KOOPOVEREENKOMST In aanmerking nemende dat:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KOOPOVEREENKOMST In aanmerking nemende dat:"

Transcriptie

1 Duitse Herder Kennel Van Huize Bardusa M. van Geel Johan Frisostraat AC Kwadendamme KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Naam:.. Adres: Postcode:. Woonplaats:.. Hierna te noemen de verkoper en 2. Naam:.. Adres: Postcode:.. Woonplaats:. hierna te noemen de koper. In aanmerking nemende dat: - de verkoper eigenaar is van de hierna omschreven rashond van het ras Duitse Herdershond en te kennen geeft deze te willen verkopen; - de koper de hierna omschreven rashond van het ras Duitse Herdershond van de verkoper wil kopen voor de hierna te noemen koopsom; - met betrekking tot de gezondheid van de rashonden van het ras Duitse Herdershond bepaalde gezondheidsproblemen voorkomen; - uit tot nu toe bekende onderzoeken blijkt dat onder andere de navolgende gezondheidsproblemen voorkomen bij rashonden van het ras Duitse Herdershond: heupdysplasie en ellebogendysplasie - de verkoper alle zorgvuldigheid in acht heeft genomen bij de totstandkoming van haar fokprogramma en de gezondheid van de honden volgens het rasspecifieke fokreglement van de rasvereniging - de koper en de verkoper de inhoud van hun overeenkomst en de daaruit eventueel voortvloeiende gevolgen wensen te regelen.

2 Verklaren te zijn overeengekomen als volgt: Artikel 1: Omschrijving rashond 1. Het betreft de hond van het ras (Duitse Herdershond) geboren uit: a. Naam vaderhond: Geboortedatum vaderhond:. Chipnummer: Stamboeknummer:.. Kleur: Beharing:.. Exterieur kwalificaties: Diploma s/certificaten:.. Officiële uitslagen gezondheidsonderzoeken:... b. Naam moederhond:.. Geboortedatum moederhond:.. Chipnummer:. Kleur: Beharing: Exterieur kwalificaties:. Diploma s/certificaten:. Officiële uitslagen gezondheidsonderzoeken: Omschrijving van de rashond, verder te noemen de hond : Geboortedatum:. Geslacht: Reu/Teef Kleur:. Beharing: Chipnummer:.. Naam:.. N.H.S.B. nummer: Bijzondere kenmerken:

3 Artikel 2: Koop 1. De verkoper verkoopt de hiervoor in artikel 1 lid 2 omschreven hond aan de koper voor de koopsom van... (zegge: ). 2. Dit bedrag wordt door de koper bij de aflevering van de hond voldaan of door koper wordt aan verkoper een aanbetaling gedaan van.. (zegge ) d.d terwijl het restant bedrag van. (zegge.. ) wordt voldaan bij aflevering van de hond d.d De verkoper en koper verklaren dat de hond tenminste zeven weken oud is op de datum van overdracht van de verkoper aan de koper. De datum van de overdracht wordt vastgesteld op:., op welke datum de hond op een nog nader tussen partijen te bepalen tijdstip door koper bij verkoper wordt opgehaald. Als de koper de hond niet op de hiervoor overeengekomen, dan wel een nader overeengekomen, datum heeft opgehaald, is de koop van rechtswege ontbonden. Indien sprake is van een aanbetaling door koper, zoals genoemd in artikel 1 lid 1, is verkoper niet gehouden tot restitutie van dit bedrag aan koper. 4. Tot de hiervoor in artikel 2 lid 2 genoemde datum van aflevering blijft de hond bij verkoper en is voor diens rekening en risico. Als de hond in die periode overlijdt is de koop van rechtswege ontbonden. Indien sprake is van een aanbetaling door koper wordt dit bedrag, zoals genoemd in artikel 1 lid 1, onmiddellijk door verkoper aan koper terugbetaald. 5. De koper en de verkoper constateren dat de hond geen/wel (doorhalen) uiterlijk waarneembare gebreken of afwijkingen heeft. Door de koper en de verkoper wordt geconstateerd dat de hond wel een uiterlijk waarneembaar gebrek of afwijking heeft en wel het volgende gebrek: 6. De verkoper heeft bij de aflevering van de hond alle daarbij behorende bescheiden, zoals de stamboom, het Europees Dierenpaspoort, uitslagen van gezondheidsonderzoeken die de hond heeft ondergaan, kopieën van de eventueel bij de ouderdieren uitgevoerde gezondheidsonderzoeken en kopieën van uitslagen van gedragstesten die de ouderdieren hebben afgelegd aan de koper verstrekt of ter inzage voorgelegd en zal voor zover deze nog niet in het bezit van de verkoper zijn, zoals de stamboom en eigendomsbewijs, deze onmiddellijk na ontvangst alsnog aan de koper verstrekken.

4 7. De verkoper verplicht zich om de stamboom, binnen zes maanden na geboorte aan de koper te overhandigen. Dit overhandigen gebeurt persoonlijk of deze wordt opgestuurd. Artikel 3: Gebruik, garantie 1. De koper verklaart de hond te kopen voor het gebruik als huishond. 2. De verkoper verklaart op grond van de kwalificaties van de ouderdieren de hond in aanleg voor dit doel geschikt te achten. 3. De verkoper garandeert dat de in artikel 1 vermelde gegevens juist zijn en garandeert dat de ouderdieren voldoen aan de basiseisen van de rasvereniging en geen rasstandaard uitsluitende fouten hebben. 4. Verkoper verklaart geen gegevens onvermeld te hebben gelaten die voor de koper van belang kunnen zijn. Artikel 4: Onderzoeksplicht De verkoper heeft conform het rasspecifieke fokreglement de volgende gezondheids onderzoeken bij de ouderdieren laten verrichten: * Onderzoek op heupdysplasie waarbij de ouderdieren vrij of nagenoeg vrij zijn [uitsla gen HD A, B, C of normal, fast normal of noch zugelassen. Er is geen sprake van duidelijke (HD positief) of ernstige HD (optima forma) ] * Onderzoek op elleboogdysplasie (uitslagen ED vrij of Graad 1 ofwel normal, fast normal, noch zugelassen. Er is geen sprake van ED graad 2 of graad 3) Ingeval beide ouderdieren van de hond zijn geröntgend ten behoeve van door bevoegde (nationaal en internationaal) instanties uitgevoerde HD en ED-onderzoek met de uitslagen A(normal, B(fast normal) of C(noch zugelassen) en de verkoper(fokker) grondig heeft onderzocht en vastgesteld dat er ten tijde van het afsluiten van deze overeenkomst van de directe afstamming (ouders en grootouders) van de beide ouderdieren geen officiële uitslagen bekend zijn, die anders luiden wordt verkoper geacht te hebben voldaan aan zijn wettelijke onderzoeksplicht en is hij niet gehouden tot vrijwaring van het gebrek heupdysplasie of elleboogdysplasie, indien dit gebrek zich zou manifesteren, nadat de hond de leeftijd van één jaar heeft bereikt.

5 Artikel 5: Ontbinding, Schadevergoeding 1. De koper verplicht zich om binnen acht dagen na ontvangst van de hond, deze bij een dierenarts te laten onderzoeken op eventuele gebreken, die op dat moment waarneembaar zijn. Laat de koper dit na, dan kan hij geen recht doen gelden op grond van de in dit artikel opgenomen schadevergoeding. 2. Als zich bij de hond een aangeboren dan wel erfelijk gebrek openbaart of een aangeboren dan wel erfelijk gebrek door veterinair onderzoek wordt aangetoond voordat de hond de leeftijd van één jaar heeft bereikt, welk gebrek niet kon worden ontdekt bij het veterinair onderzoek als hiervoor bedoeld in artikel 5 lid 1 en het gebrek de hond voor een normaal gebruik als in artikel 3 lid 1 aangegeven blijvend ongeschikt maakt, kan de koper recht hebben op schadevergoeding als bedoeld in dit artikel. De koper moet dan het gebrek onverwijld, in elk geval binnen acht dagen na het ontdekken ervan, bij de verkoper door middel van een aangetekend schrijven melden. 3. Indien de koper aanspraak wil maken op schadevergoeding en een beroep doet op het bepaalde in artikel 5 lid 1 dan wel artikel 5 lid 2 dient uit de door koper overlegde bewijsstukken te blijken dat hij zich terecht kan beroepen op schadevergoeding. De koper moet de aard en de omvang van het geconstateerde gebrek, maar ook de noodzakelijkheid of wenselijkheid van het veterinair ingrijpen, aantonen aan de hand van een verklaring van een dierenarts die gespecialiseerd is in de diagnostiek van bedoelde gebreken. De koper verplicht zich de verkoper onmiddellijk van deze verklaring op de hoogte te stellen alvorens met een medische behandeling aan te vangen zoals bedoeld in artikel 5 lid 4. De verkoper behoudt zich het recht voor een veterinair onderzoek ( second opinion ) te laten verrichten. 4. De kosten van medische behandeling worden door de verkoper vergoed tot een maximum van de helft van de koopprijs indien binnen een termijn van één jaar na de geboorte zich ernstige erfelijke gebreken bij de hond openbaren. Mochten zich binnen een termijn van één jaar na de geboorte, ondanks inachtneming van de zorgvuldigheidsvereisten, toch nog erfelijke afwijkingen openbaren, die zodanig ernstig zijn dat deze de kwaliteit van het leven bedreigen of zelfs onmogelijk maken en naar het oordeel van een dierenarts die gespecialiseerd is in de diagnostiek van bedoelde gebreken euthanasie dient plaats te vinden, zal door de verkoper na het bewijs van overlijden of na retourneren van de al dan niet overleden pup de totale koopsom (minus eventueel reeds vergoede behandelkosten) aan de koper worden terugbetaald. Met dien verstande dat de vergoeding niet meer zal bedragen dan de door de koper aan de verkoper betaalde koopsom. Een tweede mogelijkheid is dat de verkoper om niet een vervangende pup aan koper aanbiedt, met dien verstande, dat zowel koper als verkoper wederzijds content zijn met de vervangende pup, alsmede met de termijn van levering van de vervangende pup.

6 5. Wanneer de koper het geconstateerde gebrek niet meldt, zoals beschreven in bovenstaand artikel 5 lid 2, dan kan hij geen recht doen gelden op grond van de in dit artikel 5 lid 4 opgenomen schadevergoeding. 6. De koper is verplicht het officiële rapport van de dierenarts te laten zien/lezen. Wanneer het om heupdysplasie of elleboogdysplasie gaat is koper verplicht de daarbij behorende röntgenfoto s die gemaakt moeten zijn door een specialist (orthopedist) toe te sturen. Wanneer koper verzuimt het bewijs aan te leveren, dan kan hij geen recht doen gelden op grond van de in dit artikel 5 lid 4 opgenomen schadevergoeding. Artikel 6: Verzorging van de hond/opvolging instructies 1. De koper verklaart de hond goed te zullen verzorgen en daarbij zoveel mogelijk de (op) voedingsadviezen van de verkoper te zullen opvolgen. 2. De koper verklaart te begrijpen dat met betrekking tot de gezondheid van de hond, in het bijzonder ten opzichte van de in dit ras voorkomende gezondheidsproblemen, een goede verzorging en juiste opvoeding noodzakelijk zijn. 3. Een goede verzorging en opvoeding van de hond houdt onder andere, niet uitputtend bedoeld, in: A. een juiste soort van beweging, dat wil zeggen dat de opgroeiende hond niet overmatig mag en kan springen en/of wenden. B. een juiste hoeveelheid aan beweging, dat wil zeggen dat de opgroeiende hond niet wordt blootgesteld aan overmatige lichamelijke inspanningen en voldoende rust krijgt en dus de beweging op de leeftijd van de opgroeiende hond is afgestemd. C. dat voorkomen moet worden dat de hond zich moet bewegen op gladde vloeren, alsmede het voorkomen van veelvuldig trappen lopen. D. een juiste voeding van de hond, dat wil zeggen dat zowel de hoeveelheid voeding als de kwaliteit van de voeding afgestemd moeten zijn op het specifieke hondenras. E. het voorkomen van overgewicht van de opgroeiende hond, omdat dit kan leiden tot gewrichtsproblemen. F. een juiste vorm van vachtverzorging waaronder onder meer wordt verstaan regelmatig borstelen, voorkomen van klitvorming, voorkomen en bestrijden van parasieten e.d. G. voldoende medische zorg, waaronder begrepen de entingen conform het schema, zoals de dierenarts dit vermeldt in het Europese Dierenpaspoort. H. Indien partijen van mening verschillen over de vraag of aan de hond voldoende zorg wordt onthouden zal deze vraag aan een door verkoper aan te wijzen dierenarts worden voorgelegd. De kosten daarvoor worden gedragen door de verkoper. 4. Als de koper tekort schiet in zijn, hiervoor in dit artikel genoemde, verplichtingen, kan dit voor de verkoper een grond zijn de ontbinding van de overeenkomst te vorderen, dan wel reden zijn voor uitsluiting, dan wel matiging van zijn

7 schadevergoedingsverplichting als bedoeld in artikel 5, wanneer het geconstateerde gebrek (mede) veroorzaakt of verergerd is door een ondeskundige behandeling c.q. het onthouden van voldoende zorg. Artikel 7: Overdracht 1. Als de koper, om welke reden dan ook, geen zorg meer kan dragen voor de hond zal de koper de verkoper hiervan onverwijld in kennis stellen. De koper en de verkoper zullen samen, in onderling overleg treden teneinde, tot een dusdanige oplossing komen, waarbij het belang van de hond voorop staat. 2. Als de koper, om welke reden dan ook, afstand wil doen van de hond (of wil laten euthanaseren), is koper verplicht om de hond eerst de verkoper aan te bieden. 3. Indien de koper zonder schriftelijke toestemming van de verkoper de hond schenkt of verkoopt aan derden, dan vervallen de uit deze koopovereenkomst voortvloeiende verplichtingen van de verkoper. Artikel 8: Geschillen 1. Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. 2. Van deze overeenkomst afwijkende afspraken gelden tussen partijen slechts voor zover zij schriftelijk zijn overeengekomen. 3. Wanneer een der partijen zich aan de financiële gevolgen van deze overeenkomst onttrekt, staat het de andere partij vrij hieromtrent gerechtelijke stappen te ondernemen. Aldus overeengekomen en in tweevoud getekend op Datum: Plaats: De verkoper De koper

8 TOELICHTING BIJ DE KOOPOVEREENKOMST Deze overeenkomst probeert om de rechten, plichten en risico s met namen ingeval van (mede) erfelijke bepaalde gebreken- over koper en verkoper op een redelijke en billijke wijze evenwichtig te verdelen. Ook de koper is daarbij gebaat. Zowel de koper als verkoper worden beschouwd als particulieren: liefhebbers en hobbyisten. Deskundigen in dit verband zijn officiële keurmeesters, bevoegde onderzoeksinstanties en dierenartsen. De koop van een Duitse Herdershond betekent een risico met betrekking tot erfelijke gezondheidsproblemen. Daarom wordt dit in de inleiding van de koopovereenkomst duidelijk vermeld. De koper wordt op deze risico s gewezen. De Duitse Herdershond als hondenras is een zogenaamd gebrekkig product. Dat wil zeggen dat er bij dit ras een aantal erfelijkheidsproblemen bekend zijn zoals onder andere heupdysplasie en ellebogendysplasie. De verkoper heeft een onderzoeks- en mededelingsplicht, de koper heeft een onderzoek- en informatieplicht. Bij de koop van een rashond mag van een gemiddelde koper verwacht worden dat hij informeert bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied en/of rasvereniging. De koopovereenkomst gaat standaard uit van de Duitse Herdershond als huishond. Dit is het normale functioneren van de meerderheid van de huisdieren. De koopovereenkomst verplicht de koper om binnen acht dagen na ontvangst van de hond, deze bij een dierenarts te laten onderzoeken op eventuele gebreken, die op dat moment waarneembaar zijn. Het is dan mogelijk de koop te laten ontbinden of schadevergoeding te verlangen volgens artikel 5.1. Deze bepaling ziet erop toe dat eventuele zichtbare gebreken zo snel mogelijk vastgesteld worden, omdat gebreken ook later door milieu-invloeden kunnen ontstaan die mogelijk geen direct oorzakelijk verband hebben met het fokken of verblijf bij verkoper. Ook is het van belang voor de pup of hond dat deze eventueel zo snel mogelijk teruggeplaatst wordt indien sprake is van goede redenen tot ontbinding van de koop. Overigens is het plicht dat bij pups een klinisch gezondheidsonderzoek door een dierenarts in het dierenpaspoort is vastgelegd. Zowel genetische- als milieu-invloeden hebben invloed op het ontstaan van heupdysplasie en elleboogdysplasie. Vandaar dat het niet redelijk zou zijn om de aansprakelijkheid uit te sluiten voor ernstige HD optredend in het eerste levensjaar waarvan het dier duidelijk hinder (pijn) ondervindt. Erfelijke gebreken zoals ernstige heupdysplasie en elleboogdysplasie door pijn en hinder openbaren zich in de regel reeds binnen het eerste levensjaar. Met ernstige erfelijkheidsproblemen wordt bedoeld dat van een normaal (klinisch) functioneren als huishond geen sprake meer kan zijn. Dit kan later binnen een redelijke termijn door een officiële beoordeling bevestigd worden. Geschillen en klachten Goede communicatie, wederzijds begrip kunnen veel geschillen voorkomen. Raadpleeg als koper allereerst de verkoper of fokker. Toon als verkoper of fokker begrip en probeer in redelijkheid en billijkheid tot een oplossing te komen. Een procedure is vaak het meest slechte advies. De koopovereenkomst: ziet toe op een zorgvuldig gefokte pup, legt afspraken en eventuele garanties duidelijk vast, regelt hoe geschillen kunnen worden opgelost. Het zich hierop beroepen is voor de koper veel makkelijker. Ook zonder schriftelijke koopovereenkomst kan de koper terugvallen op het conformiteitbeginsel. De koper moet de klachten altijd melden bij de verkoper en hem de gelegenheid geven het probleem op te lossen binnen een redelijke tijd.

Valkoinen-Valiot. Koopovereenkomst

Valkoinen-Valiot. Koopovereenkomst VHB Valkoinen-Valiot Koopovereenkomst De Raad van Beheer is op dit moment (voorjaar 2008) druk bezig met een project om fokkers en rasverenigingen te certificeren; zie www.raadvanbeheer.nl Onderstaande

Nadere informatie

Koopovereenkomst Havanezer.eu

Koopovereenkomst Havanezer.eu Ondergetekenden: 1. Naam :. Adres :. Postcode :... Woonplaats: Hierna te noemen de verkoper en 2. Naam :. Adres :. Postcode :.. Woonplaats: Hierna te noemen de koper. In aanmerking nemende dat: - De verkoper

Nadere informatie

Koopovereenkomst. Havanezer Club Nederland

Koopovereenkomst. Havanezer Club Nederland Koopovereenkomst beschikbaar gesteld door Havanezer Club Nederland Ondergetekenden: 1. Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... hierna te noemen de verkoper en 2. Naam:... Adres:... Postcode:...

Nadere informatie

Koopovereenkomst Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Koopovereenkomst Nova Scotia Duck Tolling Retriever Koopovereenkomst Rashondenfokkers Koopovereenkomst voor rashondenfokkers onder auspiciën van de RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Naam:... Adres:...

Nadere informatie

Verklaren te zijn overeengekomen als volgt:

Verklaren te zijn overeengekomen als volgt: KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... hierna te noemen de verkoper en 2. Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... hierna te noemen de koper. In aanmerking

Nadere informatie

Standaard Puppy Koopovereenkomst Vereniging Amerikaanse Cocker Spaniëls VACS

Standaard Puppy Koopovereenkomst Vereniging Amerikaanse Cocker Spaniëls VACS Standaard Puppy Koopovereenkomst Vereniging Amerikaanse Cocker Spaniëls VACS De ondergetekenden: 1. De heer/mevrouw: 2. Adres: 3. Postcode: 4. Woonplaats: 5. Land: 6. Telefoon: 7. E-mail: 8. Hierna te

Nadere informatie

Verkoopovereenkomst. 1. De heer/mevrouw, wonende te.., aan de, hierna te noemen verkoper,

Verkoopovereenkomst. 1. De heer/mevrouw, wonende te.., aan de, hierna te noemen verkoper, Verkoopovereenkomst De ondergetekenden: en 1. De heer/mevrouw, wonende te.., aan de, hierna te noemen verkoper, 2. De heer/mevrouw.., wonende te, aan de.., hierna te noemen koper. In aanmerking nemende:

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST. Naam:.. Adres:.. PC & woonplaats:...

KOOPOVEREENKOMST. Naam:.. Adres:.. PC & woonplaats:... De ondergetekenden: KOOPOVEREENKOMST en 1. Verkoper: Naam: Adres: PC & woonplaats: Telefoon: 2. Koper: Naam:.. Adres:.. PC & woonplaats:... Telefoon:. In aanmerking nemende: - dat verkoper eigenaar is

Nadere informatie

Koopovereenkomst NEDERLANDSE VERENIGING VOOR BELGISCHE HERDERSHONDEN. De ondergetekenden: naam: adres:

Koopovereenkomst NEDERLANDSE VERENIGING VOOR BELGISCHE HERDERSHONDEN. De ondergetekenden: naam: adres: NEDERLANDSE VERENIGING VOOR BELGISCHE HERDERSHONDEN Koopovereenkomst De ondergetekenden: naam: adres: postcode en woonplaats, verder te noemen "verkoper": en naam: adres: postcode en woonplaats: telefoonnummer:

Nadere informatie

Koopovereenkomst. 01. Naam en woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen "verkoper": ...

Koopovereenkomst. 01. Naam en woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen verkoper: ... Koopovereenkomst De ondergetekenden: 01. Naam en woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen "verkoper": C. van Kruining, Spijkenisse en 0.2. Naam, adres, woonplaats van de koper, verder te noemen

Nadere informatie

Eurasierkennel. Koopovereenkomst. De Ondergetekenden: 1. verder te noemen verkoper ; 2. verder te noemen koper ; In aanmerking nemende:

Eurasierkennel. Koopovereenkomst. De Ondergetekenden: 1. verder te noemen verkoper ; 2. verder te noemen koper ; In aanmerking nemende: Eurasierkennel Koopovereenkomst. De Ondergetekenden: 1. verder te noemen verkoper ; en 2. verder te noemen koper ; In aanmerking nemende: * Dat verkoper eigenaar is van de hierna omschreven Eurasier pup

Nadere informatie

Koopovereenkomst RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND. oopovereenkomst voor gecertificeerd rashondenfokker. onder auspiciën van de

Koopovereenkomst RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND. oopovereenkomst voor gecertificeerd rashondenfokker. onder auspiciën van de Koopovereenkomst oopovereenkomst voor gecertificeerd rashondenfokker onder auspiciën van de RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Naam:... Adres:...

Nadere informatie

SPECIMEN. 0.1 Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen "verkoper":

SPECIMEN. 0.1 Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen verkoper: 0. De ondergetekenden: 0.1 Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen "verkoper": Adres: Naam: Kennel: Postcode: Plaats: Land: 0.2 Naam, adres, woonplaats van de koper, verder te

Nadere informatie

Koop contract. Bulls Off Tysons Home

Koop contract. Bulls Off Tysons Home Koop contract Bulls Off Tysons Home Ondergetekenden: Naam F Schuitema Adres: Grintweg 103 Plaats: 9675 HJ Winschoten Land: Nederland Tel: 0651961316 Emailadres: bullsofftysonshome@gmail.com Hierna te noemen

Nadere informatie

01. Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen "verkoper": Naam:... Adres:. Postcode & woonplaats:... Telefoon:.. Naam:...

01. Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen verkoper: Naam:... Adres:. Postcode & woonplaats:... Telefoon:.. Naam:... Koopovereenkomst De ondergetekenden: 01. Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen "verkoper": en Naam:....... Adres:. Postcode & woonplaats:... Telefoon:.. 0.2. Naam, adres, woonplaats

Nadere informatie

1. Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen verkoper : ... ... ... ... ... ...

1. Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen verkoper : ... ... ... ... ... ... KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen verkoper : 2. Naam, adres, woonplaats van de koper, verder te noemen koper : In aanmerking nemende:

Nadere informatie

De ondergetekenden: 1. Naam, adres, woonplaats van fokker / verkoper, verder te noemen "verkoper"

De ondergetekenden: 1. Naam, adres, woonplaats van fokker / verkoper, verder te noemen verkoper De ondergetekenden: 1. Naam, adres, woonplaats van fokker / verkoper, verder te noemen "verkoper" 2. Naam, adres, woonplaats van koper, verder te noemen "koper" In aanmerking nemende: dat verkoper eigenaar

Nadere informatie

1.1 Het betreft de Flatcoated Retriever geboren uit:

1.1 Het betreft de Flatcoated Retriever geboren uit: KOOPOVEREENKOMST Model december 2014 Als onderdeel van het Verenigingsfokreglement Flatcoated Retriever Club De ondergetekenden: a. Naam: Adres: Woonplaats: verder te noemen verkoper en b. Naam: Adres:

Nadere informatie

De ondergetekenden: 1. Naam, adres, woonplaats van fokker / verkoper, verder te noemen "verkoper"

De ondergetekenden: 1. Naam, adres, woonplaats van fokker / verkoper, verder te noemen verkoper De ondergetekenden: 1. Naam, adres, woonplaats van fokker / verkoper, verder te noemen "verkoper" 2. Naam, adres, woonplaats van koper, verder te noemen "koper" In aanmerking nemende: dat verkoper eigenaar

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST. ...(verkoper) ..(koper)

KOOPOVEREENKOMST. ...(verkoper) ..(koper) KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden:....(verkoper) en..(koper) In aanmerking nemende dat: verkoper eigenaar is van de hierna omschreven Saarlooswolfhond, verder te noemen "de hond", en te kennen geeft

Nadere informatie

Model Koopovereenkomst van de Waterhondenclub Nederland, rasvereniging voor mediterrane waterhondenrassen

Model Koopovereenkomst van de Waterhondenclub Nederland, rasvereniging voor mediterrane waterhondenrassen Model Koopovereenkomst van de Waterhondenclub Nederland, rasvereniging voor mediterrane waterhondenrassen ATTENTIE: DIT MODEL IS SLECHTS EEN HANDREIKING AAN DE FOKKER. DE WATERHONDENCLUB NEDERLAND AANVAARD

Nadere informatie

- - - K OOPOVEREENKOM S T - - -

- - - K OOPOVEREENKOM S T - - - Groenendaelerkennel "Of Dazzling Black" - - - K OOPOVEREENKOM S T - - - Thea van Niekerk Boterbloemweide 29 8255 JS Swifterbant tel: 0321-318682 e-mail: thea@ofdazzlingblack.nl website: http://www.ofdazzlingblack.nl

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST. Ondergetekenden, Partijen in deze overeenkomst, te weten: 1. Naam : Adres : Postcode : Hierna te noemen verkoper,

KOOPOVEREENKOMST. Ondergetekenden, Partijen in deze overeenkomst, te weten: 1. Naam : Adres : Postcode : Hierna te noemen verkoper, DISCLAIMER Hoewel dit document met de meeste zorg is samengesteld blijft u ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het gebruik van het document. Mundikat is nimmer aansprakelijk voor financiële-, materiële-

Nadere informatie

Koopovereenkomst. Art. 1 Verkoper verkoopt aan koper, gelijk koper koopt van verkoper, een hond:

Koopovereenkomst. Art. 1 Verkoper verkoopt aan koper, gelijk koper koopt van verkoper, een hond: Koopovereenkomst (*doorhalen wat niet van toepassing is) Ondergetekenden, partijen bij deze overeenkomst, te weten: naam: adres: woonplaats: nr. paspoort/rijbewijs: registratienr. HKB (indien in bezit):

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST. Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen "verkoper":

KOOPOVEREENKOMST. Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen verkoper: KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen "verkoper": en Naam, adres, woonplaats van de koper, verder te noemen "koper": In aanmerking nemende

Nadere informatie

Koopovereenkomst. ( particulier ) naam: adres:

Koopovereenkomst. ( particulier ) naam: adres: Koopovereenkomst ( particulier ) (*doorhalen wat niet van toepassing is) Ondergetekenden, partijen bij deze overeenkomst, te weten: koper naam: -------------------------------------------- adres: --------------------------------------------

Nadere informatie

Woord vooraf voor de lezer / aspirant pupkoper

Woord vooraf voor de lezer / aspirant pupkoper Koopovereenkomst 1 Woord vooraf voor de lezer / aspirant pupkoper Fokkers van de Nederlandse Chow Chow Club zijn volgens het NCCC Verenigingsfokreglement (VFR) verplicht, bij de overdracht van een pup,

Nadere informatie

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 13-04-14 versie 3 pagina 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

VOORLOPIG KOOPCONTRACT KITTEN

VOORLOPIG KOOPCONTRACT KITTEN VOORLOPIG KOOPCONTRACT KITTEN Gegevens Verkoper: Cattery Maranovski Hoenderloseweg 97 7339 GB UGCHELEN Telefoon Martijn Nijkamp: 06-13208782 Telefoon Randolph Knul: 06-21881574 Email: catterymaranovski@hotmail.com

Nadere informatie

K O O P O V E R E E N K O M S T P A A R D. 1. De heer / mevrouw, hierna te noemen verkoper ;

K O O P O V E R E E N K O M S T P A A R D. 1. De heer / mevrouw, hierna te noemen verkoper ; K O O P O V E R E E N K O M S T P A A R D ONDERGETEKENDEN: en 1. De heer / mevrouw, hierna te noemen verkoper ; (vermeldt duidelijk de volledige tenaamstelling van de verkopende partij en indien dit een

Nadere informatie

Koopovereenkomst Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Koopovereenkomst Nova Scotia Duck Tolling Retriever Rashondenfokkers Koopovereenkomst voor rashondenfokkers onder auspiciën van de RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Naam:... Adres:... Postcode:...

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST. Koper en verkoper constateren dat de hond geen uiterlijke of duidelijke waarneembare gebreken of afwijkingen heeft.

KOOPOVEREENKOMST. Koper en verkoper constateren dat de hond geen uiterlijke of duidelijke waarneembare gebreken of afwijkingen heeft. KOOPOVEREENKOMST. Ondergetekenden, partijen bij deze overeenkomst, te weten: 1:.. hierna te noemen verkoper; 2:... hierna te noemen koper; in aanmerking nemende: - dat verkoper verklaart in eigendom te

Nadere informatie

Lid 1 Alle door de kennelhouder uitgebrachte offertes worden gestand gedaan voor een termijn van maximaal 30 dagen.

Lid 1 Alle door de kennelhouder uitgebrachte offertes worden gestand gedaan voor een termijn van maximaal 30 dagen. Algemene voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN (t.b.v. levering aan consumenten) Leden VBK Hierna te noemen: de kennelhouder Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: garantietermijn:

Nadere informatie

1. De handelsstal Buitengewoon, gevestigd te Wapenveld aan de Wildekampseweg 82a, 8191 BW, hierna te noemen: Verkoper ;

1. De handelsstal Buitengewoon, gevestigd te Wapenveld aan de Wildekampseweg 82a, 8191 BW, hierna te noemen: Verkoper ; KOOPOVEREENKOMST Ondergetekenden, 1. De handelsstal Buitengewoon, gevestigd te Wapenveld aan de Wildekampseweg 82a, 8191 BW, hierna te noemen: Verkoper ; en 2. wonende te aan de hierna te noemen: Koper.

Nadere informatie

Lid 1 Alle door de kennelhouder uitgebrachte offertes worden gestand gedaan voor een termijn van maximaal 30 dagen.

Lid 1 Alle door de kennelhouder uitgebrachte offertes worden gestand gedaan voor een termijn van maximaal 30 dagen. Algemene voorwaarden info@kennelhouders.nl ALGEMENE VOORWAARDEN (t.b.v. levering aan consumenten) Leden VBK Hierna te noemen: de kennelhouder Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST BETREFFENDE EEN HOND

KOOPOVEREENKOMST BETREFFENDE EEN HOND KOOPOVEREENKOMST BETREFFENDE EEN HOND Tussen Hendrik Rouw Auf dem Zuschlag 31 49849 Wilsum Niedersachsen/Duitsland Tel.: (0049) (0)5945995230 Handy: (0049) (0)17670629736 Eigenaar van de Duitse Herdershond-Kennel

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST BETREFFENDE EEN HOND

KOOPOVEREENKOMST BETREFFENDE EEN HOND KOOPOVEREENKOMST BETREFFENDE EEN HOND Tussen Hendrik Rouw Auf dem Zuschlag 31 49849 Wilsum Niedersachsen/Duitsland Tel.: (0049) (0)5945995230 Handy: (0031) (0)630037496 Eigenaar van de Duitse Herdershond-Kennel

Nadere informatie

Artikel 1. Definities

Artikel 1. Definities Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn onze Algemene Leveringsvoorwaarden van toepassing, tenzij in offertes, orderbevestigingen of overeenkomsten anders is vermeld. Deze leveringsvoorwaarden zijn

Nadere informatie

Koopovereenkomst. De ondergetekenden: Adres Postcode + woonplaats. Tel. nr. : Mobiel tel. Nr. Iban : BIC : Verder te noemen "koper"; Naam koper

Koopovereenkomst. De ondergetekenden: Adres Postcode + woonplaats. Tel. nr. : Mobiel tel. Nr. Iban : BIC : Verder te noemen koper; Naam koper Pagina 1 van 10 Koopovereenkomst De ondergetekenden: Naam verkoper : R.C.M. Dijkhorst-Noij Adres : Postcode + woonplaats : E-mailadres : r.dijkhorst@ziggo.nl Tel. nr. : Mobiel tel. nr. : Iban : BIC : Verder

Nadere informatie

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 01-05-2016 versie 4 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST. ingeschreven in het register van kennelnamen onder de naam:

KOOPOVEREENKOMST. ingeschreven in het register van kennelnamen onder de naam: KOOPOVEREENKOMST De heer/mevrouw, wonende te, ingeschreven in het register van kennelnamen onder de naam: hierna te noemen: fokker/verkoper. Ondergetekenden, Partijen bij deze overeenkomst, te weten: Naam

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Bijlage agendapunt 4a Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: voor het ras: (invullen door rasvereniging) Conceptversie maart 2012, VERSIE 6.0 Uitgangspunten

Nadere informatie

dd. en plaats, ondertekening koper.

dd. en plaats, ondertekening koper. Voorafgaande verklaring aan koopovereenkomst: Ik ben een liefhebber van katten en ik fok ook met mijn katten uit liefhebberij. Vanuit die liefhebberij heb ik een aantal verantwoordelijkheden en verplichtingen.

Nadere informatie

K o o p c o n t r a c t

K o o p c o n t r a c t Voorafgaande verklaring aan koopovereenkomst: Ik ben een liefhebber van katten en ik fok met mijn katten uit liefhebberij. Vanuit deze hobby heb ik een aantal verantwoordelijkheden en verplichtingen. Deze

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement voor het ras Zwitserse Witte Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Zwitserse Witte Herder zoals

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging (RV): Nederlandse Berner Sennen Vereniging voor het ras: Berner Sennenhond 1. ALGEMEEN 1.1. Dit Verenigingsfokreglement voor de vereniging Nederlandse

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Nederlandse Schapendoes

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Nederlandse Schapendoes Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging de Nederlandse Schapendoes voor het ras: Nederlandse Schapendoes 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Vereniging de Nederlandse Schapendoes,

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland. voor het ras: Picardische Herder

Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland. voor het ras: Picardische Herder Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland voor het ras: Picardische Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Picardische Herdershonden Club Nederland,, hierna te noemen de vereniging

Nadere informatie

VOORLOPIG KOOPCONTRACT KITTEN

VOORLOPIG KOOPCONTRACT KITTEN VOORLOPIG KOOPCONTRACT KITTEN Gegevens Verkoper: Cattery Maranovski Hoenderloseweg 97 7339 GB UGCHELEN Telefoon Martijn Nijkamp: 06-13208782 Telefoon Randolph Knul: 06-21881574 Email: catterymaranovski@hotmail.com

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Ras: Stabyhoun

Verenigingsfokreglement. Ras: Stabyhoun Verenigingsfokreglement Rasvereniging: Onze Stabyhoun Ras: Stabyhoun 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor Onze Stabyhoun, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Bijlage 1 Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Bordeaux Dog Club Nederland voor het ras: Bordeaux Dog ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Bordeaux Dog Club Nederland, hierna te

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub

Verenigingsfokreglement. Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub Verenigingsfokreglement Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub voor het ras: Schotse herdershond - korthaar Versie : 2018-01 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Schotse Herdershonden Vereniging

Nadere informatie

Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland

Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland Opgericht 10 september 2010 Fokbeleid versie: Leden Vergadering 22 mei 2011 Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland 1. Doelstelling 1.1.

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement voor het ras Zwitserse Witte Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Zwitserse Witte Herder zoals

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Rasvereniging: Onze Stabyhoun Ras: Stabyhoun 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor Onze Stabyhoun, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

1.2. Dit Verenigingsfokreglement (VFR) geldt voor alle leden van de vereniging voor de Alaska Malamute Club voor Nederland.

1.2. Dit Verenigingsfokreglement (VFR) geldt voor alle leden van de vereniging voor de Alaska Malamute Club voor Nederland. 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Alaska Malamute Club voor Nederland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Alaskan Malamute zoals deze

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1 ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden voor het ras Saarlooswolfhond voor het ras Saarlooswolfhond

Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden voor het ras Saarlooswolfhond voor het ras Saarlooswolfhond Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden voor het ras Saarlooswolfhond voor het ras Saarlooswolfhond 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse vereniging van

Nadere informatie

FOKREGLEMENT Vastgesteld op de bestuursvergadering van 17 aug 2014

FOKREGLEMENT Vastgesteld op de bestuursvergadering van 17 aug 2014 FOKREGLEMENT Vastgesteld op de bestuursvergadering van 17 aug 2014 1. ALGEMEEN 1.1. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die alleen zijn aangesloten bij de FGH en niet fokken voor een rasvereniging

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST

LICENTIEOVEREENKOMST LICENTIEOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. [NAAM ARCHITECT(ENBUREAU)], geboren op [ ] te [ ], wonende te [ ] aan de [ ]/ gevestigd en kantoorhoudende aan de [ ] te [ ], (ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

1.2. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die zijn aangesloten bij de LSOHV en voor alle leden.

1.2. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die zijn aangesloten bij de LSOHV en voor alle leden. FOKREGLEMENT 1. ALGEMEEN 1.1. Het Fokreglement voor de Oudduitse Herder en de Duitse Herder LangStokhaar is overeenkomstig het beschrevene in de statuten en het huishoudelijk reglement van de rasvereniging

Nadere informatie

Verenigings Fokreglement Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging. Ras; Flatcoated Retriever

Verenigings Fokreglement Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging. Ras; Flatcoated Retriever Verenigings Fokreglement Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging Ras; Flatcoated Retriever 1. Algemeen 1.1 Dit regelement voor de Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

voor het ras: Pyreneese Berghond

voor het ras: Pyreneese Berghond Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Nederlandse Vereniging van Liefhebbers van de Pyreneese Berghond voor het ras: Pyreneese Berghond Goedgekeurd door de Algemene Vergadering d.d. 29

Nadere informatie

Fokreglement voor de Sint Bernard Korthaar en Sint Bernard Langhaar.

Fokreglement voor de Sint Bernard Korthaar en Sint Bernard Langhaar. Fokreglement voor de Sint Bernard Korthaar en Sint Bernard Langhaar. Voor de NEDERLANDSE SINT BERNARD CLUB VOOR LIEFHEBBERS EN FOKKERS 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse Sint Bernard Club

Nadere informatie

Fokreglement voor leden Border Collie Club Nederland (per 1-7-2010)

Fokreglement voor leden Border Collie Club Nederland (per 1-7-2010) Fokreglement voor leden Border Collie Club Nederland (per 1-7-2010) Dit Fokreglement bevat de bepalingen waaraan een lid van de vereniging minimaal moet voldoen. Tevens moet voldaan zijn aan de algemene

Nadere informatie

Koopovereenkomst kitten Cattery AsKháMo

Koopovereenkomst kitten Cattery AsKháMo Koopovereenkomst kitten Cattery AsKháMo Deze overeenkomst is aangegaan door: Maine Coon Cattery AsKháMo (rechtsgeldig vertegenwoordigd door dhr. A.W.M. van Wissen); hierna te noemen de fokker 1 en Klik

Nadere informatie

0. De ondergetekenden:

0. De ondergetekenden: 0. De ondergetekenden: 0.1. Naam, adres, woonplaats van de fokker/verkoper, verder te noemen verkoper : Naam Adres Postcode en Plaats 0.2. Naam, adres, woonplaats van de koper, verder te noemen koper :

Nadere informatie

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 18-07-18 versie 5 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement voor

Nadere informatie

Fokreglement van de Nederlandse Bearded Collie Club

Fokreglement van de Nederlandse Bearded Collie Club Fokreglement van de Nederlandse Bearded Collie Club Dit reglement bevat de bepalingen van het fokreglement verbonden aan de inschrijving van een hond in het Nederlands Hondenstamboek (NHSB). Op die inschrijving

Nadere informatie

Oplegger bij verenigingsfokreglement Chow Chow Vereniging Holland

Oplegger bij verenigingsfokreglement Chow Chow Vereniging Holland Oplegger bij verenigingsfokreglement Chow Chow Vereniging Holland De leden van Chow Chow Vereniging Holland vinden een aantal punten belangrijk bij het fokken, sommige van deze punten zijn moeilijk te

Nadere informatie

voor het ras: Pyreneese Berghond

voor het ras: Pyreneese Berghond Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Nederlandse Vereniging van Liefhebbers van de Pyreneese Berghond voor het ras: Pyreneese Berghond Goedgekeurd door de Algemene Vergadering d.d. 29

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging Amerikaanse Cocker Spaniël (kortweg VACS) voor het ras: Amerikaanse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1.

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Eerste Gezelschapshonden Club Nederland Japanse Spaniël F.C.I. nr. 206 Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Nadere informatie

Rasspecifiek Fokreglement. voor fokkers en leden van. de Engelse Bulldog

Rasspecifiek Fokreglement. voor fokkers en leden van. de Engelse Bulldog Rasspecifiek Fokreglement voor fokkers en leden van de Engelse Bulldog Volgens besluit door de ALV van 26 maart 2011 Rasspecifiek fokreglement voor Fokkers en leden van de Engelse Bulldog welke zijn ingeschreven

Nadere informatie

VERENIGINGSFOKREGLEMENT

VERENIGINGSFOKREGLEMENT VERENIGINGSFOKREGLEMENT Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2014:4959 Gerechtshof 's-hertogenbosch Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer HD

ECLI:NL:GHSHE:2014:4959 Gerechtshof 's-hertogenbosch Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer HD ECLI:NL:GHSHE:2014:4959 Instantie Gerechtshof 's-hertogenbosch Datum uitspraak 25-11-2014 Datum publicatie 26-11-2014 Zaaknummer HD 200.136.544_01 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Hoger

Nadere informatie

Fokreglement. Alle Scandinavische Rassen. Scandia. voor. vertegenwoordigd door. Artikel 1, 5, 6, 7, 8, 9, 10 en 11.

Fokreglement. Alle Scandinavische Rassen. Scandia. voor. vertegenwoordigd door. Artikel 1, 5, 6, 7, 8, 9, 10 en 11. Fokreglement voor Alle Scandinavische Rassen vertegenwoordigd door Artikel 1, 5, 6, 7, 8, 9, 10 en 11. Wijziging van artikel 3.5 tijdens AV RvB ingaande: 01 januari 2018 Gewijzigd en vastgesteld en ingaande

Nadere informatie

Fokreglement voor het ras : Mastino Napoletano m.i.v.1 januari 2011

Fokreglement voor het ras : Mastino Napoletano m.i.v.1 januari 2011 Fokreglement voor het ras : Mastino Napoletano m.i.v.1 januari 2011 Artikel 1. Doelstelling Artikel 8. Exterieur- eisen Artikel 2. Reikwijdte en Artikel 9. Koopovereenkomst begrenzing Artikel 3. Definities

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras:

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Verenigingsfokreglement (VFR) Vereniging voor Schnauzerfokkers en Liefhebbers (VSFL) voor het ras: Schnauzers alle variëteiten 1-7 Verenigingsfokreglement (VFR) VSFL - ALV 15 november 2015 i.s.m. de Raad

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Voor het ras: Bullmastiff 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

FGH FOKREGLEMENT VOOR DE OUDDUITSE HERDER

FGH FOKREGLEMENT VOOR DE OUDDUITSE HERDER FGH FOKREGLEMENT VOOR DE OUDDUITSE HERDER Uitgave 17 augustus 2014 Vastgesteld op de bestuursvergadering van 17 aug 2014 1. ALGEMEEN 1.1. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die alleen zijn aangesloten

Nadere informatie

Rasspecifiek Fokreglement Bracco Italiano

Rasspecifiek Fokreglement Bracco Italiano Secretariaat: Marianne Eelvelt Evenaar 318 2408 NE Alphen aan den Rijn Tel. 0172-426730 E-Mail: mj.eelvelt@xs4all.nl Rasspecifiek Bracco Italiano Rasspecifiek fokreglement voor rasverengingen en rashondenfokkers

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Amerikaanse Cocker Spaniel Club Nederland (kortweg ACSN) voor het ras: Amerikaanse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1.

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub voor het ras: Schotse herdershond langhaar Versie:

Verenigingsfokreglement Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub voor het ras: Schotse herdershond langhaar Versie: Verenigingsfokreglement Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub voor het ras: Schotse herdershond langhaar Versie: 2014.01 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Schotse Herdershonden Vereniging

Nadere informatie

Erecode Commedia. Erecode Commedia

Erecode Commedia. Erecode Commedia Erecode Commedia Alle honden van Leden / Fokkers moeten op lichamelijk en emotioneel gebied voldoende zorg ontvangen. Dit betreft in ieder geval de onderstaande punten : - Hoeveelheid en Kwaliteit van

Nadere informatie

Herplaatsreglement. Bracco Italiano Club. Voorwaarden voor de herplaatsing van een Bracco Italiano onder auspiciën van de Bracco Italiano Club

Herplaatsreglement. Bracco Italiano Club. Voorwaarden voor de herplaatsing van een Bracco Italiano onder auspiciën van de Bracco Italiano Club Herplaatsreglement Bracco Italiano Club Voorwaarden voor de herplaatsing van een Bracco Italiano onder auspiciën van de Bracco Italiano Club Reglement 1 Algemeen Art. 1.1. De vereniging Bracco Italiano

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Chow Chow Club (NCCC) voor het ras: Chow Chow

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Chow Chow Club (NCCC) voor het ras: Chow Chow Verenigingsfokreglement Nederlandse Chow Chow Club (NCCC) voor het ras: Chow Chow 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse Chow Chow Club, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen

Nadere informatie

BRIARD VERENIGING NEDERLAND

BRIARD VERENIGING NEDERLAND Raad van Beheer Voor alle (ras)honden! Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement BRIARD VERENIGING NEDERLAND (Herzien maart 2016) VerenigingsFokReglement(VFR) Besluit ALV 8 maart 2016 Pagina

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging Amerikaanse Cocker Spaniël (kortweg VACS) voor het ras: Amerikaanse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1.

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Schapendoes

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Schapendoes Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging De Nederlandse Schapendoes voor het ras: Nederlandse Schapendoes 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement van de Vereniging De Nederlandse Schapendoes,

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Ierse Water Spaniel Vereniging Nederland voor het ras: Ierse Water Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Ierse Water Spaniel Vereniging

Nadere informatie

Werkgroep Fokkerij & Gezondheid

Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Belgische Herder Club Nederland (BHCN) 1 / 8 voor het ras: Belgische Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Fauve de Bretagne Club voor het ras: Basset Fauve de Bretagne Uitgangspunten en toelichting bij het

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herdershonden. voor het ras: Duitse herdershond. 1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel (VLECS) voor het ras: Engelse Cocker Spaniel ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement (VFR) voor de Drentsche Patrijshonden Club Nederland 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Drentsche Patrijshond Club Nederland beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Fokreglement voor het ras: Rafiero do Alentejo

Fokreglement voor het ras: Rafiero do Alentejo Fokreglement voor het ras: Rafiero do Alentejo m.i.v.1 januari 2011 Artikel 1. Doelstelling Artikel 2. Reikwijdte en begrenzing Artikel 3. Definities Artikel 4. Algemeen Artikel 5. Fokkerij Artikel 6.

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Naam van de rasvereniging: Boxer Vrienden Nederland Voor het ras: Boxer 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Boxer Vrienden Nederland, hierna

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Pointer Club. voor het ras: Pointer

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Pointer Club. voor het ras: Pointer Verenigingsfokreglement Nederlandse Pointer Club voor het ras: Pointer 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse pointer club, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie