Informatieboekje Tussenschoolse opvang Professor Casimirschool Voorburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje Tussenschoolse opvang Professor Casimirschool Voorburg"

Transcriptie

1 Informatieboekje Tussenschoolse opvang Professor Casimirschool Voorburg

2 Inhoudsopgave Bladzijde Inleiding 3 Abonnementen en losse overblijf 4 Wat kunt u van ons verwachten 6 Wat verwachten wij van de kinderen 7 Hoe verloopt de lunchpauze? 8 Gedragregels / Tot slot 10

3 Inleiding Beste Ouders/Verzorgers, De Tussenschoolse opvang (TSO) van de scholen in Leidschendam- Voorburg en Den Haag (Leidschenveen) die vallen onder het schoolbestuur Panta Rhei, wordt uitgevoerd door kinderopvangorganisatie Vlietkinderen. In dit informatieboekje kunt u lezen hoe de Tussenschoolse Opvang op de Professor Casimirschool geregeld is. Ieder school heeft een TSO coördinator, bij de Professor Casimirschool is dit Karen Schneider. Zij is bereikbaar op telefoonnummer: of via tsocasimir@vlietkinderen.nl De TSO-klantenservice van Vlietkinderen is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van uur op telefoonnummer tso@vlietkinderen.nl Op kunt het protocol van de Vlietkinderen-TSO lezen. Daar kunt u ook terecht voor informatie over naschoolsevakantie- en andere opvangvormen..

4 Abonnementen en losse overblijf Als u gebruik wilt maken van de Tussenschoolse Opvang vult u een formulier digitaal in. Dit formulier kunt u downloaden van de site Vlietkinderen biedt u drie mogelijkheden om gebruik te maken van Tussenschoolse Opvang (TSO): Abonnement Wanneer uw kind één of meerdere vaste dagen gebruik maakt van de TSO, dan is een jaarabonnement de beste keuze. U koopt een abonnement voor 1, 2, 3 of 4 vaste dagen per week. De prijs van het abonnement vindt u op het desbetreffende web site. Als u een abonnement heeft, maakt uw kind elke week op dezelfde dag(en) gebruik van de TSO. Wij hebben 40 schoolweken gehanteerd bij het vaststellen van de prijs. De opbouw van dit tarief bestaat o.a. uit: personeelskosten overheadkosten en spelmateriaal. Vlietkinderen heeft de afspraak gemaakt met Panta Rhei om de Verklaring omtrent het gedrag voor de TSO-medewerkers te bekostigen. Beroepskrachten die met kinderen werken zijn verplicht om een dergelijke verklaring te overhandigen aan hun werkgever. Vlietkinderen hecht hier zeer aan uit het oogpunt van kwaliteit en betrouwbaarheid. Losse TSO Maakt uw kind niet elke week, maar wel regelmatig gebruik van de TSO, dan kunt u stikkers kopen of per keer los betalen. Stikkers kosten 26,50 euro per strip van 10 stikkers. Voor stikkers kunt u bellen met De stikkers worden alleen aan ouders/verzorgers verkocht. De dag dat uw kind gebruik maakt van de TSO geeft uw kind een stikker mee, bijvoorbeeld in de broodtrommel, of in een envelop. Uw kind geeft de stikker aan de TSO- medewerker. Stikkers kunt u ook naast uw abonnement gebruiken. Los betalen kan ook, dit kost 3,70 per keer, graag het geld in een dichte envelop doen met daarop de naam en groep van uw kind en de datum dat uw kind gebruik maakt van de TSO.

5 Wat kunt u van ons verwachten? Vlietkinderen biedt de kinderen de mogelijkheid om hun lunchpauze op school door te brengen. Tijdens deze pauze zorgen de TSO-medewerkers er voor dat er rustig gezamenlijk gegeten en gespeeld wordt. TSOmedewerkers werken op basis van vrijwilligheid. Het streven is om op elke 15 leerlingen 1 TSO medewerker in de groep te hebben, echter voor enkele groepen is dit niet noodzakelijk. Uit de praktijk blijkt dat een aantal groepen beter draait met 1 TSO medewerker. Per jaar wordt bekeken voor welke groep(en) 1, 2 of misschien wel 3 TSO-medewerkers nodig zijn. Bij de kleuters werken we met een extra TSO medewerker, namelijk een pleinwacht. De kleuters kunnen dan wanneer zij klaar zijn met eten direct naar buiten. Mocht er in de loop van een jaar toch blijken dat er behoefte is aan een andere verdeling, dan wordt dit opnieuw bekeken. Éénmaal per kwartaal hebben de TSO-medewerkers en coördinator een overleg. Verder is er overleg met het TSO aanspreekpunt (directeur of adjunct) van de school, de MR en Vlietkinderen. U wordt door ons op de hoogte gehouden over het nieuws rond de Tussenschoolse opvang via de Casimir-koerier.

6 Wat verwachten wij van de kinderen? Regels zijn er niet om elkaar te pesten maar om elkaar het leven wat makkelijker te maken. daarom hanteren we bij de TSO ook een aantal regels. Daarnaast houden we ons natuurlijk aan de afspraken die binnen de school gelden. Met alle kinderen die gebruik maken van de TSO worden de (schoolgebonden)regels doorgesproken. U vindt de regels op pagina 10. Daarna worden de regels als bekend verondersteld. Als een kind zich niet aan de regels houdt, gaan we eerst met het kind in gesprek helpt dit niet dan kan het kind, voor 1x of zelfs de rest van de week, in een andere groep worden geplaatst tijdens de TSO. De volgende keer dat een kind zich niet aan de regels houdt wordt er door de TSO medewerker een Oeps blad uitgedeeld waar de kinderen moeten opschrijven wat er gebeurd is en hoe ze het hadden kunnen voorkomen. Dit gaat mee naar huis om met de ouders te bespreken, voorzien van een handtekening komt het blad weer mee naar school. Tijdens de lunch zitten we aan de tafel om te eten, we kletsen gezellig met elkaar, tenslotte hebben we pauze en tijd voor de kinderen om even te ontspannen zodat ze s middags weer fris aan de les kunnen beginnen. Elk kind heeft zijn/haar eigen manier om zich weer op te laden voor de middag.

7 Hoe verloopt de lunchpauze? Tijdens het eten blijven de kinderen rustig op hun plaats zitten. Zo krijgt elk kind de gelegenheid in alle rust zijn of haar lunch op te eten en het stimuleren voldoende te drinken en minstens 1 boterham te eten. Bij de kleuters wordt gewerkt met een eierwekker. Zodra iedereen zit wordt de wekker op 15 minuten gezet. Pas na 15 minuten mogen de kinderen die klaar zijn naar buiten. Dit is ingevoerd omdat sommige kinderen erg snel eten en na 5 minuten al buiten staan. Wij willen dat de kinderen rustig hun lunch opeten en dan gaan buitenspelen. Na het eten bepaalt de TSO medewerker afhankelijk van de weersomstandigheden, of er binnen of buiten gespeeld wordt. Bij slecht weer spelen de kleuters in het speellokaal, hiervoor is een rooster, zodat niet alle drie de groepen tegelijk in het lokaal zijn. De groepen 3 t/m 8 blijven in het (TSO) lokaal waar ze hebben gegeten. Er is voor binnen voldoende speelmateriaal, zoals diverse spelletjes (twister, galgje, vier op een rij, mens erger je niet enz.). Ook kunnen de kinderen tekenen, kleuren en lezen. Bij mooi weer spelen de kinderen buiten op het plein. Zodra de kinderen die naar huis gaan tussen-de-middag het plein af zijn gaan de hekken van beide schoolpleinen op slot. De kleuters gaan naar het kleuterplein. Hier is een pleinwacht aanwezig die zorgt dat het hek op slot gaat en het speelmateriaal wordt buitengezet. De groepen 3 t/m 8 spelen op het grote plein. De groepen 6, 7 en 8 spelen van tot buiten en gaan daarna naar binnen om te lunchen. De groepen 3, 3/4, 4 en 5 lunchen van tot en spelen buiten van tot De kleuters kunnen in de zandbak spelen, op het speeltoestel, met de fietsjes etc. De kinderen vanaf groep 3 kunnen buiten voetballen, basketballen, badmintonnen, touwtje springen en tafeltennissen, ook is er stoepkrijt en zijn er diabolo s gekocht. Per schooljaar is er een budget om speel/knutselmateriaal te kopen. Dit gaat in overleg met de kinderen en de TSO-medewerkers. Voor de groepen 6, 7 en 8 is een rooster gemaakt voor de voetbalveldjes en tafeltennis. Dit rouleert per dag. Elke groep heeft een map met kleurplaten en knutselvoorbeelden, voor kinderen die dit leuk vinden. Om gaan de kinderen op het grote plein met de TSO-medewerkers weer naar de klassen. De kleuters zetten om al het speelmateriaal bij het buitenhok en gaan gezamenlijk met de TSO-medewerkers naar binnen.

8 Gedragregels Algemene Uitgangspunten Het doel van de gedragsregels is het bevorderen van een ordelijk verloop van de TSO tijd, zodat alle leerlingen de gelegenheid krijgen zich te ontspannen tijdens hun middagpauze. De gedragsregels die bij de TSO gelden sluiten aan bij de schoolregels. Gedragsregels TSO Basisregel voor gedrag is: De TSO moet voor iedereen gezellig zijn. We hebben geen last van elkaar en zorgen samen voor een goede sfeer. Dit betekent bij de TSO: Samen zorgen we ervoor dat we niemand missen. Als je van je ouders bij een vriendje of vriendinnetje mag lunchen meld je dan eerst af bij de TSO medewerker. Als een ander iets vervelends zegt of doet, zeg je: houd op. Helpt dit niet, dan ga je naar de TSO medewerker. Samen zorgen we ervoor dat we elkaar kunnen verstaan. We schreeuwen niet, maar praten tegen elkaar. Je doet een ander geen pijn. Ook woorden kunnen pijn doen. Dus dat betekent niet slaan,schelden of pesten. Als jou TSO medewerker iets tegen jou zegt luister je daarnaar, hij of zij luistert ook naar jou. Samen eten is gezelliger dus we wachten op elkaar en gaan van tafel als iedereen klaar is met eten. Na het eten gooien we alle afval netjes in de prullenbak en schuiven de stoelen aan de tafels. Sluit bij spelletjes binnen of buiten niemand uit, de meeste kinderen vinden het leuk om samen te spelen We lopen in de gangen en op de trap. Het speelgoed is van ons allemaal.we zorgen dat het netjes en heel blijft en gooien niet met het speelgoed. Er wordt tijdens de TSO geen gebruik gemaakt van mobiele telefoons. Als je buiten speelt blijf je op het schoolplein. Als je naar de wc gaat of terug komt van de wc dan zeg je dit eerst tegen de TSO medewerker. We houden de wc s netjes en schoon. Snoepen bewaren we voor thuis.

9 Handhaving 1. Regels uitleggen Leg aan het begin van het jaar duidelijk de regels uit. Leg ook uit wat er gebeurt als de kinderen zich niet aan de regels houden. 2. Waarschuwen Als TSO kinderen zich niet aan de regels houden, waarschuwt de TSO medewerker maximaal 3x per middagpauze. 3. Bijsturen Dit kan door middel van praten met het kind/de kinderen, even apart zetten op een stoel of buiten op een bankje. Of als het echt niet lukt naar een andere groep sturen. Bijvoorbeeld een kleuter naar een veel hogere groep en visa versa. Handig is dit even van te voren af te spreken met de TSO medewerker in die betreffende groep. 4. Sancties Als een kind herhaaldelijk de TSO verstoord wordt overgegaan tot het geven van Oepsblad wat kan leiden tot een week ontzegging van de TSO. Tot slot Vragen, suggesties, op- en/of aanmerkingen over de TSO kunnen gemeld worden aan de TSO coördinator. De bereikbaarheid (tijden, mailadres en telefoonnummer) van de TSO coördinator wordt gepubliceerd in de schoolgids/nieuwsbrief van de school. Indien gewenst kunnen ouders een individuele afspraak maken met de TSO coördinator. Men kan tevens contact opnemen met het kantoor van Vlietkinderen. Vlietkinderen streeft ernaar ouders en school regelmatig (maandelijks) te informeren over TSO aangelegenheden door middel van een TSO nieuwsbrief welke via de school wordt verstrekt.

Lunchen op School. Informatieboekje over de Tussenschoolse Opvang op ATB De Springplank

Lunchen op School. Informatieboekje over de Tussenschoolse Opvang op ATB De Springplank Lunchen op School Informatieboekje over de Tussenschoolse Opvang op ATB De Springplank Inhoudsopgave Inleiding pagina 2 Abonnementen en losse overblijf pagina 3 Wat kunt u van ons verwachten? pagina 4

Nadere informatie

Lunchen op School. Informatieboekje over de Tussenschoolse Opvang op de Maria Bernadette school te Leidschendam

Lunchen op School. Informatieboekje over de Tussenschoolse Opvang op de Maria Bernadette school te Leidschendam Lunchen op School Informatieboekje over de Tussenschoolse Opvang op de Maria Bernadette school te Leidschendam Inhoudsopgave Bladzijde Inleiding 3 Abonnementen en losse overblijf 4 Wat kunt u van ons verwachten

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang

Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang 1 VOORWOORD Ontdek Vlietkinderen TSO! Colofon Redactie Robert Heusinkveld Yvonne Bood Vormgeving Dare to Design* Contact Tussenschoolse

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Aalsmeer, juni 2015 Tussen Schoolse Opvang (TSO) Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2015-2016. Via de aanmeldstrook kunt u zich inschrijven voor de TSO na de zomervakantie. Dit geldt voor alle

Nadere informatie

Regeling en reglement

Regeling en reglement Regeling en reglement 1.1 Regeling van de TSO op de Vennegötte te Lochem 1.2 Inleiding De overheid heeft wettelijk vastgelegd dat de Tussen Schoolse Opvang (TSO) vanaf 1 augustus 2006 onder de verantwoording

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang 1 Welkom! Het verhaal van Vlietkinderen gaat over veel meer dan alleen opvang. Ons verhaal gaat over ontdekken, ontwikkelen, spelen,

Nadere informatie

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND Protocol Continurooster OBS t MONTFERLAND Inleiding t Montferland heeft vanaf 24 augustus 2015 een continurooster. Dit wil zeggen dat alle kinderen op school eten en pauzeren. Het eten gebeurt in de klas

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

Overblijven. Werkwijze Op onze school werken we met twee overblijfgroepen: Kleuters (groep 1 en 2); Groepen 3 tot en met 8.

Overblijven. Werkwijze Op onze school werken we met twee overblijfgroepen: Kleuters (groep 1 en 2); Groepen 3 tot en met 8. Overblijven Uit de schoolgids De school is op grond van de wet verplicht de leerlingen in de gelegenheid te stellen onder toezicht de middagpauze in het schoolgebouw en op het terrein van de school door

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Klim juli 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op

Nadere informatie

Handleiding overblijfouders

Handleiding overblijfouders Handleiding overblijfouders Algemeen Ook bij het overblijven gaat de school uit van de principes van de Vreedzame School. Hiervoor zijn workshops te volgen. In iedere klas hangen de groepsspecifieke afspraken

Nadere informatie

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen.

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen. TSO INFORMATIEBOEKJE Beste ouder(s) en verzorger(s), Dit informatiebulletin is bedoeld om u te informeren over het wel en wee van de tussenschoolse opvang (de TSO of het overblijven) op de Koningin Wilhelmina

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 definitieve versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

Lucebertschool. Overblijfprotocol. TSO Zakedijkje 38ª 1862 HB BERGEN

Lucebertschool. Overblijfprotocol. TSO Zakedijkje 38ª 1862 HB BERGEN Lucebertschool Overblijfprotocol TSO Zakedijkje 38ª 1862 HB BERGEN Hierbij ontvangt u informatie met betrekking tot de Tussen Schoolse Opvang. Hierin komen o.a. aan de orde hoe aanmelden, waar en hoe kunnen

Nadere informatie

VISIE OP OVERBLIJVEN

VISIE OP OVERBLIJVEN TUSSENSCHOOLSE OPVANG van BRIENENOORDSCHOOL VISIE OP OVERBLIJVEN Bij het overblijven is het belangrijk dat kinderen zich prettig en veilig voelen om goed te kunnen ontspannen tussen de schooluren in want

Nadere informatie

Inleiding. Geachte ouders/verzorgers,

Inleiding. Geachte ouders/verzorgers, OVERBLIJVEN OP IBS DE ROOS PURMEREND 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Doelstelling... 4 2. De overgang en tijden... 4 3. Aanmelden en afmelden... 4 4. De kosten van het overblijven... 5 5. Eten

Nadere informatie

Informatieboekje TSO

Informatieboekje TSO Informatieboekje TSO St. Jozefschool Rietmolen 2015-2016 Inleiding Geachte ouders / verzorgers, Voor u ligt een informatieboekje over hoe de Tussenschoolse opvang (TSO) geregeld is op de St. Jozefschool

Nadere informatie

Kinderkoepel. Pedagogisch werkplan. Lunchkids

Kinderkoepel. Pedagogisch werkplan. Lunchkids Kinderkoepel Pedagogisch werkplan Lunchkids 1 Inleiding Voor u ligt het pedagogisch werkplan van Lunchkids onderdeel van de Kinderkoepel. Het pedagogisch werkplan is een afgeleide van het pedagogisch beleid

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS ouders

OVERBLIJFGIDS ouders OVERBLIJFGIDS ouders Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Wegwijzer. Inleiding Uw kind blijft tussen de middag bij

Nadere informatie

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert Overblijf De Kyckert In samenwerking met O.B.S. De Kyckert 1 Inhoudsopgave 1. De overblijf pag. 3 2. Lunchpakket pag. 3 3. Pedagogische uitgangspunten pag. 4 4. Regels pag. 4 5. Kosten pag. 5 6. Contracten

Nadere informatie

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep.

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Continurooster Protocol Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Juni 2015 Voorwoord De Thomas van Aquinoschool hanteert vanaf schooljaar 2015 2016 een continurooster. Een continurooster

Nadere informatie

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er 1 Inhoud Voorwoord 1. TSO / overblijven 2. Samen lunchen, samen buitenspelen 3. Overblijfadministratie en kosten 4. Bijzonderheden 5. Digitale strippenkaart

Nadere informatie

Overblijfgids de Regenboog

Overblijfgids de Regenboog Overblijfgids de Regenboog Januari 2016 Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel PROTOCOL Overblijven Het Kompas Den Bommel Beleid en regels m.b.t. het overblijven Algemeen verloop overblijven Om ongeveer 12.10 uur wordt begonnen met gebed. Eventuele mededelingen kunnen het beste voor

Nadere informatie

de Lutte protocol Continurooster

de Lutte protocol Continurooster de Lutte protocol Continurooster Juni 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Waarom een continurooster?...3 3. Uitwerking continurooster 3 3.1 regels en afspraken voor het eten en drinken..4 3.2 de lunch.4

Nadere informatie

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim Informatieboekje tussenschoolse opvang De Klim Inhoud Voorwoord, contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op De Klim...

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Roermond Neerstraat 61 6041 KB Roermond Telefoon: 0475-337049

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Roermond Neerstraat 61 6041 KB Roermond Telefoon: 0475-337049 Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Roermond Neerstraat 61 6041 KB Roermond Telefoon: 0475-337049 Openbare Basisschool De Brink Smedenerf 2 6043 SG Roermond Telefoon: 0475-324669

Nadere informatie

Protocol continurooster Cees Wilkeshuisschool. juni 2013

Protocol continurooster Cees Wilkeshuisschool. juni 2013 Protocol continurooster Cees Wilkeshuisschool juni 2013 Beleidsplan continu rooster Cees Wilkeshuisschool juni 2013 Inhoud: Pagina Inleiding Pag. 3 Wettelijk kader Pag. 3 Organisatie Pag. 3 Geledingen

Nadere informatie

Overblijfgids de Emmaus

Overblijfgids de Emmaus Overblijfgids de Emmaus Januari 2016 Inhoud: Waar bieden wij de tussenschoolse opvang?... 4 Wie werken er op de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Koekoek

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Koekoek INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Koekoek januari 2019 INHOUD VOORWOORD ------------------------------------------------------------------------------------ 3 OVER LUDENS -----------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er 1 Inhoud Voorwoord 1. Tussenschoolse opvang (T.S.O.) binnen de basisschool de Vijf-er 2. Samen lunchen, samen buitenspelen 3. Overblijfadministratie

Nadere informatie

TSO REGLEMENT TSO Haaksbergen

TSO REGLEMENT TSO Haaksbergen 1 TSO REGLEMENT TSO Haaksbergen Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Deelname 3 2.1 Aanmelden / Afmelden/ Opzeggen 3 2.1.1 Aanmelden TSO: 3 2.1.2 Afmelden abonnementsdagen TSO 3 2.1.3 (Gedeeltelijke) opzegging/wijziging

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers,

Geachte ouders/verzorgers, Geachte ouders/verzorgers, Dit boekje is een naslagwerkje waarin u alles kunt vinden over het overblijven op bs TaLente. Wij raden u dan ook aan deze informatie goed te bewaren. Overigens staat deze informatie

Nadere informatie

Huishoudelijkreglement Tussenschoolse Opvang (TSO)

Huishoudelijkreglement Tussenschoolse Opvang (TSO) Huishoudelijkreglement Tussenschoolse Opvang (TSO) Vita Veraschool Algemeen Het Huishoudelijk Reglement Tussenschoolse Opvang Vita Veraschool is een aanvulling/uitwerking op het Reglement Tussenschoolse

Nadere informatie

Goudenweg 200 6216 TT Maastricht tel. 043-3430264. Informatieboekje Overblijven

Goudenweg 200 6216 TT Maastricht tel. 043-3430264. Informatieboekje Overblijven Goudenweg 200 6216 TT Maastricht tel. 043-3430264 Informatieboekje Overblijven Inhoudsopgave Hoe is het overblijven geregeld?... 4 Kaartverkoop... 6 Enkele opmerkingen m.b.t de kleuterbouw... 7 Wat doen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan voor de TussenSchoolse Opvang de Springplank van

Pedagogisch werkplan voor de TussenSchoolse Opvang de Springplank van Pedagogisch werkplan voor de TussenSchoolse Opvang de Springplank van VOORWOORD Voor u ligt het pedagogisch werkplan van de TussenSchoolse Opvang (TSO) van, maatwerk in kinderopvang. Voor deze opvangvorm

Nadere informatie

Stichting Overblijf in Lelystad

Stichting Overblijf in Lelystad Stichting Overblijf in Lelystad Informatiebrochure voor de ouders 2016-2017 Karveel 45-39 8242 VC Lelystad telefoon: 06 25494869 e-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad NL02INGB0006028728

Nadere informatie

TSO HANDBOEK OVERBLIJVEN. Regels en afspraken voor het overblijven o.b.s. 't Kompas

TSO HANDBOEK OVERBLIJVEN. Regels en afspraken voor het overblijven o.b.s. 't Kompas TSO HANDBOEK OVERBLIJVEN Regels en afspraken voor het overblijven o.b.s. 't Kompas Inleiding... 2 1 De overblijfkrachten... 3 1.1. Beschrijving van de overblijfkrachten... 3 1.2. Algemene afspraken voor

Nadere informatie

Overblijfgids 2010-2011

Overblijfgids 2010-2011 Overblijfgids 2010-2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator... 3 Overblijfdagen en tijden... 3 Overblijfruimtes... 3 Spelmaterialen... 3 Kosten en mogelijkheden...

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer.

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer. Protocol overblijven Overblijftijden en plaatsen Onderbouw : eten van 12.00uur tot 12.30uur, ieder in hun eigen klas daarna gelegenheid tot spel. Bovenbouw : eten van 12.30uur tot 12.50uur, allen in het

Nadere informatie

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag CONTRACT OVERBLIJFREGLEMENT Ds. D.A. van den Boschschool Gegevens ouders / verzorgers Naam leerling: Groep: Bijzonderheden ( allergie, medicatie ): Achternaam Voorletters Relatie Telefoonnummer Mobiel

Nadere informatie

Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld 2009-2010

Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld 2009-2010 Openbare basisschool Heuvellaan - Burglaan 44-7314 BM Apeldoorn tel. 055-5790668 - e-mail: heuvellaan@leerplein055.nl website: www.heuvellaan.nl Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld

Nadere informatie

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander Overblijfreglement CBS Willem-Alexander GELDIG VOOR HET SCHOOLJAAR 2013-2014. Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het overblijfreglement van de Willem-Alexander school. Het is opgesplitst in drie delen.

Nadere informatie

De overblijfmedewerkers vangen de overblijfkinderen op en houden toezicht op hen van 12.00 uur tot 12.50 uur.

De overblijfmedewerkers vangen de overblijfkinderen op en houden toezicht op hen van 12.00 uur tot 12.50 uur. Spelregels overblijf Overblijven De afspraken rondom het overblijven, de overblijfvergoeding, de wijze van aan- en afmelden vindt u samengevat in deze spelregels. Door de inschrijving van uw kind verklaart

Nadere informatie

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens NORLANDIA KINDEROPVANG Overblijfgids de Fortgens Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek Overblijfprotocol Inleiding De Wet op het Primair Onderwijs voorziet in de mogelijkheid dat leerlingen in de middagpauze op school onder toezicht kunnen overblijven. Dat betekent dat deze overblijfleerlingen

Nadere informatie

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen 1 Tussenschoolse Opvang Hier vindt u allerlei informatie over de gang van zaken bij de tussenschoolse opvang (TSO). Heeft u na het lezen van deze informatie

Nadere informatie

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Juli 2011. Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Inleiding Het schoolbestuur is verantwoordelijk voor het (laten) organiseren van de overblijf. De school bepaalt in overleg met de ouders de manier

Nadere informatie

Welkom bij de Tussenschoolse Opvang. Spelen, leren en ontdekken bij. Stichting Kinderopvang Heerhugowaard

Welkom bij de Tussenschoolse Opvang. Spelen, leren en ontdekken bij. Stichting Kinderopvang Heerhugowaard Welkom bij de Tussenschoolse Opvang Spelen, leren en ontdekken bij Stichting Kinderopvang Heerhugowaard Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ DE TUSSENSCHOOLSE OPVANG... 1 2. SCHOLEN WAAR WIJ DE TSO VERZORGEN...

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten over onze overblijf

Alles wat u wilt weten over onze overblijf Alles wat u wilt weten over onze overblijf Inleiding. Overblijf voor en door ouders De wetgever heeft er in voorzien dat op elke basisschool de kinderen tussen de middag kunnen overblijven. Dat wil zeggen

Nadere informatie

Betreft: Gids Tussen Schoolse Opvang Datum: 6 september 2018

Betreft: Gids Tussen Schoolse Opvang Datum: 6 september 2018 Betreft: Gids Tussen Schoolse Opvang Datum: 6 september 2018 Tussen Schoolse Opvang De Tussen Schoolse Opvang (TSO) is inmiddels niet meer weg te denken uit ons huidige basisonderwijs. Ons uitgangspunt

Nadere informatie

Pauze op School. Reglement Tussen Schoolse Opvang

Pauze op School. Reglement Tussen Schoolse Opvang - 1 - Pauze op School Reglement Tussen Schoolse Opvang Prins Willem-Alexander School te Sliedrecht - 2 - Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Aanmelden, wijzigen, opzeggen abonnement 3 Abonnementen en betalingen

Nadere informatie

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Inhoud: 1.0 Inleiding 2.0 Hoe maakt u gebruikt van de overblijfvoorziening 2.1 Inschrijving 2.2 Kosten / automatische incasso 2.3 Aanmelden, afmelden 3.0

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. TSO ICBO de Kwikstaart

INFORMATIEBROCHURE. TSO ICBO de Kwikstaart INFORMATIEBROCHURE TSO ICBO de Kwikstaart Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen de Stichting Interconfessioneel Basis Onderwijs te Uithoorn en Aalsmeer, juni 2015 Pagina 1 van

Nadere informatie

Info boekje overblijf

Info boekje overblijf Info boekje overblijf Voor de ouders Karveel 45-39, 8242 VC Lelystad. Telefoon.06-25494869. E-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad Ing 6028728.Ingeschreven bij de KvK onder nr. 52064395.

Nadere informatie

Overblijfregeling van CBS Lingelaar

Overblijfregeling van CBS Lingelaar 1 Wettelijk geregeld Overblijfregeling van CBS Lingelaar De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): De school is verplicht tot het mogelijk maken van een overblijfgelegenheid. De kosten

Nadere informatie

TSO-informatieboekje 2015-2016

TSO-informatieboekje 2015-2016 TSO-informatieboekje 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord pag. 3 2. Organisatie 2.1 De structuur pag. 4 2.2 Het overblijfschema pag. 4 2.3 De financiële kant pag. 4 2.4 De afspraken met vaste overblijfouders

Nadere informatie

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar 2006-2007 Hoe werkt het overblijven De overblijfregeling is er in eerste instantie voor kinderen waarvan de ouders werken.

Nadere informatie

Overblijven op de openbare jenaplanschool De Dukdalf

Overblijven op de openbare jenaplanschool De Dukdalf Overblijven op de openbare jenaplanschool De Dukdalf 1. Inhoud van deze brochure 2. Doorlopend rooster op de Dukdalf 3. Rol en verantwoordelijkheid school en ouders 4. Kosten van het overblijven voor ouders

Nadere informatie

Regeling Tussenschoolse Opvang. Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT Emmen 0591-622465 gerardusschool@skod.nl

Regeling Tussenschoolse Opvang. Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT Emmen 0591-622465 gerardusschool@skod.nl Regeling Tussenschoolse Opvang Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT 0591-622465 gerardusschool@skod.nl Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Visie... 3 Visie... 3 Regeling... 3 Hoofdstuk 2 Kwaliteit... 4 Overblijfkrachten...

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang op de Kardinaal Alfrinkschool TSO-Informatieboekje

Tussen Schoolse Opvang op de Kardinaal Alfrinkschool TSO-Informatieboekje Tussen Schoolse Opvang op de Kardinaal Alfrinkschool 2016-2017 TSO-Informatieboekje Inleiding Iedere schooldag, behalve op woensdag, kunnen de leerlingen van de Kardinaal Alfrinkschool gebruik maken van

Nadere informatie

Reglement Tussenschoolse Opvang ( TSO) Onder de Wieken. Burgh-Haamstede

Reglement Tussenschoolse Opvang ( TSO) Onder de Wieken. Burgh-Haamstede Reglement Tussenschoolse Opvang ( TSO) Onder de Wieken Burgh-Haamstede Versie d.d. 16-02-2014 C:\Users\Eigenaar\AppData\Local\Temp\TSO PLAN ODW 16022014 1-1.doc 1 Inhoudsopgave Inleiding Reglement Tussenschoolse

Nadere informatie

Overblijfkrant. IKC Prins Claus

Overblijfkrant. IKC Prins Claus Overblijfkrant IKC Prins Claus Straspad 1 2719 VG Zoetermeer Telefoon: 079-3616009 juli 2018 TSO raad Basisscholen zijn sinds januari 2006 formeel verantwoordelijk de totale overblijfvoorziening voor hun

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

Overblijven op de Groen van Prinstererschool

Overblijven op de Groen van Prinstererschool Overblijven op de Groen van Prinstererschool Informatieboekje schooljaar 2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de overblijfinformatie van de Groen van Prinstererschool. Voor veel

Nadere informatie

Basisschool Rehoboth

Basisschool Rehoboth Voorschoolse en Tussenschoolse Opvang Basisschool Rehoboth VSO/TSO-protocol 1. Inleiding De Wet op het Primair Onderwijs voorziet in de mogelijkheid dat kinderen in de middagpauze op school en onder toezicht

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Dit boekje geeft u alle informatie over de tussenschoolse opvang (het overblijven) op basisschool de Bron. Wij adviseren u om dit boekje te bewaren bij de schoolgids. - 1 - Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Informatieboekje Continurooster

Informatieboekje Continurooster Cbs De Bolster Informatieboekje Continurooster 2015-2016 1 1. Voorwoord Met ingang van het schooljaar 2015-2016 wordt het continurooster ingevoerd op onze school. Dit betekent dat de kinderen overblijven

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang Tussenschoolse Opvang Wat is Lunch @ Domino? Stichting Domino verzorgt al enkele jaren de opvang van kinderen tijdens de middagpauze voor basisschool De Appel in Roosendaal. De TSO wordt aangeboden op

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool

Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool In dit informatieboekje kunt u als ouders lezen hoe de Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool is georganiseerd. U kunt lezen hoe de groepen samengesteld worden,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Overblijven op OBS Molenakker... 4. De school... 4. De overblijfkrachten... 4. De gang van zaken rond het overblijven...

Inhoudsopgave. Overblijven op OBS Molenakker... 4. De school... 4. De overblijfkrachten... 4. De gang van zaken rond het overblijven... Inhoudsopgave Overblijven op OBS Molenakker... 4 De school.... 4 De overblijfkrachten.... 4 De gang van zaken rond het overblijven.... 5 Het aanmelden.... 5 Wijziging gegevens.... 5 Het afmelden.... 5

Nadere informatie

Broodschool Doornspijk. Broodschoolboekje van CNBS De Regenboog

Broodschool Doornspijk. Broodschoolboekje van CNBS De Regenboog Broodschool Doornspijk Broodschoolboekje van CNBS De Regenboog Geachte ouders/verzorgers. Dit boekje biedt informatie over de gang van zaken met betrekking tot het overblijven van leerlingen in de middagpauze

Nadere informatie

Protocol continurooster. KBS Franciscus

Protocol continurooster. KBS Franciscus Protocol continurooster KBS Franciscus Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 70 2. Uitwerking continurooster 70 2.1 Tussen Schoolse Opvang (TSO) 70 2.2 Regels en afspraken voor het eten en drinken 71 2.3 De lunch

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster Juni 2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Waarom een continurooster 3. Uitwerking continurooster 3.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 3.2. De lunch 3.3. Buiten/binnen

Nadere informatie

Handboek voor Tussen Schoolse Opvang

Handboek voor Tussen Schoolse Opvang Handboek voor Tussen Schoolse Opvang Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Hoofdstuk 1 Visie overblijven op de Koningin Julianaschool... 4 Hoofdstuk 2 Organisatiestructuur van het overblijven... 4 Hoofdstuk 3 Taken

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang Stichting Kinderopvang Alkmaar Protocol Tussenschoolse opvang Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 Tijden en locatie TSO 3 Locatie TSO 3 Naar de TSO 3 Als uw kind niet komt 3 2. Inschrijven en betalen

Nadere informatie

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink Protocol continurooster CBS De Mandebrink Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De lunch 2.2.1. Afspraken voor het team 2.3. Buiten/binnen

Nadere informatie

Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen

Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen Ingangsdatum: 1 januari 2015 Tussenschoolse opvang bij u in de buurt Basisscholen zijn verplicht om tussenschoolse opvang te regelen. De basisschool

Nadere informatie

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT?

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? Op basisschool De Achtbaan hebben kinderen de mogelijkheid om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag over te blijven. Dit gebeurt onder leiding van twee coördinatoren. Dit

Nadere informatie

Leidraad overblijven. Hoe werkt het overblijven?

Leidraad overblijven. Hoe werkt het overblijven? Nieuwstraat 9 3474 JL Zegveld Tel: 0348-691488 E-mail: directie@jorai.nl Leidraad overblijven website: www.jorai.nl Inleiding Het doel van deze leidraad is duidelijkheid geven over de afspraken en taken

Nadere informatie

Informatieboekje TSO Basisschool de Hobbedob

Informatieboekje TSO Basisschool de Hobbedob Informatieboekje TSO Basisschool de Hobbedob Stichting TSO Kidswereld versie januari 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De overblijfdagen en tijden... 4 3 Het overblijven... 4 3.1 Algemeen... 4 3.2

Nadere informatie

Beleidsplan tussen schoolse opvang (TSO) obs Vuurvogel

Beleidsplan tussen schoolse opvang (TSO) obs Vuurvogel Openbare basisschool Vuurvogel De Zilverspar 14 2661 AP Bergschenhoek 010-5214161 directie@obsvuurvogel.nl www.obsvuurvogel.nl Beleidsplan tussen schoolse opvang (TSO) obs Vuurvogel Inhoud Protocol tussenschoolse

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar concept-versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar concept-versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 concept-versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

1 Algemeen 3. 3 Administratie en betalingen 4 3.1 Administratie 3 3.1.1 Abonnement Tussenschoolse Opvang 4 3.2. Werkwijze Incidenteel overblijven 4

1 Algemeen 3. 3 Administratie en betalingen 4 3.1 Administratie 3 3.1.1 Abonnement Tussenschoolse Opvang 4 3.2. Werkwijze Incidenteel overblijven 4 TSO REGLEMENT KULTURHUS HAAKSBERGEN 2015-2016 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Deelname 3 2.1 Aanmelden / Afmelden/ Opzeggen 3 2.1.1 Aanmelden TSO 3 2.1.2 Afmelden abonnementsdagen TSO 3 2.1.3 (Gedeeltelijke)

Nadere informatie

Bij TSO de Vuurvlinder

Bij TSO de Vuurvlinder Bij TSO de Vuurvlinder Schooljaar 2013/2014 Inhoud Wat is TSO? - pagina 3 TSO Coördinatie - pagina 4 Financiën - pagina 5 Aanmeldingsformulier - pagina 8 Samen Lunchen - pagina 6 Samen Spelen - pagina

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

Informatieboekje tussenschoolse opvang De Koekoek

Informatieboekje tussenschoolse opvang De Koekoek Informatieboekje tussenschoolse opvang De Koekoek 2 Inhoud Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------ 4 Over Ludens ---------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang (TSO) 2015-2016. OBS Kompas

Tussenschoolse Opvang (TSO) 2015-2016. OBS Kompas Tussenschoolse Opvang (TSO) 2015-2016 OBS Kompas INFORMATIEBOEKJE OUDERS, VERZORGERS EN LEERLINGEN Inhoud Inleiding... 3 1. Visie... 3 2. Organisatie... 4 3. Uitgangspunten... 5 4. Vormen van TSO... 6

Nadere informatie

Handboek voor overblijven

Handboek voor overblijven Handboek voor overblijven 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Hoofdstuk 1 Visie overblijven op de Prinses Amaliaschool... 4 Hoofdstuk 2 Organisatiestructuur van het overblijven... 4 Hoofdstuk 3 Taken

Nadere informatie

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders Plan continurooster Basisschool de Lage Weijkens Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Het continurooster... 2 1.1 Het lesrooster... 2 2. Uitwerking continurooster... 3 2.1 Visie op de lunch... 3 2.2

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Lunchkids

Pedagogisch beleid Lunchkids Pedagogisch beleid Lunchkids 1 Inleiding Voor u ligt het pedagogisch beleid van Lunchkids onderdeel van De Kinderkoepel. Het pedagogisch beleid geeft aan ouders, scholen, medewerkers en andere betrokkenen

Nadere informatie

OVERBLIJFBOEKJE. o.b.s. De Tovercirkel

OVERBLIJFBOEKJE. o.b.s. De Tovercirkel OVERBLIJFBOEKJE o.b.s. De Tovercirkel November 2013 Overblijf boekje Groep 1 en 2 - De kinderen eten samen met de leerkracht in de klas van 12.00 tot 12.15 uur. Hierbij is 1 overblijfouder aanwezig. -

Nadere informatie

Aanmelden:... 4. Afmelden:... 5. Aanwezigheidsregistratie:... 5. Aanmeldingsformulier:... 5. Kosten TSO... 6. Betaling... 7

Aanmelden:... 4. Afmelden:... 5. Aanwezigheidsregistratie:... 5. Aanmeldingsformulier:... 5. Kosten TSO... 6. Betaling... 7 inhoudsopgave: Aanmelden:... 4 Afmelden:... 5 Aanwezigheidsregistratie:... 5 Aanmeldingsformulier:... 5 Kosten TSO... 6 Betaling... 7 Pedagogische visie van het overblijven... 8 Overblijfhulpen:... 9 Overblijfcoördinator:...

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse opvang / overblijven op school

Informatieboekje Tussenschoolse opvang / overblijven op school Informatieboekje Tussenschoolse opvang / overblijven op school O&Ki kindercentrum TSO door O&Ki op school De organisatie van de tussenschoolse opvang (tso) is voor veel basisscholen een probleem. Het vraagt

Nadere informatie

Overblijven. De Meeander

Overblijven. De Meeander Overblijven op De Meeander Heelweg Praktische informatie voor ouders/ verzorgers die hun kind(eren) laten overblijven in de middagpauze Het overblijven op de Meeander is goed geregeld. Het streven is om

Nadere informatie

Protocol overblijven

Protocol overblijven Basisschool t Bossche Hart Protocol overblijven September 2014, opgesteld door overblijfcoördinator Danielle Tak Geactualiseerd april 2015 Inhoud Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten De pedagogische

Nadere informatie