We hadden al boeken, tijdschriften, radio en televisie en internet. Het wordt tijd dat u zelf aan het woord komt!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We hadden al boeken, tijdschriften, radio en televisie en internet. Het wordt tijd dat u zelf aan het woord komt!"

Transcriptie

1 We hadden al boeken, tijdschriften, radio en televisie en internet. Het wordt tijd dat u zelf aan het woord komt!

2 Stap 1: Met gelijkgestemden op een facebook voor zeilers. Waar je ook bent en wanneer je maar wilt: Nautische informatie delen Ervaringen uitwisselen Zeilgenoten ontmoeten Bestemmingen bespreken Nieuwtjes plaatsen en lezen Napraten over mooie tochten Samen e books maken Video s uitwisselen Foto s laten zien en desnoods: virtuele kroegpraat

3 Stap 2: Een e book e maken met de nieuwste informatie. Auteur/moderator maakt een basis e book. Uw opmerkingen, suggesties, veranderingen, nieuws en vaarberichten worden meteen verwerkt. Relevante BaZ s en NtM s verwerkt. U ontvangt op uw i Pad meteen een nieuwe versie. Of maak gewoon uw eigen e book! Lezers, schrijvers: zeilers werken samen! Stap 3: Alle informatie bijeen in een webshop Een e-book, klaar voor uw aanvullingen Alle e books te downloaden voor i Pad en andere tablets. Zeekaarten, pilots en achtergrondliteratuur, geordend op vaargebied. Nieuws over nieuwe publicaties. Zeer lage prijzen voor kaarten en boeken. Stap 4: Op reis, onderweg of al klussend. Je ervaringen meteen publiceren. Andere watersporters ontmoeten. En alle actuele vaarberichten publiceren en lezen. En dan: terug naar stap 1

4 EENEN NIEUW MEDIUM Cure Watersportmedia belooft een medium waarin watersporters en watersportbedrijven die iets te melden hebben, hun verhaal, hun product en hun ervaringen direct aan andere watersporters kunnen doorgeven, hun ervaringen en belevenissen delen en, ook dat: hun producten verkopen. Met de komst van de tablet computer, de I pad en diens neefjes, ontstaat de mogelijkheid om snel, makkelijk, mooi en interactief in contact te komen met lezers; mede watersporters. We werken vooralsnog met de App ontwikkeld in het Push to Tablet project waarin Cure Watersportmedia participeert. Tablets bieden mogelijkheden die verder gaan dan een boek of een tijdschrift, zelfs in de digitale vorm van e book of e magazine. Gekoppeld aan social media, biedt het principe: van watersporters, voor watersporters, door watersporters zonder tussenkomst van uitgevers en redacties de mogelijkheid om direct te communiceren. Cure Watersportmedia biedt zo een platform voor watersporters, bedrijven en organisaties om hun boodschap, snel, makkelijk en geheel in eigen beheer te kunnen overdragen. Uitgangspunten Altijd koppelen aan social media. Meest moderne technologie. Geen marge voor wederverkopers. De maker bepaalt. Multimedia (filmpjes, geluid etc.) waar dat zinnig is. Samenwerking tussen deelnemers aan social media is belangrijk; deskundigheid zit bij watersporters samen. Cure is maar zeer ten dele uitgever, maar liever platform voor distributie van content.

5 Producten Pilotsheets, de vaarervaring in een relatief klein gebied bijeengebracht, tips van zeilers voor zeilers en van motorbootvaarders voor motorbootvaarders. Techsheets, een technisch onderwerp, belicht door een (ervarings) deskundige. Reisverhalen, de digitale vorm van het reisboek. Mooi opgeschreven, vaarervaring uit de eerste hand. De Ervaring, de digitale vorm van het koffietafelboek, met veel mooi beeld; foto s video s en geluidsfragmenten. Instructie door middel van video en animatie, reisverslag in multimedia en volledige verslaglegging van een bootproject. Alle mogelijkheden van de tablet benut. Business, in deze categorie vinden consumenten informatie aangedragen door watersportbedrijven, uiteenlopend van de digitale versie van de gedrukte folder tot complete bedrijfs of productreportages met video, gebruikerservaringen, onderhoudstips, technische informatie, animaties etc. Magazines: alle clubbladen kunnen via dit medium een digitale verspreiding krijgen. Cure Watersportmedia werkt als productiebedrijf van elektronische Watersportmedia en biedt een internetplatvorm (communities en webshop) waarop onafhankelijke auteurs hun aan watersport gerelateerde content aan hun lezers kunnen vermarkten. Cure Watersportmedia richt zich daarbij op de nieuwe mediadragers die zich de komende jaren zullen ontwikkelen. De I Pad is daar nu al een voorbeeld van. We werken aan varianten voor Android en Windows.

6 Mission statement Cure watersport is gebaseerd op een aantal fundamentele principes die de bedrijfsvoering bepalen. Deze zijn: Zo veel mogelijk worden digitale media direct aan de consument geleverd. De auteur en Cure Watersportmedia zijn gelijke partners. Revenuen uit de producten worden in principe gelijk tussen de Auteur en Cure Watersportmedia verdeeld. Hierbij dient aangetekend te worden dat voor alle handelingen die de auteur en Cure Watersportmedia ondernemen, de Fiscus 19% BTW in rekening brengt. Hierbij dient te worden aangetekend dat voor elk product een aantal vaste kosten aan derden gemaakt moeten worden om het product te kunnen vermarkten. Ook deze last zullen auteur en Cure Watersportmedia gezamenlijk moeten dragen. Marktonderzoek wijst uit dat consumenten tussen 5 en 10 voor een e book over hebben. Zo goed mogelijke bescherming van rechten (en tegen illegale kopieën), maar geen overmatig zwaar DRM systeem waardoor de consument maar geplaagd wordt. Bij een e book van rond de 8 is het ook niet zo de moeite waard om te hacken. Ondernemen betekent investeren en risico nemen, met de verwachting op een goed rendement. Dit geldt zowel voor de auteur als Cure Watersportmedia. De auteur levert content. De auteur is en blijft de baas over zijn eigen content. Cure Watersportmedia is het facilitair productiebedrijf die het mogelijk maakt dat de auteur zijn producten kan vermarkten.

7 Investering van de auteur De auteur draagt zelf de verantwoordelijkheid om een bepaald product publiceerbaar te maken. Dat vraagt van de auteur of een investering in tijd, of een financiële investering. Dit vraagt enige uitleg. De standaard waarin content bij Cure Watersportmedia dient te worden aangeleverd is een goedgekeurd PDF bestand, volgens de richtlijnen van Cure Watersportmedia. De auteur kan twee dingen doen. Zelf zorg dragen voor de totstandkoming van dit PDF bestand. Hiermee investeert hij tijd. (Cure Watersportmedia biedt een format waarin gewerkt kan worden.) Het PDF bestand door Cure Watersportmedia of derden laten maken. Hiermee investeert hij geld. Cure Watersportmedia biedt daarvoor interessante mogelijkheden. Investeringen door Cure Om de watersportproducten te kunnen vermarkten zal Cure Watersportmedia een aantal diensten leveren. Daarvoor zullen we in een aantal zaken moeten investeren. Deze zijn: Een webshop waarin consumenten de watersportproducten kunnen aanschaffen, gekoppeld aan social media waarmee consumentengroepen direct toegang krijgen tot die webshop. Zorg dragen voor de faciliteit om PDF bestanden geschikt te maken voor de nieuwe media zoals bijvoorbeeld de I pad. Zorg dragen voor het geïntegreerde en volledig geautomatiseerde betaal en boekhoudsysteem waardoor revenuen vrijwel rechtstreeks bij de belanghebbenden terecht komen. Promotionele activiteiten op watersport beurzen en internet, zowel voor Cure Watersport als individuele producten. Investeren in software, hardware (computers, bureau etc.) om het bovenstaande mogelijk te maken.

8 Aanleveren van producten en de mogelijkheden hierin. Zoals hierboven al opgemerkt wordt er van uit gegaan dat de auteur kant en klare producten in goedgekeurd PDF format aanlevert. Dan is een opbrengst van 35% voor de auteur haalbaar. Cure Watersportmedia realiseert zich maar al te goed dat dit lang niet voor elke auteur weggelegd is. Daarom bestaat er ook de mogelijkheid dat Cure Watersportmedia vanuit het ruwe manuscript het product publiceerbaar maakt. De handelingen die Cure Watersportmedia daarvoor zou kunnen verrichten zijn: Redactionele controle van teksten en redigeren. Taalkundige controle van teksten en verbeteren. Opmaak van de teksten in een PDF format. Plaatsen van foto s en bijschriften. Maken en plaatsen van kaartjes en ander grafische zaken. Maken van links naar externe (media) bestanden en websites. Contracten en juridische zaken Er komt een nieuwe wet op het auteursrecht aan. Deze versterkt de positie van de makers (auteurs, musici etc.) De werkwijze van Cure Watersportmedia loopt op die nieuwe wetgeving vooruit. Richtlijn is het principe : Wie het werk doet, krijgt het geld. Een rechthebbende staat alleen het recht af om van zijn content een e book te maken. Boekenuitgevers maken in hun contracten graag gebruik van de mogelijkheid om alle rechten in 1 klap overgedragen te krijgen. Ook tijdschriftenuitgevers gaan hier vaak mee om op een manier die geen recht doet aan het intellectueel eigendom van de maker. In onze opzet blijft het mogelijk om een gedrukt boek, tijdschriftartikelen en wat je nog meer wilt te maken van je werk.

9 Wie zelf onafhankelijk van een uitgever zijn gedrukte boek publiceert, heeft geen enkel probleem. Auteurs die al een auteurscontract met een uitgever tekenden, mogelijk wel. In veel contracten werden in het verleden ook de digitale rechten overgedragen. Die zal een auteur dus terug moeten zien te krijgen. In de nieuwe wetgeving bestaat daar de mogelijkheid toe volgens het zogeheten non usus principe. Als de uitgever waaraan een auteur dat recht heeft overgedragen, dat recht niet uitgeoefend heeft of kan hard maken dat in de toekomst te gaan doen, dan verspeelt de uitgever dat recht. Overigens moet dat wel schriftelijke bevestigd worden. Cure Watersportmedia hanteert twee contracten: E book is helemaal klaar en hoeft alleen omgezet te worden naar Tablet. E book moet geredigeerd, opgemaakt en omgezet worden. In het eerste geval ontvangt de auteur tussen 25% en 35 % royalties over elke verkoop. In het tweede geval hangt het royalty percentage af van de afspraken over redactie, opmaak en omzetting. Dan is wel tussen 15 % en 20 % van de consumentenprijs haalbaar. Deze contracten lopen qua rechtenpositie al vooruit op de nieuwe wet op het auteursrecht. We sturen graag een leeg voorbeeldcontract op.

10 Tablisto; tijdschriften & boekenkiosk in een gratis ipad app ipad bezitters kunnen gratis de Tablisto app downloaden uit de App Store. Tablisto stelt de gebruiker in staat om, na registratie, tijdschriften en boeken aan te schaffen, te lezen en te beheren. Tablisto is een extreem gebruiksvriendelijke applicatie die het echte leven simuleert middels een deurmat waarop de post (aangeschafte artikelen) belandt, een leestafel waar stapels klaar liggen om te genieten, een bureau om geconcentreerd bezig te zijn en een boekenkast voor opslag. De kiosk ( samples ) in Tablisto, tenslotte, is eigenlijk een uitstalling van beschikbare producten van de aangesloten uitgevers en biedt de mogelijkheid om die rechtstreeks aan te schaffen. Op basis van lopende afspraken met uitgevers in Nederland en Vlaanderen, wordt verwacht dat het aanbod van tijdschriften, boeken en kranten op korte termijn fors uitgebreid wordt. Een Engelse versie is inmiddels ook beschikbaar, terwijl binnen korte tijd ook Franstalige en Duitstalige versies beschikbaar komen. Veel aangeboden werken zijn verrijkt met multimedia en interactiviteit zoals verwijzingen naar websites, video, foto galleries, mogelijkheid om te reageren op een artikel, enz. Deze interactiviteit is aangebracht in een onzichtbare laag over de pagina s en kan via icoontjes met een vingerklik worden opgeroepen.

11 Tablisto is volledig ingericht om het lezen van traditionele media op de ipad aangenaam te maken; met lichte vinger taps wordt uitvergroot en wordt automatisch doorgegaan naar een volgende pagina. Om lezen op meer plaatsen te vergemakkelijken (bijv. in hoofdstuk 2 en gelijktijdig in de corresponderende notenbijlage in een boek) biedt Tablisto zgn. dynamische boekenleggers ; met een enkele handeling wordt een tweede leeslint gecreëerd en kan met één vingertip gewisseld worden tussen verschillende posities in het boek. Uitgevers kunnen de aangeboden titels zelf multimediaal en interactief verrijken met icoontjes die verwijzen naar websites, YouTube filmpjes, fotogalleries, mogelijkheden om te reageren op een artikel, enz. Deze interactiviteit is aangebracht in een onzichtbare laag over de pagina s en kan wederom met een vingerklik worden opgeroepen. Aan uitbreiding van de genoemde functionaliteiten wordt momenteel hard gewerkt. Tablisto maakt deel uit van het distributieplatform Push2Tablet dat speciaal ontwikkeld om content aanbieders in staat te stellen op simpele wijze hun content te verrijken met interactiviteit en multimedia, en vervolgens te distribueren naar ipad en andere tablets. Momenteel wordt Tablisto ook geschikt gemaakt voor andere tablets dan de ipad, waaronder die gebruik maken van het besturingssysteem Android, alsook voor de desktop omgeving.

12 Een medium voor de makers! Cure Productions Watersportmedia presenteert een heel nieuwe manier van communiceren en belooft een medium waarin watersporters en watersportbedrijven die iets te melden hebben, hun verhaal, hun product en hun ervaringen direct aan andere watersporters kunnen doorgeven. Met de komst van de tablet computer, de I pad en diens neefjes, ontstaan er mogelijkheden om te publiceren die verder gaan dan een boek of een tijdschrift.. De unieke combinatie van social media en e books creëert een medium voor de makers! Cure Watersportmedia helpt schrijvers die met hun manuscript langs vele uitgevers gingen en afgewezen werden. Ook auteurs die hun artikelen in watersportbladen gepubliceerd wilden zien en nul op het rekest kregen, kunnen hier binnen een week hun artikel publiceren. Bedrijven die smeekten om aandacht in een blad, en vragen hebben over het bereik en nut van adverteren, krijgen zo hun eigen medium. Cure Watersportmedia is opgericht door mensen met mijlen in de benen en met uiteenlopende media achtergrond. De initiatiefnemers komen uit de wereld van de omroep, de bladen, de boeken en het internet.

het boek is een platform

het boek is een platform het boek is een platform ontwikkeling van boeken en tijdschriften in het digitale tijdperk In het digitale tijdperk krijgen boeken en tijdschriften gezelschap van digitale producten die qua content verwant

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Probeer nu GRATIS Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Opensignage eenvoudig uw doelgroep informeren Zoekt u een eenvoudige manier om uw doelgroep te informeren via een beeldschermennetwerk?

Nadere informatie

Educatieve e-books via Bookshelf een evolutie in leren

Educatieve e-books via Bookshelf een evolutie in leren Educatieve e-books via Bookshelf een evolutie in leren Blended Learning in het het hoger onderwijs 14 april 2015 Susan Breeuwsma, manager digitale media Hans Willem Cortenraad, directeur 22 november 2012

Nadere informatie

Online digitaal. bladerpdf. Gratis. bladerpdf. Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf!

Online digitaal. bladerpdf. Gratis. bladerpdf. Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf! Online digitaal bladerpdf Gratis bladerpdf Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf! Geschikt voor: Online bladerpdf (bladersysteem) Is uw boek of brochure eindelijk

Nadere informatie

Grafische automatisering vak van de toekomst

Grafische automatisering vak van de toekomst Grafische automatisering vak van de toekomst Presentatie relatienetwerkdag 2015 Twin Media Hallo! CLAUDIA VAN DER POL Meer dan 15 jaar ervaring als vormgever van Vakbladen/Tijdschriften/Boeken Daarnaast

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal

Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal Het online platform is altijd en overal te raadplegen! Bekijk interessante voorstellen via het Marktforum! Het vakblad brengt onmisbare artikelen en interviews!

Nadere informatie

App creation made simple!

App creation made simple! App creation made simple! VAN PRINT NAAR APPS Pieter van der Kruijf Accountmanager @ LayerGloss In m n functie als Accountmanager binnen LayerGloss spreek ik veel klanten, waaronder veel uitgevers, die

Nadere informatie

Clipping geeft content een tweede en derde leven :51

Clipping geeft content een tweede en derde leven :51 Clipping geeft content een tweede en derde leven 13-12-2016 09:51 Clipping Om content te kunnen hergebruiken moet deze losgeknipt worden uit de originele publicatie (clipping). Bekende bestandsformaten

Nadere informatie

De leukste opleidingen

De leukste opleidingen Basis cursus Windows en papierloos vergaderen incl. Surface 3-64 of Pro 4 wifi tablet Steeds meer consumenten en beroepsprofessionals maken tijdens hun dagelijkse werkzaamheden gebruik van een tablet.

Nadere informatie

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE 1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE Het is een misvatting om te denken dat een webshop die ontwikkeld is als desktopsite, ook goed werkt voor mobiele gebruikers. Integendeel, je moet de website optimaliseren

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Het uitgeefproces van folio-uitgaven *

Het uitgeefproces van folio-uitgaven * Het uitgeefproces van folio-uitgaven * * Gedrukte uitgaven. 1 INTRO Uitgeven bij Koninklijke Van Gorcum kan op allerlei manieren. Binnen de uitgeverij bestaan vier verschillende uitgeeffondsen, te weten

Nadere informatie

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten ter info buro70 De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

Colofon. Apps, Alles over uitgeven op mobiel en tablet. Dirkjan van Ittersum ISBN: 978-90-79055-10-4

Colofon. Apps, Alles over uitgeven op mobiel en tablet. Dirkjan van Ittersum ISBN: 978-90-79055-10-4 Colofon Titel Apps, Alles over uitgeven op mobiel en tablet Auteur Dirkjan van Ittersum ISBN: 978-90-79055-10-4 Uitgever InCT Postbus 33028 3005 EA Rotterdam www.inct.nl uitgever@inct.nl Vormgeving en

Nadere informatie

Your story, delivered

Your story, delivered Your story, delivered Wat is een webinar? Een webinar is een live online presentatie die vanaf elke locatie door duizenden deelnemers tegelijkertijd kan worden gevolgd. U betrekt uw deelnemers met interactieve

Nadere informatie

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen www.studiofont.nl Studio Font is een klein bureau voor grafische vormgeving, dat groots meedenkt. Of het nu gaat om een logo, huisstijl, website, flyer of een

Nadere informatie

MEDIAKIT Onderwerpen in 2018 >> Planning >> Tarieven >> Advertentieformaten >> Aanleveren >> Adverteren in de nieuwsbrief. Wie zijn wij?

MEDIAKIT Onderwerpen in 2018 >> Planning >> Tarieven >> Advertentieformaten >> Aanleveren >> Adverteren in de nieuwsbrief. Wie zijn wij? UITGAVE VERENIGING VOOR PODIUMTECHNOLOGIE Wie zijn wij? Zichtlijnen is het multimediale platform voor iedereen die op en rond het podium werkt op het gebied van techniek, productie, ontwerp, management

Nadere informatie

Nummer 2 - Februari 2012. De marketing van internetshoppen. Wat de tablet voor een tijdschrift kan doen. Nieuwe vs. oude media. De perfecte vormgeving

Nummer 2 - Februari 2012. De marketing van internetshoppen. Wat de tablet voor een tijdschrift kan doen. Nieuwe vs. oude media. De perfecte vormgeving Nummer 2 - Februari 2012 Wat de tablet voor een tijdschrift kan doen De marketing van internetshoppen Nieuwe vs. oude media De perfecte vormgeving RUBRIEKEN 8 Column: Sak van den Boom 45 Agenda p. 46 18

Nadere informatie

de gebruiksaanwijzing

de gebruiksaanwijzing Wat en hoe op de site Zeil Noord Dit is een ontmoetingsplek, net zoals je elkaar aan de bar van het clubgebouw aan de haven ontmoet. Maar behalve de zeilers uit de eigen haven, kom je hier ook gelijkgestemde

Nadere informatie

Inhoud Tip: doorzoek de elektronische versie van dit boek kosteloos op yin.do/5974c

Inhoud Tip: doorzoek de elektronische versie van dit boek kosteloos op yin.do/5974c Inhoud Tip: doorzoek de elektronische versie van dit boek kosteloos op yin.do/5974c Inleiding 10 Hoofdstuk 1: Wat is een weblog 12 Waarom een weblog 13 Wat kun je doen met een weblog 14 Dagboek 14 Hobby

Nadere informatie

Met de DELIVERnow module presenteren wij u. dé oplossing om uw digitale content veilig en. gebruikersvriendelijk te distribueren.

Met de DELIVERnow module presenteren wij u. dé oplossing om uw digitale content veilig en. gebruikersvriendelijk te distribueren. DELIVERnow Met de DELIVERnow module presenteren wij u dé oplossing om uw digitale content veilig en gebruikersvriendelijk te distribueren. Met DELIVERnow behoort ongecontroleerde elektronische distributie

Nadere informatie

De digitale kiosk: Collectieve digitale distributie van content van Vlaamse & Nederlandse cultuurtijdschriften

De digitale kiosk: Collectieve digitale distributie van content van Vlaamse & Nederlandse cultuurtijdschriften De digitale kiosk: Collectieve digitale distributie van content van Vlaamse & Nederlandse cultuurtijdschriften Workshop De Brakke Grond, Amsterdam, 21 mei 2015 Workshop - Inhoud 1. Presentatie (20 minuten)

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

MEDIAKIT Wie zijn wij?

MEDIAKIT Wie zijn wij? MEDIAKIT 2017 UITGAVE VERENIGING VOOR PODIUMTECHNOLOGIE Wie zijn wij? Zichtlijnen is het multimediale platform voor iedereen die op en rond het podium werkt op het gebied van techniek, productie, ontwerp,

Nadere informatie

TABLET Voor Apple en Android met aandacht voor Windows

TABLET Voor Apple en Android met aandacht voor Windows HAAL MEER UIT JE TABLET Voor Apple en Android met aandacht voor Windows met 14 online instructievideo s DENNIS GANDASOEBRATA 1 e druk, augustus 2013 Copyright 2013 Consumentenbond, Den Haag Auteursrechten

Nadere informatie

GO SOCIAL! Het e-boek en de uitgeverij als sociaal netwerk.

GO SOCIAL! Het e-boek en de uitgeverij als sociaal netwerk. GO SOCIAL! Het e-boek en de uitgeverij als sociaal netwerk. Wie zijn wij? Overcommunicatief Social Media Fanatic Shop-a-holic Boekenwurm Heeft identieke tweelingzus Marketing Manager E- communicatie en

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Catalogus E BOEKEN W ATERSPORTMEDIA. Als je nooit de horizon hebt gezien, weet je niet dat er een grens is aan je blik.

Catalogus E BOEKEN W ATERSPORTMEDIA. Als je nooit de horizon hebt gezien, weet je niet dat er een grens is aan je blik. Catalogus E BOEKEN Als je nooit de horizon hebt gezien, weet je niet dat er een grens is aan je blik. Arthur Japin W ATERSPORTMEDIA Bestellen, werkwijze Er zijn vier manieren om een van de e-boeken van

Nadere informatie

Vertel: Dit is de eerste les van een serie van vier lessen. In die lessen gaan we het hebben over media en mediawijsheid. Aan het eind van deze serie

Vertel: Dit is de eerste les van een serie van vier lessen. In die lessen gaan we het hebben over media en mediawijsheid. Aan het eind van deze serie Vertel: Dit is de eerste les van een serie van vier lessen. In die lessen gaan we het hebben over media en mediawijsheid. Aan het eind van deze serie lessen weet je meer over: wat zijn media en hoe werkt

Nadere informatie

I n f o r m a t i e. Ontwikkelingen in CAD, CAM en CAE. CMedia B.V. Postbus 231 8300 AE Emmeloord. Tel. 0527-619000 rgroothuis@cmedia.

I n f o r m a t i e. Ontwikkelingen in CAD, CAM en CAE. CMedia B.V. Postbus 231 8300 AE Emmeloord. Tel. 0527-619000 rgroothuis@cmedia. CMedia B.V. Postbus 231 8300 AE Emmeloord Tel. 0527-619000 rgroothuis@cmedia.nl Ontwikkelingen in CAD, CAM en CAE M e d i a I n f o r m a t i e 2 0 1 6 "Image made using COMSOL Multiphysics and provided

Nadere informatie

M I K E R U B I O K E R N T A A K

M I K E R U B I O K E R N T A A K M I K E R U B I O E X A M E N 2 0 1 4 K E R N T A A K 2 1 Inhoudsopgave Inventarislijst...03 Begeleidt Uitbestedingen...05 Logboek Back-ups...07 Protocol & Bestaden...09 Testplan...11 Website...15 Applicatie...18

Nadere informatie

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten OVER ONS buro70.nl De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare en betaalbare inzet hebben

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette

Nadere informatie

E-book distributie in Nederland. Inzicht in de markt van e-book verkoop én verhuur & uitlening

E-book distributie in Nederland. Inzicht in de markt van e-book verkoop én verhuur & uitlening E-book distributie in Nederland Inzicht in de markt van e-book verkoop én verhuur & uitlening Hans Mathijs Willem Suidman, Cortenraad, manager directeur digital media 22 28 november 2012 2013 1 Even voorstellen

Nadere informatie

mediatarieven online en offline 2019

mediatarieven online en offline 2019 mediatarieven online en offline 2019 BEREIK meer Dat is waar BAR Uitgeverij voor staat. Elke donderdag vallen onze kranten bij ruim 55.000 huishoudens op de deurmat met lokaal nieuws. Naast onze weekbladen

Nadere informatie

OPP ebooks FAQ. Wat zijn ebooks van OPP? Wat is Digital Rights Management? Hoe koop ik ebooks van OPP?

OPP ebooks FAQ. Wat zijn ebooks van OPP? Wat is Digital Rights Management? Hoe koop ik ebooks van OPP? OPP ebooks FAQ Wat zijn ebooks van OPP? Wat is Digital Rights Management? Hoe koop ik ebooks van OPP? Wat kosten ebooks van OPP? Ik kan momenteel een set van 10 papieren producten kopen tegen gereduceerde

Nadere informatie

Van papier naar digitaal: een paradigma-wisseling voor uitgevers 8 ontwikkelingen die medebepalend zijn voor uw online uitgeefsucces

Van papier naar digitaal: een paradigma-wisseling voor uitgevers 8 ontwikkelingen die medebepalend zijn voor uw online uitgeefsucces Van papier naar digitaal: een paradigma-wisseling voor uitgevers 8 ontwikkelingen die medebepalend zijn voor uw online uitgeefsucces Hans Peijnenburg Performis Eigenlijk weet u het wel: uw papieren magazine

Nadere informatie

Initiatiefnemer Ben Vaske, Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl. Projectmanagement Claudette Verpalen, Utrecht

Initiatiefnemer Ben Vaske, Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl. Projectmanagement Claudette Verpalen, Utrecht Klik & Tik Werkboek Dit werkboek is ontwikkeld door Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl in het kader van het Actieplan Laaggeletterdheid 2012-2015 Geletterdheid in Nederland en mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

HET WETTELIJK DEPOT VAN NUMERIEKE

HET WETTELIJK DEPOT VAN NUMERIEKE HET WETTELIJK DEPOT VAN NUMERIEKE PUBLICATIES Sophie Vandepontseele Operationeel directrice Hedendaagse Verzamelingen Dag van de Bibliothecaris 17 november 2016 Maatschappelijk belang? HET BELGISCHE UITGEVERSERFGOED

Nadere informatie

Bijlage bij FeniksInformatiebrief nummer 1, jaargang 2, Thiememeulenhoff

Bijlage bij FeniksInformatiebrief nummer 1, jaargang 2, Thiememeulenhoff De terugkeer van de tijdbalk: interactief en multimediaal Hij is terug: de tijdbalk!weggezuiverd uit het thematische onderwijs tussen 1980 en 2000 en in ere hersteld door de canonieke leerstellingen van

Nadere informatie

Handleiding. MediaHub

Handleiding. MediaHub Handleiding MediaHub Aan: OLON Van: Erwin Veldhuizen (DGtv) Versie: 1.0 Datum: september 2012 1 OLON MediaHub De OLON MediaHub is een systeem voor de verzameling en distributie van digitale content van

Nadere informatie

Inspelen op mobiel internet Klanten effectief bereiken Content beheer: centraal en per vestiging + Scherpe tarieven en korte implementatietijd

Inspelen op mobiel internet Klanten effectief bereiken Content beheer: centraal en per vestiging + Scherpe tarieven en korte implementatietijd Winkelformule App + Inspelen op mobiel internet Nederland telt nu ruim 8 miljoen smartphones en dat aantal groeit hard. Ook bij uw klanten. + Klanten effectief bereiken Uw klanten nemen aankoopbeslissingen

Nadere informatie

Leerkracht, ict-coördinator, directie, IB 680,00. (BTW vrij), excl. reis- en evt. materiaalkosten

Leerkracht, ict-coördinator, directie, IB 680,00. (BTW vrij), excl. reis- en evt. materiaalkosten Tablet training en begeleiding Rondom de inzet en het gebruik van de tablet in en om het onderwijs, kunnen we u op de volgende manieren van dienst zijn: Inspiratiesessie tablets in het onderwijs Deze sessie

Nadere informatie

Ceyenne Concentrator

Ceyenne Concentrator Ceyenne Concentrator Product Information Management, Publication Management, Order Management, Price Management, Content Interface, EDI, Web2Print, Marketing Campaign, Callcenter CRM Diract IT Opgericht

Nadere informatie

PACK ONLINE MEDIAKIT 2015 PAGINA 1

PACK ONLINE MEDIAKIT 2015 PAGINA 1 PAGINA 1 PACK ONLINE Pack Online is hét online platform voor de verpakkingssector. Dagelijks worden nieuwsberichten, artikelen, reportages, wetenswaardigheden, achtergronden en nog veel meer over de verpakkingssector

Nadere informatie

RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV

RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV interactief concept mobiel tv online social NIEUW resporter Resporter Opgericht augustus 2012 RESPORTER: ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL

Nadere informatie

Uw eigen winkel app 890 * *Tarief voor het eerste jaar. Daarna 490 per jaar.

Uw eigen winkel app 890 * *Tarief voor het eerste jaar. Daarna 490 per jaar. Uw eigen winkel app 890 * *Tarief voor het eerste jaar. Daarna 490 per jaar. + Inspelen op mobiel internet Nederland telt nu ruim 8 miljoen smartphones en dat aantal groeit hard. Ook bij uw klanten. +

Nadere informatie

SC Platform over wet- en regelgeving

SC Platform over wet- en regelgeving SC overheid factsheet 2015 Onmisbaar voor iedereen die compleet geïnformeerd moet zijn over actuele wet- en regelgeving BLADFORMULE sc SC is het platform over wet- en regelgeving en houdt in de gaten welke

Nadere informatie

Whitepaper De kansen van Narrowcasting

Whitepaper De kansen van Narrowcasting Whitepaper De kansen van Narrowcasting voor gemeenten Het doel van deze whitepaper is het beschrijven van de ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden van Narrowcasting ofwel beeldschermcommunicatie voor

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAL PUBLISHING

HANDLEIDING DIGITAL PUBLISHING HANDLEIDING DIGITAL PUBLISHING Versie 1.0 WELKOM IN DEZE NIEUWE WERELD De wereld van het digitaal publiceren is nog een vrij nieuwe. Maar hoe nieuw deze wereld ook is, er is al veel over te vinden en te

Nadere informatie

Thuis het beste beeld en geluid?

Thuis het beste beeld en geluid? www.hcc.nl/home-entertainment Syllabus home entertainment Thuis het beste beeld en geluid? Deze syllabus geeft achtergrondinformatie over de lezing home entertainment. De onderwerpen die aan bod komen

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

advertentiemodel Versie: 1.3 Datum: 13 januari 2010

advertentiemodel Versie: 1.3 Datum: 13 januari 2010 advertentiemodel Versie: 1.3 Datum: 13 januari 2010 Inleiding Dreksbak.nl is dé jongerensite van Horst aan de Maas, en sinds mei 2008 uitgegroeid tot een begrip onder de Horster jongeren. Met meer dan

Nadere informatie

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving Totaalcommunicatie Dienstbeschrijving Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 09-03-2015 1.1 Aanpassing met vast toestel RoutIT B.V. 09-11-2016 2 1. Inhoud 1.

Nadere informatie

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd.

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd. Interessante Apps voor de ipad! Wat zijn Apps? Apps = Applications (toepassingen) Applicaties voor mobiele telefoons (iphone) en tablets (ipad) met internetverbinding. Deze Apps zijn verkrijgbaar via de

Nadere informatie

Het digitaal samenstellen en uniformeren van projectdocumentatie.

Het digitaal samenstellen en uniformeren van projectdocumentatie. Het digitaal samenstellen en uniformeren van projectdocumentatie. As-Built Documentatie digitaal op orde Als uw bedrijf actief is in de Marine, Off-Shore, energie of chemische industrie, dan heeft u voor

Nadere informatie

Transitie naar digitale proposities Betalingsbereidheid van de lezersmarkt 24 November 2010

Transitie naar digitale proposities Betalingsbereidheid van de lezersmarkt 24 November 2010 Advisory Transitie naar digitale proposities Betalingsbereidheid van de lezersmarkt 24 November 2010 Vertrouwelijk Agenda Pagina 1 Achtergrond onderzoek 1 2 Hoofdconclusies 3 3 Kritische succesfactoren

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus. 2015 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 10 TRAINING VOOR 50- PLUSSERS Inhoud opgave. Pagina 01-0 7

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Communicatie en informatie

Communicatie en informatie Bibliotheek Hilversum heeft in september 2010 een Biebpanel in het leven geroepen. Het panel bestaat uit circa 500 leden. De groep vertegenwoordigt een doorsnede van de leden vanaf 16 jaar. Wilt u deelnemen

Nadere informatie

MS PowerPoint Les 2. Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen.

MS PowerPoint Les 2. Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen. MS PowerPoint Les 2 Sjablonen (Templates) Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen. In PowerPoint beschikken we over honderden

Nadere informatie

PRODUCTSHEET INNOVATIEVE NIEUWSFEED VOOR KINDEREN EN JONGEREN. ANP Kidsfeed

PRODUCTSHEET INNOVATIEVE NIEUWSFEED VOOR KINDEREN EN JONGEREN. ANP Kidsfeed PRODUCTSHEET INNOVATIEVE NIEUWSFEED VOOR KINDEREN EN JONGEREN ANP Kidsfeed ANP Kidsfeed verrijkt websites en apps continu met relevant en aantrekkelijk nieuws voor de jeugd SPECIFIEK GERICHT OP JONGE DOELGROEPEN

Nadere informatie

MIJN BOEKRECHTEN TERUG... EN NU?

MIJN BOEKRECHTEN TERUG... EN NU? Handleiding voor deelname aan door Rikky Schrever van Boekenwolk, november 2012 Dit document is bestemd voor kinderboekenauteurs en illustratoren die overwegen om deel te nemen aan Boekenwolk. INHOUD 1.0

Nadere informatie

Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014.

Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014. Algemene voorwaarden Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014. 1) Definities 1.1 Opdrachtgever Onder opdrachtgever

Nadere informatie

Alfresco Document Management

Alfresco Document Management Pagina 1 van 6 Alfresco Document Management Efficiënter kunnen (samen)werken, altijd en overal kunnen beschikken over de benodigde informatie en geen zorgen hoeven maken over IT en back-up? Lagere kosten

Nadere informatie

A picture paints a 1.000 words

A picture paints a 1.000 words Online Content Publiceren Kennismarketing naar de next level Omdat publiceren steeds belangrijker wordt, is de gedachte ontstaan om het zelf kunnen publiceren zeer laagdrempelig te maken en daarbij geheel

Nadere informatie

Pakketaanbieding de Online oefentherapeut. Pakketaanbieding. De online oefentherapeut

Pakketaanbieding de Online oefentherapeut. Pakketaanbieding. De online oefentherapeut Pakketaanbieding De online oefentherapeut zomer 2015 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette oefentherapeut

Nadere informatie

HetSchoolvoorbeeld.nl

HetSchoolvoorbeeld.nl HetSchoolvoorbeeld.nl maakt websites voor het onderwijs die u zelf met het bekroonde en gebruiksvriendelijke programma Word- Press inhoudelijk kunt beheren. De vakkundigheid van het team van HetSchoolvoorbeeld.nl

Nadere informatie

Taak 2.1.15 Bronnen. Gemaakt door de volledige tutorgroep MT2A

Taak 2.1.15 Bronnen. Gemaakt door de volledige tutorgroep MT2A Taak 2.1.15 Bronnen Gemaakt door de volledige tutorgroep MT2A 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Bronnen?... 4 Magazines... 5 Online... 6 Conclusie... 8 2 Inleiding In deze taak gaan we bekijken welke bronnen

Nadere informatie

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Samenvatting Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Deze samenvatting gaat over hoofdstuk 4; eerst publiceren dan filteren,

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18 MARKTONDERZOEK De markt waarin The Webstarter zich bevindt is de markt van webdevelopment & webdesign. Veel bedrijven hebben al een website, maar je hebt altijd starters, bedrijven die toe zijn aan een

Nadere informatie

Innovaties in e-learning. Jos Herkelman

Innovaties in e-learning. Jos Herkelman Innovaties in e-learning What s new? Jos Herkelman Wat is er al bereikt? N@Tschool! v11 Overzicht ; eenvoud ; open ; sneller werken Betere informatievoorziening i i i rondom inloggen Portaalfunctionaliteit:

Nadere informatie

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware INTEGRATIE CONTINUE INNOVATIE WORKFLOW ONDERSTEUNING ABECON-CONSULTANCY OVER ABECON Microsoft Dynamics Nieuwe kansen in een veranderende media wereld Standaard

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Ontwikkelingen in e-book distributie

Ontwikkelingen in e-book distributie Ontwikkelingen in e-book distributie Status update en ontwikkelingen in e-book distributie Hans Willem Cortenraad, directeur 22 november 2012 2 april 2013 Agenda 14.00 Opening en status update Mathijs

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016 Social Media Marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg

Nadere informatie

Samen digitaal in Blankenberge

Samen digitaal in Blankenberge Programmaboekje Samen digitaal in Blankenberge Al voor het tiende jaar op rij organiseert LINC de Digitale Week in heel Vlaanderen. Ook in Blankenberge worden er van 22 tot 30 april gratis activiteiten

Nadere informatie

Gedragscode social media reddingsbrigade Heerhugowaard

Gedragscode social media reddingsbrigade Heerhugowaard Gedragscode social media reddingsbrigade Heerhugowaard Richtlijnen en regels voor het gebruik van social media door leden in relatie tot Reddingsbrigade Heerhugowaard. Augustus 2015 1 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:...

Nadere informatie

Creatief schrijven én publiceren met een app op je tablet!

Creatief schrijven én publiceren met een app op je tablet! Creatief schrijven én publiceren met een app op je tablet! Een -musthave-app! Deze app is beschikbaar voor ios (ipad) en Android Lucien Hermans november 2015 Een 'opstel' schrijven over..., Beeldcultuur;

Nadere informatie

Onderwerpen in 2015. Wie zijn wij

Onderwerpen in 2015. Wie zijn wij UITGAVE VERENIGING VOOR PODIUMTECHNOLOGIE MEDIAKIT 2015 Wie zijn wij Zichtlijnen is het vakblad voor iedereen die op en rond het podium werkt op het gebied van techniek, productie, ontwerp, management

Nadere informatie

Full Color Bladspiegel 1 Plaatsing 3 Plaatsingen 6 Plaatsingen 2/1 pagina 420 mm x 2.950,- 2.495,- 2.195,- 297 mm * 1/1 pagina (A4)

Full Color Bladspiegel 1 Plaatsing 3 Plaatsingen 6 Plaatsingen 2/1 pagina 420 mm x 2.950,- 2.495,- 2.195,- 297 mm * 1/1 pagina (A4) Travelution Magazine Sinds 1999 biedt Travelution Magazine uitgebreide en up-to-date informatie over bestemmingen wereldwijd. Bijna 9.500 professionals bij reisbureaus, touroperators, reisbedrijven en

Nadere informatie

Interactive media Developer (IMD) In samenwerking met House of Media

Interactive media Developer (IMD) In samenwerking met House of Media Interactive media Developer (IMD) In samenwerking met House of Media Interactive Media Developer (IMD) DPS-producties maken (interactieve magazine app) epub s vervaardigen (e-book of e-magazine?) 3 dagen

Nadere informatie

Focus op andere mediatechnieken

Focus op andere mediatechnieken Focus op andere mediatechnieken De wereld om ons heen verandert snel, zowel commercieel als maatschappelijk. Om aansluiting bij onze klanten te houden, vraagt dat binnen Achmea (Versnellen & Vernieuwen),

Nadere informatie

Computer- en tabletcursussen

Computer- en tabletcursussen Computer- en tabletcursussen Aanbod winter 2016 / voorjaar 2017 Computercursussen en workshops Aanbod winter 2016/ voorjaar 2017 ZB helpt u graag om makkelijker en beter gebruik te maken van uw laptop,

Nadere informatie

Biebpanelonderzoek : De Bibliotheek in de toekomst

Biebpanelonderzoek : De Bibliotheek in de toekomst Biebpanelonderzoek 3-2016: De Bibliotheek in de toekomst Met dit onderzoek geven we u inzicht in het beeld en de wensen van BiebPanelleden ten aanzien van de Bibliotheek in de toekomst. Wat moet de Bibliotheek

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 De website bij het boek... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Voor docenten... 9 De

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Interactieve Narrowcasting speciaal voor Bibliotheken

Interactieve Narrowcasting speciaal voor Bibliotheken StoryCast Interactieve Narrowcasting speciaal voor Bibliotheken StoryCast is een Narrowcasting systeem helemaal ontwikkeld met en voor bibliotheken. Met het platform kunnen bibliotheken samen met partners

Nadere informatie

Aanschaf, installatie en ondersteuning

Aanschaf, installatie en ondersteuning Aanschaf, installatie en ondersteuning Inhoudsopgave 1. INLEIDING 5 2. AANSCHAFPRIJS 5 3. INSTALLATIE EN EERSTE GEBRUIKERSTRAINING 6 4. LICENTIENUMMER 6 5. ONDERHOUDSCONTRACT 6 6. HELPDESK 7 7. ONDERSTEUNING

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Augmented Reality in Aurasma

Augmented Reality in Aurasma Handleiding Augmented Reality in Aurasma Fontys Educatief Centrum - Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven Versie 2.0 Oktober 2015 Colofon Fontys Educatief Centrum Postbus 347, 5600 AH Eindhoven Telefoon 08850

Nadere informatie

Kennisuitwisseling Technologie en Dementie

Kennisuitwisseling Technologie en Dementie Kennisuitwisseling Technologie en Dementie Programma 13.00-13.15 uur Welkom Erik van Rossum 13.15-13.50 uur GPS-positiebepaling en alarmering Patrick Hermans 13.50-14.00 uur Pauze 14.00-14.30 uur Presentatie

Nadere informatie

!"#$%&'()*+,"#"-. 70-&6+*%"#"-!"#$%&'()*+)&#,#-.#/)01*1 +"7"#""- 9"#)&7(7:'3#)$#:;#/8#$)"$<#),"$:',:#$=) %'-#$;#/87$()#$)"/('$7%':7#%)>#/'$&#/#$?

!#$%&'()*+,#-. 70-&6+*%#-!#$%&'()*+)&#,#-.#/)01*1 +7#- 9#)&7(7:'3#)$#:;#/8#$)$<#),$:',:#$=) %'-#$;#/87$()#$)/('$7%':7#%)>#/'$&#/#$? 23'4)567/84 9"#)&7(7:'3#)$#:;#/8#$)"$#/'$&#/#$? /01"-20%%+-3&45567$%(8&9!"#$%&'()*+,"#"-. +"7"#""- 70-&6+*%"#"-!"#$%&'()*+)&#,#-.#/)01*1 D)E#'-)F!"#$$%&'($&!")*

Nadere informatie