We denken dat het erg belangrijk is dat kinderen het evangelie kunnen horen en met hun ouders kunnen praten over het christelijke geloof.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We denken dat het erg belangrijk is dat kinderen het evangelie kunnen horen en met hun ouders kunnen praten over het christelijke geloof."

Transcriptie

1 nieuwsbrief hmagazine van stichting hulp oost-europa, nr. 2, maart 2010 We denken dat het erg belangrijk is dat kinderen het evangelie kunnen horen en met hun ouders kunnen praten over het christelijke geloof Zie pagina 2 en 3 en verder: Verslavingszorg Bijbelschool in Sarajevo Uw steun: Winterhulp in Polen

2 De vakantie van hun leven Vakantie vieren is voor de meeste Nederlanders vanzelfsprekend. In Oost-Europa is dat niet zo. Zeker niet in tijden van crisis, zoals nu, waarin vele mensen hun baan zijn kwijtgeraakt. Vanuit verschillende gemeenten worden zomerkampen georganiseerd voor kinderen en jongeren. Voor veel ouders is het onmogelijk om financieel bij te dragen. Helpt u mee om, Sándor, Éva, Róbert, Emilia en andere kinderen een fijne, zinrijke week te bezorgen? Ágnes is tien jaar en woont samen met haar broertje Stéfan in Oradea. Haar vader heeft onlangs zijn baan verloren. Hij werkte in een grote fabriek in zijn woonplaats, maar door de financiële crisis is de onderneming uitgeweken naar China. Sinds haar zesde bezocht ze iedere zomer een kinderkamp, georganiseerd door de plaatselijke christelijk gemeente. Die mogelijkheid komt dit jaar in gevaar, omdat haar ouders er geen geld voor hebben. Toch zitten Ágnes en haar ouders niet bij de pakken neer. God zal ook hier uitkomst bieden. Het zou echt jammer zijn als ze niet meekan, want ze ziet er elke keer weer naar uit. Ik hoop dat er een mogelijkheid komt voor haar. We bidden erom, aldus haar moeder. Duizenden kinderen en jongeren in Oost-Europa bezoeken tijdens de zomermaanden deze kampen. De vakantiekampen zijn te vergelijken met de Vakantie Bijbel Club in Nederland. Omdat de kosten voor de evangelisatiekampen vaak erg hoog zijn, levert stichting Hulp Oost-Europa een (gedeeltelijke) financiële bijdrage aan tientallen kampen in Roemenië, Servië, Oekraïne, Polen, Slowakije en Hongarije. Behalve met geld, wordt ook nog op een andere manier geholpen. Bij enkele kampen zullen Nederlandse jongeren helpen om de kinderen een zinvolle en fijne week te geven. De vakantiekampen zijn met name bedoeld om christenjongeren geestelijk toe te rusten. Uiteraard neemt ook ontspanning een belangrijke plaats in tijdens de kampweken. Ook zijn er kampen waar onkerkelijke jongeren worden uitgenodigd. Deze evangelisatiekampen worden als zeer zegenrijk ervaren, aldus een van de organisato-

3 ren. We denken dat het erg belangrijk is dat kinderen het evangelie kunnen horen en met hun ouders kunnen praten over het christelijke geloof. In Slowakije ondersteunt stichting Hulp Oost-Europa evangelisatiekampen voor Romakinderen. Dat gebeurt ook in Csonkápapi en Gát in Oekraïne. In de Oekraïense plaats Velyki Mosti worden zomerkampen georganiseerd voor straatkinderen. In Polen organiseert de Evangelische Kerk zomerkampen in de omgeving van Warschau. In het zuiden van Hongarije, het arme gedeelte, organiseren de plaatselijke kerken in Nagyér en Iszófalva vakantiekampen. Op vele plekken in het westen en midden van Roemenië organiseert de organisatie Christian Endeavor zomer- en evangelisatiekampen. In Zuid-Roemenië werkt stichting Hulp Oost-Europa samen met de Roemeense Evangelische Kerk (BER). Baptistengemeenten in Cakovec (Kroatië) en Sarajevo (Bosnië) doen straatevangelisatie om op deze manier kinderen te bereiken. Helpt u mee? Om deze vorm van evangelisatie mogelijk te maken, zijn financiële middelen nodig. De kosten voor één week zomerkamp bedragen 45 euro per kind. Bij dit bedrag zijn de kosten van maaltijden, transport van en naar het kamp, spelmateriaal, lectuur en onkosten van de leiding inbegrepen. Helpt u mee Oost-Europese jeugd een zinvolle en fijne vakantie te geven? Hoeveel kinderen neemt u voor uw rekening? Uw bijdrage is welkom op giro 8887 t.n.v. Stichting Hulp Oost-Europa in Barneveld, o.v.v. Zomerkampen U kunt ook via onze website geven. Let op: Als u bijgevoegde acceptgiro gebruikt of een gift elektronisch overmaakt met het op de acceptgiro vermelde betalingskenmerk, komt uw gift ten goede aan het werk van onze stichting in het algemeen. Gebedspunten: Bid voor de vrijwilligers die zich inzetten voor de zomerkampen. Bid voor het goede verloop van de trainings- en toerustingscursussen die in Oost-Europa worden gegeven. Bid dat het evangelie het hart van de jongeren (en ouderen) bereikt en dat ze weten kind van God te zijn. Bid dat de voorbereidingen van de zomerkampen goed zullen verlopen, zodat vele duizenden kinderen en jongeren komende zomer deze zomerkampen kunnen bezoeken.

4 Ons project: Verslavingszorg De Bonus Pastor Foundation (Stichting Goede Herder) heeft van de Roemeense overheid een landgoed in bruikleen gekregen. Op het terrein zijn inmiddels mogelijkheden ontwikkeld om verslaafden te laten afkicken. In 1993 gaf ds. Horváth Levente, predikant van een Hongaarse Hervormde Kerk in Roemenië, de aanzet voor de stichting. Hij begon met evangelisatiekampen voor alcoholverslaafden en hun gezinsleden. Alcoholisme is een groot maatschappelijk probleem in Roemenië. Er wordt wel gezegd dat Roemenen wijn en wodka drinken zoals Nederlanders koffie. Daardoor wordt het probleem van alcoholverslaving moeilijk als zodanig herkend. De projecten van de stichting zijn gericht op afkicken, het hervinden van structuur in het (gezins) leven en het opdoen van werkervaring. Via voorlichtingsacties in kerken maakt de stichting het verslavingsprobleem bespreekbaar. De Roemeense organisatie helpt vanuit diverse locaties in Transsylvanië (het Hongaarstalige gedeelte in Roemenië) circa zeshonderd gezinnen. Stichting Hulp Oost-Europa wil dit jaar vijfduizend euro bijdragen aan verslaafdenzorg en afkickprogramma s. Daarnaast wordt deze bijdrage ook gebruikt voor materiële hulp aan gezinnen als dat nodig is. Helpt u mee? Uw bijdrage is welkom op giro 8887 t.n.v. Stichting Hulp Oost-Europa in Barneveld, o.v.v. Bonus Pastor.

5 Hoe u kunt helpen Kijk voor meer projecten en een uitgebreide beschrijving hiervan op onze website: Bijbelschool Sarajevo De baptistenkerk in Bosnië heeft in Sarajevo een Bijbelinstituut waar studenten worden opgeleid tot voorganger. Kadervorming voor Bosnië blijft van groot belang. De protestantse kerken zijn zeer klein en hebben vrijwel alleen lekenpredikers. De Bijbelschool geeft mogelijkheden om op een bescheiden manier mensen toe te rusten ten dienste van de gemeente, voor leiding in het kerkenwerk. Dit gebeurt door middel van een driejarige opleiding. Daarnaast kunnen gemeenteleden meedoen aan seminars. Bosnië is hard getroffen door de financiële crisis. Grote bezuinigingsronden staan voor de deur. Minder werk en kleine uitkeringen heeft als resultaat dat er weinig geld is voor studie. De Bijbelschool verzorgt een essentieel stuk kadervorming voor de protestantse kerken in Bosnië. Grijp deze unieke kans en draag uw steentje bij aan het voortbestaan van de protestantse kerken in Bosnië. Uw gift is welkom op giro 8887 t.n.v. Stichting Hulp Oost-Europa in Barneveld, o.v.v. Bijbelinstituut Bosnië. Kinderziekenhuis Bethesda Stichting Hulp Oost-Europa heeft al jarenlang contact met het christelijk kinderziekenhuis Bethesda in Budapest (Hongarije). Bethesda fungeert ook als landelijk brandwondencentrum voor Hongarije en daarbuiten. De financiële situatie van Bethesda is zorgelijk. Hongarije verkeert in een zware economische crisis. Op de gezondheidzorg wordt sterk bezuinigd, zeker als het gaat om christelijke instellingen. Dit betekent dat onderdelen van het pastorale werk weinig of geen geld meer krijgen. Stichting Hulp Oost-Europa wil helpen, maar kan dat niet zonder uw hulp. Wilt u meehelpen om speel-, leer- en evangelisatiemateriaal aan te schaffen voor de kinderen en hun ouders? Uw bijdrage is welkom op giro 8887 t.n.v. Stichting Hulp Oost-Europa in Barneveld, o.v.v. Kinderziekenhuis Bethesda.

6 Uw steun heeft dit mogelijk gemaakt: Winterhulp in Polen Voorganger Mariusz Socha kreeg financiële steun om een winterhulpcampagne op te zetten in Szczecin (Polen), waarbij voedselpakketten werden verspreid. We hebben diverse bijeenkomsten georganiseerd, waaronder een kerstconcert in de gevangenis en kerstvieringen voor kinderen uit de armste families in Szczecin. Ook bezochten we een tehuis waar kinderen worden opgevangen waarvan de ouders een drugs- of alcoholprobleem hebben. We danken u hartelijk voor de bijdrage die u gaf om deze bijeenkomsten mogelijk te maken en de mensen te helpen met een voedselpakket.

7 VakantiePlus 2010 Wel eens gedacht aan een werkvakantie in Oost-Europa? Dan ben je bij stichting Hulp Oost-Europa aan het goede adres. We organiseren jaarlijks reizen naar onder andere

8 Stichting Hulp Oost-Europa dienstbaar aan het werk van christelijke gemeenten en organisaties in Oost-Europa Giro 8887, Barneveld Postbus AL Barneveld Tel Uitgave: Stichting Hulp Oost-Europa Fotografie: Folkert Rinkema, HOE Vormgeving: Frivista - (y)our mission Druk: De Bunschoter Cert no. SGS-COC Hongarije, Slowakije, Servië, Bosnië en Roemenië. Ben je 18 jaar en ouder en heb je zin om mee te gaan? Vraag nu de vakantiegids aan of kijk op of Overleden: Jenine Reedijk Jenine Reedijk (23) uit Harderwijk is eind vorig jaar na een leven vol lijden overleden. Jenine had meerdere handicaps, die voor veel problemen zorgden in haar dagelijks leven. Ze wist zich geroepen om zich in te zetten voor het dagverblijf Izida voor gehandicapten in Feketic (Servië). De afgelopen jaren maakte ze vele ansichtkaarten die ze deels voor dit doel verkocht. Wij zijn bijzonder dankbaar voor alles wat Jenine heeft gedaan voor haar naasten in Oost-Europa. Oude ansichtkaarten Indien u beschikt over oude ansichtkaarten van voor 1960 die u aan ons wilt afstaan, dan kunt u hierover contact opnemen met de heer H.J.K. Versluis, die de kaartenactie voor Hulp Oost-Europa coördineert, telefoon of met ons kantoor in Barneveld, telefoon Mailen mag ook: info@hulpoosteuropa.nl. We danken u allen voor het beschikbaar stellen van de ansichtkaarten. Mede door uw gift kunnen we het werk voor onze naasten in Oost- Europa voortzetten. PostOpMaat Stichting Hulp Oost-Europa hecht er veel waarde aan om rekening te houden met uw wensen als het gaat om postbezorging. PostOpMaat is een service om ervoor te zorgen dat u uw post op de door u gewenste manier ontvangt. Ga naar klik dan op Contact -> PostOpMaat. Door het invullen van het formulier kunt u uw wensen kenbaar maken. Hebt u geen internet? Neem contact op met het kantoor van Stichting Hulp Oost-Europa (tel ) en we zorgen ervoor dat u het formulier thuisgestuurd krijgt.

hmagazine en verder: Uitbreiding zigeunerschool in Gát Kinderbibliotheken in Oost-Europa Toerusting van gemeenteleden

hmagazine en verder: Uitbreiding zigeunerschool in Gát Kinderbibliotheken in Oost-Europa Toerusting van gemeenteleden nieuwsbrief hmagazine van stichting hulp oost-europa, nr. 3, april 2009 Er komen tijdens de kampweken kinderen uit problematische thuissituaties. We mogen de kinderen bekend maken met het Evangelie, zodat

Nadere informatie

Evangelist Coteanu: Steeds meer gevangenen durven met mij in gesprek te gaan. Ik lees met hen de Bijbel en spreek over hun leven.

Evangelist Coteanu: Steeds meer gevangenen durven met mij in gesprek te gaan. Ik lees met hen de Bijbel en spreek over hun leven. nieuwsbrief hmagazine van stichting hulp oost-europa, nr. 7, november 2010 Evangelist Coteanu: Steeds meer gevangenen durven met mij in gesprek te gaan. Ik lees met hen de Bijbel en spreek over hun leven.

Nadere informatie

hmagazine en verder: Bouw mee aan evangelistatiepost in Roemenië Maaltijd voor straatkinderen Uw steun: Meer structuur in Roma-onderwijs

hmagazine en verder: Bouw mee aan evangelistatiepost in Roemenië Maaltijd voor straatkinderen Uw steun: Meer structuur in Roma-onderwijs nieuwsbrief hmagazine van stichting hulp oost-europa, nr. 3, mei 2010 Veel mensen kwamen door de crisis op straat te staan, konden hun huur niet meer betalen en werden dakloos. Ze klopten hier bij de shelter

Nadere informatie

magazine en verder: BER-kerk in Galati Steun Bijbelinstituut Sarajevo Slowaakse scholen bedanken u

magazine en verder: BER-kerk in Galati Steun Bijbelinstituut Sarajevo Slowaakse scholen bedanken u h nieuwsbrief van stichting hulp oost-europa, nr. 6, september 2009 magazine Het is in Slowakije nog steeds de tijd van afkeer van alles wat met God te maken heeft. De overheid doet er alles aan om met

Nadere informatie

hmagazine en verder: Promoot de winterhulpactie en/of de winterwinkelwagen Bijbelverhalen voor kinderen

hmagazine en verder: Promoot de winterhulpactie en/of de winterwinkelwagen Bijbelverhalen voor kinderen nieuwsbrief hmagazine van stichting hulp oost-europa, nr. 5, oktober 2014 en verder: Promoot de winterhulpactie en/of de winterwinkelwagen Bijbelverhalen voor kinderen Winterwerk voor hulp in Oost-Europa

Nadere informatie

We hopen dat het christelijk onderwijs tot zegen mag zijn voor jong en oud

We hopen dat het christelijk onderwijs tot zegen mag zijn voor jong en oud nieuwsbrief hmagazine van stichting hulp oost-europa, nr. 5, september 2012 We hopen dat het christelijk onderwijs tot zegen mag zijn voor jong en oud Zie pagina 2 en verder: Koop een schoolpakket Straatkinderen

Nadere informatie

hnieuwsbrief van stichting hulp oost-europa, nr. 8, december 2010

hnieuwsbrief van stichting hulp oost-europa, nr. 8, december 2010 hnieuwsbrief van stichting hulp oost-europa, nr. 8, december 2010 magazine Hulp aan kinderen blijft voor onze kerk een speerpunt. Zeker nu de economische situatie in Roemenië slecht is pagina 4 en verder:

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

Kinderhulp. Zorg voor kwetsbaren

Kinderhulp. Zorg voor kwetsbaren Kinderhulp Nieuwsbrief voor Kinderhulp Sponsors - Mei 2013 Zorg voor kwetsbaren Gehandicapt in Oost-Europa Kindertehuis Vidrare Het verhaal van Todor Interview met een projectmedewerker Partner in beeld:

Nadere informatie

hnieuwsbrief van stichting hulp oost-europa, nr. 8, december 2013

hnieuwsbrief van stichting hulp oost-europa, nr. 8, december 2013 hnieuwsbrief van stichting hulp oost-europa, nr. 8, december 2013 magazine Oog en hart voor gehandicapte mensen in Onesti pagina 4 en verder: Gezegende zomervakantie in Albesti Terugblik jongerenwerkvakanties

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 9 juni. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks ook

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

Zending wereldwijd. Driebergen, januari 2015. GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem

Zending wereldwijd. Driebergen, januari 2015. GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem De GZB-dag wordt dit jaar op D.V. 13 juni in de Evenementenhal in Gorinchem gehouden. Voor deze nieuwe datum en plaats is gekozen omdat er op het terrein van Hydepark

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Steunt u uw plaatselijke gemeente met een kerkelijke bijdrage, bijvoorbeeld via Kerkbalans? Geeft u uw diaconie geregeld een gift?

Nadere informatie

Jaarverslag Fountains of Joy 2014.

Jaarverslag Fountains of Joy 2014. Jaarverslag Fountains of Joy 2014. In april 2014 hebben Erik en Esther Nagtegaal Stichting Fountains of Joy opgericht, met het doel aan de wereld het evangelie van Jezus te verkondigen en zorg te dragen

Nadere informatie

Volle Evangelie Gemeente Rijswijk Beleidsplan 2013 Beleidsplan 2014

Volle Evangelie Gemeente Rijswijk Beleidsplan 2013 Beleidsplan 2014 Beleidsplan 2013 Beleidsplan 2014 Beleidsplan Volle Evangelie Gemeente Rijswijk 2013 ALGEMEEN Wij zijn een betrekkelijk kleine gemeente. Wel Actief. Sociaal. Charitatief. Extravert. Open. SAMENKOMSTEN

Nadere informatie

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis WOONWAGEN-Zending Nederland voorganger Jan F. Schmidt Ma Braunpad 23, 1067 WZ Amsterdam Tel: (020) 610 34 13 woonwagenzending.nl@planet.nl http://www.woonwagenzending.nl Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

CLUBAANBOD EN TRAINING SAMEN HET GELOOF ONTDEKKEN EN VERDIEPEN

CLUBAANBOD EN TRAINING SAMEN HET GELOOF ONTDEKKEN EN VERDIEPEN CLUBAANBOD EN TRAINING SAMEN HET GELOOF ONTDEKKEN EN VERDIEPEN Bruisend Jeugdwerk De kerk als plek waar jongeren, gelovig of niet, graag naartoe gaan om God beter te leren kennen. Jeugdleiders die dichterbij

Nadere informatie

Kom in actie! voor kinderen in Albanië

Kom in actie! voor kinderen in Albanië Kom in actie! voor kinderen in Albanië Voor alle kinderen in Albanië een! Ben je tussen de 10 en 13 jaar? Doe dan mee met onze actie! Stichting Antwoord wil graag dat iedereen weet dat de Here Jezus van

Nadere informatie

hnieuwsbrief van stichting hulp oost-europa, nr. 7, december 2014

hnieuwsbrief van stichting hulp oost-europa, nr. 7, december 2014 hnieuwsbrief van stichting hulp oost-europa, nr. 7, december 2014 magazine Het IJzeren Gordijn is in kleine stukjes verknipt en als souvenir wereldwijd verhandeld. pagina 2 en verder: Wat HOE deed in 2014

Nadere informatie

SAMUËL & XIMENA BIJ OM-NEDERLAND. Rekruteren & Begeleiden

SAMUËL & XIMENA BIJ OM-NEDERLAND. Rekruteren & Begeleiden SAMUËL & XIMENA BIJ OM-NEDERLAND Rekruteren & Begeleiden WIE ZIJN WIJ? WIJ ZIJN SAMUËL & XIMENA BEKX... al jarenlang volgen wij de Here Jezus en is het ons verlangen dat andere mensen ook Jezus Christus

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Zending verbindt. Help slachtoffers cycloon Idai. Driebergen, april 2019

Zending verbindt. Help slachtoffers cycloon Idai. Driebergen, april 2019 Help slachtoffers cycloon Idai In maart zijn miljoenen mensen in Mozambique, Malawi en Zimbabwe getroffen door de cycloon Idai. Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot 843. Onder hen 4 leraren en 39

Nadere informatie

Stem dan ChristenUnie. André Rouvoet ChristenUnie

Stem dan ChristenUnie. André Rouvoet ChristenUnie Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 22 november. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

UW STEUN BIJ HET EVANGELISATIEWERK

UW STEUN BIJ HET EVANGELISATIEWERK UW STEUN BIJ HET EVANGELISATIEWERK Commissie evangelisatie Vendelier 51-D 3905 PC VEENENDAAL Telefoon (0318) 505541 Website www.evangelisatiehhk.nl Email evangelisatie@hersteldhervormdekerk.nl TOELICHTING

Nadere informatie

Het Vakantiekamp. Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee!

Het Vakantiekamp. Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee! Het Vakantiekamp Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee! Jeugdkamp Lutherse Kerk Den Haag Begin je zomervakantie goed en beleef een avontuurlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 5 augustus/september 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 5 augustus/september 2011 Nieuwsbrief augustus 2011 Vanuit Hongarije Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Tijdens de laatste kinderdag, op 26 juli, was de jongste zoon van de voorganger gevallen op de trampoline en had zijn hoofd gestoten.

Nadere informatie

MEE. Voor ouders. Ondersteuning bij leven met een beperking. Passend onderwijs

MEE. Voor ouders. Ondersteuning bij leven met een beperking. Passend onderwijs MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor ouders Passend onderwijs Passend onderwijs Voor ouders Hoe kan ik invloed uitoefenen op de ontwikkeling van mijn kind? Welke ondersteuning heeft mijn

Nadere informatie

Het motto van ons tehuis is: Ieder kind dient met liefde en respect behandeld te worden!

Het motto van ons tehuis is: Ieder kind dient met liefde en respect behandeld te worden! Nieuwsbrief september 2015 (foto compilatie) Het motto van ons tehuis is: Ieder kind dient met liefde en respect behandeld te worden! Van het tehuis De vakantie van zes weken voor de scholieren is voorbij

Nadere informatie

Heidi Hoogvliet +31 (0) Kinderen met lepra of een handicap horen erbij!

Heidi Hoogvliet +31 (0) Kinderen met lepra of een handicap horen erbij! Heidi Hoogvliet heidi@leprazending.nl +31 (0)55 7600 500 www.leprazending.nl Kinderen met lepra of een handicap horen erbij! Het probleem Lepra is een ziekte die nog jaarlijks honderdduizenden mensen treft

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Nieuws over het evangelisatiewerk in Zuid-Roemenië. Nieuwsbrief nummer: 69, februari 2016

Nieuws over het evangelisatiewerk in Zuid-Roemenië. Nieuwsbrief nummer: 69, februari 2016 Nieuws over het evangelisatiewerk in Zuid-Roemenië Nieuwsbrief nummer: 69, februari 2016 Van de werkgroep Beste lezer, Deze nieuwsbrief is een bijzondere nieuwsbrief. Het is namelijk de laatste die u via

Nadere informatie

Cursussen 2015-2016. Inschrijven. winterwerk 2015-2016. Waarom mee doen? Moet ik lid van de Hervormde gemeente Garderen zijn om mee te mogen doen?

Cursussen 2015-2016. Inschrijven. winterwerk 2015-2016. Waarom mee doen? Moet ik lid van de Hervormde gemeente Garderen zijn om mee te mogen doen? Pagina 1 winterwerk 2015-2016 winterwerk 2015-2016 Waarom mee doen? Paulus schreef in de brief aan de Romeinen: Alles wat vroeger is geschreven, is geschreven om ons te onderwijzen, opdat wij door te volharden

Nadere informatie

De Herberg komt naar u toe. We zijn niet alleen. Over omzien naar elkaar en samen opzien naar God.

De Herberg komt naar u toe. We zijn niet alleen. Over omzien naar elkaar en samen opzien naar God. De Herberg komt naar u toe We zijn niet alleen. Over omzien naar elkaar en samen opzien naar God. Omdat de Herberg een verlengstuk van de plaatselijke gemeente is, is het van belang dat gemeenten weten

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS 1 HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS HOOFDSTUK 3: WAT HEEFT DE STICHTING BEREIKT HOOFDSTUK 4: ONS STNDPUNT

Nadere informatie

Onder, boven, voor en achter God is altijd bij mij Onder, boven, voor en achter God is om mij heen.

Onder, boven, voor en achter God is altijd bij mij Onder, boven, voor en achter God is om mij heen. 27 augustus 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 1-9 : informatieavond 2-9: gebedsgroep 4-9: speelgoedochtend kleuters 9-9: startdienst 7-9: schoolfotograaf 14-9: schoolreis groep 3-7 16-9: schoolreis kleutergroepen

Nadere informatie

ENQUÊTE ENQUÊTE. De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl

ENQUÊTE ENQUÊTE. De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl ENQUÊTE ENQUÊTE De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl ENQUÊTE UW MENING TELT! Wie in Kloosterhaar of Sibculo woont weet ongetwijfeld waar de kerk staat. Duidelijk zichtbaar

Nadere informatie

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen.

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen. Joh. 4, 13-15 Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen, zei Jezus, 14 maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 2

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 2 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal willen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Zádor, juli 2015 Wim en Liesbet Verschoor.

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

zonder de stabiele en gezonde basis van een liefdevol

zonder de stabiele en gezonde basis van een liefdevol Kinderdagcentra 2017 Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in Moldavië meer dan honderdvijftigduizend kinderen in een onveilige en ongezonde situatie opgroeien. Ze groeien op zonder ouders omdat die

Nadere informatie

P o s t b u s 6 5 3 8 4 0 A B H a r d e r w i j k T e l. 0 3 4 1 5 6 4 4 8 8 i n f o @ m a f. n l w w w. m a f. n l

P o s t b u s 6 5 3 8 4 0 A B H a r d e r w i j k T e l. 0 3 4 1 5 6 4 4 8 8 i n f o @ m a f. n l w w w. m a f. n l P o s t b u s 6 5 3 8 4 0 A B H a r d e r w i j k T e l. 0 3 4 1 5 6 4 4 8 8 i n f o @ m a f. n l w w w. m a f. n l KvK: Harderwijk: 41 23 11 29 www.maf.nl/baarssen Nieuwsbrief nr. 1 April 2013 BESTE

Nadere informatie

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel.

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel. Tiener- en jeugdwerk 1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid. Jeugd, jongeren,

Nadere informatie

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL 26 EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL Marike Spruyt - de Kloe / Willemieke Reijnoudt De grootste kracht van christelijk onderwijs is dat het bijdraagt aan karakterverandering. Op onze school komen kinderen uit arme

Nadere informatie

Inleiding. In deze brochure beperken we ons tot informatie over het lidmaatschap. Voor uitgebreide informatie over de visie en de

Inleiding. In deze brochure beperken we ons tot informatie over het lidmaatschap. Voor uitgebreide informatie over de visie en de Inleiding Je hebt deze brochure ontvangen omdat je overweegt of al hebt besloten om lid te worden van de Evangelische Gemeente Jozua in Dordrecht. Graag willen wij je informeren over hoe dat in zijn werk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie

Damayan Comunity Center Manilla

Damayan Comunity Center Manilla Damayan Comunity Center Manilla sponsorproject Filippijnen IEDER KIND HEEFT RECHT OP EEN THUIS IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS IEDER KIND HEEFT RECHT OP LIEFDE EN ZORG WWW.DAMAYAN-MANILA.NL WAAROM

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije Jaarverslag 2014 Stichting Hart voor Hongarije Inhoud 1. Voorwoord 2. Aanleiding en achtergrond 3. Acties vanuit Nederland 4. Acties vanuit Hongarije 5. Visie op de toekomst Bijlage: Financieel jaarverslag

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen.

Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen. Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen. Eerst nog wat Nederlands nieuws, omdat ik de eerste twee weken

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

STICHTING GOSPEL IMPACT JAARVERSLAG 2018

STICHTING GOSPEL IMPACT JAARVERSLAG 2018 JAARVERSLAG 2018 STICHTING GOSPEL IMPACT JAARVERSLAG 2018 Stichting Gospel Impact Dominicushof 92 4133AP Vianen Telefoon: 0347-374483 Mobiel: 06-33586841 Email: info@gospelimpact.nl Website: www.gospelimpact.nl

Nadere informatie

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING!

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Voorganger: ds. Peter Smilde Pianist en organist: Bas van Viegen Met medewerking

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jorim Rietdijk

Nieuwsbrief Jorim Rietdijk Use this area to offer a short preview of your email's content. View this email in your browser Maar een ding weet ik zeker-en daarbij vergeet ik wat achter mij ligt en strek ik me uit naar wat voor mij

Nadere informatie

P o s t b u s 6 5 3 8 4 0 A B H a r d e r w i j k T e l. 0 3 4 1 5 6 4 4 8 8 i n f o @ m a f. n l w w w. m a f. n l

P o s t b u s 6 5 3 8 4 0 A B H a r d e r w i j k T e l. 0 3 4 1 5 6 4 4 8 8 i n f o @ m a f. n l w w w. m a f. n l P o s t b u s 6 5 3 8 4 0 A B H a r d e r w i j k T e l. 0 3 4 1 5 6 4 4 8 8 i n f o @ m a f. n l w w w. m a f. n l KvK: Harderwijk: 41 23 11 29 Nieuwsbrief 1 September 2012 Na een lange periode van voorbereiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 september 2015 Familie Hoogendoorn Bekijk deze email in uw browser

Nieuwsbrief 18 september 2015 Familie Hoogendoorn Bekijk deze email in uw browser Nieuwsbrief 18 september 2015 Familie Hoogendoorn Bekijk deze email in uw browser beste gemeenteleden, We zijn op de Logos Hope en varen naar Myanmar! En wat hebben we veel beleefd in de weken die achter

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 3 juni 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 3 juni 2011 Nieuwsbrief 3, juni 2011. Vanuit Hongarije De reis terug naar Hongarije verliep voorspoedig, tot 1 uur voor we thuis waren. Toen brak de as onder de aanhangwagen vandaan. Gelukkig alleen schade aan de

Nadere informatie

EEN LICHTJE VOOR. 19 december 2015 Boerderij Molenberg Burgh-Haamstede. www.debasstichting.nl

EEN LICHTJE VOOR. 19 december 2015 Boerderij Molenberg Burgh-Haamstede. www.debasstichting.nl VOOR 19 december Boerderij Molenberg Burgh-Haamstede www.debasstichting.nl De BAS stichting De BAS stichting is opgericht om bekendheid te geven aan de zeldzame chronische ontstekingsziekte JDM (juveniele

Nadere informatie

Voor hen die ziek zijn, mindervalide, gehandicapt en lijden.

Voor hen die ziek zijn, mindervalide, gehandicapt en lijden. 2 Korintiers 1 : 3 4 Geprezen zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt, de God die ons altijd troost en ons in al onze ellende moed geeft, zodat wij door de

Nadere informatie

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 was de Levend evangelie Gemeente bezig met het onderwerp 40 DAGEN GEBED. Om gemeente breed

Nadere informatie

Zending wereldwijd. Najaarsactiviteiten GZB. Concerten Psalm Project. GZB-jongerenevent. Driebergen, september 2015

Zending wereldwijd. Najaarsactiviteiten GZB. Concerten Psalm Project. GZB-jongerenevent. Driebergen, september 2015 Najaarsactiviteiten GZB Concerten Psalm Project De GZB organiseert samen met The Psalm Project twee concerten: op 3 oktober in Nijkerk en 10 oktober in Waddinxveen. De avonden staan in het teken van het

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

Collecte zondag 3 maart e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba

Collecte zondag 3 maart e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba Collecte zondag 3 maart 2019 1 e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba Kiliba is een dorp in de Democratische Repbliek Congo. Hier wonen veel oorlogsweeskinderen, verkrachte vrouwen

Nadere informatie

het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3)

het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3) het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3) We zijn volop bezig met het project. Er worden workshops gegeven. Sommige groepen gaan op excursie. We

Nadere informatie

MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG. SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat

MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG. SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat SGJ Christelijke Jeugdzorg wil er met professionele jeugdzorg aan bijdragen dat kwetsbare kinderen en jongeren zich positief

Nadere informatie

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch?

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch? Liturgie Jongerenviering op 10 juni 2012 Protestantse Kerk in Wehl Welkom Anneke We begroeten elkaar met het zingen van: 'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) Thema van de

Nadere informatie

Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een

Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een theologische universiteit in Zambia. De laatste jaren

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

Janusz Korczak. door Renée van Eeken

Janusz Korczak. door Renée van Eeken Janusz Korczak door Renée van Eeken Hoofdstukken 1. Inleiding 2. Wie was Janusz Korczak? 3. Zijn levensverhaal 4. Janusz Korzcak in deze tijd 5. Waarom ik hem gekozen heb 6. Nawoord 7. Bronvermelding 1

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

Thuis is meer dan een huis!

Thuis is meer dan een huis! Thuisboekje Kerk- School- Gezin Themaweek 19-25 januari 2015 Thuis is meer dan een huis! Beste ouders/ verzorgers, In de week van 19-25 januari is er op alle christelijke scholen in Putten aandacht voor

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN UITGAVE VAN UNICEF NEDERLAND Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN 2 Kinderrechtenverdrag voor kinderen en jongeren Waarom? Alle kinderen in de hele

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN UITGAVE VAN UNICEF NEDERLAND Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN 2 Waarom? Alle kinderen in de hele wereld hebben rechten. Jij dus ook. Omdat jij

Nadere informatie

De oudsten van de gemeente zijn herders onder Jezus, de Opperherder.

De oudsten van de gemeente zijn herders onder Jezus, de Opperherder. {tab=pastoraat} Binnen de gemeente zijn we geroepen om te zien naar elkaar. De oudsten van de gemeente zijn herders onder Jezus, de Opperherder. Zij hebben de opdracht de kudde Gods te hoeden (1 Petr.

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 27, nummer 2. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 27, nummer 2. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee maart 2015 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden H. van Heerden (ouderling) Julianaweg 23, 1949 AM Wijk aan Zee

Nadere informatie

1. Over Gezinsfundament... 2. 2. Terugblikken en vooruit kijken... 3. 3. Factsheet 2015... 4. 4. Financiën... 6. 5. Contactgegevens...

1. Over Gezinsfundament... 2. 2. Terugblikken en vooruit kijken... 3. 3. Factsheet 2015... 4. 4. Financiën... 6. 5. Contactgegevens... Jaarverslag 2015 Je bent nooit groter dan wanneer je je bukt om een kind te helpen. (Dr. Wess Stafford, voormalig directeur van Compassion International) Inhoudsopgave 1. Over Gezinsfundament... 2 2. Terugblikken

Nadere informatie

WELKOM IN DE KRUISKERK. van de. Vrije Evangelische Gemeente HEERDE. mogen wij ons aan u voorstellen?

WELKOM IN DE KRUISKERK. van de. Vrije Evangelische Gemeente HEERDE. mogen wij ons aan u voorstellen? WELKOM IN DE KRUISKERK van de Vrije Evangelische Gemeente HEERDE mogen wij ons aan u voorstellen? Wie zijn wij? Deze gemeente is de oudste Vrije Evangelische gemeente in ons land. Als stichtingsdatum staat

Nadere informatie

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 God en je naasten liefhebben LES 3 DEEL 5 DISCIPLE OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 Wat leer

Nadere informatie

75% van de Chinezen laten hun identiteit bepalen door hun werk.

75% van de Chinezen laten hun identiteit bepalen door hun werk. Interserve, postbus 133, 3970 AC Driebergen-Rijsenburg. Incassant-ID: NL24ZZZ411267350000. Incasso s worden rond de 25e van de maand afgeschreven. Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Hallo beste medereisgenoten, We hebben gehoord dat jullie zaterdag een hele mooie dag gehad hebben met een mooie opbrengst. Daar zijn we blij mee. Voordat

Nadere informatie

Welkom en mededelingen

Welkom en mededelingen Welkom in deze Jonge gezinnen dienst Thema: Jezus is de Goede Herder Voorganger: Ds J. Hoekman Organist: Marijke Loosman- Pasterkamp Welkom en mededelingen 1 Zingen: Lied 452 ELB Refrein: Jezus is de goede

Nadere informatie

1) Gered worden is net zo gemakkelijk als een cadeau krijgen (Johannes 1:12)

1) Gered worden is net zo gemakkelijk als een cadeau krijgen (Johannes 1:12) Les 8 - Redding In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Heel veel mensen hebben er geen behoefte aan zich door Jezus te laten redden. Daarvoor hebben ze allerlei redenen. Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Dirksland

Hervormde Gemeente te Dirksland Hervormde Gemeente te Dirksland Beste leden van de Hervormde Gemeente van Dirksland, We maken deel uit van een gemeente, dit verbindt ons met elkaar en inspireert ons. We verblijden en steunen elkaar in

Nadere informatie

Raad van Kerken en Geloofsgemeenschappen Emmen. Van dit nr. 61 verschenen 772 ex. op 1 januari Meer weten? Kijk op

Raad van Kerken en Geloofsgemeenschappen Emmen. Van dit nr. 61 verschenen 772 ex. op 1 januari Meer weten? Kijk op Raad van Kerken en Geloofsgemeenschappen Emmen. Van dit nr. 61 verschenen 772 ex. op 1 januari 2016 Meer weten? Kijk op www.raadvankerkenemmen.nl De opvang van vluchtelingen bij station Emmen gaat in ieder

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Geestelijke verzorging Algemene informatie >> wie ben ik? waarom gebeurt dit? wat maakt mijn leven zinvol? Wie dit soort vragen heeft of met zijn ziel onder de arm loopt,

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie