Hoe kies ik de juiste vaatwasser in 6 stappen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe kies ik de juiste vaatwasser in 6 stappen?"

Transcriptie

1 Hoe kies ik de juiste vaatwasser in 6 stappen? Welke vaatwasser het beste bij jou past is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de plaatsing van het apparaat. Er zijn vrijstaande vaatwassers en 3 verschillende typen inbouw vaatwassers. In dit artikel leggen we je de verschillen uit en hoe je ervoor zorgt dat de afwasmachine ook echt in je keuken past. Stap 1. Controleer welk type vaatwasser je nodig hebt Op deze vaatwassers monteer je een frontpaneel van je keukenkastje. Wanneer je hetzelfde frontpaneel gebruikt, ben je afhankelijk van het model van je huidige vaatwasser. Als je huidige vaatwasser volledig geïntegreerd is, zal je nieuwe vaatwasser dit ook moeten zijn. Volledig geïntegreerd Half geïntegreerd - Bediening zit aan de binnenkant van de vaatwasser - Frontpaneel nodig - Bediening zit aan de buitenkant van de vaatwasser - Frontpaneel nodig

2 Een onderbouw vaatwasser bouw je ook in, maar hier heb je geen frontpaneel voor nodig. Dit type lijkt dus erg op een vrijstaande vaatwasser, maar is echt gebouwd om onder je keukenblad te plaatsen. Een vrijstaande vaatwasser kun je overal plaatsen. Onderbouw vaatwasser - Bediening aan de buitenkant van de vaatwasser - Geen frontpaneel nodig - Plint is voor de vaatwasser te plaatsen Vrijstaande vaatwassers - Vri j te plaatsen in je keuken - Bediening aan de buitenkant van de vaatwasser - Geen frontpaneel nodig - Plint moet je wegzagen Voor een vrijstaande vaatwasser hoef je geen nismaten op te meten. Voor de overige 3 types is het belangrijk om dit wel te doen, zodat je zeker weet dat je nieuwe vaatwasser past. Het is belangrijk dat de nis leeg is als je begint aan het opmeten van je nismaten.

3 Stap 2. Meet de nishoogte op Allereerst meet je de hoogte van je nis op. J e meet met een rolmaat de hoogte vanaf de onderkant tot de bovenkant van de nis. Nu weet je hoe hoog je vaatwasser mag zijn. Let op: meet niet vanaf de keukenvloer, maar de plek waarop de vaatwasser komt te staan. Stap 3. Meet het frontpaneel op Wil je een onderbouw vaatwasser, dan kun je deze stap overslaan. Als tweede stap meet je de hoogte van het frontpaneel van je huidige vaatwasser op. Let op : meet alleen het paneel op en niet de plint onder je vaatwasser.

4 Stap 4. Meet de nisdiepte Vervolgens meet je hoe diep de nis is. Houd de rolmaat aan de linker- of rechterzijde en meet de diepte vanaf de achterzijde tot de voorkant van de nis. Let op : Wanneer het echt niet lukt om je inbouw vaatwasser uit de nis te halen, meet dan het keukenblad op. Haal er 5 centimeter af voor de ventilatie en de leidingen aan de achterkant van je vaatwasser. Deze manier is onvolledig en dus is er altijd een kans aanwezig dat het apparaat niet past. Stap 5. Meet de nisbreedte Als laatste stap meet je de nisbreedte op. Span de rolmaat dus van de linker- naar de rechterkant van de nis. Er zijn 2 standaard nisbreedtes voor vaatwassers: 45 centimeter of 60 centimeter.

5 Stap 6. Noteer de maten en controleer de inbouwtekening Vul de maten in op de tekening hieronder. Je hebt nu een overzicht van alle nismaten die je nodig hebt. Op de productpagina van de vaatwasser zie je in welke nis het apparaat past. Komen deze maten overeen met jouw nismaten, dan past deze vaatwasser in jouw nis. Let op; de nishoogte en het frontpaneel geven 2 maten aan, omdat de vaatwasser in hoogte te verstellen is.