KEOPS.Verpak&Verzend desktop. Handleiding

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KEOPS.Verpak&Verzend desktop. Handleiding"

Transcriptie

1 KEOPS.Verpak&Verzend desktop Handleiding April 14th 2008 June Gerard

2 Inhoudsopgave Introductie...P.3 1. De Keops set Keops. Localiseer&Selecteer Keops Verpak &Verzend Keops.Track &Trace 1.2 Systeem Eisen 2. Installatie...P.5 3. Gebruik Keops.Verpak&Verzend...P.6 Instellingen...P.6 Mappen Update KP list Printer Diversen importeer pakketten van eigen bestanden...p.7 Pakket beheer en handmatig printen...p.8 Scan & Print.P.11 Dag rapportage.p.12 Sneltoetsen..P Mogelijkheden van Keops. Verpak&Verzend...P14 2.

3 1. Introductie De Keops set Keops.verpak&verzend is een lichte software oplossing die gemakkelijk geintegreerd kan worden in je WMS (Warehouse Management Systeem) voor het beheer van het aanmaken van verzendlabels en vrachtbrieven, en om voormeldingen via EDI naar te verzenden. Het is onderdeel van de Kiale Easy Operations set (KEOPS) wat een set hulpmiddelen is die je helpen om het pakketbeheer makkelijk te maken en die het mogelijk maken om alle pakketten te volgen via een unieke track en trace mogelijkheid Keops.Localiseer&Selecteer Deze functie maakt het mogelijk om iedere klant individueel te linken aan het dichtsbijzijnde Punt. U kunt de mogelijkheid bieden om binnen drie klikken een punt te kiezen. Dit kan makkelijk geintegreerd worden met het Order Management Systeem en met de Keops. Verpak&Verzend software Keops.Verpak&Verzend Desktop De Keops.Verpak&Verzend software zal integreren met je WMS en maakt het mogelijk om labels te creeeren en voormeldingsbestanden te creëren voor. U kunt dit installeren op uw eigen systeem of op een computer in het warehouse. Indien u het gebruikt dient u de volgende stappen te nemen: 1. Importeer files met pakketten en klantinformatie 2. Ontvang een geupdate lijst met punten 3. Pas pakketten eventueel handmatig aan indien nodig 4. Scan en Print de labels en vrachtbrieven 5. Verzend de voormelding naar Business Customer Order Management Orders Database KEOPS.locate& select Del.Sheet Warehouse Management IT KEOPS.pack&ship Desktop 1 3 KPlist ShipInst Kplist ZIPKPlist Barcode Range Barcode Ranges Customer Management KEOPS.track&trace Shipinst Processor Reporting Feedback 3.

4 1.1.3 Keops. Track&Trace Deze functie is handig voor de opvolging van uw pakketten, het verfiëren van digitale bewijzen van levering en het verbeteren van de klantenservice door klanten de mogelijkheid te geven om de status van hun zending te controleren. Deze functie kan eenvoudig gebruikt worden samen met Keops.Verpak&Verzend software om de functionaliteit te completeren en het serviceniveau te verhogen Systeem eisen De installatie van de Keops.Verpak&Verzend Desktop toepassing en database kunnen zeer snel geïnstalleerd worden door op jullie hardware. Maar om de Keops.Verpak&Verzend toepassing te gebruiken zijn er enkele basis benodigheden vereist: Het moet mogelijk zijn om een text file te genereren met basis klant en pakketinformatie uit jullie database. Er dient een internet aansluiting te zijn om data en voormeldingsdocumenten te synchroniseren Er dient een computer met Windiws XP, een USB scanner en een Zebraprinter met parallel port LPT! te zijn. Om de Keops.Verpak&Verzend.desktop goed te laten draaien raden we een computer met Windows XP, met tenminste een 1.5 GHz processoren 1 GB RAM en een Zebra LP2844Z printer met parallel port (Geen USB port wordt op dit moment ondersteund) 4.

5 2. Installatie Op dit moment wordt Keops.Verpak&Verzend Desktop geïnstalleerd Automatische installatie en updates zijn gepland voor latere versies. door. 5.

6 3. Gebruik Keops.Verpak&Verzend 3.1. Instellingen (menu F5) Het instellingen menu is alleen beschikbaar met een adminstrator login. In dit menu is het mogelijk om bestanden te administreren, om je database op te slaan, om data te synchroniseren met en om instellingen te configureren. Als je instellingen zijn aangepast, vergeet dan niet om op de knop Pas wijziging toe te drukken onderaan de pagina. Het menu bestaat uit vijf submenu s: Mappen Dit menu maakt het mogelijk om geimporteerde en geexporteerde bestanden in het systeem te structureren en te clasifiseren: Importeer bestanden van DSP: Selecteer de map importeer en print handmatig het voormeldingsbestand met klant,pakket, rembours informatie etc. Deze bestanden bestaan uit verschillende lijnen waarbij elke lijn een pakket vertegenwoordigd. Automatisch Importeren: Selecteer de map importeer en print automatisch voormeldingsbestanden. Download van : Selecteer de map waar updates van s kplist.xml bestanden worden gedownload. ( Zie 3.2.Importeer data bestanden) Upload naar : Selecteer de folder waar de voormeldingsbestanden voor bewaard worden. Feedback naar DSP: Selecteer de folder waar feedback rapporten worden bewaard. Vrachtbrieven: Selecteer de folder waar leveringoverzcihten bewaard worden. (PDF bestanden) beveelt aan om deze bestanden te bewaren in C:\\Keops\data Synchroniseren met Het instellingen menu maakt het mogelijk om de Punten versie die aanwezig is op het systeem te controleren en om alle gerelateerde informatie die nodig is te updaten om pakketten te printen. Deze informatie komt van het bestand kplist.xml dat alle informatie over Punten (adressen en openingsuren) en transporteurs (depot, route, beheerde KP s) bevat. De Advanced knop geeft een overzicht van elk Punt en gerelateerde informatie. De Controleer nu knop geeft de mogelijkheid om nieuwe updates te installeren en te downloaden. De Synchroniseer knop maakt een update in Keops door het importeren van de new kplist. Xml bestanden. Het is ook mogelijk om de Keops synchroniseer server te veranderen, je gebruikersnaam en wachtwoord en te testen met de synchronize knop. 6.

7 Back Up Maak een Back Up van je database met de Creëer een backup knop. Als de toepassing op een gegeven moment crashed en informatie is verloren gegaan dan is het altijd mogelijk om deze terug te krijgen door op de herstel van backup knop te drukken. Wees voorzichtig deze knop zal alle actuele data wissen en vervangen met de informatie uit het back up bestand Printer Met het printer sub menu kun je de printer controleren. De Initialiseer knop maakt het mogelijk om de printer te herkennen bij het eerste gebruik of als er problemen ontsaan. De Configuratie knop print een label met alle printer instellingen De Test label knop print een test label Diversen Cuttoff to shipment day: Stel de verwachte tijd vast tussen het printen van de labels en het aanleveren van pakketten op de Hub van. Page Size: Specifieer het maximaal aantal pakketten dat zichtbaar dient te zijn op een pagina van het pakket beheer menu. Language: kies de taal van de toepassing 3.2. Importeer pakketten van bestanden Dit menu maakt het mogelijk om data bestanden* die gerelateerd zijn aan klanten, Remboursementen en pakketten te importeren door op de importeer bestand knop te drukken.als de bestanden geimporteerd worden dan kunnen er syntax fouten in zitten, of het kan voorkomen dat een voorgesteld Punt gesloten is. In zulke gevallen zal een boodschap op het scherm verschijnen met het aantal pakketten dat geen beschikbaar Punt heeft en het aantal pakketten dat niet geimporteerd is vanwege een syntax fouten. Hier een voorbeeld waar 4 pakketten geimporteerd zijn en twee pakketten met fouten. Die 2 pakketten zullen afgewezen worden. De 4 geimporteerde pakketten hebben geen beschikbaar punt toegewezen gerkegen. Elk bestand zal verschijnen als een lijn in het Keops.Verpak&Verzend importeer menu. Het is mogelijk om alle geimporteerde bestanden in te zien en te vragen naar de fouten analyse door op de knop Bekijk fouten te drukken. Het importeer fouten scherm geeft aan en laat zien wat de fouten zijn voor de betreffende pakketten. Indien nu gekozen wordt om op de opslaan fout records knop te drukken dan wordt een bestand aangemaakt met alle pakketten die verkeerde informatie bevatten. Op basis van dit bestand kunnen fouten gecorrigeerd worden en opnieuw worden geimporteerd. 7.

8 Er wordt ook een mogelijkheid gegeven om geimporteerde bestanden te zoeken op naam, geimporteerde datum en scanmoment van een pakket. Indien er syntax fouten zijn, dan kan het specifieke bestand geopend worden om te zien wat de details zijn van elk pakket, gegevens en eventuele fouten. 3.3 Pakketbeheer en handmatig printen (F2) Dit menu maakt het mogelijk om alle geimporteerde bestanden en handmatig gecreeerde pakketten te beheren en om handmatig labels en vrachtbrieven te printen. Elke lijn vertegenwoordigt en pakket met gerelateerde gegevens. De ieuw Pakket knop maakt het mogelijk om handmatig een nieuw pakket toe te voegen aan deze lijst. Dit in plaats van het importeren van een bestand waarbij zelf alle benodigde velden moeten worden aangemaakt om een pakket te creeeren. Met het zoek menu is het mogelijk om specifieke pakketten te zoeken op DSP, Barcode, Parcel ID, ordernummer, orderdatum, wijzingen datum, bestandsnaam, status (gecreeerd, gelabeled, verzonden en of gewist) of op scan moment. Wanneer een pakket geselecteerd wordt dan is het mogelijk om: door te dubbel klikken het pakket te zien. aanpassen (Edit)het pakket en handmatig gegevens te veranderen, bijv. Een omschrijving toe te voegen of een specifiek klanten adres. Een kopie (copy)maken (indien een pakket twee labels nodig heeft bijvoorbeeld) verwijderen (delete) een of enkele pakketten controleer kp (check) maakt het mogelijk om geselecteerde pakketten te controleren op punt en te updaten over deze informatie.deze knop is heel belangrijk als een nieuw KP list bestand geupload is in de toepassing nadat de pakketbestanden geupload zijn. Op het zelfde moment, door op de knop te drukken wordt een rapport opgeslagen met alle pakketten zonder Punt in C:\\Keops\data\feedback folder Alle pakketten die recent gewijzigd zijn worden in het blauw gemarkeerd. De laatst gewijzigd knop maakt het mogelijk om deze allemaal te selecteren. adat op de start van de dag knop gedrukt is (zie menu 3.5. Dag rapportage) kan je op de knop print barcodes drukken van de geslecteerde pakketten. In het geval dat 8.

9 een pakket niet alle verplichte voorwaarden voldoet om een label te creeren, zal er een foutmedling verschijnen die uitlegt welke pakketten het betreft en waarom. Voor het printen is het verplicht om de start van de dag knop te activeren. Tenslotte is het van belang om te weten dat niet alle acties uit te voeren zijn wanneer je maar wilt. Er zijn enkele veiligheidsmaatregelen die beheerd worden door Keops om eventuele problemen te voorkomen; Het inzien(view) van pakket details is altijd mogelijk Een pakket aanpassen(editen) is alleen mogelijk indien het pakket nog niet verstuurd is. Een pakket kopiëren (copy) is alleen mogelijk als een pakket nog niet verwijderd is. Het verwijderen (deleten)van een of meerdere pakketten kan alleen indien ze nog niet verzonden zijn Het printen of herprinten van een of meerdere barcodes is alleen mogelijk indien ze nog niet verzonden zijn Het punt controleren(checken) van een of meerder pakketten is alleen mogelijk als pakketten nog niet geprint zijn. Weet dat de commando s, inzien,aanpassen en kopiëren alleen beschikbaar zijn voor één geselecteerd pakket. Parcel status Imported Created Copied Labeled Shipped Deleted View Edit Copy3 Delete Print Barcodes Check KP

10 1.Wanneer je een pakket dat al geprint is aanpast, dan wordt er automatische een nieuw label geprint. Dit label moet over het oude geplakt worden, of het oude label dient vernietigd te worden. 2.Wanneer een pakket verwijderd wordt, dat al geprint is, dan zal het label verwijderd moeten worden van het pakket en vernietigd worden. 3. Het kopieren van een pakket is bijna het zelfde als het aanmaken van een pakket. 4. Dit is het herprinten van het label 10.

11 Scan & Print 3.4. Het scan & print menu maakt het mogelijk om labels te printen zonder handmatige handelingen maar alleen door pakketten te scannen. De scan genereert automatisch een label en update het Keops Verpak&Verzend systeem. Wanneer een pakket gescand wordt zal het scherm aangeven welke gegevens op het label geprint wordt, met klanten en pakketinformatie en het gekozen Punt. Wanneer een pakket gescand (of handmatig is ingevoerd) dan kan: Een kopie (Copy) van het pakket gemaakt worden Het label herprint (reprint) In dit menu kan ik ook een navraag modus gestart worden door te drukken op Start Automatische Mode. Als deze knop geactiveerd is, is het mogelijk om direct een bestand met pakket gegevens te importeren naar de folder C:\\Keops\data\poll directory. Het volgende scherm geeft de mogelijkheid om bestanden te importeren en automatisch labels te printen in de volgorde waarin ze verschijnen of alleen het automatische importeren van bestanden. Dit kan gedaan worden voor een specifieke DSP Om de navraag modus efficient te laten verlopen, zijn er drie voorwaarden waaraan voldaan dient te zijn; Alle syntax gegevens moet correct zijn (geen fouten) Alle pakketten dienen gelinked te zijn aan een open Punt De start van de dag knop moet geactiveerd zijn 11.

12 3.5. Dagrapportage (Day events) F4 Het dagrapportage menu maakt het mogelijk om de dag te verdelen in verschillende batches. Dit kan interessant zijn voor rapportage bestanden en facturering bijvoorbeeld. Met deze optie kan je veel beter de activiteiten volgen en structureren. Geen pakket wordt gelabeled als er geen start van de dag is vastgelegd. Elke gebeurtenis tussen start van dag en eind van dag wordt gemerkt met een tijdwaarneming. Op deze pagina is een samenvatting van alle gebeurtenissen terug te vinden, en je kunt ze zoeken met de zoekfunctie in de taakbalk. Als een gebeurtenis is geselecteerd dan kun je alle gerelateerde pakketten die daar betrekking op hebben terugvinden in het onderliggende scherm. Wanneer er op de start van dag gedrukt is, worden automatische de volgende zaken gestart: 1. Synchroniseren 2. Installatie van updates van 3. De mogelijkheid om labels te printen wordt geactiveerd Wanneer op de eind van dag gedrukt is, worden automatisch de volgende zaken geactiveerd: 1. De mogelijk om labels te printen wordt gedeactiveerd 2. Er wordt een voormeldingsdocument voor gegenereerd, dat wordt opgeslagen in C: \Keops\data\out folder en klaar is voor verzending. 3. Synchroniseren van gegevens met 4. Er wordt een ASCII rapport gegenereerd met alle informatie van gelabelde pakketten. Dit zal bewaard worden C: \Keops\data\feedback folder 5. Er wordt een no KP rapport gegenereerd dat pakketten weergeeft die niet geprint konden worden omdat er geen open Punt geselecteerd is in die periode. Dit zal bewaard worden op C: \Keops\data\feedback folder. 6. Een vrachtbrief zal gemaakt worden met een samenvatting van alle gelabelde pakketten. Dit zal bewaard worden in C: \Keops\data\report map als een PDF bestand. Indien nodig is het ook mogelijk om elke stap apart te achterhalen door op de volgende knoppen te drukken.: De synchroniseer knop maakt het mogelijk om met te synchroniseren. Alle informatie wordt verzonden uit de folder C: \Keops\data\out bestand shipinst bestand naar en update zullen verzonden worden in de map C: \Keops\data\in De genereer ship. inst knop om de voormeldinginstructies voor te regenereren De rapporten voor partner knop om het feedback bestand en het o Kp rapport te regeneren De vrachtbrief knop om een voorbeeld van de vrachtbrief te zien en de mogelijkheid geven om deze nogmaals te bewaren of te printen. 12.

13 Sneltoetsen Met de Keops toepassing kan gebruik gemaakt worden van sneltoetsen om het snel en eenvoudig te houden. F1 = show menu importeren F2 = show menu pakket F3 = show menu scanner F4 = show dag rapportage menu F5 = importeer een bestand F6 = show menu instellingen F7 = open copy parcel veld voor het pakket dat zichtbaar is in het scanner menu F8 = herprint het label voor het pakket zichtbaar in het scanner menu F9 = open de start van de dag veld F10 = open het eind van de dag veld F11 = put input focus on the scan key (in de rechterbovenhoek van de toepassing) F12 = open import file errors veld voor het huidig geselecteerde bestand in het import menu 13.

14 4. Mogelijkheden van Keops Verpak&Verzend: Printen van vrachtbrieven en labels Importeren van meerdere bestanden (apart of als een bestand) met klant en pakket informatie Automatische opsporing van fouten in geïmporteerde bestanden Zoek menu via bestand of pakket Handmatig pakket beheer (creëren, aanpassen, en printen) Scan en Printmogelijkheid Automatische modus (automatische importen van bestanden en printen van pakketten of automatisch importeren alleen) Dag rapportage beheer ( de mogelijkheid om de dag te verdelen in meerdere periodes) Backup systeem In de nabije toekomst; automatische installatie en update mogelijkheden voor meerdere DSP s. In Spaans, Duits en Russische versies. 14.

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

KPN Server Back-up Online

KPN Server Back-up Online KPN Server Back-up Online Snel aan de slag met Server Back-up Online Server Versie 6.1, built 2011 d.d. 20-08-2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding Job voor gebruikers

Handleiding Job voor gebruikers Handleiding Job voor gebruikers I Handleiding Job voor gebruikers Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Werking van de Job 2... 2 1.1 Wat is een job?... 2 1.2 Selecteer de personeelsdatabase... 3 1.3 Is de job gestart?...

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie:

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie: Handleiding Online Order Entry Website Door: Datum: Versie: 2 Handleiding Online Order Entry Website Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De OOE... 4 Functionaliteiten... 5 Online Order Entry...

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Document Manager Document Manager Dit Document beschrijft de werking van de Document manager en wat de mogelijkheden

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Voorwoord Hierbij de gebruikershandleiding voor onze plugin met WooCommerce. Bij vragen kunt u support aanvragen via een mail naar ict@parcelpro.nl of bellen naar 085 273 2780. Kijk

Nadere informatie

SEOshop. Installatie- & gebruikershandleiding

SEOshop. Installatie- & gebruikershandleiding SEOshop Installatie- & gebruikershandleiding Inhoud Instructie SEOshop plug-in... 3 De configuratie... 3 Het wijzigen van de verzendmethode(n)... 5 Het aanmaken van de labels... 6 Track & Trace mail...

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Versie 1.3.15.0 Bladzijde 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie:... 3 Systeemeisen:... 4 Installeren op een SX100:... 5 De Werking:... 6 Scannen van

Nadere informatie

Installatie en Gebruik Barcode Scanner

Installatie en Gebruik Barcode Scanner Installatie en Gebruik Barcode Scanner Efficiënt Inkopen Een kleine en handzame scanner heeft het bestellen aanzienlijk makkelijker gemaakt. Samen met software zal deze scanner trouwe klanten ter beschikking

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

OneDrive handleiding

OneDrive handleiding OneDrive handleiding Voorwoord OneDrive for Business is een dienst die Mondia beschikbaar stelt voor medewerkers en leerlingen om bestanden op te slaan op het internet. De dienst wordt aangeboden via het

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.be. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard instellingen

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Mio Map v3 / Poiedit quick install

Mio Map v3 / Poiedit quick install Mio Map v3 / Poiedit quick install Voor alle versies van Mio Map v3. Auteur : Gerald Lankamp Datum : 16-09-2006 Versie : 1.0.0.2 Pagina 1 van 18 Inhoudsopgave Inleiding...3 Leeswijzer...3 Versiebeheer...

Nadere informatie

Installatie en configuratie documentatie

Installatie en configuratie documentatie Installatie en configuratie documentatie Assistance Web Portal v. 2.58, 2.60 Voor Windows 2003 / 2008 / XP / Vista / Windows 7 Assistance PSO handleiding, uitgegeven door Assistance Software. Alle rechten

Nadere informatie

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1 Admin handleiding Dropbox kun je vanaf elke computer met een internetverbinding gebruiken. Met behulp van een e- mailadres maak je je eigen dropbox aan. Dropbox stelt gratis 2 gb opslagruimte ter beschikking,

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

Installatie Handleiding. MyParcel plug-in

Installatie Handleiding. MyParcel plug-in Installatie Handleiding plug-in Inhoudsopgave Instructie POS Lightspeed plug-in... 3 De configuratie... 3 Het wijzigen van de verzendmethode(n)... 6 Het aanmaken van de labels... 7 Track & Trace mail...

Nadere informatie

Handleiding Migratietool Adresboek Crediteuren

Handleiding Migratietool Adresboek Crediteuren Met behulp van de Migratietool Adresboek Crediteuren kunt u de gegevens van uw Crediteuren in Money Manager for Windows converteren naar Access Online. Hieronder staat uitgelegd welke stappen u daarvoor

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

ACF PDF Invoice Uploader v1.0.9 gebruikershandleiding

ACF PDF Invoice Uploader v1.0.9 gebruikershandleiding ACF PDF Invoice Uploader v1.0.9 gebruikershandleiding Gebruikershandleiding voor de ACF PDF Invoice Uploader, voor het online verzenden van pdf-facturen Inhoud 1. Inleiding 03 2. Eisen 03 2.1 Systeemeisen

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

PostNL extensie voor Magento

PostNL extensie voor Magento PostNL extensie voor Magento Gebruikershandleiding Documentinformatie en copyright Document: tig_postnl_gebruikershandleiding.pdf Auteur: Berend Lantink Laatst gewijzigd op: 21-07-15 Copyright 2015 PostNL

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Handleiding Auxil Zebra LabelWriter Koppeling App

Handleiding Auxil Zebra LabelWriter Koppeling App Handleiding Auxil Zebra LabelWriter Koppeling App Versie Opmerkingen Datum 1.0 Eerste concept af van de handleiding 27-02-2017 1.1 Zebra Designer download link geupdate 03-03-2017 Handleiding Auxil ZEBRA

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Gebruik retouren App

Gebruik retouren App Gebruik retouren App Document versie 1.0 Document versie Datum Auteur(s) Versie Beschrijving 06-05-2014 DBK 1.0 Gebruik retouren app INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Installeren Retouren app... 3 3 Gebruik retouren

Nadere informatie

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed.

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed. Hoofdstuk 1 Uw Praktijk Online gebruiken De website "Uw Praktijk Online" is een initiatief van Pharmeon, internet provider in de gezondheidszorg en Intramed. Via de website van "Uw Praktijk Online" (UPO)

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL HANDLEIDING MY DHL PARCEL Pakket versturen Met My DHL Parcel verstuur je makkelijk en snel een pakket naar ontvangers in de Benelux. Geef als eerste aan wat voor een pakket je wilt versturen

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Paazl Scan & Print instellingen. Handleiding voor de Paazl Scan & Print Module

Paazl Scan & Print instellingen. Handleiding voor de Paazl Scan & Print Module instellingen Handleiding voor de Paazl Scan & Print Module Versie: 092012 1. Instellingen Afhankelijk van uw besturingssysteem kunt u de 32- of 64 bit versie van de Paazl Scan & Print module installeren.

Nadere informatie

AppWriter NL. Handleiding. versie 3.4. I C T v o o r b e t e r l e z e n e n l e r e n!

AppWriter NL. Handleiding. versie 3.4. I C T v o o r b e t e r l e z e n e n l e r e n! AppWriter NL Handleiding versie 3.4 I C T v o o r b e t e r l e z e n e n l e r e n! Colofon Handleiding AppWriter NL Aantal pagina s: 13 Versie: versie 3.4 Voor meer informatie over deze handleiding,

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen.

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen. ID WI1.08.07 Omschrijving Orderintake online order entry Proces P 1.08 Trefwoorden Aslas; Online Order Entry Beschreven door Laurens van Oostenbrugge Datum 22-05-2012 Activiteit Transport Versie TranspasOnline

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

User accounts maken in een Wandy Hotspot, d.m.v. een batch.

User accounts maken in een Wandy Hotspot, d.m.v. een batch. User accounts maken in een Wandy Hotspot, d.m.v. een batch. Bij het in gebruik nemen van een Wandy Hotspot is het aanmaken van gebruikers een tijdrovende klus. Om snel veel accounts aan te maken hebben

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

DROPBOX = BESTANDEN DELEN VIA INTERNET

DROPBOX = BESTANDEN DELEN VIA INTERNET HANDLEIDING DROPBOX = BESTANDEN DELEN VIA INTERNET Tina Van Straeten Handleiding dropbox Tina Van Straeten Handleiding: onderhoud van je pc VVOB/PROGRESS Pagina 2 van 15 COLOFON Deze handleiding Dropbox

Nadere informatie

Cursus DropBox. Installeren. Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop.

Cursus DropBox. Installeren. Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop. Cursus DropBox Installeren Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop. Installatie Open het bestand Dropbox.exe Klik op Ja of Uitvoeren Klik op Install Ik ga er vanuit

Nadere informatie

Assessment handleiding

Assessment handleiding Assessment handleiding versie 2016.1.2 Met behulp van deze korte handleiding kunt u stapsgewijs een Assessment onderzoek uitvoeren binnen Dariuz Works. U kunt een uitgebreide handleiding terugvinden op

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8. Pc Client built 2012 12.1.0.12178

Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8. Pc Client built 2012 12.1.0.12178 Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8 Pc Client built 2012 12.1.0.12178 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Back-up Online configureren... 7 4.1 Taakbalk optie

Nadere informatie

Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding

Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding Datum: 16-06-2014 Versie 1.0 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Dagoverzicht 18 Browser 3 Dagoverzicht Printen verzendetiketten 20 Inloggen 3 Dagoverzicht

Nadere informatie

Optifile Server Installatie

Optifile Server Installatie Optifile Server Installatie Datum: Versie: de koppeling tussen Essibox en 2 mei 2012 1.0 Omschrijving: Dit document beschrijft de installatieprocedure voor Optifile software op een nieuwe server. Optifile

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

PostNL extensie voor Magento

PostNL extensie voor Magento PostNL extensie voor Magento Gebruikershandleiding Copyright 2017 Total Internet Group B.V. 1 Inleiding PostNL Magento extensie De PostNL Magento extensie is een volledige logistieke oplossing voor Belgische

Nadere informatie

Bronboek ISBN conversie naar EAN

Bronboek ISBN conversie naar EAN Bronboek ISBN conversie naar EAN Onderstaande procedure beschrijft hoe u in een aantal stappen uw artikelgegevens in Bronboek kunt converteren van ISBN naar EAN (ISBN13). Het is belangrijk dat u deze stappen

Nadere informatie

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUCT BESCHRIJVING ] [ Dit vernuftige on-screen toetsenbord met virtuele muis klik mogelijkheden en spraak uitvoer maakt snel typen

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Installatie- en Gebruikershandleiding

Installatie- en Gebruikershandleiding Installatie- en Gebruikershandleiding MyParcel Magento extensie Documentinformatie en copyright Document: tig_myparcel_installatie-en-gebruikershandleiding.pdf Laatst gewijzigd op: 08-09-15 5:11 PM Copyright

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

ExpressShipper. 1 Configuratiehandleiding. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 20

ExpressShipper. 1 Configuratiehandleiding. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 20 ExpressShipper Documentatie ExpressShipper Page 1 of 20 1 Inleiding 3 2 Instellingen 4 2.1 Add consignment range 4 2.2 Metrische of empirische (metric of Imperial) waarden 5 2.3 Adres Import 6 2.4 Document

Nadere informatie

Werken met verschillende lay-outs

Werken met verschillende lay-outs Werken met verschillende lay-outs Inleiding In deze handleiding vindt u een stappenplan voor het werken met verschillende lay-outs. Het werken met verschillende lay-outs kan een keuze zijn als u werkt

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

Summa Cutter Tools. 1 Cutter tools. Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden:

Summa Cutter Tools. 1 Cutter tools. Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden: Summa Cutter Tools 1 Cutter tools Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden: 1. Plug-in voor Corel (vanaf versie 11) en Adobe Illustrator (vanaf versie CS). De plug-in voor Corel installeert

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Handleiding Shop2rent Author: Serfaas Twilt Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Pagina 1 Index Introductie... 1. Hoe kan ik mijn backoffice benaderen?... 2. Hoe kan ik mij webshop zien?... 5 3. Hoe stel

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Act! importer handleiding

Act! importer handleiding Act! importer handleiding Beschrijving: De Importer is een plugin voor het programma Act!. Hiermee is het mogelijk om automatisch tekstbestanden te importeren in uw Act! database. De tekstbestanden kunnen

Nadere informatie

DYKA e-shop. ICM-Handleiding

DYKA e-shop. ICM-Handleiding DYKA e-shop ICM-Handleiding Deze handleiding is samengesteld uit de informatie van de handleidingen EasyTransfer en EasyConnect en speciaal bedoeld voor een recht-toe-recht-aan installatie van Easy-Transfer

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified System Integrators Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server -

Nadere informatie

2. Pagina-instellingen

2. Pagina-instellingen 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Pagina-instellingen... 4 3. Inloggen... 5 4. Zendingen aanmaken... 7 5. Verzendlabels printen... 8 6. Pickupaanvraag... 9 7. Instellingen Dymo 4XL Laberprinter (PostNL labels)...

Nadere informatie

Etiketten maken. 2004... P&A Group

Etiketten maken. 2004... P&A Group Etiketten maken I Etiketten maken Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Etiketten maken 2... 2 1.1 Etketten algemeen... 2 1.2 Optie nieuwe brief... 2 Verschil met brieven... 2 Aanpak... 11 Genereren van etiketten...

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Installatiehandleiding HDN Certificaat

Installatiehandleiding HDN Certificaat Installatiehandleiding HDN Certificaat HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 599 M: helpdesk@hdn.nl 1 Inhoudsopgave Installatiehandleiding Inleiding - Het HDN certificaat, uw digitale paspoort...3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding. Maak gemakkelijk een fotoboek

Handleiding. Maak gemakkelijk een fotoboek Handleiding Maak gemakkelijk een fotoboek In deze handleiding voor de software van FotoboekShop.nl worden alle stukjes met behulp van afbeeldingen overzichtelijk uitgelegd, zodat je stap voor stap je fotoproduct

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Documentversie: 1 Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt

Nadere informatie

Wegwijzer handleiding

Wegwijzer handleiding Wegwijzer handleiding versie 2016.3.1 Met behulp van deze korte handleiding kunt u stapsgewijs een Wegwijzer onderzoek uitvoeren binnen Dariuz Works. U kunt een uitgebreide handleiding terugvinden op onze

Nadere informatie

Download Location: Dit is de lokatie waar de PDF bestanden tijdelijk geplaatst zullen worden. Dit is een plaats op uw eigen harde schijf.

Download Location: Dit is de lokatie waar de PDF bestanden tijdelijk geplaatst zullen worden. Dit is een plaats op uw eigen harde schijf. CONFIGURATIE CONNECTIE Laten we beginnen bij het begin: Dit is het IMAP configuratie venster. Wanneer het programmaa actief is, zal niets n instelbaar zijn. Onder het kopje Connection dient u uw IMAP login

Nadere informatie

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten.

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. De Office Connector zorgt ervoor dat de Microsoft Officeomgeving gebruikt kan worden als ontwerp en genereeromgeving voor documenten waarbij

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up FerdiWeb Back-up Na aanmelding krijgt u van ons een e-mail met daarin een link naar het back-up programma, die u dient te installeren op de computer waarvan u een back-up wilt maken. Het wachtwoord wordt

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Inhoud. Endnote X7 Handleiding Mediacentrum maart 2015 Page 2

Inhoud. Endnote X7 Handleiding Mediacentrum maart 2015 Page 2 Inhoud Over Endnote... 3 Endnote installeren... 4 Een library aanmaken... 5 Voordat je begint!... 6 Tussenvoegsels in namen... 6 Referenties invoegen in een Worddocument/Cite while you write... 7 Handmatig

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Migratie NVC 5.99 naar NPRO Norman Endpoint Manager wordt geïnstalleerd op de NVC 5.99 distributieserver

Migratie NVC 5.99 naar NPRO Norman Endpoint Manager wordt geïnstalleerd op de NVC 5.99 distributieserver Migratie NVC 5.99 naar NPRO Norman Endpoint Manager wordt geïnstalleerd op de NVC 5.99 distributieserver Migratie NVC 5.99 naar NPRO 1 december 2009 1 STAPPENPLAN KORT Belangrijk! Let op dat er geen NVC

Nadere informatie