Kijk! God zorgt voor jou.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kijk! God zorgt voor jou."

Transcriptie

1 Zingen: o Welkom welkom Welkom Zingen: o Komt laat ons zingen vandaag o Nobody is like Jesus o Onder, boven, voor en achter Kijk! God zorgt voor jou. Cake bakken Verteller: Ik ga lekker een cake bakken. (Knoopt schort voor). Ik heb dat nog nooit gedaan, maar misschien lukt het wel. Hulp: Zal ik je dan helpen? Als je het nog niet zo goed kunt, kun je vast wel wat hulp gebruiken. Verteller: Ja, graag! Hulp: Ik zal het recept voorlezen, dan kun jij de cake maken. (Hulp gaat op de rand van het podium zitten en kijkt niet of er iets goed of fout gaat) Verteller: (Staat klaar met alle ingrediënten om zich heen). Goed, ik ben zover. Begin maar. Hulp: Daar gaat ie dan! Neem een beslagkom en klop de eieren los Verteller: O, eieren? Eh, nou ja, dan neem ik maar olie, dat is ook een beetje vet en nat. (Klopt een poosje) Hulp: Voeg daarbij de boter en suiker en roer dat samen tot een smeuïge massa. Verteller: Boter? Wacht. Dit lijkt er wel op! (Grijpt de fritesaus en doet er een flinke scheut in) En wat zei je ook al weer? Suiker? Hulp: Ja, suiker, 250 gram Verteller: (Pakt Zout) 250 gram, hoeveel zou dat zijn? Ongeveer zoveel denk ik. Gooit een straal zout in de kom. En nu goed roeren. Mmmm, ziet er al mooi uit. Hulp: Als alles goed geroerd is doet u er 250 gram bloem bij en roert alles nogmaals goed door elkaar. verteller: Hé, daar heb je het weer. 250 gram. Hoeveel zou dat zijn? Nou, vooruit, zoveel dan maar. Hulp: Als u een chocoladecake wilt maken, kunt u 50 gram cacao door het beslag roeren. Verteller: Ja, lekker, een chocoladecake. Maar cacao? O, wacht, dit geeft ook een lekker kleurtje. (Pakt de koffie en strooit die erin) Goed roeren en het ruikt wel een beetje vreemd. Hulp: (Komt erbij staan) O, ja? Je hebt gelijk dit ruikt wel een beetje vreemd! Laat eens proeven. O, bah! Wat heb jij voor een cake gemaakt? Wat een vieze smaak. Ik heb het toch goed voorgelezen?? Waarom heb je niet gedaan wat ik zie? Verteller: Och, ik had een paar dingen niet bij de hand en toen dacht ik: ik doe het wel een beetje anders, ook goed! Hulp: Je bent dom. Gewoon dom! Als je het recept niet volgt, wordt je cake een zooitje! Niet te eten. Weet je, als je het recept voor je leven niet volgt wordt jouw leven ook een zooitje? Verteller: Recept voor mijn leven? Waar heb je het over? Hulp: Ik heb het over het recept van God voor ons leven, dat staat in de Bijbel. Weet je wel, dat boek met al die verhalen over God. Ook vanavond gaan we naar een verhaal uit de Bijbel kijken en luisteren. Ik denk dat jij straks maar eens goed moet luisteren. Net als die man, over wie we straks vertellen. Hij vond dat recept van God niet leuk, maar toch deed hij wat God hem zei. Gelukkig maar! Verteller: Spannend. Ik ben benieuwd! Zingen o Houd je aan de regels Verhaal: Toneelstuk (zie bijlage)

2 Zingen o Mijn God is zo groot o Who s the King of the jungle Vervolg verhaal: toneelstuk (zie bijlage) Pauze o o Snoepje Tijd om te bidden Zingen o God heeft een plan met je leven woorden puzzelen Toch nog cake! o Joke komt binnen met echte cake die wel is gelukt. Voor iedereen is er een stukje bij de uitgang! Zingen o De Here zegent jou!

3 Toneelstuk Oh, wat is dit erg! Het is vreselijk! Wie had dat nou gedacht? Ik ben radeloos. Wat moet ik doen? Miriam Wat hoor ik Huilt er iemand? Ja? Huilt er iemand? Wie is er zo verdrietig? O, is dat mijn mevrouw die daar huilt? Waarom zou ze dat doen? Mevrouw.Mevrouw Wat vind ik het erg dat mijn mevrouw zo verdrietig is. Ze is zo lief voor mij. Mevrouw Och, ik zal wel even wachten. Ze is zo verdrietig dat ze me niet eens hoort. Weten jullie eigenlijk wel wie ik ben? Ik ben. Ik kom uit Israël. Een paar jaar geleden kwamen er soldaten in ons dorp. Ze roofden ons hele dorp leeg. Ze namen ook kinderen mee, ook mij. Toen was ik verdrietig, heel verdrietig. Ik heb dagen gehuild! Mevrouw. Mijn mevrouw is nu ook zo verdrietig, maar ik weet niet waarom. Ik ben nu een slavinnetje, maar ik bof dat ik in dit huis gekomen ben. Mijn mevrouw is heel goed voor mij. Ik help haar elke dag met stof afnemen en dweilen enzo. Maar zou ik haar nu ook kunnen helpen? Mevrouw. Roept daar iemand? Ja, mevrouw ik riep. Mevrouw eh mag ik u vragen: waarom ben u zo verdrietig? Kan ik u helpen? Ach kind,, ik ben bang van niet. Niemand kan ons helpen, denk ik. Niemand. Maar mevrouw, wat is er toch? U bent nooit meer zo blij als vroeger. Waarom? Maar mevrouw, wat is er toch? U bent nooit meer zo blij als vroeger. Waarom?

4 , ik zal het je nu maar vertellen. Mijn man is heel ziek, al een hele tijd. Het wordt steeds erger. We weten nu dat hij nooit meer beter wordt. O, wat erg! Wat vreselijk voor hem! En voor u. En hij is altijd zo aardig voor mij! Wat erg! Bent u al bij de dokter geweest? Ja, natuurlijk. We zijn bij alle dokters in de stad geweest. Ook bij alle dokters aan het hof van de koning. En is er dan geen enkele dokter die hem beter kan maken??? Ook de dokters van de koning niet? Nee, niemand. Ook de dokters van de koning niet. Helemaal niemand niemand! Mijn man is melaats. Oooo! Melaats?! Och, was meneer dan maar in mijn land Israël. Kon hij maar naar onze profeet gaan, die zou hem vast wel beter kunnen maken. Jullie profeet? Wie is dat dan? Dat is Elisa, mevrouw. Mijn vader en moeder hebben me over hem verteld. Hij is de profeet van onze God. En onze God kan! O, mevrouw, onze God kan zoveel!! Echt waar!!! Mijn vader en moeder vertelden altijd verhalen over ons volk en onze God. Hij haalde ons volk helemaal uit Egypte. Hij liet een heel volk door de Rode Zee lopen. Hij maakte die zee gewoon droog. En toen ging Hij met hen mee dwars door de woestijn, en Hij gaf ze te eten in de woestijn en Hij Kind, je valt over je eigen woorden. Doe even rustig waar woont die profeet? In Samaria mevrouw. Iedereen kent hem! Hij helpt zoooveeel mensen. Tja, hij helpt zijn eigen volk natuurlijk. Het volk van jullie God, maar zou hij ook iemand van een ander volk willen helpen?

5 Nou, ik denk het wel hoor. Voordat Elisa profeet werd, was Elia er en hij ging ook een vrouw helpen die niet in ons land woonde. Mevrouw, we kunnen het toch proberen? Als er niet één dokter is, ik ga er met mijn man over praten als hij vanavond thuis komt. Dank je wel Wow! Ze luistert naar mij! O, o, wat ben ik daar blij mee. Als als mijn meester nou eens beter wordt! Maar als het niet gebeurt Ik ga vanavond als ik in ben lig heel hard bidden voor hem. Want weet je alleen onze God kan zulke mensen beter maken. Onze God o, was ik maar weer thuis bij mijn eigen vader en moeder. Och wat zit ik nou te dromen. Ik moet de zilveren lepels nog poetsen. Stem, waar blijf je nou? : Ja, ik kom! Dat slavinnetje uit Israël, wat is dat toch een lief kind. Vinden jullie ook niet? Ik ga haar raad opvolgen. Ik voel me steeds zieker worden. Zo kan ik niet doorgaan. Als ik dit niet probeer ga ik zeker dood. Vandaag ga ik naar de koning om een brief voor de koning van Israël. Ik ben generaal van het leger van Syrië, zie je. En als ik zo naar Israël ga, denken ze dat ik kom om oorlog te voeren. Nou vechten in een oorlog kan ik echt niet meer. Daar ben ik veel te ziek voor. Ik ga naar de koning. Zo, weer een nieuwe dag. Wie zal er vandaag op audiëntie komen? Majesteit, goedemorgen Goedemorgen. Dat is al lang geleden. Hoe gaat het met je gezondheid? Hebben mijn artsen of de priesters van onze God Rimmon je al een beetje kunnen helpen? Helaas niet majesteit. Ik voel me steeds zieker worden. Niemand kan me helpen.

6 En wat nu beste vriend. Wat kan ik nog voor je doen? Jij won alle oorlogen, ik wil je missen. Majesteit, ik heb nog maar één hoop O, ja en wat is dat? Ik wil naar Israël gaan. Naar Israël? Dat kleine miezerige landje? Maar wat wil je daar toch zoeken? Mijn slavinnetje uit Israel vertelde mijn vrouw dat daar een profeest is die misschien wel melaatsen kan genezen. Lijkt u dat ook niet verstandig om dat te proberen. Ja, je hebt gelijk. Wacht ik geef je een brief mee voor koning Joram. Die moet verder maar voor je zorgen. Schrijver! Schrijver Ja, majesteit Schrijver noteer: Ik koning Benhadad van Syrië stuur u mijn trouwe dienaar,.de generaal. Ik vraag u hem te ontvagen zoals het een koning als u betaamt. Hij is melaats..en ik verwacht dat hij genezen uit uw land terugkeert bij mij. Met koninklijke groet Benhadad II koning van Syrië Neem deze brief en ga zo snel mogelijk. Ik zal je genoeg soldaten meegeven, zodat je een veilige reis kunt maken. Dank u, majesteit. Ik hoop dat ik inderdaad genezen bij u terugkom Goede reis Hij doet het!! Hij gaat!! Echt waar! Mijn meester gaat naar de profeet Elisa! Geweldig! O, mijn mevrouw en ik zijn zo blij. Maar ik vind het ook heel eng. Stel dat nee, zo mag ik niet denken. Ik moet zingen! Zingen jullie mee?

7 Mijn God is zo groot, zo sterk en zo machtig. Er s niets wat Hij niet kan doen. Mijn God is zo groot, zo sterk en zo machtig. Er s niets wat Hij niet kan doen. Mijn Vader is Hij, Hij maakte mij blij, Hij zorgt voor jou en voor mij. Mijn God is zo groot, zo sterk en zo machtig. Er s niets wat Hij niet kan doen. Mijn God is zo groot, zo sterk en zo machtig. Er s niets wat Hij niet kan doen. Mijn God is zo groot, zo sterk en zo machtig. Er s niets wat Hij niet kan doen. Heb jij soms verdriet? t Is God die het ziet. Hij legt Zijn handen op jou. Mijn God is zo groot, zo sterk en zo machtig. Er s niets wat Hij niet kan doen. Kijk! God zorgt voor jou. O, als het eens echt gebeurde. Als mijn meester weer helemaal beter wordt zou zijn. K kan haast niet wachten, maar ik moet nu de kamer stoffen. Bordje Koning J Het is druk vandaag. Ik heb al zoveel mensen gezien op mijn spreekuur. Wie zal de volgende zijn. Stem De heer, majesteit Koning J De heer?! Als dat die Syriër maar niet is. Heer koning, Ik kom in de naam van mijn koning BenhadadII met deze brief Koning J Met deze brief stuur ik mijn dienaar naar u toe..om hem te genezen van zijn melaatsheid.

8 Koning J Maar wat lees ik hier? Denkt uw koning soms dat ik God zelf ben? Denkt hij dat ik zieken kan genezen? En dn nog wel melaatsheid? Hoe komt hij erbij! Ik, ik zoekt hij soms oorlog met mij?! Ik ben..dit is te gek voor woorden!! Knecht Maar heer koning, waarom bent u zo in de war? Mijn meester Elisa zegt: laat deze man maar bij mij komen, dan zal iedereen weten dat er een profeet in Israël is. Koning J Dat lijkt me inderdaad de oplossing. Mijn dienaar zal u de weg wijzen! Elisa is een geëerde profeet. Hij zal u misschien wel kunnen helpen. Dank u, heer koning. Koning J Wat een toestand. Als dat maar goed afloopt! Anders..heb ik de volgende oorlog aan mijn broek die koningen van Syrië daar moet je maar liever niks mee te maken hebben. Ik ben benieuwd naar die profeet. Ik ook Die koning van Israël had het wel Spaans benauwd hè. Zag u dat? Zo ziet u maar, heer, ze bibberen nog steeds voor ons in dit kleine landje Ja, dat denk ik ook, maar nu is het balangrijker dat ik beter word. Kijk, is dat het huis van die profeest? Nou zeg, dat is ook niet veel moois Wie komt daar? Zou dat de profeet zijn? O, nee, dat is die knecht die we bij de koning zagen. Knecht Goedendag. Mijn meester zegt: Heer, u moet u 7 keer in de rivier de Jordaan wassen, kopje onder en dan zal uw huid gezond zijn.

9 Wel heb ik ooit van mijn leven! Die profeet durft zeg! Kan hij niet zelf naar buiten komen? Wat een onbeschofte behandeling! Ik,, legeroverste van Syrie, ik ben niet de eerste de beste! Wat denkt die man wel?? Vraagt hij soms om een oorlog? Maar heer, wat had u dan gewild? Nou, dat hij tenminste zelf nar buiten kwam, of mij zelfs in zijn huis ontving. Dat hij zijn handen over de plekken zou strijken en toverspreuken uitspreken, zoals de priesters gedaan hebben in de tempel van Rimmon Maar heer, juist dat heeft toch niet geholpen? Ja, daar heb jij gelijk in. Maar me 7 keer onderdompelen in die rivier. Een rivier noemen ze dat? Een halve sloot kun je beter zeggen. Heb je dat modderwater gezien toen we er langs reden? Dank je de koekoek, dat doe ik niet. Maar heer, u kunt Wat zeg ik? Hebben wij in Syrië niet veel mooiere rivieren. Kijk dan eens naar die machtige stromen van de Abana en de Parpar. Daar is het water ten minste helder, daar kan ik mee beter in wassen dan in zo n stinksloot!! Maar heer, u kunt het toch proberen Ja, heer, probeert u het toch! Als de profeet iets heel moeilijks had gevraagd dan had u het vast gedaan. Nu vraagt hij u iets wat u raar vindt en wat heel makkelijk is en nu wilt u het niet doen? Dat medicijn kost u helemaal niets, heer. En wij gaan graag met u mee. Wij zullen u wel helpen om koppie onder te gaan.

10 Ja, ja. Nou dat kan ik misschien zelf ook nog wel. Maar ik vind dit geen behandeling van die profeet. Hij kon toch zelf wel naar buiten komen?..je knecht sturen! Ik ben niet de eerste de beste Maar heer, probeer het dan voor uw vrouw.. Oké dan. Jullie hebben me overgehaald. Het is even slikken, maar vooruit dan maar. Hier moet het dan zijn. Kijk, daar stroomt de rivier. Die moddersloot bedoel je zeker Wij zullen een goede plek voor u zoeken, heer, zodat u gemakkelijk in het water kunt lopen. Ja, komt u maar hier. Hier is de oever niet zo steil. Hier pak mijn jas eens aan Staat u zo goed, her? Ja zo kan het wel..brr best koud. Au een steen. Nou, daar gaan we dan. Tellen jullie mee kinderen, zodat ik me niet vergis. 1.brr, wat nat 2.oef, het is hier glad 3.nog geen verandering geloof ik U bent nog niet op de helft. Doorgaan heer, anders 4.he, nou zit er water in mijn oog Uw ogen goed dicht doen, heer

11 5 zie je wel, het helpt ook helemaal niets 6.brrrr., zou het echt? Nog één keertje heer, nog één keertje 7.Brrr. O, ik durf bijna niet te kijken! Ben ik beter kinderen, echt? Ja? Ja! Ben ik echt beter??? Kinderen, ben ik echt beter??? + 2 Ja, ja! Hiep hiep hoera! Heer, u bent beter! U bent beter! U bent beter! Kijk toch eens naar uw huid. Kijk toch eens! Wat een prachtig roze huid u nu heeft! Ziet u nou, heer. Dit was echt de moeite waard! Wat geweldig! Genezen! Beter! Niet meer ziek! O, wat ben ik blij! Wat ben ik blij! We moeten die profeet bedanken! Wat zal mijn vrouw blij zijn! En! En de koning! O, wat geweldig! Ik ben beter! Ik ben beter! Kinderen zie jullie mij goed? Ik ben beter! Heer, hier is uw mantel Nu weet ik het Wat dan, heer? Wat bedoelt u? Die God van Israël. Hij moet wel de enige God zijn! Hebben jullie ooit gehoord dat onze goden mensen beter maken van melaatsheid? Nee, eigenlijk niet, heer. Nee, eigenlijk niet. Die God, Hij moet wel de enige zijn. Kom, we gaan gauw naar zijn profeet. Ik wil hem bedanken. Ik wil hem alle cadeaus geven die we meegebracht hebben.

12 Ja, natuurlijk. Die zakken met goud zullen hem goed van pas komen. Kan hij tenminste een beter huis laten bouwen. En als hij net zo gekleed is als zijn knecht, dan kan hij ook nog wel een paar mooie mantels gebruiken. Als je profeet bent van zo n God, zou je er toch een beetje beter bij moeten zitten. Dat denk ik ook. Een God die zoiets kan doen heeft wel goedgeklede dienaren verdiend. Daar is zijn huis. Kijk, daar komt iemand aan U moet de profeet Elisa zijn! Elisa Dat ben ik inderdaad Dan ben ik u dankbaar! Nu weet ik dat er in de hele wereld geen God is behalve hier, in Israel. Hij is de machtige God. Hem wil ik dienen. Neemt u toch aub deze geschenken van mij aan. Elisa Nee, heer. Dat zal ik zeker niet doen. De allerhoogste God die ik dien heeft geen cadeaus nodig. Nee, dat begrijp ik. Hij is de machtigste God. Meer neemt u toch voor uzelf dit goud. Dan kunt u een beter huis laten bouwen en Elisa Nee, zeker niet. Ik neem helemaal niets van u aan. Mijn God geeft en geneest zonder betaling. Hij is anders dan uw goden Ja, dat begrijp ik wel, dat is ook echt zo. Wie kan zo n wonder doen! Ik ik wil Hem gaan dienen. Hij is mijn God.

13 Elisa En dat is nu precies het grootste cadeau dat u Hem kunt geven, heer. Dat is alles wat Hij van ons vraagt: ons hart. Hij wil dat alle mensen Hem dienen en gehoorzamen. Maar heer Elisa, ik woon in een land waar de mensen allerlei goden dienen. Ik wil graag alleen aan uw God offeren. Hij is nu ook mijn God. Zou ik een paar zakken aarde uit uw tuin mee mogen nemen? Dan kan ik in mijn land een altaar bouwen en offers brengen aan de enige echte God. Elisa Ja, natuurlijk, ga uw gang Soldaten, zorg ervoor dat het in orde komt. Soldaten Ja, heer. Heer Elisa, ik heb nog wel één probleempje. Ik ben de generaal van koning Benhadad. En als mijn koning naar de tempel van Rimomon gaat, onze Syrische god, dan moet ik altijd met hem mee. Zou de allerhoogste God, die ik nu wil dienen mij dat wel willen vergeven. Elisa Wees maar niet bang, heer. Onze God weet wat er in ons hart is, Hij weet wat we denken. Hij weet ook dat u Hem wilt dienen Doet u dat. Eer uw koning en dien de allerhoogste God. Ik wens u een goede reis terug. God zegene u. En nogmaals heel veel dank! Ik ben toch zo blij, zo blij! Wat is uw God een goede God! Daag! Wat hoor ik toch? Zou dat dit keer de wagen van mijn meester zijn. Echt? Hoor ik dat God? Even gaan kijken? Hij is het! Hij is het! En hebben jullie hem al gezien? O ja? En is hij beter? Ja? Ja echt? Ik ga gauw kijken. O, ik kan niet wachten! Mevrouw..!!! Mevrouw O,, heb je hem al gezien? Heb je hem al gezien? Nog niet mevrouw

14 Mevrouw Ik wel! Maar ik moet eerst even aan deze kinderen vertellen hoe blij ik ben. Wat geweldig! Mijn man is nu beter! Wat een grote God is die God van Israël. Een God die voor mensen zorgt! Ik ga gauw weer naar mijn man. O, wat ben ik blij! Ik heb geen woorden meer ooooo God in de hemel, dank U wel! Ik heb niet voor niets gebeden! En nu ga ik gauw naar mijn meester! Daag allemaal! Daag!!

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Thema: In kruiken en kannen (2 Koningen 4:1-7)

Thema: In kruiken en kannen (2 Koningen 4:1-7) Liturgie aangepaste dienst Baflo, 28-09-14 om 14.30 uur Thema: In kruiken en kannen (2 Koningen 4:1-7) Welkom en mededelingen a. Opw. 334 Heer, uw licht en uw liefde schijnen b. Opw. 88 Een rivier vol

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Liturgie Emmen, 16 november 2014 /aangepaste dienst Thema: Ruth hoort er helemaal bij!

Liturgie Emmen, 16 november 2014 /aangepaste dienst Thema: Ruth hoort er helemaal bij! Liturgie Emmen, 16 november 2014 /aangepaste dienst Thema: Ruth hoort er helemaal bij! 1. Votum: Opwekking 640 (eenmaal) 2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus.

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Als je iets verkeerd doet, verdien je straf. Ja toch? Dat is eerlijk. Er is niemand die nooit iets

Nadere informatie

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal!

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Hé hoi, hallo! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bloem. Bloem van Plastic. Maar je mag gewoon Bloem zeggen. Wow! Wat goed dat jullie even

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig Westlanddienst op zondag 28 mei in de Dorpskerk te s-gravenzande m.m.v. de Muziekgroep; Schriftlezer is Sjaan van der Kaaij Thema: Kopje onder Voor de dienst zingt en speelt de muziekgroep Om 9.55 uur

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Deze les gaat over praten in de wachtkamer. Meneer Bashir gaat naar de huisarts. Hij moet even wachten. Hij zit in de wachtkamer. Er zitten veel mensen. Ze praten.

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Preek over Lucas 17:11-19 Dankdag 2013. Liturgie:

Preek over Lucas 17:11-19 Dankdag 2013. Liturgie: Preek over Lucas 17:11-19 Dankdag 2013 Liturgie: Votum en groet Zingen: Ps. 103:1,2,3 Gebed Schriftlezing: 2 Koningen 5:1-19 Zingen: Gez. 156:1,2,3,4 Tekst: Lucas 17:11-19 Preek Zingen: Dankdaglied Denk

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

Het onze Vader. Naam:

Het onze Vader. Naam: Het onze Vader Naam: Onze Vader Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood.

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 4-7 jarigen. Mei 2005 Deze lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Judith Maarsen De lessen zijn geschreven om te gebruiken in kleine Bijbelstudie groepen

Nadere informatie

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b 1 Verkondiging Enkele kinderen vragen in de kerk: waarom vieren we kerst? En wat betekent het voor u? Reactie op de antwoorden Ja, waarom vieren we kerst? En wat betekent

Nadere informatie

Kinderliedboekje Inhoudsopgave

Kinderliedboekje Inhoudsopgave Kinderliedboekje Inhoudsopgave Jezus is de goede herder...2 Hoor de vogels zingen weer...2 Dank U voor deze nieuwe morgen...3 Jezus is geboren...4 Zit je deur nog op slot...4 Dank U voor uw liefde Heer...4

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55

Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55 Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig Beertje Anders zit stil in een hoekje als Beertje Bruin langskomt. Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig bent. Kan ik je helpen, want ik ben je vriend en vrienden

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERLOREN ZOON Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn?

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Bij deze preek is geen powerpoint

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen Liturgie Emmen, 13 september 2015 (buitendienst) Thema: samen onderweg (startzondag) 1. Votum 2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen 3. Zingen: Sela: breng

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

DE WIJZE KONING SALOMO

DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Gezinsdienst Liturgie Welkom en mededelingen Voorzang: - Gezang 132 - Opwekking 461 - Gezang 146 Stil gebed Votum / groet Zingen:

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Als je niet goed weet hoe je moet bidden, kun je het leren! Daarom gaan we in deze les kijken wat God ons te zeggen heeft over gebed.

Als je niet goed weet hoe je moet bidden, kun je het leren! Daarom gaan we in deze les kijken wat God ons te zeggen heeft over gebed. Les 2: Bidden. Bidden is praten met God. En dat heb je nodig, om Hem te leren kennen. Als je bidt kom je als het ware bij God in zijn huiskamer en ga je Hem dingen vertellen en vragen. Dan zal Hij ook

Nadere informatie

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken)

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Doek achter de tafel Even kijken hoor. U en jullie hebben er al naar kunnen kijken, maar ik nog niet. Nu wil ik het goed zien. Ja, zo

Nadere informatie

1 Samuel 24 Ik krijg je nog wel Of zou jij het anders doen?

1 Samuel 24 Ik krijg je nog wel Of zou jij het anders doen? 1 Samuel 24 Ik krijg je nog wel Of zou jij het anders doen? Gezinsdienst Liturgie Zingen: - Gez 75,1.2.5 Nu gaan de bloemen nog dood - EL 445 Ik zag een kuikentje - Gez 171 Wees stil voor het aangezicht

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Onze gemeentevisie GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Wij zijn gemeente van Jezus Christus die hem leren kennen, volgen en verkondigen. G K V - V Thematekst met gebaren: Sleutelvers: God

Nadere informatie

BINNENSUIS Jehudi van Dijk

BINNENSUIS Jehudi van Dijk BINNENSUIS Jehudi van Dijk Op het toneel staat een vrouw. Ze draagt gewone kleren en ze heeft een horloge om. Ook staat er een stoel en een prullenbak en ligt er een pluisje op de grond. Ik denk altijs

Nadere informatie

ELISA, MAN VAN WONDEREN

ELISA, MAN VAN WONDEREN Bijbel voor Kinderen presenteert ELISA, MAN VAN WONDEREN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Exodus God zal er zijn

Exodus God zal er zijn Exodus 3-4 - God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Exodus 3-4 God zal er zijn

Exodus 3-4 God zal er zijn Exodus 3-4 God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Lieve gemeente, beste jongens en meisjes,

Lieve gemeente, beste jongens en meisjes, Lieve gemeente, beste jongens en meisjes, De preek gaat over: God was blij met Noach. Noach vond genade bij God. Noach was de Here God welgevallig. Dat merkte Noach (Gods knipoog), dat merkten de mensen

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie