Historische uitbraken in VS én EU!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Historische uitbraken in VS én EU!"

Transcriptie

1 DJ S&P 500 DAX FTSE AEX Unilever SLOT Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl staat WAvisie in dit rapport stil bij de historische uitbraken in de VS en EU en wat dit betekent voor AEX. Bovendien staat WAvisie stil bij een individueel AEX-fonds dat al een historische uitbraak heeft gepleegd! WAvisie is een initiatief van Wessel Aslander, bij u ook bekend van zijn dagelijkse columns voor Wallstreetweb.nl. Dhr. Aslander speurt met WAvisie doorlopend de beurzen af op zoek naar explosieve koop- én verkoopkandidaten. Hij heeft hier slechts één doel voor ogen: het rendement van uw beleggingen te maximaliseren. Ook u kunt hier nu van meeprofiteren! Historische uitbraken in VS én EU! Het kan niet op in de VS! Nadat de weinig bekende maar zeer brede Russell-index en de nóg bredere Wilshire-index al vóór de jaarwisseling opwaarts uitbraken boven hun vorige recordstanden (all-time-highs of ATH), kwamen er recent nóg 3 zeer belangrijke indices bij. De Dow Jones Transport Index (DJTI) en de Dow Jones heeft u de vorige keer gezien zodat u zich nu kunt concentreren op de grootste grote Amerikaanse index: S&P-500. Deze zeer brede en mede daarom belangrijkste Amerikaanse index ketste zowel in 2000 als in 2007 af op zeer zware weerstand rond Maar dankzij de stijgende bruine trend sinds het dieptepunt van de kredietcrisis (begin 2009) is zij nu bóven die 13-jarige recordstand gebroken. Dat is een stijging van 675 naar maar liefst 1665 oftewel 147% in iets meer dan 4 jaar! Overigens werd dit in de vorige bijdrage van WAvisie al voorspeld en mede daarom komen we er graag nogmaals op terug. Hiermee laat de S&P-500, net als de andere 4 genoemde VSbeurzen, een tijdperk van heftig flipperende maar per saldo neutraal blijvende koersen achter zich en kiest zeer voor langjarige stijging. Want u begrijpt natuurlijk dat een dergelijke historische opwaartse uitbraak niet weer onder de nu uiterst sterke steun zal zakken! In Technische Analyse-termen gesproken: de enorm sterke groene weerstand in de hiernavolgende grafiek wordt na passage nu een enorm sterke groene steun. Het logische gevolg hiervan is dat WAvisie het koersdoel voor deze index drastisch heeft opgetrokken: van 1565 naar maar liefst 2000 voor de komende 24 maanden! Want de historie leert ons dat dergelijke historische uitbraken een nieuw koersdoel verdienen dat vele tientallen procenten boven het uitbraakniveau ligt. En u kunt dan natuurlijk zélf invullen dat de bestrijding van de kredietcrisis blijkbaar effectief genoeg was, de naweeën van de crisis ten einde lopen en er langzaam maar zeker een nieuw tijdperk van groei en vertrouwen aanbreekt. Beurzen lopen daar altijd op vooruit:

2 S&P 500 S&P-500 is compleet nieuw tijdperk ingegaan! Zelfs beleggers met weinig verstand van Technische Analyse, een analysetechniek die steeds meer beleggers in één of andere vorm (laten) toepassen, beseffen dan dat de koek nog niet bepaald op is. Een niet ervaren belegger zou dat namelijk kunnen denken na de zeer forse stijging sinds begin Het komt immers weinig in de geschiedenis van de beurzen voor dat min of meer ononderbroken stijgingsperiodes langer dan een aantal jaren duren. Immers, dan bestaat al gauw het risico op overwaardering maar dat is deze keer absoluut niet het geval. Want de afgelopen pakweg 15 jaar, terwijl de beurzen heen en weer flipperden tussen de dikke rode en groene lijn maar niet vooruit kwamen, stegen de bedrijfswinsten van deze 500 internationale bedrijven gewoon door. Dat heeft ALLES te maken met de mondialisering van het bedrijfsleven; bedrijfswinsten zijn nu eenmaal de BELANGRIJKSTE beursfactor; niet sentiment, niet rentestand (wel belangrijk) en ook niet vertrouwen (wel belangrijk). De huidige Amerikaanse bedrijfswinsten zijn immers 2x zo hoog dan in 2000 en meer dan 20% hoger dan in En nu zelfs de grootste doemdenker zoals professor Roubini zegt "dat hij minstens 2 jaar van verder stijgende koersen voorziet" mag duidelijk zijn dat er een compleet nieuwe economische en beurs technische situatie aan is gebroken. Dit is te vergelijken met eind jaren 80, toen er in de Technische Analyse een einde kwam aan jaren van heftig bewegende maar per saldo stagnerende beurskoersen. Want in de pakweg jaar daarna stegen de beurzen vele honderden procenten om na 2000 opnieuw te stagneren; tot aan begin Het is ook geen (eenmalig) incident: er zijn al 5 Amerikaanse indices op een dergelijke manier uitgebroken boven vroegere recordstanden en dat enorm goede sentiment is zelfs overgeslagen naar Europa:

3 DAX Ook de DAX is een compleet nieuw tijdperk ingegaan! Trouwe lezers zal het niet ontgaan zijn: de index van onze oosterburen (de DAX) heeft exact hetzelfde gedaan als de S&P-500 hierboven door boven de zeer zware groene weerstand op 8000 te breken. Net als de AEX had de DAX sinds begin 2009 een brede stijgende bruine trend maar kwam al in het midden van 2011 met een stijgingsversnelling op de proppen middels de sterkere stijgende oranje steun. De AEX (zie verderop) heeft eenzelfde soort versnelling sinds midden Dus ook ten oosten van ons is een enorm groot feest gestart op de beurs en heeft WAvisie het koersdoel voor deze index verhoogd naar ! De DAX heeft zelfs nog een flink stuk potentieel boven maar gezien de psychologische weerstand rond zal daar in ieder geval een stuk winst worden genomen. Aangezien de VS het eerst de kredietcrisis in ging en er ook het eerst weer uit komt en de indices dat al weerspiegelen, volgt Europa economisch en koers technisch in een steeds hoger tempo. De FTSE is al vlak in de buurt van zijn recordstand (ATH s) en WAvisie verwacht daar in de komende weken eveneens een opwaartse uitbraak! Dat zal ook de landen en indices in de rest van Europa meeslepen naar boven, want die volgen deze indices meestal in hun weg naar boven. Dat geldt ook voor de AEX, die onlangs na een stukje neutraal verloop opwaarts uitbrak boven weerstand 358 en richting koersdoel 375 steeg. Door dat tijdelijk neutrale verloop tussen 336 en 358 is het zeker geworden dat de stijgende trend binnenkort BOVEN 375 vervolgd wordt. Dan ontstaat er ruimte richting in de rest van 2013; de kruising met de dalende weerstand sinds Mocht u dat vergezocht vinden, bedenk dan dat WAvisie begin 2009 een bodem uitriep van 220 (werd 200) en voorspelde daarna een veeljarig stijgende trend. Daar profiteren de abonnees al meer dan 4 jaar van met winsten van minstens 25% per jaar: een verdubbeling van uw portefeuille! Hét bewijs dat Technische Analyse een uitstekend hulpmiddel is om dit soort trends te identificeren en beleggers daar vroegtijdig van te laten profiteren:

4 FTSE FTSE gaat ook binnen een aantal weken een nieuw tijdperk in! Zoals in de vorige bijdrage gezegd zullen zouden historische Amerikaanse uitbraken écht niet aan Europa voorbijgaan (Europa volgt de VS altijd) en dat is al aan de mega-uitbraak op de DAX te zien. De FTSE, de index van onze westerburen, is dan ook de volgende in het rijtje en zal binnen een aantal weken eenzelfde historische uitbraak doen. De AEX, die nog het nodige heeft in te halen omdat zij qua waardering als een Nederlandse beurs wordt gezien maar juist uiterst internationaal is, zal zich evenmin aan al deze positieve impulsen (kunnen) onttrekken. De AEXbedrijven verdienen namelijk het overgrote deel van hun geld in het buitenland, waar het op dit moment beter gaat, en dienen dus een internationale waardering te hebben. Daarnaast: wat denkt u dat de AEX gaat doen als zij in de sandwich belandt tussen 2 historisch uitgebroken indices ten westen én ten oosten van ons? Overigens is ook de Zwitserse SMI-index vrij dicht in de buurt van een historische uitbraak maar moet eerst nog een kopschouder-formatie overwinnen. En er zijn nog meer Europese indices die het voorbeeld van de DAX en de FTSE zullen volgen waardoor het aandelenklimaat, net als in de VS, gaandeweg steeds beter wordt en steeds meer beurzen mee gaan doen. Mocht u bang zijn voor een ontkoppeling van de beurs met de economie, dan heeft u het mis. Beurzen lopen wel 6-9 maanden vooruit op economische ontwikkelingen maar gaandeweg dat traject is aan de macrocijfers te zien dat de economie opkrabbelt en bijpoot. De Europese productiecijfers in de vorm van de PMI-indices lieten dat al duidelijk zien: vele landen waaronder Spanje, Griekenland, Nederland en andere landen zitten alweer op nulgroei tot lichte groei. Het heeft er dus alle schijn van dat de economische krimp in de eurozone (en een kwartaal later ook in Nederland) ten einde loopt en plaats maakt voor lichte groei. Langzaam maar zeker ebben de gevolgen van de kredietcrisis weg en maakt wantrouwen plaats voor groeiend vertrouwen; eveneens duidelijk te zien aan allerlei vertrouwenscijfers (zie ING-beleggers, consumentenvertrouwen enz.).

5 AEX AEX stijgt minimaal verder tot 430 in de komende 6-12 maanden! Alhoewel de AEX, in tegenstelling tot de meeste andere indices, met een dalende (groene) weerstand sinds 2000 te maken heeft is Technische Analyse op deze index eenvoudig. Als zich na het voorjaar van 2009 een stijgende trend zou ontwikkelen (en dat is gebeurd), dan zou deze automatisch naar de stijgende groene weerstand terug moeten keren. Immers, de licht stijgende rode bodem sinds 1996 is in 2003 vrijwel terug getest en in 2009 helemaal, waarna de index opnieuw de bovenkant van deze rood-groene wig op moet zoeken (430; begin 2014). Sinds 2012 deed zich binnen de stijgende bruine trend een versnelling voor middels de sterker stijgende oranje trend. Die brengt de AEX de komende 6-12 maanden naar die 430 mits zij niet onder 348 komt; dat is momenteel het laagste punt en stijgt elke dag wat. De spannings-indicator DMI is rustig terwijl de sterkte-indicator RSI juist mooi hoog staat op bijna 60. Als die stijgende trend intact blijft is het als Technisch Analist een inkoppertje om te voorspellen dat de AEX naar het kruispunt op 430 gaat klimmen. Op de kortere grafieken is ook nog te zien dat weerstand 375 in de komende weken of in de zomer gaat sneuvelen; dat maakt de weg naar 430 definitief vrij. Omdat uit onderzoek telkens weer blijkt dat het gros van de beleggers hulp nodig heeft om fatsoenlijke rendementen te maken, staat WAvisie voor u klaar en maakt uw huiswerk. Het is aan u om ervan te profiteren voor slechts 0,40 per dag; dat hebt u in 1 goede transactie al terugverdiend en de rest van het jaar profiteert u!

6 Unilever Profiteren op individueel niveau... Beleggers in aandelen kunnen uiteraard niet profiteren van een index; zij zullen in individuele aandelen moeten beleggen. Nu WAvisie steeds meer nieuwe beleggers verwelkomt waaronder ook meer en meer oudgedienden (no offence!), is de vraag van een geïnteresseerde bijzonder leuk. Die vroeg of er ook AEX-aandelen zijn die al wél een historische uitbraak hebben zoals de 5 indices in de VS, de DAX en (zeer) binnenkort de FTSE. In een vorige bijdrage hebben wij ASML al eens laten zien; het beste voorbeeld van zo'n historische uitbraak. Maar naast offensieve fondsen doen ook defensieve fondsen uitstekend mee, getuige de koersontwikkeling van Unilever. Toen de koers van dit aandeel boven 17 brak (de neklijn van de omgekeerde kopschouder-formatie in 2009), voorspelde WAvisie al een terugkeer naar weerstand en koersdoel 24. Dat was al sinds 2000 een weerstand van formaat en het bereiken daarvan (in 2010) leverde in dit defensieve fonds even 7 koerswinst op! Maar toen was de koek nog niet op getuige de opwaartse uitbraak boven 24 in oktober Na de geslaagde terugtest kwam WAvisie met een nieuw koersdoel van 30 en heeft dat begin 2013 zelfs verhoogd naar 35 omdat de stijging doorging. Mocht de huidige aarzeling boven 30 goed afgewikkeld worden dan klimt de koers de komende maanden zelfs nog door naar 50! Dat zijn de individuele gevolgen van dóórstijgende indices en het is aan u om daarvan te (willen) profiteren. Schroom niet, zeker nu sparen 1,5-2% rendement per jaar KOST, om onze goedkope hulp in te schakelen. Want Europese aandelen zullen hun achterstand op de VS in toenemend tempo in gaan halen nu de economie aantrekt en de stijgende beurzen gelijk blijken te hebben!

7 SLOT Conclusie Na 4 jaar van stijging met af en toe een stuk(je) winstname zijn de stijgende trends onverminderd intact en vonden én vinden ondertussen historisch opwaartse uitbraken plaats waardoor de stijgende trends blijven stijgen in de komende jaren. Dat is ook niet onlogisch omdat het herstel uit een crisis nu eenmaal langzamer gaat dan uit een (veel lichtere) recessie. Maar als de beurzen wél hetzelfde soort herstel (én sinds kort nog meer) willen maken, dan wordt zo n stijging over veel meer jaren uitgesmeerd! Historisch gezien is het namelijk zeldzaam dat er na 4 jaar stijging wordt doorgestegen maar dat geeft de mensen die tot nu toe langs de zijlijn stonden, de kans om alsnog beleggers te worden en in te stappen. Maak niet de fout die zóveel mensen maken, door pas (weer) met beleggen te beginnen als u voldoende vertrouwen terug heeft ; tegen die tijd is het gros van de stijging voorbij! Beleggen gaat namelijk precies andersom als sparen: instappen als NIEMAND het nog vertrouwd (2009!) en uitstappen als IEDEREEN het weer vertrouwd en zelfs de taxichauffeur over beleggen begint (dán moet u gaan sparen!). ALGEMENE INFORMATIE: Bovenstaande analyses zijn slechts 5 uit een grote groep grafieken die momenteel interessant en / of zeer lucratief zijn om in te beleggen. Ondanks dat de meeste van deze stijgingen al meerdere jaren aan de gang zijn, zit er in de meeste trends nog méér dan voldoende potentieel om meerdere jaren te benutten. Dat laten de voor de lange termijn uiterst belangrijke opwaartse uitbraken in de VS, die érg positieve gevolgen gaan hebben voor aandelen, overduidelijk zien. U moet echter niet wachten tot de meeste trends zware weerstanden bereiken in de verdere toekomst, want dan is het meeste van dit potentieel opgebruikt en wordt het totaalrendement in portefeuilles lager. Om toegang tot alle analyses van onze aandelen (én indices, nieuwsbrieven en macro-economische voorspellingen) te krijgen, sluit u een abonnement af op ( 0,40 per dag of 150,- per jaar). Daarvoor krijgt u een heel jaar volledige toegang tot de dagelijks geüpdate website, waar ook nog allerlei andere tools staan om uw beleggingen verder te verbeteren en te vergemakkelijken. Of volg onze beleggingsportefeuille, waar sinds oktober al 11% rendement mee is geboekt. WAvisie doet het huiswerk voor u waardoor uw beleggingen veel gemakkelijker én vooral lucratiever worden... Met vriendelijke groet, WAvisie Klik om u direct aan te melden voor een abonnement op

AEX op weg naar 560! WAvisie s Technische Analyse (week 39, 2014)

AEX op weg naar 560! WAvisie s Technische Analyse (week 39, 2014) Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl presenteert WAvisie in dit rapport haar huidige visie op de AEX en selecteert een AEX-fonds met grote koerspotentie. WAvisie is een initiatief van Wessel Aslander,

Nadere informatie

AEX gaat naar 430 én meer! WAvisie s Technische Analyse (week 18-2014)

AEX gaat naar 430 én meer! WAvisie s Technische Analyse (week 18-2014) Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl presenteert WAvisie in dit rapport haar huidige visie op de AEX en presenteert een aandeel geselecteerd met grote opwaartse koerspotentie. WAvisie is een initiatief

Nadere informatie

Welkom AEX DSM ING. Klik om u direct aan te melden voor een abonnement op http://www.wavisie.nl/ AEX brak wéér uit; klimt nu verder naar 375...

Welkom AEX DSM ING. Klik om u direct aan te melden voor een abonnement op http://www.wavisie.nl/ AEX brak wéér uit; klimt nu verder naar 375... Welkom AEX DSM ING Geachte lezer, December 2012 Speciaal voor de lezers van Wallstreetweb.nl presenteert WAvisie in dit rapport haar huidige visie op de AEX. Bovendien zijn twee aandelen geselecteerd met

Nadere informatie

Brains & Analysis terugblik

Brains & Analysis terugblik Brains & Analysis terugblik De belangrijkste voorspelling van afgelopen weekend was: In De komende maanden verwacht ik een uiterst grillig koersverloop op de aandelenmarkten Aandelen in Europa zijn voorlopig

Nadere informatie

Brains & Analysis terugblik. De belangrijkste voorspelling van afgelopen weekend was:

Brains & Analysis terugblik. De belangrijkste voorspelling van afgelopen weekend was: Brains & Analysis terugblik De belangrijkste voorspelling van afgelopen weekend was: Ervan uitgaande dat de SPX in het staartje zit van Primary 3 lijkt max 1970 haalbaar. In het geval van van het wigpatroon

Nadere informatie

Brains & Analysis terugblik. De belangrijkste voorspelling van afgelopen weekend was:

Brains & Analysis terugblik. De belangrijkste voorspelling van afgelopen weekend was: Brains & Analysis terugblik De belangrijkste voorspelling van afgelopen weekend was: De sterke divergentie tussen de Europese en Amerikaanse aandelen zal naar onze inschatting op korte termijn leiden tot

Nadere informatie

Voorbeelden degelijke aandelen met verkochte call

Voorbeelden degelijke aandelen met verkochte call Voorbeelden degelijke aandelen met verkochte call Beleggers zitten op dit moment in een moeilijk pakket. Veilige obligaties leveren nauwelijks iets op, aandelen en obligaties van de Emerging Markets staan

Nadere informatie

UITLEG VAN HET 10-STAPPENPLAN

UITLEG VAN HET 10-STAPPENPLAN TOSTRAMS Active Met Turbo s en SMS Tips! Kijk op www.tostrams.nl W e e k b l a d T e c h n i s c h e A n a l y s e Inhoud 2 De markt heeft altijd gelijk. 10-STAPPENPLAN - STAP 1 3 De zijwaartse trading

Nadere informatie

UITLEG VAN HET 10-STAPPENPLAN

UITLEG VAN HET 10-STAPPENPLAN TOSTRAMS GOUD Uw winst, ons werk Kijk op www.tostrams.nl T i e n - s t a p p e n p l a n Inhoud 2 De markt heeft altijd gelijk. 10-STAPPENPLAN - STAP 1 3 De zijwaartse trading range. 10-STAPPENPLAN - STAP

Nadere informatie

Succesvol worden op de beurs!

Succesvol worden op de beurs! 2013 Succesvol worden op de beurs! Kom erachter hoe het mij is gelukt om 122.000, - winst te behalen in een periode van 5 jaar tijd! Puur en alleen door me te richten op het kopen en verkopen van aandelen,

Nadere informatie

On the sunny side of the street.. (Louis Armstrong) April 2015

On the sunny side of the street.. (Louis Armstrong) April 2015 Kwartaalbericht On the sunny side of the street.. (Louis Armstrong) April 2015 Samenvatting In het eerste kwartaal 2015 was het enthousiasme op financiële markten nog altijd groot. Vrijwel alle beleggingscategorieën

Nadere informatie

Technische analyse, Correctie moet langetermijn uitbraak S&P500 Index bevestigen

Technische analyse, Correctie moet langetermijn uitbraak S&P500 Index bevestigen Publicatiedatum: 22 september 2014 ING Commercial Banking Technische analyse, Correctie moet langetermijn uitbraak S&P500 Index bevestigen Door Roelof-Jan van den Akker, senior technisch analist van ING

Nadere informatie

De AEX Index op dagbasis

De AEX Index op dagbasis J a a r g a n g 2 1 Nr 5 4 m e i 2 0 1 5 Het ongelooflijke gebeurde. Men zag het optreden van reacties als iets archaïsch. Naar het voorbeeld van wat er gebeurde tijdens de QE operatie in Amerika gingen

Nadere informatie

Denk vooruit De kracht van sparen + beleggen

Denk vooruit De kracht van sparen + beleggen Denk vooruit De kracht van sparen + beleggen Waarom nadenken over vermogensopbouw? Graag willen wij het met u hebben over vermogensopbouw. Dit is een actueel onderwerp. In Nederland worden we namelijk

Nadere informatie

Publicatie 1x per maand; april 2008. they get too blue, too essimistic and over-sell. W.D. Gann

Publicatie 1x per maand; april 2008. they get too blue, too essimistic and over-sell. W.D. Gann Publicatie 1x per maand; april 2008 Human nature never changes and that is why prices swing from the one extreme level to the other. People get too hopeful and optimistic when prices are high. Then when

Nadere informatie

Technische Analyse. Navigeren door de financiële jungle

Technische Analyse. Navigeren door de financiële jungle Technische Analyse Navigeren door de financiële jungle Praktische spelregels, overwegingen, suggesties, cijfers en statistieken, valkuilen en vaardigheden voor actieve beleggers door technisch analist,

Nadere informatie

Leren Beleggen. Door Tom Lassing Versie 1.7 20-12-2010

Leren Beleggen. Door Tom Lassing Versie 1.7 20-12-2010 Leren Beleggen Door Tom Lassing Versie 1.7 20-12-2010 Welkom (nieuwe) belegger. U bent begonnen aan een nieuwe hobby die ontzettend leuk kan zijn. Is zeg kan zijn, want ik zal u in dit rapport de realiteit

Nadere informatie

Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby.

Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby. 2015 Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby.nl 0 1. Sparen levert niks meer op door extreem lage

Nadere informatie

Opties van Call tot Put Harry Klip OptieAcademy

Opties van Call tot Put Harry Klip OptieAcademy Opties van Call tot Put Harry Klip OptieAcademy Copyrght OptieAcademy Inhoud 1. Inleiding 2. Hoe verdienen met aandelen 3. Beleggen of speculeren 4. Wat zijn opties? 5. Call en Put 6. Historie van opties

Nadere informatie

SCHOLENSTRIJD.NL. Lesbrief Beleggen. Bewerkt voor Elde College augustus 2009 voor havo 4

SCHOLENSTRIJD.NL. Lesbrief Beleggen. Bewerkt voor Elde College augustus 2009 voor havo 4 SCHOLENSTRIJD.NL Lesbrief Beleggen Bewerkt voor Elde College augustus 2009 voor havo 4 Bewerkt van oorspronkelijke uitgave 2008 Stichting leerplanontwikkeling (), Enschede, IEX Mediagroep, Amsterdam Alle

Nadere informatie

Succesvol Beleggen. Succesvol Beleggen. Wordt een succesvolle belegger door de juiste stappen te nemen

Succesvol Beleggen. Succesvol Beleggen. Wordt een succesvolle belegger door de juiste stappen te nemen Succesvol Beleggen Wordt een succesvolle belegger door de juiste stappen te nemen door Harry Klip en Jan Robert Schutte OptieAcademy 0 Inhoudsopgave Voorwoord Hoofdstuk 1: Bouwstenen succesvol beleggen

Nadere informatie

warrants www.warrants.commerzbank.com inhoudsopgave commerzbank securities the first option in the warrants market...3 zijn warrants iets voor mij?...4 waarom warrants van commerzbank kopen?...7 hoe worden

Nadere informatie

LEREN BELEGGEN. theorie

LEREN BELEGGEN. theorie theorie LEREN BELEGGEN In deze serie lessen leer je meer over beleggen. Je kunt op veel manieren beleggen, maar je kunt er ook voor kiezen te sparen. Wat zijn eigenlijk de verschillen? En waar moet je

Nadere informatie

LEREN BELEGGEN. theorie

LEREN BELEGGEN. theorie theorie LEREN BELEGGEN In deze serie lessen leer je meer over beleggen. Je kunt op veel manieren beleggen, maar je kunt er ook voor kiezen te sparen. Wat zijn eigenlijk de verschillen? En waar moet je

Nadere informatie

Warrants. The first option in the warrant market

Warrants. The first option in the warrant market Warrants The first option in the warrant market Een optimaal rendement met de topfondsen van de wereld Inhoudsopgave Zijn warrants iets voor mij? 2 Waarom gedekte warrants van Commerzbank kopen? 5 Hoe

Nadere informatie

De paradoxen van succesvol beleggen. Amerika staat er belabberd voor.. MAGAZINE. Technische analyses

De paradoxen van succesvol beleggen. Amerika staat er belabberd voor.. MAGAZINE. Technische analyses HET EINDE VAN DE AMERIKAANSE SUPERMACHT? Amerika staat er belabberd voor.. Technische analyses WORDT EEN BETERE BELEGGER De paradoxen van succesvol beleggen Verder in deze uitgave: GannTrader Index Trading

Nadere informatie

RBS MARKETS MAGAZINE

RBS MARKETS MAGAZINE RBS MARKETS MAGAZINE www.rbs.nl/markets december 2010 De wondere wereld van technische analyse door Nico Bakker Europa kan sterker uit deze crisis komen RBS-rentestrateeg Andy Chaytor verwacht lage rente

Nadere informatie

RBS MARKETS MAGAZINE

RBS MARKETS MAGAZINE RBS MARKETS MAGAZINE www.rbs.nl/markets mei 2011 Populaire Nederlandse aandelen Van ASML tot TomTom 2492% rendement in 24 jaar Interview met Jan Aalberts, de langstzittende CEO van het Damrak Pagina 10

Nadere informatie

Voorspelling van aandelenkoersen op. basis van nieuwsberichten

Voorspelling van aandelenkoersen op. basis van nieuwsberichten Voorspelling van aandelenkoersen op basis van nieuwsberichten Michael van Kempen (283858) Bachelorscriptie Informatica & Economie Begeleider: dr. ir. J. van den Berg Juli 2006 1. Introductie... 3 1.1 Het

Nadere informatie