BESLISSING OP BEZWAAR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLISSING OP BEZWAAR 35760-84995"

Transcriptie

1 BESLISSING OP BEZWAAR Bij brief van 27 maart 2013 is door GGZ Oost-Brabant (verder genoemd bezwaarde) bezwaar gemaakt tegen de tariefbeschikking van 4 maart 2013, kenmerk waarin de nacalculatie 2011 is verwerkt. Naar aanleiding van dit bezwaar is bezwaarde op 2 september 2013 gehoord. Op grond van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa is de directeur Strategie & Juridische Zaken van de NZa bevoegd om namens de NZa te beslissen op het bezwaarschrift. De NZa heeft de hierboven vermelde beschikking in heroverweging genomen en besloten dat voor wat betreft: -de reguliere afschrijving van Kliniek, Roef en Beemden het bezwaar gegrond is; -de afschrijving voor de interimhuisvesting voor Beemden gegrond is; -de overige gronden het bezwaar ongegrond is. Hieronder volgt de motivering daarvan. DE AANGEVOERDE BEZWAREN Op de nacalculeerbare afschrijvingen zijn in de bestreden beschikking de volgende posten ad [vertrouwelijk ] in mindering gebracht. 1a. Interimhuisvesting [vertrouwelijk ] voor Beemden. Voor Beemden verzoekt bezwaarde naast het bedrag dat onder 1b wordt genoemd een bedrag van [vertrouwelijk ] alsnog toe te voegen bij de nacalculatie 2011 als interim huisvesting. De interim-periode bedraagt vier jaar. Tijdens de hoorzitting is documentatie overgelegd inzake de interim huisvesting. Dit bedrag betreft de specifieke investeringen die zijn gedaan om het gebouw Beemden weer tijdelijk in gebruikt te nemen als interim huisvesting. De aanpassingen in verband met autistische patiënten zijn aangebracht in 2010 en Het College bouw merkte dit vroeger aan als interim voorziening. 1b. Interimhuisvesting ad [vertrouwelijk ] voor Kliniek, Roef en Beemden. In de nacalculatie was deze post opgenomen als interimhuisvesting. Dit is door de NZa niet geaccepteerd. Deze drie panden hebben echter een reguliere afschrijving 2011 die door de correctie niet is opgenomen in de nacalculatie. Bezwaarde verzoekt om de reguliere afschrijving voor de panden Kliniek, Roef en Beemden op te nemen ad [vertrouwelijk ]. 2. Inhaalafschrijvingen oude jaren ad [vertrouwelijk ]. Bezwaarde begrijpt dat een inhaalafschrijving niet mogelijk is, maar bezwaarde maakt bezwaar tegen de berekeningswijze. Bezwaarde stelt dat gemiste afschrijvingen in het verleden werden hersteld door de boekwaarde in de resterende afschrijvingsjaren op te nemen. Bezwaarde verzoekt om voor het jaar 2011 alsnog [vertrouwelijk ] op te nemen op grond van de resterende afschrijvingsjaren.

2 3. Startkosten en inhaalafschrijving klooster Oss [vertrouwelijk ] De correctie van de afschrijving van 2% naar 5% is met ingang van 2011 geaccepteerd, in de nacalculatie is [vertrouwelijk ] opgenomen. Bezwaarde is het echter ook hier niet eens met de berekeningswijze. Bezwaarde verzoekt om de gemiste afschrijvingen te verdelen over de resterende jaren en niet het maximum van 5% te hanteren. Bezwaarde wenst vanaf 2011 alsnog [vertrouwelijk ] op te nemen in de nacalculatie RELEVANTE REGELGEVING Alvorens in te gaan op de gronden van het bezwaar zal eerst de achtergrond van het toepasselijk beleid worden weergegeven. Nacalculatie De NZa hanteert voor wat betreft de nacalculatie over het jaar 2011 de Beleidsregel nacalculatie 2011 (CA ). Deze beleidsregel bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatieopgaven. Deze nacalculatie bestaat uit de nacalculatie op de geleverde productie 2011 en de nacalculatie op overige nacalculeerbare onderdelen van de aanvaardbare kosten Met ingang van het verantwoordingsjaar 2010 heeft de NZa de AWBZnacalculatie vormgegeven als een verplichte informatielevering op grond van de artikel 61, 62 en 68 van de Wmg. Ter borging van de tijdige indiening van de nacalculatie-formulieren is de Regeling informatieverstrekking vaststelling aanvaardbare kosten AWBZ vastgesteld. Ingevolge artikel van de Beleidsregel nacalculatie dient de zorgaanbieder vóór 1 juni 2012 de definitieve nacalculatieopgave over 2011 in bij de NZa. De opgave bevat de gerealiseerde productie over 2011 en de overige nacalculeerbare onderdelen De overige nacalculeerbare onderdelen van de aanvaardbare kosten betreffen onder meer de kapitaallasten zoals die zijn beschreven in de Beleidsregel Kapitaallasten(CA ). De opgave wordt aangeleverd door middel van het door de NZa opgestelde nacalculatieformulier De opgave moet zijn voorzien van een controleverklaring. Het voorblad moet worden ondertekend door het bestuur van de zorgaanbieder en door het zorgkantoor en moet worden gewaarmerkt door de accountant als bedoeld in artikel 393 van Boek 2 van het Burgerlijke Wetboek. Met de afhandeling van de nacalculatie stelt de NZa de aanvaardbare kosten 2011 vast. Na het verstrijken van de wettelijke bezwaartermijn van zes weken zal het besluit waarin de aanvaardbare kosten zijn vastgelegd formele rechtskracht krijgen en rechtens onaantastbaar worden. Zorgaanbieders moeten daarom nauwgezet kennis nemen van de vaststelling van de aanvaardbare kosten door de NZa. In o.a. de Beleidsregel Kapitaallasten (CA ) is aangegeven hoe de bouwkundige investeringen die tot afschrijvings- en rentekosten leiden in de nacalculatie moeten worden opgenomen.

3 Kapitaallasten In de Beleidsregel Kapitaallasten zijn percentages opgenomen die worden gehanteerd om de budgetvergoeding voor de benodigde afschrijvingen te bepalen. Bij de bepaling van de aanvaardbare kosten wordt uitgegaan van vaste afschrijvingspercentages. Voor zover relevant gelden de navolgende percentages: - stenen gebouwen 2%; - semi-permanente gebouwen (zie artikel 6.7) 5%; - houten paviljoens 10%; - restauraties en normale verbouwingen en tuinaanleg 5%; - startkosten, bouwrente en stichtingskosten 2,5%; - grond 0%. In artikel 6.7 Interim-voorzieningen is nog bepaald dat de afschrijvingskosten van investeringen in interim-voorzieningen waarvan een zorgaanbieder gebruik moet maken in verband met bouwactiviteiten voor vervanging of renovatie van bestaande gebouwen, kunnen worden afgeschreven in een bij de gebruiksduur passend aantal jaren. Deze kosten mogen geen betrekking hebben op kleinschalige woonvoorzieningen of op de levering van extramurale zorg, met uitzondering van kinderdagcentra. Voor de bepaling van de omvang van deze kosten moet rekening gehouden worden met een eventuele restwaarde na afloop van deze gebruiksduur. Vanaf 2012 worden bestaande zorgaanbieders in toenemende mate geleidelijk ook voor hun huisvesting bekostigd op basis van hun prestaties en productie. Daarmee is de vergoeding afhankelijk van de geleverde zorg, is de vergoeding uniform en normatief en is het moment van investeren en vergoeden losgekoppeld. De periode 2012 tot 2018 is een overgangsperiode, waarin instellingen geleidelijk, maar gestaag kunnen wennen aan en hun bedrijfsvoering kunnen aanpassen op de situatie dat zij vanaf 2018 volledig risicodragend zullen zijn voor de door hen geleverde zorg en hun vastgoed. De vergoeding wordt stapsgewijs steeds meer gebaseerd op geleverde zorg. De boekwaardeproblemen die ondanks de compensatieregeling en de overgangsregeling resteren zullen door de zorgaanbieders zelf moeten worden opgevangen. OORDEEL NZa Interimhuisvesting, bezwaargrond 1a Voor wat betreft de interimhuisvesting van Beemden overweegt de NZa als volgt. Conform de beleidsregel kan alleen afgeschreven worden voor interimvoorzieningen in verband met bouw of verbouw. Bezwaarde heeft tijdens de hoorzitting aangegeven dat de toelating niet is verruimd maar dat er alleen een andere cliënten groep, autistische cliënten, is bijgekomen. Na 4 jaar kan deze groep naar de definitieve locatie. Ter nadere onderbouwing overlegt bezwaarde de business-case Autisme.

4 De NZa is van oordeel dat de investering voldoet aan het bepaalde in de beleidsregel, zodat met ingang van 2011 het afschrijvingspercentage van 25% gehanteerd kan worden. Voor de nacalculatie 2011 betekent dit dat alsnog [vertrouwelijk ] als afschrijving opgenomen kan worden en dat de aanvaardbare kosten in 2011 met een bedrag van [vertrouwelijk ] worden verhoogd. Door de invoering van de NHC betekent dit dat vanaf 2012 de bedragen volgens de afbouwregeling NHC worden verwerkt in de aanvaardbare kosten, zoals in onderstaand overzicht aangegeven. Jaar Afschrijving In AK 2011 [vertrouwelijk ] [vertrouwelijk ] 2012 [vertrouwelijk ] [vertrouwelijk ] 2013 [vertrouwelijk ] [vertrouwelijk ] 2014 [vertrouwelijk ] [vertrouwelijk ] Totaal [vertrouwelijk ] [vertrouwelijk ] Interimhuisvesting, bezwaargrond 1b Voor Kliniek, Roef en Beemden is in het bestreden besluit de gehele afschrijving afgewezen. De NZa is echter van oordeel dat conform de beleidsregel deze panden met een afschrijvingspercentage van 5% mogen worden afgeschreven. Dat wil zeggen dat in 2011 alsnog [vertrouwelijk ] mag worden afgeschreven. Oude jaren, bezwaargrond 2,3 De NZa is gebleken dat bezwaarde in het nacalculatieformulier 2011, naast afschrijvingskosten 2011, tevens afschrijvingskosten over oude jaren heeft opgenomen ad [vertrouwelijk ] en [vertrouwelijk ]. Bezwaarde is van oordeel dat door de correctie de bestendige gedragslijn wordt doorbroken op grond waarvan de afschrijving verdeeld wordt over de resterende jaren van de afschrijvingstermijn. Van zo n door bezwaarde veronderstelde bestendige gedragslijn is evenwel geen sprake. Conform het geldende beleid dient de nacalculatieopgave de gerealiseerde productie 2011 en de overige nacalculeerbare onderdelen van het jaar 2011 te bevatten. Het is op basis daarvan niet mogelijk om kosten van andere jaren, dan het jaar 2011 op te nemen in de nacalculatieopgave. Kosten van voorgaande jaren dienden derhalve in de nacalculatieopgave van het betreffende jaar te worden opgenomen. Het door bezwaarde opnemen van extra afschrijvingskosten over voorgaande jaren in de nacalculatie 2011 in verband met inhaalafschrijvingen kwalificeert feitelijk als een verzoek terug te komen op de eerdere tariefbeschikkingen. De nacalculaties over deze jaren zijn reeds definitief afgewikkeld en staan ook overigens in de onderhavige procedure niet ter discussie. De NZa komt dan ook niet terug op de reeds vastgestelde nacalculaties van voor 2011.

5 De NZa is voorts van oordeel dat het verzoek van bezwaarde om de gemiste afschrijvingen te verdelen over de nog resterende jaren van de afschrijvingstermijn niet kan worden gehonoreerd. Wanneer de nog af te schrijven bedragen verdeeld worden over de resterende jaren dan zou dat een hoger afschrijvingspercentage tot gevolg hebben dan de maximum afschrijvingspercentages zoals genoemd in de Beleidsregel kapitaallasten. Deze afschrijvingspercentages worden door de NZa strikt gehanteerd. De in de beleidsregel genoemde afschrijvingspercentages zijn bedoeld als vaste (en maximum)percentages waarmee de maximale afschrijvingskosten zijn bepaald die door een zorginstelling jaarlijks in de aanvaardbare kosten mogen worden opgenomen. Het hanteren van hogere afschrijvingspercentages zou leiden tot willekeurige en hogere afschrijvingskosten (en hogere aanvaardbare kosten), terwijl met de beleidsregel juist wordt beoogd de afschrijvingskosten van AWBZzorgaanbieders te reguleren en te beperken. De Beleidsregel kapitaallasten voorziet voorts niet in de mogelijkheid van een versnelde afschrijving. Evenmin is in deze beleidsregel bepaald dat na afloop van de afschrijvingstermijnen geen boekwaarde van de activa meer mag resteren. Aldus is sprake van een terechte correctie met betrekking tot de opgevoerde inhaalafschrijving over oude jaren. Bijzondere omstandigheden toets Een uitzondering op de hiervoor weergegeven beleidsregels voor wat betreft de inhaalafschrijving is niet mogelijk behoudens de situatie dat de bijzondere omstandighedentoets van artikel 4:84 Algemene wet bestuursrecht (Awb) daartoe noodzaakt. Een bestuursorgaan moet volgens dit artikel van een beleidsregel afwijken, als er sprake is van bijzondere omstandigheden, en door de toepassing van de beleidsregel dit voor één of meer bezwaarden gevolgen zou hebben die onevenredig zijn in verhouding tot de met de beleidsregel te dienen doelen. Bij de vraag of er wegens bijzondere omstandigheden afwijking van beleidsregels geboden kan zijn, is van belang of het gaat om omstandigheden die geacht kunnen worden in de beleidsregel te zijn verdisconteerd respectievelijk omstandigheden waarvan bewust in de beleidsregel is geabstraheerd. Is het een of het ander het geval, dan doen zich geen bijzondere omstandigheden voor die afwijking van de beleidsregel kunnen rechtvaardigen. Het door bezwaarde aangedragen argument dat de fout pas in 2011 is ontdekt is geen bijzondere omstandigheid die aanleiding geeft tot afwijking van de beleidsregels. Een zorginstelling is zelf verantwoordelijk voor haar financieel beheer en het hanteren van het binnen de beleidsregel kapitaallasten toegestane afschrijvingspercentage. Wanneer zou worden afgeweken van de beleidsregel op algemene gronden zoals financieel nadeel en het abusievelijk verkeerd invullen van de afschrijvingspercentages dan zou dit een beleidsregelwijziging impliceren en daarvoor is de afwijkingsbevoegdheid niet bedoeld. Gezien het voorgaande kan niet anders geconcludeerd worden dan dat de bestreden beslissing inzake de inhaalafschrijving op juiste gronden is genomen en dat de correctie-c.q. inhaalafschrijving over de oude jaren niet in de nacalculatie 2011 verwerkt kan worden.

6 Voor zover de primaire beslissing niet voldoende is gemotiveerd wordt dit gebrek in deze beslissing op bezwaar hersteld met bovenstaande overwegingen. CONCLUSIE Gezien bovenstaande overwegingen is de NZa van oordeel dat het bezwaar inzake: - de interim huisvesting van Beemden gegrond is, er zal een correctie plaatsvinden in de nacalculatie 2011 van [vertrouwelijk ]; - de reguliere afschrijving van Kliniek, Roef en Beemden gegrond is, er zal een correctie plaatsvinden van [vertrouwelijk ]; - de overige gronden, ongegrond zijn. De tariefbeschikking waarin dit bedrag is verwerkt wordt geplaatst op het webportaal. De gewijzigde tariefbeschikking wordt geacht deel uit te maken van deze beslissing op bezwaar. Ingevolge artikel 105 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) kan een belanghebbende binnen zes weken na de datum van verzending van dit besluit beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Postbus 20021, 2500 EA 's-gravenhage. Het beroep dient conform artikel 6:5 lid 1 Awb schriftelijk en ondertekend te worden ingediend en moet tenminste de volgende gegevens bevatten: naam en adres van de indiener, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Indien beschikbaar dient een afschrift van het besluit te worden meegezonden Hoogachtend, De Nederlandse Zorgautoriteit dr. M.C. Mikkers RA, directeur Strategie en Juridische Zaken

BESLISSING OP BEZWAAR 40132-73662

BESLISSING OP BEZWAAR 40132-73662 BESLISSING OP BEZWAAR 40132-73662 Bij brief van 7 mei 2013 die is ingekomen bij de NZa op 16 mei 2013, is door GGZ Breburg Groep (hierna: bezwaarde) bezwaar gemaakt tegen de tariefbeschikking met kenmerk

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR 54582-84362 Bij brief van 18 september 2013 die is ingekomen bij de NZa op 19 september 2013, is door Stichting QuaRijn (hierna: bezwaarde) bezwaar gemaakt tegen de tariefbeschikking

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR Met excuses voor de late reactie berichten wij u als volgt. Bij brief van 13 december 2011, door de NZa ontvangen op 15 december 2011, is door Trajectum Hanzeborg (hierna: bezwaarde)

Nadere informatie

Door de zorgaanbieder is bij e-mail van 31 mei 2012 een eenzijdig nacalculatieformulier 2011 ingediend.

Door de zorgaanbieder is bij e-mail van 31 mei 2012 een eenzijdig nacalculatieformulier 2011 ingediend. BESLISSING OP BEZWAAR Bij brief van 1 november 2012 die is ingekomen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (hierna: NZa) op 5 november 2012, is door Achmea Divisie Zorg & Gezondheid (hierna: bezwaarde) bezwaar

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR 122678-223162 Bij brief van 24 april 2015 is door de Directie Forensische Zorg van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (hierna: bezwaarde) bezwaar gemaakt tegen, onder meer

Nadere informatie

Voordat wordt ingegaan op de gronden van het bezwaar zal eerst de achtergrond van het toepasselijke beleid worden weergegeven.

Voordat wordt ingegaan op de gronden van het bezwaar zal eerst de achtergrond van het toepasselijke beleid worden weergegeven. BESLISSING OP BEZWAAR Met een ongedateerde brief die is ingekomen bij de NZa op 20 december 2012 is door Stichting Joods Bejaardencentrum s-gravenhage (hierna ook: belanghebbende) tijdig bezwaar gemaakt

Nadere informatie

De Beleidsregel nacalculatie bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie.

De Beleidsregel nacalculatie bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie. Bijlage 1 bij circulaire Care/AWBZ/10/17c BELEIDSREGEL NACALCULATIE Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

De Beleidsregel nacalculatie 2011 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2011.

De Beleidsregel nacalculatie 2011 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2011. BELEIDSREGEL Nacalculatie 2011 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR 76537-111131 Bij brief van 3 maart 2014 die is ingekomen bij de NZa op 10 maart 2014 is bezwaar gemaakt tegen de beslissing d.d. 24 februari 2014 met kenmerk 70783/104577. Deze beslissing

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 58706-98773

BESLISSING OP BEZWAAR 58706-98773 BESLISSING OP BEZWAAR 58706-98773 Bij brief van 25 oktober 2013 die is ingekomen bij de NZa op 27 oktober 2013, is door Medisch Centrum Rhijnauwen (hierna ook: belanghebbende) bezwaar gemaakt tegen de

Nadere informatie

Informatieverstrekking definitieve vaststelling aanvaardbare kosten AWBZ 2013

Informatieverstrekking definitieve vaststelling aanvaardbare kosten AWBZ 2013 REGELING Informatieverstrekking definitieve vaststelling aanvaardbare kosten AWBZ 2013 Ingevolge de artikelen 61, 62 en 68, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 85544-158315

BESLISSING OP BEZWAAR 85544-158315 BESLISSING OP BEZWAAR 85544-158315 Bij brief van 2 juni 2014, ontvangen op dezelfde datum, heeft u namens Zorggroep Groningen bezwaar gemaakt tegen de tariefbeschikking van 17 april 2014 met kenmerk 300-1432-14-3,

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 120194-180815

BESLISSING OP BEZWAAR 120194-180815 BESLISSING OP BEZWAAR 120194-180815 Bij brief van 30 maart 2015 die is ingekomen bij de NZa op dezelfde dag, is door de heer [vertrouwelijk ] (hierna: belanghebbende) bezwaar gemaakt tegen het besluit

Nadere informatie

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in een aantal beleidsregels en in één regeling voor 2012 en 2013 toegelicht.

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in een aantal beleidsregels en in één regeling voor 2012 en 2013 toegelicht. Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

De Beleidsregel nacalculatie 2012 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2012.

De Beleidsregel nacalculatie 2012 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2012. BELEIDSREGEL Nacalculatie 2012 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet Marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR 10142-228856 Bij brief van 10 april 2012 is namens Zorgcentrum De Posten (hierna: bezwaarde) pro forma bezwaar gemaakt tegen het besluit van 29 februari 2012 (kenmerk: Care/AWBZ/12/009/12D0007775).

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Vragencare@nza.nl Care/Wlz/15/02c 0116071/0163272

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Vragencare@nza.nl Care/Wlz/15/02c 0116071/0163272 Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR 76153-130574 83345-139322 Geachte heer Kuit, Bij brief van 4 maart 2014, is namens de heer [vertrouwelijk ] tijdig bezwaar ingediend tegen de last onder dwangsom die de Nederlandse

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR 48726-80833 Bij brief van 8 juli 2013, die is ingekomen bij de NZa op 10 juli 2013, is door Stichting Laurentius Ziekenhuis, (hierna: bezwaarde) bezwaar gemaakt tegen het besluit

Nadere informatie

TARIEFBESCHIKKING ZZP s EN EXTRAMURALE PARAMETERS FZ

TARIEFBESCHIKKING ZZP s EN EXTRAMURALE PARAMETERS FZ TARIEFBESCHIKKING ZZP s EN EXTRAMURALE PARAMETERS FZ Kenmerk Datum vaststelling Datum inwerkingtreding Geldig tot en met TB/FZ-0003 6 november 2012 1 januari 2013 31 december 2013 De Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/01c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/01c / Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

2. Bezwaarde heeft haar bezwaar aangevuld bij brief van 23 januari 2014.

2. Bezwaarde heeft haar bezwaar aangevuld bij brief van 23 januari 2014. BESLISSING OP BEZWAAR 58696-224147 1. Bij faxbericht van 25 oktober 2013 is namens de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie door de Directie Forensische Zorg van het ministerie van Veiligheid en

Nadere informatie

Nummer Datum ingang Datum vaststelling Datum verzending TB/FZ januari september 2014 n.v.t.

Nummer Datum ingang Datum vaststelling Datum verzending TB/FZ januari september 2014 n.v.t. TARIEFBESCHIKKING ZZP s EN EXTRAMURALE PARAMETERS FZ Nummer Datum ingang Datum vaststelling Datum verzending TB/FZ-0006 1 januari 2014 10 september 2014 n.v.t. Volgnr. Geldig tot Behandeld door 01 1 januari

Nadere informatie

Naar aanleiding van dit bezwaar is bezwaarde gehoord op 29 november 2012, van welke hoorzitting een verslag is gemaakt (bijlage).

Naar aanleiding van dit bezwaar is bezwaarde gehoord op 29 november 2012, van welke hoorzitting een verslag is gemaakt (bijlage). BESLISSING OP BEZWAAR Met excuses voor de late reactie berichten wij u als volgt. Bij brief van 14 september 2012 (kenmerk: 14.09.001/pw/rvb/12), door de NZa ontvangen op 19 september 2012, is door de

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 35284-50728

BESLISSING OP BEZWAAR 35284-50728 BESLISSING OP BEZWAAR 35284-50728 Met een brief van 21 maart 2013 die is ingekomen bij de NZa op 25 maart 2013 heeft Stichting Pergamijn (Pergamijn) bezwaar gemaakt tegen een tariefbeschikking van de Nederlandse

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 42309-100676

BESLISSING OP BEZWAAR 42309-100676 BESLISSING OP BEZWAAR 42309-100676 Bij brief van 28 mei 2013, is door Careyn bezwaar gemaakt tegen het besluit van 16 april 2013 waarbij de gezamenlijk met het zorgkantoor ingediende aanvraag Innovatie

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR 71292-148454 Bij brief van 9 januari 2014, die is ingekomen bij de NZa op 15 januari 2014, is door belanghebbende bezwaar gemaakt tegen de tariefbeschikking tandheelkundige zorg,

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 34709-49699

BESLISSING OP BEZWAAR 34709-49699 BESLISSING OP BEZWAAR 34709-49699 Met een brief van 19 maart 2013 heeft Stichting Osira Amstelring (hierna te noemen: Osira) tijdig bezwaar gemaakt tegen een tariefbeschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR 115020-248844 Met excuses voor de late reactie, berichten wij u als volgt. Bij brief van 29 januari 2015, die door de NZa op 3 februari 2015 is ontvangen, is door de Stichting Het

Nadere informatie

Besluit tot goedkeuring concentratie

Besluit tot goedkeuring concentratie Besluit tot goedkeuring concentratie Besluit van de Nederlandse Zorgautoriteit als bedoeld in artikel 49c van de Wet marktordening gezondheidszorg. Betreft: Holding Apotheek Grave B.V. BENU Apotheek Dubbeldam

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR 112222-167609 Bij brief van 18 december 2014, die is ingekomen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op 19 december 2014, is door de gezamenlijke zorgverzekeraars (bezwaarden) bezwaar

Nadere informatie

Besluit tot goedkeuring concentratie

Besluit tot goedkeuring concentratie Besluit tot goedkeuring concentratie Besluit van de Nederlandse Zorgautoriteit als bedoeld in artikel 49c van de Wet marktordening gezondheidszorg. Betreft: Dental Clinics Nederland B.V. Maatschap Sillekens/Sillekens-Wijdeveld

Nadere informatie

Naar aanleiding van dit bezwaar zijn belanghebbenden op 25 april 2013 gehoord.

Naar aanleiding van dit bezwaar zijn belanghebbenden op 25 april 2013 gehoord. BESLISSING OP BEZWAAR Met een brief van 26 maart 2013 is door Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg te Venray (hierna: Vincent van Gogh) tijdig bezwaar gemaakt tegen een tariefbeschikking

Nadere informatie

Naar aanleiding van dit bezwaar zijn belanghebbenden op 17 april 2013 gehoord. Het verslag van de hoorzitting is toegevoegd (bijlage).

Naar aanleiding van dit bezwaar zijn belanghebbenden op 17 april 2013 gehoord. Het verslag van de hoorzitting is toegevoegd (bijlage). BESLISSING OP BEZWAAR Met een brief van 3 december 2012 heeft Stichting 's Heeren Loo (Flevoland) (hierna: s Heeren Loo) tijdig bezwaar gemaakt tegen een tariefbeschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/12c 11D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/12c 11D Aan besturen van AWBZ-instellingen alle GGZ-instellingen (Care en Cure) de zorgkantoren en de zorgverzekeraars Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 35538-550879

BESLISSING OP BEZWAAR 35538-550879 BESLISSING OP BEZWAAR 35538-550879 Bij brief van 25 maart 2013 heeft Stichting AV Zorggroep (hierna: AV Zorggroep) tijdig bezwaar gemaakt tegen de beschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) met

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Care/AWBZ/11/1c 11d0001860

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Care/AWBZ/11/1c 11d0001860 Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

[Aanvrager A] heeft ter onderbouwing van het handhavingsverzoek van 3 augustus 2016 een aantal documenten aan de NZa overlegd.

[Aanvrager A] heeft ter onderbouwing van het handhavingsverzoek van 3 augustus 2016 een aantal documenten aan de NZa overlegd. Besluit Aanleiding Op 3 augustus 2016 ontving de NZa een handhavingsverzoek van [Aanvrager A]. [Aanvrager A] is een samenwerkingsverband van zeven aanbieders van orthopedisch schoeisel. 1 In haar schrijven

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-578. Zorginfrastructuur. Bijlage 6 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c

BELEIDSREGEL CA-300-578. Zorginfrastructuur. Bijlage 6 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c Bijlage 6 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Zorginfrastructuur Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

21-8-2015. Algemeen controleplan AO/IC controle en zorgrendement Menzis Zorgkantoren

21-8-2015. Algemeen controleplan AO/IC controle en zorgrendement Menzis Zorgkantoren Algemeen controleplan AO/IC controle en zorgrendement Menzis Zorgkantoren 1 Algemeen controleplan AO/IC controle en zorgrendement... 3 Inleiding... 3 Controledoel... 3 Kans x Impact analyse... 3 Wet- en

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit

Nederlandse Zorgautoriteit Nederlandse Zorgautoriteit Aan het bestuur van ActiZ T.a.v. de heer F. Bluiminck; de heer J. de Vries Postbus 8258 3503 RG UTRECHT Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296

Nadere informatie

Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets

Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets Betreft: Stichting Humanitas DMH onderdeel van Zorg Stichting Vivence Melding 1. Op 7 november 2016 heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een aanvraag

Nadere informatie

Besluit tot goedkeuring concentratie

Besluit tot goedkeuring concentratie Besluit tot goedkeuring concentratie Besluit van de Nederlandse Zorgautoriteit als bedoeld in artikel 49c van de Wet marktordening gezondheidszorg. Betreft: Brocacef Groep N.V. Apotheek De Esch Rotterdam

Nadere informatie

Besluit tot goedkeuring concentratie Kenmerk

Besluit tot goedkeuring concentratie Kenmerk Besluit tot goedkeuring concentratie In deze openbare versie van het besluit zijn delen van de tekst vervangen of weggelaten om redenen van vertrouwelijkheid. Vervangen of weggelaten delen zijn met vierkante

Nadere informatie

FAQ Update enquête inventarisatie boekwaarde AWBZ

FAQ Update enquête inventarisatie boekwaarde AWBZ FAQ Update enquête inventarisatie boekwaarde AWBZ Met deze vraag en antwoord geven wij een nadere toelichting op het formulier enquête inventarisatie boekwaarde AWBZ. Dit is een update van de FAQ die 26

Nadere informatie

Besluit zorgspecifieke concentratietoets Kenmerk 112895/188247

Besluit zorgspecifieke concentratietoets Kenmerk 112895/188247 Besluit zorgspecifieke concentratietoets Betreft: Holland Venture Ondernemers Fonds II B.V. RDW Holding B.V. Melding 1. Op 11 januari 2015 heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

Besluit tot goedkeuring concentratie

Besluit tot goedkeuring concentratie Besluit tot goedkeuring concentratie Besluit van de Nederlandse Zorgautoriteit als bedoeld in artikel 49c van de Wet marktordening gezondheidszorg. Betreft: Equipe Zorgbedrijven TopCo B.V. Handtherapie

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), PRESTATIE- EN TARIEFBESCHIKKING ADD-ON USTEKINUMAB Nummer Datum inwerkingtreding Datum vaststelling (met terugwerkende kracht) 1 januari 2016 6 januari 2016 Geldig tot onbepaald Behandeld door Directie

Nadere informatie

heeft krachtens de paragrafen 2 en 4 van hoofdstuk 4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg)

heeft krachtens de paragrafen 2 en 4 van hoofdstuk 4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) TARIEFBESCHIKKING DBC GGZ Nummer Datum ingang Datum beschikking Datum verzending TB/CU-5041-01 1 januari 2011 21 februari 2011 23 februari 2011 vlgnr. Geldig tot Behandeld door 1 EOUN/ymem/Cure De Nederlandse

Nadere informatie

Nummer Datum ingang Datum beschikking Datum verzending januari oktober januari 2010

Nummer Datum ingang Datum beschikking Datum verzending januari oktober januari 2010 TARIEFBESCHIKKING DBC GGZ Nummer Datum ingang Datum beschikking Datum verzending 450-2010-01 1 januari 2010 1 oktober 2009 8 januari 2010 vlgnr. Geldig tot Behandeld door 1 directie Zorgmarkten Cure De

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/06c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/06c / Aan de besturen van Wlz instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

uitspraak van de meervoudige kamer van 11 november 2015 in de zaak tussen

uitspraak van de meervoudige kamer van 11 november 2015 in de zaak tussen uitspraak COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET BEDRIJFSLEVEN zaaknununer: 13/928 13950 uitspraak van de meervoudige kamer van 11 november 2015 in de zaak tussen Stichting Amstelring, te Amsterdam, appellante (gemachtigden:

Nadere informatie

Reglement bezwaarprocedure SVWN

Reglement bezwaarprocedure SVWN Reglement bezwaarprocedure SVWN Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland Versie 1.0, vastgesteld 15 december 2015 1/10 Inhoud Begripsbepalingen... 3 De bezwaarcommissie... 3 Procedure... 4 Voorbereiden

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), PRESTATIE- EN TARIEFBESCHIKKING ADD-ONGENEESMIDDELEN, april 2017 (Olumiant) Nummer Datum inwerkingtreding Datum vaststelling 1 april 2017 4 april 2017 Geldig tot Onbepaald Behandeld door Directie Regulering

Nadere informatie

Besluit zorgspecifieke concentratietoets Kenmerk /166770

Besluit zorgspecifieke concentratietoets Kenmerk /166770 Besluit zorgspecifieke concentratietoets Betreft: Brocacef Groep N.V. - Mediq Apotheken Nederland B.V, Mediq Pharma Logistics B.V. en Distrimed B.V. Melding 1. Op 27 januari 2015 heeft de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 35748-58729

BESLISSING OP BEZWAAR 35748-58729 BESLISSING OP BEZWAAR 35748-58729 Met een brief van 28 maart 2013 heeft [vertrouwelijk ] tijdig bezwaar gemaakt tegen een tariefbeschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) met kenmerk 0029175/36098

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), TARIEFBESCHIKKING DBC GGZ Kenmerk Datum ingang Datum beschikking Datum verzending TB/CU-5061-01 1 januari 2012 28 november 2011 30 november 2011 vlgnr. Geldig tot Behandeld door 1 De Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

heeft krachtens de paragrafen 2 en 4 van hoofdstuk 4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg)

heeft krachtens de paragrafen 2 en 4 van hoofdstuk 4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) TARIEFBESCHIKKING DBC GGZ Nummer Datum ingang Datum beschikking Datum verzending TB/CU-5047-01 1 januari 2012 29 augustus 2011 31 augustus 2011 vlgnr. Geldig tot Behandeld door 2 Directie Zorgmarkten Cure

Nadere informatie

2500 EJ DEN HAAG T F E T Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk /56995

2500 EJ DEN HAAG T F E T   Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk /56995 / / Zotorteit De Staatssecretaris van Newtonlaan 1-41 Volksgezondheid, Welzijn en Sport 3584 BX Utrecht De heer drs. M.J. van Rijn Postbus 3017 Postbus 20350 3502 GA Utrecht 2500 EJ DEN HAAG T 030 296

Nadere informatie

Nacalculatie Wlz 2017

Nacalculatie Wlz 2017 BELEIDSREGEL Nacalculatie Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet Marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets

Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets Betreft: Zorg van de Zaak Netwerk B.V. Stichting Christelijke GGZ - Stichting voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg van de Nederlandse Gereformeerde

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk 76519-HHSc/132.09. Aanwijzing publicatie sterftecijfers 9 mei 2014

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk 76519-HHSc/132.09. Aanwijzing publicatie sterftecijfers 9 mei 2014 Aangetekend Amphia Ziekenhuis Raad van Bestuur [ ] Postbus 90158 4800 RK BREDA Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

BELEIDSREGEL AL/BR Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw

BELEIDSREGEL AL/BR Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw BELEIDSREGEL Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

c. De termijn waarvoor deze beleidsregel geldt: 1 januari 2009 t/m 31 december 2011

c. De termijn waarvoor deze beleidsregel geldt: 1 januari 2009 t/m 31 december 2011 BELEIDSREGEL Beleidsregel Overgangsregime kapitaallastenvergoeding () 1. Algemeen a. Deze beleidsregel is van toepassing op zorg of dienst als omschreven bij of krachtens de Zorgverzekeringswet (Zvw),

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR 54928-109275 Bij faxbericht en brief van 24 september 2013, die bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is binnen gekomen op 24 september 2013, is door Stichting Algemeen Christelijk

Nadere informatie

Betreft: Voorbeeld rapport van bevindingen inzake enquete overgangsregeling kapitaalslasten NZa

Betreft: Voorbeeld rapport van bevindingen inzake enquete overgangsregeling kapitaalslasten NZa Naam ziekenhuis t.a.v. Adres Postcode WOONPLAATS Datum Referentie: Betreft: Voorbeeld rapport van bevindingen inzake enquete overgangsregeling kapitaalslasten NZa Geachte heer/mevrouw, Ingevolge uw opdracht

Nadere informatie

Deze beleidsregel heeft tot doel de deelnemende zorgaanbieders de mogelijkheid te bieden om een experiment uit te voeren.

Deze beleidsregel heeft tot doel de deelnemende zorgaanbieders de mogelijkheid te bieden om een experiment uit te voeren. BELEIDSREGEL CA 300-555 Experiment regelarme instellingen Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), TARIEFBESCHIKKING OVERIGE PRODUCTEN curatieve GGZ Nummer Datum inwerkingtreding Datum vaststelling Datum verzending -01 1 januari 2013 4 september 2012 n.v.t. Volgnr. Geldig tot Behandeld door 1 Onbepaald

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit

Nederlandse Zorgautoriteit Nederlandse Zorgautoriteit Aangetekend Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Maxima Medisch Centrum t.a.v. [...] Postbus 7777 5500 MB VELDHOVEN Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 e

Nadere informatie

4.1 Forensische zorg Zorg als bedoeld in artikel 2 van het Interimbesluit forensische zorg. 1

4.1 Forensische zorg Zorg als bedoeld in artikel 2 van het Interimbesluit forensische zorg. 1 REGELING Verplichte informatieverstrekking zorgaanbieders van forensische zorg Ingevolge artikel 62 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de navolgende

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR Bij brief van 23 juli 2012 heeft GGZ Drenthe (hierna: bezwaarde) tijdig bezwaar gemaakt tegen een beschikking met kenmerk 8953 d.d. 12 juli 2012. De gronden van het bezwaar zijn aangevuld

Nadere informatie

Besluit zorgspecifieke concentratietoets Kenmerk /170020

Besluit zorgspecifieke concentratietoets Kenmerk /170020 Besluit zorgspecifieke concentratietoets Betreft: Stichting BrabantZorg een onderdeel van Arjajuni B.V. een onderdeel van Imli B.V. Melding 1. Op 20 november 2014 heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets

Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets Betreft: MOB Maatschappelijk Ondersteuningsbureau B.V. Stichting Thuiszorgnet Melding 1. Op 2 januari 2017 heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 35391-48371

BESLISSING OP BEZWAAR 35391-48371 BESLISSING OP BEZWAAR 35391-48371 Met een brief van 25 maart 2013 heeft Stichting Sint Jacob (Sint Jacob) tijdig bezwaar gemaakt tegen een tariefbeschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) met

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), PRESTATIE- EN TARIEFBESCHIKKING ADD-ONGENEESMIDDELEN, februari 2017 (op aanvraag) Nummer Datum inwerkingtreding Datum vaststelling 1 februari 2017 24 januari 2017 Geldig tot Onbepaald Behandeld door Directie

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 26407/2011016537 Betreft: beslissing op bezwaar inzake het besluit tot openbaarmaking van het besluit van 13 september 2011 betreffende aanvraag toestemming ex artikel 3.1,

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 35091-59112

BESLISSING OP BEZWAAR 35091-59112 BESLISSING OP BEZWAAR 35091-59112 Met een brief van 20 maart 2013 heeft Stichting Rivierduinen (hierna te noemen: Rivierduinen) tijdig bezwaar gemaakt tegen een tariefbeschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Invoering normatieve inventariscomponent (NIC) in de langdurende gespecialiseerde ggz

Invoering normatieve inventariscomponent (NIC) in de langdurende gespecialiseerde ggz BELEIDSREGEL Invoering normatieve inventariscomponent (NIC) in de langdurende gespecialiseerde ggz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 25539 20 augustus 2015 Informatieverstrekking gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde GGZ Vastgesteld op 11

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van de paragrafen 4.2 en 4.4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van de paragrafen 4.2 en 4.4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), TARIEFBESCHIKKING FORENSISCHE ZORG Kenmerk Datum vaststelling Datum inwerkingtreding TB/REG-17601-01 27 juni 2016 1 januari 2017 Volgnr. Geldig tot en met 01 31 december 2017 De Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets

Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets Betreft: Stichting Cruciaal christelijke GGZ en de activiteiten van Stichting In de Bres Zorggroep, Stichting In de Bres tweedelijns specialistische

Nadere informatie

Wetsverwijzingen Wet marktordening gezondheidszorg, geldigheid:

Wetsverwijzingen Wet marktordening gezondheidszorg, geldigheid: ECLI:NL:CBB:2014:494 Instantie Datum uitspraak 24-12-2014 Datum publicatie 21-01-2015 Zaaknummer AWB 14/139 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie College van Beroep voor het bedrijfsleven

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), PRESTATIE- EN TARIEFBESCHIKKING ADD-ONGENEESMIDDELEN, november 2017 (ambtshalve) Nummer Datum inwerkingtreding Datum vastelling 1 november 2017 23 oktober 2017 Geldig tot Onbepaald Behandeld door Directie

Nadere informatie

Toelichting op de waardering van zorgvastgoed in de jaarrekening 2010 van AWBZ- en GGZ-instellingen

Toelichting op de waardering van zorgvastgoed in de jaarrekening 2010 van AWBZ- en GGZ-instellingen -Wijzer 1 Toelichting op de waardering van zorgvastgoed in de jaarrekening 2010 van AWBZ en GGZ-instellingen -wijzer 1 Toelichting op de waardering van zorgvastgoed in de jaarrekening 2010 van AWBZ- en

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), PRESTATIE- EN TARIEFBESCHIKKING DOT Nummer Datum inwerkingtreding Datum beschikking 1 januari 2015 22 juli 2014 Geldig tot Behandeld door 1 januari 2016 directie Zorgmarkten Cure De Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), PRESTATIE- EN TARIEFBESCHIKKING ADD-ONGENEESMIDDELEN, mei 2017 (op aanvraag) Nummer Datum inwerkingtreding Datum vaststelling 1 mei 2017 21 april 2017 Geldig tot Onbepaald Behandeld door Directie Regulering

Nadere informatie

Rapport. Rapport over de Commissie voor de Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente Leiden. Datum: 11 april 2011. Rapportnummer: 2011/106

Rapport. Rapport over de Commissie voor de Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente Leiden. Datum: 11 april 2011. Rapportnummer: 2011/106 Rapport Rapport over de Commissie voor de Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente Leiden. Datum: 11 april 2011 Rapportnummer: 2011/106 2 Klacht Verzoeker klaagt over de wijze waarop de Commissie voor

Nadere informatie

Prestatie- en tariefbeschikking gecombineerde leefstijlinterventie 2019 TB/REG

Prestatie- en tariefbeschikking gecombineerde leefstijlinterventie 2019 TB/REG Prestatie- en tariefbeschikking gecombineerde leefstijlinterventie 2019 TB/ Versie 1 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk van

Nadere informatie

NADERE REGEL NR/CU-535

NADERE REGEL NR/CU-535 NADERE REGEL Informatieverstrekking gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde GGZ Gelet op de artikelen 62 en 68, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 71407-121260

BESLISSING OP BEZWAAR 71407-121260 BESLISSING OP BEZWAAR 71407-121260 Bij brief van 15 januari 2014, die is ingekomen bij de NZa op 16 januari 2014, is door belanghebbende bezwaar gemaakt tegen de tariefbeschikking van 3 december 2013 met

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), TARIEFBESCHIKKING OVERIGE PRODUCTEN GGZ Zvw Nummer Datum inwerkingtreding Datum vaststelling Datum verzending TB/CU-5057 1 januari 2012 n.v.t. Volgnr. Geldig tot Behandeld door 01 Onbepaald directie Zorgmarkten

Nadere informatie

Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets

Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets Besluit ontheffing zorgspecifieke concentratietoets In deze openbare versie van dit besluit zijn delen van de tekst vervangen of weggelaten om redenen van vertrouwelijkheid. Vervangen of weggelaten delen

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van de paragrafen 4.2 en 4.4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van de paragrafen 4.2 en 4.4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), TARIEFBESCHIKKING FORENSISCHE ZORG Kenmerk Datum vaststelling Datum inwerkingtreding 30 juni 2017 1 januari 2018 Volgnr. Geldig tot en met 01 31 december 2018 De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming

Nadere informatie

Invoering normatieve inventariscomponent (nic) in de forensische zorg

Invoering normatieve inventariscomponent (nic) in de forensische zorg BELEIDSREGEL Invoering normatieve inventariscomponent (nic) in de forensische zorg Ingevolge artikel 6 van het Besluit uitbreiding en beperking werkingssfeer Wet marktordening gezondheidszorg (Bub Wmg)

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk 12D0013050. AANWIJZING EX ARTIKEL 76, EERSTE LID, WMG 25 april 2012

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk 12D0013050. AANWIJZING EX ARTIKEL 76, EERSTE LID, WMG 25 april 2012 AANGETEKEND Stichting Saffier De Residentie Groep T.a.v. het bestuur Postbus 52150 2505 CD DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De heer R.P.G. Hoenen Beezepool 67 6245 JH Eijsden Afdeling Algemeen Bestuurlijk- Rijnstraat 8 Den Haag Postbus

Nadere informatie

Met deze beleidsregel worden de voorwaarden voor vergoeding en wijze van indiening van kosten die voortvloeien uit een MRSA-uitbraak vastgelegd.

Met deze beleidsregel worden de voorwaarden voor vergoeding en wijze van indiening van kosten die voortvloeien uit een MRSA-uitbraak vastgelegd. Bijlage 17 bij circulaire Care/Wlz/16/11c BELEIDSREGEL Kosten MRSA Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Nacalculatie doorloop DBC s 2012 en nacalculatie 2013

Nacalculatie doorloop DBC s 2012 en nacalculatie 2013 BELEIDSREGEL Nacalculatie doorloop DBC s 2012 en nacalculatie 2013 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel e, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), maakt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Tariefbeschikking generalistische basis-ggz TB/REG

Tariefbeschikking generalistische basis-ggz TB/REG Tariefbeschikking generalistische basis-ggz TB/REG-20631-01 Versie 1 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk van de originele

Nadere informatie

heeft krachtens paragraaf 4 van hoofdstuk 4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg)

heeft krachtens paragraaf 4 van hoofdstuk 4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) TARIEFBESCHIKKING Nummer Datum ingang Datum beschikking Datum verzending ZZP-09-03 01-01-2009 07-04-2009 08-04-2009 Zie rekenstaat nr. Geldig tot Behandeld door Mevr. C.F.C. Steennis De Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie