Orde van Dienst ZONDAG 5 OKT Predikant: dr. Ch.J.A. Stam Organist: Jos van der Kooy

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Orde van Dienst ZONDAG 5 OKT 2014. Predikant: dr. Ch.J.A. Stam Organist: Jos van der Kooy"

Transcriptie

1 rde van Dienst ZNDAG 5 KT 2014 Predikant: dr. Ch.J.A. Stam rganist: Jos van der Kooy

2 Dr. Albert Jan Stam (1967) is vijftien jaar gemeentepredikant geweest (Blokzijl en Leusden) en is momenteel associate partner van organisatieadviesbureau Berenschot en directeur van een postacademische MBA-studie op Nyenrode Business Universiteit. Als adviseur en coach richt hij zich op ethiek, integriteit en zingeving in bestuur en toezicht. In verband met de revalidatie na een ingrijpende operatie, zal onze eigen predikant van de Westerkerk, ds. Fokkelien osterwijk, de komende maanden afwezig zijn. Ter voorbereiding op de dienst is er orgelspel. Wij vragen u vriendelijk om tijdens het orgelspel stilte in acht te nemen. rgelspel: Improvisatie over Psalm 78 Na een korte intonatie door de organist staan wij op en zingen het Intochtslied: Psalm 78 : 1 en 2 Tekst Willem Barnard melodie Genève 1551 Psalm Laat ons wat onze vaderen vertelden doorgeven en aan onze kinderen melden. t Getuigenis aan Israël geschonken, het heil dat van de hemel heeft geklonken, het is een licht dat ons ten leven leidt, - ons en al wie door ons wordt ingewijd.

3 Votum en groet Vervolg intochtslied: Psalm 78 : 3 3. Heer, hoezeer onwillig en weerbarstig, ontrouw van geest, van harte onstandvastig is het geslacht dat zich op U niet richtte, dat niet volbracht waartoe Gij het verplichtte, uw daden en uw tekenen vergat die Gij de vaderen bewezen had. Gemeente gaat zitten Gesprek met de kinderen Lied: Als je geen liefde hebt voor elkaar AWN III, 19 Tekst Hanna Lam 1.Als je geen liefde hebt voor elkaar, vallen de dromen in duigen. Dromen van vrede worden niet waar, kwaad is niet om te buigen. Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria. (2x) 3. Als je geen oog hebt voor het gemis, als je geen brood weet te delen, denk dan aan Jezus die brood en die vis uit liefde deelde met velen. Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria. (2x) 2. Als je geen antwoord geeft op verdriet, zullen de tranen niet drogen. Als je het leed in de wereld niet ziet, worden Gods woorden verbogen. Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria. (2x) 4. Als je geen liefde hebt voor elkaar, is er geen hoop meer op zegen. Kinderen, maak de liefde toch waar; Schrijf het op alle wegen. Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria. (2x) nder het naspel gaan de kinderen naar hun eigen ruimte Inzameling der gaven tijdens muziek De collectezakken worden van achter naar voren doorgegeven 1e rondgang in de groene collectezak: Wij collecteren vanmorgen voor Wijkondersteuning/Kerk en buurt. Een leefbare buurt waarin mensen zich thuis voelen en iedereen meetelt, dat staat centraal in het Kerk en Buurtwerk. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd samen met de mensen, zoals een inloop of gezamenlijke maaltijd, een luisterend oor voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Met uw gift draagt u bij aan het werk van Kerk en Buurtwerk waar dat nodig is.

4 2e rondgang in de zwarte collectezak: Deze collecte is voor het werk van Kerk en Israël. Met Israel wordt bedoeld het volk Israël dat wij ontmoeten in de Bijbel en in de geschiedenis tot op vandaag. Hier liggen immers de wortels van ons geloof. Met uw bijdrage aan deze collecte steunt u het werk dat wordt gedaan voor de relatie met het volk Israël. Zo geeft zij financiele steun voor de geestelijke verzorging en coordinatie van verzoeningsprojecten. Uitgangscollecte: Het onderhoud en beheer van de Westerkerk vergen jaarlijks grote financiële inspanningen. Uw bijdrage is van groot belang voor het in stand houden van onze prachtige kerk! rgelspel: Improvisatie over Gezang 1001 Gebed Schriftlezing: Jesaja 5 : 1 7 (NBV) 1 Voor mijn geliefde wil ik zingen het lied van mijn lief en zijn wijngaard. Mijn geliefde had een wijngaard, gelegen op vruchtbare grond. 2 Hij bewerkte de grond, haalde de stenen eruit en plantte een edele druivensoort. Hij bouwde er een wachttoren, hakte ook een perskuip uit. Hij verwachtte veel van zijn wijngaard, maar die bracht slechts wrange druiven voort. 3 Welnu, inwoners van Juda en Jeruzalem, spreek recht tussen mij en mijn wijngaard. 4 Wat kon ik meer aan mijn wijngaard doen, wat heb ik te weinig gedaan? Ik verwachtte zo veel van mijn wijngaard, waarom bracht hij slechts wrange druiven voort? 5 Luister, ik zal jullie vertellen wat ik met mijn wijngaard ga doen: Ik ruk de doornhaag uit en breek de muur af, zodat hij verbrand en vertrapt kan worden. 6 Ik zal hem laten verwilderen, er wordt niet meer gesnoeid, niet meer gewied, dorens en distels schieten er op. De wolken zal ik opdragen geen regen op hem te laten vallen. 7 Israël is de wijngaard van de HEER van de hemelse machten, de uitgelezen aanplant zijn de inwoners van Juda. Hij verwachtte recht, maar oogstte onrecht, hij zocht rechtsbetrachting, maar vond rechtsverkrachting.

5 Lied: Gezang 1001 Tekst Huub osterhuis Melodie Bernard Huijbers Zo spreekt de Heer die ons geschapen heeft 2. Zijn woord wil deze wereld omgekeerd: dat lachen zullen zij die wenen, dat wonen zal wie hier geen woonplaats heeft, dat dorst en honger zijn verdwenen de onvruchtbare zal vruchtbaar zijn, die geen vader was, zal vader zijn; mensen zullen andere mensen zijn, de bierkaai wordt een stad van vrede.

6 3. Wie denken durft, dat deze droom het houdt, een vlam die kwijnt maar niet zal doven, wie zich aan deze dwaasheid toevertrouwt, al komt de onderste steen boven: die zal kreunen onder zorgen, die zal vechten in t verborgen, die zal waken tot de morgen dauwt die zal zijn ogen niet geloven. Schriftlezing: Matteüs 21 : (NBV) 33 Luister naar een andere gelijkenis. Er was eens een landheer die een wijngaard aanlegde en hem omheinde. Hij groef er een kuil voor de wijnpers en bouwde een uitkijktoren. Toen verpachtte hij hem aan wijnbouwers en ging op reis. 34 Tegen de tijd van de druivenoogst stuurde hij zijn knechten naar de wijnbouwers om zijn vruchten in ontvangst te nemen. 35 Maar de wijnbouwers grepen de knechten, ze mishandelden er een, doodden een ander en stenigden een derde. 36 Daarna stuurde de landheer andere knechten, een grotere groep dan eerst, maar met hen deden ze hetzelfde. 37 Ten slotte stuurde hij zijn zoon naar hen toe, met de gedachte: Voor mijn zoon zullen ze wel ontzag hebben. 38 Toen de wijnbouwers de zoon zagen, zeiden ze onder elkaar: Dat is de erfgenaam! Kom op, laten we hem doden en zo zijn erfenis opstrijken, 39 en ze grepen hem vast, gooiden hem de wijngaard uit en doodden hem. 40 Wanneer nu de eigenaar van de wijngaard komt, wat moet hij dan met die wijnbouwers doen? 41 Ze antwoordden: De onmensen! Laat hij ze op een mensonwaardige manier ombrengen en de wijngaard verpachten aan andere wijnbouwers, die de vruchten wel aan hem afdragen wanneer het daar de tijd voor is. 42 Daarop zei Jezus tegen hen: Hebt u dit nooit in de Schriften gelezen: De steen die de bouwers afkeurden is de hoeksteen geworden. Dankzij de Heer is dit gebeurd, wonderbaarlijk is het om te zien. 43 Daarom zeg ik u: het koninkrijk van God zal u worden ontnomen, en gegeven worden aan een volk dat het wel vrucht laat dragen.

7 Lied: Gezang 252 Tekst Kurt Rose Nun trägt der Abendwind den Tag vertaling Sytze de Vries Melodie Herbert Beuerle 2. en tilt die tot waar God hem telt en van de zwaarte van de wereld met liefdevolle hand bevrijdt. 3. Wat is een dag een ademtocht! Waar blijft het licht en waar het duister? Een dankgebed, een hart dat zucht 4. dan valt de nacht en welbewaard rust deze dag al in Gods handen, waarin Hij alle tijden houdt. Prediking Lied: Gezang 302 : 1, 2, 4 en 5 Tekst Nikolaus Decius Allein Gott in der Höh sei Ehr Vertaling Dirk Christiaan Meyer jr; Jan Wit Melodie Leipzig 1539

8 2. U, Vader, U aanbidden wij, wij zingen U ter ere; onwrikbaar staat uw heerschappij, voorgoed zult Gij regeren. Gij hebt onmetelijke macht, uw wil wordt onverwijld volbracht. Die Heer is onze koning. 3. Jezus, die de Christus zijt, des Vaders Eengeboren, Gij hebt ons van de toorn bevrijd en redt wie was verloren. Gij, Lam van God, voor ons geslacht, verhoor ons roepen uit de nacht, erbarm u over allen. 4. heil ge Geest, ons hoogste goed, ten Trooster ons gegeven, heb dank dat Gij ons delen doet in Jezus dood en leven. Beveilig ons in alle nood, blijf ons nabij in angst en dood, op U steunt ons vertrouwen. De kinderen komen terug van de nevendienst U wordt verzocht uw kind(eren) zelf na de dienst op te halen bij het liturgisch centrum Gebed, stil gebed, besloten met het Gebed des Heren (onder klokgelui) nze Vader die in de hemelen zijt, uw Naam worde geheiligd Uw Koninkrijk kome Uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid. Amen

9 Slotlied: Gezang 791 (staande gezongen) Tekst Sytze de Vries Melodie John Stainer Love Divine 2. Liefde, die ons hebt geschapen, vonk waarmee Gij zelf ons raakt, alles overwinnend wapen, laatste woord dat vrede maakt. 4. Liefde waagt zichzelf te geven, ademt op van goede trouw. Liefde houdt ons in het leven, daarop hebt Gij ons gebouwd. 3. Liefde luidt de naam der namen waarmee Gij U kennen laat. Liefde vraagt om ja en amen, ziel en zinnen metterdaad 5. Liefde laat zich voluit schenken als de allerbeste wijn. Liefde blijft het feest gedenken waarop wij uw gasten zijn. 6. Liefde boven alle liefde, die zich als de hemel welft over ons: wil ons genezen, bron van liefde, liefde zelf! Zegen Gemeente: rgelspel: Praeludium et Fuga D dur BWV 532 Johann Sebastian Bach ( )

10 Pastoraal uderling Na de dienst is er gelegenheid om een pastoraal ouderling te spreken. Tot een half uur na de dienst treft u hem/haar bij het Brandend Braambos. Iedereen is van harte welkom bij de koffie na de dienst. Deze wordt geschonken achter de kansel. Mocht u vragen hebben of kennis willen maken, dan kunt u zich daar wenden tot een van de kerkenraadsleden. Zij zijn herkenbaar aan hun Westerkerkbadge. Kerkdiensten Zondag 12 oktober om uur ds. A.A. van Berge rganisten Harmen Trimp en Jos van der Kooy m.m.v. Cappella Westerkerk o.l.v. Jos van der Kooy en Elena van Slogteren, sopraan Zondag 19 oktober om uur dr. H. de Leede rganist Jos van der Kooy m.m.v. Martina Prins, sopraan Zondag 26 oktober om uur Prof. dr. H.P. de Roest rganist Jos van der Kooy Lunchpauzeconcerten van uur tot uur, toegang vrij vrijdag 10 oktober vrijdag 17 oktober vrijdag 24 oktober vrijdag 31 oktober Vicky Yang, orgel Iddo van der Giessen, orgel geen concert Muziek voor Hervormingsdag Matthijs Koene, panfluit en Jos van der Kooy, orgel Hoofdlijnen van het christelijk geloof Waar gaat het christelijk geloof eigenlijk over? Wat heeft men in de kerk de eeuwen door voor wezenlijk gehouden? Wat is de betekenis en achtergrond van allerlei begrippen uit dat geloof? En wat zegt het je nog in deze tijd? Misschien is voor jou de tijd gekomen om je daar nu eens echt op te willen bezinnen. In een levensfase waarin zich ook andere keuzes en stappen aandienen. f omdat je al veel hebt beleefd maar aan zo n verdieping nooit bent toegekomen. f omdat je in een ver verleden wel ja hebt gezegd tegen dat geloof en die kerk, maar vooral omdat dat nu eenmaal van je werd verwacht van huis uit. f omdat je juist helemaal niet christelijk bent opgevoed en er graag meer van wilt weten. De gespreksavonden o.l.v. ds. Fokkelien osterwijk in samenwerking met ds.mr. Cor Schaap vinden plaats op tien dinsdagavonden vóór en negen ná Kerst, te beginnen op 7 oktober. De avonden worden afgesloten met een weekend ter voorbereiding op het mogelijk doen van geloofsbelijdenis op Palmpasen Info en opgeven via: info@westerkerk.nl

11 Bach & Reger Concert op zaterdag van tot uur door Dirk Jan Versluis, orgel. Toegang vrij. Dirk Jan Versluis combineert de zeven monumentale koraalfantasieën van Max Reger met kamermuzikale orgelwerken van Bach. zaterdag 25 oktober: Hallelujah! Gott zu loben, bleibe meine Seelenfreud! Algemene informatie p vrijdag voor de dienst van zondag kunt u de liturgie bekijken op de website van de Westerkerk (onder Agenda op de homepage): Wilt u de dienst thuis nog eens horen of wilt u familie of vrienden in de gelegenheid stellen de dienst alsnog te volgen, bestel dan direct na de dienst een cd bij de geluidsbank. Na vooruitbetaling van 5.- wordt de cd u toegezonden. Nabestellen kan ook via info@westerkerk.nl Het secretariaat van de Westerkerk is maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar: U kunt ook een sturen: info@westerkerk.nl U bent van harte welkom in de Westerwinkel waar u aantrekkelijke cadeaus en prachtige boeken kunt kopen! Volg de Westerkerk op Twitter (@Westerkerk1) en Facebook (Westerkerk Amsterdam).

12 De heer/mevrouw: Adres: Postcode/plaats: Telefoonnummer: adres: (s.v.p. aangeven wat van toepassing is) wil lidmaat worden van de Westerkerkgemeente en wil zich inschrijven (als u niet bij een PKN kerk staat ingeschreven) wil zich laten overschrijven vanuit een andere PKN kerk wil een pastoraal gesprek wil een gratis abonnement op het maandblad Tref en vraagt dit aan via tref@westerkerk.nl wil een post- abonnement op het maandblad Tref voor 13,00 per jaar wil meer weten over de Westerkerkgemeente Dit formulier afgeven bij het winkeltje in de Westerkerk of opsturen naar: De Westerkerkgemeente: Prinsengracht 281, 1016 GW Amsterdam REKENINGNUMMERS VAN DE WESTERKERKGEMEENTE Kerkrentmeesters: NL47 RAB Collecterekening: NL51 RAB Stichting Vrienden Westerkerk: NL30 RAB Diaconie Westerkerk: NL46 INGB Kunstcentrum (Westerkerkkoor): NL04 INGB De Westerkerkgemeente maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN)

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten ! Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 8 februari 2015 voorganger: ds Jessa van der Vaart organist: Erik Visser lector: Joan Roos ! Orde van de dienst. orgelspel, Georg Böhm. Preludium in F.

Nadere informatie

IKON radio-kerkdienst 25 jaar homohuwelijk in Vrijburg

IKON radio-kerkdienst 25 jaar homohuwelijk in Vrijburg Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 9 oktober 2011 IKON radio-kerkdienst 25 jaar homohuwelijk in Vrijburg voorganger: ds. Joost Röselaers m.m.v. Jan de Vries (lezingen), Gert van Drimmelen

Nadere informatie

1 Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande

1 Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande 1 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst Startzondag 13 september 2015 Woorddienst Voorganger: Aarnoud van der Deijl Thema: Goede buren m.m.v. Marjolein Dijkstra,

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015 Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 22 maart 2015 voorganger: organist: ds Jessa van der Vaart Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Johann Sebastian Bach, Fantasie en fuga in C. luiden

Nadere informatie

Zondag 19 februari Vézelay, David en Goliath. Gezamenlijke dienst De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk

Zondag 19 februari Vézelay, David en Goliath. Gezamenlijke dienst De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk Zondag 19 februari 2017 Vézelay, David en Goliath Gezamenlijke dienst De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk 12 OM TE BEGINNEN Zending en zegen Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst Moment

Nadere informatie

Taizéviering 1 oktober 2017

Taizéviering 1 oktober 2017 Taizéviering 1 oktober 2017 Thema: Gods wijngaard 1 In de kerk is het stil * Welkom en groet en een korte uitleg over de gang van zaken in deze Taizéviering. *Zingen: Cantate Domino (27) *De Paaskaars

Nadere informatie

Lezen : Kolossenzen 3 : 5-25 Tekst : Kolossenzen 3 : 17. Opwekking 407 Lied 78 : 1 en 2 Lied 78 : 3 en 4 Gezang 106 : 2, 3 en 4 NLB 416 Opwekking 710

Lezen : Kolossenzen 3 : 5-25 Tekst : Kolossenzen 3 : 17. Opwekking 407 Lied 78 : 1 en 2 Lied 78 : 3 en 4 Gezang 106 : 2, 3 en 4 NLB 416 Opwekking 710 Lezen : Kolossenzen 3 : 5-25 Tekst : Kolossenzen 3 : 17 Opwekking 407 Lied 78 : 1 en 2 Lied 78 : 3 en 4 Gezang 106 : 2, 3 en 4 NLB 416 Opwekking 710 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer,

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. Zondag 25 mei 2014. Voorganger: ds. Yko van der Goot Organist: Erik Visser

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. Zondag 25 mei 2014. Voorganger: ds. Yko van der Goot Organist: Erik Visser Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Zondag 25 mei 2014 Voorganger: ds. Yko van der Goot Organist: Erik Visser Orde van de dienst. Orgelspel, Georg Böhm, Preludium, fuga en postludium in G. Luiden

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast PASEN 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Thema: Houd me (niet) vast Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Projectkoor o.l.v. Frans Koning Gerro de Boer,

Nadere informatie

Kerk- en schooldienst op zondag 16 februari In de Open Hof Kerk van Wolfheze

Kerk- en schooldienst op zondag 16 februari In de Open Hof Kerk van Wolfheze Liefde is. Kerk- en schooldienst op zondag 16 februari In de Open Hof Kerk van Wolfheze Kinderen en team van de Beatrixschool Dominee Irene Builtjes-Faber En gemeenteleden van de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 14 oktober Hoffelijkheid in Amsterdam voorganger ds. Joost Röselaers met medewerking van Andrée van Es organist Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel,

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Zondag 3 december e Advent

Zondag 3 december e Advent Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Drempelgebed Lied 85: 1, 2 Zondag 3 december 2017 1 e Advent Voorganger: dr. M. van Veen, Weesp Gastvrouw: Jantie de Vries Lector: Jantie de Vries Diaken: Willy Hoekstra

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen ORDE VAN DIENST Zondag 5 mei 2019 Bevrijd Derde zondag van Pasen Voorganger mw. Angeliek Knol, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

OPENING. Welkom door de ouderling van dienst. Intochtslied NLB 218

OPENING. Welkom door de ouderling van dienst. Intochtslied NLB 218 OPENING Welkom door de ouderling van dienst Intochtslied NLB 218 2 Dank U voor deze mooie aarde, dank U voor sterren, maan en zon. Dank U dat U ons wilt bewaren, kracht en levensbron. 3 Dank U dat alle

Nadere informatie

Nicolaïkerk Utrecht. Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. Vanaf het moment dat de kaarsen aangestoken worden, is er stilte tot inkeer

Nicolaïkerk Utrecht. Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. Vanaf het moment dat de kaarsen aangestoken worden, is er stilte tot inkeer Nicolaïkerk Utrecht Liturgie zondag 11 augustus 2013 Voorganger Organist ds. René van den Beld Dorien Schouten Voorbereiding Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Vanaf het moment dat de

Nadere informatie

thema: spiritualiteit van de verdraagzaamheideen voorproefje.

thema: spiritualiteit van de verdraagzaamheideen voorproefje. Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 6 juli 2014 thema: spiritualiteit van de verdraagzaamheideen voorproefje. voorganger: ds. Tom Mikkers organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 9 februari 2014. met jongeren van Arminius landelijke remonstrantse jongerengemeente

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 9 februari 2014. met jongeren van Arminius landelijke remonstrantse jongerengemeente Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 9 februari 2014 met jongeren van Arminius landelijke remonstrantse jongerengemeente voorganger: ds. Japke van Malde organist: Erik Visser Orde van de dienst.

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK 21 april 2011 WITTE DONDERDAG Voorganger Orgel Diaken Ds. Marja Terlouw-Sterk Bert Wisgerhof Gerrie de Vries Welkom Psalm 107 : 1, 3 Verstilling, bemoediging

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Naam van de zondag : Zondag Oculi, derde zondag in de veertigdagentijd,

Welkom in de Menorah. Naam van de zondag : Zondag Oculi, derde zondag in de veertigdagentijd, Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Tuinenga : mw.f. Hovius : dhr. H. Dorsman Naam van de zondag : Zondag Oculi, derde zondag in de veertigdagentijd,

Nadere informatie

Eredienst van gebed, zang en bemoediging

Eredienst van gebed, zang en bemoediging Eredienst van gebed, zang en bemoediging Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed, samen met de vrouwen en met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broers. Zingen: Psalm 116 vers 7, 8 en 10

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 11 november 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 11 november 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 11 november 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Ada Mooij 25 jaar koster Kees van den Berg 25 jaar organist voorganger orgel : ds. Guus A.V.

Nadere informatie

Zondagmorgen 6 maart

Zondagmorgen 6 maart Zondagmorgen 6 maart 4 e zondag 40dagentijd, kleur paars Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Jan van der Meulen Piano: Judith Schep Ouderling van dienst: Joop van den Dool Lector: Emiel de Jager Kosters:

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest Medewerkenden Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Henk Valstar Diaken: Ineke Rhebergen Lector: Ada de

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 10 februari 2019

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 10 februari 2019 Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 10 februari 2019 voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer muziek: dhr. Leo Lommers, mmv de cantorij ================================================================================================================

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Lezen Ezechiël 37:1-14 1 Korintiërs 2:10-16 Tekst : Zondag 20 Lied 249 : 1, 2 en 3 NLB 608 Gezang 106 : 1, 2, 3 en 4 Lied van de Geest Opwekking

Nadere informatie

GEREFORMEERD KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN

GEREFORMEERD KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN GEREFORMEERD KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN Zondag 10 november 2013, thema: Liefde Ds. Nelleke Beimers, voorganger Harm, organist Merijn, pianist Medewerking verlenen: Bert, Cobie, Dorien, Harm,

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 18 juni voorganger: ds.e. de Clercq lector: Wiepkje Wegenwijs organist: Erik Visser

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 18 juni voorganger: ds.e. de Clercq lector: Wiepkje Wegenwijs organist: Erik Visser Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 18 juni 2017 voorganger: ds.e. de Clercq lector: Wiepkje Wegenwijs organist: Erik Visser . orgelspel. luiden van de klokken. stilte. aansteken van de kaars

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Edam

Protestantse Gemeente Edam Protestantse Gemeente Edam Protestantse Kerk de Swaen Zondag 24 april 2016 Zoals God is er maar één! In deze dienst vieren wij de maaltijd van de Heer voorganger ds. Juup van Werkhoven- Romeijn ouderling

Nadere informatie

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1 Liturgie eredienst 7 juli 019 De Ontmoeting te Scheemda Voorganger: Ds. A.C. Meesters uit Stegwerda Organist: H. de Vries Welkom en mededelingen Lied 87:1,5 5 Rond het licht dat leven doet groeten wij

Nadere informatie

PKN Soest - Wilhelminakerk 16 november 2014

PKN Soest - Wilhelminakerk 16 november 2014 PKN Soest - Wilhelminakerk 16 november 2014 Voorganger: ds. Sjaak van 't Kruis Ambtsdrager: Fred Heidinga Lector: Ronald Gersdorff Organist: Theo van der Woude OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Nadere informatie

Zondag 27 juli 2014 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost. : Ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg

Zondag 27 juli 2014 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost. : Ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg Zondag 7 juli 014 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost. Voorganger Organist : Ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden ons in stilte voor op de dienst In de

Nadere informatie

Pauluskerk. Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg

Pauluskerk. Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg Zingen: Nieuwe Liedboek 985, vers 1, 2 en 3 Zingen: Nieuwe Liedboek 985, vers 1, 2 en 3 Zingen: Nieuwe Liedboek

Nadere informatie

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond 2017 > om zegen < Dorpskerk Heemskerk voorganger: ds Marco Visser orgel: Sybren Boukes ouderling: Dick Slofstra diaken: Sophia Verbaan 1 Muziek voor de dienst

Nadere informatie

zondag 14 mei 2017 ORDE VAN DIENST

zondag 14 mei 2017 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST zondag 14 mei 2017 Voorganger: Ds. Alex van Ligten Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Leo Endedijk Diaken van dienst: Michelle Stukart PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 1 november 2015, themadienst Mag ik dan bij je schuilen? - over vluchtelingen Met muzikale medewerking van koor Reborn o.l.v. Esther van der Heijden Koffie drinken na de dienst

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 13 juli 2014 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

In de kerkzaal worden we stil en luisteren naar inleidende muziek Als de bijbel wordt binnengedragen, gaan we staan en zingen:

In de kerkzaal worden we stil en luisteren naar inleidende muziek Als de bijbel wordt binnengedragen, gaan we staan en zingen: Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 30 augustus 2015 Woorddienst Voorganger: Aarnoud van der Deijl Thema: m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING Ontmoeting,

Nadere informatie

Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie. Oude Jeroenskerk Noordwijk

Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie. Oude Jeroenskerk Noordwijk Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie Oude Jeroenskerk Noordwijk Viering maaltijd van de Heer met extra aandacht voor de kinderen U kunt levensmiddelen inleveren voor de voedselbank

Nadere informatie

Kievietkerk te Wassenaar zondag 7 april zondag Judica, verschaf mij recht

Kievietkerk te Wassenaar zondag 7 april zondag Judica, verschaf mij recht Kievietkerk te Wassenaar zondag 7 april 2019 zondag Judica, verschaf mij recht Over bruikbare en onbruikbare stenen Hoe maak je je leven minder zwaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke

Nadere informatie

Eredienst 4 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.B. de Rijke

Eredienst 4 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.B. de Rijke Eredienst 4 juni 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. J.B. de Rijke Liturgie Votum / zegengroet Psalm 139 : 3 Lied 680 (gebed) Schriftlezing Handelingen 2 : 1-13 Tekstlezing Handelingen 2 : 2 Verkondiging Lied

Nadere informatie

zondag 5 februari e zondag na Epifanie ORDE VAN DIENST

zondag 5 februari e zondag na Epifanie ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST zondag 5 februari 2017 5e zondag na Epifanie Voorganger: Ds. Petra Barnard Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Marianne Piek-den Hartog Diaken van dienst: Michelle Stukart

Nadere informatie

LIEFDE IS DE BRON. Zangdienst 24 november 2013 Tiende van de Herfst

LIEFDE IS DE BRON. Zangdienst 24 november 2013 Tiende van de Herfst GEREFORMEERD KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN LIEFDE IS DE BRON Zangdienst 24 november 2013 Tiende van de Herfst Ds. Ad van Noord, voorganger Marcel Blekkenhorst, organist Gospelkoor Living Water

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 27 juli 2014 De vriend eist brood van zijn vriend Jan Luyken voorganger: ds R. F. Philipp organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel: Johann Sebastian

Nadere informatie

Ere wie ere toekomt! Ahasveros en Haman aan de maaltijd van Esther, Rembrandt van Rhijn

Ere wie ere toekomt! Ahasveros en Haman aan de maaltijd van Esther, Rembrandt van Rhijn Ere wie ere toekomt! hasveros en Haman aan de maaltijd van Esther, Rembrandt van Rhijn De klok luidt Orgelspel en verstilling OORBEREIDEN op ontmoeting NDEREN tot de Eeuwige anvang: NLB 207: 1, 2, 3, 4

Nadere informatie

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Heer, U laat mij veilig wonen. Ik hoef niet bang te zijn, ik kan rustig slapen. Psalm 4 vers 9 Dankdienst voor het leven van Alex Arthur Landman

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Ouderling van dienst is Burg Anker Diaken is Alma van Hengel De piano wordt bespeeld

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 18 december, 2016, 4 e advent. Thema: laat je de deur op een kiertje?

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 18 december, 2016, 4 e advent. Thema: laat je de deur op een kiertje? Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 18 december, 2016, 4 e advent Thema: laat je de deur op een kiertje? voorganger: ds Christiane Berkvens-Stevelinck organist: Erik Visser Orde van de dienst.

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Ets van Rembrandt, Reiniging van de tempel 3e zondag van de veertigdagentijd (zondag: "mijn ogen zijn op de Heer gericht") 8 maart 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk

Nadere informatie

Liturgie oecumenische viering 15 januari Week van Gebed voor de Eenheid. Raad van Kerken Goor

Liturgie oecumenische viering 15 januari Week van Gebed voor de Eenheid. Raad van Kerken Goor Liturgie oecumenische viering 15 januari 2017 Week van Gebed voor de Eenheid Raad van Kerken Goor Welkom Intochtslied: Vrede voor jou Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn.

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 20 februari 2011 thema: adem voorganger: Dik Mook organist: Erik Visser cantorij o.l.v. Leenke de Lege Orde van de dienst . orgelspel:. luiden van de klokken.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 juli 2014, 3 e zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ad Huetink Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Axel, 19 juli Protestantse Kerk

Axel, 19 juli Protestantse Kerk Axel, 19 juli Protestantse Kerk Voorganger deze zondag is Ds. Overduin uit Hulst. Organist is de heer Ed van Essen. Vandaag lezen we: Jeremia 23: 1 8 Markus 6: 30-44 De uitgangscollecte is bestemd voor

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 1 januari 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk "(met Simeon) zingend het nieuwe jaar in".

Orde van dienst voor de viering van zondag 1 januari 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk (met Simeon) zingend het nieuwe jaar in. Orde van dienst voor de viering van zondag 1 januari 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk "(met Simeon) zingend het nieuwe jaar in". voorganger : Guus A.V. Fröberg orgel : Guus Korpershoek De

Nadere informatie

Orde van dienst voor de ochtenddienst op zondag 28 maart 2016 in de Dorpskerk te Twello

Orde van dienst voor de ochtenddienst op zondag 28 maart 2016 in de Dorpskerk te Twello Orde van dienst voor de ochtenddienst op zondag 28 maart 2016 in de Dorpskerk te Twello waarin Reinier Cornelis en Maryse Elisabeth Breg, Emily Nina Hanna Caranfil, Sarah Dina en Thirza Simone Jansen van

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 maart 2014, 3 e zondag in de 40-dagentijd, doop Robin van den Berg Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds.

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 27 november eerste Advent, Maaltijdviering

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 27 november eerste Advent, Maaltijdviering Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 27 november eerste Advent, Maaltijdviering voorganger: organist: ds Jessa van der Vaart Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Jan Pieterszoon Sweelinck,

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 8 maart 2015, derde zondag 40dagentijd Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ankie Pekkeriet Ouderling van dienst: Annelotte Bossink-Timmer

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! WILHELMINAKERK SOEST 27 september 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Sj. van der Zee, Gorinchem Fred Heidinga, Dênise Smit Loes Paul Theo van der Woude OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Orde van dienst voor Vredeszondag 20 september 2015 om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk te Zevenhuizen. Gezamenlijke viering: samen zingen, bidden,

Orde van dienst voor Vredeszondag 20 september 2015 om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk te Zevenhuizen. Gezamenlijke viering: samen zingen, bidden, Orde van dienst voor Vredeszondag 20 september 2015 om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk te Zevenhuizen. Gezamenlijke viering: samen zingen, bidden, breken & delen Uitleg bloemversiering In de verbinding

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Oegstgeest

Protestantse Gemeente Oegstgeest Protestantse Gemeente Oegstgeest Orde van dienst Groene of Willibrordkerk de eerste zondag van de herfst 23 september 2018 afbeelding van: dansje in de kerk van Marius van Dokkum Intrede Muziek bij binnenkomst

Nadere informatie

zondag 30 april 2017 ORDE VAN DIENST

zondag 30 april 2017 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST zondag 30 april 2017 Voorganger: Ds. Evert Jan de Wijer Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Thea van Zanten Diaken van dienst: Heleen Struijs PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses

Nadere informatie

Preek van de leek Zondag 19 juni 2016 10.00 uur Duinzichtkerk

Preek van de leek Zondag 19 juni 2016 10.00 uur Duinzichtkerk Preek van de leek Prof. dr. Ruerd Ruben (hoogleraar Impactanalyse, Wageningen Universiteit) Liturgie door ds. Ineke Bakker Zijn goede bedoelingen goed genoeg? Zondag 19 juni 2016 10.00 uur Duinzichtkerk

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. zondag 19 mei Voorganger: Ds. Evert Jan de Wijer Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Jan Piek

ORDE VAN DIENST. zondag 19 mei Voorganger: Ds. Evert Jan de Wijer Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Jan Piek ORDE VAN DIENST zondag 19 mei 2019 Voorganger: Ds. Evert Jan de Wijer Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Jan Piek PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses Irenestraat 36, 1077 WX Amsterdam. Koster:

Nadere informatie

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge.

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge. Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE voor de morgendienst op zondag 2 september 2012 in deze dienst zal Julia Brugge gedoopt worden thema: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Voorganger: ds. J.J.

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

TWEEDE ZONDAG VAN DE VEERTIG DAGEN 17 maart 2019

TWEEDE ZONDAG VAN DE VEERTIG DAGEN 17 maart 2019 TWEEDE ZONDAG VAN DE VEERTIG DAGEN 17 maart 2019 INTREDE Orgelspel: Was Gott tut, das ist wohlgetan van Johann Pachtelbel (1653-1706) Welkom Intochtslied (staande): Psalm 25 vers 1 Bemoediging en toenaderingsgebed

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse De zalving door een vrouw. herkomst onbekend. 3 e zondag na Trinitatis (zondag van de Drie-eenheid) 16 juni 2013 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane

Nadere informatie

Woord van Welkom. Woorden op de drempel

Woord van Welkom. Woorden op de drempel Oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt 6 maart 2016, 10.45 uur Voorganger: Ellen Hogema Welkom: Majanne Wolters Vleugel: Marijke van Leerzem Woord van Welkom -we gaan staan- Woorden op de drempel

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

L I T U R G I E voor de Dienst van Woord en gebed op de Eerste zondag van Voleinding in de Bevrijdingskerk te Wageningen, 11 november 2012

L I T U R G I E voor de Dienst van Woord en gebed op de Eerste zondag van Voleinding in de Bevrijdingskerk te Wageningen, 11 november 2012 L I T U R G I E voor de Dienst van Woord en gebed op de Eerste zondag van Voleinding in de Bevrijdingskerk te Wageningen, 11 november 2012 voorbereiding welkom en aansteken tafelkaarsen bemoediging en

Nadere informatie

Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven

Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven Zondag 28 september 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van Jezus. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist:

Nadere informatie