Zoals je weet, zijn we op 31 oktober samen aan de slag gegaan als het op twee na grootste bedrijf van generieke geneesmiddelen ter wereld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zoals je weet, zijn we op 31 oktober samen aan de slag gegaan als het op twee na grootste bedrijf van generieke geneesmiddelen ter wereld."

Transcriptie

1 Integratie-update Nummer 5 December 2012 Aan de slag als één bedrijf Zoals je weet, zijn we op 31 oktober samen aan de slag gegaan als het op twee na grootste bedrijf van generieke geneesmiddelen ter wereld. Analisten en deelnemers op de globale handelsmarkten/financiële media prezen de samenvoeging van de bedrijven al snel. Chris Schott van JP Morgan zei: We blijven Watson beschouwen als een van de best gepositioneerde bedrijven op het gebied van generieke geneesmiddelen. We beschouwen dit wereldwijde samengevoegde bedrijf als formidabel op het gebied van generieke geneesmiddelen, dat alles in huis heeft voor een gestage groei op lange termijn, aldus Michael Tong van Wells Fargo. Tim Chiang van CRT Capital zei: We denken dat de aankoop van Actavis een deal is die veranderingen teweeg zal brengen. Watsons inkomsten en de aangepaste winst per aandeel zullen aanzienlijk stijgen, waardoor dit bedrijf een wereldwijde speler wordt. Nu de zakelijke deal achter de rug is, richten we ons volledig op een snelle en naadloze uitvoering van onze integratieplannen. We hebben een nieuwe naam en een nieuw logo, een missie en gezamenlijke waarden; we hebben een team aangesteld dat ons bedrijf wereldwijd leiding gaat geven; we hebben gezamenlijk onze capaciteiten, portfolio en commerciële activiteiten uitgebreid; en we hebben wereldwijd zeer gemotiveerde werknemers bij elkaar gebracht. We maken een vliegende start. Samen werken we aan een mooie toekomst voor ons allen en voor al onze consumenten, overal ter wereld. Samen maken wij het verschil. Paul M. Bisaro President en CEO

2 Actavis: overgang naar een nieuwe identiteit wereldwijd Bij het afsluiten van de deal waren we verheugd te kunnen melden dat we onder één wereldwijde naam verder gaan: Actavis. We hebben het nieuwe logo onthuld dat ontwikkeld werd in samenwerking met een bekende firma op het gebied van global branding ; Lippincott. Dit logo vormt de grondslag voor de wereldwijde herkenbaarheid van ons merk. Corporate Communications ontwikkelt momenteel een plan voor de introductie van onze nieuwe uitstraling, met richtlijnen voor de overgang van al onze divisies naar de nieuwe naam/logo Actavis. Dit plan zal midden januari 2013 worden voorgelegd aan het hoogste management. Daarna zal de overgang, die enkele jaren in beslag zal nemen, verder worden uitgerold. De introductie van ons nieuwe merk zal op 24 januari 2013 officieel van start gaan, wanneer leden van ons senior management aanwezig zijn bij de closing bell ceremony van de New York Stock Exchange (afsluiting van de handelsdag op de beurs van New York), om daar officieel onze overgang naar Actavis bekend te maken. Als je vragen hebt over het correcte gebruik van ons logo, neem dan contact op met Corporate Communications. Verwacht in 2013/2014 Het nieuwe Actavis logo

3 Opzet van een nieuw myactavis intranet De internationale afdelingen IT en Corporate Communications werken samen aan de opzet van een intranet voor ons samengevoegde bedrijf. De teams zullen het huidige platform van myactavis SharePoint als basis nemen voor de nieuwe branding, herstructurering en nieuwe lancering van het platform voor alle werknemers wereldwijd. Na de lancering in het eerste kwartaal van 2013 zal het nieuwe myactavis voor alle werknemers beschikbaar zijn. Dit platform biedt toegang tot nieuws en informatie over het bedrijf, multimedia, social media die activiteiten voor werknemers stimuleren, individuele pagina s, tools en nog veel meer. De uitvoering verloopt in fasen en er zal ondersteuning worden aangeboden.

4 Stimuleren, erkennen en belonen van succes: verslag einde 2012 en doelstellingen voor 2013 Het bevorderen van een dynamische werknemerscultuur met betrokken werknemers en teams die streven naar constante verbetering, het bereiken van onze strategische doelstellingen en het leveren van resultaten, dit alles is belangrijk voor ons samengevoegde bedrijf. In 2013 zullen we een nieuw programma voor prestatiemanagement lanceren voor alle werknemers, dat gericht is op het stimuleren, erkennen en belonen van succes. Ondertussen zullen we de oude procedures van Watson en Actavis voor prestatiebeoordeling blijven hanteren, zodat we doelstellingen voor individuele prestaties uit 2012 kunnen beoordelen en belonen. Oude procedure Actavis = Per4Ma Oude procedure Watson = Performance Management Program (PMP) Blijf de procedures en schema s volgen van je locale managementteam. Belangrijkste doelstellingen en verantwoordelijkheden in 2013 Begin 2013 zal ons Executive Managementteam bedrijfsdoelstellingen bekendmaken voor ons wereldwijd samengevoegde bedrijf. Werknemers zullen samen met hun manager persoonlijke doelstellingen bepalen die onze algemene bedrijfsdoelstellingen ondersteunen. We zullen een opgefrist PMP lanceren, op basis van Our Winning Way en de beste elementen uit onze beide huidige programma s. Dit PMP wordt onze nieuwe gecombineerde prestatiemanagementprocedure. Begin 2013 volgt hierover meer informatie.

5 Tools en middelen voor wereldwijd nieuws en samenwerking Omdat we werknemers hebben in meer dan 60 landen wereldwijd, hebben we diverse middelen ontwikkeld die de communicatie en samenwerking tussen onze werknemers overal ter wereld bevorderen. bevat nieuws over de onderneming, informatie, cultuur, evenementen en berichten van werknemers wereldwijd. Beschikbaar op kantoor, thuis of onderweg via elke webbrowser. Wereldwijd adresboek/agenda werknemers hebben wereldwijd toegang tot een - en agendafunctie. Beschikbaar voor alle werknemers die een adres hebben en Outlook als programma gebruiken. Instant Messaging IT maakt groepsgesprekken, desktop sharing en samenwerking mogelijk. De netwerken voor instant messaging van Watson en Actavis zijn daartoe samengevoegd. Neem contact op met je plaatselijke IT afdeling voor instructies over hoe je deze tool met succes kunt gebruiken. Daarnaast zijn de IT-teams bezig met het stroomlijnen van alle gebruikers op één verenigd platform wereldwijd, op basis van het Lync-platform. De uitvoering bestaat uit fasen en alle medewerkers ontvangen bericht wanneer de site gelanceerd wordt. Wereldwijd intranetplatform IT en Corporate Communications werken samen aan de lancering van een verenigd intranetplatform. De lancering vindt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 plaats. Audio-/video-/ webconferenties IT heeft op diverse locaties wereldwijd faciliteiten geïnstalleerd voor Audio-/video-/ webconferenties tussen Watson en Actavis, er zullen nog meer faciliteiten komen. Er zal nadere informatie worden verstrekt, naarmate dit project vordert.

6 Wereldleider op het gebied van generieke geneesmiddelen: maximaliseren van portfolio, expertise en kansen Ons Global Generics Leadership team heeft onze portfolio s samengevoegd, onze R&D-activiteiten gestroomlijnd en strategieën voor constante groei en expansie bepaald. We zullen ook de structuur van onze nationale vestigingen blijven bepalen om ervoor te zorgen dat we op één lijn liggen en onze mogelijkheden optimaal kunnen gebruiken. We zullen de wijzigingen per land blijven communiceren. Ons Global Generics team optimaliseert momenteel de kracht en de waarde van deze combinatie. Als we naar de toekomst kijken, willen we een enthousiaste start maken met de transformatie naar een nieuw Actavis. We zullen ervoor zorgen dat alle benodigde middelen aanwezig zijn om ons nieuwe merk te lanceren. Op deze manier stimuleren we onze sterke positie als wereldwijd toonaangevend bedrijf van generieke geneesmiddelen. De ontwikkeling van een onderneming met toonaangevende merken en biosimilars Nu de ontwikkeling van onze Global Generics business grotendeels is afgerond, zullen we ons richten op de constante groei van onze Global Brands business. Daarnaast richten we ons op de versnelde uitvoering van onze strategie voor biosimilars. Momenteel brengt onze Global Brands business meer dan 30 producten op de markt voor urologie en de gezondheid van vrouwen, met name in de VS. We hebben onze activiteiten uitgebreid naar Canada en ondernemen stappen om belangrijke merkproducten te lanceren in Zuid-Amerika en andere toonaangevende afzetgebieden overal ter wereld. We kijken vooruit en focussen meer en meer op mogelijkheden om ons portfolio van merkproducten te laten groeien via partnerschappen en /of overnames. Onze strategie voor biosimilars wordt aangestuurd door ons Eden Biodesign team in Liverpool, Engeland, en door onze samenwerking met Amgen. Dankzij deze inspanningen hebben we momenteel diverse producten in ontwikkeling en beschikken we over een goede strategie die ervoor zorgt dat ons bedrijf klaar is voor de concurrentiestrijd op het gebied van biosimilars de toekomst van de geneeskunde.

7 Update Global Operations Onze wereldwijde toeleveringsketen is momenteel een van de grootste en sterkste in onze branche, met 30 ultramoderne productiefaciliteiten en een totale capaciteit van meer dan 44 miljard eenheden. Onze capaciteit beslaat het volledige spectrum van farmaceutische toedieningsvormen, waaronder vormen met gereguleerde afgifte, vaste orale vormen, semi-vaste vormen, vloeistoffen, gels, transdermale en injecteerbare preparaten. Samen beschikken we over een toonaangevend distributiecentrum voor de VS (in de Amerikaanse plaats Anda), onze Customer Service heeft binnen onze sector een uitstekende reputatie, en we hebben een zeer goede naam verworven op het gebied van kwaliteit. Onze nieuwe leidinggevende teams van Global Operations zorgen voor aansturing van onze integratie-activiteiten, zodat onze productieprocessen nog beter op elkaar worden afgestemd, de kosten van goederen lager worden, de juiste producten op de juiste plaats vervaardigd worden, en we onze concurrentiepositie blijvend kunnen verbeteren door optimalisering van onze productie en efficiëntie. Integratie van onze wereldwijde toeleveringsketen Tijdens de integratie van onze wereldwijde toeleveringsketen is het essentieel dat de levering van producten en diensten aan onze klanten wereldwijd niet wordt onderbroken. Om dit te kunnen garanderen, blijft onze wereldwijde toeleveringsketen functioneren zoals gebruikelijk, tenzij er via een kennisgeving iets anders wordt meegedeeld. Wijzigingen met betrekking tot contacten, bronnen en procedures in de toeleveringsketen zullen we zo spoedig mogelijk aan de aandeelhouders meedelen. In de periode direct na de afsluiting zijn de volgende leidinggevenden in onze samengevoegde toeleveringsketens beschikbaar voor ondersteuning bij eventuele problemen: Wayne Swanton (Global Supply Chain); Daniel Kolacko (Business Development, Global Supply Chain Transformation); Jen Wang (Global Supply Planning); Stuart Glickman (U.S. Logistics); Valgeir Petursson (International Logistics); Jeff Regan (Global TPM); Christine Miller (Product Launch Management & PMO); Arun Balaramakrishnan (Supply Chain Process & Systems).

8 Global Command Center Het Global Command Center biedt al onze werknemers ondersteuning op het gebied van veiligheid/medische zorg, toegang tot faciliteiten, reizen op locaties met een hoog risico, veiligheidsincidenten in de toeleveringsketen enz. Neem contact op met het GCC (24 uur per dag, 7 dagen per week) op of Compliance and Ethics Hotline Als je een probleem hebt of een vraag met betrekking tot compliance, bel dan of ga naar Maak zo nodig gebruik van de AT&T Direct Access Code in jouw land, die je kunt vinden op Melden van bijwerkingen Blijf jouw gebruikelijke methode hanteren om bijwerkingen binnen 24 uur bij je plaatselijke afdeling farmacovigilantie te melden. Voor Watson, bel of stuur een naar Voor Actavis VS: Voor Actavis EU en overige landen: Global Corporate HQ Morris Corporate Center III 400 Interpace Parkway Parsippany, NJ International HQ Turmstrasse Zug Switzerland

Onze Duurzaamheidsevaluatie 2011. Better Future

Onze Duurzaamheidsevaluatie 2011. Better Future Onze Duurzaamheidsevaluatie 2011 Better Future over bt We voorzien in de behoeften van consumenten in het Verenigd Koninkrijk en in meer dan 170 landen wereldwijd. We concurreren op diverse markten, waaronder

Nadere informatie

Introductieboek voor nieuwe werknemers. Gefeliciteerd met uw nieuwe baan!

Introductieboek voor nieuwe werknemers. Gefeliciteerd met uw nieuwe baan! Introductieboek voor nieuwe werknemers Gefeliciteerd met uw nieuwe baan! Dit introductieboek is voor nieuwe Flowserve-werknemers ontworpen en biedt hoogtepunten betreffende verschillende beleiden voor

Nadere informatie

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan?

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? Hoe u bereikt dat mobile een strategisch onderdeel van uw bedrijfsvoering wordt INHOUD Wat is een mobile strategy? 3 Aanpak van een mobile strategy

Nadere informatie

Covidien: Positieve Resultaten voor het Leven

Covidien: Positieve Resultaten voor het Leven Covidien: Positieve Resultaten voor het Leven 1 Wij Zijn Covidien! Wie We Zijn Onze Missie, Doelstelling en Waarden Teruggeven aan Onze Gemeenschappen Covidien Communicatie Kwaliteit in Alles Wat We Doen

Nadere informatie

bij Orange zien we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als een reis Verantwoordelijkheid

bij Orange zien we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als een reis Verantwoordelijkheid bij Orange zien we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als een reis Verantwoordelijkheid Orange NL 2003 dit rapport legt de nadruk op een aantal reeds behaalde mijlpalen Inleiding 3 verklaring van

Nadere informatie

Het CRM 100% succes boek. Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online

Het CRM 100% succes boek. Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online Het CRM 100% succes boek Hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online Managementsamenvatting Een succesvolle CRM implementatie heeft niets met techniek te maken maar

Nadere informatie

Toepassingsmogelijkheden en voordelen sociaal intranet voor het HBO en WO

Toepassingsmogelijkheden en voordelen sociaal intranet voor het HBO en WO Toepassingsmogelijkheden en voordelen sociaal intranet voor het HBO en WO De ontwikkelingen in de markt gaan snel, ook in het onderwijs. Veel van die ontwikkelingen hebben te maken met de snelheid van

Nadere informatie

de echte waarde van een bedrijf is een afgeleide van zijn mensen verkort jaarverslag 2008

de echte waarde van een bedrijf is een afgeleide van zijn mensen verkort jaarverslag 2008 de echte waarde van een bedrijf is een afgeleide van zijn mensen verkort jaarverslag 2008 inhoud profiel 3 onze diensten 4 onze missie 4 onze wereldwijde aanwezigheid 4 onze cultuur 5 onze kernwaarden

Nadere informatie

Duurzaam werken, duurzaam leven. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2010.

Duurzaam werken, duurzaam leven. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2010. Duurzaam werken, duurzaam leven. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2010. 2 Steeds meer mensen hebben oprechte belangstelling voor duurzaamheid. Gelukkig maar, want door duurzaam met de

Nadere informatie

www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst

www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst Maart 2014 2 Marktstudie financiële functie PwC Inhoud Introductie 6 Samenvatting 8 Financiële functie als business partner 9 Inzicht

Nadere informatie

Jaarverslag en Jaarrekening 2007. Growing as One. Vitaliteit toevoegen aan het leven

Jaarverslag en Jaarrekening 2007. Growing as One. Vitaliteit toevoegen aan het leven Disclaimer Opmerkingen bij het Jaarverslag en Jaarrekening 2007 Deze pdf-versie van het Unilever Jaarverslag en Jaarrekening 2007 is een exacte kopie van het document dat wordt verstrekt aan Unilevers

Nadere informatie

Gedragscode. Our pursuit. Life s potential.

Gedragscode. Our pursuit. Life s potential. Gedragscode Our pursuit. Life s potential. Onze Gedragscode is een weergave van de leidende ethische principes die de inzet van Allergan voor naleving (compliance) ondersteunen. Dit document dient voor

Nadere informatie

INNO VATE. Samenwerken. Elevator pitches op hoog niveau. Services, software, samen sterk. Innovatie die verkoopt! Voorjaar 2013

INNO VATE. Samenwerken. Elevator pitches op hoog niveau. Services, software, samen sterk. Innovatie die verkoopt! Voorjaar 2013 Voorjaar 2013 Periodiek magazine voor medewerkers van PPP en OIP Venlo INNO VATE Samenwerken Elevator pitches op hoog niveau Innovatie die verkoopt! Services, software, samen sterk Onze topmanagers over

Nadere informatie

Het persoonlijk opvatten

Het persoonlijk opvatten Rapport Verantwoord ondernemerschap 2010 Het persoonlijk opvatten Wij vatten de bedrijfsverantwoordelijkheid persoonlijk op bij Pitney Bowes. Innovatie, integriteit en service zijn van fundamenteel belang

Nadere informatie

Zakelijke gedragscode

Zakelijke gedragscode Zakelijke gedragscode Beste collega, Iedere dag leveren onze beslissingen en acties een bijdrage aan het vormen van de reputatie en het toekomstig succes van ons bedrijf. Wij, als AbbVie medewerkers, hebben

Nadere informatie

Management & Vaardigheidstrainingen

Management & Vaardigheidstrainingen Management & Vaardigheidstrainingen Voor effectievere organisaties en medewerkers Strategie + Mensen + Technologie Effectiviteit van een organisatie 4 Global Knowledge maakt het verschil 12 Effectiviteit

Nadere informatie

Unilever Jaarverslag en Jaarrekening

Unilever Jaarverslag en Jaarrekening Disclaimer Opmerkingen bij het Jaarverslag en Jaarrekening 2005 Deze PDF-versie van het Unilever Jaarverslag en Jaarrekening 2005 is een exacte kopie van het document dat wordt verstrekt aan Unilevers

Nadere informatie

Ahold en Delhaize kondigen fusievoornemen aan

Ahold en Delhaize kondigen fusievoornemen aan 24 juni 24, 2015 07:45 CET Gereguleerde Informatie Ahold en Delhaize kondigen fusievoornemen aan Ahold en Delhaize kondigen voornemen aan hun ondernemingen te combineren in een fusie van gelijken De fusie

Nadere informatie

Meten is weten én het begin van verbeteren

Meten is weten én het begin van verbeteren DE NON-PROFIT MANAGEMENT GIDS DEEL 4 Meten is weten én het begin van verbeteren De onmiskenbare kracht van een integraal EMS! Meten is weten, Gissen is missen. Dit spreekwoord wordt zonder twijfel ter

Nadere informatie

ZAKELIJKE EN ETISCHE GEDRAGSCODE

ZAKELIJKE EN ETISCHE GEDRAGSCODE ZAKELIJKE EN ETISCHE GEDRAGSCODE INHOUDSOPGAVE ACTIVA EN INFORMATIE OP DE JUISTE WIJZE GEBRUIKEN Ons streven 3 Ons doel en onze waarden 4 Personen op wie de code van toepassing is 5 Wat medewerkers moeten

Nadere informatie

Strategic Alignment in ICT

Strategic Alignment in ICT Strategic Alignment in ICT Jaarverslag 2008 Financiële Kengetallen (Alle bedragen x EUR 1.000, tenzij anders aangegeven) Omzet per deelgebied 40% 14% 15% ICT services Consultancy 31% Software gerelateerde

Nadere informatie

T B. Jaarverslag 2014

T B. Jaarverslag 2014 arverslag T B Jaarverslag 2014 Het jaarverslag van Triodos Bank is ook online beschikbaar. Bekijk het online jaarverslag 2014 op www.triodos.nl/jaarverslag. Hier staat meer gedetailleerde informatie,

Nadere informatie

T B. Jaarverslag 2014

T B. Jaarverslag 2014 arverslag T B Jaarverslag 2014 Het jaarverslag van Triodos Bank is ook online beschikbaar. Bekijk het online jaarverslag 2014 op www.triodos.nl/jaarverslag. Hier staat meer gedetailleerde informatie,

Nadere informatie

Competence Center. Professional. Service & Support. program 2011/12

Competence Center. Professional. Service & Support. program 2011/12 Competence Center Professional Service & Support program 2011/12 Professional Service & Support Inhoudsopgave Optimalisatie van uw engineering... 4 Engineering Proces Scan... 5 EPLAN Consulting Service...

Nadere informatie

CODE VOOR ETHIEK EN ZAKELIJK GEDRAG

CODE VOOR ETHIEK EN ZAKELIJK GEDRAG CODE VOOR ETHIEK EN ZAKELIJK GEDRAG INHOUDSOPGAVE De Oracle-code voor ethiek en zakelijk gedrag..........1 Inzicht in deze code...............................1 Toepasselijkheid van deze code.....................2

Nadere informatie

Beursgang Alibaba. Thomas Stelling Aandelenkopen.nl 19-9-2014

Beursgang Alibaba. Thomas Stelling Aandelenkopen.nl 19-9-2014 2014 Beursgang Alibaba Dit rapport verstrekt diverse inzichten over Alibaba. Kom erachter of het verstandig is om Alibaba aandelen te kopen en of het winstgevend kan zijn om mee te doen met de Alibaba

Nadere informatie

Vraagsturing: de professional aan zet Piet Alblas en Rogier van Boxtel

Vraagsturing: de professional aan zet Piet Alblas en Rogier van Boxtel Vraagsturing: de professional aan zet Piet Alblas en Rogier van Boxtel Het managen van professionals staat al vele jaren op de managementagenda. In dit artikel laten we zien hoe internettechnologie de

Nadere informatie

Het Verkort Jaarverslag 2007 is een verkorte Nederlandse versie van het Engelstalige KPN Annual Report and Form 20-F 2007 ( Annual Report 2007 ).

Het Verkort Jaarverslag 2007 is een verkorte Nederlandse versie van het Engelstalige KPN Annual Report and Form 20-F 2007 ( Annual Report 2007 ). Verkort Jaarverslag 2007 Het Verkort Jaarverslag 2007 is een verkorte Nederlandse versie van het Engelstalige KPN Annual Report and Form 20-F 2007 ( Annual Report 2007 ). Het Annual Report 2007 is het

Nadere informatie

verkort jaarverslag 2010 werken aan een droom

verkort jaarverslag 2010 werken aan een droom verkort jaarverslag 2010 werken aan een droom inhoud profiel 4 onze diensten 4 onze wereldwijde aanwezigheid 4 onze missie 4 onze cultuur 4 onze strategische benadering 4 onze kernwaarden 5 ons operationeel

Nadere informatie

KPN. Verkort Jaarverslag 2011

KPN. Verkort Jaarverslag 2011 KPN Verkort Jaarverslag 2011 KPN, in Nederland toonaangevend in ICT-diensten, biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. In de zakelijke markt verzorgt KPN een breed spectrum

Nadere informatie