TECHNISCHE OMSCHRIJVING APPARTEMENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TECHNISCHE OMSCHRIJVING APPARTEMENT"

Transcriptie

1 TECHNISCHE OMSCHRIJVING APPARTEMENT

2 De Cypressen Technische omschrijving appartement p. 2 PEIL EN UITZETTEN Maatvoering Tenzij anders aangegeven zijn de maten op de tekening uitgedrukt in millimeters. Indien de maatvoering tussen wanden wordt aangegeven is daarbij nog geen rekening gehouden met enige wandafwerking. Het peil P is de bovenkant van de afgewerkte (begane grond) vloer (dekvloer). Vanuit dit peil worden de hoogte maten gemeten. GRONDWERK Bodem kruipruimte De bodem van de kruipruimte bestaat uit zand. Grondwerk t.b.v. bestrating De tegelbestrating is aangebracht op zand. Terrein Het terrein wordt afgewerkt met de vrijkomende grond uit het bouwplan. BESTRATING Bestrating De tegelbestrating rondom het complex en van de terrassen van de begane grondwoningen bestaat uit betontegels 300x300 mm. De openbare bestrating, weg en parkeervakken, bestaan uit betonklinkers. Het binnenterrein wordt uitgevoerd met betonklinkers en molgoten. Elke parkeerplaats krijgt een varkensrug en een cijfertegel. BERGINGEN APPARTEMENTEN De berging voor de appartementen is gelegen op de begane grond aan de achterzijde van het gebouw en is bereikbaar via het binnenterrein. HEIWERK Fundering De funderingspalen zijn van beton. BUITENRIOLERING Buitenriolering De buitenriolering is van kunststof en wordt aangesloten op het rioolstelsel van de gemeente. HWA Het hemelwater van de dakvlakken van het appartementencomplex worden geïnfiltreerd in het binnenterrein met een overstort naar het riool bij overmatige regenval. Het vuilwater riool wordt afgevoerd op het rioolstelsel van de gemeente.

3 De Cypressen Technische omschrijving appartement p. 3 CASCO, GEVEL EN BINNENWANDEN Dragende binnenwanden De dragende binnenwanden zijn van beton(elementen). Gevel Er worden 3 soorten/kleuren metselwerk toegepast. Een en ander volgens de kleur- en materialenstaat. Het metselwerk wordt uitgevoerd met mortel en derhalve niet achteraf gevoegd. Binnenspouwbladen De binnenspouwbladen van de voor- en achtergevels zijn van Hout Skelet Bouw, aan de binnenzijde voorzien van een gipsplaat Spouwisolatie De isolatie van de Hout Skelet Bouw elementen bestaat uit minerale wol. Niet dragende binnenwanden De niet dragende binnenwanden zijn van metalstut en gipsblokken of gelijkwaardig. SYSTEEMVLOEREN Systeemvloeren De vloer van de begane grond is een geïsoleerde kanaalplaatvloer. De vloeren van de verdiepingen zijn breedplaatvloeren van beton, met aan de plafondzijde V- naden. BALKON EN GALERIJ Balkon De balkons op de verdiepingen zijn van beton. Galerij De galerij op de verdiepingen is van beton. METALEN CONSTRUCTIES Kolommen, liggers en hoeklijnen Ten behoeve van de ondersteuning van de balkons worden in kleur gemoffelde stalen kolommen geplaatst. KANALEN Dakdoorvoer In het dakvlak is een combi dakdoorvoer aangebracht ten behoeve van: de cv - ketel. de mechanische ventilatie. de ontluchting van de riolering. KOZIJNEN, RAMEN EN DEUREN Buitenkozijnen en -ramen De buitenkozijnen en -ramen van de woningen zijn van kunststof. De kozijnen en deuren van de hoofdentree, entree achterzijde, bergingstoegangen, nooduitgang, de individuele berging en de galerijdeuren worden uitgevoerd in hout.

4 De Cypressen Technische omschrijving appartement p. 4 Buitendeuren De voordeur van het appartement is van kunststof en voorzien van een sandwichpaneel. De balkondeur is van kunststof en voorzien van een glasopening. Zie voor de kleuren het kleurenschema. Hang- en sluitwerk buitenkozijnen, -ramen en -deuren De draaibare delen van buitendeuren en -ramen zijn afgehangen aan metalen scharnieren. De sloten in de buitendeuren zijn cilindersloten. De beweegbare delen van buitenkozijnen, -ramen en deuren, en de daarin opgenomen sloten zijn uitgevoerd conform het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Binnenkozijnen e.d. De binnenkozijnen zijn, voor zover niet anders aangegeven, van metaal, fabrieksmatig gemoffeld. De meterkast is een standaard meterkast. Binnendeuren De hiervoor omschreven binnenkozijnen zijn voorzien van binnendeuren, type opdek. Hang- en sluitwerk binnenkozijnen en -deuren De binnendeuren zijn afgehangen aan metalen paumelles. De deurkrukken en schilden zijn van aluminium. De binnendeuren, voor zover niet anders aangegeven, zijn voorzien van zogenoemde loopsloten. De deuren van toilet- en badruimte zijn voorzien van een vrij- en bezetslot. De deur van de meterkast is voorzien van een kastslot. Vensterbanken Op de HSB borstwering van de binnenspouwbladen zijn vensterbanken aangebracht. WATERSLAGEN De waterslagen en daktrim zijn van aluminium. TRAPPEN EN BORDESSEN Trappenhuis (binnen) De trappen en bordessen in het trappenhuis zijn van beton. Vluchttrappenhuizen (binnen) De trappen en bordessen in de vluchttrappenhuizen zijn van beton. HEKWERKEN Balkon De balkonhekken worden uitgevoerd in stalen lamellen hekwerken. Galerij De galerijhekken zijn uitgevoerd in stalen lamellen hekwerken in kleur. Hoofdtrappenhuis De traphekken zijn uitgevoerd in stalen lamellen hekwerken in kleur. Noodtrappenhuis De traphekken zijn uitgevoerd in metalen spijlenhekken in kleur.

5 De Cypressen Technische omschrijving appartement p. 5 DAKBEDEKKINGEN Bitumineuze dakbedekking De platte daken zijn voorzien van bitumineuze dakbedekking met grind als ballastlaag. THERMISCHE ISOLATIE Vloeren De vloer van de begane grond is voorzien van isolatie. Gevelisolatie De houtskeletbouwelementen zijn voorzien van minerale wol. Dakisolatie De platte daken zijn voorzien van isolatie. STUKADOORSWERK Spuitwerk plafonds De betonplafonds in de appartementen zijn afgewerkt met spuitpleister; V-naden in het plafond blijven zichtbaar. Spuitwerk wanden De wanden in het toilet worden boven het tegelwerk afgewerkt met spuitpleister. De wanden van de entreehal, lifthal en trappenhuizen worden afgewerkt met spuitpleister. Afwerking wanden De wanden in de appartementen worden behangklaar opgeleverd. Een uitzondering hierop vormen de betegelde wanden. TEGELWERK Vloertegelwerk Keramische vloertegels in kleur (volgens huurders optielijst) worden aangebracht in: de toiletruimte. de bad-/doucheruimte. Wandtegelwerk Geglazuurde wandtegels in kleur (volgens huurders optielijst) met afmeting 150x300 mm worden aangebracht in: de toiletruimte tot min mm boven de vloer. de bad-/doucheruimte verdiepingshoog. de keuken (zie tevens omschrijving keuken onder binneninrichting). DEKVLOEREN Dekvloeren zijn van anhydriet. Uitgezonderd in de toilet- en bad-/doucheruimte. Deze vloeren worden betegeld. BEGLAZING Gevelbeglazing De buitenkozijnen, -ramen en -deuren zijn voorzien van isolerende beglazing HR++.

6 De Cypressen Technische omschrijving appartement p. 6 Beglazing binnenkozijnen en -deuren De bovenlichten van de binnendeurkozijnen zijn, voor zover niet anders aangegeven, voorzien van blank enkel glas. SCHILDERWERK Verf Al het buitenschilderwerk, voor zover van toepassing, wordt gedaan met alkydharsverf. Al het binnenschilderwerk wordt uitgevoerd met watergedragen verf. BINNENINRICHTING Postkast Bij de entree van het gebouw is per appartement een postkast en een beldrukker aanwezig. De beldrukker staat in verbinding met het appartement en maakt onderdeel uit van het video/intercomsysteem. Keuken Het appartement is voorzien van een luxe keuken met vaatwasser, gaskookplaat, afzuigkap (recirculatie), combi-magnetron en koelkast. Bewoner kan, binnen budget, een keuze maken tussen verschillende frontjes, greepjes en keukenblad. Er is ook een keuze in wandtegelwerk volgens huurders/kopers optielijst. BINNENRIOLERING Binnenriolering De binnenriolering is van kunststof. SANITAIR Tapkranen Een fonteinkraan, verchroomd model, is aangebracht in de toiletruimte. Een tapkraan,verchroomd model, is aangebracht ter plaatse van de plaatsingsruimte van de wasmachine. Mengkranen Een wastafelmengkraan verchroomd model, is aangebracht op de wastafel. Een douchemengkraan, verchroomd model, is aangebracht in de badkamer. Closetcombinatie Een vrijhangend closet met inbouwreservoir en closetzitting met deksel, is aangebracht in het toilet. Closetcombinatie, kleur wit. Closetzitting en deksel, kleur wit in overeenstemming met de closetpot. Fonteinbak Een fonteinbak, kleur wit, is aangebracht in de toiletruimte. Wastafel Een wastafel, kleur wit, is aangebracht in de badkamer. Overige sanitaire voorzieningen Spiegel: boven de wastafel wordt een spiegel aangebracht (rechthoekig, staand). Planchet: boven de wastafel wordt een planchet van porselein aangebracht.

7 De Cypressen Technische omschrijving appartement p. 7 GASINSTALLATIE Aansluitpunten Gas aansluitpunten zijn aangebracht t.b.v.: een kooktoestel in de keuken, met gaskraan bereikbaar vanuit het naastgelegen keukenkastje. de cv-ketel. VERWARMINGSINSTALLATIE Verwarmingsinstallatie Het appartement wordt verwarmd door middel van een individuele, op aardgas gestookte centrale warmwater verwarmingsinstallatie. De te behalen en te handhaven temperaturen zijn, conform de van toepassing zijnde SWK-eisen in de woning: Verblijfsgebied in de zin van het Bouwbesluit dat niet ingedeeld is in verblijfs-, verkeers- en/of bergruimte: 20 Celsius Verblijfsruimten in de zin van het Bouwbesluit, zoals woonkamer, overige kamers en keuken: 20 Celsius Verkeersruimten in de zin van het Bouwbesluit, zoals gang, hal, trap en overloop: 15 Celsius Toiletruimte: 15 Celsius Douche- en/of badruimte: 22 Celsius Inpandige bergruimte: 15 Celsius cv-ketel De cv-ketel heeft een gecombineerde warmwatervoorziening. De plaats van de cv-ketel is zoals aangegeven op tekening. Temperatuurregeling Iedere verblijfsruimte is individueel te regelen door middel van een thermostaat. Verwarmingselementen In het appartement wordt een vloerverwarmingsysteem aangebracht. MECHANISCHE VENTILATIE Ventilatie-unit De lucht wordt mechanisch afgezogen door middel van een Warmteterugwin-unit (WTW). Dit is een geïntegreerd systeem waarbij de ventilatie gebalanceerd is. De mechanische luchtafzuiging vindt plaats in: keuken badkamer toilet berging waar de opstelplaats voor de wasmachine in is gelegen (in het appartement) Bediening De bediening door middel van een standenschakelaar in de keuken. ELEKTRISCHE INSTALLATIE E.D. Elektra-installatie conform NEN Elektraleidingen Elektraleidingen zijn in wanden en vloeren weggewerkt, voor zover niet anders aangegeven. Ten behoeve van de aansluiting van een elektrisch kooktoestel, combi-magnetron, koel-/vriecombinatie, afzuigkap en vaatwasser zijn wandcontactdozen vanaf de meterkast naar de opstelruimte van de keuken aangebracht.

8 De Cypressen Technische omschrijving appartement p. 8 Schakelmateriaal en wandcontactdozen e.d.: Hoogte inbouwmaterialen (plus/minus maten), tenzij anders aangegeven: Wandcontactdozen in de woonkamer en slaapkamers 300 mm +vloer CAI en telefoon 300 mm +vloer Wandcontactdozen in de overige ruimten (bijv. hal, overloop, ) 1050 mm +vloer Lichtschakelaars 1050 mm +vloer Wandcontactdozen badkamer 1050 mm +vloer Doos voor schakelaar toilet begane grond 1250 mm +vloer Wandcontactdozen boven aanrecht keuken 1250 mm +vloer Het schakelmateriaal en wandcontactdozen e.d. zijn van kunststof, type inbouw. Uitgezonderd daar waar leidingen in het zicht zijn gemonteerd (berging); daar is type opbouw toegepast. Het buitenlichtaansluitpunt met LED-armatuur nabij de voordeur is aangesloten op de centrale voorzieningen en kan niet worden geschakeld. Het buitenlichtaansluitpunt aan de achtergevel (ter plaatse van het balkon) is voorzien van een schakelaar in het appartement. Hier wordt geen armatuur meegeleverd. Rookmelder In de hal van het appartement bevindt zich een rookmelder. LIFTINSTALLATIE Lift De appartementen op de verdieping zijn te bereiken met de lift. Pré Wonen Rijksweg AB Velserbroek Afdeling Verhuur/Verkoop Tel teamverkoop@prewonen.nl