REGLEMENT BHV OEFENDAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REGLEMENT BHV OEFENDAG"

Transcriptie

1 REGLEMENT BHV OEFENDAG Hoofdstuk I Deelname en Restitutie Hoofdstuk II Algemeen reglement oefendag Hoofdstuk II Spelregels algemeen Spelregel praktijkoefeningen Spelregels voor de theorie Spelregel casus Hoofdstuk III Bepalingen voor Juryleden Einduitslag Bezwaar Hoofdstuk IV Slotbepaling

2 Hoofdstuk I Deelname en restitutie Art. 1 De verwerking van de inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst, in bijzondere gevallen kan het bestuur hier van afwijken. Art. 2 Na inschrijving voor deelname aan een oefendag wordt een factuur verzonden. Betaling van het inschrijfgeld geschiedt binnen 30 dagen na factuurdatum. Bij niet tijdig voldoen van de betaling, zonder opgave van reden, kan het bestuur het bedrijf of instelling uitsluiten van deelname. Art. 3 Indien organisatie en accommodatie dit toelaten kunnen meerdere ploegen van hetzelfde bedrijf of instelling voor een activiteit worden ingeschreven. Art. 4 Een ingeschreven ploeg bestaat uit maximaal 8 ploegleden inclusief een ploegleider, er mogen echter zes ploegleden inclusief ploegleider aan een oefening deelnemen (5+1). Art. 5 Indien binnen vier weken voor de oefendag geheel of gedeeltelijk wordt geannuleerd, wordt de helft van de deelnamekosten gerestitueerd. Wordt binnen één week geannuleerd, dan vindt er geen restitutie plaats. Art. 6 Het secretariaat van de Belangenvereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (bbn) is gevestigd te Groningen. Art. 7 De bbn wijst er met nadruk op dat de vereniging, gastbedrijf, jury, lotus en medewerkers op geen enkele wijze aansprakelijkheden aanvaarden voor schade en/of letsel ontstaan door deelname aan de oefeningen. Art. 8 Het bestuur is verantwoordelijk voor de organisatie en de activiteiten ten behoeve van de oefendag. Art. 9 Prijzen en herinneringen worden beschikbaar gesteld door het bestuur. De uitreiking geschiedt door of namens het bestuur. Hoofdstuk II Spelregels algemeen Art. 10 De bbn stelt dat de deelnemers aan de BHV oefendag medisch geschikt moeten zijn voor hun taak als BHV er en dat de eindverantwoordelijkheid hiervoor berust bij hun bedrijf of instelling.

3 Art. 11 De ploegleider en de ploegleden moeten deel uitmaken van de BHV-organisatie van hun bedrijf of instelling. Art. 12 Het bestuur bepaalt of deelnemers aan de praktijkoefeningen beschermende kleding moeten dragen zoals: overall, helm, handschoenen en veiligheidsschoeisel. Voor die kleding zal het bestuur zorgdragen Art. 13 Elke deelnemende ploeg dient te worden geleid door een ploegleider, die als zodanig herkenbaar moet zijn. Art. 14 De ploegleider is verantwoordelijk voor de houding en het gedrag van de ploegleden. Instructies aan de ploegleider gegeven gelden als zijnde verstrekt aan de gehele ploeg. Art. 15 De ploegleden dienen zich strikt te houden aan de instructies van de jury leden en de veiligheidsfunctionaris. Bij niet nakomen kan het bestuur een ploeg uitsluiten van verdere deelname. Art. 16 Inhoudelijk mogen ploegen (ook niet van het zelfde bedrijf of instelling) geen contact met elkaar of derden onderhouden over de opdrachten en of vragen. Het bestuur kan zo nodig tot uitsluiten beslissen. Art. 17 Door deelname aan de oefendag verklaart de ploegleider op de hoogte te zijn van de reglementen en deze te respecteren. Spelregel praktijkoefeningen Art. 18 Tijdens de praktijkoefeningen staat veiligheid voorop en dienen alle aanwijzingen van de jury c.q. veiligheidsfunctionaris en of de ontvangende organisatie strikt te worden opgevolgd. Spelregels voor de theorie Art.19 Het theorie gedeelte bestaat uit een power point presentatie met vragen en multiple choice antwoorden. Art. 20 Het aantal deelnemers is maximaal zes inclusief de ploegleider. Art. 21 Deelnemers aan de theorie dienen plaats te nemen op de door het bestuur aangegeven plaatsen.

4 Art. 22 De vragen worden mondeling gesteld en zijn tevens te zien op een scherm. Bij elke vraag worden drie antwoorden A, B en C op een scherm geprojecteerd. Art. 23 Het naar de mening van de deelnemer dient (het meest) juiste antwoord op het formulier dat op de tafel ligt, duidelijk te worden aangekruist. Per vraag mag slechts één antwoord worden aangegeven. Doorgestreepte en/of gecorrigeerde antwoorden worden niet goedgekeurd. Art. 24 Voor het beantwoorden van iedere vraag is een bepaalde tijd beschikbaar dat door de instructeur duidelijk wordt aangegeven door geef uw antwoord. Daarna wordt de volgende vraag geprojecteerd. Art. 25 Tijdens en na het stellen en beantwoorden van de vragen wordt van de aanwezigen in de zaal volledige aandacht en stilte verwacht. Art. 26 Voor toegefluisterde antwoorden kan worden besloten een deelnemer te diskwalificeren Art. 27 Aan het einde worden de door de deelnemers ingevulde formulieren opgehaald, gecontroleerd en door de administratie verwerkt. Art. 28 Het totaal behaalde resultaat van het aantal punten van iedere ploeg geldt voor de totale telling. Art. 29 Elk goed antwoord levert twee punten op. Art. 30 Het gebruik van studieboeken en/of andere hulpmiddelen tijdens de theorie is niet toegestaan. De vragen komen uit actueel lesmateriaal van algemene BHV opleidingen. Tevens worden er inzichtvragen gesteld. Spelregel casus(praktijkopdracht) Artikel 31 De casus ( projectopdracht) wordt door meerdere ploegen gelijktijdig uitgevoerd; dat houdt in dat men elkaar niet mag storen en er in alle rust gewerkt moet kunnen worden. De jury zal de opdracht en de bijbehorende spelregels uitleggen alsmede de tijd aangeven die er voor de opdracht staat. De jury geeft aan wanneer er met de opdracht begonnen mag worden.

5 Als de tijd verstreken is, geeft de jury dat aan en zal hij de werkstukken innemen. Daarna zal de jury uitleg geven over de opdracht. De jury zal de opdrachten beoordelen. De uitslag door de jury is bindend. Hoofdstuk III Bepalingen voor jury leden Art. 32 De oefendag zal worden beoordeeld door een deskundige jury. Art. 33 De jury voor de praktijkoefeningen de oefeningen bestaat meestal uit een of twee jury leden. Art. 34 De juryleden zijn bevoegd in te grijpen tijdens de uitvoering van een opdracht door een deelnemende ploeg indien een gevaarlijke situatie dreigt te ontstaan. Art. 35 De juryleden zullen na iedere praktijkoefening een korte evaluatie houden en een terugkoppeling geven. Einduitslag Art. 36 Indien twee of meer ploegen bij de einduitslag een gelijk aantal punten hebben gehaald is de volorde van plaatsing: 1 e de hoogste punten bij de praktijk. Indien dan weer gelijk 1 e hoogste punten casus (project opdracht). Indien weer gelijk 1 e hoogste punten theorie. Art. 37 In onvoorziene omstandigheden tijdens de oefeningen beslist het bestuur. Bezwaar Art. 38 Indien men het niet eens is met de einduitslag dient de betreffende ploegleider dit direct kenbaar te maken tot maximaal één dag na de oefendag bij het bestuur, deze zal een onderzoek instellen en ter zake een beslissing nemen. Deze beslissing zal binnen twee weken schriftelijk worden mede gedeeld aan de betreffende ploegleider en is gebaseerd op hoor en wederhoor. Art. 39 Mocht pas later blijken dat er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan kan men dit schriftelijk kenbaar maken binnen twee weken na de oefendag bij de secretaris van de bbn. Het bestuur van de bbn zal daarna een onderzoek in te stellen en een beslissing nemen. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

6 Hoofdstuk IV SLOTBEPALING Art. 40 In alle gevallen waarin dit reglement en nader uitgewerkte reglementen voor activiteiten van de bbn oefendag niet voorzien, beslist het bestuur.