Digitale sluitcilinder 3061 VdS-Version

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitale sluitcilinder 3061 VdS-Version"

Transcriptie

1 Stand: Juni 2006

2 Inhoudsopgave 1.0 Werkingsprincipe Algemeen Openen en sluiten aan de buitenkant Openen en sluiten aan de binnenkant Speciale uitvoeringen FH-versie Overzicht Extra functies OMRON Verlenging van de schakeltijd Ongerechtigde toegangspogingen protocolleren Geen akoestische programmeerantwoorden Batterijwaarschuwingen Cilinder Transponder Vervangen van de batterijen Inbouwaanwijzing Algemene richtlijnen Cilinder programmeren Buitenknop afnemen Digitale cilinder in het slot steken Buitenknop opschroeven Functietest uitvoeren Gebruiksmogelijkheden Algemeen Brandwerende deuren SVP-sloten Gegevensblad 9

3 Pagina Werkingsprincipe 1.1 Algemeen De digitale cilinder 3061 VdS voldoet aan de eisen van VdS klasse B en komt qua buitenafmetingen exact overeen met een mechanische normcilinder. In vergelijking met mechanische systemen munt hij uit door geringe montagekosten, hoge veiligheid, grote flexibiliteit en kleine bedrijfskosten. In oude sluitsystemen kan hij de aanwezige mechanische cilinders op elk moment snel en eenvoudig vervangen. Buitenknop Binnenknop Boorbescherming 1.2 Openen en sluiten aan de buitenkant In niet geactiveerde toestand draait de buitenknop vrij door. Het openen en sluiten van de deur is niet mogelijk. Houdt de transponder op een afstand van ca. 10 tot 40 cm van de digitale cilinder en bedien eenmaal kort de transponderknop. Voor zover het om een gerechtigde transponder gaat, weerklinkt een dubbele signaaltoon en de cilinder schakelt in. Draai de buitenknop in sluit- resp. openingsrichting. Voor deze handeling hebt u ca. vijf seconden tijd. De koppelingstijd kan via de software ingesteld worden. Een verlengde koppelingstijd verkort echter de levensduur van de batterij. Daarna weerklinkt een enkelvoudige signaaltoon en de buitenknop draait opnieuw vrij door. Overtuig u ervan dat de buitenknop van de cilinder na het koppelingsproces opnieuw vrij draait. Als het om een transponder gaat, die door het tijdzoneplan momenteel niet toegelaten is, dan weerklinkt een enkelvoudige signaaltoon. De cilinder schakelt echter niet in en de deur kan niet geopend worden. 1.3 Openen en sluiten aan de binnenkant Aan de binnenkant kunnen deuren met digitale cilinders 3061 VdS te allen tijde zonder bedienen van de transponder geopend worden.

4 Pagina Speciale uitvoeringen De digitale cilinder 3061 VdS is normaal als PLUS-versie uitgerust, d.w.z. dat de volgende functies altijd geïntegreerd zijn: Toegangsprotocollering Tijdzonesturing De cilinder slaat de laatste 128 toegangen op met datum, tijdstip en de gebruikersnaam van de transponder. Met de PalmCD2 of via het netwerk kunnen de gegevens gelezen worden. U kunt de cilinder zó programmeren dat gerechtigde transponders enkel op bepaalde tijden toegangsgerechtigd zijn. De digitale cilinders 3061 VdS bestaan optioneel ook in de volgende versies: 2.1 FH versie Voor deuren met sterke metalen inzetstukken (bv. Brandwerende deuren) resp. met hoge afscherming. Bovendien wordt deze versie in zones met sterke storingsvelden, zoals bv. in serverruimten, ingezet. 2.2 Overzicht Cilinder (PLUS) Cilinder FH (PLUS) Ingangsdeuren Brandwerende deuren Woningdeuren Aluminiumdeuren Kantoordeuren Tussendeuren 3.0 Extra functies Volgende functies kunnen via software-instellingen geactiveerd worden: 3.1 OMRON Alle productvarianten kunnen in de OMRON-modus werken. Een gedetailleerde beschrijving vindt u in het handboek Smart Relais. 3.2 Verlenging van de schakeltijd Normaal schakelt de cilinder gedurende ca. 5 sec. in. Vanuit de software kan deze tijdszone verlengd worden naar ca. 10 sec. Dit leidt evenwel tot een verkorting van de levensduur van de batterij.

5 Pagina Ongerechtigde toegangspogingen protocolleren Vanaf cilinderversie 10.2 en in combinatie met de LDB-versie 1.40 is het mogelijk om, naast de gerechtigde toegangen ook de ongerechtigde toegangspogingen te protocolleren. Hiertoe behoren toegangspogingen zonder toelating evenals toegangspogingen buiten de voorziene tijdszone. Hierbij worden echter enkel transponders uit de sluitsysteem geprotocolleerd, d.w.z. het moet over dezelfde sluitinstallatie-id (SID) gaan. 3.4 Geen akoestische programmeerantwoorden Bij het programmeren via het netwerk kan het nodig zijn om de akoestische programmeerantwoorden te deactiveren. Dit kan met deze functie gerealiseerd worden. 4.0 Batterijwaarschuwingen 4.1 Cilinder Waarschuwingstrap 1: hoofdbatterij Als de hoofdbatterij van de cilinder bijna leeg is, dan zijn er na het bedienen van de transponder vóór het schakelen van de cilinder acht korte, snel op elkaar volgende signaaltonen te horen. Beide batterijen moeten nu vervangen worden. Waarschuwingstrap 2: reservebatterij (SW-versie 10.0 & SW-versie 10.1) Naast de waarschuwing van de hoofdbatterij, volgen nu nog acht korte, snel op elkaar volgende signaaltonen van de reservebatterij. Pas daarna schakel de cilinder in. Vanaf nu is de reservebatterij actief. Beide batterijen moeten nu zo snel mogelijk vervangen worden. Waarschuwingstrap 2: reservebatterij (vanaf SW-versie 10.2) Er komen nu enkel nog gedurende ca. 30 seconden de signaaltonen van de reservebatterij-waarschuwing (zonder waarschuwing van de hoofdbatterij). Pas daarna schakelt de cilinder in. Vanaf nu is de reservebatterij actief. Beide batterijen moeten nu zo snel mogelijk vervangen worden. Waarschuwingstrap 3: (vanaf SW-versie 10.2) Als de waarschuwing van de reservebatterij nog steeds genegeerd wordt, dan kan de cilinder ofwel nog 50 keer worden geschakeld ofwel schakelt de cilinder na 4-5 weken zonder verdere bediening af. In beide gevallen schakelt de cilinder in de zogenoemde bewaarmodus. Daarna kan de cilinder enkel nog met het programmeerapparaat geopend worden. 4.2 Transponder Wanneer de batterijspanning van de transponder op haar einde loopt, dan weerklinken na elke transponderbediening aan de cilinders na het schakelen acht korte, snel op elkaar volgende signaaltonen..

6 Pagina 6 Opgelet: De batterij van de transponder mag niet uitgenomen worden, omdat dan met gegevensverlies gerekend moet worden. Zie handboek Transponder Vervangen van de batterijen Het vervangen van de batterijen mag enkel door geschoold personeel uitgevoerd worden. Er mogen enkel batterijen gebruikt worden die geleverd werden door SimonsVoss. Fig. 1 Fig..2 Fig. 3 Los de contramoer (fig. 1) ca. een halve toer (enkel lichtjes losdraaien, niet volledig afdraaien) met het speciale gereedschap aan de binnenknop (lange knop). Duw de binnenknop voorzichtig heen en weer zodat de dichtingconus los komt en draai de binnenknop volledig los (fig. 2). Opgelet: de binnenknop enkel licht opzij duwen omdat anders de elektronica kan worden beschadigd. Bij het vervangen van de batterijen moeten in de regel beide batterijen vervangen worden. De hoofdbatterij wordt met de pluspool naar de deur in de houder gezet, de reservebatterij tegengesteld (fig. 3). Het verwisselen van de polariteit kan beschadigingen aan de cilinder veroorzaken. De in de cilinder gebruikte batterijen kunnen bij een verkeerde behandeling brand- of verbrandingsgevaar veroorzaken. Niet herladen, openen, boven 100 C opwarmen of verbranden. Batterijen enkel vervangen door originele batterijen die door SimonsVoss geleverd werden. Lege lithiumbatterijen onmiddellijk weggooien. Niet in het bereik van kinderen bewaren, niet openen en in het vuur werpen. De cilinder mag niet gebruikt worden zonder hoofdbatterij omdat anders het volledige energieverbruik over de reservebatterij loopt.

7 Pagina 7 Fixeer de contramoer met het speciale gereedschap en druk die tegen de flens. Draai nu de binnenknop tot tegen aanslag op de schroefdraad en draai de contramoer vast aan. Bedien nu een gerechtigde transponder en test de functie. Lege lithiumbatterijen onmiddellijk weggooien. Niet in het bereik van kinderen bewaren, niet openen en in het vuur werpen. Na het vervangen van de batterijen moet de klok opnieuw ingesteld worden omdat de klok niet functioneert zonder stroom (Softwarehandleiding: Programmering Klok van de sluiting instellen). 6.0 Inbouwaanwijzing 6.1 Algemene richtlijnen Bij de installatie van digitale cilinders moet er op gelet worden dat er zich geen stoorbronnen in de omgeving bevinden. Cilinders moeten minstens op een afstand van 0,5 m van elkaar verwijderd gemonteerd worden, Smart relais resp. scherpstellingeenheden op een afstand van 1,5 m. De PC-behuizing van de cilinder mag in de buitenzone hoogstens 3 mm uitsteken, eventueel moet een profielcilinderrozet aangebracht worden. Bovendien moet gegarandeerd worden dat er via de meenemerzone geen water in de cilinder kan binnendringen. 6.2 Cilinder programmeren Voor het installeren moeten de digitale cilinder en de bijhorende transponders in het sluitplan geprogrammeerd worden. Nauwkeurigere richtlijnen kunt u vinden in de softwarehandleiding. De cilinders worden vanuit de fabriek in de zogenoemde bewaarmodus afgeleverd, waardoor er geen communicatie met de transponder mogelijk is (Uitzondering: programmeertransponder). U kunt de bewaarmodus ook met behulp van de software en het programmeertoestel opheffen. Meer informatie vindt u in de softwarehandleiding. 6.3 Buitenknop afnemen De stifttap van de buitenknop (korte knop) met een 1,5 mm inbussleutel lossen (niet volledig uitdraaien). Bedien een gerechtigde transponder en houdt de binnenknop vast. De cilinder schakelt en de buitenknop kan tegen de wijzers van de klok in afgedraaid worden.

8 Pagina Digitale cilinder in het slot steken Draai eerst de meenemer tot die loodrecht naar onder staat. Steek dan de digitale cilinder zo door het slot, dat de binnenknop (lange knop) in de richting van de binnenkant van de deur wijst. Bevestig de cilinder met de meegeleverde vastzetschroef. Bij de montage in geen geval tegen de knoppen slaan. Cilinder niet met olie, verf of zuur in aanraking brengen. 6.5 Buitenknop opschroeven Draai de buitenknop op de schroefdraad, fixeer hem eventueel met de vingers. Bedien daarna de transponder. Houdt dan de binnenknop vast en draai de buitenknop met de hand aan. Draai tenslotte de stifttap met de inbussleutel vast. 6.6 Functietest uitvoeren 1. Draai met open deur de binnenknop in sluit- en openingsrichting. De knop moet zich licht lopend laten draaien. 2. Sluit de deur en herhaal het proces. Indien de cilinder stroef loopt, dan moet de deur uitgelijnd worden resp. moet de sluitplaat nabewerkt worden. 3. Voer daarna dezelfde controle door aan de buitenknop. Bedien daarvoor een gerechtigde transponder in de omgeving van de cilinder. 7.0 Gebruiksmogelijkheden 7.1 Algemeen De digitale cilinder past in sloten voor Europrofiel-cilinders volgens DIN Brandwerende deuren Het inbouwen in brandwerende deuren is mogelijk. In dit geval moet de cilinder versie FH gebruikt worden. De functie van een brandwerende deur blijft principieel van de cilinder onaangeroerd. 7.4 SVP-sloten De digitale cilinder 3061 VdS is momenteel niet toepasbaar voor SVP-sloten. Zie hiervoor handboek Digitale cilinder 3061 Gebruiksmogelijkheden.

9 Pagina Gegevensblad Knoppen Materiaal Roestvrij staal Kleuren Roestvrij staal geborsteld Messing Diameter 30 mm Knoppen FHcilinders Materiaal Kleur Diameter Buitenknop roestvrij staal Binnenknop kunststof zwart 30 mm Profielcilinder Basislengte buiten 30 mm, binnen 30 mm Bouwlengten in 5 mm - trappen (geen bouwset) tot 140 mm totale lengte, waarbij een kant van de cilinder een max. lengte kan hebben van 90 mm Batterij Type Levensduur Lithium 3,6 V, 1/2 AA Lithium 3 V, CR1220 enkel originele batterijen van SimonsVoss gebruiken! ca bedieningen of ca. 4 jaar Randvoorwaarde n Bedrijfstemperatuur Opslagtemperatuur Beschermingsniveau -20 C tot +50 C -35 C tot +50 C IP54 (in ingebouwde toestand)

Systeem-Handboek 3060 Technische wijzigingen voorbehouden!

Systeem-Handboek 3060 Technische wijzigingen voorbehouden! Systeem-Handboek 3060 Technische wijzigingen voorbehouden! Version: Juni 2006 1 Inhoudsoverzicht Stand: März 2005 Inhoudsoverzicht Pagina 2 1 Contactpersonen Verkoop Techniek Adres A Digitaal sluitsysteem

Nadere informatie

Digitale sluitcilinder 3061

Digitale sluitcilinder 3061 Stand: Februar 2004 Inhoudsopgave 1.0 Werkingsprincipe 4 1.1 Algemeen 4 1.2 Openen en sluiten aan de buitenkant 4 1.3 Openen en sluiten aan de binnenkant 4 2.0 Speciale uitvoeringen 5 2.1 PLUS-versie 5

Nadere informatie

Digitale halve cilinder 3061

Digitale halve cilinder 3061 Stand: Juni 2006 Inhoudsopgave 1.0 Werkwijze 4 1.1 Algemeen 4 1.2 Openen en sluiten 4 2.0 Speciale uitvoeringen 4 2.1 PLUS-versie 4 3.0 Bijkomende functies 5 3.1 OMRON 5 3.2 Verlenging van de schakeltijd

Nadere informatie

PASSIEVE SMART CARD-TECHNOLOGIE DIGITALE CILINDERS 3061 SC SIMONS VOSS 79

PASSIEVE SMART CARD-TECHNOLOGIE DIGITALE CILINDERS 3061 SC SIMONS VOSS 79 PASSIEVE SMART CARD-TECHNOLOGIE DIGITALE CILINDERS 3061 SC SIMONS VOSS 79 80 PASSIEVE SMART CARD-TECHNOLOGIE DIGITALE CILINDERS SC DUBBELE-KNOPCILINDERS 3061 SC COMFORT Digitale cilinder SC met ingekapselde

Nadere informatie

Werking van het VdS-blokslot 3066 Gebruikersrichtlijn

Werking van het VdS-blokslot 3066 Gebruikersrichtlijn Stand: Janurari 2004 Inhoudsopgave Scherpstellingeenheid (masterconfiguratie) Desactiveringseenheid Desactiveringseenheid Desactiveringseenheid Alarminstallatie 1.0 Systeemcomponenten van de blokslotfunctie

Nadere informatie

PRODUCTMANUAL PROGRAMMEERTRANSPONDER Stand: Ontwerp 2012 v02 baseert op april 2007_V

PRODUCTMANUAL PROGRAMMEERTRANSPONDER Stand: Ontwerp 2012 v02 baseert op april 2007_V PRODUCTMANUAL PROGRAMMEERTRANSPONDER 3067 Stand: Ontwerp 2012 v02 baseert op april 2007_V05-04-2007 Stand: mei 2012 Inhoudsopgave 1 VEILIGHEIDSADVIEZEN...3 2 INTRODUCTIE...3 3 BEVEILIGINGSKAART...4 4 PROGRAMMEERADVIEZEN...4

Nadere informatie

Blokslotfunctie 3066 Stand: Januari 2004

Blokslotfunctie 3066 Stand: Januari 2004 Stand: Januari 2004 Inhoudsopgave Alarminstalatie Scherpstellingeenheid Deacti- verings- Digitale sluiting (slot of cilinder) 1.0 Werkingsprincipe...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Inschakelen van de alarminstallatie...3

Nadere informatie

DIGITALE SLUITCILINDER 3061

DIGITALE SLUITCILINDER 3061 DIGITALE SLUITCILINDER 3061 Stand per: mei 2007 Pagina 2 1. Algemeen 4 1.1 Veiligheidsadviezen 4 1.2 Productbeschrijving 5 1.3 Opbouw 5 1.4 Openen en sluiten van buiten 6 1.5 Openen en sluiten van binnenuit

Nadere informatie

WERKING VAN HET VDS- BLOKSLOT 3066 GEBRUIKERSRICHTLIJN. Version: september 200s

WERKING VAN HET VDS- BLOKSLOT 3066 GEBRUIKERSRICHTLIJN. Version: september 200s WERKING VAN HET VDS- BLOKSLOT 3066 Version: september 200s INHOUDSOPGAVE Desactiveringseenheid Desactiveringseenheid Desactiveringseenheid Scherpstellingeenheid (masterconfiguratie) Alarminstallatie 1.0

Nadere informatie

Digitale sluitsysteem 3060

Digitale sluitsysteem 3060 Stand: Januari 2004 Inhoudsopgave 1.0 Algemeen werkingsprincipe 3 2.0 De componenten van het digitale sluit- en organisatiesysteem 3060 3 2.1 Software LDB 3 2.2 Programmering 4 2.3 Digitale cilinder 3061

Nadere informatie

PalmCD2-Programmeerapparaatl

PalmCD2-Programmeerapparaatl PalmCD2-Programmeerapparaatl Stand: Juni 2006 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Ingebruikneming 3 3.0 Programmeren met pc of laptop 4 4.0 Programmeren met de Palm Organizer 4 5.0 PalmCD2 inrichten met

Nadere informatie

Productcatalogus. Starter-systeem. Het summum in beveiliging zonder sleutels.

Productcatalogus. Starter-systeem. Het summum in beveiliging zonder sleutels. Productcatalogus. Starter-systeem Het summum in beveiliging zonder sleutels. ZONDER SLEUTEL OPENEN EN SLUITEN: GEWOON MET EEN SIGNAAL! HANG UW OUDE SLEUTELS AAN DE WILGEN... Bij een mechanisch sluitsysteem

Nadere informatie

Programmeertransponder 3067

Programmeertransponder 3067 Stand:Februari 2004 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Beveiligingskaart 3 3.0 Programmeeraanwijzingen 4 3.1 Foutmeldingen 4 3.2 Eerste programmering 4 3.3 Transponder lezen 5 3.4 Nieuwe transponder toevoegen

Nadere informatie

51KC-P. ELLsys. 1. Verkorte handleiding ELLsys 51KC-P. 2. Onderdelen (Standaard word de cilinder volledig geassembleerd geleverd)

51KC-P. ELLsys. 1. Verkorte handleiding ELLsys 51KC-P. 2. Onderdelen (Standaard word de cilinder volledig geassembleerd geleverd) 1. Verkorte handleiding private-knopcilinder met intelligentknop. Eenzijdige elektronische autorisatie. standaardlengte 30/30mm (Lengte vanaf 26/26 mogelijk). Eén elektronische knop en één mechanische

Nadere informatie

HANDBOEK PINCODETOETSENBORD 3068. Versie: Februari 2012

HANDBOEK PINCODETOETSENBORD 3068. Versie: Februari 2012 Versie: Februari 2012 Pagina 2 2 1.0 ALGEMEEN 4 1.1 Veiligheidsaanwijzingen 4 1.2 Productbeschrijving 5 2.0 OVERZICHT VAN DE WERKING 5 2.1 Functieoverzicht 5 2.2 Operationele modi 6 2.3 Bediening 6 3.0

Nadere informatie

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Op bestaand DIN slot Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Met

Nadere informatie

Handboeak SMARTCD.G2 02.2015

Handboeak SMARTCD.G2 02.2015 02.2015 2 / 14 1 Voorgeschreven gebruik... 3 2 Veiligheidsadviezen... 4 3 Leveromvang... 5 4 Aansluiting op een pc/laptop... 6 5 Opladen van de accu's... 7 6 Inbedrijfstelling... 8 7 Configuratie van de

Nadere informatie

Handboek Digitale cilinder 3060 10.2015

Handboek Digitale cilinder 3060 10.2015 10.2015 Inhoudsopgave 2 / 44 Inhoudsopgave 1 Beoogd gebruik... 4 2 Veiligheidsinstructies... 5 3 Algemeen "Systeem 3060"... 7 3.1 Productomschrijving... 7 3.2 Opbouw van de cilinder... 8 3.3 Constructie

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

Mauer GmbH Technologie voor beveiliging. Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard

Mauer GmbH Technologie voor beveiliging. Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard Informatie over de bediening: Mauer GmbH Technologie voor beveiliging Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard Bedieningsinstructies Lees deze instructies aandachtig door voordat u het slot

Nadere informatie

ACTIEVE TECHNOLOGIE DIGITALE CILINDERS 3061 SIMONS VOSS 21

ACTIEVE TECHNOLOGIE DIGITALE CILINDERS 3061 SIMONS VOSS 21 ACTIEVE TECHNOLOGIE DIGITALE CILINDERS 3061 SIMONS VOSS 21 22 ACTIEVE TECHNOLOGIE DIGITALE CILINDERS DIGITAAL EUROPROFIEL DUBBELE-KNOPCILINDER 3061 FD G1 G2 De digitale cilinder 3061 is een echt multitalent.

Nadere informatie

Handleiding SmartCD Stand: januari 2006

Handleiding SmartCD Stand: januari 2006 Handleiding SmartCD Stand: januari 2006 Inhoudsopgave 1.0 Veiligheidsvoorschriften 3 2.0 Inleiding 3 3.0 Aansluiting aan een pc/laptop 3 3.1 Laden van de accu's 4 4.0 Configuratie van de Bluetooth-verbinding

Nadere informatie

Necoloc Keer Optim ale veiligheid! Het keersleutelsysteem met oneindige merkbescherming

Necoloc Keer Optim ale veiligheid! Het keersleutelsysteem met oneindige merkbescherming Necoloc Keer Optim ale veiligheid! Het keersleutelsysteem met oneindige merkbescherming g o l d l i n e Sluitsysteemtechnologie met oneindige merkbescherming De Necoloc Keer heeft niet alleen de voordelen

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTCD Version: december 2007

HANDLEIDING SMARTCD Version: december 2007 HANDLEIDING SMARTCD Version: december 2007 INHOUDSOPGAVE 1.0 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 3 2.0 INLEIDING 3 3.0 AANSLUITING AAN EEN PC/LAPTOP 3 3.1 Laden van de accu's 4 4.0 CONFIGURATIE VAN DE BLUETOOTH-VERBINDING

Nadere informatie

802/13 LEGIC/815 ½ LEGIC

802/13 LEGIC/815 ½ LEGIC OMEGA LEGIC 815DK F LEGIC 815DK II LEGIC 802/13 LEGIC/815 ½ LEGIC De informatie en gegevens in deze documentatie kunnen zonder voorafgaande aankondiging worden gewijzigd. Zonder uitdrukkelijke toestemming

Nadere informatie

Smoke Alarm FERION 4000 O

Smoke Alarm FERION 4000 O Smoke Alarm FERION 4000 O nl Smoke Alarm Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Graphics 4 2 Inleiding 6 3 Montage 7 4 Onderhoud 9 5 Technische specificaties 10 6 Klantenservice 12 Bosch Sicherheitssysteme

Nadere informatie

Handleiding van het elektronisch slot DFS SB

Handleiding van het elektronisch slot DFS SB 3 (data-interface) Batterijhouder open Toetsenbord Batterijhouder dicht ALGEMEEN Het slot werkt met een 7-cijferige code of met een woord bestaande uit zeven letters. Elke druk op de knop wordt met een

Nadere informatie

GfS Push Bar Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3. Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4

GfS Push Bar Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3. Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4 Art.-Nr.: Montage handleiding GfS Push Bar Alarm Inhoud Algemene omschrijving...p. 2 Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3 Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4 Functies GfS Push Bar Alarm...p. 5 Art.-Nr.:

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

MANUAL TransponderTerminal. Stand: juli 2012

MANUAL TransponderTerminal. Stand: juli 2012 Stand: juli 2012 1.0 PRODUCTAANDUIDING 3 1.1 BESTELCODE 3 1.2 BESCHRIJVING 3 2.0 WAARSCHUWING 4 2.1 VEILIGHEID 4 3.0 MONTAGE 5 3.1 AANWIJZINGEN 5 3.2 WEERGAVE 6 3.3 MONTAGESTAPPEN 7 4.0 AANSLUITINGEN 8

Nadere informatie

PROTECTOR DEPOSIT CASH PLUS

PROTECTOR DEPOSIT CASH PLUS PROTECTOR DEPOSIT CASH PLUS OPGELET : bewaar NOOIT de sleutels in de kluis 1. Snelstartprocedure a. Plaats een 9-Volt batterij b. Geef de code in : 1-2-3-4-5-6-7-8 # c. Draai de hendel voordat het groene

Nadere informatie

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring . Vervangen van schakelkabels (0,9mm specialerohloff kabel). Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring Bij vervanging van versleten of geknapte schakelkabels moeten twee mogelijke asringversies

Nadere informatie

SKG Maximale Veiligheid

SKG Maximale Veiligheid W I L K A - V O O R S P R O N G D O O R K W A L I T E I T SKG Maximale Veiligheid Maximale Veiligheid WILKA verricht voortdurend research op het gebied van de mechanische, mechatronische en elektronische

Nadere informatie

HANDLEIDING CILINDER-SC. Stand: juni 2013

HANDLEIDING CILINDER-SC. Stand: juni 2013 CILINDER-SC Stand: juni 2013 2 1.0 PRODUCTAANDUIDING 5 1.1 BESTELCODE 5 1.2 PRODUCTOMSCHRIJVING 5 1.2 GEBRUIK 6 1.3 VOORWAARDEN 6 2.0 WAARSCHUWING 7 2.1 VEILIGHEID 7 3.0 VERSIES 8 3.1 MODULEVARIANTEN 8

Nadere informatie

Smoke Alarm FERION 1000 O

Smoke Alarm FERION 1000 O Smoke Alarm FERION 1000 O nl Smoke Alarm Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Graphics 4 2 Inleiding 6 3 Montage 7 4 Onderhoud 9 5 Technische specificaties 10 6 Klantenservice 12 Bosch Sicherheitssysteme

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing elektronisch slot TeamLock 4

Gebruiksaanwijzing elektronisch slot TeamLock 4 ELEKTRONISCH SLOT MET MINSTENS 111.000.000 ECHTE INSTELMOGELIJKHEDEN Gebruiksaanwijzing elektronisch slot TeamLock 4 Het elektronisch slot TeamLock 4 is een elektronisch sluitsysteem, waarin max. 64 openingscodes

Nadere informatie

Productcatalogus 2012 ONTDEK ONZE SLEUTELVRIJE WERELD.

Productcatalogus 2012 ONTDEK ONZE SLEUTELVRIJE WERELD. Productcatalogus 2012 ONTDEK ONZE SLEUTELVRIJE WERELD. GESELECTEERD EN VERZORGD DOOR info@optilox.com 078 6170707 2 INHOUD 3 DE SLEUTELLOZE WERELD VAN SIMONSVOSS: TECHNOLOGIE WAARVAN U PROFITEERT. Toegangscontrole

Nadere informatie

Handboek SmartCD.G

Handboek SmartCD.G 06.2018 Inhoudsopgave 2 / 16 Inhoudsopgave 1 Voorgeschreven gebruik... 3 2 Veiligheidsadviezen... 4 3 Leveromvang... 6 4 Aansluiting op een pc/laptop... 7 5 Opladen van de accu's... 8 6 Inbedrijfstelling...

Nadere informatie

PaxLock Pro - Installatiehandleiding

PaxLock Pro - Installatiehandleiding PaxLock Pro - Installatiehandleiding Overzicht Bij het installeren van een PaxLock Pro is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de omgeving geschikt is voor het installeren en gebruik van de PaxLock Pro.

Nadere informatie

Montagehandleiding. Uitlaatgassysteem CLV voor gasverbrandingstoestellen met gescheiden verbrandingstoevoer- en uitlaatgasleiding. Versie 1.

Montagehandleiding. Uitlaatgassysteem CLV voor gasverbrandingstoestellen met gescheiden verbrandingstoevoer- en uitlaatgasleiding. Versie 1. Montagehandleiding Uitlaatgassysteem CLV voor gasverbrandingstoestellen met gescheiden verbrandingstoevoer- en uitlaatgasleiding Versie 1.5 1 1. Componenten Het uitlaatgasysteem CLV bestaat uit de volgende

Nadere informatie

www.burg.biz Elektronisch deurslot Comfortabele veiligheid. Elektronisch ideaal voor particuliere en zakelijke deuren.

www.burg.biz Elektronisch deurslot Comfortabele veiligheid. Elektronisch ideaal voor particuliere en zakelijke deuren. Comfortabele veiligheid. Elektronisch deurslot ideaal voor particuliere en zakelijke deuren. Geniaal veilig. Geniaal eenvoudig. www.burg.biz De perfecte combinatie van veiligheid en eenvoud. SETS Optimaal

Nadere informatie

Handleiding codeslot 5003

Handleiding codeslot 5003 Bedankt voor de aankoop van uw nieuwe codeslot. Dit codeslot is geschikt om te monteren op een bestaand insteekslot. Wanneer u de juiste code intoetst kunt u de deurkruk aan de buitenzijde bedienen. De

Nadere informatie

Handleiding Code Combi B 30

Handleiding Code Combi B 30 Handleiding Code Combi B 30 Lees deze instructies aandachtig door voordat u het slot gebruikt. Met de bijgevoegde noodsleutel kunt u altijd het slot openen; ook als de elektronica onverhoopt niet functioneert.

Nadere informatie

gebruikershandleiding Elektronisch slot met noodsleutel think safe

gebruikershandleiding Elektronisch slot met noodsleutel think safe gebruikershandleiding Elektronisch slot met noodsleutel think safe 2 Gebruikershandleiding elektronisch slot met noodsleutel think safe Belangrijke aandachtspunten Lees de handleiding voordat u het elektronische

Nadere informatie

EM1620 DirectDrive. Montage instructies V01 NE M LOCKS BV. Vlijtstraat BN Doetinchem Nederland

EM1620 DirectDrive. Montage instructies V01 NE M LOCKS BV. Vlijtstraat BN Doetinchem Nederland EM1620 DirectDrive Montage instructies V01 NE M LOCKS BV Vlijtstraat 40 7005 BN Doetinchem Nederland www.m-locks.com EM1620 2 www.m-locks.com EM1620 V01 NE 1 BELANGRIJKE AANWIJZINGEN Leest u voor montage

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing CODE COMBI K VDS-KL.1

Gebruiksaanwijzing CODE COMBI K VDS-KL.1 Gebruiksaanwijzing CODE COMBI K VDS-KL.1 Code Combi K is een electronisch cijfer/combinatieslot voor VDS gekeurde toepassingen. Het slot heeft tweede code voor nood- en/of controle openingen. Voordat U

Nadere informatie

PACK TYXIA 541 et 546

PACK TYXIA 541 et 546 PACK 54 et 546 FR EN Notice d installation Installation instructions PL Instrukcja instalacji Installatie-instructies Inhoud van packs Inhoudsopgave Set 54 7 Set 546 7 6 5630 5730 / Installatie van de

Nadere informatie

HANDBOEK SMART READER

HANDBOEK SMART READER HANDBOEK SMART READER Stand per: juni 2008 Inhoudsopgave 1. BEPALINGEN... 4 1.1 PICTOGRAMMEN / AFBEELDINGEN...4 1.2 WIJZE VAN WEERGAVE...4 2. PRODUCTINFORMATIE... 4 2.1 OVERZICHT...4 2.2 BESCHRIJVING VAN

Nadere informatie

Gepatenteerd sluitsysteem met robuuste keersleutel.

Gepatenteerd sluitsysteem met robuuste keersleutel. Gepatenteerd sluitsysteem met robuuste keersleutel. WZ/WV cilinders. nemef.nl ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Sluitsystemen. Nemef biedt het juiste sluitsysteem voor iedere situatie.

Nadere informatie

Domotica en communicatie Unica Wireless

Domotica en communicatie Unica Wireless Presentatie P104878 D17 Presentatie Scenario s Draadloos comfort is een gamma draadloze producten die gebruik maken van radiotechnologie (RF) om informatie uit te wisselen. Deze producten zijn uitermate

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding 3 (data-inderface) Betterijhouder open Toetsenboard Batterijhouder dicht ALGEMEEN Het slot werkt met een 7-cijferige code of met een woord bestaande uit zeven letters. Elke druk op de knop wordt met een

Nadere informatie

Uitschakelen in noodgevallen Doe de touch-key kort in de opening op het bedieningspaneel. Het alarm zal uitgaan.

Uitschakelen in noodgevallen Doe de touch-key kort in de opening op het bedieningspaneel. Het alarm zal uitgaan. Basis handeling Het systeem inschakelen Kort op de grote (in-/uitschakelen) knop drukken. Alarm klinkt eenmaal kort. Voortentlamp gaat 30 seconden aan. Het duurt 15 seconden voordat het alarm op beweging

Nadere informatie

Rada Tec Programmeerset

Rada Tec Programmeerset Rada Tec Programmeerset (art. nr. 900752) HANDLEIDING Installateur: BELANGRIJK Deze handleiding is eigendom van de klant en moet voor onderhouds- en bedieningsdoeleinden bij het product worden bewaard.

Nadere informatie

Montage- en gebruiksaanwijzing

Montage- en gebruiksaanwijzing Montage en gebruiksaanwijzing Cooper Safety BV Postbus 3397 4800 DJ Breda Nederland Tel. +31 (0)76 750 53 00 Fax +31 (0)76 587 14 22 www.coopersafety.nl Pagina 1 1. Algemene opmerkingen 1.1 Korte beschrijving

Nadere informatie

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1.Opmerkingen 2.Functies 3..Installatie 4..Opmerkingen over installatie 5..Veiligheidswaarschuwingen 6 Gebruik 7 Onderhoud 1 Opmerkingen 1. Bedankt voor het kiezen

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 APT-200 Tweeweg handzender Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu BELANGRIJK Uw rechten op garantie vervallen

Nadere informatie

HET SUMMUM IN BEVEILIGING ZONDER SLEUTELS.

HET SUMMUM IN BEVEILIGING ZONDER SLEUTELS. HET SUMMUM IN BEVEILIGING ZONDER SLEUTELS. BEURSINNOVATIES 2012 INNOVATIES 2012 BIJ HET DIGITALE SLUIT- EN TOEGANGSCONTROLESYSTEEM 3060 DENKEN WE EEN STAP VERDER. IDENTIFICATIEMEDIA DIGITALE TOEGANGS-

Nadere informatie

Montage- en bedieningshandleiding. Deurstation Edel Staal 2501 20, 2502 20, 2503 20 2504 20, 2506 20, 2508 20 2509 20, 2510 20, 2512 20

Montage- en bedieningshandleiding. Deurstation Edel Staal 2501 20, 2502 20, 2503 20 2504 20, 2506 20, 2508 20 2509 20, 2510 20, 2512 20 Montage- en bedieningshandleiding Deurstation Edel Staal 2501 20, 2502 20, 2503 20 2504 20, 2506 20, 2508 20 2509 20, 2510 20, 2512 20 Inhoudsopgave Apparaatbeschrijving...5 Apparaatdoos installeren...6

Nadere informatie

Handboek Q 3007/2 Biometrietransponder

Handboek Q 3007/2 Biometrietransponder Handboek Q 3007/2 Biometrietransponder Stand: oktober 2005 Inhoudsopgave 1.0 Algemene aanwijzingen 3 1.1 Veiligheidsadviezen 3 1.2 Productbeschrijving 3 2.0 Overzicht van de werking 4 2.1 Basisinformatie

Nadere informatie

Powerpack. gebruikshandleiding

Powerpack. gebruikshandleiding Powerpack gebruikshandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding De RMA powerpack is een hulpmiddel voor de begeleiding. Het vergemakkelijkt het duwen van een rolstoel gebruiker. De hulpmotor is niet ontworpen

Nadere informatie

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Jaloezieën

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Jaloezieën voor Luxaflex Jaloezieën 16/25 mm Luxaflex Lightline Ondulette www.luxaflex.com NL Algemene informatie Het is van belang dat u de volgende montage- en bedieningsinstructies nauwgezet uitvoert. Wij aanvaarden

Nadere informatie

Draadloze rookmelder RM-LES900. Gebruiksaanwijzing

Draadloze rookmelder RM-LES900. Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzing Draadloze 1 Gebruik, transport en opslag 1.1 Gebruik De radiomontagebasis is uitsluitend bedoeld voor gebruik in combinatie met het element voor optische detectie van rook die bij een

Nadere informatie

Plug & Safe wordt niet gepresenteerd als een 100 % garantie oplossing voor de veiligheid van personen of eigendommen.

Plug & Safe wordt niet gepresenteerd als een 100 % garantie oplossing voor de veiligheid van personen of eigendommen. GEBRUIKSAANWIJZING WAARSCHUWING: Niet samen gebruiken met een elektrisch apparaat of apparaten dat/die 500 watt of meer gebruiken, of die gevaar op kunnen leveren wanneer ze onbeheerd achterblijven, zoals

Nadere informatie

PaxLock Pro installatiehandleiding

PaxLock Pro installatiehandleiding PaxLock Pro installatiehandleiding Overzicht Bij het installeren van een PaxLock Pro is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de omgeving geschikt is voor het installeren en gebruik van de PaxLock Pro.

Nadere informatie

Snel beginnen Starter System 3.2

Snel beginnen Starter System 3.2 3.2 Inhoudsopgave ii / 12 Inhoudsopgave 1 Leveromvang... 3 2 Voorwaarden... 4 3 De eerste stappen... 5 4 Informatie en hulp... 12 1 Leveromvang 3 / 12 1 Leveromvang Voor de bediening van het sluitsysteem

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 4 RTS

Afstandsbediening Telis 4 RTS Afstandsbediening Telis 4 RTS Bedieningshandleiding Telis 4 RTS Pure Art.nr. 8063 Telis 4 RTS Silver Art.nr. 80638 Telis 4 RTS Patio Art.nr. 80644 Telis 4 RTS Lounge Art.nr. 8065 Afstandsbediening Telis

Nadere informatie

AT1G26-200. rev.0110. Toegangscontrole Module AT1G26-200. Handleiding. thinks outside the box!

AT1G26-200. rev.0110. Toegangscontrole Module AT1G26-200. Handleiding. thinks outside the box! AT1G26-200 rev.0110 Toegangscontrole Module AT1G26-200 Handleiding PRODUCT SPECIFICATIE Modelen AS-626M-200, AS-626S-200, AS-634-200, AT1G26-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200

Nadere informatie

Met oneindige merkbescherming.

Met oneindige merkbescherming. Met oneindige merkbescherming. KM/WM cilinders. nemef.nl ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Sluitsystemen. Nemef biedt het juiste sluitsysteem voor iedere situatie. De profielen KM

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 WST-8800 WANDSCHAKELAAR ENKEL

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 WST-8800 WANDSCHAKELAAR ENKEL GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 WST-8800 WANDSCHAKELAAR ENKEL * A B C D E F G Verlichting: Aan / Uit / Dimmen Electrische zonwering: Open / Dicht / Stoppen * Afbeelding van de HDR-105 Halogeendimmer/schakelaar

Nadere informatie

Fig. 1 NOODDEURCONCEPTEN EN 1125 DB-PPES1 PPES1.280815. t 088 500 2800 f 088 500 2899 73 MODELLEN E-PPES1, E-APPES1

Fig. 1 NOODDEURCONCEPTEN EN 1125 DB-PPES1 PPES1.280815. t 088 500 2800 f 088 500 2899 73 MODELLEN E-PPES1, E-APPES1 NOODDEURCONCEPTEN EN 5 MODELLEN E-PPES, E-APPES DB-PPES PPES.8085 ALGEMEEN Uitsluitend originele onderdelen mogen worden gebruikt. De installatie moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerd persoon

Nadere informatie

Digitale programmaklokken

Digitale programmaklokken Dag-, weekprogrammaklokken EG010, EG071 actuele tijd / schakeltijd schakelstandmelding actueel schakelprogramma EG010 / huidige dag EG071 kiezen van het schakelprogramma knop voor indicatie van de programmastappen

Nadere informatie

Handleiding. bluesmart Rhino

Handleiding. bluesmart Rhino bluesmart Rhino bluesmart Rhino 2 bluesmart Rhino 1. Overzicht Milieurisico! Deze combinatie van symbool en signaalwoord maakt attent op mogelijke gevaren voor het milieu. Afb. 1: bluesmart Rhino Korte

Nadere informatie

Gebruikshandleiding E515

Gebruikshandleiding E515 BINNEN BUITEN blad 1/6 Optioneel: externe codegever inbouwdoos drukknopschakelaar inbouwdoos schakelaar aansluiting voor besturingseenheid voeding: installatie in elektrische schakelkast aanbevolen montagehoogte:

Nadere informatie

www.burg-wachter.com Elektronisch deurslot Comfortabele veiligheid. Elektronisch ideaal voor particuliere en zakelijke deuren.

www.burg-wachter.com Elektronisch deurslot Comfortabele veiligheid. Elektronisch ideaal voor particuliere en zakelijke deuren. Comfortabele veiligheid. Elektronisch deurslot ideaal voor particuliere en zakelijke deuren. Geniaal veilig. Geniaal eenvoudig. www.burg-wachter.com De perfecte combinatie van veiligheid en eenvoud. SETS

Nadere informatie

Keystone OM13 - EPI-2 driedraads module Handleiding voor installatie en onderhoud

Keystone OM13 - EPI-2 driedraads module Handleiding voor installatie en onderhoud Voor installatie moeten deze instructies volledig zijn gelezen en begrepen Inhoud 1 Optionele module 13: driedraads module.. 1 2 Installatie... 2 3 OM13-module instellen en configureren... 8 4 OM13-pakketten...

Nadere informatie

DICTATOR buisdeursluiter RTS

DICTATOR buisdeursluiter RTS DICTATOR buisdeursluiter RTS De "onzichtbare" deursluiter De DICTATOR buisdeursluiter RTS wordt in de deur ingebouwd en is op deze manier praktisch onzichtbaar. Alleen bij een geopende deur is de flexibele

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AMST-606 MAGNEETSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AMST-606 MAGNEETSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AMST-606 MAGNEETSCHAKELAAR B C * A D D E * Afbeelding van de AC-1000 stekkerdoosschakelaar (niet inbegrepen) 1 A: Deel 1 B: Deel2 C: Batterij D: Bevestigingspunt E: Schakeltijd-schijf

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt. 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting

Nadere informatie

Installatie & onderhouds instructies KAPTIV. Niveau gestuurde condensaat aftap zonder persluchtverlies 09/09

Installatie & onderhouds instructies KAPTIV. Niveau gestuurde condensaat aftap zonder persluchtverlies 09/09 Installatie & onderhouds instructies KAPTIV Niveau gestuurde condensaat aftap zonder persluchtverlies ALGEMENE WERKING De KAPTIV is een niveau gestuurde condensaataftap zonder persluchtverlies. Door de

Nadere informatie

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is ALGEMENE OPMERKINGEN Lees aandachtig de aanwijzingen in dit handboek. Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het

Nadere informatie

ACTIEVE TECHNOLOGIE DIGITALE SMART RELAIS 3063 SIMONS VOSS 53

ACTIEVE TECHNOLOGIE DIGITALE SMART RELAIS 3063 SIMONS VOSS 53 ACTIEVE TECHNOLOGIE SMART RELAIS 3063 SIMONS VOSS 53 54 ACTIEVE TECHNOLOGIE SMART RELAIS SMART RELAIS 3063 G1 G2 De digitale SmartRelais 3063 heeft de functie van een toegangscontrolelezer of sleutelschakelaar.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AWST-8802 WANDSCHAKELAAR DUBBEL

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AWST-8802 WANDSCHAKELAAR DUBBEL GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AWST-8802 WANDSCHAKELAAR DUBBEL C * E D F A B Verlichting: Aan / Uit / Dimmen Electrische zonwering / garagedeur etc.: Open / Dicht / Stoppen * Afbeelding van de AC-300 stekkerdoosdimmer/schakelaar

Nadere informatie

TSE BASIC Serie 3000 TSE HOME Serie 4000 TSE BUSINESS Serie 5000 TSE SYSTEM Serie 6000

TSE BASIC Serie 3000 TSE HOME Serie 4000 TSE BUSINESS Serie 5000 TSE SYSTEM Serie 6000 TSE BASIC Serie 3000 TSE HOME Serie 4000 TSE BUSINESS Serie 5000 TSE SYSTEM Serie 6000 Overzicht van programma en mogelijkheden De TSE productenreeks op een rij! TSE 3000 BASIC TSE Set 4001 PINCODE TSE

Nadere informatie

Deurgreep met nieuw design en. de KeylessGo-technologie

Deurgreep met nieuw design en. de KeylessGo-technologie Deurgreep met nieuw design en KeylessGo-technologie Omschrijving FUHR heeft met het SmartTouchtoegangscontrolesysteem de KeylessGo-technologie gelanceerd. Hiermee is het mogelijk de huisdeur te openen

Nadere informatie

Draadloze bewegingsmelder

Draadloze bewegingsmelder Draadloze bewegingsmelder Installatie-instructies FU5110 497241 Afb. 1: 2,4m (max) 15m Afb. 2: Zicht naar beneden Fig. 3: Doorbraak in het huis Schroef Voorwoord Geachte klant, Wij bedanken u voor de aankoop

Nadere informatie

AUTONOME CILINDERS EN BESLAGEN RFID evoxs

AUTONOME CILINDERS EN BESLAGEN RFID evoxs Serie evoxs Easy - EVX-C / EVX-LP / EVX-LPK KARAKTERISTIEK Vereenvoudigd gebruik : badge, programmatie toestel of code Tot 128 gebruikers en 64 deuren Office mode (permanent open ) 3 management keuzes

Nadere informatie

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz Handleiding 868 MHz Pyxis zender en Auriga ontvanger Aantal functies: 2, 4, 6 of 8, ON/OFF Toetsfuncties Pyxis zender activeren: houdt de I knop 2 seconden ingedrukt. Pyxis zender deactiveren: houdt de

Nadere informatie

Doepke. Dupline. Handcodeerapparaat DHK 1. Bedieningshandleiding /01/10/E

Doepke. Dupline. Handcodeerapparaat DHK 1. Bedieningshandleiding /01/10/E Dupline Handcodeerapparaat DHK 1 Bedieningshandleiding 3931167/01/10/E Inhoudsopgave 1. Algemeen...3 2. Beknopte handleiding...3 3. Handleiding...5 3.1. Inbedrijfname...5 3.2. Lezen van adressen...5 3.3.

Nadere informatie

Wij danken u voor uw vertrouwen.

Wij danken u voor uw vertrouwen. GEBRUIKSAANWIJZING -EGB- Electronisch slot -EGBFP- Elektronisch slot met vingerprint Gefeliciteerd, U hebt voor een kwaliteitsproduct gekozen en wij zijn ervan overtuigd dat u de veiligste keuze hebt gemaakt.

Nadere informatie

Hoofdmaten V2xx-xxALU-x, V3xx-xxALU-x. Met LED en LED-schakelaar. Cilinder: 17 mm Europrofiel. Benodigdheden

Hoofdmaten V2xx-xxALU-x, V3xx-xxALU-x. Met LED en LED-schakelaar. Cilinder: 17 mm Europrofiel. Benodigdheden Handleiding Montage V25x-xxRVS-x/V25x-xxALU-x smalschild V35x-xxRVS-x/V35x-xxALU-x breedschild Waarschuwingen! Alle voorzorgsmaatregelen, instructies en waarschuwingen zoals beschreven in de handleiding

Nadere informatie

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1 Handleiding AT1G26-200 rev.0914 Toegangscontrole Module ver1 PRODUCT SPECIFICATIE Modelen, AT1G26-200 ver1 en AT1G34-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200 gebruikerscodes 100 Mil.

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Nederlands. Handleiding. Inhoud :

Nederlands. Handleiding. Inhoud : Nederlands Transmitter Speed 19350 Handleiding Inhoud : Kenmerken Plaatsen van de batterij HotShoe connector Gebruikshandleinding Frequenties Ontspanmodus Geïntegreerd sync contact Elinchrom RX functies

Nadere informatie

PASSIEVE SMART CARD-TECHNOLOGIE IDENTIFICATIEMEDIA EN HUN PROGRAMMERING SIMONS VOSS 69

PASSIEVE SMART CARD-TECHNOLOGIE IDENTIFICATIEMEDIA EN HUN PROGRAMMERING SIMONS VOSS 69 PASSIEVE SMART CARD-TECHNOLOGIE IDENTIFICATIEMEDIA EN HUN PROGRAMMERING SIMONS VOSS 69 70 PASSIEVE TECHNOLOGIE IDENTIFICATIEMEDIA EN HUN PROGRAMMERING SMART CARDS SMART TAGS G1 G2 Sinds kort biedt SimonsVoss

Nadere informatie

Innovation Protection Conseil

Innovation Protection Conseil Pagina 1 van 7 PULVERISATEUR DORSAL AUTONOME Elektrische autonome rugsproeier met continue druk KENMERKEN : o Het reservoir is uitgerust met een membraanpomp met Viton-afdichting die wordt bediend met

Nadere informatie

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies:

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies: Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Contents Inhoud Sensor Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door te lezen. Het kan zo zijn dat u een beroeps electricien moet inschakelen

Nadere informatie

Elektrische convectoren BMS (standaard) BMT (met timer) BMH (met beugel)

Elektrische convectoren BMS (standaard) BMT (met timer) BMH (met beugel) Dendermondesteenweg 268 B - 9070 Destelbergen tel.: 09 / 228 32 31 fax: 09 / 228 63 51 www.thermelec.be Elektrische convectoren BMS (standaard) BMT (met timer) BMH (met beugel) 1 1. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

Nadere informatie