Nieuwsbrief 4 22 november 2019 SEIZOEN Trainingen in de zaal. Donderdag 5 december: wel training

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 4 22 november 2019 SEIZOEN Trainingen in de zaal. Donderdag 5 december: wel training"

Transcriptie

1 SEIZOEN Nieuwsbrief 4 22 november 2019 Beste junioren en ouders, Het zaalhockeyseizoen komt eraan. Alle juniorenteams en de 2e jaars-f, 1e jaars E- en 2e jaars E-teams gaan zaalhockey spelen. Net als voorgaande jaren hebben wij een aantal extra zaalteams ingeschreven. In totaal gaan 50 jeugdteams en 21 jongste jeugdteams van Leonidas zaalcompetitie spelen. Volgende week woensdag en donderdag wordt onze eigen LeoHockeydome weer neergezet door een grote groep vrijwilligers. Fantastisch dat er voldoende ouders en spelers zich hebben aangemeld om te helpen. Laten we netjes omgaan met onze mooie blaashal en koffiebekertjes en snoeppapiertjes ed. in de vuilnisbakken gooien! We wensen jullie een heel sportief en gezellig zaalseizoen toe. De Jeugdcommissie Wedstrijdschema zaal De publicatie van de zaalpro van de districten Zuid-Nederland, Noord- Holland en Zuid-Holland is vertraagd. Vandaag worden de zaalwedstrijden gepubliceerd. De KNHB kan het competitieschema tussendoor nog aanpassen, dus check altijd op vrijdagavond nog even de standenmonitor. Deze app van de KNHB is leidend. Trainingen in de zaal Van 2 december t/m 14 februari wordt er getraind in de gloednieuwe blaashal van Leonidas. Er is een trainingsschema gemaakt, deze is reeds onder de managers verspreid en de zaaltrainingen zullen eerdaags ook in de Leo-app en op de website komen te staan. In de kerstvakantie zijn er geen reguliere trainingen in de Leonidas zaal. Wel is er de mogelijkheid om in de kerstvakantie beschikbare zaaluren te huren voor 40 euro per uur excl. BTW (via info@leonidas.nl). Donderdag 5 december: wel training Voor iedereen die op deze gezellige dag training heeft: de trainingen gaan gewoon door!! Kun je op 5 december niet trainen, meld dit dan tijdig bij je manager. Competitie in de kerstvakantie Het laatste weekend van de kerstvakantie wordt er gezaalhockeyd. Zaterdag 4 en zondag 5 januari zijn wedstrijddagen en het kan dus zijn dat jullie team op deze dag wordt ingedeeld.

2 Stick with us Je hebt voor een teamsport gekozen en daar horen verplichte trainingen bij. We rekenen erop dat je er iedere training bij bent! Als er minder dan 8 spelers voor een training zijn, dan dient een teammanager de training af te lasten. In de zaal moet dit minimaal 48 uur van tevoren gebeuren, zodat eventueel een ander team jullie veld kan overnemen. De teammanager geeft de afgelaste training tijdig door aan carolina@leonidas.nl Hockeyspullen voor de zaal Voor zaalhockey hebben de kinderen een andere stick nodig. Het kleine veld en de zijbalken maken zaalhockey een snel, technisch en fysiek spel. Daarom zijn zaalhockeysticks lichter en platter dan veldhockeysticks. Een juniorstick is 0. De clubshop heeft ook mooie aanbiedingen. Daarnaast hebben de kinderen ook een handschoen voor hun linkerhand nodig met dichte vingers, omdat bij zaalhockey de stick plat op de grond gelegd mag worden. Zonder dit handschoentje mogen kinderen niet aan de training of wedstrijd deelnemen. Let op: een zaalhandschoentje is anders dan de handschoentjes die kinderen op het veld gebruiken! Coachavond Zaalhockey Op maandag 2 december is er om uur een speciale coachavond zaalhockey, verzorgd door Bas Dirks, de trainer/coach van heren 1. De zaal kent weer een hele andere aanpak dan op het veld, dus kom en leer van Bas! Verder is het in sporthallen verplicht dat kinderen zaalschoenen aan hebben. Als je nieuwe schoenen gaat kopen, win dan advies in over het profiel van de schoenen. Bij zaalhockey maakt de speler veel draaiende bewegingen. Een goed profiel kan blessures voorkomen. Een zaalhockeyschoen mag geen zwarte zool hebben, deze geven namelijk zwarte strepen in de zalen en de halbeheerders willen dit graag voorkomen. Ook moeten de schoenen schoon zijn, dus je doet ze niet thuis al aan, maar pas in de zaal. In de zaal wordt er met de ballen, pionnen en hesjes van het veld getraind. Teams dienen deze zelf uit hun locker mee te nemen naar de zaal. Keepers mogen in de zaal niet keepen met metalen gespen. Deze dienen vervangen te worden. De keepers hebben hier een mail over ontvangen.

3 Poule-indeling De poule-indeling van de zaal door de KNHB is gebaseerd op de eindstanden van de voorcompetitie van het veld en de herindeling van de herfstcompetitie. Er zijn in totaal 9 weekenden waarop wedstrijden ingepland kunnen worden, waarvan er twee in december vallen. De D-teams spelen alle wedstrijden op zondag (in verband met de open dagen van de middelbare scholen). De overige teams kunnen op zaterdag of zondag ingedeeld worden. Volgende week wordt het speelschema voor de hele zaalperiode bekend gemaakt. Het uitgangspunt van het district Zuid Holland is om zoveel mogelijk poules van 7 teams te formeren, zodat zij 12 wedstrijden (6 van de 9 wedstrijddagen) kunnen spelen. Zaalleiding door ouders Tijdens de zaalperiode speelt elk team 2 wedstrijden op 1 dag. Bij ieder blok wedstrijden is 1 van de 3 teams aangewezen als zaalleiding. Wanneer je team zaalleiding heeft, moet een aantal ouders van spelers van het team ervoor zorgen dat wedstrijden op tijd starten. Uitloop is in de zaal niet mogelijk. Verder is het de taak van de zaalleiding om de standen bij te houden. Ook is de leiding verantwoordelijk voor het ordelijk houden van de accommodatie. Bij junioren/documenten op de website, staat een document waarin precies staat wat de taken van de zaalleiding zijn. Arbitrage In de zaalperiode moeten teams zelf voor een scheidsrechter zorgen (meestal een ouder) die de wedstrijd van het eigen team fluit samen met een scheidsrechter van de tegenstander. De manager is verantwoordelijk voor het regelen van de scheidsrechters. Nieuwe regels zaalhockey Alle nieuwe spelregels voor de zaal zijn na te lezen op de site van de KNHB. Zo zal er ook in de zaal niet meer met vliegende keep worden gespeeld. Scheidsrechtersbriefing zaal Op dinsdag 26 november is er een scheidsrechtersbriefing voor de zaal vanaf uur voor alle scheidsrechters die in de zaal gaan fluiten.

4 Spelregelboekje zaal online In deze (digitale) editie van het spelregelboekje voor de zaal worden weliswaar niet alle, maar wel de belangrijkste, regels behandeld. Prima handreiking om ook lekker te kunnen fluiten in de zaal of voor de ouders langs de lijn. De digitale editie zal eerdaags online worden gezet op de Leo site bij junioren/ documenten Veel leesplezier! Zaalhockeytactieken en keeperstips Op de website vind je ook meerdere documenten over zaalhockeytactieken en keeperstips. Zaalhockey is toch een heel ander spel dan veldhockey. Handig om eens na te lezen voor coaches, maar ook voor junioren en ouders. Je vindt deze documenten op de Leo site bij junioren/documenten. Nieuwe lijncoördinator MC Doordat Patricia Abrantes is benoemd tot voorzitter van de Jeugdcommissie, was er een vacature voor Lijncoördinator MC ontstaan. Deze positie gaat vanaf heden ingevuld wordend door Lisette Hoencamp. Lisette is al vele jaren actief binnen Leonidas als teammanager van het team van haar dochter. We wensen Lisette veel plezier toe in haar nieuwe rol. Feesten Het D-feest was afgelopen 2 november en het was heel gezellig! Het C-feest staat gepland voor zaterdag 11 januari m vast in je agenda! Dit seizoen zal er geen A/B-feest worden georganiseerd. De ervaring met voorgaande feesten voor deze leeftijdscategorie heeft ons geleerd dat er een hoge mate van beveilig nodig is om een en ander ordentelijk te laten verlopen. Dit brengt in relatie tot de grootte van de groep A/B-leden zulke hoge kosten met zich mee, dat de kaartjes onevenredig duur zouden worden. Daarom heeft Leonidas besloten dit seizoen geen A/B-feest te organiseren. Leo-Buddies Vanaf dit seizoen hebben spelers van Dames 1 en Heren 1 een buddy jeugdteam! In overleg met de teams komt de buddy een keer vanuit de dugout naar een wedstrijd kijken en twee keer dit seizoen mee doen aan een training. De teammanagers kunnen met de desbetreffende buddy afspreken wanneer het een goed moment is om even langs te komen. En misschien vinden de jeugdteams het ook leuk om een keer op Super Sunday hun buddy aan te moedigen vanaf de zijlijn..! Benieuwd wie de buddy van jullie team is? Kijk snel in de Leo-app of op de website! Huldiging zaal Net zoals voorgaande jaren zullen we de beste teams uit de zaal weer huldigen. Zet dus vast zaterdag 7 maart om uur in je agenda! We gaan een feestje bouwen!

5 Vacature versterking Tuchtcommissie De Tuchtcommissie van Leonidas is op zoek naar versterking! Op dit moment bestaat de Tuchtcommissie uit twee leden. Gezien de ontwikkelingen in de hockeysport, waarin verbaal en fysiek wangedrag op en rondom de hockeyvelden steeds strenger wordt bestraft, is het wenselijk om de Tuchtcommissie verder te versterken met twee extra leden. De Tuchtcommissie speelt een essentiële rol bij een van de belangrijkste kernwaarden van Leonidas: het kunnen sporten in een veilige omgeving. De Tuchtcommissie registreert, beoordeelt en bestraft leden en begeleiders die gele en/of rode kaarten hebben ontvangen, alsook personen die zich op het terrein van Leonidas schuldig hebben gemaakt aan wangedrag. De Tuchtcommissie van Leonidas werkt nauw samen met de Afdeling Tuchtzaken van de KNHB. Reken als lid van deze commissie op maximaal 4 uur per week aan tijdsbesteding. Heb jij: affiniteit met (tucht)recht en geschillenbeslechting (bijvoorbeeld als advocaat, rechter, mediator, oid) en/of ervaring als scheidsrechter. Workshop met de vertrouwenspersonen Op donderdag 16 januari zal er een interessante workshop worden georganiseerd voor coaches en managers (en alle andere geïnteresseerden) door onze vertrouwenspersonen. Zet de datum vast in je agenda! Meer informatie over het programma volgt snel! Teamgesprekken in januari/februari Traditiegetrouw zullen de lijncoördinatoren in januari/februari een gesprek hebben met de coaches/teammanagers. Hoe verloopt het jaar, waar lopen ze tegen aan, hebben ze verbeterpunten voor de jeugdcommissie? Heb je als ouders punten voor ons, dan kun je ze aan je teammanager meegeven voor het teamgesprek. Duurt je dat nog te lang, dan kun je ons ook altijd mailen met je vragen/opmerkingen via jeugd@leonidas.nl Aanmoedigen in de zaal Het gedrag van ouders langs de lijn blijft sportbonden. Ook de KNHB besteedt hier veel aandacht aan. Ouders horen langs de lijn niet te coachen, alleen maar positief aan te moedigen. Uiteindelijk komt dit het team en hun eigen kind ten goede. Dan zoeken we jou! Wil je meer informatie over deze vacature? Stuur dan zsm een mail aan tuchtcommissie@leonidas.nl en als je je gelijk wil aanmelden als vrijwilliger voor de tuchtcommissie, maak dan jouw motivatie kenbaar via bestuur@leonidas.nl Leonidas wil deze boodschap ook aan alle ouders meegeven. Zeker de akoestiek in de zaal zorgt ervoor dat alles wat je roept, erg goed te horen is. Dus houd het positief!

6 Gratis schaatsen De 400 meter baan van Schaatsbaan Rotterdam opent de deuren alweer voor het 7e seizoen op zaterdag 30 november. Zaalhockeykampen Verschillende aanbieders bieden in de kerstvakantie in de Leonidas Hockeydome zaalhockeykampen aan: Ook dit jaar kunnen alle leden van Leonidas weer gratis schaatsen, maar hiervoor moet wel de persoonlijke schaatspas aangevraagd worden. En dat is heel simpel te doen via deze link Het lidnummer is de persoonlijke actiecode. Voer deze in op de website, maak een account aan en haal het gratis abonnement/schaatspas op vertoon van de LeoPas en ID-kaart van jullie zoon of dochter op bij de kassa van Schaatsbaan Rotterdam. Alle ouders/verzorgers van jeugdleden die geen lid zijn van Leonidas, maar wel willen schaatsen deze winter, kunnen bij de kassa van Schaatsbaan Rotterdam op vertoon van hun eigen LeoPas en IDkaart een toegangskaartje met 25% korting kopen (deze korting is het gehele seizoen geldig, dus niet eenmalig) Meer informatie: Sponsordiner Het is bijna zover; het jaarlijkse en legendarische sponsordiner komt er weer aan! Dit keer niet alleen georganiseerd door Heren 1, maar nu sámen met Dames 1. Net als de voorgaande edities, wordt ook deze editie een onvergetelijke avond met gezellige borrel, culinair diner, entertainment, Holland Casino en, natuurlijk, de jaarlijkse sponsorveiling met schitterende prijzen! Ben jij er bij? Aanmelden kan via Direct aanmelden bij een van onze H1/D1 spelers kan natuurlijk ook. Meer informatie:

7 Meer informatie: Voor in de agenda: Vr 22 november Zaalwedstrijdschema gepubliceerd door KNHB Di 26 november Zaalbriefing scheidsrechters Woe 27 november Opbouw blaashal avond 1 van uur Do 28 november Opbouw blaashal avond 2 van uur Vrij 29 november Sponsordiner Dames 1 en Heren 1 Za 30 november Opening schaatsbaan Ma 2 december Start trainingen in zaal Ma 2 december Coachavond met Bas Dirks, start uur Za 7 december - za 15 februari Competitieperiode zaal Ma 23 december Zaal keepersclinic van Goalieworks Vr 27- zo 29 december Nationaal zaalhockeykamp Do 2 januari en Vr 3 januari BP TOP Indoor kamp Za 4 januari, Zo 5 januari Competitiedag (LET OP: laatste weekend van kerstvakantie) Za 11 januari C-Feest Do 16 januari Workshopavond met vertrouwenspersonen Jan/Feb Teamgesprekken lijncoördinatoren-teammanagers-coaches Ma 17 februari Afbouw blaashal Di 18 februari Afbouw blaashal Maandag 2 maart Start training op het veld Zaterdag 7 maart Hervatting veldcompetitie Zaterdag 7 maart Huldiging zaal