SOLIDEK VLOERISOLATIE ONZICHTBAAR COMFORT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SOLIDEK VLOERISOLATIE ONZICHTBAAR COMFORT"

Transcriptie

1 SOLIDEK VLOERISOLATIE ONZICHTBAAR COMFORT

2 UNIDEK VLOERISOLATIE MET VELE PLUSPUNTEN Veel warmte in een woning gaat verloren via de vloer. Daarom is isolatie van de vloer een zeer belangrijk onderdeel van het totale isolatiepakket van een woning of bedrijfsgebouw. Vloerisolatie bespaart bovendien niet alleen energie, maar verhoogt ook het wooncomfort. Goede isolatie zorgt voor een gelijkmatige temperatuur en draagt bij aan de vochtwering van het gebouw. Een goed geïsoleerde vloer voelt altijd heel behaaglijk aan. Niets isoleert beter dan stilstaande lucht Stilstaande lucht is de meest effectieve manier om te isoleren. EPS (geëxpandeerd polystyreen) bestaat voor 98 procent uit in cellen gevangen stilstaande lucht. Het is een oersterk materiaal, ongevoelig voor vocht, schoon en veilig. EPS is daarom bij uitstek geschikt voor vloerisolatie. Met Solidek heeft Unidek een compleet isolatieprogramma voor elke vloertoepassing. Vloerplaten met en zonder haaklas, handige vulelementen en een unieke isolatieplaat, speciaal ontwikkeld voor zwevende vloeren. En. Unidek isolatieplaten zijn altijd brandvertragend gemodificeerd.

3 10 ARGUMENTEN OM TE KIEZEN VOOR SOLIDEK VLOERISOLATIE 1 De beste isolatie Dankzij de toepassing van EPS de beste isolatiewaarde en het hoogste rendement. 2 Druk en vormvast De met lucht gevulde parels in het EPS hebben een stugge veerkracht waardoor het eindproduct bijzonder druk- en vormvast is. 3 Naadloze isolatie door de haaklasverbinding Door een uitgekiende randafwerking ontstaat een naadloze verbinding die geen vocht doorlaat. Een waterkerende folie is daarom niet nodig. 4 Geschikt voor vloerverwarming Solidek vloerisolatieplaten kunnen worden voorzien van een kunststof folie met ruitmotief voor een betere en gemakkelijke bevestiging van slangklemmen en kunststof leidingen. 5 Brandvertragend Unidek vloerisolatie is opgebouwd uit brandvertragend gemodificeerd EPS. (EPS-SE) 6 Schoon en veilig EPS is schoon, licht in gewicht en gemakkelijk te verwerken 7 Ongevoelig voor vocht EPS rot niet, schimmelt niet en is ongevoelig voor vocht. 8 Gemakkelijk verwerkbaar EPS laat zich zonder speciale beschermende maatregelen gemakkelijk op maat maken door middel van eenvoudige handgereedschappen zoals mes, handzaag of gloeibeugel. 9 Retour afvalsysteem Unidek hanteert een uniek retoursysteem voor milieuvriendelijke verwerking van reststukken 10 Spaar het klimaat De fabricage van EPS is een schoon, milieuvriendelijk proces. EPS is recyclebaar en de toepassing sluit volledig aan bij de uitgangspunten van de Stichting Spaar het Klimaat, een initiatief dat gericht is op een effectieve aanpak van de CO 2 -reductie in Nederland door middel van isolatie.

4 SOLIDEK, DE BEST ISOLERENDE VLOERPLATEN Stilstaande lucht is een slechte warmtegeleider. Dat maakt EPS zo bijzonder geschikt voor toepassing als thermische isolatie onder vloeren. De warmtegeleidingcoëfficiënt, de zogeheten lambda-waarde ligt tussen de 0,032 en 0,040 W/m.K. (Watt per meter per graad Kelvin). Die slechte warmtegeleidende eigenschap, dus best isolerende, van EPS gebruikt Unidek voor haar Solidek isolatieplaten. Producten die door hun uitstekende eigenschappen naadloos aansluiten bij de eisen en voorschriften van Duurzaam Bouwen. EPS gedraagt zich uitstekend in een vochtige omgeving. Water kan de gesloten cellen niet binnendringen. Een EPS-plaat kan ook niet schimmelen of rotten, het bevat namelijk geen micro-organismen. Solidek is een veilig materiaal. Voor het verwerken van de producten in de bouw zijn geen bijzondere beschermingsmiddelen nodig. Het bestaat slechts uit één materiaalsoort, dat volstrekt ongevaarlijk is voor de gezondheid. SOLIDEK, EEN UITSTEKEND DRAAGVERMOGEN Druksterkte is een van de belangrijkste eigenschappen die Solidek biedt. Solidek vloerisolatie is gemaakt van EPS 100. Dat wil zeggen dat het materiaal een gedeclareerde druksterkte korte duur heeft van 100 kpa (1 kpa = 100 kg/m²). De verschillende typen EPS voor specifiek en algemeen gebruik zijn vastgelegd in de NEN EN Unidek levert de Solidek platen in een afmeting van 2000 x 1250 mm en in diktes van 80, 90, 100, en 120 mm. De standaard Solidek isolatieplaat heeft rechte kanten. Naadloos isoleren met Solidek-HL Bij isolatiewerkzaamheden ontstaan soms koudebruggen. De Solidek-HL isolatieplaat rekent daar definitief mee af. De unieke tapse haaklasverbinding van de Solidek-HL voorkomt namelijk naden. Het resultaat is een duurzame, vormvaste en gegarandeerd vochtdichte ondergrond. Uittreding van water uit vers gestort beton is geen risicofactor meer want vocht kan, noch in de naden, noch in het isolatiemateriaal dringen. Een waterkerende PE-folie kan daarom ook achterwege blijven (TNO-onderzoek, zie rapport 99-BT-BK-R0051). De Solidek-HL vloerisolatieplaten zijn even snel en gemakkelijk te verleggen als standaard isolatieplaten. Bij het belopen klikken zij rondom stevig in elkaar vast. Correctie is daarna overbodig. Solidek-HL is de ideale basis voor een afwerkvloer van elke gewenste dikte. Solidek-HL wordt in een kwaliteit van EPS 100 geleverd in een afmeting van 2000 x 1240 mm (werkende maat 1960 x 1200 mm) en in diktes van 80, 90, 100 en 120 mm.

5 Solidek en Solidek-HL voldoen aan de strengste eisen In het Bouwbesluit is de minimale warmteweerstand voor diverse scheidingsconstructies vastgelegd en voor het totale gebouw is de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van toepassing. De vereiste energieprestatie van een gebouw krijgt de beste basis als voor een optimaal isolatieniveau wordt gekozen. EPS blijft als isolatie gedurende de levensduur van het gebouw haar functie ongeëvenaard goed vervullen en is de beste oplossing voor duurzame en realistische resultaten. De in het Bouwbesluit aangegeven minimale warmteweerstanden (R c -waarden) voor de diverse scheidingsconstructies dienen te worden bepaald op basis van de NEN 1068, de berekeningsnorm voor de thermische isolatie van gebouwen. De NPR 2068 geeft hierbij enkele praktische aanvullingen voor de diverse constructietypes en vereenvoudigde rekenmethoden. Unidek maakt gebruik van een aantal voorbeeldconstructies om de te bereiken R c -waarden aan te geven voor de diverse bouwdelen. De nog in te vullen variabele betreft het type en de dikte van het toe te passen isolatiemateriaal. De berekening van de te bereiken R c -waarde volgt dan via de aangewezen formules uit de NEN 1068 of NPR De voorbeeldberekeningen zijn op basis van de betreffende Beoordelingsrichtlijn (BRL) opgesteld door INTRON Certificatie binnen het kader van de aan Unidek afgegeven KOMO kwaliteitsverklaringen. Alle door Unidek aangegeven R c -waarden (warmteweerstand van de totale constructie) of R m -waarden (warmteweerstand van alleen het isolatiemateriaal in de aangegeven dikte) zijn berekend op basis van deze nieuwe normen en berekeningsuitgangspunten. Op deze wijze kunnen geen misverstanden ontstaan. Betonvloer op volle grond Constructieopbouw: Afwerklaag cementgebonden dekvloer, dikte 50 mm, λ reken = 1,000 W/m.K. Draagconstructie beton, dikte 200 mm, λ reken = 2,000 W/m.K. Scheidingslaag PE folie, R m = 0,00 m²k/w. * Isolatiemateriaal (type..., dikte...mm) op zand gelegd. Rsi = 0,17 m²k/w, R se = 0,00 m²k/w, α= 0,05. Indien een constructie afwijkt van bovengenoemde voorbeeldconstructie, kan voor de R c -berekening gebruik worden gemaakt de warmtegeleidingcoëfficiënt λ D 0,036 W/m.K, of van de navolgende R m -waarden (d/λ D ) Rm-waarden in m 2 K/W Solidek en Solidek -HL dikte 80 mm dikte 90 mm dikte 100 mm dikte 120 mm EPS100 2,22 2,50 2,78 3,33

6 PRODUCTINFORMATIE TYPE SOLIDEK SOLIDEK-HL Productomschrijving Geëxpandeerd polystyreen (EPS) brandvertragend gemodificeerd volgens NEN 6065/6066. Geëxpandeerd polystyreen (EPS) brandvertragend gemodificeerd volgens NEN 6065/6066 met haaklas. Toepassing Lengte Breedte Dikte Keurmerk Isolatiewaarde R m (m 2 K/W) Verpakking Aantal platen per pakket Isolatie onder in het werk gestorte vloeren 2000 mm 1250 mm mm KOMO-productcertificaat I-452 2,22-2,50-2,78-3,33 pakket in folie stuks Isolatie onder in het werk gestorte vloeren 2000 mm (1960 werkend) 1240 mm (1200 werkend) mm KOMO-productcertificaat I-452 2,22-2,50-2,78-3,33 pakket in folie stuks GEFINEX CONTACTGELUIDSISOLATIE EN RANDSTROKEN Unidek B.V. in Nederland is distributeur van het Gefinex-programma in de Benelux. Unidek kan een groot aantal producten leveren als aanvulling op het Solidekvloerisolatieprogramma. Het Gefinex programma bestaat ondermeer uit: - Contactgeluidsisolatie - Randisolatiestroken - Afwerkvloer-producten - Vochtwerende producten - Dampwerende producten - Dampremmende producten - Contactgeluidonderbreking Geficel contactgeluidsisolatie Geëxtrudeerd PE-schuim met een volledig gesloten celstructuur dat effectief contactgeluid voorkomt. Toepassing onder werkvloer, laminaat en parket. Dikte 6 mm. Voor meer informatie over deze producten kunt u het leveringsprogramma/prijslijst aanvragen.

7 SOLIDEK-VE SOLIDEK 4000 TK SOLIDEK 4000 TKFP Geëxpandeerd polystyreen (EPS) brandvertragend gemodificeerd volgens NEN 6065/6066. Isolerende vulelementen voor combinatievloeren 1250 mm mm n.v.t. KOMO-productcertificaat I-454 2,50-3,00-3,50-4,00 pakket in folie stuks Geëxpandeerd polystyreen (EPS) brandvertragend gemodificeerd volgens NEN 6065/6066. Isolatie van contactgeluid bij zwevende dekvloeren 1000 mm 500 mm mm MPA Bau Übereinstimmungszertifikat n.v.t. pakket in folie stuks Geëxpandeerd polystyreen (EPS) brandvertragend gemodificeerd volgens NEN 6065/6066. Voorzien van kunststoffolie met ruitmotief. Isolatie van contactgeluid bij zwevende dekvloeren 1200 mm 1000 mm mm MPA Bau Übereinstimmungszertifikat n.v.t. pakket in folie stuks Geficel randisolatiestrook Standaard Geëxtrudeerd PE-schuim met een volledig gesloten celstructuur. Waterbestendig, elastisch, onbreekbaar, rotvrij en bestand tegen zuren. Universeel toepasbaar. Geficel randisolatiestrook FSR Geëxtrudeerd PE-schuim met een volledig gesloten celstructuur. Waterbestendig, elastisch, onbreekbaar, rotvrij en bestand tegen zuren. Voor vloeivloeren en dekvloeren met verwarming. Geficel RANDISOLATIESTROOK FSR-B FE Geëxtrudeerd PE-schuim met een volledig gesloten celstructuur. Waterbestendig elastisch, onbreekbaar, rotvrij en bestand tegen zuren. Voor natte dekvloeren.

8 Solidek-VE onovertroffen in vloerisolatie Vloerisolatie en EPS, nuttig en bijna onontkoombaar. Want isoleren met EPS betekent moeiteloos beantwoorden aan de zwaarste EPC-waarden. Met de ontwikkeling van het Solidek-VE vulelement heeft Unidek jaren geleden de isolatie van begane grondvloeren een grote professionele impuls gegeven. Daarmee is een jarenlange hoge isolatiewaarde gegarandeerd. De vochtige omgeving in kruipruimten heeft bovendien geen enkele invloed op het isolatiemateriaal. En het verwerkingsgemak is onovertroffen. Daarom is de toepassing van Solidek-VE vloerisolatie bijzonder effectief en zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn. Perfect geïsoleerd zonder koudebruggen Solidek-VE is al jaren de onbetwiste topper in vloerisolatie voor begane grondvloeren. Unidek biedt met dit vulelement een systeem voor de bouwsector dat naadloos aansluit bij de gangbare vloersystemen van de betonindustrie. Brandvertragend gemodificeerd, absoluut ongevoelig voor vocht en direct na aanbrengen beloopbaar. De elementen zijn met behulp van een geavanceerde technologie perfect passend gesneden voor toepassing tussen betonnen liggers. Het resultaat is een zeer goede thermische isolatie zonder koudebruggen. Gemakkelijk verwerkbaar en eenvoudig op maat te maken. Met het Solidek-VE element beschikt de bouwwereld over een ongeëvenaarde oplossing voor vloerisolatie. Het complete systeem, inclusief betonnen liggers, wordt door gespecialiseerde systeembedrijven aangeboden. 480/510/600/630 mm 480/510/600/630 mm R c = 2,5 m 2 K/W R c = 3,0-3,5-4,0 m 2 K/W

9 Solidek-TK, dè oplossing voor zwevende dekvloeren Het is niet toevallig dat de hedendaagse bouwpraktijk steeds vaker kiest voor een zwevende dekvloer. De toepassing van een dergelijk vloersysteem is namelijk dé manier om af te rekenen met de overbrenging van contactgeluid. Waar trillingen bij een gangbare dekvloer direct worden doorgegeven aan de draagconstructie (afb. A), smoort het geluid bij een zwevende dekvloer in de onderliggende, verende laag (afb. B). Unidek is er met de Solidek-TK isolatieplaat in geslaagd de superieure eigenschappen van EPS optimaal te gebruiken in een speciaal geëlastificeerd isolatieproduct dat bijdraagt aan een comfortabele woon- en werkomgeving. afb. A afb. B Een buitengewoon goede prestatie De huidige opvattingen over modern en duurzaam bouwen resulteren in strenge eisen voor contacten luchtgeluidsisolatie. Een zwevende dekvloer is in appartementen- en kantorenbouw een uitstekende oplossing. Met de speciaal voor dit type vloeren ontwikkelde Solidek-TK isolatieplaat van Unidek kunnen op het gebied van terugdringing van contactgeluid buitengewoon goede resultaten worden bereikt. Deze plaat is vervaardigd uit een bijzondere, verende EPS kwaliteit. Thermisch goed isolerend en uitstekend in staat om trillingen te dempen. In de Solidek-TK is thermisch en akoestisch isoleren in één plaat verenigd. Een groot toepassingsgebied De Solidek-TK isolatieplaat wordt geleverd in de uitvoering Solidek-TK Deze kan worden toegepast bij vloeren met een maximale vloerbelasting van 3,5 KN/m². Solidek-TK, afhankelijk van de gewenste dikte, wordt aangeboden in verschillende stijfheidgroepen. Dankzij de hoge belastbaarheid en de relatief geringe samendrukbaarheid (CP-waarde) van Solidek-TK is deze unieke vloerplaat geschikt voor een breed toepassingsgebied, zoals gestapelde bouw, kantoren en openbare gebouwen. Ongeacht de functie van het gebouw blijkt het gebruik van de geëlastificeerde Solidek-TK plaat keer op keer de ideale maatregel tegen contactgeluid. Frequent en uitgebreid onderzoek bewijst dat keer op keer.

10 De werking van de zwevende dekvloer De zwevende dekvloer is een zogenaamde bron-maatregel tegen contactgeluid, zoals loopgeluiden. Trillingen in de dekvloer worden gedempt door de verende laag en klinken daardoor minder door via de draagconstructie. Een zwevende dekvloer is dan ook zeer effectief om contactgeluid te verminderen. Door het tussenvoegen van een verend materiaal tussen de dek- en draagvloer is de zwevende dekvloer ontkoppeld van de draagconstructie. Zoals een schokbreker in een auto zorgt deze verende tussenlaag voor de ontkoppeling van de dynamische krachten, de omloopgeluiden. Deze krachten kennen snelle en minder snelle variaties. Het akoestische effect van de zwevende dekvloer wordt nu juist bepaald door het tegengaan van de snelle variaties, die bepalend zijn voor de geluidsoverdracht tussen woningen. Hoe elastischer de verende laag van een zwevende dekvloer en hoe zwaarder de vloer, des te beter is de contactgeluidsisolatie. Dynamische stijfheid De kwaliteit van de toepassing van Solidek-TK bij zwevende dekvloeren wordt gemeten aan de hand van de dynamische stijfheid, ofwel de veer werking van de isolerende laag. Hoe kleiner de waarde van deze dynamische stijfheid (s, uitgedrukt in MN/m³) hoe beter het resultaat bij de contactgeluidsreductie. Bij het toenemen van de dikte van de isolatieplaat zal de dynamische stijfheid steeds gunstiger worden. Samendrukbaarheid Door de stap om de kwaliteit van een dekvloer (akoestisch) niet langer in druksterkte aan te geven maar in buigsterkte, is de juiste combinatie tussen de samendrukbaarheid van de verende laag (CP-waarde) en de dikte en de kwaliteit van de dekvloer (F-waarde) van belang. Zo kan de dikte en de kwaliteit van de dekvloer optimaal worden ontworpen. De Solidek-TK isolatieplaat kent voor deze statische indrukking de waarde CP2 en CP3 (samendrukbaarheid 2 mm resp. 3 mm). Bij het aanbrengen van de isolatie in meerdere lagen moeten deze CP-waarden bij elkaar worden opgeteld. Zo is te voorkomen dat een vloer wordt aangebracht op een isolatieplaat die te veel aan vervorming laat zien. Voor steenachtige dekvloeren worden over het algemeen de waarden aangehouden van CP2 t/m CP5, voor andere dekvloeren CP2 t/m CP3. De waarde CP2 laat een maximum belasting toe van 5,0 kpa (500 kg/m²) en CP3 tot een maximum van 4,0 kpa (400 kg/m²). De gunstige waarden van Solidek-TK geven hierdoor meer ontwerpvrijheid. Gegarandeerde kwaliteit, verzekerde werking Onderstaand enkele technische gegevens van de Solidek-TK platen: type leverdikte samendrukbaarheid dynamische stijfheid Δ I I in Solidek-TK dl c CP s ISO 717 (mm) (mm) [-] MN/m 3 db

11 Praktijkwaarden De functie van een zwevende dekvloer staat of valt met een goede uitvoering in de praktijk. Als vuistregel geldt dat bij een goede uitvoering een contactgeluidsisolatie mogelijk is tot I co = +10 à 16 db. Dit is een verbetering van 7 tot 12 db ten opzichte van een even zware massieve betonvloer (draagvloer + dekvloer)! Een contactgeluidsisolatie van meer dan I co = +10 db is gelijk of beter dan de variabele maatregel uit het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen aangeeft en wordt vaak als comfortklasse aangeduid. Een goed uitgevoerde zwevende dekvloer met toepassing van Solidek-TK voldoet hier dus ruim aan. Bij een goede uitvoering geldt wel een aantal voorwaarden (NPR 5070) waaraan voldaan moet zijn: De dragende vloer moet minstens 400 kg/m² zijn. De dekvloer dient minimaal 80 kg/m² te zijn. De verende laag met Solidek-TK moet minstens 20 mm dik zijn in verband met mogelijke oneffenheden in de ruwe dragende vloer. (30 mm voor Solidek-TKFP i.v.m. bevestiging vloerverwarming) De kantstroken dienen - afhankelijk van de ruwheid van de ondergrond minimaal 8 mm dik Solidek-TK te zijn. Leidingen door de dekvloer moeten volledig ontkoppeld zijn van de dekvloer. Over de verende laag dient een waterdichte folie te worden gelegd van tenminste 200 micron, met een ruime overlap die met een tape waterdicht wordt afgeplakt. De folie moet aan de randen tot ca. 50 mm worden opgezet boven de bovenzijde van de dekvloer. De folie mag tijdens de uitvoering niet beschadigd raken. Van alle Solidek-TK isolatieplaten zijn uitgebreide verwerkingsvoorschriften beschikbaar. Solidek-TKFP contactgeluidsisolatie met folie De Solidek-TKFP komt qua technische eigenschappen overeen met de normale Solidek-TK isolatieplaat, maar is voorzien van een stevige kunststoffolie met rastervormige bedrukking. Door deze folie is de plaat zeer geschikt voor toepassing als contactgeluidsisolatie in combinatie met vloerverwarming. Tevens beschermt de folie de platen tijdens de verwerking tegen beschadigingen van de EPS-plaat. Bij gebruik van speciale bevestigingsclips voor de leidingen moet de dikte van de plaat worden aangepast zodat geen contactbruggen ontstaan tussen de draagvloer en de dekvloer. De afmeting van de plaat is 1200 x 1000 mm. De folie heeft een overlap van 40 mm.

12 Unidek B.V. Scheiweg 26, 5421 XL Gemert Postbus 101, 5420 AC Gemert tel fax Unidek N.V. Industriezone Ravenshout 4345 Albertkade 3, 3980 Tessenderlo tel fax /5000

IsoBouw Airpop Vloerisolatie

IsoBouw Airpop Vloerisolatie IsoBouw Airpop Vloerisolatie Een uitstekende basis voor iedere vloer www.isobouw.nl/vloerisolatie IsoBouw Airpop vloerisolatie Algemeen IsoBouw vloerisolatie: een uitstekende basis voor iedere vloer Voor

Nadere informatie

IsoBouw EPS Vloerisolatie

IsoBouw EPS Vloerisolatie IsoBouw EPS Vloerisolatie Een uitstekende basis voor iedere vloer www.isobouw.nl/vloerisolatie IsoBouw EPS vloerisolatie Algemeen IsoBouw vloerisolatie: een uitstekende basis voor iedere vloer Voor elke

Nadere informatie

Een uitstekende basis voor iedere vloer

Een uitstekende basis voor iedere vloer Een uitstekende basis voor iedere vloer IsoBouw vloerisolatie: een uitstekende basis voor iedere vloer Voor elke toepassing een passend product Als toonaangevend producent op het gebied van hoogwaardige

Nadere informatie

Zwevende VloerPlaat 504 Isolatie voor zwevende vloeren

Zwevende VloerPlaat 504 Isolatie voor zwevende vloeren Zwevende VloerPlaat 504 Isolatie voor zwevende vloeren Productomschrijving Zwevende VloerPlaat 504 is een zeer harde steenwolplaat meteen hoge weerstand tegen indrukking. Toepassing Zwevende VloerPlaat

Nadere informatie

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER de dunste vloerisolatie voor elk isolatiepeil handig formaat van 1200 x 2500 mm hoge drukvastheid vlugge en efficiënte plaatsing HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER Vloeren boven een niet-verwarmde ruimte

Nadere informatie

KOMO productcertificaat

KOMO productcertificaat Halfproduct Platen en vormstukken van geëxpandeerd polystyreen Producent: Unidek B.V. Scheiweg 26 Postbus 101 5420 AC GEMERT Telefoon (0492) 378 111 Telefax (0492) 378 258 E-mail www.unidek.nl Website

Nadere informatie

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER de dunste vloerisolatie voor elk isolatiepeil handig formaat van 1200 x 2500 mm hoge drukvastheid vlugge en efficiënte plaatsing HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER Vloeren boven een niet-verwarmde ruimte

Nadere informatie

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN juli 2017

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN juli 2017 UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN juli 2017 DIVISION INSULATION VANAF λ D 0,022 www.unilininsulation.nl Inhoudsopgave UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN - UNILIN Utherm Platdak Isolatieplaten... p4 Toepassingstabel...

Nadere informatie

Floorrock HP Isolatie voor zwevende vloeren

Floorrock HP Isolatie voor zwevende vloeren Floorrock HP Isolatie voor zwevende vloeren Productomschrijving Floorrock HP is een extra harde steenwolplaat (volumemassa circa 150 kg/m³) voor zwevende vloeren met zeer hoge gebruiksbelasting. Toepassing

Nadere informatie

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro. isoeasy Pro

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro. isoeasy Pro Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro isoeasy Pro isoeasy Pro De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Het is zo eenvoudig, isoleren met isoeasy Pro. In slechts vijf stappen bevestigt u zowel

Nadere informatie

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE Er zijn appartementen waar je alles hoort. En er zijn appartementen met ISOBET-PLUS Isobet is een gebruiksvriendelijke isolerende mortel

Nadere informatie

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN Januari, 2016

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN Januari, 2016 UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN Januari, 2016 DIVISION INSULATION NU VANAF λ D 0,022 www.unilininsulation.nl Inhoudsopgave UNILIN PLATDAK ISOLATIEPLATEN - Toepassingstabel p5 - UNILIN Utherm roof PIR B Platdak

Nadere informatie

Floorrock HP Isolatie voor zwevende vloeren

Floorrock HP Isolatie voor zwevende vloeren Floorrock HP Isolatie voor zwevende vloeren Productomschrijving Extra harde rotswolplaat (volumemassa circa 150 kg/m³) voor zwevende vloeren met zeer hoge gebruiksbelasting. Toepassing Geschikt voor thermische,

Nadere informatie

Vloer- en bodemisolatie

Vloer- en bodemisolatie Vloer- en bodemisolatie Wij bieden meerdere producten aan voor het isoleren van uw kruipruimte zodat u de best passende oplossing voor uw woning kunt kiezen. De aangeboden producten onderscheiden zich

Nadere informatie

5.3 COMBINATIEVLOER. Ra veelconstructie. bij de gevel PRODUCTEN SYSTEEMVLOEREN

5.3 COMBINATIEVLOER. Ra veelconstructie. bij de gevel PRODUCTEN SYSTEEMVLOEREN .3 PRODUCTEN COMBINATIEVLOER De combinatievloer bestaat uit geprefabriceerde betonnen liggers, EPS (geëxpandeerd polystyreen) vulelementen en een betonlaag die in het werk wordt aangebracht en die samen

Nadere informatie

Vloeren. Zwevende VloerPlaat 504. Technisch productblad PRODUCTOMSCHRIJVING TOEPASSING

Vloeren. Zwevende VloerPlaat 504. Technisch productblad PRODUCTOMSCHRIJVING TOEPASSING PRODUCTOMSCHRIJVING TOEPASSING Zeer harde onbeklede isolatieplaat met een hoge weerstand tegen indrukking. Goede thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen. De Zwevende VloerPlaat 504 is door

Nadere informatie

floor Thermisch isoleren van vloeren EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu

floor Thermisch isoleren van vloeren EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu Thermisch isoleren van vloeren EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu Het isoleren van de vloer De begane grondvloer bestaat steeds uit een relatief grote oppervlakte die al dan niet rechtstreeks in contact

Nadere informatie

De Grote Vaart Pieter Zeemanlaan te Papendrecht

De Grote Vaart Pieter Zeemanlaan te Papendrecht De Grote Vaart Pieter Zeemanlaan te Papendrecht geluidwering tussen woningen Opgesteld door: Datum: 2 mei 2011 S&W Consultancy Rapportnr: 2110489 Postbus 5185 Versie: 1 4380 KD Vlissingen Tel: 0118 442

Nadere informatie

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro hellend dak ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy Pro De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Het is zo eenvoudig, isoleren met isoeasy Pro.

Nadere informatie

Technische tip: FERMACELL Vlieringvloerelement. FERMACELL Vlieringvloerelement. De meest efficiënte methode om energie te besparen

Technische tip: FERMACELL Vlieringvloerelement. FERMACELL Vlieringvloerelement. De meest efficiënte methode om energie te besparen Technische tip: De meest efficiënte methode om energie te besparen Het bestaat uit een 10 mm dikke Gipsvezelplaat met een polystyreen isolatieplaat (EPS DEO 150 WLG 035) met uitstekende warmte-isolerende

Nadere informatie

Internet: Windox.nl Windox-2000.nl Windox-duurzaam.nl Gigamat.nl

Internet: Windox.nl Windox-2000.nl Windox-duurzaam.nl Gigamat.nl Windox Buitenmuur Isolatie systeem Deze buitenmuur isolatie is een ideale manier om uw woning te isoleren aan de buitenzijde van de woning. Door aan de buitenzijde het EPS isolatiemateriaal aan te brengen

Nadere informatie

Productdatablad. PS-isolatievloer 200 / 210

Productdatablad. PS-isolatievloer 200 / 210 Productdatablad PS-isolatievloer 200 / 210 Productdatablad PS-isolatievloer 200 / 210 2/5 De PS-isolatievloer is een combinatievloer voor toepassing als begane grondvloer boven kruipruimten in woning-

Nadere informatie

Leveringsprogramma. XPS isolatie Tegelelementen Randstroken V201307

Leveringsprogramma. XPS isolatie Tegelelementen Randstroken V201307 Leveringsprogramma XPS isolatie Tegelelementen Randstroken De harde Sterfoam platen uit geëxtrudeerd polystyreen zijn bestand tegen vocht, veroudering, verrotting en ongedierte. Bovendien zijn ze zelfdovend

Nadere informatie

floor Thermisch isoleren van vloeren EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu

floor Thermisch isoleren van vloeren EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu Thermisch isoleren van vloeren EFFICIËNT ISOLEREN www.enertherm.eu Het isoleren van de vloer De begane grondvloer bestaat steeds uit een relatief grote oppervlakte die al dan niet rechtstreeks in contact

Nadere informatie

UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Voor platte daken

UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Voor platte daken UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Voor platte daken DIVISION INSULATION NU VANAF λd 0,022 www.unilininsulation.nl 5291_PLATDAK_v05.indd 1 15/09/15 11:44 UTHERM Platdak Isolatie voor platdak en flauwhellende daken

Nadere informatie

IsoBouw Airpop Algemene toepassing

IsoBouw Airpop Algemene toepassing IsoBouw Airpop Algemene toepassing Airpop, de bouw kan niet zonder www.isobouw.nl/airpop IsoBouw Airpop Algemene toepassing Airpop, de bouw kan niet zonder Veelzijdig en hoogwaardig isolatiemateriaal Airpop

Nadere informatie

Styrock. de isolerende lichtgewicht kantplank

Styrock. de isolerende lichtgewicht kantplank Styrock de isolerende lichtgewicht GEMAKKELIJK ARBEIDSVRIENDELIJK SNEL ISOLEREND KOSTENBESPAREND HOGE DRUKSTERKTE LICHTGEWICHT EENVOUDIGE CONSTRUCTIE BETON UITSTRALING de kant-en Styrock kant De functie

Nadere informatie

EPS-T. voor contactgeluidsisolatie ZWEVENDE DEKVLOEREN MET GEËLASTIFICEERD EPS LOGISCH PROCES: BOUWEN MET EPS.

EPS-T. voor contactgeluidsisolatie ZWEVENDE DEKVLOEREN MET GEËLASTIFICEERD EPS LOGISCH PROCES: BOUWEN MET EPS. EPS-T voor contactgeluidsisolatie ZWEVENDE DEKVLOEREN MET GEËLASTIFICEERD EPS LOGISCH PROCES: BOUWEN MET EPS. INLEIDING Per 1 januari 2003 zijn de nieuwe Woningwet en Bouwbesluit van kracht. Naast een

Nadere informatie

CHAPPE PRODUKTEN STYROBET-EASY ISOBET

CHAPPE PRODUKTEN STYROBET-EASY ISOBET STYROBET-EASY Isolerende mortel, bestaand uit gerecycleerde EPS korrels, geëxpandeerd vermiculiet, een aantal toeslagstoffen en cement. Met water te mengen. Als onderlaag voor de dekvloer of uitvullaag.

Nadere informatie

AKOESTISCHE VLOERISOLATIE: CONTACTGELUIDISOLATIE

AKOESTISCHE VLOERISOLATIE: CONTACTGELUIDISOLATIE AKOESTISCHE VLOERISOLATIE: CONTACTGELUIDISOLATIE 1.1. WAT IS CONTACTGELUIDISOLATIE? Zoals het woord aangeeft betreft dit een isolatie tegen contactgeluiden. Concreet worden maatregelen getroffen om onder

Nadere informatie

Eurofloor vloerisolatie. Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer.

Eurofloor vloerisolatie. Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. Eurofloor vloerisolatie Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is rendabeler dan ooit. Met Eurofloor,

Nadere informatie

CHAPPE PRODUKTEN STYROBET-EASY ISOBET

CHAPPE PRODUKTEN STYROBET-EASY ISOBET STYROBET-EASY Isolerende mortel, bestaand uit gerecycleerde EPS korrels, geëxpandeerd vermiculiet, een aantal toeslagstoffen en cement. Met water te mengen. Als onderlaag voor de dekvloer of uitvullaag.

Nadere informatie

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN Voor platte daken 2017

UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN Voor platte daken 2017 UNILIN PIR ISOLATIEPLATEN Voor platte daken 2017 DIVISION INSULATION VANAF λ D 0,022 www.unilininsulation.com/nl UTHERM Platdak Isolatie voor platdak en flauwhellende daken Utherm isolatie van UNILIN bestaan

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2. EUROFLOOR / EUROFLOOR 300 TOEPASSINGEN IN DE VLOER 2.1. Isolatie boven draagvloer 2.2. Isolatie onder draagvloer 2.3. Isolatie van zoldervloeren 4-1 1. ALGEMEEN Vloerisolatie

Nadere informatie

Dow - Oplossingen voor de Bouw. Vloeren

Dow - Oplossingen voor de Bouw. Vloeren Dow - Oplossingen voor de Bouw Vloeren 13 Inleiding Dit gedeelte van de brochure is volledig gericht op vloeren. Binnen het assortiment van STYROFOAM, het isolatiemateriaal van blauw geëxtrudeerd polystyreen

Nadere informatie

KOMO productcertificaat

KOMO productcertificaat Geïnstalleerd in bouwwerk Knauf Therm type EPS 60, 80, 100, 150, 200 Platen en vormstukken van geëxpandeerd polystyreen (EPS) voor thermische isolatie Certificaathouder: Knauf Insulation B.V. Florijnstraat

Nadere informatie

Onder de dekvloer Demtec ES Onder dekvloeren, hout en beton. Onder dekvloeren, hout en beton. . Soms wordt ook de (oude) ΔL w

Onder de dekvloer Demtec ES Onder dekvloeren, hout en beton. Onder dekvloeren, hout en beton. . Soms wordt ook de (oude) ΔL w GRANISOVLOERen Vilton Granisovloeren zijn dunne geluidisolerende vloersystemen voor zwevende dekvloeren. De akoestische vloeren zijn vervaardigd uit gerecycled rubbergranulaat. Er zijn verschillende soorten

Nadere informatie

Zwevende VloerPlaat 504 Isolatie voor zwevende vloeren

Zwevende VloerPlaat 504 Isolatie voor zwevende vloeren Zwevende VloerPlaat 504 Isolatie voor zwevende vloeren Productomschrijving Zwevende VloerPlaat 504 is een zeer harde steenwolplaat meteen hoge weerstand tegen indrukking. Toepassing Zwevende VloerPlaat

Nadere informatie

PRODUCT. BROCHURE dehoop-pekso.nl. Combinatievloer. flexibel vloersysteem. uw ruwbouw totaalleverancier

PRODUCT. BROCHURE dehoop-pekso.nl. Combinatievloer. flexibel vloersysteem. uw ruwbouw totaalleverancier PRODUCT BROCHURE dehoop-pekso.nl Combinatievloer flexibel vloersysteem uw ruwbouw totaalleverancier Combinatievloer flexibel en doeltreffend vloersysteem Flexibele begane grondvloer De Combinatievloer

Nadere informatie

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro HELLEND DAK ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy Pro De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Het is zo eenvoudig, isoleren met isoeasy Pro.

Nadere informatie

Vloeren. Zwevende VloerPlaat 504. Technisch productblad PRODUCTOMSCHRIJVING TOEPASSING

Vloeren. Zwevende VloerPlaat 504. Technisch productblad PRODUCTOMSCHRIJVING TOEPASSING PRODUCTOMSCHRIJVING TOEPASSING Zeer harde onbeklede isolatieplaat met een hoge weerstand tegen indrukking. Goede thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen. De Zwevende VloerPlaat 504 is door

Nadere informatie

RockFloor Base. Isolatie voor zwevende vloeren. Productomschrijving. Toepassing VLOEREN / ROCKFLOOR BASE TECHNISCH PRODUCTBLAD

RockFloor Base. Isolatie voor zwevende vloeren. Productomschrijving. Toepassing VLOEREN / ROCKFLOOR BASE TECHNISCH PRODUCTBLAD RockFloor Base Isolatie voor zwevende vloeren Productomschrijving RockFloor Base is een harde steenwolplaat (ca. 100 kg/m³) met een zeer gunstige dynamische stijfheid. Toepassing RockFloor Base is geschikt

Nadere informatie

Espace Noppenplaatsysteem 25 mm

Espace Noppenplaatsysteem 25 mm Espace 25 Artikelnuer 1301010 beperken van massa, isoleren van de ondervloer, geluidsdemping, dampreing 105 x 84 x 2,5 cm 12 platen per stuk KG (per verpakking) 10 kilo (circa) m 2 per verpakking 10 m

Nadere informatie

Uw comfort, onze missie! Kenniscentrum voor verwarmen en koelen

Uw comfort, onze missie! Kenniscentrum voor verwarmen en koelen Uw comfort, onze missie! WTH Vloerverwarming is de toonaangevende leverancier van vloer- en wandsystemen voor verwarmen en koelen. Al meer dan 30 jaar ontwikkelt, produceert en verkoopt WTH met succes

Nadere informatie

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy hellend dak ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Isoleren met isoeasy is zo makkelijk. In slechts

Nadere informatie

Opmerkingen vooraf 2. Toelichting technische begrippen 2. 1. Tegels en plavuizen 3. 2. Laminaat, hout, parket en tapijt zwevend gelegd 5

Opmerkingen vooraf 2. Toelichting technische begrippen 2. 1. Tegels en plavuizen 3. 2. Laminaat, hout, parket en tapijt zwevend gelegd 5 4a.1 In dit advies vindt u een overzicht van isolatiematerialen die kunnen worden toegepast onder de Living Heat vloerverwarmingsmatten en die zijn toegespitst op de diverse soorten vloerbedekkingen. De

Nadere informatie

nieuw Unidek UniLoft Engineered Timber Systems NA-ISOLATIE VAN ZOLDERVLOEREN Aerosafe-System Luchtdichte randafwerking Aerosafe-foam Snelle verwerking

nieuw Unidek UniLoft Engineered Timber Systems NA-ISOLATIE VAN ZOLDERVLOEREN Aerosafe-System Luchtdichte randafwerking Aerosafe-foam Snelle verwerking Engineered Timber Systems Oktober 2012 Unidek UniLoft NA-ISOLATIE VAN ZOLDERVLOEREN nieuw Aerosafe-System Luchtdichte randafwerking Aerosafe-foam Snelle verwerking Harde toplaag Goede beloopbaarheid Stootvast

Nadere informatie

DE IDEALE OPLOSSING BIJ KOUDEBRUGGEN!

DE IDEALE OPLOSSING BIJ KOUDEBRUGGEN! nano en R nano DE IDEALE OPLOSSING BIJ KOUDEBRUGGEN! connecting insulations 1.0 WAT IS MARMOX THERMOBLOCK? Marmox THERMOBLOCK is een gepatenteerde isolerende bouwblok en bestaat uit een isolerend deel,

Nadere informatie

RockFloor Extra Isolatie voor zwevende vloeren

RockFloor Extra Isolatie voor zwevende vloeren RockFloor Extra Isolatie voor zwevende vloeren Productomschrijving RockFloor Extra is een extra harde steenwolplaat (ca. 150 kg/m 3 ) met hoge weerstand tegen indrukking. Toepassing RockFloor Extra wordt

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

Zwevende VloerPlaat 504 Isolatie voor zwevende vloeren

Zwevende VloerPlaat 504 Isolatie voor zwevende vloeren Zwevende VloerPlaat 504 Isolatie voor zwevende vloeren Productomschrijving Zeer harde rotswolplaat (volumemassa circa 140 kg/m³) voor zwevende vloeren met hoge draagkracht. Toepassing Geschikt voor thermische-,

Nadere informatie

Constructies BZL Taak

Constructies BZL Taak Constructies BZL Taak Nathan Lorent Constructies 1F Inhoudstafel Inleiding Wat is een bouwknoop Bespreking bouwknoop 1 o Funderingsaansluiting vloer op volle grond o Link met bron Bespreking bouwknoop

Nadere informatie

IsoBouw EPS Algemene toepassing

IsoBouw EPS Algemene toepassing IsoBouw EPS Algemene toepassing EPS, de bouw kan niet zonder www.isobouw.nl/eps IsoBouw EPS Algemene toepassing EPS, de bouw kan niet zonder Veelzijdig en hoogwaardig isolatiemateriaal EPS staat voor geëxpandeerd

Nadere informatie

Steelframe Concrete Floor

Steelframe Concrete Floor Steelframe Concrete Floor LEWIS Steelframe Concrete Floor LEWIS STEELFRAME CONCRETE FLOOR Lichtgewicht staalframe betonvloer voor woningbouw, industriebouw en utiliteitsbouw De LEWIS Steelframe Concrete

Nadere informatie

Productdatablad. PS-isolatievloer 200 / 210

Productdatablad. PS-isolatievloer 200 / 210 Productdatablad 200 / 210 Productdatablad 200 / 210 2/5 De is een combinatievloer voor toepassing als begane grondvloer boven kruipruimten in woning- en utiliteitsbouw. De vloer wordt samengesteld uit

Nadere informatie

Eurofloor vloerisolatie

Eurofloor vloerisolatie Eurofloor vloerisolatie NIEUW Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is rendabeler dan ooit. Met Eurofloor,

Nadere informatie

Isolatie van hellend dak van buitenaf. Na-isolatie van de zolderruimte. houten draagvloer. Platdakisolatie. betonnen draagvloer.

Isolatie van hellend dak van buitenaf. Na-isolatie van de zolderruimte. houten draagvloer. Platdakisolatie. betonnen draagvloer. voor het hele gebouw Na-isolatie van de zolderruimte van hellend dak van buitenaf houten draagvloer Platdakisolatie betonnen draagvloer Spouwmuurisolatie Begane grondvloer i s o l a t i e p l a t e n SPOUWISOLATIE

Nadere informatie

Inhoud. Bouwbesluit / Normstelling 4 Selector guide 5. Comfort Line SIREX PE 35/01 6 SIREX ALU HEAT PERFO 7

Inhoud. Bouwbesluit / Normstelling 4 Selector guide 5. Comfort Line SIREX PE 35/01 6 SIREX ALU HEAT PERFO 7 VLOERONDERLAGEN Inhoud Bouwbesluit / Normstelling 4 Selector guide 5 Comfort Line SIREX PE 35/01 6 SIREX ALU HEAT PERFO 7 Profi Line ISOLGOMMA SYLWOOD 8 ISOLGOMMA BASEWOOD 9 ISOLGOMMA SYLCER 10 Vloeronderlagen

Nadere informatie

RockFloor Base. Isolatie voor zwevende vloeren. Productomschrijving. Toepassing VLOEREN / ROCKFLOOR BASE TECHNISCH PRODUCTBLAD

RockFloor Base. Isolatie voor zwevende vloeren. Productomschrijving. Toepassing VLOEREN / ROCKFLOOR BASE TECHNISCH PRODUCTBLAD RockFloor Base Isolatie voor zwevende vloeren Productomschrijving RockFloor Base is een harde rotswolplaat (ca. 100 kg/m³) met een zeer gunstige dynamische stijfheid. Toepassing RockFloor Base is geschikt

Nadere informatie

RockFloor Base. Isolatie voor zwevende vloeren. Productomschrijving. Toepassing VLOEREN / ROCKFLOOR BASE TECHNISCH PRODUCTBLAD

RockFloor Base. Isolatie voor zwevende vloeren. Productomschrijving. Toepassing VLOEREN / ROCKFLOOR BASE TECHNISCH PRODUCTBLAD RockFloor Base Isolatie voor zwevende vloeren Productomschrijving RockFloor Base is een harde rotswolplaat (ca. 100 kg/m³) met een zeer gunstige dynamische stijfheid. Toepassing RockFloor Base is geschikt

Nadere informatie

ISOLATIEPLATEN voor platdak, gevel en vloer

ISOLATIEPLATEN voor platdak, gevel en vloer ISOLATIEPLATEN voor platdak, gevel en vloer www.unilininsulation.nl DIVISION INSULATION 2 Wat? PIR hardschuim isolatie voor spouw, vloer en platdak. De zijn leverbaar met 2-zijdig dampdicht ALU-laminaat,

Nadere informatie

parket & laminaat / vloertegels CONTACTGELUIDSISOLATIE

parket & laminaat / vloertegels CONTACTGELUIDSISOLATIE Insulation technology parket & laminaat / vloertegels CONTACTGELUIDSISOLATIE 10/06/2015 1 geluidsreflectie /laminaat geluidsreflectie Natuursteen Wanneer we spreken over de geluidsdemping van parket- en

Nadere informatie

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 3300 Vloerluiken d.d. 15-08-2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013.

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 3300 Vloerluiken d.d. 15-08-2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013. Wijzigingsblad d.d. 08-03-2013-2013 behorende bij BRL 3300 VLOERLUIKEN d.d. 15-08-2003 Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 24-01-2013 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting

Nadere informatie

Insulation technology. Contactgeluidsisolatie zwevende chape MATERIAALKEUZE

Insulation technology. Contactgeluidsisolatie zwevende chape MATERIAALKEUZE Insulation technology Contactgeluidsisolatie zwevende chape MATERIAALKEUZE Contactgeluidsisolatie op basis van gerecycleerd rubber 20/01/2016 2 Lw L nt,w De Lw (gewogen vermindering van het contactgeluid)

Nadere informatie

ISOLATIEPLATEN voor platdak, gevel en vloer

ISOLATIEPLATEN voor platdak, gevel en vloer voor platdak, gevel en vloer DIVISION INSULATION www.unilininsulation.nl Wat? PIR hardschuim isolatie voor spouw, vloer en platdak. De zijn leverbaar met 2-zijdig dampdicht ALU-laminaat, 2-zijdig gebitumineerd

Nadere informatie

PLUS cementgebonden gietvloermortel

PLUS cementgebonden gietvloermortel PLUS cementgebonden gietvloermortel De cementgebonden arbo-technische oplossing voor dekvloeren De plussen van PLUS cementgebonden gietvloermortel PLUS cementgebonden gietvloermortel is dé arbo-technische

Nadere informatie

RockFloor Base. Isolatie voor zwevende vloeren. Productomschrijving. Toepassing VLOEREN / ROCKFLOOR BASE TECHNISCH PRODUCTBLAD

RockFloor Base. Isolatie voor zwevende vloeren. Productomschrijving. Toepassing VLOEREN / ROCKFLOOR BASE TECHNISCH PRODUCTBLAD RockFloor Base Isolatie voor zwevende vloeren Productomschrijving RockFloor Base is een harde steenwolplaat (ca. 100 kg/m³) met een zeer gunstige dynamische stijfheid. Toepassing RockFloor Base is geschikt

Nadere informatie

Isolatie advies. Inhoud

Isolatie advies. Inhoud Isolatie advies In dit advies vindt u een overzicht van isolatiematerialen die kunnen worden toegepast onder de Living Heat vloerverwarmingsmatten en die zijn toegespitst op de diverse soorten vloerbedekkingen.

Nadere informatie

Na-isoleren. Meer comfort met minder energie.

Na-isoleren. Meer comfort met minder energie. Na-isoleren Meer comfort met minder energie. Besparen met woningisolatie Volta Limburg, voelt altijd beter, een belofte die Volta Limburg betrouwbaar en innovatief waarmaakt in heel Limburg. 7 dagen per

Nadere informatie

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie.

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. Het Powerroof systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Powerroof,

Nadere informatie

ROCKWOOL SOUNDMAXX Akoestisch isolatiesysteem

ROCKWOOL SOUNDMAXX Akoestisch isolatiesysteem ROCKWOOL SOUNDMAXX Akoestisch isolatiesysteem Productomschrijving ROCKWOOL SOUNDMAXX is een uniek en eenvoudig te monteren akoestisch isolatiesysteem, bestaande uit duurzaam isolatiemateriaal van ROCKWOOL,

Nadere informatie

GELUIDSISOLATIE VAN HOUTEN DRAAGVLOEREN

GELUIDSISOLATIE VAN HOUTEN DRAAGVLOEREN GELUIDSISOLATIE VAN HOUTEN DRAAGVLOEREN 1. De IsolGomma oplossingen blz 2 Roll Grei Upgrei zwevende chape zwevende chape / droge dekvloer zwevende chape / droge dekvloer Acousticmat KF1-700 Acousticmat

Nadere informatie

Laag materiaal dikte mm Lambda W/m.K R-waarde m 2.K/W binnenspouwblad Kalkzandsteen 150 1,000 0,150 isolatie Kooltherm K8 (50-117mm) 84 0,020 4,200

Laag materiaal dikte mm Lambda W/m.K R-waarde m 2.K/W binnenspouwblad Kalkzandsteen 150 1,000 0,150 isolatie Kooltherm K8 (50-117mm) 84 0,020 4,200 Berekening spouwmuur Datum: 3-2-2017 Project: Contactpersoon: S. van Wijk Postcode: 5253 AP Datum: Bedrijfsnaam: TEAM42 Opmerking: Laag materiaal dikte mm Lambda W/m.K R-waarde m 2.K/W binnenspouwblad

Nadere informatie

nieuw Unidek UniLoft Engineered Timber Systems NA-ISOLATIE VAN ZOLDERVLOEREN Aerosafe-System Luchtdichte randafwerking Aerosafe-foam Snelle verwerking

nieuw Unidek UniLoft Engineered Timber Systems NA-ISOLATIE VAN ZOLDERVLOEREN Aerosafe-System Luchtdichte randafwerking Aerosafe-foam Snelle verwerking Engineered Timber Systems Oktober 2012 Unidek UniLoft NA-ISOLATIE VAN ZOLDERVLOEREN nieuw Aerosafe-System Luchtdichte randafwerking Aerosafe-foam Snelle verwerking Harde toplaag Goede beloopbaarheid Stootvast

Nadere informatie

Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem. eurocol - the strong connection

Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem. eurocol - the strong connection Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem eurocol - the strong connection Het nieuwe Bouwbesluit van 1 januari 2003, en met name oor de verhoogde eis op contactgeluidsisolatie,

Nadere informatie

EPS muurisolatie voor betaalbare topkwaliteit

EPS muurisolatie voor betaalbare topkwaliteit EPS muurisolatie betaalbare t Evoudiger te verwerk Beter isolerd Aantrekkelijker geprijsd Blijvde isolatiewaarde EPS HR muurisolatie betaalbare t IsoBouw is zeer e muur isolatie met door IsoBouw ontwikkeld

Nadere informatie

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy HELLEND DAK ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Isoleren met isoeasy is zo makkelijk. In slechts

Nadere informatie

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT!

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! ISOLEREND HELLINGSYSTEEM VOOR PLATTE DAKEN GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! Er zijn platte daken met problemen... En er zijn platte daken met Pirotherm! Pirotherm is een lichte isolerende mortel,

Nadere informatie

HET COMPLETE ISOLATIEPAKKET VAN POLYETHYLEEN VOOR EFFECTIEVE ENERGIEBESPARING & AKOESTISCHE BESCHERMING

HET COMPLETE ISOLATIEPAKKET VAN POLYETHYLEEN VOOR EFFECTIEVE ENERGIEBESPARING & AKOESTISCHE BESCHERMING HET COMPLETE ISOLATIEPAKKET VAN POLYETHYLEEN VOOR EFFECTIEVE ENERGIEBESPARING & AKOESTISCHE BESCHERMING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Volledig assortiment PE thermische en akoestische isolatieproducten

Nadere informatie

DE ISOLERENDE LICHTGEWICHT KANTPLANK

DE ISOLERENDE LICHTGEWICHT KANTPLANK Styrock DE ISOLERENDE LICHTGEWICHT KANTPLANK Laat de kou buiten Styrock Styrock HR Styrock gevelplint Styrock borstwering Styrock producten De Styrock producten staan voor een arbeidsvriendelijke gevelafwerking

Nadere informatie

K3 Vloerplaat. Energiezuinig Bouwen Minder CO 2

K3 Vloerplaat. Energiezuinig Bouwen Minder CO 2 Insulation Achste editie Maart 2012 HOOGWAARDIGE ISOLATIE VOOR VLOEREN Uitstekende lambdawaarde van 0,021 W/m. K Milieuvriendelijk; beschikt als enige harde isolatieplaat over het DuBo keurmerk van het

Nadere informatie

Slimline & Geluidisolatie

Slimline & Geluidisolatie Slimline & Geluidisolatie Samenvatting van diverse onderzoeken naar de geluidisolatie van het Slimline vloersysteem. dhr. G. van der Zanden en dhr. G. Wesdorp 2009 Slimline Buildings BV, Westplein 6, 3016

Nadere informatie

Productdatablad. PS-renovatievloer Standaard

Productdatablad. PS-renovatievloer Standaard Productdatablad PS-renovatievloer Standaard Productdatablad PS-renovatievloer Standaard 2/5 De VBI PS-renovatievloer is ideaal voor renovatie-, aanbouw en uitbouwprojecten. De PS-renovatievloer is uitstekend

Nadere informatie

RockFloor Solid Isolatie voor zwevende vloeren

RockFloor Solid Isolatie voor zwevende vloeren RockFloor Solid Isolatie voor zwevende vloeren Productomschrijving RockFloor Solid is een zeer harde steenwolplaat (ca. 130 kg/m 3 ) met een hoge weerstand tegen indrukking. Toepassing RockFloor Solid

Nadere informatie

Mei 2014. Catalogus EPS. www.kingspanunidek.nl

Mei 2014. Catalogus EPS. www.kingspanunidek.nl Insulation Mei 2014 Catalogus EPS www.kingspanunidek.nl Inhoudsopgave Algemeen 3 Algemene bepalingen 3 Kingspan Unidek Service 5 Uitgangspunten 6 Bouwbesluit 6 Energieneutraal in 2020 6 Thermische isolatie

Nadere informatie

De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk

De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk FOAMGLAS PERINSUL S FOAMGLAS PERINSUL HL De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk www. foamglas.be FOAMGLAS Isoleer met visie voor de toekomst 45 cm 5 cm of 10 cm 9 11 14 19 cm of 11,5 17,5 24

Nadere informatie

innovation in insulation

innovation in insulation warmte vocht geluid 2.000 / BG / 12-2004 Bergman Grafimedia Deze uitgave is met de meeste zorg samengesteld. Eventuele wijzigingen en zetfouten ten alle tijde voorbehouden. Geluid Inleiding Aan geluid

Nadere informatie

De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk

De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk FOAMGLAS PERINSUL S FOAMGLAS PERINSUL HL De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk www.foamglas.nl FOAMGLAS Isoleren met aandacht voor de toekomst 45 cm 5 cm of 10 cm 11 15 19 cm FOAMGLAS PERINSUL

Nadere informatie

Thermische isolatie Pur

Thermische isolatie Pur Thermische isolatie Pur ISOTRIE 240 Chape-royaux.be bvba Monnikenwerve 83 8000 Brugge tel: 050/32.08.93 Fax: 050/32.03.44 info@royaux.be Thermische isolatie PUR Isotrie 240 Pur Isotrie 240 Pur Is een polyurethaan

Nadere informatie

Floorrock HP Isolatie voor zwevende vloeren

Floorrock HP Isolatie voor zwevende vloeren Floorrock HP Isolatie voor zwevende vloeren Productomschrijving Extra harde rotswolplaat (volumemassa circa 150 kg/m 2 ) met hoge weerstand tegen indrukking. Toepassing Geschikt voor thermische, lucht-

Nadere informatie

Geluidsisolatie in de bouw.

Geluidsisolatie in de bouw. Geluidsisolatie in de bouw. Soorten geluidsoverlast. Luchtgeluid en contactgeluid zijn twee begrippen die wel eens door elkaar gehaald worden, terwijl het twee verschillende vormen van geluidsoverlast

Nadere informatie

Bouwbesluit 2012, industriefunctie, gelijkwaardigheid, nieuwbouw, thermische isolatie Datum: 15 juni 2019 Status: magazijn.

Bouwbesluit 2012, industriefunctie, gelijkwaardigheid, nieuwbouw, thermische isolatie Datum: 15 juni 2019 Status: magazijn. Trefwoorden: Bouwbesluit 2012, industriefunctie, gelijkwaardigheid, nieuwbouw, thermische isolatie Datum: 15 juni 2019 Status: Definitief Dit advies is opgesteld voor deze specifieke casus en is niet algemeen

Nadere informatie

Thermische isolatie voor bouwtoepassingen. Technische gegevens en aanbevelingen

Thermische isolatie voor bouwtoepassingen. Technische gegevens en aanbevelingen Thermische isolatie voor bouwtoepassingen. Technische gegevens en aanbevelingen Thermische isolatie voor bouwtoepassingen. De XPS-thermisch-isolatie van JACKON Insulation is een hoogwaardige thermisch-isolatie

Nadere informatie

Knauf Skin Gevelisolatie. Gevelisolatie in de vertrouwde Knauf kwaliteit. Knauf Skin Gevelisolatie

Knauf Skin Gevelisolatie. Gevelisolatie in de vertrouwde Knauf kwaliteit. Knauf Skin Gevelisolatie Knauf Skin Gevelisolatie Gevelisolatie in de vertrouwde Knauf kwaliteit Knauf Skin Gevelisolatie Voordelen voor de gebruiker Knauf levert complete oplossingen voor wanden, vloeren en plafonds van hoogstaande

Nadere informatie

GEPATENTEERD. Airpop spouwisolatie voor betaalbare topkwaliteit.

GEPATENTEERD. Airpop spouwisolatie voor betaalbare topkwaliteit. GEPATENTEERD IsoBouw spouwisolatie olatie Airpop spouwisolatie voor betaalbare topkwaliteit www.isobouw.nl/spouwisolatie IsoBouw spouwisolatie Algemeen Vochtongevoelige isolatie met uitstekende prestaties

Nadere informatie

Het hoogste rendement per m²

Het hoogste rendement per m² DE NIEUWE PIR-ISOLATIE Het hoogste rendement per m² IKO Insulations in de IKO groep: Setting the Standard in dak bedekking én isolatie! Nebiprofa: De zekerheid van kwaliteit Meer dan 65 jaar ervaring in:

Nadere informatie

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN VOORDELEN LAMINAATVLOEREN Betrouwbaar en budgetvriendelijk Kies voor laminaat wanneer u een stijlvolle vloer wenst en toch budgetvriendelijk moet zijn. Voor een zachte prijs krijgt u de warmte en uitstraling

Nadere informatie

SPUITKURK. Heidelaan Zelzate Tel: 0472/

SPUITKURK. Heidelaan Zelzate Tel: 0472/ SPUITKURK Heidelaan 61 9060 Zelzate Tel: 0472/ 33 85 42 email: namira@elfinastyle.be www.elfinastyle.be Liquid-Kurk spuitkurk is akoestisch isolerend, dampopen, waterdicht en brandwerend multi-toepasbaar

Nadere informatie

Isoleer vlot zelf met deze PIR-plaat en bekom meteen een beloopbare vloer.

Isoleer vlot zelf met deze PIR-plaat en bekom meteen een beloopbare vloer. Isoleer vlot zelf met deze PIR-plaat en bekom meteen een beloopbare vloer. Combobase Home: een PIR isolatiesysteem met geïntegreerde waterwerende spaanplaat, speciaal ontwikkeld voor doe-het-zelvers. Met

Nadere informatie

BauderPIR De slanke PIR-schuim isolatieplaat. End use steeldeck brandklasse Bs1 d0. Hellenddaksystemen Platdaksystemen Groendaksystemen

BauderPIR De slanke PIR-schuim isolatieplaat. End use steeldeck brandklasse Bs1 d0. Hellenddaksystemen Platdaksystemen Groendaksystemen BauderPIR De slanke PIR-schuim isolatieplaat End use steeldeck brandklasse Bs1 d0 Hellenddaksystemen Platdaksystemen Groendaksystemen BauderPIR de isolatieplaat voor platte en hellende daken en spouwmuren

Nadere informatie