Korte inhoud van het voorstel Beschikbaar stellen van een krediet voor het vervangen van de openbare verlichting in de wijk Stein.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Korte inhoud van het voorstel Beschikbaar stellen van een krediet voor het vervangen van de openbare verlichting in de wijk Stein."

Transcriptie

1 Raad van 27 juni 2006 Agendanummer: 16 Korte inhoud van het voorstel Beschikbaar stellen van een krediet voor het vervangen van de openbare verlichting in de wijk Stein. AANLEIDING Zoals bekend is momenteel de voorbereiding van de renovatie van de wijk Stein in volle gang. Op basis van de communicatieavonden is een definitief ontwerp voor de inrichting van de wijk opgesteld. Nu wordt het definitieve ontwerp uitgewerkt in een bestek met tekeningen. De start van de uitvoering is gepland na de bouwvakantie, dus begin september De openbare verlichting in de wijk Stein, inclusief het bijbehorende kabelnet, is in eigendom van de gemeente. In het verleden voerde Eneco het beheer en onderhoud van de openbare verlichting uit. In 2001 (met de privatisering van Eneco) is op last van de Mededingingsautoriteit het beheer en onderhoud van openbare verlichting losgekoppeld van het energiebedrijf Eneco. De activiteiten op het gebied van openbare verlichting zijn door Eneco ondergebracht bij de nieuw opgerichte dochteronderneming CityTec. In 2001 is met CityTec een contract gesloten voor het beheer en onderhoud van de openbare verlichting. De lichtmasten inclusief armaturen in de wijk Stein zijn nodig aan vervanging toe. De armatuur is het bovenste deel van de lichtmast met daarin de lamp. De huidige armaturen zijn voor een groot deel sterk verouderd en niet meer te krijgen. Veel lichtmasten zijn dermate slecht dat zij, volgens CityTec naar verwachting, binnen 10 jaar omvallen. In dit voorstel wordt nader ingegaan op de volgende onderwerpen: Redenen waarom lichtmasten en armaturen nu moeten worden vervangen; Beschrijving alternatieven met voor- en nadelen; Financiën. BELEIDSINHOUDELIJK EN JURIDISCH KADER N.v.t. FEITELIJK VOORSTEL, MOTIVERING, ALTERNATIEVEN Waarom moeten de lichtmasten en armaturen nu worden vervangen? De meeste lichtmasten zijn bijna 40 jaar oud. De technische levensduur van lichtmasten is circa 30 jaar. Binnen circa 10 jaar zullen veel masten omvallen omdat het onderste deel van de mast in de grond na circa 30 tot 40 jaar doorgerot is; De armaturen zijn grotendeels sterk verouderd en niet meer te krijgen. De meeste armaturen zijn al bijna 40 jaar. Alle armaturen moeten in ieder geval binnen 10 jaar worden vervangen; Verder voldoet een gedeelte van de wijk (o.a. de Esdoornstraat) niet aan de minimale lichtnorm. Hier moet het OV-net worden uitgebreid; Tenslotte moet een aantal lichtmasten, ten gevolge van de herinrichting van de wijk, worden verplaatst.

2 Niets doen is dus geen optie omdat in verband met de herinrichting van de wijk lichtmasten moeten worden verplaatst etc. Verder dient de wijk aan de minimale lichtnorm te voldoen. Om na te gaan of de lichtmasten en armaturen werkelijk moeten worden vervangen is nog overleg gevoerd met een bedrijf (Rei-Lux) dat stabiliteitsmetingen uitvoert op de lichtmasten. Met een apparaat wordt elke lichtmast apart gemeten hoe sterk die nog is. In geval de lichtmast sterk genoeg is kan de investering 5 jaar worden uitgesteld. Het probleem is echter dat in de wijk Stein ook al de armaturen moeten worden vervangen. Rei-Lux heeft aangegeven dat het in dit geval voordeliger is om dan ook gelijk de masten te vervangen. Het kabelnet van de openbare verlichting hoeft niet te worden vervangen. Dit scheelt een hoop kosten. Het kabelnet is ook wel bijna 40 jaar oud, maar de straten zijn weinig gezakt waardoor aan het kabelnet niet veel schade is opgetreden. Verder liggen alle OV-kabels naast de stroomkabels van Eneco. Deze kabels zijn door Eneco beoordeeld en hoeven ook nog niet te worden vervangen. In geval Eneco de elektrakabels en gasleidingen had vervangen, was het niet mogelijk geweest het kabelnet van de openbare verlichting te handhaven. Beschrijving alternatieven voor vervangen openbare verlichting met voor- en nadelen Door CityTec zijn drie verschillende alternatieven uitgewerkt voor het vervangen van de openbare verlichting. Onderstaand zijn de alternatieven beschreven met de voor- en nadelen: Alternatief 1: Compleet vervangen van alle oude lichtmasten + armaturen en aan nieuwe inrichting van de wijk aanpassen van de openbare verlichting (OV) + uitbreiden van de openbare verlichting op locaties waar de minimale lichtnorm niet wordt gehaald: kosten circa: ,--. Alternatief 2: Handhaven van alle lichtmasten. Vervangen van alleen alle verouderde armaturen en aan reconstructie aanpassen van de OV + uitbreiden van de OV op locaties waar de minimale lichtnorm niet wordt gehaald: kosten circa ,--. Alternatief 3: Handhaven van alle lichtmasten en alle armaturen behalve de bijna niet meer te krijgen paaltop armaturen. Verder alleen aanpassen van de OV + uitbreiden van de OV op locaties waar de minimale lichtnorm niet wordt gehaald, kosten circa ,--. In dit alternatief is ermee rekening gehouden dat de bestaande lichtmasten worden voorzien van nieuwe lampen met een levensduur van 4 jaar (is normaal 2 jaar). In 2010 moeten de lichtmasten + armaturen dus alsnog worden vervangen. Voor- en nadelen alternatieven 1 tot en met 3: Voordelen alternatief 1: o De lichtmasten zijn slecht. Geen risico op omvallende masten met alle mogelijke gevolgen van dien (schadeclaims etc); o De wijk voldoet na de reconstructie aan de minimale lichtnorm; o Kosteneffectiviteit: werkzaamheden worden in 1 keer uitgevoerd, op termijn is dit alternatief het voordeligst; o Slechts eenmaal overlast voor de omgeving;

3 o Gelijktijdig met de renovatie van de wijk plaatsen van nieuwe lichtmasten fleurt de wijk nog meer op; o Stroomverbruik per lichtmast daalt, dus milieuvriendelijk (er moeten wel lichtmasten bij worden geplaatst dus totaalverbruik daalt waarschijnlijk niet). Nadelen alternatief 1: o Op dit moment hoge kosten (op lange termijn voordeligst). Voordelen alternatief 2: o De wijk voldoet na de reconstructie aan de minimale lichtnorm; o Goedkoper dan alternatief 1; Nadelen alternatief 2: o Ondanks dat masten niet worden vervangen toch hoge kosten; o Risico op omvallende lichtmasten met alle mogelijke gevolgen van dien (schadeclaims); o Extra kosten voor onderhoud en incidenteel vervangen van omvallende masten; o Enkele jaren nadat de armaturen zijn vervangen moeten de lichtmasten alsnog worden vervangen. De armaturen moeten dan worden overgeplaatst van de oude op de nieuwe lichtmasten. Dit kost extra geld en is daarom absoluut niet kosteneffectief (halve maatregel); o Meerdere malen overlast voor de omgeving; Voordelen alternatief 3: o Meest goedkope alternatief op dit moment; Nadelen alternatief 3: o De wijk voldoet na de reconstructie niet aan de minimale lichtnorm, pas na het vervangen van de armaturen rond 2010 voldoet de wijk aan de norm; o Risico op omvallende lichtmasten met alle mogelijke gevolgen van dien; o Extra kosten voor steeds opnieuw incidenteel vervangen van omvallende masten; o Enkele jaren na de renovatie (in 2010) moeten de lichtmasten en armaturen worden vervangen. Dit is veel duurder dan het nu in 1 keer uit te voeren. o Meerdere malen overlast voor de omgeving; o Stroomverbruik per lichtmast hoger dan bij alternatief 1, dus minder milieuvriendelijk en duurder. Conclusie: Alternatief 2 valt direct af. Het alleen vervangen van armaturen is het minst kosteneffectief. Enkele jaren nadat de armaturen zijn vervangen moeten de armaturen weer van de oude masten op de nieuwe masten worden aangebracht, met als gevolg extra kosten. Keuze uit alternatief 1 of 3. Gezien bovengenoemde voordelen, wordt alternatief 1 voorgesteld. Aan CityTec is een zo goedkoop mogelijke offerte voor alternatief 1 gevraagd. Door CityTec is een aangepaste offerte ingediend voor alternatief 1 voor een bedrag van ,--. Het benodigde krediet voor het vervangen van de openbare verlichting bedraagt dus ,--. TE BEREIKEN RESULTAAT/EFFECTMETING Met de renovatie van een wijk is het streven om zoveel mogelijk werkzaamheden te combineren zodat de overlast voor de bewoners tot een minimum wordt beperkt.

4 Met alle nutsbedrijven is daarom overleg gevoerd. In het overleg is aangegeven dat gelijktijdig met de renovatie van de wijk kabels en leidingen kunnen worden vervangen. Na de oplevering van de wijk mogen de eerste 20 jaar geen kabels en leidingen meer worden vervangen. KPN vervangt daarom gelijktijdig met de renovatie het complete kabelnet. Oasen (voormalig Hydron) vervangt een groot deel van het waterleidingnet. Rekam (CAI) en Eneco (gas en elektra) hebben aangegeven dat hun netten nog minimaal 20 jaar meekunnen. Op basis van de huidige inzichten kan het OV-net ook nog 20 jaar mee. FINANCIËLE CONSEQUENTIES EN DEKKING Het benodigde krediet ad ,-- voor het vervangen van de openbare verlichting in de wijk Stein kan als volgt worden gedekt: De investeringskosten ad ,-- afschrijven in 30 jaar. De kapitaallasten bedragen: o 2006: 5.627,-- o 2007: 7.596,-- o 2008: 7.455,-- Stel dat toch voor alternatief 3 zou worden gekozen: De investeringskosten ad ,-- afschrijven in 30 jaar. De kapitaallasten bedragen dan: o 2006: 2.407,-- o 2007: 3.249,-- o 2008: 3.189,-- Het verschil in kapitaallasten is dus per jaar slechts circa 3.200,-- tot 4.350,--. Gezien alle bovengenoemde voordelen geniet alternatief 1 dus duidelijk de voorkeur. Bovendien moeten bij alternatief 3 de lichtmasten alsnog in 2010 worden vervangen, met als gevolg op dat moment weer hoge kosten. Het verdient aanbeveling een onderhoudsplanning voor de Openbare Verlichting op te laten stellen met daarin aangegeven alle investeringen die in de toekomst moeten plaatsvinden. Verder kan in dit plan worden nagegaan op welke wijze investeringen voor de openbare verlichting in de toekomst kunnen worden gefinancierd (afschrijven en/of een voorziening vormen). VOORSTEL Voor het vervangen van de openbare verlichting in de wijk Stein een krediet beschikbaar stellen van ,--. Het krediet afschrijven in 30 jaar en de kapitaallasten voor 2006 ten laste van de post onvoorzien te brengen. BIJLAGE(N) Definitieve offerte CityTec van 10 april 2006; Kostenramingen van CityTec van 6 februari burgemeester en wethouders van Vlist, de secretaris, de burgemeester, drs. H.A. Koenen mw. A.Z. Evenhuis - Meppelink

5 Nr. 16 De raad van de gemeente Vlist; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders b e s l u i t : 1. Voor het vervangen van de openbare verlichting in de wijk Stein een krediet beschikbaar te stellen van , Dit krediet af te schrijven in 30 jaar. De kapitaallasten bedragen: o 2006: 5.627,-- o 2007: 7.596,-- o 2008: 7.455,-- 3. De kapitaallasten voor 2006 te dekken door te beschikken over de post onvoorzien. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Vlist, gehouden op 27 juni 2006 de griffier, de voorzitter, mw. mr. K.T. Lambregtse mw. A.Z. Evenhuis- Meppelink

P. Roest raad00777

P. Roest raad00777 Agendapunt commissie: 6 Steller Telefoonnummer Email P. Roest 040-2083413 pro@valkenswaard.nl Agendapunt Kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp Beheer openbare verlichting. 11raad00777 aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Aanleiding

Raadsvoorstel. 1. Aanleiding Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 27 november 2014 Agendanummer : 09 Datum collegebesluit : 9 september 2014 Onderwerp : Evaluatie beleidsuitgangspunten en vervangingsplannen

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting

Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting Vergadering gemeenteraad d.d. 2 november 2017 Agenda nummer 6 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting 2016-2025 Korte inhoud: De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Onderwerp: Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder

Onderwerp: Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder Gevraagde Beslissing: Aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel Te

Nadere informatie

Actualisering visie en beleid Openbare Verlichting, beleidsperiode

Actualisering visie en beleid Openbare Verlichting, beleidsperiode Datum: 28-1-14 Onderwerp Actualisering visie en beleid Openbare Verlichting, beleidsperiode 2014-2018 Status Besluitvormend Voorstel Het Beleidsplan Openbare Verlichting 2014-2018 vast te stellen als geactualiseerde

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd. Aan de raad, Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd. Aan de raad, Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17 mei 2018 18-039 Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd Aan de raad, Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd Gevraagde beslissing 1. In de wijk Engboogerd te Bunnik

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 30 juni 2009. Agendanummer: 8

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 30 juni 2009. Agendanummer: 8 Vergadering: 30 juni 2009 Agendanummer: 8 Status: Bespreekstuk Portefeuillehouder: N.R. Werkman Behandelend ambtenaar J.G. Komduur, 0595-447792 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. H. Komduur) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. Atema Tel nr: 8480 Nummer: 17A.01159 Datum: 26 oktober 2017 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: Geen Afschrift aan: geen N.a.v.

Nadere informatie

drs A.J. Ditewig 26 september 2013

drs A.J. Ditewig 26 september 2013 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 september 2013 Datum voorstel 06 augustus 2013 Agendapunt Onderwerp Beleid openbare verlichting De raad wordt voorgesteld te besluiten: in

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 22 september 2015 bestemd voor de gemeenteraad

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 22 september 2015 bestemd voor de gemeenteraad VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2015 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2015_BW_00714 Onderwerp: Extra Krediet Springplank - Besluitvormend Beknopte samenvatting: In verband met

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. 3.2 Centrale vraag. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. 3.2 Centrale vraag. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Beschikbaar stellen aanvullend krediet voor herinrichting Torenplein en Lambertusstraat Soort: Besluitvormend Opsteller: H.W.F. van der Linden Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046

Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046 Gemeente Bussum Ter beschikking stellen krediet en budget t.b.v. transformatie Grondwal De Nieuwe Vaart

Nadere informatie

Nr Houten, 2 november 2010

Nr Houten, 2 november 2010 Raadsvoorstel Nr. 2010-052 Houten, 2 november 2010 Onderwerp: Openbare Verlichting Beslispunten: 1. Aan de raad voor te stellen in te stemmen met het verstrekken van een totaal aan kredieten van 3.895.000

Nadere informatie

Onderwerp : Dekking afwikkeling Meerplein

Onderwerp : Dekking afwikkeling Meerplein Raadsvoorstel *Z02CFE5B97C* Aan de raad Documentnummer : INT-16-27003 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Dekking afwikkeling Meerplein Inleiding Op 17 april 2009 heeft de gemeente met de VoF Meerplein,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Zaak : 00514404 Onderwerp Portefeuillehouder Aanvullend krediet renovatie kunstgrasvelden RKDVC en VV Haarsteeg Mevrouw J. van Aart Datum raadsvergadering 11 juli 2017 Samenvatting Op 14 februari 2017

Nadere informatie

Budget voor uitvoeren amendement openstellen Duikeendtunnel

Budget voor uitvoeren amendement openstellen Duikeendtunnel Nieuwegein m Gemeenteraad % c r- - :. - -. r$ Q 2 013-302 Onderwerp Openstellen Duikeendtunnel Datum 13 september 2013 Raadsvoorstel Afdeling Portefeuillehouder A.J. Adfiani 1 Onderwerp Budget voor uitvoeren

Nadere informatie

Raadsvergadering. Samenhang met Strategische Agenda en Collegeagenda Binden en bewegen Niet van toepassing

Raadsvergadering. Samenhang met Strategische Agenda en Collegeagenda Binden en bewegen Niet van toepassing RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 14 december 2017 17-106 Onderwerp Vaststellen Gemeentelijk Rioleringsplan Bunnik 2018-2022 Aan de raad, Onderwerp Gemeentelijk Rioleringsplan Bunnik 2018-2022 Gevraagde

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. 24 november Wijk- en Stadsbeheer oktober Aanpassen trekkenwand Theater De Lam peg iet Fysieke Leefomgeving

RAADSVOORSTEL. 24 november Wijk- en Stadsbeheer oktober Aanpassen trekkenwand Theater De Lam peg iet Fysieke Leefomgeving RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 24 november 2016 Afdeling Wijk- en Stadsbeheer Voorstelnummer Datum 2016.00078 13 oktober 2016 Onderwerp Programma Aanpassen trekkenwand Theater De Lam peg iet Fysieke Leefomgeving

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis.

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis. Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis. Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: De reserve raadhuis

Nadere informatie

003. Openbare Verlichting

003. Openbare Verlichting 003. Openbare Verlichting Inhoudsopgave 003. Openbare Verlichting... 2 Raadsvoorstel Openbare Verlichting... 3 003. Openbare Verlichting 003. Openbare Verlichting Raadsvoorstel Openbare Verlichting Raadsvoorstel

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voor raadsvergadering d.d.: 01-09-2009 Agendapunt: 8

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Beleidsplan openbare verlichting Reg.nummer: 2016/ Inleiding

Raadsstuk. Onderwerp: Beleidsplan openbare verlichting Reg.nummer: 2016/ Inleiding Raadsstuk Onderwerp: Beleidsplan openbare verlichting 2017-2020 Reg.nummer: 2016/052071 1. Inleiding Er is geen domein in de openbare ruimte waar de technologische ontwikkelingen zo snel gaan als bij de

Nadere informatie

Ad van der Heijden raad mei 2012

Ad van der Heijden raad mei 2012 Agendapunt commissie: 5 steller telefoonnummer email Ad van der Heijden 040-2083 633 adh@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Kunstgrasveld voetbalvereniging rkvv Dommelen.

Nadere informatie

Berry Verlijsdonk raad

Berry Verlijsdonk raad Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Berry Verlijsdonk 06 13690504 berry@raadhuisadvies.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp 13raad00609 19-12-2013 Beschikbaar stellen voorbereidingskredieten

Nadere informatie

~ 1 I, maandag 22 ap~i datum raad

~ 1 I, maandag 22 ap~i datum raad voorstel aan de raad 1 gemeente werkendam onderwerp Vervanging verkeersregelinstallatie Tol West samenvafting De verkeersregelinstallatie aan de westzijde van de A27 bij de aansluiting Werkendam is aan

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp kredietaanvraag realisatie tijdelijke ligplaatsen

Nota van B&W. Onderwerp kredietaanvraag realisatie tijdelijke ligplaatsen Onderwerp kredietaanvraag realisatie tijdelijke ligplaatsen Nota van B&W Portefeuille M. Divendal Auteur A.M. Schneider Telefoon 5113691 E-mail: a.schneider@haarlem.nl WZ/OGV Reg.nr. 2008/38395 Bijlage

Nadere informatie

Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045

Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045 Gemeente Bussum Aanleggen kunstgrasvelden ten behoeve van BFC Brinklaan 35 Postbus 6000

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt 5.7/271103

Aan de gemeenteraad Agendapunt 5.7/271103 Aan de gemeenteraad Agendapunt 5.7/271103 Roden, 20 november 2003 Onderwerp Renovatie voormalig korfbalveld complex VV Peize Voorstel A. Een krediet van 94.700,00 (excl. BTW) beschikbaar stellen voor:

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.15.1019 B.15.1019 Landgraaf, 7 september 2015 ONDERWERP: Beleidsplan Openbare Verlichting 2016 t/m 2020 Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

AAN DE AGENDACOMMISSIE

AAN DE AGENDACOMMISSIE AAN DE AGENDACOMMISSIE Agenda: 20-4-2017 Franeker, 21-3-2017 Onderwerp Huisvesting Waadhoeke Portefeuillehouder Burgemeester E. van Zuijlen Doel Passende duurzaamheidsmaatregelen te organiseren en realiseren

Nadere informatie

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 oktober 2014 14-088 Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie en Anne Frank locatie Aan de raad, Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie

Nadere informatie

De heer J. Franx, wethouder Verbouwing Jan Ligthartcentrum

De heer J. Franx, wethouder Verbouwing Jan Ligthartcentrum Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 282625 De heer J. Franx, wethouder Verbouwing Jan Ligthartcentrum Aan de raad, 1. Beslispunten 1. instemmen met het naar voren halen van extra (noodzakelijke)

Nadere informatie

Kredietaanvraag sloop van voormalig schoolgebouw Vredebestlaan23

Kredietaanvraag sloop van voormalig schoolgebouw Vredebestlaan23 2 014-11 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Kredietaanvr ig sloop van voormalig schoolgebouw Vredebestlaan 23 Datum 24 maart 2014 Raadsvoorstel eling Grondbedrijf en Vastgoedzaken Portefeuillehouder J Gadella

Nadere informatie

dhr. T. de Vries - Openbare werken 3. Beheer openbare ruimte

dhr. T. de Vries - Openbare werken 3. Beheer openbare ruimte Agendapunt: Onderwerp: Vaststellen beleidsplan openbare verlichting 2010-2013 Commissie:, nr. Raadsvoorstel: 13-10-2009, nr. 177 RAADSVOORSTEL status: commissiestuk Portefeuillehouder : Beleidsterrein:

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

Begrotingswijziging. Saldo primitieve begroting (2016 is incl. onvoorzien)

Begrotingswijziging. Saldo primitieve begroting (2016 is incl. onvoorzien) Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 30 juni 2016 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren; 2. De wijzigingen

Nadere informatie

Datum 29 september 2011

Datum 29 september 2011 Beleidsnotitie duurzame openbare verlichting 2011-2016 Kerngegevens Projectleider Afdeling B.I.C. Stolk Ruimte 3 Datum 29 september 2011 3 Behandeling Gemeenteraad Planstatus Casenummer Vastgesteld AB11.00502

Nadere informatie

Peter Roest raad december 2012

Peter Roest raad december 2012 Agendapunt commissie: Steller Telefoonnummer Email Peter Roest 2083413 pro@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp Vaststellen beheerbeleidsplan verkeersregelingen 2013-2022.

Nadere informatie

: 9 mei 2011 : 23 mei : H.T.J. van Beers : J.C. Teeuwen

: 9 mei 2011 : 23 mei : H.T.J. van Beers : J.C. Teeuwen RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raad vergadering : 9 mei 2011 : 23 mei 2011 Documentnr. Zaaknummer : 593 : PR-09-10271 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid

Nadere informatie

Behandeld door: Jorg Meijerink. Onderwerp: Parkeervisie binnenstad Purmerend (versie na behandeling in commissie SOB)

Behandeld door: Jorg Meijerink. Onderwerp: Parkeervisie binnenstad Purmerend (versie na behandeling in commissie SOB) RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1037384 Datum: 15 juni 2012 Behandeld door: Jorg Meijerink Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid Onderwerp: Parkeervisie binnenstad Purmerend

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Wijk- en Stadsbeheer. 22 december november Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs

RAADSVOORSTEL. Wijk- en Stadsbeheer. 22 december november Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstelnummer Datum 22 december 2016 2016.00095 22 november 2016 Afdeling Wijk- en Stadsbeheer Onderwerp Programma Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik

Raadsvergadering. Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 mei 2014 14-035 Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik Aan de raad, Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

RAADSVOORSTEL. Nr.: ZK / Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern. Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Nr.: ZK15006912 / 16-0017745 Cultuurhuis Krimpen aan de LekIntern RAADSVOORSTEL Raadsvergadering : Onderwerp : Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Datum : 31 mei 2016 Korte samenvatting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Gemeente Bussum Instemmen met de Verantwoording van het Programma Elektronische Dienstverlening

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

Experiment toepassen zonne-energie Castellum in Oudheusden

Experiment toepassen zonne-energie Castellum in Oudheusden College Onderwerp Experiment toepassen zonne-energie Castellum in Oudheusden OORJV004 Collegevoorstel Inleiding In Oudheusden ontwikkelt Woonveste samen met de gemeente Heusden het plan Castellum. Er worden

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Herstellen Buitenrustbruggen BBV nummer: 2013/ Inleiding

Raadsstuk. Onderwerp: Herstellen Buitenrustbruggen BBV nummer: 2013/ Inleiding Raadsstuk Onderwerp: Herstellen Buitenrustbruggen BBV nummer: 2013/375078 1. Inleiding De Buitenrustbruggen zijn in 1935 en 1964 aangelegd. De bruggen zijn volgens het Haarlems Verkeer en Vervoerplan (HVVP)

Nadere informatie

Samenvatting Bijgaand treft u het plan aan ten behoeve van het groot onderhoud van de toren van de Hervormde kerk te Woudrichem.

Samenvatting Bijgaand treft u het plan aan ten behoeve van het groot onderhoud van de toren van de Hervormde kerk te Woudrichem. Onderwerp Volgnr. 2015-014 Corsa kenmerk Portefeuillehouder Ambtenaar Afdeling Groot onderhoud toren Woudrichem 15.0005639 / 2015Z00524 15.0005639 wethouder P. Jorritsma de raad E. Smulders Bouw- en Woningtoezicht

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Onderwerp Beleidsplan Openbare verlichting (planperiode 10 jaar).

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Onderwerp Beleidsplan Openbare verlichting (planperiode 10 jaar). Onderwerp Beleidsplan Openbare verlichting (planperiode 10 jaar). Voorgesteld besluit 1. Instemmen met het ontwerp beleidsplan openbare verlichting met de onder punt 3 voorgestelde gewijzigde aanpak voor

Nadere informatie

Onderwerp Beschikbaarstelling krediet voor aanvraag spoedeisende voorziening onderwijshuisvesting Rijnlands Lyceum Oegstgeest

Onderwerp Beschikbaarstelling krediet voor aanvraag spoedeisende voorziening onderwijshuisvesting Rijnlands Lyceum Oegstgeest OPENBAAR Adviseur: S. de Jong (WSO, tst. 438) Portefeuillehouder: W.E. Tönjann - Levert 12.03394 1 ADVIESNOTA POLITIEKE RONDE d.d. 14 juni 2012 Raadsvergadering d.d. 28 juni 2012 Voorstel nr. 44/12 Programma

Nadere informatie

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006.

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006. Vergadering: 12 januari 2010 Agendanummer: 8 Status: opiniërend Portefeuillehouder: J. Steen Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Verharding rijgedeelte busstation Stationsplein Reg.nummer: 2016/ Inleiding

Raadsstuk. Onderwerp: Verharding rijgedeelte busstation Stationsplein Reg.nummer: 2016/ Inleiding Raadsstuk Onderwerp: Verharding rijgedeelte busstation Stationsplein Reg.nummer: 2016/ 225087 1. Inleiding De commissie Beheer heeft op 25 januari van dit jaar het rapport Natuursteenverharding Stationsplein

Nadere informatie

Onderwerp Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder

Onderwerp Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder Te besluiten om 1. Kennis te nemen van en in te stemmen met het voorstel grootschalige vervanging ledverlichting

Nadere informatie

Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport )

Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport ) Raadsvoorstel *Z055D7968BB* Aan de raad Documentnummer : INT-19-47777 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport 2019-2022) Inleiding In

Nadere informatie

Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : Onderwerp. : onderbouwing voorziening gemeentelijke accommodaties. Programma.

Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : Onderwerp. : onderbouwing voorziening gemeentelijke accommodaties. Programma. Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : Onderwerp Programma : onderbouwing voorziening gemeentelijke accommodaties : Financiën Voorstelnummer : 18.32 Info bij afdelingshoofd : J.W.A. van der Heijden

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 14

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 14 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 14 Raadsvergadering: 9 juni 2011 Voorstelnummer: 2011/ 33 Stiens, 30 mei 2011 Behandelend ambtenaar: Cor de Val E-mail: C.deVal@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058 257 6668 Onderwerp:

Nadere informatie

Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport )

Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport ) Raadsvoorstel *Z055D7968BB* Aan de raad Documentnummer : INT-19-47777 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport 2019-2022) Inleiding In

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1 2.2.6 Inrichtingsontwerp Sterrenberg fase 1 1 Dossier 1556 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1556 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 28 maart 2017 Agendapunt 2.2.6 Omschrijving Inrichtingsontwerp

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Rioolvervanging en herinrichting Engboogerd. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Rioolvervanging en herinrichting Engboogerd. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR: 19-62 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 654788 Onderwerp: Rioolvervanging en herinrichting Engboogerd Aan de raad, Onderwerp Rioolvervanging en herinrichting Engboogerd Gevraagde

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 157518 Datum: 1 juni 2015 Programma : Sport Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Onderwerp : Vaststellen Meerjaren Groot Onderhoud en InvesteringsPlan Sport

Onderwerp : Vaststellen Meerjaren Groot Onderhoud en InvesteringsPlan Sport Raadsvoorstel *Z03E1348FAD* Aan de raad Documentnummer : INT-17-36140 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Vaststellen Meerjaren Groot Onderhoud en InvesteringsPlan Sport 2018-2021 Inleiding Het Meerjaren Groot

Nadere informatie

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016 Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30 Corsa kenmerk Portefeuillehouder Ambtenaar Afdeling 16.0004079 / 2015Z00147 *16.0004079* wethouder R. Bergsma de raad G. Vonk Datum voorstel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad Raadsvoorstel jaar Raad categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965 Onderwerp: Woonwagenbeleid en herstructurering kleine woonwagencentra Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Dorpen en Wijken Team

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar A. Hamersma, (t.a.v. A. Hamersma)

Behandelend ambtenaar A. Hamersma, (t.a.v. A. Hamersma) Vergadering: 15 april 2008 Agendanummer: 9 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Krediet noodopvang

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 27 september 2016 NR.: RI

VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 27 september 2016 NR.: RI VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 27 september 2016 NR.: RI-16-00176 Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting 2016-2020 Agendapunt 18. Raadsvoorstel- 2016-49 nummer Voorstel: van +/- 416.000,- toe te

Nadere informatie

Onderwerp: Meerjaren Investerings- en Onderhoudsplanning (MIOP) sport 2011-2020

Onderwerp: Meerjaren Investerings- en Onderhoudsplanning (MIOP) sport 2011-2020 AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 27 april 2011 Registratienummer: TB 11.2588267 Agendapunt: 8 Onderwerp: Meerjaren Investerings- en Onderhoudsplanning (MIOP) sport 2011-2020 Voorstel:

Nadere informatie

Raadsstuk. 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472

Raadsstuk. 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472 Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472 Kredietaanvraag project Van riool tot Rode Loper: Jansstraat, Jansweg, Kruisstraat en Smedestraat

Nadere informatie

Raadsvergadering, 27 oktober 2009. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Reconstructie Brug Singel.

Raadsvergadering, 27 oktober 2009. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Reconstructie Brug Singel. Raadsvergadering, 27 oktober 2009 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Reconstructie Brug Singel. Onderdeel raadsprogramma: 2. Werken en Mobiliteit Portefeuillehouder: Henk Muis Voorgesteld besluit Nr: 332

Nadere informatie

Onderwerp: samenwerking met Rabo Vastgoed en Dura Vermeer bij realisatie van de Sniep. Aan de raad.

Onderwerp: samenwerking met Rabo Vastgoed en Dura Vermeer bij realisatie van de Sniep. Aan de raad. Nr.: 06-16 Onderwerp: samenwerking met Rabo Vastgoed en Dura Vermeer bij realisatie van de Sniep Diemen, 10 februari Aan de raad. Op 26 januari 2006 heeft u besloten het stedenbouwkundig plan voor de Sniep

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied Raadsvoorstel *Z033D51A932* Aan de raad Documentnummer : INT-16-30494 Afdeling : Ontwikkeling Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader en kredieten korte termijn ontwikkeling

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp Restauratie vier gemeentelijke kerktorens Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 54 66 Agendapunt: 16 ONDERWERP. Garantstelling voor financiering van investeringen door sportverenigingen in accommodaties.

Doorkiesnummer : (0495) 57 54 66 Agendapunt: 16 ONDERWERP. Garantstelling voor financiering van investeringen door sportverenigingen in accommodaties. Verheijen, Peter OCSW S2 RAD: RAD150325 woensdag 25 maart 2015 BW: BW150224 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 25 maart 2015 Portefeuillehouder : G.J.W. Gabriëls Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

18 oktober Herhuisvesting beheer buitenruimte

18 oktober Herhuisvesting beheer buitenruimte Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 18 oktober 2018 Onderwerp: Herhuisvesting beheer buitenruimte Gevraagde Beslissing: Aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel Te besluiten om: a.

Nadere informatie

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. de Boer-Pontier, 0595-447767 gemeente@winsum.nl (t.a.v.j.

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. de Boer-Pontier, 0595-447767 gemeente@winsum.nl (t.a.v.j. Vergadering: 27 januari 2015 Agendanummer: 5 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. de Boer-Pontier, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v.j. de Boer-Pontier)

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vervangingsinvesteringen sport 2015 en 2016. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vervangingsinvesteringen sport 2015 en 2016. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 11-02-2016 16-004 Onderwerp Vervangingsinvesteringen sport 2015 en 2016 Aan de raad, Onderwerp Vervangingsinvesteringen sport 2015 en 2016 Gevraagde beslissing 1.

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H.

Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H. Vergadering: 23 november 2010 Agendanummer: 9 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v.

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Aanvraag drie kunstgrasvelden 1- Notagegevens Notanummer 2016-002238 Datum 13-12-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth. Grijsen Team BO 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Reconstructie kruising Glaslaan Mathildelaan ika/pc11011418

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Reconstructie kruising Glaslaan Mathildelaan ika/pc11011418 gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 11bst00517 Beslisdatum B&W 31 maart 2011 Dossiernummer 11.2042 OplegvelRaadsvoorstel Reconstructie kruising Glaslaan Mathildelaan ika/pc11011418 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Onderwerp : Renovatie gemeentwerf en nieuwbouw brandweerkazerne

Onderwerp : Renovatie gemeentwerf en nieuwbouw brandweerkazerne Voorstel aan : Gemeenteraad van 30 januari 2016 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 16 januari 2016 Nummer : 1 Onderwerp : Renovatie gemeentwerf en nieuwbouw brandweerkazerne Bijlage(n) : 1. Concept

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt: 12 december Behandeld door: E. Koedam. Onderwerp: Verbeteren fietspad Barneveldsestraat.

Raadsvoorstel. Agendapunt: 12 december Behandeld door: E. Koedam. Onderwerp: Verbeteren fietspad Barneveldsestraat. Raadsvoorstel Nummer: 169755 Behandeld door: E. Koedam Agendapunt: 12 december 2017 Onderwerp: Verbeteren fietspad Barneveldsestraat Geachte raad, Samenvatting: In opdracht van de gemeenteraad is er bij

Nadere informatie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Aan de raad. Inleiding Op 5 juli heeft een eerste bespreking

Nadere informatie

Onderhoudsplan sportparken Nieuw- West 2015-2016

Onderhoudsplan sportparken Nieuw- West 2015-2016 Onderhoudsplan sportparken Nieuw- West 2015-2016 Inhoud Inleiding In stadsdeel Nieuw-West liggen zes sportparken, te weten sportpark Spieringhorn, sportpark de Eendracht, sportpark Ookmeer, sportpark Sloten,

Nadere informatie

Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12

Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12 Collegenota Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12 Reg.nummer: 2014/360708 1 Inleiding Het college zoekt een geschikte locatie voor de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 21 november Geachte raad,

Raadsvoorstel. 21 november Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 170218 Behandeld door: J. van Dijk Datum: 21 november 2017 Agendapunt: 5 Onderwerp: Toekomstbestendige huisvesting brandweer en gemeentewerf Renswoude Geachte raad, Samenvatting:

Nadere informatie

gemeente Bunnik Bijlage 1 Notitie vervanging openbare verlichting

gemeente Bunnik Bijlage 1 Notitie vervanging openbare verlichting gemeente Bunnik 1 Notitie vervanging openbare verlichting In deze bijlage wordt meer en gedetailleerder informatie gegeven over de vervanging van een groot deel van de openbare verlichting in de gemeente

Nadere informatie

Telefoonnummer

Telefoonnummer Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR16.00017* GR16.00017 Behandeld in Gezamenlijke commissie Mens & Bestuur en Omgeving Datum Commissie 8 maart 2016 Agendanummer 6 Datum Raad 23 maart 2016 Agendanummer

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar Geert Houtman, 0595-4477746 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Geert Houtman/Hans Komduur)

Behandelend ambtenaar Geert Houtman, 0595-4477746 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Geert Houtman/Hans Komduur) Vergadering: 16 oktober 2007 Agendanummer: 12 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar Geert Houtman, 0595-4477746 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Geert Houtman/Hans Komduur) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

Aanleg kunstgras Duinrand S. Aan de raad,

Aanleg kunstgras Duinrand S. Aan de raad, Agendapunt : 8 Voorstelnummer : 04-30 Raadsvergadering : 24 april 2007 Classificatienummer : Naam opsteller : M. Weima Informatie op te vragen bij : Portefeuillehouder(s) : Else Trap onderwerp: Aanleg

Nadere informatie

Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal BESLUITEN

Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal BESLUITEN Aanbiedingsformulier Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found C&E Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal Onderwerp Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal In

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Led verlichting sportverenigingen. Aan de raad, Onderwerp Led verlichting sportverenigingen

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Led verlichting sportverenigingen. Aan de raad, Onderwerp Led verlichting sportverenigingen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 7 september 2017 17-062 Onderwerp Led verlichting sportverenigingen Aan de raad, Onderwerp Led verlichting sportverenigingen Gevraagde beslissing 1. In te stemmen

Nadere informatie

SAMENVATTING VOORGESCHIEDENIS

SAMENVATTING VOORGESCHIEDENIS Aan de raad, Onderwerp: Digitale informatieborden Voorstel: 1. De huidige 23 analoge evenementeninformatieborden vervangen door 20 digitale informatieborden 2. Geen gebruik maken van sponsoring en commerciële

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP vragen art 61 Rvo van der Lee investeringen sport 2013

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP vragen art 61 Rvo van der Lee investeringen sport 2013 Onderwerp: OOP vragen art 61 Rvo van der Lee investeringen sport 2013 Collegevoorstel Zaaknummer: 00364519 Inleiding Raadslid de heer Van der Lee van Heusden Transparant stelt in een brief van 11 oktober

Nadere informatie

De heer F van der Lee Lindestraat 53 5151AM DRUNEN. Beste meneer Van der Lee,

De heer F van der Lee Lindestraat 53 5151AM DRUNEN. Beste meneer Van der Lee, De heer F van der Lee Lindestraat 53 5151AM DRUNEN ONS KENMERK: 00364078 UW KENMERK: HT 2013047 UW BRIEF VAN: 11 oktober 2013 BEHANDELD DOOR: Frank Verbaan ONDERWERP: AANTAL BIJLAGEN: 1 DATUM: 24 oktober

Nadere informatie

Onderwerp: Verstrekken krediet voor het aanschaffen van zonnepanelen

Onderwerp: Verstrekken krediet voor het aanschaffen van zonnepanelen Raadsvergadering, 10 december 2013 Voorstel aan de Raad Nr.: 20131210 8 RV Agendapunt: 8 Datum: 19 november 2013 Onderwerp: Verstrekken krediet voor het aanschaffen van zonnepanelen Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU Agendanummer 10-122 Registratienummer raad 600798 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 599107 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 12 september 2013 Agendapuntnummer : XII, punt 5 Besluitnummer : 1049 Portefeuillehouder : Wethouder Henk Lammers Aan de gemeenteraad Onderwerp: Beleidsplan

Nadere informatie

E E R H U G O. De Raad wordt verzocht om de normatieve grondexploitatie van de Horst vast te stellen

E E R H U G O. De Raad wordt verzocht om de normatieve grondexploitatie van de Horst vast te stellen -Raadsver&s Jvï,g 2 ü f "l- 'P O Besluit: Voorstelnummer: E E R H U G O R D Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp Aan de Raad, 14 2007-017 normatieve grondexploitatie de Horst Y*T?V- V--X vv3'* v /--' \ M 's

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar Harry Schaaphok, 0595 447721 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Harry Schaaphok)

Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar Harry Schaaphok, 0595 447721 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Harry Schaaphok) Vergadering: 7 februari 2012 Agendanummer: 3 Status: Informerend Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar Harry Schaaphok, 0595 447721 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Harry Schaaphok)

Nadere informatie