Jaarverslag 2014 Stichting Kinderboek Cultuurbezit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2014 Stichting Kinderboek Cultuurbezit"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2014 Stichting Kinderboek Cultuurbezit

2 Jaarverslag 2014 Stichting Kinderboek Cultuurbezit in Winsum Meer nog dan in de afgelopen jaren stond in het verslagjaar 2014 de nieuwe huisvesting van de stichting centraal. Eind 2013 was een jury met het voorstel gekomen om het architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen opdracht te geven zijn plannen nader uit te werken. Dat voorstel werd unaniem door het bestuur overgenomen. In de loop van 2014 kreeg dat een vervolg in de vorm van een contract dat de stichting sloot met dit bureau. Een (eerste) financiële impuls om de verhuizing mogelijk te maken, kwam in februari van de gemeente Winsum; de gemeenteraad besloot in die maand euro als cofinancieringsbijdrage beschikbaar te stellen voor het project. De verhuizing naar een nieuwe locatie de voormalige aula aan het Kerkpad in het dorpsdeel Obergum heeft nogal wat gevolgen gehad voor de normale werkzaamheden in het huidige pand aan de Hoofdstraat in Winsum. Zo is vooruitlopend op de verhuizing begonnen met een selectie van de aanwezige collectie (uitleenbibliotheek en antiquarische boeken). Centraal stond (en staat nog steeds) daarbij de vraag: wat moet mee naar het nieuwe pand? Leidraad is de toekomstvisie van de stichting die (mede) is ontwikkeld door het bureau eva Interpretation en die door medewerkers en stichtingsbestuur in 2013 is onderschreven. Medewerkers Bovenstaande het werk in het huidige pand moest normaal doorgaan (business as usual) heeft in het verslagjaar veel gevraagd van de inzet van de ongeveer 20 medewerkers. Zij beheren de collectie van de stichting ( boeken), nemen nieuwe schenkingen aan en zijn het 'gezicht' van de stichting tijdens de vele activiteiten die worden georganiseerd of waar de stichting bijvoorbeeld met een stand aanwezig is. Om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op het terrein van de kinder- en jeugdliteratuur is de stichting geabonneerd op een flink aantal (gespecialiseerde) tijdschriften. De contacten met de Koninklijke Bibliotheek waren in in 2014 even intensief als in voorgaande jaren; over en weer wordt informatie uitgewisseld over de beide collecties die samen een uitstekend beeld geven van de geschiedenis van de Nederlandse kinder- en jeugdliteratuur. De stichting onderhoudt ook goede contacten met andere (gespecialiseerde) musea in Nederland zoals het Dik Trom Kinderboekenmuseum oftewel 'Het schooltje van Dik Trom' in Oosthuizen. Directeur van de stichting was ook in 2014 mevrouw Greetje Nijburg-Datema. Donateurs Ondanks een grote actie in het dorp Winsum daalde ook in 2014 het aantal donateurs in geringe mate, een trend die zich al enkele jaren laat waarnemen. Aan het begin van het verslagjaar had de stichting 321 donateurs en vijf zogeheten schenkers (mensen die incidenteel een bijdrage storten). Mede dankzij bovengenoemde actie kwamen er 20 'verse' donateurs bij, maar gaven 26 personen aan niet langer donateur te willen blijven of moesten wegens wanbetaling of overlijden worden geschrapt.

3 Extra inkomsten 2014 De beslissing van de gemeenteraad (februari 2014) om euro beschikbaar te stellen voor de verhuizing van de stichting, was ook het startsein voor een campagne om fondsen, overheden en het bedrijfsleven warm te krijgen voor het werk van de SKC. Daarbij werd het bureau eva Interpretation uit Assen ingeschakeld en in de loop van de tweede helft van het verslagjaar kwamen de eerste (positieve) reacties binnen. Ook het verzoek aan de donateurs om voor de eerste keer in het bestaan van de stichting extra geld te doneren, leverde een aanzienlijk bedrag op. In het financieel jaarverslag wordt nader op de post 'extra inkomsten' ingegaan. Bezoekers Het bezoekersaantal in het verslagjaar bleef op het niveau van de voorgaande jaren; de stichting trok ruim 400 bezoekers. Ook nu weer werd duidelijk dat het meer dan zinvol is om op campings en andere recreatieve voorzieningen (vakantieparken) mini-bibliotheken in te richten om vakantiegangers de mogelijkheid te bieden kennis te maken met de collectie van de stichting; een fiks aantal bracht in de vakantiemaanden juli en augustus (mede) hierdoor een bezoek aan de 'hoofdvestiging' in Winsum. Moeder de Gans Een wezenlijke rol als het 'gaat om het naar buiten treden van de stichting', speelt het informatieblad Moeder de Gans. Evenals in voorgaande jaren verscheen het blad in het inmiddels bekende ritme van eens per vier maanden. Ook in het verslagjaar stond het tijdschrift boordevol mededelingen over de gang van zaken bij de stichting in 2014 vooral over de verhuizing naar het nieuwe pand terwijl ook nu weer plek werd ingeruimd voor artikelen die wat meer 'de diepte ingaan' zoals verhalen over de collectie, kinderboekenschrijvers en hun werk. Bovendien verscheen in 2014 een extra nummer met uitsluitend nieuws over de verhuizing/verbouwing en een oproep aan de donateurs om een extra bijdrage te doen. KinderBoekenHuis Het bestuur heeft in 2014 besloten dat het nieuwe pand aan het Kerkpad in Obergum de naam KinderBoekenHuis zal krijgen. Ook de website van de stichting zal in de loop van 2015 onder die naam opereren. Wegwijzers Onder leiding van kunstenaar Volken de Vlas is in het verslagjaar een begin gemaakt met een project, waarbij leerlingen van de openbare basisschool De Tiggeldobbe in Winsum een hoofdrol vervullen. Vooruitlopend op de ingebruikname van het nieuwe onderkomen heeft groep 7 van deze school tijdens de Kinderboekenweek wegwijzers van oude (afgeschreven) boeken gemaakt; oude kinderboeken zullen vanaf 2015 in het dorp Winsum de weg wijzen naar het KinderBoekenHuis. Het project op de school is mede mogelijk geworden door een financiële bijdrage van het bedrijf Eska Graphic Board in Sappemeer.

4 Comité van aanbeveling Op verzoek van het bestuur en directie is de publicist/taalkundige Wim Daniels in 2014 toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van de stichting. Wim Daniels publiceerde enkele tientallen boeken over de ontwikkeling van de Nederlandse taal en is regelmatig te gast in tv-programma's. De andere leden van het Comité van Aanbeveling waren (ook) in dit verslag jaar: mevrouw Els van Eijck van Heslinga (directielid Koninklijke Bibliotheek) en de heren Jan Jutte (illustrator kinderboeken), Jaap Kramer (illustrator kinderboeken), Harm de Jonge (schrijver kinderboeken), Dolf Verroen (schrijver kinderboeken) en Jean Pierre Rawie (dichter). Beschermvrouwe van de stichting was ook in 2014 mevrouw L.Vonhoff-Luyendijk, voormalig lid van de Eerste Kamer. Bestuur De samenstelling van het bestuur bleef in het verslagjaar ongewijzigd. Op 31 december 2014 bestond het bestuur uit: Jan Kiewiet (voorzitter), Harm Post (secretaris), Jacob Stollenga (penningmeester) en Edward Gerner. Bestuur Stichting Kinderboek Cultuurbezit

5 VERKORT FINANCIËEL VERSLAG 2014 Balans Stichting Kinderboek Cultuurbezit (bedragen x 1 euro) VASTE ACTIVA RESERVES VOORZIENINGEN VLOTTENDE ACTIVA VLOTTENDE PASSIVA TOTAAL TOTAAL Toelichting op de balans Vaste activa: In de voorgaande jaren zijn aanloopkosten gemaakt ten behoeve van de nieuw te betrekken locatie. Deze kosten zijn geactiveerd en hierover wordt afgeschreven vanaf het moment dat de nieuwe locatie in gebruik is genomen. Vlottende activa: Dit betreft voornamelijk liquide middelen (saldo van bankrekeningen). Reserves: Dit betreft de Algemene Reserve. Doelstelling van het Bestuur is de Algemene Reserve in stand te houden ter borging van de continuïteit van de Stichting Kinderboek Cultuurbezit. Het verloop van de Algemene Reserve over 2014 is als volgt: Voorzieningen: Stand per Resultaat Stand per De Stichting Moeder de Gans is in 2014 geliquideerd. Het positieve liquidatiesaldo van deze stichting is aan ons overgemaakt als bijdrage in de financiering van de nieuwe huisvesting. De Stichting Moeder de Gans had als verplichting het onderhouden van het graf van mevrouw Toos Zuurveen. Met het aannemen van het positieve liquidatiesaldo hebben we deze verplichting overgenomen. Om aan deze verplichting te kunnen voldoen, is hiervoor een voorziening getroffen. Vlottende passiva: Deze post betreft voornamelijk vooruit ontvangen bijdragen nieuwe huisvesting en nog te betalen crediteuren.

6 Resultatenrekening Stichting Kinderboek Cultuurbezit (bedragen x 1 eur) INKOMSTEN UITGAVEN huisvestingskosten algemene kosten totaal kosten BEDRIJFSRESULTAAT rentebaten RESULTAAT Toelichting op de resultatenrekening Inkomsten: Dit betreft bijdragen van donateurs, eenmalige giften, opbrengst van verkoop boeken, opbrengst lezingen en rentebaten. De hogere inkomsten in 2014 worden veroorzaakt door een ontvangen legaat. Huisvestingskosten: Hieronder vallen o.a. energielasten, belastingen, verzekeringen en schoonmaakkosten. Algemene kosten: Hieronder vallen reis- en verblijfkosten, kosten representatie en de kosten van het informatieblad Moeder de Gans. Overige informatie De jaarrekening is opgesteld volgens de in Nederland algemeen aanvaarde grondslagen voor financiële verslaggeving. De jaarrekening is opgemaakt op basis van historische kostprijs. Winsten worden toegerekend aan de periode ze zijn gerealiseerd. Verliezen worden verantwoord in het jaar waarin ze voorzienbaar zijn.

Jaarverslag 2015 Stichting Kinderboek Cultuurbezit

Jaarverslag 2015 Stichting Kinderboek Cultuurbezit Jaarverslag 2015 Stichting Kinderboek Cultuurbezit Jaarverslag 2015 Stichting Kinderboek Cultuurbezit in Winsum Een mijlpaal in de geschiedenis van de Stichting Kinderboek Cultuurbezit. Zo mag het jaar

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Kinderboek Cultuurbezit

Jaarverslag 2017 Stichting Kinderboek Cultuurbezit Jaarverslag 2017 Stichting Kinderboek Cultuurbezit Jaarverslag 2017 Stichting Kinderboek Cultuurbezit in Winsum Wat in 2016 zich al min of meer aankondigde, werd in het verslagjaar 2017 werkelijkheid:

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderboek Cultuurbezit

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderboek Cultuurbezit Jaarverslag 2016 Stichting Kinderboek Cultuurbezit Jaarverslag 2016 Stichting Kinderboek Cultuurbezit in Winsum De verhuizing van de Stichting Kinderboek Cultuurbezit naar het nieuwe KinderBoekenHuis is

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2018

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2018 JAARREKENING 2018 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2018 3 Exploitatierekening over 2018 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening 5 Overige gegevens 7 1 Bestuursverslag In oktober

Nadere informatie

Stichting Vrienden Onderwijs aan Hoogbegaafden Gooi (VOHG) Huizen. Jaarrapport 2017/2018

Stichting Vrienden Onderwijs aan Hoogbegaafden Gooi (VOHG) Huizen. Jaarrapport 2017/2018 Huizen Jaarrapport 2017/2018 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag over 2017/2018 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 juli 2018 4 2 Staat van baten en lasten over 2017/2018 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2017 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Stichting Den Haag Texel Johanna van Polanenlaan TB Leidschendam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2017

Stichting Den Haag Texel Johanna van Polanenlaan TB Leidschendam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2017 Stichting Den Haag Texel Johanna van Polanenlaan 52 2263 TB Leidschendam KvK-nummer: 53938291 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 217 Inhoud JAARSTUKKEN 217 JAARREKENING Balans Winst-en-verliesrekening Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten over 2017 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2017 (na verwerking resultaat) 31.12.2017

Nadere informatie

Jaarrekening 2009. van Stichting Hester. Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag

Jaarrekening 2009. van Stichting Hester. Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag 1 Jaarrekening 2009 van Stichting Hester Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag 2 Balans per 31 december 2009 A c t i v a Vlottende activa Vorderingen 851 7.365 Liquide

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2018 Staat van baten en lasten over 2018 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans

Nadere informatie

Stichting Passie voor Haïti

Stichting Passie voor Haïti Jaarrekening 2015 Blz. INHOUDSOPGAVE 1 RAPPORT Algemeen 2 Organisatiestructuur 2 JAARSTUKKEN 2015 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Programma verantwoording (staat van baten en lasten) 4 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. te Maastricht

Jaarrekening Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. te Maastricht Jaarrekening 2017 Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap te Maastricht Maastricht, maart 2018 1 Bestuursverslag De exploitatie van het jaar 2017 heeft een positief saldo opgeleverd

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2018 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2017

Jaarverslaggeving 2017 Jaarverslaggeving 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.1 Jaarrekening 2017 1.1.1 Balans per 31 december 2017 3 1.1.2 Resultatenrekening over 2017 4 1.1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 1.1.4

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van Vrijwaard 20 november 2017 Stichting vrienden van Vrijwaard INHOUDSOPGAVE pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.1.2 Resultatenrekening

Nadere informatie

VERKORTE JAARCIJFERS Stichting Welzijn Het Bolwerk Zuiderschans PZ Dokkum

VERKORTE JAARCIJFERS Stichting Welzijn Het Bolwerk Zuiderschans PZ Dokkum VERKORTE JAARCIJFERS 2015 Stichting Welzijn Het Bolwerk Zuiderschans 10 9101 PZ Dokkum De gegevens zijn ontleend aan de vastgestelde jaarrekening 2015 van de stichting. blad Inhoudsopgave 1 Algemeen 2

Nadere informatie

Financieel Verslag 2014 Protestante Stichting Filalethes. Amersfoort. Inhoud

Financieel Verslag 2014 Protestante Stichting Filalethes. Amersfoort. Inhoud Financieel Verslag 2014 Protestante Stichting Filalethes Amersfoort Inhoud Jaarverslag Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Toelichting op de balans en staat van baten

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Resultatenanalyse 3. Financiële positie 4. Fiscale positie 6. Balans per 31 december 2013 7

Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Resultatenanalyse 3. Financiële positie 4. Fiscale positie 6. Balans per 31 december 2013 7 INHOUDSOPGAVE Rapport Inhoudsopgave 1 Algemene gegevens 2 Resultatenanalyse 3 Financiële positie 4 Fiscale positie 6 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 7 Winst- en verliesrekening over 2013 9 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2013

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2013 Rapport inzake jaarstukken 2013 26 augustus 2014 1 Inhoud Blad Accountantsrapportage 3 Algemeen 4 Jaarstukken 2013 5 Jaarverslag van het bestuur 6 Jaarrekening 8 Balans per 31 december 2013 9 Staat van

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2017

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2017 Stichting Vrienden van Makeni Rapport inzake jaarstukken 2017 15 januari 2018 Inhoud Blad Accountantsrapportage 3 Algemeen 4 Jaarstukken 2017 5 Jaarverslag van het bestuur 6 Jaarrekening 8 Balans per 31

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 I: Balans per 31 december 2016 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Future Finance Larixlaan SZ HILVERSUM. KvK-nummer: JAARVERSLAG

Stichting Future Finance Larixlaan SZ HILVERSUM. KvK-nummer: JAARVERSLAG Stichting Future Finance Larixlaan 4 1213 SZ HILVERSUM KvK-nummer: 63451174 JAARVERSLAG 2015-2016 Inhoud BESTUURSVERSLAG Bestuursverslag JAARVERSLAG 2015-2016 JAARREKENING Balans Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2016

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2016 Stichting Vrienden van Makeni Rapport inzake jaarstukken 2016 26 januari 2017 Inhoud Blad Accountantsrapportage 3 Algemeen 4 Jaarstukken 2016 5 Jaarverslag van het bestuur 6 Jaarrekening 8 Balans per 31

Nadere informatie

Stichting Huis van Belle TE UTRECHT. Rapport inzake 2014

Stichting Huis van Belle TE UTRECHT. Rapport inzake 2014 Stichting Huis van Belle TE UTRECHT Rapport inzake 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Algemeen 2 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 4 2 Winst-en-verliesrekening over 2014 5 3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2016

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2016 JAARREKENING 2016 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2016 3 Exploitatierekening over 2016 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening 5 Overige gegevens 7 1 Bestuursverslag Het bestuur

Nadere informatie

Stichting Passie voor Haïti

Stichting Passie voor Haïti Jaarrekening 2014 Blz. INHOUDSOPGAVE 1 RAPPORT Algemeen 2 Organisatiestructuur 2 JAARSTUKKEN 2014 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Programma verantwoording (staat van baten en lasten) 4 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de Balans per 31 december 2014 5 Toelichting op

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na winstbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) Inventaris 143.945

Nadere informatie

Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2015

Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2015 Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat 71 1054 NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2015 Inhoudsopgave Resultaatvergelijking 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Grondslagen 6 Toelichting op

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting "Vrienden van de Populier" binnen Stichting de Zorgboog

FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting Vrienden van de Populier binnen Stichting de Zorgboog FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting "Vrienden van de Populier" binnen Stichting de Zorgboog INHOUDSOPGAVE pagina Jaarverslag / Bestuursverslag 1 Bestuur en vaststelling jaarrekening 3 Jaarrekening 1 Balans

Nadere informatie

JAARRAPPORT Stichting Vrienden van de Leonardoschool Ede e.o. De Ruyterstraat DR EDE

JAARRAPPORT Stichting Vrienden van de Leonardoschool Ede e.o. De Ruyterstraat DR EDE JAARRAPPORT 2015 De Ruyterstraat 1 6712 DR EDE INHOUDSOPGAVE Pagina Administratieverslag Algemeen 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 5 Winst-en-verliesrekening over 2015 6 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Stichting Passie voor Haïti

Stichting Passie voor Haïti Jaarrekening 2016 Blz. INHOUDSOPGAVE 1 RAPPORT Algemeen 2 Organisatiestructuur 2 JAARSTUKKEN 2016 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 3 Programma verantwoording (staat van baten en lasten) 4 Toelichting

Nadere informatie

BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum. KvK-nummer: 52912043 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014

BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum. KvK-nummer: 52912043 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014 BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum KvK-nummer: 5291243 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 214 Inhoud JAARSTUKKEN 214 JAARREKENING Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de enkelvoudige jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Poolse Weeskinderen Naarden Statenlaan 19 1405EV Bussum. KvK-nummer: 41194422 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014

Stichting Poolse Weeskinderen Naarden Statenlaan 19 1405EV Bussum. KvK-nummer: 41194422 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014 Stichting Poolse Weeskinderen Naarden Statenlaan 19 1405EV Bussum KvK-nummer: 41194422 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014 Inhoud JAARSTUKKEN 2014 JAARREKENING Balans Staat van baten en lasten Toelichting

Nadere informatie

Stichting Hexagon Ensemble gevestigd te Rhenen. Jaarrekening 2014

Stichting Hexagon Ensemble gevestigd te Rhenen. Jaarrekening 2014 Stichting Hexagon Ensemble gevestigd te Rhenen Inhoudsopgave Pagina Rapport Algemeen 2 Resultaten 3 Financiële positie 4 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 7 Staat van baten en lasten over 2014 9

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2012

VEDIS. Jaarverslag 2012 VEDIS Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2012 3 2 Winst- en verliesrekening over 2012 en begroting 2013 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2012 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014 Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Aloysius. Ruychrocklaan EM 's-gravenhage. KVK-nummer: RSIN:

Jaarverslag Stichting Vrienden van Aloysius. Ruychrocklaan EM 's-gravenhage. KVK-nummer: RSIN: Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van Aloysius Ruychrocklaan 151 2597 EM 's-gravenhage KVK-nummer: 41155653 RSIN: 007773481 Inhoud ACCOUNTANTSVERSLAG Samenstellingsverklaring JAARREKENING Balans Staat

Nadere informatie

Stichting Vrienden Onderwijs aan Hoogbegaafden Gooi (VOHG) Huizen. Jaarrapport 2016/2017

Stichting Vrienden Onderwijs aan Hoogbegaafden Gooi (VOHG) Huizen. Jaarrapport 2016/2017 Stichting Vrienden Onderwijs aan Hoogbegaafden Gooi (VOHG) Huizen Jaarrapport 2016/2017 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag over 2016/2017 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 juli 2017

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2016 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag is opgesteld met inachtneming van in Nederland

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Voor en Door Kunstenaars

Jaarrekening Stichting Voor en Door Kunstenaars Jaarrekening 2016 Stichting Voor en Door Kunstenaars Inhoud 1. Algemeen 2 2. Jaarrekening 2016 4 2.1 Balans per 31 december 2016 5 2.2 Resultatenrekening over 2016 6 2.3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2015 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2015 I: Balans per 31 december 2015 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Inhoud Inhoud...2 1.Jaarverslag...3 2.Jaarrekening 2014...5 3. Overige gegevens...11 2 1. Jaarverslag 1.1. Algemene informatie Stichting Vrienden Leonardo Assen Boomgaard

Nadere informatie

STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE. Jaarrapport 2015

STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE. Jaarrapport 2015 STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE Jaarrapport 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na resultaatbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen (1) Overlopende activa

Nadere informatie

Financiële verantwoording stichting SOKA Balans per 31 december Activa. Vaste activa. Vlottende Activa. Passiva

Financiële verantwoording stichting SOKA Balans per 31 december Activa. Vaste activa. Vlottende Activa. Passiva Financiële verantwoording stichting SOKA 2017 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Materiele vaste activa 3.935.731 Vlottende Activa Vorderingen 9.994 Liquide middelen 260.740 4.106.465 Passiva

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 RIJSSEN-HOLTEN

JAARREKENING 2013 RIJSSEN-HOLTEN JAARREKENING 2013 RIJSSEN-HOLTEN Pagina Financieel verslag Bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 4 Staat van Baten en lasten 2012 5 Algemene grondslagen 6 Grondslagen voor de waardering 6

Nadere informatie

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 2 INHOUDSOPGAVE Balans per 31 december 2015 pagina 3 Winst- en verliesrekening 2015 5 Grondslagen financiële

Nadere informatie

Stichting Klassieke Academie voor beeldhouwkunst gevestigd te Groningen. Rapport inzake de Jaarrekening 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2017

Stichting Klassieke Academie voor beeldhouwkunst gevestigd te Groningen. Rapport inzake de Jaarrekening 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2017 gevestigd te Groningen Rapport inzake de Jaarrekening 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2017 Inhoudsopgave Pagina Jaarverslag Samenstellingsverklaring 1 Resultaten 2 Financiële positie 3 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Culturele ANBI Stichting Haags Filmhuis Fonds heeft in 2014 de culturele ANBI-status gekregen welke is gecontinueerd in 2015.

Culturele ANBI Stichting Haags Filmhuis Fonds heeft in 2014 de culturele ANBI-status gekregen welke is gecontinueerd in 2015. Stichting Haags Filmhuis Fonds Stichting Haags Filmhuis Fonds is in 1997 opgericht met als doel een steunfonds te realiseren voor Stichting Haags Filmhuis. In 1997 stond het Haags Filmhuis voor een omvangrijke

Nadere informatie

Stichting Dorpscentrum Lijtweg HA Oegstgeest. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015

Stichting Dorpscentrum Lijtweg HA Oegstgeest. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015 Stichting Dorpscentrum Lijtweg 9 2341 HA Oegstgeest KvK-nummer: 61575488 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015 Inhoud ALGEMEEN VERSLAG Voorwoord 2 JAARSTUKKEN 2015 JAARREKENING Balans Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Historisch Museum Haarlem gevestigd te Haarlem. Jaarrekening 2015

Stichting Historisch Museum Haarlem gevestigd te Haarlem. Jaarrekening 2015 Stichting Historisch Museum Haarlem gevestigd te Haarlem Jaarrekening 2015 Samenstellingsverklaring d.d. 30 juni 2016 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverklaring 2 Resultaten 3 Financiële

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2015 2. Staat van baten en lasten over 2015 3. Grondslagen

Nadere informatie

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2015

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2015 Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING NIVOZ,

JAARVERSLAG 2017 STICHTING NIVOZ, JAARVERSLAG 2017 STICHTING NIVOZ, Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken Inhoudsopgave JAARREKENING 2017... 2 TOELICHTING OP DE JAARREKENING... 3 OVERIGE GEGEVENS... 7 Pagina 1 Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2016

Jaarverslaggeving 2016 Jaarverslaggeving 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.1.2 Resultatenrekening over 2016 4 1.1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 1.1.4

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Aan het bestuur van Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland te Puttershoek. Rapport inzake jaarstukken juni 2017

Aan het bestuur van Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland te Puttershoek. Rapport inzake jaarstukken juni 2017 Aan het bestuur van Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland te Rapport inzake jaarstukken 2016 30 juni 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Staat van baten

Nadere informatie

Stichting Vrienden Rosa Spier Huis

Stichting Vrienden Rosa Spier Huis Stichting Vrienden Rosa Spier Huis Jaarrekening 2018 Inhoud Bestuur 2 1.1 Samenstelling, oprichting en doelstelling 2 Jaarrekening 4 2.1 Balans per 31 december 2018 5 2.2 Staat van baten lasten over 2018

Nadere informatie

Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië

Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië Financiëel Jaarverslag 2014 Blz. Inhoud Het financiele jaarverslag van de Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië bestaat uit: 1 Samenvatting 2 2 Balans per 31 december 2014 3 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

VERKORT FINANCIEEL VERSLAG 2012 VAN DE VERENIGING CBB, CHRISTELIJKE BIBLIOTHEEK VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN

VERKORT FINANCIEEL VERSLAG 2012 VAN DE VERENIGING CBB, CHRISTELIJKE BIBLIOTHEEK VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN VERKORT FINANCIEEL VERSLAG 2012 VAN DE VERENIGING CBB, CHRISTELIJKE BIBLIOTHEEK VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN Het verkort financieel verslag is ontleend aan de gecontroleerde jaarrekening 2012 van de Vereniging

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Open Hof Spilsluizen 5 9712 NR GRONINGEN. Rapport inzake de jaarrekening 2013

Stichting Vrienden van de Open Hof Spilsluizen 5 9712 NR GRONINGEN. Rapport inzake de jaarrekening 2013 Spilsluizen 5 9712 NR GRONINGEN Rapport inzake de jaarrekening 2013 kerkelijk bureau Protestantse Gemeente te, 19 maart 2014 AdV/PGG Inhoudsopgave Pagina 1. Rapport kerkelijk bureau PGG 1.1 Opdracht 2

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. Brink 70, 7411 BW Deventer. info@stichtingtoudekinderboek.nl www.stichtingtoudekinderboek.nl

Jaarverslag 2015. Brink 70, 7411 BW Deventer. info@stichtingtoudekinderboek.nl www.stichtingtoudekinderboek.nl Jaarverslag 2015 Brink 70, 7411 BW Deventer info@stichtingtoudekinderboek.nl www.stichtingtoudekinderboek.nl Jaarverslag Stichting t Oude Kinderboek 2015 1. Inleiding 2. Bestuurswisselingen 3. De collectie

Nadere informatie

Stichting Ledro4life.eu EINDHOVEN FINANCIEEL VERSLAG 2014

Stichting Ledro4life.eu EINDHOVEN FINANCIEEL VERSLAG 2014 FINANCIEEL VERSLAG 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG Samenstellingsverklaring 3 Resultaat 4 Financiële positie 5 JAARREKENING Balans per 31 december 2014 6 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Prisma Amsterdam

Jaarrekening 2013. Stichting Prisma Amsterdam Jaarrekening 213 Stichting Prisma Amsterdam 5 BALANS (vervolg) (na verwerking resultaatbestemming) 31-12-213 31-12-212 PASSIEF Eigen vermogen 7. Bestemmingsreserve huisvesting Algemene reserve 664.556-215.857

Nadere informatie

STICHTING AISHAN FOUNDATION TE AMSTERDAM. Jaarverslag 2013

STICHTING AISHAN FOUNDATION TE AMSTERDAM. Jaarverslag 2013 STICHTING AISHAN FOUNDATION TE AMSTERDAM Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave BALANS PER 31 DECEMBER 2013 3 STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 4 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING 5 TOELICHTING

Nadere informatie

Stichting Steunfonds KansPlus gevestigd te Houten

Stichting Steunfonds KansPlus gevestigd te Houten gevestigd te Houten Rapport inzake de Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Opdracht 2 1.2 Algemeen 3 1.3 Resultaten 4 1.4 Financiële positie 5 2. Jaarrekening 2.1 Balans per

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

STICHTING BIJ-1 TE 'S-GRAVENHAGE Rapport inzake jaarstukken 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Algemeen 2 2 Resultaat 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 5 2 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting voor Kulturele Samenwerking Multiplex

Jaarrekening Stichting voor Kulturele Samenwerking Multiplex Jaarrekening 2017 Stichting voor Kulturele Samenwerking Multiplex INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 2017 1.1 Balans per 31 december 2017 1 1.2 Resultatenrekening over 2017 2 1.3 Kasstroomoverzicht over

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016 2. Staat van baten en lasten over 2016 3. Grondslagen

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN OUDE MUZIEK

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN OUDE MUZIEK Jaarverslag 2017 / Stichting Vrienden Oude Muziek 1 20 17 JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN OUDE MUZIEK 2 Jaarverslag 2017 / Stichting Vrienden Oude Muziek INHOUD Bestuursverslag 3 Balans 4 Staat van baten

Nadere informatie

STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE. Jaarrapport 2013

STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE. Jaarrapport 2013 STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE Jaarrapport 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 4 2 Staat van baten en lasten over 2013 5 3 Algemene

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Wasven Boerderij Eindhoven

Financieel verslag Stichting Wasven Boerderij Eindhoven Financieel verslag 2016 Stichting Wasven Boerderij Eindhoven 2.1 Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 A C T I V A Vaste activa Materiële vaste activa 272

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 De financiële verantwoording van de Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum bestaat uit de volgende onderdelen:

Nadere informatie

Stichting Diergeneeskundig Onderzoek Gezelschapsdieren Te Utrecht. Jaarrekening 2016

Stichting Diergeneeskundig Onderzoek Gezelschapsdieren Te Utrecht. Jaarrekening 2016 Stichting Diergeneeskundig Onderzoek Gezelschapsdieren Te Utrecht Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens... 3 2. Balans per 31 december 2016... 4 3. Resultatenrekening 2016... 6 4. Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening UMC St Radboud Steunstichting Genetica Nijmegen. te Nijmegen

Jaarrekening UMC St Radboud Steunstichting Genetica Nijmegen. te Nijmegen Jaarrekening 2018 UMC St Radboud Steunstichting Genetica Nijmegen te Nijmegen Samengesteld door: Radboudumc Financiële administratie Administratie Verbonden Rechtspersonen Nijmegen, juni 2018 Blad-2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

RAPPORT 2014. Stichting Wereldwinkel

RAPPORT 2014. Stichting Wereldwinkel RAPPORT 2014 Stichting Wereldwinkel INHOUDSOPGAVE RAPPORT JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2014 2. Winst- en verliesrekening over 2014 3. Grondslagen van resultaatbepaling en van waardering 4. Specificaties

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2014. Stichting Steun Thuis in West

Jaarverslaggeving 2014. Stichting Steun Thuis in West Jaarverslaggeving 2014 Stichting Steun Thuis in West Inhoudsopgave Bladzij Onderwerp 1 Bestuursverslag 2 Vaststelling van het jaarverslag 3 Balans 4 Rekening van baten en lasten 5 Kasstroomoverzicht 6

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening 2013

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening 2013 Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Christelijk Literair Overleg te Dordrecht

Jaarrekening Stichting Christelijk Literair Overleg te Dordrecht Jaarrekening 2014 Stichting Christelijk Literair Overleg te Dordrecht Balans per 31 december 2014 (31-12-2013) (na resultaatverwerking) Liquide middelen (1) 6.653 3.684 6.653 3.684 31-12-2014 31-12-2013

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting Rechtswinkel Amsterdam

JAARREKENING 2014. Stichting Rechtswinkel Amsterdam 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Algemeen 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 5 2 Staat van baten en lasten 2014 6 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stifting Freonen fan Tresoar/Stichting Vrienden van Tresoar Leeuwarden. Rapport inzake jaarrekening 2012

Stifting Freonen fan Tresoar/Stichting Vrienden van Tresoar Leeuwarden. Rapport inzake jaarrekening 2012 Rapport inzake jaarrekening 2012 26 februari 2013 Inhoud Blad Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2012 4 Staat van baten en lasten over 2012 5 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten

Nadere informatie

Inhoudsopgave JAARREKENING... 2 Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Toelichting op de jaarrekening...

Inhoudsopgave JAARREKENING... 2 Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Toelichting op de jaarrekening... Inhoudsopgave JAARREKENING... 2 Balans per 31 december 2016... 3 Winst- en verliesrekening over 2016... 5 Toelichting op de jaarrekening... 6 Toelichting op de balans... 8 Toelichting op de winst- en verliesrekening...

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na resultaatbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting Corantijn Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2009

Stichting Corantijn Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2009 Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort Rapport inzake de jaarrekening 2009 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Beoordelingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 3 Financiële positie 4 Staat van herkomst en

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Hospice De Patio

Stichting Vrienden van Hospice De Patio Stichting Vrienden van Hospice De Patio Dordrecht Jaarverslaggeving 2011 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2011 (na resultaatbestemming) 3 2. Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

Stichting Kontaanoo Putten. Jaarrapport 2014/2015

Stichting Kontaanoo Putten. Jaarrapport 2014/2015 Putten Jaarrapport 2014/2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring 3 3 Algemeen 5 4 Vergelijking van baten en lasten over 2012/2013 6 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2014 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 3 Resultatenrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Vereniging Masjid Nour. Jaarcijfers 2014

Vereniging Masjid Nour. Jaarcijfers 2014 Vereniging Masjid Nour Jaarcijfers 2014 Inhoud Balans per 31-12-2014 Pagina 2 Winst-en verliesrekening over 2014 Pagina 3 Grondslagen Pagina 4 Toelichting op de balans per 31-12-2014 Pagina 5 Overige gegevens

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Hezenberg. Jaarrapport 2017

Stichting Vrienden van de Hezenberg. Jaarrapport 2017 Stichting Vrienden van de Hezenberg Jaarrapport 2017 Algemeen Bedrijfsactiviteiten De Stichting is opgericht op 30 december 1983. De Stichting is ingeschreven bij de kamer van Koophandel regio Zwolle onder

Nadere informatie

Stichting Toon Hermans Huis te Amersfoort

Stichting Toon Hermans Huis te Amersfoort Stichting Toon Hermans Huis te Amersfoort Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Bestuursverslag over 2016 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2016 5 2 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Stichting Omroep Landgraaf

Stichting Omroep Landgraaf Stichting Omroep Landgraaf T.a.v. Het Bestuur Felix Ruttenstraat 16 6372KV Landgraaf KvK-nummer: 4172374 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 218 Inhoud JAARREKENING Financiële positie JAARSTUKKEN 218 JAARREKENING

Nadere informatie

Jaarrapport 2013/2014 van Stichting Vrienden van de Oase Den Haag

Jaarrapport 2013/2014 van Stichting Vrienden van de Oase Den Haag Jaarrapport 2013/2014 van Stichting Vrienden van de Oase Den Haag Inhoud Jaarverslag 2013/2014...3 Doelstelling...3 Ontwikkelingen bestuur stichting...3 Bestuursverslag 2013/2014...4 Algemene ontwikkelingen...4

Nadere informatie