GCS900 GRADE CONTROL SYSTEMEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GCS900 GRADE CONTROL SYSTEMEN"

Transcriptie

1 GCS900 GRADE CONTROL SYSTEMEN Grondverzet Egaliseren Egaliseren - Profileren

2 Grondverzet zonder giswerk Trimble zet de trend in de bouwtechniek, door zeer productieve, geïntegreerde en innovatieve oplossingen voor de complete bouwlocatie te ontwikkelen. Trimble GCS900 Grade Control Systemen helpen aannemers het werk sneller te voltooien met minder nabewerking, uitzetten en maatvoering controleren, plus lagere kosten en hogere materiaalopbrengsten. Het systeem is bovendien snel terugverdiend - vaak al bij het eerste project! Het slimmer, sneller en winstgevender uitvoeren van grondverzet is de sleutel tot het succes in de sterk concurrerende bouwsector van vandaag. U moet alle onderdelen van het werk sneller en preciezer uitvoeren dan ooit tevoren. Van bouwbestek tot en met oplevering betekent het Trimble GCS900 Grade Control System een ware revolutie in het totale bouwproces. Trimble biedt u de meest complete serie Grade Control Systemen, die eenvoudig te gebruiken, volledig te upgraden en flexibel genoeg zijn voor uiteenlopende toepassingen en eisen van de bouwlocatie. Er is gewoon geen betere oplossing om de oplevertijden en budgetten van vandaag aan te kunnen. Behaal concurrentievoordeel, stroomlijn uw activiteiten en verhoog de winst met een Grade Control System van Trimble, de onderneming die grade control heeft uitgevonden. HET WERK METEEN GOED UITGEVOERD Het Trimble GCS900 Grade Control System is ideaal voor grondverzet, walsen en fijn nivelleerwerk. Zelfs bestuurders met weinig ervaring kunnen sneller, constanter en met minder nabewerking werken. Doordat het werk meteen goed uitgevoerd is, hoeft het niet opnieuw te worden gedaan. Met de ontwerpgegevens bij de hand zijn piketten, vaste punten en koorden niet meer nodig. Door de verbeterde productiviteit zijn de kosten van personeel en machines ook lager en u kunt het materiaalgebruik zorgvuldig controleren. U bent meer uren productief en besteedt minder tijd aan het wachten op landmeters en maatvoerders. Doordat de informatie in de cabine wordt weergegeven, kunnen machinisten het werk sneller en met minder toezicht uitvoeren - zelfs onder extreme omstandigheden. Trimble Ready Trimble werkt samen met grote machinefabrikanten om het installeren van Grade Control componenten te vergemakkelijken. Momenteel worden Trimble Ready machines compleet met vooraf geïnstalleerde bekabeling en beugels voor gangbare systeemconfiguraties geleverd. Dit vereenvoudigt het installeren van het GCS900 systeem en maakt het overzetten van de componenten van de ene naar de andere machine gemakkelijk.

3 DE CONNECTED MACHINE Alle GCS900 Grade Control systemen worden Trimble Connected Site ready geleverd, met Connected Machine technologie, zodat het werk blijft doorgaan zonder vertraging of stilstand. Ontwerpwijzigingen en voortgangsrapporten kunnen nu draadloos in real time tussen veld en kantoor worden uitgewisseld, voor een maximale productiviteit van machines en bestuurders. Aannemers kunnen Trimble Remote Assistant gebruiken om problemen snel vast te kunnen stellen, zonder de kosten van en het wachten op een monteur die de bouwplaats moet bezoeken. Deze voordelen gelden ook voor de opdrachtgevers, in de vorm van accurate en tijdige informatie, lagere inschrijvingen, kostenbeheersing en minder risico... factoren waarmee in een concurrerende markt contracten worden binnengehaald. Trimble GCS900 Grade Control Systemen bieden nu alles wat u nodig hebt om uw machine te verbinden en uw SITECH leverancier helpt u bij elke stap, om ervoor te zorgen dat uw machines correct worden verbonden. Let op dit symbool om te zien welke systemen standaard met de Connected Machine functionaliteit worden geleverd, of Connected Machine componenten zijn. BETROUWBARE TECHNIEK. BETROUWBARE ONDERSTEUNING. SITECH is het vooraanstaande distributienetwerk voor het meest betrouwbare, solide en complete portfolio van bouwtechniek systemen die verkrijgbaar zijn voor aannemers van grote (wegen-)bouwprojecten. De ervaren bouwprofessionals van uw SITECH dealer zullen u graag adviseren over de juiste techniek voor uw werk en klantenservice ter plaatse, persoonlijke training en technische ondersteuning verzorgen. Als de bouwtechnologie nieuw voor u is, helpt uw SITECH dealer u snel op weg en blijft hij gedurende elke stap van de implementatie beschikbaar voor hulp. Met de techniek van Trimble en de ondersteuning van SITECH bevindt u zich in een sterkere en meer concurrerende positie. U zult nieuwe niveaus van productiviteit ervaren en meer winst maken, project na project.

4 Regeling op maat TRIMBLE 2D GRADE CONTROL SYSTEMEN VOOR KLEINERE PROJECTEN De productiviteit verhogende Grade Control Systemen van Trimble zijn voor verschillende niveaus verkrijgbaar en kunnen voor bijna elke machine of taak worden geconfigureerd. Alle Trimble Grade Control componenten zijn ontworpen voor gebruiksgemak, snel instellen en extreme duurzaamheid, zodat de langste gebruikstijd en levensduur verzekerd zijn. De Connected Machine functionaliteit wordt bij alle 2D Grade Control Systemen van Trimble meegeleverd. De Connected Machine functionaliteit vermindert extra werk en miscommunicatie, doordat data draadloos tussen de machine en het kantoor wordt uitgewisseld. Indien gecombineerd met VisionLink, de Trimble software voor vlooten bedrijfsmiddelenbeheer en productiviteitsmanagement, hebt u nog meer controle over uw vloot en bouwlocatie. Egaliseren Een uitstekende eerste investering voor aannemers die nog niet eerder met bouwtechnologie hebben gewerkt. Eén laser en laserontvanger worden gebruikt om de hoogte en kanteling van het blad te meten. Om ook de helling van het blad te meten, voegt u nog een laserontvanger of een hellingsensor toe. Een Trimble CB450 of CB460 control box in de cabine levert hoogte en helling geleiding, zodat u nauwkeuriger en sneller het juiste niveau produceert. Trimble 2D Grade Control kan eenvoudig worden uitgebreid naar een 3D Grade Control System. TYPEN MACHINES: dozers, motorgraders kilvers en levelers GEBRUIKELIJKE TOEPASSINGEN: percelen voor huizen- en bedrijvenbouw, wegenonderhoud, kassen, bouw van bedrijventerreinen en sportcomplexen.

5 EGALISEREN EN FIJN PROFILEREN 2D Grade Control geeft u de precieze verticale geleiding die u nodig hebt om nauwe toleranties en een glad voltooid oppervlak te bereiken. Voor fijn profileren kunnen twee hoeksensoren en een rotatiesensor worden gebruikt om de dwarshelling van het blad te berekenen. Wanneer u daar een laserontvanger of sonic tracer aan toevoegt, hebt u bovendien de mogelijkheid om de hoogte te meten. Een sonic tracer maakt daarnaast het volgen van een gespannen koord, vorige werkgang, of trottoirband en goot mogelijk. TYPEN MACHINES: dozers en motorgraders GEBRUIKELIJKE TOEPASSINGEN: wegenbouw, sportvelden, dijken, fiets en wandel paden. GRAAFWERKZAAMHEDEN Zeer geschikt voor aannemers in het grondverzet die de productiviteit en winstgevendheid van graafwerk willen verbeteren. Trimble 2D Grade Control gebruikt een hoeksensor, dubbelas sensor en laservanger om de verhoudingen tussen de carrosserie, giek, arm en bak te meten. Dit bepaalt waar het snijmes van de bak zich bevindt, en waar die zouden moeten zijn, om de bestuurder naar de gewenste diepte en helling te leiden. Het systeem biedt ook de flexibiliteit om naar een 3D Grade Control System te upgraden. TYPEN MACHINES: graafmachines GEBRUIKELIJKE TOEPASSINGEN: woning- en bedrijvenbouw, wegenbouw, dijken, sloten, hellingen, baggeren en waterwegen.

6 Ultieme productiviteit TRIMBLE 3D GRADE CONTROL SYSTEMEN Trimble heeft een 3D Grade Control oplossing voor al uw soorten machines en toepassingen, van groot grondverzet en profileren tot en met walsen. Vraag uw SITECH dealer naar de beste 3D sensor optie - op GNSS of total station gebaseerde systemen - gebruik daarna dezelfde componenten in uw gehele vloot, het hele project lang. Alle Trimble 3D Grade Control Systemen beschikken standaard over de Connected Machine functionaliteit. Data draadloos overbrengen tussen kantoor en machines, bedrijfsmiddelen, vloot en productiviteit op de locatie beheren met VisionLink software van Trimble. GRONDVERZET Ontwerpinformatie en actuele graaf/ophoog indicaties op de display in de cabine, zodat graafwerk veiliger en zonder piketten kan plaatsvinden. Het systeem geeft real-time informatie voor het controleren van te vermijden zones en verzamelt tegelijkertijd als-gebouwd data terwijl de machine het werk uitvoert. Met deze functies hebben bestuurders meer controle over de veiligheid en weten ze precies waar op de locatie het grondverzet plaatsvindt. TYPEN MACHINES: dozers, graafmachines en scrapers GEBRUIKELIJKE TOEPASSINGEN: landwinning, bouw van dammen en reservoirs, nieuwe infrastructuur projecten, stortplaatsen. EGALISEREN Sneller en preciezer dan ooit het juiste niveau bereiken, zelfs met complexe ontwerpen. De Trimble control box in de cabine bepaalt de positie van elke punt van het blad en vergelijkt die met de ontwerp hoogte, om benodigd uitgraven of ophogen te berekenen. De uitgraaf/ophoog data wordt gebruikt om de ventielen van de automatische bladbediening aan te sturen, of wordt door lichtbalken in de cabine aangegeven, die visuele geleiding voor handbediening geven. TYPEN MACHINES: dozers, graders, graafmachines en kilvers en levelers GEBRUIKELIJKE TOEPASSINGEN: wegen- en spoorwegenbouw, woningen bedrijvenbouwprojecten.

7 WALSEN Het Trimble CCS900 Compaction Control System helpt u het walsproces accuraat te regelen, waarbij onnodige walsgangen die tot oververdichting leiden worden voorkomen. Het systeem bereikt de gewenste verdichting sneller en preciezer, met minder nabewerking. Door het in een vroeg stadium opsporen van ongeschikte materialen en verborgen obstakels kunnen die worden uitgegraven en opnieuw geëgaliseerd of verdicht voordat aan de kostbaardere fasen van het bouwproces wordt begonnen. De resultaten van het walsen worden vastgelegd en opgeslagen voor analyse en het produceren van documentatie eindproducten aan het einde van het project. TYPEN MACHINES: grondwalsen GEBRUIKELIJKE TOEPASSINGEN: wegen- en spoorwegenbouw, woningen bedrijvenbouwprojecten, parkeerterreinen en sportvelden. EGALISEREN EN FIJN PROFILEREN Bereik het voltooide niveau met millimeternauwkeurigheid in minder werkgangen. Door altijd nauwe toleranties aan te houden, wordt met een GCS900 systeem werk van een hogere kwaliteit aan de klant geleverd. Toplaagmaterialen kunnen preciezer en in kortere tijd worden aangebracht, waardoor de materiaalkosten lager zijn en meer winst wordt gemaakt. Door meer controle over de kosten van de werkzaamheden en sneller voltooien van het werk kan de eigenaar van de machines lager inschrijven en meer werk uitvoeren in elke fase van het project. TYPEN MACHINES: dozers, motorgraders levelers en kilvers GEBRUIKELIJKE TOEPASSINGEN: wegen- en spoorwegenbouw, aanleg van vliegvelden, beton storten en betonplaten plaatsen, woning- en bedrijvenbouwprojecten.

8 Het juiste gereedschap voor elke taak COMPONENTEN VAN DE CONNECTED MACHINE Trimble CB450 Control Box De Trimble CB450 control box is ontwikkeld voor gebruik in de veeleisende bouwomgeving en biedt de bestuurder een grafische kleurendisplay voor duidelijke informatie en geleiding. Functies zijn o.a.: 10,9 cm (4,3") kleuren LCD display met instelbare verlichting Geluidssignalen voor niveaugeleiding of waarschuwingen en alarmen Vier LED lichtbalken voor directe visuele niveaugeleiding Trimble CB460 Control Box De Trimble CB460 control box is de topklasse display voor elk type machine in het Grade Control System portfolio. De CB460 biedt dezelfde functies als de CB450, plus: Een groot en gemakkelijk af te lezen kleuren LCD scherm van 17,78 cm (7") Ondersteuning voor extra lichtbalken Snelle dataoverdracht via ethernet aansluiting TRIMBLE SNM940 connected site gateway Verbind uw machine met behulp van de solide hardware van Trimble. De SNM940 maakt zowel Wi-Fi als mobiele verbindingen mogelijk voor draadloze overdracht van ontwerpbestanden en correcties, alsmede beheer van vloot, bedrijfsmiddelen en productiviteit. 2D COMPONENTEN Trimble LR410 LASERONTVANGER De LR410 wordt aan een elektrische mast op het blad gemonteerd en met de hydrauliek van de machine verbonden, voor hoogteregeling met een instelbare precisie van 1 tot 6 mm. Trimble ST400 Sonic Tracer Trimble SR300 LASERONTVANGER mast De SR300 wordt aan het blad gemonteerd en met een GL-serie afschotlaser gebruikt. Hij kan worden uitgebreid met een Trimble GNSS Smart antenne voor bladregeling met 3-5 mm precisie. De ST400 wordt aan het blad gemonteerd en gebruikt een fysieke referentie zoals een trottoirband en goot, gespannen draad, of eerdere werkgang als hoogte referentie. 3D COMPONENTEN Trimble GNSS MS992 SMART ANTENNE De MS992 bevat een geïntegreerde GPS+GNSS ontvanger, antenne en isolatiesysteem in één duurzame behuizing. Hij gebruikt de geavanceerde Trimble RTK engine voor snel initialiseren als het vasthouden van satellieten verloren is en geeft een betere werking in de buurt van obstakels. Trimble GNSS MS972 SMART ANTENNE De MS972 is een voordelig alternatief voor aannemers die een zeer precieze GNSS ontvanger met een lager prijskaartje wensen. De ontvanger is geoptimaliseerd voor montage in de cabine of op het vaste machine gedeelte. Trimble total stations De Trimble SPS-serie universele total stations kan worden gebruikt voor een nog hogere precisie bij egaliseren en fijn profileren met bladgeleiding precisie van 2-5 mm. Trimble SR300 LASERONTVANGER mast Wanneer u een betere verticale precisie nodig hebt, kunt u een GNSS systeem uitbreiden met de Trimble SR300 laserontvanger mast voor bladregeling met 3-5mm precisie. trimble snrx20 MACHINERADIO'S De solide machineradio's van Trimble bieden een modern platform voor communicatie met Trimble universele total stations of een vast GNSS basisstation. Verkrijgbaar als: Eén band 450 MHz, 900 MHz of 2,4 GHz Twee banden 900 MHz + 2,4 GHz of 450 MHz + 2,4 GHz

9 Trimble GCS900 2D MACHINEBESTURING SYSTEMEN Aanbevolen configuratie Beoogde machines Beschrijving Belangrijkste componenten ALLEEN DWARSHELLING Dozers, graders, schrankladers en wielladers Dwarshelling besturingssysteem voor motorgraders voor fijn nivelleerwerk voor wegenonderhoud, greppels en hellingen 2 Hoeksensoren, rotatiesensor, control box, SNM940 ENKELE HOOGTE PLUS DWARSHELLING Dozers, graders, schrankladers en wielladers Enkelvoudig besturingssysteem dat een laserontvanger of sonic tracer gebruikt om de hoogte van het blad te regelen voor vlak werk, hellingen en egaliseren Laser, laserontvanger -of- sonic tracer, rotatiesensor, 2 hoeksensoren, control box, SNM940 DUBBELE HOOGTE Dozers, graders, schrankladers en wielladers Dubbel besturingssysteem dat twee laserontvangers of sonic tracers gebruikt voor hoogteregeling met hogere precisie. Het blad kan onafhankelijk of gekoppeld worden bestuurd Laser, 2 laserontvangers -of- 2 sonic tracers, control box, SNM940 DIEPTE, HELLING EN HOOGTE REGELING Graafmachines Zeer flexibel systeem voor graafwerk, sleuven graven, nivelleren en profielwerk Hoeksensoren, laservanger, control box, SNM940 Trimble GCS900 3D Grade Control SYSTEMEN Aanbevolen configuratie Beoogde machines Beschrijving Belangrijkste componenten ENKEL GNSS Dozers, graders, scrapers, graafmachines wielladers Meet de positie en helling van het blad en vergelijkt die met ontwerpdata voor ruw nivelleren en grondverzet met complexe ontwerp oppervlakken Hoek- en rotatiesensoren, één GNSS Smart antenne, control box, solide machineradio en SNM940 DUBBEL GNSS Dozers, graders, scrapers, graafmachines wielladers Meet de exacte positie, dwarshelling en richting van blad, bak, of wals voor ruw nivelleerwerk en grondverzet op steile hellingen en complexe ontwerp oppervlakken Twee GNSS Smart antennes, control box, solide machineradio en SNM940 ENKEL OF DUBBEL GNSS Grondwalsen Continue verdichting en documentatie voor grondverdichting met real-time in kaart brengen en detectie van materiaalverdichting Eén of twee GNSS Smart antenne(s), verdichtingssensor, control box, solide machineradio en SNM940 ENKEL OF DUBBEL GNSS MET LASER AANVULLING Dozers, graders, schrankladers en wielladers Enkel of dubbel GNSS systeem aangevuld met laser voor betere verticale precisie voor geleiding met hoge nauwkeurigheid op complexe ontwerp oppervlakken, zoals superelevatie en ruw nivelleerwerk tot en met egaliseren Eén of twee GNSS Smart antenne(s), laserontvanger, control box, solide machineradio en SNM940 UNIVERSEEL TOTAL STATION Dozers, graders, schrankladers en wielladers, graafmachines, grondwalsen Op total station gebaseerd systeem voor hoge-precisie hoogte- en lagenbesturing, materiaal plaatsing en controle, of werk waarvoor GNSS niet de ideale oplossing is wegens obstakels erboven Eén actief doel op de machine, control box, universeel total station, solide machineradio en SNM940

10 Verbinden voor betere controle COMPONENTEN VAN CONNECTED SITE OPLOSSINGEN Connected Machine De Trimble Connected Machine oplossing maakt nu standaard deel uit van alle Trimble Grade Control Systemen en helpt aannemers bij het beheren van hun machines en controleren wat die doen. Machines kunnen als- revisie gegevens verzamelen voor het kantoor en GNSS correcties ontvangen via het Internet. Een 3D ontwerp dat op kantoor is gemaakt, kan naar de machine worden gestuurd voor sneller en preciezer profileren en grondverzet. Support kan op afstand worden geleverd, zonder het kantoor te hoeven verlaten. Tevens kan de machine voor volume metingen worden gebruikt, zodat dure meetwerkzaamheden door maatvoerders minder vaak nodig zijn. Rijtijden en nabewerking blijven ook tot een minimum beperkt, omdat het kantoor en de machines in het veld met actuele en bijgewerkte informatie werken. Connected Office De Trimble Connected Office oplossing stelt aannemers in staat 3D bouwmodellen te creëren, data voorbereiding en beginfase uit te voeren, data draadloos te synchroniseren, de productiviteit op de bouwplaats te bewaken en hun vloot en bedrijfsmiddelen te beheren. Het 3D ontwerpmodel dat op kantoor is gemaakt, kan naar machines en veldboeken in het veld worden verstuurd, wat efficiënter is, meerwerk voorkomt en geld bespaart. Bovendien kan een compleet overzicht van de productiviteit op de site, o.a. hoeveelheid en verplaatsing van materialen, volume- en verdichtingsinformatie en informatie over vloot- en bedrijfsmiddelenbeheer binnen de gehele organisatie worden gedeeld, ten behoeve van snelle besluitvorming en betere communicatie. Connected Controller De Connected Controller oplossing van Trimble synchroniseert een Trimble Site Positioning System in het veld draadloos met het kantoor en stelt het Trimble veldboek in staat GNSS correcties via het Internet te ontvangen. Een maatvoerder kan het ontwerpmodel ontvangen, nieuwe metingen uitvoeren en de meet- en uitzetresultaten naar het kantoor terugsturen voor controle. Wijzigingen in het ontwerp kunnen vanuit het kantoor naar veldboeken worden gestuurd, zodat de veldploegen snel van actuele informatie worden voorzien. Dit alles wordt bereikt zonder dat er ook maar iemand de bouwplaats of het kantoor hoeft te verlaten, waardoor de productiviteit stijgt en de kosten dalen.

11 Verlies nooit het zicht op de bouwplaats Tezamen gebruikt zorgen Connected Office, Connected Controller en Connected Machine voor revolutionaire veranderingen in de bouw en vormen zij de Trimble Connected Site. De Trimble Connected Site transformeert de bouwwereld, door technologie te gebruiken die de efficiëntie en productiviteit verbetert en tegelijkertijd verspilling en kosten vermindert. Doordat in elke fase tijd en geld kan worden bespaard en sommige stappen in het planning, ontwerp, bouw en exploitatie proces komen te vervallen, kan de Trimble Connected Site de efficiëntie en duurzaamheid van bouwprojecten verbeteren, waardoor een project van hogere kwaliteit eerder en voor lagere kosten wordt opgeleverd. Bezoek om hier meer over te lezen

12 TRIMBLE: DE STANDAARD IN BOUWTECHNIEK Trimble levert de hulpmiddelen en ondersteuning waarmee u de informatie voor planning, ontwerp, positionering, machinebesturing en bedrijfsmiddelenbeheer gedurende de totale bouwcyclus kunt integreren, zodat er efficiënter en met een hogere winst wordt gewerkt. Bezoek uw SITECH technologie dealer vandaag nog en ontdek hoe eenvoudig het is om techniek te gebruiken die zorgt voor aanzienlijke verbeteringen in de projectuitvoering, sterke stijging van de productie, hogere nauwkeurigheid en lagere bedrijfskosten. UW SITECH TECHNOLOGIE LEVERANCIER VOOR GROTE BOUWPROJECTEN NOORD-AMERIKA Trimble Heavy Civil Construction Division Westmoor Drive Westminster, Colorado USA (gratis) Tel Fax EUROPA Trimble Germany GmbH Am Prime Parc Raunheim DUITSLAND Tel Fax AFRIKA & MIDDEN-OOSTEN Trimble Export Middle-East P.O. Box LOB / 1607 JAFZ View Dubai U.A.E. Tel Fax AZIË-STILLE OCEAAN Trimble Navigation Singapore PTE Ltd. 80 Marine Parade Road, #22-06 Parkway Parade Singapore, SINGAPORE Tel Fax CHINA Trimble Beijing 20F, Central Tower, China Overseas Plaza, No.8 Yard, Guang Hua Dong Li, Chaoyang District, Beijing, PRC CHINA Tel Fax , Trimble Navigation Limited. Alle rechten voorbehouden. TTrimble, het logo met globe en driehoek, SITECH en Connected Site zijn handelsmerken van Trimble Navigation Limited, gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen. TrimbleReady en VisionLink zijn handelsmerken van Trimble Navigation Limited. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Bestelnr A-12-NL (01/13)

GEWOON GRAVEN MAATVOERING CONTROLEREN IS NIET MEER NODIG

GEWOON GRAVEN MAATVOERING CONTROLEREN IS NIET MEER NODIG GEWOON GRAVEN MAATVOERING CONTROLEREN IS NIET MEER NODIG Sneller klaar Besteed uw tijd aan het werk zelf, niet aan controleren. Trimble kan u daarbij helpen. Hoe Stel de gewenste diepte in. Begin met graven.

Nadere informatie

WALSEN MAAR HET SYSTEEM WAARMEE U ONDER- OF OVERVERDICHTING VOORKOMT

WALSEN MAAR HET SYSTEEM WAARMEE U ONDER- OF OVERVERDICHTING VOORKOMT WALSEN MAAR HET SYSTEEM WAARMEE U ONDER- OF OVERVERDICHTING VOORKOMT Hogere kwaliteit Besteed uw tijd niet aan herstellen, maar aan het werk zelf. Trimble kan u daarbij helpen. Hoe Voer het gewenste aantal

Nadere informatie

De verbindende factor op het project

De verbindende factor op het project CONNECTED COMMUNITY De verbindende factor op het project De Connected Community web-based service van Trimble is een speciale website die alle medewerkers met elkaar verbindt. Of u nu op kantoor aan een

Nadere informatie

Trimble Access Software: Stel u in verbinding met een wereld van nieuwe mogelijkheden

Trimble Access Software: Stel u in verbinding met een wereld van nieuwe mogelijkheden Trimble Access Software: Stel u in verbinding met een wereld van nieuwe mogelijkheden Access is efficiëntie Met Trimble Access software kunt u sneller, efficiënter en zonder onderbrekingen gegevens uitwisselen

Nadere informatie

BUSINESS CENTER - HCE

BUSINESS CENTER - HCE BUSINESS CENTER - HCE Uw projectlocatie verbinden Business Center Heavy Construction Edition (HCE) van Trimble is de enige kantoorsoftware die u nodig heeft om de data van uw wegenbouw te beheren en verwerken.

Nadere informatie

Productiviteit van Trimble: Sneller egaliseren met minder machines. TRIMBLE GCS900 GRADE CONTROL SYSTEMS

Productiviteit van Trimble: Sneller egaliseren met minder machines. TRIMBLE GCS900 GRADE CONTROL SYSTEMS Productiviteit van Trimble: Sneller egaliseren met minder machines. TRIMBLE GCS900 GRADE CONTROL SYSTEMS NIET ONGEVEER, MAAR PRECIES. WIj GEVEN U DE ZEkERhEID ALLEEN VAN DE LEIDER. TRIMBLE. Samenwerking

Nadere informatie

Trimble Site BETROUWBAAR PRAKTISCH PRECIES

Trimble Site BETROUWBAAR PRAKTISCH PRECIES Trimble Site Positioning Systems PRECIES BETROUWBAAR PRAKTISCH meer functies voor meer taken Calculator Uitzetter Databeheer Ingenieur/Maatvoerder Voorman/Opzichter Projectleider Geotechnisch ingenieur

Nadere informatie

TRIMBLE OPLOSSINGEN VOOR DE WEGENBOUW ASFALTEREN WALSEN FREZEN

TRIMBLE OPLOSSINGEN VOOR DE WEGENBOUW ASFALTEREN WALSEN FREZEN TRIMBLE OPLOSSINGEN VOOR DE WEGENBOUW FREZEN ASFALTEREN WALSEN beter vanaf de basis Bij de wegenbouwprojecten van vandaag moeten aannemers sneller en nauwkeuriger werken en met een strakke budgetbewaking.

Nadere informatie

Lasersystemen voor nivelleer- en graafwerkzaamheden»»»

Lasersystemen voor nivelleer- en graafwerkzaamheden»»» Lasersystemen voor nivelleer- en graafwerkzaamheden BOUWTERREIN BESTENDIG BESTE GARANTIE EENVOUDIG TE GEBRUIKEN EENVOUDIG TE GEBRUIKEN DISPLAY SYSTEMEN DIE SNEL TERUGVERDIEND ZIJN HOE WERKT HET Voordelen:

Nadere informatie

TRIMBLE SITE POSITIONING SYSTEMS PRECIES BETROUWBAAR

TRIMBLE SITE POSITIONING SYSTEMS PRECIES BETROUWBAAR TRIMBLE SITE POSITIONING SYSTEMS PRECIES BETROUWBAAR meer functies voor meer taken Calculator Uitzetter Databeheer Ingenieur/Maatvoerder Voorman/Opzichter Projectleider Geotechnisch ingenieur Bouwinspecteur

Nadere informatie

Nauwkeurige hellinglaser met langeafstandsbediening. GL700 Serie HELLINGLASERS

Nauwkeurige hellinglaser met langeafstandsbediening. GL700 Serie HELLINGLASERS Nauwkeurige hellinglaser met langeafstandsbediening GL700 Serie HELLINGLASERS Spectra Precision Laser GL700 Serie Nieuwe uitdagingen vragen om nieuwe oplossingen De bouwsector van de 21e eeuw kent een

Nadere informatie

Trimble GNSS inmeetsystemen: Krachtige satelliet inmeetfuncties voor vandaag en morgen.

Trimble GNSS inmeetsystemen: Krachtige satelliet inmeetfuncties voor vandaag en morgen. Trimble GNSS inmeetsystemen: Krachtige satelliet inmeetfuncties voor vandaag en morgen. GNSS SYSTEMEN Trimble heeft belangrijke vooruitgang geboekt op het gebied van GNSS inmeten. Meetspecialisten die

Nadere informatie

Grondverzet Oplossingen

Grondverzet Oplossingen Grondverzet zonder giswerk Trimble Grondverzet Oplossingen TRANSFORMING THE WAY THE WORLD WORKS Grondverzet zonder giswerk Werk slimmer, sneller en winstgevender met zeer productieve, geïntegreerde en

Nadere informatie

productiviteit van trimble: verbind kantoor, mensen en machines TRIMBLE SITE POSITIONING SYSTEMEN

productiviteit van trimble: verbind kantoor, mensen en machines TRIMBLE SITE POSITIONING SYSTEMEN productiviteit van trimble: verbind kantoor, mensen en machines TRIMBLE SITE POSITIONING SYSTEMEN de moderne Trimble bouwplaats De "connected" bouwplaats Er gebeurt iets interessants wanneer u uw kantoor,

Nadere informatie

SITECH SERVICE SUPPORT SOLUTION

SITECH SERVICE SUPPORT SOLUTION SITECH SERVICE SUPPORT SOLUTION CONTROL YOUR FUTURE WITH SITECH In een tijd waarin budgetten en deadlines onder druk staan, is het cruciaal om te weten welke kosten u kunt verwachten. Voor service, onderhoud,

Nadere informatie

THE SUCCESS YOU WANT.

THE SUCCESS YOU WANT. CAT CONNECT THE SUCCESS YOU WANT. Het succes dat u wenst. MATERIEELBEHEER PRODUCTIVITEIT VEILIGHEID DUURZAAMHEID MATERIEEL, TECHNOLOGIE EN DIENSTEN COMBINEREN DIE U HELPEN UW SUCCES TE VERGROTEN. Cat Connect

Nadere informatie

Geïntegreerd machine- en projectmanagement

Geïntegreerd machine- en projectmanagement VISIONLINK Geïntegreerd machine- en projectmanagement De VisionLink productiviteit beheeroplossing voor machineparken, assets en projectlocaties van Trimble vertelt u waar uw machines zijn, wat ze doen

Nadere informatie

HV601/HV602 voor interieurbouw

HV601/HV602 voor interieurbouw HV601/HV602 voor interieurbouw NAUWKEURIG INTERIEURWERK Nauwkeurig Veelzijdig Snel Eenvoudig te gebruiken Toepassingen Vanwege hun nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zijn de populaire HV601 en HV602 geschikt

Nadere informatie

TRIMBLE LOADRITE X2350 WEEGSYSTEEM VOOR GRAAFMACHINES

TRIMBLE LOADRITE X2350 WEEGSYSTEEM VOOR GRAAFMACHINES TRIMBLE X2350 WEEGSYSTEEM VOOR GRAAFMACHINES ZAND 11.542 Maximale belading, maximale winst Wat kan een Trimble X2350 voor uw bedrijf betekenen? OPTIMALE BELADING Nauwkeurige weging van de lading Weging

Nadere informatie

Trimble Spatial Imaging: Geospatiale informatie in aardse termen

Trimble Spatial Imaging: Geospatiale informatie in aardse termen Trimble Spatial Imaging: Geospatiale informatie in aardse termen SPATIAL IMAGING Maximale productiviteit bij Spatial Imaging betekent denken aan de totale tijd van start tot eindproduct. TRIMBLE SPATIAL

Nadere informatie

NAUWKEURIGE HELLINGLASER MET LANGE-AFSTANDSBEDIENING. GL700 serie

NAUWKEURIGE HELLINGLASER MET LANGE-AFSTANDSBEDIENING. GL700 serie NAUWKEURIGE HELLINGLASER MET LANGE-AFSTANDSBEDIENING GL700 serie Spectra Precision Laser GL700 Serie Nieuwe uitdagingen vragen om nieuwe oplossingen. De bouwsector van de 21e eeuw kent een felle concurrentie,

Nadere informatie

TRIMBLE GRONDVERZET OPLOSSINGEN

TRIMBLE GRONDVERZET OPLOSSINGEN TRIMBLE GRONDVERZET OPLOSSINGEN INMETEN UITGRAVEN PLANNEN WALSEN PROFILEREN MODELLEREN Grondverzet zonder giswerk Werk slimmer, sneller en winstgevender met zeer productieve, geïntegreerde en innovatieve

Nadere informatie

control control and even more control

control control and even more control = : OVER ONS SITECH is uw geautoriseerde Trimble constructie technologie leverancier en is toonaangevend als het gaat om vernieuwende oplossingen, voor zowel grote als kleinere aannemers. Of het nu gaat

Nadere informatie

TECHNIEKEN VOOR OPMETEN EN UITZETTEN

TECHNIEKEN VOOR OPMETEN EN UITZETTEN TECHNIEKEN VOOR OPMETEN EN UITZETTEN TECHNIEKEN VOOR OPMETEN EN UITZETTEN OPMETEN EN UITZETTEN met GPS Hoe werkt GPS? Op basis van de signalen van de satellieten gaan we onze positie op aarde berekenen.

Nadere informatie

PRODUCTIVITEIT DE EFFICIËNTIE DIE U WENST MATERIEELBEHEER PRODUCTIVITEIT VEILIGHEID DUURZAAMHEID

PRODUCTIVITEIT DE EFFICIËNTIE DIE U WENST MATERIEELBEHEER PRODUCTIVITEIT VEILIGHEID DUURZAAMHEID DE EFFICIËNTIE DIE U WENST MATERIEELBEHEER VEILIGHEID DUURZAAMHEID MATERIEEL, TECHNOLOGIE EN DIENSTEN COMBINEREN DIE U HELPEN UW SUCCES TE VERGROTEN. Cat Connect maakt slim gebruik van technologie en diensten

Nadere informatie

TRIMBLE LOADRITE WEEGSYSTEEM VOOR WIELLADERS

TRIMBLE LOADRITE WEEGSYSTEEM VOOR WIELLADERS TRIMBLE LOADRITE WEEGSYSTEEM VOOR WIELLADERS Steen uur Trimble LOADRITE Wielladersystemen Ongeëvenaarde service en ondersteuning Mede door deze service en ondersteuning staat LOADRITE op nummer 1 en we

Nadere informatie

levelers kilvers besturingen lasers weegsystemen hydraulische graafmachines plaatsbepaling software reparaties service indicatie systemen

levelers kilvers besturingen lasers weegsystemen hydraulische graafmachines plaatsbepaling software reparaties service indicatie systemen levelers kilvers besturingen lasers weegsystemen hydraulische graafmachines plaatsbepaling software reparaties service indicatie systemen AUTHORIZED DISTRIBUTOR Wanneer tijd en geld een rol gaan Machines

Nadere informatie

Office Synchronizer. Publicatie informatie. Versie 1.61

Office Synchronizer. Publicatie informatie. Versie 1.61 Office Synchronizer Publicatie informatie Versie 1.61 Hoofdvestiging Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 5475 Kellenburger Road Dayton, Ohio 45424-1099 U.S.A. Tel.: +1-937-233-8921

Nadere informatie

nauwkeurige hellinglaser Met Langeafstandsbediening Gl700 SeRIe

nauwkeurige hellinglaser Met Langeafstandsbediening Gl700 SeRIe nauwkeurige hellinglaser Met Langeafstandsbediening Gl700 SeRIe spectra PreCision laser gl700 serie nieuwe uitdagingen VraGen om nieuwe oplossingen De bouwsector van de 21e eeuw kent een felle concurrentie,

Nadere informatie

Grondverzet Oplossingen

Grondverzet Oplossingen Grondverzet zonder giswerk Trimble Grondverzet Oplossingen TRANSFORMING THE WAY THE WORLD WORKS Grondverzet zonder giswerk Werk slimmer, sneller en winstgevender met zeer productieve, geïntegreerde en

Nadere informatie

Trimble Spatial Imaging: Geospatiale informatie in aardse termen

Trimble Spatial Imaging: Geospatiale informatie in aardse termen Trimble Spatial Imaging: Geospatiale informatie in aardse termen SPATIAL IMAGING Trimble levert al vele jaren positionering- en beeldoplossingen voor professionals in de bouwsector en meetspecialisten

Nadere informatie

SCS Data Manager. Publicatie informatie. Versie 3.00

SCS Data Manager. Publicatie informatie. Versie 3.00 SCS Data Manager Publicatie informatie Versie 3.00 Hoofdvestiging Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Tel.: +1-408-481-8000

Nadere informatie

Trimble CFX-750 Display

Trimble CFX-750 Display Trimble CFX-750 Display eknopte handleiding WERKSCHERM The Trimble CFX-750 display is een touch-screen display, die wordt geconfigureerd en bediend door op de symbolen te drukken die op het scherm verschijnen.

Nadere informatie

Machinebesturing catalogus

Machinebesturing catalogus Machinebesturing catalogus Introductie Topcon bouwplaats automatisering voor een winstgevende aanpak Topcon is een wereldwijde opererende fabrikant van plaatsbepaling systemen en controle instrumenten

Nadere informatie

TECHNISCHE INFO. Trimble business CenTer software. moeiteloze verwerking van gnss inmeetdata met trimble business center software

TECHNISCHE INFO. Trimble business CenTer software. moeiteloze verwerking van gnss inmeetdata met trimble business center software Trimble business CenTer software TECHNISCHE INFO moeiteloze verwerking van gnss inmeetdata met trimble business center software Trimble Business Center is een krachtige kantoorsoftware voor meetspecialisten,

Nadere informatie

TRIMBLE ENGINEERING OPLOSSINGEN TUNNELS EN MONITORING

TRIMBLE ENGINEERING OPLOSSINGEN TUNNELS EN MONITORING TRIMBLE ENGINEERING OPLOSSINGEN TUNNELS EN MONITORING ERIK SCHÜTZ & TOMAS LARSSON TRIMBLE ENGINEERING & CONSTRUCTION GROUP WESTMINSTER, COLORADO, USA DECEMBER 2007 www.trimble.com www.coudere.be Pag 1

Nadere informatie

Take Control of Your Layout DE CONNECTED BOUWPLAATS: POSITIONERING OPLOSSINGEN VOOR DE BOUWSECTOR VAN TRIMBLE

Take Control of Your Layout DE CONNECTED BOUWPLAATS: POSITIONERING OPLOSSINGEN VOOR DE BOUWSECTOR VAN TRIMBLE Take Control of Your Layout DE CONNECTED BOUWPLAATS: POSITIONERING OPLOSSINGEN VOOR DE BOUWSECTOR VAN TRIMBLE verbind uw KanTooR MET DE BouWPLaaTs: BouW In ÉÉn KEER. PREcIEs goed. BouW het nu. DE CONNECTED

Nadere informatie

Het Trimble S6 Totaal Station het summum van alles waar u ooit op gehoopt had

Het Trimble S6 Totaal Station het summum van alles waar u ooit op gehoopt had Het Trimble S6 Totaal Station het summum van alles waar u ooit op gehoopt had Trimble S6 Totaal Station Echte productiviteit is het resultaat van een krachtige interactie tussen technologie, ergonomie

Nadere informatie

DG711/DG511 Rioollaser

DG711/DG511 Rioollaser DG711/DG511 Rioollaser»»» GEBOUWD VOOR HET RUWSTE BOUWTERREIN ZEER BETROUWBAAR EENVOUDIG TE GEBRUIKEN SOLIDE, BETROUWBAAR, REPETEERNAUWKEURIG Uw werkterrein is vaak van de allerruwste soort. Daarom heeft

Nadere informatie

Tiltrotators X06 - X12 - X18 - X26

Tiltrotators X06 - X12 - X18 - X26 Tiltrotators X06 - X12 - X18 - X26 Vematec powered by Steelwrist Steelwrist is een vooraanstaand merk tiltrotator. en tiltrotator kan worden gezien als een krachtig polsgewricht tussen de arm van uw graafmachine

Nadere informatie

ProduPlus. Wat is ProduPlus

ProduPlus. Wat is ProduPlus ProduPlus Wat is ProduPlus ProduPlus is een machine monitoring systeem welke ook functies heeft voor order registratie, product data beheer en preventief onderhoud. ProduPlus is ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Trimble Gebruikersdag 2018

Trimble Gebruikersdag 2018 Ronald van Coevorden Advanced Solutions Manager EMEA JUNI 2018 Trimble Gebruikersdag 2018 Gepositioneerd voor een wereldwijde markt PARTNERS IN 110 LANDEN KANTOREN IN 35 LANDEN ONDERZOEK- & ONTWIKKELCENTRA

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Publicatie informatie...1 Hoofdvestiging...1 Product informatie...1 Trimble Access...4 Overige informatie...6 Documentatie...

Inhoudsopgave. Publicatie informatie...1 Hoofdvestiging...1 Product informatie...1 Trimble Access...4 Overige informatie...6 Documentatie... Inhoudsopgave Publicatie informatie...1 Hoofdvestiging...1 Product informatie...1 Trimble Access...4 Overige informatie...6 Documentatie...7 i Publicatie informatie Hoofdvestiging Trimble Navigation Limited

Nadere informatie

Take Control of Your Layout

Take Control of Your Layout Take Control of Your Layout Trimble positioneringsystemen voor de bouwsector Alles onder controle bij uitzetten Met Trimble producten kunt u volledig onafhankelijk werken. Het resultaat: hogere productiviteit,

Nadere informatie

Netwerk licentie leesmij

Netwerk licentie leesmij Netwerk licentie leesmij Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Tel.: +1-408-481-8000 Gratis (in de VS): +1-800-874-6253 Fax:

Nadere informatie

BEWEZEN PERIMETER BEVEILIGING. ÉÉN PLATFORM VOOR MEERDERE DETECTIE SYSTEMEN.

BEWEZEN PERIMETER BEVEILIGING. ÉÉN PLATFORM VOOR MEERDERE DETECTIE SYSTEMEN. SLIMMERE PERIMETER DETECTIE SYSTEMEN Hek Detectie systeem Gronddetectie systeem Digitale Radar detectie BEWEZEN PERIMETER BEVEILIGING. ÉÉN PLATFORM VOOR MEERDERE DETECTIE SYSTEMEN. ONZE INTELLIGENTE SENSORS

Nadere informatie

Agrosky. Precisielandbouw.

Agrosky. Precisielandbouw. Agrosky. Precisielandbouw. DEUTZ-FAHR, SAME, LAMBORGHINI en HÜRLIMANN nemen de beste optie. AGROSKY is het door SAME DEUTZ-FAHR ontwikkelde precisielandbouwsysteem voor satellietgeleiding van landbouwmachines

Nadere informatie

De TRUMPF 3D laser systemen. Van applicatie ontwikkeling tot en met productie

De TRUMPF 3D laser systemen. Van applicatie ontwikkeling tot en met productie De TRUMPF 3D laser systemen STAP IN DE 3D WERELD VAN TRUMPF: Van applicatie ontwikkeling tot en met productie Met de TRUMPF TruLaser Robot en de TRUMPF TruLaser Cell bieden wij u op het gebied van lasersnijden

Nadere informatie

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera 2 MIC Serie 550 De nieuwe norm voor bewaking Aantrekkelijk, compact ontwerp voor onopvallende installatie in bewakingsomgevingen Robuuste, vandalismebestendige

Nadere informatie

" KILVERBORD " AUTOMATISCHE BODEM-EGALISEER-MACHINE MET LASERSTRAAL BESTURING SYSTEEM WETERINGS

 KILVERBORD  AUTOMATISCHE BODEM-EGALISEER-MACHINE MET LASERSTRAAL BESTURING SYSTEEM WETERINGS 1 " KILVERBORD " AUTOMATISCHE BODEM-EGALISEER-MACHINE MET LASERSTRAAL BESTURING SYSTEEM WETERINGS 2 TOEPASSING De " Weterings " bodem-egaliseer-machine, ook wel " Kilverbord " genoemd, is speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

Xsite EASY, Xsite LINK en Xsite PRO GRAAFMACHINEBESTURING VAN TOPKWALITEIT

Xsite EASY, Xsite LINK en Xsite PRO GRAAFMACHINEBESTURING VAN TOPKWALITEIT Xsite EASY, Xsite LINK en Xsite PRO GRAAFMACHINEBESTURING VAN TOPKWALITEIT Xsite EASY, Xsite LINK en Xsite PRO HET PASSENDE SYSTEEM VOOR IEDERE VEREISTE De graafmachinesystemen van de Xsite-lijn verbeteren

Nadere informatie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie 2 Een brandmeldcentrale die eenvoudig is te installeren, configureren, te onderhouden en te gebruiken. LCD-scherm met statusindicatie

Nadere informatie

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions DrainVision VISIONELE MONITORING monitoring solutions Brengt digitale intelligentie naar de hedendaagse tuinbouwindustrie. Na vele jaren onderzoek en ontwikkeling door top wetenschappers en technologen

Nadere informatie

Brochure trainingen en cursussen 2014

Brochure trainingen en cursussen 2014 Brochure trainingen en cursussen 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Het programma... 3 Introductietrainingen... 4 Trimble Access Introductie training... 4 TerraSync Introductie training... 5 Digital Fieldbook

Nadere informatie

FLUKE. Visuele infraroodthermometer. Speciale aanbiedingen op alle multifunctionele installatietesters van Fluke. Fluke VT04

FLUKE. Visuele infraroodthermometer. Speciale aanbiedingen op alle multifunctionele installatietesters van Fluke. Fluke VT04 Voorjaar 2014 FLUKE Specials Visuele infraroodthermometer Fluke VT04 Speciale aanbiedingen op alle multifunctionele installatietesters van Fluke The Most Trusted Tools in the World. Temperatuuroplossingen:

Nadere informatie

Actie Folder. Actie prijs 750,=

Actie Folder. Actie prijs 750,= Vier - morgenweg 7 Tel. : 0318-430313 Fax : 0318-431183 6721 MS1 MS Bennekom Website www.meetcentrum.nl E-mail info@meetcentrum.nl Actie Folder Meetcentrum van Dijk BV is de importeur van de volgende 5

Nadere informatie

TECHNISCHE INFO TRIMBLE REALWORKS SOFTWARE

TECHNISCHE INFO TRIMBLE REALWORKS SOFTWARE TECHNISCHE INFO TRIMBLE REALWORKS SOFTWARE EEN KRACHTIG KANTOORSOFTWARE PAKKET VOOR 3D LASER SCANNING Trimble RealWorks is krachtige kantoorsoftware voor de veelzijdige scanspecialist van vandaag, waarmee

Nadere informatie

HET SYSTEEM AANSLUITEN ZET DE LICHTBALK AAN EN UIT

HET SYSTEEM AANSLUITEN ZET DE LICHTBALK AAN EN UIT EZ-Guide 250 Verkorte handleiding Naar voeding HET SYSTEEM NSLUITEN EZ-Guide 250 lichtbalk Patch antenne (P/N 56237-91) Powerkabel (P/N 65168) ZET DE LICHTLK N EN UIT Om de lichtbalk aan te zetten druk

Nadere informatie

MOBA LASER-MATIC EN DUAL-LASER-MATIC: MACHINEBESTURING VOOR KILVER, SCRAPER, LANDBOUWGRADER EN -GRONDSCHAAF

MOBA LASER-MATIC EN DUAL-LASER-MATIC: MACHINEBESTURING VOOR KILVER, SCRAPER, LANDBOUWGRADER EN -GRONDSCHAAF MOBA LASER-MATIC EN DUAL-LASER-MATIC: MACHINEBESTURING VOOR KILVER, SCRAPER, LANDBOUWGRADER EN -GRONDSCHAAF NIVEAUREGELING OP HOOGSTE NIVEAU: EENVOUDIG IN BEDIENING, ROBUUST EN PRECIES Het nivelleringssysteem

Nadere informatie

Scale your intralogistics. Vertical Buffer Module. Energie-efficiëntie Eenvoudig te integreren. Hoog pickvermogen

Scale your intralogistics. Vertical Buffer Module. Energie-efficiëntie Eenvoudig te integreren. Hoog pickvermogen Scale your intralogistics. Vertical Buffer Module. Energie-efficiëntie Eenvoudig te integreren Hoog pickvermogen De trends van de intralogistiek van de toekomst Waarop u voorbereid moet zijn: Sterk groeiend

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de GWW Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Nieuw: controllers van Syel Europe

Nieuw: controllers van Syel Europe INDUSTRIËLE ELEKTRONICA Nieuw: controllers van Syel Europe De compacte controller die intelligent én voordelig is. voor seriebouw en klantspecifieke toepassingen voor complexe berekeningen én eenvoudige

Nadere informatie

Leica Viva TPS De snelste Total Station

Leica Viva TPS De snelste Total Station Leica Viva TPS De snelste Total Station Uw visie: een snelle Total Station Welkom bij Leica Viva TPS Het kan niet sneller Met Leica Viva TPS rondt u projecten sneller af, kunt u concurrerend zijn en meer

Nadere informatie

Oplossingen gebaseerd op SAP Business One. Brochure BX MRO

Oplossingen gebaseerd op SAP Business One. Brochure BX MRO Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Brochure BX MRO Service en reparatie voor SAP Business One De combinatie van SAP Business One en variatec BX MRO (maintenance, repair & overhaul) maakt deze software

Nadere informatie

Multifunctionele laser! RL-SV2S DUBBELAFSCHOTLASER. TOPCON GUARANTEE Professionele bouwlaser voor binnen en buiten

Multifunctionele laser! RL-SV2S DUBBELAFSCHOTLASER. TOPCON GUARANTEE Professionele bouwlaser voor binnen en buiten RL-SV2S DUBBELAFSCHOTLASER Multifunctionele laser! TOPCON GUARANTEE Professionele bouwlaser voor binnen en buiten n Horizontaal, enkel en dubbel afschot n Ook verticaal te gebruiken n Volledig draadloos

Nadere informatie

animeo De automatische gebouwbesturingen van Somfy voor een dynamisch façademanagement

animeo De automatische gebouwbesturingen van Somfy voor een dynamisch façademanagement De automatische gebouwbesturingen van Somfy voor een dynamisch façademanagement Somfy oplossingen voor dynamische facademanagement s o l u t i o n s ECONOMIES D'ENERGIE ENERGY SAVING solutions Met de Somfy

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de B&U Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Precisienivelleren. Aanbouwdelen

Precisienivelleren. Aanbouwdelen Precisienivelleren Aanbouwdelen Aanbouwdelen voor precisienivelleren n Nivelleer zoals u wilt Bobcat-nivelleeraanbouwdelen blinken uit in moeilijke nivelleertaken - dat biedt u een eenvoudige bediening,

Nadere informatie

GPS. Minimum constellatie van 24 Amerikaanse

GPS. Minimum constellatie van 24 Amerikaanse FM1000 / FMD Training 1 GPS Minimum constellatie van 24 Amerikaanse satellieten in6 banen om de aarde Satellieten op 20.000 km 1 omwenteling in 12 uur Vanwege nauwkeurigheid signaalontvangst dekking GPS

Nadere informatie

STOW mobile. De ideale oplossing voor compacte opslag in combinatie met toegankelijkheid van elke pallet.

STOW mobile. De ideale oplossing voor compacte opslag in combinatie met toegankelijkheid van elke pallet. STOW mobile De ideale oplossing voor compacte opslag in combinatie met toegankelijkheid van elke pallet. mobiele pallet stellingen De Stow Mobile verrijdbare stelling is een systeem met hoge dichtheid

Nadere informatie

Silent Herdsman. Voor beter presterende koeien

Silent Herdsman. Voor beter presterende koeien Silent Herdsman Voor beter presterende koeien Simpel gezegd, met de Silent Herdsman kunt u uw winst verhogen, tijd besparen en uw kudde gezond houden waar u ook bent. Bij de mysilent Herdsman Gezondheidsattenties

Nadere informatie

Domotica en communicatie Unica Wireless

Domotica en communicatie Unica Wireless Presentatie P104878 D17 Presentatie Scenario s Draadloos comfort is een gamma draadloze producten die gebruik maken van radiotechnologie (RF) om informatie uit te wisselen. Deze producten zijn uitermate

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

Verbeter de samenwerking binnen het team en versnel bouwplannen HP DesignJet-printers en scanoplossingen voor de bouw

Verbeter de samenwerking binnen het team en versnel bouwplannen HP DesignJet-printers en scanoplossingen voor de bouw Verbeter de samenwerking binnen het team en versnel bouwplannen HP DesignJet-printers en scanoplossingen voor de bouw Lever op tijd en binnen budget Communiceer wijzigingen in de bouw en planning snel

Nadere informatie

SMART Care Control. Verpleging intelligent en persoonlijk

SMART Care Control. Verpleging intelligent en persoonlijk SMART Care Control Verpleging intelligent en persoonlijk Op sensoren gebaseerd bewakingssysteem SMART Care Control combineert individuele, op sensoren gebaseerde monitoring van bewoners met draadloze meldingsfuncties

Nadere informatie

School Info. Beter inzicht, hogere kwaliteit en meer omzet

School Info. Beter inzicht, hogere kwaliteit en meer omzet School Info Beter inzicht, hogere kwaliteit en meer omzet SchoolsConnect is een totaalconcept voor onderwijsinstellingen. Gemakkelijk internet en telefonie is altijd fijn op een school. Ook de veiligheid

Nadere informatie

DE VISIE VAN DELL OP MOBILITEIT

DE VISIE VAN DELL OP MOBILITEIT DE VISIE VAN DELL OP MOBILITEIT PRECIES WAT U VERWACHT VAN UW LAPTOP U wilt een laptop met ongekend gebruiksgemak. U wilt downtime zoveel mogelijk beperken en systemen gebruiken die zijn opgewassen tegen

Nadere informatie

Verkeersdataservices Verkeersonderzoeken en geavanceerde data-analyse

Verkeersdataservices Verkeersonderzoeken en geavanceerde data-analyse Verkeersdataservices Verkeersonderzoeken en geavanceerde data-analyse Verkeersonderzoeken zoals ze horen te gebeuren Met de beste technologie verzamelen we geavanceerde statistieken over het verkeer en

Nadere informatie

SNELLER. FLEXIBELER. FUNCTIONELER.

SNELLER. FLEXIBELER. FUNCTIONELER. SNELLER. FLEXIBELER. FUNCTIONELER. MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP MEERDERE DOCUMENTEN SCANNEN TIJDBESPAREND, PRODUCTIEF SCANNEN VOOR ELKE RUIMTE OP ZOEK NAAR HOGE PRESTATIES OP EEN KLEIN OPPERVLAK? WILT U DE

Nadere informatie

Lineaire servomotoren voor de industrie

Lineaire servomotoren voor de industrie Lineaire servomotoren voor de industrie Elektrisch aandrijfsysteem Vrij positioneerbaar over de gehele slaglengte Nauwkeurige en dynamische positionering Lange levensduur door lineare directe aandrijving

Nadere informatie

Antennes. Algemene informatie

Antennes. Algemene informatie Algemene informatie Antennes worden gebruikt om radiogolven te ontvangen en te verzenden en bestaan gewoonlijk uit een antennebehuizing en een antennestang. De antennebehuizing wordt op het cabinedak aangebracht

Nadere informatie

Laser. afstandsmeters

Laser. afstandsmeters Laser afstandsmeters Elke professionele klus begint MET STANLEY Het assortiment Stanley laserafstandsmeters werden ontworpen vanuit het standpunt van de gebruiker. Het aanbod varieert van een eenvoudig

Nadere informatie

MoveRTK. De Landelijke Standaard in Precisie. ZLTO 24 & 26 febr. 2011 1

MoveRTK. De Landelijke Standaard in Precisie. ZLTO 24 & 26 febr. 2011 1 MoveRTK De Landelijke Standaard in Precisie ZLTO 24 & 26 febr. 2011 1 Introductie MoveRTK Inhoud Presentatie Bedrijfsinformatie 06-GPS Uitleg techniek: Netwerk RTK Voordelen MoveRTK Datacommunicatie Componenten

Nadere informatie

Installateur. Win tijd met Draka. samen meters maken. www.wintijdmetdraka.nl

Installateur. Win tijd met Draka. samen meters maken. www.wintijdmetdraka.nl Installateur Win tijd met Draka www.wintijdmetdraka.nl samen meters maken Win tijd met Draka Producten en diensten die direct het resultaat van uw project verbeteren In projecten is de druk om te presteren

Nadere informatie

COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN

COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN Nedap Luxon maakt ledverlichting nog zuiniger en echt duurzaam Slim licht brandt alleen wanneer het nodig is Wanneer u denkt aan energiebesparing

Nadere informatie

Trainingen en cursussen 2011

Trainingen en cursussen 2011 Trainingen en cursussen 2011 Inhoud Inleiding... 3 Het programma... 3 Introductie trainingen... 4 Trimble Access Introductie training... 4 TerraSync Introductie training... 5 Digital Fieldbook Introductie

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwe generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

DigPilot - Inmeetformulier Kraan 2D / 3D

DigPilot - Inmeetformulier Kraan 2D / 3D Machine: Eigenaar:... Plaats:... Machinist:... Machine:... Inmeet-datum:... Inmeter #1:... Let op! de maten dienen in de eenheid Meters ingevoerd te gaan worden in het scherm! 1 mtr = 1.00 m, 1 mm = 0.001

Nadere informatie

practico alu SCC Het intelligente verpleegbed met SMART Care Control Perfect afgestemd op de verpleging.

practico alu SCC Het intelligente verpleegbed met SMART Care Control Perfect afgestemd op de verpleging. practico alu SCC Het intelligente verpleegbed met SMART Care Control Perfect afgestemd op de verpleging. Het intelligente verpleegbed SMART Care Control is ontworpen voor gebruik met diverse sensorsystemen

Nadere informatie

Geen stress met Ruukki Laser

Geen stress met Ruukki Laser Geen stress met Ruukki Laser www.ruukki.com Meer dan 15 jaar expertise Géén spanning met Ruukki Laser Ruukki was de eerste staalproducent in Europa die de uitdaging aanging om plaatstaal te ontwikkelen

Nadere informatie

Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw.

Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw. Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw. Westland Infra heeft al meer dan 40 jaar haar wortels in de tuinbouw. Als netbeheerder zijn we verantwoordelijk voor aanleg, onderhoud en beheer van energienetten

Nadere informatie

Binnen seconden ingesteld voor jarenlang comfort

Binnen seconden ingesteld voor jarenlang comfort MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Binnen seconden ingesteld voor jarenlang comfort NIEUWE living by Danfoss radiatorthermostaten. Stap nu over voor meer gemak en comfort. Eén keer instellen zonder ingewikkeld

Nadere informatie

De nieuwe generatie Toegangsbeheer.

De nieuwe generatie Toegangsbeheer. De nieuwe generatie Toegangsbeheer. Toekomstgericht Toegangsbeheer. Software eigenschappen. Simpel en visueel. Simpel betekent niet basis, het betekent dat het product correct werd ontworpen. Het systeem

Nadere informatie

De nieuwe dimensie in meten ZO EXACT WAS HET NOG NOOIT

De nieuwe dimensie in meten ZO EXACT WAS HET NOG NOOIT De nieuwe dimensie in meten ZO EXACT WAS HET NOG NOOIT ONZE THUISMARKTEN: BOUW & VASTGOED CIVIELE TECHNIEK & INFRASTRUCTUUR TELECOM STEDEN & GEMEENTEN SPOORWEGEN ONDERGRONDSE INFRASTRUCTUUR ARCHEOLOGIE

Nadere informatie

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken met de 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Het systeem wordt gedefinieerd door uw wensen

Nadere informatie

Gebouwd om te veranderen

Gebouwd om te veranderen Leica Rugby CLA/CLH & CLI De eerste opwaardeerbare lasers Gebouwd om te veranderen leica-geosystems.nl Leica Rugby CLA De maximale flexibiliteit en de mogelijkheid om snel aan te passen aan de behoeften

Nadere informatie

LED Digitale display. Algemeen installatiediagram. Sensoren bereik. Display. 0.3-0.0 Gevaar. 1.5-1.1 Veilig. 2.5-1.6 Veilig. 1.0-0.4 Alarm.

LED Digitale display. Algemeen installatiediagram. Sensoren bereik. Display. 0.3-0.0 Gevaar. 1.5-1.1 Veilig. 2.5-1.6 Veilig. 1.0-0.4 Alarm. Algemeen installatiediagram LED Digitale display Display Hoofdunit 2.5-1.6 1.5-1.1 1.0-0.4 Alarm 0.3-0.0 Gevaar Belemmering Achteruitrijdlicht Links Midden links Middel rechts Rechts Sensoren bereik Sensor

Nadere informatie

DG711/DG511 Rioollaser

DG711/DG511 Rioollaser DG711/DG511 Rioollaser GEBOUWD VOOR HET RUWSTE BOUWTERREIN Bestand tegen ruwe behandeling en omstandigheden Veel accessoires voor opstellen verkrijgbaar Zeer betrouwbaar... en eenvoudig te gebruiken Grootste

Nadere informatie

De productiviteit van precisie begint hier Application Pro modules en Variable Rate Application.

De productiviteit van precisie begint hier Application Pro modules en Variable Rate Application. De productiviteit van precisie begint hier Application Pro modules en Variable Rate Application. Precisielandbouw in twee eenvoudige stappen automatisch Zoals elke landbouwer weet hebben verschillende

Nadere informatie