Atelier Creso Velp. Monumentaal pand waarin gehuisvest Atelier Creso aan de Schoolstraat 12 te Velp Tekenen, Schilderen & Beeldende vormgeving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Atelier Creso Velp. Monumentaal pand waarin gehuisvest Atelier Creso aan de Schoolstraat 12 te Velp Tekenen, Schilderen & Beeldende vormgeving"

Transcriptie

1 Atelier Creso Velp Monumentaal pand waarin gehuisvest Atelier Creso aan de Schoolstraat 12 te Velp Tekenen, Schilderen & Beeldende vormgeving cursusaanbod voor volwassenen, kinderen & jongeren Wilt u ook leren tekenen en schilderen, of wilt u verder in een bepaalde teken- of schildertechniek dan bent u bij de Stichting Creso aan het goede adres. Al sinds 1983 worden er cursussen gegeven in potloodtekenen, aquarel, olieverf / acryl, pastel, conté, modeltekenen, portrettekenen enz. waarbij cursisten elkaar motiveren en de docenten hen stimuleren en begeleiden, ieder op zijn eigen niveau totdat een goede technische basis is verkregen van waaruit u zich naar eigen inzicht kunt ontplooien of specialiseren. Elk jaar wordt er een professionele expositie georganiseerd waarbij alle cursisten (kinderen en volwassenen) hun werk tonen. Buitenschilderen behoort ook tot de mogelijkheden en er zijn cursussen niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en jongeren, en er worden ook excursies naar musea georganiseerd. Daarnaast zijn er aparte workshops en worden er lezingen gegeven. Dit alles in een leerzame en gezellige sfeer en er is voldoende parkeergelegenheid. Het atelier is rolstoeltoegankelijk. De Stichting heeft tot doel iedereen, ongeacht vooropleiding of financiële status kennis te laten maken met kunst in het algemeen, en tekenen- en schilderen tot een fijne vrijetijdsbesteding te maken. Het merendeel van de docenten is in het dagelijks leven beeldend kunstenaar. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers die zich belangeloos voor de Stichting inzetten. Deze folder vertelt u in het kort wat er allemaal te doen is bij het ideële atelier Creso. Het docententeam heet u van harte welkom, het zijn: Antoine van den Berg, Guus Bouts, Miranda van Haaften en Els Baars.

2 Kennismakingscursus Tekenen & Schilderen Deze cursus bestaat uit 10 lessen van elk 2 uur. Het is een kennismaking waarbij een fundament wordt gelegd voor het aanleren van een aantal technische vaardigheden. In deze cursus worden per les verschillende onderwerpen zoals kleur(mengen), compositie, licht/donker/schaduw, stofuitdrukking en technieken behandeld; bijv. potlood, kleurpotlood, houtskool, pen, krijt. In het kort gezegd: wat is er met welk materiaal te realiseren. Proefles is gratis. De kennismakingscursus is te volgen op: maandagavond uur & dinsdagochtend uur dinsdagmiddag uur & woensdagocht uur donderdagavond uur Prijs 10 x 2 uur 130,- exclusief materialen (tekendoos 35,-). Instappen in cursus mogelijk op elk moment van het jaar. Cursus loopt het hele jaar door. Info: Antoine van den Berg, tel of op ma & do.avond Gevorderden cursus Tekenen & Schilderen De cursus voor gevorderden sluit aan op de kennismakingscursus. Daar kan iedereen werken in zijn eigen techniek, het hele seizoen door. De groepen zijn niet al te groot, zodat de docenten u kunnen begeleiden bij hetgeen u maken wilt. Potlood, houtskool, conté, olieverf/acryl en aquarel komen in deze lessen aan bod. Niet klassikaal, maar individueel en ieder op zijn eigen niveau. Er is veel aandacht voor bijvoorbeeld de volgende zaken: Hoe is de compositie, welke techniek past het best bij het onderwerp. Verhoudingen, perspectief; Hoe worden kleuren opgebouwd, hoe ontstaat diepte in een werkstuk, hoe realiseer je de juiste stofuitdrukking (schilderen van hout, steen, kunststof, huid, glas, haar enz.). De gevorderdencursus is uiteindelijk een groeiproces naar vrijheid van werken en persoonlijke expressiviteit. Men leert hoe langer hoe vrijer werken, daarbij gesteund door een achterliggende goede techniek. Proefles is gratis. De gevorderdencursus tekenen- en schilderen is te volgen op: maandagavond uur (Antoine) dinsdagochtend uur (Antoine) dinsdagmiddag uur (Els) woensdagochtend uur (Antoine) donderdagavond uur (Miranda) Gevorderdencursus: Prijs per half seizoen 145,- bij komst 1 x per week naar atelier, 2 uur per week les. Cursus loop het hele seizoen door! Inschrijven kan dus op elk moment van het cursusjaar. Info: Antoine van den Berg Tel.: of

3 Live Model-tekenen De modeltekencursus bestaat uit in totaal 12 lessen van 2,5 uur, waarvan een aantal besteed worden aan anatomie- en voorbereidende lessen (verhoudingen van het lichaam, constructietekenen, hoofd en nek, tors en bekken, schouders en armen, handen, benen en voeten en gehele studies van zowel mannelijk als vrouwelijk model). E.e.a. aan de hand van foto s, dia s, tekeningen en toelichting van de docent. Na die lessen volgen de lessen met model en worden er modellen per les uitgenodigd, en wordt er live getekend en geschetst. De populaire modeltekencursus begint na de herfstvakantie op dinsdagavonden van u. Deze cursus is 1 x per seizoen. Er geldt een max. aantal deelnemers. Schrijf tijdig in. Geen proefles. Prijs 215,- voor 12 lessen van 2,5 uur. Dit is inclusief (ca. 80) model en materiaal kosten. Teken- en schilderervaring is gewenst maar niet noodzakelijk. Inschrijven vooraf i.v.m. drukte wordt aanbevolen. Informatie: Antoine van den Berg. Tel.: of Live Portret-tekenen Portrettekenen is een speurtocht naar gelijkenis, expressie en levendigheid. De 12 lessen zijn onderverdeeld in anatomie- en voorbereidende lessen en lessen met portretmodellen. Er wordt dus live getekend / geschilderd! Waarin verschillen kinderen nu zoveel van volwassenen in gezichtsbouw, uitdrukking en houding. Wat zijn de belangrijkste technieken die een portret doen slagen of laten gelijken. Hoe maak je een portret van iemand, dat niet alleen lijkt maar waaraan je ook nog een sentiment kunt toevoegen; droefheid, vrolijkheid, bedachtzaamheid. Al met al maakt kennis van techniek, samen met het weergeven van emoties of het portret echt lijkt of niet. De portretcursus gaat in februari van start op dinsdagavonden van u. Deze cursus is er 1 x per seizoen. Er geldt een max. aantal deelnemers. Inschrijven vooraf i.v.m. drukte wordt aanbevolen. Geen proefles. Prijs 215,- per 12 lessen van 2,5 uur. Dit is inclusief (ca. 80) model en materiaal kosten. Informatie: Antoine van den Berg. Tel.: of Aquarelleren In deze cursus wordt alleen geaquarelleerd. De nadruk ligt op het abstract schilderen, waarbij de beelden en onderwerpen vanuit iedere deelnemer zelf komen. Deze vrije expressie wordt wel gesteund door de techniek nog eens te behandelen, zoals bijvoorbeeld nat-in-nat en de gelaagde aquareltechniek. Het stilleven, bloemen of het landschap kan ook onderwerp zijn. Cursus voor volwassenen. U kunt overigens op elk moment in het jaar instappen in deze cursus. Informatie: Els Baars, tel.nr.: of nr. atelier: evt. inspreken. Op vrijdagochtenden van tot uur. Cursus is er het hele seizoen door. Prijs 145,- per half seizoen. U kunt zich op elk moment van het jaar opgeven. Excl. materiaal. U kunt ook op de reguliere dagdelen -waar allerhande technieken worden beoefend- aquarelleren, vraag naar de mogelijkheden. Proefles is gratis.

4 Kindercursus 8-12 jaar Er is een hele leuke, uitdagende cursus voor creatieve kinderen vanaf 8 jaar. Cursus wordt iedere woensdagmiddag gegeven! Leer de geheimen van het tekenen en schilderen in de algemene technieken kennen waardoor je al je werk tot een nog groter succes kunt maken! Hoe verbeter je een compositie? Hoe leer je kijken naar de dingen als kunstenaar? En je kleurgebruik? O.a. aan de hand van voorbeelden uit de lange historie van de kunstgeschiedenis leer je spelenderwijs ontdekken hoe dingen in elkaar zitten. Guus Bouts geeft concrete aanwijzingen en leert je goed omgaan met penseel, pen en potlood. Hij laat je om een voorbeeld te noemen je eigen hagelslagverpakking ontwerpen en uitvoeren; jouw merk; jouw logo. Hoe zet je iets op papier zodat het spannend is; daar zijn kunstenaars duizenden jaren mee bezig geweest. Daar krijg je ook mooie voorbeelden van te zien. Heb je zin om te ontdekken hoe je met kleur en vorm tot hele mooie werkstukken kunt komen, doe dan mee met deze doecursus onder leiding van deze inspirerende en enthousiaste kunstenaar die afgestudeerd is aan de Designacademie in Eindhoven. Proefles op woensdagmiddag is gratis. Bel Guus Bouts op Prijs per half seizoen 125,- Nieuw! Beeldende vormgeving vanaf 12 jaar Guus Bouts, heeft voor het nieuwe seizoen een cursus beeldende vormgeving ontwikkeld voor jongeren vanaf 12 jaar. Ben jij creatief en wil je je bezighouden met vormgeven, dan kun je vanaf september in het atelier Creso hierin verder ontwikkelen. Je leert vormgeven op het platte vlak en in de ruimte; je maakt ruimtelijke objecten. Je werkt in de technieken potlood, inkt, acryl, gouache, met fotografie, drukken, collage en uitsnijden van kartonvormen. Je legt je eigen schetsideeënboek aan. Die ideeën leer je om te zetten in interessante vormen, een schilderij, affiche of tekening. Je maakt kennis met de geschiedenis van het design in de 20e eeuw. De nadruk ligt op begeleiding van individuele ontwikkeling, het leren omgaan met jouw vormen, jouw voorkeuren. Lessen wekelijks 11 2 uur op di. om u Proefles is gratis. Docent: Guus Bouts Tel / afgestudeerd aan de Designacademie Eindhoven. Prijs per half seizoen 135,- Groot kunstwerk van uw kind Het is mogelijk uw zoon/dochter (v.a. ca. 5 jaar tot 12 jaar) zelf een groot doek te laten schilderen bijvoorbeeld voor uw woonkamer, slaapkamer of de kinderkamer zelf, geheel in acryl. Het doek behoudt altijd zijn waarde omdat het zo n mooie tijdopname is. E.e.a. onder begeleiding van een docent. Het doek wordt vooraf geprepareerd. Ook kunt u een favoriete tekening van uw kind laten maken door het kind op groot doek. Prijs op aanvraag, mede afhankelijk van formaat doek, materialen, benodigde tijd enz. Bel: Sabine van den Berg-Broekman:

5 Overige informatie 1. Stichting Creso is in 1983 door kunstenaars opgericht en heeft geen primair commercieel winstoogmerk. 2. Jaarlijkse houdt Creso een grote Hemelvaart-expo werk cursisten (4 dagen). 3. Thema-avonden & Excursies: U kunt uw naam en adresgegevens doorgeven. U krijgt dan automatisch bericht hierover. Prijs thema-avond door docent: 6,50- cursisten en 7,50- introducées. Excl. koffie / thee. 4. Bij een te gering aantal aanmeldingen behoudt Creso zich het recht voor een cursus, module of workshop te annuleren. Men krijgt uiteraard tijdig bericht. 5. Seizoen loopt van september t/m juni (of sept. t/m januari en van februari t/m juni). 6. Men ontvangt steeds per half seizoen een factuur, ook voor de cursussen die een heel seizoen lopen, dus men ontvangt 2 facturen per cursusseizoen en wel rond begin juli en eind december. 7. De reguliere cursussen (gevorderdencursus tekenen-schilderen en de aquarelcursus op vrijdag) gaat men in principe aan voor een heel seizoensjaar. Opzegtermijn reguliere cursus is 2 maanden. Alleen schriftelijke opzeggingen worden geaccepteerd. 8. Tussentijds opzeggen van modules portret en model is niet mogelijk. Na aanmelding is men is het hele bedrag verschuldigd, tenzij om dringende redenen als ziekte e.d. E.e.a. in overleg met het bestuur. 9. Prijzen in deze folder zijn inclusief BTW. Attentie: aan het begin van elk nieuw seizoen (sept-juni) worden steeds per augustus de cursusprijzen vastgesteld. 10. Wilt u als docent of bestuurslid betrokken raken bij Creso, neem dan contact met ons op! Praten kan altijd en we zijn altijd benieuwd naar nieuwe impulsen, kunstvormen etc. Seizoen / gratis folder Stichting Creso, Schoolstraat 12, 6882 NS VELP. Tel of KvK Arnhem Postbank: / SNS Bank: Folder onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of drukfouten. Opmerkingen: Regelgeving lessen: zie het huishoudelijk reglement.