DE KOEKOEK 29 e jaargang nr. 7 maart 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE KOEKOEK 29 e jaargang nr. 7 maart 2015"

Transcriptie

1 DE KOEKOEK 29 e jaargang nr. 7 maart 2015 Beste dorpsgenoten, Onze weerman Dirk zal er vast melding van maken: We beginnen de maand maart met prachtig lenteweer. De zon is volop te zien en regen valt er niet van betekenis. Prima weer dus voor de arbeiders, die in de weer zijn met het aanleggen van de Centrale As. Woensdag 4 maart was er een voorlichtingsbijeenkomst in dorpshuis De Kamp. Belangstellenden kregen hier duidelijke uitleg over de werkzaamheden op korte en langere termijn. Op de website kunt u foto s en een kort verslag vinden van de bijeenkomst in het dorpshuis. In het bericht planning aanleg centrale as Sumar kunt u lezen welke werkzaamheden op welke tijd zullen worden uitgevoerd. Het blijkt, dat er al deze maand wordt begonnen met de aanleg van de tijdelijke omleidingen nabij de Garyperhoeke en de Joute van der Meerweg. Ook vinden er in maart al werkzaamheden plaats met betrekking tot het verplaatsen van de ijsbaan. In juni 2016 zal de Centrale As volgens de planning in gebruik worden genomen. De belangstelling voor onze puzzelrubriek was ongeveer even groot als de vorige keer. Deze maand ontvingen we 18 goede oplossingen. Veel van deze inzenders hadden ook vorige maand het goede antwoord ingestuurd. Zij blijven dus in de race voor de hoofdprijs. Piet Buma, onze penningmeester, geeft eind maart\begin april opdracht aan de bank om de automatische incasso s van onze donateurs te incasseren. De volgende kopij-inleverdatum is 13 april. Beint

2 INFORMATIE DORPSKRANT DE KOEKOEK Redactieleden Vormgeving Bezorgers Redactieadressen Piet Buma (penningmeester) Gerrit Feenstra (voorzitter) Greta Hoekstra Beint Koopstra (secretaris) Nieske Vonk deze maand: Greta Hoekstra Lucas Buma en Sietske Bouma Pastorijelânnen NV Sumar Greta Hoekstra Greate Buorren SC Sumar Nieske Vonk Ds. Noordmansstraat NP Sumar IBAN-Banknummer dorpskrantdekoekoek@hotmail.com NL.98.RABO KvK Oplage Drukker 645 stuks Drukkerij Van der Let, Burgum

3 KONINGSDAG Oranjevereniging Maandag 27 april 2015 is het Koningsdag. Ook in Sumar willen wij graag weer een activiteit organiseren voor het gehele gezin. Het idee is om dit jaar de activiteit Klootschieten te doen. Klootschieten is een gezellige en sportieve activiteit voor groepen. Het is een spel geschikt voor alle leeftijden. Hierdoor is het spel geschikt voor het hele gezin. Met zo min mogelijk worpen (schoten) gaat u met (houten) ballen (kloten) een route afleggen door ons mooie dorp Sumar. Het komt bij het klootschieten aan op behendigheid, spierkracht en wie in die combinatie het verste kan gooien. Het spel is geschikt voor iedereen, wie kan gooien, kan ook klootschieten. Onder klootschieten wordt verstaan: Het gooien van een houten bal (de kloot) over een uitgezette routen, met het doel dit te doen in zo weinig mogelijk worpen. De kloot is een houten bal op het juiste gewicht gebracht door middel van ingegoten lood. Het parcours bevindt zich door ons dorp en bestaat uit verharde- en schelpwegen. De tijdsduur van het klootschieten is ongeveer 1 ½ uur. Het klootschieten wordt uitgevoerd in groepen.

4 KONINGSDAG vervolg Datum: Maandag 27 april Vertrek vanaf: Dorpshuis de kamp Tijd: uur klootschieten, aansluitend is er nog muziek en de gelegenheid voor een hapje en drankje in de Kamp. Opgave: Mag vooraf via het adres secretaris@ov-sumar.nl, maar kan ook ter plekke bij de Kamp vanaf uur. Bij opgave graag ook aangeven uit hoeveel personen de groep bestaat. De prijsuitreiking vindt na afloop plaats in de Kamp, deelname aan deze activiteit is GRATIS. Dus net stinne, mar hinne!! EX-INBREKER GEEFT VOORLICHTING IN BURGUM Ex-inbreker Evert Jansen geeft dinsdagavond 31 maart voorlichting over woninginbraak. Jansen is bekend van de AVRO tv-serie De Inbreker en vertelt over hoe inbrekers te werk gaan. De informatieavond in Burgum is gratis toegankelijk, bovendien is er voor alle deelnemers die zich aanmelden een toepasselijke attentie: een tijdschakelaar. Voorbeelden De gemeente Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen willen in samenwerking met de politie het aantal woninginbraken in Noordoost-Friesland verminderen. Daarom wordt er een informatieavond georganiseerd op 31 maart in De Pleats in Burgum. De ex-inbreker vertelt hier onder andere hoe hij alle gelegenheid kreeg zijn slag te slaan.

5 EX-INBREKER GEEFT VOORLICHTING IN BURGUM vervolg Hij is ter voorbereiding op de informatieavond de buurt ingegaan om foto s te maken. Aan de hand van deze foto s vertelt hij wat er verbeterd kan worden. Misschien komt úw woning wel aan bod! Informatieavond Eerder in maart vond er een informatieavond plaats in Buitenpost. Door de hoge opkomst en het indrukwekkende verhaal van Jansen was dit een geslaagde avond. Daarom organiseert de gemeente Tytsjerksteradiel een zelfde informatieavond in Burgum. De informatieavond wordt gehouden op 31 maart van uur tot uur in De Pleats aan de Schoolstraat in Burgum. Na de presentatie is het mogelijk om vragen te stellen aan Evert Jansen en wijkagenten uit de gemeente. Aanmelden Aanmelden kan tot 27 maart via gemeente@t-diel.nl of telefonisch via Vermeld bij de aanmelding met hoeveel personen u komt, uw adres en postcode. VERLOREN!! Ik, Monica, ben mijn sleutel verloren ergens in Sumar. De sleutel hangt aan een Wolkysleutelhanger. Mocht hij gevonden worden, dan graag contact opnemen via Alvast bedankt.

6 LOSSE FLODDER Tine Strijker Win win situatie Sinds een paar weken staat op de dorpswebsite een uitgebreid artikel over de planning van de aanleg van de Centrale As rondom Sumar. Het is verbazingwekkend dat men zo n groot wegentraject als puzzelstukjes in elkaar weet te passen. De planner van dit enorme traject was op de kleuterschool al een super uitblinker in het maken van legpuzzels. Dat kan niet missen. Zoiets leer je niet, zoiets zit er gewoon in. Twintig puzzelstukjes past hij naadloos in elkaar. Daarna gaat hij verder met een puzzel van honderd stukjes om vervolgens zijn hand niet om te draaien voor megapuzzels van duizend of nog meer stukjes. Het liefst landschapspuzzels met stralend blauwe luchten, groene bossen of een complete stad. Je hebt nu eenmaal mensen die daar helemaal in opgaan. Ik moet er niet aan denken. Driehonderd blauwe puzzelstukjes op de juiste plaats zien te krijgen. Brrrrrr. Sudoku s en cryptogrammen zijn ook niet aan mij besteed. Aan een kruiswoordraadsel of zo n woord-doorstreep-puzzel wil ik mijn tijd nog weleens besteden, maar dat is het dan ook wel zo ongeveer. Tot mijn verrassing staat er sinds kort in onze dorpskrant een puzzel. Leuk. Over een half jaar zullen wij weten wie zich met recht DE puzzelkampioen van Sumar kan noemen. Dat zal gevierd worden, reken maar van yes. De hoofdrolspelers in deze puzzel zijn de adverteerders van de Koekoek. Het is heel terecht dat zij op deze manier extra aandacht krijgen. Deze adverteerders vormen al 29 jaar een hele grote kurk waarop onze dorpskrant mede drijft. Het wordt ons niet gemakkelijk gemaakt. De omschrijving staat op de ene bladzijde en de invulhokjes op de volgende. Ondanks het feit dat de hokjes steeds kleiner worden en de cijfertjes vager, stort ik me op de puzzel. Nog nooit, nog nooit heb ik zó vaak de Koekoek doorgebladerd op zoek naar antwoorden. En, eerlijk is eerlijk, er gaat een wereld voor mij open. Na veel heen en weer geschuif met alle omcirkelde letters denk ik de oplossing gevonden te hebben. Of dat ook werkelijk zo is? Ik blader nu snel elke maand de nieuwe Koekoek door. Sta ik in het rijtje of pies ik naast de pot? De aanhouder wint.

7 ACTIVITEITEN IN DORPSHUIS DE KAMP Anneke Haarsma 12 februari Deze vrijdagavond vond er een Bingo avond plaats in ons dorpshuis. Anet en Janny kregen assistentie van Jochum van het Thomashûs. Er werd in een goede sfeer fanatiek om de prijzen gestreden. De winnaars waren erg tevreden met hun behaalde prijzen. De hoofdprijs bleef in Sumar. Marjan van der Meulen won een Diner Voor Twee Personen. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd. 6 maart Het was weer vrijdagavond Bingo avond. De belangstelling was deze keer iets minder groot. Er werd echter ook nu met veel inzet gespeeld en het was wederom gezellig. De hoofdprijs een Boodschappenmand met inhoud ging naar een deelneemster uit Oostermeer. De laatste bingo avond van dit seizoen wordt gehouden op 10 april a.s. Roel Oostra, voormalig directeur van de Lawei zou zeggen: Net stinne, mar hinne. 7 maart In de grote zaal van het dorpshuis had de activiteitencommissie theatergezelschap GeDoBr gecontracteerd. Dit gezelschap bracht het programma Echte Keardels op de planken. Het gezelschap GeDoBr wordt gevormd door GEeert Hager. DOuwe Wobbes en BRugt de Vries. Zij brachten schetsjes en liedjes ten gehore, die bij het publiek goed in de smaak vielen.

8 ACTIVITEITEN IN DORPSHUIS DE KAMP vervolg 18 april Deze zaterdagavond speelt Gezelschap Sterke Froulju de eenakter Dus hy sûpte. Deze tragikomische eenakter is geschreven door Anja Steegstra. Hans van Buuren is de regisseur. Het stuk wordt gespeeld door Anja Epema, Jeltje Joustra, Wytske Kooistra en Ineke Kalteren. De recensies van optredens in de omgeving (Gorredijk, Tytsjerk, Eastermar) zijn lovend. Enkele trefwoorden: hilarisch, absurd, toegankelijk, speels, menselijk, confronterend. De voorverkoop is op maandag 30 maart van uur in het dorpshuis. De kaarten kosten in de voorverkoop 7.50 euro. Zaterdag 18 april betaalt u aan de kassa tien euro!

9 WIE SCHRIJFT DIE BLIJFT Froukje Wie A zegt, moet ook B zeggen! Ons land kent vele clubs en verenigingen, en deze bestaan alleen wanneer er actieve leden aan deelnemen. Men wordt vaak enthousiast gemaakt door verhalen van anderen, of er zijn er een aantal die zelf een club/vereniging oprichten. Je kunt het zo gek dan ook niet bedenken of je kan een club/vereniging beginnen, om maar een paar te noemen, de punnikclub, vereniging der vergeten groenten (misschien vergeten water te geven), de pennenlikkersclub, en zo kan ik nog wel een poosje doorgaan. Ook ik heb wel deelgenomen aan diverse verenigingen, en moet ook eerlijk toegeven dat ik mij daar dan s avonds naartoe sleepte. Moe van de hele dag op mijn werk, thuisgekomen de warme hap op tafel zien te krijgen, even met de beentjes gestrekt op de bank voor Omrop Fryslân, vervolgens mijzelf overeind te hijsen om de benodigde spullen voor mijn avond ontspanning bij elkaar te rapen. Wat nou ontspanning? Inmiddels heb ik mij alleen nog maar ingespannen en voel mij het lijdend voorwerp voor deze club. En dan wordt er ook nog van mij verwacht dat ik binnen mijn club een taak krijg, en dat alles naast mijn drukke bestaan. Waar ben ik aan begonnen. De eerst volgende clubavond moet mijn taak af zijn, maar ja ik heb het zo druk dat ik het steeds uitstel met als gevolg dat ik het dus niet heb gedaan, dit tot grote ergernis van de overige leden. Ik beloof beterschap en moet nu toch echt de schouders eronder zetten. Ik doe wat ik moet doen en de eerstvolgende keer is alles klaar en iedereen is weer tevreden. Opnieuw krijg ik een taak toebedeeld, ik probeer nog wat tegen te sputteren, maar daar hebben ze geen boodschap aan. Plannen, ik moet plannen, maar ook dat is lastig met mijn drukke leven en ik krijg steeds meer aversie tegen mijn wekelijkse ontspanningsavond. Wat nou, als ik dit allemaal had geweten was ik er nooit aan begonnen. Maar ja wie A zegt moet ook B zeggen, en dat valt niet altijd mee. Maar ik heb het vol kunnen houden voor een paar seizoenen en ondanks de extra taken die elk lid kreeg, heb ik tijdens die wekelijkse ontspanningsavonden ook vreselijk veel lol gehad, ook al moest ik daar soms het gehele ALFABET voor opzeggen.

10 WAT WAS HET WEER OOK WEER? Dirk Strijker Op 7 februari verliet de winter ons land met s morgens vroeg ijzel en plaatselijk gladde wegen. Na een nacht met als laagste temperatuur -5 graden, steeg het kwik overdag snel naar +6 graden. Er volgde een vrij droge periode zonder vorst. Op 14 februari beleefden we de warmste dag van de maand toen het s middags ruim 10 graden werd. Pas op 15 februari vroor het s nachts weer een beetje. Ook de daarop volgende nachten was dat het geval. Regen van betekenis viel er niet. Op 20 februari sloeg het weer om. In de temperatuur kwam overigens geen verandering, wel viel er behoorlijk veel regen. Op 20 februari ving de regenmeter 10 mm op, de dag er na ruim 13 mm. De dagen daarna werden dagelijks neerslaghoeveelheden van 2 tot 7 mm gemeten. Door de laatste natte week eindigde februari als een iets te natte maand. Normaal valt er 55 mm, dit jaar kwamen we op 62 mm uit. Ondanks het ontbreken van echt winterweer bleek de temperatuur in februari gemiddeld slechts 0,3 graden hoger uit de vallen dan normaal. De zon scheen 99 uren tegen normaal 85 uren. Kort samengevat: in februari was de temperatuur normaal, viel er iets te veel neerslag en scheen de zon iets langer dan normaal. Met maart op de kalender veranderde het weer niet. Een enkele nacht met een beetje vorst en elke dag wel wat regen, soms sneeuw. Op 2 maart viel er s avonds een pittige sneeuwbui. Het gras werd tijdelijk wat wittig en op de autodaken lag een papperig dun laagje sneeuw. Ook op 3 maart was er sprake van een behoorlijke sneeuwbui rond het middaguur. Ook toen was de wereld even wat wittig. Daarna was het gebeurd met de neerslag. Er volgende een weersomslag, nu naar mooi lenteweer met redelijk wat zon en hogere temperaturen. s Middags kwam de temperatuur regelmatig boven de 10 graden, met als toppunt de 13,5 graden van zondag 8 maart. Spannend wordt het als in de ochtend van vrijdag 20 maart rond uur de zon voor ruim 80% wordt verduisterd door de maan. Hopelijk is er dan niet al te veel bewolking. Wilt u een 100% verduistering zien, dan moet u naar een gebied ten oosten van IJsland. De volgende grote zonsverduistering in Nederland is pas in Een 100% verduistering in Nederland is aan de orde in 2135, maar dat maken u en ik niet meer mee.

11 SA SEACH IK IT door Frans Dijkman 14 februari kon dan toch het startschot voor het laatste deel van de competitie gelost worden. Suameer 1 moest tegen koploper LEO uit Leens aantreden. Het eerste uur ging het aardig daarna was het gebeurd toen een Sumarspeler van het veld werd gestuurd. 5-1 voor LEO. 21 februari speelde Sumar al weer thuis tegen Anjum. Voor aanvang van deze wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Jan Zuidema, ook droegen de spelers rouwbanden. Voor rust ging het redelijk maar toen een speler van Sumar van het veld af moest door een doorgebroken speler te takkelen, was het gelopen. En al deden ze het goed, met een man minder is het moeilijk en dus ging deze wedstrijd verloren. 28 februari gingen ook de eerste jeugdteams van start met een oefenwedstrijd. Suameer C1 speelde tegen een 2 klassen hoger spelend Birdaard, deed het bij vlagen goed maar verloor met 3-7. Ook F1 had een oefenwedstrijd en speelde 3-3 tegen ONT. Zaterdag 7 maart is de dag dat ook de jeugd weer begint aan de voorjaarscompetitie. Met wisselend succes: de B-junioren die in de herfst alles verloren en meestal stevig, speelden gelijk tegen de Monnik van Schiermonnikoog, knap. De D p-pillen verloren maar F1 speelde gelijk terwijl E-2 verloor, het was weer gezellig druk op de Heidkamp. De grote teleurstelling was zaterdagmiddag Sumar 1, vorige week goed spelend nu (Klaas Zandstra zou zeggen: as een krante ) slecht dus een verlies met 0-1. Suameer 2 hervatte de competitie met een stevige 4-0 overwinning en dat had meer moeten zijn. Het lijkt nog ver weg maar het schema voor de competitie van het seizoen 2015/2016 is bekend. 22 augustus begint het seizoen voor alle teams die mee doen met bekervoetbal. De competitie begint voor de senioren op 5 september en voor de jeugd een week later. 12 december is de laatste speelronde van januari 2016 begint voor Sumar 1 de tweede helft van het seizoen. 13 februari voor de andere senioren. De jeugd begint weer op 5 maart aan de tweede helft.

12 NIJS FAN DE LOFSTEM Maaike Kingma Dizze moanne ha ik wat minder nijs foar jimme, want ús dirigint Christina van der Bijl hat ôfroune tongersdei de meidieling dien dat sy oan it ein fan dit seizoen stoppet as dirigint by De Lofstem. No, dat wie wol efkes skrikke foar de measten. Al 9 jier ha wy gearwurke, in soad mei elkoar belibbe en it hat altiid goed foldien fan beide kanten. Christina is fan miening dat jo net langer as 10 jier by in feriening blieuwe moatte en dat it foar ús beide tiid is foar feroaring. Wy gean dus op siik nei in nije dirigent en wy hâlde jim op e hichte. Mar earst binne wy serieus oan de slach foar it spikerfestifal op 9 maaie. De extra repetysjes binne al los en op snein 26 april sille wy sa t it no liket ek noch in Try-out konsert hâlde. Mar dêroer letter mear. Op tiisdei 31 maart hâlde wy wer ús jierlikse peaskebôle-aksje. Middeis fanôf in oere as 3 kinne jim ús ferwachtsje en wy hoopje dat jim ús allegear wer stypje sille. En dan binne wy op peaskesnein 5 april te hearren yn de doarpstsjerke fan Sumar. Moarns om 9.30 oer ferliene wy ús meiwurking oan de tsjinst ûnder lieding fan Jan van der Meer. Wy hoopje jo dan te sjen!!

13 COLLECTE HARTSTICHTING 6 t/m 11 april is het weer collecteweek voor de hartstichting. Voor de straten, Hearrewei, Mienskerwei, Jelke Sjoerdsloane en de Tikewei ben ik op zoek naar nieuwe collectanten. Zou u dit graag willen doen? Neem dan contact op met Marjan van der Meulen, tel: of m.mulder610@chello.nl IEPEN BURGUMER KAMPIOENSKIP AAIGOOIEN t Roodhert yn Burgum organiseart op saterje 15 augustus foar de 7 e kear it IEPEN BURGUMER KAMPIOENSKIP AAIGOAIEN. Oltyd feest en spektakel en wer mei Grutte Geart en alle oare helpers derby, it is in mirakel!!

14 De pen is nu op nummer 25 van de Greate Buorren. Mijn naam is Grietje Vriezema en ben geboren in Rottevalle en getogen in De Tike. Heit komt uit Rottevalle en mem uit Sumar. Als gezin zijn we opgegroeid in De Tike. In 1984 ben ik getrouwd met Hielke Vriezema uit Opeinde en zijn we gaan wonen in Drachtster Compagnie. Ook kreeg ik dat jaar een vaste baan bij de AMRO Bank te Drachten, een prachtig vooruitzicht want in die tijd zat je goed als je bij een bank werkte. We kochten een bungalowtje (opknapper) met een stukje weiland aan de Baerend Boardseswyk. Samen met familie en vrienden heeft Hielke de één na de andere, kleine en/of grote, opknap klus geklaard. Hier ontstond onze grote passie voor opknappen. Het eindresultaat was prachtig op een nog mooiere locatie. Toch zijn we in 1992 verhuisd naar De Kommisjewei in Opeinde Hier wachtte ons namelijk een nieuwe uitdaging. Het ouderlijk huis van Hielke was voor zijn ouders te bewerkelijk geworden en moest nodig worden opgeknapt. Zijn ouders verhuisden naar een kleinere woning en Hielke ging aan de slag. We maakten van twee woningen één woning, een grote uitdaging. Onze dochter Marianne was gek op ponyrijden en zo kochten wij de eerste pony. Een stukje weiland hadden we niet maar dit huurden wij van buurtbewoners. Ideaal was dit niet daarom gingen we voorzichtig op zoek naar een huis met weiland. In 1999 kwam er een waldhûske met 1 ha weiland te koop op Nijtap in Opeinde. Dit werd dan ook onze volgende uitdaging. Ook dit waldhûske moest grondig worden opgeknapt zoniet gesloopt.

15 GEEF DE PEN DOOR vervolg We hebben hier bijna een compleet nieuwe woning van gemaakt met alle gemakken. Een stukje weiland, paardenstal, rijbak en een slaapkamer beneden voor de oude dag. Maar toen Marianne het huis uit ging en naar Sud West Fryslân verhuisde, (voor ons betekende dit bijna het buitenland) wilden wij wel wat kleiner wonen. Dus het huis in de verkoop. In december 2013 kochten Marianne en Haye in Sumar, aan de Greate Buorren een boerderij. En in juni 2014 zijn wij ook naar hun boerderij verhuisd. Weer een hele nieuwe uitdaging. In dit geval gaan we van één woning, twee woningen maken. Ook is dat goed zitten bij een bank verleden tijd en ben ik in 2012 ontslagen door reorganisatie. Een hele domper na al die jaren maar inmiddels heb ik een prachtige nieuwe baan en dat is op ons eerste kleinkind passen. We wonen met heel veel nocht en wille aan de Greate Buorren in Sumar. Wij verhuizen De Pen van de Greate Buorren naar de Susterwei en geven deze door aan mijn broer en schoonzusje, Sietse en Baukje van der Molen.

16 UITVAARTVERENIGING DE LAATSTE EER De ledenvergadering van Uitvaartvereniging De Laatste Eer, wordt gehouden op dinsdag 31 maart 2015 om uur in de Kamp. De agenda voor deze vergadering is als volgt: 1. Opening 2. Noemen overledenen Mededelingen 4. Notulen ledenvergadering dinsdag 25 maart Verslag penningmeester 6. Verslag kascommissie 7. Benoeming kascommissie Pauze 8. Ledenkorting 9. Afscheid H. Bergsma 10. Benoeming S. Boender 11. Rondvraag 12. Sluiting Met ingang van 1 april 2015 is de heer Sven Boender onze nieuwe penningmeester. Zijn adres is: Middelpaed 7, 9262 SW Sumar, tel , s.boender@justid.nl Adreswijziging, geboorte, nieuw bankrekeningnummer, kinderen van 18 jaar en ouder (thuis of uitwonend) die lid willen blijven en opgave van nieuwe leden kunt u vanaf deze datum bij de heer Boender doen. Sinds kort hebben we ook een website. U kunt ons vinden onder de naam

17 SUMARDER PUZZELCOMPETITIE We zijn al weer toe aan de derde puzzel. De oplossing van de tweede puzzel waren de volgende sterrenbeelden: ram, schorpioen en stier. Er waren 18 goede inzendingen. Deze maand hebben we een kleine woordzoeker. Een woordzoeker is een puzzel waarbij woorden gezocht moeten worden in een blok met letters. Deze woorden kunnen van links naar recht of van rechts naar links geplaatst zijn, zowel horizontaal, verticaal en diagonaal. Na het wegstrepen van alle woorden blijven er een aantal letters over. Deze vormen de oplossing van de woordzoeker. En hier zijn we naar op zoek. Lever uw oplossing voor 11 april in bij één van de redactieleden of via dorpskrantdekoekoek@hotmail.com. Veel succes! Let op: omdat we (nog) geen doorgewinterde puzzelmakers zijn, kan het voorkomen dat de beginletter(s) van een woord wordt/worden gebruikt als eindletter(s) van een ander woord! Aan het einde van het seizoen kijken we wie de meeste punten heeft en de winnaar ontvangt een bol.com-bon van 25 euro en een prachtig boeket bloemen. De moeite waard dus om mee te doen! De tussenstand is als volgt: Naam Punten Naam Punten Pytsje Venema 2 Ids Krol 2 Linda van Houten 2 Marjan v.d. Meulen 2 Aafje Algra-Terpstra 2 Gusta Algra 2 Wouter en Jitske de Vlugt 2 A. Kooistra-Pijl 2 Tine Strijker 2 Geertje en Maaike Kingma 2 Eppie en Jannie Pijl 2 T. Vonk-Heidstra 1 Ineke Lautenbach 2 Aafke van der Werf 1 Sietske Jongsma 2 Trienke Lammertsma 1 Anita Veenstra 2 Dieuwke Bergsma 1

18 SUMARDER PUZZELCOMPETITIE vervolg L K T E K P A J I R E K K U R D O R C H A A R M O B I E L D E L O A E O O U I T V A A R T S E G H A N S R M N S M E E V C G N T C N N O W E A E I G J H I I A C S V O E L A T S A U I K M N A J N E S K J A L L H L H R U F K M E R S K B S S K D U A S E O A E D H A O U R T E E W I M P R R M N U L M U O R N R R I S P R T F O U G E U W R E U U S E O E O E H R K R E O V R A O C S R N R D F J I R D E B R E M M I T S A S A N K R O B B E H I E M D E M C P E O R G S E I V D A C S E E A N O N A K T S E E F K E I T P O ADVIESGROEP BATEMA BOUMA CAFE DORPSHUIS DRUKKERIJ FEESTKANON FROUKJE GLASSONNECT HAARMOBIEL HONDENSCHOOL JAGT JAPKE KEURSLAGER KRAANVERHUUR KROBBEHIEM LAMPERS MOUNTSJE OPTIEK PEDICURESALON RAM ROCK SCA SCHILDERWERKEN SKUORRE SONAC SWALKERSSTEE THOMASHUIS TIMMERBEDRIJF UITVAART VERWARMING VINKE WIERSMA

19 KNUTSELEN MET PASEN: EI-MOBILE Wat heb je nodig: Papier Stiften Schaar Wol Naald Leuk effect en simpel om te maken is een eimobile. Begin met het tekenen van eieren van verschillende grootte. Knip deze eieren dan uit het papier. Neem een beetje stevig papier dan blijven de eieren beter in vorm. Nu kun je de eieren aan beide kanten gaan versieren. Dat kan net als je doet met echte eieren op verschillende manieren. Allemaal stippen erop tekenen, lijnen van links naar rechts of van boven naar beneden. Zigzag lijnen, sterretjes, vierkantjes of andere figuren. En per ei kun je ook nog eens allerlei combinaties gebruiken en natuurlijk heel veel verschillende kleuren. Als je meerdere eieren gekleurd hebt, dan kun je ze met een stuk wol onder elkaar gaan hangen. Gebruik hier eventueel een naald voor om de draad door het papier te krijgen. Je kan een lange slinger maken of een aantal slingers naast elkaar ophangen aan het plafond.

20 DOARPSAGINDA t Roodhert: super gezellige Hollandse Avond met maar liefst 7!!artiesten, LIVE on stage, zaal open uur, entree De Kamp: Algemene Ledenvergadering Dorpsbelang, uur De Kamp: Trombosedienst, uur De Kamp: voorverkoop Toneel STERKE FROULJU uur Peaskebôleaksje fan De Lofstem, fanôf 3 oere De Kamp: ledenvergadering De Laatste Eer, uur t Roodhert: in samenwerking met WALDPOP een stevige Rock!! avond met de band JUNKYARDDOGS, zaal open uur. Voorverkoop is gestart à t/m 11 april Collecteweek voor de Hartstichting De Kamp: Trombosedienst, uur De Kamp: Open Tafel, uur De Kamp: Klaverjassen, uur De Kamp: Bingo, uur De Kamp: Trombosedienst, uur Kopij inleveren Oud papier actie gezamenlijke scholen De Kamp: Toneel Sterke Froulju, uur (zie in de koekoek) De Kamp: Trombosedienst, uur De Kamp: Open Tafel, uur Oud papier actie gezamenlijke scholen Oud papier actie gezamenlijke scholen De volgende koekoek ligt uiterlijk 18 april bij u in de bus

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar!

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! Nieuwsbrief, December 2018 Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! We kijken nog even terug naar de laatste activiteiten en zoals bekend was dit het laatste jaar van onze trainer Stephan. De

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

6. wat is de boodschap van de plaatsers aan de eigenaars? Aan de voorbijgangers? Proficiat, reden tot feesten. (Er is geen plakkaat)

6. wat is de boodschap van de plaatsers aan de eigenaars? Aan de voorbijgangers? Proficiat, reden tot feesten. (Er is geen plakkaat) 18 dec Interview door Luk Indesteege met Armand Nijs (71), 50 jaar gehuwd met Marie-Julienne Thuys (72) Hengelhoefstraat 85, 3600 Genk gepensioneerd bakker in Hoevenzavel, Marie-Julienne hielp in bakkerij.

Nadere informatie

Waarom deze boot? Joop de Jong (47) Klasse IOM of 1-meterklasse Lengte 100 cm Nieuwprijs complete set vanaf 700 Website www.iomzeilen.nl.

Waarom deze boot? Joop de Jong (47) Klasse IOM of 1-meterklasse Lengte 100 cm Nieuwprijs complete set vanaf 700 Website www.iomzeilen.nl. Waterlanders Hoe klein de bootjes ook zijn, het fanatisme van modelzeilers is er niet minder om. En noem hen geen knutselaars, dit zijn stuk voor stuk echte wedstrijdzeilers, ieder in hun eigen klasse.

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Infobulletin de Torenvalk 14 april 2015

Infobulletin de Torenvalk 14 april 2015 Agenda 17 april Kunstmenu groep 3-4 21 april Eindtoets groep 8 24 april Koningsspelen met ontbijt op school 18.30 uur: voetbaltoernooi alle basisscholen van Leimuiden groep 5-6-7-8 meisjes/jongens gemengd

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015 Agenda 4 t/m 15 mei Meivakantie Dinsdag 19 mei Spelletjesochtend groep 1 t/m 4, de kinderen zijn om 12:00 vrij Dinsdag 19 mei Sportdag groep 5 t/m 8, 9:15-14:15

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 naam stagiaire naam: Anne bersée stagebedrijf naam: Dierenasiel adres: Keesomstraat 5 plaats: Zandvoort telefoonnummer: 023 5343440 stagebegeleider:

Nadere informatie

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden 1 van 7 06/04/2011 18:46 LTC HARTEN Sportpark Wilhelmina Ginkelseweg Heelsum Introductie Nieuws Kalender Archief AC TC Harten Toernooi Nieuws Bijgewerkt op: 6-04-2011 18:38 Link naar de printversies van

Nadere informatie

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 Herfst 2014 OWG - NIEUWS Jubbega - Hoornsterzwaag Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 0516-461228 0516-462580 2 Voorwoord t Is weer voorbij die mooie

Nadere informatie

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue Nieuwsbrief 01-10-2015 Jaargang 2, nummer 16 Stichting The Blues Connection Beuningenstraat 40 5043 XM Tilburg Email: stichting@thebluesconnection.nl Zondagmiddag 4 Oktober 2015. Little Steve & the Big

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2015-16 september nummer 2

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2015-16 september nummer 2 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen.

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen. Wie zijn wij: Daag! Mijn naam is Jorrit en ik ben 23 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Ik zit nu in het 2e jaar van de lerarenopleiding Economie. Bij deze wil ik jullie veel plezier en

Nadere informatie

Kindervakantieweek THE STARS

Kindervakantieweek THE STARS Kindervakantieweek 20-22 juli 2015 THE STARS Hutten bouwen Dit jaar zijn onze hutten ook ons «decor» want wij zijn echte «Sterren» Pagina 2 Theater en Musical We leren acteren en muziek maken als echte

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

D E L T A I M p U L S

D E L T A I M p U L S D E L T A I M p U L S jaargang 2009-3 Inhoudsopgave ROSEMA SPORTPRIJZEN Kievitstraat 27 8446 GN Heerenveen tel: 0622802708 Email:info@rosemasportprijzen.nl Website: www.rosemasportprijzen.nl Het adres

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Even. Ons. Kwijt. 2015-2016 nr??

Even. Ons. Kwijt. 2015-2016 nr?? Even Ons Ei Kwijt 2015-2016 nr?? Van de directie we ons eerste college van professor Henriette von Kessel. Special We hebben de afgelopen weken het project Raar maar Waar in de school gehad. Ter ere van

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

De Springplank: info 15 juni 2016.

De Springplank: info 15 juni 2016. De Springplank: info 15 juni 2016. Nieuwe leerling. We willen Luuk, Diede en Yeliz, van harte welkom heten bij ons op school. Diede en Yeliz zijn nu aan het oefenen in groep 1/2. Luuk is er al voor vast.

Nadere informatie

Juli - augustus 2011 - nr 335

Juli - augustus 2011 - nr 335 Juli - augustus 2011 - nr 335 Kijker nr 335 : zomer 2011 Voor sommigen zit het er misschien al bijna op. Voor anderen is het nog maar pas begonnen en voor nog anderen duurt het nog enkele weken. Eén ding

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem Het overlijden van een broer of zus is een ingrijpende gebeurtenis. Toch wordt het onderwerp in de rouwliteratuur doodgezwegen. Tot verbazing van Minke Weggemans. De pastoraal therapeute schreef er daarom

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer: 10 In dit nummer: Musical BB: maandag 13 juli om 19.00 uur dinsdag 14 juli om 13.00 en 19.00 uur Afscheids- viering

Schooljaar 2014-2015 Nummer: 10 In dit nummer: Musical BB: maandag 13 juli om 19.00 uur dinsdag 14 juli om 13.00 en 19.00 uur Afscheids- viering Schooljaar 2014-2015 Nummer: 10 De Lispel Van de directie Het aftellen is begonnen...nog 3 weken en dan verlaten 24 groepers 8 onze school en verlaat ik de Lispeltuut. De fase van afscheid nemen is nu

Nadere informatie

1945-2015. Korfbalvereniging SIOS. 70 jaar. 12 & 13 juni

1945-2015. Korfbalvereniging SIOS. 70 jaar. 12 & 13 juni 1945-2015 Korfbalvereniging SIOS 70 jaar 12 & 13 juni Dit weekend is mogelijk gemaakt door: De Feestcommissie De Activiteitencommissie De Kantinecommissie A-Selectie 2014-2015 Hoe het allemaal begon Op

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Nummer 21 31 januari 2014

Nummer 21 31 januari 2014 Nummer 21 31 januari 2014 Agenda 5 en 6 februari Groep 5 gaat appelflappen maken. Donderdag 6 en vrijdag 7 februari. Wie van de ouders kan helpen? Opgavelijst hangt bij de groep. 6 februari 19.30 uur informatieavond

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

juni 2015 nr. 13 2014-2015

juni 2015 nr. 13 2014-2015 samenwijs juni 2015 nr. 13 2014-2015 Pittige Plus Torens Op school werken we op dinsdagmiddag met de Pittige Plus Torens. We hebben een project uitgekozen, namelijk EEN INTERVIEW. Eerst stelden we vragen

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Alle kinderen vrij. Opgave avondvierdaagse 2016. Ouderhulp Koningsspelen groepen 1 en 2

Alle kinderen vrij. Opgave avondvierdaagse 2016. Ouderhulp Koningsspelen groepen 1 en 2 Weeknieuws nr.31 15 april 2016 Data 19 april Excursie boerderij groepen 1 en 2 22 april Koningsspelen 23 april t/m 8 Meivakantie mei 13 mei Voorstelling groepen 3 en 6 17 mei Kinderen s middags vrij 29

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Krabbie Krab wordt Kapper

Krabbie Krab wordt Kapper E-boek Geschreven en Vormgeving Esther van Duin Copyright Esthers Atelier www.esthersatelier.nl email info@esthersatelier.nl Krabbie Krab wordt Kapper Krabbie krab was een kunstenaar. Hij maakte beelden

Nadere informatie

Fanút it team: Week/datum Dag Deel Pers. Bezt. Pers. Bezt. Groep 3/4/5 Groep 6/7/8 Ochtend Juf Reina Juf Yttje Week 46 12/13 november.

Fanút it team: Week/datum Dag Deel Pers. Bezt. Pers. Bezt. Groep 3/4/5 Groep 6/7/8 Ochtend Juf Reina Juf Yttje Week 46 12/13 november. Yntusken is de hjerstfakânsje alwer oer. Efkes in wike ûntspannen. Wa wit der wol efkes op út west as oars yn- en om hûs hinne rommele? De klok is ek alwer in oere tebeksetten wêrtroch wy no wer yn it

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering gehouden op maandag 5 februari 2018

Notulen algemene ledenvergadering gehouden op maandag 5 februari 2018 Notulen algemene ledenvergadering gehouden op maandag 5 februari Aanwezig: R. Kobes, P. Zijlstra, W. Luchtenburg, H. De Boer, A. Kuperus, Kl. Ten Have, Hielke v/d Veen, J. Kloosterman-Luchtenburg, J.J.

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender

Uiltje gemist? kalender 17 maart 2016 kalender Data Vrijdag 18 maart Kunstatelier 4 Week 12 Tussentijdse rapportage groepen 1-2 Vrijdag 25 maart Vrije dag voor alle kinderen Maandag 28 maart 2 e Paasdag Dinsdag 29 maart Vrije

Nadere informatie

Verdeling van de groepjes

Verdeling van de groepjes Groot Triviant Spel idee Ook dit jaar wilden wij, Zadkine Spijkenisse en Stichting Welzijn Ouderen (SWO) weer mee doen aan het Festival van het Leren (voorheen week van het leren). We zijn begonnen met

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

Ruggeveldje december 2015

Ruggeveldje december 2015 Ruggeveldje december 2015 Beste schaatsleden en vrienden, Een witte kerst, met deze temperaturen lijkt die nog ver weg! En toch, dé feestmaand van het jaar staat weer voor de deur. Dit wil ook zeggen dat

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013

Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013 Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013 ALGEMEEN: Nummer 36 / 07-06-2013 Algemene zaken Beste ouders, Met

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

t Shuttelke www.bcweert67.nl Mededelingen Badminton Club Weert 67 10de jaargang, nummer 11: Oktober 2012

t Shuttelke www.bcweert67.nl Mededelingen Badminton Club Weert 67 10de jaargang, nummer 11: Oktober 2012 Voor in de agenda: SL2 cursus op data: * 12 + 26 oktober * 9 + 30 november 12 oktober verrassingsactiviteit door de jeugdcommisie Algemene Leden Vergadering seizoen 2012-2013: 23 november om 19:00 uur

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

AFKICKEN? GEEN SPRAKE VAN!

AFKICKEN? GEEN SPRAKE VAN! AFKICKEN? GEEN SPRAKE VAN! Nadat iedereen weer heeft kunnen afkicken van het EK voor senioren in Appelscha, gaan we komende week hopelijk genieten van het WK van de algemene Klasse, dat in het Duitse Bad

Nadere informatie

Jaarvergadering Oudervereniging 2007 2008

Jaarvergadering Oudervereniging 2007 2008 Jaarvergadering Oudervereniging 2007 2008 Oec. Basisschool t Prisma Mercuriusweg - Purmerend Geachte ouders / verzorgers van de leerlingen van t Prisma, de teamleden en de medezeggenschapsraad. Op 2 september

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

K 1 Symmetrische figuren

K 1 Symmetrische figuren K Symmetrische figuren * Spiegel Plaats de spiegel zó, dat je twee gelijke figuren ziet. Plaats de spiegel nu zó op het plaatje, dat je dezelfde figuur precies éénmaal ziet. Lukt dat bij alle plaatjes?

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015 Agenda Donderdag 19 februari Groep 5 en 6 gaan om 9.15 naar de Voorveghter Donderdag 19 februari Grote schoolavond groep 3 en 4, aanvang 19:00 Maandag 23

Nadere informatie

OVER VITALITEIT; WAAROM PAMPEREN FIJN LIJKT MAAR MACHTELOOS MAAKT

OVER VITALITEIT; WAAROM PAMPEREN FIJN LIJKT MAAR MACHTELOOS MAAKT E-blog OVER VITALITEIT; WAAROM PAMPEREN FIJN LIJKT MAAR MACHTELOOS MAAKT Reeks: bestuurders over vitaliteit Colofon: einde artikel Wilma de Jong, lid van de Raad van Bestuur van BrabantZorg, is een kordate

Nadere informatie

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat.

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. Hoofdredactie: Paul Meekhof mei / juni 2015 Pagina s : 10 NR 4 De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. De herdenking van afgelopen 4 mei en de viering van 5 mei. Voor het

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie Nr. 2015-2016 Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie 2 maart: meegeven resultatenoverzicht methode onafhankelijke toetsen 3 maart: retour opgave 10 min. gesprekken

Nadere informatie

Bestuurlijkheden. Van de redactie:

Bestuurlijkheden. Van de redactie: 1 3 Bestuurlijkheden De Jaarvergadering 2011 weer achter de rug. Omdat niet iedereen op tijd aanwezig was, werd er om 20.15 uur gestart. 5 Afmeldingen, dus zou je zeggen: 400 aanwezigen. Maar met 50 personen

Nadere informatie

Beste ouder /verzorger

Beste ouder /verzorger 17 Nieuwsbrief 29 mei 2015 Beste ouder /verzorger Juni staat voor de deur en dat betekent dat het einde van het schooljaar in zicht komt. Voor een aantal leerlingen zal het nog spannend worden: lukt het

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht Over OMA OMA beekbergen ondersteunt werkende ouders om de balans tussen de eisen van het privéleven en die van het werk te behouden of te herstellen. Bij

Nadere informatie

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst.

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. Week 50: 9 t/m 15 december Een engel bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Een engel bij Maria, Lucas 1:26-38 Maria en Elisabet, Lucas 1:39-56 Week 51: 16 t/m 22 december

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie