KBC-Online for Business

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KBC-Online for Business"

Transcriptie

1 KBC-Online for Business Ontdek KBC-Online for Business. Automatisering is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. En zeker niet uit het bedrijfsleven. KBC speelt daarop in en stelt ook zijn zakelijke cliënten een aangepast gamma van elektronische diensten ter beschikking om hun bank- en verzekeringszaken op afstand te regelen. KBC-Online for Business is hét pakket voor kmo s, zelfstandigen en vrije beroepers. Het is modulair opgebouwd zodat u naar gelang van uw eigen behoeften het basispakket (rekeninginformatie, betalingen,...) kunt aanvullen met enkele meer gespecialiseerde toepassingen (lokaal voorbereiden van betalingen, interactie met boekhoudpakket,...). KBC-Online for Business kan worden gebruikt door meerdere gebruikers met elk een persoonlijke toegangscode. Op die manier kunt u aan de ene medewerker andere rechten en mogelijkheden toekennen dan aan de andere. Het is ook mogelijk om rekeningen van verschillende ondernemingen te bundelen in één abonnement. U kunt KBC-Online for Business ook gebruiken in combinatie met Isabel. Werken met Isabel biedt u meer mogelijkheden als u met meerdere banken werkt. Veilig en betrouwbaar. KBC-Online for Business is uitgerust met uiterst betrouwbare en robuuste beveiligingssystemen. Maar ook hier is flexibiliteit troef. Gebruikt u KBC-Online for Business niet in combinatie met Isabel? Dan kunt u de KBC-beveiliging gebruiken. Die beveiligingsmethode werd door KBC ontwikkeld en is gebaseerd op de KBC-e-Businesskaart (een smart card) en een kaartlezer verbonden met de pc. Met die KBC-e-Businesskaart kunt u bovendien diverse e-government-toepassingen gebruiken zoals de elektronische btw-aangifte of het neerleggen van de jaarrekening via de website van de Nationale Bank. Indien u al over een Isabel-kaart beschikt, kunt u hiermee ook KBC-Online for Business gebruiken.

2 Uw mogelijkheden met KBC-Online for Business? Betalingsverkeer Betalingen in België en in de EU. Met KBC-Online for Business kunt u eenvoudig Europese overschrijvingen registreren. Een Europese overschrijving wordt uitgevoerd tegen het voordelige binnenlandse tarief, als er voldaan is aan een aantal criteria (binnen EU+5, in euro, IBAN + BIC begunstigde, ). Door de controles die in KBC- Online for Business zijn ingebouwd, hebt u de zekerheid dat uw Europese overschrijving voldoet aan die voorwaarden. Alle geregistreerde overschrijvingen worden bewaard in het onlinewerkblad. Hierin kunt u opdrachten selecteren om samen te ondertekenen en te verzenden naar de bank. Standaard kunt u tot 40 betalingen bewaren in dat werkblad. Wilt u meer opdrachten bijhouden? Dan kiest u voor het uitgebreide werkblad. Voor de Europese overschrijvingen kunt u online een bestand met begunstigden aanmaken en beheren. Standaard kunt u de gegevens van 40 begunstigden bewaren, maar dat bestand kunt u uitbreiden tot bijna 750 begunstigden. Internationale betalingen. In een steeds snellere internationalisering van de markten wordt u als ondernemer meer en meer geconfronteerd met de vervaging van de grenzen rond uw onderneming. Ook uw betaalverkeer moet hier mee kunnen groeien. Naast de Europese overschrijving kunt u in KBC-Online for Business ook internationale betalingen invoeren. Dat zijn betalingen naar landen buiten de EU (o.a. de VS of Japan) of betalingen in een andere munt dan euro. In tegenstelling tot Europese betalingen, worden internationale betalingen niet onmiddellijk realtime verwerkt. In uw werkblad (zie Opvolgen betalingen ) kunt u opvolgen of de internationale betalingen nog in verwerking zijn. Eenmaal verwerkt vindt u het resultaat in uw rekeninginformatie. Opdrachten vanaf buitenlandse rekeningen. Hebt u rekeningen in het buitenland? Dan kunt u op een efficiënte manier uw internationale betalingen en uw lokale betalingen in het buitenland uitvoeren: lokale betalingen vanaf uw rekening in het buitenland; buitenlandse betalingsopdrachten vanaf uw rekeningen in het buitenland; internationale repatriëringsopdrachten. Ook voor deze opdrachten kunt u gebruikmaken van een onlinebegunstigdenbestand. Opvolgen betalingen. Uw verzonden betalingsopdrachten en bestanden kunt u opvolgen via KBC-Online for Business. Zo kunt u in uw werkblad zelf nakijken of uw betalingen al werden verwerkt. Een betaling die nog niet werd verwerkt, kunt u eventueel nog schrappen. U kunt ook online een digitale handtekening toevoegen aan eerder verzonden betalingsopdrachten en bestanden. Dat kan nodig zijn als meerdere personen moeten tekenen voor het uitvoeren van een transactie.

3 Domiciliëringen. Uw bedrijf heeft ook heel wat facturen te betalen, bijvoorbeeld voor allerlei nutsvoorzieningen. Met een domiciliëring betaalt u altijd tijdig uw facturen en vereenvoudigt u uw administratie. Met KBC-Online for Business kunt u zelf nieuwe domiciliëringen invoeren, waarbij u aan een schuldeiser (bijvoorbeeld uw elektriciteitsleverancier) toestemming geeft de toekomstige facturen automatisch te innen. Achteraf kunt u uw lopende domiciliëringen ook beheren of schrappen. Europese domiciliëringen (nieuw vanaf 01/11/2009). Vanaf 1 november 2009 kunnen schuldeisers uit België of Europa gebruik maken van de Europese domiciliëring. Met de Europese domiciliëring kunt u aan een Europese schuldeiser (de Belgische of Europese leverancier van uw goederen of diensten) de toestemming geven om uw toekomstige facturen automatisch te innen. Zo worden uw facturen tijdig betaald en en vereenvoudigt u uw administratie. De mandaten of domiciliëringsopdrachten van deze Europese domiciliëringen worden beheerd door de schuldeisers zelf. Hierdoor kunt u zelf geen nieuwe Europese domiciliëringen meer invoeren in KBC-Online for Business (in tegenstelling tot de Domiciliëringen ). U kunt de Europese domiciliëringen wel nog raadplegen en beheren in KBC-Online for Business. Automatische opdrachten. Doet u regelmatig dezelfde overschrijving tussen eigen rekeningen of naar andere begunstigden, bijvoorbeeld voor een vaste maandelijkse betaling? Dan kunt u daarvoor een periodieke opdracht invoeren via KBC-Online for Business. Voortaan wordt die betaling dan automatisch uitgevoerd. Al uw lopende periodieke opdrachten kunt u uiteraard ook opvragen en beheren. Berichtgeving Rapporten opvragen en afdrukken. U kunt online gedetailleerde informatie opvragen over de verrichtingen van de voorbije 10 jaar op al uw rekeningen. Van al die verrichtingen of op basis van enkele selectiecriteria kunt u rapporten aanmaken, wanneer u wil, zoveel u wil en dat zowel in PDF- als in CSV-formaat. U hebt ook de mogelijkheid om een KBC-Online-Afschriften afspraak te registreren. Zo n afspraak betekent dat u van alle rekeningen in het abonnement nog uitsluitend via KBC-Online for Business rekeningafschriften kunt opvragen. U ontvangt dan geen papieren afschriften meer per post. Kredietkaarten opvragen. Met KBC-Online for Business kunt u de uitgaven van de MasterCard Business en Visa-kredietkaarten van uw bedrijf opvragen. Aangezien het over vertrouwelijke informatie kan gaan, beslist de beheerder van uw abonnement welke medewerkers die informatie kunnen opvragen. Bovendien kunnen bepaalde kredietkaarten uit het overzicht worden geweerd, bijvoorbeeld als er ook persoonlijke uitgaven mee worden betaald.

4 Werken met een boekhoudpakket De meeste boekhoudpakketten beschikken over een betalingsmodule die de te betalen facturen opslaat in een bankbestand. Dat bestand kunt u verzenden naar de bank via KBC-Online for Business. Na het verzenden van de bestanden, moeten nog de vereiste digitale handtekeningen worden toegevoegd via de toepassing Opvolgen betalingen - Toevoegen handtekening. Alleen als de vereiste handtekeningen aanwezig zijn, kan het bestand worden verwerkt door de bank. KBC kan u vervolgens een bestand aanleveren met informatie over de verwerking ervan (= CODA), dat u kunt verwerken in uw boekhoudpakket zodat uw facturen in één beweging allemaal worden afgeboekt. Lokale toepassingen Als aanvulling op KBC-Online for Business biedt KBC u ook een aantal lokale toepassingen aan. Met een lokale toepassing bedoelen we een programma dat u installeert op uw pc en waarmee u kunt werken zonder voortdurend via het internet in verbinding te staan met KBC. KBC-Local. Deze toepassing biedt u een waaier van mogelijkheden op het vlak van binnenlands betalingsverkeer: overschrijvingen, begunstigdenbeheer en rekeninginformatie. Met KBC-Local kunt u meerdere overschrijvingen samen ondertekenen en verzenden, een onbeperkt aantal begunstigden bewaren, de volgorde waarin uw opdrachtgevende rekeningen worden getoond wijzigen, een archief van verrichtingen opbouwen, selecties uitvoeren, rapporten aanmaken, enz. Betalingen of domiciliëringen vanuit Excel. Uw boekhoudpakket heeft geen aparte module voor het aanmaken van betalingsbestanden of bestanden met domiciliëringen? Of u berekent uw loonbetalingen in een spreadsheet en wilt vermijden dat u ze nog eens moet invoeren? Gebruik dan onze lokale toepassingen Betalingen vanuit Excel of Domiciliëringen vanuit Excel. Na het invoeren van uw betalingen of domiciliëringen in een Excel-spreadsheet, kunt u met die toepassingen de spreadsheet eenvoudig omvormen tot een bankbestand. Dat bestand kunt u vervolgens verzenden naar de bank via KBC-Online for Business of via Isabel. E-reporting. Met E-reporting beschikt u over een handige tool voor het verwerken van elektronische berichtgeving zoals CODA en SWIFT. E-reporting omvat verschillende modules: CODA-bestanden van KBC en CBC België; MT940- en CODA-bestanden van andere financiële instellingen; SWIFT Intraday; valutaire en boekhoudkundige saldi nagaan.

5 Een volledig aanbod KBC-Online for Business biedt meer mogelijkheden dan alleen betalingen uitvoeren en rekeninginformatie opvragen. Het aanbod omvat ook toepassingen voor beleggingen, kredieten, verzekeringen en employee benefits. Beleggingen. Ook op het vlak van beleggingen biedt KBC-Online for Business een aantal mogelijkheden. Zo kunt u intekenen op termijnbeleggingen en beleggingsfondsen. Het aanbod aan fondsen in KBC-Online for Business houdt rekening met de fiscale en juridische verschillen tussen rechtspersonen en zelfstandigen (natuurlijke personen). U kunt uw financiële positie ook opvolgen met het overzicht van uw lopende termijnbeleggingen en het opvragen van uw effectenrekeningen. Kredieten en verzekeringen. Naast een overzicht van al uw uitstaande kredieten (investeringskrediet, kaskrediet,...), kunt u ook uw verzekeringspolissen raadplegen. Employee benefits. KBC biedt aan werkgevers een brede waaier van mogelijkheden om hun medewerkers te belonen en te motiveren, waaronder groepsverzekeringen en aandelenoptieplannen. Met KBC-Online for Business kunt u als werkgever informatie over uw groepsverzekeringen en over uw aandelenoptieplannen online opvragen. Beheer van uw abonnement Uw abonnement KBC-Online for Business evolueert mee met uw bedrijf: een nieuwe medewerker moet worden opgenomen in uw abonnement of een aanvullende toepassing beantwoordt aan uw nieuwe behoeften op het vlak van bijvoorbeeld betalingsverkeer. Voortaan kunt u die wijzigingen zelf online uitvoeren, zodat de aanpassingen ook onmiddellijk worden geactiveerd, zonder papierwerk, zonder verplaatsing. Voor bepaalde wijzigingen moet u een beheerder van het abonnement aanwijzen: dat is een gebruiker die binnen uw onderneming als contactpersoon voor KBC-Online for Business fungeert. Een voorproefje van KBC-Online for Business vindt u op onze website: https://www.kbc.be/ondernemen/demo. Een overzicht van de tarieven voor KBC-Online for Business vindt u op tarieven. Indien u over een KBC-Business Comfortrekening beschikt, is KBC-Online for Business erg voordelig. Alle toepassingen zijn dan gratis voor alle gebruikers van uw abonnement. Verantwoordelijk uitgever: KBC Groep NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, België. BTW BE , RPR Brussel. KBC-Online for Business

Nalatenschap: alles wat u moet weten

Nalatenschap: alles wat u moet weten Nalatenschap: alles wat u moet weten 1 Inleiding Als één van onze dierbaren overlijdt, bevindt ieder van ons zich in een kwetsbare positie. Zeker op emotioneel vlak. Bovendien worden we geconfronteerd

Nadere informatie

E-Factureren voor het bedrijfsleven

E-Factureren voor het bedrijfsleven E-Factureren voor het bedrijfsleven Colofon Het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Financiën en de belastingdienst hebben bijgedragen de totstandkoming van deze publicatie door financiering

Nadere informatie

Snel aan de slag handleiding. Versie 1.0, mei 2012

Snel aan de slag handleiding. Versie 1.0, mei 2012 Snel aan de slag handleiding Versie 1.0, mei 2012 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, op welke wijze dan ook, zonder uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van Davilex. Hoewel deze handleiding

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR TOEGANG EN GEBRUIK VAN RECORD@HOME

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR TOEGANG EN GEBRUIK VAN RECORD@HOME Record@Home /V07/02/2013 van Record Bank nv en zijn van toepassing vanaf 12 mei 2014. 1. Inleiding 1.1 Deze algemene voorwaarden regelen de verplichtingen, aansprakelijkheden en bijzondere rechten die

Nadere informatie

Wat moet u doen na het overlijden van een dierbare? goed geïnformeerd

Wat moet u doen na het overlijden van een dierbare? goed geïnformeerd Wat moet u doen na het overlijden van een dierbare? goed geïnformeerd Inhoud Inleiding 3 Overlijden van een naaste 4 Verplichtingen van de bank 6 Het pensioen van de overledene 9 De regeling van de nalatenschap

Nadere informatie

Toelichting bij het verzoek om teruggaaf btw uit andere EU-landen

Toelichting bij het verzoek om teruggaaf btw uit andere EU-landen Toelichting bij het verzoek om teruggaaf btw uit andere EU-landen Inhoud 1 Algemene informatie 3 2 Introductie 4 3 Aan de slag 5 3.1 Inloggen 5 3.2 Instellingen beheerder 7 4 Het verzoek om teruggaaf van

Nadere informatie

Leren vernieuwen. Zo! Open standaarden en open source software in het mbo. Hoe? Open standaarden en open source software in het mbo, Hoe? Zo!

Leren vernieuwen. Zo! Open standaarden en open source software in het mbo. Hoe? Open standaarden en open source software in het mbo, Hoe? Zo! Leren vernieuwen Hoe? Zo! Open standaarden en open source software in het mbo A Hoe? 1 Waarom een boekje over open standaarden en open source software in het mbo? 3 2 Wat zijn open standaarden, en waarom

Nadere informatie

Productkenmerken en voorwaarden Rabo DoelSparen. Productkenmerken Rabo DoelSparen Algemene voorwaarden Rabo DoelSparen 2013 Algemene Bankvoorwaarden

Productkenmerken en voorwaarden Rabo DoelSparen. Productkenmerken Rabo DoelSparen Algemene voorwaarden Rabo DoelSparen 2013 Algemene Bankvoorwaarden Productkenmerken en voorwaarden Rabo DoelSparen Productkenmerken Rabo DoelSparen Algemene voorwaarden Rabo DoelSparen 2013 Algemene Bankvoorwaarden Productkenmerken Rabo DoelSparen Leeswijzer In dit document

Nadere informatie

De Europese. Beschrijving. Procedure voor de migratie van de Belgische domiciliëring (DOM 80)

De Europese. Beschrijving. Procedure voor de migratie van de Belgische domiciliëring (DOM 80) De Europese domiciliëring SEPA Beschrijving Procedure voor de migratie van de Belgische domiciliëring (DOM 80) Versie 3.1 februari 2013 2 De Europese domiciliëring Deze brochure mag zonder wijzigingen

Nadere informatie

Februari 2013. Het consumentenkrediet

Februari 2013. Het consumentenkrediet Februari 2013 Het consumentenkrediet INHOUDSTAFEL 2 Voorwoord Deze brochure bevat toelichtingen bij de Belgische regelgeving over het consumentenkrediet. Ze kan echter niet als een vervanging van de wettekst

Nadere informatie

STAPPENPLAN Uw sportvereniging over op IBAN

STAPPENPLAN Uw sportvereniging over op IBAN Iedereen in Nederland gaat de komende jaren gebruik maken van IBAN (International Bank Account Number* ) als rekeningnummer. Dit geldt voor bedrijven en consumenten, maar ook voor verenigingen. Ook de

Nadere informatie

Dienstenwijzer All Finance BV. Een goede reden om klant te zijn bij All Finance!

Dienstenwijzer All Finance BV. Een goede reden om klant te zijn bij All Finance! Dienstenwijzer All Finance BV Ons kenmerk: Dienstenwijzer Behandeld door: J.C.W. de Laat Telefoonnummer: 040-257 49 40 E-mail: info@all-finance.nl Versie: 01 april 2015 / 2015.01 Onderwerp: Dienstenwijzer

Nadere informatie

Eenvoudig veranderen. van betaalrekening

Eenvoudig veranderen. van betaalrekening Eenvoudig veranderen van betaalrekening Overstapservice, een handig hulpmiddel De Overstapservice is een initiatief van de gezamenlijke banken in Nederland. Deze service maakt veranderen van betaalrekening

Nadere informatie

L276_14_Bewaren en Bewijzen:L276_14_Bewaren en bewijzen 20-03-2007 14:31 Pagina A Bewaren en Bewijzen

L276_14_Bewaren en Bewijzen:L276_14_Bewaren en bewijzen 20-03-2007 14:31 Pagina A Bewaren en Bewijzen Bewaren en Bewijzen Bewaren en Bewijzen Een productie van: Colofon Dit is een uitgave van ECP.NL. Deze uitgave is een volledige herziening van de uitgave Bewaren en bewijzen (1998) van ECP.NL en het Nederlands

Nadere informatie

Meten om te weten Handleiding om administratieve lasten te meten

Meten om te weten Handleiding om administratieve lasten te meten Meten om te weten Handleiding om administratieve lasten te meten Deelhandleiding RIA RIA > administratieve lasten 1 Het meten van administratieve lasten maakt onderdeel uit van het regelgevingsproces.

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Cyclos-software

Handleiding voor het gebruik van de Cyclos-software Inhoudsopgave Inleiding.......1 Inloggen...... 2 Menu Home..... 3 Wijzig wachtwoord.. 4 A d vertenties ( v ra a g e n aanbod)...... 5 Contacten...... 6 Referenties..... 6 Rapportages..... 7 Menu Rekening....7

Nadere informatie

over vermogen, levens- en inkomensverzekeringen Een aandeel in elkaar

over vermogen, levens- en inkomensverzekeringen Een aandeel in elkaar Uw advies bij de Rabobank over vermogen, levens- en inkomensverzekeringen Een aandeel in elkaar Uw advies U wilt een advies van de Rabobank? Bijvoorbeeld over uw inkomen voor later, zorg voor nabestaanden

Nadere informatie

HET GEBRUIK VAN ALGEMENE VOORWAARDEN

HET GEBRUIK VAN ALGEMENE VOORWAARDEN HET GEBRUIK VAN ALGEMENE VOORWAARDEN Inleiding 2 1. Wat zijn algemene voorwaarden? 3 2. Eisen voor toepasselijkheid 4 3. Uitzonderingen 6 3.1 Grote ondernemingen 6 3.2 Wederpartij gebruikt (nagenoeg) dezelfde

Nadere informatie

In zes stappen digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed

In zes stappen digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed In zes stappen digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed 1 2 3 4 5 6 TenderNed is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Gebruiker Stap 1 De gebruiker

Nadere informatie

Privacy statement. Vodafone Libertel B.V. Januari 2015. Vodafone.nl

Privacy statement. Vodafone Libertel B.V. Januari 2015. Vodafone.nl Privacy statement Vodafone Libertel B.V. Januari 2015 Vodafone.nl 0 Privacy Statement 1. Introductie privacy statement Vodafone biedt veel verschillende soorten diensten aan. Om die diensten goed te laten

Nadere informatie

verblijfcentra Toerisme voor Allen - jeugd en volwassenen een wegwijzer om erkenning en subsidie te verkrijgen 1 VERBLIJFCENTRA TOERISME VOOR ALLEN

verblijfcentra Toerisme voor Allen - jeugd en volwassenen een wegwijzer om erkenning en subsidie te verkrijgen 1 VERBLIJFCENTRA TOERISME VOOR ALLEN verblijfcentra Toerisme voor Allen - jeugd en volwassenen een wegwijzer om erkenning en subsidie te verkrijgen 1 VERBLIJFCENTRA TOERISME VOOR ALLEN Colofon Mei 2013 V.U. Peter De Wilde Toerisme Vlaanderen

Nadere informatie

U bent openbare aanbieder......wat betekent dat voor u?

U bent openbare aanbieder......wat betekent dat voor u? U bent openbare aanbieder......wat betekent dat voor u? Waarom krijgt u deze folder? Uw onderneming is bij ons geregistreerd als aanbieder van openbare elektronische communicatieactiviteiten. Daarom moet

Nadere informatie

Goed voorbereid op vakantie! goed geinformeerd

Goed voorbereid op vakantie! goed geinformeerd Goed voorbereid op vakantie! goed geinformeerd Uw vakantie voorbereiden, is al even wegdromen. Maar het is ook zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan. Het doet er niet toe of u met vakantie

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Op grond van de Wet financieel toezicht (Wft) zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een (financiële) overeenkomst / opdracht tot dienstverlening onderstaande

Nadere informatie

Starten met Twinfi eld. Twinfi eld Online Boekhouden. www.twinfi eld.nl. Starten met Twinfi eld

Starten met Twinfi eld. Twinfi eld Online Boekhouden. www.twinfi eld.nl. Starten met Twinfi eld Starten met Twinfi eld Twinfi eld Online Boekhouden 1 Starten met Twinfi eld www.twinfi eld.nl Belangrijk bericht Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van

Nadere informatie

Ook na uw dood kunt u nog veel betekenen

Ook na uw dood kunt u nog veel betekenen Ook na uw dood kunt u nog veel betekenen Maak de strijd tegen kanker tot uw erfgenaam Infobrochure over schenkingen, legaten en nalatenschappen 2 Inhoud Voorwoord 4 De strijd van Kom op tegen Kanker 6

Nadere informatie

Wat te doen bij overlijden? februari 2015

Wat te doen bij overlijden? februari 2015 Wat te doen bij overlijden? februari 2015 Inhoud Wat zijn de meest dringende zaken als iemand overleden is? 4 Een arts moet de dood vaststellen 4 Waarschuw een begrafenisondernemer 4 Waarschuw de uitvaartverzekering

Nadere informatie

Wet We - t - en e n re r g e e g l e g l e g v e i v n i g voo vo r or spo sp r ortve v r e e r nigi enig nge ing n

Wet We - t - en e n re r g e e g l e g l e g v e i v n i g voo vo r or spo sp r ortve v r e e r nigi enig nge ing n Wet- en regelgeving voor sportverenigingen Colofon Deze uitgave is ontwikkeld vanuit de samenwerking van NOC*NSF en Ernst & Young als partners in sport. Verantwoordelijk voor de inhoud zijn NOC*NSF, Ernst

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

Brochure inkomenstarief voor de opvang

Brochure inkomenstarief voor de opvang Brochure inkomenstarief voor de opvang Deze brochure is enkel voor de opvang die met inkomenstarief werkt. Ze is niet van toepassing op de opvang die met vaste prijzen werkt. INHOUD HET OPVANGPLAN 2 Sluitingsdagen,

Nadere informatie