De echte motorverzekering van REAAL. Motorverzekering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De echte motorverzekering van REAAL. Motorverzekering"

Transcriptie

1 Motorverzekering

2 2

3 De echte motorverzekering van REAAL Motorverzekering 3

4 4 De motorverzekering van REAAL Waarom een motorverzekering bij onze maatschappij? Het antwoord is heel eenvoudig: bij andere verzekeringsmaatschappijen worden motoren vaak op dezelfde manier verzekerd als de auto s. Terwijl wij speciaal voor motorrijders een uitgebreid servicepakket hebben ontwikkeld. Zodat u goed wordt geholpen na een schade, bij pech en na een ongeval. We hebben daarnaast onderdelen in onze polisvoorwaarden die geen enkele andere maatschappij heeft, zoals een dubbele bonusbescherming en een unieke cascoverzekering: Casco En dat alles tegen hele lage premies, vooral voor motorrijders van 27 jaar en ouder. In deze brochure vindt u alle informatie over onze motorverzekering. Hebt u nog vragen, neem dan contact op met uw financieel adviseur, die zal u graag helpen bij het samenstellen van een motorverzekering op maat.

5 5 Voor al onze motorverzekeringen, dus ook als u alleen een WA-verzekering heeft, gelden de volgende onderdelen: Internationale motorpechservice Ongeacht het bouwjaar van uw motor, wordt u geheel gratis geholpen bij pech en na een ongeval. In binnen- en buitenland. Een voorbeeld: stel dat u met uw motor op weg naar uw vakantieadres door pech strandt; dan organiseren en betalen wij het vervolg van uw reis en wij zorgen ervoor dat uw motor, gerepareerd en wel, op de plaats van bestemming aankomt. En dit is nog maar één onderdeel van de uitgebreide service. Dubbele bonusbescherming Onze motorverzekering kent een dubbele bonus bescherming: als u een keer, door uw eigen schuld, een schade veroorzaakt valt uw korting voor schadevrij rijden niet terug. Daarnaast kent onze bonusschaal een maximale korting voor schadevrij rijden van 75%. Als u al vijf jaar de maximale korting heeft blijft u op 75% korting staan als u een (tweede) schuldschade veroorzaakt. Kortom: we beschermen aan alle kanten de korting die u met schadevrij rijden heeft opgebouwd. Ook na een diefstalschade valt de korting niet terug. Er zit overigens nog een beschermende factor in onze voorwaarden: als de motor wordt gestolen uit een afgesloten ruimte dan geldt er geen eigen risico. Extra korting Behoort u tot de grote groep van motorrijders van 27 jaar en ouder dan kunt u bij het afsluiten van een verzekering bij ons profiteren van extra hoge startkorting. Zelfs al is het uw eerste motorverzekering: dan kan de startkorting toch nog oplopen tot 50%! Boven op de hoge startkorting verlenen we extra korting voor het aantal jaren dat u in het bezit bent van een motorrijbewijs. Vraag uw verzekeringsadviseur naar de voorwaarden.

6 6 Cascoverzekering Als u extra zuinig bent op uw motor dan kunt u naast de verplichte WA-verzekering ook een cascoverzekering nemen. U heeft daarbij de keuze uit drie mogelijkheden. Beperkt Casco De belangrijkste onderdelen van deze dekking zijn diefstal-, brand- en stormschade. Motoropzittendenverzekering Wij raden u aan deze dekking altijd bij te sluiten. Deze verzekering keert namelijk een bedrag uit na overlijden of bij blijvende invaliditeit na een ongeval met de motor. Ook de schade aan de helm en aan de kleding valt onder deze dekking. Uiteraard is het ook mogelijk een gezin 24 uur per dag te verzekeren tegen ongelukken (dus niet alleen op de motor, maar ook tijdens het werk en bij sport en spel). Rechtsbijstand Met deze dekking bent u verzekerd van deskundige rechtshulp na een ongeval. Bijvoorbeeld bij het verhalen van een schade of als u strafrechtelijk wordt vervolgd. Daarnaast krijgt u rechtsbijstand bij een geschil over de koop of het onderhoud van uw motor. Of bij het terugkrijgen van een voorlopig ingenomen rijbewijs. Volledig Casco (All risks) Hebt u een (vrijwel) nieuwe motor dan kunt u hiervoor een volledig cascoverzekering afsluiten. Niet alleen zijn dan zaken als diefstal en storm verzekerd maar ook schade door botsen, van de weg af raken en alle andere van buiten komende onheilen. Een echte all risks-dekking dus. Casco 2500 Hebt u een motor met een vrij recent bouwjaar en vindt u volledig casco te duur en beperkt casco te beperkt dan hebben wij voor u een unieke verzekering: Casco Het idee achter Casco 2500 is eenvoudig: bij schades waar u helemaal niets aan kunt doen (zeg maar: de beperkt cascoschades zoals diefstal en storm) dan keren wij de hele schade uit. Bent u echter als weggebruiker betrokken bij een botsing of raakt u van de weg dan keren we ook de hele schade uit, echter met een maximum van 2.500, per gebeurtenis.

7 Motorverzekering 7 Uitkering bij een cascoschade Bij de meeste schades kan een motor weer gerepareerd worden en vergoeden wij de reparatiekosten. Bij grotere schades zoals diefstal en total loss keren wij bij een beperkt cascoverzekering uit op basis van de dagwaarde. Bij volledig casco en bij Casco 2500 is een afschrijvingsregeling van toepassing. Is de motor niet ouder dan een jaar dan vergoeden wij de nieuwwaarde. Daarna geldt een afschrijving van 12% per jaar. Is de motor ouder dan 3 jaar dan keren wij uit op basis van de dagwaarde. Service na schade Hebt u bij ons een cascoverzekering dan kunt u gebruik maken van een uitgebreid servicepakket. De beschadigde motor wordt, indien nodig, gehaald en gebracht. U krijgt voor de duur van de reparatie een vervangende motor en het eigen risico vervalt geheel als u voor het standaard eigen risico hebt gekozen. Deze service wordt geboden via een landelijk netwerk van schadeherstelbedrijven (als één deze bedrijven uw motor repareert krijgt u natuurlijk garantie op de reparatie en blijft de fabrieksgarantie intact). Vraag dus na een cascoschade bij uw verzekeringsadviseur naar het dichtstbijzijnde gespecialiseerde schadeherstelbedrijf dat in uw motormerk gespecialiseerd is.

8 8 Schade Premieberekening Bij de tarieven gaan we voor de WA-verzekering uit van de cilinderinhoud van de motor. Voor de beperkt casco-, volledig casco- en Casco verzekering geldt de oorspronkelijke cataloguswaarde als grondslag. Kortingen worden bepaald door: de regio waarin u woont; het aantal kilometers dat u per jaar rijdt; de leeftijd van de regelmatige bestuurder; een extra eigen risico (niet bij Casco 2500); het aantal jaren dat u schadevrij heeft gereden; het aantal jaren dat u in het bezit bent van een motorrijbewijs. Daarnaast kennen wij extra inschalingskorting toe aan motorrijders vanaf 27 jaar. Uitzonderingen Veruit de meeste motoren verzekeren wij op de gewone voorwaarden en tegen onze normale, concurrerende premies. Maar er zijn ook motoren waar we een uitzondering voor moeten maken. Diefstalgevoelige merken (zoals Harley Davidson) of zeer sportieve types kunnen we alleen verzekeren als de motor wordt uitgerust met een goedgekeurd anti-diefstalalarm. In sommige gevallen vragen wij ook extra premie of een hoger eigen risico.

9 Motorverzekering 9 Betalingsmogelijkheden Het kan in uw budget slecht uitkomen om die premies allemaal in een keer te moeten betalen. Daarom kunt u niet alleen per jaar of per halfjaar betalen. Maar ook per kwartaal of per maand, zonder premietoeslag. Betaalt u per maand of per kwartaal, dan wordt de premie automatisch geïncasseerd. Er is dan één hoofdvervaldatum. Bij maandbetaling worden per maand, ongeacht het aantal verzekeringen, e 0,57 incassokosten in rekening gebracht. Ook als u één verzekering heeft, kunt u per halfjaar, per kwartaal of per maand betalen. De minimum termijnpremie is e 20, per halfjaar of per kwartaal en e 12,50 per maand. Contractduur De contractduur is één jaar. Poliskosten en assurantiebelasting De poliskosten bedragen e 4,99. Over de premie en poliskosten is assurantiebelasting verschuldigd. De pluspunten van de motorverzekering van REAAL Lage premies. Internationale motorpechservice. Dubbele bonusbescherming. Extra inschalingskorting voor motorrijders van 27 jaar en ouder. Inschalen op basis van het aantal jaren motorrijbewijs. Premie betalen in termijnen zonder premietoeslag. Bijsluiten motoropzittendenverzekering mogelijk. Bijsluiten rechtsbijstand mogelijk. Een unieke verzekering: Casco Afschrijvingsregeling (eerste jaar nieuwwaarde). Uitgebreide service na schade.

10 10 Schade Realist in verzekeren REAAL Verzekeringen is een Nederlandse verzekeraar met een compleet aanbod van flexibele en betrouwbare verzekeringen voor particulieren en ondernemers. Wij streven steeds naar productleiderschap door innovatieve producten en een uitstekende administratieve afhandeling en ondersteuning. Door onze realistische kijk op verzekeren weten we wat er speelt in de markt en in de maatschappij. Wij werken samen met het intermediair. Bij deze onafhankelijke financieel adviseurs kunt u altijd terecht voor uitleg en advies over uw verzekering(en). REAAL Verzekeringen maakt deel uit van SNS REAAL, een beursgenoteerde Nederlandse dienstverlener op het gebied van verzekeren en bankieren. Voor deze verzekering treedt REAAL Verzekeringen op als bemiddelaar. REAAL Verzekeringen wordt als handelsnaam gebruikt door REAAL Schadeverzekeringen N.V., kantoorhoudend te Zoetermeer aan de Boerhaavelaan 3, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder dossiernummer en geregistreerd bij de AFM onder nummer De risicodrager van deze verzekering is Winterthur Schadeverzekering Maatschappij NV, kantoorhoudend te Amsterdam aan de Prinses Irenestraat 33, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer en geregistreerd bij de AFM onder nummer

11 Motorverzekering 11

12

REAAL Verkeerspakket

REAAL Verkeerspakket REAAL Verkeerspakket 2 Ik kies voor een solide verzekering én een scherpe premie REAAL Verkeerspakket 3 Mobiliteit is belangrijk: u wilt steeds kunnen gaan en staan waar u wilt. Uw auto, motor of oldtimer

Nadere informatie

REAAL Verkeerspakket

REAAL Verkeerspakket REAAL Verkeerspakket 2 Ik kies voor een solide verzekering én een scherpe premie Verkeerspakket 3 Mobiliteit is belangrijk: u wilt steeds kunnen gaan en staan waar u wilt. Uw auto, motor of oldtimer biedt

Nadere informatie

REAAL Verkeerspakket

REAAL Verkeerspakket REAAL Verkeerspakket 2 Ik kies voor een solide verzekering én een scherpe premie REAAL Verkeerspakket 3 Mobiliteit is belangrijk: u wilt steeds kunnen gaan en staan waar u wilt. Uw auto, motor of oldtimer

Nadere informatie

U zorgt voor veiligheid op straat. Maar bent u zelf wel goed verzekerd? www.politieverzekering.nl

U zorgt voor veiligheid op straat. Maar bent u zelf wel goed verzekerd? www.politieverzekering.nl U zorgt voor veiligheid op straat. Maar bent u zelf wel goed verzekerd? www.politieverzekering.nl Sluit nu eenvoudig al uw schadeverzekeringen af via www.politieverzekering.nl In samenwerking met vts

Nadere informatie

Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing

Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing REAAL Totaalplan 2 Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing REAAL Totaalplan 3 U wilt uw risico s op een betaalbare én gemakkelijke manier afdekken? Dan is het REAAL Totaalplan dé oplossing.

Nadere informatie

Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing

Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing REAAL Totaalplan 2 Schade Totaalplan 3 Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing U wilt uw risico s op een complete, betaalbare én gemakkelijke manier afdekken? Dan is het REAAL Totaalplan

Nadere informatie

Hyundai Autoverzekering. Compleet verzekerd en onbezorgd op weg

Hyundai Autoverzekering. Compleet verzekerd en onbezorgd op weg Hyundai Autoverzekering Compleet verzekerd en onbezorgd op weg Wat er ook gebeurt, u en uw gezin zijn altijd goed verzekerd 2 3 De zekerheden van Hyundai Autoverzekering Vijf jaar nieuwwaardedekking bij

Nadere informatie

Autoverzekering. Voordelen

Autoverzekering. Voordelen Autoverzekering Autoverzekering Als je auto rijdt dan ben je wettelijk verplicht je te verzekeren voor de schade die je met je auto veroorzaakt aan een ander of zijn spullen. Dat is de dekking Wettelijke

Nadere informatie

Particulier Audi rijden. Financieren. Leasen. Verzekeren.

Particulier Audi rijden. Financieren. Leasen. Verzekeren. 1 Particulier Audi rijden Particulier Audi rijden. Financieren. Leasen. Verzekeren. 2 Particulier Audi rijden Kiezen voor Audi is kiezen voor kwaliteit. Zorgeloos genieten van uw nieuwe Audi met de zekerheid

Nadere informatie

Zakelijk Audi rijden. Financieren. Leasen. Verzekeren.

Zakelijk Audi rijden. Financieren. Leasen. Verzekeren. Zakelijk Audi rijden 2 Zakelijk Audi rijden. Financieren. Leasen. Verzekeren. 3 Zakelijk Audi rijden Kiezen voor Audi is een keuze voor kwaliteit. Als zakelijke rijder mag u hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid.

Nadere informatie

De bonus wordt na schade niet verlaagd als: de betaalde schade geheel kan worden verhaald;

De bonus wordt na schade niet verlaagd als: de betaalde schade geheel kan worden verhaald; Volvo Car Insurance Volvo car insurance: Een bewuste keuze Volvo-rijders maken doorgaans bewuste keuzes, staan midden in hun directe leefomgeving en volgen niet noodzakelijk de massa. Waarbij de blik een

Nadere informatie

De flexibele verzekering voor uw bedrijfsauto. De Bedrijfsautoverzekering van Centraal Beheer Achmea

De flexibele verzekering voor uw bedrijfsauto. De Bedrijfsautoverzekering van Centraal Beheer Achmea De flexibele verzekering voor uw bedrijfsauto. De Bedrijfsautoverzekering van Centraal Beheer Achmea Inhoud Een goede basis voor uw bedrijfsauto. 3 Daarom kiest u voor onze Bedrijfsautoverzekering! 4 Even

Nadere informatie

Alles rond Van financiering tot verzekering. In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen.

Alles rond Van financiering tot verzekering. In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Alles rond Van financiering tot verzekering. In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Particulier Volkswagen rijden Financieren. Leasen. Verzekeren. Alles rond In een keer alles

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOVERZEKERING

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOVERZEKERING www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOVERZEKERING MOBIEL+ AUTOVERZEKERING Niet alle meerwaarde van het rijden in een Mitsubishi is direct zichtbaar. Daarom biedt Mitsubishi u Mobiel+. Het Mitsubishi-label

Nadere informatie

VOLVO CAR INSURANCE: EEN BEWUSTE KEUZE

VOLVO CAR INSURANCE: EEN BEWUSTE KEUZE Volvo Car Insurance VOLVO CAR INSURANCE: EEN BEWUSTE KEUZE Volvo-rijders maken doorgaans bewuste keuzes, staan midden in hun directe leefomgeving en volgen niet noodzakelijk de massa. Waarbij de blik een

Nadere informatie

Alles rond Van financiering tot verzekering. In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen.

Alles rond Van financiering tot verzekering. In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Alles rond Van financiering tot verzekering. In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Particulier Volkswagen rijden Financieren. Leasen. Verzekeren. Alles rond In een keer alles

Nadere informatie

PARTICULIER ŠKODA RIJDEN: ŠKODA PRIVÉ PLAN. ŠKODA VERZEKERING. ŠKODA ZEKERHEIDSPOLIS. ŠKODA ABONNEMENT.

PARTICULIER ŠKODA RIJDEN: ŠKODA PRIVÉ PLAN. ŠKODA VERZEKERING. ŠKODA ZEKERHEIDSPOLIS. ŠKODA ABONNEMENT. PARTICULIER ŠKODA RIJDEN: ŠKODA PRIVÉ PLAN. ŠKODA VERZEKERING. ŠKODA ZEKERHEIDSPOLIS. ŠKODA ABONNEMENT. ŠKODA Bank ŠKODA Leasing FINANCIEREN. LEASEN. VERZEKEREN. Kiezen voor ŠKODA is een keuze voor kwaliteit.

Nadere informatie

Alles rond Van leasing tot financiering. In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen.

Alles rond Van leasing tot financiering. In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Alles rond Van leasing tot financiering. In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Zakelijk Volkswagen rijden Financieren. Leasen. Verzekeren. Alles rond In een keer alles rond,

Nadere informatie

Particulier Audi rijden. Financieren. Leasen. Verzekeren.

Particulier Audi rijden. Financieren. Leasen. Verzekeren. Particulier Audi rijden 2 Particulier Audi rijden. Financieren. Leasen. Verzekeren. 3 Particulier Audi rijden Kiezen voor Audi is een keuze voor kwaliteit. Zorgeloos genieten van uw nieuwe Audi met de

Nadere informatie

Schade Voordeelpakket

Schade Voordeelpakket Schade Voordeelpakket Uw persoonlijke selectie schadeverzekeringen voordelig geprijsd Een snelle en goede afhandeling van eventuele schade én nooit teveel premie betalen. Daarom sluit u het ASR Voordeelpakket

Nadere informatie

Particulier ŠKODA rijden: ŠKODA Privé Plan. ŠKODA Verzekering. ŠKODA Zekerheidspolis.

Particulier ŠKODA rijden: ŠKODA Privé Plan. ŠKODA Verzekering. ŠKODA Zekerheidspolis. Particulier ŠKODA rijden: ŠKODA Privé Plan. ŠKODA Verzekering. ŠKODA Zekerheidspolis. ŠKODA Bank ŠKODA Leasing Financieren. Leasen. Verzekeren. Kiezen voor ŠKODA is een keuze voor kwaliteit. Zorgeloos

Nadere informatie

Financieren. Leasen. Verzekeren. Zakelijk SEAT rijden. Zorgeloos ondernemen

Financieren. Leasen. Verzekeren. Zakelijk SEAT rijden. Zorgeloos ondernemen Financieren. Leasen. Verzekeren. Zakelijk SEAT rijden Zorgeloos ondernemen 2 Stap maar in. SEAT regelt de rest. SEAT-rijders hebben sowieso al weinig reden om zich zorgen te maken. Met de financiële producten

Nadere informatie

IFA-JRB Totaalpakket

IFA-JRB Totaalpakket IFA-JRB Totaalpakket 2 Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing IFA-JRB Totaalpakket 3 U wilt uw risico s op een betaalbare én gemakkelijke manier afdekken? Dan is het IFA-JRB Totaalpakket

Nadere informatie

Volvo Car insurance www.volvocarinsurance.nl. 297342_Insurance_Brochure_Cover.indd 2 23-04-12 07:39

Volvo Car insurance www.volvocarinsurance.nl. 297342_Insurance_Brochure_Cover.indd 2 23-04-12 07:39 Volvo Car insurance www.volvocarinsurance.nl 297342_Insurance_Brochure_Cover.indd 2 23-04-12 07:39 Volvo Car Insurance: Een bewuste keuze Volvo-rijders maken doorgaans bewustere keuzes, staan midden in

Nadere informatie

Aegon Autoverzekering

Aegon Autoverzekering Of u nu uw auto gebruikt voor uw plezier, om naar uw werk te gaan, met het gezin op stap te gaan, voor uw vakantie of om boodschappen te doen. Met de kunt u goed verzekerd de weg op. Niet alleen betalen

Nadere informatie

Peugeot Assurance De meest complete autoverzekering

Peugeot Assurance De meest complete autoverzekering De meest complete autoverzekering Uw Peugeot verdient de beste dekking Al bent u nog zo voorzichtig, een ongeluk kan ook u overkomen. Daarom hebben wij speciaal voor Peugeot-rijders een aantrekkelijke

Nadere informatie

Financieren. Leasen. Verzekeren. SEAT regelt de rest ENJOYNEERING

Financieren. Leasen. Verzekeren. SEAT regelt de rest ENJOYNEERING Financieren. Leasen. Verzekeren. Eindeloos rijplezier SEAT regelt de rest ENJOYNEERING 2 Alles in een keer goed geregeld SEAT-rijders hebben sowieso al weinig reden om zich zorgen te maken. Met de financiële

Nadere informatie

Financieren. Leasen. Verzekeren. Zakelijk SEAT rijden. Zorgeloos ondernemen ENJOYNEERING

Financieren. Leasen. Verzekeren. Zakelijk SEAT rijden. Zorgeloos ondernemen ENJOYNEERING Financieren. Leasen. Verzekeren. Zakelijk SEAT rijden Zorgeloos ondernemen ENJOYNEERING 2 Stap maar in. SEAT regelt de rest. SEAT-rijders hebben sowieso al weinig reden om zich zorgen te maken. Met de

Nadere informatie

Zakelijk Audi rijden. Financieren. Leasen. Verzekeren.

Zakelijk Audi rijden. Financieren. Leasen. Verzekeren. 1 Zakelijk Audi rijden Zakelijk Audi rijden. Financieren. Leasen. Verzekeren. 2 Zakelijk Audi rijden Kiezen voor Audi is kiezen voor kwaliteit. Als zakelijke rijder mag u hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid.

Nadere informatie

Financieren. Leasen. Verzekeren. ZAKELIJK SEAT RIJDEN. Zorgeloos ondernemen

Financieren. Leasen. Verzekeren. ZAKELIJK SEAT RIJDEN. Zorgeloos ondernemen Financieren. Leasen. Verzekeren. ZAKELIJK SEAT RIJDEN Zorgeloos ondernemen 2 STAP MAAR IN. SEAT REGELT DE REST. SEAT-rijders hebben sowieso al weinig reden om zich zorgen te maken. Met de financiële producten

Nadere informatie