Informatieboekje v.v. Kessel

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje v.v. Kessel"

Transcriptie

1 Informatieboekje v.v. Kessel Informatie boekje v.v. Kessel 1.

2 VOORWOORD; Dit informatieboekje is bedoeld om jeugdleden en hun ouders enig inzicht te geven in hoe wij bij de voetbalclub v.v. Kessel denken over de opleiding en begeleiding van onze jongste voetballers, en wat daar zoal bij komt kijken. De jeugd behoort op speelse wijze te leren voetballen, wat wij nastreven door vooral op de trainingen veel met de bal te laten oefenen aan de hand van spelvormen welke ook in een wedstrijd kunnen voorkomen. Hiervoor zijn veel vrijwilligers beschikbaar in de organisatie (bestuur) en begeleiding (trainers en leiders). Hoewel het wellicht niet volledig is, hopen wij dat iedereen die dit boekwerkje gelezen heeft, al grotendeels weet hoe de jeugdafdeling van v.v. Kessel werkt. Mochten er dingen onduidelijk zijn, of u hebt toch nog vragen over zaken die u niet kunt vinden in dit boekje, kunt u terecht bij het jeugdbestuur. Wij streven er naar, om iedereen die lid is van v.v. Kessel, zo veel als mogelijk plezier te laten beleven aan het voetbal, en zich verder te ontwikkelen om eventueel bij de senioren deze hobby verder te willen beoefenen. In dit boekje zal er steeds sprake zijn van spelers, waarmee wij bedoelen dat dit zowel meisjes als jongens kunnen zijn. Het Jeugdbestuur van v.v. Kessel wenst alle spelers, speelsters en ouders veel spelvreugde toe. Informatie boekje v.v. Kessel 2.

3 INHOUDSOPGAVE; A. Structuur v.v. Kessel en adressen; B. Doelstelling jeugdafdeling; C. Aan- en afmelden als lid; D. Contributie; E. Indeling met leeftijden; F. Competitiewedstrijden; G. Bekerwedstrijden, toernooien, vriendschappelijke wedstrijden; H. Kleding; I. Verzekeringen; J. De wedstrijd; K. Trainen;. L. Begeleiding; M.Huisregels; N. Wat verwachten wij van de ouders; Informatie boekje v.v. Kessel 3.

4 A. STRUCTUUR EN ADRESSEN; Jeugdbestuur Ruud Heldens Karel Appelstraat 53, Kessel voorzitter Jos Kruijk Beeselseweg 2, Kessel bestuurslid/ wedstrijdsecretaris Bram Pennings Schijfweg-Zuid 76 Kessel bestuurslid/ ledenadministratie Angelo Janssen Frans Halsstraat 9, Kessel bestuurslid/tussenpersoon jeugdcoördinatoren Jeugdcoordinatoren Huub van de Beuken Keverbergstraat 12, Kessel Jack Kempen Jacobusstraat 16, Egchel coördinator B,C, en D pupillen coordinator B,C, en D pupillen Informatie boekje v.v. Kessel 4.

5 Jack Gouders Grevenbroekstraat 7 Kessel Frank Zeelen Graaf Hendrikstraat 16 Kessel Angelo Janssen Frans Halsstraat 9 Kessel coördinator E pupillen coördinator F pupillen contactpersoon tussen coördinatoren en jeugdbestuur B. DOELSTELLINGEN JEUGDAFDELING; Wat willen wij? Het zo goed als mogelijk begeleiden van alle jeugdspelers, zowel de spelers met talent, als ook de spelers met minder kwaliteit; Alle spelers gelijk behandelen als het gaat om speeltijd, reserve staan en eventueel keeper zijn. Bij de F1,E1,D1,C1,B1 en A1 wordt er gekeken naar kwaliteit om de doorstroom naar de selectie zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze worden geselecteerd door de coördinatoren en de technische commissie. Een evenwichtige opbouw in de lagere teams krijgen, gelet op onder andere leeftijd en kwaliteit; De teamsamenstellingen en begeleiding voor een heel seizoen kompleet houden; Het spelplezier belangrijker vinden dan het resultaat; Het organiseren van nevenactiviteiten, met name in de winterperiode; Informatie boekje v.v. Kessel 5.

6 C. AAN- EN AFMELDEN ALS LID; Schriftelijk Aanmelden / afmelden bij Bram Pennings via de mail Je kunt competitiewedstrijden spelen als je 5 jaar bent. Kinderen van 5 tot 6 jaar worden ingedeeld bij de mini-pupillen die in de gemeente Peel en Maas een onderling competitie afwerken. De competitie is verdeeld in twee delen, het 1 e deel van september tot januari, het 2 e deel van januari tot juni. Aanmelden kan op ieder gewenst tijdstip, voor spelers vanaf 5 jaar, waarbij het voor de vereniging wenselijk is dat nieuwe leden voor de F- groep inderdaad eerst een periode trainen, voor dat ze competitie gaan spelen. Afmelden kan alleen aan het eind van het seizoen onmiddellijk na afloop van de reguliere competitie. Bedenk dat u andere kinderen benadeeld als u tijdens een seizoenshelft stopt!! Maak ook uw kind hierop attent. Geef ook adres wijzigingen door aan bovenstaand mailadres Informatie boekje v.v. Kessel 6.

7 D. CONTRIBUTIE; Voor het begin van elke competitie, in juli, wordt een acceptgirokaart thuis bezorgd. (VVKessel streeft ernaar om een eenmalig automatische incasso te doen in mei.) Wij verwachten dat de betaling binnen een maand wordt voldaan. De contributie geldt voor alle leden, ongeacht het aantal per gezin. E. INDELING IN LEEFTIJDEN; De basis om ingedeeld te worden, is de leeftijd op de peildatum van 1 januari; De kleinsten beginnen bij de minipupillen, terwijl de oudste spelers op 18- jarige leeftijd de jeugdafdeling verlaten om als senior ingedeeld te worden, daar tussen zitten de volgende leeftijdscategorieën; mini pupillen 5 tot 6 jaar groep F 6 tot 8 jaar groep E 8 tot 10 jaar groep D 10 tot 12 jaar groep C 12 tot 14 jaar groep B 14 tot 16 jaar groep A 16 tot 18 jaar Ofschoon de KNVB (Voetbalbond) hiervoor strikte regels heeft opgesteld, kunnen in sommige gevallen uitzonderingen gemaakt worden. Men moet dan denken aan een geval waarbij de lichamelijke toestand van een speler er om vraagt om in een andere groep ingedeeld te worden, of wanneer een tekort aan spelers in een bepaalde leeftijdsgroep zich voordoet. Eventueel kunnen voetbalcapaciteiten er de oorzaak van zijn om een speler in een hogere/lagere groep te plaatsen. In de genoemde gevallen spreekt men van een dispensatie (ontheffing of vrijstelling). Als dit aan de orde is, gebeurt dit alleen in goed overleg tussen de speler, ouders, zijn leider en de jeugdtrainer. Vanaf de D jeugd krijgen spelers een spelerspas van de KNVB met hierop een foto en hun gegevens. Meisjes spelen tot en met de C jeugd samen met de jongens. Vanaf de B jeugd gaan we kijken met omringende clubs de mogelijkheid bestaat een dameselftal te kunnen vormen. Voor aanvang van het seizoen worden de teams samengesteld door de technische commissie jeugd. Hierbij wordt gelet op allerhande zaken, behalve het feit dat iemand perse bij zijn vriendje wil voetballen. Hiermee wordt dus geen rekening gehouden. Informatie boekje v.v. Kessel 7.

8 Spelers die tussentijds lid worden, zullen op gelijke wijze geplaatst worden. F. COMPETITIEWEDSTRIJDEN; De wedstrijden worden op zaterdag gespeeld. De aankondigingen van de wedstrijden gebeurd door een schriftelijk overzicht van de leider aan het begin van het seizoen. Verder staat het programma wekelijks in Op de Baum, alsmede in het wedstrijden mededelingen-kastje op het parkeerterrein van de Coop, naast de brievenbus. Als wedstrijden worden afgelast wordt dit direct aangegeven in dit mededelingen-kastje. Ook de site vvkessel.nl wordt zo up-to-date mogelijk gehouden. Bij twijfel of onduidelijkheden kan men eventueel de leider bellen. Op het schema dat men van de leider krijgt, staan de aanvangstijden en vertrektijden bij uitwedstrijden. Deze tijdstippen zijn geldig. Eventuele tijden in andere mededelingen, zoals in Op den Baum, kunnen anders zijn. Houdt u zich dus aan het schema van de leider. Bij thuiswedstrijden dient men 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Vertrek bij uitwedstrijden is vanaf de parkeerplaats bij de beugelbaan. Afmelden voor een wedstrijd dient te gebeuren bij de leider. Doe dit zo vroeg mogelijk. Als je al lang vooraf weet dat je op een bepaalde wedstrijddag niet kunt komen, of b.v. met vakantie bent, geef dit direct door, al is dit pas over weken of maanden. De indeling van de competitie wordt samengesteld door de KNVB. De vereniging heeft hier dus geen inspraak. Of men tegenstanders treft uit de regio, of juist niet, en hoe sterk de tegenstanders zijn, kan de vereniging niet bepalen. Het eerste deel van de competitie loopt in de periode september tot december, het tweede deel loopt van januari tot juni. Men speelt per competitiedeel tegen iedere tegenstander een keer. Aan het eind van het seizoen wordt de stand opgemaakt, waarbij het hoogst geplaatste team zich KAMPIOEN mag noemen. Deels aan de hand van de ranglijst van het eerste competitiedeel, worden door de KNVB de teams opnieuw ingedeeld voor het tweede deel. Hierdoor is het tweede competitiedeel meestal evenwichtiger van niveau Informatie boekje v.v. Kessel 8.

9 dan het eerste deel. In het eerste deel zijn grote krachtsverschillen, en dus ook hoge uitslagen helaas geen uitzondering. Omdat door weersomstandigheden soms wedstrijden moeten worden afgelast, staat in het competitieprogramma soms aangegeven inhaal. Op die dag worden dan wedstrijden gespeeld die eerder werden afgelast. Teams die geen afgelaste wedstrijden hebben gehad zijn dan vrij. Bij uitzondering komen wedstrijden midden in de week voor. Ieder team heeft voor zijn thuiswedstrijden een vast aanvangstijdstip. Dit wordt bij het aanmelden bij de KNVB door de vereniging opgegeven. Omdat dit per vereniging anders is, speelt men de thuiswedstrijden dus altijd op hetzelfde tijdstip, terwijl een uitwedstrijd een geheel ander tijdstip kan hebben. Op het competitieschema staan deze tijden per vereniging aangegeven. Voor v.v. Kessel zijn de thuiswedstrijden ongeveer op onderstaand tijdstip; F-groep uur E-groep uur D-groep uur C-groep uur B-groep uur A-groep uur Bij de minipupillen worden wedstrijden georganiseerd met samenwerking van de kerkdorpen van peel en maas. Deze hebben geen vast tijdstip en op welke dag deze wedstrijden plaats vinden. G. BEKERWEDSTRIJDEN, TOERNOOIEN EN VRIENDSCHAPPELIJKE WEDSTRIJDEN; Niet alle teams doen mee aan de bekercompetitie. Dit staat apart genoemd op het wedstrijdschema dat voor aanvang van het seizoen wordt verstrekt. Omdat de afhandeling hiervan nogal ingewikkeld is, zal dit verder achterwege blijven. Nadere uitleg zal de leider verder tijdens het seizoen geven. Informatie boekje v.v. Kessel 9.

10 Aan het begin- of aan het einde van het seizoen worden door verenigingen toernooien georganiseerd. Gebruikelijk is dat een team aan een of twee toernooien per seizoen deelneemt. Vriendschappelijke wedstrijden worden normaal voor aanvang van de competitie, of tijdens de winterstop gespeeld. Gewoonlijk speelt een team als voorbereiding op de competitie twee of drie oefenwedstrijden. In de winterstop kan er gebruik gemaakt worden van de sporthal en op het kunstgrasveld van Dynamic in Maasbree.Dit word geregeld door de leiders van het desbetreffende jeugdteam i.s.m. het jeugdbestuur. H. KLEDING; De clubkleuren zijn; - rode sokken - zwarte broek - rood shirt - scheenbeschermers zijn verplicht v.v. Kessel streeft er naar om voor alle jeugd teams een sponsor te vinden. Dit houdt in dat een team beschikt over een tenue met een opdruk van een sponsor. Ze bestaan uit shirt, waarbij de broek en de kousen zelf aangeschaft moeten worden. Deze tenues blijven bij elkaar, ze worden na de wedstrijd verzameld en door een van de spelers mee naar huis genomen zodat deze thuis kunnen worden gewassen. Aan het begin van het seizoen zal de leider een schema opstellen voor het wassen van de tenues. Het was voorschrift staat in het etiket van de tenues of is op een A4-tje bijgevoegd. Voor de training zal de speler zelf sport kleding aan moeten schaffen In de kantine hangt een prikbord waar men vraag en aanbod van kleding kan aanmelden, waarvan iedereen uiteraard gebruik kan maken. Een andere mogelijkheid is een bericht te plaatsen op de internetpagina van de vereniging. Het dragen van voetbalschoenen, sokken en een normale voetbaluitrusting is verplicht bij trainingen, doch deze behoeven niet de wedstrijdkleding van v.v. Kessel te zijn. Een trainingspak is zeker voor de winterperiode noodzakelijk. Ook een muts en handschoenen zijn dan aan te bevelen. Informatie boekje v.v. Kessel 10.

11 Ter bescherming van de kleding is het verstandig om de voetbalschoenen een aparte schoenentas of simpele plastic draagtas te doen. Vuile en natte schoenen komen dan niet in aanraking met de rest van de kleding. Het is mogelijk dat een team b.v. een shirt of zelf een komplete uitrusting beschikbaar gesteld krijgt door een sponsor. U zult begrijpen dat wij eisen willen stellen aan sponsoring. Indien u iemand weet die ook wel een team wil sponsoren geef dit dan door aan iemand van het jeugdbestuur. Gevonden of verloren kleding of andere spullen kunnen ingeleverd of teruggevraagd worden bij de trainer of leider van het team, misschien dat deze achtergebleven spullen bewaard hebben. Zaken die in de kleedruimtes van v.v. Kessel achterblijven worden vaak enkele weken bewaard door de terreinknecht. U kunt bij hem dus ook navragen of er spullen zijn gevonden. Naar wedstrijden komen dient in normale kleding te gebeuren. Men brengt de voetbalkleding mee en kleed zich vooraf om in de kleedruimtes. Na afloop kan men dan weer van kleding wisselen. Het is verplicht om zich te douchen na de wedstrijd. Laat horloges, kettinkjes en andere waardevolle dingen liever thuis. Neem ook niet te veel geld mee naar het sportpark, zeker niet naar de trainingen, omdat de kleedruimten niet altijd afgesloten zullen zijn. I. VERZEKERINGEN; Soms komt de vraag of het noodzakelijk is om een ongevallen-inzittendenverzekering af te sluiten voor het vervoer van spelers met particuliere auto s. Dit is niet noodzakelijk, omdat de collectieve ongevallen-verzekering namens de vereniging ten behoeve van leden van de KNVB volledig van kracht is, en deze dezelfde dekking geeft als de inzittendenverzekering. Vervoer geen kinderen in bagageruimten. J. DE WEDSTRIJD; Het veld; De groepen F en E, spelen op een half veld. Dit is de helft van een normaal voetbalveld. Zo kunnen er dus twee wedstrijden gelijktijdig gespeeld worden op een normaal voetbalveld. De overige groepen spelen op een normaal groot veld. Informatie boekje v.v. Kessel 11.

12 Op een half veldgedeelte worden er losse kleine doelen geplaatst. Spelregels; Voor groepen die op een groot veld spelen gelden de normale spelregels. Bij de D-jeugd zijn er enkele aanpassingen voor het nemen van hoekschoppen (kortere afstand) en bij de doeltrap (vanaf lijn strafschopgebied) De groepen die op een half veld spelen hebben aangepaste regels. Regels als buitenspel, worden hier niet toegepast. De keeper; Bij de kleinste groepen is het meestal zo, dat en nog niet echt iemand bij is, die alleen maar keeper wil zijn. Dan gaat men vaak om beurten in het doel staan. Hiervoor is ook nog geen aparte kleding nodig. Een trainingsjack aantrekken is dan al voldoende. In de oudere groepen komt er normaal iemand uit de spelersgroep naar voren die graag keeper wil zijn. Dit is een natuurlijke ontwikkeling, die deels ook ontstaat voor andere plaatsen binnen de groep. Aantal spelers; Voetbal leren, is onder andere veel balcontacten hebben. Met deze achtergrond, spelen de F, E en D7 - groepen, met zeventallen op een half veld. De praktijk heeft uitgewezen, dat tijdens zo n wedstrijd van zeventallen, de voetballers veel balcontact hebben en dus veel meer met voetbal bezig zijn. De overige groepen spelen met elf spelers. Speelduur; De duur van de westrijden is afhankelijk van de leeftijdsgroep. F E D C B A 2 x 20 minuten 2 x 25 minuten 2 x 30 minuten 2 x 35 minuten 2 x 40 minuten 2 x 45 minuten Bij de groepen A t/m de D heeft men een echte pauze waarbij men voor ongeveer 10 minuten rust naar de kleedlokalen gaat. De F en E jeugd hebben een paar minuten rust op het veld. De F en E groepen krijgen na de wedstrijd iets te drinken, evenals hun tegenstanders. Informatie boekje v.v. Kessel 12.

13 K. TRAINEN; De jongste groepen trainen in de vooravond, naargelang de leeftijd wordt de training later gegeven. De dag en het tijdstip van de trainingen worden voor het gehele seizoen vastgesteld. F en E groepen trainen ongeveer 1 uur per training, de andere groepen ongeveer 1 ½ uur. Leiders en trainers bepalen of er een of wee keer per week wordt getraind. In principe wordt er altijd getraind, ongeacht het weer. Is het echter zo slecht, dat trainen gewoon niet verantwoord is, zal de trainer de training afgelasten. Er bestaat geen plicht tot trainen, wel een plicht tot (tijdig) afmelden. Doe dit bij de trainer. Bij de jongere spelers willen wij trainen met kleine groepen dit heeft als voordeel dat de spelers veel aandacht en balbezit krijgen. Het nadeel hiervan is dat wij veel trainers nodig hebben. Het aan de jongste spelers training te geven is voor iedereen mogelijk. Als er ouders zijn die dat willen juichen wij als v.v. Kessel dat dan ook van harte toe. Indien ouders meer informatie willen over de trainingen en of over trainingsstof dan kan die worden gevraagd bij iemand van het jeugd bestuur. Informatie boekje v.v. Kessel 13.

14 L. BEGELEIDING; De begeleiding bestaat doorgaans uit een trainer, en een of meerdere leiders. De trainer kan ook een der leiders zijn. In principe probeert het jeugdbestuur om per team twee leiders te plaatsen. Dit lukt helaas niet altijd. Wij zijn daarom ook altijd op zoek naar personen (ouders) die als leider willen fungeren, of ons willen helpen met andere activiteiten. Heeft u interesse geef het door aan het jeugdbestuur. Op de eerste plaats zijn de leiders en trainers verantwoordelijk voor hun team. Het team dat thuis speelt dient voor een scheidsrechter te zorgen. Voor de jongste teams is dit meestal een van de leiders. Bij de oudere teams wordt doorgaans voor een scheidsrechter vanuit de vereniging gezorgd. Het geven van aanwijzingen tijdens de wedstrijd gebeurt in principe vanaf de zijlijn door de leiders. Ouders die iets voor de jeugd willen doen zijn altijd welkom. Informatie boekje v.v. Kessel 14.

15 M. HUISREGELS; Bij de kantine is een opstelplaats voor fietsen, maak hier op een ordelijke manier gebruik van, sluit fietsen af als dit mogelijk is. Als men de gang in loop van de kleedlokalen, hangt aan de linker zijde een bord waarop aangegeven staat welk kleedlokaal een team moet gebruiken. Wacht bij thuiswedstrijden met het naar binnen gaan van het kleedlokaal totdat een leider er is. Bij de ingang naar de kleedlokalen zijn buiten twee bezems geplaatst om de schoenen te poetsen. Gebruik deze zowel na het trainen, als na de wedstrijd. Dit bespaart ons veel poetswerk, en zelf heb je schone schoenen in de sporttas. De materialen die gebruikt worden, ballen - traniningsvestjes - trainings hulpmateriaal, etc. zijn erg kostbaar en bedoelt om lang te kunnen gebruiken. We moeten er gezamenlijk voor zorgen dat iedereen hier zorgzaam mee omgaat. Na de wedstrijd dient iedere speler zich te douchen. Geef hiervoor douchespullen mee en probeer dit te stimuleren. Het gebruik van badslippers bij het douchen is aan te bevelen. Dit om voetinfectie tegen te gaan. Zeker bij uitwedstrijden is douchen en omkleden een noodzaak. Wij verwachten een normaal gedrag en taalgebruik van spelers. Voetbal is een teamsport, waarbij men zich dient te gedragen in groepsverband. Hoewel iedere speler uiteraard een eigen geaard-heid heeft, dient hij zicht toch te houden aan gemaakte afspraken. Wij spelers en supporters, van VV Kessel,hebben respect voor leiders,trainers,scheidsrechters,tegenstanders en toeschouwers. Dit verwachten we ook van onze bezoekers. Toeschouwers nemen plaats achter de afrastering. Er zijn tijden aangegeven wanneer men aanwezig moet zijn bij thuis- en uitwedstrijden. Hier dient men zicht aan te houden. Het is niet wenselijk dat men veel vroeger aanwezig is. Spelers lopen dan verloren en zonder begeleiding op het sportcomplex rond. Soms geeft dit overlast. De leider kan in die periode de verantwoording over deze spelers niet nemen. Informatie boekje v.v. Kessel 15.

16 N. WAT VERWACHTEN WIJ VAN DE OUDERS; Belangstelling tonen voor de hobby van uw kind ; * door te komen kijken naar thuiswedstrijden, waarbij u positief en stimulerend kunt aanmoedigen ( laat hierbij het voetbaltechnische over aan de leider); * laat uw gezicht eens zien, het is plezierig voor de trainer en de leiders wanneer zij weten wie de ouders van de kinderen zijn; Uw medewerking inzake; * vervoer naar uitwedstrijden; Het meehelpen met vlaggen en coachen bij een wedstrijd mits er onvoldoende begeleiding aanwezig is. * zo mogelijk hulp bij organiseren van nevenactiviteiten; * het wassen van het gesponsorde tenues Uw ondersteuning bij de begeleiding door; * het stimuleren van trainingsbezoek; * aandacht voor het afmelden bij verhindering; * begrip te tonen voor de positie van de leiders; * begrip te tonen voor andere spelers binnen een team, ongeacht hun kwaliteit; * de leiders te informeren als het gaat om bijzonderheden met betrekking tot uw kind, of wanneer u merkt dat uw kind minder graag gaat voetballen; * het is niet nodig om door middel van het uitdelen van snoep of dergelijke, enige aandacht te besteden aan de verjaardag van uw uw kind. Dit is geheel vrijblijvend. U bent het niet eens met de gang van zaken; * bespreek het eerst met de leider van het team; * krijgt uw probleem naar uw zin te weinig aandacht van de leider, dan kunt u vervolgens terecht bij de coördinator van de betreffende leeftijdsgroep of vervolgens bij het jeugdbestuur. Wij hopen dat wij u met dit informatie boekje een goed beeld hebben kunnen geven hoe het er bij v.v. Kessel er aan toe gaat. Heeft u nog vragen dan kunt u natuurlijk altijd bij het jeugdbestuur terecht. Informatie boekje v.v. Kessel 16.

Informatieboekje v.v. Kessel

Informatieboekje v.v. Kessel Informatieboekje v.v. Kessel Informatie boekje v.v. Kessel 1. VOORWOORD; Dit informatieboekje is bedoeld om jeugdleden en hun ouders inzicht te geven in hoe wij bij de voetbalclub v.v. Kessel denken over

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen In de eerste plaats wil de jeugdcommissie de nieuwe vrijwilligers en al onze nieuwe jeugdleden van harte welkom heten bij de jeugdafdeling van Festilent. Wij hopen dat jullie het komende seizoen met veel

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

V.C.W. s Jeugd Infoboekje

V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. In dit schrijven willen wij u welkom heten bij voetbalvereniging V.C.W. Wij hopen dat uw zoon / dochter zich in onze vereniging sportief zal kunnen uitleven. Wij willen

Nadere informatie

10 geboden v.v. Gestel:

10 geboden v.v. Gestel: 10 geboden v.v. Gestel: Je bent lid van een vereniging en niet van één team. Toon respect voor iedereen. Accepteer de beslissing van leiding, trainers en de scheidsrechter. Complimenten zijn altijd leuk.

Nadere informatie

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950 Swift SV Velden Dameskorfbalvereniging sinds 1950 Korfbal is.! Een echte teamsport. Door het vrijlopen en samenspel kun je iets bereiken.! Attractieve, gezellige sport, die zowel prestatief als recreatief

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Door: Jeugdbestuur Voor: alle (nieuwe) jeugdleden 1 Uitgave: september 2014 Voorwoord Deze introductiegids is bedoeld om alle jeugdleden

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave:

Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave: 1 Informatie voor aspirant leden van R.k.s.v. BSC Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave: 1. Verenigingsdoelstelling 2. Aanmelden en opzeggen bij BSC 3. Contributie 4. Verenigingsinformatie

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ Inleiding SC Woezik is opgericht in 1961 en speelt op Sportpark Woezik te Wijchen. De vereniging wordt geleid door een bestuur dat door de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Informatiebrief nieuwe leden

Informatiebrief nieuwe leden Informatiebrief nieuwe leden C.V. Wieringermeer opgericht 24 augustus 1956 Welkom bij C.V. Wieringermeer! Wij zijn blij dat je hebt gekozen voor C.V. Wieringermeer en hopen dat je je snel thuis voelt bij

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 Beste Jeugdleiders, Binnen elke vereniging heb je vrijwilligers nodig die de vereniging draaiende houden. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging

Nadere informatie

Informatie brochure. Voorjaar Minipupillen. Versie : 1.0

Informatie brochure. Voorjaar Minipupillen. Versie : 1.0 Informatie brochure Voorjaar 2014 Minipupillen Versie : 1.0 1. Inleiding In deze informatie brochure geven wij u algemene informatie over de trainingen en wedstrijden van uw kind. Een belangrijk uitgangspunt

Nadere informatie

Algemene informatie Jeugdleiders

Algemene informatie Jeugdleiders Algemene informatie Jeugdleiders Seizoen 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Belangrijke informatie... 4 Taken van een jeudgleider... 5 Wedstrijden... 6 Coachen tijdens een wedstrijd... 6 Wedstrijdsecretariaat...

Nadere informatie

Historie DSVP in vogelvlucht

Historie DSVP in vogelvlucht Welkom bij D.S.V.P. Historie DSVP in vogelvlucht Opgericht in 1948 Door Samenwerking Verkregen Pijnacker Speelde 22 jaar aan de Boezemweg (de Boezem) Sinds 1970 op de Groene Wijdte Er voetballen zowel

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS JEUGDAFDELING GFC'33

INFORMATIEGIDS JEUGDAFDELING GFC'33 INFORMATIEGIDS JEUGDAFDELING GFC'33 Versie september 2015 Voorwoord We zijn verheugd je te mogen begroeten bij de jeugd van voetbalvereniging GFC 33. Als vereniging vinden wij het belangrijk om jou en

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s Gedragsregels Jeugdafdeling v.v. De Merino s Beste sportvrienden en vriendinnen, Hierbij de uitgave van de gedragsregels voor de jeugd die van kracht zijn binnen v.v. de Merino s. Daarnaast willen wij

Nadere informatie

Informatiefolder nieuwe leden

Informatiefolder nieuwe leden Informatiefolder nieuwe leden Welkom bij V.V. Viola! Wat leuk dat je interesse hebt in V.V. Viola! In deze informatie folder staat alle informatie die je nodig hebt als je lid wilt worden bij Viola. Ook

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling V.V. Tricht jeugdafdeling Seizoen 2013-2014 Tricht, juni 2013 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen 2013-2014 aan. Hierin

Nadere informatie

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers!

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Tegenwoordig kunnen kinderen al op vroege leeftijd lid worden van een voetbalvereniging. Bij FC Meppel, Alcides en MSC is het mogelijk om vanaf 4 jaar

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers Bewaarexemplaar Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers www.vvworkum.nl Inleiding Welkom nieuwe leden en ouders / verzorgers Je bent nu in het bezit van de informatiebrochure van voetbalvereniging

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders.

Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders. Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders. VOORAF Voor u ligt de teamgids van Marvilde. Of u speler, begeleider of ouder bent, we vragen u dit boekje door te lezen. In dit boekje kunt

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Inhoud: Van de begeleiding Doel Training/wedstrijd F3 Communicatie Was-lijst Teampot Spelers

Inhoud: Van de begeleiding Doel Training/wedstrijd F3 Communicatie Was-lijst Teampot Spelers Seizoensboekje Margriet F3 2011-2012 1 Inhoud: Van de begeleiding Doel Training/wedstrijd F3 Communicatie Was-lijst Teampot Spelers 2 Van de begeleiding Beste spelers en ouders/verzorgers van Margriet

Nadere informatie

Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen.

Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Dit informatieboekje is gemaakt voor (nieuwe) leden. Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Heb je een vraag en mis je een antwoord, dan kan je deze altijd stellen

Nadere informatie

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Geachte relatie, Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Wij hebben getracht de sponsorpakketten zo evenwichtig

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET FC LEO

INFORMATIEPAKKET FC LEO INFORMATIEPAKKET FC LEO Versie: 21-09-2015 - Wijzigingen en typefouten onder voorbehoud Van harte welkom bij FC LEO Namens de gehele club willen we je van harte welkom heten bij de voetbalclub van de Marne,

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C.

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Seizoen 2017 2018 Versie 2.0 Voorwoord Voor jullie ligt het informatieboekje voor de jeugdafdeling van voetbalvereniging R.K.P.S.C. Wij vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde 01 Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft de vv Westerwolde gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

Jaarverslag Jeugdbestuur VV Sleen seizoen t.b.v. de Algemene ledenvergadering

Jaarverslag Jeugdbestuur VV Sleen seizoen t.b.v. de Algemene ledenvergadering Sleen, november 2016 Jaarverslag Jeugdbestuur VV Sleen seizoen 2015-2016 t.b.v. de Algemene ledenvergadering Kerngetallen In het seizoen 2015-2016 waren 170 jeugdleden actief verdeeld over 14 jeugdteams.

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP sc Badhoevedorp is op 1 juli 1931 opgericht. Onze sportvereniging kent drie afdelingen: Veldvoetbal Zaalvoetbal Honk- & softbal Voorts zijn er meerdere commissies met eigen

Nadere informatie

Infoboekje. voor de jeugd van. v.v. Nieuw-Lekkerland

Infoboekje. voor de jeugd van. v.v. Nieuw-Lekkerland Infoboekje voor de jeugd van v.v. Nieuw-Lekkerland Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Algemeen... 4 Clubkleuren... 4 Lid worden... 4 Contributie... 4 Ledenadministratie... 4 Opzeggen lidmaatschap...

Nadere informatie

Gedragscode VV Krabbendijke

Gedragscode VV Krabbendijke Gedragscode VV Krabbendijke Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van de jeugdspelers van svhoutwijk

Aan de ouders / verzorgers van de jeugdspelers van svhoutwijk 2013 Aan de ouders / verzorgers van de jeugdspelers van svhoutwijk Jeugdcommissie svhoutwijk 2013 Voorwoord: Het nieuwe seizoen gaat binnenkort weer van start, een nieuw seizoen vol goede voornemens en

Nadere informatie

Nieuwsbrief E-pupillen 2010-2011

Nieuwsbrief E-pupillen 2010-2011 Nieuwsbrief E-pupillen 2010-2011 Beste ouder/verzorger, Nog even en dan begint de grote schoolvakantie. En daarna starten we weer met het nieuwe voetbalseizoen. Uw zoon of dochter speelt volgend jaar bij

Nadere informatie

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen 1. Inleiding Sportclub Leeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de

Nadere informatie

Voetbalvereniging Berkhout

Voetbalvereniging Berkhout Voetbalvereniging Berkhout versie: 6 april 2009 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Doelstelling 2 2. Algemene gedragscode 2 3. Gedragsregels op het sportcomplex 2 4. Kleding 3 5. Trainingen 3 6. Wedstrijden 3

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling Seizoen 2012-2013 V.V. Tricht jeugdafdeling Tricht, juni 2012 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen 2012-2013 aan. Hierin

Nadere informatie

Gedragregels v.v.dkb 44

Gedragregels v.v.dkb 44 Gedragregels v.v.dkb 44 Iedere vereniging wil dat er op een onbezorgde en prettige manier wordt gevoetbald. Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat een enorme bijdrage kan leveren is het maken van afspraken

Nadere informatie

WELKOM BIJ VV RHELICO 2015-2016. Informatie voor leden

WELKOM BIJ VV RHELICO 2015-2016. Informatie voor leden Informatie voor leden WELKOM BIJ VV RHELICO 2015-2016 In dit boekje tref je, als nieuw lid van de voetbalvereniging Rhelico, de eerste algemene informatie aan om je een beetje wegwijs te maken. Het is

Nadere informatie

(Jeugd)leiders Handboek OFC

(Jeugd)leiders Handboek OFC (Jeugd)leiders Handboek OFC Inhoud Voorwoord...3 Algemeen...4 Voorbereiding...4 Wedstrijdvoorbereiding...4 Wedstrijdformulier en spelerspassen...5 wedstrijdformulier...5 Waarop moet je letten...5 Spelerspassen...5

Nadere informatie

Welkom op de Haslou informatieavond voor ouders van jeugdleden

Welkom op de Haslou informatieavond voor ouders van jeugdleden Welkom op de Haslou informatieavond voor ouders van jeugdleden Inhoud voorlichtingsavond Verloop seizoen Training Wedstrijden Overige punten Contactpersoon Communicatie structuur Jeugdcommissie Jeugd technische

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers VV Musketiers wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Deze voetbalclub wil een vereniging zijn waar

Nadere informatie

LEUSDER HANDBAL VERENIGING

LEUSDER HANDBAL VERENIGING Ja, ik wil graag lid worden van de Leusder Handbal Vereniging en lever dit formulier voorzien van één recente pasfoto (digitale pasfoto mag ook via e-mail), de incassomachtiging (p2) en de vrijwilligersinventarisatie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

ZVV Pelikaan is opgericht in augustus 1932 en heeft in seizoen ruim 900 leden.

ZVV Pelikaan is opgericht in augustus 1932 en heeft in seizoen ruim 900 leden. Dit informatieboekje is gemaakt voor (nieuwe) leden. Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Heb je een vraag en mis je een antwoord, dan kan je deze altijd stellen

Nadere informatie

Handbalvereniging Saturnus

Handbalvereniging Saturnus Handbalvereniging Saturnus Informatiefolder voor seniorleden, jeugdleden en hun ouders Geachte seniorleden, jeugdleden en hun ouders, U (of uw kind) wordt lid van Saturnus. Reden voor ons als bestuur om

Nadere informatie

Let op! Indien nodig kan de indeling van een team aan het begin van het seizoen nog worden gewijzigd!!!

Let op! Indien nodig kan de indeling van een team aan het begin van het seizoen nog worden gewijzigd!!! Juli 2014 Beste Gooiers, Allereerst een bijzonder hartelijk welkom aan alle nieuwe leden en hun ouder(s) / verzorger(s). Natuurlijk ook een welkom aan de nieuwe trainers en leiders binnen SC t Gooi. Wij

Nadere informatie

Seizoenstart jeugdteams. Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden

Seizoenstart jeugdteams. Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden Seizoenstart jeugdteams Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden Nemelaer seizoen 2013-2014 1 INTRODUCTIE Jaarlijks starten de jeugdteams op in augustus. Maar zijn alle ongeschreven regels

Nadere informatie

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Opstarten trainingen. De volgende teams starten hun trainingen op vanaf zaterdag 1 augustus: A1, B1, C1, D1 Alle overige teams kunnen hun trainingen

Nadere informatie

Huis- en gedragsregels VV Twenthe.

Huis- en gedragsregels VV Twenthe. Huis- en gedragsregels VV Twenthe. Versie 1.0, Januari 2014. RESPECT Het onderwerp Respect op en rond de voetbalvelden is een steeds prominenter onderwerp geworden binnen voetbalverenigingen. Ter voorbereiding

Nadere informatie

Programmaboekje. Heuvelrug Jeugdvoetbaldagen

Programmaboekje. Heuvelrug Jeugdvoetbaldagen Programmaboekje Heuvelrug Jeugdvoetbaldagen 16, 17 en 18 augustus 2016 Voorwoord Beste sportvrienden, Op 16, 17 en 18 augustus 2016 organiseert DEV Doorn de jaarlijks terugkerende Jeugdvoetbaldagen. Van

Nadere informatie

Bestuursreglement O.V.V. Animo "Gedrag, Normen & Waarden"

Bestuursreglement O.V.V. Animo Gedrag, Normen & Waarden Bestuursreglement O.V.V. Animo "Gedrag, Normen & Waarden" 01- Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft O.V.V. Animo gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

De 80 gedragsregels bij je voetbalamateurclub Hendri Visser

De 80 gedragsregels bij je voetbalamateurclub Hendri Visser Copyright Voetbalamateurclub.nl Pagina 1 van 1 Dit is versie 1.0 van dit rapport Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://voetbalamateurclub.nl/ebooks Disclaimer: Bij het samenstellen van

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling V.V. Tricht jeugdafdeling seizoen 2016-2017 Seizoen 2016-2017 Tricht, augustus 2017 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen

Nadere informatie

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur 1. Opening 2. Mededelingen 3. Wie doet wat in het Jeugdbestuur? 4. Jeugdbeleidsplan 5. Competitie-indeling 6. Verantwoordelijkheden ouders 7. Rondvraag 8.

Nadere informatie

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG Versie: 1 juli 2012 Beste leden, Naar aanleiding van opmerkingen binnen de club over hoe om te gaan met (sponsor) kleding en wie waar verantwoordelijk voor is heeft de

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue

Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue Inleiding: De meeste elftallen zijn gewend om shirts van de club te krijgen. Tot nu toe stond daar meestal een sponsor naam op. Wanneer de kleding versleten

Nadere informatie

Gemeente Drimmelen T.a.v. Gemeenteraadsleden P/a Postbus 19 4920 AA MADE. 05 januari 2007. Betreft: Kunstgrasvelden Madese Hockey Club.

Gemeente Drimmelen T.a.v. Gemeenteraadsleden P/a Postbus 19 4920 AA MADE. 05 januari 2007. Betreft: Kunstgrasvelden Madese Hockey Club. Gemeente Drimmelen T.a.v. Gemeenteraadsleden P/a Postbus 19 4920 AA MADE 05 januari 2007 Betreft: Kunstgrasvelden Madese Hockey Club. Geachte Gemeenteraadsleden, Middels dit schrijven willen wij, de Madese

Nadere informatie

Welkom! Organisatie van de vereniging GAVC. De Jeugdcommissie:

Welkom! Organisatie van de vereniging GAVC. De Jeugdcommissie: INFORMATIEBOEKJE 2015 Welkom! Bij deze heten we je van harte welkom bij GAVC. We hopen dat je binnen onze vereniging vindt wat je zoekt en dat je nog jaren met veel plezier lid bent van onze vereniging.

Nadere informatie

Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht - Afdeling Voetbal

Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht - Afdeling Voetbal Kledingbeleid en Teamsponsoring Avanti Wilskracht - Afdeling Voetbal 1. Algemeen 2. Wedstrijdtenue Avanti Wilskracht 3. Tenues, trainingspakken, tassen en andere voetbal gerelateerde items 4. Hoe om te

Nadere informatie

Beste spelers en ouders/verzorgers.

Beste spelers en ouders/verzorgers. Versie 09-2009 Beste spelers en ouders/verzorgers. De voetbalverenigingen SVE uit Einighausen en GVCG uit Guttecoven hebben een samenwerkingsverband gesloten voor wat betreft de jeugdafdelingen. Beide

Nadere informatie

Gedragsregels voor de jeugdspelers en ouders

Gedragsregels voor de jeugdspelers en ouders Gedragsregels voor de jeugdspelers en ouders Algemeen Onze vereniging verlangt van ieder lid dat deze zich correct gedraagt, zowel binnen als buiten de het veld, zowel tegenover tegenstanders, leiders,

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Senioren aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

Een voetballer bij ZAP scoort altijd

Een voetballer bij ZAP scoort altijd Een voetballer bij ZAP scoort altijd Informatieboekje voor nieuwe leden van voetbalvereniging ZAP te Breezand Welkom bij ZAP! U heeft er voor gekozen om uw zoon of dochter bij sportvereniging ZAP op voetbal

Nadere informatie

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Dit protocol maakt onderdeel uit van het huishoudelijk reglement (artikel 25). Een voetbalclub is een samenleving in het klein. In een samenleving zijn regels

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Opgericht : 1 November 1991. Giro : 149237 t.n.v. Penningmeester V.C.L. Leiden. Algeheel voorzitter : G.J. de Graaff tel.

Opgericht : 1 November 1991. Giro : 149237 t.n.v. Penningmeester V.C.L. Leiden. Algeheel voorzitter : G.J. de Graaff tel. v.v. V.C.L. Introductie boekje voor de jeugdafdeling. Algemene informatie v.v. V.C.L. Opgericht : 1 November 1991 Adres : Sportpark De Vliet Voorschoterweg 8b 2324NE Leiden Tel : 071 5765930 Fax : 071

Nadere informatie

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur Henri Wolf, versie 1.0, 21-03-2015 Agenda 1. Introductie 2. Seizoen 2015-2016 voor F-pupillen 3. Voetballen in de

Nadere informatie

BERGUM BCV COMBINATIE ANDBOEK TRAINERS LEIDERS

BERGUM BCV COMBINATIE ANDBOEK TRAINERS LEIDERS ANDBOEK TRAINERS LEIDERS Inhoud Voorwoord...pag. 3 Taken en verantwoordelijkheden jeugdleiders...pag. 4-7 a. Algemeen...pag. 4-5 b. Bij thuiswedstrij den...pag. 6 c. Bij uitwedstrij den...pag. 7 Waar kan ik

Nadere informatie

3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze accommodatie.

3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze accommodatie. NORMEN EN WAARDEN Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze accommodatie.

Nadere informatie

c.v.v. Oranje Nassau Almelo

c.v.v. Oranje Nassau Almelo CVV Oranje Nassau, sinds 1932 Informatieboekje voor jeugdleden van c.v.v. Oranje Nassau Almelo Seizoen 2012-2013 Inhoud 1 C.V.V. Oranje Nassau Almelo... 3 1.1 Onze club... 3 1.2 Onze website... 3 1.3 Sportcomplex

Nadere informatie

Leeftijdscategorieën Honkbal /Softbal:

Leeftijdscategorieën Honkbal /Softbal: Voorwoord Voor u ligt het jeugdplan van de Honk- & Softbalvereniging SV Spaarnwoude. Dit jeugdplan is onderdeel van het beleidsplan van SV Spaarnwoude Honk & Softbal. Het uitgangspunt van de vereniging

Nadere informatie

Waar deze avond voor is bedoeld.

Waar deze avond voor is bedoeld. Welkom Waar deze avond voor is bedoeld. -Wij willen informeren -Wij willen enthousiasmeren -Wij willen feedback krijgen -Wij willen met een goed gevoel naar huis gaan Gezamenlijke jeugdafdeling Hoe ziet

Nadere informatie

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan?

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan? 2016 Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd Mijn rol als ouder Wat trek ik mijn kind aan? Inhoud Voorwoord.4 Ring Pass Delft.5 Dit bieden wij U.....6 Trainingen..7 In welk team komt mijn kind terecht

Nadere informatie

Voetbal Vereniging Terneuzen

Voetbal Vereniging Terneuzen Voetbal Vereniging Terneuzen Gedrags- / sanctiebeleid 2013-2018 Accommodatie... 5 (Jeugd)spelers/speelsters algemeen... 6 Specifieke afspraken (jeugd)spelers/speelsters... 7 (Jeugd)trainers/leiders algemeen...

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

SARTO Seizoen 2012/2013

SARTO Seizoen 2012/2013 SARTO Seizoen 2012/2013 Informatieavond voor ouders/verzorgers van nieuwe jeugdleden 21 augustus 2012 Programma 1. Opening 2. Organisatie 3. Normen en Waarden 4. Jeugdopleiding 5. Praktische informatie

Nadere informatie

V.S.V. Velserbroek D Selectie

V.S.V. Velserbroek D Selectie Seizoen 2014 2015 V.S.V. Velserbroek D Selectie Beste spelers van V.S.V. Velserbroek, Komend seizoen zal de D1 spelen in de hoofdklasse. Door een prachtig resultaat van de oude D1 spelen we komend seizoen

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie