O.B.S. De Plataan. We heten Kayleigh Falk welkom bij ons op school en we hopen dat je een fijne tijd bij ons zult hebben.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "O.B.S. De Plataan. We heten Kayleigh Falk welkom bij ons op school en we hopen dat je een fijne tijd bij ons zult hebben."

Transcriptie

1 December 2015 Nieuwsbrief O.B.S. De Plataan In dit nummer: Welkom 11 Welkom 11 Gefeliciteerd 1 Welkom We heten Kayleigh Falk welkom bij ons op school en we hopen dat je een fijne tijd bij ons zult hebben. Kalender November 2 Sinterklaas op de Plataan 3 Kerstdiner Studiedag Lekker Fit! traktaties Acrobatiek 4 Gefeliciteerd!!! Breukenmiddag Plataan in de krant Plusgroepen 5 Knutselmiddag Vernieuwde website en logo Wedstrijd Protocol mobiele telefoons 7/8 Vuurwerkbrillen 9 Presentaties na schoolse activiteiten 6 10 Naschoolse activiteiten 11/12 Verjaardagen 1 Levy Roodbol Groep 5 4 Ting Spruijt Groep 5 5 Menilik Begashaw Groep 5 5 Joy van der Klift Groep 1/2a 10 Annemae Snel Groep 1/2b 11 Praycheline Nossent Groep 5 11 Rocco de Rooij Groep 8 11 Tony de Rooij Groep 8 15 Jens van Brouwershaven Groep 6 17 Tahesia Djorai Groep 4 29 Senna Etman Groep 1/2a 30 Cayley Cicilia Groep 4 Interessante data: 30 laatste schaakles gr 5/6 4 Sint kinderen s middags vrij 31 Delilah van Huisstede Groep 3 31 Krystian Kalbarczyk Groep 8 7 tentoonstelling plusgroepen 10 inloop groep 1/3 11 presentaties 17 Kerstdiner 19 december - 3 januari Kerstvakantie

2 DECEMBER 2015 ma di wo do vr za zo 30 Fruitdag Fruitdag 5 6 SMW Laatste schaakles gr 5/6 Schoen zetten Fruitdag Koffieochtend Sint op bezoek. Kinderen s middags vrij 7 Fruitdag Fruitdag SMW Tentoonstellingen plusgroepen tijden zie blz.5 Presentaties Fruitdag Koffieochtend Inloop gr1/2 en 3 Presentatie Plataanjournaal & Theatergame Fruitdag Fruitdag Kerstdiner Fruitdag SMW Koffieochtend kerst vakantie t/m 3 januari

3 Pagina 3 Sinterklaas op de Plataan Op 4 december zal Sinterklaas, zoals vanouds, weer bij ons op bezoek komen. We verwachten de Sint en zijn pieten zo rond 9 uur. Waarna hij ontvangen zal worden door de groepen 1 t/m 4 in het speellokaal. s Middags zijn de kinderen vrij Kerstdiner Op donderdag 17 december hebben wij weer ons jaarlijks Kerstdiner op school. Vóór het diner, om uur, gaan we gezamenlijk zingen op het plein. Daarna wordt er gezellig in de klas gegeten en is de avond om afgelopen. Graag hebben we die avond weer een heleboel lekkere hapjes en daar hebben we uw hulp voor nodig. Wij zoeken ouders die iets lekkers willen maken voor de klas van hun kind(eren). Denkt u aan de 3B s (Beker, Bestek, Bord) voor de groepen 3 t/m 8? Graag inleveren op 14, 15 of 16 december (liever niet op de avond zelf) in een plastic tasje voorzien van naam. Voor de kleuters wordt gezorgd. Het eten kan vanaf uur gebracht worden. Studiedag Afgelopen studiedag,4 november, was een vervolg op de studiedag van net voor de herfstvakantie. Wij, de leerkrachten, zijn die dag bezig geweest met het verbeteren van onze zorgstructuur (het verbeteren van de groepsplannen en het maken van ontwikkelingsperspectieven). Ook hebben we besproken wat voor gedrag wij van kinderen in de klas en op het plein verwachten en hoe we ongewenst gedrag het beste zouden kunnen veranderen. We hebben het ook gehad over onze visie. Hoe wij het onderwijs op de Plataan zien en wat wij voor de toekomst willen. En natuurlijk de nieuwe website en logo besproken. Al met al een volle dag die goed besteed werd! Lekker Fit! Traktaties De eerste Lekker Fit! traktaties zijn uitgedeeld. Lekker gezond en erg leuk! Goed gedaan Tyson, Roos, Shivesh en Damon.

4 Pagina 4 Acrobatiek Tijdens de gymlessen worden niet alleen spelletjes, klimmen en springtechnieken gedaan. Een van de activiteiten is ook acrobatiek. Een aantal acrobaten ziet u hieronder. Breukenmiddag Op 5 november heb ik een breukenmiddag georganiseerd in groep 6. De kinderen kregen hierbij de mogelijkheid om op een leuke manier breuken te oefenen. Ze hebben eierkoeken verdeeld, op breuken gemept, breukenbingo gespeeld en de relatie tussen breuken en het dagelijks leven ontdekt. Het was een succesvolle en leuke middag, met veel positieve reacties van de leerlingen. Breuken en plezier gaan dus toch samen! Juf Yagmur Lio -stagiaire groep 6 De Plataan in de krant We hebben met onze plusgroep de krant gehaald. Goed gedaan Plussers en juf Sylvia!!!!

5 Pagina 5 Plusgroepen Maandag 30 november is de laatste schaakles aan groep 5/6 door Dick Vermeer. Ouders mogen bij deze les aanwezig zijn van uur. Gelukkig start Dick 18 januari met zijn schaaklessen voor groep 7/8 want dit was eerst nog niet zeker. Op Maandag 7 december: Geven de leerlingen van groep 3 en 4 een rondleiding. U wordt in de gelegenheid gesteld om de werkjes van de kinderen te kunnen bekijken. Van uur Groep 7/8 sluit Blok 1 af met een tentoonstelling. Van uur. PlusPlataan groep 5 en 6 geeft een presentatie van uur. Na de kerstvakantie start A+Plataan voor groep 3 en 4. Vergeet je niet op te geven bij het buurthuis. Gezien de enthousiaste reacties van veel kinderen wil Sylvia de leerlingen van groep 3 en 4 ook de gelegenheid bieden om met het onderwerp Dino s ontdekken aan de slag te gaan. Het is een superonderwerp!! Er valt veel te ontdekken en te leren. Geef je dus snel op!!! Maandag 14 december zijn er geen pluslessen. We gaan fijn genieten van de kerstsfeer in de klas.

6 Pagina 6 Nieuwsbrief Knutselmiddag Groep 4 heeft vrijdag 20 november een knutselmiddag in het thema Sint gehad met behulp van 7 ouders. Het was erg gezellig en er zijn mooie dingen gemaakt. Ouders natuurlijk erg bedankt! Ook voor de Kerst staat er een knutselmiddag gepland waar de kinderen ook iets lekkers zullen gaan maken. Vernieuwde website en logo Onze website heeft een wat verouderde aanblik en, omdat we met onze tijd mee willen gaan, gaan we deze vernieuwen. De bedoeling is dat er meer informatie in komt te staan maar ook verslagen of verhaaltjes van de klassen. Wat we ook willen vernieuwen is het logo van onze school, de getekende plataan. Samen met kinderen en ouders willen we een nieuw logo bedenken. Waarna we het naar een vormgever sturen. Deze zal een mooi logo voor ons maken. Doe je mee? Kan jij een mooi nieuw logo voor onze school bedenken? Voor op onze website, Nieuwsbrief en briefpapier. De kinderen van midden- en bovenbouw gaan onder schooltijd een ontwerp maken in verschillende technieken. Maar ook ouders die een goed idee voor ons nieuwe logo hebben, zien we graag meedoen. Zij kunnen het ons toesturen of afgeven bij Edith. Er worden 3 ideeën uitgekozen en daar zit een prijsje aan verbonden.

7 Pagina 7 Protocol mobiele telefoons Dit protocol maakt onderdeel uit van het mediaprotocol. In het mediaprotocol geven wij aan op welke manier wij met verschillende soorten media omgaan en welke regels/ afspraken we daarbij hanteren. Waarom een apart protocol voor het gebruik van mobiele telefoons (en andere elektronische apparaten zoals tablets, mp3-spelersetc.)? Steeds vaker krijgen wij te maken met problemen rondom mobiele telefoons die kinderen meenemen naar school. De school hanteerde al een aantal regels en afspraken rondom het gebruik hiervan. Wij hebben gemerkt dat deze regels moesten worden herzien en aangescherpt. Wij hebben de regels vastgelegd in dit protocol, zodat voor alle betrokkenen (leerlingen, ouders en teamleden) duidelijk is welke regels gelden en aanpak wij hanteren. Doel van ons beleid zoals beschreven in dit protocol: * Eenduidigheid in omgaan met mobiele telefoons (en overige elektronica) voor kinderen, ouders en leerkrachten. * Voorkomen van misbruik van mobiele telefoons onder schooltijd. * Duidelijkheid m.b.t. actie school n.a.v. ge-/misbruik van mobiele telefoons onder schooltijd. * Mogelijkheid tot het afleggen van verantwoording naar kinderen, ouders en leerkrachten bij eventueel misbruik. Bereikbaarheid van school: Allereerst willen wij benadrukken dat ouders altijd via het vaste telefoonnummer van de school hun kind(eren) kunnen bereiken dan wel een bericht kunnen doorgeven. Andersom geldt ook dat wanneer een kind dringend iets moet melden aan de ouder(s), wij het kind toestemming geven om gebruik te maken van de telefoon van de school. Wij zijn daarom van mening dat het niet nodig is dat onze leerlingen een mobiele telefoon meenemen naar school. Wij kunnen ons echter wel voorstellen dat u het, als ouder, belangrijk vindt dat uw kind onderweg van en naar school bereikbaar is. Daarom mogen de kinderen de telefoons wel meenemen, maar zij laten deze uitgeschakeld in de school en op het schoolplein (ook tijdens de overblijf). Pas wanneer de kinderen het schoolterrein verlaten, kan de mobiele telefoon weer aan.. Bezit: Het bezitten van mobiele telefoons op school is toegestaan. De school is echter niet aansprakelijk voor apparatuur die geen eigendom is van de school. Het bezit van een mobiele telefoon geldt onder de volgende voorwaarden: Gebruik: * Op school worden mobiele telefoons uitgeschakeld en door de leerling zelf bewaard. * De leerling is zelf verantwoordelijk voor zijn mobieltje. Bij verlies of beschadiging neemt de school geen enkele verantwoording. * Buiten de les wordt onder schooltijd op het gehele schoolterrein het gebruik van mobiele telefoons niet toegestaan (dus ook niet bij de gym, tijdens de overblijf of in de gang bij het naar buiten lopen).

8 Pagina 8 * Het maken van foto s en filmpjes van andere leerlingen en ook leerkrachten op bv. schoolreisjes en excursies is alleen toegestaan met toestemming en medeweten van betreffende personen. Ook het plaatsen van deze foto s en filmpjes op bv. Facebook, Instagram, WhatsApp en andere sociale media mag uitsluitend met toestemming van de betreffende personen. Maatregelen bij overtreding van onze regels: De school vindt het de verantwoordelijkheid van de leerling dat hij/ zij zich aan de schoolregels houdt. Als geconstateerd wordt dat een leerling toch in overtreding is, gelden de volgende afspraken: 1. Bij een eerste overtreding krijgt de leerling een duidelijke waarschuwing. 2. Bij een tweede overtreding wordt het apparaat tot het einde van de dag in bewaring genomen. De leerling wordt uitgelegd en gewaarschuwd dat bij een volgende overtreding de sancties zwaarder zullen zijn. De leerkracht stelt de ouders hiervan op de hoogte. 3. Bij een derde overtreding wordt het apparaat tot het eind van de dag in bewaring genomen. Ouder/ verzorger dient de telefoon af te halen bij de groepsleerkracht. NB * Bij strafbare feiten, zoals schending van de privacy en ander (ernstig) misbruik* kan de school melding bij de politie maken en/of aangifte doen. * Ook wanneer het mobiele toestel in bewaring wordt genomen, geldt dat de school niet aansprakelijk is voor de apparatuur. * Onder misbruik wordt in elk geval verstaan het maken van opnamen (foto s, filmpjes, geluid) in en om de school en/of tijdens schoolactiviteiten elders. Het plaatsen van foto s en/of filmpjes op internet of sociale media. Het versturen van ongewenste/ongepaste sms jes of WhatsApp berichten, ongewenst bellen en bedreigen Zippy s Vrienden Inmiddels zijn de groepen 1 t/m 4 en de BSO gestart met Zippy s Vrienden en hebben de kinderen kennisgemaakt met Zippy de wandelende tak. Het is een in Engeland ontwikkeld programma dat kinderen sociale en emotionele vaardigheden bijbrengt. In de lessen staat het verhaal van drie vrienden en wat die met elkaar, en met hun huisdier Zippy meemaken centraal. In voor kinderen herkenbare situaties komen ondermeer boosheid, pesten, uitsluiting, eenzaamheid en sterven voorbij, maar ook vriendschap en feestvieren. Door kleine opdrachten en rollenspellen in de klas krijgen de kinderen verschillende vaardigheden aangereikt voor hoe ze moeten omgaan met bijvoorbeeld ruzie en verlies. Ze leren kleine en grote problemen flexibel en creatief oplossen op een manier die bij hen past: de zogenoemde coping strategieën. Ze leren onderscheiden wat ze wél en niet kunnen veranderen: een echtscheiding van ouders is niet terug te draaien, maar als een vriendje wordt gepest, kunnen ze iets doen. Zippy's Vrienden is door een onafhankelijke commissie van deskundigen aangewezen als een van de 13 kansrijke anti-pestprogramma's.

9 Pagina 9 Vuurwerkbrillen Tijdens de jaarwisseling belandden 206 slachtoffers op de Eerste Hulp met oogletsel door vuurwerk. Degenen die geluk hebben kunnen na een korte behandeling naar huis. Voor degenen met zwaarder letsel was nieuwjaar het begin van een zware periode met veel pijn, ziekenhuisbezoeken en operaties. Tjeerd de Faber, oogarts in Het Oogziekenhuis Rotterdam: Verlies je één of beide ogen dan kun je vaak je werk niet meer uitoefenen. Voor kinderen kan het zelfs betekenen dat zij hun droombaan niet meer kunnen verwezenlijken. Kan dat de uitkomst zijn van een mooi feest? Het dragen van een vuurwerkbril op oudejaarsdag moet even vanzelfsprekend worden als het dragen van een gordel in de auto. Daarom herhaalt de gemeente de actie om de Rotterdamse jeugd tijdens oud en nieuw te beschermen met een gratis vuurwerkbril. Alle basisscholen ontvangen vuurwerkbrillen om deze aan de leerlingen uit te delen. Uitdelen van de vuurwerkbrillen De vuurwerkbrillen worden uiterlijk in de laatste schoolweek (week 51) van dit jaar uitgedeeld. We bedanken alle ouders en verzorgers voor alle hulp die zij het afgelopen jaar hebben gegeven en wensen voor iedereen Fijne kerstdagen en een gezond Nieuwjaar!

10 Pagina 10 Presentaties naschoolse activiteiten Deze maand zullen presentaties gegeven worden: Maandag 7 december 2015 Knuffels maken, Kijk haar nou, Boer(innen) gezocht, PlusPlataan Vrijdag 11 december 2015 PlataanJournaal en Theatergame Ouders, Opa s en Oma s, vrienden en bekenden worden uitgenodigd om te komen kijken naar de dingen die de kinderen de afgelopen tijd bij deze activiteit hebben geleerd. O.B.S. De Plataan Polluxstraat 12,3195 RH Pernis. Postbus 292, Pernis. Telefoon: plataan@stichtingboor.nl website: obsdeplataan.com Bezoek ons op het web! Activiteiten Buurthuis Dinsdag 15 december Knutselen voor de kerst van uur. Voor kinderen van groep 3 t/m 8. Dinsdag 22 december Bingo en spelletjesmiddag van uur. Voor kinderen van groep 1 t/m 4 spelletjes en plaatjesbingo. Voor kinderen van groep 5 t/m 8 een spannende bingo.

11 Pagina 11 Nieuwsbrief Naschoolse activiteiten Leren Loont Blok 2 Welzijn Pernis organiseert voor de kinderen van De Plataan en Het Waterschip naschoolse activiteiten. Blok 2 is de periode na de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie In het schema zijn de activiteiten vermeld die na schooltijd starten. Meestal is dit in het Buurthuis, maar soms ook op één van de scholen. Je kan verder zien wat er georganiseerd wordt voor welke groep van welke basisschool, de data, tijd en waar de activiteit plaats vindt. Binnenkort krijgen de kinderen op school inschrijfformulieren. Er is altijd toestemming van één van de ouders nodig. Deze inschrijfformulieren kunnen alleen ingeleverd worden in Buurthuis Pernis aan de Ring 15. Kinderen kunnen zich aanmelden voor verschillende activiteiten, ook al zijn die op dezelfde dag. Dan worden ze voor één van die activiteiten op de wachtlijst geplaatst. Vanuit Welzijn Pernis worden de groepen ingedeeld. De kinderen die zich aangemeld hebben krijgen altijd een briefje of een telefoontje of ze mee kunnen doen of niet. Sommige kinderen krijgen een wachtlijst briefje, omdat die groep vol is. Koken is altijd heel populair, daarom komen die groepen in de volgende blokken steeds terug. Zo kunnen alle kinderen geplaatst worden. Dit betekent dat kinderen misschien even geduld moet hebben, maar we proberen dat elk kind aan de beurt komt. Voor koken groep 3-4, koken groep 5-6 en de timmergroep krijgen kinderen in dit blok geen inschrijfformulier. De kinderen van de wachtlijst worden eerst geplaatst. Kinderen die geen inschrijfformulier hebben gekregen of kwijt zijn, kunnen altijd een kopie vragen op school. Carin en Dicta (Namens Welzijn Pernis) Welzijn Pernis - Ring 15 - Pernis tel dicta.buurthuispernis@online.nl buurthuispernis

12 Pagina 11 Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. O.B.S. De Plataan. September 2015. Welkom. Gefeliciteerd! Verjaardagen september

Nieuwsbrief. O.B.S. De Plataan. September 2015. Welkom. Gefeliciteerd! Verjaardagen september September 2015 In dit nummer: O.B.S. De Plataan Welkom 11 Welkom 1 Gefeliciteerd Kalender September 2 Kennismakingsgesprekken 3 Zippy s vrienden Welkom We heten Jenissa Balker, Naomi van Wemelsvelder en

Nadere informatie

O.B.S. De Plataan. Gefeliciteerd!

O.B.S. De Plataan. Gefeliciteerd! Maart 2015 Welkom! Nieuwsbrief O.B.S. De Plataan In dit nummer: Welkom! 1 Gefeliciteerd! Kalender 2 Rapporten 3 Feestelijke afsluiting juf Wil Dieren bij spreekbeurt PlusPlataan Bij juf Marian en juf Tina

Nadere informatie

December We heten Koen Wendrich welkom bij ons op school en we hopen dat je een fijne tijd bij ons op school zult hebben.

December We heten Koen Wendrich welkom bij ons op school en we hopen dat je een fijne tijd bij ons op school zult hebben. Nieuwsbrief In dit nummer: Welkom! Sinterklaas op de Plataan Kerstdiner Sint/Kerst cadeautjes Pietenochtend 1 2 December 2016 Welkom! We heten Koen Wendrich welkom bij ons op school en we hopen dat je

Nadere informatie

Kerstkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Kerstkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerst 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

O.B.S. De Plataan. We heten Natalia Szizygielska welkom bij ons op school en we hopen dat je een fijne tijd bij ons zult hebben.

O.B.S. De Plataan. We heten Natalia Szizygielska welkom bij ons op school en we hopen dat je een fijne tijd bij ons zult hebben. Oktober 2015 O.B.S. De Plataan In dit nummer: Welkom 11 Welkom We heten Natalia Szizygielska welkom bij ons op school en we hopen dat je een fijne tijd bij ons zult hebben. Welkom Gefeliciteerd 1 Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief. OBS De Plataan. Maart 2016. Welkom. Rapporten. Paasontbijt. Dieren bij een spreekbeurt

Nieuwsbrief. OBS De Plataan. Maart 2016. Welkom. Rapporten. Paasontbijt. Dieren bij een spreekbeurt Maart 2016 OBS De Plataan Nieuwsbrief In dit nummer: Welkom Rapporten Dieren in de klas 1 Welkom We heten Sara Kuduzovic, Rylee Valeriano, Jesmay de Hooge en Saar Walsh welkom bij ons op school. We hopen

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

OP DE HOOGTE. Algemeen. Beste ouders en kinderen,

OP DE HOOGTE. Algemeen. Beste ouders en kinderen, OP DE HOOGTE Sint Trudostraat 10 5616 GB Eindhoven 040-2517585 trudo@skpo.nl 09-12-2016 Agenda Wo. 14-12: Kerst-knutsel ochtend, komt u helpen? Wo. 14-12: Speluitleen bibliotheek 12.00 uur tot 12.30 uur

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

i112oir62bru H 2fl J2I_ flterflet

i112oir62bru H 2fl J2I_ flterflet Troelstrastraat 39 PETRA SCHOOL 8072 AL Nunspeet Q 0341 253 667 info@petraschool.net voor Christelijk Basisonderwijs i112oir62bru H 2fl J2I_ flterflet bit document bevat de volgende onderdelen; Implementotie

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

I N F O 6 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 13 december INFO 6

I N F O 6 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 13 december INFO 6 I N F O 6 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N Kerst 2018 w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 13 december 2 018 INFO 6 IN DEZE INFO BELANGRIJKE DATA Dag Sinterklaasje Stagelopen Kerst

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen.

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen. 26 november 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 27 Groep 4, kookles (Pietensoep) groep 4 van Sterappels. Pyjamazingen (18.30 uur). Vr 28 Streekmuziekschool komt voor de groepen 3 en 4 met een voorbereidende

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 11-11-2013-25-11-2013 Agenda: Ma 11-11 Sint Maarten Di 12-11 NIO toets voor groep 8 08.45-11.00 uur Wo 13-11 Gesprekken voorlopig advies groep 8 Do 14-11 Groep 1 2 naar Natuurmuseum Ma 18-11

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Vanuit de directie Uitwisseling Voor de groepen 7 zit de uitwisseling met de school uit Oostkamp er weer op. De kinderen hebben hele fijne en leerzame dagen gehad.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 8 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 16

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Mededelingenblad. Jaargang 12, nummer 04. website: www.bs-hobbitstee.nl. e-mail: info@bs-hobbitstee.nl

Mededelingenblad. Jaargang 12, nummer 04. website: www.bs-hobbitstee.nl. e-mail: info@bs-hobbitstee.nl Mededelingenblad Jaargang 12, nummer 04 website: www.bs-hobbitstee.nl e-mail: info@bs-hobbitstee.nl Mededelingenblad In dit nummer: Pietenochtend onderbouw Even voorstellen Van 2015 naar 2016 en kennismaken

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 4 december studiedag Het Kompas is gesloten op maandag 4 december. Alle leerlingen zijn dan vrij omdat het hele team een studiedag heeft. Zet het in uw agenda. Oudergesprekken

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 08-12-2014-05-01-2015 Agenda: Ma 08-12 De school versieren in het Kerst thema Ma 08-12 OR vergadering 19.30 uur Do 18-12 Ochtend: kerstviering in de kerk Do 18-12 Alle kinderen zijn de middag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 14 december 2017

Nieuwsbrief 8 14 december 2017 Nieuwsbrief 8 14 december 2017 GROEPSACTIVITEITEN Op donderdag 21 december en vrijdag 22 december vieren wij het kerstfeest op school. Het programma gaat er als volgt uitzien. Bij droog weer: Donderdag

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2018 Dit is de feestkrant van 2018. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers, Aan alle ouders / verzorgers, Talmastraat 1 7021 AT Zelhem 0314-621655 info@basisschooljanligthart.nl www.basisschooljanligthart.nl Nieuwsbrief 1 2 september 2014 De inhoud van deze Nieuwsbrief: Het nieuwe

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

De Zuiderpoort staat open!

De Zuiderpoort staat open! Geachte ouders/verzorgers, schoolkalender Voor u ligt de nieuwe schoolkalender voor het schooljaar 2015 2016. In deze kalender vindt u praktische informatie en de planning van dit schooljaar. Met vriendelijke

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER OBS BOEKHORST

ACTIVITEITENKALENDER OBS BOEKHORST Obs Boekhorst Postbus 36, 8430 AA Oosterwolde Bezoekadres: Boekhorsterweg 15 Tel. 0516 514232 I N F O schooljaar 2015-2016 nr.12 Dinsdag 16 februari 2016 E-mail: info@obsboekhorst.nl Website: www.obsboekhorst.nl

Nadere informatie

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis 1 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. REDACTIE Rob van de Geer 3 3 rvdgeer@detandem.nl Op maandag tot 12:00 uur bereikbaar op school

Nadere informatie

Het Erasmusje 6. Hoera! Schoolfeest! Thema: Alle kleuren van de Regenboog!!

Het Erasmusje 6. Hoera! Schoolfeest! Thema: Alle kleuren van de Regenboog!! OBS de Erasmus voor openbaar en vrolijk onderwijs! Het Erasmusje 6 maandag 26-10-2015 Hoera! Schoolfeest! Thema: Alle kleuren van de Regenboog!! 1 OBS de Erasmus viert feest! Dinsdag 27 oktober 2015!!

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok)

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok) Beste ouders en kinderen, Na de succesvolle start Bron van Activiteiten presenteren we u hierbij het eerste exemplaar van nieuwste arrangementen schooljaar 2015-2016. Bron van Activiteiten van Kindcentrum

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Start van het schooljaar Gelukkig zijn alle leerkrachten toch op tijd teruggekomen van hun offlinegeen wifi vakantie! De juffen hadden het advies van het weekblad Libelle

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar

Nieuwsbrief Schooljaar Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015 Week 51/17 18 december 2014 nr. 9 Belangrijke data 18 december Kerstdiner op school Kerstviering in de kerk 19 december Inloop groep 1 en 2 tot 9.30 uur 22 december t/m

Nadere informatie

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas Agenda Vrijdag 5 december Maandag 8 december Dinsdag 9 december Woensdag 10 december Donderdag 18 december Vrijdag 19 december Sinterklaas op school Nieuwsbrief 8 Knutselochtend voor ouders Preventiewerk

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Versie 1 juni Mediaprotocol

Versie 1 juni Mediaprotocol Mediaprotocol Document voor ouders/verzorgers en personeel Inhoudsopgave Doel van dit mediaprotocol blz. 1 1 Uitgangspunten blz. 1 2 Afspraken blz. 1 2.1 gebruik van internet blz. 1 2.2 schoolwebsite blz.

Nadere informatie

Mediaprotocol versie 2014-10-17

Mediaprotocol versie 2014-10-17 Mediaprotocol versie 2014-10-17 Op de Baayaert leren wij onze leerlingen op een verantwoorde wijze in schriftelijke en digitale bronnen informatie te zoeken, de betreffende informatie te ordenen en te

Nadere informatie

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven.

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven. O.B.S. De Vuurtoren Locatie: Heerenduinweg 45, 1971 JA IJmuiden Telefoon: 0255-514452 E-mail: directie@obs-devuurtoren.nl Website: www.obs-devuurtoren.nl Sinterklaasfeest morgenochtend! Eindelijk is het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2018

Nieuwsbrief 17 december 2018 Denk als een wereldburger en gedraag je als een goede buur Nieuwsbrief 17 december 2018 Beste ouders, Aanstaande donderdag begint de kerstvakantie voor de groepen 3 t/m 8. Voor de leerkrachten nog niet,

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE APRIL 2016

MAANDINFORMATIE APRIL 2016 MAANDINFORMATIE APRIL 2016 Hoezo Stoer? OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 AGENDA Maart Week 13 Vr 01 april Koffieochtend Groepen 8 naar Amsterdam. Bezoek Anne Frank

Nadere informatie

Mediaprotocol. Uitgangspunten

Mediaprotocol. Uitgangspunten Mediaprotocol Op de Korenaar leren wij onze leerlingen op een verantwoorde wijze in schriftelijke en digitale bronnen informatie te zoeken, de betreffende informatie te ordenen en te beoordelen op hun

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 8 december 2015 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 16.30 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen de koude gerechten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam Telefoon 010 2907827 email L.Reichardt@de-akkers.nl www.de-akkers.nl November 2015 Waar te vinden? De

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag!

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag! Nieuwsbrief September 2015 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012

MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012 MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 www.hetstartblok.net Ma 03 Di 04 Wo 05 Week 49 Sinterklaasfeest! 08.20 uur ontvangst Sint en Pieten

Nadere informatie

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Jaargang 6 Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Buitendorpstraat 1 2471 AW Zwammerdam T 0172-61 38 03 oranjenassau@scopescholen.nl www.oranjenassau.scopescholen.nl Agenda 12 16 oktober 19 23 oktober 26-30 oktober

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Belangrijke gebeurtenissen Jores zwarte band! Jarigen De jarigen van oktobber, november en december! Maartje, Cedrick, Amy, Nynke-Sophie en Milan v.p. (viert

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda. Nummer 5 december 2015

Beste ouders, Agenda. Nummer 5 december 2015 Nummer 5 december 2015 Agenda Wo 2 dec Inloopochtend 8:15-8:30 uur Vrij 4 dec Sinterklaasviering, alle leerlingen om 12:00 uur vrij Do 17 dec Kinderen vrij om 12:00 uur i.v.m. kerstdiner 17:00-18:30 uur

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Welkom. Met dit welkomst- en informatiepakket reiken we u de informatie aan die u nodig heeft wanneer uw kind bij ons op school komt.

Welkom. Met dit welkomst- en informatiepakket reiken we u de informatie aan die u nodig heeft wanneer uw kind bij ons op school komt. Welkom Met dit welkomst- en informatiepakket reiken we u de informatie aan die u nodig heeft wanneer uw kind bij ons op school komt. Verreweg de meeste informatie over de visie, het onderwijs, de samenstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar 2018-2019 agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 dec 4 Juf Femma jarig 4 Sinterklaasfeest op school 6 Studiedag gr 1 t/m 8 vrij 6 Mad Science start de cursus voor ingeschreven

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN NASCHOOLSE ACTIVITEITEN In het schooljaar 2018-2019 biedt OBS De Fonkel weer naschoolse activiteiten aan. De naschoolse activiteiten worden aangeboden in verlenging van het aanbod binnenschools, met name

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

6 FEBRUARI Voorjaarsvakantie 22 t/m 26 februari

6 FEBRUARI Voorjaarsvakantie 22 t/m 26 februari 6 FEBRUARI Di. 2 febr. Rapportgesprekken Gr. 1 t/m 7 Do. 4 febr. Medezeggenschapsraadvergadering 19.30 u. Vr. 5 febr. Carnavalsviering Gr. 1 t/m 8 Ma. 8 febr. Studiedag team, alle kinderen vrij! Di. 9

Nadere informatie

ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8)

ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8) NIEUWSBRIEF Maart 2018 AGENDA ma 25 februari t/m vr 02 maart - voorjaarsvakantie ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8) do 29 maart

Nadere informatie

Bijblijver Informatieblaadje

Bijblijver Informatieblaadje Bs Dr Jan de Quay Optimus primair onderwijs 7-2014 Bijblijver Informatieblaadje Beste ouders 7-2014 De Bijblijver stond gepland voor woensdag 17 december, echter vandaag is er al informatie die we u willen

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

Schooljaar 2015 2016 Infoblad nummer 4

Schooljaar 2015 2016 Infoblad nummer 4 1 Schooljaar 2015 2016 Infoblad nummer 4 Infoblad Het Infoblad verschijnt maandelijks rondom de eerste vrijdag van de maand. Algemene informatie Administratie: Aziza Erahoutan is op woensdagochtend aanwezig.

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

Kinderen van de Heerdstee

Kinderen van de Heerdstee 25 september 2014 Kinderen van de Heerdstee Het schooljaar is al weer 6 weken oud, zo snel gaat de tijd. Zoals altijd wordt er op onze school veel aandacht besteed aan kinderkunst en het is dan ook elke

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 8 december 2017

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 8 december 2017 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 8 december 2017 Sinterklaas Op 5 december heeft Sinterklaas een bezoek gebracht aan De Octopus. Wij weten dat Sinterklaas het altijd erg druk heeft, maar toch

Nadere informatie

Het Tangram nieuwsbrief

Het Tangram nieuwsbrief Katholieke Dalton Basisschool Jaargang 2013-2014 Nummer 7 28 februari 2014 Van de directie Olifanten De eerste week na de voorjaarsvakantie is alweer voorbij. De kinderen en leerkrachten zijn allen afgelopen

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Van de directie In de laatste Lijstereens voor de voorjaarsvakantie aandacht voor

Nadere informatie

Jaargang 21 Nummer 20 Nieuwsbrief 14 januari 2014

Jaargang 21 Nummer 20 Nieuwsbrief 14 januari 2014 Klimop 2 9301 PK Roden 050-5017172 info@obsdetandemroden.nl www.obsdetandemroden.nl Jaargang 21 Nummer 20 Nieuwsbrief 14 januari 2014 Belangrijke data 15 januari Safariteam 20 januari Basketbal groep 8

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 28 november 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws Sinterklaas Wij volgen de gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal. De

Nadere informatie

Houtmarktbericht december 2013 1

Houtmarktbericht december 2013 1 Terwijl de afgelopen tijd de storm buiten raasde en de hagelstenen vielen is het in onze school lekker warm en behaaglijk en zijn we volop aan het werk over ons thema Feesten. Hoewel het 5 decemberfeest

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wegwijzer

Nieuwsbrief De Wegwijzer JAARG ANG 4 NUMMER 3 Nieuwsbrief De Wegwijzer medewerkers 3 november 2015 De kracht van de leraar In dit nummer: 1 De kracht van de leraar 2 Nieuws van de school 2 Schoolregels. Helpt u mee! 3 Nieuws uit

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer:

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer: KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 03-02-2016 In dit nummer: Rapport en voortgangsgesprekken Bericht

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

Poseidon post- KERST December 2015

Poseidon post- KERST December 2015 Poseidon post- KERST December 2015 Aanmelden om te ondersteunen: vanaf maandag 30 november Onderaan deze Poseidon post-kerst vindt u bijlage 1 met hierin een oproep van de oudercommissie om te helpen met

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie