Wij herinneren u aan de mogelijkheid tot het stellen van tegenkandidaten. Aanmelding van tegenkandidaten is mogelijk tot uiterlijk 22 oktober a.s..

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij herinneren u aan de mogelijkheid tot het stellen van tegenkandidaten. Aanmelding van tegenkandidaten is mogelijk tot uiterlijk 22 oktober a.s.."

Transcriptie

1 Hoi collega, Wil je deze behandelen? Groet Barbara >» "NG LEDEN" <vngleden(%ng.nl> :0 >» Samenvatting Kunt u de bijlage(n) niet 0 : vindt deze ledenbrief ook ( > Brieven. In de ledenbrief van september jl. zijn de 8 kandidaten op de enkelvoudige voordracht van de adviescommissie bekend gemaakt. Deze kandidaten zijn op 0 augustus jl. benoemd tot waarnemend lid van het bestuur, lid van een commissie respectievelijk voorzitter van een commissie, tevens lid van het bestuur. Op november a.s. kiest uit deze kandidaten en mogelijke tegenkandidaten de nieuwe leden an bestuur en commissies. Wij herinneren u aan de mogelijkheid tot het stellen van tegenkandidaten. Aanmelding van tegenkandidaten is mogelijk tot uiterlijk oktober a.s...00 uur, bij het bureau van de NG op bestuursbureau@vng.nl.

2 ereniging van Nederlandse Gemccnttin Aan de leden Informatiecentrum tel. (00) 800 bmeft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie NG ons kenmerk BB/000 bl lage(n datum 08 oktober 00 Geacht college en gemeenteraad, üufiis in de ledenbrief van september jl. zijn de 8 kandidaten op de enkelvoudige voordracht van de adviescommissie bekend gemaakt. Deze kandidaten zijn op 0 augustus jl. benoemd tot vi/aamemend lid van het bestuur, lid van een commissie respectievelijk voorzitter van een commissie, tevens lid van het bestuur. Op november a.s. kiest u uit deze kandidaten en mogelijke tegenkandidaten de nieuwe leden van bestuur en commissies. Wij herinneren u aan de mogelijkheid tot het stellen van tegenkandidaten. Aanmelding van tegenkandidaten is mogelijk tot uiterlijk oktober a.s...00 uur, bij het bureau van de NG op bestuursbureau@vna nl. oorts informeren wij u over een aanpassing in de enkelvoudige voordracht van de adviescommissie, in plaats van de heer ans, die op november a.s. termijn afscheid neemt als waarnemend burgemeester van aastricht, draagt de adviescommissie de heer Hoes, de aanstaande burgemeester van aastricht, voor als lid van de commissie Europa & Intemationaal. De adviescommissie handhaaft de voordracht van de heer Schurink, secretaris van Dordrecht, die per december 00 aantreedt als secretaris van trecht. De aangepaste voordracht van de adviescommissie treft u aan als bijlage bij de onderhavige ledenbrief.

3 Aanpassing voordracht adviescommissie oordracht van de heer Hoes, burgemeester van aastricht Op augustus jl. heeft de adviescommissie de heer ans, burgemeester van aastricht, opgenomen in haar enkelvoudige voordracht als lid van de commissie Europa & intemationaal. De keuze voor de heer ans was gebaseerd op zijn ruime ervaring en brede netwerk. Daamaast speeide de bijzondere Europese en intemationale positie van de gemeente aastricht een rol. Op dat moment hield de adviescommissie er reeds rekening mee dat de heer ans op korte temijn afscheid zou nemen als burgemeester, in overleg met de ereniging van Limburgse Gemeenten (LG) heeft de adviescommissie er toch voor gekozen om de heer ans in haar voordracht op te nemen, waarbij is afgesproken dat bij de opvolging van de heer ans zou worden gekeken of de nieuwe burgemeester van aastricht affiniteit zou hebben met Europese en internationale onderwerpen en een geschikte kandidaat voor de commissie zou zijn. inmiddels is duidelijk dat de benoemingstermijn van de heer Hoes als burgemeester van aastricht ingaat per november a.s. en dat de heer Hoes zich kandidaat heeft gesteld voor het lidmaatschap van de commissie Europa & Intemationaal. De LG ondersteunt de kandidatuur van de heer Hoes. Gelet op de steun van de LG en de persoonlijke ervaring en expertise van de heer Hoes, heeft de adviescommissie hem opgenomen in haar enkelvoudige voordracht. Handhaving voordracht van de heer Schurink, per december a.s. secretaris van trecht Op augustus jl. heeft de adviescommissie de heer Schurink, secretaris van Dordrecht, opgenomen in haar enkelvoudige voordracht als lid van de commissie Werk & Inkomen. Inmiddels is bekend dat de heer Schurink per december 00 aantreedt ais secretaris van trecht. Gelet op de persoonlijke ervaring en expertise die de heer Schurink inbrengt en het feit dat zijn nieuwe betrekking naar het oordeel van de adviescommissie geen afbreuk doet aan de representatieve samenstelling van de commissie Werk & Inkomen, heeft de adviescommissie de heer Schurink gehandhaafd op haar enkelvoudige voordracht. Achtergrond vacatures In de bestuurlijke organisatie van de NG Einde eerste benoemingstermijn leden bestuur en commissies In juni 00 startte de bestuurlijke organisatie van de NG in haar huidige vorm. oor alie leden van bestuur en commissies, die toen zijn benoemd eindigde de eerste benoemingstermijn in de eerste helft van 00. oorts eindigde met de raadsverkiezingen van maart 00 de eerste benoemingstermijn van alle tussentijds benoemde wethouders en raadsleden. oor negentien tussentijds benoemde burgemeesters en secretarissen geldt dat zij een doorlopende benoemingstermijn hebben. Alle overige zetels in bestuur en commissie zijn ais vacature opengesteld. Insteliing nieuwe vaste beleidscommissies Het aantal vacatures in de bestuurlijke organisatie is verder vergroot doordat in de AL van Invulüng vacatures bestuurlijke organisatie NG datum 0 oktober 00 0/0

4 8 juni 00 een nieuwe commissie Europa & Intemationaal is ingesteld en de commissie Onderwijs, Zorg en Welzijn is vervangen door de commissie Ondervinjs, Cultuur & Sport en de commissie Gezondheid & Welzijn. Het totale aantal vacatures kwam hiermee op 8. Benoeming tot waarnemer van de kandidaten op de voordracht van de adviescommissie Samensteiiing adviescommissie Op basis van het Huishoudelijk Reglement van de NG is een adviescommissie belast met het doen van voordrachten aan de algemene vergadering voor de samenstelling van het bestuur en de vaste beleidscommissies. Deze adviescommissie bestaat uit vertegenwoordigers uit de doelgroepen burgemeesters (), wethouders (), secretarissen (), griffiers () en raadsleden () en de voorzitter van de directieraad van de NG. Deze adviescommissie bestaat uit: de heer Depla, burgemeester Heerlen; voorzitter de heer an der Zaag, burgemeester Goes de heer Cox, secretaris Alkmaar de heer Pruim, griffier Almere de heer Ensink, raadslid Coevorden mevrouw Tiel, raadslid stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid de heer Pans, voorzitter directieraad NG. oor de goede orde merken we op dat de heer Depla in de adviescommissie destijds is benoemd als, toenmalig, wethouder van Nijmegen en in de adviescommissie de doelgroep wethouders vertegenwoordigde. Het bestuur achtte het wenselijk dat de huidige adviescommissie, gelet op haar ruime ervaring, deze grootschalige kandidaatstellingsprocedure nog voor haar rekening zou nemen. Daama zullen de leden van de nieuwe adviescommissie worden benoemd voor een termijn die eindigt na de AL van september 0. Deze AL zal in september worden gehouden, omdat op dat moment naar venwachtlng de collegevonning in het overgrote deel van de gemeenten zal zijn afgerond en kandidaten voor bestuur en commissies zich tijdig aan kunnen melden. De enkelvoudige voordracht van de adviescommissie Bij de vaststelling van haar enkelvoudige voordracht de adviescommissie zag de adviescommissie zich geplaatst voor de opdracht om uit meer dan 00 aanmeldingen de opengestelde 8 vacatures in bestuur en commissies in te vullen. Dat betekende dat de adviescommissie een keuze moest maken uit een ruim aanbod van kwaiitatief goede kandidaten. De adviescommissie heeft in haar voordracht naast de persoonlijke kv\«iiteiten van de kandidaten rekening gehouden met onder meer de voordrachten van de provinciale afdelingen en de representativiteit van bestuur en commissies op criteria als politieke partij, gemeentegrootte en geslacht. De adviescommissie meent met haar uiteindeiijke voordracht recht te hebben gedaan aan de verschillende wensen en verwachtingen. onderwerp Invulng vacatures bestuuriijke organisatie NG datum 0 oktober 00 0/0

5 Wij merken op dat juist bij de samenstelling van het bestuur de mogelijkheden om aan een evenwichtige verdeling op de verschillende criteria en aan de voordrachten van de provinciale afdelingen tegemoet te komen, beperkt waren. Zo zijn de commissievoorzitters in eerste aanleg op hun persoonlijke ervaring en expertise geseiecteerd, waarbij vervolgens rekening is gehouden met een evenvtrichtige politieke verdeling in het cohort voorzitter/vice-voorzitter/ commissievoorzitters. oorts is statutair voorgeschreven dat in het bestuur minimaal drie raadsleden, één secretaris en. één griffier zitting hebben. Tenslotte hanteert de adviescommissie ook voor het bestuur het uitgangspunt dat iedere provincie is vertegenwoordigd. erdere procedure tot en met de Buitengewone AL van november 00 Openstelling van de mogeiijkheid tot het steiien van tegenkandidaten in de ledenbrief van september jl. is reeds de mogelijkheid geopend tot het stellen van tegenkandidaten. Aanmelding van tegenkandidaten bij het bureau van de NG op is mogelijk tot uiterliik oktober a.s...00 uur. De tegenkandidaatstellingsproced ure kent de volgende termijnen: tot uiterlijk drie weken voor de Buitengewone AL { oidober 00) kunnen per vacature andere kandidaten worden gesteid. Deze kandidaatstelling kan slechts geschieden door het lid van de ereniging waarvan de kandidaat lid van een bestuursorgaan, de secretaris of de griffier is en dient mede ondersteund te worden door tien andere leden van de ereniging (NB: onder leden van de ereniging wordt conform de Statuten verstaan: de gemeenten en de gewesten) het bestuur brengt uiterlijk twee weken voorafgaand aan de Buitengewone AL (9 oktober 00) de namen van de gestelde kandidaten ter kennis van de leden. it deze kandidaten benoemt de Buitengewone AL op november 00 de leden in de vacatures in het bestuur en de vaste beleidscommissies Hoogachtend, ereniging van Nederlandse Gemeenten evrouw A. Jonitsma-Lebbink voorzitter Deze ledenbrief staat ook op wviw.vna.nl onder brieven. invulling vacatures bestuurlijke organisatie NG datum 0 oktober 00 0/0

6 LEDENIEF 0/09, BIJLAGE i. De leden met een steneqe achter hun naam hebben een dooiiopende termijn, De ovenge kandidaten worden door de adviescommissie voorgedragen aai de BAL. Jorrltsma-Lebbink * Ivz) Lamers * (vice-vzl Aalderink Tak. van der * Buliteis Buddenberg Dannenberg Roriln Rehwinkei Brok Heidema Kriens Balk-Lampe Otten Finkenfiagel Nuls Cox Polman Westmaas Wagenaar-Kroon Gehrke Burg, van der f» W Burflemeester Raadsiid Almere Houten Bronckhorst Wostland Haarlemmermeer Pllnacker-NootdorD Zwoiie Leeuwarden Groningen Dordrecht Deventer Rotterdam Cranendonck Zeist Oude IJsseistre«k Thoien Slttard-Geleen Bergen op Zoom eppel Drechteriand De Wolden Amsterdam DS ' G G O O Li igftslachtllhuidl^furictioslbiipirolltlekotdarïïj^lhlfgemsemehrootteilirrovincre^ S G O

7 Tak, van der * (vz) os.de' Woestenber^ * Aboutaieb * Zomeren, van * Bosch, van den * Jonge, de* Weterinos * eijer Aalbeits Oosterop Rozenberg Lonink Som astript van Broertjes Galllard Koen Koopmanschap Stein itll Buroemeester Westland Nieuwegein s-hertoaonbosch Rotterdam Heumen Zaltbommei Dronten Haariemmermeer Zwoiie Dantumadlei Graft-De Rilo Leldschendam-oorburg Temeuzen Kerkrade Hoogezand-Sappemeer idden Drenthe Son en Breugei Capeile aan den IJssei DIemen Den Haag G G O S G O

8 i Buddenberg (vzl Luesink * Brulnties Luchtenveld Bree, van Depla Plersma Spoeistra Bekkum. van Jongmans Kulper-Kullpers eulman Brouns Janssen Dekker Jansma eeuwisse Haan Woudenberg, van Nobel PIJnacker- NootdorD Doesburg BorgerOdoorn Lelvstad Heeze-Leende Eindhoven Wunseradiei Apeidoom anim Wateriand Heemstede Hardenberg aasgouw Zeist Den Haag Leusden Goes Zoetermeer Zuldolas Haarlemmermeer fc. -~>j i G O 8 e i^[^fft'sftf*«flw G O "h

9 iïsa;;?* -.'"; Heidema (vz) Adema' Schelven, van ' SmItA. Dulvestelln Adriaansen Storms Kruiif, de Groot erheiien Drittv Barendregt ermue-ermue Norder Karesen Hamming Kirkels Bosch H. ries, de F.. Berg, van den ic Raadsiid tesite-'.'.li Deventer eflhei Culemborg Assen Almere Roosendaal Gaastertên- Sleat Bameveid Amstelveen ithoom Landaraaf Amersfoort Boreele Den Haag aassluis Tilbura Weert trecht Groningen Drimmeien DS G G '; i.-j O Wf Raadsiid li O * '

10 abaiil^^iwifflita'v '-y- Aalderink' Langius Diiksteriiuls Lutelln Nadon van de Diks e smanv-daiilnga Wlilems Treeo Belzen, van Dis. van ourik room Jansen A.A.A. Pols Wiebes Rilk.de Taams Janssen HuidiaelfuncmiRfeflieente'alIrPolltiQiie^rtHi&smeentearoottel^rovincI^ Wethoud er Bronckhorst Assen Zeewoide Werkendam Ten Boer Leeuwarden Apeidoom Appingedam Breda Kampen Barendre(At Thoien Spilkenisse Nooidwiik Gennep Amstelveen Amsterdam utrecht Oostzaan Landaraaf DS ^ ^ G G O G O

11 iiitiiiikiir.iüi Rori]n (vz) Leeuwarden eekels Slttard-Geleen Offermanns eerssen Jumelet Emmen Langeweg Dronten Ierio. van Helmond Zutphen, van HeeHen Gebben Renkum Eekelen. van Bergen op Zoom Pastoor.eulman Groningen Tankir Nllmegen Dam, van Alkmaar Koomen Enschede O Houtekamer Schouwen- Duiveland Louwes Rotterdam G Boiten Delft Heuw. ten Hengelo O Schurink trecht G Kool Den Haag G Kemmerlina Soest [GeslachtirHuidliieTfunctie^H 8 SilKrpIHiiK m Geineentegrootte 0^ G m 8 Provincie O m

12 i^üfism^ Brok (vz) Oosterhout H.F. van Eigeman oorman Bilker ries, de Kolk. van de os-ester Nllpeis Hassink Smeets Stoelinga Kate, ten Bat de Jong. de Ahne RuHrok elis, van der Jansen,. LIntmeiier Dordrecht Aa en Hunze Den Bosch Tilburg Kollumeriand ngewaard Stadskanaal elsen Opmeer Losser Heerien Amersfoort Langsingeriand Goes IddelhamIs Deventer Noordoostpolder Doetinctiem eppel trecht O G O O [GesStltHuiSigË^funcd^^lRolltiêkeKiJiSirGêmn^^ ' G O

13 (if?ttnf Dannenberg (vz) Koster Sassen Bogerd Bisschops Kok Boorsma Kleller isscher Noom oermans Oude Aiink erhoeven Bouwmeester alkenburg-lely, van ries, de Bodblll i^nder, de Bakker-Kiein Oosterhout van. Jonge, de Wett ouder Raadsiid Zwolle De Wolden rk Best Arnhem Dongeradeei Putten Groningen Zaanstad Zeevang Hengeio Leudal eenendaai trechtse Heuvelrug - iddelburg Lansingeriand Reimerswaal Huizen Drimmeien Rotterdam >^.t, CfiiittfilffWi.f.Ri > G O O 'mr 0^ G 8 O

14 Rehwinkel (vzl Bouwmeester Horselenberfl Janssen Wiikersiooth. de Jonkman Wingerden-Boers, van Zanen, van eldhuizen, van Hees, van Kok Hoes Jansen Zwaaq, van der Rodenburg Siulls, van der Lange, de H.B.I. Hermans-loedbeld erkerit Kalser burgemeester urgemeester g^^iü'' <- -^ '. Groningen Coevorden Lelvstad Olsterwilk Waaire Opsteriand Rheden y^nstelveen Hoom Enschede Hof van Twente aastricht ontfoort eere idden-delfland Leidschendam oorburg Zutphen Almelo Delft Doeünchem O O O G LI O h

15 »f:' '>. ".' Kriens ' (vz) Baldewsinqh ' Burg. van der ' Kreilkamp ' Kunst Olden, van Schroor Leeuwen, van Bak Koster Koetewijn Duiln, van Akker, van den LIevers Troost ahcink Cazemler Zwan, van der Schoenmaker Zuiien, van Heilegere Frënzel Huisman Scheffer' Rodenboog ' Zwart-Bioch, de * Gorter' Evers i Tigelaar ^ ^ Burgemeest' Rottwdam Den Haag Amsterdam trecht Nllmegen s-hertogenbosch Groningen Zoetermeer Haariemmermeer Leeuwarden Kampen Katwiik Gouda Hengeio Bameveid Berkeiland DInkeiland Achtkarspelen Bussum Tvnaario den Woensdrecht Reimerswaal Hariingen Loppersum Biaricum Zeewoide Nederweert Oud-Beiieriand Pvda DOS DOS DSS DSS DSS G G G G O O O DS / » G S O f i'i.

16 0 DSS _ - ~ ' G oy_ IS 0

BB/U Lbr. 10/097

BB/U Lbr. 10/097 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201002167 Lbr. 10/097 bijlage(n)

Nadere informatie

BB/U Lbr. 10/085

BB/U Lbr. 10/085 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201001854 Lbr. 10/085 bijlage(n)

Nadere informatie

BB/U Lbr. 11/025

BB/U Lbr. 11/025 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201100722 Lbr. 11/025 bijlage(n)

Nadere informatie

BB/U200900749 Lbr. 09/059

BB/U200900749 Lbr. 09/059 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U200900749 Lbr. 09/059 bijlage(n) 1 datum

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/028

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/028 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201200302 Lbr. 12/028 bijlage(n)

Nadere informatie

BB/U201000350 Lbr. 10/026

BB/U201000350 Lbr. 10/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201000350 Lbr. 10/026 bijlage(n)

Nadere informatie

BB/U201002167 Lbr. 10/097

BB/U201002167 Lbr. 10/097 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201002167 Lbr. 10/097 bijlage(n)

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U201300227 Lbr. 13/013

ons kenmerk BB/U201300227 Lbr. 13/013 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201300227 Lbr. 13/013 bijlage(n)

Nadere informatie

BB/U201200666 Lbr. 12/040

BB/U201200666 Lbr. 12/040 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201200666 Lbr. 12/040 bijlage(n)

Nadere informatie

Stuknummer: AI13.01539. Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2

Stuknummer: AI13.01539. Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2 Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2 Info Den Helder - Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG Van: VNG Aan: "'info{5jdenhelder.nl'" Datum: 19-2-2013

Nadere informatie

VNG maandag 3 september :23 gemeente Lbr. 12/077 - Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG.

VNG maandag 3 september :23 gemeente Lbr. 12/077 - Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG. Postreţļistrator Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: 6 Z //O VNG [VNG@VNG.NIL] maandag 3 september 2012 14:23 gemeente Lbr. 12/077 - Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG IN12.05174 nun Gcivic/-,;.::.

Nadere informatie

BB/U Lbr. 11/034

BB/U Lbr. 11/034 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201100902 Lbr. 11/034 bijlage(n)

Nadere informatie

BB/U Lbr. 13/032

BB/U Lbr. 13/032 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking voorgedragen kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201300526 Lbr.

Nadere informatie

LEDENBRIEF 10/097, BIJLAGE I

LEDENBRIEF 10/097, BIJLAGE I LEDENBRIEF 10/097, BIJLAGE I - De leden met een sterretje achter hun naam hebben een doorlopende termijn; - De overige kandidaten worden door de adviescommissie voorgedragen aan de BALV. Bestuur partij

Nadere informatie

e MEI 2009 pagina 1 van 2 Keijzer L gemeente Zoetermeer B2üLZJlZjS4^ Coliege2_

e MEI 2009 pagina 1 van 2 Keijzer L gemeente Zoetermeer B2üLZJlZjS4^ Coliege2_ pagina 1 van 2 Keijzer L. Van: VNG LEDEN [vngleden@vng.nl] Verzonden: donderdag 7 mei 2009 16:39 Onderwerp: Ledenbrief: Vacatures bestuudijke organisatie VNG gemeente Zoetermeer B2üLZJlZjS4^ Coliege2_

Nadere informatie

* f I f ^ * ' 6 APR. 2013

* f I f ^ * ' 6 APR. 2013 f - 2013041 ó lbr bekendmaking-voorgedragen-kandidaten... http://www.vng.nl/files/vng/brieven/2013/2013041 ó lbr bekendmak... Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse

Nadere informatie

BB/U april Lbr. 13/032. Hierbij ontvangt u het overzicht van de door de adviescommissie gestelde kandidaten voor de

BB/U april Lbr. 13/032. Hierbij ontvangt u het overzicht van de door de adviescommissie gestelde kandidaten voor de GEMEENTE HELLENDOORN Behand.. I' 16 APR 2013 13INK04175 A 1 R Stuk Wcľkpr.. Kiink' aan: Aivhk i' ì) ; r v iti-efw.: reeks/vlverir.: Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad VIUG Vereniging van

Nadere informatie

Op 17 november a.s. kiezen de leden uit deze kandidaten en mogelijke tegenkandidaten de nieuwe leden van bestuur en commissies.

Op 17 november a.s. kiezen de leden uit deze kandidaten en mogelijke tegenkandidaten de nieuwe leden van bestuur en commissies. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten Informatiecentrum tol. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 1 betreft ons kenmerk datum Bekendmaking kandidaten BB/U201401912

Nadere informatie

BB/U Lbr. 14/052

BB/U Lbr. 14/052 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking waarnemende leden bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201401285 Lbr. 14/052

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/053

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/053 12INK05576 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad WC,ltxa 700 jaar Verenigt Nederla Behand. 23 MEI 2012 informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/053

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/053 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad c Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8393 bijlage(n) betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG ons

Nadere informatie

BB/U Lbr. 15/026

BB/U Lbr. 15/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking voordracht adviescommissie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201500720 Lbr. 15/026 bijlage(n) datum

Nadere informatie

pagina 1 van 1 2 6 MEI 20GB 1019}; 26 mei 2009 27-5-2009 Linda van Mook

pagina 1 van 1 2 6 MEI 20GB 1019}; 26 mei 2009 27-5-2009 Linda van Mook 27-5-2009 Linda van Mook Van: VNG LEDEN [vngleden@vng.nl] Verzonden: dinsdag 15:01 Aan: undisclosed-recipients ctasj-cir. za-::k nr. i itit bsh. Onderwerp: Ledenbrief: Bekendmaking kandidaten bestuurlijke

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U200700861 Lbr. 07/60

ons kenmerk BB/U200700861 Lbr. 07/60 Brief aan de leden T.a.v. het college VIMC Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Onderwerp Invulling tussentijdse vacatures in VNG-commissies en CvA uw kenmerk ons

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 13 juli 2018 U Lbr. 18/035. Bekendmaking waarnemers bestuur en commissies.

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 13 juli 2018 U Lbr. 18/035. Bekendmaking waarnemers bestuur en commissies. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 13 juli 2018 Ons kenmerk COS/U201800573 Lbr. 18/035 Bijlage(n) 1 Onderwerp Bekendmaking waarnemers bestuur en commissies Samenvatting Op 5 juli jl.

Nadere informatie

A / B Stuk rïïëfwt Werkpr.. Kopie aan: Archief D/N. reeks/v Vcïïr7 uw kenmerk

A / B Stuk rïïëfwt Werkpr.. Kopie aan: Archief D/N. reeks/v Vcïïr7 uw kenmerk Brief aan de leden T.a.v. het college en de raa i GEMEENTE HELLENDOO* Behand.: I- 1 MEI 2012 MG 100 jaar! Vereniging van Nederlandse Gemeenten (070) 373 8393 A / B Stuk rïïëfwt Werkpr.. Kopie aan: Archief

Nadere informatie

j i f «^OV. 2015 Van: VNG [mailto:vng=vng.nl(a)mail92.atl51.rsgsv.net] Namens VNG Verzonden: maandag 16 november 2015 17:49 Gtimoor.*.^ <-.

j i f «^OV. 2015 Van: VNG [mailto:vng=vng.nl(a)mail92.atl51.rsgsv.net] Namens VNG Verzonden: maandag 16 november 2015 17:49 Gtimoor.*.^ <-. Lbr. 15/089 Besluitvorming over kandidaten vacatures VNG bestuur en commissies Page 1 of 2 Tjoelker, Nicolien GESCANü OP Onderwerp: FW: Lbr. 15/089 Besluitvorming over kandidaten vacatures VNG bestuur

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 26 oktober 2018 U Lbr. 18/059

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 26 oktober 2018 U Lbr. 18/059 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 26 oktober 2018 Ons kenmerk COS/U201800962 Lbr. 18/059 Telefoon 06 57593279 Bijlage(n) 1 Onderwerp Bekendmaking kandidaten en opening mogelijkheid

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 9 augustus 2017 U Lbr. 17/043 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 9 augustus 2017 U Lbr. 17/043 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 9 augustus 2017 Ons kenmerk BB/U201700575 Lbr. 17/043 Telefoon (070) 373 8702 Bijlage(n) - Onderwerp Invullling vacatures adviescommissie Governance,

Nadere informatie

BB/U201500371 Lbr. 15/015

BB/U201500371 Lbr. 15/015 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201500371 Lbr. 15/015 bijlage(n)

Nadere informatie

Aan de leden. 13 juli COS/U Lbr. 18/035. Bekendmaking waarnemers bestuur en commissies. Geacht college en gemeenteraad,

Aan de leden. 13 juli COS/U Lbr. 18/035. Bekendmaking waarnemers bestuur en commissies. Geacht college en gemeenteraad, Aan de leden Datum 13 juli 2018 Ons kenmerk COS/U201800573 Lbr. 18/035 Bijlage(n) 1 Onderwerp Bekendmaking waarnemers bestuur en commissies Geacht college en gemeenteraad, Het bestuur van de VNG heeft

Nadere informatie

(i vnic. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070)

(i vnic. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) 15. 0 4 0 5 0 4 * (i vnic Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uw kenmerk bijiage(n) (070) 373 8393 betreft ons kenmerk datum Bekendmaking

Nadere informatie

Inhoudsopgave ledenbrief

Inhoudsopgave ledenbrief In de ALV spreken de leden zich vervolgens uit over de kandidaten op de voordracht van de adviescommissie en eventuele tegenkandidaten. Aanmelding kandidaten: - U kunt zich kandidaat stellen voor de vacatures

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 13/048

uw kenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 13/048 vnig Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk

Nadere informatie

VNG Ledenbrief Invulling adviescommissie Governance, VNG-bestuur en commissies

VNG Ledenbrief Invulling adviescommissie Governance, VNG-bestuur en commissies Van: VNG Aan: OW-Info Onderwerp: Lbr. 17/043 Invullling vacatures adviescommissie Governance, VNG-bestuur en commissies Datum: woensdag 9 augustus 2017 11:26:30 Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser VNG

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070)

Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten Informal Ie centrum lel. uw kenmerk bljlage(n) (070) 373 8393 betreft ons kenmerk datum Bekendmaking voordracht BB/U201500720

Nadere informatie

03 mei 2017/1029. VNG Ledenbrief Bekendmaking voorgedragen kandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en commissies

03 mei 2017/1029. VNG Ledenbrief Bekendmaking voorgedragen kandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en commissies Zant, Tim Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: ( ^j/l^^^. VNG namens VNG dinsdag 2 mei 2017 14 32 Postbus OZ Lbr 17/021 Bekendmaking voorgedragen kandidaten voor

Nadere informatie

0.0 &2JL2- Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de teden" ^' į tiff*'- ^ i T.a.v. het college en de raad ^

0.0 &2JL2- Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de teden ^' į tiff*'- ^ i T.a.v. het college en de raad ^ 0.0 &2JL2-2 1 MEI 2G15 I Brief aan de teden" ^' į tiff*'- ^ i T.a.v. het college en de raad ^ 1 ^ V M G Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uwkenmerk biļiage(n) (070) 373 8393 betreft

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 9 maart 2017 U Lbr. 17/014 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 9 maart 2017 U Lbr. 17/014 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 9 maart 2017 Ons kenmerk BB/U201700188 Lbr. 17/014 Telefoon (070) 373 8702 Bijlage(n) 1 Onderwerp Vacatures VNG-bestuur en commissies voorjaar 2017

Nadere informatie

Raad 3 0 HAA~l2010 Nr.

Raad 3 0 HAA~l2010 Nr. Ingekoman stllkken Raad 3 0 HAA~l2010 Nr. ~~ Verenlglng Nederlandse van Gemeenten Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Betren Openstelling vacatures bestuur

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/068

BB/U Lbr. 16/068 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Vacatures najaar 2016 VNG-bestuur en commissies uw kenmerk ons kenmerk BB/U201601250 Lbr. 16/068 bijlage(n)

Nadere informatie

Uitslagen stemmingen buitengewone ALV VNG 17 november 2014 Account Gemeente Agenda Item Uitslag Aa en Hunze 4. Invulling vacatures in bestuur

Uitslagen stemmingen buitengewone ALV VNG 17 november 2014 Account Gemeente Agenda Item Uitslag Aa en Hunze 4. Invulling vacatures in bestuur Uitslagen stemmingen buitengewone ALV VNG 17 november 2014 Account Gemeente Agenda Item Uitslag 12345 Aa en Hunze 4. Invulling vacatures in bestuur en commissies JA 12348 Aalten 4. Invulling vacatures

Nadere informatie

^^^^biof^ïjy.^ Lbr. 15/042 Bekendmaking kandidaten bestuur en commissies VNG. Page 1 of2. Zant, TIm GESCAND OP 25 JUNI Gemeente Wormerland

^^^^biof^ïjy.^ Lbr. 15/042 Bekendmaking kandidaten bestuur en commissies VNG. Page 1 of2. Zant, TIm GESCAND OP 25 JUNI Gemeente Wormerland Lbr. 15/042 Bekendmaking kandidaten bestuur en commissies VNG Page 1 of2 Zant, TIm Van: Vrolijk, Irene Verzonden: dinsdag 23 juni 2015 16 07 Aan: 1 Postbus DV DIV Onderwerp: FW Lbr 15/042 Bekendmaking

Nadere informatie

div - Doorgest.: Ledenbrief: Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie VNG 25 februari 2009

div - Doorgest.: Ledenbrief: Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie VNG 25 februari 2009 about:blank Page 1 of 1 10-3-2009 div - Doorgest.: Ledenbrief: Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie VNG Van: div Onderwerp: Doorgest.: Ledenbrief: Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie

Nadere informatie

FB/ALG/U Lbr. 15/081

FB/ALG/U Lbr. 15/081 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking voorgedragen kandidaten VNG Adviescommissie Governance najaar 2015 uw kenmerk ons kenmerk FB/ALG/U201501733

Nadere informatie

VNG Ledenbrief Bekendmaking ontbreken tegenkandidaten voro vacatures in VNG bestuur en commissies

VNG Ledenbrief Bekendmaking ontbreken tegenkandidaten voro vacatures in VNG bestuur en commissies Van: Aan: Onderwerp: Datum: Bijlagen: Luat, Arjen van der OW-Info FW: Lbr. 17/032 Bekendmaking ontbreken tegenkandidaten voor vacatures in VNG bestuur en commissies woensdag 15:39:05 inline.txt Graag inboeken

Nadere informatie

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017 Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties woningen woningen. Provincie Drenthe Assen 67.700 31.400 Woningvoorraad 32.900 33.700 33.700 Tussenwoning 448 16,7 166.000

Nadere informatie

GEMEENTE LANGEDIJK - 7 SEP 2015

GEMEENTE LANGEDIJK - 7 SEP 2015 GEMEENTE LANGEDIJK 0 0 8 2 / 5-7 SEP 2015 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad So r Ca /BW/RAAD ìaad ļ Vereniging van v ĩ * Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n)

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U201600355 Lbr. 16/013

ons kenmerk BB/U201600355 Lbr. 16/013 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201600355 Lbr. 16/013 bijlage(n)

Nadere informatie

Samenvatting De adviescommissie Governance heeft op 25 april jl. kandidaten voorgedragen voor in totaal 21 vacatures in VNG-bestuur en -commissies.

Samenvatting De adviescommissie Governance heeft op 25 april jl. kandidaten voorgedragen voor in totaal 21 vacatures in VNG-bestuur en -commissies. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 1 mei 2019 Ons kenmerk COS/U201900341 Lbr. 19/024 Telefoon 070 3738393 Bijlage(n) - Onderwerp Bekendmaking invulling vacatures VNG-bestuur en -commissies

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U201400708 Lbr. 14/030

ons kenmerk BB/U201400708 Lbr. 14/030 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 1 betreft Openstelling vacatures in bestuur en commissies van de VNG Samenvatting ons kenmerk

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 23 april 2018 U Lbr. 18/015. Openstelling vacatures VNG-bestuur en -commissies

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 23 april 2018 U Lbr. 18/015. Openstelling vacatures VNG-bestuur en -commissies Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 23 april 2018 Ons kenmerk COS/U201800281 Lbr. 18/015 Telefoon 070 373 8393 Bijlage(n) 1 Onderwerp Openstelling vacatures VNG-bestuur en -commissies

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 14 maart 2019 U Lbr. 19/012

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 14 maart 2019 U Lbr. 19/012 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 14 maart 2019 Ons kenmerk COS/U201900165 Lbr. 19/012 Telefoon 070 3738393 Bijlage(n) 2 Onderwerp Bekendmaking invulling vacatures VNG bestuur en commissies

Nadere informatie

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016 Woningen 2017 Provincie / Steden Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties Aantal inwoners 2016 Aantal woningen 2016 Woningvoorraad/ huishoudens/inwoners 2020 2025 Koopwoningen Aantal verkochte

Nadere informatie

B Baarle Nassau mhz 6875 kbd QAM-64

B Baarle Nassau mhz 6875 kbd QAM-64 A Aalten-Bredevoort 7461 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Almere 8200 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Alphen aan den Rijn 1000 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Amersfoort 3900 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Amstelveen 1000 304 mhz 6875

Nadere informatie

/(op'e Rad 23 OKT 2015

/(op'e Rad 23 OKT 2015 Brief aan de leden, T.a.v. het college frin de raad INGEKOMEN Gemeente BERGEN /(op'e Rad 23 OKT 2015 Vereniging van Nederlandse Gemeenten AFD. Informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n)

Nadere informatie

2e Paasdag maandag 17 april

2e Paasdag maandag 17 april T-Shop 14 zondag 16 Alkmaar 10:00-18:00 gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten Almelo 10:00-17:00 gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten Almere Traverse 10:00-18:00 gesloten

Nadere informatie

(i KMHBNTE HELLENDOORN Behuild. Z9 OKI 2010

(i KMHBNTE HELLENDOORN Behuild. Z9 OKI 2010 0INK080 (i KHBNTE HELLENDOORN Behuild. Z9 OKI 00 (JÜC; ereniging van Nederlandse Gemeenten Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad A/ySiuk ITrefw.: T.^AAD ib-h Kopie aan: CfaW ijöt Archief» /

Nadere informatie

Onderwerp: FW: Lbr. 16/038 Geen tegenkandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en connmissies

Onderwerp: FW: Lbr. 16/038 Geen tegenkandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en connmissies Lbr. 16/038 Geen tegenkandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en commissies Page 1 of 2 Tjoelker, Nicolien Onderwerp: FW: Lbr. 16/038 Geen tegenkandidaten voor vacatures in VNG-bestuur en connmissies

Nadere informatie

CRITERIA PRODUCTRATING OPSTALVERZEKERING PRIJS

CRITERIA PRODUCTRATING OPSTALVERZEKERING PRIJS CRITERIA PRODUCTRATING OPSTALVERZEKERING PRIJS Om tot de ProductRating Prijs te komen heeft MoneyView de gemiddelde marktpositie van elk product berekend over 28.368 fictieve klantprofielen. Deze klantprofielen

Nadere informatie

Toiletreclame Regionale Tarieven Indoormedia

Toiletreclame Regionale Tarieven Indoormedia Volume netwerk Horeca Doelgroep 13-49 Alkmaar 1 2 weken 34 17 10 950,- 135,- 495,- 115,- Almere 1 2 weken 17 8 5 475,- 115,- 250,- 110,- Amersfoort 1 2 weken 50 25 15 1.425,- 150,- 745,- 125,- Amsterdam

Nadere informatie

thema 1 Nederland en het water topografie

thema 1 Nederland en het water topografie thema 1 Nederland en het water topografie Argus Clou Aardrijkskunde groep 6 oefenkaart met antwoorden Malmberg s-hertogenbosch thema 1 Nederland en het water topografie Gebergten Vaalserberg Plaatsen Almere

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/089

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/089 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad i:~r at ér % 100 jaar vereniging van Nederlandse Gemeenten Samenvatting Op 3 september jl. informeerden wij u over de enkelvoudige voordracht van de adviescommissie

Nadere informatie

Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden

Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden SZW «Wet inschakeling werkzoekenden» Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden in verband

Nadere informatie

IN EERSTE HALFJAAR 2002. Paula van der Brug en Robert Selten. April 2005. Het aantal gestarte trajecten in het eerste halfjaar van 2002.

IN EERSTE HALFJAAR 2002. Paula van der Brug en Robert Selten. April 2005. Het aantal gestarte trajecten in het eerste halfjaar van 2002. Centraal Bureau voor de Statistiek Centrum voor Beleidsstatistiek UITSTROOM UIT DE UITKERING NA START REÏNTEGRATIETRAJECT IN EERSTE HALFJAAR 2002 Paula van der Brug en Robert Selten April 2005 Op 1 januari

Nadere informatie

Waar moeten we bouwen en waar (nog) niet. Gerard Marlet 11 oktober 2016

Waar moeten we bouwen en waar (nog) niet. Gerard Marlet 11 oktober 2016 Waar moeten we bouwen en waar (nog) niet Gerard Marlet 11 oktober 2016 De triomf van de stad... 400.000 Prijs standaardwoning (in euro's) 350.000 300.000 250.000 200.000 150.000 100.000 Gemiddelde van

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: VNG vacatures in bestuur en commissies 2014

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: VNG vacatures in bestuur en commissies 2014 Zaaknummer: 00388716 Onderwerp: VNG vacatures in bestuur en commissies 2014 Collegevoorstel Inleiding De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zoekt kandidaten voor in totaal 228 vacatures in het

Nadere informatie

CRITERIA PRODUCTRATING INBOEDELVERZEKERING PRIJS

CRITERIA PRODUCTRATING INBOEDELVERZEKERING PRIJS CRITERIA PRODUCTRATING INBOEDELVERZEKERING PRIJS Om tot de ProductRating Prijs te komen heeft MoneyView de gemiddelde marktpositie van elk product berekend over 28.656 fictieve klantprofielen. Deze klantprofielen

Nadere informatie

Na Amsterdam is Utrecht de stad met de meeste deelauto s. In deze stad staan meer auto s dan in Den Haag en Rotterdam samen.

Na Amsterdam is Utrecht de stad met de meeste deelauto s. In deze stad staan meer auto s dan in Den Haag en Rotterdam samen. Memo Van Datum Onderwerp Friso Metz Trends gedeeld autogebruik Doorkiesnummer Bijlage(n) 6-254 392 Opnieuw toename van deelauto s Het aantal deelauto s in Nederland is tussen september 28 en maart 29 met

Nadere informatie

BB/U201600723 Lbr. 16/025

BB/U201600723 Lbr. 16/025 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking voorgedragen kandidaten voor vacatures in VNG bestuur en commissies uw kenmerk ons kenmerk BB/U201600723

Nadere informatie

Wijziging Uitvoeringsregeling inkoop arbeidsvoorziening door gemeenten

Wijziging Uitvoeringsregeling inkoop arbeidsvoorziening door gemeenten Wijziging Uitvoeringsregeling inkoop arbeidsvoorziening door gemeenten SZW 2 december 1998/nr. AM/ARV/98/35644 Directie Arbeidsmarkt Werkgelegenheid Gelet op artikel 137a, tweede lid, van de Algemene bijstandswet,

Nadere informatie

ONTVANGEN 2 9 APR. 2009

ONTVANGEN 2 9 APR. 2009 ONTVANGEN 2 9 APR. 2009 ivng-afdeling Utrecht Postbus 1! 3430 AA NIEUWEGEIN P Vereniging van Nederlandse Gemeenten i doorkiesnummer uw kenmerk (070)373 8702 \ betreft ons kenmerk Kandidaatstellingsprocedure

Nadere informatie

BB/U Lbr.16/091

BB/U Lbr.16/091 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Vacatures in commissie Europa & Internationaal uw kenmerk ons kenmerk BB/U201601593 Lbr.16/091 bijlage(n)

Nadere informatie

uwkenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 09/026

uwkenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 09/026 Oo^ Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gerneenten (070) 373 8020 Openstelling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uwkenmerk ons kenmerk BB/U200900328 Lbr. 09/026

Nadere informatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Wethouder Volksgezondheid! Wijkenaanpak Directie Publieke Rijnstraat 50 Postbus 20350 2500 EJ Den Haag www.

Nadere informatie

Naam Plaats donderdag 20 dec vrijdag 21 dec Koopzondag 23 dec dinsdag 25 dec woensdag 26 december 1828 Alkmaar WC de Mare open tot 21 uur open tot 21

Naam Plaats donderdag 20 dec vrijdag 21 dec Koopzondag 23 dec dinsdag 25 dec woensdag 26 december 1828 Alkmaar WC de Mare open tot 21 uur open tot 21 Naam Plaats donderdag 20 dec vrijdag 21 dec Koopzondag 23 dec dinsdag 25 dec woensdag 26 december 1828 Alkmaar WC de Mare open tot 21 uur open tot 21 uur open van 09:00 tot 17:00 Gesloten Gesloten 1887

Nadere informatie

Kiwanis International

Kiwanis International Page 1 of 7 Netherlands 02 Noord Oost K11755 Assen NLD 27 27 0.00 K14813 Drachten NLD 15 15 0.00 K13567 Groningen NLD 22 22 0.00 K17463 Heerenveen NLD 10 10 0.00 K14275 Leeuwarden NLD 13 13 0.00 K15171

Nadere informatie

d«m«ente tinmen Team PIS 24 APR. 2018

d«m«ente tinmen Team PIS 24 APR. 2018 (VNG) VNG d«m«ente tinmen Team PIS 24 APR. 2018 Brief aan de leden Datum T.a.v. het college en de raad 23 april 2018 Ons kenmerk COS/11201800281 Lbr. 18/015 Telefoon 070 373 8393 Bijlage(n) Onderwerp Openstelling

Nadere informatie

Kiwanis International

Kiwanis International Page 1 of 7 Netherlands 02 Noord Oost K11755 Assen NLD 27 27 27 27 0.00 K14813 Drachten NLD 15 15 15 15 0.00 K13567 Groningen NLD 22 22 22 22 0.00 K17463 Heerenveen NLD 10 10 10 10 0.00 K14275 Leeuwarden

Nadere informatie

De waarde van de Academie. Gerard Marlet Antwerpen 7 november 2013

De waarde van de Academie. Gerard Marlet Antwerpen 7 november 2013 De waarde van de Academie Gerard Marlet Antwerpen 7 november 2013 Een stad met een Academie heeft meer 1,8% Aantal kunstenaars als percentage van de bevolking 18 Aanbod galerieën per 100.000 inwoners 1,6%

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/075

BB/U Lbr. 16/075 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Wijziging Statuten en Huishoudelijk Reglement i.v.m. oprichting algemene directie uw kenmerk ons kenmerk BB/U201601386

Nadere informatie

Den Haag, 17 mei 2000

Den Haag, 17 mei 2000 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 17 mei 2000 Hierbij leg ik aan uw Kamer over, conform artikel 10a, lid 6 van de Welzijnswet 1994, de tekst van de algemene maatregel

Nadere informatie

Alkmaar BCC BCC. Almere-Buiten BCC. Amersfoort BCC. Amsterdam BCC. Apeldoorn BCC. Arnhem BCC. Barendrecht BCC. Beek BCC. Bergen op Zoom BCC

Alkmaar BCC BCC. Almere-Buiten BCC. Amersfoort BCC. Amsterdam BCC. Apeldoorn BCC. Arnhem BCC. Barendrecht BCC. Beek BCC. Bergen op Zoom BCC Almere-Buiten Barendrecht Beek Bergen op Zoom Beverwijk Den Helder Ede Emmen Heerlen Helmond Hengelo Hilversum Hoogeveen Hoorn Leidschendam Lelystad Middelburg Muiden Oosterhout Oss Purmerend Roosendaal

Nadere informatie

Bijlage 1: Uitwerking per regio

Bijlage 1: Uitwerking per regio De locatiekeuzes worden in deze bijlage per regio weergegeven. Daarbij volg ik de grenzen van het arrondissement / de politie-eenheid. 1. Regio Noord-Nederland eenheid Noord-Nederland leidt eenduidig tot

Nadere informatie

Aantal deelauto s stijgt licht grote en middelgrote steden blijven achter

Aantal deelauto s stijgt licht grote en middelgrote steden blijven achter Memo Van Datum Onderwerp Friso Metz Trends gedeeld autogebruik 21 tweede halfjaar Doorkiesnummer Bijlage(n) 6-254 392 - Aantal deelauto s stijgt licht grote en middelgrote steden blijven achter In september

Nadere informatie

STICHTING VRAAGWIJZER NEDERLAND WMO-LOKET TOP 100 2011. Score in 2010 op de met 2011 vergelijkbare items

STICHTING VRAAGWIJZER NEDERLAND WMO-LOKET TOP 100 2011. Score in 2010 op de met 2011 vergelijkbare items STICHTING VRAAGWIJZER NEDERLAND WMO-LOKET TOP 100 2011 Gemeente Naam loket Score 2011 1 Heemstede Loket Heemstede 93 61 51 2 Sint-Michielsgestel Zorgloket WegWijs 89 62-3 Rotterdam Vraagwijzer Loket 88

Nadere informatie

2. Het vierde lid vervalt, onder vernummering van het vijfde tot en met achtste lid tot vierde tot en met zevende lid.

2. Het vierde lid vervalt, onder vernummering van het vijfde tot en met achtste lid tot vierde tot en met zevende lid. 32 021 Wijziging van de Wet op de rechterlijke organisatie, de Wet op de rechterlijke indeling, het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en enkele andere wetten naar aanleiding van de evaluatie van

Nadere informatie

RDC Regio-indeling Nederland

RDC Regio-indeling Nederland RDC Regio-indeling Nederland De RDC Regio-indeling Nederland is gebaseerd op gebieden met een socio-demografische samenhang. Elke regio wordt in AutoMotive Dashboard verder uitgesplitst in Nederlandse

Nadere informatie

Robots houden groei arbeidsmarkt (nog) niet tegen

Robots houden groei arbeidsmarkt (nog) niet tegen Robots houden groei arbeidsmarkt (nog) niet tegen AMSTERDAM - Het aantal banen dat verloren gaat aan automatisatie is nog steeds kleiner dan de vraag naar werknemers van vlees en bloed. Het aantal vacatures

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/082

BB/U Lbr. 16/082 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Uitnodiging Buitengewone ALV BB/U201601453 Lbr. 16/082 2 november 2016 Samenvatting Hierbij nodigen wij u uit voor de Buitengewone algemene ledenvergadering

Nadere informatie

BIJLAGEN. Betrekkelijke betrokkenheid Studies in sociale cohesie. Sociaal en Cultureel Rapport Redactie: Paul Schnabel Rob Bijl Joep de Hart

BIJLAGEN. Betrekkelijke betrokkenheid Studies in sociale cohesie. Sociaal en Cultureel Rapport Redactie: Paul Schnabel Rob Bijl Joep de Hart BIJLAGEN Betrekkelijke betrokkenheid Studies in sociale cohesie Sociaal en Cultureel Rapport 2008 Redactie: Paul Schnabel Rob Bijl Joep de Hart Sociaal en Cultureel Planbureau Den Haag, december 2008 Bijlage

Nadere informatie

BB/U201001854 Lbr. 10/085

BB/U201001854 Lbr. 10/085 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201001854 Lbr. 10/085 bijlage(n)

Nadere informatie

Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG

Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG I VNG A ^ I.,,.^. 4 -^Page lof J. A Vereniging van Nederlandse Gemeenten Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG MPGSD20120305l""7o8 GSD 05.03.2012

Nadere informatie

VNG Ledenbrief Openstelling vacatures in VNGbestuur

VNG Ledenbrief Openstelling vacatures in VNGbestuur Hoogerbrug, Linda Van: Lugt, Arjen van der Verzonden: maandag 23 april 2018 15:51 Aan: OW-Info O n d e r w e r p : FW: Lbr. 18/015 - Openstelling vacatures in VNG-bestuur en -commissies Graag inboeken

Nadere informatie

Vaatkeurmerk x x x x x x. x x x

Vaatkeurmerk x x x x x x. x x x PAV Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, Loc.Goes Loc. Zierikzee Loc. Vlissingen Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) Loc. Sliedrecht Loc. Zwijndrecht Alrijne Ziekenhuis,

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen CAFAS database t/m Q1 2016

Overzicht wijzigingen CAFAS database t/m Q1 2016 Ablasserdam Dordrecht (+ Spijkenisse) A0 Centercom 01.05.2013 9/01.07.2013 Bergen op zoom Roosendaal+Breda A0 Centercom 01.07.2013 10/01.10.2013 Bloemendaal Haarlem+Haarlemmermeer A0 Centercom 01.10.2011

Nadere informatie

Factsheets Nederland. Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt. medio 2015. www.dtz.nl

Factsheets Nederland. Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt. medio 2015. www.dtz.nl Factsheets Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt medio 215 www.dtz.nl 1 Factsheet kantorenmarkt medio 215 Kantoorbanen 2.236.85 214 t.o.v. 213,9% Aanbod 8.36 m 2,6% Voorraad 49.533. m 2,1% Opname 497. m 2 1

Nadere informatie

De waarde van winkels

De waarde van winkels De waarde van winkels Gerard Marlet Nederlandse Raad Winkelcentra 20 januari 2015 Smart people, strong cities (Cpb) aandeel hoogopgeleiden 50,9% tot 79,2% 46,5% tot 50,9% 39,8% tot 46,5% 37,7% tot 39,8%

Nadere informatie

Leden GV Centric 2015 Belastingsamenwerking Rivierenland Bestuursdienst Ommen-Hardenberg De Friese Meren Gemeenschappelijk Belastingkantoor

Leden GV Centric 2015 Belastingsamenwerking Rivierenland Bestuursdienst Ommen-Hardenberg De Friese Meren Gemeenschappelijk Belastingkantoor Leden GV Centric 2015 Belastingsamenwerking Rivierenland Bestuursdienst Ommen-Hardenberg De Friese Meren Gemeenschappelijk Belastingkantoor Lococensus-Tricijn Gemeenschappelijke Regeling A2 Gemeenten Gemeente

Nadere informatie

Overijssel FRYSLÂN DRENTHE FLEVO- LAND DUITSLAND. Zwolle GELDERLAND. Steenwijk* Giethoorn* Hardenberg* Kampen* Vecht* Ommen* Nijverdal* Almelo

Overijssel FRYSLÂN DRENTHE FLEVO- LAND DUITSLAND. Zwolle GELDERLAND. Steenwijk* Giethoorn* Hardenberg* Kampen* Vecht* Ommen* Nijverdal* Almelo Vecht* 1 met namen Overijssel FRYSLÂN DRENTHE Steenwijk* Giethoorn* FLEVO- LAND Hardenberg* Kampen* DUITSLAND Zwolle Ommen* SALLAND* IJssel Deventer Nijverdal* Rijssen* Almelo Oldenzaal* TWENTE Hengelo

Nadere informatie