Het is inmiddels voor het dertiende jaar dat de Imago Blauwdruk ICT Arbeidsmarkt uitgevoerd wordt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het is inmiddels voor het dertiende jaar dat de Imago Blauwdruk ICT Arbeidsmarkt uitgevoerd wordt."

Transcriptie

1 De Imago Blauwdruk ICT & arbeidsmarkt 2011

2 Imago Blauwdruk ICT & arbeidsmarkt 2011 Het is inmiddels voor het dertiende jaar dat de Imago Blauwdruk ICT Arbeidsmarkt uitgevoerd wordt. Het gros van deze jaren werd gedomineerd door een groeiend tekort aan gekwalificeerd ICT-personeel en 2010 lieten echter een ander beeld zien. Veel inspanningen op het gebied van werving zijn dan ook opgeschort. Inmiddels is de economie weer aangetrokken en nemen ICT bestedingen flink toe. De roep om gedegen medewerkers klinkt wederom. Ook organisaties als Ernst & Young, ICT Office en intermediair concluderen dat de nabije toekomst vraagt om een grote pool aan gekwalificeerd ICT-personeel. Tijd dus om uw positie na een aantal turbulente jaren weer in kaart te brengen! In het IB ICT Arbeidsmarkt onderzoek bekijken we hoe het staat met uw bekendheid, imago en voorkeurspositie onder potentiële medewerkers. De Imago Blauwdruk ICT Arbeidsmarkt 2011 ondersteunt u bij het bepalen van de communicatieplannen op de arbeidsmarkt voor ICT-professionals én aankomende ICT ers (studenten).

3 Doelgroep en steekproef Doelgroep De Imago Blauwdruk ICT Arbeidsmarkt richt zich op twee doelgroepen die voor uw organisatie interessant zijn én ontvankelijk zijn voor uw inspanningen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie: - ICT-professionals - ICT-studenten De doelgroepen vormen ieder een aparte module waaraan deelgenomen kan worden. Module ICT-professionals In totaal zullen ongeveer 400 professionals geïnterviewd worden. Deze professionals hebben in ieder geval de volgende kenmerken: Op dit moment werkzaam in een functie met meer dan 20% ICT-werkzaamheden; HBO of WO opleiding. Module ICT-studenten Blauw Research streeft ernaar in totaal 400 ICTstudenten te ondervragen. Deze studenten voldoen aan de volgende kenmerken: ICT-studenten en studenten met een ICTgerelateerde studie; Laatste twee jaar van de studie (HBO, WO); Ambitie om na de studie een carrière in de ICT te beginnen. Binnen de module ICT-studenten wordt een verhouding van 2:1 nagestreefd tussen HBOstudenten en WO-studenten. In beide modules is het uitgangspunt dat er minimaal 60 waarnemingen per organisatie worden behaald om het imago van een organisatie betrouwbaar in beeld te brengen.

4 Imago Blauwdruk arbeidsmarkt 2011 De Imago Blauwdruk Arbeidsmarkt hanteert het A-I-P model, dat staat voor Awareness Image Preference. Dit model helpt bij het maken van keuzes voor een geloofwaardige en onderscheidende inhoud van de communicatie. Buiten deze meetpunten geeft de Imago Blauwdruk ICT Arbeidsmarkt u ook inzicht in de houding van de (aankomende) ICT ers ten aanzien van ICT in het algemeen, het oriëntatiegedrag en de carrièreplanning van de ICT-professionals en de ICT-studenten. Daarnaast wordt (ten behoeve van verdere analyses) nagegaan wat de achtergrond van de respondent is. Op de volgende pagina vindt u een overzicht van wat u van de Imago Blauwdruk ICT Arbeidsmarkt 2011 kunt verwachten. Awareness Image preference A I P

5 Het AIP-model Awareness A - Top of mind bekendheid - Spontane bekendheid - Geholpen bekendheid - Wijze persoonlijke ervaring - Herinnering wervingsreclames activiteiten - Associatie werkgebieden - Mate van beeldvorming Associatie werkgever met werkgebieden - ICT consultancy - Business consultancy - Detachering via ICT-dienstverlener - Outsourcing - Software ontwikkeling *Visualistics Om vast te kunnen stellen welke associaties men heeft bij uw organisatie en enkele van haar belangrijke concurrenten en vooral om te kunnen constateren welke emoties men hierbij heeft, zullen we gebruik maken van Visualistics. image I - Attitude branche - Attitude merken - Imagoprofiel - Verbeterpunten - Aanbevelingsintentie imago aspecten - Vrije associaties * - Geholpen voorleggen basiselementen o.a.: carriere perspectief cultuur arbeidsvoorwaarden balans werk/privé Visualistics is een gevalideerde set foto s die zowel in kwalitatief als kwantitatief onderzoek kan worden ingezet. De Blauwe Photosort bestaat uit landschapfoto s omdat het gaat om het achterhalen van emoties Zonder dat mensen direct cognitief kunnen doorgronden waarom ze een bepaalde preference P - Overwogen branche - Overwogen type ICT-werkgever - Overwogen type dienstverband - Spontane overweging/voorkeur - Motivatie voorkeur - Geholpen werkintentie - Sollicitatie intentie Ihouding, oriëntatie en achtergrond - Belang keuzeaspecten (spontaan/ - Deelname activiteiten (ICT-stud) geholpen - Meest informatieve wervingsactie - Huidige werksituatie (ICT-prof) ICT-stud) - Studierichting (ICT-stud) - Opleiding - Carriereplanning - Regio - Verwachting arbeidsklimaat - Leeftijd - Status oriënteren op dit moment - Werkervaring (ICT-prof) foto kiezen. Op deze manier wordt een zuiver beeld verkregen van (de positie) van een organisatie of merk. (Ook bij onderzoek onder professionals heeft deze onderzoekstechniek haar toegevoegde waarde bewezen). - Wijze van oriënteren - Grootte organisatie (ICT-prof

6 Concurrentieveld Iedere deelnemende organisatie kan 4 of 5 concurrenten aandragen. Blauw maakt op voorhand een inschatting of van de aangedragen concurrenten het imago in kaart gebracht kan worden. Blauw kan op basis van deze inschatting beslissen om een bepaalde concurrent niet in het onderzoek op te nemen. Indien we voor een organisatie minimaal 60 waarnemingen behalen, zullen we deze opnemen in de rapportage.

7 Onderzoeksmethode en rapportage Kwantitatief online onderzoek Vragenlijst Rapport De Imago Blauwdruk ICT Arbeidsmarkt is een kwantitatief onderzoek. Hierbij worden de interviews online uitgevoerd. Het doen van onderzoek via internet is voor de doelgroepen ICT-professionals en ICT-studenten zeer geschikt en is bovenal erg respondentvriendelijk. De respondenten worden per uitgenodigd voor een online enquête. Voor het invullen van de online vragenlijst ontvangt de respondent een uniek password en inlogcode. Vervolgens kan de vragenlijst gedurende een periode van 10 dagen ingevuld worden. Na deze periode ontvangen respondenten die de vragenlijst nog niet hebben ingevuld een herinnering. Na in totaal 5 tot 6 weken wordt de veldwerkfase afgesloten. Blauw Research schenkt bij de opzet en het ontwerp van de vragenlijst veel aandacht aan de wijze van vraagstelling en aan het opstellen van antwoordcategorieën en -schalen. Voor zover relevant en mogelijk worden antwoordcategorieën en vraagblokken gerandomiseerd en gerouleerd, waardoor mogelijke volgorde-effecten worden uitgesloten. De vragenlijst wordt bovendien vooraf uitvoerig getest, waardoor interpretatiefouten bij respondenten geminimaliseerd worden. Doordat de vragenlijst online wordt afgenomen is het ook mogelijk deze tussentijds nauwkeurig te controleren. Ten behoeve van de zorgvuldigheid waarmee de vragenlijst ingevuld wordt, krijgt de respondent maximaal 2 organisaties die hij/zij kent, voorgelegd om het imago (aan de hand van de imagostellingen) te beoordelen. Wij nodigen deelnemers uitdrukkelijk uit om input te geven voor de vragenlijst. Als deelnemer ontvangt u een schriftelijk rapport van de Imago Blauwdruk ICT Arbeidsmarkt De rapportage is opgemaakt in een overzichtelijke, full colour PowerPoint presentatie. In de rapportage ligt de nadruk op de grafieken en andere visuele weergaven van de resultaten. Daarnaast wordt in de tekst uitleg en interpretatie gegeven bij de getoonde resultaten. Waar mogelijk en zinvol zal aan de hand van extra analyses dieper op de resultaten worden ingegaan. De meest belangrijke bevindingen en conclusies aangaande uw organisatie worden samengevat in een management samenvatting. U kiest de inhoud van uw rapport Naast een algemeen deel zal er in overleg met u worden ingezoomd op de voor uw kantoor relevante uitkomsten en zal er op basis hiervan een rapportage op maat worden gemaakt. De meest belangrijke bevindingen en conclusies worden samengevat in een management samenvatting. Mist u elementen in het onderzoek? Neem contact met ons op en wij kijken wat de mogelijkheden zijn!

8 Gouden Spreekbuis Kantoorpresentatie Naast het presenteren van de resultaten tijdens het seminar, biedt Blauw Research ook optioneel een mogelijkheid aan om verder in te gaan op de onderzoeksresultaten. Tijdens een kantoorpresentatie zullen wij samen met u uitgebreid de belangrijkste uitkomsten aangaande uw organisatie bespreken en nadenken over verdere implementatiemogelijkheden. De kosten voor de kantoorpresentatie bedragen 1.450,-. Seminar De Imago Blauwdruk ICT Arbeidsmarkt 2011 wordt evenals in voorgaande jaren afgesloten met een seminar. Tijdens dit seminar zullen de belangrijkste resultaten uit dit onderzoek gepresenteerd worden. Gouden Spreekbuis Ook dit jaar zal het seminar feestelijk worden uitgeluid met de bekendmaking van de winnaars van de Gouden Spreekbuis ICT-professionals 2011 en de Gouden Spreekbuis ICT-studenten De Gouden Spreekbuis is door Blauw Research in het leven geroepen om de waardering uit te spreken voor de werkgever die onder haar doelgroep meetbaar de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt. In 2008 won Capgemini de Gouden Spreekbuis in de categorie studenten en won Atos Origin in de categorie professionals. Het seminar zal dit jaar plaatsvinden op 26 mei 2011 (onder voorbehoud)

9 Tot slot: planning en prijzen Planning De voorlopige planning van de Imago Blauwdruk Arbeidsmarkt ICT 2011 ziet er als volgt uit: Prijzen Wij hopen u met deze brochure voldoende inzicht in de opzet en uitwerking van de Imago Blauwdruk Arbeidsmarkt ICT 2011 te hebben gegeven. De deelnameprijs is als volgt: Week Actie 17 febr. Sluiting inschrijving, opmaken definitieve lijst te meten kantoren 8 Finaliseren vragenlijst 9-13 Veldwerk Analyse van de resultaten, rapportage 26 mei Seminar, uitreiking rapporten Imago Blauwdruk ICT Arbeidsmarkt 2011 basis - Module ICT-professionals & ICT-studenten ,- Afzonderlijke modules - Module ICT-professionals 6.750,- Module ICT-studenten 6.750,- Maatpresentatie 1.450,- Inschrijving op de Imago Blauwdruk Arbeidsmarkt ICT 2011 is mogelijk middels het bevestigingsformulier. Wij willen u verzoeken om uw deelname vóór 17 februari 2011 te bevestigen via het online inschrijfformulier. Mocht u vragen hebben, dan nodigen wij u uit om contact op te nemen met Arjen van Ulden ( ) of Linda Metzemaekers ( ).

10 Contactgegevens Arjen van Ulden Senior Project Manager Linda Metzemaekers Project Manager Marlies Kerklaan Business Cell Manager Branding Blauw Research Weena CK Rotterdam

DE IMAGO BLAUWDRUK ICT & ARBEIDSMARKT 2013

DE IMAGO BLAUWDRUK ICT & ARBEIDSMARKT 2013 DE IMAGO BLAUWDRUK ICT & ARBEIDSMARKT 2013 IMAGO BLAUWDRUK ICT & ARBEIDSMARKT 2013 Het is inmiddels voor het vijftiende jaar dat de Imago Blauwdruk ICT Arbeidsmarkt uitgevoerd wordt. Ondanks de turbulente

Nadere informatie

De IMAGO BLAUWDRUK FACILITAIRE Dienstverlening 2010

De IMAGO BLAUWDRUK FACILITAIRE Dienstverlening 2010 De IMAGO BLAUWDRUK FACILITAIRE Dienstverlening 2010 imago blauwdruk Facilitaire Dienstverlening 2010 Ook dit jaar zal Blauw Research de Imago Blauwdruk Facilitaire Dienstverlening uitvoeren om de nieuwste

Nadere informatie

De Imago Blauwdruk Arbeidsmarkt Juristen 2011

De Imago Blauwdruk Arbeidsmarkt Juristen 2011 De Imago Blauwdruk Arbeidsmarkt Juristen 2011 Imago Blauwdruk arbeidsmarktjuristen 2011 Blauw Research doet al ruim een decennium lang onderzoek naar de arbeidsmarkt van startende juristen. In de laatste

Nadere informatie

De Imago Blauwdruk Hypotheekverstrekkers. IB Hypotheekverstrekkers 2015 Blauw Research

De Imago Blauwdruk Hypotheekverstrekkers. IB Hypotheekverstrekkers 2015 Blauw Research De Imago Blauwdruk Hypotheekverstrekkers 2015 Imagoblauwdruk hypotheekverstrekkers 2015 Om als hypotheekverstrekker te weten welk beeld intermediairs van uw organisatie hebben, hoe u presteert en hoe zich

Nadere informatie

DE IMAGO BLAUWDRUK ICT & CONSULTANCY 2012

DE IMAGO BLAUWDRUK ICT & CONSULTANCY 2012 DE IMAGO BLAUWDRUK ICT & CONSULTANCY 2012 IMAGO BLAUWDRUK ICT & CONSULTANCY 2012 Blauw Research doet al ruim 15 jaar onderzoek naar de bekendheid en het imago van ICT dienstverleners. De Imago Blauwdruk

Nadere informatie

In deze brochure treft u nadere uitleg aan over de Imago Blauwdruk HypotheekDistributie 2010 en over de inschrijfprocedure.

In deze brochure treft u nadere uitleg aan over de Imago Blauwdruk HypotheekDistributie 2010 en over de inschrijfprocedure. De Imago Blauwdruk Hypotheekdistributie 2010 imago blauwdruk hypotheekdistributie 2010 In 2010 start het veertiende onderzoeksjaar van de Imago Blauwdruk HypotheekDistributie, uitgevoerd door Blauw Research.

Nadere informatie

Een aantal opmerkelijke berichten uit de media de afgelopen tijd:

Een aantal opmerkelijke berichten uit de media de afgelopen tijd: De Imago Blauwdruk Hypotheekdistributie 2011 imago blauwdruk hypotheekdistributie 2011 In 2011 start het vijftiende onderzoeksjaar van de Imago Blauwdruk HypotheekDistributie, uitgevoerd door Blauw Research.

Nadere informatie

Brochure Imago Blauwdruk Inkoopcombinaties Hypotheken 2009 datum: januari 2009

Brochure Imago Blauwdruk Inkoopcombinaties Hypotheken 2009 datum: januari 2009 Brochure Imago Blauwdruk Inkoopcombinaties Hypotheken 2009 datum: januari 2009 Blauw Research bv / Brochure IB Inkoopcombinaties Hypotheken 2009 / B10200-1 / jan 2009 1 Copyright 2009 Blauw Research bv

Nadere informatie

De Imago Blauwdruk Hypotheekdistributie. IB Hypotheekdistributie 2015 Blauw Research

De Imago Blauwdruk Hypotheekdistributie. IB Hypotheekdistributie 2015 Blauw Research De Imago Blauwdruk Hypotheekdistributie 2015 Imago Blauwdruk Hypotheekdistributie 2015 In 2015 start het negentiende onderzoeksjaar van de Imago Blauwdruk HypotheekDistributie, uitgevoerd door Blauw Research.

Nadere informatie

Kosten- en beloningstransparantie 2011

Kosten- en beloningstransparantie 2011 Kosten- en beloningstransparantie 2011 Achtergrond Intermediairorganisaties zeer bezorgd over nieuw wetsvoorstel Bgfo De Federatie FIDIN en de OvFD zijn zeer bezorgd over het nieuwe wetsvoorstel Bgfo,

Nadere informatie

Nederlands bedrijfsleven: maak faillissementsfraude snel openbaar

Nederlands bedrijfsleven: maak faillissementsfraude snel openbaar Nederlands bedrijfsleven: maak faillissementsfraude snel openbaar Korte peiling over een actueel onderwerp op het gebied van credit management juni 2014 Tussentijdse meting Trendmeter 14 B16475 / juni

Nadere informatie

Invoering WIK een goede zet!

Invoering WIK een goede zet! Invoering WIK een goede zet! Korte peiling over een actueel onderwerp op het gebied van credit management juni 2013 Korte peiling: WIK B15893 / juni 2013 Pag. 1 Copyright 2013 Blauw Research bv Alle rechten

Nadere informatie

Invoering WIK een goede zet!

Invoering WIK een goede zet! Invoering WIK een goede zet! Korte peiling over een actueel onderwerp op het gebied van credit management juni 2013 Korte peiling: WIK B15893 / juni 2013 Pag. 1 Copyright 2013 Blauw Research bv Alle rechten

Nadere informatie

DESIGNEFFECT HET ONDERZOEK NAAR EFFECTIVITEIT VAN DESIGN

DESIGNEFFECT HET ONDERZOEK NAAR EFFECTIVITEIT VAN DESIGN DESIGNEFFECT HET ONDERZOEK NAAR EFFECTIVITEIT VAN DESIGN DesignEffect Waarom is het instrument DesignEffect ontwikkeld? Blauw Research heeft, in samenwerking met de werkgroep Design & Effectiviteit van

Nadere informatie

Creditmanagement Trendmeter 13

Creditmanagement Trendmeter 13 Creditmanagement Trendmeter 13 De belangrijkste CM-ontwikkelingen in kaart gebracht Persrapport bij persbericht over betalingstermijnen VCMB Trendmeter 13 B16208 / oktober Pag. 1 Copyright Blauw Research

Nadere informatie

Thuiswinkel Markt Monitor Het onderzoek naar de markt van het online thuiswinkelen

Thuiswinkel Markt Monitor Het onderzoek naar de markt van het online thuiswinkelen Thuiswinkel Markt Monitor Het onderzoek naar de markt van het online thuiswinkelen De thuiswinkel markt monitor in het kort Betrouwbare marktcijfers online thuiswinkelmarkt; Onderzoek onder online webwinkels

Nadere informatie

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011 Voorwoord In mijn scriptie De oorlog om ICT-talent heb ik onderzoek gedaan of Het Nieuwe Werken als (gedeeltelijke) oplossing kon dienen voor de aankomende vergrijzing. Hiervoor werd de volgende onderzoeksvraag

Nadere informatie

Wat wil jij dat er echt verandert? onderzoek naar verandering

Wat wil jij dat er echt verandert? onderzoek naar verandering Wat wil jij dat er echt verandert? onderzoek naar verandering voor BNP Paribas B12115, mei 2010 BNP Paribas Wat wil jij dat er echt verandert? 1/ pag. Politiek Nederlanders willen online kunnen stemmen

Nadere informatie

Iedereen is manager! Managerstitels voor alledaagse beroepen

Iedereen is manager! Managerstitels voor alledaagse beroepen Iedereen is manager! Managerstitels voor alledaagse beroepen voor exprtease B13030, februari 2011 < logo klant > Iedereen is manager! 1/ pag. Copyright 2011 Blauw Research bv Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Imago-onderzoek: inzicht in het verschil tussen gewenst en daadwerkelijk imago Brochure 2018

Imago-onderzoek: inzicht in het verschil tussen gewenst en daadwerkelijk imago Brochure 2018 Imago-onderzoek: inzicht in het verschil tussen gewenst en daadwerkelijk imago Brochure 2018 Imago-onderzoek Inleiding Organisaties met een goede reputatie hebben een magneetwerking op vele vlakken. Ze

Nadere informatie

RAADSTEVREDENHEIDSONDERZOEK

RAADSTEVREDENHEIDSONDERZOEK RAADSTEVREDENHEIDSONDERZOEK Verbeter de dienstverlening aan raadsleden op basis van inzicht in de prestaties van de griffie RAADSTEVREDENHEIDSONDERZOEK De gemeenteraadsverkiezingen in 2014 komen in zicht.

Nadere informatie

arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo het beeld van het hbo als werkgever onder hoogopgeleide professionals Samenvatting imago-onderzoek

arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo het beeld van het hbo als werkgever onder hoogopgeleide professionals Samenvatting imago-onderzoek arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo het beeld van het hbo als werkgever onder hoogopgeleide professionals Samenvatting imago-onderzoek Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo: onderzoeksvraag

Nadere informatie

Imago en draagvlak. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug SAMENVATTING RAPPORTAGE

Imago en draagvlak. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug SAMENVATTING RAPPORTAGE Imago en draagvlak SAMENVATTING RAPPORTAGE Imago en draagvlak Samenvatting rapportage Bureau Verten Onderzoek uw partner in onderzoek www.vertenonderzoek.nl e-mail: verten.onderzoek@inter.nl.net postadres:

Nadere informatie

Onderzoeksopzet. Marktonderzoek Klantbeleving

Onderzoeksopzet. Marktonderzoek Klantbeleving Onderzoeksopzet Marktonderzoek Klantbeleving Utrecht, september 2009 1. Inleiding De beleving van de klant ten opzichte van dienstverlening wordt een steeds belangrijker onderwerp in het ontwikkelen van

Nadere informatie

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012 Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 0/0 Stichting Personeelspensioenfonds Cordares (PPF) Astrid Currie, communicatieadviseur Maart 0 versie.0 Pagina versie.0 Inleiding Op initiatief

Nadere informatie

RAPPORTAGE SPORT EN GELUK

RAPPORTAGE SPORT EN GELUK RAPPORTAGE SPORT EN GELUK Extra vragen Sportdeelname Index Februari 2015 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Management Summary 3 Onderzoeksresultaten 4 Onderzoeksverantwoording 5 Contact 2 1. Inleiding 3 Inleiding

Nadere informatie

Voorbeeldcase RAB RADAR

Voorbeeldcase RAB RADAR Voorbeeldcase RAB RADAR Radio AD Awareness & Respons Private Banking (19725) Inhoud 2 Inleiding Resultaten - Spontane en geholpen merkbekendheid - Spontane en geholpen reclamebekendheid - Herkenning radiocommercial

Nadere informatie

Praktische tips voor succesvol marktonderzoek in de land- en tuinbouwsector

Praktische tips voor succesvol marktonderzoek in de land- en tuinbouwsector marktonderzoek in de land- en tuinbouwsector Marktonderzoek kunt u prima inzetten om informatie te verzamelen over (mogelijke) markten, klanten of producten, maar bijvoorbeeld ook om de effectiviteit van

Nadere informatie

Rapport Consumentenonderzoek 2016 Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Rapport Consumentenonderzoek 2016 Keurmerk Klantgericht Verzekeren Rapport Consumentenonderzoek 2016 Keurmerk Klantgericht Verzekeren Stichting toetsing verzekeraars Datum: 8 februari 2016 Projectnummer: 2015522 Auteur: Marit Koelman Inhoud 1 Achtergrond onderzoek 3 2

Nadere informatie

OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014

OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014 OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten en

Nadere informatie

Rapport Onderzoek Visie en ambitie van ICT professionals. In opdracht van:

Rapport Onderzoek Visie en ambitie van ICT professionals. In opdracht van: Rapport Onderzoek Visie en ambitie van ICT professionals In opdracht van: IDG Nederland Arianna Ardia Sr Marktonderzoeker/ Marketing & Sales analist Mei 2011 1 Inhoudsopgave 1. Samenvatting p. 2 2. Opzet

Nadere informatie

Incompany 500 Reputatie van uw organisatie in kaart gebracht. juni 2008

Incompany 500 Reputatie van uw organisatie in kaart gebracht. juni 2008 Incompany 500 Reputatie van uw organisatie in kaart gebracht juni 2008 Incompany 500 Blauw Research heeft voor het derde jaar op rij het onderzoek uitgevoerd dat ten grondslag ligt aan de Incompany 500.

Nadere informatie

Hoe sportief is uw organisatie?

Hoe sportief is uw organisatie? Nationaal HR onderzoek Hoe sportief is uw organisatie? door en Hilversum, mei 2006 SportiefLeven.nl P&Oactueel Marco Schreurs (Oprichter) Seb van der Kaaden (Uitgever) Calandstraat 14 Postbus 16500 1222

Nadere informatie

SBO de Vlinderboom Bemmel. Oudertevredenheidspeiling Speciaal Basisonderwijs 2011. Haarlem, maart 2011

SBO de Vlinderboom Bemmel. Oudertevredenheidspeiling Speciaal Basisonderwijs 2011. Haarlem, maart 2011 SBO de Vlinderboom Bemmel Oudertevredenheidspeiling Speciaal Basisonderwijs 2011 Haarlem, maart 2011 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl 023

Nadere informatie

Meer toezicht op de incassobranche noodzakelijk geacht

Meer toezicht op de incassobranche noodzakelijk geacht Meer toezicht op de incassobranche noodzakelijk geacht Korte peiling over actueel onderwerpen op het gebied van credit management Mei 2015 Tussentijdse trendmeting VCMB 2015 20545 / mei 2015 Pag. 1 Copyright

Nadere informatie

THUISWINKEL MARKT MONITOR BRANCHERAPPORTEN

THUISWINKEL MARKT MONITOR BRANCHERAPPORTEN THUISWINKEL MARKT MONITOR BRANCHERAPPORTEN De TMM Brancherapporten geven antwoord op de vragen: Wie zijn de online kopers in mijn branche? Wie zijn de belangrijkste spelers in mijn branche? Wat zijn de

Nadere informatie

Gen e r a l i Bat t l e. Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten

Gen e r a l i Bat t l e. Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten Gen e r a l i Bat t l e Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten Generali Battle Bedenk een ludieke actie binnen hogescholen en universiteiten. Generali Battle Inleiding Generali Generali

Nadere informatie

Dorpsschool Rozendaal 7 februari 2014

Dorpsschool Rozendaal 7 februari 2014 Dorpsschool Rozendaal 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten

Nadere informatie

OBS Kon. Emma 7 februari 2014

OBS Kon. Emma 7 februari 2014 OBS Kon. Emma 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten en OOP-ers.

Nadere informatie

De Bewonersscan: woonbeleving en wensen van huurders in kaart Brochure 2018

De Bewonersscan: woonbeleving en wensen van huurders in kaart Brochure 2018 De Bewonersscan: woonbeleving en wensen van huurders in kaart Brochure 2018 Inleiding De Bewonersscan De Bewonersscan is al vanaf 1999 het meest uitgebreide klanttevredenheidonderzoek voor corporaties.

Nadere informatie

Factsheet bij persbericht. Topprioriteit HR-professional van werving naar behoud

Factsheet bij persbericht. Topprioriteit HR-professional van werving naar behoud Factsheet bij persbericht Topprioriteit HR-professional van werving naar behoud Inhoud Bronvermelding en verantwoording 3 HR als speler op de arbeidsmarkt 5 Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt 5 Werving

Nadere informatie

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf?

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? Themabijeenkomst Gezond Beleid Employee branding en HRM 10 september 2015 Vraag Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? 1 Employer branding Een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie

Nadere informatie

ACQUISITIEFOLDER INFORMATIE EN PAKKETTEN

ACQUISITIEFOLDER INFORMATIE EN PAKKETTEN ACQUISITIEFOLDER INFORMATIE EN PAKKETTEN WAT IS HET CNN Het Criminologisch Netwerk Nederland (Het CNN) is een landelijk netwerk voor criminologen waarin het bijeenbrengen van de academische wereld en het

Nadere informatie

Keuzes binnen MBO en HBO

Keuzes binnen MBO en HBO Keuzes binnen MBO en HBO Auteur: Marlies Rosenbrand, mei 2017 Voor u ligt de samenvatting van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek naar de mening van opleiders 1 voor de inrichting van een specifiek

Nadere informatie

Special advertising: SBS Billboards DVJ Insights

Special advertising: SBS Billboards DVJ Insights Special advertising: SBS s DVJ Insights Ronald Jansen & Robin Koenen Maart 2016 onderzoeksopzet 2 Inleiding SBS biedt adverteerders de mogelijkheid om via special advertising nog betere effecten voor het

Nadere informatie

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR. Startbijeenkomst, 19 maart 2019 Amersfoort

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR. Startbijeenkomst, 19 maart 2019 Amersfoort Aan de slag met de EFFECTENMONITOR Startbijeenkomst, 19 maart 2019 Amersfoort AGENDA 1. Achtergrond: Waarom een Effectenmonitor? 2. Ontwikkeling: Hoe is deze tot stand gekomen? 3. Workflow: Welke fasen

Nadere informatie

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA MKB ondernemer wil duiding cijfers & strategisch advies van zijn accountant Uitkomst wetenschappelijk onderzoek onder ondernemers Klantonderzoek SRA en Universiteit

Nadere informatie

Burgerpanel Horst aan de Maas - Meting 3

Burgerpanel Horst aan de Maas - Meting 3 Rapportage Burgerpanel meting 3: Juni 2013 In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente Horst aan de Maas Dhr. F. Geurts Utrecht, juli 2013 DUO Market Research drs. Aart van Grootheest drs. Marjan den Ouden

Nadere informatie

PinkSCAN. Verbeter de kwaliteit van uw IT dienstverlening

PinkSCAN. Verbeter de kwaliteit van uw IT dienstverlening PinkSCAN Verbeter de kwaliteit van uw IT dienstverlening De business stelt steeds hogere eisen aan de kwaliteit van de IT dienstverlening. Nieuwe service modellen vereisen aanpassingen in de wijze waarop

Nadere informatie

DE SUPERPROMOTER ACADEMY - INHOUSE

DE SUPERPROMOTER ACADEMY - INHOUSE DE SUPERPROMOTER ACADEMY - INHOUSE Inhoud 1 Inleiding 2 Opleiding tot Superpromoter Consultant (SPC) 2.1 De Superpromoter theorie 2.2 Methodiek & instrumentarium 2.3 De superpromoter & social media 2.4

Nadere informatie

Onderzoek Alumni Bètatechniek

Onderzoek Alumni Bètatechniek Onderzoek Alumni Bètatechniek 0 meting - Achtergrond Eén van de knelpunten op de Nederlandse arbeidsmarkt is een tekort aan technisch geschoolden. De Twentse situatie is hierin niet afwijkend. In de analyse

Nadere informatie

Optimaliseren klanttevredenheid dienstverlening Minder meten, betere focus

Optimaliseren klanttevredenheid dienstverlening Minder meten, betere focus Optimaliseren klanttevredenheid dienstverlening Minder meten, betere focus Inleiding Optimaliseer uw dienstverlening Procesmeting op maat Doet u mee aan de Aedes Benchmark en heeft u lage (of juist hoge)

Nadere informatie

Onderzoeksopzet. Trends in Service 2010

Onderzoeksopzet. Trends in Service 2010 Onderzoeksopzet Trends in Service 2010 Utrecht, oktober 2010 1. Inleiding De sociale netwerken nemen een steeds belangrijker plaats in in de communicatie tussen bedrijven en hun (potentiële) klanten en

Nadere informatie

Introductie in de Spiegel. Inzichtelijk krijgen van de huidige staat van het HR-beleid

Introductie in de Spiegel. Inzichtelijk krijgen van de huidige staat van het HR-beleid Introductie in de Spiegel Inzichtelijk krijgen van de huidige staat van het HR-beleid Programma presentatie Kennismaking met (S)HRM HR-beleid op scholen en eigen HR-beleid De Spiegel Personeel en School:

Nadere informatie

Dossier Duurzaam Business-to-Business onderzoek 2012 Sturingsinformatie voor een effectiever MVO beleid en duurzamer merkimago

Dossier Duurzaam Business-to-Business onderzoek 2012 Sturingsinformatie voor een effectiever MVO beleid en duurzamer merkimago April 2012 b-open DDB Intomart GfK Dossier Duurzaam Business-to-Business onderzoek 2012 Sturingsinformatie voor een effectiever MVO beleid en duurzamer merkimago - Vinden afnemers duurzaamheid echt belangrijk

Nadere informatie

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN OPTIMALISEER UW EMPLOYER BRANDING, RESEARCH & TALENT ACQUISITION. is onderdeel van de Informatie Memory Gold & Platinum Abonnementen Memory Online: Gold & Platinum Abonnementen

Nadere informatie

Strategisch Bewonersonderzoek Woonbeleving & Woonwensen. USP Bewonersscan 2018

Strategisch Bewonersonderzoek Woonbeleving & Woonwensen. USP Bewonersscan 2018 Strategisch Bewonersonderzoek Woonbeleving & Woonwensen USP Bewonersscan 2018 De juiste inzichten voor het doelgericht evalueren wat leeft onder uw huurders De Bewonersscan is al vanaf 1999 het meest uitgebreide

Nadere informatie

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN OPTIMALISEER UW EMPLOYER BRANDING, RESEARCH & TALENT ACQUISITION. is onderdeel van de Informatie Memory Gold & Platinum Abonnementen Memory Online: Gold & Platinum Abonnementen

Nadere informatie

Rapport Onderzoek Evenementenbeleid Kampen 2015

Rapport Onderzoek Evenementenbeleid Kampen 2015 Rapport Onderzoek Evenementenbeleid Kampen 2015 Colofon Rapport Onderzoek Evenementenbeleid Kampen 2015 December 2015 Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Kampen. Uitvoering: Onderzoek

Nadere informatie

Opzet en uitvoering onderzoek 'Motie Straus'

Opzet en uitvoering onderzoek 'Motie Straus' Opzet en uitvoering onderzoek 'Motie Straus' Aansluiting mbo-opleidingen op de arbeidsmarkt gev16-0731mr/bes_alg 1 1. Inleiding Aanleiding en achtergrond onderzoek Op 14 oktober 2015 heeft Tweede Kamerlid

Nadere informatie

arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo tips voor werving van docenten uit de beroepspraktijk

arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo tips voor werving van docenten uit de beroepspraktijk arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo tips voor werving van docenten uit de beroepspraktijk Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo: Het is toegestaan om (delen van) de informatie uit deze

Nadere informatie

INFORMATIEBEHOEFTEN EN INFORMATIEZOEKGEDRAG IN RELATIE TOT SPORT. In opdracht van NOC*NSF

INFORMATIEBEHOEFTEN EN INFORMATIEZOEKGEDRAG IN RELATIE TOT SPORT. In opdracht van NOC*NSF INFORMATIEBEHOEFTEN EN INFORMATIEZOEKGEDRAG IN RELATIE TOT SPORT In opdracht van NOC*NSF 1 Inleiding GfK voert maandelijks in opdracht van NOC*NSF de Sportdeelname Index uit. In dit onderzoek wordt iedere

Nadere informatie

Bezoekersonderzoek MVO-Festival 2015

Bezoekersonderzoek MVO-Festival 2015 Bezoekersonderzoek MVO-Festival 2015 Uitgevoerd door: Voorwoord Voor u ligt het rapport van het onderzoek Bezoekersonderzoek, uitgevoerd voor MVO-Festival te Rotterdam. Wij, van P&H Research, willen MVO-Festival

Nadere informatie

De bekendheid van R-net in de Randstad

De bekendheid van R-net in de Randstad De bekendheid van R-net in de Randstad Onderzoek naar bekendheid en imago R-net maart 2012 De bekendheid van R-net in de Randstad B14242 / maart 2012 Pag. 1 Copyright 2012 Blauw Research bv Alle rechten

Nadere informatie

Verdieping Hoe gaat Nederland met pensioen?

Verdieping Hoe gaat Nederland met pensioen? Verdieping Hoe gaat Nederland met pensioen? Een onderzoek over hoe bewust werknemers zich voorbereiden op hun pensioen op verschillende thema s, waaronder aanpak werkgevers bij langer doorwerken opdracht

Nadere informatie

Factsheet Mismatch tussen vraag en aanbod kenmerkt arbeidsmarkt

Factsheet Mismatch tussen vraag en aanbod kenmerkt arbeidsmarkt 1 Inhoud Pagina Bronvermelding & Verantwoording 3 Werving - algemeen 4 Werving beeld per sector 5 Werving beeld per functie-familie 6 Werving beeld per functie-familie naar opleidingsniveau 6 Werving beeld

Nadere informatie

hr Duurzaam succesvol

hr Duurzaam succesvol hr Duurzaam succesvol Duurzaamheid is een thema binnen veel organisaties. Logisch, iedere organisatie wil graag goed gekwalificeerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers. In steeds meer Cao s worden dan

Nadere informatie

(Hoe) kan onze communicatie beter?

(Hoe) kan onze communicatie beter? Deel 3 Onderzoek (Hoe) kan onze communicatie beter? Marijke Manshanden* Uw organisatie heeft een communicatieprobleem. U wilt dit probleem oplossen, maar mist de informatie om tot een goede oplossing te

Nadere informatie

26 november 2015 Rapportage & achtergronden

26 november 2015 Rapportage & achtergronden 26 november 2015 Rapportage & achtergronden Inhoud 1. Inleiding 1. Onderzoeksopdracht 2. Onderzoeksmethode 3. Respons en betrouwbaarheid 2. Steekproefsamenstelling 3. Resultaten 1. Eerder onderzoek 2.

Nadere informatie

Wat motiveert u in uw werk?

Wat motiveert u in uw werk? Wat motiveert u in uw werk? Begin dit jaar heeft u kunnen deelnemen aan een online onderzoek naar de motivatie en werktevredenheid van actuarieel geschoolden. In dit artikel worden de resultaten aan u

Nadere informatie

Imago onderzoek en KS techniek Het meten van imago

Imago onderzoek en KS techniek Het meten van imago Imago onderzoek en KS techniek Het meten van imago Het meten van imago aspecten met behulp van de KS techniek Imago speelt in het aankoopbeslissingsproces van consumenten vaak een doorslaggevende rol.

Nadere informatie

ONDERZOEK WAARDERING PRESTATIES OLYMPIC TEAMNL SOCHI In opdracht van NOC*NSF

ONDERZOEK WAARDERING PRESTATIES OLYMPIC TEAMNL SOCHI In opdracht van NOC*NSF ONDERZOEK WAARDERING PRESTATIES OLYMPIC TEAMNL SOCHI 2014 In opdracht van NOC*NSF GfK 2014 Evaluatie Sochi 2014 maart Maart 2014 1 Inleiding GfK voert maandelijks in opdracht van NOC*NSF de Sportdeelname

Nadere informatie

Kinderdagverblijven. Kinderdagverblijven. Oudertevredenheidsonderzoek voor kinderdagverblijven

Kinderdagverblijven. Kinderdagverblijven. Oudertevredenheidsonderzoek voor kinderdagverblijven Kinderdagverblijven Kinderdagverblijven Oudertevredenheidsonderzoek voor kinderdagverblijven Hoe denken uw ouders (onder meer) over: - de leidsters - de sfeer - de sociaal-emotionele ontwikkeling van hun

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Rapportage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Meentschool - Afdeling SO In opdracht van Contactpersoon De Meentschool - Afdeling SO de heer A. Bosscher Utrecht, juni 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent

Nadere informatie

Achtergrond van het onderzoek Pagina 3. Managementsamenvatting Pagina 7. Onderzoeksresultaten: Kaderpersoneel Pagina 10

Achtergrond van het onderzoek Pagina 3. Managementsamenvatting Pagina 7. Onderzoeksresultaten: Kaderpersoneel Pagina 10 september 2018 Achtergrond van het onderzoek Pagina 3 Managementsamenvatting Pagina 7 Onderzoeksresultaten: Kaderpersoneel Pagina 10 Uitvoerende medewerkers Pagina 24 2 Achtergrond Caparis is een NV waarvan

Nadere informatie

Beschikbare modules iv- V Online

Beschikbare modules iv- V Online Beschikbare modules iv- V Online Inleiding Hoe belangrijk is het voor een organisatie om vanuit een visie een strategie te ontwikkelen, de benodigde bedrijfsonderdelen en of afdelingen goed in te richten

Nadere informatie

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Beste leden, Onder andere in nieuwsbrief nummer zes: - Examenorganisatie World Travel Academy zoekt surveillanten / assessoren - Zomerstop 2013 - Stageproject Drieuit Creatief

Nadere informatie

SPOTDAG 2017 De burger als armchair auditor

SPOTDAG 2017 De burger als armchair auditor SPOTDAG 2017 De burger als armchair auditor Spotdag 2017 Na een eerste editie in 2016, hebben lokale rekenkamer(commissie)s en de Algemene Rekenkamer in november 2017 wederom hun handen ineengeslagen tijdens

Nadere informatie

IT Job market report. IT Job Board, Januari 2013

IT Job market report. IT Job Board, Januari 2013 IT Job market report 2013 IT Job Board, Januari 2013 De Nederlandse IT kandidaat Freelance 39% Werkzaam in 85% 15% Man Vrouw 61% Vaste dienst 74% Private sector 26% Publieke sector Top 15 Skills 1 Helpdesk

Nadere informatie

Wat vinden hoogopgeleiden van Gemeente Rotterdam?

Wat vinden hoogopgeleiden van Gemeente Rotterdam? Wat vinden hoogopgeleiden van Gemeente Rotterdam? Amsterdam, april 2009 Hierbij verklaart Synovate, als uitvoerend onderzoeksbureau, dat de weergave van de resultaten van het onderzoek, zoals gepresenteerd

Nadere informatie

Rapportage. Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Rapportage. Keurmerk Klantgericht Verzekeren Rapportage Keurmerk Klantgericht Verzekeren In opdracht van: Stichting toetsing verzekeraars Datum: 27 januari 2015 Projectnummer: 2014026 Auteurs: Marit Koelman & John Ruiter Index Achtergrond van het

Nadere informatie

Pre-Academisch Onderwijs. Overzicht modules leerjaar 2 en planning modules leerjaar 1 t/m 3

Pre-Academisch Onderwijs. Overzicht modules leerjaar 2 en planning modules leerjaar 1 t/m 3 Pre-Academisch Onderwijs Overzicht modules leerjaar 2 en planning modules leerjaar 1 t/m 3 OVERZICHT MODULES LEERJAAR 2 Wetenschapsfilosofie In deze module zul je naast de kennis over wetenschapsfilosofie,

Nadere informatie

FACTSHEET MTO Villa Attent BV, Nijverdal 7,9

FACTSHEET MTO Villa Attent BV, Nijverdal 7,9 Het onderzoek FACTSHEET MTO 2017 Villa Attent BV, Nijverdal Online, van 10 april t/m 22 mei Aantal benaderde medewerkers: 11 Aantal ingevulde vragenlijsten: 11 Respons: 100% Algemene waardering voor Villa

Nadere informatie

Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning Gemeente Zutphen 2015

Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning Gemeente Zutphen 2015 Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning Gemeente Zutphen 2015 Gemeente Deventer Team Kennis en Verkenning Jaap Barink Juni 2015 Inhoud Samenvatting... 4 Inleiding... 6 1. Indienen melding...

Nadere informatie

Evaluatie Jaarboek- Rotterdam Port Information

Evaluatie Jaarboek- Rotterdam Port Information Meetbaar en stuurbaar maken van organisatieprestaties. Advies en verbetermanagement. Evaluatie Jaarboek- Rotterdam Port Information Datum: April 2013 Contactpersonen: Rogier Jongejan Benjamin de Mooij

Nadere informatie

Robert van Tuel Portfolioplan april 10

Robert van Tuel Portfolioplan april 10 Portfolioplan Met dit portfolioplan wil ik een duidelijk beeld geven van mijn competenties, zowel de competenties die ik al bezit, als de competenties die ik nog wil ontwikkelen. Allereerst zal ik mijn

Nadere informatie

Rapportage. Communicatiejaaronderzoek 2013

Rapportage. Communicatiejaaronderzoek 2013 Rapportage Communicatiejaaronderzoek 2013 In opdracht van: DirectResearch en Logeion Datum: 5 maart 2013 Projectnummer: 2013008 Auteur: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek

Nadere informatie

Hoe gaat Nederland met pensioen?

Hoe gaat Nederland met pensioen? Hoe gaat Nederland met pensioen? Een onderzoek over hoe bewust werknemers zich voorbereiden op hun pensioen op verschillende thema s, waaronder aanpak werkgevers bij langer doorwerken. In opdracht van

Nadere informatie

RAPPORTAGE SPORTBESTUURDERS. In opdracht van NOC*NSF

RAPPORTAGE SPORTBESTUURDERS. In opdracht van NOC*NSF RAPPORTAGE SPORTBESTUURDERS In opdracht van NOC*NSF 1 Inleiding GfK voert maandelijks in opdracht van NOC*NSF de Sportdeelname Index uit. In dit onderzoek wordt iedere maand aan netto n=000 Nederlanders

Nadere informatie

NIDAP Bedrijfsopleidingen en trainingenonderzoek 2014-2015 Research design & pricing

NIDAP Bedrijfsopleidingen en trainingenonderzoek 2014-2015 Research design & pricing NIDAP Bedrijfsopleidingen en trainingenonderzoek 2014-2015 Research design & pricing Een betere focus op groei en verandering door marktinformatie van NIDAP NIDAP bedrijfsopleidingen en trainingen 2014-2015

Nadere informatie

MANAGEMENT SUMMARY SCD001. Bereiksonderzoek Schoolmagazine 2010. Mick Santifort (mick@devosjansen.nl) Sandra van Laar (sandra@devosjansen.

MANAGEMENT SUMMARY SCD001. Bereiksonderzoek Schoolmagazine 2010. Mick Santifort (mick@devosjansen.nl) Sandra van Laar (sandra@devosjansen. MANAGEMENT SUMMARY SCD001 Bereiksonderzoek Schoolmagazine 2010 Mick Santifort (mick@devosjansen.nl) Sandra van Laar (sandra@devosjansen.nl) INHOUDSOPGAVE Inleiding Onderzoek Doelstelling Methode Responsoverzicht

Nadere informatie

RAPPORTAGE ZOMERDIP. In opdracht van NOC*NSF

RAPPORTAGE ZOMERDIP. In opdracht van NOC*NSF RAPPORTAGE ZOMERDIP In opdracht van NOC*NSF GfK 2014 Zomerdip Rapportage September Zomerdip 2014 September 2014 1 Inleiding GfK voert maandelijks in opdracht van NOC*NSF de Sportdeelname Index uit. In

Nadere informatie

Nederlands bedrijfsleven: maak faillissementsfraude snel openbaar

Nederlands bedrijfsleven: maak faillissementsfraude snel openbaar Nederlands bedrijfsleven: maak faillissementsfraude snel openbaar Korte peiling over een actueel onderwerp op het gebied van credit management juni 2014 Tussentijdse meting Trendmeter 14 B16475 / juni

Nadere informatie

Imago-onderzoek: inzicht in het verschil tussen gewenst en daadwerkelijk imago Brochure Corporaties 2018

Imago-onderzoek: inzicht in het verschil tussen gewenst en daadwerkelijk imago Brochure Corporaties 2018 Imago-onderzoek: inzicht in het verschil tussen gewenst en daadwerkelijk imago Brochure Corporaties 2018 Imago-onderzoek Inleiding Organisaties met een goede reputatie hebben een magneetwerking op vele

Nadere informatie

Life event: Een nieuwe baan

Life event: Een nieuwe baan Life event: Een nieuwe baan Inhoudsopgave 1 Belangrijke bevindingen 2 Achtergrond en verantwoording 3 Onderzoeksresultaten Arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling Pensioeninformatie Pensioenkennis Waardeoverdracht

Nadere informatie

Cliëntervaringen in beeld

Cliëntervaringen in beeld Cliëntervaringen in beeld Jaarrapportage contactpersonen de Herbergier 2011 dr. C.P. van Linschoten drs. M. Cardol drs. W. Betten februari 2012 ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV Inhoudsopgave 1. INLEIDING

Nadere informatie

SCHOOLSPORT SPORTEN OP SCHOOL, BIJ SCHOOL EN NAMENS SCHOOL. In opdracht van NOC*NSF

SCHOOLSPORT SPORTEN OP SCHOOL, BIJ SCHOOL EN NAMENS SCHOOL. In opdracht van NOC*NSF SCHOOLSPORT SPORTEN OP SCHOOL, BIJ SCHOOL EN NAMENS SCHOOL In opdracht van NOC*NSF GfK 1 Schoolsport Juli 1 1 Inleiding GfK voert maandelijks in opdracht van NOC*NSF de Sportdeelname Index uit. In dit

Nadere informatie

MANAGING DIRECTOR DETACHERING

MANAGING DIRECTOR DETACHERING #VACATURE BIJ MANAGING DIRECTOR DETACHERING Top of Minds is erin geslaagd om in tien jaar tijd een van de grootste Nederlandse merken in high-end recruitment te worden. Het kantoor telt inmiddels 35 man.

Nadere informatie

Werkstress hoger management

Werkstress hoger management Werkstress hoger management GfK Oktober 2017 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 Management summary Slide 3-4 Onderzoeksresultaten Slide 5-17 Onderzoeksverantwoording Slide 18-20 Contact Slide 21-22 2 Management Summary

Nadere informatie

Fair Value Business Valuation. Specialist in Ondernemingswaardering

Fair Value Business Valuation. Specialist in Ondernemingswaardering Fair Value Business Valuation Specialist in Ondernemingswaardering PROFIEL Fair Value Business Valuation heeft zich, als één van de weinige bureaus in Nederland, uitsluitend toegelegd op het specialisme

Nadere informatie