Kennismaken groep 1 t/m 3 Klusjesman gezocht Verhuisdozen gezocht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kennismaken groep 1 t/m 3 Klusjesman gezocht Verhuisdozen gezocht"

Transcriptie

1 Kennismaken groep 1 t/m 3 Op maandagochtend 8 juli mogen de leerlingen van de groepen 1 en 2 gaan kennismaken in hun nieuwe groep. Waar de leerlingen zich moeten melden krijgen ze te horen van hun leerkracht en wordt in de volgende nieuwsbrief bekend gemaakt. Klusjesman gezocht Voor beide locaties zoeken wij iemand die af en toe wat technische klussen kan komen doen in en buiten school. Voor meer informatie kunt u mailen met Marja van Meijeren (administratie lz) m.vanmeijeren@blickoponderwijs.nl Verhuisdozen gezocht Voor de verhuizing van de inboedel van de bungalows (noodgebouw) naar het hoofdgebouw hebben we verhuisdozen nodig. Heeft u nog verhuisdozen staan die we de komende 3 weken mogen gebruiken, dan zouden we daar graag gebruik van willen maken. U kunt dat doorgeven aan juf Marja (administratie) m.vanmeijeren@blickoponderwijs.nl. Graag met het aantal verhuisdozen die u beschikbaar heeft.

2 Noodoproep voor hulp in de schoolbibliotheek Beste ouders/verzorgers Dit schooljaar hebben de schoolbibliotheken op beide vestigingen weer volop gedraaid met de inzet van ouders. En dit is belangrijk. Deze ouders zorgen er met elkaar voor dat de kinderen boeken lezen die ze zelf in de schoolbibliotheek hebben uitgezocht. De werkzaamheden van de biebouders zijn: de kinderen helpen met zoeken, de boeken aan de kinderen uitlenen en het opruimen de ingenomen boeken. De hulp van de biebouders is dus onmisbaar. Ook hebben ze contact met de leesconsulent van de bibliotheek die ze op de hoogte houdt van allerlei informatie rondom boeken. Helaas zijn er een aantal ouders die door verschillende omstandigheden hiermee gaan stoppen. Er is op zowel Kortland locatie Centrum als Kortland locatie Lansingh-Zuid daarom dringend behoefte aan nieuwe (groot) ouders die bereid zijn om de leerlingen bij te staan in de schoolbibliotheek, zodat de leerlingen plezier blijven houden in lezen en straks van school gaan met een flink portie woordenschat. De tijden van uitleen verschilt per vestiging maar dit kunt u navragen bij de leerkracht van uw kind (eren) U wordt ingedeeld in een rooster. En bent 1 keer in de twee weken aanwezig en altijd met 2 personen. Mocht u belangstelling hebben dan kunt u zich aanmelden bij de leerkracht van uw kind en wordt er contact met u opgenomen. Groepenverdeling schooljaar

3 In een extra nieuwsbrief die later vandaag uitkomt staat de groepenverdeling van beide locaties. Ook informeren we u hierin over een aantal zaken die te maken hebben met de organisatie van het nieuwe schooljaar. Deze informatie komt ook op papier mee met de kinderen en via de mail zoals u de nieuwsbrief altijd krijgt. Uiteraard kunt u alles op de website lezen.de kinderen die nu in groep 2 zitten en naar groep 3 gaan en de kinderen die nu in de groepen 3 zitten en naar groep 4 gaan krijgen een brief mee naar huis in welke groep zij komende schooljaar zitten. Zomerfeest/eindfeest Op donderdag 18 juli gaan we het schooljaar feestelijk afsluiten. Parkeren De parkeerplaats naast locatie Lansing Zuid wordt afgesloten, hier kan tot uur niet geparkeerd worden. We willen u vriendelijk verzoeken uw kind(eren) lopend of op de fiets naar school te brengen. En als u toch met de auto komt, wilt u dan parkeren bij de Landerijen en niet bij de Graafkade en Huys ten Donck? Dit om parkeeroverlast bij hen te voorkomen. Voor de ouders van locatie Centrum De kleuters van groep 1-2a starten om 8.30 uur op locatie Lansing-Zuid en moeten hier ook opgehaald worden om uur. Deze kinderen kunnen zich melden in het Pluslandlokaal. De groepen 3-4a, 5-6a en 7a starten om 8.30 uur op locatie Centrum en moeten opgehaald worden op locatie Lansing-Zuid om uur. Uitzwaaien groep 8 Het uitzwaaien van groep 8 is dit jaar vanaf uur. Ouders en andere belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom.

4 Ophalen van de kinderen De kinderen kunnen vanaf uur opgehaald worden op het schoolplein bij de eigen leerkracht. Na schooltijd wordt er muziek gedraaid op het schoolplein zodat de kinderen dansend het jaar kunnen afsluiten en iedereen elkaar een fijne vakantie kan wensen Er is deze dag de allerlaatste Plusland op lz. De Pluslandkinderen van locatie centrum kunnen hier natuurlijk gewoon bij aansluiten. Alle Pluslandkinderen moeten dan om uur op lz worden opgehaald. Gevonden voorwerpen De dozen met gevonden kleding en brooddozen en bekers liggen helem aal vol. Wilt u op beide locaties eens kijken of daar nog iets van u bij ligt? Op locatie centrum gaat wat er nog ligt weg op woensdagmiddag 17 juli uur Op locatie Lansingh-Zuid gaat alles wat er nog ligt weg op vrijdagmiddag 12 juli om uur in verband met de musical die de week erna wordt uitgevoerd. De nog bruikbare brooddozen en bekers gaan naar de kringloop en de kleding gaat naar de kledingcontainer naast school.

5 Verkeersexamen Op donderdag 20 juni hebben de leerlingen van groep 7 verkeersexamen gedaan en we zijn blij dat we kunnen mededelen dat alle leerlingen geslaagd zijn. Van harte gefeliciteerd allemaal. Plusland Activiteiten Nog maar een paar weken Plusland en dan is het zomervakantie en stopt Plusland. We gaan nog een aantal leuke activiteiten doen en fijn spelen. Ook al is de laatste Pluslanddag op donderdag 18 juli, we willen Plusland een week eerder op donderdag 11 juli feestelijk afsluiten. We gaan dan allemaal oud hollandse spelletjes doen en jullie krijgen dan wat lekkers van ons. Wil je deze dag ook komen, schrijf je dan in op de lijst op het prikbord, dan weten we hoeveel lekkers we moeten kopen. Iedereen die op Plusland ingeschreven staat mag meedoen. Voor deze activiteiten is geen strippenkaart nodig. Strippenkaarten De komende weken gaan we nog 3 betaalde activiteiten doen waarbij een strippenkaart gebruikt kan worden en als deze er niet is dan graag 1 euro contant aan juf Marja betalen. In de zomervakantie worden alle strippenkaarten bijgewerkt en als blijkt dat er strippen over zijn, worden deze na de zomervakantie aan de kinderen weer terugbetaald. Facturen

6 De komende weken zullen de facturen van Plusland en de VSO tot de maand juni worden gemaakt en aan de kinderen meegegeven. De facturen van de maand juli worden in de zomervakantie per post naar het huisadres gestuurd. Pleinsport bij Plusland Helaas gaat de pleinsport vandaag niet door op beide locaties. Maar volgende week vrijdag 5 juli is er een hele grote sportactiviteit bij de hockeyvelden waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Tot uur is er vrije toegang.