Document: Energiemanagementplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Document: Energiemanagementplan"

Transcriptie

1 Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Auteur(s): De heer F.G. de Bruijn De heer G. Verwoerd De heer D. Slothouber 17 december 2013 (revisie 1.0) Definitief rapport

2 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Reductiedoelstellingen 2.1 Algemeen 2.2 Per scope 3. Plan van Aanpak 3.1 Maatregelen scope Maatregelen scope Monitoring en meting Verklaring van de methode verbeteringen Verklaring van de methode resultaten 4. Deelname aan- en initiatie van initiatieven 4.1 Duurzame leverancier 5. Verantwoordelijkheden, taakstellingen en budget 5.1 Algemene beschrijving 5.2 Maatregelen

3 1. Inleiding Binnen ons Energiemanagementsysteem zullen we jaarlijks onze plannen beschrijven om te kunnen voldoen aan onze reductiedoelstellingen. Dit zullen we verwoorden in het onderhavige Energiemanagementplan. Het plan wordt jaarlijks (of zo vaak als nodig) bijgesteld en goedgekeurd door de directie van het bedrijf. In het Energie Audit Verslag zullen opties worden aangereikt voor het deelnemen aan initiatieven, die CO 2 -reductie tot gevolg hebben, en overige opties voor het bereiken van CO 2 - reductie binnen het bedrijf en de projecten. De gekozen maatregelen zijn verwoord in dit Energiemanagementplan, evenals het budget wat hiervoor vrij is gemaakt. Getekend; F.G. de Bruijn

4 2. Reductiedoelstellingen 2.1 Algemeen De meest materiële emissies zijn bepaald in de CO 2 - footprint van Ouwejan & F. de Bruijn Infra B.V. Jaarlijks zal in het energieauditverslag worden nagegaan of de emissie inventaris actueel is een zal er vorm worden gegeven aan onze reductiedoelstellingen. De algemene bedrijfsdoelstelling is een reductie van 10% eind 2020 t.o.v. het de uitstoot in het basisjaar In 2012 was de totale uitstoot per medewerker 24,5 ton CO 2. (Scope 1: 23,4 ton & Scope 2: 1 ton Deze getallen zijn afgerond) Concreet betekent dit dat de totale uitstoot dan terug gedrongen zal zijn naar 22 ton CO 2 per medewerker. Het energiemanagementplan beschrijft welke maatregelen wij gaan nemen om deze reductiedoelstelling te kunnen behalen. 2.2 Reductiedoelstelling per jaar per scope Om uiteindelijk aan de algemene bedrijfsdoelstelling te kunnen voldoen zullen we per jaar en per scope een reductiedoelstelling formuleren. Scope 1; De reductiedoelstelling voor eind 2014 voor scope 1 is 2%. Deze reductiedoelstelling heeft betrekking op de meest materiële emissies: Diesel verbruik door de mobiele werktuigen, Dit betekent een reductie per medewerker 0,22 ton CO 2 op scope 1. Scope 2; De doelstelling voor 2013 bestaat uit twee etappen; 1. Een reductie op het verbruik van 10% in 2013 t.o.v Of 0,1 ton CO 2 per medewerker op scope Een reductie op het verbruik van 25% in 2014 t.o.v Of 0,25 ton CO 2 per medewerker op scope 2. Dit betekent een totale reductie van 0,47 CO 2 ton per mederwerker eind Dit wordt bereikt door de overstap naar de inkoop van groene elektriciteit en gedragsverandering van de werknemers op kantoor.

5 3 Plan van Aanpak 3.1 Maatregelen scope 1 Om te kunnen voldoen aan de reductiedoelstelling voor de periode zullen we verschillende maatregelen gaan nemen. Duurzamer gebruik mobiele werktuigen; De emissiestroom waarop de maatregelen betrekking hebben is het dieselverbruik; Instructie en controle van alle machinisten op de projectlocaties door het gebruik van de machines aan de kaart te stellen tijdens; o De contract besprekingen aan het begin van het jaar, o Startwerkoverleg, o Werkplek inspecties, o Toolboxen, o Controles op gedrag bij de dagelijkse werkzaamheden door de uitvoerders, o Maandelijkse beoordeling van de onderaannemers tijdens het werk- en coordinatie overleg. De aandacht ligt bij deze maatregel op het niet onnodig stationair laten draaien van de machines. Wij willen met het groener maken van ons inkoopbeleid een CO 2 - reductie bewerkstelligen door bij de inkoop actief te letten op de verbruiksgegevens bij zowel de machines als de bedrijfswagens; Gedegen onderhoud van het machinepark en tijdig vervangen van versleten/veroudert materieel; Onderzoeken of we de reductie doelstellingen kunnen relateren aan het aantal draaiuren van de machines of de omzet van het bedrijf. Dit om een beter vergelijkbaar resultaat te creeren wanneer de hoeveelheid projecten verandert. Het onderzoeken of het rendabel is om over te stappen op TRAXX brandstof. Budget De maatregel kost de tijd die nodig is om onze werknemers en onderaannemers te instrueren en aan te spreken op hun gedrag. Schatting; 120 uur per jaar.

6 3.2 Maatregelen scope 2 Bedrijfspand De emissiestroom waarop deze maatregel betrekking heeft is het elektriciteitsverbruik; Inkoop groene stroom (in september 2013 is overgestapt op groene stroom). Het isoleren van de wanden van de werkplaats en het plaatsen van dubbel glas (dit is eerder dit jaar volbracht). Zoveel mogelijk digitaal versturen van corresppondentie met opdrachtgevers en leveranciers dus het gebruik van de printers verminderen; De aanschaf van energie zuinige apparatuur wanneer dit aan vervanging toe is. Er op letten dat alle elektrische apparaten uit staan wanneer het pand verlaten wordt. Er op te letten dat verlichting uitgezet wordt in ruimten die niet gebruikt worden. Budget De inkoop van groene stroom brengt geen extra kosten met zich mee. Ouwejan & F. de Bruin Infra B.V. is een nieuwe contract aangegeaan met een nieuwe leverancier die de elektricitiet aanbiedt voor een voordeliger tarief. De kosten voor het isoleren van de werkplaats; ,- 3.3 Monitoring en meting De monitoring en meting van de CO 2 - reductiemaatregelen zal elk half jaar plaatsvinden door onze COF. Dit zal gelijktijdig plaatsvinden met het opstellen van de periodieke rapportage en eenmalig met de CO 2 - footprint.

7 3.3.1 Verklaring van de methode verbeteringen heeft verschillende methoden binnen het algehele KAMsysteem om de verbetering in de energieprestaties te verifieren. De methoden om verbeteringen aantoonbaar te maken zijn: - Dagelijkse controle door uitvoerders op de werkplekken (duurzaamheidsgedrag medewerkers); - Maandelijks werkoverleg tussen de directie, uitvoerders en de VGM-functionaris over het gedrag van de machinisten. - Interne energie audits volgens planning (alle elementen uit de CO 2 - prestatieladder); - Halfjaarlijkse controle van het diesel verbruik d.m.v. de facturen van de brandstofleveranciers en de EVO tankpassen; - Halfjaarlijks opnemen van de meterstanden voor elektriciteit en gas. - Halfjaarlijkse evaluatierapportage m.b.t. de footprint; Verklaring van de methode resultaten De resultaten van de methoden worden voornamelijk geverifieerd aan de hand van de facturen van de verschillende energieleveranciers en brandstofleveranciers. Daarnaast zullen we de verbetering in brandstofverbruik gaan verifieren door middel van het tankpassen systeem.

8 4. Deelname aan- en initiatie van initiatieven 4.1 Duurzame leverancier is aangesloten bij het platform; Duurzame leverancier ( en neemt deel aan door het platform georganiseerde evenementen. De voornaamste reden/aanleiding tot actieve deelname aan dit initiatief is dat het beleid van erop gericht is duurzaam te ondernemen. Dit initiatief helpt bij de opzet van een duurzame bedrijfsvoering. Achtergrond van het initiatief Duurzameleverancier.nl is een platform voor organisaties die investeren in duurzaamheid en een duurzame bedrijfsvoering. Een bedrijfsvoering waarbij milieuverantwoord wordt gehandeld en innovatieve methoden worden ontwikkeld, om milieubelasting te verminderen. Duurzaam inkopen en voldoen aan duurzame eisen van opdrachtgevers hoort daar ook bij. Doel van het initiatief Duurzame leverancier staat voor een duurzame bedrijfsvoering. Het initiatief ondersteunt leveranciers om duurzaamheid concreet en aantoonbaar te maken. Reden / aanleiding van actieve deelname De voornaamste reden/aanleiding tot actieve deelname aan dit initiatief is dat het beleid van erop gericht is duurzaam te ondernemen. Dit initiatief helpt bij de opzet van een duurzame bedrijfsvoering. wilt investeren in duurzaamheid, zo zal er onderzocht gaan worden of er energiebesparende maatregelen genomen kunnen worden in de vorm van bijvoorbeeld zonnepanelen. Daarnaast richten wij ons op een duurzame bedrijfsvoering (bijvoorbeeld duurzaam inkopen). Verder treffen wij maatregelen om het bewustzijn van duurzaamheid onder de aandacht te brengen bij onze medewerkers. Via deze site kunnen wij aan externe belanghebbenden laten zien wat wij al doen op dit gebied. Door deelname aan dit initiatief wordt dus inzichtelijk hoe duurzaam onze organisatie is en welke kansen er nog liggen. Verder door deelname aan bijeenkomsten kan extra kennis vergaard worden over duurzaam ondernemen en kunnen contacten gelegd worden met andere bedrijven. Deelname aan de klankbordbijeenkomst Social Return on investment op zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden. Op 16 januari 2014 zal dhr. Verwoerd, dhr de Bruijn of dhr. Wolleswinkel de klankbordbijeenkomst Circulaire economie bijwonen. Het budget betreft de verwachte manuren van: 40 uur komend jaar en 50,- inschrijfgeld.

9 4.2 Keten initiatieven Bouwend Nederland Ouwejan & F. de Bruijn is in gesprek met Bouwend Nederland over deelname aan en ontwikkeling van toekomstige initiatieven binnen de bouwsector m.b.t. CO 2- reductie. Wanneer dit tot een concreet initiatief of werkgroepen zal leidt zal Ouwejan & F. de Bruijn hier aan deelnemen. Het budget betreft de jaarlijkse bijdrage aan Bouwend Nederland; 2450,- plus de geinvesteerde tijd die geschat wordt op ongeveer 40 uur per jaar.

10 5. Verantwoordelijkheden, taakstellingen en budget 5.1 Algemene beschrijving Binnen is de directie eindverantwoordelijk voor het uitvoeren van het Energiemanagementplan binnen het energiemanagementsysteem. De proceseigenaar is de CO 2 -functionaris. Dat geldt zowel voor de projecten als voor binnen de organisatie. 5.2 Maatregelen Nr. Datum invoer Actie/ doelstelling Doelstelling moet zo mogelijk SMART zijn Onderzoek naar het beter in kaart brengen van het draaiuren per machine Actief letten op de verbruiksgegevens bij de inkoop bij machines. Mogelijke Benodigde middelen CO 2 -reductie of en budget energiebesparing (%) Verantwoordelijke en eventueel betrokken belanghebbenden Indirect 20 man-uur COF -1% (op de totale uitstoot) Streefdatum Maart 2014 Inkoop budget Directie Doorgaand Status** Gerealiseerd Gecommuniseerd Gedocumenteerd Datum Digitaal versturen correspondentie, minder printen Er op toezien dat alle elektriche apparaten en verlichting uit staan wanneer het pand verlaten wordt Aanschaf energie zuinige apparatuur -1% in ITC Directie -1% in Geen Directie Afhankelijk van machine Doorgaand Januari 2014 Doorgaand Januarie 2014 Inkoop budget Directie Doorgaand, wordt jaarlijks bepaald

11 Nr. Datum invoer Actie/ doelstelling Doelstelling moet zo mogelijk SMART zijn Eigen personeel informeren en betrekken, bewustwording Inleen personeel en onderaannemers instrueren, controleren en beoordelen Brief papier aanpassen met CO 2 tekst Mogelijke Benodigde middelen CO 2 -reductie of en budget energiebesparing (%) Indirect -1% (op de totale uitstoot) Indirect Nieuwsbrief, toolbox + beoordeling 2 man-uren, per halfjaar Verantwoordelijke en eventueel betrokken belanghebbenden COF 100 man-uur per jaar Directie COF Onderaannemers 1 manuur 100,- Directie Streefdatum Doorgaand eens per half jaar November 2014 December 2013 Status** Gerealiseerd Gecommuniseerd Gedocumenteerd Datum Deelname aan klankbordgroepen duurzame leverancier en Bouwend Nederland Onderzoek aanschaf TRAXX brandstof Indirect 80 manuur 2500,- contributie Directie november 2014 Indirect 8 uur COF Januari 2014

Document: Energiemanagementplan

Document: Energiemanagementplan Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): Mevrouw C.K. Kloens De heer H. Hooftman De heer D. Slothouber 12 september 2014 Definitief rapport

Nadere informatie

Document: Energiemanagementplan

Document: Energiemanagementplan Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): Mevrouw C.K. Kloens De heer D. Slothouber 23 oktober 2013 (revisie 1.0) Definitief rapport Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Energiemanagementplan

Energiemanagementplan Energiemanagementplan CO 2 -prestatieladder Het Veldwerkbureau B.V. Niveau 3 Auteur(s): De heer G.R. Hartkamp De heer J.A. Möller Versie 2.0 17 december 2013 Definitief rapport Inleiding Binnen ons Energiemanagementsysteem

Nadere informatie

Document: Energiemanagementplan

Document: Energiemanagementplan Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 5 Auteur(s): K. Algra / B.H. van Houten () M. de Lange (extern adviseur) (Nedcon Organisatieadvies b.v.) Datum,

Nadere informatie

Energiemanagementplan Certificering op CO2-prestatieladder

Energiemanagementplan Certificering op CO2-prestatieladder Energiemanagementplan Certificering op CO2-prestatieladder CO 2 -prestatieladder Van Oostrum Westbroek B.V. Niveau 3 Auteur(s): T. Meerkerk, CO2-functionaris, Van Oostrum Westbroek B.V. M. de Lange, extern

Nadere informatie

Document: Energie management actieplan

Document: Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2. Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 & 4.6.4 Biemond en van Pelt B.V. Auteur(s): H. van Pelt, Directie & CO 2 -functionaris

Nadere informatie

Document: Energiemanagementplan

Document: Energiemanagementplan Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): De heer F. Blokland De heer S. Mbarki 1 april 2014 Definitief rapport Inhoudsopgave: blz. 1. Inleiding

Nadere informatie

Document: Energiemanagementplan

Document: Energiemanagementplan Energiemanagementplan Certificering op CO2-prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): De heer W. de Vries De heer H. Kosse 26 juni 2014 Definitief rapport Inhoudsopgave: blz. 1. Inleiding

Nadere informatie

Energiemanagementplan

Energiemanagementplan Energiemanagementplan CO 2 -prestatieladder VWB Het Veldwerkbureau B.V. Niveau 3 Auteur(s): Guido Hartkamp Trudi Bunt-Esveld Versie 3.0 3 februari 2015 Inleiding Binnen ons Energiemanagementsysteem zullen

Nadere informatie

Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder

Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder Pagina: 1/9 Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niek Konijn Holding B.V. Niveau 3 Auteur(s): Johan Bruinsma, Niek Konijn Holding B.V. Marcel de Lange, extern

Nadere informatie

Document: Energiemanagementplan

Document: Energiemanagementplan Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): De heer S. Mbarki De heer R. van Cappellen 26 maart Definitief rapport Inhoudsopgave: blz. 1. Inleiding

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan BRUCO ZEGVELD B.V. HEIFRA B.V. Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Bruco Zegveld B.V. Ouwejan & F. de Bruijn

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan BRUCO ZEGVELD B.V. HEIFRA B.V. Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Bruco Zegveld B.V. Ouwejan & F. de Bruijn

Nadere informatie

Document: Energiemanagement actieplan

Document: Energiemanagement actieplan Energiemanagement actieplan Certificering op CO2-prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): De heer A.L. Hubregtse (Co2-functionaris) De heer W. van Veen (Movement4you) Definitief rapport

Nadere informatie

Energiemanagementplan

Energiemanagementplan Energiemanagementplan Auteur(s): Guido Hartkamp Trudi Bunt-Esveld Versie 3.1 7 maart 2016 Inleiding Binnen ons Energiemanagementsysteem zullen we jaarlijks onze plannen beschrijven om te kunnen voldoen

Nadere informatie

Energie management plan

Energie management plan Energie management plan Bedrijf: Bruco Zegveld B.V. Ouwejan & F. de Bruijn Infra B.V. Ouwejan & F. de Bruijn Materieel B.V. Heifra B.V. Periode: 2017 Auteur: Datum: Document code: Status: J.N. Liebrecht

Nadere informatie

Energiemanagementplan

Energiemanagementplan Energiemanagementplan Auteur(s): Guido Hartkamp Trudi Bunt-Esveld Versie 3.3 10 maart 2017 Inleiding Binnen ons Energiemanagementsysteem zullen we jaarlijks onze plannen beschrijven om te kunnen voldoen

Nadere informatie

Energiemanagementplan

Energiemanagementplan Energiemanagementplan Auteur(s): Guido Hartkamp Trudi Bunt-Esveld Versie 3.4 3 mei 2018 Inleiding Binnen ons Energiemanagementsysteem zullen we jaarlijks onze plannen beschrijven om te kunnen voldoen aan

Nadere informatie

Bom Beheer B.V. Document: Energiemanagementplan. CO 2 -prestatieladder Bom Beheer B.V. Niveau 3. Certificering op CO 2 -prestatieladder

Bom Beheer B.V. Document: Energiemanagementplan. CO 2 -prestatieladder Bom Beheer B.V. Niveau 3. Certificering op CO 2 -prestatieladder Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): De heer A. Bom De heer R. van Cappellen 2 mei 2013 (revisie 2.0) Definitief rapport Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Energie management plan

Energie management plan Energie management plan Bedrijf: Bruco Zegveld B.V. Ouwejan & F. de Bruijn Infra B.V. Ouwejan & F. de Bruijn Materieel B.V. Heifra B.V. Periode: 2018 Auteur: Datum: Document code: Status: K. Wolleswinkel

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Aannemings- en wegenbouwbedrijf Verdam B.V. Auteur(s): Dhr. S. van Dam,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Huisman Loonwerk en Aannemingsbedrijf B.V. Auteur(s): S. Huisman Sr.,

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3. 2. Reductiedoelstellingen 4 2.1 Algemeen 2.2 Per scope

Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3. 2. Reductiedoelstellingen 4 2.1 Algemeen 2.2 Per scope Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): F. Reijm () A.T. Zweers (A.T.

Nadere informatie

Energie management plan

Energie management plan Energie management plan Bedrijf: Roos Groep Periode: 2019 Auteur: A. Van der Schoot (COF-coördinator) en K. Lambregts (externe adviseur) Datum: 20-03-2019 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 2 Normatieve wijzigingen

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Gebr. Dalmulder Infra Auteur(s): C.J.J. Dalmulder, directeur & CO 2-functionaris

Nadere informatie

Energie Management Actieplan Conform 3.B.2

Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Auteur(s): Mevr. Marjan Giezen, CO₂-functionaris, PUK Benelux B.V. Marcel

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 A.N. van Impelen en Zonen Werkhoven B.V. Auteur(s): Dhr. A.E.N. van Impelen,

Nadere informatie

Document: Energiemanagementplan

Document: Energiemanagementplan Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3. Auteur(s): Dhr. A. Keizer Dhr. R. Verhoeven 03-09-2014 (revisie 1.2) Definitief rapport Inhoudsopgave: blz.

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Biemond en Zonen Beheer B.V. Auteur(s): Dhr. Richard Tuasela, CO 2 -functionaris,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 J.H. Oosterbeek Beheer B.V. Auteur(s): Paul Veldman, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Keiser Holding B.V. Auteur(s): Marko Keiser, CO2-functionaris, Keiser

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 A.N. van Impelen en Zonen Werkhoven B.V. Auteur(s): Dhr. A.E.N. van Impelen,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan Megaborn Traffic Development bv

Energie Management Actieplan Megaborn Traffic Development bv 2018 Opgesteld volgens handboek 3.0 van de CO 2 -prestatieladder : Status Kenmerk Definitief EMA-CO2-V0 Versie/revisie 0 Datum 26-02-2018 Opgesteld door Gecontroleerd door J.N. Liebrecht N.A. van Amstel

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5,4.4.6, 4.6.1 en4.6.4 Bos Infra B.V. Auteur(s): Richard Bos, Directie en CO2-functionaris, Bos

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5,4.4.6, 4.6.1 en4.6.4 Firma W. Zwaan en Zonen Auteur(s): Wim Zwaan, CO 2 -functionaris, Firma

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Auteur(s): Mevr. G.A.W. Mielke-van Ooijen, CO2-functionaris en directielid

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 J.H. Oosterbeek Beheer B.V. Auteur(s): Paul Veldman, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Biemond en van Pelt Beheer B.V. Auteur(s): Dhr. Richard Tuasela, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Aannemingsbedrijf H. de Boer Muiderberg B.V. Auteur(s): Jeroen de Beer,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 J. van Bodegom & Zn. B.V. Auteur(s): Odin van Rijswijk, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Firma W. Zwaan en Zonen Auteur(s): Gerard Zwaan, directie & CO2-functionaris

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Blokland Holding B.V. Auteur(s): Dhr. S. Mbarki, CO2-functionaris, Blokland

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Reijm Groep I B.V. Auteur(s): Fred Reijm, Directie, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 M. Koning Auteur(s): Dhr. Mark Koning, Directeur-eigenaar Dhr. Peter

Nadere informatie

3.B.1-1 CO 2 reductiedoelstellingen

3.B.1-1 CO 2 reductiedoelstellingen Document 3.B.1-1 CO2 reductiedoelstellingen Auteur Toorenaar Datum 22-01-2018 3.B.1-1 CO 2 reductiedoelstellingen Inleiding In dit document worden de scope 1 & 2 CO 2 reductiedoelstelling van Wagenaar

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Van der Pols Pernis Machineverhuur B.V. Auteur(s): Arend van der Pols,

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Zwatra B.V. Auteur(s): R. Egas, directie & CO2-functionaris, Zwatra B.V.

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Keiser Verkeerstechniek B.V. Auteur(s): M. Keiser, directeur, Keiser

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 MTS Loon, Verhuur & Groenvoorzieningsbedrijf Klaasse Auteur(s): Robert

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Gebr. Algra B.V. Auteur(s): Klaas Algra, Directie, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Firma W. Zwaan en Zonen Auteur(s): Gerard Zwaan, CO2-functionaris, Firma

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5,4.4.6, 4.6.1 en4.6.4 Auteur(s): Mevr. G.A.W. Mielke-van Ooijen, CO 2 -functionaris en directielid

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Loodgietersbedrijf RéVé B.V. Auteur(s): Dorien Huiskamp-De Vries, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5,4.4.6, 4.6.1 en4.6.4 Pannekoek GWW B.V. Auteur(s): Carolien Degen, CO 2 -functionaris, Pannekoek

Nadere informatie

CO 2 -Prestatieladder

CO 2 -Prestatieladder CO 2 -Prestatieladder Energiemanagement actieplan Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 2015 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Auteur(s): R. de Boer (Schilderwerken

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Pannekoek GWW B.V. Auteur(s): Carolien Degen, CO 2 -functionaris, Pannekoek

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Aannemingsbedrijf H. de Boer Muiderberg B.V. Auteur(s): J. de Beer, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Beukema Grondwerken B.V. Auteur(s): Mevr. J. Beukema - Meijer, directie

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Reijm Groep I B.V. Auteur(s): Fred Reijm, CO2-functionaris, Reijm Groep

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 J. van der Stoel Machineverhuur B.V. Auteur(s): Daniel van Broekhuizen

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Inspectrum B.V. Auteur(s): Dhr. G. van Dijk, CO 2 -functionaris, Inspectrum

Nadere informatie

Energiemanagementplan

Energiemanagementplan Energiemanagementplan Auteur(s): Guido Hartkamp Trudi Bunt-Esveld Versie 3.5 2 mei 2019 Inleiding Binnen ons Energiemanagementsysteem zullen we jaarlijks onze plannen beschrijven om te kunnen voldoen aan

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 ZVS Eemnes B.V. Auteur(s): W. Vorenhout, CO 2 -functionaris, ZVS Eemnes

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Beukema Grondwerken B.V. Auteur(s): Mevr. J. Beukema - Meijer, directie

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Blokland Holding B.V. Auteur(s): Dhr. S. Mbarki, CO2-functionaris, Blokland

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Boerman Beheer B.V. Auteur(s): Dhr. T. Sterrenburg, CO 2-functionaris

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5,4.4.6, 4.6.1 en4.6.4 Auteur(s): Mevr. G.A.W. Mielke-van Ooijen, CO 2 -functionaris en directielid

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Henzen Wegenbouw B.V. Auteur(s): Dhr. P. Henzen, directeur Mevr. H. Nawijn

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 en 4.B.1 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Pijnacker Infra B.V. Auteur(s): Dhr. Henk Walberk (KAM-coördinator

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Patrona B.V. Auteur(s): De heer P.C. Giljam (Directie en CO2-functionaris

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2, 4.B.1, 5.A.2-1 en 5.B.1 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Gebr. Algra B.V. Auteur(s): Klaas Algra, Directie,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 en 4.B.1 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Pijnacker Infra B.V. Auteur(s): Dhr. Henk Walberk (KAM-coördinator

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Loodgietersbedrijf RéVé b.v. Auteur(s): Dorien Huiskamp-De Vries, CO

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Aannemingsbedrijf H. de Boer Muiderberg B.V. Auteur(s): Jeroen de Beer,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan Megaborn Traffic Development bv Actualisatie

Energie Management Actieplan Megaborn Traffic Development bv Actualisatie Megaborn Traffic Development bv 2018 -Actualisatie Opgesteld volgens handboek 3.0 van de CO 2 -prestatieladder : Megaborn Traffic Development bv Status Kenmerk Definitief EMA-CO2-V1 Versie/revisie 1 Datum

Nadere informatie

Energiemanagement actieplan Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 2017

Energiemanagement actieplan Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 2017 CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 2017 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Auteur(s): R. de Boer (Schilderwerken

Nadere informatie

Energiemanagementplan Certificering op CO2-prestatieladder

Energiemanagementplan Certificering op CO2-prestatieladder Energiemanagementplan Certificering op CO2-prestatieladder CO 2 -prestatieladder Heros Sluiskil B.V. Niveau 3 Auteur(s): M Stouten J.P. Gerrits, extern adviseur Datum (revisie 1.0) Definitief rapport Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Van Eijk Leiden wil CO 2 -reductie!

Van Eijk Leiden wil CO 2 -reductie! Communicatiebericht 2018 10-12-2018 Van Eijk Leiden wil CO 2 -reductie! VAN EIJK LEIDEN heeft zich ten doel gesteld om haar energie- en brandstofverbruik te reduceren. De doelstelling voor 2025 is 25%

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Van der Pols Pernis Machineverhuur B.V. Auteur(s): Arend van der Pols,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Aannemingsbedrijf H. de Boer Muiderberg B.V. Auteur(s): Jeroen de Beer,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Boomkwekerij Gebr. Van den Berk B.V. Auteur(s): R.H.J.M. Raaijmakers,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2, 4.B.1, 5.A.2-1 en 5.B.1 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Gebr. Algra B.V. Auteur(s): Klaas Algra, Directie,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Loodgietersbedrijf RéVé b.v. Auteur(s): Dorien Huiskamp-De Vries, CO

Nadere informatie

Energiemanagement actieplan Klaver Giant Groep B.V. Op basis van de internationale norm ISO , 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, en 4.6.

Energiemanagement actieplan Klaver Giant Groep B.V. Op basis van de internationale norm ISO , 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, en 4.6. CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Klaver Giant Groep B.V. Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Auteur(s): A.C.A. Ham (Klaver Giant Groep

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2, 4.B.1, 5.A.2-1 en 5.B.1 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Den Ouden Groep B.V. Auteur(s): Dhr. Rob Aartssen,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2, 4.B.1, 5.A.2-1 en 5.B.1 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Reijm Groep I B.V. Auteur(s): Fred Reijm, Directie,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 en 4.B.1 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Pijnacker Infra B.V. Auteur(s): Dhr. Henk Walberk (KAM-coördinator

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 PUK Benelux. B.V. Auteur(s): Dhr. H. Heeffer, Managing director algemeen

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 PUK Benelux B.V. Auteur(s): Mevr. M.J.E. Giezen, CO2-functionaris, PUK

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Gebr. Algra B.V. Auteur(s): De heer K. Algra (Directie en CO2-functionaris

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2, 4.B.1, 5.A.2-1 en 5.B.1 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Aannemings- en Wegenbouwbedrijf Verdam B.V.

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2, 4.B.1, 5.A.2-1 en 5.B.1 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Den Ouden Groep B.V. Auteur(s): Dhr. David van

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Veko Lightsystems International B.V. Auteur(s): T. van Kleef, Operations

Nadere informatie

ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN CONFORM 3.B.2

ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN CONFORM 3.B.2 EnergieManagement Actieplan Blad 1 van 12 bladen ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN CONFORM 3.B.2 OP BASIS VAN DE INTERNATIONALE NORM ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 EN 4.6.4 J. van Bodegom & Zn.

Nadere informatie

Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder

Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder Pagina 1 van 8 Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Auteur(s): Dhr. G. Verwoerd De heer D. Slothouber 17 december 2013 Definitief rapport Pagina 2 van 8 Inhoud

Nadere informatie

ENERGIEMANAGEMENTPLAN 3.B.2_1 VERSIE

ENERGIEMANAGEMENTPLAN 3.B.2_1 VERSIE ENERGIEMANAGEMENTPLAN 3.B.2_1 VERSIE 0.1 31 12 2015 Conform niveau 3 op de CO₂ Prestatieladder Samen zorgen voor minder CO₂ Klopperman 6 2292 JD Wateringen 0172 274100 Status Versie/ Datum Definitief 31

Nadere informatie

Energie beoordelingsverslag

Energie beoordelingsverslag Energie beoordelingsverslag 2016 14-02-2017 Energie Beoordelingsverslag 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bedrijf 4 2.1 Activiteiten 4 2.2 Bedrijfsonderdelen 4 2.3 Factoren die het energieverbruik beïnvloeden

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Veko Lightsystems International B.V. Auteur(s): T. van Kleef, Operations

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Henzen Wegenbouw B.V. Auteur(s): Dhr. P. Henzen, directeur Mevr. H. Nawijn

Nadere informatie