DIENSTENWIJZER WIE ZIJN WIJ

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DIENSTENWIJZER WIE ZIJN WIJ"

Transcriptie

1 DIENSTENWIJZER Als u met ons in zee gaat is het goed dat u meer weet over ons kantoor en wat u van ons kunt verwachten. In deze dienstenwijzer geven we u hier duidelijkheid over. U vindt antwoorden op de volgende vragen: Wie zijn wij? Hoe werken wij. Hoe komen wij tot het voor u beste advies en wat doen we voor u nadat alles geregeld is? Wat zijn de kosten van het advies? Hoe worden wij betaald? Wat verwachten wij van u. WIE ZIJN WIJ Adviesburo Vonk is opgericht in 1975 en geeft sinds die tijd adviezen over hypotheken en verzekeringen. Wij zijn een tussenpersoon. Dat betekent dat wij u adviseren en bemiddelen tussen u en de aanbieder van een product (bank, verzekeraar). Vervolgens beheren wij uw verzekeringen en/of hypotheek en kunt u voor alle vragen of bij ons terecht. Wij zijn onafhankelijk. Dat betekent dat wij uw hypotheek en verzekeringen bij veel verschillende banken en verzekeringsmaatschappijen kunnen onderbrengen. Daardoor kunnen wij objectief adviseren. Wij hebben bewust de keuze gemaakt een klein kantoor te blijven om op die manier persoonlijk contact met u te waarborgen. Wij streven naar een lange termijn relatie met u en houden daar in onze advisering rekening mee. Wij kunnen aanspreekpunt zijn voor alle vragen op financieel gebied die u in uw leven tegenkomt. Onze kracht is onze jarenlange ervaring, no-nonsense benadering, kennis van de markt en de kwaliteit van producten en aanbieders. Wij werken alleen met door ons uit ervaring geselecteerde kwalitatief goede aanbieders. Onze adviezen en informatie zijn helder, eenvoudig en duidelijk. U weet wat u koopt en waarom u het koopt. Klanten waarderen onze persoonlijke aandacht, onze heldere uitleg ( zelfs ik snap het eindelijk ) en ons vermogen om mee te denken met iemands persoonlijke situatie.

2 Onze doelstelling Ingewikkelde materie rondom hypotheken en verzekeringen op een eenvoudige manier uitleggen. Zorgen dat het begrijpelijk en toegankelijk wordt zodat u weet wat u nodig heeft en begrijpt wat u koopt. Regelen en beheren van uw hypotheek en/of verzekeringen. In geval van schade alles voor u regelen. Aanspreekpunt zijn voor al uw vragen op financieel gebied. Een lange termijn relatie. Door de jaren heen hebben wij een selectie gemaakt van banken en verzekeringsmaatschappijen waarvan wij inmiddels zeker weten dat ze kwalitatief goede hypotheken en verzekeringen tegen een goede prijs aanbieden. We zijn dus niet altijd de goedkoopste maar u hoeft zich geen zorgen te maken over de kwaliteit. Zeker op het gebied van hypotheken zijn kwaliteit en voorwaarden enorm belangrijk. In de strijd om de laagste maandlasten worden de voorwaarden vaak slechter. HOE WERKEN WIJ Hoe komen we tot het voor u beste hypotheekadvies Samen met u inventariseren we uw situatie. Behalve persoonlijke gegevens als inkomen, eventueel lopende hypotheek en andere leningen inventariseren we ook uw kennis over en ervaring met deze producten. Daarnaast inventariseren we uw inkomen in geval van overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid. Op een eenvoudige manier leggen we uit hoe een hypotheek in elkaar zit en welke keuzes gemaakt moeten worden. Samen met u doorlopen we alle keuzemogelijkheden en stellen we de voor u ideale hypotheek samen. Wij zoeken bij uw ideale hypotheek de beste hypotheekaanbieder en voor de verzekeringen de beste verzekeringsmaatschappij. Wij regelen alles tot u bij de notaris zit om de hypotheek te laten passeren (zie de bijlage wat doen wij allemaal voor uw hypotheek ). Deze werkwijze zorgt ervoor dat u de beste hypotheek bij de beste maatschappij heeft. Verschillende offertes opvragen of eindeloos adviseurs langslopen is dan niet nodig.

3 Hoe komen we tot het voor u beste verzekeringsadvies Samen met u lopen we diverse verzekeringsmogelijkheden door en inventariseren we welke verzekeringen voor u noodzakelijk en/of wenselijk zijn Samen met u bepalen we de juiste verzekerde bedragen. We werken hierbij waar mogelijk met garanties tegen onderverzekering. Op basis van premies en voorwaarden zoeken we de meest geschikte verzekeringsmaatschappij(en). Wij werken, door jarenlange kennis van voorwaarden en ervaringen in geval van schade, alleen met door ons geselecteerde, kwalitatief goede maatschappijen. Wat doen we voor u nadat alles geregeld is Wij: beheren uw hypotheek en/of verzekeringen. beantwoorden al uw vragen. onderhouden het contact met de bank of verzekeringsmaatschappij. Komen bij u langs als dat nodig is. Regelen alles in geval van schade WAT ZIJN DE KOSTEN VAN EEN ADVIES; HOE WORDEN WIJ BETAALD Ons adviestraject is opgesplitst in 3 delen: De inventarisatie. Het advies. De bemiddeling. Per deel zijn de kosten verschillend. In de bijlage wat doen wij allemaal voor uw hypotheek kunt u precies zien wat er allemaal komt kijken bij een goed hypotheekadvies. De inventarisatie Dit is het eerste gesprek. In dit gesprek vertelt u uw vragen en wensen. Wij inventariseren uw situatie, geven uitleg over wat we voor u kunnen betekenen, leggen de materie rondom hypotheken of verzekeringen uit en proberen uw vragen zo ver als mogelijk te beantwoorden en een indicatie van de maandlasten te geven. Aan het einde van dit gesprek bepaalt u of u wilt dat wij u verder helpen. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

4 Het advies Als u wilt dat wij voor u aan de slag gaan, verschillende berekeningen maken en de beste aanbieder zoeken dan gaan we kosten in rekening brengen. Wij berekenen hiervoor, op basis van een offerte vooraf, een vaste prijs. Deze ligt tussen de 295,- en 495,-, afhankelijk van uw vraag. Voor dit geld hebt u een uitgewerkt advies en ons advies bij welke bank of verzekeraar u uw hypotheek of verzekeringen qua prijs en voorwaarden het beste onder kunt brengen. Wilt u dat wij daadwerkelijk uw zaken voor u gaan regelen dan volgt de volgende stap: de bemiddeling. De bemiddeling Besluit u uw hypotheek via ons af te sluiten dan krijgt u de keuze tussen betalen van een vaste vergoeding of op basis van een uurtarief. Vaste vergoeding Betaalt u ons een vaste vergoeding dan bedraagt deze voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek 2.750,-. Voor andere soorten van bemiddeling zoals oversluiten, veranderen van vorm of verhoging van uw hypotheek maken wij een vaste prijs op maat, afhankelijk van de werkzaamheden. Voor de vaste vergoeding beheren en onderhouden wij gedurende de gehele looptijd uw hypotheek en beantwoorden we al uw vragen. U kunt dus onbeperkt van onze diensten gebruik maken zonder dat u daar een nota voor ontvangt. Gaat de hypotheek na aanvragen van een definitieve offerte niet door (u kiest voor een andere aanbieder, ziet af van de aankoop, van oversluiten van uw hypotheek of de bank wijst uw aanvraag af) dan brengen wij 50% van het afgesproken factuurbedrag in rekening. Bij een nieuwe hypotheek betekent dit 1.375,- Vergoeding op basis van uurtarief Kiest u voor vergoeding op basis van uurtarief dan betaalt u 125,- per uur. Bij de factuur ontvangt u een gedetailleerde opgave van de gewerkte uren. U kunt toekomstig advies tijdens de looptijd van uw hypotheek afkopen door bij de bemiddeling 5 uren extra te betalen. Denk aan advies over oversluiten, verhogen, verhuizen et cetera. Pas bij een daadwerkelijke aanpassing of wijziging van de hypotheek brengen wij kosten in rekening. Gaat de hypotheek na aanvragen van een definitieve offerte niet door (u kiest voor een andere aanbieder, ziet af van de aankoop, van oversluiten van uw hypotheek of de bank wijst uw aanvraag af) dan brengen wij de gewerkte uren bij u in rekening. Al onze prijzen zijn inclusief btw

5 WAT VERWACHTEN WIJ VAN U? Om goed te kunnen adviseren en ervoor te zorgen dat uw zaken zowel voor hypotheken als verzekeringen goed geregeld zijn en blijven is het noodzakelijk dat er een samenwerking tussen u en ons tot stand komt. Wat u van ons mag verwachten staat in deze dienstenwijzer. Van u verwachten wij: Dat u ons open, eerlijk en volledig informeert. Dat u ons van alle benodigde informatie voorziet om tot een goed advies te komen. Dat u ons van wijzigingen in uw situatie op de hoogte brengt. Dat u op hoogte bent van de informatie in deze dienstenwijzer en onze werkwijze accepteert.

6 ALGEMENE GEGEVENS ADVIESBURO VONK Contactgegevens Adviesburo Vonk Bredaseweg CK Terheijden Tel: Fax: Website: Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot uur. Afspraak ook mogelijk bij u thuis Vergunning AFM Vergunningnummer Wij zijn aangesloten bij Klachteninstituut Verzekeringen Stichting Erkenningsregeling Hypotheken (SEH) Zowel Laurens-Jan Cleypool als Edwin Vonk zijn Erkend Hypotheekadviseur Stichting Dienstverlening Assurantiekantoren (DAK) Via dit kantoor hebben wij agentschappen van vrijwel iedere verzekeraar in Nederland waar we geen direct agentschap van hebben. Lijst van aanbieders waar we mee werken Onderstaande lijst is een greep uit onze meest voorkomende aanbieders: ING bank, Reaal (SNS), Nationale Nederlanden, Florius, Obvion, Westland Utrecht, BLG, Generali, De Europeesche, OHRA, Loyalis.

7 BIJLAGE: WAT DOEN WIJ ALLEMAAL VOOR UW HYPOTHEEK Onderstaande is een opsomming van de gemiddelde werkzaamheden voor een gemiddeld, standaard hypotheekdossier. Specifieke handelingen zijn hierin niet opgenomen (denk aan hypotheekadvies voor een eigen ondernemer of bijvoorbeeld partners met verschillende fiscale achtergrond door bijvoorbeeld een scheiding). Ook is in deze opsomming geen rekening gehouden met algemene uren zoals opleidingen, bijhouden vakliteratuur en productinformatiebijeenkomsten. Tijd in minuten Afspraak maken en bevestigen. Toesturen inventarisatieformulier 15 Eerste gesprek. Inventarisatie, uitleg en eerste advies 120 Advies optimaliseren. diverse hypotheekberekeningen maken en vergelijken meest passende geldverstrekker zoeken inkomensverlies in geval van ww of ao berekenen verzekeringsoplossing ww en/of ao berekenen meest passende overlijdensrisicoverzekering zoeken 180 Contact per telefoon/ over bovenstaande. Optimaliseren advies. 60 Aanvragen hypotheekofferte 30 Afspraak maken voor bespreken offerte. Toelichting benodigde documenten. 15 Voorbereiden bespreking offerte. map maken met kopie offerte en voorwaarden benodigde documenten printen en voorbereiden invullen benodigde aanvraagformulieren 60 Bespreking offerte. samenvatting van het gegeven advies doornemen, invullen formulieren invullen benodigde aanvraagformulieren verzekeringen 120 Administratieve verwerking documenten kopiëren, scannen documenten/formulieren versturen documenten naar diverse maatschappijen taxatie regelen bankgarantie regelen notaris informeren 120 Voortgang dossier bewaken. 120 Klantcontacten gedurende voortgang 60 Controle hypotheekakte en afrekening 30 Controle verzekeringspolissen 30 Administratieve afwikkeling dossier 60 Dossierbeheer gedurende 10 jaar bijhouden rentevastperiode vragen tijdens de looptijd beantwoorden aanpassen polissen, dekkingen berekeningen oversluiten maken 300 Totaal aantal minuten per dossier 1320 Totaal aantal uren 22

HGS administratie- en assurantiekantoor

HGS administratie- en assurantiekantoor HGS administratie- en assurantiekantoor Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële dienstverlening. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal.

Nadere informatie

ONZE DIENSTVERLENING Alles wat u moet weten van de Financiële Meesters

ONZE DIENSTVERLENING Alles wat u moet weten van de Financiële Meesters ONZE DIENSTVERLENING Alles wat u moet weten van de Financiële Meesters Onze Dienstverlening V1, 2013 Pagina 1 Onze Dienstverlening V1, 2014 Inleiding Financiële Meesters Wij willen ons graag aan u voorstellen

Nadere informatie

Hypoinsur Dienstenwijzer -2015. Pagina 1

Hypoinsur Dienstenwijzer -2015. Pagina 1 Hypoinsur - Dienstenwijzer Wij hechten grote waarde aan helderheid en transparantie, duidelijke uitleg over onze werkwijze en beloning. Om u vooraf te informeren over onze dienstverlening, ontvangt u dit

Nadere informatie

Wie zijn wij en wat mag u van ons verwachten?

Wie zijn wij en wat mag u van ons verwachten? Wie zijn wij en wat mag u van ons verwachten? Wie zijn wij? Folkertsma Financiële Diensten Franeker is een onafhankelijke assurantie- en hypothekenadviseur. Wij adviseren en bemiddelen bij de totstandkoming

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER BANK- & GELDADVIES NEDERLAND B.V.

DIENSTENWIJZER BANK- & GELDADVIES NEDERLAND B.V. DIENSTENWIJZER BANK- & GELDADVIES NEDERLAND B.V. Informatie over onze dienstverlening Op grond van de Wet financieel toezicht zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst

Nadere informatie

Let op! Geld lenen kost geld. Dienstverleningsdocument VAN DIJK LEASE & FINANCIERING

Let op! Geld lenen kost geld. Dienstverleningsdocument VAN DIJK LEASE & FINANCIERING Let op! Geld lenen kost geld Dienstverleningsdocument VAN DIJK LEASE & FINANCIERING Geachte cliënt, Wij willen u graag informeren over de dienstverlening van Van Dijk Lease & Financiering en onze werkwijze.

Nadere informatie

DienstverleningsdocumenT

DienstverleningsdocumenT DienstverleningsdocumenT ASYA FINANCE BosenLommerweg 307 1055 Dx Amsterdam Tel : 020-612 22 16 Fax : 020-612 10 81 Site: www.asyafinance.nl KvK : 34161409 A S Y A F I N A N C E F I N A N C I E L A D V

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Blauw & Florijn BV

Met vriendelijke groet, Blauw & Florijn BV Voor u ligt de dienstenwijzer van Blauw & Florijn BV. Hiermee willen we u graag een kijkje in onze keuken geven. Wij zetten in dit document op een rij wat u van ons mag verwachten. Ook laten we zien wat

Nadere informatie

Inleiding Pagina 3. Onze bedrijfsfilosofie Pagina 4. Onze werkwijze. Pagina 5. Voor welk advies kunt u bij ons terecht Pagina 6

Inleiding Pagina 3. Onze bedrijfsfilosofie Pagina 4. Onze werkwijze. Pagina 5. Voor welk advies kunt u bij ons terecht Pagina 6 INHOUDSOPGAVE DIENSTENWIJZER Inleiding Pagina 3 Onze bedrijfsfilosofie Pagina 4 Onze werkwijze. Pagina 5 Voor welk advies kunt u bij ons terecht Pagina 6 Adviesvrijheid, onafhankelijkheid en aandelenbelang.

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Blauw & Florijn

Met vriendelijke groet, Blauw & Florijn Voor u ligt de dienstenwijzer van Blauw & Florijn. Hiermee willen we u graag een kijkje in onze keuken geven. Wij zetten in dit document op een rij wat u van ons mag verwachten. Ook laten we zien wat wij

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument DIENSTENWIJZER DIENSTVERLENINGSDOCUMENT FINANCIERINGSHUIS KREDIETEN B.V. Informatie over onze dienstverlening Op grond van de Wet financieel toezicht zijn wij verplicht u voorafgaand

Nadere informatie

Dienstenwijzer Van Bruggen Adviesgroep

Dienstenwijzer Van Bruggen Adviesgroep Welkom Hartelijk welkom bij Van Bruggen Adviesgroep. We staan graag voor u klaar. Voor al uw financiële zaken kunt u terecht bij één van onze 50 kantoren, verspreid over Nederland. Uw keuze voor Van Bruggen

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER De Nooijer Adviesdesk

DIENSTENWIJZER De Nooijer Adviesdesk DIENSTENWIJZER De Nooijer Adviesdesk INHOUDSOPGAVE DIENSTENWIJZER Inleiding Pagina 3 Onze bedrijfsfilosofie Pagina 4 Onze werkwijze. Pagina 5 Voor welk advies kunt u bij ons terecht Pagina 6 Adviesvrijheid,

Nadere informatie

DIT DOEN WE VOOR U. de adviseurnl. Hypotheek. Alles wat u moet weten. gewoon lekker wonen!

DIT DOEN WE VOOR U. de adviseurnl. Hypotheek. Alles wat u moet weten. gewoon lekker wonen! DIT DOEN WE VOOR U Alles wat u moet weten. Hypotheek de adviseurnl gewoon lekker wonen! 1 de Hypotheek adviseurnl gewoon lekker wonen! Inleiding U bent bezig informatie in te winnen over een financieel

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Vleeshouwers Financieel Adviesbureau B.V Versie september 2014 Dienstverleningsdocument Vleeshouwers Financieel Adviesbureau bv. versie 4-2014 1 Inhoudsopgave dienstverleningsdocument

Nadere informatie

Dienstenwijzer Van Bruggen Adviesgroep

Dienstenwijzer Van Bruggen Adviesgroep Welkom Hartelijk welkom bij Van Bruggen Adviesgroep. We staan graag voor u klaar. Voor al uw financiële zaken kunt u terecht bij één van onze 50 kantoren, verspreid over Nederland. Uw keuze voor Van Bruggen

Nadere informatie

Dienstverlening en werkwijze

Dienstverlening en werkwijze Dienstverlening en werkwijze Welkom bij Bergman & Postma Financieel Advies Met trots presenteren wij u ons bedrijf en onze werkwijze. Met deze brochure geven wij u inzicht in ons bedrijf en onze dienstverlening.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Advidens en KredietShop

Dienstverleningsdocument Advidens en KredietShop Geachte relatie, U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In dit document leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. De voordelen van Advidens en KredietShop

Nadere informatie

Onze Dienstenwijzer. huis-hypotheek.nl/hoorn-infact

Onze Dienstenwijzer. huis-hypotheek.nl/hoorn-infact Onze Dienstenwijzer Huis & Hypotheek Hoorn InFact (statutair: Welke Financieel Adviseurs B.V.) Boedijnhof 82 1628 SE Hoorn KvK 37087343 AFM 12008374 Dienstenwijzer Huis & Hypotheek Hoorn InFact - versie

Nadere informatie

Wegwijs bij De Hypotheekshop

Wegwijs bij De Hypotheekshop Wegwijs bij De Hypotheekshop In deze Wegwijs geeft De Hypotheekshop u een omschrijving van haar dienstverlening. We zetten voor u op een rij wie we zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten. Wie

Nadere informatie

D I E N S T E N W I J Z E R

D I E N S T E N W I J Z E R D I E N S T E N W I J Z E R Voor u ligt de dienstenwijzer van B & R Advies BV. Naast algemene informatie over ons kantoor vindt u hier informatie over onze dienstverlening, de beloning die wij ontvangen

Nadere informatie

A. Wie zijn wij? Lidmaatschappen en registraties Ons kantoor is bij verschillende organisaties geregistreerd. De belangrijkste zijn:

A. Wie zijn wij? Lidmaatschappen en registraties Ons kantoor is bij verschillende organisaties geregistreerd. De belangrijkste zijn: Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële dienstverlening. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

Informatie over de dienstverlening

Informatie over de dienstverlening Informatie over de dienstverlening Hartelijk welkom bij KantoorVanBeek! Elke financieel adviseur is verplicht om schriftelijk een omschrijving van zijn dienstverlening aan u te overhandigen. Daarom zetten

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT & ADVIESWIJZER (2013.1)

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT & ADVIESWIJZER (2013.1) DIENSTVERLENINGSDOCUMENT & ADVIESWIJZER (2013.1) ALGEMEEN Naam relatie Soort relatie: Dit document: Doel gesprek: Wijze beloning: Ondertekening: [ ] Bestaand, [ ] Nieuw [ ] Vooraf toegezonden [ ] Vooraf

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER Ondernemers Adviesdesk

DIENSTENWIJZER Ondernemers Adviesdesk DIENSTENWIJZER Ondernemers Adviesdesk INHOUDSOPGAVE DIENSTENWIJZER Inleiding Pagina 3 Onze bedrijfsfilosofie Pagina 4 Onze werkwijze. Pagina 5 Voor welk advies kunt u bij ons terecht Pagina 6 Adviesvrijheid,

Nadere informatie

Wie zijn wij? Naam en adresgegevens Ardea Montis Reeperf 23 4824 GG BREDA

Wie zijn wij? Naam en adresgegevens Ardea Montis Reeperf 23 4824 GG BREDA Ardea Montis Dienstverleningsdocument biedt duidelijkheid over de dienstverlening van Ardea Montis. Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn in onze dienstverlening en inzicht te geven in onze

Nadere informatie

Cliëntenbrochure AFAB Geldservice B.V.

Cliëntenbrochure AFAB Geldservice B.V. Cliëntenbrochure AFAB Geldservice B.V. www.afab.nl Deze cliëntenbrochure geeft een beschrijving van de diensten die AFAB Geldservice B.V. (AFAB) voor u kan verrichten. Daarnaast geeft de brochure informatie

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële dienstverlening. Graag willen wij u informeren over onze werkwijze. In onze werkwijze staat u als klant centraal. In dit dienstverleningsdocument

Nadere informatie

STEIJNBORG DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

STEIJNBORG DIENSTVERLENINGSDOCUMENT STEIJNBORG DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Steijnborg is adviseur en bemiddelaar op het gebied van verzekeringen, hypotheken, pensioen en andere financiële diensten. Het is onze taak om samen met u een inventarisatie

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument en dienstenwijzer Krooswijk & Van Hoof Financieel Advies BV

Dienstverleningsdocument en dienstenwijzer Krooswijk & Van Hoof Financieel Advies BV Dienstverleningsdocument en dienstenwijzer Krooswijk & Van Hoof Financieel Advies BV U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In deze brief leggen wij u graag uit hoe wij werken

Nadere informatie