I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 17 september 2015 INFO 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 17 september 2015 INFO 2"

Transcriptie

1 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 17 september 2015 INFO 2 IN DEZE INFO Verlofaanvraag Offerfeest Speerpunten in het nieuwe schooljaar Het buurtteam Warmmaaklessen BSA Klassenpresentatie wijziging datum Nederlands Film Festival Afstemmingsgesprekken De schoolreisjes Trakteren op school BELANGRIJKE DATA Ma 21 september Afstemmingsgesprekken Di 22 september MR-vergadering Do 24 september Offerfeest Wo 30 september Klassenpresentatie 8.45 uur Berengroep, groep 5 en 8 Vr 2 oktober Studiedag onderbouw Groep 1 t/m 4 vrij Di 6 oktober Schoolfotograaf Wo 7 oktober Start Kinderboekenweek Vr 9 oktober Brede Schoolvoetbaltoernooi Groep 6, 7 en 8 Vr 16 oktober Klassenpresentatie uur Apengroep, groep 4 en 7

2 SPEERPUNTEN IN HET NIEUWE SCHOOLJAAR Graag willen wij u informeren over de speerpunten van ons team het komend schooljaar 2015/2016. Ook kijken we terug naar het afgelopen jaar. Heeft u hierover nog vragen, dan kunt u deze altijd stellen aan de leerkracht van uw kind. Zij/hij geeft hierover graag uitleg of licht een speerpunt toe. Begrijpend luisteren en begrijpend lezen Vorig jaar is het team aan de slag gegaan met een aantal inhoudelijke onderwerpen. Dit is gebeurd na schooltijd en tijdens studiedagen. Een van deze onderwerpen is, begrijpend luisteren in de onderbouw en begrijpend lezen in de midden- en bovenbouw. Met begrijpend luisteren bedoelen we het gericht luisteren naar een verhaal, achterhalen wat de kern van het verhaal is, het verhaal kunnen analyseren n.a.v. illustraties, citaten etc. Kortom door scherp te luisteren, mee te denken en te kijken begrijpt de leerling het verhaal beter. Ook voor begrijpend lezen hebben we samen met het team een flinke slag geslagen. We geven doelgerichter les waardoor er een groter leesbegrip bij de leerlingen ontstaat. Dit doen we aan de hand van actuele teksten die motiverend werken. Maar ook bij vakken als biologie, geschiedenis etc. Begrijpend lezen is een belangrijk vakgebied in het basisonderwijs. Het is zelfs bepalend voor een schoolsucces van een leerling.

3 Identiteit en levensbeschouding We zijn intensief bezig geweest met de wijze waarop we vorm geven aan het christelijke geloof op school. Wat doen we wel en wat doen we niet? Hoe zien onze levensbeschouwelijke lessen eruit van groep 1-8? Hoe gaan we om met andere religies en culturen? De levensbeschouwelijke lessen worden aan de hand van een methode gegeven. Er worden bijbelverhalen voorgelezen met een link naar het heden. Soms worden deze onderwerpen gekoppeld aan De Vreedzame School. We vertellen alleen verhalen die we geschikt vinden voor onze leerlingen. We besteden aandacht aan andere geloven. Het is mooi om ook verhalen te horen in de klas van leerlingen met een ander geloof dan het protestant christelijke. We vertellen wat de verschillende christelijke feesten inhouden. We bidden niet in de klas. We besteden 2 X 20 minuten in de onderbouw en 2 X 30 minuten per week in de bovenbouw aan levensbeschouwelijke lessen. Vaak starten we de dag met een les en kinderen vinden de lessen doorgaans interessant en leuk. Coöperatieve werkvormen Het komend jaar gaan we door met coöperatieve werkvormen. Dit zijn werkvormen waarbij elke leerling van de groep actief is en zijn/haar inbreng zelfs noodzakelijk is voor de rest van de groep. Daarnaast is er altijd een grote groep kinderen tegelijkertijd actief. Kortom de leertijd wordt efficiënt gebruikt. Een aantal jaren geleden zijn we hiermee begonnen maar het team is nu toe aan een verdiepingsslag.

4 Aardrijkskunde Begin dit schooljaar hebben we een nieuwe aardrijkskunde methode ingevoerd. We hebben uitgebreid besproken hoe we de methode zo optimaal mogelijk kunnen inzetten. We hebben hiermee een start gemaakt maar zijn nog niet klaar. De bedoeling is ook dat we naar totale zaakvakkenonderwijs kijken. Dus de biologie-, aardrijkskunde- en geschiedenislessen in de verschillende groepen. En hoe willen we dat multimedia hierbij een rol speelt? Rekenen In 2017 schaffen we een nieuwe rekenmethode aan. De huidige methode is een goede methode maar hier en daar (ook fysiek) verouderd. We leggen dit jaar een vergrootglas op ons rekenonderwijs en zetten de eerste stappen naar een nieuwe methode. Rapporten Het huidige rapport wordt vernieuwd. Het huidige rapport moet geupdate worden zowel in vorm als inhoudelijk. Het nieuwe rapport wordt uiteraard ook aan een aantal ouders voorgelegd. De nieuwe rapporten gebruiken we vanaf februari Er komt een oudertevredenheidsenquête. Begin volgend kalenderjaar vragen wij via in een online-enquete wat u van de school vindt. De enquête wordt door de MR opgesteld. Afhankelijk van de uitkomst volgen hieruit uiteraard acties voor de school en MR. We houden u op de hoogte!

5 Leerlingenaantallen Dit jaar hebben we 176 leerlingen. Iets minder dan vorig jaar (180) dit heeft te maken met het feit dat er een groot aantal kinderen zijn vertrokken vanwege een verhuizing. Daarnaast is een relatief grote klas 8 het vorig jaar vertrokken. De verwachting is dat we de komende jaren groeien gezien de instroomgegevens. De verwachting is dat onze school in het jaar 2020, 225 leerlingen telt. Dit is gemiddeld 25 leerlingen per groep. We zijn hierover met de Brede School Hoograven en de gemeente Utrecht in gesprek. We kijken terug op een mooi schooljaar 14/15. We zijn als team fris van start gegaan dit schooljaar 15/16 na een goede en zonnige vakantie. Het team heeft ondertussen een teamuitje gehad, de schoolreisjes hebben de regens overleefd en volgende week starten we al weer met de afstemmingsgesprekken. Fijn dat u en u kinderen er allemaal weer zijn. Heeft u vragen of opmerkingen over het voorgaande, leg ze bij de MR, OR of teamleden neer. Deze speerpunten kunt u overigens teruglezen in het jaarplan van de school, op te vragen bij de MR of directie. We vinden het fijn dat u met ons meedenkt. Samen weten we immers meer. OFFERFEEST 24 SEPTEMBER Alle islamitische leerlingen kunnen 1 dag verlof krijgen op donderdag 24 september. Dit kan alleen als er een verlofbrief is ingeleverd bij juf Janine. Wij wensen alle kinderen en ouders een fijn en gezellig feest samen met de familie.

6 HET BUURTTEAM Sinds januari 2015 is er binnen Hoograven een buurtteam gestart. In plaats van een schoolmaatschappelijk werker mogen we elke week een buurtteammedewerker op school ontvangen. Sindsdien heeft Driss Sallou ons enkele maanden bijgestaan. Binnen de zorg zijn er nog steeds veranderingen dus ook binnen het buurtteam. Dat heeft er voor gezorgd dat Driss andere taken op zich heeft moeten nemen en dat er voor de Da Costaschool naar een nieuw contactpersoon is gezocht. Al hoewel Driss nog steeds deel uitmaakt van het buurtteam Hoograven, zal voor onze school zijn collega Koriander van der Ende hier regelmatig op school aanwezig zijn! Hieronder stelt hij zich graag aan u voor: Beste leerlingen en ouders van de Da Costa school, Middels dit schrijven wilde ik me even kort aan u voorstellen. Mijn naam is Koriander van den Ende, en ik ben werkzaam voor het Buurtteam Hoograven. U kunt bij het buurtteam terecht met alle vragen rondom jeugd en gezin, en in samenspraak met de school ook allerhande vragen over ontwikkeling. Hierbij zal ik samenwerken met het team en de Intern Begeleider van de school. Ik zal op de Da Costaschool aanwezig zijn op dinsdagmiddag tussen en17.00 uur. Voelt u zich gerust vrij eens kennis te maken of binnen te lopen. Ook als u geen specifieke vraag heeft. Het zal mijn inzet zijn voor u zichtbaar en benaderbaar te zijn voor vragen en advies. Samen werken we aan een gezonde schoolgang en ontwikkeling van de kinderen in Hoograven. Vriendelijke groet, Koriander van den Ende k.van.den.ende@buurtteamsutrecht.nl

7 WARMMAAKLESSEN BSA Binnenkort starten weer de Brede School Activiteiten. Na schooltijd wordt de kinderen van de Brede School Hoograven allerlei activiteiten aangeboden. In een serie van 8 à 10 lessen wordt een cursus aangeboden. Een greep uit de mogelijkheden: skaten, turnen, EHBO, muziek, science, schaken, kleutergym, dans, turnen, techniek, mmm kunst, gym en atletiek. Elke leeftijd heeft zo zijn eigen serie lessen. Deze en volgende week krijgen de kinderen onderschools zgn. warmmaaklessen aangeboden, zodat ze misschien enthousiast worden en een idee krijgen wat de verschillende cursussen inhouden. Als alle lessen gegeven zijn krijgen de kinderen een inschrijfformulier mee naar huis. Vraag er ook gerust naar aan de leerkracht van uw zoon of dochter als dit formulier toevallig niet thuis arriveert. We stellen het zeer op prijs als er veel kinderen van de Da Costaschool Hoograven meedoen. De lessen zijn zeker een toegevoegde waarde voor een brede ontwikkeling van kinderen. KLASSENPRESENTATIE WIJZIGING DATUM Woensdag 23 september zou de klassenpresentatie van de Berengroep, groep 5 en groep 8 zijn. Deze is echter verschoven naar woensdag 30 september. Hopelijk komt deze mededeling nog op tijd en kunt u er rekening mee houden. In elk geval zijn alle vaders en moeders, opa s en oma s, tantes en ooms, buurmannen en buurvrouwen van harte welkom om de presentaties van deze groepen te komen bekijken. Tot woensdag 30 september om 8.45 uur in onze mooie theaterkuil!

8 NEDERLANDS FILMFESTIVAL NFF Elk jaar staat het Nederlands Filmfestival en de uitreiking van de Gouden Kalveren flink in de landelijke belangstelling. Dit festival vindt jaarlijks plaats in ons eigen Utrecht. Met als hoofdlocatie het nieuwe Tivoli Vredenburg. Ook de kinderen van groep 3 t/m 8 van onze school gaan allemaal een film bezoeken. Even een overzichtje: Groep 3 Trippel Trappel Dierensinterklaas vrijdag 25/9 Groep 4 Wiplala donderdag 24/9 Groep 5 Code M donderdag 24/9 Groep 6 Mees Kees op de planken donderdag 1/10 Groep 7 Mees Kees op de planken donderdag 1/10 Groep 8 Boskampi s donderdag 24/9 Bijzonder aan de meeste van deze voorstellingen is de aanwezigheid van één van acteurs of bijvoorbeeld de regisseur van de betreffende film. Kinderen worden vaak in de gelegenheid gesteld vragen te stellen na afloop van de film. In de klassen kan er vooraf en achteraf met behulp van lesbrieven nog extra aandacht zijn voor de film. Voor de groepen 3 en 4 wordt (een groepsticket voor) het busvervoer georganiseerd. Van de kinderen van groep 5 t/m 8 wordt verwacht dat zij een OV-chipkaart meenemen. Voor de begeleiding kunnen we in verschillende klassen nog wel ouders gebruiken. Mocht u die dag kunnen, dan horen we dit graag!

9 AFSTEMMINGSGESPREKKEN Volgende week maandag 21 september en donderdag 24 september zijn de afstemmingsgesprekken voor de groepen 3 t/m 8. U krijgt hiervoor vandaag een brief mee met daarop de dag en de tijd. De bedoeling van dit zgn. afstemmingsgesprek is vooral dat de nieuwe leerkracht van uw kind informatie krijgt over uw zoon of dochter. U kent hem of haar natuurlijk het beste! Zomaar wat vragen die in het gesprek aan de orde zullen komen: - Waar kunnen of moeten wij rekening mee houden? - Waar houdt hij/zij heel erg van of is hij/zij heel goed in? - Wat houdt hem/haar veel bezig? - Waarin kunnen wij tegemoet komen en afstemmen? - Zijn er al afspraken gemaakt over een bepaalde aanpak en mag de nieuwe leerkracht die niet vergeten? - Wat verwacht u van de leerkracht? - Wat mogen wij van u verwachten? Het zou goed zijn als u over deze vragen vast heeft nagedacht, maar andere input is natuurlijk ook van harte welkom. Tot maandag of donderdag. DE SCHOOLREISJES Het weer mocht dan niet helemaal meezitten, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij alle drie de schoolreisjes hebben de spatjes regen geenszins roet in het eten gegooid en hebben kinderen en begeleiders genoten. Even drie fotootjes om een indruk te geven: De groepen 1/2 waren naar Dierenpark Amersfoort.

10 De groepen 3 en 4 hebben het Dolfinarium bezocht. Groep 8 was op school (ahh ) maar kreeg een luxe lunch!

11 De groepen 5/6/7 hebben het Archeon onveilig gemaakt

12 TRAKTEREN OP SCHOOL We vinden het op school een prima idee als kinderen/ouders kiezen voor een gezonde traktatie voor de kinderen en de leerkrachten. Sam uit de berengroep kwam een tijdje geleden met deze prachtige traktatie. Trots dat hij was! We zijn benieuwd met welke creatieve uitspattingen u dit jaar uw jarige zoon of dochter naar school brengt! COLOFON Da Costaschool Hoograven Duurstedelaan AR Utrecht adres Da Costaschool Hoograven dacosta.hoograven@pcou.nl Contactpersoon bij klachten Martijn Poort (leerkracht groep 5) Marianne Brown (intern begeleider) Medezeggenschapsraad adres medezeggenschapsraad mrdacosta@live.nl

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 5 september 2014 INFO 1 IN DEZE INFO Teamontwikkeling Inschrijven op school Informatie-avonden Afstemmingsgesprekken

Nadere informatie

I N F O 1 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N

I N F O 1 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N 30 augustus I N F O 1 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N 2 018 IN DEZE INFO BELANGRIJKE DATA Schoolreisjes Informatie-avonden Even voorstellen Juf Gonnie Op tijd! Theater- en museumbezoek De Vreedzame

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 24 augustus INFO 1

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 24 augustus INFO 1 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 24 augustus 2 017 INFO 1 IN DEZE INFO Klaar voor de start. Informatie-avonden groepen 1/2/3 Schoolreisje

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 25 augustus 2016 INFO 1

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 25 augustus 2016 INFO 1 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 25 augustus 2016 INFO 1 IN DEZE INFO Van start! Schoolreis Vakantierooster Waar zijn ze heen? Gymdagen

Nadere informatie

I N F O 4 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N

I N F O 4 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N I N F O 4 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N 2 018 1 november De nieuwe mediatoren IN DEZE INFO Bedankt ouders! Het jaarplan Laat-zien-wat-je-kan-show Zelfstandig Leren op de Da Costaschool Klassenpresentatie

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 6 november 2015 INFO 4

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 6 november 2015 INFO 4 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 6 november 2015 INFO 4 IN DEZE INFO Info-avond door de kinderen Foto s van uw kinderen Nieuws over Vreedzaam

Nadere informatie

I N F O 2 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N

I N F O 2 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N I N F O 2 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N 2 018 11 oktober IN DEZE INFO Kinderboekenweek 2018 Blok 2 De Vreedzame School Ouder-Kind Sportdag Social Schools De schoolfotograaf Koffie-ochtend

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 21 januari 2016 INFO 7

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 21 januari 2016 INFO 7 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 21 januari 2016 INFO 7 IN DEZE INFO De Vreedzame School Opening LIMES lijn Studiedagen Definitieve Adviezen

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 8 januari 2015 INFO 6

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 8 januari 2015 INFO 6 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 8 januari 2015 INFO 6 IN DEZE INFO Traktaties Oproepje! Oproepje! Oproepje! Hoofdluis Studiedag groep 1

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 26 november 2015 INFO 5

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 26 november 2015 INFO 5 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 26 november 2015 INFO 5 IN DEZE INFO Wie mailt wat? Pietenochtend Actie Voedselbank Speelotheek in beeld

Nadere informatie

I N F O 6 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 13 december INFO 6

I N F O 6 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 13 december INFO 6 I N F O 6 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N Kerst 2018 w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 13 december 2 018 INFO 6 IN DEZE INFO BELANGRIJKE DATA Dag Sinterklaasje Stagelopen Kerst

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 22 november INFO 5

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 22 november INFO 5 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 22 november 2 018 INFO 5 IN DEZE INFO BELANGRIJKE DATA Tijdens de klassenpresentatie De Vreedzame Kinderraad

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313 BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl SEPTEMBER 2015 Nummer 313 MAANDOVERZICHT 31 Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Vrij 5 Za 6 Zo 7 Ma Controle

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 10 januari INFO 7

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 10 januari INFO 7 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 10 januari 2 019 INFO 7 IN DEZE INFO Utrechtse Schaakkampioenschappen Het belang van kwaliteitszorg Afspraken

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l IN DEZE INFO Ouderbijdrage en schoolreisje Stagelopen Voetbaltalent gezocht Nederlands Filmfestival Warmmaaklessen

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 7 februari INFO 8

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 7 februari INFO 8 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 7 februari 2 019 INFO 8 IN DEZE INFO Rapporten en rapportgesprekken Verslag koffie-ochtend Informatie-ochtend

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. mei 2014 Geachte ouders / verzorgers. Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Nieuwsbrief van dinsdag 14 april 2015

Nieuwsbrief van dinsdag 14 april 2015 Nieuwsbrief van dinsdag 14 april 2015 Mijn naam is Edith van den Tempel. Ik ben werkzaam bij Vitras. Ik ben als schoolmaatschappelijk werker verbonden aan de Meander. Als schoolmaatschappelijk werker geef

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 4 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Kanjertraining Zoals u ongetwijfeld weet werken we op school van groep 1 t/m 8 met

Nadere informatie

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl NIEUWSFLITS 31e jaargang / Nummer 11 / 9 februari 2016 Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl Agenda Belangrijke data vr 19.02.2016 Margedag: alle

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Jenaplanschool De Wilgenhoek De Wilgentenen

Jenaplanschool De Wilgenhoek De Wilgentenen Jenaplanschool De Wilgenhoek De Wilgentenen 14 december 2015 Gert Kooman INHOUD Geen vervanging voor een zieke leerkracht 1 Vervanging Sonja na de Kerst 1 School logopedische screening 1 Kerstoproep 2

Nadere informatie

Achtbaanflits 29 augustus 2017

Achtbaanflits 29 augustus 2017 AGENDA Iedere woensdag en vrijdag: FRUITDAG Woensdag 30 augustus mad science show Donderdag 31 augustus afstemmingsgesprekken groep (2)3-8 tot 20.00u Maandag 4 september HB groepen kennismakingsavond Woensdag

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders,

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, Groep 1/ 2: Piramidethema: MENSEN ( allemaal mensen). Vorige week hebben de kinderen de letter U van UK aangeboden

Nadere informatie

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij!

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij! RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 14 september: Schoolreis Maandag 17 september: Inloop groep 3 t/m 8 Dinsdag

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 16e nieuwsbrief, vrijdag 17 april 2015 Beste ouders, Vandaag hebben de groepen drie hun dansblokken afgesloten. Ouders

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder(s)/verzorgers,

Nieuwsbrief. Beste ouder(s)/verzorgers, Nieuwsbrief Jaargang 21 Nr. 6: april 2016 CBS De Zevensprong Appelstraat 2 4413 ET Krabbendijke zevensprong@alphascholengroep.nl www.cbsdezevensprong.nl In dit nummer o.a. Van de redactie Jarigen Vakantierooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Afscheid juf Inge en Juf Petra:

Afscheid juf Inge en Juf Petra: 1 december 2017 1 8 Certificaat Begaafdheidsprofielschool Vol trots willen wij met u delen dat wij als Prins Florisschool vandaag het certificaat Begaafdheidsprofielschool hebben behaald. Dit certificaat

Nadere informatie

2 april 2015. Ouderavond

2 april 2015. Ouderavond 2 april 2015 Ouderavond Elke 4 jaar moet de school een schoolplan vaststellen. Dat is een plan waarin staat wat we de komende 4 jaar op de Flevoparkschool allemaal gaan doen op het gebied van onderwijs

Nadere informatie

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Afgelopen maandag was de informatieavond die we jaarlijks plannen aan het begin van het schooljaar. Tijdens het gezamenlijke

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Weer van start. Agenda. Jaargang augustus 2017 nummer 1. Maandag 21 augustus a.s. is het weer zo ver!

Nieuwsbrief. Weer van start. Agenda. Jaargang augustus 2017 nummer 1. Maandag 21 augustus a.s. is het weer zo ver! Jaargang 2017-2018 18 augustus 2017 nummer 1 Nieuwsbrief Weer van start Agenda Maandag 21 augustus 8.20 opening op schoolplein Dinsdag 29 augustus Informatieavond in groepen 19.00-19.45 gr 5-6/6-7/7-8

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Nationale voorleesdagen Vreedzame school blok 4 Inloopochtenden Schaaklessen bij De Oase Leesbegeleiding Onze vernieuwde website Waarderingsvragenlijsten

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 30. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Handige links

ICBS De Windroos WEEKINFO 30. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Handige links WEEKINFO 30 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data 27-4-2018 t/m 13-5-2018 Meivakantie Beste ouders/verzorgers, In deze info: Groepsindeling 2018-2019

Nadere informatie

CC-tje WEEK 37-2013 AGENDA. Personeel

CC-tje WEEK 37-2013 AGENDA. Personeel CC-tje WEEK 37-2013 Vorige week donderdag is onder grote belangstelling van familie, vrienden, collega s, ouders en kinderen onze meester Ed gecremeerd. De nabestaanden hebben laten weten enorm veel steun

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017

Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017 Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017 Jarigen!!! Wij feliciteren deze maand de komende kinderen; Datum Naam 17/09 Olivia, groep 1/2 17/09 Thijs, groep 1/2 20/09 Luuk, groep 3 26/09 Ivy,

Nadere informatie

Deze markt is op vrijdag 19 april tussen 12.15 en 13.15 uur! Nieuwsbrief

Deze markt is op vrijdag 19 april tussen 12.15 en 13.15 uur! Nieuwsbrief Nieuwsbrief Goede doel Afgelopen maandag is onze jaarlijkse goededoelenactie begonnen op school. Nadat er vrijdag 5 april in alle klassen voorlichting is gegeven over ons goede doel konden we maandag aan

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

belangrijke data... 22 januari 2016 nr. 18

belangrijke data... 22 januari 2016 nr. 18 belangrijke data..... 22 januari 2016 nr. 18 Maa 25 jan Week definitieve oudergesprekken groep 8 Woe 27 jan Start Nationale Voorleesontbijt Din 2 feb Oudercommissie vergadering Woe 3 feb Ko-ouderbijeenkomst,

Nadere informatie

Beste ouders, bij deze Info 4. Als bijlage de flyer van Hoeksche Waard Actief met tips voor de herfstvakantie. Goed doel

Beste ouders, bij deze Info 4. Als bijlage de flyer van Hoeksche Waard Actief met tips voor de herfstvakantie. Goed doel Info Nr. 4 Dinsdag 3 oktober 2017 Beste ouders, bij deze Info 4. Als bijlage de flyer van Hoeksche Waard Actief met tips voor de herfstvakantie. Goed doel We hadden u beloofd te laten weten welk project

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Leren van elkaar. Agenda

Leren van elkaar. Agenda Agenda Donderdag 5 februari - Schoonmaakmiddag gr 1-8 - Nieuwsbrief 8 Vrijdag 13 februari Weeksluiting met ouders gr 3/4 05-02-2015 Nr. 8 2014-2015 Leren van elkaar Beste ouders, verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! In deze Nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken die spelen op het Kindcentrum. Welkom! Een warm welkom aan alle ouders en kinderen op het

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Juf Brenda s verlof komt tot langzaam tot een eind; in november zal zij haar taken weer hervatten.

Juf Brenda s verlof komt tot langzaam tot een eind; in november zal zij haar taken weer hervatten. De Scheepsbel Schooljaar 2015/2016, nummer 1, september 2015 Belangrijke data 30 september Playbackshow (alleen voor de kinderen) 2 oktober Weeksluiting groep 8 7 oktober Start Kinderboekenweek 14 oktober

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 7; schooljaar 2012/2013

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 7; schooljaar 2012/2013 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Proeftuintjes in de school In eerdere nieuwsbrieven hebben wij u bericht over de proeftuintjes die wij in de school aan het uitvoeren zijn. De leerkrachten zijn aan het kijken of

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.:

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: NIEUWSBRIEF Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl Voor de agenda: Dinsdag 5 sept.

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Infobrief groep 1/2 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw kind zit nu in groep 1 of 2. Het lijkt ons goed om via deze infobrief wat informatie te geven over het reilen en zeilen van deze groepen. Voor de kinderen

Nadere informatie

school voor speciaal basisonderwijs

school voor speciaal basisonderwijs school voor speciaal basisonderwijs activiteitenkalender voor het schooljaar 1-1 Schoolkalender 1-1 Een nieuw schooljaar, een nieuwe kalender! Deze schoolkalender is een aanvulling op onze schoolgids.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015 nr 2 22 augustus

Nieuwsbrief 2014-2015 nr 2 22 augustus Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 2014-2015 nr 2 22 augustus Nieuwsbrief 1 keer op papier De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd via

Nadere informatie

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Jaargang 6 Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Buitendorpstraat 1 2471 AW Zwammerdam T 0172-61 38 03 oranjenassau@scopescholen.nl www.oranjenassau.scopescholen.nl Agenda 12 16 oktober 19 23 oktober 26-30 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

AGENDA Aug. / Sept. 2017

AGENDA Aug. / Sept. 2017 UPDATE EN ANDERE KLAROEN-INFORMATIE AGENDA Aug. / Sept. 2017 Beste allemaal, Terwijl u en wij van onze vakantie genoten, is het schoolgebouw schoon gemaakt: vloeren in de was, piepende deuren gesmeerd,

Nadere informatie

September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 10 september Informatieavond Rots en Water voor ouders van kinderen in groep 7/8 13 september Training Rots en

Nadere informatie

Ouderinfo aug./ sept. 2013-2014

Ouderinfo aug./ sept. 2013-2014 Ouderinfo aug./ sept. 2013-2014 Beste Ouders, Verzorgers, Van de directie Het is weer begonnen! Het nieuwe schooljaar 2013 2014. Voor enkelen weer even wennen, voor anderen weer heel vertrouwd. We hopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 3 2013-2014

Nieuwsbrief nummer 3 2013-2014 Het Drieluik Daltonbasisschool Ot en Sienpad 3 6852 EG Huissen Tel.:026-3253196 email:drieluik @ delinge.nl Website:www.daltondrieluik.nl Postadres :Postbus 50 6852 AB Huissen Nieuwsbrief nummer 3-2014

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 18 Dinsdag 16-06-2015. nieuwsbrief

Schooljaar 2014-2015 Nummer 18 Dinsdag 16-06-2015. nieuwsbrief Activiteitenkalender Di. 23-06: Schoolreisje middenbouw Vr. 26-06: Verslagen mee naar huis Ma. 29-06 t/m 03-07: Week van de oudergesprekken Woe 01-07: Wisselochtend Vr. 03-07: Bouwverlatersactiviteit Di.

Nadere informatie

belangrijke data... 13 mei 2016 nr. 31

belangrijke data... 13 mei 2016 nr. 31 belangrijke data..... 13 mei 2016 nr. 31 Maa 16 mei 2 e Pinksterdag, leerlingen vrij Din 17 mei Entreetoets, groep 7 Woe 18 mei Entreetoets, groep 7 Woe 18 mei Ko-Ouderbijeenkomst, gr. 1/2 Don 19 mei Entreetoets,

Nadere informatie

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom 27 e jaargang nr. 3 Vrijdag 5 september 2014

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom 27 e jaargang nr. 3 Vrijdag 5 september 2014 Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom 27 e jaargang nr. 3 Vrijdag 5 september 2014 Algemene informatie van de directie Schooljaarplan Elk jaar maken we een schooljaarplan, waar alle plannen voor het nieuwe

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE Februari 2014

MAANDINFORMATIE Februari 2014 MAANDINFORMATIE Februari 2014 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 www.startblokschiedam.nl /info.hetstartblok@primoschiedam.nl Ma 03 Di 04 Januari Week 6 09.30 uur Dramales

Nadere informatie

Piranieuws 01 NIEUWS VAN DE DIRECTIE

Piranieuws 01 NIEUWS VAN DE DIRECTIE AGENDA Informatieavonden: 14 sept gr 5-6 19:00-19:45 u 15 sept gr 7 19:00-19:45 u 17 sept gr 1-2 en gr 3-4 gr 1-2: 19:00-19:45 u, gr 3-4: 19:45-20:30 u 05 okt gr 8 19:00 u Activiteiten: 07 sept vanaf deze

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4

INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4 INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4 schooljaar 2013-2014 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Onlangs was de nieuwe algemeen directeur van stichting Proceon op schoolbezoek. Hij was aangenaam verrast

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Talismanbulletin 15 mei 2014

Talismanbulletin 15 mei 2014 Talismanbulletin 15 mei 2014 Beste ouders en verzorgers, Belangrijke data: Donderdag 15 mei Open podium 14:00 uur 8m, 6ml, 3m, 4d, 1-2c Vrijdag 16 mei Open podium 14.00 uur 7m,6c,4n,3s,1-2n,1-2mm Maandag

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 21 augustus 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Yeah, lente! 11 april 2019

Yeah, lente! 11 april 2019 Yeah, lente! 11 april 2019 Basisschool Den Duin Fazantenlaan 42 Postbus 89 4920 AB Made Telefoon: 0162-670135 E-mail: infodenduin@skod.org www.denduin.nl H. Platjouw, directeur Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Saenparel INFO 23-03-2015-13-04-2015

Saenparel INFO 23-03-2015-13-04-2015 Saenparel INFO 23-03-2015-13-04-2015 Agenda: Ma t/m do 16-03 t/m 09-04 Verkeersproject Ma 23-03 VVE thuis bijeenkomst groep 2, 9.00 uur Ma 23-03 OR vergadering 19.30 uur Do 26-03 Klassenlunch: alle kinderen

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden

Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden Berg en Dal, 23-10- 15 Betreft: nieuwsbrief 2 Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden Beste ouders, De herfstvakantie is

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

nummer 16 3 april 2018

nummer 16 3 april 2018 Pancopost nummer 16 3 april 2018 GROEPSACTIVITEITEN Koningsspelen Dit jaar vieren we weer de Koningsspelen. Dit is een jaarlijkse sport- en speldag voor de groepen 1 t/m 8. Dit jaar wordt het gehouden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Belangrijke data: 28 augustus AC vergadering (20.00-22.00 uur) 02 september Introductie ouderavond groepen 1 en 2 04 september Introductie ouderavond groepen 5 05 september

Nadere informatie

Jaargang 25 Nr. 3. Vrije dagen. Bijzondere activiteiten. Avondbijeenkomsten

Jaargang 25 Nr. 3. Vrije dagen. Bijzondere activiteiten. Avondbijeenkomsten Jaargang 25 Nr. 3 Vrije dagen 17 okt. Groep 1-2-3 vrij 20-24 okt. Alle kinderen herfstvakantie Bijzondere activiteiten 14 okt. Kamp groep 1-2-3 15 okt. Kamp groep 1 t/m 8 16 okt. Kamp groep 4 t/m 8 17

Nadere informatie