Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress."

Transcriptie

1 Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress.

2 Alsjeblieft, dit kleine WordPress woordenboekje is voor jou. Want als je voor het eerst een website met WordPress gaat maken kom je misschien woorden tegen die je nog niet kent. Of je hebt er wel eens van gehoord maar je weet eigenlijk niet wat het is... Dit boekje heb ik gemaakt als voor iedereen die (nog) niet bekend is met de woorden die om de hoek komen kijken bij de installatie en het gebruiken van het softwareprogramma WordPress, een fantastisch pakket gratis software om websites mee te maken. Tussen de uitleg door heb ik AHA-tjes geplaatst. Een AHA-tje is een weetje, een tip of advies van mij, Anette van Haren. Ik ben de maker van dit kleine WordPress woordenboekje.

3 De woorden die je tegenkomt.. 1) bij de voorbereiding/installatie van een WordPress website: Domeinnaam URL DNS IP-adres Hostingprovider CMS Database MySQL HTML CSS PHP FTP Opensourcesoftware 2) bij het werken met WordPress: Dashboard Theme Template Plugin Widget Categorie Tag Editor Wysiwyg Header Footer Gebruikers(rollen)

4 Domeinnaam Een domeinnaam is het adres van een website. Je kunt het vergelijken met een adres waarmee wordt aangeven waar een huis staat. Een website heeft een plek op een grote computer die is aangesloten op het wereld wijde web. Die grote computer noemen we een server. De plek van een website heeft eigenlijk een lang nummer dat verwijst naar een specifieke plaats op die specifieke server. Dat nummer gebruiken is niet handig. Daarom gebruiken we domeinnamen die verwijzen naar dat nummer. Dus om de website te bereiken gebruiken we een domeinnaam. Een domeinnaam bestaat uit twee onderdelen. Voor de punt een naamgedeelte, het hoofddomein. Na de punt een extensie (bijvoorbeeld.nl of.com) waaraan je kunt zien uit welk land een site komt of wat een type site het is. Iedereen kan een domeinnaam en een extensie kiezen en kopen. Ook als je niet in het land woont waarvan je de extensie wilt gebruiken. Daarmee heb je het recht om die naam te gebruiken en te koppelen aan het IP adres van je website. Er zijn meer dan 5 miljoen.nl domeinnamen in gebruik. En er komen steeds meer extensies bij zoals.ams of.coach of.tips.

5 URL = Uniform Resource Locator De URL is het volledige adres van een webpagina zoals dat in de adresbalk van een browser staat (browser = een computerprogramma om websites mee te bekijken) staat. Een voorbeeld is Het verschil tussen een URL en een domeinnaam is dat er bij een URL nog iets achter de domeinnaam staat dat verwijst naar een bepaalde pagina of afbeelding op de website. Die link (=verwijzing) is langer en gaat rechtstreeks naar de informatiebron. Tegenwoordig hoeven we de www. (world wide web) niet meer voor de domeinnaam te typen. Dat moest in het verleden wel maar nu wijzen alle websites vanzelf naar de www. DNS = Domein Name System Domeinnamen worden vastgelegd in het Domein Naam Systeem; een systeem waarin computers, servers en netwerken worden geregistreerd zodat te vinden is naar welke computer/server/netwerk een domeinnaam verwijst. Iedereen mag een bepaalde domeinnaam mag registeren ook als je bedrijf niet zo heet maar weg is weg; is een naam al bezet, dan kun je deze niet meer registeren ('Die het eerst komt...). De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland regelt de registratie van domeinnamen in ons land. Een domeinnaam mag tussen de 2 en 63 tekens bevatten: letters, cijfers en het ( ) koppelteken. Daarachter komt dan nog de extensie.

6 IP-adres =Internet Protocol adres Het internet protocol is een techniek die gebruikt wordt om computers met elkaar te laten communiceren. In een IP netwerk heeft elke computer een unieke code die bestaat uit vier getallenreeksen. Het lijkt op een telefoonnummer dat ook uniek is. Particulieren krijgen het IP-adres via hun internetprovider. Een internet provider is de schakel tussen de gebruiker en het internet. Via de servers van de internet provider kan een gebruiker surfen op het internet, verzenden en ontvangen of een eigen website online zetten. Wil je weten wat jouw IP adres is? Kijk op Hostingprovider Een hostingprovider is een bedrijf dat ruimte op hun computer aanbiedt - die computer (de server) is constant aangesloten op het internet. Het Engelse woord 'host' betekend letterlijk 'gastheer '; je kunt bij hen serverruimte huren waarmee jij je website via het internet toegankelijk maakt. De hoeveelheid hostingruimte die je huurt is afhankelijk van hoeveel dataverkeer er op je site plaats vindt. Vergelijk het maar met een huren van een appartement. Als er veel spullen zijn of je krijgt veel bezoek dan heb je meer ruimte (een groter appartement) nodig. De gemiddelde prijs van een betrouwbare hostingprovider (met een goed bereikbare helpdesk) voor een standaard website is ca. 10 euro. Kijk niet alleen naar de prijs als je een hostingprovider kiest. Laat je niet verleiden door de goedkope aanbieders want die bieden niet altijd de gewenste kwaliteit en service.

7 CMS = Content Management Systeem Een website kan op meerdere manieren gemaakt worden. Een van die manieren is door een CMS te gebruiken. WordPress een populair CMS dat over de hele wereld wordt gebruikt om websites mee te maken en te beheren. Met het CMS WordPress kun je letterlijk je website-content managen. (Content is de inhoud van een website; alle woorden en beelden). Je kunt er bijvoorbeeld nieuwe pagina's mee aanmaken, een menu opmaken en eenvoudig teksten op je website aanpassen zonder dat je ervoor hoeft te leren programmeren. Laat ik eerlijk met je zijn. Het maken van een WordPress website is niet echt heel gemakkelijk. Maar ook niet echt moeilijk. Het vereist wel wat aandacht voordat je door hebt hoe WordPress werkt. Niet iedereen heeft hier de tijd of de ambitie voor. En daarom ben ik er. Beetje hulp nodig? Samen kunnen we een professionele website maken voor veel minder geld dan dat je jouw website volledig door een webdesigner laat bouwen. Jij weet wat je wilt, ik weet hoe WordPress werkt en ik leer het je graag. Database In een database worden digitale gegevens opgeslagen. Een database is te vergelijken met een archiefkast. De informatie in een database wordt in velden (vakken) verdeeld. Het is een verzameling tabellen dat door een softwareprogramma wordt 'gelezen'. Een CMS zoals WordPress maakt gebruik van een database. De content die je op je WordPress website opneemt wordt opgeslagen in een database op je eigen serverruimte. Een animatie :

8 MySQL ( My Structured Query Language) MySQL is de naam van de database waar WordPress gebruik van maakt. In deze database wordt de content van je website opgeslagen. Een voorbeeld: Als iemand via de zoekfunctie op een site een woord opzoekt dan wordt alle content waar dat woord in voorkomt, uit de mysql database opgehaald en getoond. Websites die gebruik maken van MySQL zijn bijvoorbeeld Wikipedia en Google. HTML = Hyper Text Markup Language Websites bestaan uit HTML codes. HTML is een programmeertaal waarmee webpagina's worden gebouwd. Elke HTML pagina bestaat uit een aantal vaste onderdelen (instructies) waarmee een pagina op de juiste wijze wordt weergegeven in een browser. De onderdelen van een webpagina vormen als het ware een geraamte waarbij de onderdelen gelabeld zijn. Ieder onderdeel is voorzien van HTMLcodes. De HTML codes zorgen ervoor dat de browser 'begrijpt' wat het moet laten zien op je computerscherm. In 1997 is de basis voor de presentatie van tekst via het internet gelegd middels HTML. Anno 2015 is HTML5 de standaard geworden, een webtaal waarmee nu ook afbeeldingen en video's kunnen worden getoond via de HTMLcode. Een reden waarom WordPress gebruiksvriendelijk wordt genoemd, is dat je de HTMLcodes niet hoeft te leren en toch een website kunt maken. Het bewerkscherm bevat 2 tabbladen: de WYSIWIG editor en de HTMLtekst. WYSIWYG staat voor What You See Is What You Get, daarmee is het mogelijk om zonder HTMLtaal te kennen toch een website te maken en bij te houden.

9 CSS = Cascading Style Sheets Om webpagina's een bepaalde opmaak te geven worden CSS codes gebruikt. Hiermee wordt een website op een efficiënte manier opgemaakt. Door bijvoorbeeld een CSScode mee te geven aan een titelveld wordt bepaald dat alle titels dezelfde opmaak krijgen. De CSS informatie voor de vormgeving van een website wordt toegevoegd aan de HTML code. In een WordPress thema heeft een webdesigner de HTML en de CSS codes al bepaald waardoor je door de keuze voor een thema kiest voor een bepaalde opmaak van je website. Er zijn meer dan 1000 gratis thema's beschikbaar in WP. Er zit vast wel iets voor je bij zodat de website de uitstraling/ de vormgeving heeft zoals jij dat wilt. En zo niet: dan zijn er ook nog heeel veel thema's online te koop. PHP = Hypertext PreProcessor PHP is een programmeertaal waarmee scripts worden gemaakt. Een script is een reeks van instructies die door een computer wordt uitgevoerd. PHP software draait op de server van een hostingprovider. De software wordt vaak gebruikt in combinatie met een MySQL database. PHP maakt het mogelijk dat je bijvoorbeeld op je contactpagina een contactformulier opneemt waardoor de bezoeker je via de site kan mailen.

10 FTP = File Transfer Profocol Via een FTP-programma kunnen bestanden van de ene naar de andere computer gestuurd worden. Zo kan een mappenbestand vanaf je PC naar de server van je hostingprovider gestuurd worden zodat je website via internet te bereiken is. Met een ftp-programma kan een verbinding gelegd worden met jouw plek op de server zodat je de informatie in de bestanden die op jouw serverruimte staan, kunt wijzigen. Opensourcesoftware Opensourcesoftware is software waarbij de broncode vrij beschikbaar is. Een computerprogramma bestaat uit een broncode en uit software dat ervoor zorgt dat een computer de broncode kan uitvoeren. Het gebruik van opensourcesoftware is volledig vrij om aan te passen en te gebruiken. WP is open source software. Iedereen mag het WP-software pakket gratis van het web downloaden en gebruiken. Maar het maken van een website is niet geheel gratis, Je betaalt namelijk wel voor de hostingruimte en de eventuele hulp van webdesigner of webcoach. Hulp nodig? Ik ben webcoach, gespecialiseerd in WordPress. ik kan je helpen met maken van je website met WordPress. ***

11 In het volgende deel van dit boekje geef ik je een toelichting op de woorden die je tegenkomt als het CMS WordPress is geïnstalleerd zodat je de site kunt gaan maken en beheren. Het beheren van een website met WordPress doe je aan de 'achterkant' van de website : via het dashboard. Je bepaalt dus aan de achterkant wat men aan de voorkant ziet. Ter verduidelijking zie je op de volgende pagina 2 afbeeldingen: 1 = De voorkant van mijn homepage. 2 = De 'achterkant' van mijn homepage. Als ik ben ingelogd kan ik hier deze pagina aanpassen. De voorkant van een WordPress website ziet er bij iedereen anders uit. Dat is afhankelijk van de inhoud en het gekozen thema. De achterkant van een WordPress website ziet er bij alle WordPress website ongeveer hetzelfde uit, met aan de linkerzijde alle opties, die aan de rechterzijde te bewerken zijn.

12

13 Wie is ingelogd op een WordPress website heeft toegang tot de achterkant, het dashboard. Dashboard Dit is het bedieningspaneel van je WordPress website. Wat je op een website aan de voorzijde ziet, wordt aan de achterzijde bepaald via het dashboard. Van hieruit 'manage' je de content van je website. Je kunt pagina's aanmaken, het uiterlijk van je website veranderen, reacties op blogberichten verwijderen en nog veel meer. Dit is geen WP-handleiding, in dit woordenboekje bespreek ik typische WordPress-woorden die je tegenkomt bij het beheer van je WP-website. Woorden die nu misschien nieuw voor je zijn. Theme Het thema is het jasje van je site. Met een thema bepaal je het uiterlijk van je WP website. Het online aanbod van gratis en betaalde thema's is heel groot, er zit altijd wel een jasje bij dat je past.

14 Template In sommige thema's zijn meerdere templates (sjablonen) beschikbaar. Bijvoorbeeld een contactpagina-template of een homepage-template. De opmaak van die pagina is dan al vastgelegd door de maker van het thema. Sidebar Een sidebar is een balk aan de zijkant van een pagina waar informatie in staat. Dezelfde sidebar kan op meerdere pagina's getoond worden. Het is een onderdeel van de layout. Een pagina zonder sidebar wordt full width genoemd. Afhankelijk van het theme dat je gebruikt heb je geen, een of meerdere sidebars ter beschikking. Widget Een widget is een onderdeel van een sidebar. Als je een pagina met een sidebar opmaakt, kun je met widgets bepalen wat er in die sidebar getoond wordt. WordPress heeft standaard al een aantal widgets ingebouwd. De widgets kunnen worden uitgebreid met plugins. Plugin Een plugin is een pakketje software, een stukje programmering dat iets extra's biedt. Met een plugin voeg je een nieuwe functionaliteit aan WordPress toe mogelijkheden die niet in de basisinstallatie zitten. Er is een enorm aanbod van plugins waarmee je de functionaliteiten van je website kunt uitbreiden. Categorie Met categorieën maak je een indeling voor je (blog)berichten. Je kunt zelf categorieën aanmaken om een systeem aan te leggen zodat je overzicht in je berichten aanbrengt. Een voorbeeld: Stel, je blogt over vervoersmiddelen > dan kun je

15 de blogberichten categoriseren in auto's, fietsen, motoren etc. Tag Met tags kun je berichten labellen. Je kunt aan een bericht meerdere tags hangen. Met een tag zeg je eigenlijk waar dit bericht over gaat. Een voorbeeld: Stel, je blogt over vervoermiddelen > dan kun je een bericht over een oude groene Mercedes cabriolet taggen met 'groen' + ' cabrio' + 'Mercedes' + 'oldtimer' + enz. Editor Wanneer je een bericht of een pagina in WordPress maakt of wijzigt doe je dat in de editor: het veld waarin je de content ( tekst en afbeeldingen) plaatst. De editor-mogelijkheden worden met buttons aangegeven. Een aantal mogelijkheden lijkt op wat je misschien kent van Word bijv. woorden dikgedrukt of schuin maken, een opsommingslijst maken, tekst links uitlijnen.

16 Ruimte voor je aantekeningen: Tot zover dit woordenboekje. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Mis je woorden of heb je suggesties ter verbetering? Ik hoor het graag. Ik wens je in ieder geval heel veel succes met al je activiteiten en misschien tot ziens, Anette van Haren webcoach samenwebsitemaken.nl

17

Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress.

Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress. Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress. Alsjeblieft, dit kleine WordPress woordenboekje is voor jou. Want als je voor het eerst een website met WordPress gaat maken kom je misschien woorden

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Inhoud Introductie... 3 Belangrijke Termen... 3 Inloggen op jouw Wordpress website... 4 Een Backup maken... 4 Het Wordpress dashboard... Thema

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Berichten maken en beheren

Berichten maken en beheren Berichten maken en beheren Berichten (of het Engels: posts) zijn de basis van WordPress. Als uw website een blog is, zijn de berichten het meest gebruikte onderdeel. Anderszins zijn berichten actualiteiten,

Nadere informatie

instructiehandleiding geschreven door Monique Gruijthuijzen , pagina 1

instructiehandleiding geschreven door Monique Gruijthuijzen , pagina 1 Inhoud Inleiding... 2 thema installeren... 3 wat is een thema... 3 een thema installeren:... 4 thema aanpassen... 6 nog een keer een thema installeren... 8 File Transfer Programma... 14 uploaden... 14

Nadere informatie

1.4.1 WordPress online WordPress-software Open source Forums 4

1.4.1 WordPress online WordPress-software Open source Forums 4 Inhoud Hoofdstuk 1 WordPress 1.1 Site bouwen 1 1.1.1 Software 1 1.1.2 CMS 1 1.2 Webdesign 1 1.3 Waarom WordPress? 2 1.3.1 CMS 2 1.3.2 WordPress 2 1.4 Wat is WordPress? 3 1.4.1 WordPress online 3 1.4.2

Nadere informatie

Waarom WordPress? Wat is WordPress? Bloggen en website Uniek design is mogelijk Makkelijk zelf te beheren

Waarom WordPress? Wat is WordPress? Bloggen en website Uniek design is mogelijk Makkelijk zelf te beheren Waarom WordPress? Wordpress is een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem, zowel voor de gebruiker als de webbouwer. Iedereen kan er redelijk snel mee leren werken. Het zelf beheren van pagina s, nieuws,

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Website 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Website 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 8 Introductie Visual Steps... 8 Website... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Bonushoofdstukken... 9 Oefenbestanden in Maak uw website met WordPress.. 9 Voor docenten...

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing.

VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing. VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing. deze gebruiksaanwijzing beschrijft versie 0.1.2 VKblog-importer is een plugin voor WordPress die bedoeld is om blogs van VKblog te importeren in WordPress. Posts

Nadere informatie

1.4.1 WordPress online WordPress-software Open source Forums 14

1.4.1 WordPress online WordPress-software Open source Forums 14 Inhoud Hoofdstuk 1 WordPress 1.1 Site bouwen 11 1.1.1 Software 11 1.1.2 CMS 11 1.2 Webdesign 11 1.3 Waarom WordPress? 12 1.3.1 CMS 12 1.3.2 WordPress 12 1.4 Wat is WordPress? 13 1.4.1 WordPress online

Nadere informatie

Wat je moet weten over jouw website. Berichten

Wat je moet weten over jouw website. Berichten Wat je moet weten over jouw website Berichten Inleiding Inleiding Soms is het verwarrend... pagina's en berichten, categorieën en tags... En hoe krijg je die in je menu? Met dit document hoop ik daar wat

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress Cursus Onderwijs en ICT Deel 21 (versie 1.0 NL 27-04-2011) bloggen met Wordpress door Serge de Beer Inleiding Zelf ben ik niet zo n blogger. Niet dat ik het niet heb geprobeerd trouwens. Al regelmatig

Nadere informatie

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting Tijd: 5 minuten Doel: Aan het einde van deze les weet je wat WordPress is en kun je benoemen

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Theorie Toets 1 voor Klas 3

Theorie Toets 1 voor Klas 3 Theorie Toets 1 voor Klas 3 - Pagina 1 Theorie Toets 1 voor Klas 3 Theorie Schrijven voor Print & Web Een goede tekst maken is moeilijk. Tekst-schrijver is daarom ook een beroep. Tekst-schrijvers schrijven

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress installeren ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 Wat is WordPress? Voordat je écht kan beginnen

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Versie 4.4 Gebruikershandleiding januari 2016 Inhoud 2. Inleiding... 3 Wat is WordPress?... 3 Wordt constant verbeterd... 3 3. De structuur van uw website... 4 4. De WYSISWYG-editor en het plaatsen van

Nadere informatie

NVU-Workshop. Websites bouwen met Nvu. Henk Stoop - Docent Website design - HkeyDesigns - HCC WG Website design - KBO WG ICT-Adviseur

NVU-Workshop. Websites bouwen met Nvu. Henk Stoop - Docent Website design - HkeyDesigns - HCC WG Website design - KBO WG ICT-Adviseur Websites bouwen met Nvu Voorbeeld websites Hkey-Designs Manders mondhygieniste Slaapadvies Sterrenburg Werkplan Henk Stoop - Docent Website design - - HCC WG Website design - KBO WG ICT-Adviseur Workshop:

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

1.1 Site bouwen. 1.2 Webdesign

1.1 Site bouwen. 1.2 Webdesign 11 Hoofdstuk 1 WordPress 1.1 Site bouwen Internet bestaat nog maar relatief kort. Het is enorm gegroeid. Er zijn enorm veel websites. Tegenwoordig kan bijna iedereen een site maken. Er zijn verschillende

Nadere informatie

WEBDESIGN. & WORDPRESS 2016 editie PRAKTISCH TOEGEPAST. 2016, Roy Sahupala

WEBDESIGN. & WORDPRESS 2016 editie PRAKTISCH TOEGEPAST. 2016, Roy Sahupala WEBDESIGN & WORDPRESS 2016 editie PRAKTISCH TOEGEPAST 2016, Roy Sahupala Belangrijke opmerking De methodes en programma s in deze handleiding zijn zonder inachtneming van enige patenten vermeld. Ze dienen

Nadere informatie

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix WordPress Website Bouw zelf je WordPress Website Maarten Hendrix Maarten Hendrix 2 Inhoudsopgave WordPress inleiding... 5 Wat is WordPress?... 5 Wat is het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com?...

Nadere informatie

Syllabus Zelf een website bouwen. Artheos

Syllabus Zelf een website bouwen. Artheos Syllabus Zelf een website bouwen Artheos Helma de Boer Artheos Webdiensten & Office Support www.artheos.nl 2012 Inhoud Syllabus Zelf een website bouwen H1 De techniek van een website... 3 1.1 Browser en

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren...

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren... Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 De website bij het boek... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

15 GRATIS tips. om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen

15 GRATIS tips. om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen 15 GRATIS tips om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen Om een website te maken heb je in ieder geval een domeinnaam nodig. Je domeinnaam is het internetadres van je website, de URL (Uniform

Nadere informatie

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11 I n h o u d s o p g ave Introductie 2 Inloggen 3 Dashboard 4 Pagina aanmaken / bewerken 5 Bericht toevoegen / bewerken 6 Afbeelding toevoegen 7 De tekstbewerker 11 Menu toevoegen / aanpassen 12 I n t ro

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

Sophie van Solinge 77524 CMS32

Sophie van Solinge 77524 CMS32 Sophie van Solinge 77524 CMS32 1 Opdracht 1 Drupal Wordpress Joomla Case 1 De groenteboer op de hoek, heeft grootse plannen voor zijn zaak. Omdat er in de omgeving veel verzorgingstehuizen zijn en de inwoners

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

TEST JE WEBKENNIS: Smarty or dummy www.blaucapel.nl >vakken> informatiekunde> test je webkennis

TEST JE WEBKENNIS: Smarty or dummy www.blaucapel.nl >vakken> informatiekunde> test je webkennis TEST JE WEBKENNIS: Smarty or dummy www.blaucapel.nl >vakken> informatiekunde> test je webkennis Deelnemen? Opdracht Voorbeeld : combineer de eerste kolom met de tweede. : 1 = B of 2 = LL (dit zijn niet

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

1.4.1 WordPress online 13 1.4.2 WordPress-software 13 1.4.3 Open source 13 1.4.4 Forums 14 1.5 Basisbegrippen in WordPress 14

1.4.1 WordPress online 13 1.4.2 WordPress-software 13 1.4.3 Open source 13 1.4.4 Forums 14 1.5 Basisbegrippen in WordPress 14 Inhoud Hoofdstuk 1 WordPress 1.1 Site bouwen 11 1.1.1 Software 11 1.1.2 CMS 11 1.2 Webdesign 11 1.3 Waarom WordPress? 12 1.3.1 CMS 12 1.3.2 WordPress 12 1.4 Wat is WordPress? 13 1.4.1 WordPress online

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het internet 3. Het World Wide Web MM-05-03-01. Voorkennis: Geen.

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het internet 3. Het World Wide Web MM-05-03-01. Voorkennis: Geen. OPDRACHTKAART MM-05-03-01 Het World Wide Web Voorkennis: Geen. Intro: Deze opdracht gaat over de belangrijkste mogelijkheid van het internet: het surfen op het World Wide Web. Deze opdracht beschrijft

Nadere informatie

16. Web Station. In dit hoofdstuk komen de volgende onderwerpen aan bod:

16. Web Station. In dit hoofdstuk komen de volgende onderwerpen aan bod: 16. Web Station U kunt uw QNAP NAS gebruiken om een website te hosten. U kunt zelf een website bouwen in HTML of gebruik maken van één van de vele content management systemen die beschikbaar worden gesteld

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

DRAAIBOEK STARTEN MET 21EDINGEN IN WORDPRESS. Auteur:Harriet Damen SURFnet BV

DRAAIBOEK STARTEN MET 21EDINGEN IN WORDPRESS. Auteur:Harriet Damen SURFnet BV DRAAIBOEK STARTEN MET 21EDINGEN IN WORDPRESS Auteur:Harriet Damen SURFnet BV Versie 1.0 27 januari 2010 1 DRAAIBOEK CURSUS 21EDINGEN OP DE EIGEN INSTELLING Benodigde kennis om te starten met 21eDingen:

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Release nieuwe versie 1.9.3

Release nieuwe versie 1.9.3 Release nieuwe versie 1.9.3 November 2013 www.siteop.mobi www.siteop.mobi - Kingsfordweg 151-1043 GR Amsterdam Tel: 085 40 123 92 - support.siteop.mob Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform

Nadere informatie

Instellingen voor het publiceren opgeven

Instellingen voor het publiceren opgeven 289 Aanvulling hoofdstuk 9 i.p.v. blz. 289 tot en met 308 Instellingen voor het publiceren opgeven Voordat u webpagina s kunt publiceren, moet u eerst de instellingen voor het publiceren opgeven. Anders

Nadere informatie

WEBDESIGN & Joomla 3.6

WEBDESIGN & Joomla 3.6 WEBDESIGN & Joomla 3.6 Mobile R3ADY / US3R Friendly Alles wat je moet weten over Joomla 2014-2017, Roy Sahupala WEBDESIGN & Joomla Belangrijke opmerking De methodes en programma s in deze handleiding zijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP.... 8 Joomla installeren op XAMPP... 15 Handige links... 16 2 Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl Starten Login Om uw website te beheren moet u eerst inloggen op WordPress. Ga naar uw website en typ achter www.simply-web.nl de link /beheer http://www.praktijkvoorkindensport.nl/beheer U krijgt in het

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011 Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Inhoud 1 Inleiding... 3 2 WYSIWYG editor... 4 2.1 Iconen toegelicht... 5 2.2 Maximaliseren...

Nadere informatie

LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE. Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting

LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE. Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting Tijd: 10 minuten Doel: Aan het einde van de les kun je de lokale

Nadere informatie

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 pagina 1 Welkom In dit document vind je stap voor stap instructie hoe je jouw eigen site kunt indelen, wat je moet verzamelen en natuurlijk hoe je uiteindelijk zelf jouw

Nadere informatie

STRABRECHT COLLEGE WORDPRESS WEBSITE

STRABRECHT COLLEGE WORDPRESS WEBSITE STRABRECHT COLLEGE WORDPRESS WEBSITE Na het bekijken van de aangeleverde.psd bestanden, blijkt er nog veel onduidelijkheden over de functionaliteit van de website. Met name wat de elementen zijn en de

Nadere informatie

inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant...

inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant... Handleiding Wordpress 4.4.1., deel 1 Inhoud inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant... 4 Inloggen aan de achterkant...

Nadere informatie

HTML & CSS DEEL 1. webdesign. Programmeren met CodeAcademy

HTML & CSS DEEL 1. webdesign. Programmeren met CodeAcademy Programmeren met CodeAcademy HTML is de taal die gebruikt wordt om webpagina s te maken die jij elke dag bezoekt. Het is een logische manier om een website te structureren. Laten we kijken wat de term

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

- Plan Zo kun je een. website bouwen!

- Plan Zo kun je een. website bouwen! - Plan Zo kun je een website bouwen! BoekjeHoeKanJeEenWebsiteBouwen.i1 1 8-7-2008 17:23:14 BoekjeHoeKanJeEenWebsiteBouwen.i2 2 8-7-2008 17:23:15 In dit boekje staat de uitgebreide versie van hoe je een

Nadere informatie

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Handleiding CMS Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Introductie CMS en websites 4 3.0 Inloggen in beheer 5 4.0 Dashboard 6 4.1 Bezoekers totalen 6 4.2 Bezoekers 7 4.3

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Les W-01: HTML. Een website bouwen in HTML. 2006, David Lans

Les W-01: HTML. Een website bouwen in HTML. 2006, David Lans Les W-01: HTML 1.0 HTML Websites zijn opgebouwd uit afzonderlijke webpagina s. Deze webpagina s zijn geschreven in een aparte taal, HTML. De afkorting HTML staat voor Hyper Text Markup Language. Vrij vertaald

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding Algemene Informatie Dit is versie 1.9 van dit boek, voor de meest recente versie kunt u terecht op WordPress Magazine Disclaimer: Bij het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Test Joomla op je PC 1

Test Joomla op je PC 1 1 Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook wordt verstrekt. De auteur van dit ebook kan op geen

Nadere informatie

Versie 0.4. Documentatie Onsweb Club plugin voor KNKV verenigingen. Laatste wijziging: 19 juli 2012 Auteurs: Marien Dongstra, Sebastian Huisman

Versie 0.4. Documentatie Onsweb Club plugin voor KNKV verenigingen. Laatste wijziging: 19 juli 2012 Auteurs: Marien Dongstra, Sebastian Huisman Documentatie Onsweb Club plugin voor KNKV verenigingen Versie 0.4 Laatste wijziging: 19 juli 2012 Auteurs: Marien Dongstra, Sebastian Huisman Alle rechten in dit document zijn voorbehouden. www.onsweb.nl,

Nadere informatie

Die vraag krijg ik regelmatig. De meest voorkomende situaties zijn deze:

Die vraag krijg ik regelmatig. De meest voorkomende situaties zijn deze: Hoe verhuis je een WordPress website? Die vraag krijg ik regelmatig. De meest voorkomende situaties zijn deze: Iemand heeft een WordPress website en stapt over naar een andere webhost (meestal blijft het

Nadere informatie

Bericht Creëren en versturen binnen Wes 4 U mail

Bericht Creëren en versturen binnen Wes 4 U mail Bericht Creëren en versturen binnen Wes 4 U mail Berichten maken en versturen met Wes 4 U mail is simpel, doeltreffend en snel! Belangrijk is dat u reeds bent voorzien van een lijst met emailadressen van

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Ga naar jouw eigen website, Dit is jouwvoornaam+achternaam.graafschapcollege-handel.nl Dit ziet er dan als volgt uit (uiteraard dan met jouw naam): www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

WORDPRESS. De Volgende Stap. 2015, Roy Sahupala

WORDPRESS. De Volgende Stap. 2015, Roy Sahupala WORDPRESS De Volgende Stap 2015, Roy Sahupala Belangrijke opmerking De methodes en programma s in deze handleiding zijn zonder inachtneming van enige patenten vermeld. Ze dienen enkel voor amateuren studiedoeleinden.

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Wordpress.com. Een site/blog aanmaken

Wordpress.com. Een site/blog aanmaken Wordpress.com Een site/blog aanmaken - Ga naar www.wordpress.com - Maak een account aan. - Lees zorgvuldig zodat je een Nederlandstalige versie aanmaakt. - Activeer het account vanuit je email. Het adres

Nadere informatie

Aanmaken boomhut/uit de school geklapt nieuwsbrief bericht op de website (Wordpress):

Aanmaken boomhut/uit de school geklapt nieuwsbrief bericht op de website (Wordpress): Aanmaken boomhut/uit de school geklapt nieuwsbrief bericht op de website (Wordpress): Stap 1 Inloggen op website Stap 2 Maak een nieuw bericht. Dit kan op meerdere manieren. Via de menubalk bovenin: Of

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

En hoe gaan ze dit allemaal terugvinden?

En hoe gaan ze dit allemaal terugvinden? En hoe gaan ze dit allemaal terugvinden? Taak 1.2.10 Thomas Muller Paul van der Linden MT1A Tutor: van Griensven Docent: van den Biggelaar Gemaakt door Thomas Muller en Paul van der Linden Pagina 1 van

Nadere informatie

Snel start gids. Alle informatie om uw website snel te kunnen publiceren.

Snel start gids. Alle informatie om uw website snel te kunnen publiceren. Snel start gids Alle informatie om uw website snel te kunnen publiceren. Naam: Inhoudsopgave Pagina: 1. Inleiding 2 2. De gids 3 3. Wat u nog moet weten 6 Gids Rapifia Nederland 2010 2012 1 / 6 1. Inleiding

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

Hoe maak je een website voor de school en voor elke klas?

Hoe maak je een website voor de school en voor elke klas? Donderdag 12 september, ICT& Education Rianne Hellings, Kuki+Ko, www.kukiko.com, rianne@kukiko.com Hoe maak je een website voor de school en voor elke klas? Rianne Hellings, ex-apk docente en sinds 2005

Nadere informatie

Aan de slag met DNS Jeroen van Herwaarden, Robbert-Jan van Nugteren en Yannick Geerlings 19-3-2010

Aan de slag met DNS Jeroen van Herwaarden, Robbert-Jan van Nugteren en Yannick Geerlings 19-3-2010 Aan de slag met DNS Jeroen van Herwaarden, Robbert-Jan van Nugteren en Yannick Geerlings 19-3-2010 Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 Algemene informatie over DNS... 4 Hoofdstuk 3 Verschillende

Nadere informatie

Je webshop inrichten

Je webshop inrichten Je webshop inrichten Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: Je webshop inrichten 1. Producten, categorieën en pagina s aanmaken 2. Webshop vormgeven 3. Verzendkosten, betaaloplossingen

Nadere informatie

Zelf een eenvoudige website opzetten. Jorrit Groenevelt & Arjan Kraak Juni 2013

Zelf een eenvoudige website opzetten. Jorrit Groenevelt & Arjan Kraak Juni 2013 Zelf een eenvoudige website opzetten Jorrit Groenevelt & Arjan Kraak Juni 2013 1 Inleiding/Doel Een onmisbaar onderdeel van het starten van een bedrijf is het opzetten van een website. Een onderneming

Nadere informatie