EISEN HANDELSPRODUCTEN Handelsproducten zoals toegepast in werktuigbouwkundige installaties van kunstwerken. document:: NBD uitgave :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EISEN HANDELSPRODUCTEN Handelsproducten zoals toegepast in werktuigbouwkundige installaties van kunstwerken. document:: NBD 00100 uitgave : 28-10-2004"

Transcriptie

1 Handelsproducten zoals toegepast in pagina :1 van 7 EISEN HANDELSPRODUCTEN Handelsproducten zoals toegepast in werktuigbouwkundige installaties van kunstwerken document:: NBD uitgave : afd./auteur * beoordeeld * vastgesteld * uitgave * status NIQ/Hertogh * Vakgr. aandr. * * * definitief

2 Handelsproducten zoals toegepast in pagina :2 van 7 INHOUDSOPGAVE 1 ONDERWERP EN TOEPASSINGSGEBIED 2 EISEN HANDELSPRODUCTEN 2.1 Algemeen 2.2 Hydraulische cilinders 2.3 Kabelschijven 2.4 Spindel-hefelementen en lineaire versteleenheden 2.5 Kettingen en takels 2.6 Motorreductoren en kleine tandwielkasten 3 NORMATIEVE VERWIJZINGEN pagina

3 Handelsproducten zoals toegepast in pagina :3 van 7 1 ONDERWERP EN TOEPASSINGSGEBIED Deze richtlijn geeft de minimum eisen die zijn gesteld aan een aantal handelsproducten. De richtlijn is van toepassing op onderstaande handelsproducten, die in de technische omschrijving of ontwerptekeningen als handelsproduct zijn omschreven. - Hydraulische cilinders. - Kabelschijven. - Aandrijvingen voor spindels van deurschuifbewegingswerken (spindelhefelementen). - Complete lineaire versteleenheden (elektro-mechanisch en elektro-hydraulisch). - Kettingen en takels. - Motorreductoren en kleine tandwielkasten. 2 EISEN HANDELSPRODUCTEN 2.1 Algemeen Voor handelsproducten geldt het gestelde in NEN 6786 lid 5.6 en De fabrikant of leverancier van het handelsproduct behoeft de goedkeuring van de directie (UAV) Fabrieksmatig geconserveerde onderdelen moeten geschikt zijn voor een niet afgeschermde buitenopstelling. Na montage en samenbouw moeten de onderdelen worden ontvet en gereinigd. Beschadigde en geroeste plaatsen moeten grondig worden uitgeschuurd c.q. ontroest en worden bijgewerkt met twee lagen sneldrogende zf/mio primer. Hierna moeten de onderdelen geheel licht worden opgeruwd door schuren en worden voorzien van een één laag mio grondverf, sneldrogend, in een laagdikte van 60 micrometer en vervolgens dekkend worden afgeschilderd met een olieresistente synthetische dekverf in een laagdikte van 50 micrometer volgens het conserverings-produktblad NBD De totale laagdikte van het conserveringssysteem moet na het aanbrengen van de lagen tenminste 230 micrometer bedragen. Indien deze laagdikte niet is bereikt, moet een extra laag dekverf worden aangebracht. De conservering van kettingen en blanke delen behoeft de goedkeuring van de directie (UAV).

4 Handelsproducten zoals toegepast in pagina :4 van Hydraulische cilinders c.a Algemeen c.q. toepassingsgebied Eisen De eisen gelden voor hydraulische cilinders met een zuigermiddellijn kleiner dan 160 mm. De in de catalogus opgegeven maximaal toelaatbare werkdruk in de cilinder moet minstens 2 maal zo groot zijn als de maximale representatieve waarde van de berekende druk. De hydraulische cilinders moeten voldoen aan alle constructieve eisen uit de NBD Voor beproevingsresultaten geldt echter dat deze worden vastgelegd in een fabrieksverklaring volgens EN en aan de directie worden overgelegd. Aansluitende delen zoals assen, astappen, lagers en op trek belaste stang- of cilinderogen moeten voldoen aan de beoordelingseisen (zowel t.a.v. vermoeiing als t.a.v. de statische sterkte) uit hoofdstuk 9 van de NEN Kabelschijven Algemeen c.q. toepassingsgebied Eisen De eisen gelden voor kabelschijven in gelaste uitvoering, met een gewalste groefvorm en met een schijfmiddellijn kleiner dan 1600 mm. Voor de vorm en afmeting van het groefprofiel geldt NEN 3508 of DIN Voor de toegestane afwijking van de vorm en afmeting van het groefprofiel geldt Genauigkeit 1 volgens DIN 15061, Teil 1. Voor de toegestane excentriciteit en onrondheid van de kabelgroef (radiale slag, t 3 ) geldt tabelle 2, Genauigkeit 1 volgens DIN Voor de toegestane slingering van de kabelgroef (axiale slag, t 4 ) geldt d 1 t 4 = mm. 300 Voor de oppervlakteruwheid van de kabelgroef geldt dat deze de gestelde waarde (3,2 µm) volgens NBD niet overschrijdt. De hardheid van de bodem van de kabelgroef moet tenminste 180 HB bedragen. De toelaatbare belasting van de kabelschijf moet zijn gebaseerd op DIN met stootfactor 1,2; belastingsgroep B4; kerfgevoeligheidsfactor K4 en moet door een (TÜV) certificaat zijn aangetoond.

5 Handelsproducten zoals toegepast in pagina :5 van 7 De kabelschijven moeten zijn voorzien van 2 wentellagers. De lagers van de kabelschijven moeten zijn afgedicht door deksels met afdichtingsringen (bijvoorbeeld Simrit; afdichtingsringen met corrosievast stalen veer). Indien de kabelschijven zijn voorzien van smeernippels dan moeten deze zijn volgens DIN A M 1O x 1 Ms. Opmerking: smeernippels moeten bij voorkeur in de (stilstaande) as zijn geplaatst. 2.4 Spindel-hefelementen en lineaire versteleenheden Algemeen De in de catalogus opgegeven maximale druk(trek)kracht welke kan worden opgenomen, moet minstens 2 maal zo groot zijn als de maximale representatieve waarde van de voor de toepassing berekende hefkracht. Op druk belaste spindels en lineaire versteleenheden moeten worden getoetst op sterkte en stabiliteit conform par van de NEN Het resultaat moet aan de directie (UAV) worden overgelegd Aanvullende eisen voor spindel-hefelementen Voor de oppervlakteruwheid van de schroefdraad geldt dat deze 0,4 µm moet zijn Aanvullende eisen voor lineaire versteleenheden, elektro-mechanisch en elektrohydraulisch Bij een horizontaal of schuin opgestelde lineaire versteleenheid of bij een lineaire versteleenheid, waarbij de druk-trekstang respectievelijk zuigerstang door een dwarskracht wordt belast, moet de minimum afstand tussen de lagering van de moer en de stanggeleiding/spindellager zodanig zijn dat bij de maximum knikbelasting de toelaatbare vlaktedruk op de lagering niet wordt overschreden. De pakkingdrukker mag ten gevolge van de doorbuiging de druk-trekstang respectievelijk zuigerstang niet raken. Voor de druk-trekstang respectievelijk zuigerstang geldt het gestelde in 6.2.5; 6.3.3; en van NBD Aan de versteleenheid dient een voorziening te zijn aangebracht om deze met de hand naar een eindstand te kunnen brengen (bijvoorbeeld handwiel of handpomp). Aansluitende delen zoals assen, astappen, lagers en op trek belaste stangogen moeten voldoen aan de beoordelingseisen (zowel t.a.v. vermoeiing als t.a.v. statische sterkte) uit hoofdstuk 9 van de NEN Bij elektro-mechanische versteleenheden moet de askoppeling tussen motor en aandrijving van een doorslagzeker type zijn.

6 Handelsproducten zoals toegepast in pagina :6 van Kettingen en takels Eisen Algemeen Indien de leveringsdatum daartoe aanleiding geeft, dienen de wettelijke verplichtingen (zoals (her)keuringen) tot aan de eindoplevering door de aannemer te worden verzorgd Aandrijfkettingen De in de catalogus opgegeven gebruiksbelasting welke kan worden opgenomen, moet minstens 2 maal zo groot zijn als de maximale representatieve waarde van de berekende belasting Lastkettingen Lastkettingen moeten voldoen aan het gestelde in van DIN , waarbij ook de belastingen conform deze norm dienen te zijn bepaald. Lastkettingen moeten voor wat betreft de breekkracht en afmetingen bij voorkeur zijn volgens DIN 8150 (Gallse ketting). 2.6 Motorreductoren en kleine tandwielkasten Algemeen c.q. toepassingsgebied Eisen De eisen gelden voor motorreductoren en kleine tandwielkasten in noodaandrijvingen van bewegingswerken voor o.a. beweegbare bruggen, sluisdeuren, schuiven en pompen voor gemalen en in hoofdaandrijvingen van voornoemde bewegingswerken m.u.v. beweegbare bruggen, met een uitgaand koppel < 1000 Nm (het maximaal toelaatbare koppel uit de catalogus). Als uitgaand koppel wordt hier bedoeld: Het koppel, dat volgens NEN 6786, lid berekend is voor de uiterste grenstoestand overbelasten overbrenging, vermenigvuldigd met de factor 2.5 Tandwielkasten ten behoeve van deze categorie moeten geleverd worden met een fabrieksverklaring volgens EN en standaard fabrieksdocumentatie, zoals een doorsnede tekening en de betreffende info uit de catalogus.

7 Handelsproducten zoals toegepast in pagina :7 van 7 3 NORMATIEVE VERWIJZINGEN De volgende normatieve documenten bevatten bepalingen die, doordat ernaar wordt verwezen, tevens bepalingen van deze norm zijn. Op het ogenblik van publicatie van de onderhavige norm waren de vermelde versies van kracht. Alle normatieve documenten kunnen echter worden herzien; partijen die overeenkomsten sluiten op basis van deze norm wordt daarom aanbevolen na te gaan of het mogelijk is, de meest recente versie van onderstaande normatieve documenten toe te passen. Normnummer: jaar van Titel van de norm. uitgifte DIN :1984 Krane; Grundsätze für Stahltragwerke; Berechnung DIN :1997 Hebezeuge; Rillenprofile für Seilrollen DIN 15063:1997 Hebezeuge; Seilrollen, Technische Lieferbedingungen DIN :1998 Stahlwasserbauten - Teil 1: Berechnungsgrundlagen DIN 3404:1988 Flachschmiernippel DIN 8150:1984 Gallketten NEN 3508:1988 Staalkabels, schijven en trommels voor hijs- en transportdoeleinden - Aanwijzingen voor keuze en ontwerp NEN 6786:2001 Voorschriften voor het ontwerpen van beweegbare bruggen (VOBB) NEN 6786:2001/A1:2002 Voorschriften voor het ontwerpen van beweegbare bruggen (VOBB) NEN-EN 10204:1995 Produkten van metaal - Soorten keuringsdocumenten NBD00500:2004 NBD06000:1997 NBD13500:2001 NBD16107:2003 Eisen Tandwielkasten (in voorbereiding) Eisen voor Hydraulische Bewegingswerken Richtlijn Keuze oppervlakteruwheden Conserveringssysteemblad Internationaal equivalent EN 10204:1991 EN 10204:1991/ A1:1995

Bijlagendocument deel A

Bijlagendocument deel A Bijlagendocument deel A Richtlijnen genoemd in de ROK waarvan staat aangegeven dat ze bij RWS DI verkrijgbaar zijn (voor zover beschikbaar) versie 1.2 dd 01-01-2013 Bijlagendocument deel A Richtlijnen

Nadere informatie

Bouwdienst Rijkswaterstaat titel: LEIDRAAD VOORSPANNEN VAN ANKERS EN REKBOUTEN document : NBD 00800 pagina : 1 van 9 uitgave : 28-10-2004

Bouwdienst Rijkswaterstaat titel: LEIDRAAD VOORSPANNEN VAN ANKERS EN REKBOUTEN document : NBD 00800 pagina : 1 van 9 uitgave : 28-10-2004 pagina : 1 van 9 LEIDRAAD VOORSPANNEN VAN ANKERS EN REKBOUTEN Document : NBD 00800 Uitgave : 28-10-2004 Afd./opsteller * toetser * vastgesteld * uitgave * status NIQ/J.den Toom * NIQ/J.J.Taal * NIQ/ *

Nadere informatie

Bijlagendocument deel A

Bijlagendocument deel A Bijlagendocument deel A Richtlijnen genoemd in de ROK waarvan staat aangegeven dat ze bij RWS GPO verkrijgbaar zijn (voor zover beschikbaar) versie 1.3 dd 02-04-2015 Bijlagendocument deel A Richtlijnen

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Bouwdienst

Rijkswaterstaat Bouwdienst Leveringsvoorwaarden, kwaliteitseisen en pagina : 1 van 11 EISEN STAALKABELS Leveringsvoorwaarden, kwaliteitseisen en keuringseisen voor staalkabels. document : NBD 00639 uitgave : 10-03-2005 afd./opsteller

Nadere informatie

Kogelgeleidingen. Geleideassen

Kogelgeleidingen. Geleideassen Kogelgeleidingen Geleideassen Geleideas volgens DIN 9825 Andere afmetingen of uitvoeringen zijn volgens Geleideas met schroefdraad aan inperszijde Geleideas met schroefdraad aan geleidingszijde Geleideas

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie

BESTEK. Ten behoeve van: INTALTHERM 77. Datum: 16 oktober 2015

BESTEK. Ten behoeve van: INTALTHERM 77. Datum: 16 oktober 2015 BESTEK Ten behoeve van: Datum: 16 oktober 2015 Dit bestek is opgesteld met de STABU-systematiek, uitgave: 2014-II onder licentienummer: ------------------ INHOUDSOPGAVE ------------------ INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

LEVERINGSPROGRAMMA. Lineaire eenheden serie LT Blz. 4 Met loopwielgeleidingen, tandriem of spindel aangedreven Produktie en ontwikkeling in Nederland

LEVERINGSPROGRAMMA. Lineaire eenheden serie LT Blz. 4 Met loopwielgeleidingen, tandriem of spindel aangedreven Produktie en ontwikkeling in Nederland LEVERINGSPROGRAMMA Lineaire eenheden serie LT Blz. 4 Met loopwielgeleidingen, tandriem of spindel aangedreven Produktie en ontwikkeling in Nederland Technische gegevens serie LT 1 Blz. 6 Technische gegevens

Nadere informatie

Hefkolommen Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys

Hefkolommen Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys Hefkolommen Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys Werkbanken Er is altijd een oplossing! Wij doen nog aan ouderwetse service! 2 Hefkolommen

Nadere informatie

HOLLE AS AXIAAL PLUNJERMOTOREN Met vaste opbrengst En regelbaar

HOLLE AS AXIAAL PLUNJERMOTOREN Met vaste opbrengst En regelbaar HOLLE AS AXIAAL PLUNJERMOTOREN Met vaste opbrengst En regelbaar MOTOR MET VAST SLAGVOLUME TYPE HF De HANSA TMP axiaal plunjermotoren van het type HF zijn hydrostatisch gebalanceerde motoren met een extreem

Nadere informatie

Prijslijst 2011 HARCO

Prijslijst 2011 HARCO Prijslijst 2011 HARCO Prijzen in Euro, exclusief BTW. Wijzigingen/zetfouten voorbehouden. Overige prijzen op aanvraag (o.a.). Versie: DO 01-12-2011 Leveringsprogramma Elastische askoppeling Elastische

Nadere informatie

BSA / BSAT Klepafsluiter - Balgmembraan klepsteeldichting

BSA / BSAT Klepafsluiter - Balgmembraan klepsteeldichting TI-P137-18 ST-BEn-06 6.1.1.080 BSA / BSAT Klepafsluiter - Balgmembraan klepsteeldichting BSA6T Beschrijving Onderhoudsvrije klepafsluiter met dubbel geplooid balgmembraan als klepsteelafdichting voor gebruik

Nadere informatie

Artikelnummer D1 x L L1 L2 L3 L4 Type

Artikelnummer D1 x L L1 L2 L3 L4 Type Spanelementen T-gleufbout DIN 787 (HD01) Omschrijving Materiaal: temperstaal, zwart, gesmeed, gleuf geleiding gefreesd. Kenmerken: voor informatie over de aandraaimomenten en sterktes verwijzen wij u naar

Nadere informatie

2K Primerfiller / 2K nat-in-nat Filler Product Categorie: C 2.3

2K Primerfiller / 2K nat-in-nat Filler Product Categorie: C 2.3 2K Primerfiller / 2K nat-in-nat Filler Product Categorie: C 2.3 Toepassingsgebied Als Primerfiller 2-component primer filler met speciale anti-corrosie eigenschappen voor directe toepassing op blank metalen

Nadere informatie

Berekeningen hydraulische cilinder

Berekeningen hydraulische cilinder Berekeningen hydraulische cilinder 2 14 Berekening inbouwmaat t.o.v. de slag, waarbij de slag nader door de klant gespecificeerd kan worden: Voorbeeld : Dubbelwerkende cilinder 40 x 20 met slag 100 mm

Nadere informatie

Artikelnummer D1 L L1 L2 Type

Artikelnummer D1 L L1 L2 Type Spanelementen Tapeind DIN 6379 voor T-moeren (CF20) Omschrijving Materiaal: temperstaal. Kenmerken: voor informatie over de aandraaimomenten en sterktes verwijzen wij u naar de bijlage; samen met de T-moeren

Nadere informatie

Systeemnummer : HB 1-1-1

Systeemnummer : HB 1-1-1 Systeemnummer : HB 1-1-1 Omschrijving : Tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, op betonnen hellingbaan voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

Elke afwijking van de principetekening en de toegepaste technieken moeten ter goedkeuring voorgelegd worden aan de keuringsdienst van de VMW.

Elke afwijking van de principetekening en de toegepaste technieken moeten ter goedkeuring voorgelegd worden aan de keuringsdienst van de VMW. Nr. T.V./018/1-B Datum: 21.11.2002 Aantal bladzijden: 5 afdeling Watertechnologie cel Materialentechnologie TECHNISCHE STEEKKAART ENKEL VOOR BESTELLING VAN ONDERDELEN VAN DE BESTAANDE MESSING STOPKRAAN

Nadere informatie

SPECIALE EIGENSCHAPPEN TEKNOHEAT 650 A geeft een zilverachtige laag die een hitte tot +650 C kan verdragen.

SPECIALE EIGENSCHAPPEN TEKNOHEAT 650 A geeft een zilverachtige laag die een hitte tot +650 C kan verdragen. www.teknos.com GEGEVENS BLAD 1175 TEKNOHEAT 650 A 14.08.2006 Silicone Aluminium Verf VERF TYPE TEKNOHEAT 650 A is een silicone aluminium verf. GEBRUIK Wordt gebruikt op hete oppervlakken zowel binnen als

Nadere informatie

Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel

Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Om een goede bescherming tegen corrosie te krijgen is het noodzakelijk dat niet fabrieksmatig beklede delen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter 1 1.0 Ontvangstcontrole Controleer alle onderdelen op transportschade. Indien er sprake is van transportschade waarschuw dan onmiddellijk de vervoerder. Transportschade valt niet onder de garantie. De

Nadere informatie

Handleiding. Bij het installeren en / of samenbouwen van de apparatuur moet voor de ingebruikname alle veiligheidscomponenten zijn aangebracht.

Handleiding. Bij het installeren en / of samenbouwen van de apparatuur moet voor de ingebruikname alle veiligheidscomponenten zijn aangebracht. Woord vooraf Handleiding Het doel van deze handleiding is de gebruiker een inzicht te geven in de werking, montage en het onderhoud van de door Geha bv geleverde apparaten. Voordat u begint met de plaatsing

Nadere informatie

Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT

Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT Algemene informatie over trekeenheden Algemene informatie over trekeenheden Een trekeenheid is een collectieve term voor een of meer componenten waarmee het voertuig moet zijn uitgerust om een volgwagen

Nadere informatie

SCHILTZ N0230 SNELKOPPELING MET RADIALE COMPENSATIE H

SCHILTZ N0230 SNELKOPPELING MET RADIALE COMPENSATIE H SNELKOPPELING MET RADIALE COMPENSATIE 1 Klauwdeel en koppelingsdeel uit staal, thermisch behandeld en gefosfateerd. Met koppelingsschroef =.0006 tot 0040. Met koppelingsmoer =.0056 tot 0090. voornamelijk

Nadere informatie

SEW-EURODRIVE Driving the world. Servomotoren. Dynamiek binnen handbereik

SEW-EURODRIVE Driving the world. Servomotoren. Dynamiek binnen handbereik SEW-EURODRIVE Driving the world Servomotoren Dynamiek binnen handbereik Servomotoren CMP Precisie, dynamiek en kracht in een bijzonder compacte constructie - daarvoor staan de krachtige servomotoren van

Nadere informatie

TAKELS, VIJZELS EN DOMMEKRACHTEN 1984 blz.1

TAKELS, VIJZELS EN DOMMEKRACHTEN 1984 blz.1 blz.1 1. INLEIDING Vrij regelmatig verzoeken fabrikanten, leveranciers en gebruikers van takels, vijzels en dommekrachten de Arbeidsinspectie, deze hefwerktuigen uit een oogpunt van veiligheid aan een

Nadere informatie

4 Het selecteren van reductoren

4 Het selecteren van reductoren Rendement van SEW-reductoren Het selecteren van reductoren.1 Rendement van SEW-reductoren Het rendement van reductoren wordt in hoofdzaak bepaald door wrijving in de vertanding en de lagers. U dient er

Nadere informatie

WATERWERKBLAD. AANLEG VAN LEIDINGWATERINSTALLATIES Bevestiging van leidingen

WATERWERKBLAD. AANLEG VAN LEIDINGWATERINSTALLATIES Bevestiging van leidingen WATERWERKBLAD AANLEG VAN LEIDINGWATERINSTALLATIES Bevestiging van leidingen WB 3.6 DATUM: JUNI 2004 Auteursrechten voorbehouden Met betrekking tot de bevestiging van leidingen is in artikel 3.6 van NEN

Nadere informatie

SYSTEEMBLAD. Dekkende verfsystemen voor klimaatscheidende 4910 houten gevelelementen conform KVT Concept 1

SYSTEEMBLAD. Dekkende verfsystemen voor klimaatscheidende 4910 houten gevelelementen conform KVT Concept 1 OMSCHRIJVING In dit systeemblad zijn dekkende verfsystemen opgenomen voor klimaatscheidende gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) in de nieuwbouw conform KVT Concept 1. Volgens KVT Concept 1 levert

Nadere informatie

Systeemnummer : HB 1-2-1

Systeemnummer : HB 1-2-1 Systeemnummer : HB 1-2-1 Omschrijving : Membraan-tweelaagse gietasfaltconstructie vastliggend, op betonnen hellingbaan voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

6 Het selecteren van kegelwielreductoren op een motorbasis MK

6 Het selecteren van kegelwielreductoren op een motorbasis MK Het selecteren van kegelwielreductoren op een motorbasis MK 1 2 3 4 7 8 9 10 11 Afbeelding 2: kegelwielreductor op motorbasis MK 041AXX Speciaal voor transportbanden, elevatoren en andere installaties

Nadere informatie

Mechanische eigenschappen

Mechanische eigenschappen Uitgave 2013 Gedraaide gietbronzen glijlagers Conventioneel lagerbrons voor gesmeerde toepassingen, geschikt voor olie en vetsmering. Gedraaide gietbronzen glijlagers worden geproduceerd uit continu gegoten

Nadere informatie

Verkorte catalogus HYDRAULISCHE MOMENTSLEUTELS. Hi-Force Nederland B.V. Industriestraat 17 3291 CC STRIJEN

Verkorte catalogus HYDRAULISCHE MOMENTSLEUTELS. Hi-Force Nederland B.V. Industriestraat 17 3291 CC STRIJEN Verkorte catalogus HYDRAULISCHE MOMENTSLEUTELS Hydraulische momentsleutels met aandrijfas - zeskant aandrijfassen - metrische moerdoppen - engelse maten moerdoppen - hydraulische momentsleutels met binnenzeskant

Nadere informatie

SBV draagarmstellingen_nl Haarlem. Versie : 1.1.5 ; NDP : NL Gebruikslicentie COMMERCIELE-versie tot 1-11-2015 printdatum : 23-01-2013

SBV draagarmstellingen_nl Haarlem. Versie : 1.1.5 ; NDP : NL Gebruikslicentie COMMERCIELE-versie tot 1-11-2015 printdatum : 23-01-2013 berekening van SBV draagarmstellingen volgens Eurocode h.o.h. staanders a4= 1000 project projectnummer omschrijving project projectnummer omschrijving algemeen veiligheidsklasse = CC1 - ontwerplevensduur

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-1

Systeemnummer : PD 1-2-1 Systeemnummer : PD 1-2-1 Omschrijving : Membraan - tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, ongeïsoleerd, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Hydraulische vetsmeerpomp HP- met stalen reservoir De BEKA-MAX vetsmeerpomp HP- is hydraulisch aangedreven en heeft de mogelijkheid tot maximaal onafhankelijke uitgangen. Standaard wordt de pomp met één

Nadere informatie

APPLICATION NOTE REGELAFSLUITERS

APPLICATION NOTE REGELAFSLUITERS INLEIDING Belparts levert een uitgebreid gamma gemotoriseerde regelafsluiters, speciaal ontwikkeld voor de regeling van hydraulische circuits in centraal verwarminginstallaties, sanitair installaties,

Nadere informatie

Lichte inhaak arm (type CL) Geboute arm (type CB) Zware inhaak arm (type CH) Geklemde arm (type CP)

Lichte inhaak arm (type CL) Geboute arm (type CB) Zware inhaak arm (type CH) Geklemde arm (type CP) Montagehandleiding draagarmstellingen Type: Lichte inhaak arm (type CL) Geboute arm (type CB) Zware inhaak arm (type CH) Geklemde arm (type CP) Geachte klant, Bij de ontwikkeling van deze draagarmstelling

Nadere informatie

BDA Agrément BAW 13-022/01/A

BDA Agrément BAW 13-022/01/A Nummer BAW 13-022//A Vervangt: - Datum 23.10.15 Projectnummer 12-B-0249/5 Geldigheid Zie www.bda.nl Systeem BDA ADVIES BDA Agrément BAW 13-022//A EUROAL doorvalbeveiliging Categorie Gevels Betreft Beoordeling

Nadere informatie

Vermogen Toerental Pooltal Stroomopname bij Bandsnelheid Bandtrekkracht Trommelmoment P n p 400 V/50 Hz v. min A m/s N Nm

Vermogen Toerental Pooltal Stroomopname bij Bandsnelheid Bandtrekkracht Trommelmoment P n p 400 V/50 Hz v. min A m/s N Nm Trommelmotor PT 138 X alpha Vermogens en snelheden Vermogen Toerental Pooltal Stroomopname bij Bandsnelheid Bandtrekkracht Trommelmoment P n p 400 V/0 Hz v Watt -1 min A m/s N Nm (De opgegeven bandsnelheid

Nadere informatie

Allround ondersteuningen

Allround ondersteuningen Layher Allround systeemsteiger: Traditionele kopspindel / badding ondersteuningen 01-04-2012 Allround ondersteuningen Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Inhoud: Pagina Inleiding 3 I Allround staanderbelasting

Nadere informatie

DutchClutch Wormwielreductiekasten

DutchClutch Wormwielreductiekasten DutchClutch Wormwielreductiekasten Uitvoering en opstelling Onderstaande schetsen tonen de draairichtingen van wormkasten met een rechtsgangige worm. (Rechtsgangig is standaard) Keuze van de reductiekast

Nadere informatie

Algemeen: Het onderbord wordt voorzien van : - de tekst Bij verontreiniging bel: noodnummer - het logo van het waterbedrijf

Algemeen: Het onderbord wordt voorzien van : - de tekst Bij verontreiniging bel: noodnummer - het logo van het waterbedrijf Algemeen: - 2 - De signalisatiematerialen (aanwijzingsborden, onderborden, steunpalen en bevestigingsbeugels) waarvan sprake in onderhavig document, moeten voldoen aan de algemene omzendbrief nopens de

Nadere informatie

Boekweitstraat GK Nieuw-Vennep

Boekweitstraat GK Nieuw-Vennep Rapportnummer 14.00404 Datum keuring 24 april 2007, 30 mei 2012 en 15 april 2014 Datum rapport 23 april 2014 Aanvrager SecuProducts BV Boekweitstraat 23 2153 GK Nieuw-Vennep Betreft Statische en dynamische

Nadere informatie

Schöck Isokorb type QS 10

Schöck Isokorb type QS 10 Schöck Isokorb type Schöck Isokorb type 10 Inhoud Pagina Bouwkundige aansluitsituaties 152 Afmetingen 153 Kopplaat staalconstructie/bijlegwapening 154 Capaciteiten/Voegafstanden/Inbouwtoleranties 155 Inbouwhandleiding

Nadere informatie

Staalberekening dakopbouw bouwdeel C, E en L

Staalberekening dakopbouw bouwdeel C, E en L Nieuwbouw Amphia Ziekenhuis Breda Staalberekening dakopbouw bouwdeel C, E en L code: 11714K Nieuwbouw Amphia ziekenhuis Breda Staalberekening Dakopbouw bouwdeel C, E en L Berekening deel S-CEL - Concept

Nadere informatie

Systeem. Nederlands Editie november 2013

Systeem. Nederlands Editie november 2013 Systeem Nederlands Editie november 2013 Geleiding Elegant en veelzijdig Systeem wordt toegepast bij montagetafels, montagelijnen, bij bureau opstellingen, in hoogte verstelbare bedden en badkuipen maar

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL

Wijzigingsblad BRL Dit wijzigingsblad behoort bij BRL 3131 d.d. 16-03-2004 en vervangt het wijzigingsblad d.d. 30-01- 2013 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door het College van Deskundigen Metalen

Nadere informatie

Wormwielkasten GS 40.3 - GS 125.3. Bedieningsinstructies. Registratienr. certificaat 12 100 4269 DIN ISO 9001/ EN 29001

Wormwielkasten GS 40.3 - GS 125.3. Bedieningsinstructies. Registratienr. certificaat 12 100 4269 DIN ISO 9001/ EN 29001 Wormwielkasten GS 40.3 - GS 125.3 Bedieningsinstructies DIN ISO 9001/ EN 29001 Registratienr. certificaat 12 100 4269 Wormwielkasten GS 40.3 - GS 125.3 Bedieningsinstructies Geldigheid bedieningsinstructies:

Nadere informatie

VTB 200 Vlinderkleppen

VTB 200 Vlinderkleppen VTB 200 Vlinderkleppen Adres http://www.vapo.nl Vapo Techniek BV Esp 258 5633 AC Eindhoven Nederland T: +31(0)40 248 10 00 F: +31(0)40 248 10 40 E: vapo@vapo.nl Inhoudsopgave Algemene kenmerken 3 Condities

Nadere informatie

beheersorganisme voor de controle van de betonproducten Tel. (02) Fax (02) TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN PTV

beheersorganisme voor de controle van de betonproducten Tel. (02) Fax (02) TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN PTV PROBETON Vereniging zonder winstoogmerk beheersorganisme voor de controle van de betonproducten Aarlenstraat 53 - B9 1040 BRUSSEL Tel. (02) 237.60.20 Fax (02) 735.63.56 e-mail : mail@probeton.be website

Nadere informatie

BETONSTAAL MECHANISCHE VERBINDINGEN VAN BETONSTAAL

BETONSTAAL MECHANISCHE VERBINDINGEN VAN BETONSTAAL OCBS Vereniging zonder winstoogmerk Keizerinlaan 66 B 1000 BRUSSEL www.ocab-ocbs.com TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN PTV 309 Herz. 0 2014/9 PTV 309/0 2014 BETONSTAAL MECHANISCHE VERBINDINGEN VAN BETONSTAAL HERZIENING

Nadere informatie

AF - document nr. T.V./071/1-D bladzijde 2.

AF - document nr. T.V./071/1-D bladzijde 2. 3. DE VORM EN AFMETINGEN VAN DE STRAATPOTTEN: 3.1. Straatpot voor brandkraan: a) Gietijzeren straatpot volgens bijlagen 1.a. b) Kunststof straatpot volgens bijlage 2.a. 3.2. Gietijzeren of kunststof straatpot

Nadere informatie

Alwa-Kombi-4 (IN)REGELVENTIEL VOOR WARM TAPWATER CIRCULATIESYSTEMEN MET ONDERSTEUNING VOOR THERMISCH DESINFECTEREN TOEPASSING KENMERKEN CONSTRUCTIE

Alwa-Kombi-4 (IN)REGELVENTIEL VOOR WARM TAPWATER CIRCULATIESYSTEMEN MET ONDERSTEUNING VOOR THERMISCH DESINFECTEREN TOEPASSING KENMERKEN CONSTRUCTIE Alwa-Kombi-4 (IN)REGELVENTIEL VOOR WARM TAPWATER CIRCULATIESYSTEMEN MET ONDERSTEUNING VOOR THERMISCH DESINFECTEREN PRODUCTINFORMATIEBLAD TOEPASSING Alwa-Kombi-4 wordt toegepast als (in)regelventiel voor

Nadere informatie

Samen met NEN-ISO 68-1:1999 vervangt deze norm NEN 81:1982. Nederlandse norm NEN-ISO 724

Samen met NEN-ISO 68-1:1999 vervangt deze norm NEN 81:1982. Nederlandse norm NEN-ISO 724 Samen met NEN-ISO 68-:999 vervangt deze norm NEN 8:982 Dit document mag slechts op een stand-alone PC worden geinstalleerd. Gebruik op een netwerk is alleen. toestaan als een aanvullende licentieovereenkomst

Nadere informatie

Inleiding. airconditioning, alsook industriële installaties.

Inleiding. airconditioning, alsook industriële installaties. 00 Inleiding Belparts levert een uitgebreid gamma gemotoriseerde regelafsluiters, speciaal ontwikkeld voor de regeling van hydraulische circuits in centraal verwarmingsinstallaties, sanitair installaties,

Nadere informatie

7-530, 7-531, 7-532, 7-533 7-534, 7-535, 7-536, 7-537

7-530, 7-531, 7-532, 7-533 7-534, 7-535, 7-536, 7-537 570 TECHNICAL DATASHEET (update juni 2013) 7-530, 7-531, 7-532, 7-533 7-534, 7-535, 7-536, 7-537 DIRECT TOPCOAT PRODUCT CODE BESCHRIJVING 7-530 1.775.3000 Direct Binder GL 10% 7-531 1.775.3100 Direct Binder

Nadere informatie

6301 9303 04/2002 BE/NL

6301 9303 04/2002 BE/NL 60 90 04/00 BE/NL Voor de vakman Montagevoorschrift Montageset voor gegolfd dak Montage boven op dak Zorgvuldig lezen vóór de montage Voorwoord Over dit voorschrift Dit montage- en onderhoudsvoorschrift

Nadere informatie

Aansluitblok type VHS voor radiatoren met onderaansluiting, vóórinstelbaar kraanhuis, afsluit- en aftapmogelijkheid

Aansluitblok type VHS voor radiatoren met onderaansluiting, vóórinstelbaar kraanhuis, afsluit- en aftapmogelijkheid voor radiatoren met onderaansluiting, vóórinstelbaar kraanhuis, afsluit- en aftapmogelijkheid Toepassingsgebied Recht Bocht Het thermostatische VHS kraanlichaam is uiterst geschikt voor montage op radiatoren

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIE TONSTENEN

TECHNISCHE SPECIFICATIE TONSTENEN Bijlage dd 01-12-2015 TECHNISCHE SPECIFICATIE TONSTENEN Rijkswaterstaat Ondersteuning Operaties Afd. Markeren Postbus 556 3000 AN Rotterdam RWS 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 GROEP 0 ALGEMEEN 4 003 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7

DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7 www.teknos.com DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7 11 01.02.2008 Epoxy Primer VERF TYPE TEKNOPLAST PRIMER 7 is een oplosmiddeldragende epoxy primer in twee delen met een lage inhoud oplosmiddel. GEBRUIK

Nadere informatie

Brochure ASEC SP sferische glijlagers

Brochure ASEC SP sferische glijlagers Brochure ASEC SP sferische glijlagers Duurzaam, betrouwbaar en efficiënt Brochure ASEC SP sferische glijlagers Versie 1.1 Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Scheefstand door uitlijnverschillen

Nadere informatie

SVW - document Nr. T.V./071/1-C bladzijde 2.

SVW - document Nr. T.V./071/1-C bladzijde 2. 3. DE VORM EN AFMETINGEN VAN DE STRAATPOTTEN: 3.1. Straatpot voor brandkraan: a) Gietijzeren straatpot volgens bijlagen 1.a. b) Kunststof straatpot volgens bijlage 2.a. 3.2. Gietijzeren of kunststof straatpot

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING. best. nr

MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING. best. nr MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING * MONTAGEHANDLEIDING Extra voorschriften Gekeurd door TÜV Product Service GmbH, op basis van de EN 1176-norm. met watervoorraadzuil Geen veranderingen

Nadere informatie

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast.

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Verwijder de olie uit de tandwielkast. Demonteer de pomp door de twee M6 zeskant boutjes te verwijderen. Als de twee M6 bouten verwijderd zijn kan de pomp

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften Okoume:

Verwerkingsvoorschriften Okoume: Verwerkingsvoorschriften Okoume: Supergarant is een hoge kwaliteit Europese productie van okoumé multiplex. Alle Supergarant-uitvoeringen zijn geschikt voor buitentoepassing. Toepassingen zijn o.a. verwerking

Nadere informatie

Hoofdstuk 22, GEOBLOCK 2010 Grondwerken

Hoofdstuk 22, GEOBLOCK 2010 Grondwerken Hoofdstuk 22, GEOBLOCK 2010 Grondwerken Handleiding RAW systematiek Stichting GEOBLOCK 1 kenniscentrum EPS in de GWW Grondwerken Inhoud 22.8 22.81 Begrippen 4 22.81.01 Geëxpandeerd polystyreen EPS / GEOBLOCK

Nadere informatie

Richtlijn voor de uitvoering van bouwkasten. Het gehele Cogas elektriciteitsgebied.

Richtlijn voor de uitvoering van bouwkasten. Het gehele Cogas elektriciteitsgebied. Richtlijn bouwkasten TOEPASSINGSGEBIED: Het gehele Cogas elektriciteitsgebied. 1 DOELSTELLING Eisen voor bouwkasten t.b.v. tijdelijke en bouw- aansluitingen met een maximale doorlaatwaarde van 3x80A. 2

Nadere informatie

9 T n o c ebv e b ho ^rx en I oij[ci CZYZgaVcYh

9 T n o c ebv e b ho ^rx en I oij[ci CZYZgaVcYh Toebehoren Systeem TI Ingeschoven Uitgeschoven Omschrijving Systeem TI Art. Nr. 106.00203 Toepassingsgebied: Hoogteverstelling van werkbanken, montagetafels en toevoersystemen Technische gegevens Belasting

Nadere informatie

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE 2.1 Aflevering 2.2 Voorschriften 2.3 Opstelling 2.4 Montage beveiligingen 2.5 Montage rookgasafvoer 2.6 Montage

Nadere informatie

massief kunststof plaat

massief kunststof plaat VERWERKINGSMETHODEN In deze paragraaf wordt aandacht besteed aan de eisen van het stijl- en regelwerk. Tevens zijn de uitgangspunten voor de verwerkingsmethoden (zichtbare- en blinde bevestiging) opgenomen.

Nadere informatie

SV604H. Veiligheidsklep voor watersystemen

SV604H. Veiligheidsklep voor watersystemen TI-P317-02 CH-BEn-04 3.6.1.210 SV60H Veiligheidsklep voor watersystemen Beschrijving De SV60H is een reeks veerbelaste veiligheidskleppen met volledige lichthoogte voor bescherming van heet water generatoren.

Nadere informatie

B e s t e k t e k s t C l i m a L e v e l

B e s t e k t e k s t C l i m a L e v e l 1.DYNAMISCHE CLIMALEVEL VELDEN Fabrikant/ leverancier ClimaLevel Nederland B.V. Hollebodem element 35mm hoogte, voorzien van vloerslang bevestigingsnokken. - Kunststof randstroken vlak. - Kunststof randstroken

Nadere informatie

LEIDINGVERLOOP. leidingverloop (algemeen).doc Pagina 1 van 5

LEIDINGVERLOOP. leidingverloop (algemeen).doc Pagina 1 van 5 LEIDINGVERLOOP Volgens de geldende Criteria 73 dient de vloerenleverancier in categorie 4a rekening te houden met alle leidingen die in de vloer aanwezig zijn (taak 7). De opdrachtgever heeft de verplichting

Nadere informatie

2 De normen en voorschriften waar naar verwezen wordt in de onderstaande tekst, zijn steeds deze met de recentste versie.

2 De normen en voorschriften waar naar verwezen wordt in de onderstaande tekst, zijn steeds deze met de recentste versie. TECHNISCHE STEEKKAART afdeling Watertechnologie - cel Materialentechnologie Nr. T.V./056/1-K Datum: 17.06.2014 Aantal bladzijden: 6 + 3 bijlagen VLAKKE DICHTINGEN VOOR FLENZEN PN 10 / PN 16 VOLGENS NBN

Nadere informatie

TRAMAT.EU. Trommels. Brochure 5.0

TRAMAT.EU. Trommels. Brochure 5.0 TRAMAT.EU Trommels Brochure 5.0 Trommels Een aandrijftrommel draagt het benodigde vermogen over op de rubberband. Hierbij wordt het koppel van de trommel omgezet in trekkracht. Een keertrommel spant de

Nadere informatie

SV60 Veiligheidsklep

SV60 Veiligheidsklep TI-S013-27 CH-BEn-13 3.6.1.100 Veiligheidsklep Beschrijving Een gamma veerbelaste veiligheidskleppen met volledige lichthoogte voor stoom, gassen en vloeistoffen. Contacteer Spirax-Sarco voor geschiktheid

Nadere informatie

UITVOERINGS VOORSCHRIFTEN. Ingangsdatum 1 april 2012

UITVOERINGS VOORSCHRIFTEN. Ingangsdatum 1 april 2012 UITVOERINGS VOORSCHRIFTEN verplaatsen EXAMINERING van lasten Ingangsdatum 1 april 2012 SSVV revisie: januari 2012 Artikel 1 Het examen 1. Het examen dient te worden afgenomen conform de, op www.vcaexamenbank.nl,

Nadere informatie

Inleiding 2 Inhoudsopgave 3 Vorkkeuze richtlijnen 4 Capaciteiten MSI vorken 5 Veiligheid 6

Inleiding 2 Inhoudsopgave 3 Vorkkeuze richtlijnen 4 Capaciteiten MSI vorken 5 Veiligheid 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 Inhoudsopgave 3 Vorkkeuze richtlijnen 4 Capaciteiten MSI vorken 5 Veiligheid 6 Vorken klasse 2A 7-10 Vorken klasse 3A 11-13 Vorken klasse 4A 14-16 Vorken klasse 2B 17-19 Vorken

Nadere informatie

Olie tanks en toebehoren

Olie tanks en toebehoren 99035 t/m 99038 99093 VATENLEKBAK VOOR 2 X 200 LITER VATEN Gegalvaniseerde plaatstalen lekbak voorzien van bordes rooster. Inhoud ca. 230 liter. Afmeting LxBxH 1220x890x210mm. VATENLEKBAK VOOR 3 X 200

Nadere informatie

Procon. Technische gegevens. Trommelmotor PT 86 X. Uittreksel van katalogus:

Procon. Technische gegevens. Trommelmotor PT 86 X. Uittreksel van katalogus: T r o m m e l m o t o r e n Technische gegevens Trommelmotor PT 86 X Uittreksel van katalogus: * Vermogens en snelheden * Afmetingen * Elektrische aansluitingen * Algemene beschrijving * Bijpassende keertrommel

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Algemene beschrijving en hydraulisch schakelschema Algemene beschrijving De hydraulisch aangedreven vetpomp BEKA HAMAX Systeem 2 wordt voornamelijk gebruikt voor het smeren van hydraulische hamers en alle

Nadere informatie

HANDLEIDING BUISMOTOREN SERIE 45, 55, 59, 64 M

HANDLEIDING BUISMOTOREN SERIE 45, 55, 59, 64 M Technische gegevens M-type buismotoren zijn bedoeld voor de geautomatiseerde werking van rolluiken buiten en rolpoorten. Ze beschikken over een kop voor noodopening en de poorten of rolluiken kunnen worden

Nadere informatie

Uitbalancering. 750 Statisch strangregelventiel Beschrijving. Versies. Voordelen

Uitbalancering. 750 Statisch strangregelventiel Beschrijving. Versies. Voordelen 750 Statisch strangregelventiel Beschrijving Het strangregelventiel met schuine zitting van Comap wordt gebruikt voor het realiseren van precieze regelingen op verwarmings-, sanitair- en airconditioningcircuits.

Nadere informatie

20 De normen en voorschriften waar naar verwezen wordt in de onderstaande tekst, zijn steeds deze met de recentste versie.

20 De normen en voorschriften waar naar verwezen wordt in de onderstaande tekst, zijn steeds deze met de recentste versie. BELANGRIJKE OPMERKING: 10 Deze voorschriften vervangen in het geheel alle andere specificaties met betrekking op het behandeld onderwerp. Dit document stemt overeen met het SVW -document nr. T. V J093/I-A

Nadere informatie

Montage handleiding BM kunststof PP rookgasafvoerleidingen

Montage handleiding BM kunststof PP rookgasafvoerleidingen Montage handleiding BM kunststof PP rookgasafvoerleidingen Concentrisch systeem, flexibele-en starre voering. Duinkerkenstraat 27 Postbus 509 9700 AM Groningen Telefoon: 0503139944 Telefax : 0503185423

Nadere informatie

WATERWERKBLAD. DOORSPOELEN (spuien) EN DESINFECTEREN VAN LEIDINGWATERINSTALLATIES

WATERWERKBLAD. DOORSPOELEN (spuien) EN DESINFECTEREN VAN LEIDINGWATERINSTALLATIES WATERWERKBLAD DOORSPOELEN (spuien) EN DESINFECTEREN VAN LEIDINGWATERINSTALLATIES WB 2.4 DATUM: JUNI 2004 Auteursrechten voorbehouden Met betrekking tot het in gebruik stellen van een leidingwaterinstallatie

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren

Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren Montagejukafstanden De combinatie van plaatdikte, plaatwapening, vloerdikte en tralieliggers in een breedplaatelement bepalen de montagejukafstand ofwel de afstand

Nadere informatie

SV60H Veiligheidsklep voor watersystemen

SV60H Veiligheidsklep voor watersystemen TI-P317-02 CTLS-BEn-05 3.6.1.210 Veiligheidsklep voor watersystemen Beschrijving De is een reeks veerbelaste veiligheidskleppen met volledige lichthoogte voor bescherming van heet water generatoren. De

Nadere informatie

STAAL SERVICE VLAANDEREN STERK IN STAAL EN SERVICE IJZERWAREN VOOR DE AANNEMER

STAAL SERVICE VLAANDEREN STERK IN STAAL EN SERVICE IJZERWAREN VOOR DE AANNEMER STAAL SERVICE VLAANDEREN STERK IN STAAL EN SERVICE IJZERWAREN VOOR DE AANNEMER INDUSTRIEPARK NOORD II ZANDVOORTSTRAAT 17 B-2800 MECHELEN TEL. 0032 15 20 29 60 FAX 0032 15 20 29 30 EMAIL: SALES@STAALSERVICEVLAANDEREN.BE

Nadere informatie

Schuivende delen; verticaal of horizontaal

Schuivende delen; verticaal of horizontaal kvt-online.nl het eindproduct schuivende delen verticaal of horizontaal 24 Schuivende delen; verticaal of horizontaal 24.1 Algemeen Deze katern heeft betrekking op hefschuiframen, hefschuifdeuren en parallelschuifkiepdeuren

Nadere informatie

Wanneer Norm voor kabels volgens EN50577? De Europese verordening EN sluit kabels met Isolatiebehoud en/of (resistance to fire) expliciet uit. E

Wanneer Norm voor kabels volgens EN50577? De Europese verordening EN sluit kabels met Isolatiebehoud en/of (resistance to fire) expliciet uit. E Agenda: wijzigingen in de NPR 2576:2018 pren 50577 Bouwkundige oplossingen en ondergronden Overgangen en accessoires Onderlinge uitwisselbaarheid van systemen Kabelsysteemoplossingen Page Wie ben ik? Ricardo

Nadere informatie

Algemeen De stangkoppen bestaan uit een body waarin zich een standaardlager bevindt. De

Algemeen De stangkoppen bestaan uit een body waarin zich een standaardlager bevindt. De TAPR..N (schroefuitvoering) Stangkoppen TAPR..N (schroefuitvoering) artikelcode: 705 Algemeen De stangkoppen bestaan uit een body waarin zich een standaardlager bevindt. De 1 - < 100 0% stangkoppen kunnen

Nadere informatie

Rapportcode: 9.269-Drentea Datum: 20 juli 2009

Rapportcode: 9.269-Drentea Datum: 20 juli 2009 Titel: Toetsing van Drentea kantoortafel PRO-T aan de eisen t.a.v. afmetingen, veiligheid, Rapportcode: 9.269-Drentea Datum: 20 juli 2009 Rapportcode: 9.269-Drentea Datum: 20 juli 2009 Pagina: 2/9 SHR

Nadere informatie

Voorgeïsoleerde supports Gekeurd door het instituut voor thermische isolatie e.v. München

Voorgeïsoleerde supports Gekeurd door het instituut voor thermische isolatie e.v. München Voorgeïsoleerde supports Gekeurd door het instituut voor thermische isolatie e.v. München Type 170-175 geïntegreerde beugel Voorgeïsoleerde beugel Type 170 Voorgeïsoleerde beugel Type 175 met ingewerkte

Nadere informatie

Rapportage Code: V Trapsparingen Atrium Procore Berekening deel A: Sterkteberekening verdieping 8 t.b.v. trapsparing

Rapportage Code: V Trapsparingen Atrium Procore Berekening deel A: Sterkteberekening verdieping 8 t.b.v. trapsparing Rapportage Code: V16001-029 Trapsparingen Atrium Procore Berekening deel A: Sterkteberekening verdieping 8 t.b.v. trapsparing Datum: 16 juni 2016 Referentie: haa / kos Code: V16001-029 Projectgegevens

Nadere informatie

1K All Plastic Primer

1K All Plastic Primer Omschrijving Sneldrogende ééncomponentprimer voor kunststof autodelen. 1K All Plastics Primer Gebruiksklaar Spuitopening 1.2-1.4 mm Spuitdruk 1.7-2.2 bar (inlaatdruk aan het pistool) 1 laag Overspuitbaar

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: D16/013470

OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: D16/013470 OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: D16/013470 Aanvraag Op 17 juni 2016 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van 10 woningen aan de Honingzwam en Vliegenzwam plan Zuidbroek

Nadere informatie