Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2014 (aanvragen vanaf ).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2014 (aanvragen vanaf 17.04.2014)."

Transcriptie

1 Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2014 (aanvragen vanaf ). Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van de participatie en sociale activering van de gebruikers van de dienstverlening van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn voor 2014 dient nog goedgekeurd en gepubliceerd te worden in het Belgisch Staatsblad. In afwachting stellen we hieronder het nieuwe regelement voor. Deze subsidiemaatregel, die van naam veranderd is, omvat een deel participatie en sociale activering en een deel strijd tegen kinderarmoede. De nieuwe benaming, PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING, geeft een beter beeld van de positieve gevolgen van de maatregel en de goede praktijken in het kader van de sociale activering. De activiteiten binnen deze maatregel hebben tot doel de gebruikers van de dienstverlening van het OCMW te activeren en zodoende hun autonomie, participatie en sociale integratie te bevorderen. 1 SOCIALE, CULTURELE EN SPORTIEVE PARTICIPATIE 1.1 Individuele of collectieve toekenningen De middelen voor 2014 dienen nog toegekend te worden aan alle OCMW s. We baseren ons op het KB van In het kader van de sociale, culturele en sportieve participatie 2013 kunnen de subsidies gespendeerd worden door: - een individueel voordeel toe te kennen, zoals de tussenkomst in de kosten voor een toegangsticket of ten laste name van lidgelden; - of een collectief voordeel toe te kennen door een manifestatie te ondersteunen die zich tot de doelgroep richt. 1.2 Welke activiteiten In toepassing van art. 2,1 tot en met 4 van het KB kunnen volgende activiteiten/initiatieven in aanmerking genomen worden: - de volledige of gedeeltelijke financiering van de deelname door de gebruikers aan sociale, sportieve en culturele manifestaties; (individuele toekenningen) - de volledige of gedeeltelijke financiering van de deelname door de gebruikers aan sociale, culturele of sportieve verenigingen met inbegrip van lidgeld en de voor de deelname noodzakelijke benodigdheden en uitrustingen; (individuele toekenningen) - de ondersteuning en financiering van initiatieven van of voor de doelgroep op sociaal, cultureel of sportief vlak; (collectieve toekenningen) - de ondersteuning en financiering van initiatieven die de toegang en participatie van de doelgroep tot de nieuwe informatie- en communicatietechnologieën bevorderen.

2 1.3 Doelgroep De subsidies ingevolge het KB inzake participatie en sociale activering kunnen aangewend worden voor alle cliënten van het OCMW van Zwalm die woonachtig zijn op het grondgebied van de gemeente. Niet-cliënten kunnen pas na een sociaal en financieel onderzoek beroep doen op de subsidies Individuele toekenningen Wij stellen voor om de doelgroep voor individuele aanvragen als volgt in te delen: Alle gezinsleden behoren tot één van de hieronder aangeduide doelgroep: Categorie 1: Maakt gebruik van volgende dienstverlening bij het OCMW Zwalm: financiële dienstverlening: o leefloon; o financiële steun en/of dringende steun; o huurwaarborg; recht hebben op een toelage: o verwarmingstoelage, steenkooltoelage, brandhouttoelage; o tussenkomst in de warme maaltijden; administratieve dienstverlening: o schuldbemiddeling: CSR, budgetbeheer of budgetbegeleiding; o informatie en advies gesprekken; materiële dienstverlening: o lid zijn van de minder mobielen centrale (MMC); o gebruik maken van de klusjesdienst; o bewoners van de noodwoning; o gebruikers van de KABA, sociale kruidenier te Oudenaarde; Categorie 2: Maakt op het moment van de aanvraag nog geen gebruik van de OCMW dienstverlening en: beschikt over een laag inkomen wat betekent dat het jaarlijks bruto belastbaar inkomen van het huishouden lager is dan of gelijk aan ,47 euro vermeerderd met 3.140,77 euro per persoon ten laste (bedragen geldig vanaf ). Deze grensbedragen volgen de evolutie van de indexaties van de sociale uitkeringen. Het inkomen wordt op dezelfde wijze berekend als de verwarmingstoelage. de maatschappelijk werk(st)er maakt samen met aanvrager een overzicht op van de inkomsten, uitgaven en eventuele schulden van alle gezinsleden. De personen die enkel recht hebben op verhoogde verzekeringstegemoetkoming komen niet meer automatisch in aanmerking om te genieten van deze subsidiemaatregel. De POD is niet akkoord dat recht hebben op verhoogde verzekeringstegemoetkoming automatisch het recht opent voor deze toekenning.

3 1.3.2 collectieve toekenningen Indien het OCMW een activiteit organiseert of wil ondersteunen gericht op een gemengd publiek, dit is gedeeltelijk gebruikers van de dienstverlening van het OCMW en gedeeltelijk niet-gebruikers, dan kan enkel de financiering voor de gebruikers van de dienstverlening van het OCMW ten laste worden genomen. Er dient een verdeelsleutel te worden toegepast op de kosten ingebracht voor gemengde activiteiten. Deze verdeelsleutel moet worden onderbouwd en de realiteitswaarde ervan moet aangetoond worden op vraag van de inspectiediensten van de POD Maatschappelijke Integratie. Hierbij denken we voornamelijk aan de jaarlijkse gezinsdagen, de kookworkshops die door het OCMW worden georganiseerd. Het OCMW stelt een dossier op bestaande uit: een sociaal verslag met omschrijving van de activiteiten, een onkostennota, de bewijsstukken van de onkosten, indien mogelijk een lijst van de deelnemers + de dienstverlening waarvan zij gebruik maken binnen het OCMW. Het OCMW past een verdeelsleutel toe als het om een gemengd publiek gaat. Het OCMW kan een samenwerkingsovereenkomst aangaan met een organisatie die meer expertise heeft op het vlak van sociale, culturele en sportieve participatie. Het OCMW kan de activiteit volledig uitbesteden aan deze organisatie. Deze organisatie dient verantwoording af te leggen aan het OCMW over het gebruik van de middelen en het OCMW oefent controle uit op de doelgroep. De door beide partijen ondertekende samenwerkingsovereenkomst dient op vraag van inspectiediensten of bij controle on desk te kunnen worden voorgelegd. Op deze overeenkomst staat duidelijk beschreven om welke activiteiten het gaat, voor welk budget en welke doelgroep. Hierbij denken we vb aan de samenwerking met Welzijnsschakel Zwalm, een plaatselijke vereniging die ondersteund wordt door Welzijnsschakels Oost-Vlaanderen. Het OCMW stelt een dossier op bestaande uit: de samenwerkingsovereenkomst, een sociaal verslag met omschrijving van de activiteiten, een onkostennota ontvangen van de organisatie, de bewijsstukken van de onkosten. 1.4 Tussenkomsten door het OCMW De tussenkomsten voor de individuele aanvragen worden als volgt bepaald: Categorie 1 en 2: het bedrag die de aanvrager betaalde voor de activiteit met een maximum van 100 euro per jaar per persoon. Indien de aanvrager het maximum toegelaten bedrag (vastgelegd door de Raad) reeds ontving, kan de aanvraag steeds individueel voorgelegd worden aan de Raad of het Vast Bureau. Voor de collectieve toekenningen wordt het dossier voorgelegd op de Raad en neemt deze een beslissing voor het toe te kennen subsidiebedrag.

4 2 KINDERARMOEDE Het OCMW van Zwalm kan ingevolge de uitbreiding van het KB, meer bepaald art. 3, bijzondere toelagen ten gunste van kansarme kinderen toekennen. We beperken ons tot de individuele toekenningen. 2.1 Individuele toekenningen De steun moet terechtkomen bij minderjarigen en voornamelijk gaan naar kinderen en kleine kinderen. 2.2 Welke activiteiten De toelage kan gebruikt worden voor: - de volledige of gedeeltelijke financiering van maatschappelijke dienstverlening om de maatschappelijke integratie van achtergestelde kinderen via deelname aan sociale programma s te bevorderen (individuele acties); - of de volledige of gedeeltelijke financiering van initiatieven met of voor achtergestelde kinderen om hun maatschappelijke integratie te bevorderen (collectieve acties). 2.3 Doelgroep -18 jarige waarvan de ouder()s of degene(n) die het ouderlijk gezag uitoefent(en) en die: gebruik maken van de OCMW dienstverlening (cfr. categorie 1 van sociale, culturele en sportieve activiteiten) of nog geen gebruik maken van de OCMW dienstverlening en voldoen aan de voorwaarden bij categorie 2 van sociale, culturele en sportieve activiteiten. 2.4 Tussenkomsten door het OCMW Het bedrag die de aanvrager betaalde voor de activiteit met een maximum van 150 euro per jaar per persoon. Dit is een verhoging t.o.v. vorig jaar. Toen was het 100 euro voor -18 jarige persoon per jaar. We stelden de voorbije jaren vast dat er meer vraag is naar een tussenkomst in kinderarmoede. In deze categorie kunnen de schoolfacturen ondergebracht worden en dit zorgt voor vele gezinnen een grote kost uit het gezinsbudget. Indien de aanvrager het maximum toegelaten bedrag (vastgelegd door de Raad) reeds ontving, kan de aanvraag steeds individueel voorgelegd worden aan de Raad of het Vast Bureau. 3 HOE DE TUSSENKOMST AANVRAGEN De aanvraag dient te gebeuren door de cliënt zelf bij de sociale dienst van OCMW Zwalm. De maatschappelijk werk(st)er maakt een dossier op, bestaande uit: - aanvraagdocument; - identiteitskaart; - bewijsstuk van de activiteit; - het betalingsbewijs van de activiteit; - gezinssamenstelling; - het door de aanvrager en maatschappelijk werk(st)er ondertekende register; - een attest van welke dienstverlening de cliënt gebruik maakt. Elke aanvraag van iemand die geen cliënt is bij het OCMW, zal een sociaal onderzoek tot gevolg hebben, hiertoe zal elke aanvrager zijn inkomsten bewijzen door middel van het laatste aanslagbiljet belastingen of het inkomen van de laatste 3 maanden (loonfiches, rekeninguittreksels,..) en overzicht van de uitgaven/schulden aan de hand van facturen, rekeninguittreksels.

5 4 BESLISSING Binnen de maand na de aanvraag neemt de Raad of het Vast Bureau een beslissing tot het al dan niet toekennen van een individueel voordeel. De aanvrager wordt schriftelijk op de hoogte gebracht van de beslissing van de Raad of het Vast Bureau. De maatschappelijk werk(st)er maakt hiertoe maandelijks een lijst op met de namen van de aanvragers, omschrijving van de activiteit, van welke dienstverlening zij gebruik maken, het bedrag die de aanvrager betaalde en de tussenkomst door het OCMW. Deze lijst wordt maandelijks voorgelegd op de Raadszitting. De tussenkomst in de sociale, culturele en sportieve participatie van cliënten zal slechts toegekend worden tot uitputting van de toegekende subsidie door de overheid aan OCMW Zwalm. OCMW Zwalm kan de uitgekeerde bedragen terugvorderen wanneer zou blijken dat de door de cliënt verstrekte informatie over de sociale en/of financiële situatie niet correct was. 5 VOORBEELDEN VAN ACTIVITEITEN De activiteiten worden als volgt onderverdeeld tussen socio-culturele participatie () en kinderarmoede (KA) Dit is een niet limitatieve lijst. Soort activiteit Subsidie Soort activiteit Subsidie Kinderopvang in vakanties KA Speelpleinwerking Bosklassen KA Sportkampen Sneeuw- en zeeklassen KA familievoorstellingen Schoolreizen KA Lidgeld sport- en vrijetijdsverenigingen Scholensportdag KA Bioscooptickets, musea, theater Ondersteuning in schoolkosten KA Zwem- en sportkaarten Kosten van crèches en opvang KA Allerlei zomerkampen verblijfskosten in CKG, internaat, KA Daguitstappen allerlei, B-dagtrips Raadpleging of tussenkomst van specialist vb logopedist, diëtist, ergotherapeut, kinesitherapeut, opticien, audiologist, orthopedist NA CONTROLE VAN TUSSENKOMST DOOR ZIEKENFONDS Aankoop van paramedische benodigdheden niet of gedeeltelijk door het ziekenfonds of andere instelling terugbetaald; vb bril, hoorapparaat, tandprothesen, NA CONTROLE VAN TUSSENKOMST DOOR ZIEKENFONDS KA KA Groepsreizen georganiseerd door verenigingen, mutualiteiten Grabbelpasactiviteiten buiten Zwalm

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2016.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2016. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2016. Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van de participatie en sociale activering

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2017.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2017. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2017. Het Koninklijk Besluit van 10.01.2017 houdende maatregelen ter bevordering van de participatie

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van de participatie en sociale activering

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING COLOFON Uitgave OCMW Halen, Sportlaan 2B, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - Sociale Dienst OCMW Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 maart 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 maart 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 maart 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine,

Nadere informatie

TUSSENKOMST PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING

TUSSENKOMST PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Gent Aalter TUSSENKOMST PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING Goedgekeurd in de OCMW Raad van 19 december 2018 1 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Woord vooraf...

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Heuvel 39 2920 Kalmthout provincie Antwerpen België

Heuvel 39 2920 Kalmthout provincie Antwerpen België REGLEMENT BETREFFENDE DE MAATREGELEN TER BEVORDERING VAN DE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING VAN DE GEBRUIKERS VAN DE DIENSTVERLENING VAN OCMW KALMTHOUT Heuvel 39 2920 Kalmthout provincie Antwerpen België

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Poperinge Veurnestraat 22 8970 Poperinge Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/STOF-SCP/2018 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van MESEN Markt 1 8957 Mesen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI MESEN/RMID-SCP/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter, Hierbij

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Oudenburg Ettelgemsestraat 18 8460 Oudenburg Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW/RMID- SCP /2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van LINKEBEEK Beukenstraat 23 1630 LINKEBEEK Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 2 OCMW/RMID-SCP-/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via mi.inspect_office@mi-is.be.

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via mi.inspect_office@mi-is.be. Aan de Voorzitter van het OCMW van Wervik Steenakker 30 8940 WERVIK Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/ STOF-SCP/2015 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Brakel Marktplein 26 9660 Brakel Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal Brakel/RMID-STOF-P&SA/2016 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Dienst uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum bijlage(n) Beleidsvoorbereidend en juridisch advies

Dienst uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum bijlage(n) Beleidsvoorbereidend en juridisch advies Vragen naar: Tom Aarts E-mail: tom.aarts@mi-is.be Tel: 02/508.86.96 l Fax: 02/509.85.58 Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Dienst uw brief van uw kenmerk

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van De Panne Koninklijke Baan 10 8660 De Panne Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/ STOF-SCP/2015 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Brasschaat Van Hemelrijcklei 90 2930 Brasschaat Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Brasschaat/RMID-P&SA/2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden 12 februari 2013 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op 21 februari 2013 om 20u in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 23 mei 2017.

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 23 mei 2017. Aan de Voorzitter van het OCMW van Knokke-Heist Kraaiennestplein 1 bus 2 8300 Knokke-Heist Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW / STOF-SCP / 2017 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Beerse Gasthuisstraat 49 2340 Beerse Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI BEERSE/RMIB-STOF-SCP/2017 3 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

TUSSENKOMST IN DE FARMACEUTISCHE KOSTEN

TUSSENKOMST IN DE FARMACEUTISCHE KOSTEN Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Gent Aalter TUSSENKOMST IN DE FARMACEUTISCHE KOSTEN Goedgekeurd in de OCMW Raad van 19 december 2018 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Woord vooraf... 3 1.

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Deerlijk Vercruysse de Solartstraat 22 8540 Deerlijk Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Deerlijk/RMIB-PSA/2016 Aantal 2 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

Reglement ondersteuning lidgeld sport en beweegaanbieders

Reglement ondersteuning lidgeld sport en beweegaanbieders Reglement ondersteuning lidgeld sport en beweegaanbieders Doelstelling: Antwerpenaren die in een kwetsbare fin. situatie leven financieel ondersteunen bij het sport of beweegaanbod Voor wie: Elke Antwerpenaar

Nadere informatie

Bestuur Maatschappelijke Integratie Diensten Toelagen en Controle

Bestuur Maatschappelijke Integratie Diensten Toelagen en Controle Bestuur Maatschappelijke Integratie Diensten Toelagen en Controle Tel.: 02 509 89 26 Fax: 02 508 86 72 Vragen naar: Henk Neuckermans E-mail: henk.neuckermans@minsoc.fed.be Aan de Dames en Heren Voorzitters

Nadere informatie

Hierna vindt u de concrete elementen die toelaten om te antwoorden op deze oproep die afgesloten wordt op 5 juni 2017.

Hierna vindt u de concrete elementen die toelaten om te antwoorden op deze oproep die afgesloten wordt op 5 juni 2017. PROJECTOPROEP 2017 BETREFFENDE HET FONDS VOOR PROMOTIE VAN DEELNAME EN SOCIALE ACTIVERING VAN GEBRUIKERS VAN HET OCMW VAN MOLENBEEK, MET INBEGRIP VAN HUN KIND(EREN) Het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek ondersteunt

Nadere informatie

Datum: 2 0 DEC Omzendbrief betreffende de toelage ter bevordering van de participatie en sociale activering van OCMW-gebruikers vanaf 2017

Datum: 2 0 DEC Omzendbrief betreffende de toelage ter bevordering van de participatie en sociale activering van OCMW-gebruikers vanaf 2017 POD Maatschappelijke Integratie SPP Intégration Sociale Aan de dames en heren Voorzitters van Heeft u vragen? Nood aan bijkomende info? de openbare centra voor Mail naar onze frontdesk via vraag@mi-is.be

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Zwevegem Blokkestraat 29a 8550 Zwevegem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/ RMID-SCP/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via het e- mailadres

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via het e- mailadres Ter attentie van de Voorzitter OCMW Mesen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 3 CV/Mesen/RMID-STOF-SCP/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter, Hierbij vindt

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Aan de Voorzitter van het OCMW van SINT-AGATHA-BERCHEM De Selliers de Moranvillelaan 91 1082 Sint-Agatha Berchem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI SINT AGATHA BERCHEM/WET65B-RMIB-SCP/2018

Nadere informatie

Vragen naar: Lony Pardaens Tel: Fax:

Vragen naar: Lony Pardaens   Tel: Fax: Vragen naar: Lony Pardaens E-mail: lony.pardaens@mi-is.be Tel: 02 509 82 73 Fax: 02 508 86 72 Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Dienst uw brief van uw

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Ravels Dreef 19 2381 Ravels Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI RAVELS/STOF-PSA-SFGE/2018 3 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van SINT-AMANDS Hekkestraat 9 2890 SINT-AMANDS Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 3 OCMW/W65B-RMIB-SCP/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Notulen OCMW-raad van 21 maart 2016

Notulen OCMW-raad van 21 maart 2016 Notulen OCMW-raad van 21 maart 2016 Aanwezig: de heren en dames, Schepmans Ria, voorzitter, Najem Nadia, Ruysen Danny, Gakens Tony, Fontaine Evelyne, Huveneers Glenn, Inge Reynders, Gilberte Vanmechelen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN. OCMW ZITTING van 5 mei 2015 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AANWEZIG:

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN. OCMW ZITTING van 5 mei 2015 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AANWEZIG: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZITTING van 5 mei 2015 AANWEZIG: Josée Poelmans, Voorzitter Denise De Ceulaer, Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Meeuwen-Gruitrode Dorpstraat 44 3670 MEEUWEN-GRUITRODE Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Meeuwen-Gruitrode/RMID-STOF-SCP/2015 3 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

Reglement voor de premie voor de ophaling van huisvuil van mensen met een beperkt leefbudget.

Reglement voor de premie voor de ophaling van huisvuil van mensen met een beperkt leefbudget. Reglement voor de premie voor de ophaling van huisvuil van mensen met een beperkt leefbudget. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 april Bekendgemaakt op 30 april 2014 In werking getreden op 1 mei 2014

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 11 en 18/2/2016.

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 11 en 18/2/2016. Aan de Voorzitter van het OCMW van Beveren Oude Zandstraat 92 9120 Beveren Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW/ RMID- SCP /2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Nijlen Kessel-Dorp 54 2560 Kessel Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 2 NIJLEN/W65B-SCP/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

Geïntegreerd inspectieverslag POD MI. Kapelle-op-den-Bos/W65B-RMIB-STOF-P&SA/2017

Geïntegreerd inspectieverslag POD MI. Kapelle-op-den-Bos/W65B-RMIB-STOF-P&SA/2017 Aan de Voorzitter van het OCMW van Kapelle-op-den-Bos Evert Larockstraat 22 1880 Kapelle-op-den-Bos Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Kapelle-op-den-Bos/W65B-RMIB-STOF-P&SA/2017

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kinrooi Breeërsesteenweg 146 Postcode en plaats Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Kinrooi/W65B-SFGE/2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Brandstoftoelage winterperiode

Brandstoftoelage winterperiode VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 01-01-2016 1 Aanpassingen aan het reglement die als effect zouden moeten hebben dat een grotere groep recht opent op de brandstoftoelage en dat

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Waregem Schakelstraat 41 8790 Waregem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW/ RMID-STOF-SCP-SFGE/2015 4 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Menen Noorderlaan 1 8930 Menen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal Menen/W65B-RMID-SCP/2015 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 25 januari 2017

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 25 januari 2017 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 25 januari 2017 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; De Baere Marcel, Annemie De Wolf, Joseph Maes, Christiane

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Galmaarden Marktplein 19 1570 Galmaarden Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW / W65M-SCP / 2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kalmthout Heuvel 39 2920 Kalmthout Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI KALMTHOUT/RMIB-STOF/2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Financiële tussenkomst voor vrijetijdsparticipatie reglement

Financiële tussenkomst voor vrijetijdsparticipatie reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-06-2015 Artikel 1 Gemeente, OCMW, Welzijnsschakels en verenigingen die hieromtrent een afsprakennota getekend hebben creëren gezamenlijk een financiële

Nadere informatie

ZITTING VAN 2 JUNI 2014

ZITTING VAN 2 JUNI 2014 ZITTING VAN 2 JUNI 2014 Aanwezig: Katrien Vandecasteele, voorzitter; Kurt Windels, burgemeester (vanaf punt 12); Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries Couckuyt, Fien Debeuf,

Nadere informatie

Aanvullende steun VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Aanvullende steun VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-10-2017 01-11-2017 OPNIEUW VASTGESTELD VASTSTELLING RMW GEPUBLICEERD 0 22-05-2018 18-06-2018 1 Wijziging Aanpassing tussenkomsten 25-09-2018 Artikel 1:

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Ham Roerdompstraat 6 3945 Ham Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Ham/RMID-P&SA/2017 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van ZONNEBEKE Langemarkstraat 10 8980 ZONNEBEKE Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI ZONNEBEKE/ STOF-SFGE/2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van BOUTERSEM Oude Baan 24 3370 Boutersem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI BOUTERSEM/W65B-STOF-SCP-SFGE-KNI/2018 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van taxicheques voor individueel vervoer aan minder mobiele personen met een beperkt leefbudget

Reglement voor het toekennen van taxicheques voor individueel vervoer aan minder mobiele personen met een beperkt leefbudget Reglement voor het toekennen van taxicheques voor individueel vervoer aan minder mobiele personen met een beperkt leefbudget Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2015 Bekendgemaakt op 28 oktober

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Hamme Damputstraat 36 9220 Hamme Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Hamme/RMID-SFGE/2017 Aantal 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

2. Nieuwigheden in 2011 activiteitenverslag 2010

2. Nieuwigheden in 2011 activiteitenverslag 2010 Heeft u vragen? Nood aan bijkomende info? Mail naar onze frontdesk via vraag@mi-is.be of bel naar 02 508 85 85 Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Omzendbrief

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw Fabriekstraat 1B 1601 Ruisbroek Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 3 SPL/RMIB-STOF-SCP/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Ontwerpnotulen van de OCMW-Raad van 20 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u

Ontwerpnotulen van de OCMW-Raad van 20 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u OCMW Waasmunster RD 2011/7 Ontwerpnotulen van de OCMW-Raad van 20 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u 1 OPENBARE ZITTING 10.1 Goedkeuring van de notulen van de Raad van 14 september 2011 - luik openbare

Nadere informatie

ZWALM. vrije tijds. pas

ZWALM. vrije tijds. pas ZWALM vrije tijds pas Beste gebruiker van de vrijetijdspas, We proberen vanuit de gemeente onze prijzen voor culturele, sportieve en jeugdactiviteiten zo laag mogelijk te houden zodat deze voor zoveel

Nadere informatie

Goedkeuring raad voor maatschappelijk welzijn van 17 december 2013

Goedkeuring raad voor maatschappelijk welzijn van 17 december 2013 Goedkeuring raad voor maatschappelijk welzijn van 17 december 2013 REGLEMENT AANVULLENDE FINANCIËLE STEUN Het hiernavolgende reglement voor aanvullende financiële steun wordt goedgekeurd : Artikel 1 -

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 JULI 2008.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 JULI 2008. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 JULI 2008. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. GHEYSENS Rudy, NEIRINCK Rita, DE BRUYNE Patrick, VERZELE Jozef,

Nadere informatie

Zitting van 16 september 2008.

Zitting van 16 september 2008. Zitting van 16 september 2008. Aanwezig : MM. Peeters, voorzitter; Vanderperren, Lowagie, Vansintejan, Meulemans, Verhaeghe en Lesage, leden; Dedecker, secretaris. Raadslid Huys is verontschuldigd. Raadslid

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 10 en 11 maart 2015.

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 10 en 11 maart 2015. Aan de Voorzitter van het OCMW van Kortenaken Miskom-Dorp 1 3472 Kersbeek-Miskom Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 3 KORTENAKEN/RMID-STOF-SCP/2015 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Aanvullende steun VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Aanvullende steun VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-10-2017 Artikel 1 1 Dit reglement regelt de door het OCMW van Maldegem voorziene tussenkomsten inzake aanvullende financiële steun ten behoeve van inwoners.

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Brasschaat Van Hemelrijcklei 90 2930 Brasschaat Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Brasschaat/RMIB-STOF/2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

OCMW Antwerpen - Andy Kerkhofs

OCMW Antwerpen - Andy Kerkhofs OCMW Antwerpen - Andy Kerkhofs Sociale zekerheid Sociale bijstand Sociale zekerheid = opgebouwde rechten Sociale bijstand: * Residuair * Niet-contributief * Behoeftigheid ( middelentoets ) * Minimuminkomen

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Wachtebeke Godshuisstraat 13 9185 Wachtebeke Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Wachtebeke/RMIB-STOF-SCP/2017 Aantal 3 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

Inspectiedienst POD MI

Inspectiedienst POD MI Ter attentie van de Voorzitter van het O.C.M.W. van LIEDEKERKE Opperstraat 33 1770 LIEDEKERKE Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 2 INSP/OCMW/RMIB-SCP/2014 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van het OCMW van Wevelgem Deken Jonkheerestraat Wevelgem. Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Aan de Voorzitter van het OCMW van Wevelgem Deken Jonkheerestraat Wevelgem. Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Wevelgem Deken Jonkheerestraat 9 8560 Wevelgem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 3 OCMW/W65B-RMIB-SCP/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

De autoriteiten van het OCMW hebben beslist over te gaan tot een projectoproep voorbehouden aan de Molenbeekse spelers.

De autoriteiten van het OCMW hebben beslist over te gaan tot een projectoproep voorbehouden aan de Molenbeekse spelers. Projectoproep 2016 betreffende het fonds voor promotie van participatie en sociale activering van gebruikers van het OCMW van Molenbeek, met inbegrip van hun kind(eren) Het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 11 en 12 februari 2015.

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 11 en 12 februari 2015. Aan de Voorzitter van het OCMW van Boutersem Oude Baan 24 3370 Boutersem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 4 BOUTERSEM/W65B-STOF-SCP-SFGE/2015 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van VEURNE Kaaiplaats 2 8630 VEURNE Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 2 OCMW/W65M-SCP/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Mol Jacob Smitslaan 22 2400 Mol Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI MOL/RMIB-SCP/2017 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

Maldegem/W65M-RMID/2014

Maldegem/W65M-RMID/2014 Aan de Voorzitter van het OCMW van Maldegem Lazarusbron 1 9990 Maldegem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Maldegem/W65M-RMID/2014 Aantal Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via mi.inspect_office@mi-is.be.

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via mi.inspect_office@mi-is.be. Aan de Voorzitter van het OCMW van Knokke-Heist Kraaiennestplein 1 bus 2 8300 Knokke-Heist Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW / RMIB-SFGE / 2015 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel.

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Doel Artikel 1. Binnen de perken van de in de districtsbegroting voorziene kredieten geeft het district Berchem met een projecttoelage

Nadere informatie

Reglement financiële steun ten laste name facturen. Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 16/06/2016

Reglement financiële steun ten laste name facturen. Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 16/06/2016 Reglement financiële steun ten laste name facturen Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 16/06/2016 Art. 1 Mensen met financiële moeilijkheden kunnen bij het Sociaal Huis

Nadere informatie

Notulen OCMW-raad van 19 juni 2017

Notulen OCMW-raad van 19 juni 2017 Notulen OCMW-raad van 19 juni 2017 Aanwezig: de heren en dames, Schepmans Ria, voorzitter, Roggen Jo, burgemeester, Najem Nadia, Ruysen Danny, Gakens Tony, Fontaine Evelyne, Vanmechelen Gilberte, Huveneers

Nadere informatie

Beleidsnota 2014. De SD wordt voor een optimale dienst- en hulpverlening aan de cliënten ondersteund middels vorming, supervisie en documentatie.

Beleidsnota 2014. De SD wordt voor een optimale dienst- en hulpverlening aan de cliënten ondersteund middels vorming, supervisie en documentatie. Mens Het verzekeren van de hulp- en dienstverlening aan de inwoners met verblijf in Bocholt zodat zij een leven kunnen leiden dat beantwoordt a.d. menselijke waardigheid, rekeninghoudend met de wettelijke

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Zwijndrecht Dorp Oost 45 2070 Zwijndrecht Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW/ RMID- /2015 1 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Brecht Gasthuisstraat 11 2960 Brecht Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI BRECHT/RMID-SCP/2017 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van ZOMERGEM Dreef 20 9930 Zomergem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Zomergem/W65M-RMIB-SCP/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van het OCMW van Kuurne Kortijksestraat Kuurne. Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Aan de Voorzitter van het OCMW van Kuurne Kortijksestraat Kuurne. Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kuurne Kortijksestraat 2 8520 Kuurne Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/RMIB-STOF/2016 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 1 februari 2017 en 15 februari 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 1 februari 2017 en 15 februari 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 MAART 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van het OCMW van Ieper Rijselsestraat IEPER. Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Aan de Voorzitter van het OCMW van Ieper Rijselsestraat IEPER. Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Ieper Rijselsestraat 38 8900 IEPER Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW/ W65B- RMIB-STOF-SCP /2015 Aantal 4 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Hove Esdoorn 4 bus a 2540 Hove Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 3 HOVE/RMIB-STOF-SCP/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

Bijstand voor deelname aan het cultureel en sociaal leven en aan sportactiviteiten

Bijstand voor deelname aan het cultureel en sociaal leven en aan sportactiviteiten Bijstand voor deelname aan het cultureel en sociaal leven en aan sportactiviteiten Versie n : 1 Laatste update: 17-03-2010 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Vanwaar komt de steun voor de deelname aan sociale,

Nadere informatie

Inspectiedienst POD MI. Geachte Voorzitter, Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 26/08/2014.

Inspectiedienst POD MI. Geachte Voorzitter, Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 26/08/2014. Ter attentie van de Voorzitter van het O.C.M.W. van DUFFEL Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 7 CV/DUFFEL/RMIB-SCP/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

De verwarmingstoelage

De verwarmingstoelage Laatste wijziging: 19-08-2016 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Wat is dat een verwarmingstoelage? 3) Wordt elke brandstof in aanmerking genomen voor de toekenning van de verwarmingstoelage? 4) Welke zijn

Nadere informatie

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie november 2015 Medische hulp

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie november 2015 Medische hulp WEGWIJS IN medische hulp Versie november 2015 Medische hulp WEGWIJS IN DE (DRINGENDE) MEDISCHE HULP in zes stappen... Wat is medische hulp? Is de medische hulp afhankelijk van mijn verblijfsituatie? Hoe

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Borgloon Graethempoort 3A 3840 BORGLOON Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Borgloon/W65B-RMID-RMIB-STOF-SCP-SFGE/2016 6 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie januari 2017 Medische hulp

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie januari 2017 Medische hulp WEGWIJS IN medische hulp Versie januari 2017 Medische hulp WEGWIJS IN DE (DRINGENDE) MEDISCHE HULP in zes stappen... Wat is medische hulp? Is de medische hulp afhankelijk van mijn verblijfsituatie? Hoe

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Sint-Laureins Rommelsweg 12 9980 Sint-Laureins Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW/ W65B -SFGE/2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kaprijke Lembeke-Dorp 43 9970 Lembeke Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Kaprijke/ RMIB-SFGE/2017 Aantal 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van OUDENAARDE Meerspoort 30 9700 Oudenaarde Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OUDENAARDE/RMIB-SCP-/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de verwarmingsperiode 2007-2008

Omzendbrief betreffende de verwarmingsperiode 2007-2008 Vragen naar: Petra Romelart E-mail: petra.romelart@mi-is.be Tel 02/5078727 Url : www.mi-is.be Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Dienst Juridisch en Beleidsondersteunend

Nadere informatie

Reglement vrijetijdsparticipatie

Reglement vrijetijdsparticipatie Reglement vrijetijdsparticipatie Gelet op het decreet van 18 januari 2008 houdende flankerende en stimulerende maatregelen ter bevordering van de participatie in cultuur, jeugdwerk en sport. Gelet op het

Nadere informatie

Reglement tot instelling van een schoolcheque en. schooltussenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Reglement tot instelling van een schoolcheque en. schooltussenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-27-10-2015 01-11-2015 1 Uitbreiding van de doelgroep 27-09-2016 Artikel 1: Doelgroep / gerechtigden 1. Alle inwoners van Maldegem gerechtigd op leefloon

Nadere informatie