stichting culturele Nieuwsbrief 6, juni 2011 Een Droomwever is iemand zoals jij: iemand die zijn dromen durft te leven,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "stichting culturele Nieuwsbrief 6, juni 2011 Een Droomwever is iemand zoals jij: iemand die zijn dromen durft te leven,"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 6, juni 2011 stichting culturele stil: Aap, Raspberry Animation Inhoud Statement Wat is een Droomwever? Nieuw bestuur Activiteiten Vertoningen Droomwevers projecten Dromen door Nederland Dromen van Dieren ABC-dvd Dromen over Planten ABC-dvd EUROPA ABC-dvd in Engels en Nederlands Fotoboeken voor peuters en kleuters Werkwoorden - Rapwoorden Tongbrekers: Dromen over kleuren Vacatures Colofon Wat is een droomwever? Een Droomwever is iemand zoals jij: iemand die zijn dromen durft te leven, met zijn dromen durft te spelen en ermee aan de slag gaat; iemand die, alleen of samen met andere Droomwevers, van al die dromen kunst, muziek, film, dans en zang maakt. Stichting Culturele Droomwevers wil Kunst en Cultuur bij kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar onder de aandacht brengen, en elk kind uitnodigen en helpen zijn of haar specifieke artistieke talenten te ontwikkelen. Stichting Culturele Droomwevers onderscheidt zich door de breedte en kwaliteit van haar door 700 kun- stenaars en docenten gedragen aanbod.

2 D Droomwevers: van de redactie Nieuwsbrief 6, pg 2 Droomwevers heeft een nieuw bestuur Sinds het begin van dit jaar heeft Droomwevers een nieuw bestuur. Het huidige bestuur wordt gevormd door: Gijs van Thienen, voorzitter Terry Andrews, hoofdredacteur Marianne Avontuur, penningmeester Henry Muldrow, artistiek leider Vertoningen De volgende filmmakers vertoonden hun Droomwevers muziekanimaties onlangs: René Hoekstra: Droomwever animatie op het Zwolle Animatie Film Festival, april 2011 Man-Yee Mok: Droomwever animatie op het Berlijn Film Festival, februari 2011 Activiteiten : Behalve de wekelijkse workshops voor kinderen in Almere, geeft Droomwevers ook een serie rap- en dansworkshops op de Brede School Letterland in juni en juli Rechtsboven: Tenzin geniet van zingen met workshopleiders Juanita en Thamar. Links onder: Knutselen met kinderen leidt tot grootste resultaten volgens Juf Stephanie. Foto's: Terry Andrews.

3 Droomwevers: projecten Nieuwsbrief 6, pg 3 Illustratie: Kraaien, Huub de Vries Droomwevers projecten 1. Dromen door Nederland ABC boek + dvd of cd (Nederlands) Alle onderdelen zijn gereed. De KRO heeft de rechten voor uitzending gekocht en werkt regelmatig met het materiaal. 3. Dromen over Planten ABC - dvd (Nederlands) Alle onderdelen zijn gereed. We zijn in gesprek met KRO, Teleac en Z@ppelin over de verkoop en uitzendrechten. Nu verkrijgbaar: Dromen door Nederland ABC boek + dvd (of cd) is nu te bestellen voor de gereduceerde prijs van 10 excl. btw en porto. 2. Dromen van Dieren ABC - dvd (Nederlands) Dromen van Dieren 26 versjes 26 liedjes 26 tekeningen A door Henry Muldrow en honderd andere artiesten B C AB CD boek +cd D Alle onderdelen zijn gereed. Samengesteld door Frans Suijs. DVD wordt in juli geperst; DVD wordt in juli geperst; Geen uitgever gevonden. Illustraties komen in dvd boek te staan. We zijn helaas genoodzaakt het geplande formaat van 22 x 22 cm te veranderen naar dvd-boek formaat, aangezien we geen uitgever en geen sponsor hebben gevonden. Op deze manier kunnen we de uitgave wel verwezenlijken. De kunstenaars hebben teleurgesteld maar gelukkig ook begripvol gereageerd. Een en ander zal op korte termijn zijn beslag krijgen en de medewerkers zullen het gedrukte werk binnenkort ontvangen. Grafisch ontwerper Ton Verhees zorgt voor het ontwerp. De KRO heeft de rechten voor uitzending gekocht en werkt regelmatig met het materiaal. Rechtsboven: Dromen door Nederland dvd hoes; omslagontwerp: Nicolien Beekhof, Vanilla Flavour. Boven: Dromen van Dieren, Ton Verhees; illustratie: Jongen en kikker, Wilbert van der Steen. Onder: stil: Princesje, René Hoekstra.

4 Droomwevers: projecten Nieuwsbrief 6, pg 4 Illustratie: til: Nijlpaard: Alarmvogel Filmmakers Droomwevers projecten (vervolg) 4. EUROPA ABC - dvd (Engels) Gedichten (gereed), liedjes (90% gereed), illustraties (gereed), animaties (60% gereed), intro-animaties (75% gereed). We zijn in gesprek met KRO, Teleac en Z@ppelin over de verkoop en uitzendrechten. Van de 26 intro animaties zijn er 20 gereed, van de 26 muziekanimaties zijn er 16 voltooid. We zijn naarstig op zoek naar geïnteresseerde uitgevers en media in andere EU landen, gezien het Engelstalige karakter van de productie. Het project heeft enige vertraging opgelopen door het vertrek van twee animatoren. We zijn bezig deze te vervangen. Uiteraard is er een vacature voor deze positie, dus elke reactie is nog steeds welkom. Ook zijn we zoekende naar een maker voor de titel en credits. 5. EUROPA ABC - cd (Nederlands) Gedichten (gereed), Liedjes (70% gereed), Illustraties (gereed). Wordt Nederlandstalige cd met geillustreerd boek Dit project ligt tijdelijk stil in verband met gezondheidsproblemen van onze geluidsman (hij is op weg naar volledig herstel). De liedjes zijn allemaal ingezongen en het wachten is op het afmixen waarna we met het eindproduct op zoek kunnen gaan naar een sponsor. 6. Bloemen Hebben Geuren en Dag is niet Nacht Fotoboek en filmpjes. De eerste titel is een liedjesboek voor peuters en de tweede titel zijn contrastliedjes voor peuters. Gedichten (gereed), liedjes (gereed), foto s (75% gereed), films (nog niet gereed). Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe serie boekjes en filmpjes. Met behulp van korte rijmpjes en foto's worden er begrippen uit de taal op rijm uitgebeeld. De doelgroep van deze serie bestaat uit drie groepen; kinderen van 2-3 jaar; mensen met het downsyndroom en mensen die de Nederlandse taal moeten leren. De liedjes worden momenteel opgenomen door zestig zangers o.a. Rob de Nijs en Marco Bakker. Onze geluidsengineer Willy Pardal heeft zijn thuisstudio tot onze beschikking gesteld op alle maandagen en woensdagen in april, mei en juni. Grafisch ontwerper Peter Vermeulen van Zirkoon zorgt voor het ontwerp. De muziek wordt gearrangeert door Maestraccio, Jasper Lekkerkerk en Jochem Weierink. Wij hebben nog steeds foto's nodig. Geinteresseerde fotografen kunnen contact met ons opnemen om het lijst van onderwerpen te ontvangen. Ook zoeken we filmmakers en editors die filmpclips van de peuterliedjes zouden kunnen maken. Bloemen hebben geuren Een foto- liedjesboek met 32 foto s en 16 liedjes Links: stil Verkeersbord - Achterom, Anne Vossen / AV3d. Rechts: omslagontwerp Bloemen Hebben Geuren, Peter Vermeulen. Foto Bloemen Hebben Geuren, Lee-Ann Licini.

5 Droomwevers: projecten Nieuwsbrief 6, pg 5 Droomwevers projecten (vervolg) 7. Werkwoorden - Rapwoorden Fotoboek met dvd met liedjes voor peuters. Wordt Nederlandstalige cd met geillustreerd boek. Rapversjes (50% gereed), beats (35% gereed), foto s (50% gereed). Krishna heeft een aantal beats gemaakt voor de raps. Zjos zorgt dat de teksten meer logica en opbouw krijgen. Droomwevers is op zoek naar rappers of sprekers (stemmetjes) voor een rap-project voor kinderen en hoopt dat een bezoek aan onze website ( je zal inspireren om ons te helpen. De opnames vinden plaats in onze thuisstudio in Amsterdam. Het is ook mogelijk rappartijen op te nemen in eigen studio en in te zenden als wav-bestand Tongbrekers: Dromen over kleuren Droomwevers is bezig met een project van 64 tongbrekers en liedjes over kleuren. Bekijk: De korte liedjes duren ongeveer 20 seconden en worden een aantal keer herhaald. De teksten van de tongbrekers worden momenteel geïllustreerd door Stephanie Kampman. Het doel is een cd met een geïllustreerd boek uit te brengen. We gaan hier een uitgever voor vinden, of we geven het in eigen beheer uit. De muziek wordt gearrangeerd door Maestraccio en Joep Vermolen. Het project staat nog in de kinderschoenen. We zijn op zoek naar 64 zangeressen en zangers. Voor dit project is er nog geen subsidie, sponsor of uitgever gevonden. Illustratrice Stefanie Kampman maakt alle 64 illustraties voor het boek De rode rat riep naar de rare roze raaf. Blijven bleke blauwe bloemen bloeien? Grote grijze geiten uit Goes genieten van groen gras. Een zwarte zwaan zwaait naar een zwevende zwaluw. Clara Kleuters klimt op een klatergouden kloosterklok.

6 Droomwevers: achterop Nieuwsbrief 6, pg 6 Vacatures Stichting Droomwevers is ook op zoek naar: Fondsenwerver Onze stichting zoekt een fondsenwever voor het aanvragen en in stand houden van subsidies voor educatief-culturele projecten en het genereren van sponsor-inkomsten. Aantrekkelijke bijverdiensten! Concertcoördinator Onze stichting zoekt een vrijwilliger die toegang bij concerten, filmfestivals en workshops creëert voor het werk van onze stichting. Stichting Culturele Droomwevers wil er op een speelse en betaalbare laagdrempelige manier in voorzien om cultuur binnen het bereik van kinderen van 2-12 jaar te brengen. Animators (zie EUROPA ABC, Engels) Filmmakers (zie Fotoboek en filmpjes) Zangeressen en zangers (zie Tongbrekers: Dromen over kleuren) Rappers, Sprekers (zie Werkwoorden - Rapwoorden) Uitgever (zie EUROPA ABC, Engels) Indien geïnteresseerd, neem contact op met: droomwevers@yahoo.com Aan deze nieuwsbrief werkten mee: Henry Muldrow, Zjos Otten, Michel Besançon, Peter Vermeulen (vormgeving) Niek van Baalen werkt momenteel aan de website van Droomwevers. Y Een ijsbeer wilde slechts hondeweer Hagel en ijs doen hem geen zeer Waarom moet de zon toch schijnen? Wanneer zal hij verdwijnen? Voor een ijsbeer, geen lente meer! Illustratie: IJsbeer, Mascha Rutten

stichting culturele Nieuwsbrief 5, oktober 2010 Dromen van Dieren ABC boek en dvd Wie zijn toch die jongens van Groovyways?

stichting culturele Nieuwsbrief 5, oktober 2010 Dromen van Dieren ABC boek en dvd Wie zijn toch die jongens van Groovyways? Nieuwsbrief 5, oktober 2010 stichting culturele Inhoud Overeenkomst met KRO Dromen van Dieren ABC boek en dvd Wie zijn toch die jongens van Groovyways? Euro ABC- boek en animaties Droomwevers kinderfotoboekproject

Nadere informatie

Roep de rare roze raaf!

Roep de rare roze raaf! Roep de rare roze raaf! Roep de rare roze raaf! 16 kleurige Tongbrekers om te zien, om te horen, om te zingen, om te spreken, om te lezen, om te luisteren... om je fantasie te prikkelen! Leer over de

Nadere informatie

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 ANIMATIE S MAKEN Les 1: uitleg animatie maken, verhaal maken en storyboard Les 2: foto s maken voor de animatie Les 3: foto s aanpassen en een gif bestand maken Les 4: filmpje bewerken met MovieMaker en

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 3)

Luisteren: muziek (A2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda De Roffel, jaargang 20, no. 11 28 november 2014 1 de Roffel Mededelingenblad van Agenda Basisschool de Troubadour november 2014 Vrijdag 28-11 : Kleuters vrij Vrijdag 5-12 : De Sint en de Pieten komen op

Nadere informatie

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Grize Lok een podium voor levenswijsheid levenservaring en levensverhalen voor ouderen in verzorgingstehuizen Wie vraagt aan ouderen wat zij kunnen?

Nadere informatie

22 april 2016 Nummer 15

22 april 2016 Nummer 15 22 april 2016 Nummer 15 Inhoud: Fruitsubsidie loopt af De ouderraad zoekt nieuwe leden Kako vakantiewerk Sportdag Workshop tapdance Drie berichten van de Verkeerscommissie Schoolfoto s Programma Muzelinck

Nadere informatie

College van Burgermeester en Wethouders Gemeente Heemstede ^ mi 2011 Afdeling Jeugd en Gezin Postbus 352 2100 AJ Heemstede

College van Burgermeester en Wethouders Gemeente Heemstede ^ mi 2011 Afdeling Jeugd en Gezin Postbus 352 2100 AJ Heemstede College van Burgermeester en Wethouders Gemeente Heemstede ^ mi 2011 Afdeling Jeugd en Gezin Postbus 352 2100 AJ Heemstede 23 juni 2011 Ons kenmerk: 2011-072 Betreft: subsidieaanvraag Geachte meneer /

Nadere informatie

De Talentenarchipel. Denk- en speeleiland muziekeiland taaleiland. Klieder- kladdereiland Handige. handeneiland. Vriendjes -eiland.

De Talentenarchipel. Denk- en speeleiland muziekeiland taaleiland. Klieder- kladdereiland Handige. handeneiland. Vriendjes -eiland. De Talentenarchipel Denk- en speeleiland muziekeiland taaleiland Klieder- eiland kladdereiland Handige Vriendjes -eiland Durfen doeeiland Ontdekeiland handeneiland Beweeg- Informatiebrief voor de ouders

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 1)

Luisteren: muziek (A2 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

Aanbod Kunst- en Cultuureducatie voor de basisscholen in De Lier

Aanbod Kunst- en Cultuureducatie voor de basisscholen in De Lier Aanbod Kunst- en Cultuureducatie voor de basisscholen in De Lier Dario Fo, ondernemers in de kunst Poeldijk, 13 december 2012 Inleiding Op de vraag van de gezamenlijke basisscholen uit De Lier voor een

Nadere informatie

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal De Taallijn. Peuters Interactief met Taal Hier wonen wij! Bijlagen activiteitencyclus Dorien Stolwijk en Willy van Elsäcker Redactie José Hillen en Annie van der Beek Op de volgende pagina: Bijlage 1 Voorbeeld

Nadere informatie

Schoolkrant. OBS De Tweesprong. Thema: Poëzie Zinderverzinzin

Schoolkrant. OBS De Tweesprong. Thema: Poëzie Zinderverzinzin Schoolkrant OBS De Tweesprong Thema: Poëzie Zinderverzinzin In deze schoolkrant staan een aantal gedichten die we in de kinderboekenweek gemaakt hebben. Sommige gedichten zijn door de klas ingestuurd,

Nadere informatie

LOPKE OVERZICHT ALGEMENE FICHES, VERHALEN EN ACTIVITEITENFICHES DERDE KLEUTERKLAS. ECEGO-Expertisecentrum voor Ervaringsgericht Onderwijs

LOPKE OVERZICHT ALGEMENE FICHES, VERHALEN EN ACTIVITEITENFICHES DERDE KLEUTERKLAS. ECEGO-Expertisecentrum voor Ervaringsgericht Onderwijs LOPKE OVERZICHT ALGEMENE FICHES, VERHALEN EN ACTIVITEITENFICHES DERDE KLEUTERKLAS ECEGO-Expertisecentrum voor Ervaringsgericht Onderwijs Overzicht algemene fiches Lopke 3 de kleuterklas: algemene fiche

Nadere informatie

Johanna Kruit. Gedichten, geïnspireerd door bomen. Geheimen

Johanna Kruit. Gedichten, geïnspireerd door bomen. Geheimen 1 Gedichten, geïnspireerd door bomen Geheimen In het donker huizen bomen die overdag gewoner zijn. Wij slaan de bochten van een pad mee om en gaan, ontkomen aan het licht af op geheimen.kleine geluiden

Nadere informatie

NUKKA WIL NAAR HUIS Theatergroep De Citadel

NUKKA WIL NAAR HUIS Theatergroep De Citadel NUKKA WIL NAAR HUIS Theatergroep De Citadel Inhoud: 1. Ter voorbereiding op de inhoud van de voorstelling 2. Vóór de voorstelling 3. Boeken die bij het thema passen 4. Speelliedje 1. Ter voorbereiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Prentenboeken, daar zit muziek in!

Prentenboeken, daar zit muziek in! Prentenboeken, daar zit muziek in! Elk jaar in januari vinden de peutervoorleesdagen plaats. Dit evenement krijgt steeds meer aandacht. Muziek-op-Schoot docenten worden geregeld gevraagd workshops te geven

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders

Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders Inhoudsopgave Voorwoord 1 Voorleeskring 2 Themacollectie 2 Wisselcollectie 3 Instellingsabonnement 3 Daisyspeler 4 Informatiebijeenkomst Anders lezen

Nadere informatie

Carpe diem voor elke dag in 2012, toegewenst door Droomwevers. Nieuwsbrief 7, december 2011. stichting culturele

Carpe diem voor elke dag in 2012, toegewenst door Droomwevers. Nieuwsbrief 7, december 2011. stichting culturele Nieuwsbrief 7, december 2011 stichting culturele Inhoud 1. Nieuwjaarsgroet 2. Het leven en de dood: In memoriam Jason Latour 1995-2007 3. Ketelhaven: absurd gedicht over de dood 4. Multi-media creatie

Nadere informatie

Ik heb een sterretje ontdekt nu wacht ik tot het vallen gaat. Ondertussen hou ik een bijzonder wenskaartje voor jou paraat!

Ik heb een sterretje ontdekt nu wacht ik tot het vallen gaat. Ondertussen hou ik een bijzonder wenskaartje voor jou paraat! Ik heb een sterretje ontdekt nu wacht ik tot het vallen gaat Ondertussen hou ik een bijzonder wenskaartje voor jou paraat! W E N S K A A R T E N 2 0 0 8 Beste, De Ligatura wenskaartencollectie van 2007

Nadere informatie

Kleine Ezel. Handleiding voor de bibliotheek Groep 1-2

Kleine Ezel. Handleiding voor de bibliotheek Groep 1-2 Kleine Ezel Handleiding voor de bibliotheek Groep 1-2 Colofon Cubiss Tilburg, 2009 Samenstelling: Marion Bolte, Cubiss J:\klantenservice\Rode Draad\handleiding bibliothecaris\kleine Ezel groep 1-2 bibl.290609

Nadere informatie

ETIENNE BORGERS. compositie en spel Koele Kikkers. compositie en spel Schaop. compositie en spel Meneer Mølsk

ETIENNE BORGERS. compositie en spel Koele Kikkers. compositie en spel Schaop. compositie en spel Meneer Mølsk ETIENNE BORGERS OPLEIDING Maastricht, 21-1-1963 2008 2009 Mime opleiding te Antwerpen 2008 Cursus Mime aan de theaterschool Amsterdam 2007 Workshop Stem en Lichaam : acteurstraining olv Lorna Marshall

Nadere informatie

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Leef je eens lekker uit met schelpen, want mooie schelpen gaan het dit jaar helemaal

Nadere informatie

De bibliotheek presenteert...

De bibliotheek presenteert... De bibliotheek presenteert... Brede School activiteiten 2011 Informatie, Inspiratie, Interactie www.bibliotheekemmen.nl Inhoud Inleiding 3 Activiteiten 4 1. Het dreumesuurtje 4 2. Voorleesactiviteit voor

Nadere informatie

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal De Taallijn. Peuters Interactief met Taal Beweeg je mee? Activiteitencyclus Dorien Stolwijk en Willy van Elsäcker Redactie Annie van der Beek Op de volgende pagina: Bijlage 1 Voorbeeld van een informatiebrief

Nadere informatie

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Neerpelt, 26 februari 2013 PERSBERICHT Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Van woensdag 27 februari tot en met zondag

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... UA jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Scala Urban Arts 2015/2016 Scala Urban Arts is een aparte afdeling binnen Scala Centrum

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de Medezeggenschapsraad (MR) Nr mei 2017

Nieuwsbrief. Van de Medezeggenschapsraad (MR) Nr mei 2017 Nieuwsbrief Nr. 17 23 mei 2017 Belangrijke data: Van de Medezeggenschapsraad (MR) Dit schooljaar bestaat de Medezeggenschapsraad uit 8 leden. Dit is ontstaan uit het samengaan van CBS de Regenboog en ODBS

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz!

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! 1956: de opera Porgy en Bess die geen opera mocht heten draait in Europa. 1957: Frank Koulen de Neger van Terneuzen laat zich inspireren en start op 20 april Lunchroom

Nadere informatie

Niet eerlijk. Kyara Blaak

Niet eerlijk. Kyara Blaak Kyara Blaak Niet eerlijk Kyara Blaak Kyara Blaak 248media uitgeverij, Steenwijk Grafische realisatie: MDS Grafische Vormgeving Illustraties binnenwerk: Kyara Blaak Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Reglement voor het inzenden en selecteren van de vastenaovendliedjes van c.v. d n Dreumel.

Reglement voor het inzenden en selecteren van de vastenaovendliedjes van c.v. d n Dreumel. Reglement voor het inzenden en selecteren van de vastenaovendliedjes van c.v. d n Dreumel. Enkele belangrijke data voor alle deelnemers zijn: Sluitingsdatum inschrijvingen zondag 30 augustus 2015 om 24.00

Nadere informatie

Beleidsplan JazzArt Orchestra 2015-2018

Beleidsplan JazzArt Orchestra 2015-2018 Beleidsplan JazzArt Orchestra 2015-2018 Stichting JazzArt 1-2-2015 Evaluatie 2010-2014. De Stichting JazzArt heeft de, in haar eerste beleidsplan voor JazzArt Orchestra 2010-2014, gestelde doelen, gerealiseerd:

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Viermaal per jaar, in maart, mei, september en december informeren we onze klanten en onderwijsvrienden met een nieuwsbrief over ontwikkelingen binnen het bureau, nodigen we belangstellenden

Nadere informatie

Criteria voor Cultuur subsidie

Criteria voor Cultuur subsidie Criteria voor Cultuur subsidie 1 Cultuureducatie voor iedereen Heeft u een vernieuwend plan om Ridderkerkers kennis te laten maken met cultuureducatie, dien het dan in! Het gaat om cultuureducatie in de

Nadere informatie

Ik neem mijn petje voor jou af!

Ik neem mijn petje voor jou af! Maandkalender december 2014 1 Ouders ontvangen mail voor deelname aan 16 GMR-vergadering; Tevredenheidsonderzoek; 2 17 3 18 Kerstontbijt; Gezamenlijke kerstviering alle groepen; 4 Mhr. Peter van der Steen

Nadere informatie

Spelen met letters. Groep 3

Spelen met letters. Groep 3 Spelen met letters Groep 3 Inhoud Suggesties bij de boeken... 3 Het letterwinkeltje... 4 Introductie van de vertelling... 4 Verwerkingssuggesties... 5 Wat staat daar?... 6 Introductie van de vertelling...

Nadere informatie

plan HERDENKINGS Naam monument:... Plaats monument:... School:... Klas:...

plan HERDENKINGS Naam monument:... Plaats monument:... School:... Klas:... VO plan HERDENKINGS Naam monument:... Plaats monument:... School:... Klas:... Jullie hebben onderzoek gedaan naar het monument dat jullie hebben geadopteerd. Jullie weten dus al veel over het verhaal achter

Nadere informatie

Talent in Bloei bij de Brandsma-akker

Talent in Bloei bij de Brandsma-akker Talent in Bloei bij de Brandsma-akker Nieuwsbrief 2 Alle workshops van Talent in Bloei zijn gericht op jouw ontwikkeling; je leert er allerlei nieuwe dingen die van pas komen op school. Daarnaast kun je

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief april 2014 Beste ouders, Voor u ligt de eerste editie van de nieuwsbrief van peuterspeelzaal Twinkel van dit nieuwe jaar 2014. In verband met de sollicitatie procedure na het vertrek van Nina

Nadere informatie

Business-to-busines bieden wij verschillende mogelijkheden.

Business-to-busines bieden wij verschillende mogelijkheden. 1 Promotie mogelijkheden Noorderslagweekend 2007 Op 11, 12 en 13 januari 2007 vindt in Groningen het Eurosonic/Noorderslag festival plaats. Dit is dè kans om meer dan 220 bands en acts te bekijken en de

Nadere informatie

CULTUUR VOOR KINDEREN EN JONGEREN IN DE STAD CULTUUR VOOR KINDEREN EN JONGEREN IN DE STAD

CULTUUR VOOR KINDEREN EN JONGEREN IN DE STAD CULTUUR VOOR KINDEREN EN JONGEREN IN DE STAD CULTUUR VOOR KINDEREN EN JONGEREN CULTUUR VOOR KINDEREN EN IN DE STAD JONGEREN IN DE STAD ACTIES CULTUURDIENST PROJECTEN: organisatie van diverse kind- en jeugdvriendelijke en toegankelijke culturele projecten

Nadere informatie

Voorleesboeken. Zelfleesboeken

Voorleesboeken. Zelfleesboeken Voorleesboeken De ogen van Olivia, over een lui oog en scheel zien Christine Kliphuis Sjaloom en Wildeboer, 1996 Olivia's ogen staan scheef. Daarom wordt haar goede oog een tijdje afgeplakt. Daarna moet

Nadere informatie

Lesbrief groep 1 en 2 Winter

Lesbrief groep 1 en 2 Winter Lesbrief groep 1 en 2 Winter De vakantie ligt al weer een week achter ons en langzaam beginnen de kleuters alweer te wennen. Vorige week maandag zijn we begonnen in de kring en ze zaten vol verhalen over

Nadere informatie

een productie van uitgeverij i.s.m. Djapo vzw 2014 LES ILES / DJAPO djapo.be / info@djapo.be lesiles.be / lesilespublishers@gmail.

een productie van uitgeverij i.s.m. Djapo vzw 2014 LES ILES / DJAPO djapo.be / info@djapo.be lesiles.be / lesilespublishers@gmail. een productie van uitgeverij i.s.m. Djapo vzw 2014 LES ILES / DJAPO djapo.be / info@djapo.be lesiles.be / lesilespublishers@gmail.com ISBN: 978-94-91545-17-7 WD: D/2014/12.833/20 Nur Code : 273 / 274 Prentenboek

Nadere informatie

Dichter bij Vrijheid. Docentenhandleiding Boek 3. www.dichterbijvrijheid.nl

Dichter bij Vrijheid. Docentenhandleiding Boek 3. www.dichterbijvrijheid.nl Dichter bij Vrijheid Docentenhandleiding Boek 3 Dichter bij Vrijheid Een onderwijsproject van Amnesty International Dit is boek 3 uit de docentenhandleiding Dichter bij Vrijheid. Op de boekenplank staan

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

Tussendoelen Taal: Spraak- Taalontwikkeling

Tussendoelen Taal: Spraak- Taalontwikkeling Tussendoelen Taal: Spraak- Taalontwikkeling 0 1;6 2 2;6 3 3,6 4 4;6 1. Praat in één-woordzinnen ( bal? betekent bijvoorbeeld: ik wil de bal hebben). 2. Kent de betekenis van ongeveer 70 3. Kan woorden

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), En daar is hij dan...de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Een nieuwsbrief waarbij ik nog even stil wil staan bij het afscheid

Nadere informatie

leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek

leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek Galvanistraat 51 6716 AE Ede T 0318-631 670 E info@elektroraad.nl www.elektroraad.nl leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek een initiatief van Elektroraad auteur: Peter Treffers gewijzigd:

Nadere informatie

Volgende week maandag starten we met een mooie viering over Geloof, Hoop en Liefde.

Volgende week maandag starten we met een mooie viering over Geloof, Hoop en Liefde. Na de voorjaarsvakantie zijn we fris van start gegaan. In de vakantie was het rustig op de opvang. Veel kinderen zijn even weg geweest of hebben thuis lekker even kunnen spelen en uitrusten. Afgelopen

Nadere informatie

BIJLAGEN. De virtuele kunstkar. Cultuurdeelname via oude en nieuwe media. Het culturele draagvlak, deel 11. Nathalie Sonck.

BIJLAGEN. De virtuele kunstkar. Cultuurdeelname via oude en nieuwe media. Het culturele draagvlak, deel 11. Nathalie Sonck. BIJLAGEN De virtuele kunstkar Cultuurdeelname via oude en nieuwe media Het culturele draagvlak, deel 11 Nathalie Sonck Jos de Haan Bijlage A Tabellen bij hoofdstuk 2... 2 A.1 Bij culturele informatie raadplegen

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Beste ouders We knipperen met onze ogen en het is alweer maart. De afgelopen maanden hebben we een hoop activiteiten achter de rug. Sinterklaas is op bezoek geweest,

Nadere informatie

Activiteiten Brede School

Activiteiten Brede School De bibliotheek presenteert Activiteiten Brede School Informatie Inspiratie Interactie 2013-2014 www.bibliotheekemmen.nl . > Voorleesactiviteit Voor dreumesen 1 Inleiding Bibliotheek Emmen is een van de

Nadere informatie

Plan van Aanpak video productie

Plan van Aanpak video productie Fall 16 Plan van Aanpak video productie [Type the company address] Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergronden... 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht... 4 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten... 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen

Nadere informatie

W e l k o m. Leuk dat je er bent!! Heel veel speelplezier allemaal! Op deze site vindt U de actuele informatie.

W e l k o m. Leuk dat je er bent!! Heel veel speelplezier allemaal! Op deze site vindt U de actuele informatie. W e l k o m Wij zijn de groep van juf Anne-Marie en juf Lieke. Juf Lieke komt 2 x in de maand op dinsdag. Gr 1-2 b is gestart met 18 kinderen. 11 kinderen van groep 2 en 7 kinderen van groep 1. Luc is

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A1 nr. 7)

Luisteren: muziek (A1 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei Beste ouders,

Nieuwsbrief mei Beste ouders, Nieuwsbrief mei 2015 Beste ouders, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de laatste twee maanden van dit schooljaar. Op 13 juli begint de zomervakantie, maar voor die tijd zijn er nog vele speeluurtjes

Nadere informatie

De Meander school voor christelijk basisonderwijs Bachlaan 68, 7442 JH Nijverdal tel: 0548 613836 e-mail: info@meanderpcoh.nl

De Meander school voor christelijk basisonderwijs Bachlaan 68, 7442 JH Nijverdal tel: 0548 613836 e-mail: info@meanderpcoh.nl Jaargang 1 nummer 29 2-4-2015 Pasen. Pasen is wonderwel weten wat waar is Als wat niet kon toch echt gebeurd is En je dromen worden waar; Als het leven vol met kleur is, Wees dan vrolijk, zing dan maar!

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Riederhof

Talent in Bloei bij Riederhof Talent in Bloei bij Riederhof Nieuwsbrief 2 De eerste periode met workshops gaat bijna van start. Vanaf dat moment is het ook weer mogelijk om je in te schrijven voor de volgende periode met workshops

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 2)

Luisteren: muziek (A2 nr. 2) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken Workshops De kinderen van groep 1 en 2 kunnen op zaterdag 17 mei één workshop doen. Binnenkort vragen wij de kinderen om een top 3 te maken. Zij kunnen kiezen uit: - Bamboestieken - Cupcakes maken - 3D

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen. Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr. Muziek: Bert Noteboom jr. 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal

Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen. Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr. Muziek: Bert Noteboom jr. 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr Muziek: Bert Noteboom jr 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal Meer informatie over dit boek of over andere uitgaven

Nadere informatie

De Bib. Brengt bijeen.

De Bib. Brengt bijeen. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Brengt bijeen. Beter Nederlands leren of andere talen en culturen ontdekken, het kan allemaal. De Openbare Bibliotheek Brugge heeft veel in huis. Ook

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij muziek. Muziek en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij muziek. Muziek en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij muziek Muziek en auteursrecht Wanneer je een liedje op de radio hoort, luister je naar de zanger of zangeres die het liedje zingt. Maar wist je dat er heel veel mensen meewerken

Nadere informatie

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Februari 2017

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Februari 2017 Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Februari 2017 Sneeuwkanonnen Na de decemberfeesten hadden we een paar koude weken met zowaar een beetje sneeuw. Genoeg om de winterliedjes uit de kast te halen.

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

19 april 2017 nummer 10

19 april 2017 nummer 10 19 april 2017 nummer 10 Pauze Na de meivakantie gaan we de pauze in de ochtend iets anders inrichten. Vanaf dan eten we om 10 uur ons meegenomen fruit in de klas, terwijl de meester of juffrouw voorleest.

Nadere informatie

De Bonifacius Nieuwsbrief

De Bonifacius Nieuwsbrief De Bonifacius Nieuwsbrief Inhoud: Hulp nodig van ouders bij evaluatie van oudergesprekken Open podium vogels en groep 8B Klassenregels groep 5B De giraffenklas in het Bospark op zoek naar bladeren en paddenstoelen

Nadere informatie

Uitvinders. max 70 kinderen per voorstelling. Beschikbaarheid: vanaf september 2015. boekingen@willemijndeweerd.nl

Uitvinders. max 70 kinderen per voorstelling. Beschikbaarheid: vanaf september 2015. boekingen@willemijndeweerd.nl Uitvinders Uitvinders is een voorstelling die gaat over ontdekken en het doen van proeven. Tijdens de voorstelling komt Willemijn erachter dat ze al haar instrumenten is vergeten. En Marieke had nou net

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorgers,

Geachte ouder(s)/verzorgers, Geachte ouder(s)/verzorgers, Afgelopen week hebben we stil mogen staan bij Hemelvaart. Komend weekend vieren we het Pinksterfeest. In één van de laatste verzen in Lukas staat: Hij leidde hen naar buiten

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 1)

Luisteren: muziek (B2 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

voor: alle kinderen van 4 t/m 12 jaar van: God Kinderfeest

voor: alle kinderen van 4 t/m 12 jaar van: God Kinderfeest voor: alle kinderen van 4 t/m 12 jaar van: God Kinderfeest KINDERFEEST VOOR ALLE KINDEREN VAN 4 T/M 12 JAAR Heb jij wel eens meegemaakt dat je iets kwijt was? Je lievelingsknuffel of die mooie speelgoedauto?

Nadere informatie

25 FEBRUARI T/M 19 APRIL

25 FEBRUARI T/M 19 APRIL De Woelmuis Thema informatie ELMO-Kinderopvang 25 FEBRUARI T/M 19 APRIL `19 T H E M A D E T A N D A R T S DEZE WEEK SLUITEN WE SAMEN MET DE KINDEREN HET THEMA DE TANDARTS AF. WE HEBBEN 6 WEKEN HARD AAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13 Nieuwsbrief Donderdag 26 maart 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Ik houd van jou. Maria van Magdala is anders. Op een dag

Nadere informatie

MINOR DMP PLAN VAN AANPAK. Kim Stein Sanne Willems Jacqueline Rijkmans Guido Crolla Michel van de Wiel

MINOR DMP PLAN VAN AANPAK. Kim Stein Sanne Willems Jacqueline Rijkmans Guido Crolla Michel van de Wiel Document voor minor Digital Media Produc tion -februari tot juni 2010 Kim Stein - 414570 Sanne Willems - 425192 Jacqueline Rijkmans Guido Crolla Michel van de Wiel PLAN VAN AANPAK MINOR DMP INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Kom jij ook! Op 10 april in het Ismes Huis? uur (13.00 uur is het Ismes Huis open)

Kom jij ook! Op 10 april in het Ismes Huis? uur (13.00 uur is het Ismes Huis open) Nieuwsbrief 12 maart 2016 In deze Nieuwsbrief Maak je stad Oproep vrijwilligers SLAA meeng Kom jij ook! Op 10 april in het Ismes Huis? 13.30 uur (13.00 uur is het Ismes Huis open) Maak je stad Een dwarsdoorsnede

Nadere informatie

liedbundel voor kinderen van 4-12 jaar

liedbundel voor kinderen van 4-12 jaar liedbundel voor kinderen van 4-12 jaar onder redactie van meesters in muziek: Frans Haverkort Rinze van der Lei Lieuwe Noordam met dank aan: Chrystal Cochius, Hans van Eerden, Thea Endedijk, Pieter Jaap

Nadere informatie

TIP voor alle ouders! Lees deze informatiebrief goed en schrijf afspraken en belangrijke data op een kalender of in een agenda!

TIP voor alle ouders! Lees deze informatiebrief goed en schrijf afspraken en belangrijke data op een kalender of in een agenda! TIP voor alle ouders! Lees deze informatiebrief goed en schrijf afspraken en belangrijke data op een kalender of in een agenda! Deze informatiebrief kunt u ook lezen op www.willemsschool.nl. Agenda 1 juni

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Maart 2019 Borrel Inmiddels heeft u de uitnodiging gehad voor een gezellige borrel op vrijdag 10 mei. Iedereen die ons op welke manier

Nadere informatie

EEN TERUGBLIK OP HET TWEEDE KOP-FESTIVAL 21 JUNI 2014. Wetenschap en kunst van ons hoofd

EEN TERUGBLIK OP HET TWEEDE KOP-FESTIVAL 21 JUNI 2014. Wetenschap en kunst van ons hoofd EEN TERUGBLIK OP HET TWEEDE KOP-FESTIVAL 21 JUNI 2014 Wetenschap en kunst van ons hoofd Bonte verzameling activiteiten van wetenschap en kunst over ons hoofd 2 Het tweede KOP-festival, op zaterdag 21 juni

Nadere informatie

Aanvraagformulier Culturele Projecten 2018-I

Aanvraagformulier Culturele Projecten 2018-I 1 Gegevens aanvrager Naam organisatie/stichting Rechtsvorm IBAN Postadres Postcode Plaats 2 Gegevens contactpersoon Aanhef De heer Mevrouw Voorletters Achternaam Straat Postcode Plaats Telefoon / mobiel

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Introductie Auteursrecht. Auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Introductie Auteursrecht. Auteursrecht Werkblad Introductie Auteursrecht Auteursrecht Wanneer jij een verhaal, foto, filmpje of muziek maakt, heb je daar automatisch auteursrecht op. Je hoeft daar helemaal niets voor te doen. Wat je gemaakt

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl Uit de wei vrijdag 2 oktober 2015 Uitnodiging juf Jikke

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Achter de schermen. Projectgroep en werkgroepen. Andere overleggen

Achter de schermen. Projectgroep en werkgroepen. Andere overleggen november-december 2014 Bouwbrief 8 Herontwikkeling locatie De Wissel Achter de schermen De verbouw van de locaties t Rond 1, 3, 7, en 9 gaat razendsnel; als je een week niet hebt gekeken herken je het

Nadere informatie

Belangrijke data. Jarigen. Algemeen. 2 oktober 2015 - nummer 3. Van 2 oktober t/m 16 oktober. Schoolfotograaf. Kinderboekenweek

Belangrijke data. Jarigen. Algemeen. 2 oktober 2015 - nummer 3. Van 2 oktober t/m 16 oktober. Schoolfotograaf. Kinderboekenweek 2 oktober 2015 - nummer 3 Belangrijke data Woensdag 7 oktober Schoolfotograaf Start Kinderboekenweek Korfbaltoernooi groep 5 en groep 6 (in de middag) Maandag 12 oktober Studiedag voor het team, alle leerlingen

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

V O O R J A A R 2 0 1 6

V O O R J A A R 2 0 1 6 WWW.CCSINT-NIKLAAS.BE FAMILIE V O O R J A A R 2 0 1 6 We Document Art Metro Boulot Dodo NEVSKI PROSPEKT 5-8 zondag 15 januari 2016-15u - Een onopmerkelijke en ietwat wereldvreemde man, Herman, komt thuis

Nadere informatie