De e-commerce omgeving in control. 6 succesfactoren voor een snel, stabiel platform

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De e-commerce omgeving in control. 6 succesfactoren voor een snel, stabiel platform"

Transcriptie

1 De e-commerce omgeving in control 6 succesfactoren voor een snel, stabiel platform

2 De e-commerce omgeving in control Mirabeau heeft de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan met het exploiteren van e-commerce omgevingen op basis van Hybris, Intershop en Cloud technologie zoals Amazon Web Services (AWS). Deze whitepaper geeft inzage in hoe u de beschikbaarheid van de customer experience kunt borgen en hoe u vanuit het perspectief van de consument een stabiel en snel digitaal platform exploiteert. Deze inzichten helpen u de conversie van uw e-commerce platform continu te verbeteren. Heeft u behoefte aan een advies toegesneden op uw specifieke situatie? Laat het ons dan gerust weten. Wij komen dit graag eens persoonlijk toelichten. Neem voor meer informatie contact op met Hayo Rubingh via of hrubingh@mirabeau.nl.

3 Bij de exploitatie van een e-commerce omgeving spelen diverse uitdagingen een belangrijke rol. De volgende key-factoren bepalen daarmee het succes: 1. Stel de eindgebruiker centraal. Acteer vanuit het perspectief van de consument en voer gericht verbeteringen door op basis van feiten. 2. Continu verbeteren. Voorspong op de concurrentie is essentieel. Dit vertaalt zich in een continue stroom functionele en technische wijzigingen binnen het platform. Grip op de kwaliteit van wijzigingen is een belangrijke randvoorwaarde voor een succesvol e-commerce platform. 3. Automatisch bijschalen. Marketingcampagnes zoals nieuwsbrieven of kortingsacties kunnen leiden tot een explosieve toename van het bezoek. Maar hierbij mag geen afbreuk worden gedaan op de customer experience. Het goed opvangen van piekbelasting zonder bezoekers teleur te stellen is een uitdaging op zich. 4. Bewaak de performance. Online omgevingen bevatten veel nieuwe technologie. Stabiliteit kan daarom een uitdaging zijn in vergelijk met achterliggende systemen zoals SAP of Oracle. Meet daarom alles om verassingen te voorkomen. 5. Inzicht uit data. Data uit verschillende bronnen moet toegankelijk en van een goede kwaliteit zijn om de juiste inzichten te bieden. Een data-driven aanpak is benodigd.

4 6. Security en compliancy. Toenemende en veranderende wet- en regelgeving. Denk hierbij aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP), cookie wetgeving, de nieuwe consumentenwet, de aankomende wet datalekken en het beveiligen van het platform conform opgelegde kaders vanuit bijvoorbeeld de Risk Management afdeling. Ook het in-control zijn op dit vlak draagt bij tot een succesvol platform door het voorkomen van boetes, omzet en imago verlies. Om de exploitatie van een e-commerce omgeving in goede banen te leiden en groei en conversie verhoging te borgen is ervaring op een breed terrein benodigd. Een goed samenspel tussen techniek, marketing, data vraagstukken en wetgeving is essentieel. De volgende hoofdstukken geven inzicht in een mogelijke aanpak.

5 1. Stel de eindgebruiker centraal. De belangrijkste factor van een succesvolle e-commerce exploitatie is het centraal stellen van de eindgebruiker. De consument die dagelijks gebruik maakt van het platform en via het internet vele alternatieven heeft om bij een slechte ervaring zijn product elders te bestellen. De beste user experience is te bereiken door continu optimalisaties door te voeren via een data-driven aanpak. Meet gericht, combineer databronnen en creëer nieuwe inzichten die op actie gericht zijn. De techniek vormt een fundament voor deze doelstelling. Een succesvol platform wordt dan ook gefaciliteerd door moderne IT middelen als cloud computing en state-of-the-art tooling door middel van een Continuous Delivery aanpak.

6 2. Continu verbeteren Om time-to-market te kunnen versnellen moet de technische e-commerce omgeving - en de bijbehorende werkprocessen - zo worden ingericht dat wijzigingen in een hoog tempo kunnen worden doorgevoerd zonder kwaliteitsverlies. De sleutel hiervoor ligt in methodieken als Continuous Delivery & Automation. Stel de gehele omgeving - inclusief ontwikkel, test en acceptatie - voor als een fabriek waar sterk geautomatiseerde software naar productie wordt gestuurd en waarbij de uitrol van nieuwe software een business-as-usual proces wordt. Door dit goed te organiseren kun je ook anders met risico s omgaan. Een eventuele fout in de productieomgeving laat zich op deze manier eenvoudig terugrollen, of nog beter: snel repareren. Gebruik daarnaast de productieomgeving om te testen. Zogenaamde canary deployments, die slechts voor een vastgesteld percentage van het bezoek zichtbaar zijn en worden geëvalueerd middels data analyse. De combinatie met cloud computing biedt daarbij interessante mogelijkheden om bijvoor- beeld op verzoek testomgevingen uit te rollen en uit te zetten wanneer deze niet langer benodigd zijn. Door de inrichting van omgevingen te automatiseren met bijvoorbeeld Puppet & AWS Cloud Formation nemen flexibiliteit en kwaliteit toe en worden kosten op infrastructuur sterk gereduceerd. Soms wel tot 50% ten opzichte van traditionele hosting. Alleen de productieomgeving in zijn minimale vorm is altijd aanwezig. Overige omgevin- gen worden on-demand en automatisch aangemaakt. Een testomgeving is bijvoorbeeld alleen benodigd

7 als er testen worden uitgevoerd. Daarbuiten hoeft de omgeving niet te bestaan. Door deze werkwijze neemt de flexibiliteit toe en worden cloud kosten beperkt. DEVELOPMENT AUTOMATIC GROWTH CODE BASE CI 1. PROVISIONING 2. TEST 3. DEPLOY SUCCESS D T A P CLOUD Een conceptuele weergave van een continuous delivery engine. Alle handelingen, van code ontwikkeling tot livegang, worden geautomatiseerd. Inclusief provisioning, testen en het daadwerkelijk uitrollen van de webshop.

8 3. Automatisch bijschalen Infastructure-as-a-service, pay-per-use en elasticiteit, de belangrijkste kenmerken van publieke cloud diensten zoals Amazon Web Services (AWS), zijn tegenwoordig breeduit bekend. Deze eigenschappen komen bijzonder goed van pas bij de exploitatie van een e-commerce platform waarvan de hoeveelheid bezoek varieert, campagnes en promoties een belangrijke rol spelen. Het aantal bezoekers is dan niet altijd voorspelbaar. Er zijn verschillende redenen waarom een platform dat schaalt op basis van het bezoek een betere keuze is dan klassieke on-premises oplossingen met een vaste capaciteit. Zo betaal je alleen voor resources die benodigd zijn om bezoekers de juiste user experience te bieden. Dus meer vermogen bij veel bezoekers tijdens een sales campagne en minder resources gedurende bijvoorbeeld de nachtelijke uren. Op basis van pay-per-use beweegt de factuur mee met de hoeveelheid bezoek. Dit is effectief en substantieel goedkoper dan klassieke hosting oplossingen. Er zijn besparingen van 25% tot zelfs 75% mogelijk. Bijzonder krachtig is ook het gegeven dat cloud partijen als AWS allerhande services bieden om de infrastructuur vergaand te automatiseren. Het toverwoord is hier infrastructure-as-code. Het uitrollen van een extra webserver, een database of netwerk- koppeling geschiedt tegenwoordig door het starten van een programma dat met de API service van een cloud communiceert.

9 Zelf schalende applicaties, waardoor de webshop automatisch uitbreidt als dat nodig is, komen daarmee binnen handbereik. Voor webshops die globaal opereren bieden cloud oplossingen daarnaast een goede performance in de verschillende werelddelen. AWS biedt op dit momenteel bijvoorbeeld haar diensten aan vanuit acht verschillende regio s verdeeld over de gehele wereld. Door een, of meerdere, productieplatformen dicht bij de eindgebruiker te lanceren wordt de beste digitale ervaring geboden. Ongeacht de locatie van de klant.

10 4. Bewaak de performance Beschikbaarheid van een platform is vandaag de dag geen al te grote uitdaging meer. Met cloud computing en een goed architectuur ontwerp wordt uitval van componenten of zelfs gehele datacenters probleemloos opgevangen. De snelheid waarmee consumenten het platform ervaren is echter een belangrijk aandachtspunt dat vaak nog te veel onderbelicht wordt. Verschillende onderzoeken 1 tonen aan dat er een relatie is tussen de performance van het platform en conversie. Zo blijkt uit onderzoek bijvoorbeeld dat een webpagina in drie seconden of korter geladen moet zijn. 57% van de bezoekers haakt af wanner een pagina langer dan 3 seconden laadtijd nodig heeft. We zien echter de trend dat pagina s groter en groter worden. Zeker in combinatie met mobiele devices zal een focus op snelle pagina s de conversie ten goede komen. Gezien de genoemde dynamiek van e-commerce omgevingen, de vele wijzigingen die op het platform plaatsvinden en onverwachte invloeden van buitenaf is een gedegen monitoringstrategie belangrijk om grip te houden op basis zaken als stabiliteit en performance. Maar nog veel belangrijker is het om inzicht te verkrijgen en te behouden wat betreft de functionele werking van de webshop. Kan de bezoeker bijvoorbeeld binnen twee seconden succesvol een order plaatsen? Dat is vaak een van de belangrijkste KPI s voor een e-commerce platform. 1. Radware, state of the union. Ecommerce page speed & web performance - winter

11 Het is raadzaam KPI s op de volgende niveaus te formuleren: 1. Technische monitoring. Een verzakelijk technische KPI s die de fundamentele werking van het platform borgen. De nadruk ligt hierbij op infrastructurele onderdelen, datakoppelingen met derde partijen maar ook op het gedrag en de gezondheid van applicatieonderdelen. 3. Business monitoring. Dit zijn high-level performance indicatoren rondom omzet en gezondheid van het platform. Slimme dashboard technologie helpt dergelijke inzichten eenvoudig beschikbaar te maken op verschillende devices. Zo kan een e-commerce manager s avonds laat nog de laatste stand van zaken controleren via de mobiele telefoon of tablet. 2. Functionele monitoring. Hierbij ligt de focus van de KPI s specifiek op de functionaliteiten van het platform. Kunnen bijvoorbeeld de artikelen gevonden worden binnen de gestelde eisen, werkt het betalingsproces, lopen de processen voor stock-replenishments en worden backend orders goed verwerkt.

12 New Relic is een voorbeeld van een tool waarbij gedetailleerd inzichten worden verkregen in het gedrag van applicaties. Zo kan snel worden achterhaald wat de oorzaken zijn van performance vermindering. Voorbeeld van een business dashboard waarbij omzet gegevens worden getoond.

13 INZICHTEN OP ALLE NIVEAUS ZIJN CRUCIAAL OM INCIDENTEN TE VOORKOMEN, DE USER EXPERIENCE TE VERBETEREN EN DE CONVERSIE VAN DE WEBSHOP TE VERHOGEN

14 5. Inzicht uit data Met een e-commerce platform kunnen we enorm veel data verzamelen over bezoek- ersgedrag en platform data. Dat behoeft geen verdere inleiding. De uitdaging is de juiste inzichten verkrijgen om de conversie te verhogen? Relevante data is vaak afkomstig van meerdere bronnen. Het is daarom belangrijk om data uit verschillende systemen te koppelen zoals bijvoorbeeld web analytics data, de klantendatabase en het ordersysteem. Maar denk ook aan externe databronnen. Bijvoorbeeld een koppeling met KNMI data kan hele interessante inzichten opleveren rondom bezoekersgedrag en conversie in relatie tot het weer. Met deze inzichten kunnen verbeteringen worden doorgevoerd of kan content gericht worden afgestemd op de bezoeker. Real-time analyseren Het is van belang om snel of zelfs real-time analyse uit te kunnen voeren op de beschikbare data. Amazon Elastic Map Reduce (EMR) en Amazon Kinesis bieden de mogelijkheid om razendsnel inzicht te krijgen in grote hoeveelheden data. Door de integratie met het e-commerce platform en in combinatie met business rules, kunnen prijzen of de advertentiestrategie dynamisch worden aangepast. Combineer kwalitatief en kwantitatief gebruikersonderzoek. Juist deze combinatie maakt het optimaliseren van websites en online marketingcampagnes succesvol. Bepaal niet alleen exact waar optimalisatie mogelijk is, maar ook waarom. Daardoor ontstaat de con- crete onderbouwing hoe het beste te optimaliseren.

15 6. Security & Compliancy Amazon Web Services bijvoorbeeld heeft enorm geïnvesteerd in security diensten om een uiterst hoog niveau van bescherming te kunnen bieden. Als het om cloud gaat, ontstaat soms het gevoel van onveiligheid. Er is geen zekerheid meer over de locatie van de data en dat voelt oncomfortabel. Maar is het echt onveilig? Als gekeken wordt naar de drie aspecten van informatiebeveiliging (beschikbaarheid, integ- riteit en vertrouwelijkheid), dan is integriteit op technisch vlak op dezelfde wijze ingericht als in elk ander data center. Beschikbaarheid zal bij cloud oplossingen hoger liggen, bijvoorbeeld door het toepassen van verschillende zones. Vertrouwelijkheid is vaak wel een aandachtspunt, maar door slim gebruik van encryptie is afluisteren of manipuleren van data binnen het e-commerce platform te voorkomen. Wel ligt er uitdaging als het gaat om - toenemende - wet- en regelgeving. In e-commerce omgevingen wordt er vrijwel altijd gewerkt met persoonsgegevens. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geeft aan dat de persoonsgegevens proportioneel moeten worden beveiligd. Dat betekent dat op basis van best-practices de juiste maatregelen worden getroffen. Op het laagste niveau betekent dit voornamelijk de bescherming tegen ongeautoriseerde wijzigingen met periodiek een security controle. Op de hoogste niveaus worden security controles continu gemaakt. Denk hierbij aan Hacking-as-a-Service, waarbij de voorheen jaarlijkse externe security audit nu bij elke release of zeer frequent (maandelijks) wordt uitgevoerd.

16 In combinatie met continuous deployment is het mogelijk beveiliging diep te integreren in het ontwikkel- en testproces. Op basis van security requirements en best-practices wordt er veilige code ontwikkeld. In het Scrum-proces vinden code-reviews plaats. Hierbij is security een belangrijk aandachtspunt en issues worden direct opgepakt. Laat als extra slot op de deur security tooling meelopen gedurende het ontwikkeltraject om zo het aantal findings in een afsluitende penetratie test te verkleinen. Deze aanpak maakt het mogelijk om in de dynamiek van e-commerce informatiebeveiliging goed te integreren en de doorlooptijd niet onnodig te vertragen.

17 Conclusie Een succesvolle exploitatie van een e-commerce omgeving kenmerkt zich door een platform dat de business faciliteert en de gewenste time-tomarket optimaal kan ondersteunen. Continuous Delivery is hier een belangrijke randvoorwaarde maar ook het besef dat je continue moet en kan verbeteren door inzichten uit data. Met de juiste inzichten kunnen tijdig maatregelen worden getroffen en incidenten worden voorkomen. Heeft u na het lezen nog vragen of wilt u eens van gedachten wisselen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op via en vraag naar Hayo Rubingh (hrubingh@mirabeau.nl). Door inzet van AWS cloud computing kan het platform mee schalen met het bezoekvolume waardoor er geen slechte performance meer is of erger nog een digitaal filter bij de voordeur moet worden geactiveerd. Beschikbaarheid en performance is niet ingewikkeld als er voldoende energie wordt gestoken in functionele- en applicatie gedragsmonitoring.

18 Wij zijn Mirabeau Over de auteur Hayo Rubingh is Director Application Management bij Mirabeau en houdt zich bezig met strategische ontwikkelingen zoals cloud computing. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met Hayo via hrubingh@ mirabeau.nl of Over Mirabeau Managed Services, onderdeel van Mirabeau, heeft jarenlange ervaring met het 24x7 exploiteren van high-performance online omgevingen. Met onze kennis van cloud oplossingen en automation, de basis van iedere omgeving, kunnen we kosteneffectief en snel online omgevingen realiseren, web oplossingen on-demand online brengen en schalen op basis van performance en gebruik. We ontzorgen onze klanten door vanuit een centrale regie rol de gehele exploitatie van het online landschap te faciliteren. We hebben bewezen ervaring in het bouwen, ondersteunen en exploiteren van high-volume web en e-commerce platformen, zoals V&D, Gamma, Karwei, Praxis, Jumbo Supermarkten, transavia.com, de NVM en Warmteservice. Mirabeau is Advanced Consulting Partner van Amazon Web Services (AWS).

19 AHEAD IN A DIGITAL WORLD

20 Telefoon: Website:

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services BEHEER CONSULTANCY Managed Services We geven gedegen advies om de beschikbaarheid van uw platform en daarmee de user experience te verbeteren. Inclusief concrete

Nadere informatie

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services E COMMERCE BEHEER Managed Services We zorgen voor een gegarandeerd stabiel, snel en schaalbaar e-business platform. Efficiënt beheer is cruciaal voor de continuïteit

Nadere informatie

Factsheet MICROSITE BEHEER Managed Services

Factsheet MICROSITE BEHEER Managed Services Factsheet MICROSITE BEHEER Managed Services MICROSITE BEHEER Managed Services We garanderen een stabiele, snelle en schaalbare microsite. Microsites vormen een belangrijk onderdeel van online marketing

Nadere informatie

Factsheet CLOUD MIGRATIE Managed Services

Factsheet CLOUD MIGRATIE Managed Services Factsheet CLOUD MIGRATIE Managed Services CLOUD MIGRATIE Managed Services We regelen een snelle en zorgeloze overstap naar een flexibele, veilige en stabiele cloud-omgeving. Een succesvol digitaal platform

Nadere informatie

Factsheet CMS & DIGITAL MARKETING BEHEER Managed Services

Factsheet CMS & DIGITAL MARKETING BEHEER Managed Services Factsheet CMS & DIGITAL MARKETING BEHEER Managed Services CMS & DIGITAL MARKETING BEHEER Managed Services We zorgen voor een gegarandeerd stabiel, snel en schaalbaar digitaal platform. Efficiënt beheer

Nadere informatie

Vier goede redenen om over te stappen naar de cloud

Vier goede redenen om over te stappen naar de cloud Managed Services Managed Services We regelen een snelle en zorgeloze overstap naar een flexibele, veilige en stabiele cloud-omgeving. Een succesvol digitaal platform is continu in beweging. Daarom is een

Nadere informatie

We garanderen een stabiele, snelle en schaalbare microsite.

We garanderen een stabiele, snelle en schaalbare microsite. Managed Services Managed Services We garanderen een stabiele, snelle en schaalbare microsite. Microsites vormen een belangrijk onderdeel van online marketing & sales activiteiten. U gebruikt ze meestal

Nadere informatie

Factsheet CLOUD MANAGEMENT Managed Services

Factsheet CLOUD MANAGEMENT Managed Services Factsheet CLOUD MANAGEMENT Managed Services CLOUD MANAGEMENT Managed Services Met Cloud Management beheren we uw cloud-omgeving en ontzorgen we u 24x7. De ontwikkelingen binnen cloud computing volgen elkaar

Nadere informatie

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau KICKSTARTERS We lanceren binnen twee maanden een nieuw digitaal platform waarmee u in hoog tempo business value genereert. De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten

Nadere informatie

Factsheet CLOUD DESIGN Managed Services

Factsheet CLOUD DESIGN Managed Services Factsheet CLOUD DESIGN Managed Services CLOUD DESIGN Managed Services We ontwerpen flexibele en kosteneffectieve cloud-architecturen als fundament voor uw digitale platform(en). De ontwikkelingen binnen

Nadere informatie

Tags: online; websites; automatisering; infrastructuur; cloud; infrastructure; Mirabeau; 626; automation; guidelines

Tags: online; websites; automatisering; infrastructuur; cloud; infrastructure; Mirabeau; 626; automation; guidelines Asset 1 van 4 Effectief in de cloud Gepubliceerd op 7 october 2013 Cloud technologie speelt een steeds grotere rol binnen de exploitatie van web omgevingen. De voordelen van cloud zijn inmiddels breeduit

Nadere informatie

Gedegen Cloud management volgens Mirabeau

Gedegen Cloud management volgens Mirabeau Managed Services Managed Services Met Cloud Management beheren we uw cloud-omgeving en ontzorgen we u 24x7. De ontwikkelingen binnen cloud computing volgen elkaar in hoog tempo op. Regelmatig worden er

Nadere informatie

Factsheet CLOUD CONSULTANCY Managed Services

Factsheet CLOUD CONSULTANCY Managed Services Factsheet CLOUD CONSULTANCY Managed Services CLOUD CONSULTANCY Managed Services We geven gedegen advies over ontwerp, integratie, bouw en beheer van schaalbare platformen op basis van cloud-technologie.

Nadere informatie

Wees in control over uw digitale landschap

Wees in control over uw digitale landschap Managed Services Managed Services We zorgen ervoor dat uw complete beheerketen soepel functioneert, zodat uw eindgebruikers optimaal worden bediend. Zorgenvrij beheer is cruciaal voor de continuïteit van

Nadere informatie

Factsheet SECURITY CONSULTANCY Managed Services

Factsheet SECURITY CONSULTANCY Managed Services Factsheet SECURITY CONSULTANCY Managed Services SECURITY CONSULTANCY Managed Services We adviseren u over passende security-maatregelen voor uw digitale platform. Zo helpen we u incidenten als datadiefstal

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

We stemmen uw cloud-verbruik automatisch af op de vraag

We stemmen uw cloud-verbruik automatisch af op de vraag Managed Services Managed Services We geven gedegen advies over ontwerp, integratie, bouw en beheer van schaalbare platformen op basis van cloud-technologie. Cloud computing vormt het fundament van elk

Nadere informatie

We helpen u security-incidenten te voorkomen

We helpen u security-incidenten te voorkomen Managed Services Managed Services We adviseren u over passende security-maatregelen voor uw digitale platform. Zo helpen we u incidenten als datadiefstal te voorkomen en behoeden we u voor imagoschade.

Nadere informatie

Factsheet SECURITY DESIGN Managed Services

Factsheet SECURITY DESIGN Managed Services Factsheet SECURITY DESIGN Managed Services SECURITY DESIGN Managed Services We ontwerpen solide security-maatregelen voor de bouw en het gebruik van digitale platformen. Met onze Security Management diensten

Nadere informatie

Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services

Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services SECURITY SCANNING Managed Services We maken inzichtelijk op welke punten u de beveiliging van uw applicaties en infrastructuur kunt verbeteren. Met onze Security

Nadere informatie

We maken inzichtelijk op welke punten u de beveiliging van uw applicaties en infrastructuur kunt verbeteren.

We maken inzichtelijk op welke punten u de beveiliging van uw applicaties en infrastructuur kunt verbeteren. Managed Services Managed Services We maken inzichtelijk op welke punten u de beveiliging van uw applicaties en infrastructuur kunt verbeteren. Met onze Security Management diensten bewaken we de continuïteit

Nadere informatie

Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services

Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services SECURITY SCANNING Managed Services We maken inzichtelijk op welke punten u de beveiliging van uw applicaties en infrastructuur kunt verbeteren. Met onze Security

Nadere informatie

Factsheet DATALEKKEN COMPLIANT Managed Services

Factsheet DATALEKKEN COMPLIANT Managed Services Factsheet DATALEKKEN COMPLIANT Managed Services DATALEKKEN COMPLIANT Managed Services We ontwerpen en implementeren security maatregelen om datalekken te detecteren en het risico daarop te minimaliseren.

Nadere informatie

Factsheet COOKIE COMPLIANT Managed Services

Factsheet COOKIE COMPLIANT Managed Services Factsheet COOKIE COMPLIANT Managed Services COOKIE COMPLIANT Managed Services Mirabeau helpt u de cookiewetgeving op de juiste manier te implementeren. Zo geven we uw online omgeving een betrouwbare uitstraling

Nadere informatie

Heeft u al applicaties in de cloud (zoals AWS, Azure, Google) draaien?

Heeft u al applicaties in de cloud (zoals AWS, Azure, Google) draaien? Asset 1 van 4 Hoe houd je de cloudkosten beheersbaar? Gepubliceerd op 20 april 2015 Hoe krijgt u grip op uw cloud-kosten? Leer de verschillende oorzaken voor onverwachtse kosten te herkennen en lees vijf

Nadere informatie

Heeft u al applicaties in de cloud (zoals AWS, Azure, Google) draaien?

Heeft u al applicaties in de cloud (zoals AWS, Azure, Google) draaien? Asset 1 van 5 Hoe houd je de cloudkosten beheersbaar? Gepubliceerd op 20 april 2015 Hoe krijgt u grip op uw cloud-kosten? Leer de verschillende oorzaken voor onverwachtse kosten te herkennen en lees vijf

Nadere informatie

Altijd, overal en met ieder device aan de slag

Altijd, overal en met ieder device aan de slag WORKSPACE Altijd, overal en met ieder device aan de slag Geef medewerkers de vrijheid om te werken en behoud grip op IT De ideale digitale werkplek om medewerkers overal en altijd toegang te geven tot

Nadere informatie

Adding value to test tooling Hoe en waarom DevOps de wereld van performance testen verandert

Adding value to test tooling Hoe en waarom DevOps de wereld van performance testen verandert Hoe en waarom DevOps de wereld van performance testen verandert Najaarsevenement 14 oktober 2015 Inleiding Wie zijn we Marc Koper: Specialist in performancetesten / testautomatisering HenkJaap van den

Nadere informatie

DE REALITEIT VAN CLOUD SECURITY. De beveiliging van cloud computing in perspectief

DE REALITEIT VAN CLOUD SECURITY. De beveiliging van cloud computing in perspectief DE REALITEIT VAN CLOUD SECURITY De beveiliging van cloud computing in perspectief Introductie Cloud computing groeit onverstoorbaar door maar zorgen rondom security blijven zeer actueel. Is de cloud wel

Nadere informatie

Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen

Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen Inhoud Inleiding...3 End-to-end zicht op het netwerk...4 Realtime analytics van de netwerkperformance...5 Geautomatiseerde uitrol

Nadere informatie

De realiteit van cloud security. Sander Nieuwenhuis en Hayo Rubingh

De realiteit van cloud security. Sander Nieuwenhuis en Hayo Rubingh De realiteit van cloud security Sander Nieuwenhuis en Hayo Rubingh Cloud computing groeit onverstoord hard maar zorgen rondom security blijven zeer actueel. Is de cloud wel veilig genoeg voor mijn data?

Nadere informatie

CI CD met containers. Waar zitten de benefits. Leo Root Programmamanager SSC-I Stavorenweg PT Gouda

CI CD met containers. Waar zitten de benefits. Leo Root Programmamanager SSC-I Stavorenweg PT Gouda SSC-I Stavorenweg 3 2803 PT Gouda Leo Root Programmamanager L.Root@dji.minjus.nl CI CD met containers Waar zitten de benefits Shared Service Center ICT 28 juni 2018 SSC-I Shared Service Center ICT Stavorenweg

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy HACKING OWASP TOP 10 Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

SaaS en cloud computing: in de mist of in de wolken? Karin Zwiggelaar, partner 20 september 2010

SaaS en cloud computing: in de mist of in de wolken? Karin Zwiggelaar, partner 20 september 2010 SaaS en cloud computing: in de mist of in de wolken? Karin Zwiggelaar, partner 20 september 2010 We staan aan de vooravond van de volgende Internetrevolutie De klassieke werkwijze van organisaties zal

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DATA DRIVEN UX DESIGN Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

Optimaliseer de performance van uw dienst

Optimaliseer de performance van uw dienst Whitepaper Optimaliseer de performance van uw dienst Succes van uw online applicatie hangt mede af van de performance. Wat kunt u doen om de beste performance te behalen? INHOUD» Offline sites versus trage

Nadere informatie

Factsheet CONTENT & EXPERIENCE MANAGEMENT Mirabeau

Factsheet CONTENT & EXPERIENCE MANAGEMENT Mirabeau Factsheet CONTENT & EXPERIENCE MANAGEMENT Mirabeau CONTENT & EXPERIENCE MANAGEMENT Mirabeau We bieden de beste oplossing voor uw content management en klantdialoog Het moment waarop bezoekers en klanten

Nadere informatie

Performance Scan UWV.nl en Werk.nl in opdracht van FNV

Performance Scan UWV.nl en Werk.nl in opdracht van FNV Performance Scan UWV.nl en Werk.nl in opdracht van FNV Uitgevoerd door: Inhoudsopgave 1. Werk.nl, het belang van beschikbaarheid 3 2. Performance Scan Werk.nl 4 3. Performance score card 5 4. Performance

Nadere informatie

Factsheet INSIGHTS Mirabeau

Factsheet INSIGHTS Mirabeau Factsheet INSIGHTS Mirabeau INSIGHTS Mirabeau Organisaties die de user experience optimaliseren op basis van data zijn de winnaars van morgen. Met het online platform als belangrijkste verkoopkanaal en

Nadere informatie

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Veel bedrijven maken of overwegen een transitie naar de

Nadere informatie

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE 2 OMNEXT IN HET KORT Broncode als bron van informatie Gevestigd in NL, UK en USA Kennis van meer dan 40 diverse technologieën Verschillende

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

De realiteit van cloud security. De beveiliging van cloud computing in perspectief

De realiteit van cloud security. De beveiliging van cloud computing in perspectief De realiteit van cloud security De beveiliging van cloud computing in perspectief De realiteit van cloud security Cloud computing groeit onverstoorbaar door maar zorgen rondom security blijven zeer actueel.

Nadere informatie

Adding value to test tooling

Adding value to test tooling Adding value to test tooling performance testing and test automation Hoe we performance risico's ook in een CI/CD wereld de baas blijven Wie Ben Ik? >20 jaar ervaring in IT 10 jaarperformancearchitecten

Nadere informatie

Adding value to test tooling

Adding value to test tooling Adding value to tooling performance ing and automation Hoe we performance risico's ook in een CI/CD wereld de baas blijven Wie Ben Ik? >20 jaar ervaring in IT 10 jaar PerformanceArchitecten Software engineer

Nadere informatie

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa consulting - sourcing - solutions Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa Marcel van Rijn Marco van Veen 9 januari 2014 Marcel van Rijn Mede oprichter Connect2Crowd Meer dan 15 jaar corporate

Nadere informatie

Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken

Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken De business organisatie heeft altijd stijgende verwachtingen van uw IT organisatie. Meer dan ooit is het van

Nadere informatie

enterprise; development; operations; CA Technologies; DevOps; management; agility; software delivery life cycle; SDLC; CA

enterprise; development; operations; CA Technologies; DevOps; management; agility; software delivery life cycle; SDLC; CA Asset 1 van 7 De kloof dichten tussen Dev en Ops Gepubliceerd op 12 may 2014 Hoe verbetert u de software delivery life cycle? DevOps wordt gezien als de volgende stap in Agility. In deze paper leest u

Nadere informatie

Registratie Data Verslaglegging

Registratie Data Verslaglegging Registratie Data Verslaglegging Registratie Controleren en corrigeren Carerix helpt organisaties in het proces van recruitment en detachering. De applicatie voorziet op een eenvoudige wijze in de registratie

Nadere informatie

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE E-BOOK DE STAP NAAR EEN TOEKOMST- BESTENDIGE EN DUURZAME BASIS Virtualiseren is in veel disciplines een populaire term. Het is

Nadere informatie

De kracht van eenvoud en efficiëntie. Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet

De kracht van eenvoud en efficiëntie. Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet De kracht van eenvoud en efficiëntie Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet Inhoud Zet u uw huidige storage resources wel optimaal in? 03 Beter management van storage en data 04 Data

Nadere informatie

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet Ronald.geuze@nl.ibm.com, Ronald.vanteeffelen@nl.ibm.com Consolidatie en Virtualisatie van Intel en UNIX platformen de praktijk 18/03/2009 DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet 2009 IBM

Nadere informatie

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer DE PRIVATE CLOUD Johan Bos & Erik de Meijer Agenda Wat is Cloud? Waarom Private Cloud? Wanneer Private Cloud? Een stappenplan Vragen Quiz Ga naar www.kahoot.it of download de app Gefeliciteerd! 2017 EXACT

Nadere informatie

Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost

Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost Inhoudsopgave Moderne datacenters, moderne uitdagingen De eindeloze mogelijkheden van virtualisatie

Nadere informatie

Factsheet AGILE TRANSITIONERS. Mirabeau

Factsheet AGILE TRANSITIONERS. Mirabeau Factsheet AGILE TRANSITIONERS Mirabeau AGILE TRANSITIONERS Mirabeau Wij helpen u met de implementatie van een agile werkwijze. We leven in een tijdperk waarin veranderingen elkaar in een steeds hoger tempo

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING UW PARTNER IN B2B MARKETING INTELLIGENCE Inleiding Het vak van de B2B marketeer is uitdagend. Sinds de crisis zijn de budgetten structureel verlaagd.

Nadere informatie

Cloud Computing. -- bespiegelingen op de cloud -- MKB Rotterdam, 10 november 2015. Opvallend betrokken, ongewoon goed

Cloud Computing. -- bespiegelingen op de cloud -- MKB Rotterdam, 10 november 2015. Opvallend betrokken, ongewoon goed Cloud Computing -- bespiegelingen op de cloud -- MKB Rotterdam, 10 november 2015 Opvallend betrokken, ongewoon goed Agenda Inleiding Mijn achtergrond Over Innvolve Cloud Computing Overwegingen Afsluiting

Nadere informatie

Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People

Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People Onze experts brengen u digitale kennis en ervaring op locatie. Om voortdurend in te kunnen spelen op veranderende

Nadere informatie

Betere dienstverlening financiële organisaties met continuous delivery Flexibeler, efficiënter en in kort tijdsbestek software ontwikkelen

Betere dienstverlening financiële organisaties met continuous delivery Flexibeler, efficiënter en in kort tijdsbestek software ontwikkelen Betere dienstverlening financiële organisaties met continuous delivery Flexibeler, efficiënter en in kort tijdsbestek software ontwikkelen Sinds de kredietcrisis en door opkomende technologieën staan banken

Nadere informatie

Bring it To The Cloud

Bring it To The Cloud Whitepaper Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech-ict.nl/cs Imtech Voor organisaties is de keuze over hoe

Nadere informatie

CMS Ronde Tafel. Cloud Continuity. Ir. Jurian Hermeler Principal Consultant

CMS Ronde Tafel. Cloud Continuity. Ir. Jurian Hermeler Principal Consultant CMS Ronde Tafel Cloud Continuity Ir. Jurian Hermeler Principal Consultant Introductie Quint Wellington Redwood Onafhankelijk Management Adviesbureau Opgericht in 1992 in Nederland Ruim 20 jaar ervaring

Nadere informatie

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD BIG DATA & ANALYTICS BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD FLEXIBEL EN SCHAALBAAR BEHEER VAN ENORME HOEVEELHEDEN INFORMATIE IN GROTE ORGANISATIES EFFICIËNT EN SCHAALBAAR OMGAAN MET INFORMATIE-EXPLOSIE De hoeveelheid

Nadere informatie

Process & IT: eerst KIEZEN maakt het DOEN daarna zoveel makkelijker

Process & IT: eerst KIEZEN maakt het DOEN daarna zoveel makkelijker Process & IT: eerst KIEZEN maakt het DOEN daarna zoveel makkelijker Wim Tindemans Manager Business Applications Business and Automation Solutions Egemin NV Agenda Probleemstelling Tegenstelling tussen

Nadere informatie

Maximale ontzorging in eigen regie POWERED BY

Maximale ontzorging in eigen regie POWERED BY Maximale ontzorging in eigen regie POWERED BY www.hixonline.nl De zorgsector is voortdurend in beweging. Zorgprocessen worden meer en meer geautomatiseerd en vrijwel alle gegevens van de patiënt worden

Nadere informatie

10 trends in Performance testen of: wat hebben we écht te bieden?

10 trends in Performance testen of: wat hebben we écht te bieden? 10 trends in Performance testen of: wat hebben we écht te bieden? Martijn Ruff 30 mei 2012 Agenda Even voorstellen... Introductie 10 Trends Conclusies KETENBEWAKING TM 2 Even voorstellen... KETENBEWAKING

Nadere informatie

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een "Social Business"

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een Social Business Behoeftepiramide van een "" (Naar analogie piramide van Maslow) Maslow rangschikte de volgens hem universele behoeften van de mens in een hiërarchie. Volgens zijn theorie zou de mens pas streven naar bevrediging

Nadere informatie

Een infra DevOps CI/CD straat

Een infra DevOps CI/CD straat Een infra DevOps CI/CD straat Ronald van Vugt Ronald van Vugt ir. Ronald van Vugt Cloud Architect bij Metis IT ronald.van.vugt@metisit.com nl.linkedin.com/in/ronaldvanvugt VCAP / AWS Architect www.metisit.com/author/ronald

Nadere informatie

Frontend performance meting

Frontend performance meting Frontend performance meting als aanvulling op de traditionele manier van performancetesten René Meijboom rene@performancearchitecten.nl Introductie Uitdaging bij huidige klant Succesvolle performancetest

Nadere informatie

Application Services. Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten

Application Services. Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten Application Services Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten Application Services van KPN Afdelingen smelten samen, markten verschuiven, klanten willen

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost

Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost moderne uitdagingen opgelost Inhoud Moderne datacenters, moderne uitdagingen 03 Versnel uw datacenter 04 Niet alleen snel, maar ook veilig 05 IBM FlashSystem Family 06 2 Moderne datacenters, moderne uitdagingen

Nadere informatie

IAM en Cloud Computing

IAM en Cloud Computing IAM en Cloud Computing Cloud café 14 Februari 2013 W: http://www.identitynext.eu T: @identitynext www.everett.nl www.everett.nl Agenda 1. Introductie 2. IAM 3. Cloud 4. IAM en Cloud 5. Uitdagingen 6. Tips

Nadere informatie

Whitepaper. In vijf stappen naar de cloud

Whitepaper. In vijf stappen naar de cloud Whitepaper In vijf stappen naar de cloud Een whitepaper van UNIT4 IT Solutions 2013 In vijf stappen naar de cloud Steeds meer bedrijven zien in dat er met cloud technologie eigenlijk een nieuw platform

Nadere informatie

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN Inleiding CRM Resultants biedt aan haar klanten de keuze om Microsoft Dynamics CRM in huis te installeren, of om de

Nadere informatie

KNVB en UNIT4 helpen amateurvoetbal met het bepalen van ambities

KNVB en UNIT4 helpen amateurvoetbal met het bepalen van ambities KNVB en UNIT4 helpen amateurvoetbal met het bepalen van ambities KNVB Marjan Heinen UNIT4 Internet Solutions Edo-Jan Meijer 16 06 2011 pagina 1/34 16 06 2011 pagina 2/34 Voorstellen 16 06 2011 pagina 3/34

Nadere informatie

Continuous testing in DevOps met Test Automation

Continuous testing in DevOps met Test Automation Continuous ing in met Continuous testing in met Marco Jansen van Doorn Tool Consultant 1 is a software development method that emphasizes communication, collaboration, integration, automation, and measurement

Nadere informatie

Efficiënt en veilig werken met cliëntgegevens. Zorg & ICT beurs 15 maart 2017

Efficiënt en veilig werken met cliëntgegevens. Zorg & ICT beurs 15 maart 2017 Efficiënt en veilig werken met cliëntgegevens Zorg & ICT beurs 15 maart 2017 De drie organisaties Adapcare: Levert ECD voor ouderen- en gehandicaptenzorg, RIBW s en jeugdzorg. g-company: Google Cloud Premier

Nadere informatie

Responsive web applicaties op Oracle

Responsive web applicaties op Oracle APEX Responsive web applicaties op Oracle Spreker(s) : Datum : E-mail : Arian Macleane & Jacob Beeuwkes 06-06-2013 info@transfer-solutions.com WWW.TRANSFER-SOLUTIONS.COM Outline Trends APEX intro APEX

Nadere informatie

CaseMaster WS E-Commerce Webshop

CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster Webshop Het aantal webshops groeit nog steeds en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar in snel tempo op. Om succesvol te blijven, is het van belang dat uw software

Nadere informatie

APPLICATION CONTINUITY ARCHITECTURE

APPLICATION CONTINUITY ARCHITECTURE APPLICATION CONTINUITY ARCHITECTURE EEN TECHNISCHE ARCHITECTUUR VOOR HET GARANDEREN VAN BUSINESS CONTINUITY IT verandert voortdurend: zowel de technologie, als het gedrag en de verwachtingen van gebruikers.

Nadere informatie

De juiste klanten via search engine marketing. Ronald van Klooster, DM Vakdag 7 oktober 2010

De juiste klanten via search engine marketing. Ronald van Klooster, DM Vakdag 7 oktober 2010 De juiste klanten via search engine marketing Ronald van Klooster, DM Vakdag 7 oktober 2010 Agenda 1 2 3 4 5 Introductie Wat is Zoekmachine Marketing Voor en nadelen van SEA en SEO Webshop/Leadgeneratie

Nadere informatie

Portal Planning Process

Portal Planning Process BROCHURE Portal Planning Process SAMENWERKEN AAN EEN WAARDEVOL PORTAAL BROCHURE PORTAL PLANNING PROCESS 2 Axians PORTAL PLANNING PROCESS BROCHURE Inhoud Introductie 4 3 Portal Planning Process 5 4 Uitdagingen

Nadere informatie

Presentatie Rapportage Met SAP Business Objects

Presentatie Rapportage Met SAP Business Objects Presentatie Rapportage Met SAP Business Objects Verzorgd door: Camille van Dongen, itelligence Fouad Allabari, i3 Woerden 4 februari 2011 Agenda Voorstellen itelligence & i3 Business Intelligence SAP Business

Nadere informatie

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van e-mail

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van e-mail Beknopte dienstbeschrijving Beveiligen van e-mail m.b.v. digitale certificaten en PKI Document: Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van e-mail Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Snel te

Nadere informatie

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing Complete en betaalbare MKB-oplossing De Oracle Business Intelligence Suite is een open en complete oplossing waarmee u iedereen binnen de organisatie van de juiste informatie kunt voorzien: De gegevens

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Project Management met Teamcenter 2007 Door: Ramon van Raak Beheert u complexe projecten dan weet u als geen ander dat de projectvoorbereiding de basis legt

Nadere informatie

Van Virtualisatie naar Cloud Computing De roadmap voor de toekomst?

Van Virtualisatie naar Cloud Computing De roadmap voor de toekomst? Van Virtualisatie naar Cloud Computing De roadmap voor de toekomst? Louis Joosse Principal Consultant Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud van of voortvloeiende uit dit document

Nadere informatie

IaaS als basis voor maatwerkoplossingen

IaaS als basis voor maatwerkoplossingen 1 IaaS als basis voor maatwerkoplossingen De specialisten van Fundaments: uw logische partner INHOUD Vooraf Terugblik Cloud De rol van de IaaS Provider IaaS maatwerkoplossingen in het onderwijs Conclusie

Nadere informatie

KIM. Slimme acties ondernemen

KIM. Slimme acties ondernemen KIM Slimme acties ondernemen CONTROLE KWIJT? Herkent u dit soort ervaringen ook? Uw organisatie heeft allerlei systemen in huis, maar Niemand weet echt meer hoe het systeem exact werkt Voor kleine wijzigingen

Nadere informatie

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE 2 DIGITALISATIE VEREIST: Toegevoegde waarde Agility en snelheid Security en betrouwbaarheid 3 COMBINATIE BUSINESS & IT BUSINESS TECHNOLOGY

Nadere informatie

Whitepaper. Veilig de cloud in. Whitepaper over het gebruik van Cloud-diensten deel 1. www.traxion.com

Whitepaper. Veilig de cloud in. Whitepaper over het gebruik van Cloud-diensten deel 1. www.traxion.com Veilig de cloud in Whitepaper over het gebruik van Cloud-diensten deel 1 www.traxion.com Introductie Deze whitepaper beschrijft de integratie aspecten van clouddiensten. Wat wij merken is dat veel organisaties

Nadere informatie

Van 6 weken naar 6 minuten. met. OpenSource. Jan-Taeke Schuilenga Infrastructuur Architect Jantaeke.schuilenga@duo.nl

Van 6 weken naar 6 minuten. met. OpenSource. Jan-Taeke Schuilenga Infrastructuur Architect Jantaeke.schuilenga@duo.nl Van 6 weken naar 6 minuten met OpenSource Jan-Taeke Schuilenga Infrastructuur Architect Jantaeke.schuilenga@duo.nl Wat is DUO? Uitvoeringsorganisatie van Ministerie van OCW - Studiefinanciering - Bekostiging

Nadere informatie

HUB. non lineair ---

HUB. non lineair --- HUB non lineair 1 juli 2016 2 INLEIDING Digitale workflow De OLON MediaHub non lineair (verder te noemen de MediaHub) is een backend systeem dat de oplossing biedt voor de meest complexe vraagstukken op

Nadere informatie

Exact en partneroplossingen uit de Parentix Cloud. powered by Cisco. Harald de Wilde Strategic Channel Development Cisco

Exact en partneroplossingen uit de Parentix Cloud. powered by Cisco. Harald de Wilde Strategic Channel Development Cisco Exact en partneroplossingen uit de Parentix Cloud powered by Cisco Harald de Wilde Strategic Channel Development Cisco Alex Struik Partner Accountmanager Parentix Cloud introductie Cisco Parentix Cloud

Nadere informatie

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers End-note Sven Noomen Wouter Heutmekers 2 Ok, en morgenvroeg? Voorstellen 25111978 14 8 4 6 23 25031981 12 3 1 1339 3 Think BIG Act SMALL 2011 Scale FAST 4 5 6 Visie & strategie Strategie Ondersteuning

Nadere informatie

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie.

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. HOME WAT VOORDELEN FUNCTIONALITEITEN Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. RAPPORTAGE IMPLEMENTATIE SERVICE ESSENTIALS OVER EXACT IN HET KORT Werknemers zijn de ruggengraat van bedrijven.

Nadere informatie

TradeCloud Supply Chain Platform

TradeCloud Supply Chain Platform TradeCloud Supply Chain Platform Voorspelbaar inkopen & produceren Hogere marges Kortere doorlooptijden Sneller reageren op marktveranderingen Productiebedrijven & groothandel concurreren op flexibiliteit,

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie