Nieuwjaarsreceptie (Fotoverslag)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwjaarsreceptie (Fotoverslag)"

Transcriptie

1 België Belgique P.B LEDE 1 1 DRIEMAANDELIJKS MAGAZINE VAN DE VZW TECHNOLOGY INTEREST GROUP ERPE-MERE JANUARI FEBRUARI MAART Verantwoordelijke uitgever: Bert Van den Abbeele Keibergkerkweg LEDE Nieuwjaarsreceptie (Fotoverslag) Afgiftekantoor : 9340 LEDE 1 1 P2A8747 Inhouden Fotoreportage nieuwjaarsreceptie Interessante software Interessante gratis software (deel 1 van 2)

2 Uitbreidingen? COLOFON In dit clubblad leest u meer over interessante software en kan u de foto s van de nieuwjaarsreceptie bekijken. Aan de duurzaamheid van onze vereniging wordt gewerkt. Zo hebben we vorig jaar het initiatief genomen om na het oprichten van vzw TIGEM ook een UBA-sectie te starten. Deze UBA sectie zou RadioAmateurs Erpe-Mere heten, kortweg REM. Een groep van onze leden wacht reeds maanden op verdere informatie hierover. Door de UBA werden alle verenigingen aangeschreven over onze oprichting. De omliggende verenigingen hebben geen negatieve reacties op het oprichten van een sectie in Erpe-Mere. Nu moet enkel het bestuur van UBA nog zijn zegen geven. We verwachten komende maand een bericht te ontvangen. Jullie lezen er hopelijk meer over in het volgende clubblad. In dit clubblad vinden jullie het overschrijvingsformulier voor het lidgeld van Het lidgeld bedraagt 10,00 EUR. Dit is een uitgave van de Technology Interest Group Erpe-Mere (TIGEM). De auteurs behouden het auteursrecht van alle artikels. Voor alle artikels in andere tijdschriften, voordrachten en dergelijke dient vooraf een schriftelijke toestemming bekomen te worden van de hoofdredacteur en de verantwoordelijke uitgever. Artikels en schakelingen mogen enkel aangewend worden voor particuliere experimentele doeleinden van niet-commerciële aard en dit vanuit een educatief standpunt. Ondanks alle aan de samenstelling van dit tijdschrift bestede zorg kan noch de auteur, noch de redactie enige aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige fout die in dit nummer zou voorkomen. De auteursrechtelijke bescherming van dit clubblad strekt zich mede uit tot de illustraties met inbegrip van de circuits, evenals tot de ontwerpen daarvoor. De redactie behoudt eveneens het recht ingezonden artikels aan te passen, te wijzigen en/of in te korten. De Land van Aalst RadioAmateurs (LARA) zijn een onderdeel van de overkoepelende Technology Interest Group Erpe-Mere. LARA met roepnaam on4lar is erkend door de Vlaamse Vereniging voor Radioamateurs vzw (VRA). Iedereen die lid is van TIGEM ontvangt dit clubblad. TIGEM is een feitelijke vereniging. Het lidmaatschap bedraagt 10 EURO per jaar. Betaling kan gebeuren door overschrijving op rekeningnummer met vermelding van lidmaatschap LARA. Redactie en medewerkers: Marc Hoffelinck, Karel Breackman en Bert Van den Abbeele. De verantwoordelijke voor deze uitgave is: Technology Interest Group Erpe-Mere Zaal PAX Dorpsstraat Bert Van den Abbeele

3 Fotoreportage Nieuwjaarsreceptie Het nieuwe jaar werd feestelijk ingezet met een drink en pannenkoekenbak. Wij willen langs deze weg Miriam en Marc bedanken voor de goede zorgen en de overheerlijke pannenkoeken!

4

5

6

7 Als je wat rondneust op internet kan je vele handige computerprogramma s vinden die bovendien nog gratis zijn ook. Hier volgen enkele zeer interessante programmaatjes die we reeds uitgebreid getest hebben. Als je zelf wil op zoek gaan naar gratis programmaatjes is de site zeker een aanrader. De programma s op deze site worden immers eerst uitgebreid gecontrolleerd om na te gaan of er geen spyware inzit. Veel computerplezier! Categorie Multimedia VLC Gratis software (deel 1 van 2) VLC is een zeer robuuste mediaspeler. Er bestaan versies voor bijna elk besturingssysteem, dus natuurlijk ook voor Windows. Een groot voordeel van deze mediaspeler is dat hij vaak ook in staat is om beschadigde videobestanden af te spelen, of video s die bijvoorbeeld nog maar gedeeltelijk gedownload zijn. Een ander voordeel is dat vele formaten out of the box ondersteund worden (oa divx, xvid, dvd films, mkv). De speler heeft een zeer eenvoudige interface maar is voor de liefhebber met skins aanpasbaar. De speler heeft natuurlijk ook ondersteuning voor ondertitel-bestanden (plaats daartoe het ondertitelbestand in dezelfde map als de film en geef het dezelfde naam). VLC heeft nog enorm veel andere mogelijkheden, ondermeer het doorstreamen van video naar een andere computer. Maar hier gaan we niet dieper op in want daarmee kunnen we een volledig clubblad vullen :-) link:

8 GSpotCodec Wanneer je mediabestanden hebt staan die je niet kan afspelen dan ligt dat meestal aan een audio- of videocodec die niet geïnstalleerd staat. Veel voorkomende videocodecs zijn bijvoorbeeld divx of xvid. Wanneer je film niet afspeelt kan je hem eens in GSpot openen, dit programma toont je de naam van de vereiste codec, en toont ook meteen of deze codec is geïnstalleerd op je computer (met rood omcirkeld in de screenshot). Indien niet geïnstalleerd heb je nu tenminste een codecnaam om naar op zoek te gaan in google! link: AVS DVD Speler Een handig programma om DVD films mee af te spelen. link:

9 VirtualDub Een eenvoudig programmaatje dat wat rudimentaire videobewerking toelaat op avi films. Het is vooral handig om bepaalde stukken uit een film te knippen. Daarvoor ga je als volgt te werk. Vink in het menu Video de optie direct stream copy aan. Met deze optie zal het programma de video niet opnieuw gaan coderen (traag en kwaliteitsverlies) maar gewoon het geknipte stuk wegzwieren (snel en identieke kwaliteit). Vervolgens ga je naar het begin van het weg te knippen stuk (via de balk onder de video) en druk je de home toets van je toetsenbord in. Ga nu naar het eind van het weg te knippen stuk en druk de End toets. Het weg te knippen stuk staat nu aangeduid in de balk onderaan. Druk nu de Delete toets in om het te verwijderen uit de film. Daarna kan je de film bewaren met File>Save as Avi. link: Nog meer multimediatools.. Heb je nog niet genoeg van gratis multimediatools? Enkele andere programma s zijn de volgende: Mplayer ( ) voor films af te spelen Foobar ( ) is een muziekspeler die volledig aanpasbaar is aan je eigen wensen met behulp van kleine scripts. Hiervoor moet men wel zijn tijd willen nemen om alle opties te leren kennen. De standaard layout is heel rudimentair maar verbruikt ook erg weinig systeembronnen. Met Audacity ( ) kan je audio opnemen of bewerken. The Gimp ( ) is een geavanceerd fotobewerkingsprogramma. Het biedt ongeveer dezelfde mogelijkheden als de commerciële Adobe Photoshop tegenhanger.

10 Categorie Office OpenOffice Het bekende gratis alternatief voor Microsoft Office. Het pakket bevat een tekstverwerker (Writer), een spreadsheet programma (Calc), een presentatieprogramma (Impress), een tekenprogramma (Draw), een databaseprogramma (Database) en een tool voor wiskundige formules (Math). Het kan met vele bestandsformaten overweg (ondermeer de Office formaten van voor versie 2007) en kan ook exporteren naar pdf formaat. link: Foxit Reader Omdat Adobe Acrobat Reader met elke versie trager en trager wordt kan het handig zijn om je pdf bestanden met dit kleine programmaatje te bekijken. Het starten is stukken sneller dan Acrobat Reader en verbruikt ook veel minder systeembronnen. link:

11 EssentialPIM Afspraken, taken, to do lijstjes, notities en contacten kan je allemaal opslaan in dit leuke programma. Vooral de notities vind ik handig, je kan ze ondermeer in een boomstructuur rangschikken. link: Dia De ideale tool om diagrammen of blokschema s mee te tekenen. link:

12 Categorie Internet Mozilla Firefox en Thunderbird Velen kennen deze populaire browser en programma waarschijnlijk al, daarom maken we er ons gemakkelijk vanaf door enkel de link te vermelden :-). link: K-meleon Een nadeel van de meeste internetbrowsers (Internet Explorer, Firefox) is dat ze beslag leggen op een groot deel van het beschikbaar systeemgeheugen en op trage computers al snel het volledige systeem vertragen. Een lichtgewicht browser die een oplossing kan bieden is K-meleon. Deze biedt zeer veel van de Firefox-functionaliteit, maar probeert terzelfdertijd zo licht mogelijk te blijven. link:

13 Miranda Een alternatief voor Microsoft Messenger. Het programma vereist minder systeembronnen dan Messenger. Het bevat minder toetsers en bellen, maar velen zullen dit een voordeel ipv een nadeel vinden vermits de minimale look (zie screenshot) voor minder afleiding zorgt. Bovendien is het programma ook in staat om met andere instant messaging diensten te communiceren. Zo is het terzelfdertijd ook een alternatief voor Google Talk, AIM, ICQ en nog vele anderen! Via plugins kan men meer functionaliteit toevoegen (bijvoorbeeld automatische melding van nieuwe mail op Gmail of Hotmail, spraakcommunicatie, andere iconen, etc). link: utorrent Het bekende programma om via torrents te downloaden. De werking is eenvoudig. Men zoekt eerst naar het item dat men wil downloaden op een torrentsite zoals thepiratebay.org of mininova.org en daar download men een torrent bestand (een zeer klein bestandje). Dit torrent bestand opent men dan met utorrent om het echte bestand te downloaden. Meer info over dit programmaatje werd reeds door Marc gegeven tijdens zijn softwarevoordracht. utorrent spreekt men uit als microtorrent, waarmee de makers verwijzen naar de kleine omvang van het programma. link:

14 Categorie Security AVG anti-virus Een gratis virusscanner. De virusdatabase wordt automatisch dagelijks vernieuwd zodat u steeds tegen de meest recente virussen en ander gespuis beschermd bent :-). link: Comodo Firewal Pro Een erg degelijke gratis Firewall. De Firewall kan via een leermodus al je programma s leren kennen (en hun beperkingen voor internettoegang vastleggen). Indien je dat wil kan je de firewall ook zeer uitgebreid handmatig configureren. link:

15 Categorie programmeren AutoIt Een erg handige gratis scripttaal. Via ingebouwde functies kan men als beginner al snel een script schrijven dat de Windows vensters manipuleert (bijvoorbeeld automatisch op een knop klikken). Geavanceerdere gebruikers kunnen scripts met een grafische interface schrijven (een eigen venster) of zelfs vanuit AutoIt functies uit een dll functiebibliotheek oproepen (waardoor de mogelijkheden eindeloos worden). AutoIt kan ook met databanken overweg (SQLlite en zelfs MySQL). link: Eclipse Eclipse is een gratis ontwikkelomgeving waarin men Java programma s kan schrijven. De ontwikkelomgeving is uitbreidbaar via plugins en ondertussen bestaan er uitbreidingen die toelaten om Eclipse ook voor andere programmeertalen te gebruiken. Met de CDT plugin kan men het bijvoorbeeld gebruiken om te programmeren in C en C++ (met de gcc compiler). Met de PDT plugin kan men dan weer PHP programmeren in Eclipse. Wordt vervolgd Karel Braeckman

16 Voor een gedetailleerde ledenlijst surft u naar: Ledenlijst

Goedkope rotors aansturen?

Goedkope rotors aansturen? België Belgique P.B. 9340 LEDE 1 1 DRIEMAANDELIJKS MAGAZINE VAN DE VZW TECHNOLOGY INTEREST GROUP ERPE-MERE OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Verantwoordelijke uitgever: Bert Van den Abbeele Keibergkerkweg 108

Nadere informatie

Help, hij doet het niet

Help, hij doet het niet Help, hij doet het niet Studiewijzers en agenda-items zijn niet te plaatsen. Magister vraagt om inlognaam maar er gebeurt niets. Schoolmail van de leerlingen doet het niet. Je bent aangemeld en je komt

Nadere informatie

VMBO-ICT-Route examen 2009 Naam: Marc Schattorie Datum: 06-03-09

VMBO-ICT-Route examen 2009 Naam: Marc Schattorie Datum: 06-03-09 VERSLAG BICS INSTRUCTIIEFIILMPJES VMBO-ICT-Route examen 2009 Naam: Marc Schattorie Datum: 06-03-09 Inhoudsopgave Gebruik BICS..blz. 3 Onderzoek naar korte instructiefilms...blz. 3 Onderzoek naar screenrecorders.blz.

Nadere informatie

LibreOffice. LibreOffice een alternatief voor andere office pakketten?

LibreOffice. LibreOffice een alternatief voor andere office pakketten? LibreOffice. LibreOffice een alternatief voor andere office pakketten? LibreOffice. LibreOffice wordt ontwikkeld en onderhouden door de The Document Foundation. De software kan zonder licentiekosten gebruikt

Nadere informatie

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden.

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden. Linux Mint Als u een computer hebt die met Windows XP werkt weet u inmiddels dat u met die computer niet meer veilig kunt internetten, omdat Windows XP niet meer door Microsoft wordt onderhouden. Bent

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Gratis software op het Internet. Karel Nijs 2009/03

Gratis software op het Internet. Karel Nijs 2009/03 Gratis software op het Internet Karel Nijs 2009/03 Leswijze Eerst kort wat theorie Daarna demonstratie van software Korte pauze rond 20u Presentatie gebaseerd op de cursus van Ruben America (2007-09-11)

Nadere informatie

Delen van een Arrangement

Delen van een Arrangement Delen van een Arrangement Optie 1: Mail met bijlage. De makkelijkste methode is uiteraard het document te downloaden en vervolgens in zijn geheel als bijlage door te sturen naar andere koorleden. Afhankelijk

Nadere informatie

Filmpjes downloaden van YouTube. Filmpjes downloaden van YouTube

Filmpjes downloaden van YouTube. Filmpjes downloaden van YouTube Filmpjes downloaden van YouTube Op videosites als YouTube staan veel filmpjes die de moeite waard zijn om later nog eens terug te zien. Je kunt deze bookmarken in je browser of via de embedoptie vertonen

Nadere informatie

Mijn Dreambox Als Multimedia Center

Mijn Dreambox Als Multimedia Center Mijn Dreambox Als Multimedia Center Een uitgebreide handleiding over hoe maak ik van mijn dreambox een multi media center. Dus we gaan ervan uit dat je jou dreambox wil gaan gebruiken voor de volgende

Nadere informatie

Installeren Adobe Flash Player

Installeren Adobe Flash Player Om uw afzetkeuze en celindeling online in te vullen, moet het programma Flash geïnstalleerd zijn op uw computer. Mocht dit nog niet op uw computer staan, dan krijgt u automatisch een foutmelding zodra

Nadere informatie

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP.... 8 Joomla installeren op XAMPP... 15 Handige links... 16 2 Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

Thuiswerken. Auteur: Peter de Silva Datum laatste wijziging:

Thuiswerken. Auteur: Peter de Silva Datum laatste wijziging: Auteur: Peter de Silva Datum laatste wijziging: 17-10-2016 Ondersteuning De Thuiswerk oplossing wordt vooralsnog alleen ondersteund op de volgende Windows versies: Windows 7 Windows 8 Windows 10 N.B. Andere

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Technologische Opvoeding en ICT. Bert Van den Abbeele

Technologische Opvoeding en ICT. Bert Van den Abbeele Technologische Opvoeding en ICT Bert Van den Abbeele 0. Inhoudstafel TECHNOLOGISCHE OPVOEDING EN ICT 1 0. Inhoudstafel 2 1. Meer werken met Office 3 1.1 Tekstverwerking 3 1.2 Diagrammen tekenen met OpenOffice.org

Nadere informatie

Films downloaden met Firefox Plugin en bekijken op PC en ipad

Films downloaden met Firefox Plugin en bekijken op PC en ipad Films downloaden met Firefox Plugin en bekijken op PC en ipad Software nodig om films te downloaden In dit onderdeel maken we gebruik van de browser FireFox om met behulp van een Plugin (Flash Video Downloader

Nadere informatie

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall,

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall, Service Pack 2 Sinds begin september heeft Microsoft het tweede Service Pack (SP2) voor Windows XP op de markt gebracht. Het hoofddoel van dit servicepack is de veiligheid van computers met Windows XP

Nadere informatie

Wanneer u in Belfius Direct Net kiest om een bestand te downloaden, zal er een pop-up worden geopend met daarin een link.

Wanneer u in Belfius Direct Net kiest om een bestand te downloaden, zal er een pop-up worden geopend met daarin een link. Belfius Direct Net Een pdf-bestand openen Windows & Mac Beste klant, Via Belfius Direct Net heeft u de mogelijkheid om allerlei documenten zoals rekeningafschriften, attesten enz naar uw computer te downloaden,

Nadere informatie

Inloggen op studentenmailbox sinds 5 april

Inloggen op studentenmailbox sinds 5 april Inloggen op studentenmailbox sinds 5 april 1. Surf naar https://www.outlook.com/student.kdg.be 2. Login met je KdG e-mailadres (@student.kdg.be) als gebruikersnaam en je wachtwoord voor Blackboard en e-studentservice

Nadere informatie

DRUKPORTAL HANDLEIDING VERSIE 1 - JAN.2014. Korte instructie2.indd 1 17-3-2014 13:16:36

DRUKPORTAL HANDLEIDING VERSIE 1 - JAN.2014. Korte instructie2.indd 1 17-3-2014 13:16:36 Korte instructie2.indd 1 17-3-2014 13:16:36 INHOUD 1 E-mail: Account is aangemaakt 4 2 Uw gebruikersnaam eventueel aanpassen 5 3 Controleer je systeem 7 3.1 Klik in het inlogscherm op de link Controleer

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

B-Sign SpeedUp Versie 1.2. Inhoud

B-Sign SpeedUp Versie 1.2. Inhoud Inhoud Inhoud...2 Inleiding...3 Programma s verwijderen....4 Clean Browser...5 Clean Register...6 Schijf defragmentatie...11 Regcure...12 Software...15 Eind...16 Tip: Maak een back-up van uw computer.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep Veel gestelde vragen over de website kerkomroep 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Installatie sikn speler...3 Problemen bij installatie sikn speler?...4 Installatie Audiospeler overige browsers...6 Vind

Nadere informatie

De webpagina kan niet worden weergegeven

De webpagina kan niet worden weergegeven Beveiligingsinformatie voor gebruikers van de volgende : Internet Explorer versie 7 Internet Explorer versie 8 Internet Explorer versie 9 Internet Explorer versie 10 Gebruikers van de bovenstaande browsers

Nadere informatie

SYSTEEMVEREISTEN TRACK VERZUIM 4

SYSTEEMVEREISTEN TRACK VERZUIM 4 SYSTEEMVEREISTEN TRACK VERZUIM 4 Copyright Tredin B.V. te Lelystad Niets uit deze uitgave mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt (voor willekeurig welke doeleinden) door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

MS PowerPoint Les 2. Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen.

MS PowerPoint Les 2. Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen. MS PowerPoint Les 2 Sjablonen (Templates) Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen. In PowerPoint beschikken we over honderden

Nadere informatie

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Gebruikershandleiding

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Gebruikershandleiding Inventus Software Antum Secured Mail / Message System Gebruikershandleiding 1 Hoe begin ik? 3 2 Wat is er zoal aanwezig in het hoofdprogramma? 3 3 Hoe decoder ik e-mails of tekstberichten? 4 3.1 Decoderen

Nadere informatie

Via methodewebsite www w.emma.eisma.nl of de ELO van de school

Via methodewebsite www w.emma.eisma.nl of de ELO van de school Via methodewebsite www.emma.eisma.nl of de ELO van de school Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving (Station, Library en Route 2F) servicedesk@eisma.nl

Nadere informatie

Gratis films downloaden van het internet Een volledige gebruiksaanwijzing van A tot Z

Gratis films downloaden van het internet Een volledige gebruiksaanwijzing van A tot Z Gratis films downloaden van het internet Een volledige gebruiksaanwijzing van A tot Z www.filmsgratisdownloaden.be Inhoudstabel: BitTorrent - Inleiding... 3 Het downloaden van de beste Torrent software...

Nadere informatie

DRUKPORTAL HANDLEIDING VERSIE 3 - SEP.2014

DRUKPORTAL HANDLEIDING VERSIE 3 - SEP.2014 INHOUD 1 E-mail: Account is aangemaakt 4 2 Uw gebruikersnaam eventueel aanpassen 5 3 Controleer je systeem 7 3.1 Klik in het inlogscherm op de link Controleer mijn systeem 7 3.2 Resultaat systeem check

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net (Business)?

Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net (Business)? Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net (Business)? 1 WINDOWS PC... 2 1.1 INTERNET EXPLORER... 2 1.1.1 Hoe nakijken welke versie van Internet Explorer u hebt?... 2 1.1.2 Hoe Belfius Direct

Nadere informatie

PDF BESTANDEN 1 WAAROM PDF BESTANDEN GEBRUIKEN? 2 EEN PDF BESTAND WEERGEVEN 3 EEN PDF BESTAND MAKEN 3.1 OFFICE 2007 / 2010

PDF BESTANDEN 1 WAAROM PDF BESTANDEN GEBRUIKEN? 2 EEN PDF BESTAND WEERGEVEN 3 EEN PDF BESTAND MAKEN 3.1 OFFICE 2007 / 2010 PDF BESTANDEN 1 WAAROM PDF BESTANDEN GEBRUIKEN? PDF is de afkorting van Portable Document Format. Het is een bestandsformaat ontwikkeld door Adobe. PDF is een uiterst geschikt bestandsformaat voor het

Nadere informatie

Ubuntu 14.04 - Wat te doen na installatie

Ubuntu 14.04 - Wat te doen na installatie Ubuntu 14.04 - Wat te doen na installatie Ubuntu 14.04 LTS verder aankleden Je hebt zopas de laatste versie van Ubuntu, namelijk de LTS versie 14.04 geïnstalleerd op je box. Om je ervaring met Ubuntu 14.04

Nadere informatie

Het leven na de installatie 2006

Het leven na de installatie 2006 Het leven na de installatie 2006 Het dagelijks van Linux 15 maart 2006 19u30 1 Introductie Sprekers Pieter Barrezeele, Pieter Bolle, Bert de Bruijn, Tim Verhoeven Informatica Studenten Werking Voor K.H.Leuven

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

Selenium IDE Webdriver. Introductie

Selenium IDE Webdriver. Introductie Selenium IDE Webdriver Het Wielsem 10, 5231 BW s- Hertogenbosch, telefoon 073-6409311 e- mail info@testwork.nl internet http://www.testwork.nl 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Selenium IDE... 3 3

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken.

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. POWERPOINT WAT IS POWERPOINT Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. WAAROM POWERPOINT Het wordt gebruikt om mensen te informeren en animeren door middel van

Nadere informatie

Contents. GfK Internet Monitor v3 1

Contents. GfK Internet Monitor v3 1 Contents Handleiding GfK Internet Monitor versie 15.4... 2 Deel 1 (Installatie voor alle Windows versies)... 3 Deel 2 (Inschakelen op alle browsers)... 6 Deel 3 (Pauzeknop)... 8 Deel 4 (Inschakelen extensie

Nadere informatie

Video s van een camcorder overzetten met FireWire

Video s van een camcorder overzetten met FireWire Quick Help Video s van een camcorder overzetten met FireWire Inhoudsopgave BENODIGDHEDEN:... 3 CAMCORDER MET FIREWIRE POORT... 3 FIREWIRE KABEL (IEEE)... 3 INTERNETVERBINDING... 3 PC/LAPTOP MET MINIMAAL

Nadere informatie

Unit-ICT Docs Handleiding

Unit-ICT Docs Handleiding Unit-ICT Docs Handleiding Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wat is Unit ICT Docs?... 3 Wat heb ik nodig?... 3 Beginnen met Unit ICT Docs... 4 Mappen maken... 5 Een document Uploaden.... 6 Een Document

Nadere informatie

Introductie Workshop

Introductie Workshop Introductie Workshop Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: WINDOWS 8.1 Wat zijn de belangrijkste veranderingen? DEEL 2: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? Inhoud DEEL 1: WINDOWS 8.1

Nadere informatie

HTML. Media. Hans Roeyen V 3.0

HTML. Media. Hans Roeyen V 3.0 Media Hans Roeyen V 3.0 12 maart 2015 Inhoud 1. (Multi)Media op websites... 3 2. Flash en Websites... 4 3. Video op je website... 4 3.1. YouTube insluiten op de pagina... 4 3.2. Video zonder YouTube...

Nadere informatie

Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2. Datum: 10 april 2014. Eigenaar:

Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2. Datum: 10 april 2014. Eigenaar: Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2 Datum: 10 april 2014 Eigenaar: I&A 1 Versie Datum Auteur Wijziging 1.0 2-11-2012 Tom Balke 1.1 10-12-2012 Tom Balke Nieuwe versie van vworkspace

Nadere informatie

Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint

Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint 1 Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint In dit bestand vind je verschillen met Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint en PowerPoint 2016. Als je Windows

Nadere informatie

Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014

Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014 Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014 Inhoud 1. Broncontrole... 3 2. Virussen... 7 3. Recovery + Delete... 8 4. RAID... 10 5. Register... 12 6. Bestanden delen... 13 7. Apart uitgeprint

Nadere informatie

SMART Notebook 11.2- software voor Windows - en Mac -computers

SMART Notebook 11.2- software voor Windows - en Mac -computers Opmerkingen bij publicatie SMART Notebook 11.2- software voor Windows - en Mac -computers Over deze opmerkingen bij publicatie In deze opmerkingen bij publicatie vindt u een overzicht van de functies van

Nadere informatie

Inloggen op het schoolaccount van office 365

Inloggen op het schoolaccount van office 365 Inloggen op het schoolaccount van office 365 Als leerling van Campus Sint-Jozef kunnen jullie gratis inloggen op Office365. Hiermee kan je online documenten, mails, formulieren gebruiken én kan je thuis

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen AVG Anti-Virus Free Edition (inmiddels is ook een Nederlandstalige versie beschikbaar) is een voor thuisgebruik gratis virusscanner en anti-spyware tool,

Nadere informatie

Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 8-6-2011

Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 8-6-2011 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 8-6-2011 Whisper380-computerhulp.net 1 Inhoudsopgave Libreoffice downloaden:...3 Libreoffice installeren...4 Java runtime

Nadere informatie

Applicaties up-to-date houden

Applicaties up-to-date houden Voor het goed werken van de programma s op je mac is het van belang dat updates altijd uitgevoerd worden. In deze instructie gaat het om 3 updates: Mac (inclusief Safari), Firefox en Silverlight. Mac-update

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem:

Nadere informatie

UBUNTU. Vandaag had ik voorzien om een opstart-cd of usb te maken om je pc op linux op te starten. Open source. Gratis software UBUNTU

UBUNTU. Vandaag had ik voorzien om een opstart-cd of usb te maken om je pc op linux op te starten. Open source. Gratis software UBUNTU Open source UBUNTU UBUNTU Gratis software Vandaag had ik voorzien om een opstart-cd of usb te maken om je pc op linux op te starten We gaan eerst de software op onze pc zetten in het mapje download Eerst

Nadere informatie

Hoe uw browser configureren voor MyPlansByBelfius?

Hoe uw browser configureren voor MyPlansByBelfius? Hoe uw browser configureren voor MyPlansByBelfius? 1 WINDOWS PC... 2 1.1 INTERNET EXPLORER... 2 1.1.1 Hoe nakijken welke versie van Internet Explorer u hebt?... 2 1.1.2 Hoe MyPlansByBelfius configureren

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Versie: 1.0. Datum: 19 november 2012. Eigenaar:

Versie: 1.0. Datum: 19 november 2012. Eigenaar: Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.0 Datum: 19 november 2012 Eigenaar: I&A 1 Versie Datum Auteur Wijziging 1.0 2-11-2012 Tom Balke 1.1 10-12-2012 Tom Balke Nieuwe versie van vworkspace

Nadere informatie

Muziek downloaden MP3 WMA Liedjes of albums? Collectie Waar?

Muziek downloaden MP3 WMA Liedjes of albums? Collectie Waar? Muziek downloaden Muziek downloaden kan op verschillende manieren en bij verschillende diensten. Op deze pagina leggen we uit wat de mogelijkheden zijn. Formaten Verschillende download diensten bieden

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Systeemvereisten Track Verzuim

Systeemvereisten Track Verzuim Systeemvereisten Track Verzuim Versie 2.1.0 Datum 26 maart 2009 Doel: Het doel van dit document is uit te leggen wat de minimale specificaties zijn om Track Verzuim te kunnen gebruiken. Vereisten om Track

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER

HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER Handboek Handleiding CinekidStudio Windows Movie Maker HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER VERSIE 2.1 VOOR WINDOWS XP COLOFON Auteurs: Karlijn Naaijkens, Vanessa Pattipeilohy Illustraties: Karlijn Naaijkens,

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in AdmInbox Installatie Scan Plug-in Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Algemene computerhandleiding

Algemene computerhandleiding Algemene computerhandleiding HWG A Eskwadraat 25 Juni 2004 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Hoe werkt het systeem? 2 3 De eerste keer inloggen 2 3.1 Het beginscherm........................... 2 3.2 Handige

Nadere informatie

Computer instellen voor de e-services

Computer instellen voor de e-services Computer instellen voor de e-services Inhoud 1. eid software installeren... 2 2. Java installeren... 4 3. Toelichting Internet Explorer / Mozilla Firefox... 5 4. Internet Explorer instellen... 6 a. Vertrouwde

Nadere informatie

1. Beveiligen. In dit hoofdstuk leert u:

1. Beveiligen. In dit hoofdstuk leert u: 15 1. Beveiligen Beveiliging is essentieel voor computers die verbinding maken met internet. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op virussen of andere schadelijke software op uw computer.

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

WELKOM OP DHL EMAILSHIP HANDLEIDING

WELKOM OP DHL EMAILSHIP HANDLEIDING WELKOM OP DHL EMAILSHIP HANDLEIDING DHL EMAILSHIP IS SNEL EN EENVOUDIG DHL emailship is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke elektronische tool van DHL Express. Verzenden gaat snel en eenvoudig dankzij

Nadere informatie

Fleet Pack Scan2FleetPack

Fleet Pack Scan2FleetPack Fleet Pack Scan2FleetPack Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 WAAROM SCAN2FLEETPACK?... 1 INSTALLATIE... 2 DOWNLOADEN... 2 CONFIGURATIE... 4 GEBRUIK... 5 Het programma openen... 5 Inscannen en uploaden...

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Om een e-mailaccount in te kunnen stellen, heeft u de volgende gegevens nodig: e-mailadres wachtwoord van het e-mailadres

Om een e-mailaccount in te kunnen stellen, heeft u de volgende gegevens nodig: e-mailadres wachtwoord van het e-mailadres Om een e-mailaccount in te kunnen stellen, heeft u de volgende gegevens nodig: e-mailadres wachtwoord van het e-mailadres Mozilla Thunderbird is waarschijnlijk het meest gebruikte alternatief voor de e-mailproducten

Nadere informatie

FAQ Kind en Gezin Gemeentelijke kindrapporten. V Hoe maak ik een rapport? De samenstelling van een rapport bevat 3 verplichte stappen.

FAQ Kind en Gezin Gemeentelijke kindrapporten. V Hoe maak ik een rapport? De samenstelling van een rapport bevat 3 verplichte stappen. FAQ Kind en Gezin Gemeentelijke kindrapporten V Hoe maak ik een rapport? A De samenstelling van een rapport bevat 3 verplichte stappen. In stap 1 kiest u één of meerdere periodes, waarna u in stap 2 één

Nadere informatie

Inhoudsopgave Internet voor beginners

Inhoudsopgave Internet voor beginners Inhoudsopgave Internet voor beginners 1 Ontdek het internet Het internet De internetverbinding 2 Surfen op het internet Internet Explorer o Opstarten en afsluiten o De vorige versies o Onderdelen o Surfen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Initiatie internet met Windows 7

Inhoudsopgave Initiatie internet met Windows 7 Inhoudsopgave Initiatie internet met Windows 7 1 Kennismaking met het internet 1.1 De verschillende internetdiensten 1.2 Wat heb je nodig voor het internet? 1.2.1 Een computer met de nodige hardware en

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project laat ik zien hoe je een programma in de firewall moet blokkeren en hoe je een computer beveiligd tegen Spyware wat het is en wie het gebruiken. Ook laat ik een lijstje zien van

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger.

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger. 1 Veilig chatten Chatten is een populaire manier van contact maken en onderhouden op internet. Het is simpel gezegd het uitwisselen van getypte berichten. Dat kan met familie, vrienden en andere bekenden,

Nadere informatie

Office Live Workspace

Office Live Workspace Het succes van Internettoepassingen zoals Google Docs en Zoho Office waarbij het Internet als werkruimte gebruikt wordt voor kantoortoepassingen (tekstverwerking, elektronisch rekenen ) heeft uiteraard

Nadere informatie

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie Workshop Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? DEEL 2: WINDOWS 8 Wat zijn

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Teams voor medewerkers

Teams voor medewerkers Teams voor medewerkers FCLive Versie 7 maandag 3 september 2018 Na het volgen van deze module kun je: uitleggen wat je met Teams kunt doen een nieuw team starten personen toevoegen en verwijderen communiceren

Nadere informatie

Eerste stappen met Windows 10

Eerste stappen met Windows 10 Eerste stappen met Windows 10 Je hebt de upgrade naar Windows 10 met succes afgesloten. Nu kun je volledig profiteren van je nieuwe besturingssysteem. Als hulp bij je oriëntatie op jouw eerste stappen

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

Handleiding telewerken Windows7

Handleiding telewerken Windows7 Inleiding Met de door Schiphol Group aangeboden telewerkoplossing op basis van Windows 7 kun je eenvoudig vanuit huis je virtuele werkplek benaderen. De virtuele werkplek staat eigenlijk op Schiphol. Via

Nadere informatie

Winrar. door verhaegen

Winrar. door verhaegen Winrar door verhaegen 1. Inleiding WinRar is software dat gebruikt wordt om bestanden in te pakken en om deze uit te pakken. Het is de Windowsversie van Rar Archiver, een archiefprogramma dat ongeveer

Nadere informatie

HANDLEIDING Live Movie Maker

HANDLEIDING Live Movie Maker HANDLEIDING Live Movie Maker Inhoudsopgave Movie Maker downloaden. 4 Aan de slag 6 3 Video bewerking 7 3. Video s besnijden 7 3. Overgangen toevoegen 8 3.3 Titels toevoegen 0 3.4 Aftiteling toevoegen 3.5

Nadere informatie

Windows 10 Privacy instellingen

Windows 10 Privacy instellingen Windows 10 Privacy instellingen DKTP Informatie Technologie Amsterdam, maandag 24 augustus 2015 Auteur: Jan-willem Schimmel Versie 2.0 Over dit document Wanneer je MS Windows 10 installeert staan standaard

Nadere informatie

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden 6.1 PDF-bestand downloaden PDF-bestand downloaden Als je teksten, foto s of muziek van het internet wil opslaan op je computer, noem je dat downloaden. De teksten, foto s en de muziek noemen we bestanden.

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1 Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 1 Disclaimer... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave... 1 Disclaimer... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave... 1 Disclaimer... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op XAMPP... 14 Handige links... 15 2 Disclaimer Bij de

Nadere informatie

Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net?

Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net? Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net? 1 WINDOWS PC... 2 1.1 INTERNET EXPLORER... 2 1.2 MOZILLA FIREFOX... 7 1.3 GOOGLE CHROME... 9 2 MACINTOSH PC... 12 2.1 SAFARI... 12 2.2 MOZILLA FIREFOX...

Nadere informatie

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert.

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert. Handleiding Windows Gefeliciteerd! Vanaf nu kun je op elke gewenst moment je favoriete films en series bekijken vanachter je laptop of pc, helemaal gratis! Nieuwe films en series worden dagelijks toegevoegd

Nadere informatie