Update. Leidse gatenkaas mogelijk dankzij heldere constructie. oktober 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Update. Leidse gatenkaas mogelijk dankzij heldere constructie. oktober 2007"

Transcriptie

1 Update oktober 2007 In dit nummer o.a.: Nieuw clubhuis, voor dubbeltje op de eerste rang Vlietpoort sneller dan snel dankzij prefab GouweZone: minder CO 2 dankzij geïntegreerd ontwerp Stilte troef in nieuw centrum Nootdorp Schoolgebouw goedkoper dankzij geïntegreerde constructie Ton Voets en: tussen emotie en economie Leidse gatenkaas mogelijk dankzij heldere constructie Artist Impressions: Ton Voets en SLS Wonen Ton Voets en Het ontwerp voor 126 studentenwoningen op de Sanderslocatie in Leiden lijkt op het eerste gezicht knap ingewikkeld. Lijkt, want ondanks de vele gaten die architect Ton Voets c.s. in de twee blokken maakte, is de draagconstructie zeer helder. Helemaal vanzelfsprekend is dat overigens niet. De woningen zijn 9 meter diep en 10,5 meter breed. Van gevel naar gevel is dus de kortste overspanning. Toch adviseerde SmitWesterman de woningscheidende wanden als drager te gebruiken. De architect heeft daarmee namelijk maximale vrijheid in het modelleren van de gevel. De 10,5 meter wordt straks in een keer overspannen met een 320 mm dunne betonvloer. Ook dat geeft veel vrijheid, maar dan in de indeling van de woningen. De vloeren en wanden zijn dik genoeg om aan de norm voor geluidisolatie te voldoen, en tegelijkertijd dun genoeg om als zeer economische oplossing uit de bus te komen. Iets meer dan dertig centimeter beton kan bij zo n overspanning alleen als het inbouwpakket van de woningen licht is. En dat is het dus ook. Alleen het buitenspouwblad van de buitengevel is van metselwerk. Alle overige gevelbladen hebben een houtskeletbouwachtige constructie. Niet alleen de gevels moeten licht zijn, ook het gewicht van de galerijen is bepalend. Daarom geen betonplaten of zware consoles, maar lichte stalen liggertjes, 1,2 meter hart-op-hart. De vele terrassen en loggia s vormen de laatste constructieve uitdaging. Om koudebruggen te voorkomen, moet je de constructie los houden of inpakken. Gekozen is voor dat laatste. Vloeren die deels aan de buitenlucht grenzen, verjongen naar 200 mm. Zo is er ruimte voor een 120 mm dik isolatiepakket zonder dat er een niveauverschil ontstaat. De bijbehorende constructieve verzwakking wordt opgevangen door enkele kleine stalen kolommetjes die subtiel in de gevel worden weggewerkt.

2 Artist Impression: Nieuwe Ruimte Nieuw clubhuis voor dubbeltje op eerste rang Gemeente Leidschendam-Voorburg Nieuwe Ruimte uur & Bouwadvies Sportclubs hebben vaak weinig te besteden. Dat geldt ook voor hun onderkomen. Toch zullen de leden van AV Sparta (atletiek) en VCC (cricket) daar in hun nieuwe clubhuis niets van merken. Krachtige architectuur en een slimme constructie zorgen voor een gebouw op stand, maar dan wel voor een klein budget. Het concept van de architect is helder: leg alle utilitaire ruimten op de begane grond, maak op de eerste verdieping de clubzaal en overbrug die afstand met een talud. Zo is het uitzicht perfect en is er toch een directe relatie met het veld. SmitWesterman s constructieve opzet is onopvallend en vooral slim. De begane grond is een eenvoudige betonnen bak die ook als grondkering fungeert. De funderingsbalken liggen kort op elkaar zodat kan worden volstaan met een kosteneffectieve PS-vloer. De verdiepingsvloer wordt gedragen door de kalkzandsteenmuren op de begane grond. Daar waren er tussen de kleedkamers toch al een aantal nodig. Het dak wordt gedragen door een lichte staalconstructie, waarvan de kolommen zo veel mogelijk zijn weggewerkt. Simpel, uiterst effectief en toch voor een laag budget. Het resultaat is vanaf december te zien op Sportpark Westvliet in Voorburg. Hopman Interheem Groep (i.s.m. Bouwbedrijf Niersman) S2 en (ontwerp), PBV en (uitvoering) Vlietpoort sneller dan snel dankzij prefab Hij is rond, 56 meter hoog en volledig gemaakt uit prefab elementen. Maar belangrijker, de woontoren van project Vlietpoort in Leiden is in recordtempo gebouwd. De bouw was zo snel dat opdrachtgever Hopman Interheem Groep de meerkosten van prefabricage ruimschoots terugverdiende. Niet alleen de dragende wanden en de betonnen gevel zijn geprefabriceerd, ook de vloerdelen van het Leidse hoogbouwproject zijn in de fabriek gemaakt. Daar ook zijn alle leidingen in de massieve betonnen vloeren ingestort. Het gevolg: een hoog bouwtempo. Zeker bij de bouw van koopappartementen is snel bouwen een must. Hoe langer de bouwtijd, hoe meer marktomstandigheden kunnen veranderen. Bovendien is bij prefab een veel kleinere bouwplaats nodig. Ook dat scheelt flink in de kosten. Behalve uit een toren bestaat Vlietpoort ook uit 35 water- en havenwoningen, 35 overdekte parkeerplaatsen en bijna 3000 vierkante meter bedrijfsruimte. S2 en en PBV en tekenden voor het architectonisch ontwerp.

3 Ericis managers & adviseurs EGM architecten GouweZone: minder CO 2 dankzij geïntegreerd ontwerp Artist Impressions: EGM en Illustratie: Betonson Goudse Poort in Gouda krijgt de komende jaren een ingrijpende facelift. Blikvanger op het bedrijventerrein wordt het project GouweZone: drie zeer milieuvriendelijke kantoorgebouwen. Dankzij de integratie van architectuur, installatietechniek en constructie stoten de drie straks minimaal 60 procent minder CO 2 uit dan een traditioneel kantoor. Het energieverbruik is 50 procent lager. Gebouwen zijn goed voor 40 procent van de wereldwijde CO 2 - uitstoot. De ambitie van opdrachtgever Ericis om de emissie van GouweZone ten minste te halveren was dan ook een uitdaging. Een dergelijke innovatieve ontwikkeling vraagt ook om een andere, meer geïntegreerde ontwerpaanpak. Een aanpak die SmitWesterman overigens altijd voorstaat. De intensieve samenwerking tussen Ericis, EGM architecten en SmitWesterman heeft een ontwerp opgeleverd waarbij alle installaties in de vloer zijn opgenomen. Dit is mogelijk door een Wingvloer toe te passen: een combinatie van een 100 mm dikke breedplaatvloer met daarop een kanaalplaatvloer van 180 mm. De vrije verdiepingshoogte is 3,15 m. De breedplaat is 1800 mm breed, de kanaalplaat In de twee 300 mm brede vleugels worden de installaties opgenomen. Het totale vloerpakket is 500 mm dik; 280 mm beton en 220 mm computervloer, waarin alle aansluitingen worden weggewerkt. Ook wordt in de Wingvloer betonkernactivering toegepast. Hiermee wordt de ruimte geklimatiseerd. Behalve zeer energiezuinig, is GouweZone door de gekozen constructie ook zeer flexibel indeelbaar. Leidingen kunnen dankzij de computervloer eenvoudig worden gelegd en aangesloten. Ook zijn alle installaties zo overal en altijd eenvoudig toegankelijk. De bouw start volgend voorjaar, de oplevering van de drie gebouwen is in het najaar van 2009.

4 Stilte troef in nieuw centrum Nootdorp Nootdorp heeft sinds 14 september officieel een nieuw cultureel centrum. CulturA is een creatieve broedplaats voor zang, dans en muziek. Midden in het dorpshart lijkt het gebouw een potentiële geluidsbron. Toch kunnen de gebruikers helemaal los gaan, zonder dat iemand er last van heeft. Met dank aan een goed geïntegreerd ontwerp. Een balletzaal, muziekstudio s en een theaterzaal, CulturA heeft het allemaal. En dat op 1700 vierkante meter midden in het oude centrum van het Zuid-Hollandse dorp. Zo n opgave is behalve een architectonische ook een akoestische uitdaging. De constructie speelt daarbij een belangrijke rol. Geluid kan namelijk op twee manieren binnen worden gehouden: door de constructie heel zwaar te maken, of door de geluidsbron los te houden van de rest van het gebouw. In Nootdorp is gekozen voor een combinatie van deze twee opties: in het hart van het gebouw het theater, de geluidsbron, eromheen functies die geen of weinig geluid maken. De theaterzaal in het midden van het gebouw is uitgevoerd als een betonnen doos. Ook het dak is van relatief zware betonnen kanaalplaten. De constructie van de rest van CulturA is licht: stalen kolommen, stalen liggers en lichte sandwichpanelen voor het dak. Nootdorp is zo een opvallend onopvallend, maar vooral stil, gebouw rijker. Gemeente Pijnacker- Nootdorp en R4a architecten Artist Impression: Topos en Artist Impression: Topos en Praktijkschool Leiden Onderwijscentrum Leiden Topos en B.V. Esloo Praktijkschool SCO Lucas Topos en B.V. Schoolgebouw goedkoper dankzij geïntegreerde constructie Het budget voor een school is laag, zo n twintig procent lager dan voor een eenvoudig kantoorgebouw. Efficiënt ontwerpen en construeren is dus bittere noodzaak. Maar dat mag niet ten koste gaan van de gebruikswaarde van het gebouw. SmitWesterman ontwikkelt voor scholen constructies waarbij een krap budget en optimale functionaliteit hand in hand gaan. Flexibiliteit, vrije indeelbaarheid en kosten zijn belangrijke uitgangspunten bij het ontwerpen van een school. Niet alleen de kosten voor de bouw, maar ook die voor de exploitatie zijn leidend. Iedere euro die aan het onderhoud & beheer wordt uitgegeven, kan immers niet aan de kerntaak van een school worden besteed. De rol van de constructief ontwerper bij het bouwen van een school is groot. Door bijvoorbeeld stabiliteitsvoorzieningen te integreren in trappenhuizen en natte cellen, is de rest van het gebouw vrij en flexibel indeelbaar. Ook de integratie van de constructie met bouwkundige elementen, zoals in een dragende gevel, heeft grote economische voordelen. SmitWesterman past deze principes nu toe bij o.a.: - Bredeschool Goes - Baarnsch Lyceum & Waldheim Mavo, Baarn - Nieuwbouw VMBO/MBO Fluitpolderplein, Leidschendam - Bredeschool Boterdorp, Bergschenhoek - Nieuwbouw schoolgebouw met sportzaal C.S.G. Willem van Oranje, Oud-Beijerland

5 Ton Voets en: tussen emotie en economie Tineke Snelders, Ton Voets en Mirko Todorovic Foto: Ton Voets en Sanderslocatie. Leiden Hoge architectonische kwaliteit en werkbare, economische oplossingen. Met die mix heeft Ton Voets en de afgelopen twintig jaar naam gemaakt. Een combinatie die ook SmitWesterman aanspreekt. Het project Sanderslocatie in Leiden (zie voorpagina) is dan ook niet de eerste samenwerking van de twee. We werken altijd zeer intensief samen, uiteraard intern, maar ook met onze adviseurs. Stanislas College, Pijnacker Aan het woord is Mirko Todorovic, architect bij Ton Voets en. Samen met de naamgever is hij verantwoordelijk voor het ontwerp van de studentenwoningen op Sanderslocatie in Leiden. De Delftse architecten ontwerpen utiliteitsgebouwen, stedenbouwkundige plannen en interieurs. Het bureau is vooral bekend geworden met woning- en scholenbouw. Aan de nieuwbouw voor het Stanislas College in Pijnacker werkte SmitWesterman voor het eerst met Voets c.s. samen. Een wederzijds genoegen, zo bleek. Een adviseur moet het idee van de architect volgen, maar zeker niet slaafs. Hij moet wel kritisch zijn, en stimuleren. Dat geldt ook voor de constructeur, zegt Todorovic. Als voorbeeld noemt hij de plaatsing van de twee bouwblokken op de parkeergarage van Sanderslocatie. SmitWesterman adviseerde ze net even anders te positioneren. Hierdoor gaan er nu veel minder parkeerplaatsen verloren door constructieve elementen die doorlopen dan aanvankelijk dreigde. Volgens de architect is het op die manier verbeteren van een ontwerp precies de functie van een adviseur. Todorovic: Zelf streven we bij een project als dit naar optimaal woongenot, maar ook naar een betaalbaar gebouw dat prima te onderhouden is en dat architectonisch wordt gewaardeerd. En dan is het fijn om te werken met mensen die vooral kijken naar de mogelijkheden en niet alleen maar naar de beperkingen.

6 Maquette: Faro en Nieuwe opdrachten Stadswonen heeft begin dit jaar het bedrijfsverzamelgebouw Goudsesingel gekocht. De Rotterdamse woningcorporatie gaat het monument van de architecten Van Tijen en Maaskant ombouwen tot Harnaschpolder is de nieuwste wijk van Delft. Aan de noordwestkant van de stad worden de komende jaren zo n 1300 woningen gebouwd. SmitWesterman is constructeur van de eerste vijf van de in totaal 35 deelprojecten. Voor veld 13 heeft Klunder en in opdracht van Volker Wessels Vastgoed 110 appartementen en broedplaats voor startende bedrijven. De laagbouw van het m 2 grote complex neemt de opdrachtgever zelf in gebruik. Van Rassel en heeft een ontwerp gemaakt waarbij de uitstraling en sfeer van het zestig jaar oude monument behouden blijven. SmitWesterman adviseert de constructie en deed een haalbaarheidsstudie naar de mogelijkheid om onder het gebouw te parkeren. een parkeergarage ontworpen. Faro en maakte het ontwerp voor de velden 9, 10, 11 en 12. Woonbron/Kristal bouwt hier in samenwerking met Visade 196 grondgebonden woningen en appartementen en 200 parkeervoorzieningen. Kijk voor meer informatie op Artist Impressiom: Bonnema en Start uitvoering In Culemborg is de bouw van Bon Vie begonnen. Wonen, zorg en welzijn worden hier geïntegreerd in één totaalconcept. De tachtig huur- en koopappartementen zijn verdeeld over twee gebouwen. Onder een daarvan wordt een halfverdiepte parkeergarage aangelegd voor 95 auto s. Poolen Architekten maakte het ontwerp, opdrachtgever is W6. SmitWesterman werkt voor deze serviceorganisatie ook aan een woningbouwproject in Culemborg. Winkelcentrum De Mare in Alkmaar wordt volledig gerevitaliseerd. Een onderdeel van deze renovatie is de uitbreiding van het complex met 5500 vierkante meter winkeloppervlak en 65 appartementen. De bouw is in augustus gestart. van de nieuwbouw is ING Real Estate, het ontwerp is van Bonnema en. Kort Vacature Constructeur SmitWesterman is op zoek naar nieuwe collega s. We zijn geïnteresseerd in mensen met liefde voor het constructeursvak. Daarnaast heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding en ben je in staat om zelfstandig te werken. Als constructeur bij SmitWesterman werk je aan uitdagende projecten. Je ontwerpt, berekent, doet haalbaarheidsstudies en overlegt zowel met je dertig collega s als met externe partijen. Onze salarissen zijn marktconform. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Dus, denk je over een nieuwe stap in je carrière, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Stuur een naar jwesterman@smitwesterman.nl of bel met Jaap Westerman, telefoon: Meer informatie vind je op Artist Impressiom: enburaureaucepezed Archiefdepots die aan de strenge eisen van het Archiefbesluit 1995 voldoen, zijn zeer schaars. Pels Rijcken Propeller ontwikkelt daarom samen met enbureau Cepezed zogenoemde Wettelijke Archief Depots. SmitWesterman adviseert voor deze innovatieve WAD s de constructie. Samen met TNO-bedrijf Efectis wordt ook gekeken naar nieuwe oplossingen op het gebied van brandveiligheid. Het eerste complex van ruim vierkante meter komt in Alphen aan den Rijn. Zes andere WAD s staan inmiddels op stapel. Update is een uitgave van Ingenieursbureau SmitWesterman en verschijnt twee keer per jaar. Tekst ir remco de boer marketingcommunicatie, Amsterdam Vormgeving Frank A, Gouda Drukwerk Tromp Drukkerij, Rotterdam Nesse ES Waddinxveen Postbus AC Waddinxveen T F E info@smitwesterman.nl

Update. Kantoor krijgt economische constructie met iets extra s. april 2007

Update. Kantoor krijgt economische constructie met iets extra s. april 2007 Update april 2007 In dit nummer o.a.: Functiemenging: kneden en proberen tot het past Kerk van staal Het slijpen van een diamant Constructie toren kan nog alle kanten op Pakhuis combineert stokoud en hypermodern

Nadere informatie

Update. Tentconstructie geeft ZEP Vrijetijdspark gewenste uitstraling. mei 2008

Update. Tentconstructie geeft ZEP Vrijetijdspark gewenste uitstraling. mei 2008 Update mei 2008 In dit nummer o.a.: Bedrijfsgebouw Katwijk - minder staal, meer architectuur Kostenbesparing dankzij slim schuiven met parkeergarage Constructie biedt maximale uitvoeringsvrijheid Nieuwbouw

Nadere informatie

Update. Binnenstedelijk bouwen aan Amsterdamse haven. oktober 2008

Update. Binnenstedelijk bouwen aan Amsterdamse haven. oktober 2008 Update oktober 2008 In dit nummer o.a.: Aanpak Ballast Nedam verlaagt faalkosten Golfclub bouwt evenwichtig op Rotterdamse puinhopen Flexibele woningen dankzij utiliteitsconstructie Kolommen geven zorgcentrum

Nadere informatie

CONCLUSIE KOSTENVERGELIJK 8 VLOERSYSTEMEN

CONCLUSIE KOSTENVERGELIJK 8 VLOERSYSTEMEN 6903 Vergelijk vloersystemen t.o.v. Slimline 18 januari 2011 CONCLUSIE KOSTENVERGELIJK 8 VLOERSYSTEMEN Omschrijving eh Vloersystemen overspanning 8,1 m¹ overspanning 16,2 m¹ Code SLB-S/8100-F SLB-B/8100-F

Nadere informatie

Update. special. Duurzaam ontwerpen: Visie en praktijk. december 2009

Update. special. Duurzaam ontwerpen: Visie en praktijk. december 2009 Update december 2009 special Duurzaam ontwerpen: Visie en praktijk Duurzaamheid is een hot item in Nederland, ook in de bouw. Zowel in het aanbestedingstraject als tijdens het ontwerp- en bouwproces wordt

Nadere informatie

De Hallen B5 CPO blok in 19e eeuwse gordel van Amsterdam

De Hallen B5 CPO blok in 19e eeuwse gordel van Amsterdam De Hallen B5 CPO blok in 19e eeuwse gordel van Amsterdam Op de hoek van de Bilderdijkkade en de Kwakersstraat, vlakbij het voormalig tramdepot De Hallen in Oud-West, Amsterdam, staat Blok B5. Het gebouw

Nadere informatie

Constructie. Nieuwbouw Hogeschool Utrecht in Amersfoort. thema

Constructie. Nieuwbouw Hogeschool Utrecht in Amersfoort. thema La Sagrada Familia en de Turning Torso zijn behalve architectonische hoogstandjes vooral voorbeelden van de nauwe verwevenheid tussen architectuur en constructie. De invloed van constructief ontwerpen

Nadere informatie

Update. IJburg krijgt eerste superflexibele Solid. mei 2009

Update. IJburg krijgt eerste superflexibele Solid. mei 2009 Update mei 2009 In dit nummer o.a.: Functiestapeling à la SmitWesterman Nieuw theater, partycentrum en casino pas 75 jaar oud Archiefgebouw ook bestand tegen bommen en granaten Brandwerend construeren

Nadere informatie

Uitgangspuntenrapport Toren, laagbouw en parkeerdek

Uitgangspuntenrapport Toren, laagbouw en parkeerdek Pieters Bouwtechniek Delft B.V. Gebouw Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft Postbus 1047 2600 BA Delft Tel.: 015 219 03 00 Fax: 015 219 02 55 E-mail: pbt.delft@pieters.net Internet: www.pietersbouwtechniek.nl

Nadere informatie

Technische informatie. kantoren

Technische informatie. kantoren Technische informatie kantoren appartementen bestaande fundering Inleiding Renovatieprojecten Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter en

Nadere informatie

Update. De zwaartekracht ontstegen. oktober 2006. Monumentaal pand krijgt tweede leven Evenwicht door symmetrie Waarom staal? De kracht van eenvoud

Update. De zwaartekracht ontstegen. oktober 2006. Monumentaal pand krijgt tweede leven Evenwicht door symmetrie Waarom staal? De kracht van eenvoud Update oktober 2006 In dit nummer o.a.: Oud en nieuw, samen een geheel Monumentaal pand krijgt tweede leven Evenwicht door symmetrie Waarom staal? De kracht van eenvoud De zwaartekracht ontstegen Eisenhower

Nadere informatie

Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten Bouwaanvraag

Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten Bouwaanvraag Pieters Bouwtechniek Vlietsorgstraat 15 2012 JB Haarlem 023-5431999 Postbus 4906 2003 EX Haarlem pbt.haarlem@pieters.net www.pietersbouwtechniek.nl Nieuwbouw 46 startersappartementen Constructieve Uitgangspunten

Nadere informatie

Nieuwe kenmerkende woontoren in centrum Emmen Soepel lopend treintje Vaker een constructeur op de bouwplaats bij kenmerkende constructieve details

Nieuwe kenmerkende woontoren in centrum Emmen Soepel lopend treintje Vaker een constructeur op de bouwplaats bij kenmerkende constructieve details 20 Zorg Nieuwe Zorg kenmerkende woontoren in centrum Emmen Wie de nieuwe woontoren van acht verdiepingen Zuidesch in het centrum van Emmen ziet staan, zal vooral de rond gevormde buitenmuren opvallen.

Nadere informatie

Kostenvergelijk vloersystemen Kostenvergelijk vloersysteem Slimline Plaats/datum Houten, 27 oktober 2010 Behandeld door mevrouw ing. M.R.

Kostenvergelijk vloersystemen Kostenvergelijk vloersysteem Slimline Plaats/datum Houten, 27 oktober 2010 Behandeld door mevrouw ing. M.R. Notitie Kostenvergelijk vloersystemen Project 6903 - Kostenvergelijk vloersysteem Slimline Plaats/datum Houten, 27 oktober 2010 Behandeld door mevrouw ing. M.R. Akse E-mail mr.akse@bbn.nl Doorkiesnummer

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Technische informatie kantoren appartementen bestaande fundering INLEIDING Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter en duurzamer dan alternatieve

Nadere informatie

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON OVER ONS WILLY NAESSENS Met Willy Naessens kiest u voor een ideaal bouwsysteem. In constructie en in uitstraling. Dankzij onze verticale integratie beheren

Nadere informatie

beton in beeld Kwaliteit van de kaders foto s: Mark Hadden Photography

beton in beeld Kwaliteit van de kaders foto s: Mark Hadden Photography De convexe zuidgevel van Brede School Zuidhorn is ontworpen als een zonnewijzer; gebouwhoge louvres in prefab schoonbeton zorgen voor de gewenste schaduwen foto s: Mark Hadden Photography 0 0 Coen Smets

Nadere informatie

100% 90% winnaar. Dutch Health Tec Academy, Utrecht. Voor minder dan de helft van de nieuwbouwprijs, mooi onderwijsgebouw neergezet

100% 90% winnaar. Dutch Health Tec Academy, Utrecht. Voor minder dan de helft van de nieuwbouwprijs, mooi onderwijsgebouw neergezet Dutch Health Tec Academy, Utrecht 100% transformatie van leegstaande bedrijfshal met kantoor naar onderwijsgebouw en kenniscentrum 90% hergebruik van bestaand casco winnaar van de VGME Award 2011 Voor

Nadere informatie

Hoofddorp. Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag. Projectnummer: Datum: 19 augustus 2015

Hoofddorp. Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag. Projectnummer: Datum: 19 augustus 2015 Project: Hotel Ibis Styles Hoofddorp Onderdeel: Rapportage constructie t.b.v. bouwaanvraag Opdrachtgever: NBM Koningslaan 68 1075 AG AMSTERDAM Architect: Constructeur: Mulderblauw Architecten Keer-weer

Nadere informatie

Waterschap Leusden. Voorbeeldproject Duurzaam Bouwen

Waterschap Leusden. Voorbeeldproject Duurzaam Bouwen Waterschap Leusden Voorbeeldproject Duurzaam Bouwen Waterschap Vallei & Eem Leusden Situatie Milieuvriendelijk karakter Het Waterschap Vallei & Eem is een fusie tussen waterschappen. De opdrachtgever

Nadere informatie

Projectteam woningstichting Vestia Den Haag Zuid-West

Projectteam woningstichting Vestia Den Haag Zuid-West SBR NATIONALE RENOVATIE PRIJS 2009 - CATEGORIE WONINGBOUW revitalisatie van een woonwijk door renovatie naast sloop/nieuwbouw, met respect voor het verleden: renovatie van 168 woningen in de woonwijk De

Nadere informatie

FUNDAMENTELE VERBETERING VOOR WONINGBOUW

FUNDAMENTELE VERBETERING VOOR WONINGBOUW FUNDAMENTELE VERBETERING VOOR WONINGBOUW DUURZAAMHEID KANAALBREEDPLAAT De KanaalBreedPlaat is een innovatief prefab vloersysteem dat de voordelen van de kanaalplaat en de breedplaat combineert, binnen

Nadere informatie

OP DE BROUWERIJ ENSCHEDE

OP DE BROUWERIJ ENSCHEDE pagina 1 van 10 Opdrachtgever ING Real Estate Programma 3.500 m² winkels en horeca, 90 appartementen Plaats Enschede Jaar 2010 Aannemer Dura Vermeer Bouw Fotografie Marcel van der Burg OP DE BROUWERIJ

Nadere informatie

Update. special. Hergebruik van gebouwen. Visie en praktijk. december 2011

Update. special. Hergebruik van gebouwen. Visie en praktijk. december 2011 Update special december 2011 Hergebruik van gebouwen Visie en praktijk Het komt steeds vaker voor dat oude (monumentale) gebouwen een nieuw leven krijgen. Een leegstaand kantoorgebouw, een oude school,

Nadere informatie

Principe constructie t.b.v. wabo aanvraag

Principe constructie t.b.v. wabo aanvraag Principe constructie t.b.v. wabo aanvraag Project: Amsterdamsestraatweg 20 Halfweg Opdrachtgever: Architect: Onderdeel: Badhoeve Projectontwikkeling BV Postbus 40 1170 AA Badhoevedorp Tel 020 6595657 Kentie

Nadere informatie

contactadres: Joost Glissenaar email: jpcglissenaar@zonnet.nl telefoon: 0626490219

contactadres: Joost Glissenaar email: jpcglissenaar@zonnet.nl telefoon: 0626490219 Cultureel Centrum CREA, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam (www.crea.uva.nl) opdrachtgever; Universiteit van Amsterdam / CREA ontwerp: Joost Glissenaar, Amsterdam / architecten van Mourik, Den Haag projectarchitect:

Nadere informatie

Ongewoon Strijp-S SAS-3 Levendig straatbeeld Sedum Parkeerkelder

Ongewoon Strijp-S SAS-3 Levendig straatbeeld Sedum Parkeerkelder SAS-3 Woonbedrijf bouwt op SAS-3 tussen de Torenallee en de Kastanjelaan. SAS-3 staat voor Stads Architectuur Strijp-S. Dat is niet voor niets: de 20 stadswoningen, 47 koopappartementen en 131 huurappartementen

Nadere informatie

fundamentele verbetering voor woningbouw

fundamentele verbetering voor woningbouw fundamentele verbetering voor woningbouw KanaalBreedPlaat gecertificeerd KOMO Het beste van twee werelden De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer. De KanaalBreedPlaat

Nadere informatie

Appartementen. Gevarieerd wonen, flexibele architectuur. Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels

Appartementen. Gevarieerd wonen, flexibele architectuur. Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Appartementen Gevarieerd wonen, flexibele architectuur Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Tot in detail doorontwikkeld concept Veel corporaties en ontwikkelaars hebben behoefte aan een

Nadere informatie

LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011)

LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011) LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011) PROJECTOMSCHRIJVING DE KLENCKE 2008-2009 OPDRACHTGEVER STICHTING VO A DAM-ZUID P/A ST.IGNATIUSGYMNASIUM

Nadere informatie

BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS

BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS PREFAB BADKAMERS De prefab badkamer wint snel terrein in de bouwwereld. Geen wonder, want de prefab badkamer is een kwaliteit product dat de functionaliteit en de uitstraling

Nadere informatie

HOUTSKELET BOUW ONTWERPVRIJHEID

HOUTSKELET BOUW ONTWERPVRIJHEID HOUTSKELET BOUW ONTWERPVRIJHEID 2 4 3 1 5 6 TECHNISCHE VOORDELEN dr. ir. Kurt De Proft, houtskeletbouwspecialist bij het Technisch Centrum der Houtnijverheid: Houtskeletbouw wordt gekenmerkt door een grote

Nadere informatie

Betonkernactivering.... voorbeeldprojecten

Betonkernactivering.... voorbeeldprojecten Betonkernactivering... voorbeeldprojecten Betonkernactivering thermisch comfort energiezuinig schoon, gezond verwarmen én koelen O.S.G. Piter Jelles, Leeuwarden... Jeanne Dekkers architectuur breedplaatvloeren

Nadere informatie

Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen

Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen dec. 2000 Voor de gehanteerde begrippen en voor verdere informatie wordt verwezen naar het boek Jellema, deel 9, dictaat 'Draagconstructies-Basis,

Nadere informatie

Slimline Technische Informatie. brochurea4 Techniek SlimLineRBui1 1 27-03-2008 13:18:41

Slimline Technische Informatie. brochurea4 Techniek SlimLineRBui1 1 27-03-2008 13:18:41 Slimline Technische Informatie brochurea4 Techniek SlimLineRBui1 1 27-03-2008 13:18:41 Inleiding Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter

Nadere informatie

Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper

Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper Wat is ketenintegratie? Ketenintegratie in de bouw betekent met meerdere partijen werken aan een gezamenlijk doel. De keten is zo groot als je hem

Nadere informatie

MAS KERADE. 09-11 van der breggen architecten

MAS KERADE. 09-11 van der breggen architecten MAS KERADE 09-11 Anders bouwen met Maskerade Kwaliteit Flexibel Gezond Milieubewust Bouwen in Hout Lavendelheide 21 9202 PD Drachten Tel. 0512 53 95 35 Duurzaam Industrieel Scheepmakershaven 29 E 3011

Nadere informatie

Woongebouw Vijfhuizen

Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw voor 55 + bewoners Vijfhuizen Uitgangspunten Ontwerp voor nieuwbouwproject voor 20 appartementen voor 55+ bewoners, 4 groepswoningen en een dienstencentrum. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

CATALOGUS HARDEMAN MODULEBOUW

CATALOGUS HARDEMAN MODULEBOUW CATALOGUS HARDEMAN MODULEBOUW S inds 2010 is H. Hardeman B.V. ook actief in de modulebouw. Wij verwachten dat de bouwsector de komende tien jaar sterk zal veranderen: er zal minder vanuit de bouwbedrijven

Nadere informatie

MEI 2013. het Nieuwe Zorgwonen

MEI 2013. het Nieuwe Zorgwonen MEI 2013 het Nieuwe Zorgwonen De Zorg Onze Zorg Grote veranderingen in de AWBZ staan ons te wachten. De verzorgingshuisbewoner bestaat straks niet meer. De zorg die eens in het verzorgingshuis gegeven

Nadere informatie

Trebbe Hoogwonen: Bouwen met passie, wonen met plezier!

Trebbe Hoogwonen: Bouwen met passie, wonen met plezier! wonen met plezier Postadres Trebbe Groep B.V. Postbus 4 7500 AA Enschede Telefoon 088 259 00 00 Website www.trebbe.nl Social media Twitter: @Trebbe100 Facebook: Trebbe LinkedIn: Bouwen met perspectief

Nadere informatie

// PROJECT RENOVATIE. 50-54_Project Renovatie_50-54 06-01-12 13:33 Pagina 50

// PROJECT RENOVATIE. 50-54_Project Renovatie_50-54 06-01-12 13:33 Pagina 50 50-54_Project Renovatie_50-54 06-01-12 13:33 Pagina 50 De Hortensiaflat krijgt dankzij een ingrijpende renovatie een A-label. Leidend bij de verbouwing is het vervangen van de oude balkons. 50 // BOUWWERELD

Nadere informatie

fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw

fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw KanaalBreedPlaat gecertificeerd KOMO HET BESTE VAN TWEE WERELDEN De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer.

Nadere informatie

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek BIJLAGE 2 Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek Beschrijving van varianten De Cichoreifabriek bestaat constructief uit een vloer, verdieping en kapconstructie die een onlosmakelijke verbinding met elkaar

Nadere informatie

Te Koop. www.bcdebeemd.nl

Te Koop. www.bcdebeemd.nl Te Koop 32 bedrijfs-, showroom- en kantoorruimten Onder architectuur gebouwd Nabij centrum Arnhem en Velp Parkeren op eigen terrein Uitstekend bereikbaar kijk ook op: www.bcdebeemd.nl Bedrijvencentrum

Nadere informatie

URSEM 3D MODULAIRE STUDENTENWONINGEN

URSEM 3D MODULAIRE STUDENTENWONINGEN URSEM 3D MODULAIRE STUDENTENWONINGEN 1 Hoge kwaliteit optimaal product en proces Scherpe integrale prijs op aanvraag Korte bouwtijd twee keer zo snel Gerealiseerde projecten Studentenwoningen Delft 186

Nadere informatie

Update. Piramides in aanbouw. mei 2006

Update. Piramides in aanbouw. mei 2006 Update mei 2006 In dit nummer o.a.: De kern van het ontwerp Mammoet overspanning! Het vraagstuk dat er ligt, dàt is onze inspiratie! UFO geland in Zoetermeer Tunnelen met koud beton Dubbel parkeren Piramides

Nadere informatie

Duurzaam bouwen is innovatief denken... slim clubhuis.nl

Duurzaam bouwen is innovatief denken... slim clubhuis.nl Duurzaam bouwen is innovatief denken... Duurzaam bouwen =toekomstbestendig bouwen Duurzaam bouwen is goed voor mens, milieu en portemonnee: * mens; comfort, gezondheid, welzijn * milieu; biodiversiteit,

Nadere informatie

ANKLAAR BLOK 1 APELDOORN WONEN ALS IN EEN BESCHERMD DORP

ANKLAAR BLOK 1 APELDOORN WONEN ALS IN EEN BESCHERMD DORP ANKLAAR BLOK 1 APELDOORN WONEN ALS IN EEN BESCHERMD DORP Woonzorggebouw Anklaar blok 1 is het eerste opgeleverde gebouw van het nieuwe stadsdeelcentrum in Apeldoorn. Het zet de toon voor de transformatie

Nadere informatie

8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS

8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS 8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS DE POL TE LOSSER Alfred Marshallstraat 1 Postbus 572 7550 AN Hengelo Telefoon (074) 255 68 88 Fax (074) 291 85 21 www.bedrijfsunits.com projectontwikkeling Inhoud Inleiding

Nadere informatie

creating tomorrow Bouwkunde hva techniek

creating tomorrow Bouwkunde hva techniek creating tomorrow 2013 2014 Bouwkunde hva techniek HVA TECHNIEK bouwkunde 2013-2014 Bouwkunde: studeren in dé bouwplaats van Nederland Bouwkunde studeren in Amsterdam biedt veel uitdagingen. Want als er

Nadere informatie

Villa Cepro. Villa Cepro, Almere

Villa Cepro. Villa Cepro, Almere Villa Cepro projectnummer 0809 programma Woonhuis opleverdatum 01 december 2010 adres Aphroditestraat plaats Almere opdrachtgever Fam. Cevat/Pronk aannemer Aannemingsbedrijf Cevat ontwerpteam Hans Sluijmer,

Nadere informatie

Constructie Rapport. Groep 15: Shkar Saed 10074546 Jamal Boddouri 10076077 Zain Almansoury 10072888 Shad Mohammad 10075828 Adriaan Woonink 10059202

Constructie Rapport. Groep 15: Shkar Saed 10074546 Jamal Boddouri 10076077 Zain Almansoury 10072888 Shad Mohammad 10075828 Adriaan Woonink 10059202 Constructie Rapport Groep 15: Shkar Saed 10074546 Jamal Boddouri 10076077 Zain Almansoury 10072888 Shad Mohammad 10075828 Adriaan Woonink 10059202 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Constructies... 6 Ongeschoorde

Nadere informatie

DelftsHart Harnaschpolder Delft

DelftsHart Harnaschpolder Delft DelftsHart Harnaschpolder Delft DelftsHart Harnaschpolder, Delft Locatie Drie wooneilanden Delftshart maakt onderdeel uit van de grootschalige uitleglocatie Harnaschpolder bij de stad Delft. In de Harnaschpolder

Nadere informatie

Onze innovatie, uw winst. AirDeck. maakt uw bouwproject zoveel lichter

Onze innovatie, uw winst. AirDeck. maakt uw bouwproject zoveel lichter Onze innovatie, uw winst AirDeck maakt uw bouwproject zoveel lichter een nieuw én innoverend bouwsysteem van Marmorith Betonindustrie AirDeck AirDeck, het nieuwe gepatenteerde vloersysteem zorgt voor een

Nadere informatie

HoekPlus Wonen haalt meer Uit de hoekwoning

HoekPlus Wonen haalt meer Uit de hoekwoning HoekPlus Wonen haalt meer Uit de hoekwoning Het slimme antwoord op een lastige opgave HOEKPLUS WONEN HAALT MEER UIT DE HOEKWONING Met het concept HoekPlus Wonen wordt de hoekwoning van een woningblok omgebouwd

Nadere informatie

Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam

Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam Het interieur bij aanvang van het project in 2017. Gerealiseerd ontwerp in 2019: de keuken en de trap zijn in het hart van het huis gepositioneerd. In de eerste en tweede

Nadere informatie

Kalkzandsteen in utiliteitsbouw economisch zeer aantrekkelijk

Kalkzandsteen in utiliteitsbouw economisch zeer aantrekkelijk Kalkzandsteen in utiliteitsbouw economisch zeer aantrekkelijk Lage prijs per bruto vloer oppervlak (bvo); Flexibel in uitvoeringstraject; Concurrerend bouwtempo. Inleiding In de woningbouw is kalkzandsteen

Nadere informatie

Hoogbouwelementen Hét dragende wandsysteem voor de appartementenbouw

Hoogbouwelementen Hét dragende wandsysteem voor de appartementenbouw Hoogbouwelementen Hét dragende wandsysteem voor de appartementenbouw - Druksterkte en volumieke massa als die van beton - Flexibiliteit van het kalkzandsteen bouwsysteem - Tot ca. 15 bouwlagen - Woningscheidende

Nadere informatie

COBRA KWARTIER. Amstelveen

COBRA KWARTIER. Amstelveen COBRA KWARTIER Amstelveen Innovatief Transformeren van wonen naar werken 3 Cobra Kwartier: luxe huurappartementen in voormalige kantoortoren Een voormalig kantoorgebouw aan het Kostverlorenhof in Amstelveen

Nadere informatie

Drie sterke merken ontwikkelen samen een flexibel alternatief voor gietbouw

Drie sterke merken ontwikkelen samen een flexibel alternatief voor gietbouw Drie sterke merken ontwikkelen samen een flexibel alternatief voor gietbouw INNIT Seriecasco, het flexibele alternatief voor gietbouw Het INNIT Seriecasco is gebaseerd op de unieke combinatie van de systeemvloeren

Nadere informatie

De Veilige Veste. Architectuur Transformatie van kantoorgebouwen 115 AWM 50. 1 kamer 2 gemeenschappelijke ruimte 3 trappenhuis 4 patio

De Veilige Veste. Architectuur Transformatie van kantoorgebouwen 115 AWM 50. 1 kamer 2 gemeenschappelijke ruimte 3 trappenhuis 4 patio 114 AWM 50 Van kantoor naar... Kinderdagverblijf, hotel, school, zorgvoorziening, studentenwoningen of reguliere woningen. In leegstaande kantoorgebouwen zijn allerlei andere programma s onder te brengen.

Nadere informatie

UPC duurzaam kantoor en callcenter

UPC duurzaam kantoor en callcenter UPC duurzaam kantoor en callcenter Het UPC kantoor en callcenter in Leeuwarden heeft als eerste opgeleverde gebouw het BREEAM-NL Excellent certificaat ontvangen. Met een GPR score van 8.3 gemiddeld, is

Nadere informatie

situatie opzuid Amsterdam, 2014

situatie opzuid Amsterdam, 2014 situatie opzuid Amsterdam, 2014 Het plan OpZuid is gelegen tussen de Gershwinlaan en de Boelelaan in Amsterdam, en vormt een onderdeel van de grootschalige ontwikkelingen aan de Zuidas. Binnen de zakelijke

Nadere informatie

Stadions. mazing n en A o & desig ift phot Van der Gr ekeningen: o s/t ot edia. F eneca M tie: S Redac

Stadions. mazing n en A o & desig ift phot Van der Gr ekeningen: o s/t ot edia. F eneca M tie: S Redac Stadions Stadions moeten comfortabel en veilig zijn. Vanuit dat streven biedt Haitsma Beton toegevoegde waarde aan opdrachtgevers en andere bouwpartners. Onze werkwijze garandeert dat de kosten en kwaliteit

Nadere informatie

is het beton, bekleed met een laagje kunststof. Perfect

is het beton, bekleed met een laagje kunststof. Perfect Liefde op het eerste gezicht Een robuust uiterlijk als een klassieke terrazzotrap. Maar in werkelijkheid is het beton, bekleed met een laagje kunststof. Perfect voor een woon-zorgcomplex, vonden ze bij

Nadere informatie

Herontwikkeling DEN BIEST. Van kantoren naar wonen. Gemzelaar Vastgoed C.V

Herontwikkeling DEN BIEST. Van kantoren naar wonen. Gemzelaar Vastgoed C.V Herontwikkeling DEN BIEST Van kantoren naar wonen Gemzelaar Vastgoed C.V 01. Nieuwe oplossingen voor leegstand Deze brochure illustreert de plannen rondom de herontwikkeling van complex Den Biest in Eindhoven.

Nadere informatie

GEVELS IN HOOGBOUW THE SKY IS THE LIMIT

GEVELS IN HOOGBOUW THE SKY IS THE LIMIT GEVELS IN HOOGBOUW THE SKY IS THE LIMIT 51º50 59.57 N - 4º20 45.14 O Voldaan aan strenge eisen op het gebied van wind- en waterdichtheid WOONTOREN TERRAS AAN DE MAAS SPIJKENISSE Opdrachtgever: VORM Ontwikkeling

Nadere informatie

Uw alles-in-één-hand prefab-partner

Uw alles-in-één-hand prefab-partner Uw alles-in-één-hand prefab-partner Begane grond Verdieping Voorraad Holle wand Massieve wanden Dat bouwt sneller, efficiënter en dus winstgevender! VEEL PRAKTISCHE VOORDELEN geïntegreerd reken- en tekenwerk

Nadere informatie

Constructie als dienaar van dynamiek

Constructie als dienaar van dynamiek beton in beeld Congrescentrum MICX met een onderdanige maar vernuftig gemaakte draagstructuur Constructie als dienaar van dynamiek De typische complexe en dynamische Libeskind-vormentaal van het nieuwe

Nadere informatie

Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam. Licht en lucht in het Tuinstadhuis

Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam. Licht en lucht in het Tuinstadhuis Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam Licht en lucht in het Tuinstadhuis Het Tuinstadhuis In het Tuinstadhuis, een naoorlogs kantoorgebouw aan het Plein 40-45, brengt Fokkema & Partners voor het Amsterdamse

Nadere informatie

leidsche rijn, Tekst: Anneke Bokern Fotografie: Wim Tholenaars Dit terrasvormige slaat een brug tussen twee zeer verschillende project woon- balans

leidsche rijn, Tekst: Anneke Bokern Fotografie: Wim Tholenaars Dit terrasvormige slaat een brug tussen twee zeer verschillende project woon- balans 28 leidsche rijn, NEDERLAND Tekst: Anneke Bokern Fotografie: Wim Tholenaars Dit terrasvormige gebouw slaat een brug tussen twee zeer verschillende stedenbouwkundige situaties 29 project woon- Complex balans

Nadere informatie

arc 12 - architectuur

arc 12 - architectuur Cortenstaal is goedkoop, eenvoudig te verwerken, duurzaam, laag gewicht, heeft geen milieu belastende coatings, en is perfect voor recycling. Samen met de materialen polycarbonaat en glas; zorgt dit voor

Nadere informatie

Onroerende kleursignalen geeft een overzicht van panden welke op een unieke en kunstzinnig wijze zijn uitgelicht.

Onroerende kleursignalen geeft een overzicht van panden welke op een unieke en kunstzinnig wijze zijn uitgelicht. VOORWOORD Geachte Fotoliefhebber, Onroerende kleursignalen geeft een overzicht van panden welke op een unieke en kunstzinnig wijze zijn uitgelicht. Gebouwen kunnen bij daglicht heel mooi zijn, maar in

Nadere informatie

Boston & Seattle Arc Award 2018 categorie architectuur

Boston & Seattle Arc Award 2018 categorie architectuur Boston & Seattle Arc Award 2018 categorie architectuur van Dongen-Koschuch architects and planners 2 3 mixed use BOSTON & SEATTLE Locatie Kop van Zuid, Rotterdam, Nederland Beschrijving Woontorens met

Nadere informatie

Gemeentekantoor Pijnacker-Nootdorp

Gemeentekantoor Pijnacker-Nootdorp Gemeentekantoor Pijnacker-Nootdorp Gemeentekantoor Pijnacker-Nootdorp Situatie Masterplan Op het terrein van de voormalige gemeentewerf en de directe omgeving is door Ibelings van Tilburg architecten

Nadere informatie

BETAALBAAR EN VERRASSEND BOUWEN IN BETON V E R N I E U W E N D B O U W E N I N B E T O N

BETAALBAAR EN VERRASSEND BOUWEN IN BETON V E R N I E U W E N D B O U W E N I N B E T O N BETAALBAAR EN VERRASSEND BOUWEN IN BETON V E R N I E U W E N D B O U W E N I N B E T O N P l a n o n t w i k k e l i n g Bouwen met Hercuton is bouwen zonder zorgen. Afhankelijk van het beschikbare budget

Nadere informatie

Onderbouwing van de duurzaamheid van staalconstructies = Large Valorisation on Sustainability of Steel Structures CASE STUDIES

Onderbouwing van de duurzaamheid van staalconstructies = Large Valorisation on Sustainability of Steel Structures CASE STUDIES Onderbouwing van de duurzaamheid van staalconstructies = Large Valorisation on Sustainability of Steel Structures CASE STUDIES November 2014 Agenda 12/10/2014 2 12/10/2014 3 Scope van de studie Doel: vergelijk

Nadere informatie

GENERAAL VETTERSTRAAT

GENERAAL VETTERSTRAAT GENERAAL VETTERSTRAAT Disclaimer De informatie in deze brochure is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend. FRED is niet aansprakelijk voor

Nadere informatie

Vanderlande Veghel. Opdrachtgever: Programma

Vanderlande Veghel. Opdrachtgever: Programma Opdrachtgever: Programma Start ontwerp: Oplevering: Vanderlande kantoor 19.000 m 2 en parkeergarage 600 plaatsen mei 2014 parkeergarage december 2014 kantoor maart 2016 In mei 2014 zijn we na een architecten

Nadere informatie

Bijlage 13 bij besluit Z V1 V&L

Bijlage 13 bij besluit Z V1 V&L Algemene uitgangspunten constructie Mannenvleugel De Klokkenberg te Breda Werknummer: 17-025.B Onderdeel: DA Bijlage 13 bij besluit Z2018-001757-V1 V&L Opdrachtgever: Architect: Opgesteld door: Gecontroleerd

Nadere informatie

Reddingmuseum Dorus Rijkers

Reddingmuseum Dorus Rijkers Reddingmuseum Dorus Rijkers adres: Willemsoord 60G, Den Helder oplevering: september 2015 ontwerper: temp. contactpersoon: Maarten van Tuijl adres: Baarsjesweg 224, Amsterdam m: 06-45182968, info@temparchitecture.com

Nadere informatie

1 Inleiding 3. 2 Brandwerendheid. 10. 3 Algemeen 11

1 Inleiding 3. 2 Brandwerendheid. 10. 3 Algemeen 11 inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Bestaande situatie. 3 1.2 Nieuwe situatie. 5 1.2.1 Winkeluitbreiding zuidzijde. 5 1.2.2 Winkeluitbreiding hoofdentree. 7 1.2.3 Betonnen stabiliteitswand. 9 2 Brandwerendheid. 10

Nadere informatie

AUTOSTOP NOORDERSLUIS Te huur 11 units industrieterrein Noordersluis aan de Bolderweg/Kaapstanderweg te Lelystad

AUTOSTOP NOORDERSLUIS Te huur 11 units industrieterrein Noordersluis aan de Bolderweg/Kaapstanderweg te Lelystad AUTOSTOP NOORDERSLUIS Te huur 11 units industrieterrein Noordersluis aan de Bolderweg/Kaapstanderweg te Lelystad Sato Vastgoed B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat geleid wordt door 2 enthousiaste

Nadere informatie

Stabiliteit uit staal en beton

Stabiliteit uit staal en beton 1 Direct naast het Centraal Station van Almere is in 2006 begonnen met de ontwikkeling van L Hermitage. Dit complex drie torens met circa 90 000 m 2 kantoorruimte en een parkeergarage met 1500 parkeerplaatsen

Nadere informatie

Winfried van Zeeland Van den Berg Kruisheer Elffers Architecten l april 2014

Winfried van Zeeland Van den Berg Kruisheer Elffers Architecten l april 2014 Winfried van Zeeland Van den Berg Kruisheer Elffers Architecten l april 2014 Inhoud Inleiding Aanleiding Cornelis Elffers Vergelijkbare werken Historische betekenis van de school Het pand Kunstwerken Het

Nadere informatie

Kloostergang met krokodillenhuid

Kloostergang met krokodillenhuid Kloostergang met krokodillenhuid De anier -70 sociale huurappartementen Den Haag van Herk De Kleijn Schroeder & de Jong architecten bv lid N Groenhoedenveem 22 1019 L msterdam 020-4185131 www.hksj.nl info@vanherkdekleijn.nl

Nadere informatie

Veilige Veste Leeuwarden eerste Passivhausrenovatie kantoorgebouw. KAW architecten en adviseurs juni 2012. KAW architecten en adviseurs

Veilige Veste Leeuwarden eerste Passivhausrenovatie kantoorgebouw. KAW architecten en adviseurs juni 2012. KAW architecten en adviseurs Veilige Veste Leeuwarden eerste Passivhausrenovatie kantoorgebouw juni 2012 1 2 Veilige Veste Leeuwarden eerste Passivhausrenovatie kantoorgebouw 4 Opvanghuis Veilige Veste Leeuwarden Het voormalige politiebureau

Nadere informatie

ventoseflat eindhoven

ventoseflat eindhoven ventoseflat eindhoven restauratie en uitbreiding van een Amsterdamse School-monument Opdrachtgever Woonbedrijf Gemeente Eindhoven Opdracht 99 / 00 / 008 Bruto oppervlakte 80 m (renovatie) 00 m (nieuwbouw)

Nadere informatie

Zorg TOEKOMSTBESTENDIGE ZORGAPPARTEMENTEN IN WOONWIJK MEPPEL

Zorg TOEKOMSTBESTENDIGE ZORGAPPARTEMENTEN IN WOONWIJK MEPPEL 30 TOEKOMSTBESTENDIGE ZORGAPPARTEMENTEN IN WOONWIJK MEPPEL In Meppel werden voor het plan Koedijkslanden oudere flats gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Voor Woonconcept werden hier 42 zorgappartementen

Nadere informatie

Vijf bouwlagen in vijftien maanden

Vijf bouwlagen in vijftien maanden ir. Jan Henri Snetselaar RC Konstruktieburo Snetselaar BV 1 Kantoorgebouw Van Veen Advocaten, Ede 1 Verkorting ontwerp- en bouwtijd kantoorpand Ede door 3D-BIM Vijf bouwlagen in vijftien maanden Tussen

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

10 huur- en 27 koop woningen en een parkeergarage. In opdracht van Ymere Ontwikkeling. Mokumer

10 huur- en 27 koop woningen en een parkeergarage. In opdracht van Ymere Ontwikkeling. Mokumer de 10 huur- en 27 koop woningen en een parkeergarage In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/7 De is een stadsvernieuwingsproject in de 19e eeuwse Staatsliedenbuurt van Amsterdam. Het gebouw wordt op alle

Nadere informatie

Het Kielzog - Huis voor Cultuur en Bestuur, Hoogezand-Sappemeer

Het Kielzog - Huis voor Cultuur en Bestuur, Hoogezand-Sappemeer Het Kielzog - Huis voor ultuur en estuur, Hoogezand-Sappemeer Programma Theater, kunstencentrum, bibliotheek, horeca en gemeentehuis Opdrachtgever Gemeente Hoogezand- Sappemeer Locatie Gorecht-Oost 157,

Nadere informatie