Kwizt. Eindrapportage projecten Kennisnet regeling MBO verbonden met ICT 2008 tranche B. Auteur(s) : Serge de Beer. Datum : 6 maart Versie : 1.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kwizt. Eindrapportage projecten Kennisnet regeling MBO verbonden met ICT 2008 tranche B. Auteur(s) : Serge de Beer. Datum : 6 maart 2009. Versie : 1."

Transcriptie

1 Kwizt Eindrapportage projecten Kennisnet regeling MBO verbonden met ICT 2008 tranche B Auteur(s) : Serge de Beer Datum : 6 maart 2009 Versie : 1.0

2 Eindrapport projectnaam 16 maart / 9 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Behaalde resultaten Resultaten per product/activiteit Activiteiten algemeen Activiteiten techniek Activiteiten organisatie Activiteiten inbedding, hergebruik en verbreding Andere resultaten Doelstellingen 6 3 Projectorganisatie Betrokken partijen en personen Samenwerking 7 4 Knelpunten en aanbevelingen Knelpunten en oplossingen Aanbevelingen 8 5 Succespunten en vervolg Succespunten Vervolg: de toekomst Persoonlijke noot 9

3 Eindrapport projectnaam 16 maart / 9 1 Inleiding Theoretische kennis vergaren, onthouden en toepassen blijft, met name in beroepsopleidingen, een lastig punt. Binnen de Lentiz scholengroep bleek met name het behalen van het theoriedeel van het trekkerrijbewijs een lastige opgave voor de studenten. Het bestaande boek en de digitale oefentoetsen blijken niet aantrekkelijk genoeg. Daarom werd gezocht naar een meer aantrekkelijk vorm. Een game leek de ideale oplossing. In eerste instantie was er spraken van een virtuele game, waarbij vanuit de cabine van een trekker een parcours moest worden afgelegd. Al snel bleek dit binnen ons budget niet te realiseren. Na veel denkwerk en brainstormsessies kwamen wij uit op een game waarbij studenten elkaar uitdagen om te laten zien hoe hun parate kennis is. Deze game heeft de naam Kwizt gekregen. Een samenvoeging van het woord quiz en de bij quizzen veel gehoorde uitspraak ik wist het. Een geschikt partner vinden voor de ontwikkeling van deze game bleek lastig. Hierover later meer. Uiteindelijk hebben wij een betrouwbare studio gevonden die met veel creatieve inbreng een mooi product heeft gemaakt.

4 Eindrapport projectnaam 16 maart / 9 2 Behaalde resultaten 2.1 Resultaten per product/activiteit Productnaam: Doel Resultaten Conclusie Game omgeving Kwizt Een omgeving ontwikkelen waarbinnen studenten hun parate kennis met elkaar kunnen vergelijken. [Beschrijf hier kort in je eigen woorden wat de resultaten zijn. Neem daarin in ieder geval het volgende op: - het product is opgeleverd als omschreven. Zelfs is er nog een aantal opties aan toegevoegd die het nog aantrekkelijker maken. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om beeldmateriaal en videofragmenten te tonen naast de vragen. - de planning van de oplevering van het product is behaald. Binnen de gestelde termijn was het product operationeel. (met hier en daar een kleine bug). Het is echter niet meer gelukt het product volledig in een schoolsituatie te testen. Dit zal echter nog gaan gebeuren. Hiervoor zijn contacten gelegd met de Universiteit Utrecht. - een belangrijk knelpunt was de niet erg realistische insteek in het product. Een virtuele simulatie is niet haalbaar met een beperkt budget. Dit is voor ons een belangrijk leerpunt geweest. De flexibiliteit van de subsidiegever, de projectbegeleider en wijzelf hebben uiteindelijk toch geleid tot een mooi product. Kwizt is een grafisch mooi en technisch goed product geworden. We kunnen het nu zelfs inzetten voor meer theoretische kennistraining dan bij het initiële product.

5 Eindrapport projectnaam 16 maart / Activiteiten algemeen De eerste opzet ging niet heel snel. Het idee was geboren, maar het was lastig om het te concretiseren. In eerste instantie hadden we gedacht het zelf te gaan bouwen. Maar naarmate alles duidelijker werd hebben we toch gekozen voor een externe partij voor de ontwikkeling. Eerst hadden wij contact met een gerenommeerde gamebouwer. Deze bleek echter te duur en het leek of zij onze opdracht niet echt interessant vonden. Uiteindelijk vonden we een bureau dat de opdracht zowel grafisch als technisch kon uitvoeren. Deze samenwerking verloopt erg goed. Zij hebben zich, ondanks de korte ontwikkeltijd, keurig aan de deadline gehouden. Ook de nazorg is heel goed. Het maken van Kwizts staat open voor iedereen. Een Kwizt is dus voor iedereen bereikbaar op een openbaar toegankelijke internet server. Lentiz betaalt hiervoor zelf de hosting. In de toekomst zal gezocht moeten worden naar een businessmodel om het onderhoud en eventuele verder ontwikkeling te bekostigen. De site is eenvoudig te benaderen via Door de korte tijd tussen de uiteindelijke ontwikkeling en deadline was er geen tijd meer de game te testen in een onderwijssituatie. Inmiddels is besloten dit wel te gaan doen. Wij hebben contact met de Universiteit Utrecht voor een uitgebreid onderzoek naar de leeropbrengst van deze game. 2.3 Activiteiten techniek De game is ontwikkeld in Flash. Dit hebben wij zelf niet aangeschaft omdat al het programmeerwerk door een externe partij wordt gedaan. De hosting wordt extern verzorgt op een gedeelde internet server. Het functioneelbeheer is in handen van Lentiz. Gebruikers kunnen zelf een gebruikersnaam aanmaken en hun wachtwoord opnieuw aanvragen. Mits er voldoende middelen beschikbaar blijven voor hosting, functioneelbeheer en verder ontwikkeling kan dit product lang beschikbaar blijven voor het onderwijs.

6 Eindrapport projectnaam 16 maart / Activiteiten organisatie De activiteiten zijn ruwweg in twee categorieën op te delen. Ten enerzijds de inhoudelijke en daarnaast technische-ontwerp activiteiten. Inhoudelijk zijn vooral docenten en teamleiders van de betreffende opleiding bij het project betrokken geweest. In eerste instantie voor het beoordelen van het idee voor een game. Later voor het verder bepalen van de inhoud van de Kwizt met vragen over het trekkerrijbewijs. 2.5 Activiteiten inbedding, hergebruik en verbreding Door het ontwikkelen van een game omgeving kan ook worden gekeken naar verder toepassing in de organisatie. Door de database te vullen met andere vragen kan het product in meerdere van onze scholen worden toegepast. Binnen onze scholen is veel aandacht voor de inzet van ICT in het primaire proces. De toevoeging van een nieuwe tool verloopt dan ook vaak heel natuurlijk. In eerste instantie worden nieuwe mogelijkheden aangekondigd in onze nieuwsbrief. De scholen die interesse hebben nemen vervolgens contact op met de coördinator Onderwijs en ICT. De scholen enthousiasmeren zelf binnen de school, waardoor het product (in dit geval de game) zich als een olievlek verspreid. 2.6 Andere resultaten Door de toepassing van de content voor de trekkergame is bij de docenten ook interesse ontstaan voor een verdere digitalisering van het lesmateriaal. Zo is er nu een video opgenomen die studenten gaat voorbereiden op de PvB s voor het trekkerrijden (Machinevaardigheden) 2.7 Doelstellingen Het voornaamste doel van dit project was de ontwikkeling van een omgeving, die studenten stimuleert meer aandacht te laten besteden (op een prettige manier) aan de theorie die hoort bij het behalen van een trekkerrijbewijs. Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat. De lay-out spreekt aan en de werking is soepel. Van het spelelement zijn zeker goede resultaten te verwachten.

7 Eindrapport projectnaam 16 maart / 9 3 Projectorganisatie 3.1 Betrokken partijen en personen Organisatie/afdeling Personen Rol Inbreng Strategisch beleid Serge de Beer Projectleider Ontwikkelen van de game. Organisatie van het ontwikkel proces. Locaties Maasland en Naaldwijk Diverse docenten, teamleiders en directeuren Opdrachtgevers Inbreng over de inhoudelijk invulling van de game en toepassing binnen de onderwijs situaties. Things to make and do Rogier Rosema, Jack Broeders Ontwikkelaars Grafische en technische ontwikkeling van de game. Aansturing programmeur. Strategisch beleid Rick van Dam Clustermanager Bewaking proces. Strategisch beleid CvB Gert Kant Voorzitter Formele goedkeuring project. 3.2 Samenwerking De interne samenwerking is naar tevredenheid verlopen. In eerste instantie waren de reacties op de ontwikkeling van een game wat afwachtend. Waarschijnlijk had dit te maken met de onbekendheid van dit onderwijsmiddel. Naarmate er meer duidelijk was over de voordelen werden de docenten ook enthousiast om een game in te zetten. Het CvB van de Lentiz onderwijsgroep is zeer vooruitstrevend op het gebied van (technische) innovatie en waren dan ook direct bereid dit project te ondersteunen. In eerste instantie is een gerenommeerd serious game bedrijf geselecteerd voor de ontwikkeling. Met hen liep de samenwerking niet goed. Daarom hebben wij gekozen voor een andere bedrijf, waarmee de samenwerking juist heel goed verloopt.

8 Eindrapport projectnaam 16 maart / 9 4 Knelpunten en aanbevelingen 4.1 Knelpunten en oplossingen Knelpunt (omschrijving) Onbekendheid met de inzet van games in het onderwijs. Gebrek aan ontwikkelomgevingen voor games Lastig om een goede en niet te dure ontwikkelaar te vinden Hoge kosten voor ontwikkeling Oplossing Enthousiasmeren van docenten over de inzet van games. Argument was vooral de aantrekkelijkheid van een competitie element. Gaming is relatief nieuw in het onderwijs. Het ontwikkelen van games is vooral een technische aangelegenheid. Een goede ontwikkelomgeving die de techniek los maakt van de inhoud ontbreekt. De oplossing ligt in uitbesteding. Goed zoeken in het netwerk. Porberen creatief te zijn met de samenstelling van het ontwikkelteam. Probeer als een regisseur alle partijen die nodig zijn bij elkaar te krijgen. Probeer niet het onmogelijk. Wees realistisch in wat haalbaar is binnen het gegeven budget. 4.2 Aanbevelingen Wie een game wil ontwikkelen moet goed bedacht zijn op minder enthousiaste reacties. De onbekendheid maakt dat docenten zich er nog niet direct een beeld bij kunnen vormen. Wie echter met goede argumenten komt (zijn niet hier te geven, omdat ze afhangen van de toepassing) kan een succesvol project starten. Daarnaast is het belangrijk om realistische te zijn. Wie denkt voor een enkel schoolvak een First person, 3D game te ontwikkelen, met een beperkt budget zal bedrogen uitkomen.

9 Eindrapport projectnaam 16 maart / 9 5 Succespunten en vervolg 5.1 Succespunten Succespunt Lay-out Embedded video Multi toepasbaar Beschrijving De game is boven verwachting good looking geworden. Iedereen die de game ziet ervaart het als mooi en professioneel. Binnen de game kunnen video s worden embed, terwijl in eerste instantie alleen spraken was van een link naar YouTube. Door de achterliggende database kan de game ook voor andere vakken worden ingezet. 5.2 Vervolg: de toekomst De game kan verder ingezet gaan worden binnen het onderwijs. Hiervoor zal echter wel gezocht moeten gaan worden naar nieuwe geldbronnen. De ontwikkeling is duur en bovendien vraagt de game om onderhoud en functioneelbeheer. 5.3 Persoonlijke noot Het ontwikkelen van een game is geen dagelijkse bezigheid. Het is een heel creatief proces, waar veel creatieve mensen bij betrokken zijn. Ik heb dit als zeer positief ervaren en het heeft een basis gelegd voor verder ontwikkeling van games binnen onze onderwijsgroep.

Bizzgame Leren Ondernemen

Bizzgame Leren Ondernemen Bizzgame Leren Ondernemen Eindrapportage projecten Kennisnet regeling MBO verbonden met ICT 2008 tranche B Auteur(s) : Maria Wessels Datum : 20 maart 2009 Versie : 1.1 Eindrapport projectnaam 24 maart

Nadere informatie

Streaming media bij narrowcasting

Streaming media bij narrowcasting Streaming media bij narrowcasting Eindrapportage projecten Kennisnet regeling MBO verbonden met ICT 2008 tranche B Auteur(s) : Marc Mouwen Henk Voermans Datum : Februari 09 Versie : 1.0 Eindrapport projectnaam

Nadere informatie

Eindrapportage Luistertoets op video

Eindrapportage Luistertoets op video 1 / 7 Eindrapportage Luistertoets op video Auteur(s) : Serge de Beer Versienummer : 2 (6 januari 2010) Kennisnet.nl 2 / 7 1 Inleiding 3 2 Behaalde resultaten 4 2.1 Resultaten per product 4 2.2 Resultaten

Nadere informatie

Eindrapportage Interactieve Leerlijnen. www.dnsleerroutes.net. Auteur(s) : Annemarieke Schepers Versienummer : januari 2010. Kennisnet.

Eindrapportage Interactieve Leerlijnen. www.dnsleerroutes.net. Auteur(s) : Annemarieke Schepers Versienummer : januari 2010. Kennisnet. Eindrapportage Interactieve Leerlijnen versie datum 1 / 7 Eindrapportage Interactieve Leerlijnen www.dnsleerroutes.net Auteur(s) : Annemarieke Schepers Versienummer : januari 2010 Kennisnet.nl www.dnsleerroutes.net

Nadere informatie

Loopbaanoriëntatie en begeleiding in het MBO

Loopbaanoriëntatie en begeleiding in het MBO Loopbaanoriëntatie en begeleiding in het MBO Eindrapportage Auteur(s) : J.J.Jasper Eindrapport Streamin Media Loopbaanoriëntatie versie def. 0.1.3 27-9-07 2 / 10 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Behaalde

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

Open & Online. De (mogelijke) rollen van bibliotheken. Onderwijs

Open & Online. De (mogelijke) rollen van bibliotheken. Onderwijs Open & Online De (mogelijke) rollen van bibliotheken Onderwijs Enthousiasme om mee te werken aan het onderzoek De opkomst hier vandaag Vragen en nieuwsgierigheid Leidraad met vragen opgesteld Telefonische

Nadere informatie

Regeling. Formulier projectaanvraag. Titel projectaanvraag: Virtual Agrodriver (versie 6) Versienummer Datum september 2008

Regeling. Formulier projectaanvraag. Titel projectaanvraag: Virtual Agrodriver (versie 6) Versienummer Datum september 2008 Regeling - formulier projectaanvraag versie 6 september 2008 1 / 8 Regeling Formulier projectaanvraag Titel projectaanvraag: Virtual Agrodriver (versie 6) Auteur(s) Versienummer Datum Serge de Beer 6 24

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

WIKI-Games. Wiki-based games in higher education. Wim Westera Peter van Rosmalen

WIKI-Games. Wiki-based games in higher education. Wim Westera Peter van Rosmalen WIKI-Games Wiki-based games in higher education Wim Westera Peter van Rosmalen SURF Academy: Seminar innovatie en inspiratie, Utrecht, 17 februari 2011 Overzicht Project inbedding Learning Media Progamma

Nadere informatie

Checklist (re)design website

Checklist (re)design website Checklist (re)design website Inleiding Het maken van een website is een omvangrijk en kostbaar project. Daarom is het goed om eerst inzicht te krijgen in wat je wilt gaan doen, voor wie en waarom. Om op

Nadere informatie

Vergaderen en notuleren in beeld gebracht

Vergaderen en notuleren in beeld gebracht Vergaderen en notuleren in beeld gebracht Eindrapportage Auteur(s) : Hilbert van der Duim Margriet Dunning Jan Bos Willem Karssenberg Eindrapport projectnaam 0.3 20-9-06 2 / 11 Eindrapport projectnaam

Nadere informatie

didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit

didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit Projectgroepleden: Laurens Ruiter: laurens.ruiter@gmail.nl Dévit Schimmel:

Nadere informatie

Uiterlijke Verzorging in Beeld. Eindrapportage. Auteur : Henri Foole

Uiterlijke Verzorging in Beeld. Eindrapportage. Auteur : Henri Foole Uiterlijke Verzorging in Beeld Eindrapportage Auteur : Henri Foole Eindrapport Uiterlijke Verzorging in Beeld 6-8-2007 2 / 15 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Behaalde resultaten 5 2.1 Resultaten per product/activiteit

Nadere informatie

Afstudeeropdracht Multimedia gebruik in muziekonderwijs

Afstudeeropdracht Multimedia gebruik in muziekonderwijs Multimedia gebruik in muziekonderwijs Naam: Studentnummer: 0235938 Opleiding: CMD deeltijd jaar 4 Afstudeercoördinator: Deborah Helmens Datum: november 2012 Afstudeeropdracht & Probleemstelling Met 2 jonge

Nadere informatie

Inventarisatie enquête over het gebruik van videofragmenten bij het onderwijs van Inleiding Staats- en Bestuursrecht

Inventarisatie enquête over het gebruik van videofragmenten bij het onderwijs van Inleiding Staats- en Bestuursrecht Inventarisatie enquête over het gebruik van videofragmenten bij het onderwijs van Inleiding Staats- en Bestuursrecht Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden Afdeling ICT&O, Cleveringa Instituut,

Nadere informatie

Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek

Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek Zwaantina van der Veen / Dymphna Meijneken / Marieke Boekenoogen Stad met een hart Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Streaming video op het AOC Terra

Streaming video op het AOC Terra Streaming video op het AOC Terra Eindrapportage Auteur : R. Smook Versienummer 1.0 Datum 10 juli 2007 Eindrapport projectnaam 0.3 20-9-06 2 / 10 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Behaalde resultaten 6 2.1

Nadere informatie

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Groeidocument trainingen blok 2 Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Inleiding Voor u ligt mijn groeidocument van de trainingen die zijn gegeven in blok 2 van de minor Consultancy. Om een succesvolle consultant

Nadere informatie

Model voor Leermiddelenbeleidsplan Een stramien dat u voor uw eigen school kunt gebruiken en aanpassen.

Model voor Leermiddelenbeleidsplan Een stramien dat u voor uw eigen school kunt gebruiken en aanpassen. infobladen over leermiddelenbeleid voor docenten en schoolleiding 15 www.leermiddelenvo.nl Model voor Leermiddelenbeleidsplan Een stramien dat u voor uw eigen school kunt gebruiken en aanpassen. In een

Nadere informatie

Een robot als collega

Een robot als collega Een robot als collega Robots in het onderwijs Serge de Beer, januari 2016 De robotisering van onze maatschappij is niet meer te stuiten. Alle sectoren krijgen vroeg of laat te maken met deze technologische

Nadere informatie

Streaming video voor het simulatie-leerbedrijf

Streaming video voor het simulatie-leerbedrijf Streaming video voor het simulatie-leerbedrijf Eindrapportage Auteur : Reggy Smit 22 juli 2007 Eindrapport Albeda College: Streaming video voor het simulatie-leerbedrijf 21-07-07 2 / 11 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Monitor Volwaardige Arbeidsrelaties

Monitor Volwaardige Arbeidsrelaties Monitor Volwaardige Arbeidsrelaties in de architectenbranche QUICKSCAN mei 2013 Inhoud Monitor Volwaardige Arbeidsrelaties 3 Resultaten 6 Bureau-intermediair I Persoonlijk urenbudget 6 Keuzebepalingen

Nadere informatie

Ik ga het niet doen, en mijn mensen ook niet!

Ik ga het niet doen, en mijn mensen ook niet! Ik ga het niet doen, en mijn mensen ook niet! Wat zijn de belangrijkste eisen en uitdagen van jouw organisatie in de komende 6 maanden? Welke kritische succesfactoren worden er gesteld? Waar liggen de

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

Virtual Riding Project

Virtual Riding Project Virtual Riding Project Eindrapportage projecten Kennisnet regeling MBO verbonden met ICT 2008 tranche B Auteur(s) : Remco Zuidam Datum : 16 maart 2009 Versie : 1.0 Eindrapport projectnaam 18 maart 2009

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 28, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Bottleball Onderzoeksverslag MovingMonsters. Uitgevoerd door Arno Classens a.classens@student.fontys.nl

Bottleball Onderzoeksverslag MovingMonsters. Uitgevoerd door Arno Classens a.classens@student.fontys.nl Bottleball Onderzoeksverslag MovingMonsters Uitgevoerd door Arno Classens a.classens@student.fontys.nl 1 1. Inhoudsopgave Wat? Bladzijde 1. Introductie 3 2. Methodologie 4 3. Resultaten 3.1 Oriëntatie

Nadere informatie

CreatIT (creatieve) streaming media in de polder! Eindrapportage. Auteur(s) : JCA Buitenwerf

CreatIT (creatieve) streaming media in de polder! Eindrapportage. Auteur(s) : JCA Buitenwerf CreatIT (creatieve) streaming media in de polder! Eindrapportage Auteur(s) : JCA Buitenwerf Eindrapport CreatIT (creatieve) streaming media in de polder! 1.0 30 september 2007 2 / 12 Inhoudsopgave 1 Inleiding

Nadere informatie

ROC Zeeland Plan van Aanpak. Curvi. Leren van elkaar vanuit de beroepspraktijk

ROC Zeeland Plan van Aanpak. Curvi. Leren van elkaar vanuit de beroepspraktijk ROC Zeeland Plan van Aanpak Curvi Leren van elkaar vanuit de beroepspraktijk versie 30 juni 2011 Inhoudsopgave 1. Projectbeschrijving... 3 1.1. Probleemstelling... 3 1.2. Uitwerking Oplossing... 3 1.3.

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304)

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Achtergrond Deze paper is een opdracht voor het vak Inleiding Multimedia voor de studie Informatica aan de Vrije Universiteit. In de periode van

Nadere informatie

PROJECT: ONTWIKKELOMGEVINGEN VIRTUELE TESTOMGEVINGEN

PROJECT: ONTWIKKELOMGEVINGEN VIRTUELE TESTOMGEVINGEN PROJECT: ONTWIKKELOMGEVINGEN VIRTUELE TESTOMGEVINGEN ( Project Initiation Document ) Datum voltooid: 20/03/2013 Auteur: Kevin Sanders Studentnummer: 2148839 Versie: 0.1 Status: Concept Documenthistorie

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Blok 1. Erwin Pols

Voortgangsverslag. Blok 1. Erwin Pols Voortgangsverslag Blok 1 Erwin Pols Voortgangsverslag Blok 1 E. Pols Nieuwerkerk a/d IJssel 13-11-2012 Unica Installatietechniek B.V. Voorwoord Op de opleiding AD projectleider techniek is het noodzakelijk

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2010-2011

Sectorwerkstuk 2010-2011 Sectorwerkstuk 2010-2011 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

Dennis Boot. ondersteund door Web 2.0. Samenwerken en begeleiden

Dennis Boot. ondersteund door Web 2.0. Samenwerken en begeleiden Samenwerken en begeleiden ondersteund door Web 2.0 Dennis Boot Evaluatie van Google Sites en Google Apps tijdens stages en projecten in het onderwijs. Inhoud Inleiding... 1 Google Sites i.c.m. Google Apps

Nadere informatie

Student : Lex Krijgsman maakt voortgangsverslag zoals omschreven in het voorwoord

Student : Lex Krijgsman maakt voortgangsverslag zoals omschreven in het voorwoord Voortgangsverslag blok 5 Naam : Lex Krijgsman Studentnummer : 11071060 Groep : TP29 datum : 10-08-2013 periode : Leerjaar 2 (Propedeuse ) september 2013 augustus 2014 Doel : Het voortgangsverslag is vooral

Nadere informatie

Checklist nieuwe website

Checklist nieuwe website Checklist nieuwe website Waar moet je aan denken bij een nieuwe website? Het maken van een nieuwe website kan een ingewikkeld, omvangrijk maar ook kostbaar project zijn. Het is daarom goed om inzicht te

Nadere informatie

Introductie. Het concept. De website

Introductie. Het concept. De website Gijs Bos IM1109 Project Interactieve Multimedia 28 juni 2011 Introductie Het project begonnen wij met een ander concept, deze zou gaan over een eerstejaars student die zijn eerste stappen op de Universiteit

Nadere informatie

Plan van Aanpak. P505 E-Commerce. Grafisch Lyceum Utrecht 2MT1. Sorosh Djahangir Joey van Kleef Janjaap Winkelman

Plan van Aanpak. P505 E-Commerce. Grafisch Lyceum Utrecht 2MT1. Sorosh Djahangir Joey van Kleef Janjaap Winkelman Plan van Aanpak P505 E-Commerce Grafisch Lyceum Utrecht 2MT1 Sorosh Djahangir Joey van Kleef Janjaap Winkelman Tutor: Sander de Bont Klant: Rob Harsevoort 1 Inhoud Nummer Pagina Pagina nummer 1.0 Inleiding

Nadere informatie

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden.

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Testplan prototype Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Hierbij wordt een happy flow scenario aan de respondenten voorgelegd met daarin taken die

Nadere informatie

De do s en don ts. van implementatie

De do s en don ts. van implementatie GEMIVA-SVG GROEP De do s en don ts van implementatie 27-11-2012 Door Judith Zadoks, projectleider vanuit Zadoks advies Kerngegevens Gemiva-SVG Groep Werkgebied Zuid-Holland VG, LG, NAH 4.500 cliënten 1.235

Nadere informatie

project development 2011 Creathings BVBA. Potaardestraat 10, 1950 Kraainem België - BTW BE-0841.145.002 - TEL +32 2 731 12 02

project development 2011 Creathings BVBA. Potaardestraat 10, 1950 Kraainem België - BTW BE-0841.145.002 - TEL +32 2 731 12 02 2011 Creathings BVBA. Potaardestraat 10, 1950 Kraainem België - BTW BE-0841.145.002 - TEL +32 2 731 12 02 Inleiding Bij Creathings helpen wij u al uw projecten te realiseren, gaande van uw persoonlijke

Nadere informatie

Isala klinieken verheffen website tot communicatiemedium met Office SharePoint Server 2007

Isala klinieken verheffen website tot communicatiemedium met Office SharePoint Server 2007 Isala klinieken verheffen website tot communicatiemedium met Office SharePoint Server 2007 Vanuit een duidelijke visie op zorg verbeteren de Isala klinieken de serviceverlening en de communicatie met patiënten

Nadere informatie

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING In gesprek met elkaar. Uitwerking van de stellingen. De onderstaande stellingen hebben we deze avond besproken onder elke stelling staan een aantal opmerkingen die

Nadere informatie

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Design Document If This Then That HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Concept Iedereen ervaart wel eens stress of een drukke ruimte die ze even teveel wordt waar ze even weg van moeten gaan om tot

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

MAATWERK VERBINDEN OPMAAT NAAR DE TOEKOMST DRAAGVLAK 1

MAATWERK VERBINDEN OPMAAT NAAR DE TOEKOMST DRAAGVLAK 1 MAATWERK VERBINDEN OPMAAT NAAR DE TOEKOMST BRUG DRAAGVLAK 1 VOORSTELLEN AGENDA EVEN VOORSTELLEN Meta t Lam, Lid Raad van Bestuur Rick van Dam, manager Strategie & Innovatie René Bosman, manager Informatie

Nadere informatie

Plan van aanpak Portfolio

Plan van aanpak Portfolio Plan van aanpak Portfolio 1 Plan van aanpak Project Portfolio Persoonlijke website Opdrachtgever: Potentiële toekomstige werkgevers Datum: Auteur(s): Projectleden: 02/09/2013 Anthony Timmers Anthony Timmers

Nadere informatie

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Marit Beerepoot 10983430 7 februari 2016 Informatiekunde Universiteit van Amsterdam Inleiding Voor deze opdracht was het de bedoeling dat er 3 verschillende voorstellen

Nadere informatie

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla 27-11-2014 NETIDENTITY PLAN VAN AANPAK Priscilla Inhoud Debriefing... 2 Projectresultaat... 5 Projectactiviteiten... 6 Projectgrenzen... 8 Kwaliteit... 9 Projectorganisatie...10 Planning...11 Kosten...12

Nadere informatie

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14)

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Reflectieverslag Maandag hebben we gebrainstormd en we hebben voor mijn

Nadere informatie

Jet-Net Infobulletin. In dit nummer. Philips gastlessen in Europees Ingenious -project. jaargang 8 nummer 2 december 2011

Jet-Net Infobulletin. In dit nummer. Philips gastlessen in Europees Ingenious -project. jaargang 8 nummer 2 december 2011 Jet-Net Infobulletin jaargang 8 nummer 2 december 2011 Nieuwsbrief voor iedereen die betrokken is bij de activiteiten van Philips Jet-Net. De inspanning van iedereen die zich voor Jet-Net inzet, werkt

Nadere informatie

Hergebruik Open Leermateriaal

Hergebruik Open Leermateriaal Hergebruik Open Leermateriaal Eindrapportage projecten Kennisnet regeling MBO verbonden met ICT 2009 Digitale Leermiddelen Auteur(s) : W. Kocken Datum : Juni 2009 Versie : 1v1 Eindrapport projectnaam 19

Nadere informatie

Project Voorstel. Plaats Datum Auteur Functie Status Versie

Project Voorstel. Plaats Datum Auteur Functie Status Versie Project: Project Voorstel Opdrachtgever: Plaats Datum Auteur Functie Status Versie Verspreiding : Versiehistorie : Versie Datum Auteur Opmerking 0.1 Reviewhistorie :

Nadere informatie

Regeling ontwikkelen en gebruiken van streaming media in het MBO. Projectplan 1 / 5. Versienummer Datum. 1.0 28 september 2007

Regeling ontwikkelen en gebruiken van streaming media in het MBO. Projectplan 1 / 5. Versienummer Datum. 1.0 28 september 2007 1 / 5 Regeling ontwikkelen en gebruiken van streaming media in het MBO Projectplan Auteur(s) Versienummer Datum Helicon Opleidingen 1.0 28 september 2007 2 / 5 1a NAW-gegevens van de aanvragende onderwijsinstelling

Nadere informatie

Scholen zijn zeer welwillend, maar ze weten soms niet wat ze moeten doen

Scholen zijn zeer welwillend, maar ze weten soms niet wat ze moeten doen Onderwijsgeschillen Scholen zijn zeer welwillend, maar ze weten soms niet wat ze moeten doen Leon t Hart Het eerste jaar zal het nog wel druk worden. Maar als na verloop van tijd de lijnen wat duidelijker

Nadere informatie

Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken.

Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken. ICT Monitor 2014 Introductie: Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken. Goede morgen/middag, U spreekt met van 24Interactive Smart Services. We zijn momenteel bezig

Nadere informatie

Evaluatie Grassrootsproject 2012-2013: KENNISCLIPS VOOR ACTIVEREND ONDERWIJS (FNWI)

Evaluatie Grassrootsproject 2012-2013: KENNISCLIPS VOOR ACTIVEREND ONDERWIJS (FNWI) Evaluatie Grassrootsproject 2012-2013: KENNISCLIPS VOOR ACTIVEREND ONDERWIJS (FNWI) Evaluatieverslag van de projectleider over de resultaten van het Grassrootsplan maximaal 2 A4-tjes, Dit verslag wordt

Nadere informatie

Projectplan. Elektronica-ICT Artesis. Auteur: Coopman Tom Interne Promotor: Peeters Tom Externe Promotor: Delepierre Bruno, Adforce

Projectplan. Elektronica-ICT Artesis. Auteur: Coopman Tom Interne Promotor: Peeters Tom Externe Promotor: Delepierre Bruno, Adforce Elektronica-ICT Artesis Projectplan Auteur: Coopman Tom Interne Promotor: Peeters Tom Externe Promotor: Delepierre Bruno, Adforce Projectplan ter voorbereiding van de bachelorproef en stage Academiejaar

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal - april 2015 Ambassadeur Heldere Taal 2015 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies Vastgesteld CvB Org. &Vert. September 2014 GMR Instemming GMR 24-11-2014

Werkveld Datum Instemming/Advies Vastgesteld CvB Org. &Vert. September 2014 GMR Instemming GMR 24-11-2014 Werkveld Datum Instemming/Advies Vastgesteld CvB Org. &Vert. September 2014 GMR Instemming GMR 24-11-2014 4.5 Innovatiebudget 2014-2018 1. Inleiding 1.1 Motivatie Zoals in het bestuursplan 2014-2018 is

Nadere informatie

Wat drijft het werkveld?

Wat drijft het werkveld? Wat drijft het werkveld? Presentatie uitkomsten survey Jacob Brunekreef, Fontys ICT Jacob Brunekreef Meer dan 25 jaar werkzaam in de IT Nu: Projectleider EQuA project, Fontys ICT Adviseur / trainer bij

Nadere informatie

Hoge school van Amsterdam. Jeroen Zonneveld [POP VERSLAG] BU Keuzen verslag Jeroen Zonneveld. Publieke versie

Hoge school van Amsterdam. Jeroen Zonneveld [POP VERSLAG] BU Keuzen verslag Jeroen Zonneveld. Publieke versie 2013 Hoge school van Amsterdam Jeroen Zonneveld [POP VERSLAG] BU Keuzen verslag Jeroen Zonneveld Publieke versie Contents Inleiding... 3 Zelfportret... 4 Persoonlijke doelstellingen... 5 Korte termijn....

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 1 Lees onderstaande tekst. Daarna ga je zelf een soortgelijke tekst schrijven.

Nadere informatie

Helpt u mee technisch talent voor de toekomst te ontdekken?

Helpt u mee technisch talent voor de toekomst te ontdekken? Helpt u mee technisch talent voor de toekomst te ontdekken? Bèta in bedrijf De terugloop van het aantal bètaleerlingen en -studenten is landelijk een bron van zorg. Ook u ervaart wellicht hoe moeilijk

Nadere informatie

Game en Software Project

Game en Software Project Game en Software Project Software maken in het echt Marjan van den Akker (runt Projectbureau samen met Frank van der Stappen) www.softwaregameprojecten.nl 1 Overzicht Setting Hoe werkt project? Voorbeelden

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Voor de volgende opdracht zullen de studenten plannen* hoe ze gedurende een week ijs gaan

Nadere informatie

DE WERKING VAN ONZE RAAD VAN BESTUUR: EEN GEDEELDE DIAGNOSE

DE WERKING VAN ONZE RAAD VAN BESTUUR: EEN GEDEELDE DIAGNOSE 57140513.JV-C1 DE WERKING VAN ONZE RAAD VAN BESTUUR: EEN GEDEELDE DIAGNOSE VRAGENLIJST VOOR BESTUURSLEDEN Wij verzoeken u de vragenlijst individueel in te vullen. Het is niet de bedoeling uw kennis te

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 21, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Gebruikersenquete LesLab Feiten en conclusies

Gebruikersenquete LesLab Feiten en conclusies Gebruikersenquete LesLab Feiten en conclusies Hoe is het eerste halfjaar ontvangen? De feiten en conclusies in twee pagina s. Januari 2015 Inleiding factsheet gebruikersenquête LesLab 156 docenten zijn

Nadere informatie

Deel 2: Waarom het beste rekenidee van Guus is.

Deel 2: Waarom het beste rekenidee van Guus is. Deel 2: Waarom het beste rekenidee van Guus is. BVMBO organiseert de wedstrijd Beste rekenidee mbo voor rekendocenten uit het mbo. Een idee kan bestaan uit bijvoorbeeld inspirerende materialen voor rekenlessen

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Mijn lens en ik. 23 april 2015 Mediacollege Amsterdam MM2B Daphne de Jager

PLAN VAN AANPAK. Mijn lens en ik. 23 april 2015 Mediacollege Amsterdam MM2B Daphne de Jager PLAN VAN AANPAK Mijn lens en ik 23 april 2015 Mediacollege Amsterdam MM2B Daphne de Jager MIJN LENS EN IK MIJN LENS EN IK 2 IHOUDSOPGAVE Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7,8,9 Pagina 10 Pagina 11,12,13

Nadere informatie

Test-Report 2. Groep. Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger

Test-Report 2. Groep. Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Test-Report 2 Groep A Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Auteur Erik de Beurs Getest project Portfolio Channah Bosse 1 Inleiding

Nadere informatie

SPRINT 3. The Bank. ----------------------------------------------------------------------- Maarten Vermeulen Peter Smaal Jelle van Hengel

SPRINT 3. The Bank. ----------------------------------------------------------------------- Maarten Vermeulen Peter Smaal Jelle van Hengel SPRINT 3 The Bank ----------------------------------------------------------------------- Maarten Vermeulen Peter Smaal Jelle van Hengel Table of Contents Sprint Planning... 3 User Stories:... 3 Eisen:...

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ De docent als ontwikkelaar Zelf ontwikkelen of niet? Screen casts als voorbeeld Screen casts distribueren, hoe verder Zelf ontwikkelen of niet? Om goed,

Nadere informatie

!!!!!! Schoolkrant Mediacollege. Plan van aanpak. Mei 2015 - Versie 1. Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl

!!!!!! Schoolkrant Mediacollege. Plan van aanpak. Mei 2015 - Versie 1. Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl Projectleider: Opdrachtgever: Plan van aanpak Schoolkrant Mediacollege Mei 2015 - Versie 1 Noortje Jansen Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl Mediacollege Amsterdam +31208509500 info@ma-web.nl

Nadere informatie

Project Fasering Documentatie Applicatie Ontwikkelaar

Project Fasering Documentatie Applicatie Ontwikkelaar Project Fasering Documentatie Applicatie Ontwikkelaar Auteurs: Erik Seldenthuis Aminah Balfaqih Datum: 31 Januari 2011 Kerntaak 1 Ontwerpen van applicaties De volgordelijke plaats van de documenten binnen

Nadere informatie

Persoonlijk Activiteiten Plan (PAP) 2.1

Persoonlijk Activiteiten Plan (PAP) 2.1 Persoonlijk Activiteiten Plan (PAP) 2.1 Het leercontract is het contract tussen de student, bedrijf (de coach/leidinggevende) en de school (docentbegeleider) op basis waarvan de student zijn werkzaamheden

Nadere informatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie Doelen stellen NLP is een doelgerichte, praktische en mensvriendelijke techniek. NLP = ervaren, ervaren in denken, voelen en doen. Middels een praktisch toepasbaar model leren we om de eigen hulpmiddelen,

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10.

Inhoudsopgave. Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10. Inhoudsopgave Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10. Planning 12. Kosten en baten 14. Risico s 15. 2 Achtergrond

Nadere informatie

.Lexerim. Plan van Aanpak: Accessibility at Work. Versie 1.1 Raimond van Mouche CMD2a

.Lexerim. Plan van Aanpak: Accessibility at Work. Versie 1.1 Raimond van Mouche CMD2a Plan van Aanpak: Accessibility at Work Versie 1.1 Raimond van Mouche CMD2a - 1318845 Versie datum: 5 april 2016 1 Inleiding In dit document wordt beschreven wat het Accessibility at Work initiatief moet

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden. Inhoudsopgave Pagina. Bron 1 Design Marcel Wanders. 2. Bron 2 ADHD in de klas. 2

Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden. Inhoudsopgave Pagina. Bron 1 Design Marcel Wanders. 2. Bron 2 ADHD in de klas. 2 Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden Inhoudsopgave Pagina Bron 1 Design Marcel Wanders. 2 Bron 2 ADHD in de klas. 2 Bron 3 Recensie over Boijmans van Beunigen 3 Bron 4 Flip in de klas. 4 Bron

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

Final Report. Team : ETN206 Leden : Hilmi Yavuz, Rizky Fakkel, Salar Darwish, Samanjit Singh, Shahin Mokhtar Moshfegi, Jesper Plug

Final Report. Team : ETN206 Leden : Hilmi Yavuz, Rizky Fakkel, Salar Darwish, Samanjit Singh, Shahin Mokhtar Moshfegi, Jesper Plug Final Report Team : ETN206 Leden : Hilmi Yavuz, Rizky Fakkel, Salar Darwish, Samanjit Singh, Shahin Mokhtar Moshfegi, Jesper Plug Inhoudsopgave Versie beheer... 3 Inleiding... 4 Reflectie... 5 Presentatie

Nadere informatie

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer ZIGGO in het hart van de marketing GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer Segmentation Manager Ziggo) en Bart Hufen (Consultant & Concept Developer BrandNewGame)

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

Ad van Hest. Titel project Leerarrangementen samenstellen met Wimba Create

Ad van Hest. Titel project Leerarrangementen samenstellen met Wimba Create 1 1. GEGEVENS AANVRAGER Onderwijsinstelling Naam Postadres Postbus 61 Bezoekadres Sterrenlaan Postcode/plaats Website schoolorganisatie Postbankrekeningnummer Bankrekeningnummer BRIN-nummer Volledige naam

Nadere informatie

Regeling ontwikkelen en gebruiken van streaming media in het MBO projectplan Drenthe College 5 maart 2007

Regeling ontwikkelen en gebruiken van streaming media in het MBO projectplan Drenthe College 5 maart 2007 1 / 5 Regeling ontwikkelen en gebruiken van streaming media in het MBO Projectplan Auteur(s) Versienummer Datum Hilbert van der Duim Margriet Dunning en Jan Bos Willem Karssenberg 1.0 5 maart 2007 2 /

Nadere informatie

evc ervaringscertificaat laat zien wat je waard bent!

evc ervaringscertificaat laat zien wat je waard bent! evc ervaringscertificaat laat zien wat je waard bent! wat is evc? iedereen leert in verschillende situaties elke dag bij; op het werk, op school of gewoon thuis. het is voor werkgevers hierdoor vaak niet

Nadere informatie