Het Protected Asset TEP Fonds plc

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Protected Asset TEP Fonds plc"

Transcriptie

1 Het Protected Asset TEP Fonds plc april 2010 Alleen bestemd voor professionele adviseurs en tussenpersonen. 1

2 Inhoud Over PDL Over PATF Wat is een Traded Endowment Policy (TEP) TEP s als investering Een case study van een TEP-investering Sourcing polissen PATF - polissen in het fonds - opbrengsten op polissen - statistieken - prestaties - garanties ten opzichte van netto vermogenswaarde Een investering in de markt van vandaag In het kort Belangrijke informatie

3 Over PDL International PDL verkoopt beleggingsproducten aan institutionele beleggers en particuliere cliënten in meer dan 50 landen via een internationaal team van handelaren. PDL heeft het exclusieve distributierecht voor de promotie en verkoop van het Protected Asset TEP Fonds Het fonds betreft uitsluitend TEP s in het Verenigd Koninkrijk. Erkend als het grootste TEP-fonds ter wereld. (Op basis van omvang en levensduur sinds april 2009)

4 Over PATF Het Protected Asset TEP Fund plc (PATF) is een beleggingsfonds waarin gekwalificeerde investeerders aandelen kunnen kopen. Het sub-fonds: het Protected Asset TEP Fund Nr.2 (PATF Nr.2) werd gelanceerd in Zeer succesvol fonds, ** met meer dan 217,8 miljoen activa. (01 april 10) Doel: vermogensgroei voor middellange- tot langetermijninvesteerders door beleggingen in een gediversifieerd portfolio met traded endowment policies: Concurrerend rendement * Bepaalde garanties Stabiliteit Zekerheid * Zie p23 belangrijke informatie over brongegevens. alleen PATF Original. Totaal van alle activa zonder ** Op basis van omvang en levensduur sinds april rekening te houden met opvorderbare passiva.

5 Wat is een Traded Endowment Policy (TEP) Endowment Policy is een winstdelende investering waarbij in ruil voor regelmatige premiebetalingen aan het einde van de looptijd een vast bedrag wordt uitgekeerd. TEP - is een winstdelende kapitaalverzekering die gedurende de looptijd wordt verkocht aan een optiehandelaar tegen een waarde lager dan de intrinsieke waarde. Alle rechten op uitkering van de polis worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar die de verantwoordelijkheid voor het betalen van toekomstige premies op zich neemt. De nieuwe eigenaar ontvangt de eindwaarde van de polis wanneer de verzekering vervalt, of de overlijdensuitkering wanneer de oorspronkelijke verzekerde sterft. Het rendement van de investering is het verschil tussen de koopprijs en de eindwaarde verminderd met premiebetalingen.

6 TEP s als investering TEP s zijn bedoeld als middellange- tot langetermijninvesteringen. Lage volatiliteit als gevolg van actuariële egalisering door levensverzekeringsmaatschappijen. Concurrerende en consistente opbrengsten* omdat het product wordt gekocht voor een waarde die lager is dan de intrinsieke waarde. De traded variant is aantrekkelijker voor levensverzekeringsmaatschappijen gezien de toenemende druk om hun polissen van kracht te laten blijven. Er zijn nog 32 miljoen polissen van kracht op de markt. (Bron: ABI juli 2007.) * Zie p23 voor belangrijke informatie over de brongegevens.

7 Casestudy van een TEP-investering Een voorbeeld van de behaalde opbrengst van een traded endowment policy. (Alleen bedoeld als voorbeeld en niet noodzakelijk typisch voor polissen in het fonds of voor het rendement van een belegger in PATF.) Verzekeringsgegevens (op 27 augustus 2004) Einddatum 20 juni 2009 (looptijd 25 jaar) Verzekerd bedrag Jaarlijks toegevoegde bonussen Gegarandeerde waarde Investeringsgegevens (op 27 augustus 2004) Koopprijs betaald door de optiehandelaar Afkoopwaarde Resterende looptijd 4,8 jaar Resterende premiebetalingen Gegevens einddatum (op 20 juni 2009) Eindwaarde Rendement op jaarbasis voor TEP belegger 6,64% (op basis van aanhouden van de verzekering gedurende 4,8 jaar)

8 Sourcing polissen PDL s associated company (aap) is de grootste koper en verkoper (optiehandelaar) van TEP s in het Verenigd Koninkrijk. aap is ook de exclusieve leverancier van kapitaalverzekeringen aan PATF. Gereglementeerd door de Financial Services Authority. Lid van de Association of Policy Market Makers (APMM). Sterke aanwezigheid op de consumentenmarkt door constante marketinginitiatieven op de binnenlandse markt. Sinds 1968 is aap betrokken bij de aankoop en verkoop van meer dan 1 miljard aan kapitaalverzekeringen.

9 Sourcing polissen Bestaande PATF-polis bij Prudential, op basis van gemiddelde winstbijschrijvingspercentages gedurende de looptijd van de polis. Afkoopwaarde (geëgaliseerd) Intrinsieke waarde (geëgaliseerd) Alleen bedoeld als voorbeeld, hoeft niet karakteristiek te zijn voor polissen van het fonds of voor rendement van de belegger in PATF. 9

10 Polissen van de grootste levensverzekeringsmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk

11 15 maanden van positieve resultaten Zoals op de taxatiedatum 01 april

12 Rendement op winstdelende kapitaalverzekering Het rendement op polissen per sep 2009 Looptijd 25 jaar 20 jaar 15 jaar Hoogste 11,6% 12,3% 12,8% Gemiddelde 6,7% 5,6% 3,8% Laagste 3,5% 3,4% 0,1% Bron:- Money Management nov 2009

13 PATF (sterling) Statistieken Top 5 life bedrijfspolissen in het fonds Top 5 Levensverzekeringen Standard & Poors Rating Financiële Draagkracht Vermogensverho uding Standard Life A+ 31.5% Prudential AA 10.6% AVIVA AA - 19% General Accident* AA % Clerical Medical A + 9.3% Evaluatiedatum 01 april * Deel van AVIVA Distributie van vermogens per polisperiode 1,200 1,000 Polisbeleggingen per vermogensklasse Vermogen Bereik voor Top 5 levensverzekeringen Aandelen 29% tot 51% Vastgoed 14% tot 16% Obligaties met vaste rente 12% tot 49% Cash 3% tot 6% Op 31 December Bron: Money Management 04/ Distributie van polissen volgens vervaldag 0.47% 3.92% j Up tot 19 jaar 20 tot 24 jaar years Evaluatiedatum 01 april Evaluatiedatum 01 april 2010.

14 Levensverzekering met winsten t.o.v. ABI Cautious beheerde en ABI Balanced beheerde fondsen 35.00% 30.00% 25.00% 20.00% 15.00% 10.00% 5.00% 0.00% Prestaties gedurende 5 jaar van life kantoor met-winsten. Dit zijn de top 5 uitgevers van polissen van PATF. Alle cijfers tot December 2008, Winsten over 5 jaar, bruto zonder taksen & lasten. Bron: Prudential en Lipper Hindsight Pru SL NU CM CGNU ABI UK Cautious beheerd ABI Balanced beheerde Life Met winsten (< 60% aandelen) (< 85% aandelen)

15 PATF (sterling klasse) t.o.v. de grootste wereldindices PATF Nasdaq DAX 30 FTSE 100

16 De respons van PATF op de financiële crisis Geen verrassing dat met-winsten ook geleden hebben samen met alle andere grote vermogensklassen De wereldcrisis leidde tot nooit geziene afkoopaanvragen Om de aandeelhouders op lange termijn te beschermen, maar beleggers toch toegang mogelijk te maken tot hun fondsen hebben de Beheerders de evaluatiemethode aangepast Dit heeft inderdaad geleid tot een daling van de aandelenkoersen, maar sindsdien is de aandelenkoers van het Fonds voortdurend gestegen (01 april 10)

17 Een belegging voor de markt van vandaag Beleggers zoeken groei met een lager risico Veel beleggers houden zich afzijdig van aandelen en kunnen zo het herstel missen mentaliteit van duur kopen en goedkoop verkopen Cash en vastgoed zijn niet langer een vangnet voor beleggers beleggers weten niet waarheen Beleggers moeten hun beleggingsdoelstellingen herzien zichzelf plaatsen voor het beste,voorbereid zijn op het slechtste

18 Een belegging voor de markt van vandaag PATF kan een manier zijn om uw klanten bloot te stellen aan aandelen PATF kan het dalingsrisico van een volatiele aandelenmarkt diversifiëren Beperking van de volatiliteit door egalisering Buiten de recente financiële wereldcrisis hebben vroegere prestaties een geleidelijke en constante groei getoond TEP s worden aangeboden door enkele van de sterkste levensverzekeringsmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk.

19 Een belegging voor de markt van vandaag Dit is omdat polissen voor PATF: Aangekocht worden met een korting op hun intrinsieke waarde Een aantal gekende eigenschappen hebben waardoor het fonds doeltreffender kan beheerd worden De waarde van het fonds kan verhogen omdat potentiële jaarlijkse en terminale bonussen, eens toegevoegd, niet kunnen worden weggenomen.

20 Een belegging voor de markt van vandaag PATF kan ook een ideaal medium zijn voor een lange termijnbelegging (typisch 5-10 jaar) om te voldoen aan financiële behoeften op een tijdstip in de toekomst: Pensioenplanning Kosten voor school/universiteit Belastingplanning voor erfenissen Bijkomend inkomen bij terugkeer uit het buitenland Helpt ook bij het diversifiëren van de portefeuilles van klanten

21 In het kort Investeringsdiversificatie TEP s bieden klanten een manier aan om hun activa te diversifiëren Investeer in de Marken In plaats van klanten met geld in de bank te hebben, zou PATF een manier kunnen zijn om hen aan te moedigen om opnieuw te investeren Investeringspartner Als deskundigen op dit gebied, is PDL International goed geplaatst om u te helpen uw klanten te helpen Investeringsbetekenis Om deze redenen, geloven wij dat onze aanbieding een gezonde investering betekent

22 BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR DIA 4. Een recent rapport door Money Management toonde aan dat kapitaalverzekeringen met winst opmerkelijk beter presteren dan andere alternatieve investeringen: Balanced Managed, Verenigd Koninkrijk EquityTracker (vermogen volgsysteem) en alle bedrijven Verenigd Koninkrijk en balansrekeningen (90 deposito / vrij opneembare rekeningen). De beste opbrengst van kapitaalverzekeringen met winst overtreft elke sector over 10, 15, 20 en 25 jaar, met name op langere termijn, waar de gemiddelde winst beduidend hoger is. De gemiddelde kapitaalverzekering boven 25 jaar heeft een gemiddelde bruto opbrengst van 7,8%. Terwijl zijn naaste concurrent, VK Alle Bedrijven, een gemiddelde bruto opbrengst van slechts 5% heeft of 34% minder. Naast betere opbrengsten van kapitaalverzekeringen met winst in investeringssectoren zoals Balanced beheerd en VK Alle bedrijven, doet het product het ook beter dan andere traditionele alternatieven met lagere risico s, met gemiddelde opbrengsten van 7,8% over 25 jaar. Bron Money Management, nov 2009.

23 BELANGRIJKE INFORMATIE. De volgende notities zouden samen met deze presentatie moeten worden gelezen: 1. Uitgegeven door Protected Distribution Limited (PDL), geregistreerd bureau: de kamers van Nemours, de stad van de weg, Tortola, Britse Maagdeneilanden. Geregistreerd onder nr Voor uw bescherming worden de telefoongesprekken gewoonlijk opgenomen. 2. Vroegere opbrengsten zijn geen richtlijn voor toekomstige opbrengsten. De waarde van investeringen en het inkomen kunnen zowel dalen als stijgen en zijn niet gewaarborgd. Het is mogelijk dat u uw oorspronkelijk geïnvesteerd bedrag niet terugkrijgt. Veranderingen in de wisselkoersen van valuta s kunnen de waarde van investeringen doen dalen of toenemen. De schommeling kan met name in het geval van een duurzaam beleggingsfonds worden aangetast en de waarde van een investering kan plotseling en aanzienlijk dalen. Het tarief en de grondslagen van belastingheffing kunnen van tijd tot tijd veranderen. 3. Indien een fonds een bijzonder geconcentreerde portefeuille heeft en een bepaalde investering daalt of wordt anders ongunstig beïnvloed, kunnen de gevolgen groter zijn in vergelijking met een fonds dat een hoger aantal beleggingen omvat. 4. De bovengenoemde waarschuwingen worden in groter detail uitgelegd in de beleggingsfonds-specifieke risico s in de huidige investeringsdetails en u zou deze moeten lezen alvorens te investeren. Deze presentatie is alleen voor informatiedoeleinden bestemd en vormt geen aanbieding of uitnodiging om in enige fondsen te investeren en werd niet in samenhang met enige dergelijke aanbieding voorbereid. Behoudens de uitdrukkelijke vereisten van een specifiek investering beheersakkoord van een klant of met betrekking tot het beheer van een beleggingsfonds, zullen wij geen informatie over veranderingen in ons personeel, structuur, beleid, proces, doelstellingen of, onvoorwaardelijk, enige andere kwestie in deze presentatie verstrekken. 5. Het Protected Asset TEP Fund plc (PATF) is een gekwalificeerd ervaren beleggersfonds geregistreerd op het eiland Man dat alleen te koop is in bepaalde rechtsgebieden. PATF is niet verkrijgbaar voor verkoop in de Verenigde Staten of aan inwoners van de Verenigde Staten. De productinformatie van PATF mag niet in de Verenigde Staten worden gepubliceerd. PDL is de globale distributeur van PATF. Alle besluiten om in te schrijven op PATF aandelen moeten op basis van de informatie in de huidige details over de PATF Investeringen worden gemaakt, de recentste financiële rapporten zijn beschikbaar op onze website.

24 BELANGRIJKE INFORMATIE Vervolg 6. Elk onderzoek in dit document is verworven door PDL en kan door PDL voor zijn eigen doeleinden gebruikt zijn. De resultaten van dergelijk onderzoek worden slechts incidenteel ter beschikking gesteld. De uitgedrukte meningen zijn geen investerings- of een enig ander advies en zijn voor wijzigingen vatbaar. Zij geven niet noodzakelijk het standpunt van enige werknemer van PDL of enig onderdeel daarvan weer en hun nauwkeurigheid is niet verzekerd. 7. Dit document, dat door Protected Distribution Limited wordt uitgegeven, is slechts bedoeld voor professionele tussenpersonen en vormt geen investeringsadvies of een aanbieding om te investeren en is alleen voor informatieve doeleinden bestemd. 8. Enige informatie in dit artikel of enig materiaal in bijlage is bedoeld voor en dient alleen door Professionele Adviseurs en Tussenpersonen te worden gebruikt. 9. De Protected Asset TEP Fund Plc ( PATF ) is een type beleggingsfonds voor gekwalificeerd ervaren investeerders en voldoet aan de vereisten van het financiële toezicht (ervaren investeerder beleggingsfonds) van het eiland Man (Vrijstelling) Beursorder 1999, zoals herzien en gewijzigd in zijn toepassing op het fonds. PATF is niet onderworpen aan enige vorm van vergunning of goedkeuring op het eiland Man en de investeerders worden niet beschermd door enige statutaire compensatieregelingen in het geval PATF faalt. 10. Alle investeerders in PATF moeten gekwalificeerde Investeerders zijn, zoals bepaald in het beursorder en de details van de Investering van het beleggingsfonds en, voorafgaand aan de investering, moeten zij een verklaring ondertekenen, erkennend dat zij een gekwalificeerd Investeerder zijn en dat zij de details van de Investering begrepen en gelezen hebben en de risico s verbonden aan een dergelijke belegging aanvaarden. De waarde van aandelen en het inkomen ervan kunnen zowel dalen als toenemen. De investeerders kunnen mogelijk de waarde van hun oorspronkelijke investering niet terugkrijgen. 11.Vroegere prestaties zijn geen richtlijn voor toekomstige prestaties. Enige verwijzing naar een waarborg heeft betrekking op het onderliggende beleid en niet op de aandeelprijs van PATF. Een investering in PATF zou moeten beschouwd worden op middellange tot lange termijn. Als een investeerder aandelen in de eerste vijf jaar inlost, kunnen uitgangssancties worden toegepast. 12.Volledige details over PATF en PATF kunnen in de Investeringsinformatie, die op verzoek beschikbaar is, gevonden worden. Geregistreerde hoofdzetel: Nemours Chambers, Road Town, Tortola, British Virgin Islands P.D.L. Alle rechten voorbehouden.

25 Dank u 25

De tien gouden regels voor het beleggen in aandelen door Aberdeen Asset Management

De tien gouden regels voor het beleggen in aandelen door Aberdeen Asset Management De tien gouden regels voor het beleggen in aandelen door Aberdeen Asset Management Finance Avenue, 14 november 2015 Christophe Palumbo, Senior Business Development Manager Benelux Aberdeen Asset Management

Nadere informatie

Terug naar de kern Bob Hendriks

Terug naar de kern Bob Hendriks Terug naar de kern Bob Hendriks Oktober 2013 Waarom nog beleggen? 2 Agenda BlackRock? Sparen & beleggen We leven langer/pensioen Inkomsten uit beleggen Conclusie 3 BlackRock is opgericht voor deze nieuwe

Nadere informatie

BlackRock Managed Index Portfolios. zorgeloos gespreid beleggen tegen lage kosten

BlackRock Managed Index Portfolios. zorgeloos gespreid beleggen tegen lage kosten BlackRock Managed Index Portfolios zorgeloos gespreid beleggen tegen lage kosten BlackRock Managed Index Portfolios zorgeloos gespreid beleggen tegen lage kosten Herkent u zich hier in? U wilt eigenlijk

Nadere informatie

Discussiepunten. April 2010. Het beschermen van langetermijn beleggers

Discussiepunten. April 2010. Het beschermen van langetermijn beleggers Discussiepunten April 2010 Het beschermen van langetermijn beleggers Gedurende het vierde kwartaal van 2008, toen de bezorgdheid van beleggers omtrent de liquiditeit het allergrootst was, kreeg het Protected

Nadere informatie

Beleggingsverzekeringen

Beleggingsverzekeringen Kennisfiche Beleggingsverzekeringen Beleggingsverzekeringen zijn contracten die u aangaat met een verzekeringsmaatschappij, niet met een bank. Ze worden wel verkocht via banken. Een beleggingsverzekering

Nadere informatie

Managed Funds Balanced Fund 1

Managed Funds Balanced Fund 1 Managed Funds Balanced Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen

Nadere informatie

ING Life Personal Protected 1

ING Life Personal Protected 1 ING Life Personal Protected 1 Type levensverzekering Levensverzekering (tak 23), behorende tot het productengamma Secure Invest van ING Life Belgium nv waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen.

Nadere informatie

BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC

BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC Beleggingsdoelstelling Het interne beleggingsfonds belegt in het fonds Carmignac Patrimoine A EUR acc (ISIN: FR0010135103). Dit fonds behoort tot de categorie gediversifieerd

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Selection 5 Dynamic

Fund Life Opportunity Selection 5 Dynamic Fund Life Opportunity Selection 5 - jaarverslag 31.12.2017-1 / 6 Jaarverslag 31.12.2017 Fund Life Opportunity Selection 5 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van Fund Life Opportunity

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Selection 5 Dynamic

Fund Life Opportunity Selection 5 Dynamic - Halfjaarverslag 30.06.2018-1 / 5 Halfjaarverslag 30.06.2018 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van AXA Life Opportunity Selection 5 in bedragen en in percentages

Nadere informatie

CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN

CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak

Nadere informatie

Essentiële beleggersinformatie

Essentiële beleggersinformatie Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit Fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Index 2

Fund Life Opportunity Index 2 - jaarverslag 31.12.2017-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2017 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van AXA Life Opportunity Index 2 in bedragen en in percentages op

Nadere informatie

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen AEGON Rendementplan Je wilt meer dan sparen Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Nadenken over wat je echt wilt. Iedereen doet dat van tijd tot tijd. Even stilstaan

Nadere informatie

Fidea Flexinvest. Bij overlijden door ongeval: met een extra uitkering van één of tweemaal de uitkering overlijden

Fidea Flexinvest. Bij overlijden door ongeval: met een extra uitkering van één of tweemaal de uitkering overlijden Fidea Flexinvest Type levensverzekering Fidea Flexinvest 1 is een tak23-levensverzekering zonder gewaarborgd rendement, waarvan het rendement verbonden is met beleggings. Meer concreet heeft men de keuze

Nadere informatie

21 juni Wegwijs in Tak 23

21 juni Wegwijs in Tak 23 21 juni 2017 Wegwijs in Tak 23 Inhoud Vastrentende beleggingen en obligaties Wat zijn de alternatieven? Investeren in fondsen? Tak 23: de eenvoudige investering Tips om te slagen VASTRENTENDE BELEGGINGEN

Nadere informatie

Vragen en antwoorden met betrekking tot de liquidatie van Robeco Life Cycle N.V.

Vragen en antwoorden met betrekking tot de liquidatie van Robeco Life Cycle N.V. Vragen en antwoorden met betrekking tot de liquidatie van Robeco Life Cycle N.V. Algemeen 1. Waarom wordt Robeco Life Cycle Funds N.V. geliquideerd? 2. Waarheen wordt het geliquideerde vermogen overgebracht?

Nadere informatie

CAPI 23 1. Type levensverzekering. Waarborgen

CAPI 23 1. Type levensverzekering. Waarborgen CAPI 23 1 Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Met betrekking tot de winstdeelname wordt dit gecombineerd met een rendement gekoppeld aan beleggingsfondsen

Nadere informatie

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET- FISCAAL SPAREN

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET- FISCAAL SPAREN Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET- FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen

Nadere informatie

Long Term Secured Notes: u wint over de gehele lijn

Long Term Secured Notes: u wint over de gehele lijn Long Term Secured Notes: u wint over de gehele lijn >> U zult beleggen in een obligatie met AAA-rating. >> Gedurende de eerste 10 jaar ontvangt u een van coupon van minimum 4% bruto. >> Vervolgens, tot

Nadere informatie

AEGON Levensverzekering N.V. Postbus 23001 8900 MB Leeuwarden www.aegon.nl

AEGON Levensverzekering N.V. Postbus 23001 8900 MB Leeuwarden www.aegon.nl Op een dag... Brandweerman. Fotomodel. Piloot. Dierenarts. Voetballer. Of popster. Uw kind zal u de komende jaren ongetwijfeld verrassen met boeiende plannen voor zijn of haar eigen toekomst. Ooit komt

Nadere informatie

Essentiële Beleggersinformatie

Essentiële Beleggersinformatie Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 KBC-Life Invest Plan KBC-Life Invest Plan 1 is een tak23-levensverzekering zonder gewaarborgd rendement, waarvan het rendement verbonden is met beleggingsfondsen. Type Levensverzekering Meer concreet heeft

Nadere informatie

BI CARMIGNAC PATRIMOINE

BI CARMIGNAC PATRIMOINE BI CARMIGNAC PATRIMOINE Beleggingsdoelstelling Het compartiment belegt in het fonds Carmignac Patrimoine A (acc) EUR (ISIN: FR0010135103). Dit fonds behoort tot de categorie gediversifieerd en heeft als

Nadere informatie

ING Lifelong Income 1

ING Lifelong Income 1 ING Lifelong Income 1 Type levensverzekering Levensverzekering (tak 23) van NN Insurance Belgium nv waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (beschreven verder in deze infofiche), waarbij

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Index

Fund Life Opportunity Index - Jaarverslag 31.12.2018-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2018 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van AXA Life Opportunity Index in bedragen en in percentages op 31

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 _ FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 KBC-Life Privileged Portfolio KBC-Life Privileged Portfolio 1 is een tak23-levensverzekering zonder gewaarborgd rendement, waarvan het rendement verbonden

Nadere informatie

Beleggingsmodel Fondsen

Beleggingsmodel Fondsen Beleggingsmodel Fondsen De meest comfortabele manier van beleggen Steeds afgestemd op het actuele beursklimaat Keuze uit verschillende risico s en rendementen Gecombineerde beleggingsexpertise van ABN

Nadere informatie

Managed Funds Balanced Fund 1

Managed Funds Balanced Fund 1 Managed Funds Balanced Fund 1 Type levensverzekering Levensverzekering met een dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen - Bij leven van de verzekerde: dit is een levensverzekeringscontract

Nadere informatie

Fund Oxylife Opportunity 6

Fund Oxylife Opportunity 6 - Jaarverslag 31.12.2018-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2018 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van in bedragen en in percentages op 31 december 2018... 3 4. Beheerders...

Nadere informatie

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES ONDERZOEK NAAR VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES NOVEMBER 2014 Met dank aan: Naar aanleiding van het besluit van BlackRock om per 31 december 2014 de Funds of ishares op te heffen

Nadere informatie

Een nieuwe stap in duurzaam beleggen

Een nieuwe stap in duurzaam beleggen BLACKROCK IMPACT SCREENS ESG IMPACT Een nieuwe stap in duurzaam beleggen BlackRock Impact combineert het beste van BlackRock om beleggers te helpen een maatschappelijk én financieel verantwoord rendement

Nadere informatie

Nuveen Santa Barbara Global Dividend Growth Fund (het Fonds )

Nuveen Santa Barbara Global Dividend Growth Fund (het Fonds ) Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Hoofdstuk 20: Financiële opties

Hoofdstuk 20: Financiële opties Hoofdstuk 20: Financiële opties Hoofdstuk 20 introduceert financiële opties, die beleggers het recht geven om een aandeel te kopen of te verkopen in de toekomst. Financiële opties zijn een belangrijk instrument

Nadere informatie

NN First Class Balanced Return Fund

NN First Class Balanced Return Fund NN First Class Balanced Return Fund Alle Fonds onder de loep cijfers zijn per 31/03/015 Het NN First Class Balanced Return Fonds won in het eerste kwartaal 8,9% Zeer sterke performances van aandelen en

Nadere informatie

Kruis in onderstaande tabel aan hoeveel uw netto vermogen, uw liquide netto vermogen en uw totale vermogen bedraagt.

Kruis in onderstaande tabel aan hoeveel uw netto vermogen, uw liquide netto vermogen en uw totale vermogen bedraagt. Vaststellen beleggersprofiel Met de volgende vragen probeert Stichting Obligatiebeheer Noordenwind inzicht te krijgen in uw financiële positie, kennis, ervaring, doelstellingen en risicobereidheid ten

Nadere informatie

INDICATIEVE STUDIE OPGESTELD DOOR

INDICATIEVE STUDIE OPGESTELD DOOR 13/01/2015 13:31.54 1 / 8 VERTROUWELIJK INDICATIEVE STUDIE OPGESTELD DOOR VOOR MYSAVINGS STATIONSSTRAAT 92 1930 ZAVENTEM Tel.: 023181550 GSM: E-Mail: info@mysavings.be Fax: De heer Voorbeeld MYSAVINGS

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Selection 2 Dynamic

Fund Life Opportunity Selection 2 Dynamic - jaarverslag 31.12.2014-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2014 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van dynamic... 2 3. Samenstelling van AXA Life Opportunity Selection 2 dynamic in bedragen en

Nadere informatie

F I N A N C I Ë L E I N F O F I C H E

F I N A N C I Ë L E I N F O F I C H E F I N A N C I Ë L E I N F O F I C H E Argenta-Flexx 1 Deze financiële infofiche maakt integraal deel uit van de verzekeringsvoorwaarden T Y P E L E V E N S V E R Z E K E R I N G Levensverzekering met een

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23

Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23 Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23 Securex Life Select One 1 Type levensverzekering Nettopremie Waarborgen Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan het tak 23 beleggingsfonds

Nadere informatie

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst AEGON Rendementplan voor uw kind Je gunt je kind een mooie toekomst Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Ook uw kind heeft een eigen wil. De wil om iemand te

Nadere informatie

ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE THREADNEEDLE (LUX) AMERICAN (HET "FONDS") Doelstellingen en beleggingsbeleid. Risico- en opbrengstprofiel

ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE THREADNEEDLE (LUX) AMERICAN (HET FONDS) Doelstellingen en beleggingsbeleid. Risico- en opbrengstprofiel ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit Fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Een akkoord! Wat betekent dat voor u?

Een akkoord! Wat betekent dat voor u? Een akkoord! Wat betekent dat voor u? AEGON heeft in 2009 een akkoord gesloten met de Stichting Woekerpolis Claim en de Stichting Verliespolis over de maximale hoogte van de kosten van particuliere beleggingsverzekeringen.

Nadere informatie

VIVIUM Managed Funds. Tak 23-fonds met een mooi rendement. Professioneel portefeuillebeheer

VIVIUM Managed Funds. Tak 23-fonds met een mooi rendement. Professioneel portefeuillebeheer VIVIUM Managed Funds Tak 23-fonds met een mooi rendement Professioneel portefeuillebeheer door experts Interessante fiscale voordelen Een belegging aangepast aan uw profiel Verdient u meer dan wat u vandaag

Nadere informatie

Presentatie beleggingsresultaten eerste kwartaal 2018 van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI. Bas Endlich Jacob Vijverberg 1

Presentatie beleggingsresultaten eerste kwartaal 2018 van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI. Bas Endlich Jacob Vijverberg 1 Presentatie beleggingsresultaten eerste kwartaal 2018 van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI Bas Endlich Jacob Vijverberg 1 Agenda Financiële markten Resultaten Vooruitzichten Bron: Bloomberg, Aegon Asset

Nadere informatie

AG Fund+ De belegging op uw maat

AG Fund+ De belegging op uw maat AG Fund+ De belegging op uw maat PROMOTIONEEL DOCUMENT Wat is AG Fund+? AG Fund+ is een individuele levensverzekering van AG Insurance, gekoppeld aan beleggingsfondsen (tak 23), waarmee u belegt in zorgvuldig

Nadere informatie

Managed Funds Aggressive Fund 1

Managed Funds Aggressive Fund 1 Managed Funds Aggressive Fund 1 LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Balanced Fund 1

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Balanced Fund 1 Top-Hat Plus Plan Managed Funds Balanced Fund 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 23) Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen

Nadere informatie

U wenst de reserves opgebouwd bij een vorige werkgever over te dragen?

U wenst de reserves opgebouwd bij een vorige werkgever over te dragen? U wenst de reserves opgebouwd bij een vorige werkgever over te dragen? -volulife Indien u de reserves die u bij uw vorige werkgever heeft opgebouwd, wenst over te dragen naar het pensioenplan van uw nieuwe

Nadere informatie

JEUGDPLAN Capi 23 1. Type levensverzekering. Raadpleeg ook de afzonderlijke informatiefiche van het gekozen fonds. Waarborgen

JEUGDPLAN Capi 23 1. Type levensverzekering. Raadpleeg ook de afzonderlijke informatiefiche van het gekozen fonds. Waarborgen JEUGDPLAN Capi 23 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak 21). De winstdeelname wordt gestort in het tak

Nadere informatie

JEUGDPLAN Capi 23 1. Type levensverzekering

JEUGDPLAN Capi 23 1. Type levensverzekering 1/5 JEUGDPLAN Capi 23 1 Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak 21). De winstdeelname wordt gestort

Nadere informatie

JEUGDPLAN Capi 23 1. Doelgroep. 1 Deze financiële infofiche beschrijft de productmodaliteiten die van toepassing zijn op 7 februari 2014.

JEUGDPLAN Capi 23 1. Doelgroep. 1 Deze financiële infofiche beschrijft de productmodaliteiten die van toepassing zijn op 7 februari 2014. JEUGDPLAN Capi 23 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Met betrekking tot de winstdeelname wordt dit gecombineerd met een rendement gekoppeld aan beleggingsfondsen

Nadere informatie

Addendum. Bij het prospectus De Veste Global Exclusive ( het Prospectus )

Addendum. Bij het prospectus De Veste Global Exclusive ( het Prospectus ) Addendum Bij het prospectus De Veste Global Exclusive ( het Prospectus ) De informatie in dit addendum vormt een aanvulling op bovenstaand prospectus en moet worden beschouwd als een integraal onderdeel

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 23. Top Profit 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 23. Top Profit 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 23 Top Profit 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Waarborgen

Nadere informatie

Fusie tussen sub-fondsen en opheffing paraplufonds Vragen & Antwoorden voor tussenpersonen

Fusie tussen sub-fondsen en opheffing paraplufonds Vragen & Antwoorden voor tussenpersonen . Maart 2014 Dit document wordt uitsluitend en als enige bedoeling ter informatie uitgebracht ter hulp bij het informeren naar uw onderliggende klanten. De hierin opgenomen informatie mag dan ook niet

Nadere informatie

Uw beleggingswijzer voor het investeren in With Profits verzekeringen

Uw beleggingswijzer voor het investeren in With Profits verzekeringen BFI Uw beleggingswijzer voor het investeren in With Profits verzekeringen Investering in de PAC With Profits Funds middels de International Prudence Bond > Contents International Prudence Bond 3 Kenmerken

Nadere informatie

la mondi- ale Euro- part- ner

la mondi- ale Euro- part- ner la mondiale Europartner BUSI- NESSBedrijfsactiviteiten en kerncijfers van Europartner Geïnde premies 2008 2009 295 M 597 M 2010 826 M 2013 1097 M 1693 M 2200 M 2008 2009 295 M 597 M 2010 826 M 2013 1097

Nadere informatie

Halfjaarbericht 2015. Bright LifeCycle Fonds

Halfjaarbericht 2015. Bright LifeCycle Fonds Halfjaarbericht 2015 Bright LifeCycle Fonds Periode: 19 december 2014 tot en met 30 juni 2015 Inhoudsopgave HALFJAARBERICHT BRIGHT LIFECYCLE FONDS... 3 BALANS PER 30 JUNI 2015... 3 WINST- EN VERLIESREKENING

Nadere informatie

Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering

Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering Geldig vanaf 6/2/2015 DL Strategy Type Levensverzekering Levensverzekering met intrestvoet gewaarborgd door de verzekeringsmaatschappij (Tak 21).

Nadere informatie

life opportunity selection AXA Belgium Finance nl

life opportunity selection AXA Belgium Finance nl life opportunity selection AXA Belgium Finance nl TYPE LEVENSVERZEKERING Life opportunity selection AXA Belgium Finance (Nl) is een levensverzekeringsproduct van het type 'tak 23' dat wordt uitgegeven

Nadere informatie

INFORMATIE BELEGGINGSFONDSEN (NETTO) WERKNEMERS PENSIOEN

INFORMATIE BELEGGINGSFONDSEN (NETTO) WERKNEMERS PENSIOEN INFORMATIE BELEGGINGSFONDSEN (NETTO) WERKNEMERS PENSIOEN Informatie voor werkgevers Ingangsdatum 1 januari 2016 Als uw werknemer niet kiest voor een gegarandeerde uitkering wordt zijn premie belegd. Dit

Nadere informatie

Essentiële Beleggersinformatie

Essentiële Beleggersinformatie Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden

Nadere informatie

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep. Gepubliceerd door KBC Securities

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep. Gepubliceerd door KBC Securities Optie strategieën Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities p. 2 Index 1. Grafische voorstelling 4 2. Bull strategieën 5 Call spread 5 Gedekt geschreven call 7 3. Bear

Nadere informatie

Informatiefiche BALANCED FUND (tak 23) NIET-FISCAAL SPAREN

Informatiefiche BALANCED FUND (tak 23) NIET-FISCAAL SPAREN Informatiefiche BALANCED FUND (tak 23) NIET-FISCAAL SPAREN Editiedatum: 01/09/2018 Het Balanced Fund (tak 23) is een optie binnen het product Niet-Fiscaal Sparen (Combinatie tak 21 en/of tak 23). Al naargelang

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 Post Optima Invest gekoppeld aan het fonds Post Optima DOUBLE 1 Blootstelling van 100% van de netto geïnvesteerde premie via depot bij BNP Paribas Fortis Type levensverzekering Waarborgen Individuele levensverzekering

Nadere informatie

CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN

CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak

Nadere informatie

Overdracht van effecten aan RBS plc krachtens Deel VII van de Britse Financial Services and Markets Act 2000 RBS plc Regeling krachtens Deel VII

Overdracht van effecten aan RBS plc krachtens Deel VII van de Britse Financial Services and Markets Act 2000 RBS plc Regeling krachtens Deel VII De informatie opgenomen in dit document is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en dient als naslagwerk voor beleggers in het in dit document beschreven product. Dit document geeft geen uitputtende

Nadere informatie

Kennisgeving van Fusie tussen Sub-fondsen

Kennisgeving van Fusie tussen Sub-fondsen Kennisgeving van Fusie tussen Sub-fondsen Samenvatting Dit deel bevat belangrijke informatie over de fusie die voor u als aandeelhouder van belang is. Meer informatie kunt u vinden in de Gedetailleerde

Nadere informatie

Toelichting op uw jaaroverzicht

Toelichting op uw jaaroverzicht Bedenk je toekomst Toelichting op uw jaaroverzicht Inzicht in uw producten met mijnaegon.nl De visie achter onze beleggingsbeslissingen Toekomstverwachtingen Aegon in de prijzen Inzicht in uw producten

Nadere informatie

F I N A N C I E L E I N F O F I C H E L E V E N S V E R Z E K E R I N G

F I N A N C I E L E I N F O F I C H E L E V E N S V E R Z E K E R I N G F I N A N C I E L E I N F O F I C H E L E V E N S V E R Z E K E R I N G Argenta Life Plan Deze financiële infofiche maakt integraal deel uit van de verzekeringsvoorwaarden T Y P E L E V E N S V E R Z E

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Aggressive Fund 1

Top-Hat Plus Plan Managed Funds Aggressive Fund 1 Top-Hat Plus Plan Managed Funds Aggressive Fund 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 23) Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er

Nadere informatie

Overdracht van effecten aan RBS plc krachtens Deel VII van de Britse Financial Services and Markets Act 2000 RBS plc Regeling krachtens Deel VII

Overdracht van effecten aan RBS plc krachtens Deel VII van de Britse Financial Services and Markets Act 2000 RBS plc Regeling krachtens Deel VII De informatie opgenomen in dit document is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en dient als naslagwerk voor beleggers in het in dit document beschreven product. Dit document geeft geen uitputtende

Nadere informatie

Samenvatting M&O hoofdstuk

Samenvatting M&O hoofdstuk Samenvatting M&O hoofdstuk 10+ 11 Samenvatting door een scholier 1168 woorden 16 maart 2017 7 3 keer beoordeeld Vak Methode M&O In balans Hoofdstuk 10 vermogensmarkt 10.1 vrager van vermogen Vragers van

Nadere informatie

CAPI PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN

CAPI PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak 21). De

Nadere informatie

JEUGDPLAN Capi Type levensverzekering. Raadpleeg ook de afzonderlijke informatiefiche van het gekozen fonds. Waarborgen

JEUGDPLAN Capi Type levensverzekering. Raadpleeg ook de afzonderlijke informatiefiche van het gekozen fonds. Waarborgen JEUGDPLAN Capi 23 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak 21). De winstdeelname wordt gestort in het tak

Nadere informatie

Kennisgeving van Fusie tussen Compartimenten

Kennisgeving van Fusie tussen Compartimenten Kennisgeving van Fusie tussen Compartimenten Samenvatting Dit deel bevat belangrijke informatie over de fusie die voor u als aandeelhouder van belang is. Meer informatie kunt u vinden in de Gedetailleerde

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 21

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 21 KBC-Life Capital Type Levensverzekering KBC-Life Capital 1 is een tak 21-beleggingsverzekering met een door de verzekeringsonderneming gegarandeerd rendement. Hoofdwaarborg: Uitkering van de reserve bij

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden

Nadere informatie

FitVoorLater klaar voor de toekomst

FitVoorLater klaar voor de toekomst FitVoorLater klaar voor de toekomst Het is verstandig om nu iets extra s te regelen. Met FitVoorLater bent u financieel voorbereid. 1 Nieuwe pensioenregels: wat verandert er? Vanaf 1 januari 2015 geldt

Nadere informatie

Vermogensopbouw  gegarandeerde rente. De voordelen op een rij: U wilt een flink bedrag opbouwen. Bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken,

Vermogensopbouw  gegarandeerde rente. De voordelen op een rij: U wilt een flink bedrag opbouwen. Bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken, Goudse Opbouwplan Vermogen opbouwen met een gegarandeerd eindkapitaal U wilt een flink bedrag opbouwen. Bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken, Vermogensopbouw  gegarandeerde rente aanvullingen

Nadere informatie

Algemene informatie 3. Verslag van de beheerder 4. Jaarrekening 6. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over

Algemene informatie 3. Verslag van de beheerder 4. Jaarrekening 6. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Jaarverslag 2018 Inhoud Algemene informatie 3 Verslag van de beheerder 4 Jaarrekening 6 Balans per 31 december 2018 6 Winst- en verliesrekening over 2018 7 Toelichting op de jaarrekening 8 2 Algemene informatie

Nadere informatie

AEGON Levensloop Wonen. De ideale levensverzekering om uw hypotheek mee af te lossen

AEGON Levensloop Wonen. De ideale levensverzekering om uw hypotheek mee af te lossen De ideale levensverzekering om uw hypotheek mee af te lossen Waarom AEGON Levensloop Wonen? Een hypotheek afsluiten is behalve voor de financiering van uw huis ook een uitstekende manier om aan vermogensvorming

Nadere informatie

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN of LANGE TERMIJNSPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen premies

Nadere informatie

De financiële en bancaire aspecten van bewind

De financiële en bancaire aspecten van bewind De financiële en bancaire aspecten van bewind Ilse VREVEN Personal Banker Regio Midden - Limburg Hasselt, 16 november 2018 Agenda 1. Economische context 2. MIFID II Wettelijke context 3. Mogelijke types

Nadere informatie

1. JPMorgan Investment Funds Global Capital Preservation Fund (EUR)

1. JPMorgan Investment Funds Global Capital Preservation Fund (EUR) JPMorgan Investment Funds Société d Investissement à Capital Variable Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of Luxembourg R.C.S. Luxembourg

Nadere informatie

Offerte Invest for Life Dynamic 3A

Offerte Invest for Life Dynamic 3A Offerte Invest for Life Dynamic 3A Opgemaakt ter attentie van: Voorbeeld MySavings Aangeboden door: MySavings Antwerpselaan, 38 1000 - Bruxelles info@mysavings.be www.mysavings.be Deze offerte verplicht

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

INVEST 23 Referentie: B5870 LEV

INVEST 23 Referentie: B5870 LEV INVEST 23 Referentie: B5870 LEV.20171231.001 Bijlage aan het Essentiële-informatiedocument Inhoud 1. Inleiding 2. Specifieke informatie over de tak23-fondsen 3. Andere contractuele informatie over Invest

Nadere informatie

Managed Funds Stability Fund 1

Managed Funds Stability Fund 1 Managed Funds Stability Fund 1 Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen - Bij leven van de verzekerde: een levensverzekeringscontract

Nadere informatie

Oudedagsvoorzieningen. LeefVrij

Oudedagsvoorzieningen. LeefVrij Oudedagsvoorzieningen LeefVrij Oudedagsvoorzieningen LeefVrij Uw lijfrenteverzekering komt binnenkort tot uitkering. Daar heeft u jaren premies of een koopsom voor betaald. Nu is de tijd gekomen om ervan

Nadere informatie

De Juiste BALANS. Vinden

De Juiste BALANS. Vinden De Juiste BALANS Vinden Diversificatie zou de hoeksteen van uw beleggingsproces moeten zijn. SIR JOHN TPLETON Gemengde Fondsen: Eenvoud en Complexiteit in Eén Gemengde fondsen zijn in het algemeen een

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note High Risk Equity Interest Other ING Dutch Plus Note Minimaal 155%* aflossing bij stijgende of beperkt dalende beurzen Bescherming tot 35% koersdaling t.o.v. de startwaarde Profiteer van een mogelijke stijging

Nadere informatie

Hypotheekrecht en - vormen

Hypotheekrecht en - vormen Hypotheekrecht en - vormen Wat is een hypotheek? Een hypotheek is in theorie een zekerheidsrecht. Wanneer u een hypotheek afsluit, geeft u het recht van hypotheek aan de geldverstrekker. Dit recht van

Nadere informatie

PowerShares Dynamic US Market UCITS ETF (het Fonds ) Een subfonds van PowerShares Global Funds Ireland Plc (het Paraplufonds ) (ISIN: IE00B23D9240)

PowerShares Dynamic US Market UCITS ETF (het Fonds ) Een subfonds van PowerShares Global Funds Ireland Plc (het Paraplufonds ) (ISIN: IE00B23D9240) Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit Fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

KBC-Life Alternative Selector

KBC-Life Alternative Selector KBC-Life Alternative Investments KBC-Life Alternative Selector KBC-Life Alternative Investments 1 is een tak23-levensverzekering, waarvan het rendement verbonden is met beleggingsfondsen. Type levensverzekering

Nadere informatie

AG Fund+ De belegging op uw maat

AG Fund+ De belegging op uw maat AG Fund+ De belegging op uw maat PROMOTIONEEL DOCUMENT EEN VOORBEELD Een concreet voorbeeld, gebaseerd op de reële prestaties van een van de basisfondsen die u kunt kiezen in AG Fund+, toont u de troeven

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering. Argenta Fund Plan Kap B4 1

Financiële infofiche levensverzekering. Argenta Fund Plan Kap B4 1 Financiële infofiche levensverzekering Argenta Fund Plan Kap B4 1 Type levensverzekering Levensverzekering van Argenta Assuranties nv, Belgiëlei 49-53, 2018 Antwerpen (hierna afgekort Argenta ) waarvan

Nadere informatie

JUNIOR PLAN Referentie: B5890 LEV

JUNIOR PLAN Referentie: B5890 LEV JUNIOR PLAN Referentie: B5890 LEV.20171231.001 Bijlage aan het Essentiële-informatiedocument Inhoud 1. Inleiding 2. Specifieke informatie over de beleggingsopties van het tak21-luik 3. Specifieke informatie

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden

Nadere informatie