Fiery EXP250 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fiery EXP250 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties"

Transcriptie

1 Fiery EXP250 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukopties

2 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product juli 2005

3 INHOUD 3 INHOUD INLEIDING 5 Terminologie en conventies 5 Over deze handleiding 5 OVERZICHT VAN DE AFDRUKOPTIES 6 Over printerstuurprogramma s en printerdefinitiebestanden 6 Over afdrukopties 7 Hiërarchie voor het vervangen van afdrukopties 7 Afdrukopties instellen 8 AFDRUKOPTIES 9 Fiery EXP250-afdrukopties 9 Meer over afdrukopties 24 Automatisch overvullen 24 Boekje maken 24 Aanpassing voor centreren 26 Aanpassing voor opkruipen 27 Dubbelzijdig afdrukken 27 Beeldverschuiving 29 Schaal 29 INDEX 31

4

5 INLEIDING 5 INLEIDING Deze handleiding beschrijft de afdrukopties van de Fiery EXP250. Terminologie en conventies Deze handleiding gebruikt de volgende terminologie en conventies. Term of conventie Aero Fiery EXP250 Verwijst naar Fiery EXP250 (in illustraties en voorbeelden) Fiery EXP250 Color Server Kopieermachine DocuColor 240/250 Mac OS Titels in cursief Apple Mac OS 9, Mac OS X Verwijzingen naar andere delen van dit documentatiepakket Windows Microsoft Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 Onderwerpen waarvoor aanvullende informatie beschikbaar is door de Help te openen in de software. Tips en informatie Belangrijke informatie Belangrijke informatie over problemen die u of anderen lichamelijke schade kunnen toebrengen Over deze handleiding Deze handleiding is bestemd voor gebruikers die een beschrijving wensen van alle afdrukopties van de Fiery EXP250. Ze geeft ook uitleg bij elke afdrukoptie en informatie over eventuele beperkingen of vereisten. Ze behandelt de volgende onderwerpen: Informatie over printerstuurprogramma s, printerdefinitiebestanden (PPD s) en het instellen van de afdrukopties van de Fiery EXP250. Beknopte verklaringen van elke afdrukoptie, standaardinstelling en eventuele beperkingen of vereisten. Details van specifieke afdrukopties.

6 OVERZICHT VAN DE AFDRUKOPTIES 6 OVERZICHT VAN DE AFDRUKOPTIES Dit hoofdstuk beschrijft de printerstuurprogramma s en de PPD-bestanden, de afdrukopties van de Fiery EXP250 en de locaties voor het instellen van afdrukopties. Over printerstuurprogramma s en printerdefinitiebestanden De Fiery EXP250 ontvangt bestanden van computers op het netwerk, verwerkt deze bestanden (RIP) en stuurt ze vervolgens naar de kopieermachine. Windows- en Mac OScomputers communiceren met de Fiery EXP250 met behulp van een printerstuurprogramma en PostScript-printerdefinitiebestanden (PPD-bestanden). Windows-computers kunnen ook met de Fiery EXP250 communiceren door middel van een printerstuurprogramma in Printer Control Language (PCL) (printerbesturingstaal) en PDD-bestanden (het equivalent van PCL van PPD-bestanden). Het stuurprogramma biedt toegang tot speciale functies van de Fiery EXP250 via het dialoogvenster Afdrukken. De communicatie tussen de toepassingssoftware en de printer wordt bestuurd door een printerstuurprogramma. Dit programma interpreteert de instructies die de toepassing genereert, voegt deze samen met printerspecifieke opties die u instelt, en vertaalt alle informatie in Adobe PostScript of PCL, een taal die door de printer kan worden geïnterpreteerd. Met andere woorden, het stuurprogramma schrijft een PostScript- of PCLbestand op basis van het oorspronkelijke bestand en de opties die u hebt ingesteld in het dialoogvenster Afdrukken. Met een printerstuurprogramma kunt u ook specifieke afdrukopties voor uw kopieermachine selecteren. Hiervoor moet het printerstuurprogramma worden gekoppeld aan een PPD/PDDbestand voor uw Fiery EXP250. Een PPD/PDD-bestand bevat gegevens over de functies en mogelijkheden van een bepaalde printer (bijvoorbeeld welke papierformaten en mediasoorten deze ondersteunt). Het printerstuurprogramma leest de gegevens in dit PPD/PDD-bestand en zet deze gegevens om in opties die u selecteert in het dialoogvenster Afdrukken. Het PPD/ PDD-bestand voor de Fiery EXP250 bevat informatie over de eigenschappen van zowel de kopieermachine als de Fiery EXP250. Zie de tabel op pagina 10 voor meer informatie over de specifieke afdrukopties voor de Fiery EXP250.

7 OVERZICHT VAN DE AFDRUKOPTIES 7 Over afdrukopties Aan de hand van afdrukopties kunt u de speciale functies van de kopieermachine en de Fiery EXP250 gebruiken. De afdrukopties kunnen op verscheidene locaties worden ingesteld in de Setup van de Fiery EXP250, of in de toepassing waarin wordt afgedrukt, ColorWise Pro Tools of Command WorkStation. Hiërarchie voor het vervangen van afdrukopties Bij het vervangen van afdrukopties wordt de volgende hiërarchie gehanteerd: De printerinstellingen van een gebruiker hebben voorrang op de instellingen in de Setup van de Fiery EXP250 en op instellingen van ColorWise Pro Tools. Instellingen die in Command WorkStation en Spooler worden gekozen, hebben voorrang op de instellingen van het printerstuurprogramma van de gebruiker.

8 OVERZICHT VAN DE AFDRUKOPTIES 8 Afdrukopties instellen In Setup Bepaalde instellingen worden tijdens Setup door de beheerder opgegeven. Neem contact op met de beheerder of de operator voor informatie over de huidige standaardinstellingen van de server. In toepassingen Met de Adobe PostScript-printerstuurprogramma s kunt u taakinstellingen opgeven als u een taak afdrukt. Zie Afdrukken uit Windows voor informatie over het opgeven van taakinstellingen in Windows-toepassingen. Zie Afdrukken uit Mac OS voor informatie over het opgeven van taakinstellingen in Mac OS-toepassingen. In Fiery Downloader Wanneer u taken afdrukt met Downloader, kunt u slechts enkele instellingen opgeven, zoals Aantal, Paginabereik (voor PDF-bestanden) en Helderheid (alleen voor PostScripten EPS-bestanden). Als u opties wilt wijzigen in Downloader, selecteert u een taak in de lijst Deze bestanden downloaden (Windows) of Bestanden voor downloaden (Mac OS) en klikt u op Opties. Zie Hulpprogramma s voor meer informatie. In ColorWise Pro Tools Selecteer de standaardinstellingen voor CMYK-simulatieprofiel, CMYK-simulatiemethode, RGB-bronprofiel, RGB-scheiding, Uitvoerprofiel, Weergavestijl, Steunkleuraanpassing, Tekst/afbeeldingen zuiver zwart en Zwarte overdruk. Zie Afdrukken in kleur voor meer informatie over het gebruik van ColorWise Pro Tools. In Hot Folders Wijs een groep afdrukopties toe aan een Hot Folder. Als u afdrukopties aan een Hot Folder toewijst, gelden de afdrukopties voor alle afdruktaken die via de Hot Folder worden verzonden. Deze afdrukopties hebben voorrang op eventuele standaard opties. Zie Hot Folders Help voor meer informatie. Instellingen vervangen vanuit Command WorkStation Als u taakinstellingen wilt wijzigen via Command WorkStation, dubbelklikt u op een taak om het dialoogvenster Eigenschappen weer te geven. Raadpleeg Command Workstation Help voor meer informatie over het gebruik van Command WorkStation.

9 AFDRUKOPTIES 9 AFDRUKOPTIES Dit hoofdstuk verklaart elke afdrukoptie, standaardinstelling en eventuele beperkingen of vereisten. Bovendien geeft het details over specifieke afdrukopties. Fiery EXP250-afdrukopties In de volgende tabellen zijn de onderstreepte instellingen in de kolom Opties en instellingen de standaardwaarden van het printerstuurprogramma (PPD/PDD-standaardwaarden). Dit betekent dat de Fiery EXP250 taken afdrukt met de onderstreepte instelling als u geen opties configureert in de interface van een printerstuurprogramma. Bij opties die u configureert tijdens Setup via de FieryBar, Command WorkStation, WebSetup of ColorWise Pro Tools, heeft het kiezen van Standaardwaarde van printer tot gevolg dat de Fiery EXP250 de taak afdrukt met de in Setup opgegeven instellingen. Bij opties die niet kunnen worden geconfigureerd tijdens Setup, drukt de Fiery EXP250 de taak af met een vooraf geconfigureerde standaardwaarde van de printer. Zie de kolom Vereisten, beperkingen en informatie in de tabel voor meer informatie.

10 AFDRUKOPTIES 10 Druk de configuratiepagina af vanuit Command WorkStation om te controleren wat de huidige standaardinstellingen in de Setup zijn. Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) 180 roteren Ja/Nee Aanpassing voor centreren XY/Onder X Aanpassing voor opkruipen Geen/Dik/Normaal Aantal afdrukken Achteromslag Geen/Op voorkant afdrukken/ Op achterkant afdrukken/ Op beide kanten afdrukken/ Blanco voor- en achterkant Afdrukformaat Gelijk aan documentgrootte/a4/a4 SEF/ 8,5x11/8,5x11 SEF/A5/A5 SEF/B5/ B5 SEF/9x11/A4-omslag/8,5x13 SEF/ 8,5x14 SEF/B4 SEF/A3 SEF/11x17 SEF/ 12x18 SEF/SRA3 SEF/13x19 SEF/ 4x6 SEF/5x7 SEF Afdrukmodus Afdrukstand Staand/Liggend Beschrijving Geef op of u de pagina s van uw taak 180 graden wilt roteren. Geef op hoe de afbeeldingen moeten worden gepositioneerd op de pagina bij het afdrukken van inslagen. Opkruipen gebeurt bij het afdrukken van boekjes met een groot aantal pagina s of op dikke media. Gebruik deze optie om afbeeldingen aan te passen die mogelijk verschuiven ten opzichte van het midden van het vel bij boekjes. Hiermee geeft u het aantal exemplaren op dat u van de taak wilt afdrukken. Geef op of u op het einde van de afdruktaak een achteromslag wilt afdrukken. Geef Op voorkant afdrukken op als u op de voorkant van de achteromslag wilt afdrukken. Geef Op achterkant afdrukken op als u op de achterkant van de achteromslag wilt afdrukken. Geef Blanco voor- en achterkant op als u een lege achteromslag wenst. Geef Op beide kanten afdrukken op als u op de voorkant en de achterkant van de achteromslag wilt afdrukken. Gebruik deze optie om bij het afdrukken van boekjes het werkelijke afdrukformaat van uw document op te geven. Raadpleeg de beschrijving onder Kleurmodus. Geef een afdrukstand Staand of Liggend op. Vereisten, beperkingen en informatie Zie pagina 26 voor meer informatie. Deze optie is alleen beschikbaar met de afdrukoptie Boekje maken. Zie pagina 26 voor meer informatie. Deze optie is alleen beschikbaar met de afdrukoptie Boekje maken. Deze optie is alleen beschikbaar met de afdrukoptie Boekje maken.

11 AFDRUKOPTIES 11 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) Automatisch overvullen Standaardwaarde van printer/ Uit/Aan Bedrukte zijde omlaag Bedrukte zijde omhoog/ Bedrukte zijde omlaag Beeldverfijning Standaardwaarde van printer/ Automatisch/Uit/Aan/ Minder dan 90 ppi/ Minder dan 150 ppi/ Minder dan 200 ppi/ Minder dan 300 pp Bestandszoekpad definieer het bestandszoekpad Beveiligd afdrukken Beschrijving Geef op of de taak automatisch tekst, afbeeldingen en illustraties moet overvullen. Selecteer Bedrukte zijde omhoog om het document op de bovenzijde van het vel papier af te drukken. Selecteer Bedrukte zijde omlaag om het document op de onderzijde van het vel papier af te drukken (bijvoorbeeld, het document wordt uitgevoerd uit de kopieermachine met de tekstzijde naar beneden). Schakel deze instelling in om korrelige uitvoer zoveel mogelijk te beperken wanneer u afbeeldingen met een lage resolutie afdrukt. Als u Aan selecteert, wordt beeldverfijning toegepast op alle afbeeldingen. Selecteer Automatisch om beeldverfijning alleen te gebruiken als ze een zichtbaar verschil maakt. Als de afbeelding minder is dan 150 ppi, wordt Beeldverfijning automatisch toegepast. Selecteer Minder dan 90, Minder dan 150 ppi, Minder dan 200 ppi of Minder dan 300 ppi om Beeldverfijning toe te passen op afbeeldingen waarvan de effectieve resolutie lager is dan de ppi-waarde die u kiest. Sommige PPML- en Creo VPS-taken bevatten niet alle bronnen van variabele gegevens in een enkel bestand. In deze gevallen geeft u voor elke taak afzonderlijk de plaats op van de externe bronnen van variabele gegevens, zodat de Fiery EXP250 ze kan bereiken. Geef een willekeurig wachtwoord in en herhaal het op het aanraakscherm van de kopieermachine om af te drukken. Voer het wachtwoord in op het bedieningspaneel van de Fiery EXP250 om uw taak af te drukken. Vereisten, beperkingen en informatie Zie pagina 24 voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor PCLafdrukken. Deze optie is niet beschikbaar voor PCLafdrukken. Deze optie is alleen beschikbaar in het printerstuurprogramma of in Command WorkStation, Windows Edition Job Overrides. Raadpleeg Variabele gegevens afdrukken voor meer informatie over het afdrukken van PPML- en Creo VPS-taken. Voor het veld Beveiligd afdrukken geldt een limiet van 8 cijfers. Deze optie wordt niet ondersteund in Mac OS X (Native).

12 AFDRUKOPTIES 12 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) Boekje maken Geen/Door de rug geniet/door de rug geniet (rechts binden)/ Op de rug gesneden/op rug gesn. (rechts binden)/combineren - Snelle afdruk/combineren - Dubbele afdruk Boekje passend Uit/Aan Bron voor omslagen Zelfde als Taak/Lade 1/ Lade 2/Lade 3/Lade 4/Lade 5 (handmatige invoer)/lade 6 CMYK-simulatiemethode Standaardwaarde van printer/ Volledig (Bron VGC)/Volledig (Uitvoer VGC)/Snel Beschrijving Geef de pagina-indeling van de taak op met speciale lay-outs voor vouwen of snijden na het afdrukken. Selecteer aan als de oorspronkelijke documentgrootte op hetzelfde papierformaat moet worden afgedrukt door de afbeeldingsgrootte met de helft te verminderen. Geef een lade op die voor de voor- of achteromslag moet worden gebruikt. Selecteer Snel als u eendimensionale overdrachtcurves wilt gebruiken om de dichtheidsuitvoer aan te passen aan afzonderlijke kleurkanalen. Selecteer Volledig (Bron VGC) voor een meer volledige en nauwkeurige simulatie. Volledig (Bron VGC) past colorimetrische transformaties toe die zowel de tint als de uitvoerdensiteit aanpassen. Deze optie levert uitvoer op die dezelfde hoeveelheid zwart behoudt als het brondocument. Selecteer Volledig (Uitvoer VGC) als u dezelfde simulatiemethode wilt toepassen als Volledig (Bron VGC), met dit verschil dat de geproduceerde uitvoer een hoeveelheid zwart heeft die wordt bepaald door het uitvoerprofiel. Vereisten, beperkingen en informatie Zie pagina 24 voor meer informatie. Deze optie is alleen beschikbaar met de afdrukoptie Boekje maken. De standaardwaarde van de printer komt overeen met de instelling die is opgegeven in de Setup van de Fiery EXP250. Kies voor Windows de kleurmodus Aangepaste kleuren om toegang te krijgen tot deze optie. Raadpleeg Afdrukken in kleur voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor PCLafdrukken.

13 AFDRUKOPTIES 13 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) CMYK-simulatieprofiel Standaardwaarde van printer/ SWOP-Coated/DIC/Euroscale/ Simulatie-1/Simulatie-2/Simulatie-3/ Simulatie-4/Simulatie-5/Simulatie-6/ Simulatie-7/Simulatie-8/Simulatie-9/ Simulatie-10/Geen/ColorWise-Uit Dubbelzijdig afdrukken Uit/Boven-Boven/Boven-Onder Eenheden inches/mm/punten Gemengde media Definiëren (gemengde media definiëren) Glansniveau Normaal/Verbeterd Groepsnaam Groepspassword Beschrijving Geef de te gebruiken richtwaarde van de simulatie op voor de huidige taak. Geef aan of een taak enkelzijdig of dubbelzijdig moet worden afgedrukt, door de afdrukstand van de afgedrukte afbeeldingen op te geven. Geef de maateenheid op voor het gebruik van de afdrukoptie Beeldverschuiving Klik op Definiëren om gemengde mediasoorten te definiëren voor specifieke pagina s. Geef het glansniveau voor uw afdruktaak op. Kies Verbeterd als u het drukwerk wilt doen glanzen als een foto. Als de optie Afdrukgroepen is ingeschakeld, heeft de beheerder gebruikers toegewezen aan afdrukgroepen en elke groep voorzien van een wachtwoord. Typ de juiste groepsnaam voor de afdruktaak. Als de optie Afdrukgroepen is ingeschakeld, heeft de beheerder gebruikers toegewezen aan afdrukgroepen en elke groep voorzien van een wachtwoord. Typ het juiste groepswachtwoord in voor de afdruktaak. Vereisten, beperkingen en informatie De standaardwaarde van de printer komt overeen met de instelling die is opgegeven in de Setup van de Fiery EXP250. OPMERKING: Als u JMPA als CMYKsimulatieprofiel wilt selecteren, moet u het in Command WorkStation selecteren of in het printerstuurprogramma met tweerichtingscommunicatie ingeschakeld. Kies voor Windows de kleurmodus Aangepaste kleuren om toegang te krijgen tot deze optie. Raadpleeg Afdrukken in kleur voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor Raadpleeg pagina 27 voor meer informatie over dubbelzijdig afdrukken. Zie pagina 29 voor meer informatie over Beeldverschuiving. Deze optie is niet beschikbaar voor Zie Hulpprogramma s voor meer informatie.

14 AFDRUKOPTIES 14 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) Handmatig dubbelzijdig Uit/Handmatig Hechtmodus Uit/Vouwen en nieten/vouwen Helderheid Standaardwaarde van printer/ 85% Lichtst/90% Lichter/ 95% Licht/100% Normaal/ 105% Donker/110% Donkerder/ 115% Donkerst Instructies Kleurmodus Standaardwaarde van printer/ CMYK/Grijswaarden (in het MAC OS 9-printerstuurprogramma en het Windows PCL-stuurprogramma) OF Afdrukmodus Standaardkleuren/ Aangepaste kleuren/ Grijswaarden (uit de Windows PS-printerstuurprogramma s en het Mac OS X-printerstuurprogramma) Kleurvervanging Uit/Aan Lade-uitlijning Inschakelen/Uitschakelen Beschrijving Geef op of u het papier in de lade voor handmatige invoer handmatig wilt laden en omkeren. Geef op of u de taak wilt nieten en vouwen of alleen vouwen. Selecteer 85% voor een aanzienlijk lichtere afdruk, 115% voor een aanzienlijk donkerdere afdruk of een tussenliggend percentage voor een andere helderheid. Voer instructies voor de operator in met betrekking tot de taak. Geef de kleurmodus voor de huidige afdruktaak op. Selecteer CMYK, Standaardkleuren of Aangepaste kleuren voor een kleurendocument. Selecteer Grijswaarden voor een document in grijstinten of in zwartwit. Activeer deze optie om de waarden voor kleurvervanging te gebruiken die gedefinieerd zijn in de module Spot-On van ColorWise Pro Tools. Geef op of u de lade-uitlijning wilt inschakelen. Vereisten, beperkingen en informatie Zie pagina 28 voor meer informatie. Het instellen van deze optie op Standaardwaarde van printer geeft hetzelfde resultaat als de instelling 100% Normaal. Deze optie is niet beschikbaar voor Dit veld is beperkt tot 127 tekens (alfanumerieke en speciale tekens). De opties verschillen per printerstuurprogramma. Voor Windows moet u Aangepaste kleuren kiezen om andere kleurenafdrukopties in te stellen, waaronder Tekst/afbeeldingen zuiver zwart. Selecteer in Kleurmodus Grijswaarden om 65 pagina s per minuut (ppm) af te drukken. Als u Grijswaarden niet selecteert, is de maximale snelheid slechts 50 ppm. Raadpleeg Afdrukken in kleur voor meer informatie. Deze optie is beschikbaar als onderdeel van het Graphic Arts Package. Raadpleeg Graphic Arts Package voor meer informatie. De standaardwaarde van printer komt overeen met de instelling die u hebt opgegeven in de Setup van de Fiery EXP250. Raadpleeg Command WorkStation Help voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor

15 AFDRUKOPTIES 15 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) Mediakwaliteit Custom 1-5 Instelling apparaat gebruiken/ Plain A (64-80 gsm)/ Plain B ( gsm)/ Plain C/Plain - Speciaal 1/ Plain - Speciaal 2/ Recycled A (64-80 gsm)/ Recycled B ( gsm) Mediakwaliteit gecoat 1 Instelling apparaat gebruiken Gecoat 1A ( gsm)/ Gecoat 1B ( gsm) Mediakwaliteit Plain Instelling apparaat gebruiken/ Plain A (64-80 gsm)/ Plain B ( gsm)/ Plain C/Plain - Speciaal 1/ Plain Speciaal -2/ Recycled A (64-80 gsm)/ Recycled B ( gsm) Mediakwaliteit recycled Instelling apparaat gebruiken/ Plain A (64-80 gsm)/ Plain B ( gsm)/ Plain C/Plain - Speciaal 1/ Plain Speciaal -2/ Recycled A (64-80 gsm)/ Recycled B ( gsm) Mediakwaliteit zwaar 1 Instelling apparaat gebruiken/ Zwaar 1A ( gsm)/ Zwaar 1B ( gsm)/ Zwaar 1 - Speciaal 1/ Zwaar 1 - Speciaal 2 Mediakwaliteit zwaar 2 Instellingen apparaat gebruiken/ Zwaar 2A/Zwaar 2B/Zwaar 2C/Zwaar 2D/ Zwaar 2E - Envelop/Zwaar 2 - Speciaal 1/ Zwaar 2 - Speciaal 2 Beschrijving Geef een instelling voor de mediakwaliteit op voor Custom 1-5. Geef een instelling voor de mediakwaliteit op voor Gecoat 1. Geef een instelling voor de mediakwaliteit op voor Plain papier. Geef een instelling voor de mediakwaliteit op voor Recycled papier. Geef een instelling voor de mediakwaliteit op voor Zwaar papier 1. Geef een instelling voor de mediakwaliteit op voor Zwaar papier 2. Vereisten, beperkingen en informatie U moet Papierbron instellen op Lade 5. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie van de kopieermachine. U moet Papierbron instellen op Lade 5. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie van de kopieermachine. U moet Papierbron instellen op Lade 5. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie van de kopieermachine. U moet Papierbron instellen op Lade 5. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie van de kopieermachine. U moet Papierbron instellen op Lade 5. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie van de kopieermachine. U moet Papierbron instellen op Lade 5. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie van de kopieermachine.

16 AFDRUKOPTIES 16 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) Mediasoort Instelling apparaat gebruiken/ Plain (64-105gsm)/Plain (zijde 2) (64-105gsm)/Transparant/ Tabblad 1 ( gsm)/ Tabblad 2 ( gsm)/ Labels 1 ( gsm)/ Labels 2 ( gsm)/ Gecoat 1 ( gsm)/ Gecoat 1 (zijde 2)( gsm)/ Gecoat 2 ( gsm)/ Gecoat 2 (zijde 2) ( gsm)/ Gecoat 2 ( gsm)/ Gecoat 2 (zijde 2) ( gsm)/ Hole Punched/Recycled (64-105gsm) Zwaar 1 ( gsm)/ Zwaar 1 (zijde 2)( gsm)/ Zwaar 2 ( gsm)/ Zwaar 2 (zijde 2) ( gsm)/ Zwaar 2 ( gsm)/ Zwaar 2 (zijde 2) ( gsm)/ Custom 1 (64-105gsm) - Custom 5 (64-105gsm) Model afdrukken Standaardwaarde van printer/ Nee/Ja Model gebruiken Geen/1-15 Beschrijving Geef het mediatype op waarop u het document wilt afdrukken. Selecteer Instellingen apparaat gebruiken om de media te gebruiken die ingesteld zijn in de kopieermachine, of selecteer een bepaalde media. Als u in een toepassing een model maakt en voor deze optie Ja kiest, wordt het modelbestand afgedrukt. Selecteer deze optie om uw modelpagina te verifiëren of te bevestigen. Geef voor afdruktaken met variabele gegevens het FreeForm-model op dat voor de taak moet worden gebruikt. Vereisten, beperkingen en informatie De standaardwaarde van de printer komt overeen met de instelling die is opgegeven in de Setup van de Fiery EXP250. U kunt deze optie alleen selecteren als Model maken ingeschakeld is. Raadpleeg Variabele gegevens afdrukken voor meer informatie. Er gelden toepasselijke klik-kosten wanneer u het model afdrukt. Deze optie is niet beschikbaar voor Raadpleeg Variabele gegevens afdrukken voor meer informatie. In Command Workstation kunt u maximaal 100 FreeForm-modellen selecteren. Raadpleeg Command WorkStation Help voor meer informatie over het maken van FreeForm-modellen in Command Workstation. Deze optie is niet beschikbaar voor PCLafdrukken.

17 AFDRUKOPTIES 17 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) Model maken Geen/1-15 Modus voor nietmachine Uit/Links onder enkel/rechts onder enkel/links boven enkel/rechts boven enkel/links dubbel/onder dubbel/ Rechts dubbel/boven dubbel Beschrijving Als u een FreeForm-modelbestand wilt maken van deze taak, geeft u een nummer op dat moet worden toegewezen aan het FreeForm-modelbestand. Geef aan hoe kopieertaken met meerdere pagina s/taken op meerdere exemplaren worden geniet. Vereisten, beperkingen en informatie Raadpleeg Variabele gegevens afdrukken voor meer informatie. In Command Workstation kunt u maximaal 100 FreeForm-modellen selecteren. Raadpleeg Command WorkStation Help voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor PCLafdrukken. Opmerkingen Voer gegevens over de taak in. De maximale lengte van het veld Opmerkingen bedraagt 31 tekens. Opslaan voor snel afdrukken Aan/Uit/Alleen verwerken Opvangbak Autom. selecteren/opvangbak met verschuiving/bovenste afwerkopvangbak/ Stapel-afwerkopvangbak/Katernopvangbak Paginaformaat tussenvel A4/A4 SEF/8,5x11/8,5x11 SEF/A3 SEF/ B5/A5/A5 SEF/11x17 SEF/8,5x13 SEF/ 8,5x14 SEF/B4 SEF/12x18 SEF/SRA3 SEF/ 4x6 SEF/5x7 SEF/B5 SEF/13x19 SEF/ A4-omslag/9x11 Paginaformaat 8,5x11/8,5x11 SEF/A4/A4 SEF/A5/ A5 SEF/B5/B5 SEF/9x11/A4-omslag/ 8,5x13 SEF/8,5x14 SEF/B4 SEF/A3 SEF/ 11x17 SEF/12x18 SEF/SRA3 SEF/ 13x19 SEF/4x6 SEF/Grootte van aangepaste pagina (PostScript)/ Legal/Tabloid/Letter Papierbron transparant + tussenblad Lade 1/Lade 2/Lade 3/Lade 4/Lade 5 (handmatige invoer)/lade 6 Geef op of u de rastergegevens van een taak na het afdrukken op de vaste schijf wilt opslaan, zodat de gegevens achteraf beschikbaar zijn voor herdrukken (zonder nieuwe verwerking). Geef de opvangbak voor uw afdruktaak op. Geef het paginaformaat voor het tussenvel op. Geef het papierformaat op waarop u het document wilt afdrukken. Geef een papierlade op voor transparant + tussenblad. Als deze optie op Aan staat, worden alle instellingen van de afdrukopties gebruikt wanneer de opgeslagen rastergegevens worden afgedrukt. Om de taak met nieuwe instellingen van de afdrukopties af te drukken, moet u de rastergegevens verwijderen en de taak opnieuw verwerken. Raadpleeg Afdrukken uit Windows of Afdrukken uit Mac OS voor aangepaste papierformaten.

18 AFDRUKOPTIES 18 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) Papierbron tussenvellen Lade 1/Lade 2/Lade 3/Lade 4/ Lade 5(handmatige invoer)/lade 6 Beschrijving Geef de papierlade op voor de tussenvellen. Vereisten, beperkingen en informatie Papierbron Autom. selecteren/lade 1/Lade 2/ Lade 3/Lade 4/Lade 5 (handmatige invoer)/lade 6 Geef de papierlade op voor de taak. Als u wilt afdrukken met de mediakwaliteit die u in het printerstuurprogramma hebt geselecteerd, moet u Lade 5 (handmatige invoer) gebruiken. Als u wilt afdrukken met de mediakwaliteit die u in de kopieermachine hebt geselecteerd, moet u Lade 1-4 of Lade 6 gebruiken. Met de instelling Autom. selecteren wordt automatisch de lade gekozen met het opgegeven papierformaat voor de taak. Raadpleeg de documentatie van de kopieermachine voor meer informatie over de mediakwaliteit. Papiersimulatie Aan/Uit Perforeerpositie Links/Rechts/Boven Perforeren Uit/2 gaatjes/3 gaatjes/4 gaatjes Geef op of u wel of niet de kleurafdrukken wilt compenseren voor de witte punt-waarde van een bepaalde papiersoort die wordt gesimuleerd. Geef de perforeerpositie voor de taak op. Geef op of u twee, drie of vier gaatjes wilt. Om deze optie in te schakelen moet u CMYK-simulatiemethode instellen op Volledig (Uitvoer GCR). Deze afdrukoptie is beschikbaar als onderdeel van het GAP. Raadpleeg Graphic Arts Package voor meer informatie. Printerrastermodus 200 punten gegroepeerd/200 lijnen gedraaid/verbeterde tekst & afbeeldingen/ Verbeterde tekst Gebruik deze optie om rasterschermen te regelen. Geef Verbeterde tekst & afbeeldingen op om 300 LPI punten gegroepeerd voor tekst, 300 LPI punten gegroepeerd voor objecten en afbeeldingen, en 200 LPI punten gegroepeerd voor beelden te gebruiken. Selecteer 200 punten gegroepeerd om 200 LPI punten gegroepeerd op te geven voor Tekst, Objecten, Afbeeldingen en Beelden. Selecteer 200 lijnen gedraaid om 200 LPI lijnen gedraaid op te geven voor Tekst, Objecten, Afbeeldingen en Beelden. Selecteer Verbeterde tekst om 300 LPI punten gegroepeerd op te geven voor Tekst, en 200 LPI punten gegroepeerd voor Objecten, Afbeeldingen en Beelden.

19 AFDRUKOPTIES 19 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) Rasterscherm Standaardwaarde van printer/ Door toepassing gedef./fotohalftoon/ Courantdruk/Gebruikersscherm 1/ Gebruikersscherm 2/Gebruikersscherm 3 RGB-bronprofiel Standaardwaarde van printer/efirgb/ srgb (PC)/Apple Standaard/Bron-1/ Bron-2/Bron-3/Bron-4/Bron-5/Bron-6/ Bron-7/Bron-8/Bron-9/Bron-19/Geen RGB-scheiding Standaardwaarde van printer/ Simulatie/Uitvoer Beschrijving Geef de rastermethode voor uw afdruktaak op. Selecteer Fotohalftoon als u uw afdruktaak niet rastert. Selecteer Courantdruk als u de aanblik van een krant wenst. Selecteer Door toepassing gedef. om de door de toepassing gekozen rastering te gebruiken. Selecteer Gebruikersscherm om de door de Fiery EXP250 ingestelde rastering te gebruiken. Geef een definitie voor de bronkleurenruimte op voor het afdrukken van RGBafbeeldingen, objecten en tekst. Selecteer Uitvoer voor RGB-taken die u naar het uiteindelijke uitvoerapparaat afdrukt. Selecteer Simulatie voor RGB-taken waarvoor u een uitvoerapparaat wilt simuleren dat niet het feitelijke afdrukapparaat is. Vereisten, beperkingen en informatie Deze afdrukoptie is beschikbaar als onderdeel van het Graphic Arts Package. Raadpleeg Graphic Arts Package voor meer informatie. De standaardwaarde van de printer en de instellingen Gebruikersscherm 1-3 komen overeen met de instellingen van de Setup van de Fiery EXP250. De afdrukresultaten kunnen verschillen tussen Door toepassing gedef. en Gebruikersscherm, als de respectieve instellingen identiek zijn. De standaardwaarde van de printer komt overeen met de instelling die is opgegeven in de Setup van de Fiery EXP250. Kies voor Windows de kleurmodus Aangepaste kleuren om toegang te krijgen tot deze optie. Raadpleeg Afdrukken in kleur voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor De standaardwaarde van de printer komt overeen met de instelling die is opgegeven in de Setup van de Fiery EXP250. Kies voor Windows de kleurmodus Aangepaste kleuren om toegang te krijgen tot deze optie. Raadpleeg Afdrukken in kleur voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor

20 AFDRUKOPTIES 20 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) Schaal % 100% Scheidingen combineren Aan/Uit Sorteren Uit/Aan Beschrijving Geef een ander vergrotings- of verkleiningspercentage voor de taak op. Als u kleurscheidingen afdrukt vanuit een DTP-toepassing, hebt u de volgende mogelijkheden: Selecteer Aan als u kleurscheidingen wilt combineren op één pagina. Het resultaat is één pagina overgedrukte kleuren die het drukwerk met filmscheidingen van een pers simuleert. Selecteer Uit als u kleurscheidingen wilt weergeven als vier afzonderlijke zwartwitpagina s die elk een kleurenelement vertegenwoordigen. Geef aan hoe afdruk- of kopieertaken met meerdere pagina s moeten worden uitgevoerd. Vereisten, beperkingen en informatie Deze optie is alleen beschikbaar als vervangende waarde vanuit de hulpmiddelen voor taakbeheer; ze is niet beschikbaar voor OPMERKING: Het ondersteunde bereik gaat van 25 tot 400. OPMERKING: Deze optie is niet dezelfde als de optie Schaal van het printerstuurprogramma. Raadpleeg Afdrukken in kleur voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor Steunkleuraanpassing Standaardwaarde van printer/ Uit/Aan Selecteer Uit als u opgegeven PANTONEkleuren in de taak wilt afdrukken met de huidige instelling voor CMYK-simulatie en CMYK-simulatiemethode. Selecteer Aan als u de PANTONEopzoektabel wilt activeren. De Fiery EXP250 drukt de opgegeven PANTONE-kleuren in de taak af door de CMYK-afdruk te mengen tot dezelfde kleuren uit de PANTONE-bibliotheek. De standaardwaarde van de printer komt overeen met de instelling die is opgegeven in de Setup van de Fiery EXP250. Kies voor Windows de kleurmodus Aangepaste kleuren om toegang te krijgen tot deze optie. Raadpleeg Afdrukken in kleur voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor Tekst/afbeeldingen verfijnen Standaardwaarde van printer/ Aan/Uit Geef op of u de randen van zwarte tekst of vectorafbeeldingen scherper wilt laten uitkomen. Deze optie is niet beschikbaar voor

21 AFDRUKOPTIES 21 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) Tekst/afbeeldingen zuiver zwart Standaardwaarde van printer/ Aan/Uit Transparant + tussenblad Uit/Aan Tussenvel Aan/Uit Beschrijving Selecteer Uit als u zwarte tekst en afbeeldingen wilt afdrukken als vierkleurenzwart met toner in de kleuren C, M, Y en K en u de normale PostScriptweergave wilt gebruiken. Selecteer Aan als u zwarte tekst en afbeeldingen wilt afdrukken als eenkleurig zwart, alleen met behulp van 100% zwarte toner. Selecteer Aan om meerdere transparanten af te drukken, gescheiden door lege pagina s gewoon papier. Geef op of een tussenvel moet worden ingevoegd tussen kopieën van pagina s of taken op meerdere exemplaren. Vereisten, beperkingen en informatie De standaardwaarde van de printer komt overeen met de instelling die is opgegeven in de Setup van de Fiery EXP250. Deze optie schakelt de optie Zwarte overdruk automatisch in. Raadpleeg Afdrukken in kleur voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor Deze optie geldt alleen voor niet gesorteerde of gecollationeerde taken. Uitvoerprofiel Mediaprofiel gebruiken/ Standaard van server gebruiken/ Uitvoerprofiel gebruiken Geef het uitvoerprofiel op dat moet worden gebruikt voor de huidige taak. Om de kleurconversie op de Fiery EXP250 te beheren, kunt u een gedownload ICC-profiel koppelen aan een van de vijf instellingen voor uitvoerprofielen. De instelling Mediaprofiel gebruiken komt overeen met de instelling die in ColorWise Pro Tools is opgegeven. De Standaard van server gebruiken komt overeen met de instelling die u hebt opgegeven in de Setup van de Fiery EXP250. Als u Uitvoerprofiel gebruiken selecteert, selecteert u een van de 10 uitvoerprofielen. Kies voor Windows de kleurmodus Aangepaste kleuren om toegang te krijgen tot deze optie. Raadpleeg Afdrukken in kleur voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor Verschuivingsmodus Standaardwaarde van printer/ Aan/Uit Selecteer deze optie als u de taak wilt verschuiven. De standaardwaarde van de printer komt overeen met de instelling die is opgegeven in de Setup van de Fiery EXP250. U moet een afwerkeenheid of OCT-lade geïnstalleerd hebben om uw taak te verschuiven;

22 AFDRUKOPTIES 22 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) Voor- en achterkant uitlijnen Uit/Aan Voorbeeld master Klik hier om een voorbeeld weer te geven Vooromslag Geen/Op voorkant afdrukken/op achterkant afdrukken/op beide kanten afdrukken/blanco voor- en achterkant Weergavestijl Standaardwaarde van printer/ Fotografisch/Presentatie/ Absolute kleurmeting/ Relat. kleurmeting Witte PPT-achtergrond wissen Uit/Aan Beschrijving Selecteer deze optie om de voorpagina uit te lijnen met de achterpagina, wanneer de optie Beeldverschuiving wordt gebruikt. Klik hier om een afbeelding met lage resolutie aan te maken van het geselecteerde FreeForm-model. Geef op of u aan het begin van de afdruktaak een vooromslag wilt afdrukken. Selecteer Op voorkant afdrukken als u op de voorkant van de vooromslag wilt afdrukken. Selecteer Op achterkant afdrukken als u op de achterkant van de vooromslag wilt afdrukken. Selecteer Blanco voor- en achterkant als u een lege vooromslag wenst. Selecteer Op beide kanten afdrukken als u op de voorkant en de achterkant van de vooromslag wilt afdrukken. Geef een standaard kleurenweergavebibliotheek (CRD) op die moet worden gebruikt voor het afdrukken van RGB-afbeeldingen, objecten en tekst. Selecteer Aan wanneer u PowerPoint gebruikt om met FreeForm variabele gegevens aan te maken. Vereisten, beperkingen en informatie Deze optie is beschikbaar in de printerstuurprogramma s voor Windows 2000/XP/Server 2003 en in Command WorkStation. Zie pagina 29 voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor U kunt deze optie alleen selecteren als Model gebruiken ingeschakeld is. Raadpleeg Variabele gegevens afdrukken voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor Deze optie is alleen beschikbaar met de afdrukoptie Boekje maken. De standaardwaarde van de printer komt overeen met de instelling die is opgegeven in de Setup van de Fiery EXP250. Kies voor Windows de kleurmodus Aangepaste kleuren om toegang te krijgen tot deze optie. Raadpleeg Afdrukken in kleur voor meer informatie. Deze optie is ook beschikbaar in Command WorkStation en Spooler. Deze optie is niet beschikbaar voor

23 AFDRUKOPTIES 23 Opties en instellingen (standaardinstelling is onderstreept) Zwartdetectie Aan/Uit Zwarte overdruk Standaardwaarde van printer/ Tekst/afbeeldingen/Tekst/Uit Beschrijving Geef Aan op om zwartwitpagina s met de juiste factuurinformatie af te drukken. Selecteer Kleurmodus om zwartwitpagina s met de nominale snelheid van het apparaat af te drukken. Geef de stijl voor zwarte overdruk op. Selecteer Standaardwaarde van printer of tekst om zwarte tekst te overdrukken. Selecteer Tekst/afbeeldingen om zwarte tekst en afbeeldingen te overdrukken. Vereisten, beperkingen en informatie U moet de Kleurmodus instellen op CMYK, Standaardkleuren of Aangepaste kleuren. Raadpleeg Afdrukken in kleur voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor De standaardwaarde van de printer komt overeen met de instelling die is opgegeven in de Setup van de Fiery EXP250. Kies voor Windows de kleurmodus Aangepaste kleuren om toegang te krijgen tot deze optie. Als deze optie is ingesteld op Tekst of Tekst/ afbeeldingen, moet u de optie Scheidingen combineren uitschakelen. Om deze optie te selecteren, moet u Tekst/afbeeldingen zuiver zwart activeren. Raadpleeg Afdrukken in kleur voor meer informatie. Deze optie is niet beschikbaar voor

24 AFDRUKOPTIES 24 Meer over afdrukopties In de volgende secties wordt aanvullende informatie gegeven over afdrukopties. Raadpleeg de tabel op pagina 10 voor meer informatie over de instellingen, vereisten en beperkingen van deze opties. Automatische overvullen 1 Uit 2 Aan Automatisch overvullen Gebruik deze optie om de functie Automatisch overvullen op uw afdruktaak toe te passen. Als u deze optie inschakelt, verzekert ze de correcte registratie en inpassing van aangrenzende kleuren. De volgende illustratie toont de instellingen Aan en Uit voor Automatisch overvullen. 1 2 Boekje maken Geef de pagina-indeling van uw afdruktaak op met speciale lay-outs voor vouwen of snijden na het afdrukken. OPMERKING: Het Mac OS 9-printerstuurprogramma ondersteunt Boekje maken niet. OPMERKING: Aangepaste papierformaten worden niet ondersteund bij het maken van boekjes. Uit: De taak wordt afgedrukt zonder inslagfuncties voor boekjes. Door de rug geniet: Kies deze instelling om volledige documenten af te drukken die in de volgorde voor een boekje worden gevouwen en geniet. Afgewerkte pagina s kunnen in de middenvouw of rug worden geniet of genaaid. U kunt ook Opkruipen gebruiken om het verschuiven van de afbeelding te corrigeren bij het afdrukken van boekjes. Zie Aanpassing voor opkruipen op pagina 27 voor meer informatie.

25 AFDRUKOPTIES 25 Door rug geniet (rechts bind.): Deze optie is identiek aan Door de rug geniet, behalve dat de volgorde van de pagina s van rechts naar links gaat. Door de rug geniet boekje Voor Achter Op de rug gesneden: Kies deze instelling om volledige documenten af te drukken die in de volgorde voor een boekje worden gevouwen en geniet. Afgewerkte pagina s worden aan elkaar genaaid om ze te kappen of te lijmen. Op de rug gesneden (rechts bind.): Deze optie is identiek aan Op de rug gesneden, behalve dat de volgorde van de pagina s van rechts naar links gaat. Op de rug gesneden boekje Voor Achter Combineren - Dubbele afdruk: Kies deze instelling om een taak zo af te drukken dat de gegevens van de eerste pagina op het eerste vel worden gekopieerd. Het volgende vel dupliceert de gegevens op de tweede pagina, enz. Als bijvoorbeeld elk van de afgedrukte exemplaren doormidden wordt gesneden, is het resultaat twee volledige reeksen van hetzelfde document. Combineren - Dubbele afdruk Enkelzijdig Dubbelzijdig afdrukken Alleen voor Voor Achter

26 AFDRUKOPTIES 26 Combineren - Snelle afdruk: Kies deze instelling om een afdruktaak te versnellen, zodat bij het stapelen en snijden van de vellen vanuit de centrale positie de taak in volgorde wordt genummerd en gescheiden als twee stapels. De afdrukvolgorde is zodanig dat wanneer ze doormidden worden gekapt, men ze kan combineren om het volledige document te krijgen, met een kortere afdruktijd. Combineren - Snelle afdruk Enkelzijdig Dubbelzijdig afdrukken Alleen voor Voor Achter Aanpassing voor centreren Gebruik deze optie om op te geven hoe u de afbeelding op de pagina wilt plaatsen. OPMERKING: Aanpassing voor centreren is alleen beschikbaar als Boekje maken geselecteerd is. De volgende tabel beschrijft de instellingen van Aanpassing voor centreren: Aanpassing voor centreren Beeldpositionering op pagina XY-centrering Plaatst de afbeelding in het midden van de pagina. Onder X centreren Plaatst de afbeelding gelijk met de onderkant van de pagina.

27 AFDRUKOPTIES 27 Aanpassing voor opkruipen Gebruik deze optie bij taken voor boekjes om afbeeldingen aan te passen die mogelijk verschuiven ten opzichte van het midden van het vel. Opkruipen gebeurt bij het afdrukken van boekjes met een groot aantal pagina s of op dikke media. OPMERKING: Om deze optie te gebruiken moet de optie Boekje maken op Door de rug geniet of Door de rug geniet (rechts binden) staan en moet de optie Dubbelzijdig afdrukken op Boven-Boven staan. Dubbelzijdig afdrukken De Fiery EXP250 is uitgerust voor automatisch dubbelzijdig afdrukken. Wanneer de afdrukoptie Dubbelzijdig afdrukken ingesteld is op een van de instellingen voor dubbelzijdig afdrukken, draait de kopieermachine het papier automatisch om op de andere zijde af te drukken. PAGINA S AUTOMATISCH DUBBELZIJDIG AFDRUKKEN 1 Kies Afdrukken in uw toepassing en zoek de optie voor dubbelzijdig afdrukken. De plaats waar u de afdrukopties van de Fiery EXP250 kunt vinden, is afhankelijk van het printerstuurprogramma dat u gebruikt. 2 Kies een instelling voor dubbelzijdig afdrukken. Boven-Boven: Drukt de bovenzijde van de afbeelding af op Zijde 1 tegen dezelfde paginarand als de bovenzijde van de afbeelding op Zijde 2. Boven-Onder: Drukt de bovenzijde van de afbeelding af op Zijde 1, aan de tegenovergestelde paginarand van de bovenzijde van de afbeelding op Zijde 2. De volgende tabel toont hoe instellingen voor dubbelzijdig afdrukken overeenkomen met de afgedrukte uitvoer: Boven-Boven Boven-Onder Staand Liggend

28 AFDRUKOPTIES 28 PAGINA S HANDMATIG DUBBELZIJDIG AFDRUKKEN 1 Kies Afdrukken in uw toepassing en zoek de optie voor handmatig dubbelzijdig afdrukken. 2 Zet de optie Handmatig dubbelzijdig afdrukken op Aan. 3 Druk de taak af. Zorg dat er papier aanwezig is in de lade voor handmatige invoer. Nadat de eerste zijde gedrukt is, krijgt u misschien een boodschap op het scherm van de Fiery EXP Verwijder de pagina s uit de uitvoerlade en draai ze zoals op de illustratie. Zoek opo de rij Boven-Boven of Boven-Onder de illustratie die toont hoe de pagina s in de uitvoerlade liggen. Voor u de pagina s in de lade voor handmatige invoer legt, draait u ze langs de door de pijltjes aangeduide rand. Voor Boven- Boven uitvoer A A A A Voor Boven- Onder uitvoer A A A A OPMERKING: Voor met Impose ingeslagen taken moet u de pagina s altijd langs de lange zijde van de pagina draaien. 5 Leg de pagina s in de lade voor handmatige invoer.

29 AFDRUKOPTIES 29 Beeldverschuiving In Beeldverschuiving kunt u opgeven hoe ver de afbeelding op elke pagina met worden verschoven langs de X-as (horizontaal) en de Y-as (verticaal). Door de inhoud van de taak op deze manier te verschuiven, kunt u rekening houden met diverse afwerkingsopties, zoals nieten en binden. Beeldverschuiving voorkomt dat de afbeelding wordt afgekapt. OPMERKING: Deze optie is beschikbaar in de printerstuurprogramma s voor Windows of in Command WorkStation en Spooler. OPMERKING: De optie geldt alleen voor taken met een lay-out 1-op-1. BEELDVERSCHUIVING VOOR EEN AFDRUKTAAK DEFINIËREN 1 Klik in het printerstuurprogramma op de optiebalk Beeldverschuiving. 2 Selecteer de maateenheid. 3 Typ in de velden X-as en Y-as de instellingen voor de verschuiving van de afbeelding op de voorzijde en de achterzijde. U kunt de instellingen van de afbeelding ook kiezen met behulp van de pijltjestoetsen. OPMERKING: De maximumwaarde voor zowel de X-as als de Y-as is 999,99 punt/13,88 inch/ 352,77 mm. 4 Selecteer Voor- en achterkant uitlijnen om de afbeeldingen op de voor- en achterzijde passend uit te lijnen. Schaal De operator kan het vergrotings- of verkleiningspercentage vervangen, maar de vervanging wordt toegepast op alle vergrotings- of verkleiningspercentages die al in de actieve taak zijn ingesteld. Als een gebruiker bijvoorbeeld een taak verzendt met een verkleiningspercentage van 50% en de operator een vervanging van 200% instelt, wordt de taak afgedrukt op 100% van de oorspronkelijke documentgrootte, namelijk 50% van 200%.

30

31 INDEX 31 INDEX 180 roteren, optie 10 A Aanpassing voor centreren 26 Aanpassing voor centreren, optie 10 Aanpassing voor opkruipen, optie 10 Aantal afdrukken, optie 10 Achteromslag, optie 10 Afdrukformaat, optie 10 afdrukken dubbelzijdig 13, 27 Afdrukmodus, optie 10, 14 Afdrukstand, optie 10 Automatisch overvullen, optie 11 B Beeldverfijning 11 Beeldverschuiving definiëren 29 Bestandszoekpad, veld 11 Boekje maken, optie 12, 24 Boekje passend, optie 12 C CMYK-simulatiemethode, optie 12 CMYK-simulatieprofiel, optie 13 ColorWise Pro Tools taakinstellingen vervangen 8 D definiëren Beeldverschuiving 29 Dubbele afdruk boekje, instelling 25 Dubbelzijdig afdrukken, optie 13, 27 E Eenheden, optie 13 F Fiery Downloader taakinstellingen vervangen 8 G Gemengde media, optie 13 Groepsnaam, veld 13 Groepspassword, veld 13 H Handmatig dubbelzijdig, optie 14 Helderheid, optie 8, 14 Hot Folders taakinstellingen vervangen 8 I Instructies, veld 14 K Kleurmodus,optie 14 Kleurvervanging, optie 14 L Lade-uitlijning, optie 14 M Mediakwaliteit Custom Mediakwaliteit gecoat 1 15 Mediakwaliteit Plain, optie 15 Mediakwaliteit recycled, optie 15 Mediakwaliteit zwaar 1, optie 15 Mediakwaliteit zwaar 2, optie 15 Mediasoort, optie 16 Model afdrukken, optie 16 Model gebruiken, optie 16 Model maken, optie 17 Modus voor nietmachine, optie 17 O Op de rug gesneden boekje, instelling 25 Opmerkingen, veld 17 Opslaan voor snel afdrukken, optie 17 P Paginabereik, optie 8 Paginaformaat tussenvel, optie 17 Paginaformaat, optie 17

32 INDEX 32 Papierbron tussenvel, optie 18 Papiersimulatie, optie 18 PCL-printerdefinitiebestanden, zie PPD-bestanden Perforeren 18 PostScript-printerdefinitiebestanden, zie PPD-bestanden PostScript-printerstuurprogramma's uitleg 6 PPD-bestanden (PostScriptprinterdefinitiebestanden) opties 8 Printer Control Language (printerbesturingstaal), zie PLC printer, standaardinstellingen waar opgeven 8 Printerrastermodus, optie 18 R Rasterscherm, optie 19 RGB-bron, optie 19 RGB-scheiding, optie 19 S Schaal, optie 20, 29 Scheidingen combineren, optie 20 Snelle afdruk boekje, instelling 26 Sorteren, optie 20 Standaardboekje, instelling 24 Steunkleuraanpassing, optie 20 T taakinstellingen vervangen 180 roteren, optie 10 Aanpassing voor centreren, optie 10 Aanpassing voor opkruipen, optie 10 Aantal afdrukken, optie 10 Achteromslag, optie 10 Afdrukformaat, optie 10 afdrukinstellingen 8 Afdrukmodus, optie 10, 14 Afdrukstand, optie 10 Automatisch overvullen, optie 11 Boekje maken, optie 12 Boekje passend, optie 12 CMYK-simulatiemethode, optie 12 CMYK-simulatieprofiel, optie 13 Dubbelzijdig afdrukken, optie 13, 27 Gemengde media, optie 13 Helderheid, optie 14 Kleurmodus, optie 14 Kleurvervanging, optie 14 Lade-uitlijning, optie 14 Mediasoort, optie 16 Model afdrukken, optie 16 Model gebruiken, optie 16 Model maken, optie 17 Modus voor nietmachine, optie 17 Opslaan voor snel afdrukken, optie 17 Paginaformaat tussenvel, optie 17 Paginaformaat, optie 17 Papierbron tussenvel, optie 18 Papiersimulatie, optie 18 Printerrastermodus, optie 18 Rasterscherm, optie 19 RGB-bron, optie 19 RGB-scheiding, optie 19 Schaal, optie 20 Scheidingen combineren, optie 20 Sorteren, optie 20 Steunkleuraanpassing, optie 20 Tekst/afbeeldingen verfijnen, optie 20 Tekst/afbeeldingen zuiver zwart, optie 21 Tussenvel, optie 21 Voorbeeld master, optie 22 Vooromslag, optie 22 Weergavestijl, optie 22 Zwartdetectie, optie 23 Zwarte overdruk, optie 23 Tekst/afbeeldingen verfijnen, optie 20 Tekst/afbeeldingen zuiver zwart, optie 21 Tussenvel, optie 21 U Uitvoerprofiel, optie 21 V vervangen van taakinstellingen 8 verwerken 6 Voorbeeld master, optie 22 Vooromslag, optie 22 W Weergavestijl, optie 22 Z Zwartdetectie, optie 23 Zwarte overdruk, optie 23

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukopties 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45051989 28 september

Nadere informatie

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Afdrukopties

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Afdrukopties Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260 Afdrukopties 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059539

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukopties 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze uitgave wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Afdrukopties

Fiery EX4112/4127. Afdrukopties Fiery EX4112/4127 Afdrukopties 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45064036 07 oktober 2007 INHOUD 3 INHOUD INLEIDING

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 2.5. Voordat u de Fiery EX4112/4127 gebruikt, moet u een kopie maken van deze Versienotities

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0

Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0 Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat

Nadere informatie

Fiery EXP8000/50 Color Server. Variabele gegevens afdrukken

Fiery EXP8000/50 Color Server. Variabele gegevens afdrukken Fiery EXP8000/50 Color Server Variabele gegevens afdrukken 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059293 09 maart

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 1.0. Voordat u de Fiery EX4112/4127 met versie 1.0 gaat gebruiken, moet u kopieën

Nadere informatie

Xerox 700 Digital Color Press met Integrated Fiery Color Server. Variabele gegevens afdrukken

Xerox 700 Digital Color Press met Integrated Fiery Color Server. Variabele gegevens afdrukken Xerox 700 Digital Color Press met Integrated Fiery Color Server Variabele gegevens afdrukken 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP8000 Color Server -software versie 1.0. Maak, voordat u de Fiery EXP8000 Color Server

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Variabele gegevens afdrukken

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Variabele gegevens afdrukken Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie Variabele gegevens afdrukken 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Dit document beschrijft de upgrade van de Fiery EXP4110-printerstuurprogramma s voor ondersteuning van de optie Lade 6 (Extra groot).

Nadere informatie

Voorbeelden van workflows

Voorbeelden van workflows 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 9 juni 2014 Inhoud 3 Inhoud Voorbeelden van het afdrukken van workflows voor de

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Variabele gegevens afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Variabele gegevens afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Variabele gegevens afdrukken 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de

Nadere informatie

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukopties 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45049636

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Voorbeelden van workflows

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Voorbeelden van workflows Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Voorbeelden van workflows 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze uitgave wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken:

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Afdrukken op deelpagina's" op pagina 2-68 "Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)" op pagina 2-69 "Brochures afdrukken"

Nadere informatie

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Variabele gegevens afdrukken

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Variabele gegevens afdrukken Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260 Variabele gegevens afdrukken 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Variabele gegevens afdrukken

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Variabele gegevens afdrukken Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Variabele gegevens afdrukken 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze uitgave wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS Fiery EX4112/4127 Afdrukken uit Mac OS 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45064027 07 oktober 2007 INHOUD 3

Nadere informatie

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Mac OS 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery EXP50 Color Server. Afdrukopties

Fiery EXP50 Color Server. Afdrukopties Fiery EXP50 Color Server Afdrukopties 2006 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45055377 11 mei 2006 INHOUD 3 INHOUD

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Papier plaatsen in Lade 1 (MPT) voor enkelzijdig afdrukken" op pagina 2-9 "Papier plaatsen in laden 2-5 voor enkelzijdig afdrukken"

Nadere informatie

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Afdrukken uit Mac OS Waar in dit document wordt verwezen naar DocuColor 242/252/260 moet dit DocuColor 240/250 zijn. 2007 Electronics for Imaging, Inc. De

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Afdrukopties

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Afdrukopties Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260 Afdrukopties 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059664

Nadere informatie

Afdrukopties. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250

Afdrukopties. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Afdrukopties Waar in dit document wordt verwezen naar DocuColor 242/252/260 moet dit DocuColor 240/250 zijn. 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat alle gebruikers in het bezit zijn van deze informatie. De term E-3200/E-5200

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

Variabele gegevens afdrukken. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250

Variabele gegevens afdrukken. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Variabele gegevens afdrukken Waar in dit document wordt verwezen naar DocuColor 242/252/260 moet dit DocuColor 240/250 zijn. 2007 Electronics for Imaging,

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Dit document bevat informatie over Fiery Server voor igen3 van de serversoftware voor de versie 4.0. Voordat u de Fiery Server voor igen3

Nadere informatie

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 In dit document wordt beschreven hoe u met Fiery Color Profiler Suite een aangepast uitvoerprofiel

Nadere informatie

Afdrukken van variabele gegevens

Afdrukken van variabele gegevens 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 9 juni 2014 Inhoud 3 Inhoud Overzicht van het afdrukken van variabele gegevens

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2 Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2 Dit document bevat informatie over de Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101- software versie 2.2. Dit

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 7750-kleurenlaserprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 7750-kleurenlaserprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Deelpagina's afdrukken' op pagina 2-79 'Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)' op pagina 2-80 'Brochures afdrukken'

Nadere informatie

D4600 Duplex Photo Printer

D4600 Duplex Photo Printer KODAK D4000 Duplex Photo Printer D4600 Duplex Photo Printer Handleiding printerstuurprogramma januari 2015 TM/MC/MR-licentie van Eastman Kodak Company: Kodak Kodak Alaris Inc. 2400 Mount Read Blvd., Rochester,

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Papier plaatsen in lade 1 (MPT)' op pagina 2-12 'Papier plaatsen in de laden 2-5' op pagina 2-17 'De nietmachine gebruiken' op pagina

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Afdrukken in kleur

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Afdrukken in kleur Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series Afdrukken in kleur 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Speciale afdrukmethoden en - materialen

Speciale afdrukmethoden en - materialen Speciale afdrukmethoden en - materialen In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Automatisch dubbelzijdig afdrukken zie pagina 16. Handmatig dubbelzijdig afdrukken zie pagina 19. Transparanten

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken beheren op de Fiery server en de printer vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Xerox 700 Digital Color Press met Integrated Fiery Color Server. Voorbeelden van workflows

Xerox 700 Digital Color Press met Integrated Fiery Color Server. Voorbeelden van workflows Xerox 700 Digital Color Press met Integrated Fiery Color Server Voorbeelden van workflows 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Variabele gegevens afdrukken

Fiery EX4112/4127. Variabele gegevens afdrukken Fiery EX4112/4127 Variabele gegevens afdrukken 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45074303 21 juni 2008 INHOUD

Nadere informatie

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1 Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1 Dit document is een aanvulling op de gebruikersdocumentatie bij de Fiery Network Controller for DocuColor 240/250

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250, versie 1.1

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250, versie 1.1 Versienotities voor de klant Fiery etwork Controller voor DocuColor 240/250, versie 1.1 Dit document bevat informatie over de Fiery etwork Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.1. Voordat u de Fiery

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Deelpagina's afdrukken op pagina 2-43 Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één) op pagina 2-44 Negatieven van afbeeldingen

Nadere informatie

Kopiëren. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Kopiëren. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer Kopiëren Dit hoofdstuk omvat: Eenvoudige kopieertaken op pagina 3-2 Kopieeropties aanpassen op pagina 3-3 Basisinstellingen op pagina 3-4 Afbeeldingsaanpassingen op pagina 3-9 Aanpassingen aan de positie

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 versie 1.0. Voordat u de Fiery

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D kopieermachineprinter,

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D kopieermachineprinter, Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 kopieermachineprinter, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: " instellen" op pagina 2-36 "Afdrukkwaliteit selecteren" op pagina 2-42 instellen Het Xerox-printerstuurprogramma biedt vele afdrukopties. Eigenschappen selecteren

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Windowswerkstations

Afdrukken vanaf Windowswerkstations 14 Afdrukken vanaf Windowswerkstations Aan de hand van de volgende instructies kunt u afdrukopties instellen en afdrukken vanaf computers die draaien onder een van de volgende besturingssystemen: Windows

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen Afdrukopties aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Afdrukopties instellen' op pagina 2-32 'Afdrukkwaliteit selecteren' op pagina 2-35 'Afdrukken in zwart-wit' op pagina 2-36 Afdrukopties

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Variabele gegevens afdrukken

Fiery EX4112/4127. Variabele gegevens afdrukken Fiery EX4112/4127 Variabele gegevens afdrukken 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45064043 07 oktober 2007 INHOUD

Nadere informatie

Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color C75 Press / Xerox Integrated Fiery Color Server voor de Xerox Color C75 Press

Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color C75 Press / Xerox Integrated Fiery Color Server voor de Xerox Color C75 Press Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color C75 Press / Xerox Integrated Fiery Color Server voor de Xerox Color C75 Press Afdrukken in kleur 2012 Electronics For Imaging. De informatie in

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Fiery EXP50 Color Server. Variabele gegevens afdrukken

Fiery EXP50 Color Server. Variabele gegevens afdrukken Fiery EXP50 Color Server Variabele gegevens afdrukken 2006 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45055405 11 mei 2006

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 voor Xerox 2101, versie 2.0

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 voor Xerox 2101, versie 2.0 Versienotities voor de klant Fiery EX2101 voor Xerox 2101, versie 2.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EX2101 voor Xerox 2101 -serversoftware versie 2.0. Voordat u de Fiery EX2101 voor Xerox

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 8400-kleurenprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 8400-kleurenprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Deelpagina's afdrukken" op pagina 2-55 "Meerdere pagina's op één enkel vel afdrukken (Vellen per pagina)" op pagina 2-56 "Brochures afdrukken"

Nadere informatie

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z In het menu Afwerking kunt u aangeven hoe de printer de afdrukktaak moet uitvoeren. Selecteer voor meer informatie een menu-item: Lege pagina's N/vel: afdrukken 1 Sorteren Exemplaren Dubbelzijdig Bindz

Nadere informatie

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving Als de printer eenmaal klaar is voor gebruik en de stuurprogramma s zijn geïnstalleerd, kunt u afdrukken. Wilt u een brief afdrukken, een watermerk met Niet kopiëren toevoegen aan een document of de tonerintensiteit

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Welkom

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Welkom Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Welkom 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze uitgave wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations 15 Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations U kunt naar de DocuColor 2006 afdrukken zoals u naar elke andere printer vanuit eender welke applicatie zou doen, namelijk door de DocuColor 2006 te selecteren

Nadere informatie

bron: windows.microsoft.com Dubbelzijdig of enkelzijdig. Grijstinten of kleur. Liggend of staand.

bron: windows.microsoft.com Dubbelzijdig of enkelzijdig. Grijstinten of kleur. Liggend of staand. maandag, 12 juli 2010 13:25 Laatst aangepast vrijdag, 16 juli 2010 bron: windows.microsoft.com Dubbelzijdig of enkelzijdig. Grijstinten of kleur. Liggend of staand. Dit zijn slechts enkele opties die u

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260 Hulpprogramma s 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059643

Nadere informatie

Fiery EXP250 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Variabele gegevens afdrukken

Fiery EXP250 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Variabele gegevens afdrukken Fiery EXP250 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Variabele gegevens afdrukken 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Opmerking: Zorg ervoor dat het formaat van het origineel en het kopieerpapier hetzelfde zijn. Zo voorkomt u dat een afbeelding wordt bijgesneden.

Opmerking: Zorg ervoor dat het formaat van het origineel en het kopieerpapier hetzelfde zijn. Zo voorkomt u dat een afbeelding wordt bijgesneden. Pagina 1 van 5 Snel kopiëren 1 Plaats een origineel document met de bedrukte zijde naar boven en de korte zijde als eerste in de ADF-lade of met de bedrukte zijde naar beneden op de glasplaat. Opmerkingen:

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery EXP50 Color Server. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EXP50 Color Server. Afdrukken uit Mac OS Fiery EXP50 Color Server Afdrukken uit Mac OS 2006 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45055370 11 mei 2006 INHOUD

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP50 Color Server-software versie 1.0. Voordat u de Fiery EXP50 Color Server met versie 1.0

Nadere informatie

Lege Pagina's N/vel: volgorde Sorteren N/vel: afdrukken Exemplaren N/vel: beeld Dubbelzijdig Scheidingspags Bindz dubbelz Bron scheid.

Lege Pagina's N/vel: volgorde Sorteren N/vel: afdrukken Exemplaren N/vel: beeld Dubbelzijdig Scheidingspags Bindz dubbelz Bron scheid. In het menu Afwerking kunt u aangeven hoe de printer de afdrukktaak moet uitvoeren. Selecteer voor meer informatie een menu-item: Lege Pagina's N/vel: volgorde Sorteren N/vel: afdrukken Exemplaren N/vel:

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250

Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250 Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 en is een aanvulling op de Versienotities

Nadere informatie

29 april Fiery Driver voor Mac OS

29 april Fiery Driver voor Mac OS 29 april 2014 Fiery Driver voor Mac OS 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 Fiery

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Mac OS 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze uitgave wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor DocuColor

Nadere informatie

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Mac OS 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45051988

Nadere informatie

Dubbelzijdig afdrukken

Dubbelzijdig afdrukken Dubbelzijdig afdrukken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Automatisch dubbelzijdig afdrukken' op pagina 2-41 'Bindvoorkeuren' op pagina 2-43 'Handmatig dubbelzijdig afdrukken' op pagina 2-46

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP4110 versie 1.1. Voordat u de Fiery EXP4110 met versie 1.1 gaat gebruiken, moet u kopieën maken van

Nadere informatie

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen Printerinstellingen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen' op pagina 1-14 'Energiebesparing activeren' op pagina 1-15 'Intelligent Ready-modus

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Hulpprogramma s 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: instellen op pagina 2-19 Eigenschappen selecteren voor een specifieke taak (Mac) op pagina 2-23 Afdrukkwaliteit selecteren op pagina 2-25 instellen

Nadere informatie

Met het menu Kleur wordt de afdrukkwaliteit voor kleuren aangepast. Selecteer voor meer informatie een menu-item:

Met het menu Kleur wordt de afdrukkwaliteit voor kleuren aangepast. Selecteer voor meer informatie een menu-item: Met het menu Kleur wordt de afdrukkwaliteit voor kleuren aangepast. Selecteer voor meer informatie een menu-item: Kleurcorrectie Resolutie 1 Handmatig Afdrukmodus Tonerintensiteit Opmerking: De fabrieksinstellingen

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding Gebruikershandleiding MFP kleur systemen Aanteken vel Het Bedieningspaneel Functie paneel Functietoetsen Geeft de keuze om te wisselen tussen de functies: Kopiëren - Doc. Server Faxen - Printen - Scannen

Nadere informatie

Opmerking: Stel de geleiders in op de juiste positie met behulp van de formaatindicatoren aan de onderkant van de lade.

Opmerking: Stel de geleiders in op de juiste positie met behulp van de formaatindicatoren aan de onderkant van de lade. Naslagkaart Papier in de printer plaatsen Opmerking: Stel de geleiders in op de juiste positie met behulp van de formaatindicatoren aan de onderkant van de lade. Plaats briefhoofdpapier met de afdrukzijde

Nadere informatie

Fiery Print Server. Variabele gegevens afdrukken

Fiery Print Server. Variabele gegevens afdrukken Fiery Print Server Variabele gegevens afdrukken 2009 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45077504 02 maart 2009 INHOUD

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110 versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110 versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110 versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP4110 versie 1.0. Voordat u de Fiery EXP4110 met versie 1.0 gaat gebruiken, moet u kopieën maken van

Nadere informatie

Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.)

Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.) Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.) Deze handleiding beschrijft hoe je op een Xerox-Multifunctional via de handmatige

Nadere informatie

Printerproblemen oplossen

Printerproblemen oplossen 1 De display op het bedieningspaneel is leeg of er worden alleen ruitjes weergegeven. Taken worden niet De zelftest van de printer is mislukt. De printer is niet gereed om gegevens te ontvangen. De aangegeven

Nadere informatie

Xerox 700 Digital Color Press met Integrated Fiery Color Server. Afdrukopties

Xerox 700 Digital Color Press met Integrated Fiery Color Server. Afdrukopties Xerox 700 Digital Color Press met Integrated Fiery Color Server Afdrukopties 2009 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Speciaal afdrukmateriaal

Speciaal afdrukmateriaal In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Automatisch dubbelzijdig afdrukken zie pagina 10. Handmatig dubbelzijdig afdrukken zie pagina 12. Transparanten zie pagina 15. Enveloppen zie pagina

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Welkom

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Welkom Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series Welkom 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45109469 17

Nadere informatie

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel Naslagkaart Papier en speciaal afdrukmateriaal plaatsen In dit gedeelte wordt beschreven hoe u papier plaatst in de laden voor 250 en 550 vel en de handmatige invoer. Het bevat tevens informatie over het

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

Aangepast papierformaat

Aangepast papierformaat Aangepast papierformaat In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Richtlijnen' op pagina 2-74 'Afdrukken op papier met een aangepast formaat vanuit lade 1 (MPT) of lade 2' op pagina 2-75 Richtlijnen

Nadere informatie