Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 Januari. Kopij aanleveren voor zondagavond 24 januari uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 Januari. Kopij aanleveren voor zondagavond 24 januari 19.00 uur."

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Zevenentwintigste Jaargang nr.: jan t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Tekening voorkant: Theo Oerlemans. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief)

2 Agenda 15/16 jan Toneel in de Kekert 28 jan Bijeenkomst nieuwe starters 29 jan Z-Aon de lucht in 8/9 feb Reanimatie AED 08 feb Avondtocht Korfbal Tuldania 09 feb Inzameling plastic verpakkingsafval 11 feb Kleding inzameling 09 mrt Inzameling plastic verpakkingsafval 20 mrt Feestdag leden Korfbal Tuldania 20 mrt Feestavond Korfbal voor heel Esbeek Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 Januari. Kopij aanleveren voor zondagavond 24 januari uur. Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 14 jan Imana Wouters 15 jan Sjannie de Beer 16 jan Finette Klop 16 jan Mayke van Avendonk 17 jan Liesbeth van Zantvoort 17 jan Vera v.d. Biggelaar 18 jan Evie de Graaf 18 jan Eddy Hooijer 20 jan Marc van Borne 20 jan Rick Paenen 21 jan Marjo Thomassen 21 jan Sjors van Dal 22 jan Dianne Hesselmans 22 jan Bregje Wagemakers 24 jan Femke van Geel 24 jan Roel Timmermans 25 jan Carina van Oort 25 jan Monique v.d. Boom 26 jan Tom Smolders 26 jan Frans van Avendonk Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

3 Nieuws van de redactie! e Hier is weer het 1 Kleppermenneke in dit nieuwe jaar. Ook dit jaar hopen wij van de redactie u iedere twee weken weer een informatief dorpsblad te bezorgen. Met dit blad geven wij de verenigingen, stichtingen en organisaties de mogelijkheid om hun activiteiten kenbaar te maken, of een verslag en dergelijke te publiceren. Naast de ingezonden stukken van de verenigingen probeert de redactie ook nog wat algemene informatie te plaatsen, zodat het blad voor zowel jong als oud een functie heeft in de Esbeekse samenleving. Zoals u hebt kunnen zien, is de voorkant weer vernieuwd. Deze keer is de tekening weer van ons oud redactie-lid Theo Oerlemans. We willen William van Eekelen nog bedanken voor het opsieren van de kaft van het afgelopen jaar! Ook willen we de familie Versteijnen hartelijk bedanken voor de jarenlange verdeling van 't Kleppermenneke. Deze taak zal voortaan worden overgenomen door de familie van Roovert uit het Kerkpad. Voor diegene die het nog niet weten: ook 't Kleppermenneke heeft een eigen WEB-site: Via de site kunt u kopij aanleveren, maar ook in ons archief zoeken. Zo zijn alle Kleppermennekes vanaf 2007 te raadplegen. Ook alle Mutsen welke zijn verschenen sinds 2003 staan op de site. En verder staan er ook nog ruim honderd recepten van onze oude rubriek De Klepperpan van Toos Verhoeven. En er is een agenda, links naar andere WEB-sites, foto's, etc, etc. Ook in 2010 zal de middenpagina gevuld worden door de heemkunde. Jan van Helvoirt zal er weer voor zorgen dat we in elk nummer een nieuw verhaal over het verleden van Esbeek kunnen lezen. De machtigingen voor het abonnementsgeld zijn inmiddels verwerkt en zullen deze week van uw rekening afgeschreven worden. Heeft u geen machtiging en nog niet betaald dan verzoeken wij u dit nog zo snel mogelijk te doen. We wensen iedereen nog de beste wensen voor 2010 toe!!! De redactie (Astrid, Elleke, Fonsa, Marion en Nico).

4 Grote belangstelling nieuw startersproject Bijeenkomst starters Maandag 28 december was de bijeenkomst voor nieuwe starters bij Schuttershof. Op deze avond hebben enkele starters van de starterprojecten in Diessen en Esbeek een presentatie gegeven over hun project. Hierin legden ze uit hoe ze als groep samen hun eigen huizen hebben ontworpen en gebouwd. Ook werd duidelijk wat de voorwaarden zijn voor een dergelijk project en wat er allemaal bij komt kijken. Vervolgens was er de gelegenheid om vragen te stellen en kon er worden nagepraat. Uit de goede opkomst en de reacties uit de zaal bleek dat er veel belangstelling is voor starterswoningen in Esbeek. Formulier 'Behoeftepeiling Starters' Na de bijeenkomst hebben alle aanwezigen een formulier 'Behoeftepeiling Starters' meegekregen. Wij willen iedereen die nu of over enkele jaren belangstelling heeft in een starterswoning in Esbeek vragen om dit formulier in te vullen en in te leveren. Natuurlijk ook degenen die niet aanwezig waren bij de bijeenkomst. Hierdoor weten wij wie er interesse heeft in een starterswoning en hoe wij iedereen kunnen bereiken. Dus ook bij twijfel graag invullen. Het invullen van het formulier verplicht je nergens toe. Iedereen die het formulier invult wordt op de hoogte gehouden van volgende stappen. Er hebben zich inmiddels 30 belangstellenden aangemeld. Het formulier is hierbij weergegeven en is ook af te halen bij Schuttershof. Als je even een mailtje stuurt dan kunnen we het ook doormailen. Het formulier kan worden ingeleverd in de daarvoor bestemde startersbus bij Schuttershof of mailen naar Voor vragen, opmerkingen of suggesties kun je contact opnemen met Han Bolijn ( / hanbolijn@hotmail.com) of Roel Hesselmans ( of roelhesselmans@hetnet.nl)

5 Behoeftepeiling starters Naam: Adres: Postcode: Geboortedatum: 19 Telnr: Woonwensen O Starterswoning O Appartement O Koop O Huur Realisatiewens O 1 tot 3 jaar O 3 tot 5 jaar Situatie nu O Inwonend bij ouders O Huur O Koop Staat ingeschreven bij woningstichting Stromenland voor bouwgrond / koopwoning: O Ja O Nee Vragen en / of opmerkingen: * Inleveren in de startersbus in Schuttershof of mailen naar roelhesselmans@hetnet.nl, graag voor 10 januari * Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en het invullen ervan verplicht je nergens toe. * Dit is geen inschrijfformulier

6 Bouwen voor senioren In het vorige Kleppermenneke hebben wij gevraagd naar de belangstelling voor seniorenwoningen in Esbeek. Inmiddels hebben zich al 6 belangstellenden gemeld in de leeftijdscategorie van 55 tot 70 jaar. In de maand februari zal er een informatieavond worden gehouden over woonmogelijkheden voor senioren in Esbeek. We stellen het op prijs dat senioren die belangstelling hebben voor een nieuw te bouwen levensloopbestendige woning zich alsnog melden bij ons. Op deze manier kunnen wij de informatieavond het beste voorbereiden. Groeten, Roel Hesselmans roelhesselmans@hetnet.nl Chris Way werkgroepsenioren@gmail.com Verbouwing café Schuttershof Regelmatig vragen mensen mij: Piet, wanneer gaan we het café verbouwen? Het antwoord heb ik nu: Meteen na afloop van carnaval gaan we beginnen. De bouwcommissie is al druk bezig om samen met Harm te bekijken welke aanpassingen er moeten komen. Danny van Vliembergen, onze binnenhuisarchitect, denkt al diep na over de vormgeving van een mooi bruin café. Om het financieel mogelijk te maken hopen we dat weer veel vrijwilligers hun medewerking zullen leveren. We hebben deze keer veel timmerlieden en schilders nodig, te meer omdat we de verbouwing in korte periode willen realiseren. Nader bericht hierover volgt. Groeten, Piet Verhoeven,

7 Esbeek als voorbeeld voor andere dorpen Sinds de overwinning in de dorpenderby en artikelen in diverse bladen zijn er steeds meer groepen die meer willen weten van de Coöperatie Esbeek. Deze groepen zijn wisselend van achtergrond. Zo zijn er dorpsraden, belangenorganen, gemeentes, fracties van politieke partijen en instanties die een gebouw beheren. Soms komt er een uitnodiging binnen om ergens een presentatie te komen geven over onze dorpscoöperatie. Zo hebben we in 2008 een presentatie gegeven op de dorpendag in Hoogeloon, waar dorpsraden en belangenorganen van dorpen uit de hele omgeving samenkwamen. Ditzelfde hebben we in 2009 gedaan op de dorpendag in Sterksel. Er is veel belangstelling voor het verhaal van de coöperatie, Schuttershof en de zaken die we in Esbeek voor elkaar hebben gekregen. Er blijkt dat veel dorpen van vergelijkbare grootte met dezelfde zaken bezig zijn als wij, zoals een centrale ontmoetingsruimte, woningbouw voor starters en zorg voor ouderen in het dorp. Regelmatig komen er ook groepen naar Esbeek, die dan in Schuttershof worden ontvangen. Zo hebben we onlangs het gemeente bestuur van Borsele, de dorpsraad van Biezenmortel en de Groenlinks fractie van de gemeente Loon op Zand ontvangen in de dorpshuiskamer. Binnenkort ontvangen we ook een grote groep van het graancirkelproject uit Oploo, die we nog kennen vanuit de dorpenderby en gaan we naar het eiland Tholen om ons verhaal te vertellen. Ook zijn we uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan bijeenkomsten in Borsele en Oostelbeers. Han Bolijn.

8 Energie: Lokaal voor Lokaal Clean Minerals gaat bekijken in hoeverre de geproduceerde energie ten nutte gemaakt kan worden voor de belangrijkste energiegebruikers in de omgeving. Dit zijn de bedrijven op het industrieterrein en de bewoners van Esbeek. Daarnaast lijken er kansen te zijn voor de nieuwbouw op het industrieterrein en nieuwbouw van een aantal woningen in Diessen en nieuwe woningen met een brede school in Hilvarenbeek. Binnen de verleende vergunningen is begonnen met het bijplaatsen van 2 vergisters. Door deze uitbreiding kan de biomassa langer in de installatie blijven zodat er meer gas uit dezelfde hoeveelheid biomassa gehaald kan worden De uitgangspunten voor het onderzoek zijn dat de oplossing voor het te ontwikkelen energieconcept financieel/economisch voor aanbieder en gebruikers interessant moet zijn en (milieu)technisch verantwoord is. Betrokkenheid van de verschillende partijen (energieproducent, lokale bedrijven, farm energy, bewonerscoöperatie, woningstichting) is daarom van belang. Er is een werkgroep samengesteld waarin vertegenwoordigd zijn het Esbeekse Bedrijfsleven (Willem Reijrink), de Coöperatie Esbeek (Piet Verhoeven), de Woningstichting Stromenland (Leo Lamers), de oorspronkelijke initiatiefnemers/agrariërs (Ad Hesselmans) en Clean Minerals Bio Energy (Ad van Dommelen). Tevens denken mee vertegenwoordigers van Agro&Co (Leo Kock) en de provincie Noord- Brabant (Ton Vermeer). Het onderzoek wordt uitgevoerd door adviesburo Sparkling Projects uit Apeldoorn met ondersteuning van Pontifax (Wiet van Meel). Namens de werkgroep: Ad van Dommelen

9 Kennismaken met e-readers in Bibliotheek Hilvarenbeek De bibliotheek houdt haar bezoekers graag op de hoogte van nieuwe technologische ontwikkelingen. Daarom kan iedereen in Bibiotheek Hilvarenbeek van 11 tot 16 januari 2010 kennismaken met een nieuwe manier van lezen. In de bibliotheek staat gedurende deze periode een informatiestand met e-readers waarop een gevarieerd aanbod is te vinden aan e-books en e-kranten. Iedereen kan zo zelf ervaren hoe een e-reader leest. Wat is een e-reader? Een e-reader is een handzaam apparaat waarop eenvoudig digitale informatie kan worden gelezen. Het beeldscherm is scherp en benadert de ervaring van echt drukwerk. Digitale boeken, e-books, kunnen worden aangeschaft via verschillende websites, soms zelfs gratis. Ook kunnen op een e-reader kranten worden gelezen, deze zijn te downloaden via de websites van dagbladen. E-readers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en leverbaar met en zonder touchscreen. Benieuwd geworden? Ga naar de bibliotheek en ervaar het zelf. Bogaard GC ESBEEK Tel.:

10 Wiebelbillenboogie in bibliotheek Hilvarenbeek! Op woensdag 20 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start. Tijdens de jaarlijkse campagne maken jonge kinderen kennis met het winnende prentenboek van 2009: 'De Wiebelbillenboogie' De tiendaagse wordt geopend met het voorleesontbijt met Nol Havens en afgesloten met een theatervoorstelling 'De Wiebelbillenboogie' van Len Copal. Quiz Vorig jaar zijn tien mooiste prentenboeken voor peuters en kleuters gekozen. De boeken spelen tijdens de campagne een centrale rol in de bibliotheek. Rond deze boeken is een eenvoudige quiz gemaakt die (groot-)ouders samen met hun (klein)kind in de bibliotheek kunnen doen. Leespakketten Winnend prentenboek dit jaar was 'De Wiebelbillenboogie' van Guido van Genechten. Het boek heeft mooie illustraties en het verhaal nodigt uit tot interactie. Gedurende de tiendaagse speelt de bibliotheek op de campagne in door kinderen kennis te laten maken met het boek. In de jeugdbibliotheek zijn op diverse plaatsen voorwerpen te vinden, die een rol spelen in het verhaal. Ook thuis kunnen kinderen met het boek spelen: tijdens de voorleesdagen is er de mogelijkheid een zgn. voorleesfeestpakket te lenen met daarin o.a. het boek, de dvd, een liedje en knutseltips. Lid worden van de bibliotheek is tijdens de Nationale Voorleesdagen voor kinderen tot 6 jaar heel aantrekkelijk, want als extraatje ontvangen ze tijdens de campagneperiode een vingerpoppetje van het hoofdfiguurtje uit boek. Voorleesontbijt In samenwerking met Mikz Kinderopvang leest Nol Havens tijdens het voorleesontbijt voor uit het boek 'De Wiebelbillenboogie'. Kindertheater Kinderen tussen 2,5 en 6 jaar kunnen samen met hun ouders op de laatste campagnedag de boekfiguren in levende lijven zien. In twee voorstellingen speelt Len Copal het verhaal nog een keer, maar dan levensecht.

11 Dankzij haar affiniteit met peuters kan zij zich uitstekend inleven in de belevingswereld van de kleintjes. De hoofdpersoon uit het prentenboek zal zeker door de kinderen herkend worden. Het Voorleesontbijt met Nol Havens is op 20 januari om 9.30 uur in de bibliotheek Hilvarenbeek. Jonge kinderen (en hun ouder) zijn van harte welkom. Let op: vooraf kaartjes voor het voorleesontbijt afhalen bij de bibliotheek, ivm de beperkte ruimte. De theatervoorstellingen van Len Copal zijn op 30 januari om 10:00 en om 11:00 uur in de bibliotheek Hilvarenbeek. Bibliotheekleden kunnen een voorstelling bijwonen tegen betaling van 2,00. Niet-leden betalen 2,50. Kaartjes zijn vooraf te koop, bij de bibliotheek.

12 Nieuwe expositie in de corridor Café Schuttershof. Vanaf dinsdag 15 december jl. is er een nieuwe expositie te bezichtigen in de corridor Café Schuttershof te Esbeek. Hier hangen een tiental olieverf schilderijen van Joke Smolders (Esbeek) en Toos Soetens (Diessen). Joke is 3,5 jaar bezig en Toos nu zo'n 2 jaar. In het begin was het vooral de basisprincipes onder de knie krijgen maar nu is iedereen meer zijn eigen weg daarin aan het zoeken. Joke schildert vooral vanaf een foto, is nog zoekend bezig, stillevens, landschappen, portretten en momenteel,zoals ze het zelf benoemt, a la Jopie Huisman,bijv. Een oud uitgeleefd jasje hangend aan een spijker tegen een oude deur. Dat Joke heel divers werkt is goed te zien aan de werken die te zien zijn op de expositie. Er hangt een stilleven, een landschap, een werk met dieren, maar ook een doek met mensfiguren. Toos werkt momenteel met olieverf op waterbasis en is de laatste tijd zich vooral aan het verdiepen in landschappen. Wat vooral op valt is het hele mooie kleurgebruik en de prachtige luchten. Ook bij Toos is het werk zeker divers te noemen. Naast het volgen van schilderslessen in Esbeek, gaat de groep (8 personen) ook samen naar exposities, wat ze gezien hebben wordt daarna besproken. Zo staat er binnenkort een bezoek aan de bekende fijn schilder Henk Helmantel op het programma. Verder staat er een geheel nieuw project voor de deur van de cursiste, een mede cursiste is directrice geweest op een school voor speciaal onderwijs en op deze manier zijn ze gevraagd om een kunstproject op deze school te begeleiden en te ondersteunen. Peter van den Borne heeft een eigen schilderschool, zie op deze site is ook werk te bewonderen van de cursisten uit Esbeek. Wanneer U interesse heeft in schilderslessen kunt U kontact opnemen met Joke of Toos. Het is zeker de moeite waard om binnen te lopen in Gasterij Schuttershof en het werk van deze 2 dames te bewonderen.

13 Familie Moonen op bezoek in Esbeek sinds 1561 door Jan van Helvoirt Sijmon Lauwereijns Lauwers dictus Moen die Molder is rond 1465 geboren. Hij woonde met Heylwich Henrick vanden Veeken aan het Loo in Beek. Zijn vader was Lauwereijns Lauwereijns Slauwers en pachter van de windmolen van de abdij van Tongerloo in Middelbeers in 1492: het jaar waarin Columbus het huidige Amerika ontdekte! Deze 'Sijmon Moen' is de stamvader van de Diessense en Hilvarenbeekse families Moonen. Maar uiteraard ook in Esbeek woonden regelmatig nakomelingen van deze familie waarover Leo Adriaenssen de genealogie 'Elf generaties Moonen' schreef. Natuurlijk kennen oudere Esbekenaren nog de eerste frietboer en keienlegger Kees Moonen. Hij woonde in de dubbele woning bij het kruispunt. Reeds in 1575 duikt de naam Moonen in Esbeek op. In dat jaar trouwde Margriet Adriaen Jan Moonen met Jan Seger Adriaens tesbeeck aende Broeksyde aldaer. Drie jaar later huwde timmerman Symon Claes Moonen Marike Jacob Goyaerts. Zij woonden tesbeeck opt Hoogeneynde. Zij was eerder (1561) gehuwd geweest met Merten Steven vanden Poel en die woonde tot Esbeeck opte Craenmeer aldaer. Genoemde Symon Moonen werd in 1630 doodgeslagen door Aert Willem Smolders belast synde met eene vrouw swaer gaende van kijnde. Zij was dus hoogzwanger. Verder had hij nog drie kleine kinderen. Uiteindelijk verzoenden de kinderen van de vermoorde Moonen zich op 4 juli 1635 met de dader. Die constructie werd toen nog erg vaak toegepast. De oudste zoon was Cornelis Moonen, geboren in Deze timmermansbaas trouwde met Willemken Cornelis Willem Naaykens. Later hertrouwde ze Esbekenaar Peter Jan Claes Wouter Otten. De tweede dochter van Cornelis Moonen, Jenneken geheten, trouwde met Adriaen Joordens de Greve. Hij werd op 7 juli 1616 te Esbeek opt Hoogen Eijnde geboren. Jenneken verwondde zich als kind zijn de overigens behoorlijk doen sij van eenen

14 José Hesselmans ontving de gebroeders Moonen in november 2009 persickboom gevallen was ten huijse van Jan Peters de Wever! Aleyt Jan Claes Moonen was op 27 april 1677 getrouwd met Adriaen Jan Schellekens die op Dun boerde. Die werd echter in november 1685 overvallen met een subiete sieckte. Aleyt hertrouwde een half jaar later met de Esbekenaar Anthonis Willem van Spaendonck, zoon van een Esbeekse schoenmaker. Hun bedrijfje stond opt Spaendonck Eijnde: 1 os, 3 koeien, 1 vaars, 1 kalf, 17 ooi lammeren en 4 lege schapen. Verder had men koren, boekwijt, spurrie, even, gras en vlas. In 1680 boerde hij nog samen met zijn broer Adriaen. In de lijst van 1691 blijkt dat de boerderij totaal verwaarloosd en verdwenen was! Jan Cornelis Moonen daarentegen woonde lang op Kasteel Groenendaal. Hij was daar ingetrouwd met Catrijn van Brecht. Jarenlang was Jan mulder op de Esbeeksche Molen. Hij was op 14 juni 1686 op het Diessense Lurinx Eynde ('t Hoekje) geboren als zoon van mr. timmerman en rademaker Cornelis Moonen. Op maandag 9 november deed Adrie Moonen uit Drunen Esbeek aan. Maar dat was volgens José Hesselmans maar voor één nacht, want hij was te voet op weg naar Santiago de Compostella!

15 Beste Haaikneuters en Haaikneuterinnen, Prinsentoto Eind januari zal de Prinsentoto weer bij u in de bus vallen. Naar hartelust kunt u deze invullen. Daardoor steunt u het Carnavalsgebeuren in Esbeek en maakt u tevens kans op een van de vijf overheerlijke taarten die onder de juiste inzenders worden verloot. Voor 30 januari wordt de Prinsentoto weer bij u opgehaald. Mocht u onverhoopt niet thuis zijn wanneer de Prinsentoto bij u wordt opgehaald, dan kunt u deze bij één van de leden van de Raad van Elf in de bus gooien. Uiteraard dient dat dan wel vóór zaterdag 30 januari te gebeuren. Petterdag Op zondag 24 januari komen de leden van de Raad van Elf bij u langs om u persoonlijk uit te nodigen voor het Prinsenbal. Met de petter van Janus van Doormaal trekken wij dan door het Haaikneuterrijk, om alle Haaikneuters en Haaikneuterinnen in de juiste stemming te brengen voor een grandioos Carnavalsfeest. Prinsenbal De Klappers hebben toegezegd dat zij de onthulling van onze Prins Carnaval 2010 voor hun rekening willen nemen. Wij wensen hen veel succes bij de voorbereidingen. Optocht Besef wel dat het over vier weken al Carnaval is. Dus als je nog moet beginnen wordt het de hoogste tijd om van start te gaan. Vele deelnemers hebben zich inmiddels al opgegeven. Zij die ondertussen ook weten wat het gaat worden kunnen zich middels het inschrijfformulier elders is dit blad aanmelden bij Mark van den Borne. Je kunt je ook inschrijven via onze website. Iedereen die bezig is wensen wij enorm veel succes met de voorbereidingen. Voor meer nieuws over Carnaval in het Haaikneuterrijk kun je terecht op:

16 zaterdag 30 januari Heilige Mis / Prinsenbal zondag 31 januari Kaartenverkoop Kletsaovend vrijdag 5 februari 55+ Aovend zaterdag 6 februari Kletsaovend zaterdag 13 februari Carnaval zondag 14 februari Carnaval maandag 15 februari Carnaval dinsdag 16 februari Carnaval Inschrijfformulier Optocht De Raad van Elf. Naam van de groep: Motto: Aantal personen: Contactpersoon: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: Dit formulier kan worden ingeleverd bij: Mark van den Borne Lowerik GL ESBEEK tel: (013) Tevens willen wij iedereen er op attenderen dat ook de groepen die alleen op maandagmiddag meedoen aan de Kinderoptocht zich op moeten geven.

17 Cursus 'Op zoek naar Zin' Ouderen putten kracht uit hun herinneringen Leven met plezier. De balans opmaken van het verleden en de toekomst positief en met zelfvertrouwen tegemoet zien. Soms valt dat niet mee, zeker niet als u met tegenslagen te maken heeft. Een steuntje in de rug is wellicht welkom. De cursus 'Op zoek naar zin' is bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar. Deelnemers staan actief stil bij voorbije ervaringen in hun leven. Met behulp van alle zintuigen en creatieve werkvormen keren zij in gedachten terug naar de lagere school, vriendschappen en bijzondere gebeurtenissen. Dat alles met het doel opnieuw bewust te worden van de eigen levenskunst en kracht. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat deelnemers positief zijn over de cursus. Start in januari 2010 De cursus start in januari 2010 op een donderdagochtend in Tilburg en wordt begeleid door medewerkers van de GGZ Midden-Brabant. De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van twee uur en kost 25,-. Informatie en aanmelding U kunt zich aanmelden bij het secretariaat van de afdeling preventie van de GGZ Midden-Brabant, telefoon (013) Hobbymiddag in Schuttershof. Op woensdagmiddag 10 februari aanvang uur. Er zal dan een haan van fietsbanden gemaakt worden. De kosten voor de haan en les zijn 22,00. Je kunt je opgeven bij Chris Way, tel of per mail werkgroepsenioren@gmail.com. Ook degenen die zich al aangemeld hebben, nog even opnieuw aanmelden zodat ik weet hoeveel frames van hanen er meegebracht moeten worden.

18 Cursus reanimatie in Esbeek Op maandag 8 februari en dinsdag 9 februari 2010 start in Esbeek een cursus reanimatie en AED bediening waarvoor mensen zich op kunnen geven. In deze cursus leert men hoe te handelen bij een slachtoffer met een hartstilstand. In de gemeente Hilvarenbeek zijn er per jaar tussen de 4 en 8 reanimaties. De cursus wordt verzorgd door de stichting Bevordering Reanimatie Tilburg, licentiehouder voor het Midden Brabantse gebied van de Nederlandse Hartstichting. De instructeur komt uit Diessen in de persoon van Jan van Kemenade, ambulanceverpleegkundige op de post Tilburg zuid en initiatiefnemer van de stichting Hilvarenbeek/ Diessen Heartsafe. Cursus De eerste cursusavond wordt de reanimatie besproken en uitgebreid geoefend en de tweede avond komt daar de Automatische Externe Defibrillator (AED) bij. De kosten van de cursus bedragen 25,-. Daarvoor krijgt men een cursusboek van de Nederlandse Hartstichting à 7,50 en de registratie bij de Tilburgse stichting. Voor Esbeek coördineert Mw. Chris Way de cursus. Ze is telefonisch bereikbaar op voor nadere informatie. De stichting Hilvarenbeek/ Diessen Heartsafe wil door een fijnmazig netwerk van geschoolde vrijwilligers zo snel mogelijk de reanimatie opstarten. In combinatie met het gebruik van een AED kan de overlevingskans van een slachtoffer aanzienlijk toe nemen. Wie de cursus volgt, kan ook deelnemen aan dit systeem. Meer informatie staat op Mensen kunnen zich aanmelden via reanimatie-esbeek@live.nl met vermelding van naam, geboortedatum, adresgegevens, tel.nr. en e- mailadres of door te bellen naar bovenstaande telefoonnummer.

19 Uitslagen Klimroos - Pupillen F Klimroos - Pupillen F Bladella - Pupillen E Bladella - Aspiranten C DSV - Aspiranten C Fortuna '68 - Aspiranten B DDW - Pupillen E DDW - Pupillen E Aspiranten B1 - Rosolo Bladella - Pupillen F Roef! 1 - Senioren EDN ' Senioren Programma 16 en 17 januari 2010 Aanvang Plaats 16-1 Pupillen F2 - Fortuna ' Esbeek 16-1 Pupillen F1 vrij 16-1 Pupillen E2 - DSV 9.30 Diessen 16-1 Pupillen E1 - DSV Diessen 16-1 Pupillen D1 - Stormvogels Diessen 16-1 Aspiranten C2 - Vessem Diessen 16-1 Asprianten C1 - Rosolo Diessen 16-1 Aspiranten B1 - DSV Diessen 17-1 Senioren 2 - Eykelkorf Diessen 17-1 Senioren 1 - Vriendschap Diessen 20-1 Midweek - DSS Diessen Programma 23 en 24 januari 2010 Aanvang Plaats 23-1 Rosolo - Pupillen F Reusel 23-1 Rosolo - Pupillen F Reusel 23-1 Pupillen E2 - Stormvogels Diessen 23-1 Pupillen E1 - Omhoog Diessen 23-1 Pupillen D1 - SDO ' Diessen 23-1 Aspiranten C2 - Roef! Diessen 23-1 Celeritas - Aspiranten C Schijndel 23-1 Aspiranten B1 - DKB Diessen 24-1 Senioren 2 - Rosolo Diessen 24-1 Senioren 1 - Winty Diessen 27-1 Midweek - Zigo Tilburg

20 Doar!!!!! Esbeek mooi Esbeek wat lig je daar fraai. Daor op die plek waar vruger was haai. Hoog op de es tot laag bij de beek, Daor ligt het schonste durpke hier uit de streek. Van Vursteboan tot end Tuldensedijk.. Daor tussenin hedde gij het gelijk. Ge het er der vennen de bossen met lanen en dreven. Daor tussenin liggen boerderijen, Mee akkers en waaien als parels verweven Het is vruger ontgonnen dur de Sooi de Bart de Jaon en de Driek. Zij zijn er begonnen mee de bats en de riek. Laoter mee ezels of een perd voor de ploeg Nopuw is er een kern mee toren kerk en kroeg. Hoog op de toren sto het kruis, het symbool vur de mensen. Die geloven in een hemel daor boven. Op het kruis sto ok nog de haon. Het driemaal kraaien de is hem vergaon. Hij wijst nu de mensen de wendrichting aon. Ik vraog me af, Zut ie nie liever hier benee-en de kippen gaon tree-en? Daor wordt men begeleid vanaf, Het doopsel bij je geboorte tot aon het end in het graf In de kerk wordt gebeden gezongen en er wordt ok geprikt. Op het end van de mis dan kregde de zegen. Dan kunde er weer voor een heel tedje tegen en dan hedded gehad. Dan gauw vlug efkes naar de kroeg. Daor komt de geest recht uit het vat.daor wordt gebuurt geletst en gezwetst. Daor is heel veul gemauw en heel veul geleuter. Daor leerdum pas kennen! De Esbikse Kneuter Jan en Riet de Vries, Wensen jullie allen een Voorspoedig en Gelukkig Nieuwjaar

21 Radio Z-Aon!!!!! Afgelopen vrijdag werd de timmeravond van de Haaikneuters onderbroken door een radio uitzending. Er kwam een oproep voor alle bouwers om te luisteren naar hun Radio zender; Radio Z-Aon. De frequentie willen ze volgens mij nog niet bekend maken, want deze was duidelijk onderdrukt tijdens de uitzending. Dit is ook wel te begrijpen, want het uitzenden in de ether is illegaal en de boetes erop zijn enorm hoog. Ik heb het idee dat er in de omgeving van Esbeek een zender gereed staat om te gaan uitzenden met als doelgroep de carnavalvierders van Esbeek. Ik ben erg nieuwsgierig geworden en zou graag willen weten of bij meerdere personen in Esbeek deze uitzending is binnengekomen en of iemand toevallig het geluidsfragment heeft opgenomen. Zoja, laat het dan weten aan Wordt vervolgd. Van een verslaggever ter plaatse, inlichtingen: Frans of Maria

22 Gezonde voornemens in 2010 Veel mensen hebben aan het begin van het nieuwe jaar goede voornemens. Vaak hebben deze te maken met gezondheid. De tendens is dan ook: meer aandacht voor gezond gedrag en een gezonde leefstijl. Dit laatste is de manier waarop mensen omgaan met gezondheid, ziekte, risico's, werk, stress, vrije tijd, voeding, sport en beweging etc. Dit gedrag heeft een belangrijke invloed op onze gezondheid. Stoppen met roken Mensen neigen zich met name in het begin van het jaar met hun gezondheid bezig te houden. De goede voornemens staan dan nog vers in het geheugen. Een veel geuit goed voornemen is stoppen met roken. Helaas gaat dit voornemen voor velen weer in rook op. Ondanks de gezondheidsrisico's blijft het voor de meeste rokers moeilijk deze gewoonte op te geven. Informeer bij de GGD Hart voor Brabant naar de groepstraining 'Rookvrij! Ook jij'. Meer bewegen Fit zijn en u fit voelen heeft alles te maken met de manier waarop we leven. Gezond en regelmatig bewegen is hierbij belangrijk. Dat betekent niet dat iedereen meteen fanatiek moet gaan sporten. Gezond bewegen zit al in de kleine dingen, zoals fietsen i.p.v. de auto nemen, wandelen, vaker de trap nemen, tuinieren etc. Minder stress Ook stress is een belangrijk aspect van leefstijl: teveel stress is ongezond. Kijk bij het voorkomen en bestrijden van stress naar het verbeteren van de omstan dig heden thuis of op het werk en naar het verbeteren van uw capaciteiten om met stress om te gaan. Gezonde voeding Ook gezonde voeding is een belangrijke factor binnen een gezonde leefstijl. Niet te vet, niet te zout, niet teveel en vooral vezelrijk. Bovendien is het gezond om elke dag 200 gram groente en 2 stuks fruit te eten. Laat het niet bij goede voornemens Belangrijker is het nog om het hele jaar door aandacht aan gezondheid te besteden. Laat het niet alleen bij goede voornemens, maar probeer ze ook uit te voeren. De GGD Hart voor Brabant wenst u een gelukkig en gezond 2010! Meer informatie Kijk ook eens op onze website

23 Beste Kpj'ers en belangstellenden, De laatste activiteit dat de Kpj georganiseerd heeft was de kerstviering bij Schuttershof. Het was een zeer geslaagde avond met maarliefst 40 personen. De activiteit van deze avond was een pubquiz. De deelnemende groepen kregen allerlei verschillende vragen voorgeschoteld. De volgende activiteit is skiën in Peer (België). We gaan kijken of de skikunsten ons nog niet zijn verleerd. Dit staat gepland op vrijdag 22 Januari en we vertrekken om 18:30 bij Schuttershof. De eigen bijdrage is 20,-. Je moet je opgeven bij Adrie van den Biggelaar. Bel of sms naar of stuur een mailtje naar Je moet niet vergeten je handschoenen en identiteitskaart mee te nemen!! Groeten, Het Bestuur Kerkberichten. Zondag 17 januari is er om 10.00u een woord- en communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Ad van de Wouw. Collectant is Jan Smolders. De misintenties voor deze week zijn voor Janus Wijten (7e maandstonde); Jan Hesselmans-Oerlemans (fam Hesselmans) en voor Jan van Dommelen (jaargetijde). Zondag 24 januari is er om 10.00u een Eucharistieviering. Voorganger is een Priester MSC. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Pieter van Bokhoven. Collectant is Thieu Veron. De misintenties voor deze week zijn voor de overleden ouders Smoldersde Laat en dochter Mien Michels-Smolders; overleden ouders Hesselmans-Verhoeven en voor de overleden ouders Wilborts-van de Wouw, Jan en Jos.

24 Gemuts (van onder de muts) De Nederlandse winter Wat valt ervan te vertellen: Als we naar de laatste twee kijken Dan beginnen ze weer echt te tellen. Hoe heerlijk was het vorig jaar De hele Kerstvakantie schaatsen Ook dit jaar was het koud genoeg Maar de Flaes had te veel zwakke plaatsen. De sneeuw is een streling voor het oog Zeker in de open bossen Al wandelend ontdekte ik de sporen Van reeën, hazen en van vossen. De slogan Esbeek regelt het is ook dit jaar Weer een heel duidelijk te merken kreet Want opnieuw verscheen een hele mooie ijsvloer Als terras voor Arjans rode koek-en-zopie-opslagkeet. Het parkeerterrein werd wederom omgetoverd Tot een van de mooiste ijsbanen van de buurt Door Harm en Gerrit en Piet en vele andere vrijwilligers Blijft dit zolang de vorstperiode duurt. Ook onze eigen jeugd geniet er echt van: Schaatsen in plaats van gymnastiek Met je ouders als aandachtige toeschouwers Daarvan wordt je automatisch fanatiek. Tenslotte aan het eind van deze eerste muts Een bewijs dat ik ook graag vooruit wil zien: Ik wens u allen en al de uwen Een heel gezond en gelukkig tweeduizendtien. De Muts

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN:

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN: Periode zaterdag 11 januari t/m vrijdag 17 januari 2013 34 e jaargang nr. 16 ALGEMEEN NIEUWS: Musicalgroep EigenWijs volop in voorbereiding musicalproductie: Houd jij ook zo van zingen, dansen en acteren?

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief R.K. Basisschool de Twaalfruiter info@twaalfruiter.nl www.twaalfruiter.nl

Nieuwsbrief R.K. Basisschool de Twaalfruiter info@twaalfruiter.nl www.twaalfruiter.nl Schooljaar 2014 2015 nr 9 9 1 2014 Nieuwsbrief R.K. Basisschool de Twaalfruiter info@twaalfruiter.nl www.twaalfruiter.nl Even bijpraten Wat gaat 2015 ons brengen? In ieder geval nog een volgend stukje

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015 Van de voorzitter Het nieuwe jaar is al weer ruim 2 maanden oud en we zijn weer druk aan het bewegen. Allemaal goede voornemens. Dat is goed te merken, want het is gezellig

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

23 oktober 2015 Nummer 4

23 oktober 2015 Nummer 4 23 oktober 2015 Nummer 4 Inhoud: Deelname Europees schoolfruitprogramma Ingekomen stuk: onthulling jeugdprins Informatieavond groepen 8 verzet Speculaasactie Ingekomen stuk: werkgroep eerste heilige communie

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

WiekenWeetjes. WiekenWeetjes. Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 4 2 oktober 2015

WiekenWeetjes. WiekenWeetjes. Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 4 2 oktober 2015 WiekenWeetjes Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 4 2 oktober 2015 Algemeen Belangrijke data: 1 7/10 start kinderboekenweek 2 14/10 Kijkavond en schoolfoto verkoop 18.30 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 Schooljaar juli 2016

Nieuwsbrief 20 Schooljaar juli 2016 Nieuwsbrief 20 Schooljaar 15 16 6 juli 2016 AGENDA Activiteit woensdag t/m vrijdag 6 t/m 8 juli groep 8 kamp donderdag 7 juli gr 1 t/m 8 2 e rapport mee zaterdag 9 juli ov & team Kledinginzameling dinsdag

Nadere informatie

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Februari 2016 Nieuw gebouw Zondag 28 februari heeft de Brigantijn een opendag in het nieuwe gebouw de Vlieger.

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

Info 13 Vrijdag 20 maart 2015

Info 13 Vrijdag 20 maart 2015 Info 13 Vrijdag 20 maart 2015 Tussen- en Na-schoolse activiteiten Vanaf volgende week dinsdag verzorgen Grote Broer en Grote Zus een naschoolse activiteit. Deze zijn bedoeld voor de groepen 3 t/m 6, de

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Publiciteit en werving OSA

Publiciteit en werving OSA Publiciteit en werving OSA Bereik de ouders persoonlijk Het is belangrijk om veel aandacht aan werving en publiciteit te besteden. In het bijzonder als u met open inschrijving werkt. Denkt u hierbij aan

Nadere informatie

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen.

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen. Kindercentrum ZieZoo t Loo Prinses Margrietlaan t.o. huisnr. 9 2273 BP Voorburg, T 070 221 0092 loo@ziezoo.nl www.ziezoo.nl Nieuwsbrief Januari In deze nieuwsbrief een verslag van de afgelopen maanden,

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 17-03-2016 Vanuit de directie Beste ouders/verzorgers, Graag wil ik mij via deze weg aan u voorstellen. Mijn naam is John van Assouw.

Nadere informatie

Schrijven. U leert een kaartje te schrijven OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl

Schrijven. U leert een kaartje te schrijven OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Jeugdschaatsen 2014-2015

Jeugdschaatsen 2014-2015 Jeugdschaatsen 2014-2015 www.ijsverenigingwoubrugge.nl www.ijsclubhoogmade.nl Algemene inleiding Welkom bij De ijsvereniging Woubrugge en de IJsclub Hoogmade. Bij ons kun je leren schaatsen gewoon omdat

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Jeugdcompetitie 2013 A.V.Start

Jeugdcompetitie 2013 A.V.Start Nieuwsbrief januari 2013. Alle leden nog de beste wensen voor 2013. Bomenwacht Nederland is de nieuwe sponsor van de competitie. Jeugdcompetitie 2013 A.V.Start Dag Datum Wedstrijd Plaats Afstand zondag

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

SPOT EEN JOB! Op bezoek bij een interimkantoor. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

SPOT EEN JOB! Op bezoek bij een interimkantoor. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS SPOT EEN JOB! Wie zoekt die vindt! Er zijn veel manieren om vacatures te vinden. In dit lespakket worden de jongeren aan het werk gezet om via verschillende kanalen vacatures te vinden: kranten, internet,

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

N I E U W S B R I E F APRIL 2012 N I E U W S B R I E F APRIL 2012 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 16 NR. 8 Mededelingen van de directie Beste ouders wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St.Teje?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Informantje 10 27 januari 2016 Jaargang 2015-2016

Informantje 10 27 januari 2016 Jaargang 2015-2016 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 10 27 januari 2016 Jaargang 2015-2016 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum...

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn

de Oehoe de Tamboerijn de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2015-2016, nr. 6 2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Nieuwsbrief t Genseler

Nieuwsbrief t Genseler Nieuwsbrief t Genseler Oktober 2013 Stichting wijkcomité t Genseler info@wijkgenseler.nl Jaargang 2013 Nieuwe website www.wijkgenseler.nl In de afgelopen maanden is er gewerkt aan het vernieuwen van onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Datum: donderdag 22 oktober 2015

Datum: donderdag 22 oktober 2015 Datum: donderdag 22 oktober 2015 Populierenblaadje Algemeen: Luizencontrole: we willen alle ouders vragen om hun kinderen regelmatig te controleren op hoofdluis. We hebben nu enkele meldingen binnen. We

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN Nr.18, september 2013 BERICHT VAN DE ADMINISTRATIE PATIËNTENKRING Het bankrekeningnummer voor het overmaken van uw ledenbijdrage is: 38 32 533 ten name van Patiëntenkring

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Sport en Beweeg december 2015

Nieuwsbrief Stichting Sport en Beweeg december 2015 Nieuwsbrief Stichting Sport en Beweeg december 2015 Met deze nieuwsbrief wil de stichting Sport en Beweeg belangstellenden informeren en enthousiasmeren voor de stichting Sport en Beweeg. Voorwoord Het

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Mevr. Habets-Abrahams

Mevr. Habets-Abrahams NIEUWSBRIEF Nr.24-4 e JAARGANG uitgave nr.6 van 2015 opmaak: oktober 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en

Nadere informatie

BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEEK:

BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEEK: BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEEK: Ma 25-11 groep 7 en 8 theatervoorstelling Thema ouderavond Di 26-11 Wo 27-11 Do 28-11 groep 7 hightech automotive campus groep 8 naar Jan van Brabant Vr 29-11 groep 3-4 naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

Bericht van de kerstcommissie

Bericht van de kerstcommissie Jaargang 17 Nummer 17, 19-12-2018 Bericht van de kerstcommissie Herinnering Beste ouders/verzorgers, Op donderdag 20 december vindt de kerstviering op onze school plaats. We vieren dit met een sfeervol

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst.

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. Week 50: 9 t/m 15 december Een engel bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Een engel bij Maria, Lucas 1:26-38 Maria en Elisabet, Lucas 1:39-56 Week 51: 16 t/m 22 december

Nadere informatie

Suggesties en aanbevelingen AED netwerk in Aalburg

Suggesties en aanbevelingen AED netwerk in Aalburg 2011 Suggesties en aanbevelingen AED netwerk in Aalburg ChristenUnie Aalburg Voor elkaar! 12-4-2011 Inleiding Elke week worden in ons land 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand.

Nadere informatie

Uw kind hoeft geen tussendoortje mee te nemen, ze krijgen dit aangeboden door De Dolbotters.

Uw kind hoeft geen tussendoortje mee te nemen, ze krijgen dit aangeboden door De Dolbotters. KALENDER: 5 februari : Techniekmorgen groep 8 5 februari : Rapport groep 2 t/m 8 6 februari : Pronkzitting in Zaal Teunissen, groep 5 t/m 8 s middags vrij 9 februari : Studiedag, alle groepen vrij 10 en

Nadere informatie

Wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St. Teje?

Wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St. Teje? N I E U W S B R I E F MAART 2014 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 18 NR. 8 van de directie Wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St. Teje? Op woensdag 12 maart

Nadere informatie

Jaargang 11, nummer 3 Donderdag 08-09-2011. Beste ouders,

Jaargang 11, nummer 3 Donderdag 08-09-2011. Beste ouders, Jaargang 11, nummer 3 Donderdag 08-09-2011 Beste ouders, Dinsdag 27 september: VOORTGANGSGESPREKKEN Over enkele weken zijn er weer voortgangsgesprekken. Wij zien graag dat wij elk schooljaar alle ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1 N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1 Samen spelen en leren op een veilige plek van de directie Welkom allemaal in het nieuwe schooljaar. We maken er met elkaar weer een fijn en goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

MORGENSTOND KORT WEEK 39

MORGENSTOND KORT WEEK 39 MORGENSTOND KORT WEEK 39 Jaartekst 2017-2018 Visie van de oudsten Omzien naar elkaar en andere in onze omgeving en met elkaar groeien in discipelschap, tot eer van onze Heer Jezus Christus en tot opbouw

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Verjaardagen van kinderen: De komende 14 dagen vieren de volgende leerlingen hun verjaardag. Te beginnen in groep 1/2 B, daar is Tijn binnenkort het feestvarken.

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Vakantierooster 2015-2016 Deze week is het rooster voor het schoolseizoen 2015-2016 goedgekeurd en door de MR positief bekrachtigd. Voor ouders en belangstellenden

Nadere informatie

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl NIEUWSBRIEF REGULIER nummer, november 2015 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Na iedere nieuwsbrief

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 26, aflevering 9 4 januari 2016 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 26, aflevering 9 4 januari 2016 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 26, aflevering 9 4 januari 2016 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF DIGITAAL De nieuwsbrief verschijnt uitsluitend digitaal; een papieren

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Jaargang 22, Maand: Januari 2016 INFO

Jaargang 22, Maand: Januari 2016 INFO Jaargang 22, Maand: Januari 2016 Basisschool De Schare INFO 2016 staat voor de deur. We hopen dat dit kalenderjaar alle geluk en voorspoed zal brengen voor u en uw gezinsleden. Na een sfeervolle Kerstvakantie

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE DECEMBER 2009

RESULTATEN ENQUETE DECEMBER 2009 RESULTATEN ENQUETE DECEMBER 2009 Stichting Vrienden van Nieuw Unicum - algemeen 1. Hoe kent u de Stichting Vrienden van Nieuw Unicum? Doordat een familielid/vriend/kennis van mij in Nieuw Unicum woont

Nadere informatie

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015)

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo informatie over: Wat er zoal speelt op school Oproep Agenda Informatie vanuit de omgeving (buitenschoolse opvang Villa Hoog en Laag

Nadere informatie

MARIASCHOOL KLOOSTERLAAN 24 4772 RA LANGEWEG Telefoon 0168-326693, fax 0168 453449 e-mail: info@mariaschoollangeweg.nl

MARIASCHOOL KLOOSTERLAAN 24 4772 RA LANGEWEG Telefoon 0168-326693, fax 0168 453449 e-mail: info@mariaschoollangeweg.nl MARIASCHOOL KLOOSTERLAAN 24 4772 RA LANGEWEG Telefoon 0168-326693, fax 0168 453449 e-mail: info@mariaschoollangeweg.nl Algemene informatie Informatieavond 01-02-1010: Afgelopen week heeft u bericht gekregen

Nadere informatie