Informatiebrochure. Achtergrond informatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrochure. Achtergrond informatie"

Transcriptie

1 Informatiebrochure Achtergrond informatie Stichting Melion is een AWBZ-erkende zorginstelling. Stichting Melion waarborgt de kwaliteit binnen Hoeve de Kaolder en organiseert de Zorg in Natura voor Hoeve de Kaolder. De zorg en begeleiding worden uitgevoerd door Hoeve de Kaolder. In deze informatiebrochure wordt verder ingegaan op Hoeve de Kaolder. Af en toe zal er een korte verwijzing zijn naar Stichting Melion. Doelgroep Tot de doelgroep van Hoeve de Kaolder behoren kinderen en jeugdigen met autisme, ADHD en andere aanverwante stoornissen (leer- en gedragsproblemen). In deze informatiebrochure noemen we deze groep cliënten. Missie Hoeve de Kaolder wilt in deze steeds complexer wordende omgeving passende zorg bieden, afgestemd op de persoon en rekeninghoudend met de wensen en behoeften van de cliënt. Deze moet zoveel als mogelijk regie hebben en houden over zijn eigen leven. Hoeve de Kaolder is een kleinschalige en dynamische organisatie, waarbij aandacht voor de cliënt en zijn omgeving dan ook centraal staat. Visie De wereld wordt steeds complexer en dit maakt het voor sommige mensen lastig om zelfstandig in de maatschappij te functioneren. Voor veel kinderen en (jong)volwassenen met autisme, ADHD en andere aanverwante stoornissen zijn dingen moeilijk te begrijpen. Hoeve de Kaolder is er om de complexe wereld begrijpelijker te maken en ervoor te zorgen dat de mensen met een hulpvraag de aandacht krijgen die ze verdienen. Hoeve de Kaolder biedt een zo compleet mogelijk zorgpakket waarmee kinderen en jongeren met autisme, ADHD en andere aanverwante stoornissen de zorg krijgen die nodig is. Dankzij goede samenwerkingspartners en een professioneel team is Hoeve de Kaolder in staat om kwalitatieve zorg te leveren. Kwaliteit Hoeve de Kaolder hecht zeer veel waarde aan kwaliteit. Daarom wordt binnen Hoeve de Kaolder gewerkt met een ISO 9001 kwaliteitscertificering. Het kwaliteitssysteem is gebouwd op voortdurende verbetering van kwaliteit. Om continue te verbeteren investeert Hoeve de Kaolder veel in de kennis en vaardigheden van het team door middel van opleiding, training en intervisie. Om de kwaliteit te kunnen toetsen wordt er jaarlijks (i.s.m. de cliëntenraad) een cliënt- en medewerker tevredenheidonderzoek gehouden. De uitkomsten worden jaarlijks gepresenteerd tijdens een van de ouderavonden. Elk jaar deponeert Hoeve de Kaolder een Jaarverantwoording Zorginstellingen bij het CIBG. Deze is ook voor cliënten in te zien. Meer informatie hierover is op te vragen via de administratie.

2 Team Het team van Hoeve de Kaolder bestaat uit enthousiaste, geschoolde (woon)begeleiders, ambulant begeleiders, orthopedagogen, therapeuten en gedragsdeskundigen. De medewerkers van Hoeve de Kaolder zijn opgeleid en gespecialiseerd in kinderen en jeugdigen met leer-, gedrags- en ontwikkelingsstoornissen. Alle medewerkers onderschrijven de missie en visie van Hoeve de Kaolder en dragen deze ook uit. Daarnaast zijn alle medewerkers opgenomen in het Register Jeugdzorg en beschikken zij over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Zorgaanbod en financiering Het zorgaanbod van Hoeve de Kaolder is te financieren middels Zorg in Natura (ZIN), Persoonsgebonden Budget (PGB) of Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Hieronder ons zorg- en scholingsaanbod: Gespecialiseerde begeleiding - Intensieve thuisbegeleiding - Praktisch Pedagogisch Advies - Video Interactie Begeleiding - Psychomotorische Therapie Dagbesteding - Dagbesteding - Begeleiding individueel - Begeleiding in groepsverband - Gespecialiseerde voor- en naschoolse opvang Verblijf - Logeer- en vakantieopvang - Wonen* Training - Autisme communicatie DRIVE - Agressieregulatie - Weerbaarheid training - Sociale vaardigheidstraining - Theory of Mind *Is alleen te financieren vanuit het Persoonsgebonden Budget. Voor meer informatie over het zorgaanbod van Hoeve de Kaolder zie de website of neem persoonlijk contact op met Hoeve de Kaolder. Contact en bereikbaarheid Hoeve de Kaolder heeft een platte organisatie structuur. Dit om persoonlijk contact tussen cliënt en organisatie te kunnen waarborgen. Via het algemene telefoonnummer van Hoeve de Kaolder kan men rechtstreeks contact opnemen met de administratie. De medewerkers van de administratie kunnen de meeste vragen over intake, indicaties, zorgvraag, facturatie en planning beantwoorden. De administratie kan tevens doorverbinden met een van de medewerkers.

3 Algemeen telefoonnummer: Adres: Leukerweg 3, 6095NX Baexem De administratie is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30u tot 17.30u. Voor vragen die spoed betreffen of die betrekking hebben op de weekendopvang of verblijf is het algemene nummer ook in weekenden te bereiken. Het streven is om binnen een werkdag te beantwoorden. Afspraken met de zorgcoördinator of persoonlijk begeleider worden normaliter binnen een week gerealiseerd. Aanmelding/intake Indien een informatief gesprek en/of intakegesprek gewenst is, maakt de administratie een afspraak met de zorgcoördinator. Er wordt naar gestreefd deze afspraak binnen 14 dagen te laten plaatsvinden. Tijdens deze afspraak worden de wensen en behoeften samen geïnventariseerd. Tevens vindt een rondleiding op de locatie van Hoeve de Kaolder plaats. Een intakegesprek voor thuisbegeleiding kan ook thuis plaatsvinden. Op het moment dat de benodigde papieren (retour) zijn ontvangen kan (afhankelijk van de planning) de zorg starten. De persoonlijk begeleider zal contact opnemen voor het opstellen van het zorgbegeleidingsplan. Dit zorgbegeleidingsplan is de persoonlijke gids voor de zorg. Het plan wordt in gezamenlijkheid opgesteld en ondertekend. Tevens wordt het jaarlijks (en desgewenst vaker) geëvalueerd. Cliëntgegevens Indien een cliënt start met zorg is een aantal gegevens noodzakelijk. Over het algemeen worden deze opgevraagd door de zorgcoördinator. Onderstaande gegevens zijn gewenst tijdens de intake: - NAW gegevens (naam, adres, woonplaats); - BSN (burger service nummer); - Telefoonnummer, mobiel nummer; - NAW gegevens vertegenwoordigers/ouders/verzorgers; - Indicatie; - Diagnose; - Zorgverzekeraar en polisnummer; - Eventueel medicatiegegevens; - Geldig identiteitsbewijs. Tarieven, kosten en betaling Hoeve de Kaolder hanteert geen kosten voor: - Het intakegesprek (tijdsduur ca. 60 minuten); - Wijzigingen in zorg of budget; - Afmeldingen tot uiterlijk een week van te voren; - Het opstellen van een zorgbegeleidingsplan (bij gespecialiseerde begeleiding) De tarieven die Hoeve de Kaolder hanteert worden per kalenderjaar bepaald en staan vermeld in de bijlage tarieven. Voor PGB houders is het mogelijk om gebruik te maken van automatische incasso. Hoeve de Kaolder adviseert om hier gebruik van te maken. Bij keuze voor overboeking wordt een betalingstermijn van zeven dagen gehanteerd. Voor extra activiteiten kan het zijn dat Hoeve de Kaolder een eigen bijdrage vraagt, dit wordt altijd van te voren kenbaar gemaakt. Deelname aan het standaard activiteitenprogramma is kosteloos.

4 Afmeldingen In verband met de continuïteit van de zorg, het hulpverleningsproces, continuïteit voor de medewerkers van Hoeve de Kaolder en de duidelijkheid binnen de groepen kan er niet vrijblijvend afgemeld worden. De cliënt of vertegenwoordiger dient tijdig door te geven (uiterlijk tot een week van te voren) indien hij/zij verhinderd is voor een afspraak of om deel te nemen aan een geplande activiteit. Afmelden kan via de administratie middels het algemeen telefoonnummer of mailadres. Algemene voorwaarden Bij de zorgovereenkomst ontvangt de cliënt de algemene voorwaarden. Hierin staan de rechten en plichten voor zowel de zorgontvanger/cliënt/vertegenwoordiger als de zorgaanbieder beschreven. Wachttijden en doorverwijzingen Hoeve de Kaolder probeert zonder wachtlijsten te werken. Snelheid, continuïteit en flexibiliteit zijn namelijk belangrijke waarden van Hoeve de Kaolder. Helaas kan het zijn dat er toch wachtlijsten ontstaan en dat een cliënt langer dan gewenst wacht op zorg. Dit kan verschillende redenen hebben: - In korte tijd meer vraag dan aanbod; - Geen passende groep voor de zorgvraag of cliënt; - Wachtlijst door beperkte capaciteit voor Zorg in Natura. De administratie en zorgcoördinator kunnen informatie verstrekken over eventuele wachttijden. Indien er sprake is van een langere wachttijd zal doorverwezen worden naar een collega-instelling. In dergelijke situatie adviseert Hoeve de Kaolder tevens contact op te nemen met Per Saldo, belangenvereniging voor voor mensen die recht hebben op zorg. Melding en afhandeling incidenten cliënten (MIC) Sinds april 1996 is de Kwaliteitswet Zorginstellingen ingevoerd. Deze kwaliteitswet verplicht instellingen om de zorgverlening op kwalitatief verantwoorde wijze te organiseren. Dit omvat onder meer een systematische bewaking, beheersing en verbetering van de kwaliteit van zorg. Een MIC (Melding Incidenten Cliënten) maakt daar een essentieel onderdeel van uit. Hoeve de Kaolder acht het van groot belang dat incidenten gemeld, geregistreerd en geëvalueerd worden. Daarom heeft zij een eigen kwaliteitsmedewerker, die zorg draagt voor de registratie van een melding en de correcte afwikkeling ervan. Ouders/vertegenwoordigers worden altijd op de hoogte gebracht indien een MIC- incident is voorgevallen. Indien gewenst is een kopie van de melding door betrokkenen op te vragen. Hoeve de Kaolder bespreekt incidenten tevens met de cliëntenraad. Cliëntenraad De cliëntenraad is het adviesorgaan van cliënten voor het bestuur van Melion. De cliëntenraad komt op voor de belangen van alle cliënten van Melion en haar partners zoals o.a. Hoeve de Kaolder. Zij doet dit door gevraagd en ongevraagd adviezen te geven over zaken als faciliteiten, begeleiding, bejegening, uitbreiding of wijziging van het aanbod en toegankelijkheid. De cliëntenraad overlegt regelmatig met het bestuur van Melion. Voor deelname aan de cliëntenraad is het belangrijk dat men gemotiveerd is en ongeveer 25u per jaar wil investeren. De cliëntenraad komt ongeveer vier maal per jaar bij elkaar. Bij interesse in deelname of vragen kan contact opgenomen worden met het secretariaat van de cliëntenraad: cliëntenraad@melion.nl

5 Klachtenprocedure Hoeve de Kaolder neemt haar cliënten en medewerkers heel serieus, dus ook op moment dat er een klacht is. Als een cliënt, medewerker of ouder/vertegenwoordiger een klacht heeft over de begeleiding, kan men zich allereerst wenden tot de betreffende persoon. Als dit niet tot het gewenste resultaat leidt, vindt er een gesprek met de directie van Hoeve de Kaolder plaats. Indien ook dit geen passende oplossing biedt, dan heeft Hoeve de Kaolder een eigen vertrouwenspersoon. Deze geeft informatie en verleent advies en bijstand aan cliënten en voormalig cliënten van de instelling. Hoeve de Kaolder is tevens aangesloten bij een landelijke klachtencommissie. De klachtenprocedure is te vinden op de website. Privacyreglement Binnen Hoeve de Kaolder is een privacyreglement van kracht dat is gebaseerd op de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Alle medewerkers, stagiaires en anderen die werkzaamheden voor Hoeve de Kaolder uitvoeren, worden geacht zich aan het privacyreglement te houden. In het privacyreglement staat aangegeven hoe binnen Hoeve de Kaolder wordt omgegaan met vertrouwelijke informatie, zoals o.a. persoonsgegevens. In de Wet Bescherming Persoonsgegevens staat aangegeven op welke wijze deze privacygevoelige gegevens mogen worden verzameld, vastgelegd, bewaard en verspreid en hoe deze gegevens moeten worden afgeschermd, vernietigd of uitgewist. Alle organisaties, bedrijven en instellingen in Nederland die te maken hebben met persoonsgegevens, moeten zich aan deze wet houden. Het College Bescherming Persoonsgegevens houdt hier toezicht op. Het privacyreglement is bij Hoeve de Kaolder op te vragen of in te zien op de website. Einde zorg Indien de zorg of een zorgonderdeel eindigt, dan dient dit bij voorkeur schriftelijk te worden gemeld bij de zorgcoördinator. Hoeve de Kaolder hanteert een opzegtermijn van een maand. Evaluatie zorg en evaluatieformulieren Hoeve de Kaolder leert graag van haar cliënten. Daarom wordt bij de brief einde zorg een evaluatieformulier toegevoegd. Het invullen hiervan wordt zeer op prijs gesteld en kan desgewenst anoniem. Indien er na het lezen van deze brochure nog vragen zijn, dan kan men zich richten tot: Luuk Venner, bestuurder Stichting Melion, Mieke Venner-Drabbels, zorgcoördinator verblijf en dagbesteding Jenny Theelen, zorgcoördinator gespecialiseerde begeleiding

zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken zorgt voor aandacht

zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken zorgt voor aandacht Stichting Melion Leukerweg 3 6095 NX Baexem Telefoon: 0475 451701 E-mail: info@melion.nl Internet: www.melion.nl zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies

Nadere informatie

zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken

zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken zorgt voor aandacht dagbesteding & begeleiding diagnostiek & behandeling training & advies wonen & werken melion zorgt De wereld wordt steeds complexer en dit maakt het voor sommige mensen lastig om zelfstandig

Nadere informatie

Jaarverslag Januari 2012 - december 2012 Hoeve de Kaolder Boerderijnummer: 885 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen

Jaarverslag Januari 2012 - december 2012 Hoeve de Kaolder Boerderijnummer: 885 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Jaarverslag Januari 2012 - december 2012 Hoeve de Kaolder Boerderijnummer: 885 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, juni 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Missie Mensvisie Visie Gedragscode

Missie Mensvisie Visie Gedragscode Missie Zorgverlening PGZ is een dynamische organisatie met vernieuwende initiatieven, waarbij de zorgvraag en behoefte van de cliënt centraal staan. Elke cliënt moet, rekening houdend met zijn wensen en

Nadere informatie

Bijlage 11 informatiemap

Bijlage 11 informatiemap Bijlage 11 informatiemap Contactinformatie. Beter Leven Zorg Markt 38 4841 AC Prinsenbeek Tel: 076-8896901 (bereikbaar op kantoortijden) E-Mail: info@beterlevenzorg.nl Datum laatst aangepast: juni 2018

Nadere informatie

Bijlage 11 informatiemap

Bijlage 11 informatiemap Bijlage 11 informatiemap Contactinformatie. Beter Leven Zorg Markt 38 4841 AC Prinsenbeek Tel: 076-8896901 (bereikbaar op kantoortijden) E-Mail: info@beterlevenzorg.nl Datum laatst aangepast: 01 januari

Nadere informatie

vooruitkomen OUDERS & OPVOEDERS

vooruitkomen OUDERS & OPVOEDERS > vooruitkomen + OUDERS & OPVOEDERS ! Via Bureau Jeugdzorg of uw huisarts bent u bij Rubicon jeugdzorg terecht gekomen. Soms zijn er problemen in het gezin die u niet zelf kunt oplossen. Uw kind is bijvoorbeeld

Nadere informatie

Informatie over Eddee Zorgverlening... 2. Eddee Zorgverlening: even voorstellen... 3. Zorgaanbod... 3. Individuele begeleiding...

Informatie over Eddee Zorgverlening... 2. Eddee Zorgverlening: even voorstellen... 3. Zorgaanbod... 3. Individuele begeleiding... INFORMATIEBROCHURE Informatie over Eddee Zorgverlening Inhoud Informatie over Eddee Zorgverlening... 2 Eddee Zorgverlening: even voorstellen... 3 Zorgaanbod... 3 Individuele begeleiding... 3 Individuele

Nadere informatie

Eddee Zorggroep is een christelijke zorginstelling. We werken vanuit de geloofsovertuiging dat ieder persoon uniek, gewenst en waardevol is.

Eddee Zorggroep is een christelijke zorginstelling. We werken vanuit de geloofsovertuiging dat ieder persoon uniek, gewenst en waardevol is. INFORMATIEBROCHURE Eddee: even voorstellen Eddee Zorggroep biedt onder andere begeleiding aan mensen met een diagnose (zoals een vorm van autisme, AD(H)D, angst- of tic stoornis) en/of een verstandelijke

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

Klachtenbeleid Cliënten

Klachtenbeleid Cliënten Klachtenbeleid Cliënten Datum vaststelling : mei 2013 Te herzien voor: mei 2016 Opgesteld en vastgesteld door : Arienne Versendaal en Janine Meijer Inhoud 1. Inleiding 1.1 Compliment, feedback of klachtenbehandeling

Nadere informatie

Zijn er nog andere gezinsleden met een indicatie voor specialistische ondersteuning (individuele

Zijn er nog andere gezinsleden met een indicatie voor specialistische ondersteuning (individuele Postadres: Antwoordnummer 600 1300 VB Telefoon: 14 036 wijkteamsalmere.nl Uitvoeringsplan persoonsgebonden budget jeugd U wilt voor een jeugdige onder de 18 jaar ondersteuning inkopen via een persoonsgebonden

Nadere informatie

Kind en Jeugd GGZ. Psychologische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 21 jaar.

Kind en Jeugd GGZ. Psychologische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 21 jaar. Kind en Jeugd GGZ Psychologische hulpverlening voor kinderen en jeugdigen tot 21 jaar. Team Kind en Jeugd heeft ervaring met de specifieke problematiek waarmee kinderen en jongeren kunnen kampen. Vraagt

Nadere informatie

Verzamelen gegevens: december 2013

Verzamelen gegevens: december 2013 Verzamelen gegevens: december 2013 Interpretatie gegevens: april/mei 2014 Organisatiebeschrijving Inzowijs richt zich op de begeleiding van kinderen en jongeren in de leeftijd van 2 t/m 23 jaar. De problematiek

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Langdurige zorg thuis (VPT/MPT) Het CZ zorgkantoor wijst u de weg Voor wie is deze brochure? Deze brochure is voor mensen die een indicatie hebben voor zorg uit de Wet langdurige

Nadere informatie

Procesbeschrijving. Aanmelding. Keuzeinformatiegesprek

Procesbeschrijving. Aanmelding. Keuzeinformatiegesprek Procesbeschrijving Friesland Begeleid Wonen heeft het primaire zorgproces als volgt vastgesteld. Aanmelding van een potentiële cliënt, keuzeinformatiegesprek met potentiële cliënt, intakegesprek met potentiële

Nadere informatie

Klachtenreglement Stichting Ouder en Kindcentrum Academia

Klachtenreglement Stichting Ouder en Kindcentrum Academia Klachtenreglement Stichting Ouder en Kindcentrum Academia KLACHTENREGELING Indien u niet tevreden bent, kunt u gebruik maken van ons klachtenreglement. Elke klacht wordt uiterst serieus behandeld en verbeterpunten

Nadere informatie

Uitvoeringsplan persoonsgebonden budget volwassenen (Wmo)

Uitvoeringsplan persoonsgebonden budget volwassenen (Wmo) Postadres: Antwoordnummer 600 1300 VB Telefoon: 14 036 wijkteamsalmere.nl Uitvoeringsplan persoonsgebonden budget volwassenen (Wmo) U wilt voor uzelf of voor een ander ondersteuning inkopen via een persoonsgebonden

Nadere informatie

Utrecht, mei Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Change Your life te Roermond op 15 december 2016

Utrecht, mei Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Change Your life te Roermond op 15 december 2016 Utrecht, mei 2017 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Change Your life te Roermond op 15 december 2016 1 Inleiding Op 15 december 2016 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna:

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Krimpen aan den IJssel 2017

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Krimpen aan den IJssel 2017 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Krimpen aan den IJssel 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelet op het bepaalde in de Verordening maatschappelijke

Nadere informatie

Uw rechten, onze plichten

Uw rechten, onze plichten Klachten en privacy Informatie over Privacy, Klachtenregeling, Cliëntenraad en Oudercommissies Kinderopvang Uw rechten, onze plichten Stichting Rzijn is een organisatie voor kinderopvang en welzijn in

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over het Persoonsgebonden budget (PGB) jeugdhulp, Inhoudsopgave

Vragen en antwoorden over het Persoonsgebonden budget (PGB) jeugdhulp, Inhoudsopgave Vragen en antwoorden over het Persoonsgebonden budget (PGB) jeugdhulp, Inhoudsopgave 1. Wijzigingen per 1 januari 2015 Algemeen 2. Meest gestelde vragen van mensen die nu een PGB hebben 3. PGB trekkingsrecht

Nadere informatie

Free Time Flies en een persoonsgebonden budget

Free Time Flies en een persoonsgebonden budget Free Time Flies en een persoonsgebonden budget 1. Inleiding Per 1 januari 2015 zijn er enkele zaken veranderd rondom het persoonsgebonden budget (pgb). Op grond van de Jeugdwet en Wmo kunnen volwassenen,

Nadere informatie

Uw gegevens Achternaam + voorletters. Geboortedatum. BSN-nummer. adres. Telefoonnummer

Uw gegevens Achternaam + voorletters. Geboortedatum. BSN-nummer.  adres. Telefoonnummer Persoonsgebonden budgetplan (Pgb) voor Beschermd Wonen Onze voorkeur gaat uit naar het formulier digitaal in te vullen. U kunt hiervoor een wordversie opvragen van dit formulier via ggzwmo@nissewaard.nl.

Nadere informatie

Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie

Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Informatie voor cliënten, familie en betrokkenen Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Maelsonstraat 1 1624 NP HOORN 088 65 65 010 www.ggz-nhn.nl/jeugd www.ggz-nhn.nl

Nadere informatie

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk!

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! PrivaZorg PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! 1 Welkom bij PrivaZorg! PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie, die werkt met gemotiveerde, zelfstandige zorgverleners. Thuiszorg is zorg bij mensen

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife

Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife 1 Inhoudsopgave: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6.

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau wikadie

Interne klachtenregeling gastouderbureau wikadie Interne klachtenregeling gastouderbureau wikadie Inleiding Voor u ligt de regeling van gastouderbureau wikadie om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau,

Nadere informatie

Reglement klachtencommissie Artikel 1 Definities 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. Artikel 2 Doel van de klachtencommissie 2.1. 2.2.

Reglement klachtencommissie Artikel 1 Definities 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. Artikel 2 Doel van de klachtencommissie 2.1. 2.2. Reglement klachtencommissie De klachtenreglement geeft de afhandeling van klachten aan zoals die naar behoren wordt gevolgd door Sentinelzorg. Alle medewerkers van Sentinelzorg proberen hun werk zo professioneel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden:

Algemene voorwaarden: Algemene voorwaarden: Onder cliënt wordt verstaan een ieder die van de begeleiding van TBA gebruik wenst te maken of maakt, dan wel enige overeenkomst van dien aard met haar wenst af te sluiten. Onder

Nadere informatie

Jeugdzorg met een pgb

Jeugdzorg met een pgb Jeugdzorg met een pgb Voor wie is deze brochure? Deze brochure is bedoeld voor: ouders /verzorgers van kinderen uit de gemeente Den Haag die een persoonsgebonden budget (pgb) vanuit de Jeugdwet willen

Nadere informatie

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z Samen doen Zorgvisie Zorg- en dienstverlening van A tot Z Wat en hoe? 3 W Samen met de cliënt bepalen we wát we gaan doen en hóe we het gaan doen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op diverse

Nadere informatie

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt.

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Welkom U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke weg.

Nadere informatie

Zijn er nog andere gezinsleden met een indicatie voor individuele hulp of ondersteuning op maat?

Zijn er nog andere gezinsleden met een indicatie voor individuele hulp of ondersteuning op maat? Postadres: Antwoordnummer 600 1300 VB Telefoon: 14 036 wijkteamsalmere.nl Uitvoeringsplan persoonsgebonden budget jeugd U wilt voor een jeugdige onder de 18 jaar hulp inkopen via een persoonsgebonden budget

Nadere informatie

Beleidsdocument Klachtenregeling cliënten

Beleidsdocument Klachtenregeling cliënten Beleidsdocument Klachtenregeling cliënten ASVZ Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Wat is een klacht?... 3 3 Wie kunnen een klacht indienen en op welke manier?... 3 4 Bij wie kan je terecht

Nadere informatie

Ervaringsgericht leren door Psychologen Praktijk Timmers Oosterhout. Toets kleinschalige jeugdhulp met verblijf. Gezond vertrouwen

Ervaringsgericht leren door Psychologen Praktijk Timmers Oosterhout. Toets kleinschalige jeugdhulp met verblijf. Gezond vertrouwen Ervaringsgericht leren door Psychologen Praktijk Timmers Oosterhout Toets kleinschalige jeugdhulp met verblijf Gezond vertrouwen Utrecht, juni 2018 Ervaringsgericht leren door Psychologen Praktijk Timmers

Nadere informatie

PrivaZorg thuiszorg persoonlijk en klantgericht!

PrivaZorg thuiszorg persoonlijk en klantgericht! PrivaZorg thuiszorg persoonlijk en klantgericht! Welkom bij PrivaZorg! PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie die werkt met gemotiveerde, zelfstandige zorgverleners. Thuiszorg is het bieden van zorg, ondersteuning

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Langdurige zorg in een instelling CZ zorgkantoor wijst u de weg Voor wie is deze brochure? Deze brochure is voor mensen met een indicatie voor opname in een zorginstelling

Nadere informatie

Utrecht, juli Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Care 2 Get There in Rotterdam op 6 april 2017

Utrecht, juli Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Care 2 Get There in Rotterdam op 6 april 2017 Utrecht, juli 2017 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Care 2 Get There in Rotterdam op 6 april 2017 1 Inleiding Op 6 april 2017 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna:

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over het Persoonsgebonden budget (PGB) jeugdhulp, Inhoudsopgave

Vragen en antwoorden over het Persoonsgebonden budget (PGB) jeugdhulp, Inhoudsopgave Vragen en antwoorden over het Persoonsgebonden budget (PGB) jeugdhulp, Inhoudsopgave 1. Wijzigingen per 1 januari 2015 algemeen 2. Meest gestelde vragen van mensen die vóór 2015 een PGB hadden 3. PGB:

Nadere informatie

Zorgleveringsovereenkomst Strandgoed Ter Heijde. Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest. ZLO Strandgoed_2016_versie Pagina 1

Zorgleveringsovereenkomst Strandgoed Ter Heijde. Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest. ZLO Strandgoed_2016_versie Pagina 1 . Zorgleveringsovereenkomst Strandgoed Ter Heijde Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest Versienummer: 01-2016 Laatste update: 31 mei 2016 Pagina 1 Zorgleveringsovereenkomst Strandgoed Ter Heijde

Nadere informatie

Gastouderbureau SharedCare. Informatiebrochure

Gastouderbureau SharedCare. Informatiebrochure Gastouderbureau SharedCare Informatiebrochure Werkwijze gastouderbureau SharedCare Inhoudsopgave 1. INLEIDING 1.1 Nieuwe koppelingen 1.2 INTAKEGESPREK GASTOUDER 1.3 INTAKEGESPREK VRAAGOUDER 1.4 KOPPELINGSGESPREK

Nadere informatie

Utrecht, mei Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Huize Grooteman B.V. te Zwaag op 21 november 2016

Utrecht, mei Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Huize Grooteman B.V. te Zwaag op 21 november 2016 Utrecht, mei 2017 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Huize Grooteman B.V. te Zwaag op 21 november 2016 1 Inleiding Op 21 november 2016 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de

Nadere informatie

Klachtenreglement Opleiding tot Psychosociaal therapeut

Klachtenreglement Opleiding tot Psychosociaal therapeut Klachtenreglement Opleiding tot Psychosociaal therapeut De Roos Opleidingen Inhoud Vooraf... 3 Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 1... 3 Hoofdstuk 2 Behandeling van de klachten... 3 Paragraaf 1

Nadere informatie

Aanmeldformulier kinderdagcentrum

Aanmeldformulier kinderdagcentrum KDC Villa Flevoloo info@villaflevoloo.nl 0320-285533 Aanmeldformulier kinderdagcentrum Algemeen Datum van invullen invuller Contactgegevens invuller Welke hulp vraagt u aan? Korte omschrijving van de zorgvraag:

Nadere informatie

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Informatieboekje Privacy - februari 2010 PRIVACY VAN DE CLIËNT De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) bepaalt hoe wij in Nederland moeten omgaan met

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Voordat u deze brochure leest Hebt u langdurige zorg nodig? Per 1 januari 2015 is er veel veranderd. In deze brochure

Nadere informatie

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan Ouderen heeft verschillende

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en informatie Stichting Breder. 1. Definities Wat betekenen alle woorden in dit document.

Algemene voorwaarden en informatie Stichting Breder. 1. Definities Wat betekenen alle woorden in dit document. Algemene voorwaarden en informatie Stichting Breder 1. Definities Wat betekenen alle woorden in dit document. Cliënt: dat is degene die zorg krijgt. Zorgaanbieder: dit is Stichting Breder. Zorgovereenkomst:

Nadere informatie

Wat kunnen wij u bieden?

Wat kunnen wij u bieden? Wat kunnen wij u bieden? Wonen, Welzijn & Zorg bij 1 Wat ons bezighoudt Van tijd tot tijd bereiken ons vragen van mensen of wij een bepaalde dienst of bepaalde zorg kunnen leveren. Soms is het een vraag

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen

Aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen Aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen Waarvoor is dit formulier? Met dit formulier vraagt u bij GGD Gelderland-Zuid (regio Nijmegen en regio Rivierenland) een indicatie voor Beschermd Wonen aan.

Nadere informatie

Unal College. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond

Unal College. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond Unal College Trainingen en werkbegeleiding aan (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking Unal College Professionele ondersteuning en training met aandacht voor culturele achtergrond voor (jong)

Nadere informatie

Verordening jeugdhulp

Verordening jeugdhulp Verordening jeugdhulp De raad van de gemeente...; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van... 2014 met nummer...; gelet op de artikelen 2.9, 2.10, 2.12 en 8.1.1, vierde lid,

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Krimpen aan den IJssel 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Krimpen aan den IJssel 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Krimpen aan den IJssel 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelet op het bepaalde in de Verordening maatschappelijke

Nadere informatie

Intern Klachtenreglement Breederzorg Thuiszorg

Intern Klachtenreglement Breederzorg Thuiszorg Intern Klachtenreglement Breederzorg Thuiszorg Intern klachtenreglement Breederzorg Thuiszorg versie 02 Pagina 1 van 7 Reglement voor interne klachtenafhandeling 1. Begripsomschrijving 1.1. Zorgaanbieder

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor JEUGDWET PGB -PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET-

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor JEUGDWET PGB -PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET- PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor JEUGDWET PGB -PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET- Korte toelichting op dit persoonsgebonden budgetplan U heeft een melding gedaan en

Nadere informatie

Een hechte groep specialisten met een simpel doel: Bel ons:

Een hechte groep specialisten met een simpel doel: Bel ons: KLEURRIJK IN THUISZORG Een hechte groep specialisten met een simpel doel: Goede, betrouwbare zorg verlenen waarbij zaken als persoonlijke achtergrond, situatie, wensen en behoeften geen drempel vormen.

Nadere informatie

Langdurige zorg thuis. CZ zorgkantoor regelt uw langdurige zorg

Langdurige zorg thuis. CZ zorgkantoor regelt uw langdurige zorg Langdurige zorg thuis CZ zorgkantoor regelt uw langdurige zorg Check www.ciz.nl of bel het CIZ op 088 789 10 00 om te kijken of u zorg kunt krijgen die vergoed wordt vanuit de Wlz. Inhoudsopgave Langdurige

Nadere informatie

inclusief de eisen aan de thuiszorgorganisatie

inclusief de eisen aan de thuiszorgorganisatie Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl inclusief de eisen aan de thuiszorgorganisatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden:

Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden: Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden: 1. Doel van het verblijf op de... 2. Duur van de overeenkomst... 3. Verblijf op de... 4. Begeleiding... 4.1 Individuele begeleiding... 5. Overleg... 6. Klachtenprocedure...

Nadere informatie

verslavings VRIJ LEVEN

verslavings VRIJ LEVEN IEDER MENS IS BESTEMD OM VRIJ TE ZIJN verslavings VRIJ LEVEN INFORMATIE VOOR CLIËNTEN GELOOF IN VRIJHEID WELKOM BIJ TERWILLE BEDANKT VOOR JE AANMELDING BIJ TERWILLE. GOED DAT JE DEZE STAP HEBT GEZET. OM

Nadere informatie

Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging 3.0. test

Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging 3.0. test Raad van Bestuur Computerweg 6 3821 AB Amersfoort www.beweging3.nl Telefoonnummer: (033) 469 20 20 E-mail: klantcontactcentrum@beweging3.nl Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging

Nadere informatie

Reglement Cliëntenpanel. Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid

Reglement Cliëntenpanel. Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid Reglement Cliëntenpanel Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid Reglement cliëntenpanel (centrale cliëntenraad) De Stichting Samenwerkende Zorgboeren hecht veel waarde aan de inbreng van haar cliënten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en informatie Stichting Breder

Algemene voorwaarden en informatie Stichting Breder Algemene voorwaarden en informatie Stichting Breder 1. Definities Wat betekenen alle woorden in dit document. Cliënt: dat is degene die zorg krijgt. Zorgaanbieder: dit is Stichting Breder. Zorgovereenkomst:

Nadere informatie

KlachtenProtocol SKPOOV

KlachtenProtocol SKPOOV KlachtenProtocol SKPOOV Voorwoord In iedere organisatie waarin mensen samen werken worden fouten gemaakt. Dit geldt zowel voor de medewerkers als voor de leerlingen op onze school. Belangrijk hierin is

Nadere informatie

Met cliënt wordt bedoeld de cliënt zelf of diens (wettelijke) vertegenwoordiger. De regeling is ook bedoeld voor klachten van medewerkers.

Met cliënt wordt bedoeld de cliënt zelf of diens (wettelijke) vertegenwoordiger. De regeling is ook bedoeld voor klachten van medewerkers. Pagina: 1 van 5 Uitgifte datum : 15-04-2014 1. Inleiding Een klacht kan om meer kwesties gaan dan medische fouten. Ook in het contact met de hulpverlener of in de organisatie van de zorg kan van alles

Nadere informatie

Klachtenreglement 2015

Klachtenreglement 2015 Klachtenreglement 2015 1.0 Doel & toepassingsgebied Doel Toepassingsgebied Datum opstellen Januari 2015 Frequentie evaluatie Dit reglement beschrijft de wijze waarop de organisatie en zorgverleners omgaan

Nadere informatie

Deze procedure beschrijft de wijze waarop klachten gerapporteerd, geregistreerd, afgehandeld en geanalyseerd worden.

Deze procedure beschrijft de wijze waarop klachten gerapporteerd, geregistreerd, afgehandeld en geanalyseerd worden. 1. Inleiding Een klacht kan om meer kwesties gaan dan het contact met de begeleider. Ook in de organisatie van het begeleidingstraject kan van alles misgaan. Het gaat om zaken die anders hadden moeten

Nadere informatie

1.1 Zorgaanbieder: Stichting Somnium Begeleiding en Stichting Somnium Zorg.

1.1 Zorgaanbieder: Stichting Somnium Begeleiding en Stichting Somnium Zorg. Klachtenreglement Versie 2 - november 2018 Goedgekeurd door bestuurders: de heer N. Reinders en de heer H. Boesten Handtekeningen Het bestuur van Stichting Somnium Begeleiding en Stichting Somnium Zorg,

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Kwaliteitsbeleid 2017

Kwaliteitsbeleid 2017 Kwaliteitsbeleid 2017 Kwaliteitskader Beschermd wonen en Opvang Groningen. Versie 1.0 Definitief Maart 2017 Bijlage Kwaliteitsdoelstellingen 2016-2017 Ons kwaliteitsbeleid naast de uitgangspunten kwaliteitskader

Nadere informatie

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Zekere Basis, locatie Lonnekerveldweg 30 in Enschede op 7 augustus 2017

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Zekere Basis, locatie Lonnekerveldweg 30 in Enschede op 7 augustus 2017 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Zekere Basis, locatie Lonnekerveldweg 30 in Enschede op 7 Utrecht, oktober 2017 1 Inleiding Op 7 heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna:

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Korte toelichting op dit persoonsgebonden budgetplan U heeft een melding gedaan en u heeft

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen

Aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen Aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen Waarvoor is dit formulier? Met dit formulier vraagt u bij GGD Gelderland-Zuid (regio Nijmegen en regio Rivierenland) een indicatie voor Beschermd Wonen aan.

Nadere informatie

Aan meneer/ mevrouw, Amsterdam, Geachte heer/ mevrouw. Wij willen u allereerst danken voor uw interesse in Kindercentrum Moeders Schoot B.V.

Aan meneer/ mevrouw, Amsterdam, Geachte heer/ mevrouw. Wij willen u allereerst danken voor uw interesse in Kindercentrum Moeders Schoot B.V. Aan meneer/ mevrouw, Amsterdam, Geachte heer/ mevrouw Wij willen u allereerst danken voor uw interesse in Kindercentrum Moeders Schoot B.V. Als bijlage treft u een overzicht van de procedure voor de aanmelding

Nadere informatie

Procedure klachtenbehandeling cliënten

Procedure klachtenbehandeling cliënten Pagina : 1 van 5 Procedure klachtenbehandeling cliënten Inleiding Stichting Duinrust heeft een zorgvuldige en klantvriendelijke behandeling van al haar cliënten zeer hoog in het vaandel staan. Alle medewerkers

Nadere informatie

UW KIND INSCHRIJVEN BIJ DE TOEGANGSPOORT VAN INTEGRALE JEUGDHULP?

UW KIND INSCHRIJVEN BIJ DE TOEGANGSPOORT VAN INTEGRALE JEUGDHULP? UW KIND INSCHRIJVEN BIJ DE TOEGANGSPOORT VAN INTEGRALE JEUGDHULP? Erkend MDT voor opmaak aanvraagdocument Integrale Jeugdhulp Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen COS Leuven campus Sint-Rafaël Kapucijnenvoer

Nadere informatie

Voor de aanvraag van een Persoonsgebonden budget voor jeugdigen tot 18 jaar

Voor de aanvraag van een Persoonsgebonden budget voor jeugdigen tot 18 jaar Pgb-plan Jeugd Voor de aanvraag van een Persoonsgebonden budget voor jeugdigen tot 18 jaar U heeft met een medewerker van de Ouder- en Kindteams gesproken over uw hulpvraag. Samen hebben jullie een perspectiefplan

Nadere informatie

specialistische hulp kleinschalig dichtbij

specialistische hulp kleinschalig dichtbij P R A K T I S C H E I N F O R M A T I E specialistische hulp kleinschalig dichtbij De Hoofdlijn De menselijke maat in hulpverlening Doorverwijzing Als u bent doorverwezen naar De Hoofdlijn, meestal door

Nadere informatie

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan Ouderen heeft verschillende

Nadere informatie

Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland

Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland Algemeen Blijf Groep adviseert cliënten, alvorens een klacht in te dienen, eerst hun onvrede rechtstreeks te bespreken met de betrokken medewerker,

Nadere informatie

Zorg Advies Bureau Nederland. Zorg in úw taal!

Zorg Advies Bureau Nederland. Zorg in úw taal! Zorg Advies Bureau Nederland Zorg in úw taal! Thuiszorg Als u zorg nodig heeft, wilt u zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen, liefst in uw eigen vertrouwde omgeving. Iedereen die door ouderdom, ziekte,

Nadere informatie

Paspoortnummer ID-nummer. Polisnummer. Telefoonnummer. Telefoonnummer. Telefoonnummer

Paspoortnummer ID-nummer. Polisnummer. Telefoonnummer. Telefoonnummer. Telefoonnummer Heeft u graag eerst een oriënterend gesprek over de mogelijkheden binnen S&L Zorg of vragen over dit formulier? Dan kunt u contact opnemen met het cliëntserviceteam; zij helpen u graag verder. clientserviceteam@slzorg.nl

Nadere informatie

Zorgboerderij de Rietstulp Nieuwe Wetering PC Mastenbroek

Zorgboerderij de Rietstulp Nieuwe Wetering PC Mastenbroek Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden... 1. Doel van het verblijf op de Zorgboerderij... 2 2. Duur van de overeenkomst... 3 3. Verblijf op de Zorgboerderij... 3 4. Begeleiding... 3 4.1 Individuele begeleiding...

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau Joekie

Interne klachtenregeling gastouderbureau Joekie - 1 - Inhoudsopgave: Hoofdstuk: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6. Tweede Fase 8 7. Klachtenregistratie

Nadere informatie

inclusief de eisen aan de (thuis)zorgorganisatie

inclusief de eisen aan de (thuis)zorgorganisatie Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl inclusief de eisen aan de (thuis)zorgorganisatie

Nadere informatie

Hertoetsrapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Thuiszorg Diamond in Den Haag op 27 september Utrecht, maart 2018

Hertoetsrapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Thuiszorg Diamond in Den Haag op 27 september Utrecht, maart 2018 Hertoetsrapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Thuiszorg Diamond in Den Haag op 27 september 2017 Utrecht, maart 2018 1 Inleiding Op 27 september 2017 heeft de Inspectie Gezondheidszorg en

Nadere informatie

Hertoetsrapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Relaunch, handelsnaam van Cok van den Heuvel Motoren in Tiel op 15 november 2018

Hertoetsrapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Relaunch, handelsnaam van Cok van den Heuvel Motoren in Tiel op 15 november 2018 Hertoetsrapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Relaunch, handelsnaam van Cok van den Heuvel Motoren in Tiel op 15 Utrecht, maart 2019 1 Inleiding Op 15 heeft de Inspectie Gezondheidszorg en

Nadere informatie

Op het gebied van privacy en bescherming van persoonsgegevens hebben wij te maken met volgende wettelijk kader en regels:

Op het gebied van privacy en bescherming van persoonsgegevens hebben wij te maken met volgende wettelijk kader en regels: Privacy verklaring In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze verklaring zorgvuldig te lezen. het Naoberhuis het

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau CoCo

Interne klachtenregeling gastouderbureau CoCo 1 Inhoudsopgave: Hoofdstuk: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol 7 6. Klachtencommissie 8 7. Klachtenregistratie 9 Klachtenformulier

Nadere informatie

Trekkingsrecht PGB, Q&A voor gemeenten Hoeksche Waard

Trekkingsrecht PGB, Q&A voor gemeenten Hoeksche Waard Trekkingsrecht PGB, Q&A voor gemeenten Hoeksche Waard Taken van de AWBZ (Rijk) naar de Wmo (gemeente). Wat verandert er? Vanaf 2015 gaan gemeenten taken uitvoeren die nu nog onder de AWBZ vallen: onder

Nadere informatie

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt.

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. Welkom Welkom Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke

Nadere informatie

Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Kantooradres: Oldehoofsterkerkhof 2 8911 DH Leeuwarden Postadres: Postbus 21000 8900 JA Leeuwarden 14 058 gemeente@leeuwarden.nl Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG

Nadere informatie

VERORDENING JEUGDHULP GEMEENTE HEERENVEEN 2015

VERORDENING JEUGDHULP GEMEENTE HEERENVEEN 2015 VERORDENING JEUGDHULP GEMEENTE HEERENVEEN 2015 Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: - andere voorziening: voorziening anders dan in

Nadere informatie

Zorgbedrijf De Leidraad Dagbesteding, maatschappelijke participatie en ondersteuning bij zelfredzaamheid

Zorgbedrijf De Leidraad Dagbesteding, maatschappelijke participatie en ondersteuning bij zelfredzaamheid Zorgbedrijf De Leidraad Dagbesteding, maatschappelijke participatie en ondersteuning bij zelfredzaamheid Visie en Missie Algemene voorwaarden Al sinds 2008, het jaar van oprichting, stelt De Leidraad zich

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING

AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING DEEL 1: verpleegkundig deel Dit deel vult de wijkverpleegkundige in samen met de verzekerde of wettelijk vertegenwoordiger 1. Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Persoonsgebonden budget (pgb) Informatiebijeenkomst Gemeente Houten

Persoonsgebonden budget (pgb) Informatiebijeenkomst Gemeente Houten Persoonsgebonden budget (pgb) Informatiebijeenkomst Gemeente Houten Welkomstwoord door Michiel van Liere, wethouder Jeugd Toelichting op het persoonsgebonden budget (pgb) Jeugd door Aagje Meijer, projectleider

Nadere informatie

Ondersteunings- en budgetplan JEUGDHULP (BMWE-gemeenten)

Ondersteunings- en budgetplan JEUGDHULP (BMWE-gemeenten) Ondersteunings- en budgetplan JEUGDHULP (BMWE-gemeenten) Dit is het Ondersteunings- en Budgetplan PGB. Om voor een PGB in aanmerking te kunnen komen, dient u dit plan zelf in te vullen. Het plan gaat in

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting van het Kind

Klachtenregeling Stichting van het Kind Klachtenregeling Stichting van het Kind 1. Doelstellingen In deze klachtenregeling wordt voorzien in het omgaan met klachten van donateurs, leveranciers, sollicitanten en alle andere relaties van Stichting

Nadere informatie