Goederennaamlijst. wijzigingen 2003 ten opzichte van Statistieken van de internationale handel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Goederennaamlijst. wijzigingen 2003 ten opzichte van 2002. Statistieken van de internationale handel"

Transcriptie

1 wijzigingen 2003 ten opzichte van 2002 Goederennaamlijst Statistieken van de internationale handel Het CBS heeft besloten van de Goederennaamlijst 2003 geen boekwerk te laten drukken. Het aantal wijzigingen was te gering om de drukkosten van een geheel nieuwe versie op papier te rechtvaardigen. Om over een correcte papieren versie van de Goederennaamlijst 2003 te kunnen beschikken zijn de volgende aanpassingen van toepassing, uitgaande van het boekwerk Goederennaamlijst Voor vragen over de wijzigingen kunt u bellen met (045) Centraal Bureau voor de Statistiek

2 Overzicht van de aanpassingen in de Goederennaamlijst van de statistieken van de internationale handel per 1 januari 2003 (t.o.v. de versie 2002). Pag. 02-3/ Hoofdstuk 2. Aanvullende Aantekening (GN) 2C. De code vervangen door Pag. 03-1/Post Onderverdeling van de soort,,oncorhynchus mykiss, met kop en kieuwen, doch ontdaan van ingewanden ( gutted ),wegende meer dan 1,2 kg per stuk,of ontdaan van de kop (,,heads off ) en van ingewanden en kieuwen (,,gilled and gutted ),wegende meer dan 1 kg per stuk andere Pag. 03-2/Post Onderverdeling van de soort,,oncorhynchus mykiss, met kop en kieuwen,doch ontdaan van ingewanden ( gutted ),wegende meer dan 1,2 kg per stuk, of ontdaan van de kop (,,heads off ) en van ingewanden en kieuwen(,,gilled and gutted ),wegende meer dan 1 kg per stuk andere Pag. 03-4/Post Onderverdeling van forel van de soorten,,salmo trutta,,, Oncorhynchus mykiss,,,oncorhynchus clarki,,,oncorhynchus aquabonita en,,oncorhynchus gilae : -----van de soort,,oncorhynchus mykiss,wegende meer dan 400 g per stuk andere Pag. 03-4/Post Onderverdeling van forel van de soorten,,salmo trutta,,,oncorhynchus mykiss,,,oncorhynchus clarki,,,oncorhynchus aquabonita en,,oncorhynchus gilae : ----van de soort,,oncorhynchus mykiss, wegende meer dan 400 g per stuk andere Pag. 05-2/Post (*)voetnoot Aanvullende eenheid: stuks De tekst van de voetnoot wordt aangevuld met de zinsnede: Dit is een strootje (de hoeveelheid nodig voor één inseminatie) Pag.12-2/Post Onderverdeling voederbietenzaad (Beta vulgaris var. alba Pag. 12-2/Post Onderverdeling Na onderverdeling een nieuwe onderverdeling toe te voegen

3 ---rode bietenzaad (Beta vulgaris var. conditiva ) Pag. 15-2/Hoofdstuk 15. Aanvullende Aantekening (GN)2.B.I.a) 350 mg/kg te vervangen door : 300 mg/kg Pag. 15-3/Hoofdstuk 15.Aanvullende Aantekening (GN)2.B.I.g.4) organoleptische kenmerken waarbij overeenkomstig bijlage XII bij Verordening (EEG) nr. 2568/91 een mediaan voor de gebreken waarneembaar wordt die hoger is dan 6 Pag. 15-3/Hoofdstuk 15. Aanvullende Aantekening (GN)2.B.II.g) organoleptische kenmerken waarbij overeenkomstig bijlage XII bij Verordening (EEG) nr. 2568/91 een mediaan voor de gebreken waarneembaar wordt die niet hoger is dan 6 Pag. 15-4/Hoofdstuk 15. Aanvullende Aantekening (GN)2.D.b) gehalte aan erythrodiol plus uvaol, hoger dan 4,5 % Pag. 19-1/Hoofdstuk 19. Aanvullende Aantekening (GN) Voor Aanvullende Aantekening (GN) 2. toe te voegen : 1. De onder de onderverdelingen , , en in te delen goederen die als assortiment worden aangeboden, worden onderworpen aan een agrarisch element (EA) vastgesteld naar het gemiddelde gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen, melkproteinen,sacharose, isoglucose, glucose en zetmeel, berekend over het gehele assortiment. Pag. 20-2/Hoofdstuk 20. Aanvullende Aantekening (GN)5.b),,Vruchtensappen met toegevoegde suiker en met een Brix-waarde van niet meer dan 67 en bevattende minder dan 50 % gewichtspercenten vruchtensap in zijn natuurlijke staat, verkregen uit vruchten of door verdunning van geconcentreerd vruchtensap, verliezen hun oorspronkelijke karakter van vruchtensappen bedoeld bij post Pag. 22-6/Post Onderverdeling tequila.. * andere.. * (*)Aanvullende eenheid: liter alc. 100% Pag. 22-6/Post Onderverdeling Deze onderverdeling wordt vervangen doorde navolgende onderverdelingen: -----tequila * andere * (*)Aanvullende eenheid:liter alc. 100% Pag. 23-3/Post Regel na onderverdeling De regel --andere te vervangen door : --andere, zogenaamde,, prémélanges daaronder begrepen:

4 Pag. 23-4/Post Onderverdeling De onderverdeling ----zogenaamde,,prémélanges komt te vervallen. Pag. 23-4/Post Onderverdeling De bestaande onderverdeling -----andere ( ) te vervangen door : -----andere Pag. 26-1/Post Onderverdelingen en In de bestaande teksten van de onderverdelingen en de toevoeging (EGKS) laten vervallen. Pag. 26-1/Post Tekst kop post 2602 In de bestaande tekst van de kop van post 2602 de toevoeging (EGKS) laten vervallen. Pag. 26-2/Post Onderverdeling In de bestaande tekst van de onderverdeling de toevoeging (EGKS) laten vervallen. Pag. 27-4/ Posten 27.01; en In de bestaande teksten van de onderverdelingen , -1190, -1210, -1290, -1900, -2000; , -2000; , de toevoeging (EGKS) laten vervallen. Pag. 27-5/Post (*) Aanvullende eenheid Aan de bestaande tekst (*) Aanvullende eenheid : 1000 liter toe te voegen: ( gemeten bij een temperatuur van 15 C ) Pag. 28-3/Post (*) Aanvullende eenheid Aan de bestaande tekst (*) Aanvullende eenheid: m3 toe te voegen: ( bij een druk van 1013 mbar en een temperatuur van 15 C ) Pag. 30-2/Hoofdstuk 30. Aanvullende Aantekening (GN).1. Tot post 3004 behoren plantaardige geneeskrachtige bereidingen en bereidingen op basis van de volgende actieve bestanddelen: vitaminen, mineralen, essentiele aminozuren of vetzuren, opgemaakt voor de verkoop in het klein. Deze bereidingen worden onder post 3004 ingedeeld indien op het etiket, op de verpakking of in de bijsluiter de volgende aanwijzingen zijn vermeld: a) de ziekten, aandoeningen of symptomen waartegen zij moeten worden gebruikt; b) de concentratie van de actieve stof of de stoffen die zij bevatten; c) de dosering; en d) de wijze van toediening Tot deze post behoren eveneens homeopatische geneeskrachtige bereidingen,indien zij aan de vorenstaande voorwaarden onder a) c) en d) voldoen. In geval van bereidingen op basis van vitaminen, mineralen, essentiele aminozuren of vetzuren, dient het gehalte aan tenminste een van deze stoffen per op het etiket aangegeven aanbevolen dagelijkse dosis aanzienlijk hoger te zijn dan de voor het behoud van de algemene gezondheid of het welzijn aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Pag. 38-2/Post Tekst kop In de tekst van de kop van post 3805 de term uit terpinol te vervangen door:

5 uit α-terpinol Pag. 39-3/Hoofdstuk 39. Aanvullende Aantekening(GN). Een nieuwe Aanvullende Aantekening (GN) met de navolgende tekst op te nemen: 1. Tot hoofdstuk 39 behoren handschoenen (met of zonder vingers) en wanten, geïmpregneerd, bekleed of bedekt met kunststof met celstructuur, ongeacht of zij - zijn geconfectioneerd uit brei- of haakwerk of weefsel ( ander dan bedoeld bij post 5903 ), vilt of gebonden textielvlies,dat geïmpregneerd, bekleed of bedekt is met kunststof met celstructuur, dan wel - zijn geconfectioneerd uit niet-geïmpregneerd, niet-bekleed of niet-bedekt brei- of haakwerk, weefsel, vilt of gebonden textielvlies, dat aansluitend met kunststof met celstructuur geïmpregneerd, bekleed of bedekt werd, voorzover het brei- of haakwerk, weefsel, vilt of gebonden textielvlies slechts als drager dient (aantekening 3, onder c), op hoofdstuk 56 en aantekening 2, onder a), punt 5) op hoofdstuk 59) Pag. 40-2/Hoofdstuk 40. Aanvullende Aantekening (GN). Een nieuwe Aanvullende Aantekening (GN) met de navolgende tekst op te nemen: 1. Tot hoofdstuk 40 behoren handschoenen (met of zonder vingers) en wanten geïmpregneerd, bekleed of bedekt met rubber met celstructuur, ongeacht of zij: - zijn geconfectioneerd uit brei- of haakwerk of weefsel ( ander dan bedoeld bij post 5906), vilt of gebonden textielvlies, dat geïmpregneerd, bekleed of bedekt is met rubber met celstructuur, dan wel - zijn geconfectioneerd uit niet-geïmpregneerd, niet-bekleed of niet-bedekt brei- of haakwerk, weefsel, vilt of gebonden textielvlies,dat aansluitend met rubber met celstructuur geïmpregneerd, bekleed of bedekt werd, voorzover het brei- of haakwerk, weefsel,vilt of gebonden textielvlies slechts als drager dient (aantekening 3, onder c) op hoofstuk 56 en aantekening 4,laatste alinea, op hoofdstuk 59 ). Pag. 41-3/Post Tekst kop en Onderverdeling In de tekst van de kop van post 4115 en die van onderverdeling de zinsnede, van voorgelooide huiden en vellen, laten vervallen. Pag. 44-4/Post Tekst kop. In de bestaande tekst van de kop van de post de zinsnede -,waarvan tenminste een zijde- te vervangen door -,waarvan tenminste één zijde of uiteinde-, Pag. 44-4/Post Onderverdeling In de bestaande tekst van de onderverdeling de zinsnede met decoratieve platente vervangen door met decoratieve gelaagde platen-. Pag. 48-3/Hoofdstuk 48. Aanvullende Aantekeningen In de tekst van Aanvullende Aantekening 3 de term 1,8 newton/g/m te vervangen door 1,8 newton/g/m2 In de tekst van Aanvullende Aantekening 4 de term 1,4 newton/g/m te vervangen door 1,4 newton/g/m2 De bestaande tekst van Aanvullende Aantekening 5 te vervangen door de navolgende tekst: De onderverdelingen en omvatten papier en karton, uitsluitend of hoofdzakelijk samengesteld uit pulp van teruggewonnen papier of karton (resten en afval ).

6 Zogenaamde,,testliner kan aan het oppervlak ook zijn voorzien van een laag papier die is gekleurd of is samengesteld uit gebleekte of ongebleekte, niet-teruggewonnen pulp. Deze producten hebben een indicatiecijfer voor de berststerkte bepaald volgens Mullen van 2kPa.m2/g of meer Pag. 50-5/Afdeling XI. Aanvullende Aantekeningen In de tekst van Aanvullende Aantekening 1.ij) de term brei- en haakwerk te vervangen door: brei- en haakwerk aan het stuk; Pag. 54-1/Post Onderverdelingen en Deze onderverdelingen worden vervangen door de navolgende onderverdeling: -getextureerde garens Pag. 54-1/Post Onderverdelingen en Deze onderverdelingen worden vervangen door de navolgende onderverdeling: --van celluloseacetaat Pag. 55-1/Post Onderverdelingen en De bestaande teksten van de onderverdelingen en te vervangen door: -van viscoserayon van acetaat Pag. 55-1/Post Onderverdelingen en Deze onderverdelingen worden vervangen door de navolgende onderverdeling: --van aramiden Pag t/m 72-14/Hoofdstuk 72 In de teksten van de betreffende onderverdelingen in hoofdstuk 72 de toevoeging (EGKS) te laten vervallen. Pag. 73-1/Posten en In de teksten van de betreffende post onderverdelingen de toevoeging (EGKS) te laten vervallen. Pag. 84-5/Post Diverse onderverdelingen In de tekst van de onderverdelingen met de codes: , -1022, -1026, -1031, -1041, -1051, -1061, -1071, -1081, de code te vervangen door Pag. 85-5/Post Onderverdeling lithiumionaccumulatoren * andere. * Pag. 87-4/Post Onderverdeling Deze onderverdeling wordt voorzien van de aanvullende eenheid stuks wordt * (*) Aanvullende eenheid stuks

7 Omzettingstabel 2002/2003 (wijzigingen per 1 januari 2003) toelichting: GN-code 2002: In deze kolom zijn de goederencodes 2002 opgenomen, waarin zich wijzigingen in codes en/of omschrijvingen voordoen. GN-code 2003: In deze kolom zijn de voor 2003 geldende (nieuwe) goederencodes opgenomen. GN-code 2002 GN-code

AFDELING III HOOFDSTUK 15

AFDELING III HOOFDSTUK 15 31.10.2011 GECOMBINEERDE NOMENCLATUUR III 1 AFDELING III VETTEN EN OLIËN (DIERLIJKE EN PLANTAARDIGE) EN DISSOCIATIEPRODUCTEN DAARVAN; BEWERKT SPIJSVET; WAS VAN DIERLIJKE OF VAN PLANTAARDIGE OORSPRONG HOOFDSTUK

Nadere informatie

AFDELING III HOOFDSTUK 15

AFDELING III HOOFDSTUK 15 30.09.2006 GECOMBINEERDE NOMENCLATUUR III 1 AFDELING III VETTEN EN OLIËN (DIERLIJKE EN PLANTAARDIGE) EN DISSOCIATIEPRODUCTEN DAARVAN; BEWERKT SPIJSVET; WAS VAN DIERLIJKE OF VAN PLANTAARDIGE OORSPRONG HOOFDSTUK

Nadere informatie

Datum van inontvangstneming : 17/04/2015

Datum van inontvangstneming : 17/04/2015 Datum van inontvangstneming : 17/04/2015 Vertaling C-124/15-1 Zaak C-124/15 Verzoek om een prejudiciële beslissing Datum van indiening: 12 maart 2015 Verwijzende rechter: Finanzgericht Hamburg (Duitsland)

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 232. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang. Uitgave in de Nederlandse taal.

Publicatieblad van de Europese Unie L 232. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang. Uitgave in de Nederlandse taal. Publicatieblad van de Europese Unie L 232 Uitgave in de Nederlandse taal Wetgeving 61e jaargang 17 september 2018 Inhoud II Niet-wetgevingshandelingen VERORDENINGEN Uitvoeringsverordening (EU) 2018/1243

Nadere informatie

AFDELING XI TEXTIELSTOFFEN EN TEXTIELWAREN

AFDELING XI TEXTIELSTOFFEN EN TEXTIELWAREN 30.09.2009 GECOMBINEERDE NOMENCLATUUR XI 1 AFDELING XI TEXTIELSTOFFEN EN TEXTIELWAREN Aantekeningen 1. Deze afdeling omvat niet: a) dierlijk haar voor borstelwerk (post 0502); paardenhaar (crin) en afval

Nadere informatie

Bij een elektronische aangifte kunt u in vak 44 geen tekst invoeren en moet u de volgende code invullen: 95008.

Bij een elektronische aangifte kunt u in vak 44 geen tekst invoeren en moet u de volgende code invullen: 95008. CIRCULAIRE Geïntegreerd 1: Gewijzigd met circulaire 83/2008 EIEREN VLEES VEE Nummer : 82/2008 Datum : 12 november 2008 onderwerp : Kwaliteitseisen voor bepaalde producten in de sector varkensvlees Kwaliteitseisen

Nadere informatie

Producten waarop de regeling van toepassing is

Producten waarop de regeling van toepassing is Producten waarop de regeling van toepassing is GN-code Restitutiecode Omschrijving 1006 Rijst: 1006 10 - padie: -- andere (dan voor zaaidoeleinden): --- voorgekookte (parboiled) rijst: 1006 10 21 ----

Nadere informatie

AFDELING XIV HOOFDSTUK 71

AFDELING XIV HOOFDSTUK 71 31.10.2011 GECOMBINEERDE NOMENCLATUUR XIV 1 AFDELING XIV ECHTE EN GEKWEEKTE PARELS, EDELSTENEN EN HALFEDELSTENEN, EDELE METALEN EN METALEN GEPLATEERD MET EDELE METALEN, ALSMEDE WERKEN DAARVAN; FANCYBIJOUTERIEËN;

Nadere informatie

VERORDENING (EEG) Nr. 968/68 VAN DE RAAD. van 15 juli houdende vaststelling van de regeling voor mengvoeders op basis van granen

VERORDENING (EEG) Nr. 968/68 VAN DE RAAD. van 15 juli houdende vaststelling van de regeling voor mengvoeders op basis van granen Nr. L 166/2 Publikatieblad van de Europese Gemeenschappen 17. 7. 68 VERORDENING (EEG) Nr. 968/68 VAN DE RAAD van 15 juli 1968 houdende vaststelling van de regeling voor mengvoeders op basis van granen

Nadere informatie

BIJLAGE. bij. Voorstel voor een Verordening van het Europees Parlement en de Raad

BIJLAGE. bij. Voorstel voor een Verordening van het Europees Parlement en de Raad EUROPESE COMMISSIE Brussel, 3.2.2016 COM(2016) 44 final ANNEX 1 BIJLAGE bij Voorstel voor een Verordening van het Europees Parlement en de Raad tot wijziging van Verordening (EU) 2015/936 van het Europees

Nadere informatie

Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik

Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik VWS 12 juli 1999/GZB/VVB/992975 Welzijn en Sport; Gelet op richtlijn 1999/21/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 25 maart 1999 betreffende

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Verlenging post-annex I en Classificatie volgens CLP-GHS. Gelet op de aanvraag ingediend op: 30/01/2014

TOELATINGSAKTE Verlenging post-annex I en Classificatie volgens CLP-GHS. Gelet op de aanvraag ingediend op: 30/01/2014 TOELATINGSAKTE Verlenging post-annex I en Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op: 30/01/2014 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide : Ficam W is toegelaten in overeenstemming

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1969 Nr. 59

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1969 Nr. 59 6 (1969) Nr. 1 * TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1969 Nr. 59 A, TITEL Vierenveertigste Aanvullend Protocol bij het op 25 juli 1958 te Brussel ondertekende Protocol tussen het

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op 24/11/2015. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op 24/11/2015. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op 24/11/2015 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Biosperse? 850 is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van het koninklijk

Nadere informatie

COMMISSE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN

COMMISSE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN COMMISSE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 09.07.1998 COM(1998)424def. Voorstel voor een BESCHIKKING VAN DE RAAD tot wijziging van Beschikking 97/80/EG houdende uitvoeringsbepalingen van Richtlijn

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Eco-Bac Wipes is toegelaten in overeenstemming met het artikel

Nadere informatie

Informatie over gebruik nationale aanvullende code (nac) in DTV, AGS en Aanvullende aangifte

Informatie over gebruik nationale aanvullende code (nac) in DTV, AGS en Aanvullende aangifte Douane Belastingdienst Informatieblad April 2015 Informatie over gebruik nationale aanvullende code (nac) in DTV, AGS en Aanvullende aangifte (bij accijnsgoederen, verbruiksbelastinggoederen en bij keuze

Nadere informatie

Aanvraag tot hernieuwing van toelating voor het product: Bolfo Fleegard Spray

Aanvraag tot hernieuwing van toelating voor het product: Bolfo Fleegard Spray Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/KDN/2009/1111/

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating/identiek product/hetzelfde gebruik. Gelet op de aanvraag ingediend op: 11/06/2009. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating/identiek product/hetzelfde gebruik. Gelet op de aanvraag ingediend op: 11/06/2009. De Minister van Leefmilieu beslist: Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/HC/2009/1168/

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_20040319_1.doc - 2004-04-04 Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 19 maart 2004 betreffende voor menselijke voeding bestemde,

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Indeling volgens CLP-SGH Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. Beslist de Minister van Leefmilieu:

TOELATINGSAKTE Indeling volgens CLP-SGH Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. Beslist de Minister van Leefmilieu: TOELATINGSAKTE Indeling volgens CLP-SGH Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013 Beslist de Minister van Leefmilieu: 1.Het biocide: Kurita F-5000 is toegelaten in overeenstemming met artikel 9 van

Nadere informatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Tabel bij Nieuwsbericht 18.095 Bijlage I a: Tariefcontingenten in het kader van het GATT-AKKOORD (minimummarkttoegang) niet gespecificeerd naar land van oorsprong

Nadere informatie

Informatie voor de behandelend arts. Doseringswijzer + informatieblad voor uw Increlex patiënt

Informatie voor de behandelend arts. Doseringswijzer + informatieblad voor uw Increlex patiënt Informatie voor de behandelend arts De Increlex Doseringswijzer + informatieblad voor uw Increlex patiënt Deze informatie wordt u aangeboden door: Ipsen Farmaceutica BV Taurusavenue 33b 2132 LS Hoofddorp

Nadere informatie

Besluit van 24 maart 2005, houdende regels voor verpakkingen, verpakkingsafval, papier en karton (Besluit beheer verpakkingen en papier en karton)

Besluit van 24 maart 2005, houdende regels voor verpakkingen, verpakkingsafval, papier en karton (Besluit beheer verpakkingen en papier en karton) (Tekst geldend op: 02-08-2007) Besluit van 24 maart 2005, houdende regels voor verpakkingen, verpakkingsafval, papier en karton (Besluit beheer verpakkingen en papier en karton) Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

Informatie over gebruik nationale aanvullende code (nac) in DTV, AGS en Aanvullende aangifte

Informatie over gebruik nationale aanvullende code (nac) in DTV, AGS en Aanvullende aangifte Douane Belastingdienst Informatieblad 10 September 2014 Informatie over gebruik nationale aanvullende code (nac) in DTV, AGS en Aanvullende aangifte (bij accijnsgoederen, verbruiksbelastinggoederen en

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 19.07.2002 COM(2002) 409 definitief 2002/0166 (ACC) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de sluiting van een overeenkomst in de vorm van een

Nadere informatie

Bijsluiter NL-versie Baytril 10% II. BIJSLUITER 1/6

Bijsluiter NL-versie Baytril 10% II. BIJSLUITER 1/6 II. BIJSLUITER 1/6 2/6 BIJSLUITER Baytril 100 mg/ ml oplossing voor gebruik in drinkwater voor kippen, kalkoenen en konijnen 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Hernieuwing. Gelet op de aanvraag ingediend op: 09/02/2011. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Hernieuwing. Gelet op de aanvraag ingediend op: 09/02/2011. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op: 09/02/2011 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide : HTH Chlore régulier stabilisé is toegelaten met toepassing van het artikel 78

Nadere informatie

COMMISSE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN

COMMISSE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN COMMISSE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 03.03.1998 COM(97) 682 def. 96/0112 (COD) Gewijzigd voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD INZAKE VOOR MENSELIJKE VOEDING BESTEMDE

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 09/09/2014

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 09/09/2014 1.Het biocide: TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 09/09/2014 Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden: De Minister van Leefmilieu beslist: Mite-Killer

Nadere informatie

Ontwerp voor een verordening van de Raad betreffende de statistiek van het afvalbeheer

Ontwerp voor een verordening van de Raad betreffende de statistiek van het afvalbeheer bron : Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen PB C 87 van 29/03/99 Ontwerp voor een verordening van de Raad betreffende de statistiek van het afvalbeheer Bijlage I Productie en terugwinning van

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 14/06/2017. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 14/06/2017. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 14/06/2017 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Abru Micro Des is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van het

Nadere informatie

4,8. Praktische-opdracht door een scholier 1583 woorden 7 juni keer beoordeeld. Vragen.

4,8. Praktische-opdracht door een scholier 1583 woorden 7 juni keer beoordeeld. Vragen. Praktische-opdracht door een scholier 1583 woorden 7 juni 2005 4,8 33 keer beoordeeld Vak Biologie Vragen. 1. 1. Blue Band margarine. ( 250 gr. ) 2. ( 500 ml. ) 3. ( 0,5 L. ) 4. ( 350 gr. ) 5. ( 0,5 L.

Nadere informatie

Voedingsclaims en voorwaarden voor gebruik

Voedingsclaims en voorwaarden voor gebruik Voedingsclaims en voorwaarden voor gebruik Lage energetische waarde Uw product bevat maximaal 40 kcal (170 kj) per 100 gram. Verlaagde energetische waarde De hoeveelheid energie per 100 gram is met minimaal

Nadere informatie

Foliumzuur PCH 5 mg, tabletten foliumzuur

Foliumzuur PCH 5 mg, tabletten foliumzuur 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Foliumzuur PCH 5 mg, foliumzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

L EVAMISOLE HYDROCHLORIDE

L EVAMISOLE HYDROCHLORIDE B. BIJSLUITER 1/5 Bijsluiter, 800 mg/g, poeder voor gebruik in drinkwater voor varkens 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK VOOR

Nadere informatie

Niet-preferentiële certificaten van oorsprong

Niet-preferentiële certificaten van oorsprong Niet-preferentiële certificaten van oorsprong Overzicht 2013 Niet-preferentiële certificaten van oorsprong Overzicht 2013 In het kader van de opdracht van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie,

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: P3-triquart is toegelaten in overeenstemming met het artikel

Nadere informatie

***I ONTWERPVERSLAG. NL In verscheidenheid verenigd NL 2010/0272(COD) 10.2.2011

***I ONTWERPVERSLAG. NL In verscheidenheid verenigd NL 2010/0272(COD) 10.2.2011 EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie internationale handel 10.2.2011 2010/0272(COD) ***I ONTWERPVERSLAG over het voorstel voor een verordening van het Europees Parlement en de Raad tot intrekking van

Nadere informatie

LASA supplementen coderingshandleiding

LASA supplementen coderingshandleiding LASA supplementen coderingshandleiding Daphne van der Bend Introductie Tijdens Wave I is voor het eerst gedetailleerd naar het voedingssupplementengebruik van de LASA respondenten gevraagd. Om een beeld

Nadere informatie

CERTIFICAATVERPLICHTING BIJ INVOER

CERTIFICAATVERPLICHTING BIJ INVOER CERTIFICAATVERPLICHTING BIJ INVOER Lijst in artikel, lid 2, onder a), punt i), bedoelde producten en de op grond van artikel 4, lid, onder d), geldende maxima (de volgorde is die bijlagen I bij Verordening

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Hernieuwing. Gelet op de aanvraag ingediend op: 05/04/2011. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Hernieuwing. Gelet op de aanvraag ingediend op: 05/04/2011. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Hernieuwing Gelet op de aanvraag ingediend op: 05/04/2011 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide : ACL 90 PLUS TABLETTEN is toegelaten met toepassing van het artikel 78 van het

Nadere informatie

BIJLAGEN EN PROTOCOLLEN

BIJLAGEN EN PROTOCOLLEN BIJLAGEN EN PROTOCOLLEN Bijlage I: Landbouwproducten en verwerkte landbouwproducten van de hoofdstukken 25 tot en met 97 van het geharmoniseerd systeem, bedoeld in de artikelen 7 en 12 Bijlage II: Industriële

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Datum van inontvangstneming : 19/08/2014

Datum van inontvangstneming : 19/08/2014 Datum van inontvangstneming : 19/08/2014 Vertaling C-344/14-1 Zaak C-344/14 Verzoek om een prejudiciële beslissing Datum van indiening: 17 juli 2014 Verwijzende rechter: Bundesfinanzhof (Duitsland) Datum

Nadere informatie

Besluit van 7 september 1993 (Warenwetbesluit Voedingswaardeinformatie

Besluit van 7 september 1993 (Warenwetbesluit Voedingswaardeinformatie (Tekst geldend op: 05-01-2005) Besluit van 7 september 1993 (Warenwetbesluit Voedingswaardeinformatie levensmiddelen) Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau,

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 31/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 31/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 31/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Desguard 20 BE is toegelaten in overeenstemming met het artikel

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 29/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 29/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 29/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Bactipur is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9

Nadere informatie

In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT,

In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, Gezien het verzoek van CA F.N.Z. Agri B.V te DUIVEN d.d. 5 maart 2010 tot wijziging van de registratie van het diergeneesmiddel

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 30/07/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 30/07/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 30/07/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Sanodes is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van

Nadere informatie

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 28.10.2013 COM(2013) 737 final 2013/0353 (NLE) Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot wijziging van bijlage I bij Verordening (EEG) nr. 2658/87 met betrekking tot de

Nadere informatie

Bee Products. Forever I Bee Products

Bee Products. Forever I Bee Products Bee Products Forever Living Products biedt u 100% natuurlijke bijenproducten. Onze bijenkorven bevinden zich op een ideale locatie, in een zuivere omgeving die vrij is van pesticiden en andere verontreinigende

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 23/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 23/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 23/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Predex TSF one shot is toegelaten in overeenstemming met het

Nadere informatie

Chemische analyse van dranken

Chemische analyse van dranken Chemische analyse van dranken De voedingswaarde van wat we eten en drinken wordt bepaald door de aanwezige nutriënten. Deze nutriënten zijn: water, eiwitten, vetten, (verteerbare) koolhydraten, mineralen,

Nadere informatie

BIJLAGE G/1 - OVERZICHT ACCIJNZEN

BIJLAGE G/1 - OVERZICHT ACCIJNZEN ACCIJNS EN ANDERE HEFFINGEN HEFFINGSWETTEN Wet op de accijns. Wet belastingen op milieugrondslag (EB = energiebelasting). Wet voorraadvorming aardolieproducten 2012 (VA). ALGEMEEN 1.1. Onder de naam accijns

Nadere informatie

AQUATREAT NIEUWLANDLAAN,15 BE 3200 AARSCHOT. Geachte mevrouw, Geachte heer,

AQUATREAT NIEUWLANDLAAN,15 BE 3200 AARSCHOT. Geachte mevrouw, Geachte heer, Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/KDN/2010/1240/

Nadere informatie

Betreft : Aanvraag tot toelating voor het product: Aquaprotect - Tabs

Betreft : Aanvraag tot toelating voor het product: Aquaprotect - Tabs FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu Directoraat-generaal Leefmilieu EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL Dienst Risicobeheersing Uw brief

Nadere informatie

1) Besluit Russische overheid

1) Besluit Russische overheid Op 7 augustus 2014 besloot de regering van de Russische Federatie om de invoer van agrarische producten, grondstoffen en levensmiddelen met oorsprong in de Verenigde Staten, Europese Unie, Canada, Australië

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Verlenging Gelet op de aanvraag ingediend op 07/08/2017. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Verlenging Gelet op de aanvraag ingediend op 07/08/2017. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Verlenging Gelet op de aanvraag ingediend op 07/08/2017 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Mida Lufragerm+ is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van het koninklijk

Nadere informatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Tabel bij Nieuwsbericht 16.109 Bijlage I a: Tariefcontingenten in het kader van het GATT-AKKOORD (minimummarkttoegang) niet gespecificeerd naar land van oorsprong

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT,

DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, BD/2013/REG NL 4256/zaak 360746 DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, Gezien het verzoek van Intervet Nederland B.V. te Boxmeer

Nadere informatie

BIJLAGEN. bij. Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

BIJLAGEN. bij. Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 29.9.2016 COM(2016) 631 final ANNEXES 1 to 3 BIJLAGEN bij Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de invoering van tijdelijke autonome

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 18/10/2016. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 18/10/2016. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 18/10/2016 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Virkill is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van het koninklijk

Nadere informatie

Bijlage 1 Team Vergunningen Belgische Administratie Douane en Accijnzen

Bijlage 1 Team Vergunningen Belgische Administratie Douane en Accijnzen Bijlage 1 Team Vergunningen Belgische Administratie Douane en Accijnzen Regio Mail Tel. Vergunningen Antwerpen da.klama.kb.antwerpen@minfin.fed.be 00 32 257 757 00 Vergunningen Brussel da.klama.kb.brussel@minfin.fed.be

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Overdracht. Gelet op de aanvraag ingediend op: 29/06/2011. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Overdracht. Gelet op de aanvraag ingediend op: 29/06/2011. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Overdracht Gelet op de aanvraag ingediend op: 29/06/2011 De Minister van Leefmilieu beslist: 1. Het biocide : Suma Bac D10 is toegelaten met toepassing van het artikel 78 van het koninklijk

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Hernieuwing en classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 09/07/2014. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Hernieuwing en classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 09/07/2014. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Hernieuwing en classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 09/07/2014 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Aeroxon Venstersticker tegen Vliegen is toegelaten

Nadere informatie

Bijsluiter NL-versie Baytril 10% II. BIJSLUITER 1/5

Bijsluiter NL-versie Baytril 10% II. BIJSLUITER 1/5 II. BIJSLUITER 1/5 BIJSLUITER VOOR: Baytril 10% orale oplossing 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR DE FABRICATIE

Nadere informatie

AFDELING VIII HOOFDSTUK 41 HUIDEN EN VELLEN (ANDERE DAN PELTERIJEN), ALSMEDE LEDER. GN code Omschrijving Bijzondere maatstaf

AFDELING VIII HOOFDSTUK 41 HUIDEN EN VELLEN (ANDERE DAN PELTERIJEN), ALSMEDE LEDER. GN code Omschrijving Bijzondere maatstaf 31.10.2011 GECOMBINEERDE NOMENCLATUUR VIII 1 AFDELING VIII HUIDEN, VELLEN, LEDER EN PELTERIJEN, LEDERWAREN EN BONTWERK; ZADEL EN TUIGMAKERSWERK; REISARTIKELEN, HANDTASSEN EN DERGELIJKE BERGINGSMIDDELEN;

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 18/04/2011. Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden:

TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 18/04/2011. Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden: TOELATINGSAKTE Nieuwe toelating Gelet op de aanvraag ingediend op 18/04/2011 Gelet op het advies van het Comité voor advies inzake Biociden: De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: KC 5000 is

Nadere informatie

B ijsluiter NL versie L INCOMYCINE-SPECTINOMYCINE VMD Pulvis B. BIJSLUITER 1

B ijsluiter NL versie L INCOMYCINE-SPECTINOMYCINE VMD Pulvis B. BIJSLUITER 1 B. BIJSLUITER 1 BIJSLUITER LINCOMYCINE-SPECTINOMYCINE - VMD Pulvis; 222 mg/g; 444 mg/g, poeder voor gebruik in drinkwater... 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN

Nadere informatie

ARREST VAN HET HOF (Vijfde kamer) 26 september 2000 *

ARREST VAN HET HOF (Vijfde kamer) 26 september 2000 * ARREST VAN 16. 9. 2000 ZAAK C-42/99 ARREST VAN HET HOF (Vijfde kamer) 26 september 2000 * In zaak C-42/99, betreffende een verzoek aan het Hof krachtens artikel 177 EG-Verdrag (thans artikel 234 EG) van

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging van de kennisgeving (CLP-GHS) Gelet op de aanvraag ingediend op 21/10/2015

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging van de kennisgeving (CLP-GHS) Gelet op de aanvraag ingediend op 21/10/2015 AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Wijziging van de kennisgeving (CLP-GHS) Gelet op de aanvraag ingediend op 21/10/2015 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Kenodin 900 is toegelaten in overeenstemming

Nadere informatie

Metrologische Reglementering

Metrologische Reglementering K_20040319_3.doc - 2004-04-04 Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Metrologie Metrologische Reglementering Koninklijk besluit van 19 maart 2004 betreffende suikers (BS 2004 03 19) Pag. 1/8

Nadere informatie

FLAN VANILLE MET ZOETSTOF NUTRISIS REF. S G0301

FLAN VANILLE MET ZOETSTOF NUTRISIS REF. S G0301 Omschrijving / Toepassing Poedermix voor de koude bereiding van flan met suiker en zoetstoffen, vanillesmaak. Dit product is geschikt voor de productie van voeding en is dus voedingsgeschikt. Dit product

Nadere informatie

ECLI:NL:RBBRE:2009:BK1545

ECLI:NL:RBBRE:2009:BK1545 ECLI:NL:RBBRE:2009:BK1545 Instantie Rechtbank Breda Datum uitspraak 16-10-2009 Datum publicatie 10-11-2009 Zaaknummer 09/2334 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Hoger

Nadere informatie

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 12/06/2017. De Minister van Leefmilieu beslist:

AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING. Gelet op de aanvraag ingediend op 12/06/2017. De Minister van Leefmilieu beslist: AANVAARDING VAN DE KENNISGEVING Gelet op de aanvraag ingediend op 12/06/2017 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Chlohex 2% SWAB is toegelaten in overeenstemming met het artikel 20 van het

Nadere informatie

Integrale tekst Afvalstoffenlijst

Integrale tekst Afvalstoffenlijst VROM Integrale tekst Afvalstoffenlijst Herpublicatie integrale tekst Europese afvalstoffenlijst In de publicatie van de integrale tekst van de Europese afvalstoffenlijst in de Staatscourant van 28 maart

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 06/08/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 06/08/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 06/08/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: B 480R is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van

Nadere informatie

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina).

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina). Perfectino ClayStone instructies INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... 2 Producttoepassing... 2 Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels

Nadere informatie

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD 1. IDENTIFICATIE VAN DE STOF OF HET PREPARAAT EN VAN DE VENNOOTSCHAP/ONDERNEMING

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD 1. IDENTIFICATIE VAN DE STOF OF HET PREPARAAT EN VAN DE VENNOOTSCHAP/ONDERNEMING Pagina 1 van 5 VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD 1. IDENTIFICATIE VAN DE STOF OF HET PREPARAAT EN VAN DE VENNOOTSCHAP/ONDERNEMING 1.1 Identificatie van het preparaat: 4 x 1 kg en 2 kg 1.2 Identificatie van de

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals Laxeerdrank Lactulose 667 mg/ml, stroop lactulose

Boots Pharmaceuticals Laxeerdrank Lactulose 667 mg/ml, stroop lactulose BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Boots Pharmaceuticals Laxeerdrank Lactulose 667 mg/ml, stroop lactulose LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 28/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: Aquapy is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van

Nadere informatie

Onderzoek 38: Haren laten verdwijnen

Onderzoek 38: Haren laten verdwijnen 1 Onderzoek 38: Haren laten verdwijnen 1. Onderzoeksvraag Bij de verdachten zijn verschillende bussen ontstopper gevonden met allemaal een andere concentratie. Wie van de verdachten kon de haren van het

Nadere informatie

Purita bvba Grootreesdijk 52 BE 2460 Kasterlee. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Purita bvba Grootreesdijk 52 BE 2460 Kasterlee. Geachte mevrouw, Geachte heer, Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu EUROSTATION Bloc II Victor Hortaplein, 40 bus 15 B 1060 BRUSSEL MRB/KDN/2009/1104/

Nadere informatie

g e c o n c e n t r e e r d e v o e d i n g s s u p p l e m e n t e n EquiForcE

g e c o n c e n t r e e r d e v o e d i n g s s u p p l e m e n t e n EquiForcE g e c o n c e n t r e e r d e v o e d i n g s s u p p l e m e n t e n EquiForce EquiForce - geconcentreerde voedingssupplementen powered by HAVENS g e c o n c e n t r e e r d e v o e d i n g s s u p p

Nadere informatie

2 Concentratie in oplossingen

2 Concentratie in oplossingen 2 Concentratie in oplossingen 2.1 Concentratiebegrippen gehalte Er zijn veel manieren om de samenstelling van een mengsel op te geven. De samenstelling van voedingsmiddelen staat op de verpakking vermeld.

Nadere informatie

BIJSLUITER: Cerenia tabletten voor honden

BIJSLUITER: Cerenia tabletten voor honden BIJSLUITER: Cerenia tabletten voor honden 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK VOOR VRIJGIFTE, INDIEN VERSCHILLEND Houder van

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 1 april 2003 (OR. en) 6232/03 Interinstitutioneel dossier: 2002/0302 (ACC) COR 2 (en,es,nl) PECOS 14 AGRIORG 10

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 1 april 2003 (OR. en) 6232/03 Interinstitutioneel dossier: 2002/0302 (ACC) COR 2 (en,es,nl) PECOS 14 AGRIORG 10 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 1 april 2003 (OR. en) 6232/03 Interinstitutioneel dossier: 2002/0302 (ACC) COR 2 (en,es,nl) PECOS 14 AGRIORG 10 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN: CORRIGENDUM

Nadere informatie

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... 209: Groothandel van materialen bestemd om direct met levensmiddelen in aanraking te

Nadere informatie

BIJSLUITER. Tilmovet 250 mg/ml concentraat voor drank. Voor varkens, kippen, kalkoenen en kalveren

BIJSLUITER. Tilmovet 250 mg/ml concentraat voor drank. Voor varkens, kippen, kalkoenen en kalveren BIJSLUITER Tilmovet 250 mg/ml concentraat voor drank Voor varkens, kippen, kalkoenen en kalveren 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK

Nadere informatie

BIJLAGE A SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE A SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE A SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL PROGRAM 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Werkzame bestanddelen: Een tablet PROGRAM bevat: Lufenuron 67,8 mg

Nadere informatie

2.2 De Weende-analyse bij veevoeding

2.2 De Weende-analyse bij veevoeding 2.2 De Weende-analyse bij veevoeding Scheikunde voor VE31-VE41, 2018-2019 Auteur: E. Held; bewerkt door H. Hermans : Hoofdstuk 2 De Weende-analyse (presentatie) 1 Bij het oprispen boeren komt methaan (CH4)

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Overdracht Gelet op de aanvraag ingediend op 04/06/2015. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Overdracht Gelet op de aanvraag ingediend op 04/06/2015. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Overdracht Gelet op de aanvraag ingediend op 04/06/2015 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: parmetol D 11 is toegelaten in overeenstemming met het artikel 9 van het koninklijk

Nadere informatie

Code GN 2013. Code GN 2014. Omschrijving der goederen (zelfbeschrijvend) 2014 eenheden

Code GN 2013. Code GN 2014. Omschrijving der goederen (zelfbeschrijvend) 2014 eenheden 0307 41 91 0307 91 10 grote pijlinktvis van het geslacht "Todarodes sagittatus", levend, vers of gekoeld - 0307 41 91 0307 41 92 pijlinktvissen van het geslacht "Loligo", ook indien ontdaan van de schelp,

Nadere informatie

De Inspecteur-directeur van het leefmilieu, R. HUYSMAN.

De Inspecteur-directeur van het leefmilieu, R. HUYSMAN. Dienst Risicobeheersing Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: Datum: Bijlage(n): 0001443 Telefoon: 02/524.95.83 Fax : 02/524.96.03 FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu Betreft:

Nadere informatie

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 31/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist:

TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 31/10/2013. De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Classificatie volgens CLP-GHS Gelet op de aanvraag ingediend op 31/10/2013 De Minister van Leefmilieu beslist: 1.Het biocide: MS Oxy-DES is toegelaten in overeenstemming met het artikel

Nadere informatie

In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT,

In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, BD/2009/5333/Zaak 61583 In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, Gezien het verzoek van Intervet Nederland B.V. te BOXMEER d.d. 16 november 1992 tot registratie van het

Nadere informatie

De Minister van Leefmilieu beslist:

De Minister van Leefmilieu beslist: TOELATINGSAKTE Administratieve productwijzigingen van een toelating van een biocide product (adres van de toelatingshouder en producent van het product) Gelet op de aanvraag ingediend op 15/12/2016 De

Nadere informatie

Besluit van 7 september 1993 (Warenwetbesluit Voedingswaardeinformatie

Besluit van 7 september 1993 (Warenwetbesluit Voedingswaardeinformatie (Tekst geldend op: 23-07-2010) Besluit van 7 september 1993 (Warenwetbesluit Voedingswaardeinformatie levensmiddelen) Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau,

Nadere informatie

In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT,

In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, BD/2007/REG NL 8655-90WR In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, Gezien het verzoek van Intervet Nederland B.V. te BOXMEER d.d. 12 maart 2004 tot wijziging van de registratie;

Nadere informatie