We hadden al boeken, tijdschriften, radio en televisie en internet. Het wordt tijd dat u zelf aan het woord komt!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We hadden al boeken, tijdschriften, radio en televisie en internet. Het wordt tijd dat u zelf aan het woord komt!"

Transcriptie

1 We hadden al boeken, tijdschriften, radio en televisie en internet. Het wordt tijd dat u zelf aan het woord komt!

2 Stap 1: Met gelijkgestemden op een facebook voor zeilers. Waar je ook bent en wanneer je maar wilt: Nautische informatie delen Ervaringen uitwisselen Zeilgenoten ontmoeten Bestemmingen bespreken Nieuwtjes plaatsen en lezen Napraten over mooie tochten Samen e books maken Video s uitwisselen Foto s laten zien en desnoods: virtuele kroegpraat

3 Stap 2: Een e book e maken met de nieuwste informatie. Auteur/moderator maakt een basis e book. Uw opmerkingen, suggesties, veranderingen, nieuws en vaarberichten worden meteen verwerkt. Relevante BaZ s en NtM s verwerkt. U ontvangt op uw i Pad meteen een nieuwe versie. Of maak gewoon uw eigen e book! Lezers, schrijvers: zeilers werken samen! Stap 3: Alle informatie bijeen in een webshop Een e-book, klaar voor uw aanvullingen Alle e books te downloaden voor i Pad en andere tablets. Zeekaarten, pilots en achtergrondliteratuur, geordend op vaargebied. Nieuws over nieuwe publicaties. Zeer lage prijzen voor kaarten en boeken. Stap 4: Op reis, onderweg of al klussend. Je ervaringen meteen publiceren. Andere watersporters ontmoeten. En alle actuele vaarberichten publiceren en lezen. En dan: terug naar stap 1

4 EENEN NIEUW MEDIUM Cure Watersportmedia belooft een medium waarin watersporters en watersportbedrijven die iets te melden hebben, hun verhaal, hun product en hun ervaringen direct aan andere watersporters kunnen doorgeven, hun ervaringen en belevenissen delen en, ook dat: hun producten verkopen. Met de komst van de tablet computer, de I pad en diens neefjes, ontstaat de mogelijkheid om snel, makkelijk, mooi en interactief in contact te komen met lezers; mede watersporters. We werken vooralsnog met de App ontwikkeld in het Push to Tablet project waarin Cure Watersportmedia participeert. Tablets bieden mogelijkheden die verder gaan dan een boek of een tijdschrift, zelfs in de digitale vorm van e book of e magazine. Gekoppeld aan social media, biedt het principe: van watersporters, voor watersporters, door watersporters zonder tussenkomst van uitgevers en redacties de mogelijkheid om direct te communiceren. Cure Watersportmedia biedt zo een platform voor watersporters, bedrijven en organisaties om hun boodschap, snel, makkelijk en geheel in eigen beheer te kunnen overdragen. Uitgangspunten Altijd koppelen aan social media. Meest moderne technologie. Geen marge voor wederverkopers. De maker bepaalt. Multimedia (filmpjes, geluid etc.) waar dat zinnig is. Samenwerking tussen deelnemers aan social media is belangrijk; deskundigheid zit bij watersporters samen. Cure is maar zeer ten dele uitgever, maar liever platform voor distributie van content.

5 Producten Pilotsheets, de vaarervaring in een relatief klein gebied bijeengebracht, tips van zeilers voor zeilers en van motorbootvaarders voor motorbootvaarders. Techsheets, een technisch onderwerp, belicht door een (ervarings) deskundige. Reisverhalen, de digitale vorm van het reisboek. Mooi opgeschreven, vaarervaring uit de eerste hand. De Ervaring, de digitale vorm van het koffietafelboek, met veel mooi beeld; foto s video s en geluidsfragmenten. Instructie door middel van video en animatie, reisverslag in multimedia en volledige verslaglegging van een bootproject. Alle mogelijkheden van de tablet benut. Business, in deze categorie vinden consumenten informatie aangedragen door watersportbedrijven, uiteenlopend van de digitale versie van de gedrukte folder tot complete bedrijfs of productreportages met video, gebruikerservaringen, onderhoudstips, technische informatie, animaties etc. Magazines: alle clubbladen kunnen via dit medium een digitale verspreiding krijgen. Cure Watersportmedia werkt als productiebedrijf van elektronische Watersportmedia en biedt een internetplatvorm (communities en webshop) waarop onafhankelijke auteurs hun aan watersport gerelateerde content aan hun lezers kunnen vermarkten. Cure Watersportmedia richt zich daarbij op de nieuwe mediadragers die zich de komende jaren zullen ontwikkelen. De I Pad is daar nu al een voorbeeld van. We werken aan varianten voor Android en Windows.

6 Mission statement Cure watersport is gebaseerd op een aantal fundamentele principes die de bedrijfsvoering bepalen. Deze zijn: Zo veel mogelijk worden digitale media direct aan de consument geleverd. De auteur en Cure Watersportmedia zijn gelijke partners. Revenuen uit de producten worden in principe gelijk tussen de Auteur en Cure Watersportmedia verdeeld. Hierbij dient aangetekend te worden dat voor alle handelingen die de auteur en Cure Watersportmedia ondernemen, de Fiscus 19% BTW in rekening brengt. Hierbij dient te worden aangetekend dat voor elk product een aantal vaste kosten aan derden gemaakt moeten worden om het product te kunnen vermarkten. Ook deze last zullen auteur en Cure Watersportmedia gezamenlijk moeten dragen. Marktonderzoek wijst uit dat consumenten tussen 5 en 10 voor een e book over hebben. Zo goed mogelijke bescherming van rechten (en tegen illegale kopieën), maar geen overmatig zwaar DRM systeem waardoor de consument maar geplaagd wordt. Bij een e book van rond de 8 is het ook niet zo de moeite waard om te hacken. Ondernemen betekent investeren en risico nemen, met de verwachting op een goed rendement. Dit geldt zowel voor de auteur als Cure Watersportmedia. De auteur levert content. De auteur is en blijft de baas over zijn eigen content. Cure Watersportmedia is het facilitair productiebedrijf die het mogelijk maakt dat de auteur zijn producten kan vermarkten.

7 Investering van de auteur De auteur draagt zelf de verantwoordelijkheid om een bepaald product publiceerbaar te maken. Dat vraagt van de auteur of een investering in tijd, of een financiële investering. Dit vraagt enige uitleg. De standaard waarin content bij Cure Watersportmedia dient te worden aangeleverd is een goedgekeurd PDF bestand, volgens de richtlijnen van Cure Watersportmedia. De auteur kan twee dingen doen. Zelf zorg dragen voor de totstandkoming van dit PDF bestand. Hiermee investeert hij tijd. (Cure Watersportmedia biedt een format waarin gewerkt kan worden.) Het PDF bestand door Cure Watersportmedia of derden laten maken. Hiermee investeert hij geld. Cure Watersportmedia biedt daarvoor interessante mogelijkheden. Investeringen door Cure Om de watersportproducten te kunnen vermarkten zal Cure Watersportmedia een aantal diensten leveren. Daarvoor zullen we in een aantal zaken moeten investeren. Deze zijn: Een webshop waarin consumenten de watersportproducten kunnen aanschaffen, gekoppeld aan social media waarmee consumentengroepen direct toegang krijgen tot die webshop. Zorg dragen voor de faciliteit om PDF bestanden geschikt te maken voor de nieuwe media zoals bijvoorbeeld de I pad. Zorg dragen voor het geïntegreerde en volledig geautomatiseerde betaal en boekhoudsysteem waardoor revenuen vrijwel rechtstreeks bij de belanghebbenden terecht komen. Promotionele activiteiten op watersport beurzen en internet, zowel voor Cure Watersport als individuele producten. Investeren in software, hardware (computers, bureau etc.) om het bovenstaande mogelijk te maken.

8 Aanleveren van producten en de mogelijkheden hierin. Zoals hierboven al opgemerkt wordt er van uit gegaan dat de auteur kant en klare producten in goedgekeurd PDF format aanlevert. Dan is een opbrengst van 35% voor de auteur haalbaar. Cure Watersportmedia realiseert zich maar al te goed dat dit lang niet voor elke auteur weggelegd is. Daarom bestaat er ook de mogelijkheid dat Cure Watersportmedia vanuit het ruwe manuscript het product publiceerbaar maakt. De handelingen die Cure Watersportmedia daarvoor zou kunnen verrichten zijn: Redactionele controle van teksten en redigeren. Taalkundige controle van teksten en verbeteren. Opmaak van de teksten in een PDF format. Plaatsen van foto s en bijschriften. Maken en plaatsen van kaartjes en ander grafische zaken. Maken van links naar externe (media) bestanden en websites. Contracten en juridische zaken Er komt een nieuwe wet op het auteursrecht aan. Deze versterkt de positie van de makers (auteurs, musici etc.) De werkwijze van Cure Watersportmedia loopt op die nieuwe wetgeving vooruit. Richtlijn is het principe : Wie het werk doet, krijgt het geld. Een rechthebbende staat alleen het recht af om van zijn content een e book te maken. Boekenuitgevers maken in hun contracten graag gebruik van de mogelijkheid om alle rechten in 1 klap overgedragen te krijgen. Ook tijdschriftenuitgevers gaan hier vaak mee om op een manier die geen recht doet aan het intellectueel eigendom van de maker. In onze opzet blijft het mogelijk om een gedrukt boek, tijdschriftartikelen en wat je nog meer wilt te maken van je werk.

9 Wie zelf onafhankelijk van een uitgever zijn gedrukte boek publiceert, heeft geen enkel probleem. Auteurs die al een auteurscontract met een uitgever tekenden, mogelijk wel. In veel contracten werden in het verleden ook de digitale rechten overgedragen. Die zal een auteur dus terug moeten zien te krijgen. In de nieuwe wetgeving bestaat daar de mogelijkheid toe volgens het zogeheten non usus principe. Als de uitgever waaraan een auteur dat recht heeft overgedragen, dat recht niet uitgeoefend heeft of kan hard maken dat in de toekomst te gaan doen, dan verspeelt de uitgever dat recht. Overigens moet dat wel schriftelijke bevestigd worden. Cure Watersportmedia hanteert twee contracten: E book is helemaal klaar en hoeft alleen omgezet te worden naar Tablet. E book moet geredigeerd, opgemaakt en omgezet worden. In het eerste geval ontvangt de auteur tussen 25% en 35 % royalties over elke verkoop. In het tweede geval hangt het royalty percentage af van de afspraken over redactie, opmaak en omzetting. Dan is wel tussen 15 % en 20 % van de consumentenprijs haalbaar. Deze contracten lopen qua rechtenpositie al vooruit op de nieuwe wet op het auteursrecht. We sturen graag een leeg voorbeeldcontract op.

10 Tablisto; tijdschriften & boekenkiosk in een gratis ipad app ipad bezitters kunnen gratis de Tablisto app downloaden uit de App Store. Tablisto stelt de gebruiker in staat om, na registratie, tijdschriften en boeken aan te schaffen, te lezen en te beheren. Tablisto is een extreem gebruiksvriendelijke applicatie die het echte leven simuleert middels een deurmat waarop de post (aangeschafte artikelen) belandt, een leestafel waar stapels klaar liggen om te genieten, een bureau om geconcentreerd bezig te zijn en een boekenkast voor opslag. De kiosk ( samples ) in Tablisto, tenslotte, is eigenlijk een uitstalling van beschikbare producten van de aangesloten uitgevers en biedt de mogelijkheid om die rechtstreeks aan te schaffen. Op basis van lopende afspraken met uitgevers in Nederland en Vlaanderen, wordt verwacht dat het aanbod van tijdschriften, boeken en kranten op korte termijn fors uitgebreid wordt. Een Engelse versie is inmiddels ook beschikbaar, terwijl binnen korte tijd ook Franstalige en Duitstalige versies beschikbaar komen. Veel aangeboden werken zijn verrijkt met multimedia en interactiviteit zoals verwijzingen naar websites, video, foto galleries, mogelijkheid om te reageren op een artikel, enz. Deze interactiviteit is aangebracht in een onzichtbare laag over de pagina s en kan via icoontjes met een vingerklik worden opgeroepen.

11 Tablisto is volledig ingericht om het lezen van traditionele media op de ipad aangenaam te maken; met lichte vinger taps wordt uitvergroot en wordt automatisch doorgegaan naar een volgende pagina. Om lezen op meer plaatsen te vergemakkelijken (bijv. in hoofdstuk 2 en gelijktijdig in de corresponderende notenbijlage in een boek) biedt Tablisto zgn. dynamische boekenleggers ; met een enkele handeling wordt een tweede leeslint gecreëerd en kan met één vingertip gewisseld worden tussen verschillende posities in het boek. Uitgevers kunnen de aangeboden titels zelf multimediaal en interactief verrijken met icoontjes die verwijzen naar websites, YouTube filmpjes, fotogalleries, mogelijkheden om te reageren op een artikel, enz. Deze interactiviteit is aangebracht in een onzichtbare laag over de pagina s en kan wederom met een vingerklik worden opgeroepen. Aan uitbreiding van de genoemde functionaliteiten wordt momenteel hard gewerkt. Tablisto maakt deel uit van het distributieplatform Push2Tablet dat speciaal ontwikkeld om content aanbieders in staat te stellen op simpele wijze hun content te verrijken met interactiviteit en multimedia, en vervolgens te distribueren naar ipad en andere tablets. Momenteel wordt Tablisto ook geschikt gemaakt voor andere tablets dan de ipad, waaronder die gebruik maken van het besturingssysteem Android, alsook voor de desktop omgeving.

12 Een medium voor de makers! Cure Productions Watersportmedia presenteert een heel nieuwe manier van communiceren en belooft een medium waarin watersporters en watersportbedrijven die iets te melden hebben, hun verhaal, hun product en hun ervaringen direct aan andere watersporters kunnen doorgeven. Met de komst van de tablet computer, de I pad en diens neefjes, ontstaan er mogelijkheden om te publiceren die verder gaan dan een boek of een tijdschrift.. De unieke combinatie van social media en e books creëert een medium voor de makers! Cure Watersportmedia helpt schrijvers die met hun manuscript langs vele uitgevers gingen en afgewezen werden. Ook auteurs die hun artikelen in watersportbladen gepubliceerd wilden zien en nul op het rekest kregen, kunnen hier binnen een week hun artikel publiceren. Bedrijven die smeekten om aandacht in een blad, en vragen hebben over het bereik en nut van adverteren, krijgen zo hun eigen medium. Cure Watersportmedia is opgericht door mensen met mijlen in de benen en met uiteenlopende media achtergrond. De initiatiefnemers komen uit de wereld van de omroep, de bladen, de boeken en het internet.

de interviewreeks werkten er twaalf personen totaal belangeloos mee aan de tot stand koming van dit e-book.

de interviewreeks werkten er twaalf personen totaal belangeloos mee aan de tot stand koming van dit e-book. Voorwoord Het idee om een serie interviews te starten werd in augustus geboren. Het was een periode dat er vrijwel eenzijdig over innovatie en uitgevers werd gesproken. Op fora en social media kwamen voornamelijk

Nadere informatie

Content marketing. bomen. nieuwe. bouwen aan een nieuwe klantrelatie BUREAU VOOR CONTENT MARKETING

Content marketing. bomen. nieuwe. bouwen aan een nieuwe klantrelatie BUREAU VOOR CONTENT MARKETING Content marketing bouwen aan een nieuwe klantrelatie nieuwe bomen BUREAU VOOR CONTENT MARKETING Inhoudsopgave Inleiding 4 Over nieuwe bomen 4 01. Ontwikkelingen online 5 Peer to peer communicatie 6 Zoekmachine

Nadere informatie

Trendrapport PO en VO

Trendrapport PO en VO Trendrapport PO en VO Technologieën van de toekomst Trendrapport mbo 1 2 Trendrapport PO en VO 3D bril te gebruiken voor voorkant Voorwoord Beam me up, Scotty De kracht van science fiction is dat het ons

Nadere informatie

Trends Final 4 april 2012. Inhoudsopgave... 2. Deel 1... 4. 1.1 Wat zijn verdienmodellen... 4

Trends Final 4 april 2012. Inhoudsopgave... 2. Deel 1... 4. 1.1 Wat zijn verdienmodellen... 4 TRENDS Final Opdrachtgever: Vernon Gielen Instituut: Hogeschool Utrecht, Creative Industries Groep: 6 Projectleden: Patrick Venendaal - 1553805 Emiel Blonk - 1568980 Romano van der Zwet - 1528711 Justin

Nadere informatie

NIEUW ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS. Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink

NIEUW ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS. Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS NIEUW Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink INHOUDSOPGAVE Inleiding Blz. t/m. Content (blogging) Blz. 5 t/m. Diensten

Nadere informatie

Trends en ontwikkelingen in de uitgeverij

Trends en ontwikkelingen in de uitgeverij Trends en ontwikkelingen in de uitgeverij Hoofdstuk 6 Trends en ontwikkelingen in de uitgeverij De ontwikkelingen in de uitgeverijbranche zijn complex en veelomvattend. Enerzijds is de voortdurend veranderende

Nadere informatie

Starten met e-mail marketing

Starten met e-mail marketing Starten met e-mail marketing Versie november 2009 Welkom bij Twizz Marketing Support In de 21e eeuw verandert de wereld voor de marketeer in een razend tempo. Met name op het gebied van internet is het

Nadere informatie

Schrijven voor Kluwer

Schrijven voor Kluwer Schrijven voor Kluwer Over Kluwer Kluwer levert vakgerichte informatie aan kritische professionals op uiteenlopende gebieden. Onze klanten behoren tot de top op hun vakgebied: van juristen, fiscalisten,

Nadere informatie

Team 8 Jeroen Wijdenes Menno Kayser Yiri Huijzen Jim Perk. Hogeschool van Amsterdam Commerciële economie Semester 7-2010. E-commerce.

Team 8 Jeroen Wijdenes Menno Kayser Yiri Huijzen Jim Perk. Hogeschool van Amsterdam Commerciële economie Semester 7-2010. E-commerce. Team 8 Jeroen Wijdenes Menno Kayser Yiri Huijzen Jim Perk Hogeschool van Amsterdam Commerciële economie Semester 7-2010 E-commerce 30 maart, 2010 Doel van de site Inhoud Inleiding... 3 Managementsamenvatting...

Nadere informatie

Sander van Vugt GOOGLE. kantoor. in de cloud

Sander van Vugt GOOGLE. kantoor. in de cloud GOOGLE Sander van Vugt kantoor in de cloud Google: kantoor in de cloud Sander van Vugt Meer informatie over deze en andere uitgaven kunt u verkrijgen bij: Sdu Klantenservice Postbus 20014 2500 ea Den Haag

Nadere informatie

E-Factureren voor accountants- en administratiekantoren. Fou-Khan Tsang en Tonny Dirkx

E-Factureren voor accountants- en administratiekantoren. Fou-Khan Tsang en Tonny Dirkx E-Factureren voor accountants- en administratiekantoren Fou-Khan Tsang en Tonny Dirkx Colofon Deze publicatie is kosteloos te bestellen en te downloaden op http://www.e-factureren.info ECP-EPN heeft Fou-Khan

Nadere informatie

SharePoint als sociaal intranet inzetten

SharePoint als sociaal intranet inzetten White Paper SharePoint als sociaal intranet inzetten Het dagelijks werk van een groot aantal medewerkers binnen een organisatie bestaat uit het zoeken, het bewerken, het opslaan en het delen van informatie

Nadere informatie

CRM in uw Internet Marketing Strategie. Automatisch klantrelaties opbouwen. Alex van Ginneken

CRM in uw Internet Marketing Strategie. Automatisch klantrelaties opbouwen. Alex van Ginneken CRM in uw Internet Marketing Strategie Automatisch klantrelaties opbouwen Alex van Ginneken 1 Van dezelfde auteur: - Internet marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail marketing, Opzetten

Nadere informatie

Ondersteuning op open source software

Ondersteuning op open source software Ondersteuning op open source software oktober 2007 OSOSS Tekst en opmaak: Daniël Vijge Stichting ICTU OSOSS (Open Source als Onderdeel van uw Software Strategie) Wilhelmina van Pruisenweg 104 Postbus 84011

Nadere informatie

Archiveren in de cloud?

Archiveren in de cloud? Archiveren in de cloud? Inleiding Enige tijd geleden stond er op de site van de Dutch cowboys een artikel over hoe je om moet gaan met informatiebeheer in de "Cloud" 1. De auteur van het artikel was in

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Wij richten ons uitsluitend op het MKB

Wij richten ons uitsluitend op het MKB Backup Protector in dagelijkse praktijk Vergeet u wel eens een backup te draaien? Als u een backup heeft is het risico nog niet voorbij want de meeste dragers zijn gevoelig voor beschadiging, diefstal

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Online Wereld voor Toerisme en Recreatie EDUFOCUS. Home Contact Blog. Samen. Ontdek de mogelijkheden voor Toerisme en Recreatie.

Inkijkexemplaar. Online Wereld voor Toerisme en Recreatie EDUFOCUS. Home Contact Blog. Samen. Ontdek de mogelijkheden voor Toerisme en Recreatie. EDUFOCUS Home Contact Blog Online Wereld voor Toerisme en Recreatie Ontdek Ontdek de mogelijkheden voor Toerisme en Recreatie. Samen Werk samen en deel je ervaringen. Doe Ontdek aan de hand van opdrachten

Nadere informatie

Applicatie Integratie in de zorg: implementatie tips uit de praktijk

Applicatie Integratie in de zorg: implementatie tips uit de praktijk Applicatie Integratie in de zorg: implementatie tips uit de praktijk Veel zorginstellingen geven aan informatievoorziening te willen verbeteren. Om bijvoorbeeld de cliënt meer centraal te stellen of Het

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 door Richard van Hooijdonk MarketingMonday januari 2011 inhoud Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Pagina 01 social media benutten met weinig tijd 4 02 wie is

Nadere informatie

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken Internet Marketing Word online marktleider in uw branche Alex van Ginneken 1 Van dezelfde auteur: - Internet Marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail Marketing, Opzetten van succesvolle

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

KOOKBOEK. De Beste Ingrediënten voor de Toekomst. Verantwoording. Het Kookboek: De beste ingrediënten uit 4 de evenementen

KOOKBOEK. De Beste Ingrediënten voor de Toekomst. Verantwoording. Het Kookboek: De beste ingrediënten uit 4 de evenementen KOOKBOEK De Beste Ingrediënten voor de Toekomst Verantwoording Het Kookboek: De beste ingrediënten uit 4 de evenementen 1 1 Inleiding...3 1.2 Management Summary...3 1.1 Evenementen...4 1.2 Virtueel Platform...5

Nadere informatie

Technologie-, marktontwikkelingen en varianten van de leermaterialenketen in het MBO

Technologie-, marktontwikkelingen en varianten van de leermaterialenketen in het MBO Technologie-, marktontwikkelingen en varianten van de leermaterialenketen in het MBO Een LiMBO verkenning Thomas Bachet (TNO) Nico Verbeij (VKA) Versie 1.0 (november 2012) (Dubbelzijdig printen pagina

Nadere informatie

Platformonafhankelijk

Platformonafhankelijk Oktober 2011 Nieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs Directe toegang tot digitaal lesmateriaal via SOM MagnaView Cum Laude in de praktijk Rapportages in SOM Voor ieder wat wils Appsentie voor de ipad

Nadere informatie

Aristoteles - Grieks filosoof (384 v.c. - 322 v.c.) Analysedocument case: MediaGiants 1. Inleiding 1

Aristoteles - Grieks filosoof (384 v.c. - 322 v.c.) Analysedocument case: MediaGiants 1. Inleiding 1 "Ik noem hem dapperder die zijn begeerten overwint dan hij die over zijn vijanden zegeviert; want de moeilijkste overwinning is de overwinning op zichzelf." Aristoteles - Grieks filosoof (384 v.c. - 322

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie