OOK VOOR STUDENTEN. Op kot in Brussel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OOK VOOR STUDENTEN. Op kot in Brussel"

Transcriptie

1 OOK VOOR STUDENTEN Op kot in Brussel Op kot of pendelen? Een moeilijke vraag. Als je ver van Brussel woont, is op kot gaan beslist een goed alternatief. Maar hoeveel kost dat? En waar kun je terecht? Naast het financiële plaatje en de praktische aspecten, spelen er nog heel wat andere factoren mee. Op kot gaan is dé manier om je vleugels uit te slaan, zelfstandig te worden en je studententijd meer kleur te geven. Maar kun je die vrijheid (al) combineren met effectief en efficiënt studeren? Of is net dat de stimulans en verantwoordelijkheid die je nodig hebt om goed te blokken? Deze folder helpt je bij je zoektocht naar een kot en maakt je wegwijs in wat Brussel je als studentenstad te bieden heeft. Met al je vragen kun je terecht bij de Sociale Dienst

2 Brussel bruisende studentenstad Zelfstandigheid binnen handbereik Op kot gaan is op vele vlakken een aanrader. Je maakt nieuwe vrienden, je leert je eigen boontjes doppen en je vindt lotgenoten die een steun zijn bij de aanpak van je studies. Kies je voor Brussel dan komt er nog heel wat bovenop: je leert andere culturen kennen en ontdekt een levende stad met een groot en divers aanbod aan ontspanningsmogelijkheden. Brussel en ik Als student wil je natuurlijk meer dan alleen met je neus in de boeken zitten. Hou je van cultuur, pik je graag een film of concert mee en heb je wel eens zin in een stevige babbel tussen pot en pint, dan zit je in Brussel alvast goed. Naast musea, bibliotheken en allerlei cultuurhuizen, vind je hier een waaier van studentenevenementen zoals bv. Brussel Brost, fuiven, cafés, bioscopen, clubs en eethuizen... Je kunt de sfeer opsnuiven in studentencafés, maar je kunt ook kiezen voor de typisch Brusselse plekjes waar je even kunt bekomen van het studentenleven. Samen ontdekken Natuurlijk sta je niet alleen tijdens je ontdekkingstocht doorheen de grootstad. De studentenverenigingen, STUVO (Studentenvoorzieningen) en Br(ik organiseren tal van ludieke, culturele of sportieve activiteiten waardoor je de rijkdom van Brussel kunt verkennen samen met je medestudenten. Vincent uit Zulte kiest voor vrijheid Na een eerste jaar pendelen mocht ik eindelijk op kot! En dat bevalt me uitstékend. De vrijheid, daar geniet ik het meest van. Ik ga en sta waar ik wil. Ik beslis wanneer mijn kamer opgeruimd moet worden, wanneer er gefuifd en gestudeerd wordt. En Brussel heeft me echt verrast! Ik verwachtte er niet veel van maar de stad heeft iets aparts. Er is altijd zoveel te doen. Met uitzinnige fans een match van de Rode Duivels bijwonen? Een avondje doorzakken in café Goupil Le Fol, waar kitsch en surrealisme hand in hand gaan? Of met Erika Van Tielen de zonsondergang bewonderen vanop het dak van Parking 58?

3 Waar vind ik een kot in Brussel? Een kamer met studenten van onze instelling? Schrijf je voor het eerst bij ons in en wil je graag met andere eerstejaars- of nieuwe studenten in Brussel op kot, dan kan je terecht in een studentenhuis dat STUVO voor jullie reserveert op wandelafstand van Campus Brussel. Daarnaast kan je bij de Sociale Dienst ook terecht voor advies over adressen uit het kamerbestand van Br(ik die in de onmiddellijke buurt van de gebouwen van Campus Brussel liggen en waar je gegarandeerd ook andere studenten van de instelling zal aantreffen. Schrijf je snel in Heb je interesse in een van deze studentenkamers? Teken dan zo snel mogelijk in op de lijst zodat je op de hoogte gehouden wordt van de beschikbaarheid van de kamers. Stuur hiervoor een naar met je gegevens (naam, adres, telefoonnummer). Vind je toch elders een leuk kot? Dan kun je je zonder probleem laten schrappen van de lijst. Het verhuurseizoen van studentenkamers in Brussel start begin juli, maar sommige private eigenaars beginnen al eerder met het aanleggen van een wachtlijst. Als je je tijdig op zo een wachtlijst laat zetten, kom je als eerste in aanmerking voor één van de beschikbare kamers. Loes uit Meulebeke ziet iedere dag waarvoor ze studeert Ik trok als enige van mijn vriendinnen naar Brussel. Dat was wel spannend. Dankzij mijn kot, mijn opleiding en de studentencub Aloisiana leerde ik heel snel nieuwe mensen kennen. Als je wilt, kun je echt elke avond bij vrienden op kot afspreken, op stap gaan of genieten van het cultuuraanbod in Brussel! Dat wordt een kwestie van doseren. In Brussel zié ik elke dag letterlijk mijn toekomst wandelen als ik die jonge, ambitieuze gasten in maatpak door de draaideuren van buitenlandse topbedrijven zie stappen. Ik zie waarvoor ik studeer. Fantastisch, toch?

4 Studentenkamers van Br(ik STUVO werkt voor studentenhuisvesting samen met Br(ik. Br(ik staat voor Brussel & ik en is een servicedesk voor Brusselse studenten. Zij zetten Brussel op de kaart als plek waar het goed leren en leven is en organiseren tal van evenementen voor de Brusselse studenten. Het kantoor van Br(ik vind je in de Bloemenstraat 32, 1000 Brussel op wandelafstand van Campus Brussel. Br(ik beschikt over een 400-tal studentenkamers in het centrum van de stad die zij zelf beheren. Keuze genoeg Br(ik coördineert ook database van private studentenkoten verspreid over de hele stad. Op de website heb je keuze uit wel 4000 kamers! Je bepaalt zelf in welke Brusselse buurt je wilt wonen en je kunt zoeken op tal van andere criteria. Zodra je een selectie maakt, moet je enkel nog een afspraak maken om de interessante koten te bezoeken. Kwaliteitslabel De meeste studentenkamers hebben een kwaliteitslabel. Dat betekent dat ze voldoen aan de criteria van Br(ik inzake veiligheid, hygiëne, comfort en prijs. Vind je toch een geschikt kot zonder kwaliteitslabel? Dat kan. Br(ik heeft immers nog niet alle Brusselse studentenkamers in haar bestand onder de loep genomen. Huurprijs De huurprijzen in Brussel zijn al even gevarieerd als het aanbod van Br(ik. De prijzen liggen tussen 300 euro en 400 euro per maand, afhankelijk van de oppervlakte, de ligging, het comfort en het feit of de kosten al dan niet inbegrepen zijn. Een contract sluit je in de meeste gevallen af voor 12 maanden. Loukmane uit Antwerpen Ik behaalde eerst een bachelor in Antwerpen. Maar na een supertoffe stage bij Johnson Controls in Brussel trok het internationale aspect van Brussel me steeds meer aan. En dus ging ik hier HW studeren en op kot wonen! Daar heb ik nog geen minuut spijt van. Brussel is zo anders dan Antwerpen. Het is een echte wereldstad met veel leuke wijken en mensen van allerlei verschillende nationaliteiten. Die kruisbestuiving voel je aan de verschillende vibes in de stad. Van de Europese wijk over de studentenpleintjes naar de Aziatische wijk en de verschillende campussen: er hangt altijd een andere atmosfeer!

5 Nuttige tips Je zult heel wat tijd in je studentenkamer doorbrengen. Het moet dus een prettige omgeving zijn waar je je goed voelt om te studeren en te ontspannen. We geven je graag enkele tips: - Start op tijd met je zoektocht naar een studentenkamer. Zoeken naar een goed kot vraagt tijd; je moet immers kunnen vergelijken. De beste periode om op zoek te gaan is vanaf midden juni tot en met de zomermaanden. Dan is het aanbod het grootst. - Ken je prioriteiten: weet wat je wilt! Beslis op voorhand waaraan een studentenkamer voor jou minimaal moet voldoen. Waar moet je kot gelegen zijn? Welk comfort wil je? Welk bedrag wil je spenderen? - Kijk en vergelijk. Bezoek een aantal studentenkamers van verschillende verhuurders om een idee te hebben van de verhouding tussen prijs en kwaliteit en het aanbod. - Verken de omgeving, ook s avonds. Hou rekening met de ligging. Is het een rustige buurt, zijn er winkels op wandelafstand, hoe ver is de campus, is het vlot bereikbaar met het openbaar vervoer? - Kijk ook eens buiten het centrum. In het hartje van de stad zijn de prijzen aan de hoge kant. Als je wat verder van het centrum op kot gaat en je een MIVB abonnement koopt of naar de campus fietst, kom je er vaak goedkoper van af. - Besteed aandacht aan veiligheid, isolatie, comfort en hygiëne. Kijk na of je kot goed geïsoleerd is. Zijn er brandblusapparaten? Zijn de verwarmingstoestellen veilig? Vind je de keuken en douche proper genoeg? - Spreek de huidige bewoner van de kamer aan. Waarom gaat hij weg? Hoe heeft hij zijn verblijf ervaren? - Tracht te weten te komen wie je medekotbewoners zijn. Zorg er voor dat je terechtkomt op een kot waar iedereen respect heeft voor elkaar, waar de nodige studentensfeer heerst en waar studeren niet vergeten wordt. - Beslis niet te snel! Neem eerst een optie (best schriftelijk) of schrijf je in op een wachtlijst. Zo kun je nadien nog even alles op een rijtje zetten. - Is de huurprijs correct? Is de huurprijs in verhouding met het comfort? Zijn er bijkomende kosten voor verwarming, water, elektriciteit of internetaansluiting of is dit in de prijs inbegrepen volgens de huurovereenkomst? Als je al deze tips in beschouwing neemt, worden onaangename verrassingen op het einde van de maand of op het einde van het contract vermeden.

6 Een huurovereenkomst afsluiten Als je definitief beslist hebt welk kot je neemt, sluit je een huurcontract af. Maak - als je kunt - gebruik van de modelhuurovereenkomst van Br(ik. Lees het contract zeer grondig. Denk er ook aan dat wijzigingen of schrappingen zelden in je voordeel zijn. Die moeten trouwens telkens door beide partijen geparafeerd worden. Mondelinge beloftes die niet in het contract zijn opgeno- men, zijn niet afdwingbaar. Laat dus alle afspraken op papier zetten om latere discussies te vermijden. Sommige koten hebben een huisreglement. Dat kan beperkingen inhouden voor bezoek, gebruik van douches... Vraag ernaar en lees ook dat goed na alvorens de huurovereenkomst te ondertekenen. Emile Jacqmainlaan Adolphe Maxlaan De Brouckèreplein Campus Brussel - T'Serclaes METRO DE BROUCKERE Muntplein Anspachlaan Op vind je nog meer informatie over de huurovereenkomst, de huurwaarborg, de huurprijs en gemeentetaksen. Financiële steun Op kot gaan is voor sommige studenten financieel moeilijk haalbaar. Misschien kom je in aanmerking voor een extra (kot)toelage. Dat geldt zowel voor beurs-, bijna-beurs- als nietbeursstudenten. Spring binnen bij de Sociale Dienst voor meer informatie. Anspachlaan Zuidstraat Je vindt niet wat je zoekt? Dan neem je het best contact op met de Sociale Dienst. We helpen je met al je vragen over het vinden van een leuke studentenkamer in Brussel. Ook als je liever in een andere regio of stad op kot gaat, helpen we je verder. Waar vind je STUVO? Beenhouwersstr. Schildknaapstraat Grote MARKT Wolvengracht Campus Brussel - Erasmus Bergstraat (Rue d'assaut) Keizerinlaan Nationale Bibliotheek (Albertina) Putterijstraat Komediantenstr. Cantersteen Berlaimontlaan Kathedraal Pachecolaan Campus Brussel - Hermes METRO CENTRAAL STATION CENTRAAL Sociale Dienst - STUVO STATION HUB-KAHO Campus Brussel T Serclaes, 1ste verdieping lokaal A tel: housing@hubrussel.be Koningsstraat Lignestraat Koningsstraat Wetstraat METRO PARK Warandepark

Een huurovereenkomst afsluiten De Br ouckèreplein Campus Brussel - T'Serclaes Muntplein Campus Brussel - Hermes Campus Brussel - Erasmus Kathedraal

Een huurovereenkomst afsluiten De Br ouckèreplein Campus Brussel - T'Serclaes Muntplein Campus Brussel - Hermes Campus Brussel - Erasmus Kathedraal Op kot in Brussel Op kot of pendelen? Een moeilijke vraag. Als je ver van Brussel woont, is op kot gaan beslist een goed alternatief. Maar hoeveel kost dat? En waar kun je terecht? Naast het financiële

Nadere informatie

Een huurovereenkomst afsluiten De Brouckèreplein Campus Brussel - T'Serclaes Muntplein Campus Brussel - Hermes Campus Brussel - Erasmus Kathedraal

Een huurovereenkomst afsluiten De Brouckèreplein Campus Brussel - T'Serclaes Muntplein Campus Brussel - Hermes Campus Brussel - Erasmus Kathedraal Op kot in Brussel Op kot of pendelen? Een moeilijke vraag. Als je ver van Brussel woont, is op kot gaan beslist een goed alternatief. Maar hoeveel kost dat? En waar kun je terecht? Naast het financiële

Nadere informatie

Brussel bruisende studentenstad

Brussel bruisende studentenstad Op kot of pendelen? Een moeilijke vraag. Als je ver van Brussel woont, is op kot gaan voor veel studenten een logische keuze. Maar hoeveel kost dat en waar kun je terecht? Hoe begin je best aan je zoektocht

Nadere informatie

Nuttige tips Start op tijd met je zoektocht naar een studentenkamer. Ken je prioriteiten: weet wat je wilt! Verken de omgeving, ook s avonds.

Nuttige tips  Start op tijd met je zoektocht naar een studentenkamer.  Ken je prioriteiten: weet wat je wilt! Verken de omgeving, ook s avonds. Op kot of pendelen? Een moeilijke vraag. Als je ver van Brussel woont, is op kot gaan voor veel studenten een logische keuze. Maar hoeveel kost dat en waar kun je terecht? Hoe begin je best aan je zoektocht

Nadere informatie

Op kot in Brussel. Deze folder helpt je bij je zoektocht naar een kot en maakt je wegwijs in wat Brussel je als studentenstad te bieden heeft.

Op kot in Brussel. Deze folder helpt je bij je zoektocht naar een kot en maakt je wegwijs in wat Brussel je als studentenstad te bieden heeft. Op kot in Brussel Op kot of pendelen? Een moeilijke vraag. Als je ver van Brussel woont, is op kot gaan beslist een goed alternatief. Maar hoeveel kost dat? En waar kun je terecht? Naast het financiële

Nadere informatie

op kot, zijde zot!? kameraanbod voor studenten van de arteveldehogeschool studentenvoorzieningen arteveldehogeschool

op kot, zijde zot!? kameraanbod voor studenten van de arteveldehogeschool studentenvoorzieningen arteveldehogeschool op kot, zijde zot!? kameraanbod voor studenten van de arteveldehogeschool studentenvoorzieningen arteveldehogeschool 20 14 Grijp je kans en ga op kot in een studentenhuis van de Artveldehogeschool! Op

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit

Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Er is éen grote campus voor alle universiteitsrichtingen

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR Lerarenopleiding BACHELOR-NA-BACHELOR. Schoolontwikkeling.

ACADEMIEJAAR Lerarenopleiding BACHELOR-NA-BACHELOR. Schoolontwikkeling. Lerarenopleiding ACADEMIEJAAR 2018-2019 BACHELOR-NA-BACHELOR Schoolontwikkeling www.odisee.be/schoolontwikkeling Wat is schoolontwikkeling? In het streven naar kwaliteitsvol onderwijs ben je als leraar

Nadere informatie

Bachelor-na-bachelor Schoolontwikkeling. Lerarenopleiding

Bachelor-na-bachelor Schoolontwikkeling. Lerarenopleiding Lerarenopleiding Bachelor-na-bachelor Schoolontwikkeling Expert in mentoring en coaching Expert in het implementeren van onderwijsvernieuwing en in het onderzoeken van de onderwijspraktijk Hogeschool-Universiteit

Nadere informatie

Kameraanbod voor studenten van de Arteveldehogeschool

Kameraanbod voor studenten van de Arteveldehogeschool Kameraanbod voor studenten van de Arteveldehogeschool 2012 Grijp je kans en ga op kot in een studentenhuis van de Artveldehogeschool! Op drie toplocaties vind je het Bagattenhuis, Savaanhuis en Ter Plaetenhuis,

Nadere informatie

Op kot, zijde gij zot?!

Op kot, zijde gij zot?! Kameraanbod voor studenten van de Arteveldehogeschool Op kot, zijde gij zot?! SOVOARTE vzw Studentenvoorzieningen Arteveldehogeschool 011 SAVAAN- HUIS Vanaf september 011 opent het Savaanhuis de deuren.

Nadere informatie

Bedrijfsspel Ecoman Ondernemen in de praktijk voor laatstejaars secundair. Faculteit Economie & Management.

Bedrijfsspel Ecoman Ondernemen in de praktijk voor laatstejaars secundair. Faculteit Economie & Management. Faculteit Economie & Management Bedrijfsspel Ecoman Ondernemen in de praktijk voor laatstejaars secundair www.ecoman.be Hogeschool-Universiteit Brussel Academiejaar 2012-2013 Op school ben ik directeur...

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Één twee trimesters Universiteit

Erasmusbestemming: Één twee trimesters Universiteit Erasmusbestemming: Barcelona... Academiejaar: 2013-2014 Één/twee semester(s): lees: twee trimesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Rijsel Academiejaar:2006-2007 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De univ ligt vrij dicht bij het centrum, maar als

Nadere informatie

UDL Universitaire Dinsdag Lezingen

UDL Universitaire Dinsdag Lezingen UDL Universitaire Dinsdag Lezingen Programma 2010-2011 www.hubrussel.be/udl PROGRAMMA 12 oktober 2010: openingslezing Prof. em. dr. H. De Dijn Moet ethiek zich aanpassen aan (nieuwe) wetenschappelijke

Nadere informatie

Een rondje voor de studenten in de wijk

Een rondje voor de studenten in de wijk Een rondje voor de studenten in de wijk 11 december 2014 Verslag Op donderdagavond 11 december kwamen een 20 tal studenten naar Café De Loge in de Annonciadenstraat 5 voor een babbel en info over de wijk.

Nadere informatie

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Huren bij De Zorgcirkel veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Inhoudsopgave Welkom bij De Zorgcirkel Wonen bij De Zorgcirkel Zorgcirkel services 4 De Zorgcirkel vestigingen 6 Meer informatie 7 5 6 Welkom

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Frans. Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd? Ik heb geen taalcursus gevolgd.

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Frans. Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd? Ik heb geen taalcursus gevolgd. Erasmusbestemming: Toulouse, Frankrijk. Academiejaar: 2015 2016. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit is zeer centraal

Nadere informatie

Lerarenopleiding. Bachelor-na-bachelor Schoolontwikkeling. Hogeschool-Universiteit Brussel

Lerarenopleiding. Bachelor-na-bachelor Schoolontwikkeling. Hogeschool-Universiteit Brussel Lerarenopleiding Bachelor-na-bachelor Schoolontwikkeling Hogeschool-Universiteit Brussel Academiejaar 2012-2013 Wat is schoolontwikkeling? In het streven naar kwaliteitsvol onderwijs ben je als leraar

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009

Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009 Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009 Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Sheffield is de derde grootste stad van

Nadere informatie

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Malin Alm, de erasmuscoördinator voor internationale rechtenstudenten.

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Malin Alm, de erasmuscoördinator voor internationale rechtenstudenten. Erasmusbestemming: Uppsala, Zweden Academiejaar: 2014-2015 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Het universiteitsgebouw is in

Nadere informatie

Postgraduaat Informaticamanagement

Postgraduaat Informaticamanagement Bijblijven & evolueren door permanente vorming bij de Hogeschool-Universiteit Brussel Postgraduaat Informaticamanagement Academiejaar 2010-2011 Groepscentrum Permanente Vorming Waarom kiezen voor een postgraduaat?

Nadere informatie

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist Alles over alleen gaan wonen of op kot gaan Huurdersbond www.huurdersbond.be Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt www.vreg.be

Nadere informatie

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist Alles over alleen gaan wonen of op kot gaan Huurdersbond www.huurdersbond.be Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt www.vreg.be

Nadere informatie

Inhoudstafel Luistermoment La J Kinderen Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding...

Inhoudstafel Luistermoment La J Kinderen Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... Inhoudstafel Luistermoment La J Kinderen Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... 2 Voorbereiding... 2 Locatie... 2 Materiaal... 2 Veel

Nadere informatie

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt?

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Erasmusbestemming: Universität Heidelberg Academiejaar: 2014. - 2015. Twee semesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Tot de universiteit behoren

Nadere informatie

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST Wil je in België studeren aan een hogeschool of aan een universiteit? Als je je diploma secundair onderwijs niet in het Nederlands gehaald hebt, moet je een taaltest afleggen.

Nadere informatie

LIGHT. plan. jeugd. beleids

LIGHT. plan. jeugd. beleids LIGHT J E U G D E N B R U S S E L jeugd beleids plan voorwoord voorwoord Je bent jong of werkt met kinderen en jongeren in Brussel? Dan wil je natuurlijk weten wat er voor jou allemaal te beleven of te

Nadere informatie

het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON

het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON HET RECHT OP EEN LEEFLOON in twaalf stappen... Een leefloon, wat is dat? Wanneer krijg ik het leefloon? Waar moet ik het leefloon aanvragen? Wat zal er na de

Nadere informatie

Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)?

Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Erasmusbestemming: Queen Mary, University of London Academiejaar: 2015-2016 twee semesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De campus is gelegen

Nadere informatie

NIEUWE STUDENTENKAMERS Kleine Kauwenberg 21 2000 Antwerpen

NIEUWE STUDENTENKAMERS Kleine Kauwenberg 21 2000 Antwerpen AG VESPA VERHUUR NIEUWE SUDENENKAMERS Kleine Kauwenberg 21 2000 Antwerpen AG VESPA verhuurt nieuwe studentenkamers in het hart van de studentenbuurt. De kamers liggen naast GAE 15, het zenuwcentrum van

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren Huren Als je een eigen woning of appartement gaat huren Alles over huren en een huurcontract Huurdersbond www.huurdersbond.be Wetswinkels tel. 070 22 58 88 www.dewetswinkel.be Samenhuizen vzw tel. 0489

Nadere informatie

Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht...

Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht... Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... 2 Tijd (duur)... 2 Locatie... 2 Materiaal...

Nadere informatie

Orde en Veiligheid 2016/2017

Orde en Veiligheid 2016/2017 novacollege.nl/ordeveiligheid Beveiliging Handhaving Orde en Veiligheid 2016/2017 Mijn droom is om forensisch rechercheur te worden. Door tv-programma s als CSI kwam ik op het idee. Ik ben me gaan verdiepen

Nadere informatie

Mijn reis met STIMI MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL

Mijn reis met STIMI MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL Mijn reis met STIMI MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL Openbaar vervoer is de verzamelnaam voor alle bussen, trams en metro s. Mijn naam is STIMI Ik ben 7 jaar en een grote fan van

Nadere informatie

Scriptie over Personal Branding en Netwerking

Scriptie over Personal Branding en Netwerking Scriptie over Personal Branding en Netwerking 1e versie - 16 november 2012 Jana Vandromme Promotor: Hannelore Van Den Abeele 1. Inhoudstafel 1. Inhoudstafel 2. Onderzoeksvragen 2.1 Onderzoeksvraag 1 2.2

Nadere informatie

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet?

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? TIPS VOOR DE EXAMENS De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? Wat moet je doen? 1. Lees de tekst op

Nadere informatie

Kilometers van hier zijn ze soms mijlen verder

Kilometers van hier zijn ze soms mijlen verder Kilometers van hier zijn ze soms mijlen verder Studie of stage in het buitenland? wilweg.nl Studie of stage in het buitenland? Wil jij je horizon verbreden? Een onvergetelijke tijd beleven? Vrienden hebben

Nadere informatie

Pack HUURDER Huren zonder zorgen

Pack HUURDER Huren zonder zorgen Pack HUURDER Huren zonder zorgen Pack Huurder speelt in op uw behoeften. Bent u huurder? Huren biedt heel wat voordelen en het is belangrijk dat u zich daar goed bij voelt. Net als eigenaars, hebben ook

Nadere informatie

Informatie voor studenten uit Nederland 2012-2013

Informatie voor studenten uit Nederland 2012-2013 Informatie voor studenten uit Nederland 2012-2013 www.kuleuven.be/nederlandsestudenten 3 Het voorbije academiejaar telde de K.U.Leuven zo'n 1200 Nederlandse studenten. Sommigen komen naar Leuven omdat

Nadere informatie

Vergeet niet uw energie mee te verhuizen.

Vergeet niet uw energie mee te verhuizen. Vergeet niet uw energie mee te verhuizen. Energie op uw oude en nieuwe adres: hoe regelt u het correct? MET HANDIG ENERGIEVERHUISFORMULIER GAAT U BINNENKORT VERHUIZEN? Denk er dan aan om uw elektriciteits-

Nadere informatie

Verder studer e n. Wat je best weet als student in spé

Verder studer e n. Wat je best weet als student in spé Verder studer e n Wat je best weet als student in spé Alles over verder studeren Alles over centen voor studenten www.centenvoorstudenten.be www.cebud.be www.studietoelagen.be Lees ook onze folder Studietoelage

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden?

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Erasmusbestemming: Zagreb Kroatië... Academiejaar: 2014. - 2015. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit is centraal

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Rookstopconsulent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Elfjulistraat 39a, 9000 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE!

ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE! ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE! In Atheneum Brussel gaat een heel specifieke onderwijswereld voor je open. Met lessen die het klaslokaal overstijgen, kleine leerlingengroepen,

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

T S DE WARME BAKKER BUREN

T S DE WARME BAKKER BUREN F I N D WARM BAR BURN 6 2 3 BOJ Burenboekje tips van de schepen Personalia In een nieuwe buurt terecht komen, is niet makkelijk maar jij kunt zeker je steentje bijdragen om er een buurt, bruisend van Gentse

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je alle informatie vinden die je nodig hebt. Wat moet je doen? 1. Lees de instructie op blad 2. 2.

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Wenen Universiteit

Erasmusbestemming: Wenen Universiteit Erasmusbestemming: Wenen... Academiejaar: 2014. - 2015. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Het hoofdgebouw van de Universiteit

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Gitaar Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30 Maak

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Stellenbosch, Zuid-Afrika Academiejaar: 2003-2004 Één semester

Erasmusbestemming: Stellenbosch, Zuid-Afrika Academiejaar: 2003-2004 Één semester Erasmusbestemming: Stellenbosch, Zuid-Afrika Academiejaar: 2003-2004 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit ligt vlak in

Nadere informatie

Juf Sabine en juf Maaike

Juf Sabine en juf Maaike Je moet daar heel wat voor kunnen: - Je moet goed kunnen lezen - En ook goed begrijpen wat je leest - Je moet goed kunnen opzoeken - En goed kunnen kiezen wat je wel en niet nodig hebt. - Je moet je verhaal

Nadere informatie

Bijstand voor deelname aan het cultureel en sociaal leven en aan sportactiviteiten

Bijstand voor deelname aan het cultureel en sociaal leven en aan sportactiviteiten Bijstand voor deelname aan het cultureel en sociaal leven en aan sportactiviteiten Versie n : 1 Laatste update: 17-03-2010 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Vanwaar komt de steun voor de deelname aan sociale,

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out Online Psychologische Hulp 2 Therapieland 3 Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Overspanning & Burn-out van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017 novacollege.nl/autotechniek Autotechniek Autotechniek 2016/2017 Iemand die zo sociaal is als jij, moet je niet verstoppen in een werkplaats. Dat zei mijn stagebegeleider tegen mij. Ik puzzel graag net

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 588 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus. Master of Science in de educatieve studies

Algemene Informatie. id 588 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus. Master of Science in de educatieve studies Algemene Informatie id 588 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Master eerste studiefase opleiding Master of Science in de educatieve studies

Nadere informatie

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout Kan je in Turnhout de opleiding vroedkunde in deeltijds gaan studeren? Ja, dit kan. Er wordt dan een individueel programma op maat gemaakt. Hebben jullie

Nadere informatie

DE BAAN OP! Een interessant bedrijf kiezen. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

DE BAAN OP! Een interessant bedrijf kiezen. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Queen Mary University London... Academiejaar: Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen

Erasmusbestemming: Queen Mary University London... Academiejaar: Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen Erasmusbestemming: Queen Mary University London... Academiejaar: 2012-2013 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit

Nadere informatie

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 5 5 HOOFDSTUK 1 Wie ben jij? WOORDEN 1 1 Ik... Paula. a heet b naam 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 3 Ik ga... mijn vriend naar het restaurant. a uit b met 2 1 Mijn... is Derek. a huisnummer b naam 2

Nadere informatie

Sint-Niklaas STUVO+ Spring gerust even binnen!

Sint-Niklaas STUVO+ Spring gerust even binnen! Wegwijs Campus Waas Sint-Niklaas STUVO+ Spring gerust even binnen! YIIIIAAAAAH INFORMATIE ALLE NUTTIGE INFO IN één WAAIER: Sport, cultuur, ombuds, studentenclubs, sociale dienst en zoveel meer... Studentenleven

Nadere informatie

Beslis zelf over je toekomst!

Beslis zelf over je toekomst! Beslis zelf over je toekomst! Is deze folder voor jou? Elk jaar komen vele jongeren van school met een havo, vwo of mbo niveau 2 diploma. Behoor jij bij deze groep? Dan is deze folder niet voor jou bestemd.

Nadere informatie

2011 Gedaan met studeren?

2011 Gedaan met studeren? Gedaan met studeren? 2011 Ik schrijf mij in als werkzoekende Ik ben geen student meer en ik zoek werk. Ik woon in het Brusselse Gewest. Het eerste wat je moet doen, is je inschrijven als werkzoekende bij

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

Werkstukken maken op PCBO-Het Mozaiek Groep 6

Werkstukken maken op PCBO-Het Mozaiek Groep 6 We gaan een werkstuk maken en je mag het helemaal zelf doen. Het is helemaal jouw eigen werkstuk. Maar om je even goed op weg te helpen hebben we hieronder alle stapjes even op een rij gezet. Wat moet

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Samen bouwen aan beter wonen Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk

Nadere informatie

Typeactie studenten: Studenten zijn geen luxebeesten

Typeactie studenten: Studenten zijn geen luxebeesten Typeactie studenten: Studenten zijn geen luxebeesten INTRODUCTIE Typeactie? Kant-en-klare acties voor lokale afdelingen. Studenteneditie? Deze studentenactie staat in het teken van de kotenproblematiek.

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR 2016-2017. Lerarenopleiding BACHELOR. in het Onderwijs: Kleuteronderwijs. www.odisee.be

ACADEMIEJAAR 2016-2017. Lerarenopleiding BACHELOR. in het Onderwijs: Kleuteronderwijs. www.odisee.be Lerarenopleiding ACADEMIEJAAR 2016-2017 BACHELOR in het Onderwijs: Kleuteronderwijs www.odisee.be Een verhaal dat jij schrijft Odisee biedt je 25 bacheloropleidingen in zes studiegebieden, op campussen

Nadere informatie

ID 370 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok

ID 370 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok ID 370 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Orthopedagogiek Land (bestemming) Spanje Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Deze cursus wordt uitgegeven door. Copyright. Centrum voor Afstandsonderwijs. Mechelsesteenweg 102. 2018 Antwerpen

Deze cursus wordt uitgegeven door. Copyright. Centrum voor Afstandsonderwijs. Mechelsesteenweg 102. 2018 Antwerpen MAROKKAANS ARABISCH Deze cursus wordt uitgegeven door Centrum voor Afstandsonderwijs Mechelsesteenweg 102 2018 Antwerpen Copyright CVA, Mechelsesteenweg 102, 2018 Antwerpen Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Onderzoek. Stappenplan

Onderzoek. Stappenplan Als het einde van het secundair onderwijs dichtbij komt, moet je weer een belangrijke keuze maken. Ga je verder studeren of zoek je een job. Beide keuzes kosten veel energie en hebben een redelijk grote

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

??! Bij wie kun je terecht? Aan de slag. Take a break?

??! Bij wie kun je terecht? Aan de slag. Take a break? Aan de slag Als je werkt worden je rechten en plichten vastgelegd in een arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomst kan verschillende vormen aannemen en leg je schriftelijk vast. Lees je contract steeds aandachtig

Nadere informatie

STUDENT IN ANTWERPEN. Wat moet je doen?

STUDENT IN ANTWERPEN. Wat moet je doen? STUDENT IN ANTWERPEN Hoeveel mensen studeren er in Antwerpen? Waar kan je in Antwerpen studeren? Hoeveel hogescholen heeft Antwerpen? Deze informatie kan je terugvinden op http://student.antwerpen.be.

Nadere informatie

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie ALGEMENE INFORMATIE id 38 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 0 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving)

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Huizen. Goede buitenruimte. Rustige ligging. Nette keuken en badkamer. Alles gelijkvloers. Vlakbij winkels, CS en bossen

Huizen. Goede buitenruimte. Rustige ligging. Nette keuken en badkamer. Alles gelijkvloers. Vlakbij winkels, CS en bossen Huizen vanhendriks Crocusstraat 8, 3812 WH Amersfoort Rustige ligging Alles gelijkvloers Nette keuken en badkamer Goede buitenruimte Vlakbij winkels, CS en bossen H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Oefenzinnen module 1. Oefenzinnen module 2. Luister goed en schrijf de zin op.

Oefenzinnen module 1. Oefenzinnen module 2. Luister goed en schrijf de zin op. Oefenzinnen module 1 1. Ik schrijf me in bij de gemeente. 2. Wat is uw nieuwe adres? 3. Naar welke woonplaats verhuis jij? 4. Ik heb de Nederlandse nationaliteit. 5. Ben jij getrouwd of gescheiden? 6.

Nadere informatie

De vraag van studenten naar huisvesting

De vraag van studenten naar huisvesting Vastgoedmarkten De vraag van studenten naar huisvesting Groep 7 Fariez Alyan Arjen Kalkhoven Mina Karami Maikel Lankreijer Danny van Sas Mirte Tuinenberg Specialisatie/Minor Real Estate & Makelaardij 2011-2012

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren Huren Als je een eigen woning of appartement gaat huren Alles over huren en een huurcontract Huurdersbond www.huurdersbond.be Wetswinkels tel. 070 22 58 88 www.dewetswinkel.be Samenhuizen vzw tel. 0489

Nadere informatie

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren Huren Als je een eigen woning of appartement gaat huren Alles over huren en een huurcontract Huurdersbond www.huurdersbond.be Wetswinkels tel. 070 22 58 88 www.dewetswinkel.be Samenhuizen vzw tel. 0489

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 Ik wil werken in aviations, de wereld van Schiphol fascineert me. Het werken met al die vrachtdocumenten en hoe dat allemaal wordt

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Applicatie- en mediaontwikkeling. novacollege.nl/ict. ICT-beheer. Netwerk- en mediabeheer ICT 2016/2017

Applicatie- en mediaontwikkeling. novacollege.nl/ict. ICT-beheer. Netwerk- en mediabeheer ICT 2016/2017 novacollege.nl/ict Applicatie- en mediaontwikkeling ICT-beheer Netwerk- en mediabeheer ICT 2016/2017 In de ICT zijn veel banen en dat zal ook wel zo blijven. Het is een verstandige keus. Ik liep stage

Nadere informatie

Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad

Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad Voor ouders, kinderen en jongeren Vragen over opvoeden en opgroeien? Veel ouders twijfelen of ze het juiste doen of hoe ze iets moeten aanpakken. Als ouder staat

Nadere informatie

Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad

Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad Voor ouders, kinderen en jongeren Opvoeden is een mooie taak, maar niet altijd eenvoudig. Een peuter die bang of dwars is. Uw kind die niet goed meekomt op school.

Nadere informatie