Basisschool de Voeëgelsjtang. Schoolkalender

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Basisschool de Voeëgelsjtang. Schoolkalender 2011-2012"

Transcriptie

1 Basisschool de Voeëgelsjtang Schoolkalender Kloosterstraat 2a 6431 LW Hoensbroek tel.: fax: adres : info.rkbsdevoeegelsjtang@movare.nl Onze schoolsite :

2 Hoensbroek, juli 2011 Beste ouders / verzorgers, Voor u ligt de 26 e schoolkalender van Bs. de Voeëgelsjtang. Hierin staat allerlei informatie over de school. Afspraken, data van activiteiten die op dit moment bekend zijn en vakanties zijn duidelijk aangegeven. Als u de kalender goed bewaart, heeft u altijd de juiste informatie over de school bij de hand. Naast deze kalender kunt u ook de schoolgids ontvangen. Hierin informeren wij u uitvoerig over de missie, visie en het onderwijskundig beleid van de school. Onze schoolgids wordt elk jaar bijgesteld, o.a. op beleidsvoornemens. Als u de schoolgids wilt lezen dan kunt u deze downloaden van onze site, per ontvangen of aangereikt krijgen. Wanneer u de digitale of geprinte versie van de schoolgids wilt ontvangen, vragen wij u dit kenbaar te maken bij onze administratie. Wij hopen met deze schoolkalender een bijdrage te leveren aan een goede communicatie tussen de school en de ouders/verzorgers. Indien de aan u verstrekte informatie niet geheel duidelijk is, nodigen wij u uit met ons daar over te praten. Wij wensen u: Een fijn, leerzaam en boeiend schooljaar Het team van basisschool de Voeëgelsjtang. Een verzoek van de school We stellen het zeer op prijs als u wijzigingen van woonadres, telefoonnummer, huisarts, etc. (tijdig) aan ons doorgeeft.

3 Teamleden Directeur : Lambert Dumont Groepen en leerkrachten: groep 1 Susanne Gubbels & Joyce Baade groep 1a Mandy Dijkman groep 2 Maartje van Kessel groep 3 Wilma Smid & Rianne Lameriks groep 4 Koert Oosterbaan & Wilma Smid groep 5 Marion Debie & Susan Arnoldussen groep 6 Ans Hoefman & Jeanne Bus groep 7 Sven Collaris groep 8 Joey Hakke Intern begeleider (IB`er): Rianne Lameriks (op maandag en dinsdag) Bouwcoördinatoren: Wilma Smid & Sven Collaris ICT leerkracht (ICT`er): John Melssen (op woensdag) Administratieve kracht: Merijan Bijlsma (op maandag en woensdag) Webmaster: Guy Hoenen Schoolopleiders: Annemie van Loo (op donderdag) Schoolcontactpersoon: Wilma Smid Ondersteuning taalstimulering e.a.: Mieke Groenendijk

4 Schooltijden groep 1 groep 2 en 3 groep 4 t/m 6 groep 7 en 8 dinsdag t/m vrijdag maandag t/m vrijdag maandag t/m vrijdag maandag t/m vrijdag 08.30u u les 08.30u u les 08.30u u les 08.30u u les 10.30u u pauze 10.30u u pauze 10.30u u pauze 10.30u u pauze 10.45u u les 10.45u u les 10.45u u les 10.30u u les 12.15u u pauze 12.15u u pauze 12.15u u pauze 12.15u u pauze 13.00u u les 13.00u u les 12.45u u les 12.45u u les Betreden van het schoolgebouw en de speelplaats Wij willen aan alle ouders/verzorgers en leerlingen dringend vragen samen zorg te dragen voor ons schoolgebouw. Wees voorzichtig met modder aan de schoenen. Wandelwagentjes a.u.b. in de hal laten staan en dus niet in het lokaal meenemen. Bij het betreden of verlaten van de speelplaats verzoeken wij u de toegangspoort altijd te sluiten en de vergrendeling aan de zijkant van de poort in de grond te laten zaken. Wij danken u hartelijk voor uw medewerking. Wij vragen u vriendelijk bij het afhalen van de kinderen aan de schoolpoort te wachten.

5 Verboden voor honden Het meenemen van honden en andere huisdieren op de speelplaats en in het gebouw is niet toegestaan, ook niet aan de lijn! Het is niet zo dat wij uw hond niet leuk vinden, maar dat is bedoeld voor de veiligheid en hygiëne. Sommige kinderen (en volwassenen) zijn namelijk bang voor honden en sommige honden zijn zo groot dat jonge en kleine kinderen hun eigen ouders/verzorgers niet kunnen zien. Buitenschoolse opvang Op 26 oktober 2006 is de Wet Primair Onderwijs aangepast. Alle basisscholen moeten, vanaf 1 augustus 2007, de mogelijkheden tot buitenschoolse opvang bieden, bij voorkeur in de vorm van dagarrangementen, waardoor kinderen van 07.30u tot 19.30u worden opgevangen. Niet alleen tijdens de schoolweken, maar ook gedurende de vakantieperiodes. In dit kader is basisschool de Voeëgelsjtang een samenwerking met Kinderopvang Humanitas aangegaan. De locatie waar de BSO plaats vindt is: De Bijenkorf, Weijenbergstraat 6, 6431 AL Hoensbroek, Heeft u interesse en denkt u erover om uw kind van het aanbod bij de buitenschoolse opvang gebruik te laten maken, dan moet u zelf contact opnemen met het regiokantoor, tussen 8.00u en uur: Kinderopvang Humanitas Regiokantoor Limburg Zuid, Dr. Jeagersstraat 35, 6417 CJ Heerlen, Tel , adres: regiolimburgzuid@kov.humanitas.nl, website: Houdt u er wel rekening mee dat men met wachtlijsten werkt. Extra vrije dagen Wij verzoeken u vriendelijk uw vakantie tijdens de schoolvakanties te plannen. Als u op andere dagen vrij wilt hebben, dan dient u dit, met opgaaf van redenen, schriftelijk aan te vragen bij de directeur. Dit geldt ook voor een enkele dag verlof. N.B. Voor extra vakantiedagen wordt in principe geen toestemming gegeven.

6 Gymrooster Dag Groep Tijd Maandag u 10.15u u 12.15u Dinsdag u 10.15u 10.45u 12.15u Woensdag u 14.15u Donderdag u 12.15u Groepen 1 en 2. Voor de kinderen van groepen 1 en 2 zijn gymschoenen verplicht. Graag geen veterschoen, maar bootschoenen of gymschoenen met klittenband. De schoenen kunnen op school blijven. Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 zijn gymkleding en gymschoenen verplicht. Een handdoek is wenselijk. De kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen gymles in de externe sportzaal In de Biessen gelegen aan de Gravin van Schonbornlaan 4 in Hoensbroek. Hierboven ziet u de tijden waarop de kinderen van de groepen 3 t/m 8 gymmen. ER MOGEN GEEN SCHOENEN GEDRAGEN WORDEN MET ZWARTE OF VUILE ZOLEN.

7 Cito toetsen Entreetoets: In de periode tussen 1 april en 30 juni wordt in groep 7 de entreetoets afgenomen. Eindtoets: In februari wordt de eindtoets in groep 8 afgenomen. Leerlingvolgsysteem: Onze school maakt gebruik van de leerlingvolgsystemen Cito LOVS en Scol. Cito LOVS: Gedurende het schooljaar worden in alle groepen Cito-toetsen afgenomen op het gebied van: rekenen, spelling, technisch lezen en begrijpend lezen. Scol: Gedurende het schooljaar wordt in alle groepen per kind de de Scol gescoord., dat is de vragenlijst voor de sociaal emotionele ontwikkeling. De resultaten en de ontwikkelingen worden met de ouders/verzorgers besproken. GSM In principe is het voor kinderen niet toegestaan een mobiele telefoon (GSM) mee naar school te nemen. Het meenemen van een GSM is geheel voor eigen risico. De school kan in deze niet aansprakelijk gesteld worden bij beschadiging, verlies of diefstal. Kindgesprekken Soms hebben kinderen (of hun ouders/verzorgers) kleine of grotere problemen of vragen die hun zo bezig houden dat het welbevinden en/of de ontwikkeling wordt belemmerd. In zo n geval is het mogelijk een gesprekje (of meer) met juf Marion Debie te voeren. Keuzecursus Elk jaar vindt er een keuzecursus plaats, waarvan de datum in deze kalender staat vermeld. Uitgangspunt is dat kinderen in groepjes van 4 tot 8 jaar en van 8 tot 12 jaar vier weken achter elkaar aan expressieopdrachten werken. In principe is de woensdagmiddag hiervoor gereserveerd. Ouders/verzorgers kunnen assisteren bij het geven van een cursus. Na afloop van een keuzecursus volgt er een tentoonstelling. U bent natuurlijk van harte welkom om deze te bezoeken. Leerplicht Als uw kind de leeftijd van vijf jaar heeft bereikt, is het leerplichtig. Vijfjarigen kunnen voor een aantal uren per week worden vrijgesteld van de verplichting om op school aanwezig te zijn. Dit geldt dan zolang ze de zes jaar nog niet hebben bereikt. Er zijn twee mogelijkheden: 1. Voor ten hoogste vijf uur per week. De directeur wordt hierover ingelicht. 2. Op verzoek van de ouders/verzorgers kan de directeur daarnaast nog eens vijf uur verlof geven. Vanaf de leeftijd van vier jaar mag uw kind naar de basisschool komen. Wij vinden het erg leuk dat u kiest voor de Voeëgelsjtang. De kinderen die vier jaar worden mogen vijf dagen vóór de dag van hun verjaardag op onze school komen wennen. Wij werken niet met wachtlijsten. Aanmelden gebeurt altijd met een persoonlijk gesprek.

8 Luizenprotocol Onze school heeft de bestrijding van luizen en de afspraken daarbij omschreven in een luizenprotocol. Het woord luizen en het hebben ervan betekent niet smerig en onverzorgd zijn, maar het is wel knap lastig en vervelend. Iedereen kan luizen oplopen. Op school controleert een vaste groep ouders, het luizen opsporingsteam (LOT), de kinderen op luizen en neten. Dat doen zij telkens in de 1 e week na elke schoolvakantie en als er een melding is van luizen en/of neten. De eigen leerkracht van het kind brengt de ouders op de hoogte wanneer er luizen en/of neten worden geconstateerd. Dan krijgen alle kinderen uit de groep een informatiebrief hoofdluis mee naar huis. Van de ouders wordt verwacht, dat zij actie ondernemen.bij besmetting wordt (na twee weken) een extra controle gehouden. Zo werken we aan de bestrijding van hoofdluis. Deze controles staan in deze schoolkalender vermeld. Gel in de haren, staartjes en opgestoken haar belemmeren de controle. Wij vragen u daar rekening mee te houden. Ouders/verzorgers die niet akkoord gaan met de controle van hoofdluis bij hun kind(-eren) geven dit schriftelijk door aan de leerkracht van hun kind. Bij vragen of opmerkingen kunt u zich wenden tot de coördinator van de school, juf Rianne Lameriks. Als ouder/verzorger bent u er zelf verantwoordelijk voor dat u uw kind(-eren) regelmatig controleert op luizen en neten. Medezeggenschapsraad (MR) Iedere school is verplicht een medezeggenschapsraad (MR) te hebben. Deze raad is samengesteld uit 3 ouders en 3 teamleden. Ze heeft advies- of instemmingsrecht bij beleidsmatige, onderwijskundige- en organisatorische zaken. In het verslag van de vergadering van de MR kunt u lezen wanneer de volgende vergadering staat gepland. Dit verslag wordt altijd opgehangen op de prikborden van de beide entreehallen. Bij de hoofdingang aan de zijde van de Kloosterstraat vindt u de foto s van de MR-leden. Met de fiets naar school De school beschikt over een zeer beperkt aantal fietsklemmen. Daarom mogen alleen de leerlingen die ver van school wonen met de fiets komen. Vanwege de veiligheid mag er niet op de speelplaats gefietst worden. Verder is het meebrengen van de fiets geheel voor eigen risico. De school is niet aansprakelijk bij beschadiging of diefstal. Oudercontacten Het team vindt het belangrijk met de ouders/verzorgers een goede relatie te onderhouden. Wij hopen dan ook dat u niet aarzelt om een gesprek aan te gaan met een van de teamleden en/of de directie. Wij adviseren u in dit geval een afspraak te maken. Voor 08.30u en na 14.15u staan wij u graag te woord. Tijdens de schooltijd worden de lesactiviteiten in principe niet verstoord. Elk schooljaar vinden er in het eerste en tweede trimester oudergesprekken plaats. In deze kalender staan de perioden genoemd. Iedere groep heeft bovendien aan het begin van het schooljaar een informatieavond. Tijdens deze bijeenkomst worden de ouders/verzorgers ingelicht over o.a. het jaarprogramma van de groep.

9 Ouderparticipatie Hulp van ouders/verzorgers is een zaak die door alle betrokkenen als prettig en als noodzakelijk wordt ervaren. De kinderen en het onderwijs zijn erbij gebaat. Uw hulp is dan ook van harte welkom. In het begin van het schooljaar krijgt u een uitnodiging om deel te nemen aan die ouderhulp. Onderdelen waar we uw hulp voor vragen zijn o.a.: schoolbibliotheek, documentatiecentrum, keuzecursus, vervoer bij buitenschoolse activiteiten, etc. Oudervereniging (OV) De oudervereniging (OV) heeft tot taak de samenwerking tussen ouders/verzorgers en het schoolteam te bevorderen. Daarnaast helpt zij met het organiseren van activiteiten zoals het feest van Sinterklaas, Kerstmis, schoolcarnaval, Pasen, enz. Ook organiseert zij elk jaar een gezellige activiteit buiten school voor kinderen, ouders/verzorgers en het team. Voor al deze activiteiten ontvangt de school geen subsidie of rijksbijdrage! Daarom vraagt de OV aan de ouders/verzorgers een bijdrage om deze activiteiten mogelijk te maken. De ouderbijdrage is als volgt vastgesteld: Voor het 1 e en 2 e kind betaalt u 20,= per kind per jaar, voor het 3 e kind betaalt u 15,= en voor het 4 e kind betaalt u 10,=. Voor kinderen die na januari op school komen betaalt u 10,- per kind en na april wordt er voor dat schooljaar geen bijdrage meer gevraagd. Dringend verzoek om uw ouderbijdrage tijdig te betalen. De OV vergadert één keer per zes weken. Tijdens de algemene ouderavond, aan het einde van het schooljaar, doet de OV verslag van haar activiteiten en de financiële uitgaven. Bij de hoofdingang aan de zijde van de Kloosterstraat vindt u de foto s van de OV-leden. Ringbanden Alle leerlingen van onze school hebben een klapper nodig met 23 ringen. In de onderbouwgroepen worden hierin werkstukken verzameld en in de midden- en bovenbouwgroepen is de klapper nodig voor de wereldoriëntatie vakken. De kinderen dienen zelf een klapper mee te brengen. Schoolarts (GGD) De schoolarts heeft zijn praktijk op het volgende adres: Gezondheidscentrum Hoensbroek - Noord, Akerstraat 74, tel: Bij (eventuele) twijfel rondom de gezondheid of schoolprestaties van uw kind kunt u altijd contact opnemen met deze arts. In de loop van het jaar krijgen verschillende kinderen een volledig medisch onderzoek. U krijgt hiervoor rechtstreeks een uitnodiging van de schoolarts.

10 Schoolmaatschappelijk werk De gemeente Heerlen heeft (school-)maatschappelijk werk op school mogelijk gemaakt. Zowel de leerlingen als hun ouders/verzorgers kunnen hiervan gebruik maken. Wanneer de maatschappelijk werkster van de stichting Alcander op school is, kunt u aan de intern begeleider vragen. Schoolbestuur Basisschool de Voeëgelsjtang valt onder het bestuur van de onderwijsstichting MOVARE. Behalve onze school beheert zij nog 60 andere basisscholen, 3 speciale basisscholen en 1 school voor speciaal onderwijs. De 61 scholen liggen in de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Sittard - Geleen en Stein. Het adres van het bestuursbureau is: Heyendallaan 55 b, 6460 AA Kerkrade, tel , fax Postbus AA Kerkrade, info@movare.nl website: Schoolbibliotheek Op onze school is een schoolbibliotheek aanwezig. Hiervan maken alle kinderen gebruik. Een keer per week gaan de kinderen een boek lenen. De kinderen worden op deze manier in staat gesteld om het boek van hun keuze te lezen. De kinderen laten het boek op leeskaarten bijschrijven. De boeken uit de schoolbibliotheek blijven op school! Schoolprojecten Zoals gebruikelijk zal er ook dit jaar in alle groepen gewerkt worden aan een schoolproject dat gewijd is aan een thema. De lesactiviteiten zullen in deze periode (ongeveer 3 weken) zoveel mogelijk aan het thema worden aangepast. Ter afsluiting van een project, organiseert de school een expositie. U bent natuurlijk van harte uitgenodigd deze te bezoeken. De kinderen genieten ervan u te laten zien en ervaren wat zij hebben geleerd. De data van het project en van de tentoonstelling vindt u in deze kalender. Schoolregel Een prettige, veilige werksfeer is een belangrijke voorwaarde om tot optimale ontwikkeling te komen. Daarom hanteren we de volgende schoolregel: We behandelen elkaar met respect. Je mag elkaar niet storen, niet door je gedrag, je taalgebruik of je houding. Deze regel is van toepassing op de leerlingen, de leerkrachten, de directie en de ouders/verzorgers.

11 Schoolverzuim Als uw kind ziek is of om een of andere reden de school moet verzuimen, dan bent u verplicht de groepsleerkracht hiervan in kennis te stellen. Liefst vóór dat de school begint! Als wij geen bericht van de ouders/verzorgers ontvangen over de afwezigheid van het kind nemen wij voor 12.00u contact met u op. Afspraken met o.a. arts, tandarts e.d. dienen, afgezien van spoedgevallen, na schooltijd plaats te vinden. Bij ongeoorloofd schoolverzuim of bij vermoedens op ongeoorloofd schoolverzuim of bij geoorloofd verzuim met zorg, wordt contact opgenomen met de ambtenaar van Leerplichtzaken. De ambtenaar Leerplichtzaken maakt deel uit van bureau VSV (bureau Voortijdige School Verlating) van de gemeente Heerlen. Stagiaires PABO Hogeschool Zuyd De Pedagogische Academie Basisonderwijs is het opleidingsinstituut voor leraren in het basisonderwijs. Onze school is opleidingsschool voor Pabo studenten. Stagiaires zullen regelmatig activiteiten in de groepen verzorgen. Arcus college ROC Van het Arcus - college krijgen wij regelmatig stagiaires van de afdelingen zorg, administratie en sociale wetenschappen (pedagogisch gebied, klassenassistenten en/of onderwijsassistenten). Studiedagen en -middagen Dit schooljaar zijn er weer studiedagen gepland. Deze dagen worden door het team gebruikt voor nascholing. De data staan vermeld in de kalender: De leerlingen hebben op de studiedagen vrij! Naast deze studiedagen zullen er dit jaar ook meerdere studiemiddagen plaats vinden. Dit betekent dat de school dan voor uw kind(-eren) om 12.15u uit is. Wij vragen u hierop bedacht te zijn.

12 Traktaties Onder schooltijd willen wij liever niet dat er wordt gesnoept. Met verjaardagen en feesten mag uw kind uiteraard wel trakteren. Wij vragen u daarbij ook te denken aan gezonde traktaties zoals, fruit, een stukje kaas of een klein speeltje. Het is niet de bedoeling dat alle leerkrachten een traktatie krijgen. Het blijft zo een feest binnen de groep van het kind. De traktaties worden rond uur uitgedeeld en pas genuttigd na uur zodat u als ouder kunt beoordelen of de traktatie, i.v.m. mogelijke kleur- en of conserveringsmiddelen, niet bedreigend is voor de gezondheid van uw kind. Verzekeringen Leerlingen, leerkrachten en hulpouders zijn door ons schoolbestuur WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd. Deze verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid aan derden. Het betreft hier schade, voortvloeiend uit onrechtmatig handelen (bijv. nalatigheid). Verder is er dit jaar weer een collectieve ongevallenverzekering afgesloten voor de kinderen van onze school en hun begeleiders. Vulpen Alle kinderen van groep 3 gaan in de loop van het schooljaar met een vulpen schrijven van het merk Lamy. Deze pen is ergonomisch gevormd. Wij hopen dat met het schrijven van een vulpen het handschrift, de schrijfmotoriek en de schrijfmotivatie worden bevorderd. De Lamy vulpen is op school te verkrijgen voor 9,00. Als de vulpen kapot gaat door eigen schuld of kwijtraakt, kan er op school een nieuwe vulpen gekocht worden. De pen kost dan 11,75. De bijbehorende vullingen zijn ook te koop op school. Die kosten 0,35 per stuk. Woensdag fruitdag Ook dit jaar is het weer mogelijk om op school fruit te krijgen. De Versmarkt (aan de Markt van Hoensbroek, ouders van school) verzorgt het fruit. Het wordt op woensdag vers en in porties aangeleverd. U betaalt er 0,25 per kind per keer voor. Het fruitaanbod is zeer gevarieerd. Als u uw kind ook wilt laten deelnemen aan de fruitdag op school, dan kunt u daarvoor intekenen. In het begin van het schooljaar ontvangt u een briefje waarop u de deelname bekend kunt maken. Wij vinden als school dat in principe alle kinderen moeten kunnen meedoen aan de fruitdag. Zijn er nog vragen, kom dan gerust naar school. Woordenboek De leerlingen van de groepen 7 en 8 dienen in het bezit te zijn van een woordenboek Nederlands, voorzien van de nieuwe spelling. Bij de keuze van een woordenboek gaat onze voorkeur uit naar het basiswoordenboek van Van Dalen of het Prisma woordenboek.

Hoensbroek, juli Beste leerlingen, ouders/verzorgers,

Hoensbroek, juli Beste leerlingen, ouders/verzorgers, Hoensbroek, juli 2016. Beste leerlingen, ouders/verzorgers, Voor u ligt onze schoolkalender voor het schooljaar 2016 2017 waarin allerlei informatie over de school vermeld staat. Wanneer U de kalender

Nadere informatie

augustus 2012 notities ma di wo do vr za zo 6 wk wk wk aantekeningen: 27 wk 35 Team Studiedag APV

augustus 2012 notities ma di wo do vr za zo 6 wk wk wk aantekeningen: 27 wk 35 Team Studiedag APV ma di wo do vr za zo wk 31 1 2 3 4 5 6 wk 32 7 8 9 10 11 12 13 wk 33 14 luizencontrole 20 wk 34 21 22 27 wk 35 Studiedag APV 28 augustus 2012 Info avond 15 16 17 18 19 MR 23 24 25 26 29 30 31 aantekeningen:

Nadere informatie

Een leerzaam, prettig schooljaar

Een leerzaam, prettig schooljaar O.B.S.De Schatkist Kerkrade, juli 2017. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Voor U ligt onze schoolkalender voor het schooljaar 2017 2018 met allerlei informatie over onze school. Zo heeft U altijd

Nadere informatie

Hoensbroek, juli Beste leerlingen, ouders/verzorgers,

Hoensbroek, juli Beste leerlingen, ouders/verzorgers, Hoensbroek, juli 2016. Beste leerlingen, ouders/verzorgers, Voor u ligt onze schoolkalender voor het schooljaar 2016 2017 waarin allerlei informatie over de school vermeld staat. Wanneer u de kalender

Nadere informatie

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek.

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek. Beste ouders, Met deze brief willen wij u informeren over zaken die betrekking hebben op uw kind(eren). Bovendien willen we een aantal onderdelen van het lesprogramma van de groepen graag kort toelichten.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

Schoolkalender. Basisschool Hubertus. Jagerslaan LJ Tilburg

Schoolkalender. Basisschool Hubertus. Jagerslaan LJ Tilburg 2019-2020 Schoolkalender Basisschool Hubertus Jagerslaan 55 5042 LJ Tilburg 013-4672792 bs.hubertus@xpectprimair.nl De lessen beginnen.. De leerkrachten starten elke dag om 08:30 uur met de lessen. Het

Nadere informatie

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 Woord vooraf Dit informatieboekje is een bijlage bij de schoolgids. In de schoolgids wordt uitgebreid de structuur van de school in al haar facetten

Nadere informatie

Schoolkalender. Basisschool Hubertus. Jagerslaan LJ Tilburg

Schoolkalender. Basisschool Hubertus. Jagerslaan LJ Tilburg 2018-2019 Schoolkalender Basisschool Hubertus Jagerslaan 55 5042 LJ Tilburg 013-4672792 bs.hubertus@xpectprimair.nl De lessen beginnen.. De leerkrachten starten elke dag om 08:30 uur met de lessen. Het

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

WERELDKIDZ OP DREEF

WERELDKIDZ OP DREEF WERELDKIDZ OP DREEF 2017-2018 Contactgegevens Wereldkidz Op Dreef Laan van Vollenhove 1457 3706 EW Zeist t. 030-6959033 e. info@opdreef.net www.opdreef.wereldkidz.nl Ziekmelden Als een kind ziek is (of

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN LEERLINGEN IN GROEP 3 T/M 8 Schooljaar 2019-2020 Samenwijs Willibrordus Opvang & Onderwijs Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013 504 6165 www.stichtingsamenwijs.nl

Nadere informatie

Continurooster op de Zeppelin

Continurooster op de Zeppelin Continurooster op de Zeppelin De schooltijden Alle dagen van de week start de school om 8.30 uur en eindigt om 14.00 uur. Dit geldt voor alle groepen 1 tot en met 8. Maandag 8.30 14.00 uur Dinsdag 8.30

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl NIEUWSFLITS 31e jaargang / Nummer 11 / 9 februari 2016 Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl Agenda Belangrijke data vr 19.02.2016 Margedag: alle

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen Schooljaar 2017-2018 Vakanties en vrije dagen/dagdelen Kermis 11-09-2017 Herfstvakantie 16-10-2017 / 20-10-2017 Sinterklaas 06-12-2017 Kerstvakantie 25-12-2017 / 05-01-2018 Carnaval 12-02-2018 / 16-02-2018

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Vanuit onze kant een tip: Geef deze kalender een goede plaats zodat u regelmatig kunt bekijken wat er op het programma van de Speurneus staat.

Vanuit onze kant een tip: Geef deze kalender een goede plaats zodat u regelmatig kunt bekijken wat er op het programma van de Speurneus staat. Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de schoolkalender van het schooljaar 2010 2011. Ook dit jaar hebben wij geprobeerd de kalender zo volledig mogelijk te vullen met activiteiten van de kinderen van

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Prinsenstraat 14, 6433 GJ HOENSBROEK tel (voorlopig) website:

Prinsenstraat 14, 6433 GJ HOENSBROEK tel (voorlopig) website: Prinsenstraat 14, 6433 GJ HOENSBROEK tel. 045-5214497 e-mail: info.rkbsnieuwlotbroek@movare.nl (voorlopig) website: www.bshoensbroek-zuid.nl ma di wo do vr za zo 1 wk 31 2 3 4 wk 32 5 6 7 8 9 10 11 wk

Nadere informatie

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen Schooljaar 2018-2019 Vakanties en vrije dagen/dagdelen Herfstvakantie 15-10-2018 / 19-10-2018 Kerstvakantie 24-12-2018 / 04-01-2019 Carnaval 04-03-2019 / 08-03-2019 Meivakantie 22-04-2019 / 03-05-2019

Nadere informatie

Team Directie: Jan Willem Muntendam 0346-566929 e-mail: jwmuntendam@vechtstreekenvenen.nl

Team Directie: Jan Willem Muntendam 0346-566929 e-mail: jwmuntendam@vechtstreekenvenen.nl September 2015 1 Di 2 Wo 3 Do 20.00-22.00 uur uitleg TADAA 4 Vrij Circus TADAA 5 Za 6 Zo 7 Ma 8 Di Startgesprekken groep 1 t/m 7 9 Wo 10 Do Startgesprekken groep 1 t/m 7 11 Vrij 12 Za 13 Zo 14 Ma 15 Di

Nadere informatie

7.2 Informatievoorziening aan ouders over het onderwijs en de school

7.2 Informatievoorziening aan ouders over het onderwijs en de school 7. DE OUDERS 7.1 Het belang van betrokkenheid van ouders Zoals al eerder beschreven vinden wij de betrokkenheid van ouders bij onze school van groot belang. Met name naar de pedagogische kant (sociaal-emotioneel,

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Openbare basisschool "Koningin Beatrix" Graafschapsstraat 2 4116 GE Buren Tel.: 0344 571263 schoolleider: Jacqueline de Fouw Email: info@beatrixschool-buren.nl Website: www.beatrixschool-buren.nl Geachte

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E:

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E: 0 0 Rotondaschool Passewaaij Hondsroos 00 TJ TIEL T: 0 E: directie@rotondaschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 week week week 0 0 week Eerste schooldag

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen. Nieuws Flits 17 augustus 2015 Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen. Wij heten juf Karlijn hartelijk welkom. Zij is onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011

NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011 NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011 Richtlijnen verlof basisonderwijs Beste ouders, De vakantieperiode komt er weer aan. Ieder jaar worden we geconfronteerd met leerlingen die buiten de vakantieperiode niet naar

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2017-2018 Op bladzijde 1 en 2 staat ook informatie over de klassenverdeling / groepsbezetting, schoolvakanties en lesvrije dagen, schooltijden, lessen bewegingsonderwijs en informatievoorziening.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015

Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015 Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda januari 2015: Maandag 5 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers, Aan alle ouders / verzorgers, Talmastraat 1 7021 AT Zelhem 0314-621655 info@basisschooljanligthart.nl www.basisschooljanligthart.nl Nieuwsbrief 1 2 september 2014 De inhoud van deze Nieuwsbrief: Het nieuwe

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders...

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... Voorblad deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad

Nadere informatie

Schooltijden 2014-2015 Voor de volledigheid staan hieronder de schooltijden van alle groepen van dit schooljaar.

Schooltijden 2014-2015 Voor de volledigheid staan hieronder de schooltijden van alle groepen van dit schooljaar. Jaargang 2014-2015, nr. 1 September 2014 Belangrijke data: 10 september kennismakingsgesprekken 15 september kennismakingsgesprekken 17 september oud papier 18 september studiemiddag team NA schooltijd

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER & GIDS

SCHOOLKALENDER & GIDS SCHOOLKALENDER & GIDS 2018 2019 Kerkrade, juli 2018 Beste ouders / verzorgers, Voor u ligt weer de schoolkalender van OBS DE Schatkist. Hierin staat allerlei informatie over de school. Afspraken, data

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

BESTE OUDER(S) / VERZORGER(S),

BESTE OUDER(S) / VERZORGER(S), BESTE OUDER(S) / VERZORGER(S), Dit is de jaarbijlage 2015-2016 van de RK basisschool Vredeburg. Het is de bedoeling om deze jaarbijlage te gebruiken, als aanvulling op de schoolgids. In de schoolgids wordt

Nadere informatie

basisschool De Weerijs kalender

basisschool De Weerijs kalender basisschool De Weerijs kalender 2017-2018 De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw

Nadere informatie

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl 2014-2015 Jaarkalender Faseschool Graaf Reinald Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Groepsverdeling

Nadere informatie

De Zuiderpoort staat open!

De Zuiderpoort staat open! Geachte ouders/verzorgers, schoolkalender Voor u ligt de nieuwe schoolkalender voor het schooljaar 2015 2016. In deze kalender vindt u praktische informatie en de planning van dit schooljaar. Met vriendelijke

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 2 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad (OR)... 5 Ouderbijdrage...

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 Maart 2015 Willibrordusschool Diessen Willibrordusschool Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013-5046165 directie@willibrordusschooldiessen.nl

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

Beste ouders, In dit informatieboekje staat alleen de praktische informatie voor dit schooljaar. Wij wensen iedereen een goed schooljaar toe.

Beste ouders, In dit informatieboekje staat alleen de praktische informatie voor dit schooljaar. Wij wensen iedereen een goed schooljaar toe. 1 Beste ouders, Hierbij ontvangt u het informatieboekje en de kalender voor het komend schooljaar. Hierin vindt u alle belangrijke informatie die u dit schooljaar nodig heeft. Het informatieboekje is een

Nadere informatie

De verkorte schoolgids

De verkorte schoolgids De verkorte schoolgids 2016-2017 De verkorte schoolgids bevat de actuele gegevens, namen, adressen en activiteiten van dit schooljaar. Basisschool De vier Heemskinderen Rondestraat 31 5371 LB Deursen 0486-411521

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4

INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4 INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4 schooljaar 2013-2014 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Onlangs was de nieuwe algemeen directeur van stichting Proceon op schoolbezoek. Hij was aangenaam verrast

Nadere informatie

BESTE OUDER(S) / VERZORGER(S),

BESTE OUDER(S) / VERZORGER(S), BESTE OUDER(S) / VERZORGER(S), Dit is de jaarbijlage 2014-2015 van de RK basisschool Vredeburg. Het is de bedoeling om deze jaarbijlage te gebruiken, als aanvulling op de schoolgids. In de schoolgids wordt

Nadere informatie

Regels en Afspraken. Calamiteitenplan

Regels en Afspraken. Calamiteitenplan Regels en Afspraken Overblijfmogelijkheden De kinderen kunnen tussen de middag op school overblijven. De kinderen brengen zelf brood, fruit en drinken mee. Het hele jaar is er (gratis) thee. De kinderen

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATUMS. Juli 2010 Bewaren!!!!!!! Groepsindeling schooljaar

BELANGRIJKE DATUMS. Juli 2010 Bewaren!!!!!!! Groepsindeling schooljaar Basisschool Bleijerheide. Juli 2010 Bewaren!!!!!!! BELANGRIJKE DATUMS 21 juli Schoolverlatersavond 22 juli Rapporten 23 juli Vrij groep 1 t/m 8 6 september Eerste schooldag Groepsindeling schooljaar 2010-2011

Nadere informatie

Beste ouders, In dit informatieboekje staat alleen de praktische informatie voor dit schooljaar. Wij wensen iedereen een goed schooljaar toe.

Beste ouders, In dit informatieboekje staat alleen de praktische informatie voor dit schooljaar. Wij wensen iedereen een goed schooljaar toe. 1 Beste ouders, Hierbij ontvangt u het informatieboekje en de kalender voor het komend schooljaar. Hierin vindt u alle belangrijke informatie die u dit schooljaar nodig heeft. Het informatieboekje is een

Nadere informatie

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Datum vaststelling Attendiz: juni 2016 Datum instemming MR: juni 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Foto s 5 Gymnastiek 5 Informatie aan gescheiden ouders

Nadere informatie

Kleutergids. Sint Willibrordusschool

Kleutergids. Sint Willibrordusschool Kleutergids Sint Willibrordusschool 2015-2016 Welkom op de St. Willibrordusschool Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Basisschool Het Talent Asterstraat 35 5721 EE Asten 0493-670090 info@hettalent-asten.nl Beste ouders/verzorgers, Wij heten u en uw kind van harte welkom

Nadere informatie

Jaarlijks deel SCHOOLGIDS 2015-2016

Jaarlijks deel SCHOOLGIDS 2015-2016 Kortenaerkade 22 1813 SV Alkmaar 072-5411800 info@despinaker.nl www.despinaker.nl Jaarlijks deel SCHOOLGIDS 2015-2016 De bijlage is bedoeld als aanvulling op de reeds in uw bezit zijnde schoolgids. Wij

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Het maandelijks nieuwsblad van basisschool Arnoldus van Os Jaargang , nr. 1 6 september 2017

Het maandelijks nieuwsblad van basisschool Arnoldus van Os Jaargang , nr. 1 6 september 2017 Arnoldus van Os... Het maandelijks nieuwsblad van basisschool Arnoldus van Os Jaargang 2017-2018, nr. 1 6 september 2017 Een nieuw schooljaar! Hierbij ontvangt u de eerste officiële nieuwsbrief van dit

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteenbussum.nl info@hoeksteenbussum.nl September 2017 Informatie Kleuters

Nadere informatie

De Crayenester is een openbare school, hetgeen betekent dat kinderen van alle culturen en geloven welkom zijn.

De Crayenester is een openbare school, hetgeen betekent dat kinderen van alle culturen en geloven welkom zijn. KLEUTERGIDS WELKOM Geachte ouder(s)/verzorger(s), Welkom op de OBS de Crayenester. We stellen het op prijs dat u voor onze school heeft gekozen. De Crayenester is een openbare school, hetgeen betekent

Nadere informatie

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Een verzoek: - Naar binnen gaan na de bel, wanneer de leerkracht de deur open maakt. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en niet binnendoor.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 8 schooljaar 2015-2016 Welkomstwoordje Beste ouders / verzorgers Groep 8 is voor de kinderen en misschien ook wel voor u, een speciaal jaar. Natuurlijk omdat het het laatste jaar

Nadere informatie

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO Jaargang 22, Maand: December 2015 Basisschool De Schare INFO Met de maand december voor de deur, staan we ook voor de wintermaand met alle feestdagen. Naast het gewone programma, is er tijd voor het feest

Nadere informatie

BESTE OUDERS, SCHOOLTIJDEN

BESTE OUDERS, SCHOOLTIJDEN Welkom BESTE OUDERS, Wij willen u nogmaals heel hartelijk welkom heten op Daltonschool Het Lover! In dit boekje vindt u vooral informatie over de praktische zaken waar u als ouder mee te maken krijgt en

Nadere informatie

Adressen Chr. Basisschool J.C. van der Wal Zwanenkamp 1305, 3607 NZ Maarssen 0346-572935 e-mail: info@jcvanderwal.nl website: www.jcvanderwal.

Adressen Chr. Basisschool J.C. van der Wal Zwanenkamp 1305, 3607 NZ Maarssen 0346-572935 e-mail: info@jcvanderwal.nl website: www.jcvanderwal. September 2014 1 Ma Nieuwsbrief 1 2 Di 3 Wo Luizencontrole 1 (geen gel!) 4 Do 5 Vrij Onderbouwvrije dag gr. 1 t/m 4 6 Za 7 Zo 8 Ma 9 Di 10 Wo Informatieavond groepen 1 t/m 8 11 Do 12 Vrij Startavond 18.00

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Kleutergids. Kindcentrum St. Willibrordus

Kleutergids. Kindcentrum St. Willibrordus Kleutergids Kindcentrum St. Willibrordus 2018-2019 Welkom op de St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open. De

Nadere informatie

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang oecumenische basisschool Stellingmolen 19-21 1135 KA Edam Post: Postbus 32 1135 ZG Edam tel.: 0299-351351 fax: 0299-351352 DE TRIMARAN Dependance: Langemeerstraat 14b 1135 JE Edam tel.: 0299-323284 Inventarisatie

Nadere informatie

Beste ouders, Welke stappen moeten er gezet worden? (zie bijlage) Hoe gaat dat met die incasso? Vragen? 050-3210465

Beste ouders, Welke stappen moeten er gezet worden? (zie bijlage) Hoe gaat dat met die incasso? Vragen? 050-3210465 Beste ouders, De school maakt sinds februari 2009 gebruik van het nieuwe betalingssysteem voor de Tussen de Middag Opvang The Nanny. Dit verloopt tot nu toe goed. Vanaf het nieuwe schooljaar 2010 is er

Nadere informatie

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Infobulletin September 2013 Kalender Zondag 1 september juf Irma Jansen jarig Dinsdag 3 september 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Woensdag 4 september juf Irma Groothuis jarig Donderdag

Nadere informatie

Discussieavond. 27-06-2014 Agenda

Discussieavond. 27-06-2014 Agenda 27-06-2014 Agenda Discussieavond 30-06 doorschuifmiddag 30-06 schoomaakavond 01-07 afscheid groep 8 02-07 afscheid juf Houkje 04-07 laatste schooldag 05-07 t/m 17-08 ZOMERVAKANTIE Zoon voor juf Bianca!

Nadere informatie

Kleutergids. Sint Willibrordusschool

Kleutergids. Sint Willibrordusschool Kleutergids Sint Willibrordusschool 2017-2018 Welkom op de St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open. De start

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Schooljaar 2018-2019 augustus september 1. Zomervakantie 1. 2. Zomervakantie 2. 3. Zomervakantie 3. Start IPC thema s (deze week) 4. 4. 5. 5. 6. Zomervakantie 6. 7. Zomervakantie 7. 8. Zomervakantie 8.

Nadere informatie

Rotondaschool Hondsroos TJ Tiel T: E: I:

Rotondaschool Hondsroos TJ Tiel T: E: I: 2018 2019 Rotondaschool Hondsroos 2 4007 TJ Tiel T: 0344 63 28 39 E: directie@rotondaschool.nl I: Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 2018 30 31 1 2 3 4 5 week 35

Nadere informatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie 2. Samen met ouders 2.1 Partnerschap Kind, ouders en leerkracht(en) zijn partners van elkaar in het ondersteunen van de ontwikkeling van het kind. Ieder heeft waardevolle informatie over wat belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 21 September 2015

Nieuwsbrief 2 21 September 2015 Heerlen, maandag 21 september 2015 Nieuwsbrief 2 21 September 2015 Beste ouders/verzorgers, In deze 2 e nieuwsbrief van schooljaar 2015-2016 leest u achtereenvolgens : - Algemene Ledenvergadering Oudervereniging

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud JANUARI Beste ouders,

Van de directie. Inhoud JANUARI Beste ouders, JANUARI 2019 Van de directie Inhoud Oudertevredenheid... 2 CITO en avond 4-daagse... 2 Voorleeswedstrijd 2018-2019... 3 Schoolstrip door Luna en Daimy... 3 Werk gezocht voor Alaa... 4 Vertrouwenspersoon...

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 Sportdag bij accommodatie stichting MAN Op woensdag 20 juni is de sportdag. Om 8.30 uur verwachten we alle kinderen in sportkleding (groene schoolshirt) bij de multifunctionele accommodatie

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Jaargang 6 nummer 3 16 maart 2018

Jaargang 6 nummer 3 16 maart 2018 Jaargang 6 nummer 3 16 maart 2018 Algemeen nieuws In deze nieuwsbrief krijgt u informatie over diverse activiteiten die de komende weken plaatsvinden. Houdt u ook de website en onze Facebookpagina in de

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATUMS. Juni 2007 Bewaren!!!!!!! Groepsindeling schooljaar

BELANGRIJKE DATUMS. Juni 2007 Bewaren!!!!!!! Groepsindeling schooljaar Basisschool Bleijerheide. Juni 2007 Bewaren!!!!!!! BELANGRIJKE DATUMS 27 juni: Schoolverlatersavond 28 juni: Rapporten 29 juni: Huwelijk juffrouw Veronique 29 juni: Vrij groep 1 t/m 8 13 augustus: Eerste

Nadere informatie

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website:

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website: Basisschool St. Jozef Kerkendijk 81 5712 ET Someren-Heide Tel. 0493-491654 E-mail: info.jozef@prodas.nl Website: www.bs-someren-heide.nl Facebook: https://www.facebook.com/basisschool.sintjozef Kleuter-informatieboekje

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Schooljaar 2017-2018 augustus september 1. Zomervakantie 1. Luizenkammen 2. Zomervakantie 2. 3. Zomervakantie 3. 4. Zomervakantie 4. 5. 5. 6. 6. 7. Zomervakantie 7. 8. Zomervakantie 8. 9. Zomervakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. school de Ontmoeting. Hierbij leest U nieuwsbrief 1 van het schooljaar 2015-2016

Nieuwsbrief. school de Ontmoeting. Hierbij leest U nieuwsbrief 1 van het schooljaar 2015-2016 school de Ontmoeting Nieuwsbrief Hierbij leest U nieuwsbrief 1 van het schooljaar 2015-2016 In deze nieuwsbrief treft U de volgende onderwerpen aan: 1. We zijn weer gestart! 2. Woenselse Heide bestaat

Nadere informatie

pit de school met Schoolkalender 2007-2008 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat 37 2628 SR Delft T 015-256 83 65 info@cornelismusius.

pit de school met Schoolkalender 2007-2008 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat 37 2628 SR Delft T 015-256 83 65 info@cornelismusius. de school met pit Schoolkalender 0-0 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat SR Delft T 0- info@cornelismusius.nl Peuterspeelzaal Het Muizenhuis Prins Mauritsstraat SR Delft T 0-0 0 muizenhuis@laurentiusstichting.nl

Nadere informatie

school voor speciaal basisonderwijs

school voor speciaal basisonderwijs school voor speciaal basisonderwijs activiteitenkalender voor het schooljaar 1-1 Schoolkalender 1-1 Een nieuw schooljaar, een nieuwe kalender! Deze schoolkalender is een aanvulling op onze schoolgids.

Nadere informatie

Van Dijckschool, Van Dijcklaan 4, 3723 CG Bilthoven, ,

Van Dijckschool, Van Dijcklaan 4, 3723 CG Bilthoven, , Alle hulpouders bedankt!!! Wat is het toch fantastisch om te zien en te merken dat er zoveel ouders betrokken zijn bij de school en heel vrije tijd steken om ons te helpen het voor de kinderen een fijne

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

Stefanusschool Kinkelenburglaan 4 4003 TL TIEL T: 0344 63 54 85 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl

Stefanusschool Kinkelenburglaan 4 4003 TL TIEL T: 0344 63 54 85 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl Stefanusschool Kinkelenburglaan 00 TL TIEL T: 0 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 0 week week week 0 0 week

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie