Opleiding tot verzorgende IG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opleiding tot verzorgende IG"

Transcriptie

1 Opleiding tot verzorgende IG V1_2011

2 Inleiding Zorgwaard vindt het belangrijk lichamelijk zieke cliënten en dementerende cliënten een optimale zorgverlening te bieden. Daartoe is het nodig dat er binnen de organisatie goed opgeleide verzorgenden werken. Zorgwaard vindt het ook belangrijk om (jonge) mensen de kans te geven een opleiding te volgen en een beroep te leren. Het verzorgen van een opleiding tot verzorgende-ig past hier goed bij. In deze brochure kun je lezen wat voor organisatie Zorgwaard is en wat de opleiding tot verzorgende-ig inhoudt. In dit stuk wordt de verzorgende-ig als vrouwelijk beschouwt en de cliënt als mannelijk. Dat is alleen gedaan voor de leesbaarheid van deze informatiebrochure. Natuurlijk kunnen ook mannen verzorgende-ig worden en zijn er vrouwelijke cliënten. Wie zijn wij? Zorgwaard is een protestants-christelijke woonzorgorganisatie op het gebied van de ouderenzorg in de Hoeksche Waard. Wij bieden zorgen dienstverlening aan zowel in gespecialiseerde centra als in de wijk, bij de cliënten thuis (huishoudelijke verzorging, persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding, behandeling, maaltijdverstrekking). Ongeveer 1200 medewerkers en 1000 vrijwilligers zetten zich hier voor in. Zorgwaard heeft meerdere locaties verspreid over de Hoeksche Waard (Oud-Beijerland, Mijnsheerenland, Klaaswaal, Puttershoek, Zuid-Beijerland, Strijen, 's-gravendeel, Nieuw-Beijerland en Heinenoord). We willen de cliënt zo veel mogelijk in zijn / haar eigen (sociale) omgeving van dienst zijn. Wij bieden hier o.a. de volgende zorg en diensten aan: Verpleeghuiszorg voor psychogeriatrische en somatische cliënten Revalidatie en reactivering Zorg in een verzorginghuis Begeleiding voor cliënten met gedragsproblematiek Dagbehandeling voor psychogeriatrische en somatische cliënten Weekenddagbehandeling voor psychogeriatrische cliënten Terminale zorg Kortdurende zorg in het verzorgingshuis

3 Aanvullende verpleeghuiszorg in verzorgingshuizen Eerstelijns ergotherapie Eerstelijns logopedie Dieetadvisering Eerstelijns fysiotherapie (inclusief hydrotherapie) Wat is onze visie? Kernbegrippen voor Zorgwaard zijn: een prettige woon- en leefomgeving waarin respectvolle bejegening een belangrijke plaats inneemt, goede informatievoorziening, streven naar optimale kwaliteit en transparantie m.b.t. kwaliteit en aandacht voor zingeving. Zorg, behandeling en dienstverlening gaan uit van de cliënt als zelfstandig individu. De organisatie is er ten dienste van de cliënt. Het integrale zorgbehandelplan en dienstverleningspakket worden in samenspraak met de cliënt opgesteld, passend bij de mogelijkheden en beperkingen van de cliënt. Wonen, zorgbehandeling en dienstverlening benaderen zoveel mogelijk het dagelijks leven in een normale thuissituatie. De cliënt (waar nodig ondersteund door zijn vertegenwoordiger) heeft hierbij de regie over de inrichting van zijn dagelijks leven. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn: Een prettig en gastvrij woon-, leef- en werkklimaat; Respectvolle bejegening; Geïntegreerde zorg- en dienstverlening en zelfbeschikking; Goede informatievoorziening; Aandacht voor zingeving; Aandacht voor kwaliteit. Zorgwaard biedt een omgeving waarin medewerkers zich thuis voelen en een goed sociaal klimaat ervaren, waarin veel aandacht bestaat voor goede arbeidsomstandigheden en werkverhoudingen. Wij gaan er vanuit dat medewerkers de bepalende factor zijn voor het behalen van de organisatiedoelstellingen. De ontwikkeling van medewerkers is gekoppeld aan de doelstellingen van Zorgwaard. Medewerkers hebben een belangrijke inbreng in verbeteringen en vernieuwingen.

4 Leidinggevenden hebben een coachende stijl van leidinggeven. Zorgwaard streeft naar een goed sociaal klimaat waarin medewerkers tevreden zijn en zich graag inzetten voor de organisatie omdat zij zich betrokken voelen bij onze cliënten. Dit klimaat willen wij graag delen met onze vrijwilligers. Hoe kunt u ons bereiken? Onze hoofdlocatie is: Zorgwaard, 't Huys te Hoecke Zomerplein 15, 3297 SE Puttershoek telefoon: Het adres van de website is Hier kunt u de adresgegevens en telefoonnummers vinden van de andere locaties.

5 Het beroep verzorgende-ig De aard van het werk Het centrale thema binnen het werk van de verzorgende individuele gezondheidszorg (IG) is het ondersteunen van cliënten bij de zelfzorg. Dat wil zeggen dat de cliënt hulp krijgt bij de dagelijkse dingen die hij normaal gesproken zelf doet zoals zich wassen en aankleden, eten en drinken, naar toilet gaan. Soms zal je als verzorgende de cliënt hierbij alleen maar hoeven te helpen door bijvoorbeeld aanwijzingen te geven, soms zal je dit helemaal voor de cliënt moeten doen. De verzorgende-ig helpt de cliënt ook om te accepteren dat hij hulp nodig heeft. Doel van de zorgverlening door de verzorgende is een zo hoog mogelijk niveau van kwaliteit van leven van de cliënt te realiseren, zoals de cliënt die ervaart of wenst op het gebied van zijn gezondheid, woon/leefomgeving, participatie (de wijze waarop de cliënt zijn hobby s uitoefent en contact heeft met familie, vrienden en kennissen) en mentaal welbevinden (de wijze waarop de cliënt zorgt dat hij zich prettig voelt). Als verzorgende-ig voer je werkzaamheden uit op basis van een zorgbehandelplan. Je inventariseert de zorgbehoefte in overleg met de cliënt en diens familie en stelt een zorgbehandelplan op. Je ondersteunt de cliënt bij wonen en huishouden en bij de persoonlijke verzorging. Als het nodig is voer je verpleegtechnische handelingen uit. Je begeleidt de (groep) cliënt(en) op sociaal-maatschappelijk gebied en begeleidt de cliënt bij de zelfredzaamheid op psychosociaal gebied. Daarnaast geef je als verzorgende-ig voorlichting, advies en instructie. Daarbij richt je je op de mogelijkheden van de cliënt. De zorg die je levert kan iedere dag anders zijn en verschilt ook per cliënt. Daarnaast wordt er gewerkt op het moment dat daar behoefte aan is, dat wil zeggen 24 uur per dag, 7 dagen per week. Naast het bieden van zorg en ondersteuning aan cliënten, werk je samen met collega s en werk je nieuwe collega s in. Het begeleiden van leerlingen en stagiaires hoort ook bij de taken van een verzorgende-ig. De zorgverlening aan cliënten stem je af met collega s en andere disciplines zoals artsen, activiteitenbegeleiders, psychologen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten.

6 Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en professionalisering van het beroep en aan de kwaliteitsverbetering van de zorgverlening. Als verzorgende-ig verleen je zorg aan (meestal) oudere cliënten met beperkte mogelijkheden tot zelfzorg, waaronder psychogeriatrische cliënten (dementerenden), chronisch zieken, revaliderende cliënten, cliënten met een handicap, cliënten met psychiatrische problematiek. Afgeleid van deze cliënten verleen je zorg aan de familieleden van de cliënten. Typerende beroepshouding Als verzorgende-ig handel je vraaggericht (de wens/vraag van de cliënt staat centraal), heb je een inlevende en flexibele houding, toon je respect voor de cliënt en bewaak je dat je zelf ook met respect wordt behandeld door de cliënt. Je bent sociaal en kan goed communiceren. Je kunt je richten op de zelfredzaamheid van de cliënt en stimuleert deze. Afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt, neem je geheel of gedeeltelijk de werkzaamheden over. Bij de uitvoering van je werkzaamheden heb je een professionele beroepshouding die gebaseerd is op de beroepscode, je eigen normen en waarden en de visie en richtlijnen van Zorgwaard. Je werkt resultaatgericht en efficiënt, methodisch (volgens het zorgbehandelplan) en veilig. Je werkt kostenbewust en milieubewust in bijvoorbeeld het omgaan met materialen en je werkt hygiënisch en ergonomisch verantwoord in bijvoorbeeld het verrichten van verpleegtechnische handelingen. Bij de uitvoering van de werkzaamheden ben je in staat om je eigen grenzen en die van anderen te bewaken. Je kunt terugkijken op de manier waarop je je werk hebt gedaan en trekt daaruit conclusies over hoe je de volgende keer het beste zou kunnen handelen.

7 De opleiding BBL-variant De BBL-opleiding tot verzorgende-ig bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkdeel en duurt gemiddeld 3 jaar. Soms kan blijken dat je minder tijd nodig hebt. Dit wordt in overleg met jou, je docent van school en je begeleiders in de praktijk besloten. Als je meer tijd nodig hebt, kan de opleiding eventueel verlengd worden. De theoretische opleiding Voor de theoretische opleiding tot verzorgende-ig werkt Zorgwaard samen met twee ROC's (regionaal opleidingencentrum), namelijk het Albeda College en het Hoornbeeck College. Wil je meer weten over het Albeda College of het Hoornbeeck College, dan kun je op de websites kijken. ( en Je kunt in je sollicitatiegesprek aangeven naar welke school je voorkeur uitgaat. Voor de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) zijn er binnen Zorgwaard verschillende mogelijkheden. Schoolverlaters gaan in het eerste leerjaar eerst een aantal weken (18 of 20) naar school. In deze weken worden er drie weken stage gelopen binnen Zorgwaard. Met het begin van het tweede leerjaar wordt overgestapt naar de dagvariant (1 dag per week naar school). Oudere leerlingen beginnen gelijk in de dagvariant en volgen deze gedurende de 3 jaar van de opleiding. Bij de opleiding tot verzorgende zijn meerdere afstudeerrichtingen mogelijk. Als leerling van Zorgwaard studeer je af in de ouderenzorg. Om voor het diploma verzorgende-ig in aanmerking te kunnen komen, moet je voldoen aan de eisen die in de theorie en in de praktijk gesteld worden m.b.t. de beroepstaken (Albeda college) of de kernopgaven (Hoornbeeck College). Zowel de beroepstaken als de kernopgaven zijn afgeleid van de kerntaken van een verzorgende t.w: Kerntaak 1: Het bieden van zorg en ondersteuning op basis van het zorgplan Kerntaak 2: Het begeleiden van zorgvragers op basis van het zorgplan Kerntaak 3: Het uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken

8 (voor meer informatie zie kwalificatiedossiers, verzorgende-ig) De praktische opleiding De praktische opleiding tot verzorgende-ig binnen Zorgwaard kan plaatsvinden op meerdere locaties van Zorgwaard. Als leerling maak je deel uit van het team op de afdeling. De directe begeleiding bij het werk wordt gegeven door een gediplomeerd verzorgende, soms samen met een derde-jaars leerling. Daarnaast krijg je een praktijkopleider toegewezen die er voor zorgt dat je voldoende mogelijkheden krijgt om te kunnen leren en die het totale leerproces gedurende je hele opleidingstijd in de gaten houdt en waar nodig tips en adviezen geeft. Tijdens de duur van de opleiding werk je op verschillende afdelingen c.q. woningen, in ieder geval op een afdeling waar lichamelijk zieke cliënten verblijven en een woning waar dementerende cliënten wonen. Als leerling-verzorgende ga je een contract aan met Zorgwaard. Ben je een schoolverlater die eerst begint met de theoretische opleiding, dan krijg je een leerovereenkomst voor de duur van de theoretische opleiding. Als je daarna als 1 e jaars leerling begint te werken op de afdeling, wordt dit omgezet in een leerarbeidsovereenkomst. Begin je de opleiding in de dagvariant, dan krijg je gelijk een leerarbeidsovereenkomst. Gedurende de periode van de leerovereenkomst ontvangt je een zakgeld van 347,00 bruto per maand (volgens CAO VVT ). Een 1 e jaars leerling met een leerarbeidsovereenkomst verdient 1123,91 bruto per maand op basis van een fulltime contract (volgens CAO VVT ). Hier komt nog wel een toeslag voor de onregelmatige uren bij. De leerarbeidsovereenkomst die je als leerling bij Zorgwaard krijgt is voor minimaal gemiddeld 27 uur per week en maximaal gemiddeld 32 uur per week. Hiervan is het grootste deel werktijd op de afdeling en een deel door Zorgwaard betaalde schooltijd. De resterende schooluren volg je in eigen tijd. Het lesmateriaal en het schoolgeld wordt door Zorgwaard betaald, de boeken krijg je in bruikleen.

9 BOL-BBL variant Twijfel je nog of wilt kiezen voor de BOL of de BBL variant, binnen Zorgwaard is het in samenwerking met het Albeda College mogelijk om het eerste leerjaar via de BOL te volgen. Je krijgt dan gedurende de eerste leerperiode een leerovereenkomst met het vooruitzicht dat deze bij voldoende functioneren in zowel de theorie als in de praktijk wordt omgezet in een leer-arbeidsovereenkomst voor het 2e en 3e leerjaar. Je gaat dan op het Albeda-college eerst 10 weken volledig naar school, daarna ga je 2 dagen per week stagelopen op een afdeling binnen Zorgwaard en heb je de andere dagen les op school. Je volgt de reguliere vrije dagen en vakanties van de school. Je krijgt in het eerste leerjaar een zakgeld van 347,00 euro per maand (volgens CAO VVT ) en een reiskostenvergoeding. Zorgwaard betaalt indien van toepassing het lesgeld aan het Albedacollege en betaalt de boeken die je nodig hebt. Als je in het eerste leerjaar zelf stopt met de opleiding, of besluit niet verder te willen gaan in de BBL-variant moet je het lesgeld terugbetalen en de boeken inleveren of betalen conform het boekenreglement dat binnen Zorgwaard wordt gehanteerd. In het tweede en derde leerjaar verloopt de opleiding zoals bij de reguliere BBL-variant.

10 Solliciteren? Binnen Zorgwaard wordt twee maal per jaar gestart met de opleiding tot verzorgende-ig, in februari en in september. Voor de oudere leerlingen die starten in de dagvariant is er de mogelijkheid om een paar maanden voor te werken als aspirantleerling. In deze maanden is er gelegenheid om te bekijken of het werk aan jouw verwachtingen voldoet en of je geschikt bent voor het werk. Schoolverlaters kunnen direct starten met de opleiding. Wil je in aanmerking komen voor een plaats in de opleiding tot verzorgende-ig binnen Zorgwaard dan heb je minimaal één van de volgende diploma s: Een VMBO-diploma kaderberoepsgerichte leerweg /gemengde leerweg / theoretische leerweg. Een overgangsbewijs HAVO / VWO leerjaar 3 naar 4 Een diploma van een hogere of gelijkwaardige opleiding Een diploma Helpende Zorg en Welzijn, uitstroomrichting gezondheidszorg Twijfel je of jouw diploma geschikt is, of heb je geen diploma, neem dan gerust contact op met de afdeling Opleiding en Ontwikkeling van Zorgwaard. De praktijkopleiders kunnen je verder informeren over de mogelijkheden. Wil je direct solliciteren, stuur dan een sollicitatiebrief of mail. Geef in deze brief aan dat je solliciteert naar een plaats in de opleiding tot verzorgende-ig. Voeg een CV (curriculum vitae) bij waarin je beschrijft welke opleiding(en) je gedaan hebt en wat eventueel je werkervaring is. Richt je brief aan Zorgwaard, ter attentie van de afdeling P&O, Zomerplein 15, 3297 SE Puttershoek Een mail kun je sturen naar solliciteren@zorg-waard.nl. Wil je eerst meer informatie over de opleiding? Neem dan contact op met Monique van Eijk, afdeling O&O, telefoon

Opleiding tot helpende zorg en welzijn

Opleiding tot helpende zorg en welzijn Opleiding tot helpende zorg en welzijn V1.0_2012 Inleiding Zorgwaard vindt het belangrijk lichamelijk zieke cliënten en dementerende cliënten een optimale zorgverlening te bieden. Daartoe is het nodig

Nadere informatie

Opleiding tot helpende zorg en welzijn

Opleiding tot helpende zorg en welzijn Opleiding tot helpende zorg en welzijn 2.1_V3_050610 Inleiding Zorgwaard vindt het belangrijk lichamelijk zieke cliënten en dementerende cliënten een optimale zorgverlening te bieden. Daartoe is het

Nadere informatie

Bij ons leren en werken Opleiding tot verzorgende (IG) Versie 2

Bij ons leren en werken Opleiding tot verzorgende (IG) Versie 2 Bij ons leren en werken Opleiding tot verzorgende (IG) Versie 2 Inleiding Zorgwaard vindt het belangrijk lichamelijk zieke cliënten en dementerende cliënten een optimale zorgverlening te bieden. Daartoe

Nadere informatie

de opleiding tot verzorgende individuele gezondheidszorg (vig) / medewerker maatschappelijke zorg (mmz) niveau 3

de opleiding tot verzorgende individuele gezondheidszorg (vig) / medewerker maatschappelijke zorg (mmz) niveau 3 de opleiding tot verzorgende individuele gezondheidszorg (vig) / medewerker maatschappelijke zorg (mmz) niveau 3 in deze folder vind je informatie over de beroepsbegeleidende leerweg (werken en leren)

Nadere informatie

Sponsoren gezocht. Helpt u onze bewoners bij de inrichting van de nieuwe locatie Rembrandt? Versie 1

Sponsoren gezocht. Helpt u onze bewoners bij de inrichting van de nieuwe locatie Rembrandt? Versie 1 Sponsoren gezocht Helpt u onze bewoners bij de inrichting van de nieuwe locatie Rembrandt? Versie 1 1 Inhoud 1. EEN HUIS EN EEN THUIS... 3 2. ZORGWAARD... 3 3. WAAR MENSEN WONEN... 4 4. REMBRANDT... 5

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG: jouw toekomst?

Opleiding Verzorgende IG: jouw toekomst? Opleiding Verzorgende IG: jouw toekomst? Werken en leren in het Parkhuis Het Parkhuis De werkplek: het Parkhuis Het Parkhuis is een verpleeghuis dat is verdeeld over zes locaties in Dordrecht. We bieden

Nadere informatie

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest. Informatie over beroepsopleidingen bij de Hartekamp Groep

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest. Informatie over beroepsopleidingen bij de Hartekamp Groep Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest Informatie over beroepsopleidingen bij de Hartekamp Groep 2019-2020 Inhoud 1. Leren en werken bij de Hartekamp Groep... 3 Beroeps-Begeleidende Leerweg (BBL)...

Nadere informatie

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP 2017-2018 Inhoud: 1. Leren en werken bij de Hartekamp Groep pag. 3 Beroeps -Begeleidende Leerweg

Nadere informatie

Leekerweide. Werken en leren. Opleiding verpleegkundige niveau 4 / verzorgende niveau 3. www.leekerweide.nl

Leekerweide. Werken en leren. Opleiding verpleegkundige niveau 4 / verzorgende niveau 3. www.leekerweide.nl Leekerweide Werken en leren Opleiding verpleegkundige niveau 4 / verzorgende niveau 3 www.leekerweide.nl 2 Hoe stevig sta jij in je schoenen? Werken met en voor mensen met een beperking is ontzettend leuk.

Nadere informatie

Werken en leren in het Parkhuis. Opleiding Helpende gezondheidszorg: jouw toekomst? www.hetparkhuis.nl

Werken en leren in het Parkhuis. Opleiding Helpende gezondheidszorg: jouw toekomst? www.hetparkhuis.nl Werken en leren in het Parkhuis Opleiding Helpende gezondheidszorg: jouw toekomst? www.hetparkhuis.nl Het Parkhuis De werkplek: het Parkhuis Het Parkhuis is een verpleeghuis dat is verdeeld over zes locaties

Nadere informatie

Verpleegkundige opleiding Niveau 4

Verpleegkundige opleiding Niveau 4 Verpleegkundige opleiding Niveau 4 Verpleegkundige opleiding Welkom Het St. Antonius Ziekenhuis voert, in nauwe samenwerking met het MBO Utrecht, de versnelde opleiding tot verpleegkundige uit. Dit is

Nadere informatie

Verpleegkundige opleiding Niveau 4

Verpleegkundige opleiding Niveau 4 Verpleegkundige opleiding Niveau 4 Verpleegkundige opleiding Welkom We willen je van harte uitnodigen om student verpleegkundige te worden in het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein en Utrecht.

Nadere informatie

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP 2015-2016 Inhoudsopgave Inleiding Pagina 3 Opleidingen in de sector Welzijn Pagina 5 Medewerker

Nadere informatie

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest Informatie over beroepsopleidingen bij de Hartekamp Groep 2018-2019 Inhoud 1. Leren en werken bij de Hartekamp Groep... 3 Beroeps-Begeleidende Leerweg (BBL)...

Nadere informatie

School voor. gezondheidszorg. Doktersassistent. Tandartsassistent. Verpleegkundige. Verzorgende-IG. Helpende Zorg & Welzijn

School voor. gezondheidszorg. Doktersassistent. Tandartsassistent. Verpleegkundige. Verzorgende-IG. Helpende Zorg & Welzijn School voor gezondheidszorg Doktersassistent Tandartsassistent Verpleegkundige Verzorgende-IG Helpende Zorg & Welzijn School voor gezondheidszorg Doktersassistent Tandartsassistent Verpleegkundige Verzorgende-IG

Nadere informatie

Opleiding tot verpleegkundige Máxima Medisch Centrum. Opleiding tot verpleegkundige

Opleiding tot verpleegkundige Máxima Medisch Centrum. Opleiding tot verpleegkundige Opleiding tot verpleegkundige Máxima Medisch Centrum Opleiding tot verpleegkundige Máxima Medisch Centrum Inleiding In deze brochure vind je informatie over de verpleegkundige opleidingen en de daarop

Nadere informatie

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP 2016-2017 Inhoud: 1. Leren en werken bij de Hartekamp Groep pag. 3 Beroeps -Begeleidende Leerweg

Nadere informatie

Zorghulp Helpende zorg welzijn

Zorghulp Helpende zorg welzijn Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 01 2014-2015 Zorghulp Helpende zorg welzijn www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Verzorgende IG BBL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. thuiszorg.

Verzorgende IG BBL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. thuiszorg. thuiszorg. Crebo Duur Niveau Leerweg 25491 3 jaar Niveau 3 BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start september, januari, maart, juni (start bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Kronenburgsingel, Arnhem

Nadere informatie

STICHTING ZORGBALANS Afdeling Werving & Selectie I N F O R M A T I E M A P. Ten behoeve van leerlingen voor de opleiding tot: Binnen de Verpleeghuizen

STICHTING ZORGBALANS Afdeling Werving & Selectie I N F O R M A T I E M A P. Ten behoeve van leerlingen voor de opleiding tot: Binnen de Verpleeghuizen STICHTING ZORGBALANS Afdeling Werving & Selectie I N F O R M A T I E M A P Ten behoeve van leerlingen voor de opleiding tot: BBL Verpleegkundige niveau 4 Verkort Binnen de Verpleeghuizen I N H O U D: 1.

Nadere informatie

Medewerker Maatschappelijke Zorg Gehandicaptenzorg 2010/2011

Medewerker Maatschappelijke Zorg Gehandicaptenzorg 2010/2011 Medewerker Maatschappelijke Zorg Gehandicaptenzorg 2010/2011 Wij zijn Zuidwester Stichting Zuidwester biedt ondersteuning aan ruim 1000 mensen met een handicap, in Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant.

Nadere informatie

Verzorgende IG BBL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. thuiszorg.

Verzorgende IG BBL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. thuiszorg. thuiszorg. Crebo Duur Niveau Leerweg 25491 1-3 jaar Niveau 3 BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start september, januari, maart, juni (start bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Kronenburgsingel, Arnhem

Nadere informatie

Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige

Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 02 2014-2015 Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Verzorgende IG BBL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Verzorgende IG BBL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg 25491 1-3 jaar Niveau 3 BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start september, januari, maart, juni (start bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Kronenburgsingel, Arnhem DIT KUN

Nadere informatie

inlevingsvermogen Je in anderen kunnen verplaatsen en goed reageren op gevoelens van anderen. met verschillende mensen kunnen omgaan

inlevingsvermogen Je in anderen kunnen verplaatsen en goed reageren op gevoelens van anderen. met verschillende mensen kunnen omgaan Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verzorgende-IG Studierichting Zorg Locatie Geleen - Dr. H. van der Hoffplein Roermond - Kerkeveldlaan Venlo - Groenveldsingel

Nadere informatie

Werken en leren binnen Het Spectrum. opleidingen

Werken en leren binnen Het Spectrum. opleidingen opleidingen Werken en leren binnen Het Spectrum Stages voor MBO niveau 2, 3 en 4 en leerwerkcontracten op verpleeghuiszorgafdelingen en in de thuiszorg Zorg met aandacht, aandacht met zorg! Stage lopen

Nadere informatie

ZW 8-8. Medewerker maatschappelijke zorg. voor volwassenen

ZW 8-8. Medewerker maatschappelijke zorg. voor volwassenen ZW 8-8 Medewerker maatschappelijke zorg voor volwassenen Medewerker maatschappelijke zorg voor volwassenen Schooljaar 2013-2014 Welzijn Zorg & Welzijn Zorg & W Als je je graag inzet voor anderen elzijn

Nadere informatie

> HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE

> HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Heb jij: talent voor organiseren, een flexibele instelling en hart voor mensen? Kom dan bij ons studeren! Gezondheidszorg > HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE

Nadere informatie

Invoering herziening kwalificatiestructuur 2016

Invoering herziening kwalificatiestructuur 2016 Invoering herziening kwalificatiestructuur 2016 Wat betekent het nieuwe kwalificatiedossier voor het onderwijs en voor de praktijk? Niveau 3 BOL en BBL VZ en VMZ Niveau 4 BOL en BBL VP Basis, profiel en

Nadere informatie

voor kleinschalig wonen in de ouderenzorg gebaseerd

voor kleinschalig wonen in de ouderenzorg gebaseerd Onderwijs voor kleinschalig wonen in de ouderenzorg Gebaseerd op Verzorgende-IG (niveau 3) en Medewerker Maatschappelijke (niveau 3) van 2011-2012 Een belangrijke ontwikkeling in de ouderenzorg is kleinschalig

Nadere informatie

Raamleerplan Verzorgende Individuele Gezondheidszorg BOL/BBL niveau 3. Geraadpleegd document: kwalificatiedossier 2009-2010

Raamleerplan Verzorgende Individuele Gezondheidszorg BOL/BBL niveau 3. Geraadpleegd document: kwalificatiedossier 2009-2010 Raamleerplan Verzorgende Individuele Gezondheidszorg BOL/BBL niveau 3. Geraadpleegd document: kwalificatiedossier 2009-2010 De verzorgende IG is werkzaam in de sector gezondheidszorg. De afgestudeerde

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG-MZ (niveau 3)

Opleiding Verzorgende IG-MZ (niveau 3) Opleiding Verzorgende IG-MZ (niveau 3) Werken en leren in het Parkhuis Het Parkhuis Onze bewoners: jouw hart? De werkplek: het Parkhuis Het Parkhuis biedt ondersteuning aan cliënten en hun naasten op hartverwarmende

Nadere informatie

Examenplan voor de opleidingen tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg 1.Overzicht

Examenplan voor de opleidingen tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg 1.Overzicht Examenplan voor de opleidingen tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Verzorgende IG Niveau 3 3 jaar Crebocode: 95530 Dossiercode: - Dossierjaar:

Nadere informatie

Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers

Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers Vergelijkingsdocument Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers Zorg en welzijn l KENNISCENTRUM VOOR LEREN IN DE PRAKTIJK IN ZORG, WELZIJN EN SPORT 1 Inhoud Kennisbundels in relatie tot kwalificatiedossiers...

Nadere informatie

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12 BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12 Kleinschalig BBL-onderwijs INHOUDS OPGAVE 2 3 4 5 6 8 10 12 13 Welkom bij ROC A12 Professionalisering in de praktijk BBL, de uitleg Subsidie

Nadere informatie

Opleiding: Combi Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG

Opleiding: Combi Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG Summa Maatschappij en Gezondheid Onderwijs- en Examenregeling ADDENDUM Examenprogramma Datum van ingang 26-9-2018 Opleiding: Combi Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG Niveau: 3 Crenummer:

Nadere informatie

Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging

Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging www.pleyade.nl Zorg op maat Pleyade biedt professionele zorg aan ouderen in Arnhem, Elst en De Liemers. Wij zijn betrokken, respectvol en hebben oprechte aandacht

Nadere informatie

Leerplaatsprofiel Noorderbreedte. Welkom bij Noorderbreedte!

Leerplaatsprofiel Noorderbreedte. Welkom bij Noorderbreedte! Leerplaatsprofiel Noorderbreedte Welkom bij Noorderbreedte! Beste stagiair, Leuk dat je geïnteresseerd bent in een stage bij Noorderbreedte! We hebben vele locaties en vele stagemogelijkheden. In dit document,

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument relatie editie 2017 Prove2Move combi-opleiding Verzorgende (IG) / medewerker Maatschappelijke Zorg

Verantwoordingsdocument relatie editie 2017 Prove2Move combi-opleiding Verzorgende (IG) / medewerker Maatschappelijke Zorg Verantwoordingsdocument relatie editie 2017 Prove2Move combi-opleiding Verzorgende (IG) / medewerker Maatschappelijke Zorg Uitstroomvariant Specifieke Doelgroepen Datum januari 2017 Versie 1.0 Noordhoff

Nadere informatie

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Indicatiestelling Zorg)

Nadere informatie

Sociaal Agogisch Werk

Sociaal Agogisch Werk Sociaal Agogisch Werk Het werkveld van de sociaal agogisch werker is heel breed. Zo kun je aan de slag bij bijvoorbeeld basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, maar ook in club- en buurthuizen

Nadere informatie

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk.

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. Wonen Thuis Expert WONEN THUIS EXPERT Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. De RSZK biedt zorg en diensten aan mensen die vanwege hun leeftijd, ziekte of een beperking in meer of mindere

Nadere informatie

INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP De Hartekamp Groep Afdeling leren en ontwikkelen 1/12

INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP De Hartekamp Groep Afdeling leren en ontwikkelen 1/12 Hartekamp Kollektief, schilderij nr. 223: Feest INFORMATIE OVER BEROEPSOPLEIDINGEN BIJ DE HARTEKAMP GROEP 2013-2014 De Hartekamp Groep Afdeling leren en ontwikkelen 1/12 INHOUDSOPGAVE INLEIDING BLZ. 3

Nadere informatie

Verzorgende IG BOL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE

Verzorgende IG BOL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE nodig: Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25491 3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kronenburgsingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE lbo-, vbo- of mavo-diploma vmbo KL,

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Mbo-Verpleegkundige. Iets voor jou? Wat moet je kunnen?

Mbo-Verpleegkundige. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Mbo-Verpleegkundige Studierichting Zorg Locatie Geleen - Dr. H. van der Hoffplein Roermond - Kerkeveldlaan Venlo - Groenveldsingel

Nadere informatie

Combi Verzorgende-IG/Maatschappelijke zorg

Combi Verzorgende-IG/Maatschappelijke zorg Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Combi Verzorgende-IG/Maatschappelijke zorg Studierichting Medische zorg Maatschappelijk zorg Locatie Roermond - Kerkeveldlaan

Nadere informatie

Examenplan Verzorgende IG Verkort traject voor gediplomeerd bejaardenverzorgenden, MDGO-vz, etc

Examenplan Verzorgende IG Verkort traject voor gediplomeerd bejaardenverzorgenden, MDGO-vz, etc Examenplan Verzorgende IG Verkort traject voor gediplomeerd bejaardenverzorgenden, MDGO-vz, etc Opleidingsdomein Zorg en Welzijn Crebonummer domein 79140 Dossier Verzorgende IG Crebonummer dossier 23187

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( VVT) / BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN (BSD)

EXAMENPLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( VVT) / BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN (BSD) Naam kwalificatiedossier EAMENLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( VVT) / BEGELEIDER SECIFIEKE DOELGROEEN (BSD) Crebonr. Kwalificatiedossier Leerweg Cohort Startdatum Branche verbijzondering Crebonr. kwalificatie

Nadere informatie

Sociaal agogisch werk

Sociaal agogisch werk #5 Sociaal agogisch werk Groningen, Hoogeveen, Hardenberg lzijnswerk! e Jij? In het w! nt groeien * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij

Nadere informatie

Mbo-Verpleegkundige. Iets voor jou? Wat moet je kunnen?

Mbo-Verpleegkundige. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Mbo-Verpleegkundige Studierichting Zorg Locatie Geleen - Dr. H. van der Hoffplein Roermond - Kerkeveldlaan Venlo - Groenveldsingel

Nadere informatie

Betrokken bij mensen?

Betrokken bij mensen? Betrokken bij mensen? Een kritische blik? Maak kennis met onze opleiding tot verpleegkundige Beschik je over inlevingsvermogen? Ga je graag met mensen om? Ook als ze anders doen dan de meeste mensen? Heb

Nadere informatie

Veranderdocument Kwalificatiedossier Verzorgende-IG 2011-2012 ten opzichte van dossier Verzorgende-IG 2010-2011

Veranderdocument Kwalificatiedossier Verzorgende-IG 2011-2012 ten opzichte van dossier Verzorgende-IG 2010-2011 Veranderdocument Kwalificatiedossier Verzorgende-IG 2011-2012 ten opzichte van dossier Verzorgende-IG 2010-2011 Deel A - Tekst is gewijzigd, meer op de ontvanger gericht. Foto s zijn verwijderd; vertegenwoordigen

Nadere informatie

werkgevers, loopbaancoaches en Nova

werkgevers, loopbaancoaches en Nova Voorlichtingsbijeenomst 20 November 2018 Programma Gaan werken in de zorg, maatwerk Loopbaancoaching Uwv Opleidingen in de zorg Kennismaking en afspraken maken werkgevers, loopbaancoaches en Nova Gaan

Nadere informatie

Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg

Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Begeleider specifieke doelgroepen Opleidingsdomein Zorg en Welzijn Crebonummer domein 7940 Dossier Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Crebonummer dossiers

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Combi VVT- BSD

EXAMENPLAN 2018 Combi VVT- BSD Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Combi VVT- BSD Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatiedossier Crebonr.

Nadere informatie

Zorggroep Apeldoorn en omstreken

Zorggroep Apeldoorn en omstreken Somatiek 2 Zorggroep Apeldoorn en omstreken Inhoud Inleiding 4 Wat is een somatische afdeling? 5 Wat kunt u verwachten? 6 Tot slot 9 3 Inleiding U gaat wonen op een somatische afdeling binnen Zorggroep

Nadere informatie

Verpleegkundige Top-Opleiding (klinische zorg)

Verpleegkundige Top-Opleiding (klinische zorg) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verpleegkundige Top-Opleiding (klinische zorg) Studierichting Medische zorg Locatie Geleen - Dr. H. van der Hoffplein Roermond

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 WELKOM OP AFDELING JO-ANNA... 2 2 WAT IS AFDELING JO-ANNA... 2 3 DOELSTELLING VAN AFDELING JO-ANNA... 2

Inhoudsopgave 1 WELKOM OP AFDELING JO-ANNA... 2 2 WAT IS AFDELING JO-ANNA... 2 3 DOELSTELLING VAN AFDELING JO-ANNA... 2 Jo-Anna V1_2011 Inhoudsopgave 1 WELKOM OP AFDELING JO-ANNA... 2 2 WAT IS AFDELING JO-ANNA... 2 3 DOELSTELLING VAN AFDELING JO-ANNA... 2 4 WOON EN ZORGAANBOD KLEINSCHALIG WONEN GERONTOPSYCHIATRIE... 2 5

Nadere informatie

Betrokken en kritisch?

Betrokken en kritisch? Betrokken en kritisch? Maak kennis met de verpleegkundige opleidingen van GGZ ingeest Beschik je over inlevingsvermogen? Ga je graag met mensen om? Ook als ze anders doen dan de meeste mensen? Heb je een

Nadere informatie

Inleiding BPV-wijzer schooldeel

Inleiding BPV-wijzer schooldeel Opleiding Verzorgende-IG en MBO verpleegkundige. Cohort 2009 (op basis van kwalificatiedossier 2008) Inleiding BPV-wijzer schooldeel Beste deelnemer, Voor je ligt het schooldeel van de BPV - wijzer. Hierin

Nadere informatie

Verzorgende-IG BOL/BBL

Verzorgende-IG BOL/BBL Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verzorgende-IG BOL/BBL Studierichting Medische zorg Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Zorg & Welzijn

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG MBOAMERSFOORT.NL JE KAN JE GOED INLEVEN IN EEN ANDER In de gezondheidszorg is veel werk! En het is mooi werk. Je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij

Nadere informatie

Verzorgende IG BOL TOELATING DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE

Verzorgende IG BOL TOELATING DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25491 2,5-3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kronenburgsingel, Arnhem Als verzorgende IG kun je werken bij verschillende bedrijven of instellingen

Nadere informatie

Voorbeeld examenplan voor dubbelkwalificering

Voorbeeld examenplan voor dubbelkwalificering Voorbeeld plan voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (VVT) en Begeleider specifieke doelgroepen SSI/247189/2015 1/18 Titel : Voorbeeld plan voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (VVT) en Begeleider

Nadere informatie

Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging

Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Een zorgprofiel

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument betreffende relatie ZorgPad, editie 2017 en Prove2Move, mei 2016 Niveau 3 Verzorgende (IG)

Verantwoordingsdocument betreffende relatie ZorgPad, editie 2017 en Prove2Move, mei 2016 Niveau 3 Verzorgende (IG) Verantwoordingsdocument betreffende relatie ZorgPad, editie 2017 en Prove2Move, mei 2016 Niveau 3 Verzorgende (IG) Gebaseerd op: Prove2Move, mei 2016, ISBN 978-94-6224-115-2, Kwalificatiedossier Verzorgende-IG,

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT voor Studenten en Beoordelaars KD 2012 Albeda College Branche Gezondheidszorg 2 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak bestaat uit een aantal beroepsopdrachten die

Nadere informatie

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren!

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! Welzijn > HELPENDE ZORG & WELZIJN > PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG > GESPECIALISEERD PEDAGOGISCH

Nadere informatie

Verzorgende IG niveau 3 Verpleegkundige niveau 4

Verzorgende IG niveau 3 Verpleegkundige niveau 4 examenproducten V&V Verzorgende IG niveau 3 Verpleegkundige niveau 4 EXAMENBANK PROVE2MOVE februari 2012 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Aanpassingen 2011-2012 ten opzichte van 2010-2011 in de proeven

Nadere informatie

Werken en leren bij Valkenhof

Werken en leren bij Valkenhof Werken en leren bij Valkenhof Werken en leren Inhoud Wie zijn wij? Opleiding BBL Helpende + Opleiding BBL Verzorgende Stages Oriëntatiebaan Solliciteren Vrijwilligerswerk Meer weten? 4 4 5 8 8 10 10 11

Nadere informatie

OVERZICHT OPLEIDING VERZORGENDE-IG

OVERZICHT OPLEIDING VERZORGENDE-IG Werkproces: Van kwalificatiedossier Verzorgende-IG, versie vanaf augustus 2012: KERNTAAK 1: BIEDEN VAN ZORG EN BEGELEIDING IN HET VERPLEEGKUNDIG PROCES 1.1 Stelt (mede) het zorgplan op Als verzorgende-ig

Nadere informatie

Leren en werken bij Op de Bies

Leren en werken bij Op de Bies Leren en werken bij Op de Bies Ben je op zoek naar een opleiding die aansluit bij jouw mogelijkheden en ben je geïnteresseerd in werken met mensen met een verstandelijke beperking? Leren en werken de beroepsbegeleidende

Nadere informatie

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren!

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017 Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! Welzijn PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG > GESPECIALISEERD PEDAGOGISCH MEDEWERKER > ONDERWIJSASSISTENT

Nadere informatie

ZO dichtbij Zorg & Onderwijs passend in de reguliere leeromgeving

ZO dichtbij Zorg & Onderwijs passend in de reguliere leeromgeving ZO dichtbij Zorg & Onderwijs passend in de reguliere leeromgeving Informatiegids voor ouders Wat kan ZO dichtbij voor u betekenen? Adelante ZO dichtbij versterkt het regulier onderwijs en ondersteunt leerlingen

Nadere informatie

Verzorgende IG BOL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE

Verzorgende IG BOL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE nodig: Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25491 2,5-3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kronenburgsingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE lbo-, vbo- of mavo-diploma vmbo

Nadere informatie

novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017

novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017 novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017 Ik ben altijd met kleding bezig. Een creatieve opleiding lag dus voor de hand. Maar tijdens het zoeken, merkte ik

Nadere informatie

Informatie over de opleiding en de praktijk BOL- BBL niveau 4

Informatie over de opleiding en de praktijk BOL- BBL niveau 4 1-11-016 Status Definitief Referentie WAD/PK 1/5 Auteur(s) Annemarie ten Klooster/Petra Kramp Informatie over de opleiding en de praktijk BOL- BBL niveau 4 Stichting Maasstad Ziekenhuis Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Duaal opleidings traject tot verpleegkundige

Duaal opleidings traject tot verpleegkundige Duaal opleidings traject tot verpleegkundige Niveau 5 Tatiana Goijaerts 4e jaars leerling-verpleegkundige niveau 5 In de verpleging kun je echt alle kanten op Het stond voor Tatiana Goijaerts (23) nog

Nadere informatie

Alvast bedankt voor het invullen!

Alvast bedankt voor het invullen! Deze vragenlijst gaat over jongeren die steun of hulp geven aan een familielid. Wij zijn erg benieuwd hoeveel jongeren er binnen onze school steun of hulp geven en hoe zij dit ervaren. De vragenlijst is

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO DOORSTROOMDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS MBO 2007-2008 Achternaam: Adres: Woonplaats: Mobiel nummer: Voornaam: Postcode: Tel. nummer: E-mail: Gewenste opleiding: Crebonummer: Naam college: Instroom leerjaar:

Nadere informatie

GEZONDHEIDSZORG MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

GEZONDHEIDSZORG MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN GEZONDHEIDSZORG GEZONDHEIDSZORG Ben je het liefst praktisch bezig en houd je van afwisseling? Vind je het leuk om met mensen samen te werken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil je anderen

Nadere informatie

2. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken. Oordeel voldoende / onvoldoende * Instelling: Fase: 1 2 3*

2. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken. Oordeel voldoende / onvoldoende * Instelling: Fase: 1 2 3* Competentiekaart verzorgende IG (de eisen ten aanzien van loopbaan en de burgerschapsdimensies zijn in de kaart verwerkt, behalve de politiek-juridische dimensie die geheel op school wordt behandeld) Competentiekaart

Nadere informatie

ook bij u thuis! Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing

ook bij u thuis! Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing ook bij u thuis! Viattence Vitaal Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing Inhoudsopgave Viattence Vitaal Viattence Vitaal 3 Fysiotherapeut 4 Ergotherapeut 5 Logopedist 6 Specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie

Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg. Opella kan u van dienst zijn!

Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg. Opella kan u van dienst zijn! Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg Opella kan u van dienst zijn! Zelfstandig leven met verpleegkundige zorg Verpleging thuis Opella verpleging Er kan een moment in uw leven komen, dat u thuis verpleging

Nadere informatie

Raamleerplan Verzorgende Individuele Gezondheidszorg BOL/BBL niveau 3 Gebaseerd op KD 2012 (reeds vastgesteld)

Raamleerplan Verzorgende Individuele Gezondheidszorg BOL/BBL niveau 3 Gebaseerd op KD 2012 (reeds vastgesteld) Raamleerplan Verzorgende Individuele Gezondheidszorg BOL/BBL niveau 3 Gebaseerd op KD 2012 (reeds vastgesteld) Het kwalificatiedossier Verzorgende IG leidt op tot één ongedeeld diploma. Het KD bestaat

Nadere informatie

OVERZICHT OPLEIDING HELPENDE ZORG & WELZIJN

OVERZICHT OPLEIDING HELPENDE ZORG & WELZIJN 1.1 Maakt een werkplanning op basis van het zorg-, leef-, begeleidings- of activiteitenplan 1.2 Ondersteunt bij huishouden en de woon- of verblijfsomgeving of opvangsituatie 1.3 Ondersteunt bij persoonlijke

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument relatie editie 2017 Prove2Move combi-opleiding Verzorgende (IG) / medewerker Maatschappelijke Zorg

Verantwoordingsdocument relatie editie 2017 Prove2Move combi-opleiding Verzorgende (IG) / medewerker Maatschappelijke Zorg Verantwoordingsdocument relatie editie 2017 Prove2Move combi-opleiding Verzorgende (IG) / medewerker Maatschappelijke Zorg Uitstroomvariant Begeleider Gehandicaptenzorg Datum januari 2017 Versie 1.0 Noordhoff

Nadere informatie

Stichting Leerstation Zorg

Stichting Leerstation Zorg Leerstation Zorg Stichting Leerstation Zorg Stichting Leerstation Zorg zet zich in voor de ontwikkeling en de kwaliteitsborging van digitaal leermateriaal voor zorg en onderwijs. Deze inspanningen hebben

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorg (Agogisch medewerker GGZ)

Maatschappelijke Zorg (Agogisch medewerker GGZ) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Maatschappelijke Zorg (Agogisch medewerker GGZ) Studierichting Maatschappelijk zorg Locatie Roermond - Kerkeveldlaan Venray -

Nadere informatie

DD-NR Regelingen en voorzieningen CODE 9.2.3.5

DD-NR Regelingen en voorzieningen CODE 9.2.3.5 DD-NR Regelingen en voorzieningen CODE 9.2.3.5 Zorgleefplan brochure bronnen www.loc.nl, (LOC, zeggenschap in de zorg is de koepelorganisatie van de cliëntenraden van de sectoren verpleging en verzorging,

Nadere informatie

Behandeling. Leven zoals jij dat wilt. Rian leerde voor zichzelf opkomen. Ondersteund door SDW

Behandeling. Leven zoals jij dat wilt. Rian leerde voor zichzelf opkomen. Ondersteund door SDW Behandeling Leven zoals jij dat wilt Rian leerde voor zichzelf opkomen Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Therapie pagina 9 Onderzoek en behandelplan

Nadere informatie

Vacature voor een opleidingsplaats GZ-psycholoog

Vacature voor een opleidingsplaats GZ-psycholoog Vacature voor een opleidingsplaats GZ-psycholoog Het betreft een vacature, waarbij de opleideling werkzaam zal zijn bij twee instellingen te weten: Psychologenpraktijk Oosterhout en Stichting Elisabeth.

Nadere informatie

Geleen - Dr. H. van der Hoffplein Roermond - Kerkeveldlaan Venlo - Groenveldsingel Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 3

Geleen - Dr. H. van der Hoffplein Roermond - Kerkeveldlaan Venlo - Groenveldsingel Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Verzorgende-IG Studierichting Medische zorg Locatie Geleen - Dr. H. van der Hoffplein Roermond - Kerkeveldlaan Venlo - Groenveldsingel

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorg (Agogisch medewerker GGZ)

Maatschappelijke Zorg (Agogisch medewerker GGZ) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Maatschappelijke Zorg (Agogisch medewerker GGZ) Studierichting Maatschappelijk zorg Locatie Roermond - Kerkeveldlaan Venray -

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij

Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. LuciVer Volledig Pakket Thuis Mei 2016 1 www.luciver.nl

Nadere informatie

EXAMENPLAN Vaststellingsdatu m examenplan. Crebonr. Kwalificatiedossier. Naam kwalificatiedossier. Crebonr. kwalificatie. Studiejaar diplomering

EXAMENPLAN Vaststellingsdatu m examenplan. Crebonr. Kwalificatiedossier. Naam kwalificatiedossier. Crebonr. kwalificatie. Studiejaar diplomering EXAMENLAN 016 Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossier Verzorgende IG 3187 Leerweg Cohort Startdatum Branche verbijzondering X BOL X BBL 016 September 016 en februari 017 Verpleeg-verzorgingshuizen

Nadere informatie