Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Jaargang 1 1 juli 10 december 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Jaargang 1 1 juli 10 december 2009"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Jaargang 1 1 juli 10 december 2009 Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief zullen wij u informeren over de activiteiten van de afgelopen maanden en over alle nieuwtjes in en rondom Thomashuis Posterholt. Activiteiten Housewarming 14 juli is er een delegatie het huis van Ties gaan warmen. We hebben zijn prachtig ingerichte huis bekeken en natuurlijk geproost op zijn nieuwe huis, waar hij samen met zijn vriendin Vronie woont. Miniclub Zondag 19 juli was weer "miniclub-dag". Vanuit het Thomashuis waren we met in totaal 23 bewoners/logees/medewerkers en vrijwilligers. Vol trots mochten alle bewoners een plekje in een van deze schitterende auto's/oldtimers innemen. We maakten een rit van een uurtje door de regio en daarna hadden we een lange pauze in Posterholt bij het vliegveld voor modelvliegtuigen. We kregen hier een spetterende show te zien en uiteraard was er... koffie met vlaai! Na de pauze nog gezellig een half uurtje touren en daarna op naar de BBQ in de tuin van het Thomashuis. Daar hebben we lekker zitten tafelen en nagieten. Zoals het bij de mini-club gebruikelijk is, ontving iedere bewoner/logee een foto van zichzelf in een mini. We bedanken de Mini-club voor hun gezelligheid en inzet en voor het zorgen van een onvergetelijke middag. Tot volgend jaar!

2 Vakantie Zwitserland Zondag 16 aug. Om 5.30 uur vertrokken we met zijn allen. Het was erg vroeg. Rond half 8 was de eerste stop. Even ontbijten en weer verder. Om uur kwamen we aan in het hoge Scheid. Marina had voor iedereen gekookt. Na een ontspannen avond gingen we op tijd naar bed. Maandag 17 aug. Vandaag deden we rustig aan, maar iedereen heeft wat leuks gedaan. Tom en Kenny hebben lekker gevoetbald op het schoolplein, Harrie heeft zijn formule 1 auto gebouwd en Marij, Tineke, Nancy, Sjef, Shawna, Alice, Harrie en Marja zijn in Thusis wezen winkelen en hebben een drankje gepakt op de camping. Dinsdag 18 aug. We zijn lekker gaan zwemmen en zonnen in Lenzerheide. Aart kon daar lekker wandelen en de meeste hebben pootje gebaad in het koude water. Het weer was super. Shawna is een echte waterrat. Woensdag 19 aug. Marij, Kenny, Aart en Ties zijn helemaal naar boven gegaan met de skilift om van daaruit helemaal naar beneden te wandelen. Het weer was lekker en het uitzicht geweldig. Michael, Harrie, Marja, Tom, Sjef en Nancy gingen naar Thusis een douchemat kopen en de boodschappen. Shawna en Alice mochten mee naar de Scheidse Muttertreff op het schoolplein. Pim en Timo zagen al hun oude vriendjes weer. Alice en Shawna lagen heerlijk in de zandbak op de mat gebak te eten. Donderdag 20 aug. Vandaag zijn we met zijn allen gaan zwemmen in Chur. Het was een mooi zwembad met zo n 34 graden. Aangekomen hebben we eerst gebarbecued, dat was lekker. Daarna kon iedereen lekker spelen. Ties en Michael hebben s avonds macaroni gemaakt. Vrijdag 21 aug. Michael, Harrie, Marja, Alice, Ties en Sjef zijn naar de winkel geweest voor een zonnebril en pet voor Harrie, hij heeft een hele mooie nu. s Middags zijn we met iedereen, behalve Tineke naar Laex geweest. Lekker gewandeld en ijsje gehad. Bij Laex is een heel mooi meer om eromheen te wandelen. Zaterdag 22 aug. Tineke ging met Alice en Nancy naar de 1 e hulp i.v.m. de oorpijn, gelukkig was het loos alarm. De rest ging midgetgolven. Zelfs Timo had een hole in one! Het was erg leuk. s Avonds heeft Tineke lekkere worstjes gemaakt. Zondag 23 aug. Lekker uitgeslapen. Aart, Kenny en Ties zijn om half 12 naar Tumils gewandeld, de wandelroute. Het was erg mooi. Rene, Marij, Tom en Shawna zijn met de skilift helmaal omhoog gegaan. Afscheid genomen van Marij, Rene en Nikky. Maandag 24 aug. Alice, Theo, Marleen, Nancy en Shawna gingen s ochtends boodschappen doen. Ze hebben worst, groenten en fruit gehaald. Ook bier en wijn. Alice en Shawna zijn in badpak gaan spelen onder de tuinslang. Dat was koud. Michael, Ties, Harrie, Marja, Tom, Sjef en Kenny zijn naar Rotenbrunnen gegaan. Tom, Kenny en Ties konden daar lekker voetballen. Michael, Harrie, Marja en Sjef zijn gaan wandelen en naar een mooie kerk geweest. s Avonds heeft Theo lekker gekookt. Tineke, Michael en de kids zijn naar boven gegaan, de berg op om daar te logeren.

3 Dinsdag 25 aug. We zijn rustig opgestaan. Donna kwam de jongens wakker maken. Theo, Harrie, Marja en Aart zijn naar een kunsttentoonstelling geweest. De rest is lekker gaan zwemmen in Chur. Ook hebben we daar lekker gebarbecued. s Avonds werd er weer lekker gebarbecued met Theo s eigen gemaakte hamburgers, erg lekker! Ties is s avonds ook naar boven gerend naar Tineke en Michael. Woensdag 26 aug. We zijn met zijn allen naar Arosa geweest. Dat ligt op 1800 meter en de hoogste berg daar was 3000 meter. Gewandeld in de omgeving en om het grote meer. Ook hebben we koffie en fris gedronken. Om half 5 gingen we weer helemaal naar beneden. Theo heeft weer lekker gekookt. Donderdag 27 aug. Marja, Tom en Alice zijn s middags met Theo en Marleen naar Thusis geweest en hebben daar lekker gewandeld. Daarna lekker een drankje gedronken op het terras. Harrie is thuis gebleven. De rest heeft gezwommen. Vrijdag 28 aug. s Morgens thuis gebleven. Wortels schoongemaakt en koffie gedronken. s Middags broodjes gegeten en Jona, Kenny, Tom, Ties, Marleen, Marja zijn gaan zwemmen in Thusis. Harrie is wederom thuis gebleven. Zaterdag 29 aug. Alles klaargemaakt voor de terugreis. Zondag 30 aug. Terugreis. Ties bedankt voor dit verslag Eynderhoof 9 Oktober zijn Alice, Sjef, Ruud en Aart met Marij en Ties naar Eynderhoof geweest. Midden in het kerkdorp Eind ligt het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof. Een dorp op zich, waar de tijd rond 1900 is stil blijven staan, de oude ambachten nog beoefend worden en de bakker en de dorpssmid al vroeg uit de veren zijn. Gezelligheid, bedrijvigheid en gastvrijheid maken het voor jong en oud tot een ware belevenis. Het museum wordt in stand gehouden door ruim 300 vrijwilligers. De nadruk ligt op de leef en werkgewoontes van de mensen uit de Peel. Alle gebouwen van het museum zijn afkomstig uit de omgeving en steen voor steen door de vrijwilligers afgebroken en op het museum terrein weer opgebouwd. We konden zien, o.a. de bakker met zijn brood, de mandenvlechters, smeden achter de smidse, de boomzaag zaagt zijn planken enzovoort. Er was vandaag een speciaal thema, namelijk stroop maken. Het was erg leerzaam.

4 Verjaardag OMA Op 7 november zijn de bewoners op visite geweest bij de jarige oma (schoonmoeder van Marij). Na de koffie met een lekker stukje Limburgse vlaai hebben Alice en Sjef nog een knallend optreden BIERTJE???!!!!!! verzorgd. De ondertussen gearriveerde zusjes hebben vol bewondering naar dit optreden gekeken, ze vonden het geweldig. Optreden Bergh Op 21 november waren de bewoners uitgenodigd om een optreden te verzorgen in zorgcentrum Bergh in St. Odiliënberg. Harrie zorgde ervoor dat sinterklaas niet ontbrak, hij had natuurlijk ook 2 van zijn pieten meegenomen. Het programma zag er als volgt uit: Samen Pinguïndans Alice Ranja Sjef Alle kleuren-k3 Lieve Oma, Samen Hokie Pokie De feestdagen staan weer voor de deur Tom Gitaar en keyboard concert Ik wens u gezelligheid en een stralende Marja Gedicht voor oma gezondheid De feestverlichting zijn de sterren en de maan Joke en Jo Accordeonmuziek Ik hoop dat ze voor u branden gaan Timo Mijn gitaar Marja Alice en Sjef Oma s aan de top Nancy Chi chi wa Samen Pinguïndans De bewoners hebben genoten van het optreden. Als dank kregen we een vlaai. Bas en Hanneke, de zoon van vrijwilligster Dorry en zijn vriendin hebben ervoor gezorgd dat alles is vastgelegd, ze hebben een dvd van het optreden gemaakt. Bedankt namens de bewoners!!!!

5 Sinterklaas 19 November heeft sinterklaas met zijn pieten een bezoek gebracht aan het Thomashuis. Iedereen kreeg een handdoek en een washandje. Hierop zijn later de namen van de bewoners op geborduurd. 2 December hebben we een bezoek gebracht aan het Sinterklaashuis in Weert. Iedereen heeft kunnen zien hoe de bakpieten pepernoten bakken, de postpieten de post uitpakken, de gewonde pieten worden verzorgd in het pietenziekenhuis en hoe de slaapkamer van sinterklaas eruit ziet. 5 December hebben we bezoek gehad van Harrieklaas. Hij kwam iedereen een spaarpot gevuld met allemaal lekkers brengen.

6 Snoezelen `t Balanske 7 december zijn we weer afgereisd naar België om aldaar te gaan snoezelen. Aangekomen in `t Balanske hebben we allereerst lekker samen gegeten, iets gedronken en daarna was het tijd voor de snoezelruimte. Sjef snelde, net zoals de voorgaande keren, als eerste naar de hangmat, waar we hem als laatste weer hebben opgehaald. Alice en Dorry hebben samen op een massagebed geslapen. Fons, Harrie en Marja hebben heerlijk gerelaxt op het muziekwaterbed. Ruud vond het prachtig om naar de bubbels in de waterbuizen te kijken. Kortom weer even een lekker dagje ontspannen. Vrijwilligers Dorry Mulders is sinds kort ons team komen versterken, we zijn erg blij met haar. Zij zal zichzelf in de volgende nieuwsbrief voorstellen. Personeel Even voorstellen. Hallo allemaal! Zoals jullie misschien wel hebben gezien, is er een nieuw personeelslid bij het Thomashuis! Ik zal me even kort voorstellen. Mijn naam is Anouk Rijks, ik ben 20 en woon in Sittard. In het weekend verblijf ik bij mijn ouders in Baexem. Ik ben derdejaars Social Work, dit is te vergelijken met SPH. Momenteel loop ik stage bij SGL, een activiteitencentrum in Sittard. Hier heb ik Laura (Vrancken) leren kennen, die mij ontzettend enthousiast heeft gemaakt over het Thomashuis. Ik heb ervaring in de gehandicaptenzorg, maar wel alleen in instellingen. Het Thomashuis leek een compleet ander concept, dat mij gelijk aansprak. De huiselijkheid, de sfeer, persoonlijke aandacht: en dat niet alleen voor onze bewoners, je merkt het ook als personeel. Dit staat tussen haakjes omdat je soms bijna vergeet dat je aan het werk bent. Bij het Thomashuis kun je jezelf zijn, zie het als één grote familie. Vandaar dat ik ook trots ben om hier deel van uit te mogen maken. Ik hoop een hele gezellige, leerzame tijd tegemoet te gaan. Tot ziens bij het Thomashuis!

7 Bewoners/logees Even voorstellen. Lieve mensen, Graag wil ik jullie voorstellen aan Fons Pijls Fons is 36 jaar en sinds 1 november welkom in het Thomashuis te Posterholt. Fons is een spontane humoristische en lieve jongen die altijd het goede in de mensen ziet. Hij staat zeer positief in het leven en neemt alles zoals het komt dat is ook zijn grote kracht. De afgelopen jaren heeft Fons vaak in het ziekenhuis gelegen en heeft vele operatie s ondergaan, al die keren heb ik hem nooit horen klagen,en was altijd dankbaar naar iedereen toe die hem verzorgde of iets voor hem deed. Jaren heeft hij op een dagopvang van het SGL gezeten maar door alle bezuinigingen,werd de begeleiding die Fons nodig had niet meer gegeven,en ben ik gaan kijken voor een ander plekje. Na lang zoeken kwam ik op een hele aparte manier bij het Thomashuis uit,en dat was nu net wat ik al heel lang in mijn gedachte had en niet wist dat dit bestond,want dan had ik al eerder deze stap gedaan Meteen heb ik contact opgenomen, en bij het eerste gesprek,wat zeer prettig verliep,voelde ik meteen de betrokkenheid en het meedenken,wat ik tot nog toe niet gewend was. We hadden elkaar nog niet gezien maar het voelde meteen al zo vertrouwd. De duidelijkheid, openheid en eerlijkheid vond ik zeer prettig. Tineke en Michael kijken samen wat bij Fons past,en overleggen alles met mij, dat verloopt heel goed. Sinds Fons in het Thomashuis is heeft hij al ontzettend veel gedaan. en ondernomen, er gaat een wereld voor hem open. Hij merkt ook dat ze allemaal tijd voor hem hebben en samen veel dingen doen. Boodschappen doen vindt hij een hele fijne bezigheid,en reuze gezellig. De mensen die er wonen de verzorgende en Tineke, Michael en de kinderen vindt hij super. Fons en ik zijn dan ook heel blij en dankbaar dat we dit plekje gevonden hebben,want je komt inderdaad thuis. Zelf heb ik ervaren als je bij hun binnenkomt dat een warme deken over je heen valt. Het voelt goed, en het is goed. Dank je Marleen Pijls.

8 Even voorstellen. Hallo allemaal, Mijn naam is Ruud Swinkels, ik ben geboren in Helmond op 28 februari 1989 en heb daar ook altijd gewoond, samen met mijn vader (Harrie), moeder (Mieke), en de tweeling: broer (Thom) en zus (Marlie). Ik heb altijd heel graag thuis gewoond, ik had een leuke dagbesteding en ging regelmatig logeren, toen ik nog wat kleiner was ook vaak bij opa en oma, maar we werden allemaal ouder, dus dat ging niet meer. Ik vind het ook fijn, samen met Thom en Marlie, we zijn met z n 3-en opgegroeid en ze hebben steeds goed voor me gezorgd (en nog). Ik vind het ook erg gezellig als de vrienden en vriendinnen van Thom en Marlie bij ons komen en de vriend van Marlie: Ferenc, en natuurlijk onze familie en vrienden. We doen vaak gezellige dingen met z n allen, bijv. met carnaval met de optocht mee doen, dagjes weg, op vakantie. Nu woon ik sinds 1 september in het Thomashuis bij Tineke en Michael en de kinderen en zijn we samen met de andere bewoners een grote familie en doen we gezellige dingen met z n allen. Ik heb nu een hele mooie kamer, daar kan ik even lekker lui in m n stoel TV gaan kijken of boekjes doorbladeren en s avonds voordat ik ga slapen ook nog even TV kijken, ik vind mijn kamer heel gezellig. Het was natuurlijk wel even wennen voor mij, zo zonder mijn familie, maar nu ga ik om het weekend naar huis en papa, mama, Thom, Marlie en Ferenc komen ook bij mij op bezoek. Thom heeft pas zijn rijbewijs en kan nu zelf komen en Marlie heeft het ook bijna. Opa en oma zijn ook al geweest en nu ik goed gewend ben, kunnen familie en vrienden ook bij mij op bezoek komen. Ik ga sinds kort 2 dagen per week naar Beesel, naar de Zorgboerderij van Marlie, Jan en hun kinderen en daar heb ik het ook heel goed naar mijn zin, we doen daar samen veel leuke en gezellige dingen. Ik houd echt van gezelligheid, leuke dingen doen en mensen om me heen, dus ik zit helemaal op mijn plek!! Groetjes van Ruud Stagiaires Dorinda Sijbers, CIOS stagiaire. Wist u dat.. Er een grote verbouwing heeft plaatsgevonden in het Thomashuis Er een spiksplinternieuwe brochure is van Thomashuis Posterholt, binnenkort ligt deze in het Thomashuis om mee te nemen. Tim en Tom van de zomer met de side-by-side in de sloot zijn beland en Tineke aan de achterkant van de side-by-side hing om er voor te zorgen dat ze niet in het diepe zouden belanden? Toegesnelde hulp van Laura gaf de uiteindelijke redding.

9 Zorgmanege The Horse Valley Even voorstellen The Horse Valley is opgericht eind 2007 en ligt aan de Heide in Roggel aan een mooi stuk natuurgebied en in juni 2008 zijn de bewoners van het thomashuis uit Posterholt bij ons gekomen. Ons doel is om clientgericht dagbesteding aan te bieden en om samen met hun de mogelijkheden te vergroten in hun kunnen waardoor hun zelfvertrouwen toe zal nemen alsmede hun eigenwaarde. Dit alles willen we bereiken samen met onze paarden en de andere dieren. De bezigheden zijn zeer verschillend, van het verzorgen van de dieren tot het helpen in het stallen complex of het helpen met kleine bouw werkzaamheden van kippenhokken tot het af maken van de weides. Er zijn ook werkzaamheden in het bos zoals het helpen met het opschonen, hout verzamelen of stapelen. Momenteel zijn we bezig met het bouwen van een kantine waaraan Tom de afgelopen 3 maanden hard heeft mee gewerkt. We hopen deze te openen in maart Het is dan de bedoeling dat ook onze cliënten een beetje in de bediening zullen helpen, als ze dat leuk vinden. Sjef en Alice vinden dat heel leuk om te doen. Alice is een vrouw die overal mee helpt, niks is haar te veel. Keigoed is dat van haar. Ook Nancy is de afgelopen tijd hard gegroeid in haar eigen kunnen en vertrouwen. Super dat dit hier bij ons allemaal mag gebeuren. Sjef is de oppermeester. Hij regelt veel en overlegt ook veel met ons. Op zijn tijd een wasje mogen vouwen en sjef is reuze blij. Het hooi bij elkaar doen vindt hij ook een hele leuke bezigheid. Ook wordt er natuurlijk gespeeld en gezongen en gedanst bij ons op de manege. Dat is altijd heel gezellig. Op vrijdag 4 december mochten wij de Sint en een Piet op de manege ontvangen. Dit was wel heel erg spannend en hartstikke leuk en gezellig. Allemaal hebben ze een kleine surprise gekregen. Wij hopen dat we op deze manier kunnen doorgaan met onze cliënten. En nog vele mooie momenten kunnen delen. Verjaardagen September 26 Aart Oktober 2 Laura 14 Marij 19 Pim 26 Alice en Anouk November 13 Tom December 3 Michael Groetjes team The Horse Valley.

10 Uitspraken Michael vraagt Alice s ochtends om twee boterhammen te smeren. Alice, die ook al de appels moet schillen: Hé rustig aan, ik heb ook maar zes handen Alice is verdrietig omdat het regent, maar nadat Marij had gezegd: Boven bij pap en Nikky schijnt de zon, nu kan papa Nikky uitlaten zegt Alice: Dan is het niet erg dat het regent. Dit was dan alweer de 2 e nieuwsbrief. Iedereen die op enige wijze een bijdrage heeft geleverd willen we graag bedanken. Wij hopen dat wij u weer genoeg geïnformeerd hebben over het reilen en zijlen in het Thomashuis. Namens alle bewoners, logees, medewerkers en de zorgondernemers wensen wij, Marij van den Elzen en Laura Vrancken, u allen FIJNE KER STDAGEN EN EEN GELUKKIG EN GEZOND 2010 Zijn er vragen, opmerkingen of suggesties, stuur deze naar info@thomashuisposterholt.nl

Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Januari 2014 juni 2014

Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Januari 2014 juni 2014 Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Januari 2014 juni 2014 In deze nieuwsbrief zullen wij u informeren over een aantal activiteiten van de afgelopen maanden en over alle nieuwtjes in en rondom Thomashuis

Nadere informatie

Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Juli 2014 december 2014

Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Juli 2014 december 2014 Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Juli 2014 december 2014 In deze nieuwsbrief zullen wij u informeren over een aantal activiteiten van de afgelopen maanden en over alle nieuwtjes in en rondom Thomashuis

Nadere informatie

Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Jaargang 3 28 december 2010 30 september 2011

Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Jaargang 3 28 december 2010 30 september 2011 Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Jaargang 3 28 december 2010 30 september 2011 Voor u ligt de vierde nieuwsbrief van het Thomashuis. In deze nieuwsbrief zullen wij u informeren over een aantal activiteiten

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Jaargang 2 11 december 2009 3 juli 2010

Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Jaargang 2 11 december 2009 3 juli 2010 Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Jaargang 2 11 december 2009 3 juli 2010 Voor u ligt de derde nieuwsbrief van het Thomashuis. In deze nieuwsbrief zullen wij u informeren over de activiteiten van de afgelopen

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda deze week

Beste ouders, Agenda deze week Nieuwsbrief 3 maandag 31 augustus vrijdag 4 september Beste ouders, Dan zit de tweede week er al weer op en zijn we al helemaal gewend. Mooi om te zien dat alle kinderen al helemaal vertrouwd zijn met

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF #15 April 2014 Thuis is van start!

NIEUWSBRIEF #15 April 2014 Thuis is van start! NIEUWSBRIEF #15 April 2014 Thuis is van start! De laatste maanden is er hard gewerkt aan de afwerking van het achterhuis. De appartementen zijn in de maand januari- februari door de bewoners en hun familie

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2014

Nieuwsbrief zomer 2014 Nieuwsbrief zomer 2014 Beste Sponsors en andere geïnteresseerden, Afgelopen maanden hebben we als Stichting Moz Kids niet stilgezeten en ook in Mozambique is er veel gebeurd. In deze nieuwsbrief willen

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Op maandag 12 november 2018 ben ik begonnen aan mijn rondreis langs veel klassen van Algemene School Oost te Bergen op Zoom. Superspannend, want het was de

Nadere informatie

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag ~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag 07-07-2013 We zouden vandaag naar de De luie tuinman gaan, daar aangekomen ziet het er al vanuit de auto als een rommeltje. En we dachten alle 2 hetzelfde, gas

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Het team van de Wissel wenst u fijne feestdagen toe Studiedag 6 februari vervalt De studiedag die op dinsdag 6 februari stond gepland komt te vervallen. Zodra de nieuwe datum voor deze studiedag bekend

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Take a look at my life week 23

Take a look at my life week 23 Take a look at my life week 23 De dagen blijven voorlopig nog even in het teken staan van Daan, het is nog allemaal zo nieuw. Inmiddels heeft hij 3 weken in het ziekenhuis gelegen. En nu eindelijk lekker

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Inloopavond / open school Dit jaar waren wij weer aanwezig op de inloopavond en hebben ons daar gepresenteerd om u en andere ouders enthousiast

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE. DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.VERCAEMER @DE-LELIE.BE Krantje 26 DE ROZE HUISKRANT Juli 2013 Interview met onze stagiaire We hebben sinds 4 februari een stagiaire,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: en 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http:zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com!" # % ' () * " ' )+, # - + #, # %, #. + ' ) + 00. + 1, Saai Ik ben verjaard

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal vrijwilliger

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

De familie Dolfing waren in Mhofu voor de 2e keer van 10 juli tot 31 juli 2010.

De familie Dolfing waren in Mhofu voor de 2e keer van 10 juli tot 31 juli 2010. De familie Dolfing waren in Mhofu voor de 2e keer van 10 juli tot 31 juli 2010. We kwamen 10 juli aan in Johannesburg vanwaar we direct naar Pretoria zijn gereden. Daar hadden Roelie en Frits een heerlijk

Nadere informatie

Het Sinterklaashuis is een coproductie van Museum Kranenburgh, Theaterwerkplaats Bergen en de Ondernemersvereniging Bergen.

Het Sinterklaashuis is een coproductie van Museum Kranenburgh, Theaterwerkplaats Bergen en de Ondernemersvereniging Bergen. Theaterwerkplaats Bergen presenteert Het Sinterklaashuis In samenwerking met Museum Kranenburgh en de Ondernemersvereniging Bergen Het is een groot geheim: waar verblijven Sinterklaas en de Zwarte Pieten

Nadere informatie

Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten

Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten Doortje Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten isbn: 978-90-484-0769-9 nur: 344 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgenomen

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2010

Nieuwsbrief oktober 2010 Nieuwsbrief oktober 2010 Hans-Victor Selder, voorzitter KoD op bezoek in MATH Tijdens mijn verblijf in zuid-oost Azie vaan 5 augustus t/m 25 september 2010, heb ik van 15 20 september een bezoek gebracht

Nadere informatie

Wat is zo leuk om een eigen appartement te hebben? Je kunt je ouders, zus,broer of vriendin vragen

Wat is zo leuk om een eigen appartement te hebben? Je kunt je ouders, zus,broer of vriendin vragen Aan mij werd gevraagd of ik een stukje voor de woonkrant wilde schrijven. Natuurlijk wil ik dat, omdat ik de hele wereld wel wil vertellen hoe super trots wij zijn op de bewoners van Woongroep 2000, maar

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

Verslag Activiteiten Zomervakantie 2014

Verslag Activiteiten Zomervakantie 2014 Verslag Activiteiten Zomervakantie 2014 Maandag 28 juli 2014: een dagje dierenpark. Onze eerste activiteit was een dagje naar het dierenpark in Overloon. Iedereen ging gezellig mee, behalve Linda en Bas

Nadere informatie

Leekerweide. Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking. www.leekerweide.nl

Leekerweide. Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking. www.leekerweide.nl Leekerweide Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking www.leekerweide.nl Logeren en opvang voor kinderen/jongeren met een beperking Inhoud Doordeweekse

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

maandag 13 juni 2016 Welkom bij groep 6a Dit zijn wij:

maandag 13 juni 2016 Welkom bij groep 6a Dit zijn wij: Welkom bij groep 6a Dit zijn wij: Bezoek van Timo Zweers ( vader van Hélène groep 6a ) we hebben bezoek gehad voor het thema beroepen Het was de vader van Helene Zweers. Hij heeft het beroep: optometrist.

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de huifkar en de wandeling. We hebben van alles gezien; gekleurde

Nadere informatie