Deze huisstijlgids is een uitgave van het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken (VCOB). Verantwoordelijke uitgever: Guido de Brabander Grafische

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze huisstijlgids is een uitgave van het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken (VCOB). Verantwoordelijke uitgever: Guido de Brabander Grafische"

Transcriptie

1 huisstijlgids

2 Deze huisstijlgids is een uitgave van het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken (VCOB). Verantwoordelijke uitgever: Guido de Brabander Grafische Vormgeving: Big Bazart bvba Overname van teksten is enkel toegestaan met bronvermelding en na overleg met de uitgever. Wettelijk Depotnummer: D/2007/9438/2

3 het leven van A tot Z Wat vind je in de Bib? Het leven van A tot Z! Onze nieuwe baseline zegt dat de Bib met je meegroeit, je hele leven lang. Hoe oud je ook bent, in welke fase van je leven je je ook bevindt, de Bib heeft wat jij zoekt. Prentenboeken voor nieuwsgierige peuters, voorlichtingsboeken voor nog nieuwsgierigere pubers, carrièreboeken voor ambitieuze twintigers, onthaastingsboeken voor overwerkte dertigers, tranentrekkende tragedies, lachstuipverwekkende komedies in de Bib vind je het allemaal! Wie durft er nog te zeggen dat de Bib een stoffige plek is? In de Bib tref je het hoogste aantal moorden en affaires per vierkante meter aan, maar toch loop je er geen enkel risico. Je vindt er een Second Life, een third en een fourth want alle aspecten en interesses van jouw meervoudige persoonlijkheid komen er aan bod. Ben je een nerveuze tiener met een stenenverzameling, een fixatie op Orlando Bloom, en een voorkeur voor trip-hop en romans die zich afspelen in de Middeleeuwen? Of ben je een verliefde jonge vrouw met een talenknobbel, een kookboeken- en thrillerverslaving, een vader met Alzheimer, en een mountainbike? Hoe veelzijdig je ook bent en mensen zijn ongelooflijk veelzijdig, de Bib wil net zo veelzijdig zijn als jij. Dat zie je al onmiddellijk aan ons nieuwe, veelzijdige logo. Aan de basis ligt een vierkant, dat symbool staat voor de neutrale ontmoetingsplek die de Bib is.via een puntje linksboven en rechtsonder krijgt dit vierkant tekstballonallures en suggereert het dialoog en tweerichtingsverkeer. Het licht kantelen van het logo zorgt voor dynamiek. Doordat het zo n stoer en duidelijk logo is, kan er mee gespeeld worden zonder dat het aan herkenbaarheid inboet. Het bestaat in verschillende kleuren: rood, geel, blauw (niet toevallig de kleuren waarmee je alle andere kleuren kan maken!) en wit. De variatiemogelijkheden zijn oneindig als het logo transparant gebruikt wordt, met een beeld in de letters, of in de achtergrond. Transparantie verbeeldt toegankelijkheid: de Bib is een open plek van uitwisseling met de wereld rondom. Veel plezier met deze huisstijlgids!

4 de G van gebruiksaanwijzing Deze huisstijlgids omvat de richtlijnen voor een correct gebruik van de nieuwe huisstijl van de Bib. De richtlijnen zijn bestemd voor alle ontwerpers en gebruikers die het logo van de Bib zullen gebruiken. De nieuwe huisstijl bestaat uit het logo, een baseline en lettertype, en de verschillende kleuren. Hij kan worden toegepast op alle communicatiedragers van de Bib. De gids bestaat uit twee delen: De ringmap met een praktisch overzicht van de huisstijlelementen. Een code (LOGO s: XXX) rechts onderaan de pagina s verwijst naar de grafische bestanden op de CD-Rom. De CD-Rom met de huisstijlgids in pdf, het logo, het lettertype (voor eigen gebruik), de sjablonen voor extern (drukkerijen) en intern gebruik (bibliotheken), het affichebeeld en het Bib-imagofilmpje. Belangrijke opmerkingen Het logo kan gecombineerd worden met achtergrondbeelden uit de fototheek op de CD-Rom of met beelden naar eigen keuze. De typografie De licentie voor het gebruik van het lettertype werd aangekocht door de Bib en is enkel bedoeld voor gebruikers binnen de bibliotheek. Externe gebruikers zoals ontwerpers, drukkerijen en andere organisaties die het lettertype aanbrengen op de communicatiedragers van de Bib moeten het lettertype aankopen. Info op: www. linotype.com

5 L de L van logo de H van huisstijl de O van opmaak de B van buitensignalisatie de C van communicatiedragers

6

7 de L van logo Het logo bestaat met of zonder baseline. tekstballon 7 gekanteld naar links tekst blijft rechtstaan minimum breedte: 8 mm ( LOGO S: Bib)

8 de K van kleur Het Biblogo bestaat in onderstaande Bibkleuren. - Gebruik steeds de CMYK-samenstelling voor quadri drukwerk. - Gebruik de PANTONE-versie enkel voor 1-kleur drukwerk. 1. rood C=0 M=100 Y=100 K= 20 R=196 G=21B=28 PANTONE=1795 C 2. DOrood C=0 M=90 Y=90 K= 51 R=138 G=31B=15 PANTONE=484 C 3. geel C=0 M=7 Y=91 K= 17 R=220 G=194 B=39 PANTONE=7405 C 4. blauw C=90 M=0 Y=5 K= 40 R=0 G=122 B=156 PANTONE=633 C 5. DOBLAUW C=94 M=0 Y=5 K= 51 R=0 G=105 B=137 PANTONE=7469 C 6. WIT 7. Zwart

9 de B van baseline De basispositie van de baseline t.o.v. het Biblogo is onderaan. A A het leven van A tot Z Rockwell Extra Bold

10 de B van baseline 3 variaties voor de positionering van de baseline. het leven van A tot Z het leven van A tot Z het leven van A tot Z ( LOGO S: Bib-base O) ( LOGO S: Bib-base LI) ( LOGO S: Bib-base RE)

11 de T van toepassingen Wordt het logo in zwart-wit gebruikt, dan kan het op deze manier: het leven van A tot Z het leven van A tot Z het leven van A tot Z het leven van A tot Z

12 de T van toepassingen Het logo kan een foto bevatten in combinatie met de baseline in een bijpassende Bibkleur. Het logo kan wit uitgespaard worden op een achtergrond in de Bibkleuren of op een foto. het leven van A tot Z het leven van A tot Z het leven van A tot Z

13 de T van toepassingen Transparantie van het logo (in de verschillende Bibkleuren) is toegestaan indien dit het logo en de foto ten goede komt.

14 de n van niet toegelaten Gebruik het logo nooit op de volgende manier: gekanteld versierd semi-transparant op een witte achtergrond (gebruik steeds de 100% Bibkleuren) het leven van A tot Z vervormd gekleurd logo op een zwart-wit foto zwart op een gekleurde foto aflopend in een andere kleur

15 de T van typografie Rockwell is het enige toegelaten lettertype in alle Bibpublicaties. Gebruik geen condensed (vervormde) versies! Bodytekst staat bij voorkeur in een minimum corpsgrootte van 9,5 pt. Rockwell (Light) abcdefghijklmnopqrstuvwxyz abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ,:;!?@-/&% Rockwell (Regular) abcdefghijklmnopqrstuvwxyz abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ,:;!?@-/&% Rockwell (Italic) abcdefghijklmnopqrstuvwxyz abcdefghijklmnopqrstuvwxyz Rockwell (Bold) abcdefghijklmnopqrstuvwxyz abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ,:;!?@-/&% Rockwell (Extra Bold) abcdefghijklmnopqrstuvwxyz abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ,:;!?@-/&%

16 de T van typografie De licentie voor het gebruik van het lettertype werd aangekocht door de Bib en is enkel bedoeld voor gebruikers binnen de bibliotheek. Externe gebruikers zoals ontwerpers, drukkerijen en andere organisaties die het lettertype aanbrengen op de communicatiedragers van de Bib moeten het lettertype aankopen. Info op: www. linotype.com ( SJABLONEN: voor eigen gebruik: itc ROCKWELL)

17 H de L van logo de H van huisstijl de O van opmaak de B van buitensignalisatie de C van communicatiedragers

18

19 de h van huisstijl Adreskaartje (1 of 2 kleuren) Emily Janssens Bibliothecaris Bibliotheek mechelen Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel en fax mechelen@bibliotheek.be Emily Janssens Bibliothecaris Bibliotheek mechelen Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel en fax mechelen@bibliotheek.be Emily Janssens Bibliothecaris Bibliotheek mechelen Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel en fax mechelen@bibliotheek.be ( SJABLONEN: VOOR DRuKKER: Kaartje 1 of 2 PMSkl)

20 de h van huisstijl Adreskaartje (quadri) Emily Janssens Bibliothecaris Bibliotheek mechelen Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel en fax mechelen@bibliotheek.be Emily Janssens Bibliothecaris Bibliotheek mechelen Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel en fax mechelen@bibliotheek.be Emily Janssens Bibliothecaris Bibliotheek mechelen Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel en fax mechelen@bibliotheek.be ( SJABLONEN: VOOR DRuKKER: Kaartje quadri)

21 de h van huisstijl Briefhoofd A4 (2 kleuren: 60 % zwart + 1 van de 5 Bibkleuren) 26,5 mm 15 mm Bibliotheek mechelen Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel en fax mechelen@bibliotheek.be Rockwell Regular: 9 pt 60 % zwart, 12 pt interlinie ( SJABLONEN: VOOR DRuKKER: BRIEfHOOfD)

22 de h van huisstijl Briefhoofd A4 (quadri) 26,5 mm 15 mm Bibliotheek mechelen Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel en fax mechelen@bibliotheek.be Rockwell Regular: 9 pt 60 % zwart, 12 pt interlinie ( SJABLONEN: VOOR DRuKKER: BRIEfHOOfD)

23 de h van huisstijl Omslag Amerikaans formaat (220 x 110 mm) (2 kleuren: 60 % zwart + 1 van de 5 Bibkleuren) 15 mm 15 mm 9 pt Bibliotheek mechelen Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel fax mechelen@bibliotheek.be 15 mm 15 mm 9 pt Bibliotheek mechelen Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel en fax , mechelen@bibliotheek.be ( SJABLONEN: VOOR DRuKKER: AM OMSLAG)

24 de h van huisstijl Omslag Amerikaans formaat (220 x 110 mm)(quadri) 15 mm 15 mm 9 pt Bibliotheek mechelen Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel fax mechelen@bibliotheek.be 15 mm 15 mm 9 pt Bibliotheek mechelen, Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel en fax , mechelen@bibliotheek.be ( SJABLONEN: VOOR DRuKKER: AM OMSLAG)

25 de L van logo de H van huisstijl de O van opmaak O de B van buitensignalisatie de C van communicatiedragers

26

27 de o van opmaak Het vlak met een foto tekstballon 7 gekanteld naar links de foto staat recht Het vlak met tekst De Bib wordt een sterke, unieke persoonlijkheid met uitstraling. Ze geeft haar publiek een goed gevoel en staat voor kwaliteit. tekstballon 7 gekanteld naar links de tekst staat recht ( SJABLONEN: VLAKJE)

28 de O van opmaak Wallpaper met vlakjes (bv. als binnenkant van een map, enveloppes, inpakpapier,...) ( SJABLONEN: WALLPAPER)

29 de o van opmaak Drukwerk

30 de o van opmaak Drukwerk

31 de o van opmaak Drukwerk VCOB jaarverslag 2006

32 de o van opmaak CD-hoesje

33 de o van opmaak Promoflyer/affiche ustrud moluptate dit at. ut am vel utatie volorem dolor iure dolore volor aliquip ex ero etue do dolor incip ustrud moluptate dit at. ut am vel utatie volorem dolor iure dolore volor aliquip ex ero etue do dolor het leven van A tot Z

34 de o van opmaak Affiche

35 de o van opmaak Briefhoofd A4 met logo van stad/gemeente Bibliotheek mechelen Moensstraat 19, 2800 Mechelen Tel en fax mechelen@bibliotheek.be

36 de o van opmaak Bladwijzer Bib met logo van stad/gemeente Bib Genk Openingsuren hoofdbibliotheek maandag tot en met vrijdag: 12-19u zaterdag: 10-16u zondag: gesloten Reglement 1. Essit lobore et, vero dolesto Dieplaan Genk tel: od dolesectem dolore do eu fax: feu faci blamcon sectem in bibliotheek@genk.be web-site: 4. utation sequam, core ming het leven van A tot Z 5. ea feum nullummolor alit 6. lamcortie do od tem vel do 7. odip erilit in henim ven 8. diat pratueros aut ver Bib Genk Openingsuren hoofdbibliotheek maandag tot en met vrijdag: 12-19u zaterdag: 10-16u zondag: gesloten Dieplaan Genk Reglement 1. Essit lobore et, vero dolesto 2. od dolesectem dolore do tel: fax: eu bibliotheek@genk.be web-site: 3. feu faci blamcon sectem in 4. utation sequam, het core ming leven 5. ea feum van nullummolor A tot Z alit 6. lamcortie do od tem vel 9. esto ea alit, conseni doloret icsise 10. tirit voloreetue do core 11. m ea faccumm odignim d 12. ionsed tat, quis nullan odip erilit in henim ven diat pratueros aut ver esto ea alit, conseni 13. d iamcorem volore 10. tirit voloreetue do core 11. m ea faccumm odignim d 12. ionsed tat, quis nullan 13. d iamcorem volore

37 de L van logo de H van huisstijl de O van opmaak de B van buitensignalisatie de C van communicatiedragers B

38

39 de B van buitensignalisatie Banner met wit logo met baseline of naam op 1 Bibkleur (Pantone). het leven van A tot Z Tweebronnen Bibliotheek Leuven

40 de B van buitensignalisatie Banner: wit logo op quadri achtergrond (bv. stadsbeeld) tweebronnen

41 de B van buitensignalisatie Vlag: wit logo op quadri achtergrond (bv. stadsbeeld) St-Niklaas IEPER

42 de B van buitensignalisatie Gevelpaneel Bibliotheek Bree Bibliotheek Leuven Deur- of raamsticker

43 de L van logo de H van huisstijl de O van opmaak de B van buitensignalisatie de C van communicatiedragers C

44

45 de c van communicatiedragers Kleine informatieve paneeltjes in de Bib (A4/A3 of vierkant formaat) Zwarte tekst (Rockwell Bold of Extra Bold) op Bibkleur (kleine mededelingen) WC Openingsuren: ma 10-12u /13u-18u ma 10-12u /13u-18u ma 10-12u /13u-18u ma 10-12u /13u-18u ma 10-12u /13u-18u ( SJABLONEN: INfOPANEELTJES)

46 de c van communicatiedragers Signalisatie: zwarte tekst (Rockwell Bold of Extra Bold) op Bibkleur cafetaria leeszaal ( SJABLONEN: SIGNALISATIE)

47 de C van communicatiedragers Pijl/vloersignalisatie (sticker) ( SJABLONEN: VLOERSIGNALISATIE (druk)of PIJL)

48 de c van communicatiedragers Transparante mapjes in de Bibkleuren

49 de c van communicatiedragers Bibmat (1 Bibkleur)

50 de c van communicatiedragers Muismat (1 Bibkleur of quadri)

51 de c van communicatiedragers Mokken (opdruk in wit of 1 Bibkleur) het leven van A tot Z het leven van A tot Z

52 de c van communicatiedragers Nekkoord met badge: wit of Bibkleur op nekkoord de Bib. het leven van a tot z de Bib. het leven van a tot z Jessie Vancampenhout Sint-Pieters-Leeuw

53 de c van communicatiedragers Buttons: wit op Bibkleur of Bibkleur op wit Sint-Pieters-Leeuw Jessie Vancampenhout corps: Rockwell Regular 12,13,16 pt Jessie Vancampenhout ( SJABLONEN: VOOR DRuK:BuTTONS)

54 de c van communicatiedragers T-shirts: witte opdruk op Bibkleur of Bibkleur op witte T-shirt het leven van A tot Z het leven van A tot Z

55 de c van communicatiedragers Balpen en potlood: opdruk in wit of Bibkleur h e t l e v e n v a n h e t l e v e n v a n a t o t z

56 e r s t w x y a b c d f g h i j k l m n o p q u v z de c van communicatiedragers Koelkastmagneetjes (1 Bibkleur) e r s t w x y a b c d f g h i j k l m n o p q u v z a s i k i s l i m n o u m v m o c g h j g n g j f w b p w q u w z b het leven van A tot Z

Een nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: synthesebrochure Jij bent Sint-Niklaas! Draag mee onze huisstijl uit.

Een nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: synthesebrochure Jij bent Sint-Niklaas! Draag mee onze huisstijl uit. Een nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: synthesebrochure Jij bent Sint-Niklaas! Draag mee onze huisstijl uit. skl_systeembrochure.indd 1 24/10/14 17:13 Een goede huisstijl gaat veel verder dan een logo.

Nadere informatie

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE BRAND MANUAL 1. Het nieuwe logo & de baseline...22 2. Kleurgebruik...3 3. Typografie...45 4. Minimumafmetingen...5 6 5. Grafische elementen...56 6. Plaatsing...67 7. Don ts...78 8. Papierkeuze...7 8 1

Nadere informatie

Huisstijlrichtlijnen. Generatie Rookvrij. Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij

Huisstijlrichtlijnen. Generatie Rookvrij. Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij 1 Huisstijlrichtlijnen Generatie Rookvrij Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij Inhoud 2 Inleiding 03 Logo 04 Logo gebruik 07 Label/icoon 10 Typografie 14 Fotografie 16 Signalisatie

Nadere informatie

ACV HUISSTIJL HANDLEIDING

ACV HUISSTIJL HANDLEIDING ACV HUISSTIJL HANDLEIDING MAART 2015 INLEIDING In deze handleiding vind je alle informatie over de huisstijl van het ACV en het correcte gebruik van ons logo. Je vindt er richtlijnen voor een eenvormige,

Nadere informatie

Logo logo + naam dorp/gemeente/...

Logo logo + naam dorp/gemeente/... Huisstijlgids Logo logo + naam dorp/gemeente/... NAAM GEMEENTE Maximum 1/2de van de hoogte van HUIS VAN HET KIND. Kleiner dan 1/2de enkel indien de naam de breedte van HUIS VAN HET KIND overschreidt. BRUGGE

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam februari 2012 Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijlkleuren

Nadere informatie

Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal

Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal Inhoud 2 4 Huisstijl 5 Het logo 7 Keurmerk 9 Kleurgebruik 10 Typografie 11 Voorbeelden Inleiding 3 Voor

Nadere informatie

provincie West-Vlaanderen

provincie West-Vlaanderen provincie West-Vlaanderen huisstijlgids huisstijlhandleiding provincie West-Vlaanderen 01 02 het logo provincielogo speerpuntlogo s plaatsing en formaat de clip de clip clip met speerpuntlogo kleurgebruik

Nadere informatie

Logo & kleuren. PMS Rhodamine Red C 5. M 100 R 240. G 0. B 140 RAL 4010 WEB colour #F0008C

Logo & kleuren. PMS Rhodamine Red C 5. M 100 R 240. G 0. B 140 RAL 4010 WEB colour #F0008C Logo Guide Logo & kleuren Het logo is een origineel ontwerp dat een sterk herkenbaar beeld van het product biedt. Het moet worden gebruikt zoals het hier wordt voorgesteld, en mag in GEEN GEVAL gewijzigd

Nadere informatie

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl.

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. GoedBeginnen.nl Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijl kleuren 5. Typografie 6. Voorbeelden

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl Huisstijlhandboek Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl februari 2009 Inhoud Huistijlhandboek Inleiding 5 Basiselementen 7 Beeld- en woordmerk 7 Beeldmerk 7 Kleur 8 Onjuiste toepassingen

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015. gymfed. we are gym

Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015. gymfed. we are gym Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015 Uniformiteit De huisstijl weerspiegelt de identiteit van een organisatie; het is een geheel aan afspraken over de wijze waarop deze organisatie zich presenteert

Nadere informatie

C M Y K 59 0 100 7 C M Y K 0 0 0 100

C M Y K 59 0 100 7 C M Y K 0 0 0 100 Kazou Het Logo LOGO MS OFFICE Logo KAZOU - Nationaal Gebruik deze bestanden voor MS office (Word, PowerPoint, Excel) TIFF HET LOGO Kleuren specificaties KLEURSPECIFICATIES A_LOGO_NEG_BW.tif A_LOGO_NEG_Gray.tif

Nadere informatie

De kleine huisstijlgids voor drukwerk Veranderingen en richtlijnen in een notendop. Provincie Noord-Brabant

De kleine huisstijlgids voor drukwerk Veranderingen en richtlijnen in een notendop. Provincie Noord-Brabant ! De kleine huisstijlgids voor drukwerk Veranderingen en richtlijnen in een notendop Logo kleur Logo kleur aflopend Logo Het logo bestaat uit het provinciale balkje. Bij uitingen van provincie Noord-Brabant

Nadere informatie

versie 1-12 maart 2013

versie 1-12 maart 2013 versie 1-12 maart 2013 huisstijlmanual Inleiding EEN SPORTIEVE HUISSTIJL Een nieuw gezicht voor de Nationale Sportweek! Om deze jaarlijkse sportmanifestatie op een passende en (positief!) opvallende wijze

Nadere informatie

H u i s s t i j l H a n d b o e k september 2013

H u i s s t i j l H a n d b o e k september 2013 H u i s s t i j l h a n d b o e k september 2013 2 Introductie 3 Waarom dit huisstijlhandboek? Index Logo 4 5 6 7 8 9 10 Lettertype 11 12 Huisstijldragers 13 14 15 16/18 19 20 21 22 23 Vormgeving Kleuren

Nadere informatie

Voorstelling nieuwe huisstijl

Voorstelling nieuwe huisstijl Niet vergeten! Nieuwe huisstijl Stad Torhout op 1 juni 2009 Voorstelling nieuwe huisstijl Stad Torhout Waarom een huisstijl? Met een sterk merk, willen we onze stad op een onderscheidende manier profileren.

Nadere informatie

huisstijlgids voor Femma-groepen

huisstijlgids voor Femma-groepen huisstijlgids voor Femma-groepen 1 huisstijlgids voor Femma-groepen Er zijn 800 Femma-groepen in Vlaanderen en Brussel. Sommige groepen gaan vooral wandelen en fietsen. Andere groepen volgen wekelijks

Nadere informatie

1.1. ONS LOGO I. LOGO. Vlaams-Brabant Visuele identiteit richtlijnen

1.1. ONS LOGO I. LOGO. Vlaams-Brabant Visuele identiteit richtlijnen 5 1.1. ONS LOGO Ons logo veruitwendigt ons merk. Het is een merksymbool dat verwijst naar een kruispunt, een plaats waar wegen elkaar kruisen. Om aan deze openheid en veelzijdigheid tegemoet te komen bestaat

Nadere informatie

Handboek huisstijl Sander Thomas

Handboek huisstijl Sander Thomas Handboek huisstijl Sander Thomas 1. Inleiding Huisstijl Een huisstijl betekent in de ruime zin van het woord: de stijl van het huis in 3 elementen: design, communicatie en gedrag. Dit document behandelt

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave. 1 Logo 2. 2 Kleurgebruik 4. 3 Typografie 5. 4 Huisstijlelementen 6. 5 Papiersoort 6. 6 Huisstijlmiddelen 7

Inleiding. Inhoudsopgave. 1 Logo 2. 2 Kleurgebruik 4. 3 Typografie 5. 4 Huisstijlelementen 6. 5 Papiersoort 6. 6 Huisstijlmiddelen 7 Huisstijlhandboek Inleiding Belastingsamenwerking West-Brabant communiceert dagelijks via diverse uitingen met haar doelgroep. Deze uitingen dienen een duidelijk herkenbaar en overzichtelijk karakter te

Nadere informatie

1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5.

1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5. Stijlgids Inhoud 1. Inleiding 1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5. Creatie 2. Toepassingen logo 2.1. Richtlijnen

Nadere informatie

Wat is een huisstijl? Waarom een huisstijl? Waarvoor staat de huisstijl van Turnclub De Zeester?

Wat is een huisstijl? Waarom een huisstijl? Waarvoor staat de huisstijl van Turnclub De Zeester? Huisstijlhandboek Turnclub De Zeester vzw 3 Een huisstijl Wat is een huisstijl? Een huisstijl is het geheel van richtlijnen en afspraken die beschrijven hoe een organisatie naar buiten treedt. Waarom een

Nadere informatie

CERTIFICERING EEN PRESTATIE OM TROTS OP TE ZIJN.

CERTIFICERING EEN PRESTATIE OM TROTS OP TE ZIJN. CERTIFICERING EEN PRESTATIE OM TROTS OP TE ZIJN. Certificatiebeeldmerk Managementsystemen Richtlijnen juni 2011 Guidelines_NL.indd 1 16-09-11 11:24 1. Inleiding. Laat de markt weten Certificering volgens

Nadere informatie

Huisstijlbeschrijving

Huisstijlbeschrijving Huisstijlbeschrijving 2 Inhoud Inleiding 3 Het NBVlogo 4 Het kleurenpalet 5 Typografie 9 Vormtaal en grid 17 Beeldtaal 22 Beeldschermpresentaties 40 Digitale uitingen 41 Brochures, folders en leaflets

Nadere informatie

Logo 3. Logo anatomie 4. Logo gebruik 5. Kleur 6. Kleur verhouding 7. Typografie 8. Typografie gebruik 11. Curaster 12

Logo 3. Logo anatomie 4. Logo gebruik 5. Kleur 6. Kleur verhouding 7. Typografie 8. Typografie gebruik 11. Curaster 12 Huisstijlgids Inhoud 2 Logo 3 Logo anatomie 4 Logo gebruik 5 Kleur 6 Kleur verhouding 7 Typografie 8 Typografie gebruik 11 Curaster 12 Logo 3 Logo anatomie 4 6 Logo gebruik 5 v r i j e r u i m t e De vrije

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Alle richtlijnen en alle benodigdheden om deze richtlijnen uit te voeren, vind je ook hier: www.z33.be/uniehasseltgenk/communicatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Alle richtlijnen en alle benodigdheden om deze richtlijnen uit te voeren, vind je ook hier: www.z33.be/uniehasseltgenk/communicatie HUISSTIJLHANDBOEK Dit huisstijlhandboek geeft richtlijnen bij het gebruik van de huisstijl van De Unie Hasselt-Genk. Het consequent doorvoeren van deze huisstijl in alle communicatie zal zorgen voor een

Nadere informatie

Huisstijl Handboek. De ontwerpregels van Café Restaurant t Fortuin

Huisstijl Handboek. De ontwerpregels van Café Restaurant t Fortuin Huisstijl Handboek De ontwerpregels van Café Restaurant t Fortuin Huisstijlhandboek Café Restaurant t Fortuin Versie 2012 t Fortuin in een nieuwe stijl Een halve eeuw geleden, in 1962, is Café Restaurant

Nadere informatie

HUISSTIJLGIDS. Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst Dendermonde Sint-Niklaas. Door Alexander Temmerman m.m.v. Arteveldehogeschool

HUISSTIJLGIDS. Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst Dendermonde Sint-Niklaas. Door Alexander Temmerman m.m.v. Arteveldehogeschool HUISSTIJL GIDS HUISSTIJLGIDS Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst Dendermonde Sint-Niklaas Door Alexander Temmerman m.m.v. Arteveldehogeschool Inhoud Inhoud 4 Inleiding 6 Waarom een huisstijl? 7 Hoe?

Nadere informatie

November 2018-V1.0 HUISSTIJLHANDBOEK

November 2018-V1.0 HUISSTIJLHANDBOEK November 2018-V1.0 HUISSTIJLHANDBOEK DOELSTELLING HANDBOEK Per november 2018 is de nieuwe huisstijl van TVFRANKRIJK ingevoerd. Dit handboek beschrijft de richtlijnen van de huisstijl, zodat de gebruiker

Nadere informatie

Huisstijlgids. Jonge Socialisten in de PvdA

Huisstijlgids. Jonge Socialisten in de PvdA Huisstijlgids Jonge Socialisten in de PvdA 1 Inhoudsopgave Lettergebruik... Kleur... Logo... Beeldmerk... Sjablonen... Toepassingen... Social media... 2 Lettergebruik De huisstijl van de JS heeft haar

Nadere informatie

Inhoud. logo 8 font 15

Inhoud. logo 8 font 15 Tool Brandbook Inhoud EVOLUTIE 3 logo 8 font 15 kleur 20 stationary 25 publicaties 30 digitale toepassingen 32 templates 36 EVOLUTIE FLANDERS DC ALS MERK flanders dc brandbook 3 flanders dc brandbook 4

Nadere informatie

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 groenlinks logo horizontaal groenlinks logo banderol groenlinks logo badge groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.2

Nadere informatie

Huisstijlgids Eindwerk Decru Jeroen CMO3

Huisstijlgids Eindwerk Decru Jeroen CMO3 Huisstijlgids Eindwerk Decru Jeroen CMO3 Inleiding Huisstijlgids Deze huisstijlgids voor bevat richtlijnen voor het gebruik van de verschillende elementen van de huisstijl. Deze is ontworpen met het oog

Nadere informatie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie Febelgra is de representatieve beroepsvereniging van de Belgische grafische industrie. Febelgra behartigt de belangen en is de spreekbuis

Nadere informatie

Version 2.0. Corporate Design geldig vanaf Meer dan pompen

Version 2.0. Corporate Design geldig vanaf Meer dan pompen Version 2.0 Corporate Design 2017 geldig vanaf 01-11-2017 - 1-1. Inhoudsopgave 1. Algemeen 1.1 Het logo 2 1.2 Het beeldmerk 2 1.3 De slogan 3 1.4 Logo en kleuren 4 1.5 Opbouw logo 6 1.6 Kleuren 7 1.7

Nadere informatie

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 groenlinks logo horizontaal groenlinks logo banderol groenlinks logo badge groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.2

Nadere informatie

Alles over de huisstijl Loca Labora

Alles over de huisstijl Loca Labora Alles over de huisstijl Loca Labora Elementen in de huisstijl: Logo Slogan Beeld ter ondersteuning van de opmaak Lettertype Kleurgebruik 1. Het basislogo: Er zijn verschillende omstandigheden waarin het

Nadere informatie

Huisstijl van de Belgische federale overheid. charter voor het gebruik van het logo. be

Huisstijl van de Belgische federale overheid. charter voor het gebruik van het logo. be Huisstijl van de Belgische federale overheid charter voor het gebruik van het logo. be Op 7 juni 2002 belastte de Ministerraad de Eerste Minister en de Minister van Ambtenarenzaken met het op punt stellen

Nadere informatie

Huisstijlgids voor uitingen van partners

Huisstijlgids voor uitingen van partners Huisstijlgids voor uitingen van partners november 217 Inhoudsopgave 1 Inhoud en aanwijzingen vooraf 3 2 Logo-, pay-off-, kleur- en fontgebruik 4 3 Beschikbare bestanden en sets 11 2 1 Inhoud en aanwijzingen

Nadere informatie

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK HUISSTIJL HANDBOEK Inhoud Logo p 4 hoe het logo niet te gebruiken p 5 Kleurtoepassingen van het logo p 6 Kleuren p 7 Typografie p 8 Pay-off p 9 Beeldmateriaal p 10 DAN is een netwerk organisatie dat bureaus

Nadere informatie

meergrevelingen huisstijlhandboek

meergrevelingen huisstijlhandboek meergrevelingen huisstijlhandboek Versie 1.0 juni 2013 2 meergrevelingen inhoud meergrevelingen inhoud 3 Inhoud Inleiding 4 Kleur gebruik 5 Toepassen van logo 6 Toepassen vormgeving 11 Typografie 12 Style

Nadere informatie

Huisstijl Handboek Bar End

Huisstijl Handboek Bar End Huisstijl Handboek Bar End Het huisstijl handboek van Mountainbikeclub Bar End Met een huisstijl kunnen wij onze eigen identiteit goed tot uitdrukking brengen. Wij presenteren ons met een herkenbare eigen

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Alle richtlijnen en alle benodigdheden om deze richtlijnen uit te voeren, vind je ook hier:

HUISSTIJLHANDBOEK. Alle richtlijnen en alle benodigdheden om deze richtlijnen uit te voeren, vind je ook hier: HUISSTIJLHANDBOEK Dit huisstijlhandboek geeft richtlijnen bij het gebruik van de huisstijl van De Unie Hasselt-Genk. Het consequent doorvoeren van deze huisstijl in alle communicatie zal zorgen voor een

Nadere informatie

4. HASHTAG ONLINE TOEPASSINGEN 23

4. HASHTAG ONLINE TOEPASSINGEN 23 HUISSTIJLGIDS INHOUD 2 1. LOGO 3 2. KLEUREN 9 3. TYPOGRAFIE 12 Typografie voor drukwerk...14 Online typografie...17 4. HASHTAG 20 5. ONLINE TOEPASSINGEN 23 Facebook visual 1200 x 1200...24 Uitgavedatum:

Nadere informatie

onze HUISSTIJL opgefrist... een adviesboekje

onze HUISSTIJL opgefrist... een adviesboekje onze HUISSTIJL opgefrist... een adviesboekje huis stijl (de ~ (m.)) 1 visuele presentatie van een bedrijf of inrichting op drukwerk enz. WAT? x Set afspraken Over de manier waarop we ons presenteren, in

Nadere informatie

LOGO. lo go (het; o; meervoud: logo s) 1 figuurtje dat een bedrijf gebruikt als merkteken; vignet TRICORP HUISSTIJL HANDBOEK

LOGO. lo go (het; o; meervoud: logo s) 1 figuurtje dat een bedrijf gebruikt als merkteken; vignet TRICORP HUISSTIJL HANDBOEK HUISSTIJL HANDBOEK LOGO lo go (het; o; meervoud: logo s) 1 figuurtje dat een bedrijf gebruikt als merkteken; vignet LOGO Diapositief! De basis van de huisstijl wordt gevormd door het logo. Het logo bestaat

Nadere informatie

huisstijl handboekje

huisstijl handboekje huisstijl handboekje het merk Plein nul10 Wie zijn wij? Plein nul10 is een merk! Dat merk vertegenwoordigd de kinderopvang in Hoogvliet en Lombardijen. Plein nul10 is een plein voor alle kinderen. Baby

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de WeHelpen huisstijl. september 2012 Versie 1.0

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de WeHelpen huisstijl. september 2012 Versie 1.0 Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de WeHelpen huisstijl september 2012 Versie 1.0 Inhoud 1. Kernwaarden en visie 2. Logo 3. Opbouw logo 4. Omgaan met het logo 5.

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen & instructies voor het gebruik van de @lmelo handtekening

Huisstijlhandboek. Richtlijnen & instructies voor het gebruik van de @lmelo handtekening Huisstijlhandboek Richtlijnen & instructies voor het gebruik van de @lmelo handtekening vr 30 mv 0 mei almevlroe3ri03m ei a l almem loelo ook op zat erd ag twe en ook o zon kdoaop z pgzis ate atee rd rrd

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers. November 2014

Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers. November 2014 Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers November 2014 In de Veiligheidsregio Hollands Midden werken gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen aan de rampenbestrijding en crisisbeheersing

Nadere informatie

Huisstijl van de Belgische federale overheid

Huisstijl van de Belgische federale overheid Huisstijl van de Belgische federale overheid Charter voor het gebruik van het logo.be Gids voor de federale communicatoren COMM Collection - Nr 4 COMM Collection is een reeks praktische gidsen bestemd

Nadere informatie

GRAFISCHE KAART THE NRB GROUP

GRAFISCHE KAART THE NRB GROUP GRAFISCHE KAART THE NRB GROUP LOGO'S ENTITEITEN De logo's van de NRB Groep hebben één ding gemeen, een familietrek, een band. Het zijn de vijf basiskleuren van dit logo (zie hoofdstuk over de basiskleuren).

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDLEIDING. Minigids voor Logo s, lokale besturen en andere partners. 11/08/2014

HUISSTIJLHANDLEIDING. Minigids voor Logo s, lokale besturen en andere partners. 11/08/2014 HUISSTIJLHANDLEIDING Minigids voor Logo s, lokale besturen en andere partners. 11/08/2014 Verantwoordelijke uitgever: Patrick Martens, Centrum voor Kankeropsporing vzw, Ruddershove 4, 8000 Brugge 2 TOELICHTING

Nadere informatie

Een affiche maken in WORD met het sjabloon (Op PC)

Een affiche maken in WORD met het sjabloon (Op PC) SOLIDAIR CONCERT Een affiche maken in WORD met het sjabloon (Op PC) 1. Open het sjabloon van de affiche in Word op je pc. Als je een Mac hebt, ga naar pagina 4. 2. Vul bovenaan de naam van de activiteit

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl Februari 2013 Versie 1.1. Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en payoff 4. Plaatsing van het logo 5. Omgaan

Nadere informatie

De huisstijl vormt het gezicht van een organisatie.

De huisstijl vormt het gezicht van een organisatie. huisstijl handboek Elke organisatie, elk bedrijf is uniek. Ze creëert dan ook, bewust maar soms ook onbewust, een eigen visuele identiteit, een eigen huisstijl. Het doel van die huisstijl is een bepaald

Nadere informatie

Versie: Merkidentiteit richtlijnen

Versie: Merkidentiteit richtlijnen Versie: 30-06-2017 Merkidentiteit richtlijnen Inhoudsopgave 1. Huisstijl Logo Achtergrond Illustratie Kleur Typografie 2. Drukwerk Logobalk Flyer A5 en Poster A3 Backdrop Klapper E-ticket Programmaboekje

Nadere informatie

Je wil communiceren over Bewegen Op Verwijzing? Dat is fantastisch. Je kan hiervoor een reeks foto's en grafische figuren gebruiken.

Je wil communiceren over Bewegen Op Verwijzing? Dat is fantastisch. Je kan hiervoor een reeks foto's en grafische figuren gebruiken. Huisstijlgids Je wil communiceren over Bewegen Op Verwijzing? Dat is fantastisch. Je kan hiervoor een reeks foto's en grafische figuren gebruiken. Op deze beelden staat wel een copyright. Dat wil zeggen

Nadere informatie

Vastlegging huisstijl Brainport Avenue

Vastlegging huisstijl Brainport Avenue Vastlegging huisstijl Brainport Avenue Deel 1 Basisvormgeving Logo...3 Maatvoering en vrije ruimte... 4 Kleurvarianten logo...5 Correct logogebruik...6 Deel 2 Toepassingen Huisstijluitingen... 12 Correspondentiereeks...13

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl Inleiding Dit huisstijlhandboek dient om het communicatiestramien en de huisstijl van Marketing Drenthe te

Nadere informatie

Huisstijl handboek. Richtlijnen & instructies voor het gebruik van logo en huisstijl. Versie 2015.1.0

Huisstijl handboek. Richtlijnen & instructies voor het gebruik van logo en huisstijl. Versie 2015.1.0 Richtlijnen & instructies voor het gebruik van logo en huisstijl. Huisstijl handboek Versie 2015.1.0 Inleiding Stichting LMC Voortgezet Onderwijs biedt interconfessioneel en algemeen bijzonder onderwijs

Nadere informatie

Huisstijlgids voor uitingen van partners

Huisstijlgids voor uitingen van partners Huisstijlgids voor uitingen van partners augustus 216 Inhoudsopgave 1 Inhoud en aanwijzingen vooraf 3 2 Logo-, pay-off-, kleur- en fontgebruik 4 3 Beschikbare bestanden en sets 11 2 1 Inhoud en aanwijzingen

Nadere informatie

Geweld stopt niet vanzelf. ADVIES- EN MELDPUNT HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING. Huisstijlmanual

Geweld stopt niet vanzelf. ADVIES- EN MELDPUNT HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING. Huisstijlmanual Geweld stopt Huisstijlmanual Geweld stopt Veilig Thuis gaat over kinderen en volwassenen die hulp nodig hebben. Omdat ze niet in harmonie met elkaar leven. Omdat ze er niet op eigen kracht uitkomen. Veilig

Nadere informatie

handboek huisstijlhandboek nieuweschool.nu

handboek huisstijlhandboek nieuweschool.nu handboek huisstijlhandboek Husstijl is meer dan het toevoegen van een beeldmerk. Wat een huisstijl tot een huisstijl maakt is vooral eenheid van stijl. Deze eenheid rdt alleen bereikt, wanneer iedereen

Nadere informatie

HUISSTIJL MANUAL CORPORATE

HUISSTIJL MANUAL CORPORATE HUISSTIJL MANUAL CORPORATE HZ UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES Augustus 2012 INHOUD A G CORPORATE 1 LOGO 1.1 VERSCHIJNINGSVORMEN & KLEURGEBRUIK CORPORATE LOGO 1.2 MINIMAAL FORMAAT CORPORATE LOGO 1.3 MINIMALE

Nadere informatie

n.a.v. restyle logo Hanzehogeschool

n.a.v. restyle logo Hanzehogeschool G2K designers Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen Huisstijl gezamenlijke activiteiten n.a.v. restyle logo Hanzehogeschool beeldmerken Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool

Nadere informatie

Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels. regiotwente.nl

Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels. regiotwente.nl Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels regiotwente.nl Colofon uitgave: ontwerp en realisatie: Regio Twente Morskieft Ontwerpers van visuele identiteit, Enter Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl

Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl 2016 1 Inhoud 03 Introductie Logo 04 Logo en variant 05 Gebruik van het logo 06 Logo in kleur, wit of zwart Kleuren 07 Kleurwaarden 08 Tinten Typografie 09 Lettertype

Nadere informatie

Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Grafisch charter

Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Grafisch charter Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie Grafisch charter > Inhoudsopgave 1 Logo van het Belgisch Voorzitterschap 1.1 Officieel logo 1.2 Monochrome versie 1.3 Aanbevolen maximale verkleining

Nadere informatie

Algemene richtlijnen & instructies

Algemene richtlijnen & instructies Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Houses & Rooms huisstijl September 2017 Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo 4. Omgaan met het logo 5. Toepassing van

Nadere informatie

Huisstijlgids

Huisstijlgids www.sjbzonhoven.be 1 2 1 Logo Het nieuwe logo van het Sint-Jan Berchmansinstituut Zonhoven (hierna SJB Zonhoven) toont op een krachtige manier de verschillende facetten van deze moderne leeromgeving aan.

Nadere informatie

GRAFISCHE KAART THE NRB GROUP

GRAFISCHE KAART THE NRB GROUP GRAFISCHE KAART THE NRB GROUP LOGO'S ENTITEITEN De logo's van de NRB Groep hebben één ding gemeen, een familietrek, een band. Het zijn de vijf basiskleuren van dit logo (zie hoofdstuk over de basiskleuren).

Nadere informatie

Sunday shopday. Op de website www.sundayshopday.be vind je een hele rist aan mogelijke toepassingen uitgewerkt.

Sunday shopday. Op de website www.sundayshopday.be vind je een hele rist aan mogelijke toepassingen uitgewerkt. huisstijlgids Sunday shopday Op zondag 4 oktober openen winkels de deuren, voor een Sunday shopday. In een samenwerking met de lokale overheden, en onder impuls van Comeos, willen we van die Sunday shopday

Nadere informatie

Buitensignalisatie De Bib. Het leven van A tot Z. Banner: standaard logo met baseline

Buitensignalisatie De Bib. Het leven van A tot Z. Banner: standaard logo met baseline Buitensignalisatie De Bib. Het leven van A tot Z. Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en zijn voorzien voor een vlakke gevel. Deze prijzen kunnen licht wijzigen naar gelang de grondstofprijzen. Gelieve

Nadere informatie

REGIEBOEK HANDLEIDING VOOR WAT BETREFT HET AANBRENGEN VAN SIGNALISATIE

REGIEBOEK HANDLEIDING VOOR WAT BETREFT HET AANBRENGEN VAN SIGNALISATIE REGIEBOEK HANDLEIDING VOOR WAT BETREFT HET AANBRENGEN VAN SIGNALISATIE LETTERTYPES Welk lettertype gebruiken? DEZE FONTS ZIJN ZOWEL VOOR MACINTOSH ALS WINDOWS TE VERKRIJGEN BIJ ERKENDE LETTERTYPEHANDELAARS.

Nadere informatie

Nederlands Jeugd Instituut campagne 2012 huisstijl

Nederlands Jeugd Instituut campagne 2012 huisstijl Nederlands Jeugd Instituut campagne 2012 huisstijl Logo Logo kleur Plaatsing rechts Plaatsing Links 10º 10º Logo zwart Logo wit Nooit recht plaatsen Nooit over tekst plaatsen Kleuren Sunset (kleur campgane

Nadere informatie

Richtlijnen campagne van NIX

Richtlijnen campagne van NIX Richtlijnen campagne van NIX Instructies bij het NIX18 logo Het logo wordt alleen gebruikt op uitingen waarin een koppeling gemaakt wordt met alcohol en/of tabak, leeftijdsgrens en evt de legitimatie plicht.

Nadere informatie

HET EU BIOLOGISCH LOGO

HET EU BIOLOGISCH LOGO HET EU BIOLOGISCH LOGO HET EU BIOLOGISCH LOGO INLEIDING Twee bekende symbolen vormen de basis voor het EU Biologisch logo: de Europese vlag het officiële symbool van de Europese Unie sinds 1986 en verschillende

Nadere informatie

STIJLGIDS Versie Brusselbazaar.be Stijlgids Versie 1.0 //

STIJLGIDS Versie Brusselbazaar.be Stijlgids Versie 1.0 // STIJLGIDS Versie 1.0 2013 Brusselbazaar.be Stijlgids Versie 1.0 // 2013 1 Met Brusselbazaar.be lanceert de Vlaamse Gemeenschapscommissie een portaalsite voor álle jongeren in Brussel. Je zal merken: er

Nadere informatie

institute for art, science and technology design toolkit

institute for art, science and technology design toolkit institute for art, science and technology design toolkit Inhoud logo gebruik logo op achtergronden lettertype kenmerken huisstijl logo s labs Waag Society Sint Antoniesbreestraat 69 1011 HB Amsterdam waag.org

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Carrefour

Huisstijlhandboek Carrefour Huisstijlhandboek Carrefour Het belang van een huisstijl kan niet onderschat worden. Het consequente gebruik ervan is een eenvoudige doch uiterst efficiënte manier om herkenbaarheid en samenhang te benadrukken

Nadere informatie

Brand Style Guide Usage Guidelines

Brand Style Guide Usage Guidelines 1 Brand Style Guide Usage Guidelines Designed by Lisa van Oort for Aggeloo Adres: Veemarktkade 8 / 5332 5222 AE s-hertogenbosch [T]: +31 85 4835444 www.aggeloo.com Inhoud Logo / versies 3 Logo / vrije

Nadere informatie

HUISSTIJLGIDS 2006 GRAFISCHE RICHTLIJNEN STRATEGISCHE KEUZES

HUISSTIJLGIDS 2006 GRAFISCHE RICHTLIJNEN STRATEGISCHE KEUZES HUISSTIJLGIDS 2006 GRAFISCHE RICHTLIJNEN STRATEGISCHE KEUZES logobeschrijving 01 algemeen A 3 1 2 4 Het logo bestaat uit: 2 vaste elementen het nummer (1) de baseline (2) 3 variabele elementen de leeuw

Nadere informatie

H U I SST I J L H A N D B O E K

H U I SST I J L H A N D B O E K HUISSTIJL HANDBOEK HET LOGO STERK IN LASSEN EN GASSEN Las Center is dé referentie als het om lassen en gassen gaat. Een sterk, solide en stabiel logo dat kwaliteit en professionalisme uitstraalt. Niet

Nadere informatie

huisstijl handboek 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51

huisstijl handboek 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51 huisstijl handboek 1 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51 Inhoud Kernboodschap 30 minuten bewegen... 3 De basisregels... 4 Bewaking en beheer... 5 Verklaring beeld- en woordmerk... 6 Logo

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK BRUGSE OMMELAND

HUISSTIJLHANDBOEK BRUGSE OMMELAND HUISSTIJLHANDBOEK BRUGSE OMMELAND Brugge Antwerpen Gent Brussel Leuven Hasselt BELGIË INLEIDING Het logo van het Brugse Ommeland bestaat dit jaar 10 jaar. Hoog tijd dus voor een restyling. Naar aanleiding

Nadere informatie

AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING

AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING 1 INHOUD 1. Wat zit er in de toolkit? 3 2. Aanpassen middelen naar eigen huisstijl 4 3. Hoe gebruik je het werkbestand? 9 4. Fotografie standaard 12 5. Do s & don ts

Nadere informatie

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017 Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself Versie: 2.0 maart 2017 Inleiding In dit handboek wordt beschreven hoe de huisstijl van Wij zijn Nijmegen kan worden ingezet in zowel online als of offline

Nadere informatie

HUISSTIJL HANDBOEK technische richtlijnen inzake logo en huisstijl

HUISSTIJL HANDBOEK technische richtlijnen inzake logo en huisstijl HUISSTIJL HANDBOEK technische richtlijnen inzake logo en huisstijl Elke organisatie, elk bedrijf is uniek. Ze creëert dan ook, bewust maar soms ook onbewust, een eigen visuele identiteit, een eigen huisstijl.

Nadere informatie

WHAT S ON MINDS WHAT S ON YOUR MIND DIN LIGHT DIN REGULAR DIN MEDIUM DIN BOLD BASIS STYLESHEET AMAZING HUISSTIJL.

WHAT S ON MINDS WHAT S ON YOUR MIND DIN LIGHT DIN REGULAR DIN MEDIUM DIN BOLD BASIS STYLESHEET AMAZING HUISSTIJL. ONZE HUIS STIJL! BASIS STYLESHEET AMAZING HUISSTIJL Enkele opmerkingen betreffende de huisstijl van Amazing bv. Voorkeur logo op wit Het logo nooit kantelen Fonts - Din, in uiterste geval vervangen Toepassing

Nadere informatie

Handboek Huisstijl. versie

Handboek Huisstijl. versie Handboek Huisstijl versie 29.01.2019 In dit interactieve huisstijlhandboek van de Gemeente Westerkwartier vindt u richtlijnen voor de toepassing van de huisstijl in verschillende communicatieuitingen.

Nadere informatie

ZIEN SERVICE BIOSCOOP

ZIEN SERVICE BIOSCOOP OUDE LOGO OVER Service bioscoop is een bedrijf met een erg brede doelgroep. Naast de gangbare films worden er ook Nederlandstalige kinderfilms getoond en er is zelfs een 50+ avond. Kortom een bioscoop

Nadere informatie

Richtlijnen Best Bijzonder! Concept versie juni 2015

Richtlijnen Best Bijzonder! Concept versie juni 2015 Richtlijnen Best Bijzonder! Concept versie juni 2015 Best Bijzonder! Voor u ligt de eerste (concept)versie van de richtlijnen voor het nieuwe logo Best Bijzonder!. Hierin vindt u informatie over het juiste

Nadere informatie

Huisstijlgids

Huisstijlgids Huisstijlgids www.maldex.be 1 Logo: algemeen Logo in kleur primair Waar mogelijk wordt het logo altijd volledig in kleur gebruikt. Voor gebruik op schermen zijn er RGB-varianten beschikbaar in JPG & PNG.

Nadere informatie

Onze nieuwe huisstijl. Infrabel grafische gids

Onze nieuwe huisstijl. Infrabel grafische gids Onze nieuwe huisstijl Infrabel grafische gids 2 Infrabel grafische gids Infrabel grafische gids 3 Right On Track Infrabel grafische gids 5 Onze bouwstenen 1. logo 1.1 logo zonder baseline 1.2 logo met

Nadere informatie

Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >>

Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >> Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >> Maart 2010 De visuele identiteit van eherkenning Dit handboek bevat regels en richtlijnen voor de visuele identiteit van eherkenning. Het is voor iedereen

Nadere informatie

Stramien Belangrijk is het consequente gebruik van de grafische middelen die je gebruikt bij je huisstijl. Consequent wil zeggen het constante

Stramien Belangrijk is het consequente gebruik van de grafische middelen die je gebruikt bij je huisstijl. Consequent wil zeggen het constante Stramien Belangrijk is het consequente gebruik van de grafische middelen die je gebruikt bij je huisstijl. Consequent wil zeggen het constante gebruik van de middelen. Huisstijlhandboek SenterNovem 4.0

Nadere informatie

PROJECT 1: FREECARD 1 t/m 5 november

PROJECT 1: FREECARD 1 t/m 5 november PROJECT 1: FREECARD 1 t/m 5 november PROJECT 1: FREECARD 1 t/m 5 november In deze projectweek ga je een persoonlijke freecard ontwerpen waarmee je laat zien wat voor type jij bent. Ben je stoer of lief,

Nadere informatie