COMENIUS LYCEUM CAPELLE SCHOOLJAAR Hoe ver kun jij komen? clc PRE-HAVO HAVO VWO TTO-HAVO TTO-VWO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "COMENIUS LYCEUM CAPELLE SCHOOLJAAR Hoe ver kun jij komen? clc PRE-HAVO HAVO VWO TTO-HAVO TTO-VWO"

Transcriptie

1 COMENIUS LYCEUM CAPELLE clc Hoe ver kun jij komen? SCHOOLJAAR PRE-HAVO HAVO VWO TTO-HAVO TTO-VWO

2 Leren en doen. Op het Comenius Lyceum Capelle ontdek je wie je bent en haal je het beste uit jezelf! Onderzoeken en innoveren. Je leert studeren op de pre-havo,havo,vwo, tweetalig havo en vwo. Met je flexrooster ben je eigenaar over je eigen rooster en je eigen leerproces. Wees welkom in de leerlingen en medezeggenschapsraad als je wilt meepraten en meebeslissen! Je kunt deelnemen aan internationale projecten en reizen. Je kunt lessen toneel, kunst, sport en muziek kiezen. Je kunt meepraten over extra ontspanning en plezier in de Comenius feestbond.

3 Warme, veilige, gast vrije omgeving Gastvrij, zelfstandig, internationaal, ondernemend, creatief, sportief, gezellig, ambitieus, veilig, actueel onderwijs, Om goed te kunnen leren, is het belangrijk dat je het fijn hebt op school. Dit betekent dat je je gezien voelt. Bij ons staat de leerling centraal! excursies, cultureel, aandacht voor elkaar

4 Plezier in leren. Je leert onderzoeken en bent zelf bezig met vernieuwing. Je leert in en van de echte wereld en niet alleen maar uit boeken. Je gaat op excursie naar bedrijven om in de praktijk te zien wat je hebt geleerd. Je luistert niet alleen naar de uitleg van een docent, maar leert ook door actief mee te doen in de lessen. Je werkt niet altijd alleen, maar ook in groepen aan vakoverstijgende projecten. Werken aan actuele thema s, zoals Smart City, Duurzaamheid en Social Media. In de makerspace doe je onderzoek naar technologie en moderne ICT. Veel mogelijkheden om uit te vinden wat je wilt en wat bij je past voordat je een richting kiest. Voor de vakken biologie, natuurkunde en scheikunde maak je gebruik van een modern onderzoekslab. ONDERZOEKEN EN INNOVEREN Ben jij nieuwsgierig en onderzoekend? Vind je het leuk om met technologie bezig te zijn en ben je benieuwd hoe het allemaal werkt bij bedrijven? Dan is onze havo- en vwo-opleiding iets voor jou!

5 FLEXROOSTER: Rust en keuzemogelijkheden voor jou. Minder gesjouw met boeken en minder drukte op een dag. 3 vakken op een dag in plaats van 6 of 9. Doordat je minder lessen hebt, ook minder huiswerk. Reguliere lessen duren 80 minuten, pauze na elke les. Flexuren kunnen ingezet worden voor extra begeleiding, verdieping en ontspanning (drama, extra gym, muziek), maar ook om in groepjes aan een opdracht te werken of in stilte te leren voor een toets. PRE-HAVO: Heb je een mavo-havoadvies? Vind je het leuk om te leren? Heb je een groot doorzettingsvermogen en sta je open voor coaching? Dan is pre-havo wellicht iets voor jou! Extra wiskunde en Nederlands. Extra uur leren leren. Wil je hard werken om toch de havo te halen? Met jou en je ouders maken we afspraken over jouw leerroute en hoe we je gaan begeleiden.

6 TTO VWO: Ben je op zoek naar extra uitdaging en wil je je grenzen verleggen? Dan is het tweetalig vwo misschien iets voor jou! Wij willen je graag een open en brede blik op de wereld meegeven. TTO HAVO: Meer dan 50% van de lessen in het Engels. Vakoverstijgende projecten. Buitenlandse reizen. Actualiteit als onderdeel van het lesprogramma. Digitaal portfolio van internationale activiteiten. Extra tto-activiteiten: Engelstalig theater, Junior Speaking Contest, Model United Nations, bezoek Europees Parlement, Mathematic Challenge. Extra examens in de bovenbouw: Cambridge Advanced en International Baccalaureate. Tweetalig havo: voor de havoleerling die meer in zijn mars heeft. Meer dan 50% van de lessen in het Engels. Vakoverstijgende projecten. Buitenlandse reizen. Actualiteit als onderdeel van het lesprogramma. Digitaal portfolio van internationale activiteiten. Extra tto-activiteiten: Engelstalig theater, Junior Speaking Contest.

7 IBC: EARLY LEARNERS: Wil je alvast weten hoe lessen gaan op het tto? Volg dan de speciale Early Learners-lessen. De Early Learners-lessen zijn op woensdag 15 januari en woensdag 22 januari van uur. Je kunt je vanaf half december voor een van deze twee dagen opgeven via onze website. Kies jij aan het einde van havo 3 voor het profiel Economie en Maatschappij? Dan is het International Business College (IBC) misschien iets voor jou learning: vier dagen les (80%), een dag praktijk. Start je eigen bedrijfje. Gastsprekers, excursies, bedrijfsbezoeken. 21st century skills. Vergroot je ondernemerschap. IBC-diploma, boekhouddiploma, certificaat Jong Ondernemen. Bedrijfsstage. Voorsprong op het hbo.

8 Warm en veilig INTERNATIONALISERING: JUNIOR LYCEUM: Je kunt ervaring in het buitenland opdoen. Je leert over Europees burgerschap. Je vergroot hierdoor je zelfstandigheid. We brengen jou in contact met leeftijdsgenootjes in het buitenland door contact te hebben met elkaar. Elk jaar speciale internationaliseringsprojecten met landen als Japan, China, India, Verenigde Staten en Sint-Maarten. Je kan op excursie naar een Europese stad of meedoen aan een uitwisselingsprogramma. Je kan onderzoek in het buitenland doen voor je profielwerkstuk (bovenbouwleerlingen) Van de basisschool naar de middelbare school is een grote stap. Maak je geen zorgen: wij maken die stap kleiner! Knusse aula alleen voor brugklassers. Een eigen ingang en kluisjes. Makkelijk nieuwe vrienden maken. Je mentor is altijd in de buurt.

9 Kom je kijken? CONTACT Rector dhr. C.P. Scholtius Leerjaarcoördinatoren brugklas Mw. M. den Besten Mw. B.M. Collée Lijstersingel JD Capelle aan den IJssel Open les en informatieavond Dinsdag 5 november tot uur Early Learners woensdag 15 januari 2020 woensdag 22 januari tot uur Open dag Woensdag 29 januari tot uur Open dag Light Donderdag 20 februari tot uur Aanmeldmiddag Woensdag 4 Maart tot uur Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website of mail naar Meeloopmiddag Woensdag 12 februari tot uur (Volg je ons al op